Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ajatus luodusta maailmankaikkeudesta

pienin ja suurin

Vuosikymmeniä pohdituttaneesta ajatuksesta, millaiseksi Jumala loi maailmankaikkeuden, mietin kerran seuraavanlaisesti.

Jumala, joka on siis henki, mietti aluksi luoda materian, aineen, kaiken näkyvän materiaalisuuden. Ja sitten Jumala(t) loi, Raamatun alkulauseen mukaan, taivaan ja maan, siis aineen ja avaruuden.

Jumala katsoi ennen tätä luomista, millainen olisi oikeanlainen ja toimiva kaikkeus, ja Jumala päätyi lopulta pallojen muotoon, palloihin jotka leijuisivat painottomuudessa, toinen toisiaan painottomassa avaruudessa omilla radoillaan väistellen.

Tämän mukaan Jumala loi ympärilleen todella suuria palloja leijumaan ja pyörimään avaruuteen, ja sitten todella pieniä, ihmissilmälle näkymättömiä palloja, samallatapaa pyörimään oman keskuksensa ympärille.

Tarkemmin katsottuna nämä todella suuret pallot näyttivät pyörivän hitaammin oman keskuksensa ympärillä, ja lähemmin pinnaltaan tarkasteltuna näiltä isoilta palloilta, näiden pinnalta löytyi aina ja aina vaan uusia yksityiskohtia detaljeineen, lähempi tarkastelu tuntui jatkuvan loputtomuuksiin saakka.

Samalla tavalla mikroskooppisen pienten pallojen lähempi tarkastelu johti aina uusien yksityiskohtien paljastumiseen pallojen sisältä ja pinnalta, mutta vain Jumala tiesi totuuden:

kun ihminen lopulta saisi rakennettua kaikista suurimman peiliteleskoopin, ja kaikista pienimmän mikroskoopin, tutkimaan kaikista kauimmaksi ja kaikista lähimmäksi, ihmiset lopulta yllätyksekseen näkisivät ratkaisun, mihin Jumala jo aivan alun perin oli päätynyt:

Kaikista suurin maailmankaikkeus - oli kaikista pienin havaittavissa olevan hiukkanen!

Ne olivat yksi ja sama hiukkanen, ja samalla tämä yksi pieni hiukkanen siis sisälsi koko ympärillemme avautuvan suurimman maailmankaikkeuden, kaikki sen ainekset, sen tavat, sen muodon ja liikkeet ja aikamuodot!

Jumala ainoastaan tiesi tämän totuuden. Jos peiliteleskoopilla pystyi katsomaan yli tieteen havaitseman maailmankaikkeuden yliseen avaruuteen, se yllättäen osoittautuisikin jokaisiksi ihmisten omissa kehoissa oleviksi miljardiksi pienenpieniksi hiukkasiksi; jokainen hiukkanen, joista ihmiset itse koostuivat, sisälsi täysin samat rakenteet ja mallit, jotka löytyivät myös ulkoavaruuksien kaikilta laitamilta.

Kun Jumala, joka on siis henki, alkoi luomaan tätä sisäkkäin ja päällekkäin olevaa oivallustaan näkyväksi aineeksi avaruuteen, ensimmäiseksi hän tarvitsi itselleen mallin, jonka mukaan luomistyötä lähteä luomaan.

Siispä Jumala lähti tekemään, luomaan näkyvää, kuuluvaa, siis itsessään kaikin puolin tuntuvaa maailmaa itsensä mukaan( Kristuksessa on luotu kaikki. Kol. 1 : 16 ).

Ja näin Jumala teki.

Jumala loi oikean kätensä kvarkit ja atomit ja pienimmistä pienimmät hiukkaset katsellen oikeaa kättään, Jumala näki miten hänen sormet ja kyynärvarret, käsivarret liikkuivat, pyörivät muodostellen erilaisia liikeratoja, ja Jumala tunsi kuinka hänen pienimmistä pienimmätkin hiukkasensa järjestyivät hänen oikean kätensä muotoiseksi planetaarisesti liikkuvaksi kokonaisuudeksi.

Samalla tavalla miettiessään ja ajatellessaan yhä eteenpäin mikä olisi hyvä vastapari hänen oikealle kädelleen, Jumala loi vasemman kätensä avaruuteen eteensä näkyville.

Tyytyväisenä Jumala katseli, miten koko maailmankaikkeuden eri aineiden hiukkasisto järjestyi ensin luista ja nivelistä lihaksiksi, sitten nahan ja karvojen peittämäksi matoksi hänen eteensä kahdeksi suureksi kämmeneksi ja niitä kannatteleviksi varsiksi, täyttäen hänen käsittämänsä ja samalla luomansa maailmankaikkeuden.

Mikä ihmeellisintä, Jumala näki näiden maailmankaikkeutensa kahden suurten kämmenvarsien läpi, Jumala näki koko ajan kuinka näiden käsivarsien sisällä olevissa lihaksissa ja luissa ja verisuonissa olevat solut ja niiden sisässä olevat atomit ja niiden sisällä olevat pienemmätkin hiukkaset jakautuivat vieläkin pienempiin hiukkasiin.

Vain Jumala tiesi, milloin hänen luomansa kuva hänestä Jumalasta, mies ja nainen, luotu kuvajainen ihmisestä, saisi omin käsin rakennettua riittävän suuren ja samalla riittävän pienen tutkivan tarkastelulaitteen valmiiksi, jolla pystyy havaitsemaan hänen luoman pienen ja suuren olevan itse asiassa yksi ja sama asia.

Pienin sisälsi siis suurimman, ja suurin sisälsi pienimmän.

Loppu.

Ps. Tällaiseksi ihmeellisyydeksi hahmotin maailmankaikkeuden joskus luovina opiskeluaikoinani jo, ja mistäpä sitä koskaan tietää millaiseksi se lopulta paljastuu?

57

369

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -Brina-

      Tarinasi on luomisen satua niin kuin muutkin luomisen tarinat. Pienelle lapselle voisi hyvin kertoa maailmojen synnyn tuolla tavalla tarunomaisesti, koska hänelle on turha vielä selittää esim. mitä tutkijat ovat havainneet kvanttifysiikassa ja millaisiin tuloksiin he ovat päässeet ainakin toistaiseksi.
      Oikeasti mitään materiaalista, ikuisesti pysyvää hiukkasta ei ole olemassa! Me vain kutsumme pienimpiä atomin osasia hiukkasiksi, koska ne vaikuttavat olevan sellaisia! Koko Newtonin materian lakien maailma on hylätty ja annettu sellaiselle vain se arvo, jolla mittaamme jokapäiväistä elämäämme eli millaista se näyttää olevan aistiemme mukaan. Nykyfysiikan mukaan on vain energiaa joka käyttäyttyy niin kuin se olisi hiukkanen sitä tarkkaillessa, mutta heti kun sitä ei tarkkailla, se on vain energia-aaltoa. Eikä se koskaan ole täysin sama, mutta voi olla samanlainen kuin hetki sitten (=pysyvyyden harha). Voimme sen havaitakin eli kaikki muuttuu ja muuntuu jatkuvasti. Ja koska näin on, emme voi sanoa, että jotain olisi luotu - joskus - pysyväksi. Niin pieni kuin suurikin ovat ilmenneet energioiden lähteestä (oletan sen olevan Jumalan kolmas "persoona" eli Henki) eli ns. nollakentästä , jossa energiat ovat tasapainon tilassa), mutta josta ne erityvät eri ilmenemismuodoiksi aina kun niitä 'tarkkaillaan' ja havaitaan olemassaolossa minkä tahansa tietoisuuden omaavan olennon vaikutuksesta. Mitään tästä ei ole useinkaan edes tässä samassa olemisen hetkessä sillä aikakin kun on suhteellista (ks. suhteellisuusteoria)!
      Mitään tästä näennäisesta materiaalisesta maailmastamme ei kuitenkaan ilmene havaittavaksemme sattumalta tai jonkun ulkopuolisen tahdosta ja voimasta , vaan jokainen itse "luo hetkessä" tai toisin sanoen "vetää puoleensa" syvällisten uskomustensa ohjaamina koko havaintomaailmansa tapahtumat , mutta silti tietyn yhteisen matrixin puitteissa. Siis tässä olemisessamme olette sitoutuneet laajaan mutta silti tarkoitukseltaan yhtenäiseen malliin. Ja vain sen vuoksi havaitsemamme maailma on kutakuinkin sellainen kuin yhteisesti uskomme sen olevan! Eipä siis kannata syytellä kohtaloa, Jumalaa tai jotain toista omista tapahtumistamme ja elämämme kohtaloista!
      Kaikesta tästä huolimatta ja juuri sen mahtavuuden vuoksi, uskon jonkun mahtavan voiman ja viisauden aiheittaneen (luoneen) tämän ja kaiken elämän ja olemisen systeemin = maailmankaikkeutemme, sillä niin ihmeellinen ja matemaattisen tarkka se on .
      Jos joku haluaa uskoa kaiken syntyneen sattumalta ja ettei millään ole lopullista tarkoitusta, niin puolestani saa uskoa niin! itse en siihen pysty!

      • pienin ja suurin

        "Oikeasti mitään materiaalista, ikuisesti pysyvää hiukkasta ei ole olemassa! "

        Mutta oletkos miettinyt koskaan, miten yksinkertaisella testillä voidaan kumota meidän pelkästään henkiolentoina olemisemme???

        Nipistä nyt itseäsi!

        Sinä siis olet olemassa, et nuku, et ole toisessa ulottuvuudessa, sinä tunnet nipistyksen, seuraavassa millisekunnissa itsessäsi!

        Olemme siis lihaa ja verta, tässä ja nyt.


      • -Brina-
        pienin ja suurin kirjoitti:

        "Oikeasti mitään materiaalista, ikuisesti pysyvää hiukkasta ei ole olemassa! "

        Mutta oletkos miettinyt koskaan, miten yksinkertaisella testillä voidaan kumota meidän pelkästään henkiolentoina olemisemme???

        Nipistä nyt itseäsi!

        Sinä siis olet olemassa, et nuku, et ole toisessa ulottuvuudessa, sinä tunnet nipistyksen, seuraavassa millisekunnissa itsessäsi!

        Olemme siis lihaa ja verta, tässä ja nyt.

        "Nipistys" tuntuu. Se rekisteröidään "sähköisinä bitteinä" aivoissa tuntemuksena (kipuna), joka on sähkömagneettista 'infoa', ei siis materiaalista eikä näin ollen todista mitään muuta kuin sen "että tuntuu". Seuraava pohdinta pitäisi olla: kuka tuntee? Ovatko ne aivot? Nehän myös ovat vain "energiaa" hetkessä nykyfysiikan mukaan. Vai onko olemassa "minä", joka on (olemassa) materia-energia-aaltoilun taustalla, "tarkkailijana", mutta samalla "kokijana" , eli SE, joka tuntee, aistii kehonsa aistien kautta...joka oikeasti ON, tässä ja nyt?

        Kysypä itseltäsi ihan nopeasti, onko sinulla keho vai oletko keho!. Onko sinulla aistit vai oletko aistit! Yleensä oikea vastaus tulee automaattisesti. Ns. "tarkkailija" on se joka kokee. Siitä voidaan käyttää yhtä hyvin nimitystä "tietoisuus" Tiedostaminen on aivojen tehtävä. Tietoisuus sen sijaan kerää kaiken tiedostamisen tuoman informaation. (vertauksena tästä: tietsikan työpöytä >tiedostaminen, keskusmuisti >tietoisuus) "Tietoisuus" ei häviä kuolemankaan jälkeen (se kun on "henkeä, siis materian ilmentymisen taustalla oleva ei-materiaalinen ohjauksen keskus) , vain tiedostaminen voi kadota lähes kokonaan esim. halvaantuessa tai kun aistiminen hiljenennetään meditaatioissa.

        Moni todellakin luulee olevansa vain kehonsa. Se on kuitenkin ainoastaan tietyn mallin (DNA:ssa) mukaan muodostunut maan energioista eli erilaisista fysiikan tuntemista 'voimista' ja niiden mukaisista sopivista alkuaineista koostunut käyttövälineeksi yhden elämän ajaksi kerrallaan. Tämä niin todelliselta tuntuva kehomme aisteineen on todellisuudessa vain 'systeemi' jonka tarvitsemme (=tietoisuutemme tarvitsee) kokeaksemme jotain hengellemme tärkeää (en nyt keskitä siihen). Jos voisimme katsoa kehoamme eli tätä "solukasaamme" tai edes yhtä sen solua supersuurentavalla mikroskoopilla, emme näkisi mitään muuta kuin tyhjää, ei hiukkasia eikä edes energioita! Olemmeko siis vain "lihaa ja verta"? Vai tässä hetkessä ilmenevää koko ajan muuntuvaa energia-aaltoilua, jonka aistimme mukaan on ainoa "käsinkosketeltava todellisuutemme"? Kannattaa myös miettiä sitä, onko kaikki tämä monimutkainen toiminta maailmankaikkeudessa ilman sen enempää tarkoitusta? Siis olla vain "lihaa ja verta" ja katsella ja kokea kaikkea tätä pienen hetken, yleensä kärsien enemmän kuin nauttien siitä...ja sitten hävitä olemattomiin?

        Nipistäpä nyt sinä itseäsi ja kysy: kuka päättää että nipistän tai en? Kuka nipistää? Olenko kehoni ja sekö nipistää minua? vai olenko minä joka nipistää kehoani? Kuka on minä? Jatka.... Pikkuhiljaa oikeat vastaukset alkavat tulla...ennen pitkää.

        Minun vastaukseni itselleni on (tiedostamiseni anti omalle, suhteelliselle tietoisuudelleni): kaikki on Henkeä, sekin mitä luulemme kovimmaksi ja pysyvimmäksi materiaksi eli kaikki on pohjimmiltaan YHTÄ...jota myös Jumalaksi kutsutaan!


      • pienin ja suurin
        -Brina- kirjoitti:

        "Nipistys" tuntuu. Se rekisteröidään "sähköisinä bitteinä" aivoissa tuntemuksena (kipuna), joka on sähkömagneettista 'infoa', ei siis materiaalista eikä näin ollen todista mitään muuta kuin sen "että tuntuu". Seuraava pohdinta pitäisi olla: kuka tuntee? Ovatko ne aivot? Nehän myös ovat vain "energiaa" hetkessä nykyfysiikan mukaan. Vai onko olemassa "minä", joka on (olemassa) materia-energia-aaltoilun taustalla, "tarkkailijana", mutta samalla "kokijana" , eli SE, joka tuntee, aistii kehonsa aistien kautta...joka oikeasti ON, tässä ja nyt?

        Kysypä itseltäsi ihan nopeasti, onko sinulla keho vai oletko keho!. Onko sinulla aistit vai oletko aistit! Yleensä oikea vastaus tulee automaattisesti. Ns. "tarkkailija" on se joka kokee. Siitä voidaan käyttää yhtä hyvin nimitystä "tietoisuus" Tiedostaminen on aivojen tehtävä. Tietoisuus sen sijaan kerää kaiken tiedostamisen tuoman informaation. (vertauksena tästä: tietsikan työpöytä >tiedostaminen, keskusmuisti >tietoisuus) "Tietoisuus" ei häviä kuolemankaan jälkeen (se kun on "henkeä, siis materian ilmentymisen taustalla oleva ei-materiaalinen ohjauksen keskus) , vain tiedostaminen voi kadota lähes kokonaan esim. halvaantuessa tai kun aistiminen hiljenennetään meditaatioissa.

        Moni todellakin luulee olevansa vain kehonsa. Se on kuitenkin ainoastaan tietyn mallin (DNA:ssa) mukaan muodostunut maan energioista eli erilaisista fysiikan tuntemista 'voimista' ja niiden mukaisista sopivista alkuaineista koostunut käyttövälineeksi yhden elämän ajaksi kerrallaan. Tämä niin todelliselta tuntuva kehomme aisteineen on todellisuudessa vain 'systeemi' jonka tarvitsemme (=tietoisuutemme tarvitsee) kokeaksemme jotain hengellemme tärkeää (en nyt keskitä siihen). Jos voisimme katsoa kehoamme eli tätä "solukasaamme" tai edes yhtä sen solua supersuurentavalla mikroskoopilla, emme näkisi mitään muuta kuin tyhjää, ei hiukkasia eikä edes energioita! Olemmeko siis vain "lihaa ja verta"? Vai tässä hetkessä ilmenevää koko ajan muuntuvaa energia-aaltoilua, jonka aistimme mukaan on ainoa "käsinkosketeltava todellisuutemme"? Kannattaa myös miettiä sitä, onko kaikki tämä monimutkainen toiminta maailmankaikkeudessa ilman sen enempää tarkoitusta? Siis olla vain "lihaa ja verta" ja katsella ja kokea kaikkea tätä pienen hetken, yleensä kärsien enemmän kuin nauttien siitä...ja sitten hävitä olemattomiin?

        Nipistäpä nyt sinä itseäsi ja kysy: kuka päättää että nipistän tai en? Kuka nipistää? Olenko kehoni ja sekö nipistää minua? vai olenko minä joka nipistää kehoani? Kuka on minä? Jatka.... Pikkuhiljaa oikeat vastaukset alkavat tulla...ennen pitkää.

        Minun vastaukseni itselleni on (tiedostamiseni anti omalle, suhteelliselle tietoisuudelleni): kaikki on Henkeä, sekin mitä luulemme kovimmaksi ja pysyvimmäksi materiaksi eli kaikki on pohjimmiltaan YHTÄ...jota myös Jumalaksi kutsutaan!

        Itse asiassa juuri sinun tyylinen tuo minunkin 'malli' maailmankaikkeudesta ja ihmisestä on, ihmisistä siinä kaiken keskellä havainnoimassa.

        Kaikki on yhtä.

        Kaikista pienin hiukkanen on samalla kaikista suurin maailmankaikkeus.

        Kaikki löytyy kaikesta.

        Ja on oleva ihmisten yhteinen tietoisuus, sielu, joka toimii, elää, vaikuttaa sanojen ja puheiden ja tekojen, materiaalin ja aineen tuolla puolella.

        Tämä on ihmisten yhteinen henkipaikka.

        Sinne ihmiset lähettävät toivomuksensa, rukouksensa, ja tämä 'henkipaikka' tai 'henkipankki' tai miksikä sitä sitten kuka nimittääkään, sitten palauttaa siitä hengellisestä itsestänsä vastauksen. Naivisti uskon, että se kellä on vaikeaa ja pyytää apua tältä henkipankilta, sitä myös jossain vaiheessa saa.


      • 4 + 19
        pienin ja suurin kirjoitti:

        Itse asiassa juuri sinun tyylinen tuo minunkin 'malli' maailmankaikkeudesta ja ihmisestä on, ihmisistä siinä kaiken keskellä havainnoimassa.

        Kaikki on yhtä.

        Kaikista pienin hiukkanen on samalla kaikista suurin maailmankaikkeus.

        Kaikki löytyy kaikesta.

        Ja on oleva ihmisten yhteinen tietoisuus, sielu, joka toimii, elää, vaikuttaa sanojen ja puheiden ja tekojen, materiaalin ja aineen tuolla puolella.

        Tämä on ihmisten yhteinen henkipaikka.

        Sinne ihmiset lähettävät toivomuksensa, rukouksensa, ja tämä 'henkipaikka' tai 'henkipankki' tai miksikä sitä sitten kuka nimittääkään, sitten palauttaa siitä hengellisestä itsestänsä vastauksen. Naivisti uskon, että se kellä on vaikeaa ja pyytää apua tältä henkipankilta, sitä myös jossain vaiheessa saa.

        "Kaikki on yhtä.
        Kaikista pienin hiukkanen on samalla kaikista suurin maailmankaikkeus.
        Kaikki löytyy kaikesta."

        Jaa, kissa on koira ja lehmä on taskulamppu?

        Arkikokemus vain ei tahdo tuon kanssa stemmata. Ehkä sinun pitäisi hieman tarkentaa malliasi.


      • pienin ja suurin
        4 + 19 kirjoitti:

        "Kaikki on yhtä.
        Kaikista pienin hiukkanen on samalla kaikista suurin maailmankaikkeus.
        Kaikki löytyy kaikesta."

        Jaa, kissa on koira ja lehmä on taskulamppu?

        Arkikokemus vain ei tahdo tuon kanssa stemmata. Ehkä sinun pitäisi hieman tarkentaa malliasi.

        "Jaa, kissa on koira ja lehmä on taskulamppu?"

        No eipä tietenkään näin. Luitko aloituskertomustani ollenkaan?

        Siinä mennään aina atomien takana olevien pienimpien hiukkasten taakse, mesonien ja kvarkkien ja leptonien takaa löytyy edelleenkin alati laajeneva maailma, joka lopulta paljastuukin ulkoavaruudessamme laajenevaksi maailmankaikkeudeksi.

        Eli niinkuin jo ylempänä totesin, kaikista pienin hiukkanen havaitaan lopulta kaikista suurimmaksi maailmankaikkeudeksi. Ne ovat yksi ja sama asia.


      • PieninJaSuurin
        pienin ja suurin kirjoitti:

        "Jaa, kissa on koira ja lehmä on taskulamppu?"

        No eipä tietenkään näin. Luitko aloituskertomustani ollenkaan?

        Siinä mennään aina atomien takana olevien pienimpien hiukkasten taakse, mesonien ja kvarkkien ja leptonien takaa löytyy edelleenkin alati laajeneva maailma, joka lopulta paljastuukin ulkoavaruudessamme laajenevaksi maailmankaikkeudeksi.

        Eli niinkuin jo ylempänä totesin, kaikista pienin hiukkanen havaitaan lopulta kaikista suurimmaksi maailmankaikkeudeksi. Ne ovat yksi ja sama asia.

        Jotenkin tuntuu koko ajan selvemmältä tämä kuvio. Ei maailmankaikkeus voi olla muuten muotoiltu. Seuraava kysymys alkuräjähdyksestä on, mitä edelleen tapahtui ennen alkuräjähdystä. Nyt tutkijat ovat jo havainneet, että on tapahtunut muitakin alkuräjähdyksiä kuin meidän kaukoputkillamme näkemämme, meidän maailmankaikkeudessa tapahtunut yksi ainoa alkuräjähdys.

        Jossain vaiheessa tullenee havaituksi miten ajatuksen voimalla pystytään vaikuttamaan ihmisten sisällä olevien atomien ja niitä pienempien hiukkasten sähkökemiaan, jolloin niiden sähkövaraus/olomuoto muuttuu. Kvanttifysiikka todistaa jo näistä.

        Kun ihminen tiedostaa itsessään olevan kokonaisten maailmankaikkeuksien kirjon, hänestä tulee tavallaan jumalten kaltainen olento. Kun yksi ihminen tajuaa tämän, hän voi opettaa tämän muille. Kun lopulta kaikki ihmiset tiedostavat nämä sisäiset kyvyt itsessään, ja ymmärtävät rukouksen/meditaation/mietiskelyn/ajatustensa voiman, päästään lopultakin siihen pisteeseen ihmiskunnan historiassa, että Jumalan valtakunta laskeutuu maan päälle. Ja tämä Jumala on kaikkien ihmisten yhteinen Jumala. Koska jokaisella ihmisellä on olemassa oikea Jumala, mutta sitä ei ole enää sotkemassa maapallolle eriytyneet eri ajanjaksojen ja kansainvaellusten takia syntyneet erilliset uskonnot, ja näistä johtuneet uskonsodat.

        (Edellisen mukaan voidaankin sanoa että saatana l. valheen henki ja valhe onkin pesinyt suurimmalta osaltaan vain ihmisten tietämättömyydessä, ja sitä kautta väärinkäsityksissä, ja näistä johtuneissa uskontojen ja uskomusten riidoissa ja selkkauksissa ja lopulta sodissa.)

        Selvennyksen vuoksi vielä esimerkin mukaan mitä tapahtuu kvanttifysiikan lakien mukaan: Kun joku ihminen ajattelee/rukoilee/mietiskelee toisella puolella maapalloa esimerkiksi jotakin toista ihmistä hyvällä, tämä toinen ihminen toisella puolella maapalloa tuntee tämän toisen rukouksen itsessään hyvänä mielenä. Samaan asiaan perustuu myös niin sanottujen kirousten voima. Mutta tähän perään on heti todettava, että jos joku lähtee näiden kirousten teille, niin tämän ihmisen ruumis ja mieli väsyy, rappeutuu, ns. kuluu hyvin nopeasti loppuun. (Tässäkin siis Jeesuksen opetukset osuvat.)
        Ajatellaanpa tilanne jossa kaikki maailman ihmiset ovat tiedostaneet sisässään olevat voimat. Ja kaikki ihmiset ajattelisivat ja rukoilisivat tietyllä kellonajalla vain yhtä ihmistä jossain päin maapalloa (ja tietenkin hyvää). Luultavasti tämä ihminen lentäisi tällä voimalla. Materialisoituisi ihan minne päin maailmaa, tms, kuten Filippuksella esim. tapahtui.

        Olemme vasta tulossa tällaiseen tilanteeseen netin ansioista(Meitä ihan selvästi valmistellaan johonkin tällaiseen). Jokainen ihminen voidaan informoida Facebookin, Twitterin, jne jne jne avulla ajallisesti ja paikallisesti valmiiksi ajattelemaan jotakuta ihmistä tai jotakin tapahtumaa, jne. Mitä useampi ajattelee yhtä ihmistä tai asiaa, sitä enemmän siihen ja sinne voimaa. Ja meillä on ihanat esimerkit valmiina todistamassa tästä ajatusten ja rukousten voimasta :

        Apostolien teot, Luku 12 : 5 Niin pidettiin siis Pietaria vankeudessa; mutta seurakunta rukoili/ajatteli/meditoi/mietiskeli(ihan miten nykykielellä hyvän ajatteleminen tapahtuukaan) lakkaamatta Jumalaa hänen edestänsä.
        6 Ja yöllä sitä päivää vasten, jona Herodeksella oli aikomus viedä hänet oikeuden eteen, Pietari nukkui kahden sotamiehen välissä, sidottuna kaksilla kahleilla; ja vartijat vartioitsivat oven edessä vankilaa.
        7 Ja katso, hänen edessään seisoi Herran enkeli, ja huoneessa loisti valo, ja enkeli sysäsi Pietaria kylkeen ja herätti hänet sanoen: "Nouse nopeasti!" Ja kahleet putosivat hänen käsistään.
        8 Ja enkeli sanoi hänelle: "Vyötä itsesi ja sido paula-anturat jalkaasi". Ja hän teki niin. Vielä enkeli sanoi hänelle: "Heitä vaippa yllesi ja seuraa minua".
        9 Ja Pietari lähti ja seurasi häntä, mutta ei tiennyt, että se, mikä enkelin vaikutuksesta tapahtui, oli totta, vaan luuli näkevänsä näyn.
        10 Ja he kulkivat läpi ensimmäisen vartion ja toisen ja tulivat rautaportille, joka vei kaupunkiin. Se aukeni heille itsestään, ja he menivät ulos ja kulkivat eteenpäin muutamaa katua; ja yhtäkkiä enkeli erkani hänestä.

        On näköjään Pietarin esimerkki jo alempana, mutta esimerkki on sen verran selvä siitä mitä tapahtuu, kun riittävän uskollinen jengi ajattelee/rukoilee, tässä tapauksessa yhden kiipeliin joutuneen ihmisen puolesta.


      • pienin-ja-suurin
        PieninJaSuurin kirjoitti:

        Jotenkin tuntuu koko ajan selvemmältä tämä kuvio. Ei maailmankaikkeus voi olla muuten muotoiltu. Seuraava kysymys alkuräjähdyksestä on, mitä edelleen tapahtui ennen alkuräjähdystä. Nyt tutkijat ovat jo havainneet, että on tapahtunut muitakin alkuräjähdyksiä kuin meidän kaukoputkillamme näkemämme, meidän maailmankaikkeudessa tapahtunut yksi ainoa alkuräjähdys.

        Jossain vaiheessa tullenee havaituksi miten ajatuksen voimalla pystytään vaikuttamaan ihmisten sisällä olevien atomien ja niitä pienempien hiukkasten sähkökemiaan, jolloin niiden sähkövaraus/olomuoto muuttuu. Kvanttifysiikka todistaa jo näistä.

        Kun ihminen tiedostaa itsessään olevan kokonaisten maailmankaikkeuksien kirjon, hänestä tulee tavallaan jumalten kaltainen olento. Kun yksi ihminen tajuaa tämän, hän voi opettaa tämän muille. Kun lopulta kaikki ihmiset tiedostavat nämä sisäiset kyvyt itsessään, ja ymmärtävät rukouksen/meditaation/mietiskelyn/ajatustensa voiman, päästään lopultakin siihen pisteeseen ihmiskunnan historiassa, että Jumalan valtakunta laskeutuu maan päälle. Ja tämä Jumala on kaikkien ihmisten yhteinen Jumala. Koska jokaisella ihmisellä on olemassa oikea Jumala, mutta sitä ei ole enää sotkemassa maapallolle eriytyneet eri ajanjaksojen ja kansainvaellusten takia syntyneet erilliset uskonnot, ja näistä johtuneet uskonsodat.

        (Edellisen mukaan voidaankin sanoa että saatana l. valheen henki ja valhe onkin pesinyt suurimmalta osaltaan vain ihmisten tietämättömyydessä, ja sitä kautta väärinkäsityksissä, ja näistä johtuneissa uskontojen ja uskomusten riidoissa ja selkkauksissa ja lopulta sodissa.)

        Selvennyksen vuoksi vielä esimerkin mukaan mitä tapahtuu kvanttifysiikan lakien mukaan: Kun joku ihminen ajattelee/rukoilee/mietiskelee toisella puolella maapalloa esimerkiksi jotakin toista ihmistä hyvällä, tämä toinen ihminen toisella puolella maapalloa tuntee tämän toisen rukouksen itsessään hyvänä mielenä. Samaan asiaan perustuu myös niin sanottujen kirousten voima. Mutta tähän perään on heti todettava, että jos joku lähtee näiden kirousten teille, niin tämän ihmisen ruumis ja mieli väsyy, rappeutuu, ns. kuluu hyvin nopeasti loppuun. (Tässäkin siis Jeesuksen opetukset osuvat.)
        Ajatellaanpa tilanne jossa kaikki maailman ihmiset ovat tiedostaneet sisässään olevat voimat. Ja kaikki ihmiset ajattelisivat ja rukoilisivat tietyllä kellonajalla vain yhtä ihmistä jossain päin maapalloa (ja tietenkin hyvää). Luultavasti tämä ihminen lentäisi tällä voimalla. Materialisoituisi ihan minne päin maailmaa, tms, kuten Filippuksella esim. tapahtui.

        Olemme vasta tulossa tällaiseen tilanteeseen netin ansioista(Meitä ihan selvästi valmistellaan johonkin tällaiseen). Jokainen ihminen voidaan informoida Facebookin, Twitterin, jne jne jne avulla ajallisesti ja paikallisesti valmiiksi ajattelemaan jotakuta ihmistä tai jotakin tapahtumaa, jne. Mitä useampi ajattelee yhtä ihmistä tai asiaa, sitä enemmän siihen ja sinne voimaa. Ja meillä on ihanat esimerkit valmiina todistamassa tästä ajatusten ja rukousten voimasta :

        Apostolien teot, Luku 12 : 5 Niin pidettiin siis Pietaria vankeudessa; mutta seurakunta rukoili/ajatteli/meditoi/mietiskeli(ihan miten nykykielellä hyvän ajatteleminen tapahtuukaan) lakkaamatta Jumalaa hänen edestänsä.
        6 Ja yöllä sitä päivää vasten, jona Herodeksella oli aikomus viedä hänet oikeuden eteen, Pietari nukkui kahden sotamiehen välissä, sidottuna kaksilla kahleilla; ja vartijat vartioitsivat oven edessä vankilaa.
        7 Ja katso, hänen edessään seisoi Herran enkeli, ja huoneessa loisti valo, ja enkeli sysäsi Pietaria kylkeen ja herätti hänet sanoen: "Nouse nopeasti!" Ja kahleet putosivat hänen käsistään.
        8 Ja enkeli sanoi hänelle: "Vyötä itsesi ja sido paula-anturat jalkaasi". Ja hän teki niin. Vielä enkeli sanoi hänelle: "Heitä vaippa yllesi ja seuraa minua".
        9 Ja Pietari lähti ja seurasi häntä, mutta ei tiennyt, että se, mikä enkelin vaikutuksesta tapahtui, oli totta, vaan luuli näkevänsä näyn.
        10 Ja he kulkivat läpi ensimmäisen vartion ja toisen ja tulivat rautaportille, joka vei kaupunkiin. Se aukeni heille itsestään, ja he menivät ulos ja kulkivat eteenpäin muutamaa katua; ja yhtäkkiä enkeli erkani hänestä.

        On näköjään Pietarin esimerkki jo alempana, mutta esimerkki on sen verran selvä siitä mitä tapahtuu, kun riittävän uskollinen jengi ajattelee/rukoilee, tässä tapauksessa yhden kiipeliin joutuneen ihmisen puolesta.

        "Kun ihminen tiedostaa itsessään olevan kokonaisten maailmankaikkeuksien kirjon, hänestä tulee tavallaan jumalten kaltainen olento."

        Ja kaikki tämä itsensä tiedostaminen osana, mutta samaan aikaan myös yksilöllisenä kokonaisuutena maailmankaikkeudessa, tarkoittaa uskoa tähän asiaan.

        Uskoa.


    • totuuden torvi

      Kun Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen, niin hän ei tarkoittanut Jumalan kuvalla aineellista (fyysistä) ihmistä vaan ns. sisäistä ihmistä, joka tahtoo, tuntee ja ajattelee; ihminen tahtoo, tuntee ja ajattelee kuin Jumala syntiinlankeemukseen asti. Jos ihminen ei tekisi koskaan syntiä, niin olisimme Jumalan kaltaisia sisäisen ihmisemme puolesta, "Kristuksen kaltaisia". Ylösnousemuksen jälkeen meistä on tuleva sellaisia kuin Jeesus on, emmekä tee enää syntiä.

      Jumalan kuva ei ole materiaa vaan tietoisuus, joka tahtoo, tuntee ja ajattelee kuin Jumala, ilman syntiä.

      Toisaalta on kyseenalaista, onko ihmisen tietoisuus aineettomassa hengessä vai onko se aivojen toiminnan tulosta. Tiedämme kokemuksesta sen, että emme tiedosta mitään sikiöajalta, eikä lapsi opi edes kunnolla puhumaan saatika hengellisiä tai ymmärrystä vaativia totuuksia, elleivät hänen aistinsa ja aivonsa toimi normaalisti. Ihmisen tietoisuus tässä ruumiissa on siis täysin aineesta eli aistien ja aivojen toiminnasta riippuvaista, siihen asti kuin aihetta voidaan tutkia.

      • totuuden torvi

        Jumalan luomassa maailmassa on fyysiset rajansa. Lämpötila ei voi laskea absoluuttista nollapistettä alemmaksi eikä edes saavuttaa sitä. Uskoisin myös siihen, että lämpötila ei voi ylittää jotakin tiettyä absoluuttista rajaa.

        Ihminen on melko äärellinen ja rajallinen ymmärryskyvyltään. Meidän on vaikea ymmärtää tai käsittää sitä, että Jumalalla ei ole alkua eikä loppua: että hän on iankaikkinen. Uskon kautta tämä on tietysti täysin järkevä oletus, mutta ateistin on vaikea ymmärtää mitään ääretöntä.

        Tästä voidaankin siirtyä aasinsiltana pohtimaan sitä, onko avaruus ääretön vai äärellinen? Onko ainetta rajallinen vai rajaton määrä?

        Uskoakseni ainetta on vain rajallinen määrä, mutta avaruus voi olla ääretön. Se avaruus on kuitenkin rajallinen, johon aine on levittäytynyt, koska ainetta on vain rajallinen määrä: sen verran kuin Jumala on sitä luonut.

        Siihen en usko, että äärettömän suuri on sama kuin äärettömän pieni. Olen sitä asiaa itsekin aikoinaan pohtinut, mutta en pidä sellaista ajatusta enää järkevänä. Sen mukaan jokainen yksittäinen atomin pienin hiukkanen on yhtä suuri kuin koko maailmankaikkeus tai koko kaikkeus on sama kuin yksi pienin hiukkanen, joita on kuitenkin tavattoman suuri määrä (ainetta ne hiukkaset kuitenkin ovat, joten niitä voisi olla rajallinen määrä). Siis: suuri joukko pienimpiä ainehiukkasia on yhdessä yhtä suuri kuin koko maailmankaikkeus ja yksi pienin ainehiukkanen on myös yksin yhtä suuri kuin koko maailmankaikkeus ja itse asiassa koko maailmankaikkeus sisältyy tähän yhteen yksittäiseen hiukkaseen.

        Ei näissä ajatuksissa loppujen lopuksi kovin paljon järkeä ole.


      • pienin ja suurin
        totuuden torvi kirjoitti:

        Jumalan luomassa maailmassa on fyysiset rajansa. Lämpötila ei voi laskea absoluuttista nollapistettä alemmaksi eikä edes saavuttaa sitä. Uskoisin myös siihen, että lämpötila ei voi ylittää jotakin tiettyä absoluuttista rajaa.

        Ihminen on melko äärellinen ja rajallinen ymmärryskyvyltään. Meidän on vaikea ymmärtää tai käsittää sitä, että Jumalalla ei ole alkua eikä loppua: että hän on iankaikkinen. Uskon kautta tämä on tietysti täysin järkevä oletus, mutta ateistin on vaikea ymmärtää mitään ääretöntä.

        Tästä voidaankin siirtyä aasinsiltana pohtimaan sitä, onko avaruus ääretön vai äärellinen? Onko ainetta rajallinen vai rajaton määrä?

        Uskoakseni ainetta on vain rajallinen määrä, mutta avaruus voi olla ääretön. Se avaruus on kuitenkin rajallinen, johon aine on levittäytynyt, koska ainetta on vain rajallinen määrä: sen verran kuin Jumala on sitä luonut.

        Siihen en usko, että äärettömän suuri on sama kuin äärettömän pieni. Olen sitä asiaa itsekin aikoinaan pohtinut, mutta en pidä sellaista ajatusta enää järkevänä. Sen mukaan jokainen yksittäinen atomin pienin hiukkanen on yhtä suuri kuin koko maailmankaikkeus tai koko kaikkeus on sama kuin yksi pienin hiukkanen, joita on kuitenkin tavattoman suuri määrä (ainetta ne hiukkaset kuitenkin ovat, joten niitä voisi olla rajallinen määrä). Siis: suuri joukko pienimpiä ainehiukkasia on yhdessä yhtä suuri kuin koko maailmankaikkeus ja yksi pienin ainehiukkanen on myös yksin yhtä suuri kuin koko maailmankaikkeus ja itse asiassa koko maailmankaikkeus sisältyy tähän yhteen yksittäiseen hiukkaseen.

        Ei näissä ajatuksissa loppujen lopuksi kovin paljon järkeä ole.

        Minun mielestä juuri tällainen kaikkein pienimmän hiukkasen samanlaisuus, tai siis ei pelkästään samankaltaisuus vaan sen oleminen yhtenä ja samana kuin kaikkein suurin maailmankaikkeus tekee koko olevaisuuden lopultakin loogiseksi järjestelmäksi.

        Että tulee joku järki.

        Että tiedostamamme laajeva maailmankaikkeus pienempään ja suurempaan suuntaan yhtyvät, ja maailmankaikkeudesta muodostuu kuin Moebiuksen nauhasta tai Kleinin pullosta itseänsä muodostava koko ajan loppumaton jatkuva kokonaisuus.

        Jonka vain Jumala, siis tämä VOIMA pystyy tiedostamaan itsessään ja itsensä kautta.


      • 10 + 18
        pienin ja suurin kirjoitti:

        Minun mielestä juuri tällainen kaikkein pienimmän hiukkasen samanlaisuus, tai siis ei pelkästään samankaltaisuus vaan sen oleminen yhtenä ja samana kuin kaikkein suurin maailmankaikkeus tekee koko olevaisuuden lopultakin loogiseksi järjestelmäksi.

        Että tulee joku järki.

        Että tiedostamamme laajeva maailmankaikkeus pienempään ja suurempaan suuntaan yhtyvät, ja maailmankaikkeudesta muodostuu kuin Moebiuksen nauhasta tai Kleinin pullosta itseänsä muodostava koko ajan loppumaton jatkuva kokonaisuus.

        Jonka vain Jumala, siis tämä VOIMA pystyy tiedostamaan itsessään ja itsensä kautta.

        "Että tulee joku järki."

        Onhan siinä tietysti joku järki kun kaikki on yksi ja sama. Rakennapa siis sillä järjellä vaikka talo. Perustuksia varten tarvitset harkkoja. Ota siis sopiva määrä esim. myoneja, vispilöitä, sisäkumeja ynnä muuta käteen sopivaa ja muuraa ne yhteen vaikka ketsupilla. Siitä se lähtee.


      • pienin ja suurin
        totuuden torvi kirjoitti:

        Jumalan luomassa maailmassa on fyysiset rajansa. Lämpötila ei voi laskea absoluuttista nollapistettä alemmaksi eikä edes saavuttaa sitä. Uskoisin myös siihen, että lämpötila ei voi ylittää jotakin tiettyä absoluuttista rajaa.

        Ihminen on melko äärellinen ja rajallinen ymmärryskyvyltään. Meidän on vaikea ymmärtää tai käsittää sitä, että Jumalalla ei ole alkua eikä loppua: että hän on iankaikkinen. Uskon kautta tämä on tietysti täysin järkevä oletus, mutta ateistin on vaikea ymmärtää mitään ääretöntä.

        Tästä voidaankin siirtyä aasinsiltana pohtimaan sitä, onko avaruus ääretön vai äärellinen? Onko ainetta rajallinen vai rajaton määrä?

        Uskoakseni ainetta on vain rajallinen määrä, mutta avaruus voi olla ääretön. Se avaruus on kuitenkin rajallinen, johon aine on levittäytynyt, koska ainetta on vain rajallinen määrä: sen verran kuin Jumala on sitä luonut.

        Siihen en usko, että äärettömän suuri on sama kuin äärettömän pieni. Olen sitä asiaa itsekin aikoinaan pohtinut, mutta en pidä sellaista ajatusta enää järkevänä. Sen mukaan jokainen yksittäinen atomin pienin hiukkanen on yhtä suuri kuin koko maailmankaikkeus tai koko kaikkeus on sama kuin yksi pienin hiukkanen, joita on kuitenkin tavattoman suuri määrä (ainetta ne hiukkaset kuitenkin ovat, joten niitä voisi olla rajallinen määrä). Siis: suuri joukko pienimpiä ainehiukkasia on yhdessä yhtä suuri kuin koko maailmankaikkeus ja yksi pienin ainehiukkanen on myös yksin yhtä suuri kuin koko maailmankaikkeus ja itse asiassa koko maailmankaikkeus sisältyy tähän yhteen yksittäiseen hiukkaseen.

        Ei näissä ajatuksissa loppujen lopuksi kovin paljon järkeä ole.

        "Siihen en usko, että äärettömän suuri on sama kuin äärettömän pieni. Olen sitä asiaa itsekin aikoinaan pohtinut, mutta en pidä sellaista ajatusta enää järkevänä. Sen mukaan jokainen yksittäinen atomin pienin hiukkanen on yhtä suuri kuin koko maailmankaikkeus tai koko kaikkeus on sama kuin yksi pienin hiukkanen, joita on kuitenkin tavattoman suuri määrä (ainetta ne hiukkaset kuitenkin ovat, joten niitä voisi olla rajallinen määrä). Siis: suuri joukko pienimpiä ainehiukkasia on yhdessä yhtä suuri kuin koko maailmankaikkeus ja yksi pienin ainehiukkanen on myös yksin yhtä suuri kuin koko maailmankaikkeus ja itse asiassa koko maailmankaikkeus sisältyy tähän yhteen yksittäiseen hiukkaseen. "

        Miksi et usko? Miksi et pidä järkevänä?


      • pienin ja suurin

        "Jumalan kuva ei ole materiaa vaan tietoisuus, joka tahtoo, tuntee ja ajattelee kuin Jumala"

        Tämä tarkoittaa Jumalankin olevan tietoisuus joka tahtoo ja tuntee ja ajattelee. Meillä on ihmisessä hyvä vertailukohta mistä voimme nähdä millainen Jumalankin pitäisi olla vaikkakin itse alan kallistumaan siihen että tämä outo ja omnipotentti "voima" joka Raamatussa toimii oman mielensä mukaan miten vaan ja on valmis tuhoamaan ihmisiä kuin heinää, ei ole se Jeesuksen tuntema Jumala, ristiriita on sen verran suuri.

        Vai miten oikein pitäisi tulkita UT:n ja VT:n väliset suuret eroavaisuudet?


      • pienin ja suurin
        pienin ja suurin kirjoitti:

        "Siihen en usko, että äärettömän suuri on sama kuin äärettömän pieni. Olen sitä asiaa itsekin aikoinaan pohtinut, mutta en pidä sellaista ajatusta enää järkevänä. Sen mukaan jokainen yksittäinen atomin pienin hiukkanen on yhtä suuri kuin koko maailmankaikkeus tai koko kaikkeus on sama kuin yksi pienin hiukkanen, joita on kuitenkin tavattoman suuri määrä (ainetta ne hiukkaset kuitenkin ovat, joten niitä voisi olla rajallinen määrä). Siis: suuri joukko pienimpiä ainehiukkasia on yhdessä yhtä suuri kuin koko maailmankaikkeus ja yksi pienin ainehiukkanen on myös yksin yhtä suuri kuin koko maailmankaikkeus ja itse asiassa koko maailmankaikkeus sisältyy tähän yhteen yksittäiseen hiukkaseen. "

        Miksi et usko? Miksi et pidä järkevänä?

        "Sen mukaan jokainen yksittäinen atomin pienin hiukkanen on yhtä suuri kuin koko maailmankaikkeus tai koko kaikkeus on sama kuin yksi pienin hiukkanen, joita on kuitenkin tavattoman suuri määrä (ainetta ne hiukkaset kuitenkin ovat, joten niitä voisi olla rajallinen määrä)."

        Tässähän koko jutun "juju" on! Jos, näin on, niin koko maailmankaikkeudelle tulee merkitys. tarkoitus. Jonka Jumala vain tietää ja ymmärtää ja hallitsee.

        "Siis: suuri joukko pienimpiä ainehiukkasia on yhdessä yhtä suuri kuin koko maailmankaikkeus ja yksi pienin ainehiukkanen on myös yksin yhtä suuri kuin koko maailmankaikkeus ja itse asiassa koko maailmankaikkeus sisältyy tähän yhteen yksittäiseen hiukkaseen."

        Juuri näin. Minusta aivan mahtavan mielenkiintoinen teoria(?)!

        Ja laittaa tätä ajatellen aivot vielä enemmän mutkalle, kuin Moebiuksen nauhaa tai Kleinin pullon jatkuvaa rajatonta muotoa ajatellessa!


      • pienin ja suurin
        pienin ja suurin kirjoitti:

        "Jumalan kuva ei ole materiaa vaan tietoisuus, joka tahtoo, tuntee ja ajattelee kuin Jumala"

        Tämä tarkoittaa Jumalankin olevan tietoisuus joka tahtoo ja tuntee ja ajattelee. Meillä on ihmisessä hyvä vertailukohta mistä voimme nähdä millainen Jumalankin pitäisi olla vaikkakin itse alan kallistumaan siihen että tämä outo ja omnipotentti "voima" joka Raamatussa toimii oman mielensä mukaan miten vaan ja on valmis tuhoamaan ihmisiä kuin heinää, ei ole se Jeesuksen tuntema Jumala, ristiriita on sen verran suuri.

        Vai miten oikein pitäisi tulkita UT:n ja VT:n väliset suuret eroavaisuudet?

        "vaikkakin itse alan kallistumaan siihen että tämä outo ja omnipotentti "voima" joka Raamatussa toimii oman mielensä mukaan miten vaan ja on valmis tuhoamaan ihmisiä kuin heinää, ei ole se Jeesuksen tuntema Jumala, ristiriita on sen verran suuri."

        Tarkennetaanpa ajatusta: ... "ei ole ihan tarkalleen se Jeesuksen tuntema Jumala. Vaikka ristiriita onkin VT:n ja UT:n Jumalan välillä suuri, niin kyllähän siellä sama jahve ja jahven voima on vaikuttamassa. Herääkin kysymys/toteamus mieleen, tuliko Jeesus "kesyttämään" jahven voiman?


      • pienin ja suurin
        pienin ja suurin kirjoitti:

        "Sen mukaan jokainen yksittäinen atomin pienin hiukkanen on yhtä suuri kuin koko maailmankaikkeus tai koko kaikkeus on sama kuin yksi pienin hiukkanen, joita on kuitenkin tavattoman suuri määrä (ainetta ne hiukkaset kuitenkin ovat, joten niitä voisi olla rajallinen määrä)."

        Tässähän koko jutun "juju" on! Jos, näin on, niin koko maailmankaikkeudelle tulee merkitys. tarkoitus. Jonka Jumala vain tietää ja ymmärtää ja hallitsee.

        "Siis: suuri joukko pienimpiä ainehiukkasia on yhdessä yhtä suuri kuin koko maailmankaikkeus ja yksi pienin ainehiukkanen on myös yksin yhtä suuri kuin koko maailmankaikkeus ja itse asiassa koko maailmankaikkeus sisältyy tähän yhteen yksittäiseen hiukkaseen."

        Juuri näin. Minusta aivan mahtavan mielenkiintoinen teoria(?)!

        Ja laittaa tätä ajatellen aivot vielä enemmän mutkalle, kuin Moebiuksen nauhaa tai Kleinin pullon jatkuvaa rajatonta muotoa ajatellessa!

        "Siis: suuri joukko pienimpiä ainehiukkasia on yhdessä yhtä suuri kuin koko maailmankaikkeus ja yksi pienin ainehiukkanen on myös yksin yhtä suuri kuin koko maailmankaikkeus ja itse asiassa koko maailmankaikkeus sisältyy tähän yhteen yksittäiseen hiukkaseen."

        Tarkennetaanpa tähänkin ajatusmallia: joukon pienin ainehiukkanen paljastuu jossain vaiheessa samaksi, kuin alati laajeneva maailmankaikkeutemme. Ne ovat yksi ja sama asia. Tämä tarkoittaa siis sitä että maailmankaikkeuksia on lukematon määrä kaikkialla, koska ne löytyvät jokaisesta pienimmästä hiukkasestakin. Ja samalla tämä tarkoittaa myös ihmeellisellä tavalla sitä että kaikista pienimmän hiukkasen sisästä löytyy samalla lukematon määrä näitä alati laajenevia maailmankaikkeuksia.

        Näiden asioiden välillä vallitsee synkroninen järjestys.


      • pienin ja suurin
        pienin ja suurin kirjoitti:

        "Siis: suuri joukko pienimpiä ainehiukkasia on yhdessä yhtä suuri kuin koko maailmankaikkeus ja yksi pienin ainehiukkanen on myös yksin yhtä suuri kuin koko maailmankaikkeus ja itse asiassa koko maailmankaikkeus sisältyy tähän yhteen yksittäiseen hiukkaseen."

        Tarkennetaanpa tähänkin ajatusmallia: joukon pienin ainehiukkanen paljastuu jossain vaiheessa samaksi, kuin alati laajeneva maailmankaikkeutemme. Ne ovat yksi ja sama asia. Tämä tarkoittaa siis sitä että maailmankaikkeuksia on lukematon määrä kaikkialla, koska ne löytyvät jokaisesta pienimmästä hiukkasestakin. Ja samalla tämä tarkoittaa myös ihmeellisellä tavalla sitä että kaikista pienimmän hiukkasen sisästä löytyy samalla lukematon määrä näitä alati laajenevia maailmankaikkeuksia.

        Näiden asioiden välillä vallitsee synkroninen järjestys.

        Ei voi olla totta, nyt tuli kellonaikakin muistuttamaan, että kun kaikki on synkassa, niin aikakin on synkassa ;-) Hauskaa!
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/12642929#comment-71186159-view


    • yurki1000

      Pohdiskelu on kiintoisaa. Predestinaatiosta seuraavaa. Kumoaako Raamattu teoriani? Ihmissielut luotiin samalla kuin enkelitkin. Osa ihmissieluista lankesi niinkuin osa enkeleistäkin. Langenneilla ihmissieluilla on sama kohtalo kuin langenneilla enkeleilläkin.

      Ps. 139:16
      Sinun silmäsi näkivät minut jo idussani. Minun päiväni olivat määrätyt ja kirjoitetut kaikki sinun kirjaasi, ennenkuin ainoakaan niistä oli tullut.

      jyrki

    • Samuli Edelmann
    • vanha ja vakaa

      no kuka loi jumalan? Onko hän joku persoona tai ajatteleva henkiolento? Joka taivaasta meiä vahtii? Onko miljoonan valovuoden päässä olevilla asutuilla planeetoilla sama jumala?

      • Risti-riitaista.

        Raamattu aika sekava Jumala loi, teki ja rakensi. 1Moos.1:1. Alussa loi Jumala taivaan ja maan. 25. Jumala teki metsäeläimet.... 1Moos.2:22. Ja Herra Jumala rakensi vaimon siitä kylkiluusta...


      • ei ristiriitaa
        Risti-riitaista. kirjoitti:

        Raamattu aika sekava Jumala loi, teki ja rakensi. 1Moos.1:1. Alussa loi Jumala taivaan ja maan. 25. Jumala teki metsäeläimet.... 1Moos.2:22. Ja Herra Jumala rakensi vaimon siitä kylkiluusta...

        Luoda: pääsääntöinen merkitys on "tehdä tyhjästä".
        Tehdä: pääsääntöinen merkitys on "tehdä", tyhjästä tai muovata jostakin olemassa olevasta.
        Rakentaa: muovata jostakin olemassa olevasta.


      • *****

        >>no kuka loi jumalan? Onko hän joku persoona tai ajatteleva henkiolento? Joka taivaasta meiä vahtii? Onko miljoonan valovuoden päässä olevilla asutuilla planeetoilla sama jumala?>>

        Alkulähde (korkein luova voima ja absoluutti) on ikuinen aina olemassa ollut ja kaikki olemassaoleva on osa sitä. Alkulähde on ilmentänyt siis myös kaikki Henget ja sielut suoraan tai epäsuorasti. Tuo Alkulähteen ilmentämistä ja luomista asioista suurin ja tärkein on universaali Taivaallinen Hallinto, jonka keskus on aineellisen kaikkeuden keskellä. Taivashallinto on luonnollisesti levittäytynyt myös paikallisemmille tasoille ja
        olisihan satoja miljardeja aurinkokuntia sisältävien satojen miljardien galaksien kokonaishallintoa muulla tavoin mahdotonkin järjestää - jopa Jumalankaan.

        Enkelit ovat todellisia olentoja ja ovat osa Taivaallista Hallintoa, johon kuuluvat myös esimerkiksi Arkkienkelit ja Elohim.

        Keskustelu Jumalan olemassaolosta - tai olemattomuudesta - ei oikeastaan johda mihinkään jos suuressa kokonaisuudessa ei oteta huomioon Taivaallista Hallintoa.

        Universumi on siis älykkäästi luotu ja järjestetty kokonaisuus...ja ihmisen sielu on luonnollisesti myös luotu ja sielu on osa suurempaa hengellistä kokonaisuutta, johin kuuluvat mm. sieluperheet.


    • ****

      Maailmankuvaa joutuu siis avartamaan mikäli haluaa ymmärtää kokonaisuutta ja todellisuutta entistä paremmin. Aivan suotta mielestäni monet kristityt vierastavat esimerkiksi Urantia-kirjaa ja leimaavat sen N-A:ksi. Urantiakirjahan ei puhu esim. maanulkoissta ET-sivilisaatiuista juurikaan mitään, vaan teos kuvaa taivaallisia maailmoja, taivaallista hallintorakenteita ja taivaallisia palvelutyöntekijöitä.

      Monet kristityt eivät ehkä helposti hyväksy tätä seuraavaa ajatusta, mutta itse tiedän, että taivaallisten maailmojen asukkaiilakin on ufoaluksia käytössään ja tästä ovat todisteinakin ns. uskonnolliset ilmestykset, joiden yhteydessä tehtiin havainto "aurinkoihmeestä".

      • aaaaaaaaaaapeeeeeeeeeee

        Ei kannattaisi puhua "ufoista" ollenkaan koska niistä tulee aina huuhaa mieleen. Mutta luultavasti on kyse samasta asiasta kun jokin fyysinen aine materialisoituu toiseen paikkaan.


    • pienin ja suurin

      Tässä todella mielenkiintoinen dokumentti tähdistä ja niiden synnystä, niiden iästä, aurinkokunnastamme, auringon toiminnasta. 20:33 kohdalla paljastuu paljon uutta, kuinka aurinkotuuli muodostaa koko aurinkokunnasta suuren magneettisen pallon.

      http://areena.yle.fi/tv/2068309

      Muoto on sama kuin atomin, keskellä protoneja on aurinko ja sitä kiertämässä elektronit, planeetat. Visuaaliset lainalaisuudet ovat samat, ja yhteisiä lainalaisuuksia löytyy koko ajan lisää.

      • pienin ja suurin

        20:47 kohdalla voi nähdä miten aurinkokunta liikkuu linnunradan kiertoradalla kuin elektroni. Vain aika ja matka ovat planeettojen 'ulko'avaruudessa erilaiset kuin elektronien ja protonien 'sisä'avaruudessa. Visuaaliset lainalaisuudet ovat samanlaiset, ne hakevat aineessa ja avaruudessa aina pallon muotoja.


      • pienin ja suurin kirjoitti:

        20:47 kohdalla voi nähdä miten aurinkokunta liikkuu linnunradan kiertoradalla kuin elektroni. Vain aika ja matka ovat planeettojen 'ulko'avaruudessa erilaiset kuin elektronien ja protonien 'sisä'avaruudessa. Visuaaliset lainalaisuudet ovat samanlaiset, ne hakevat aineessa ja avaruudessa aina pallon muotoja.

        Atomin kuvaaminen visuaalisesti aurinkokuntaa muistuttavana mallina on hyvin karkea yleistys ja suurelta osin myös virheellinenkin.

        Nykyisin oikeimpana pidetään Shrödingerin kvanttimekaanista mallia. Teoriat atomista, "biljardipallosta" Shrödingerin-atomiin:

        http://www.youtube.com/watch?v=EbqAuHGdn6E#t=480

        Alkeishiukkasesta, atomin pienimmistä osista sanotaan ettei niillä olisi itsessään kokoa tai muotoa lainkaan vaan rakenteet, kuten koko ja muoto sekä 99% massasta muodostuvat vasta useamman alkeishiukkasen yhteenliittymässä erilaisten vuorovaikutusten kautta.


      • pienin-ja-suurin
        a-teisti kirjoitti:

        Atomin kuvaaminen visuaalisesti aurinkokuntaa muistuttavana mallina on hyvin karkea yleistys ja suurelta osin myös virheellinenkin.

        Nykyisin oikeimpana pidetään Shrödingerin kvanttimekaanista mallia. Teoriat atomista, "biljardipallosta" Shrödingerin-atomiin:

        http://www.youtube.com/watch?v=EbqAuHGdn6E#t=480

        Alkeishiukkasesta, atomin pienimmistä osista sanotaan ettei niillä olisi itsessään kokoa tai muotoa lainkaan vaan rakenteet, kuten koko ja muoto sekä 99% massasta muodostuvat vasta useamman alkeishiukkasen yhteenliittymässä erilaisten vuorovaikutusten kautta.

        "Atomin kuvaaminen visuaalisesti aurinkokuntaa muistuttavana mallina on hyvin karkea yleistys ja suurelta osin myös virheellinenkin. "

        Tästä ei ole olemassa minkäänlaisia perusteluja. Itse asiassa atomin sisällä olevia hiukkasia ei pystytä vertaamaan esim. aurinkokunnan pyörimiseen ja sen vauhtiin, koska varsinkin liike-energia näin suurten kokoeroja sisältävien havainnointikappaleiden välillä muuttuu ja muuntuu kokonaan.

        Einstein itsekin puhuu ja todistaa tästä. Kappale, joka liikkuu valon nopeudella, sen aika kulkee hitaammin kuin sitä paikaltaan seuraava kappale. Jos ihminen kulkee hyvin lähellä valon nopeutta vaikka 10 vuotta, niin sitä seurannut ihminen maapallon pinnalla olisi vanhentunut ainakin100 vuotta. Tarkemmat luvut voi tietysti joku matematikko laskea, vaikkakin minua ei kiinnosta detaljit, vaan itse kokonaisuusteoria.

        Samalla tavalla aika kulkee hitaammin suurissa yksiköissä, ja (ilmeisestikin) taasen nopeammin pienissä yksiköissä, atomien ja kaikkien pienten hiukkasten sisällä.

        Se, mikä siis näyttää viuhuvan vinhasti atomien sisällä nopeaan tahtiin protonien ympärillä, saattaa samalla tavalla tapahtua ulkona avaruudessa silminnähtävän hitaalla tavalla pyörien, kuin aurinkokunnassa.

        Koska ihminen on havainnoijana kaiken keskellä, hänen ilmeisesti pitäisi laskea ajallisesti näiden eri kokoluokkien välinen ajallinen ero.

        --------

        Ylläoleva on tietenkin kaikki allekirjoittaneen spekulaatiota, mutta uumoilen ja arvailen, että totuus saattaa piillä hyvinkin juuri tässä ajan määrittämisen vaikeudessa, joka hämää, ja muuttaa saatavan havainnon vaikeaksi yhdistää minkäänlaiseksi ymmärrettäväksi kokonaisteoriaksi.


      • pienin-ja-suurin
        pienin-ja-suurin kirjoitti:

        "Atomin kuvaaminen visuaalisesti aurinkokuntaa muistuttavana mallina on hyvin karkea yleistys ja suurelta osin myös virheellinenkin. "

        Tästä ei ole olemassa minkäänlaisia perusteluja. Itse asiassa atomin sisällä olevia hiukkasia ei pystytä vertaamaan esim. aurinkokunnan pyörimiseen ja sen vauhtiin, koska varsinkin liike-energia näin suurten kokoeroja sisältävien havainnointikappaleiden välillä muuttuu ja muuntuu kokonaan.

        Einstein itsekin puhuu ja todistaa tästä. Kappale, joka liikkuu valon nopeudella, sen aika kulkee hitaammin kuin sitä paikaltaan seuraava kappale. Jos ihminen kulkee hyvin lähellä valon nopeutta vaikka 10 vuotta, niin sitä seurannut ihminen maapallon pinnalla olisi vanhentunut ainakin100 vuotta. Tarkemmat luvut voi tietysti joku matematikko laskea, vaikkakin minua ei kiinnosta detaljit, vaan itse kokonaisuusteoria.

        Samalla tavalla aika kulkee hitaammin suurissa yksiköissä, ja (ilmeisestikin) taasen nopeammin pienissä yksiköissä, atomien ja kaikkien pienten hiukkasten sisällä.

        Se, mikä siis näyttää viuhuvan vinhasti atomien sisällä nopeaan tahtiin protonien ympärillä, saattaa samalla tavalla tapahtua ulkona avaruudessa silminnähtävän hitaalla tavalla pyörien, kuin aurinkokunnassa.

        Koska ihminen on havainnoijana kaiken keskellä, hänen ilmeisesti pitäisi laskea ajallisesti näiden eri kokoluokkien välinen ajallinen ero.

        --------

        Ylläoleva on tietenkin kaikki allekirjoittaneen spekulaatiota, mutta uumoilen ja arvailen, että totuus saattaa piillä hyvinkin juuri tässä ajan määrittämisen vaikeudessa, joka hämää, ja muuttaa saatavan havainnon vaikeaksi yhdistää minkäänlaiseksi ymmärrettäväksi kokonaisteoriaksi.

        Eikä pidä tietenkään jumittaa siihen teoriaan että esim. atomi ja aurinkokunnan rakenteet olisivat tällainen lopullinen oikea yhteneväinen malli, vaikkakin ajatus kiinnostaa ja kiehtoo todistaa oikeaksi, varsinkin yllämainitun "irti ajasta" teorian mukaan. Suhteellisuusteorian siis.

        Kuten kaikki tietää, atomien sisältä on löytynyt ja taitaa edelleenkin löytyä yhä pienempiä havaittavia yksikköjä, viimeisimmät kvarkkien sisältä löytyneet leptonit mm.

        Samaan tapaan, aurinkokuntakin on vain yksi pieni yksikkö galaksissamme, ja nyt tällä hetkellä havainnoitu maailmankaikkeus koostuu lukemattomista galakseista. Mutta edelleen, laajenevan maailmankaikkeuden muotona pidetään pallon muotoa. Ja viimeiset tieteelliset havainnot pitävät mahdollisena useampia maailmankaikkeuksia. Miksi näitä maailmankaikkeuksia ei sitten olisi myös lukematon määrä niitäkin?

        Ja miksi maailmankaikkeuksien pitäisi rajoittua tähänkään?

        Se taitaa jatkua äärettömiin, niin pieneen, kuin suureen suuntaan.

        Ellei, sitten tule yllättäen tällaista ihmeellistä, suurta "yhteneväisyyttä". Joka yhdistää koko maailmankaikkeuden, ihmeellisellä tavalla. Jolloin ympyrä sulkeutuu kuin jokin Kleinin tapainen pullo itsensä ympäri ja sisikkäin sekä ajallisesti että rakenteellisesti kiertyen. Ja tämän pienimmän yksikön havaitaan olevan se suurin yksikkö; ne ovat yksi ja sama asia.

        Ajatus on hirvittävän kiehtova.

        Ajatus on hirveän kiehtova senkin takia, että huomasin lukiessani aikaisempia kommentteja, että jos ihminen ymmärtää tulevansa 'tietoiseksi' siitä, että ajatuksen voimalla on mahdollista muuttaa ja muovata kvanttimekaanisesti esim. omien aivojen rakennetta.

        Niin mikä estää, ns. uskon voimalla, muuntamaan ihmisen sisällä vaikuttavat pienimmät hiukkaset synkronistisesti yhteyteen, yhteen, näiden ulkoavaruudessa olevien toisten suurten elementtien kanssa? Tähänhän kvanttimekaniikka kutakuinkin perustuu.

        Jos siis sisäavaruudessa ja ulkoavaruudessa olevat elementit eivät vielä kohtaakaan toisiaan, niin entäpä jos se olisi mahdollista ns. uskon voimalla?

        Edellinen teoriaväittämä siis poikkeaa alkuperäisen aloituksen idean kanssa siten, että pienin ja suurin elementti eivät olisikaan, vielä, yksi ja sama asia., kun ne olisivat kartoitettu vieläkin tarkemmilla havaintovälineillä.

        Mutta ns. ylösnousu , "uuden taivaan ja maan luominen" saattaisi nämä elementit yhtymään lopulta toisiinsa.

        Ja tämä tietoinen yhdyntä, yhteen saattaminen, antaisi ihmisille todellisen merkityksen elämässä. Jotkut kutsuvat sitä ylösnousuksi, mutta se voisi olla myös ns. nirvanaan pääsy, irti karman laista. Taikka Hieros Gamos.


    • pienin ja suurin

      Tässä mielenkiintoinen dokumenttisarja Elämän kirjasta, ihmisen DNA:sta. Se, ja sen muodot puuttuvat pienten atomien ja suurten planeettojen välisestä maailmasta. Kokonaisuus on vaikea hahmottaa visuaalisesti.

      Tiededokumentti - Geneettinen koodimme, Osa 1
      http://areena.yle.fi/tv/2066570

      Geneettinen koodimme, Osa 2
      http://areena.yle.fi/tv/2073024

      • pienin ja suurin

        Unien tulkinnasta mielenkiintoista asiaa, Anne Lindholm-Kärki on psykoterapeutti ja unitutkija ja "Uniohjaaja":

        Annen kotisivut:
        http://www.annelindholm-karki.fi/index.html

        Haastatteluja TV:ssä

        Yle 2 24.10.2013 Hehku
        http://areena.yle.fi/tv/2037083/

        MTV 3 28.9.2012 Huomenta Suomen vieraana Anne Lindholm-Kärki.
        Opi unien salainen kieli.
        http://www.katsomo.fi/?progId=143915

        Yle 1 16.10.2012 Ylen aamu-tv:n vieraana Anne Lindholm-Kärki.
        Unilla voit muuttaa elämäsi suuntaa, alkaa 12:47:n kohdalta.
        http://areena.yle.fi/tv/1709151

        Yle 1 10.1.2013 Puoli seitsemän
        http://areena.yle.fi/tv/1761926
        MTV 3 17.1.2013 Studio 55:n vieraana Anne Lindholm-Kärki. Unien tulkinta
        http://www.katsomo.fi/?progId=161388

        Haastatteluja radiossa

        Yle Puhe 26.10.2012 Puheen aamu
        Hyvää unta voi kutsua takaisin
        http://areena.yle.fi/radio/1720600

        Keskustelua "Pudonneista", "jumalista" ja varsinaisesta Jumalasta:
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11419317#comment-61170960-view

        Tietoa tabernaakkelin merkityksistä, ja sen eri kokoja aikaisemmin ja tulevaisuudessa:
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11419317#comment-61164289-view

        Matemaatikko Ivan Paninista:
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11391363#comment-61745418-view


      • SynteesinTulos

        http://www.raimonikula.net/jung/cgjung.htm

        "Tunnetusti Jung oli omaa aikaansa kohtaan pessimistinen ja kritiikissään säälimätön. Ihmisen tietoisuus - niin suuri saavutus kuin se kehityksen pitkässä juoksussa onkin - on hauras ja altis monille häiriöille. Jungin elinaika tarjosi näkymiä läheltä kollektiivisiin epidemioihin: natsismi ja Hitler ennen kaikkea, mutta myös koko länsimaisen kulttuurin tila. Jung näki länsimaisen kulttuurin irroneen omilta juuriltaan. Milloinkaan aiemmin ei modernin tai postmodernin ihmisen itseriittoisuus ja käsitys siitä että nyt ollaan saavutettu jotain, jota ei voi verrata mihinkään aiempaan kultturivaiheen saavutuksiin, on vakiintunut illuusio. Nykyihminen elää sekä tietämättömyydessä että halveksunnassa menneisyyttä kohtaan. Koteloituneena muutamaan tekniseen saavutukseen ja aivojen neo-cortexin luomiin saavutuksiin, ollaan päädytty umpikujaan. Ongelmaa on kuvattu monin termein: ihmisen sielu on kuollut (Barrett), meitä on kohdannut henkinen vararikko (Eberle), sielunmenetys (Jung) tai olemme siirtyneet arvotyhjiöön (Matti Bergström) ja elämme eksistentilaalisessa tyhjiössä (Frankl). Jung totesi usein että suuri osa hänen potilaistaan ei oikeastaan kärsi mistään erityisestä vaan elämäntarkoituksen hukkaamisesta, joka tekee omasta elämästä epätodellista ja vajaata. Jungin lääke tähän on toive siitä että ihmiskunnan elämä voitaisiin uudelleenvitalisoida ja elvyttää spontaanisti ihmiskollektiivista syntyvän uuden myyttisen ja uskonnollisen syvyyden luomisen kautta. Mutta niin kauan kuin maailma lietsoo yksitasoista takertumista ihmisetä irrotetun luonnon kuvaamista ja hyväksikäyttöä, ei ole toivoa. Niin kauan kuin sanalla "myytti" tarkoitetaan vain valhetta tai väärää tietoa, ei myöskään ole toivoa.

        Kun ihmiskunnan juuret ovat poikki ja ihmisen ja luonnon kuilua vain syvennetään ja luontoa objektivisoidaan, sitä vieraantuneemmasta muuttuu ihmisen kokemus itsestään. Ja sosiaaliset laitokset pakonomaisesti kehittyvät vain yhteen suuntaan, niiden sekulaarisuuden aste vain syvenee, ne ovat yhä ulkokohtaisemmin toimivia, normatiivisia, pelkän tiedon varassa perusteltavia, sitä vähemmän ihmiset saavat yhteyttä omaan sisäiseen maailmaansa.
        Mutta ei ole paluuta turvallisuuteen, jonka esim. kristillinen kirkko muinoin antoi. Kirkko on kaukana omien pyhien kirjojensa oikeasta tulkinnasta eikä kristinusko voi pelastaa enää mitään. Jungin neuvo on kääntyä sisäänpäin josta löytyy aina teitä eteenpäin jotta voisi kohdata ensin oman psyykensä ulottuvuudet ja sitten kollektiivisen, arkkityyppisen todellisuuden alkukuvia, joiden kautta ihmisyyden eheytyminen voi tapahtua. Lääke on tuttu, sen ovat nähneet muutkin ainoana mahdollisuutena täydellistyä ja rikastua. Kehitys on laadullista nousua, ihminen ei kehity toistamalla sitä, mitä miljoonat muutkin tekevät, ajattelevat tai asennoituvat.

        Jungilaisessa psyyken kuvailussa Itse (Selbst) on koko psyyken mittaamaton laajuus ja syvyys, siitä erottautuu vähitellen ihmisen tietoinen minä, Ego. Nyt olemme kasvattaneet Egon ja Itsen eroa suurimmilleen niin että yhteys elämän alkulähteisiin ovat katkeamassa ja jos prosessi menee loogiseen loppuunsa, ihmiskunta sekoilee ego-keskeisten johtajiensa ja kansallisten ja taloudellisten intressiensä varassa itsensä ulos elämästä ja laji osoittautuu yhdeksi epäonnistuneeksi kokeeksi. Samoin kuin romantiikan ajan filosofit kuten Schelling, Jung näki että ihminen on irronnut keskuksestaan, edennyt kauas ja yhteys keskukseen uhkaa katketa. Ihmiset ovat vieraita itselleen. Tarvitaan käänne, lähtöä täytyy seurata paluu, heilurin pitää kääntyä, keskukseen pitää palata. Kuten Homeroksen Ilias kuvaa kreikkalaisten lähtöä Troijan sotaan ja itse sotaa, palattava on ja Odysseus kuvaa sankarin mutkikasta paluutietä kotisaarelle."


    • pienin ja suurin

      "Hiukkasilla on Januksen kasvot (Louis de Broglie 1892-1983)."
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/12099807#comment-66867054-view
      Kaarneen kanssa käytyä pohdintaa aiheesta yllä.

      Mutta. Luonnossa ja elämässä näkyy joka paikassa symmetrisyys, ihmiskasvot ovat symmetriset, solun jakautuminen tapahtuu symmetrisesti, on löydetty "peilisolut" ihmisaivoista jotka reagoivat muuntaen aivosähkökäyrää silloin, kun ihminen on kasvokkain toisen ihmisen kanssa.

      Löytyi neged-sanaa selatessa tosi mielenkiintoinen Isaac Asimovin kirja, joka käsittelee tätä "kasvokkain" olemisen ongelmaa, ja tämähän tapahtuu juuri nyt, nykyaikana.
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Alaston_aurinko

      Symmetrisyys, vastakkaisuus, kasvokkaisuus siis viittaa juutalaisten "neged"-käsitteeseen (=kasvokkain) johon miestä ja vaimoa kehoitetaan käymään heidän liitossaan, aina kun tarve vaatii, siis kasvokkain, ja tämä löytyy liiton arkin päältä, siitä paikasta jossa JHWH ilmestyy ihmiselle. Tämä paikka on arkin kannen päällä, niiden kahden kerubin välissä jotka piti valmistaa siten, että ne ovat "kasvokkain".

      Toinen Mooseksen kirja 24. luvusta alkaen, jae 18 : Ja tee kaksi kultakerubia, tee ne kohotakoista tekoa, armoistuimen molempiin päihin.
      19 Tee toinen kerubi toiseen päähän ja toinen kerubi toiseen päähän. Tehkää kerubit armoistuimesta kohoaviksi, sen kumpaankin päähän.
      20 Ja kerubit levittäkööt siipensä ylöspäin, niin että ne peittävät siivillänsä armoistuimen, ja niiden kasvot olkoot vastakkain; armoistuinta kohti olkoot kerubien kasvot käännetyt.
      21 Ja aseta armoistuin arkin päälle ja pane arkkiin laki, jonka minä sinulle annan.

      22 Ja siinä minä ilmestyn sinulle ja puhun sinulle armoistuimelta, niiden kahden kerubin välistä, jotka ovat lain arkin päällä, kaiken sen, minkä minä sinun kauttasi israelilaisille säädän.

      http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?chp=1&ref=2. Moos. 25:1&rnd=1395560982331

      Nyt pitää huomata, että kaikki mikä tehtiin liiton arkkiin, oli kultaa, kaikkein kalleinta senaikaista jalometallia. Miksi näin? Sen takia, että kaikkien israelilaisten ajatukset kohdistuisivat kokonaisvaltaisesti tabernaakkelia, ilmestysmajaa, pyhää, ja varsinkin kaikkein pyhintä kohti.

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Ilmestysmaja

      Miksi tämä? Siksi, koska Mooses sai Jumalalta viisauden ja ymmärryksen ajatusten, positiivisten ajatusten, siis rukouksen voimasta. Ja tämä liittyy synkronisiteettiin. Kun yli puolimiljoonainen Juudan kansa siis antoi omastaan, omaisuudestaan kullat ja hopeat ja jalokivet ja kaiken puhtaimman materiaalin kankaista ja puista ynnämuusta lähtien ilmestysmajan rakentamista varten, joka sitten rakennettiin arkkityyppisten sääntöjen mukaan jotka Mooses sai JHWH:lta, niin kaikkien isralilaisten katseet ja ajatukset kääntyivät AINA kaikkein pyhintä kohtaan. Tästä piti huolen siis siellä kaikkein pyhimmässä oleva maallisestikin arvokas kulta.

      Kokonaisvaltaisuudesta oli ja on siis kysymys kaikkinensa silloin, kun halutaan kohdistaa hyvä oikeaan paikkaan.

      Nyt hyvä tuntuu haahuilevan ympäri maailmaa ilman että kukaan saa siitä kiinni, kirkoista hyvä pakenee marketteihin ja pankkeihin ja taidemuseoihin ynnä muihin nyky"pyhättöihin", eikä pysy enää samalla tavalla samassa paikassa kuin vanhan ajan papit sen vielä keskittivät temppeleihin.

      Siellä missä ihmisten hyvät ajatukset ovat, siellä myös on heidän sydämensä, ja vastavuoroisesti, siellä minne ihmisten pahimmat ajatukset suuntautuvat, siellä "kiroukset" majailevat.

      • pienin ja suurin

        "Symboleissa ovat tietyt samankaltaisuudet ja ne leviävät samankaltaisina eri paikoissa ja aikoina, yksinkertaisesti siksi että kaikkien ihmisten mielet ovat pohjimmiltaan samanlaisia."

        Ovatko kaikkien ihmisten aivotkin siis komplementaarisia? Symmetrisyys on sidottu painovoimaan ja materiaan, korjaanpa tuolta ylempää: ihmiskasvoissa jostain syystä toistuu silmien ja korvien symmetrisyys mutta suun kohdalla ei, solujenjakautumisessa symmetrisyys toimii enemmän peilikuvallisesti.


      • pieninjasuurin
        pienin ja suurin kirjoitti:

        "Symboleissa ovat tietyt samankaltaisuudet ja ne leviävät samankaltaisina eri paikoissa ja aikoina, yksinkertaisesti siksi että kaikkien ihmisten mielet ovat pohjimmiltaan samanlaisia."

        Ovatko kaikkien ihmisten aivotkin siis komplementaarisia? Symmetrisyys on sidottu painovoimaan ja materiaan, korjaanpa tuolta ylempää: ihmiskasvoissa jostain syystä toistuu silmien ja korvien symmetrisyys mutta suun kohdalla ei, solujenjakautumisessa symmetrisyys toimii enemmän peilikuvallisesti.

        Mistä johtuu aivojen oikean ja vasemman puoliskon erillisyys, miksei aivot ole yhtenäinen ja kokonainen kimpale kallon sisällä? Mistä symmetrinen kahtiajakoisuus kehittyneiden nisäkkäiden aivoissakin johtuu ? Vastaus löytyy maailman omasta kahtiajakoisuudesta yöhön ja päivään, pimeyteen ja valkeuteen, valvetilaan ja unitilaan. Samalla tavalla oikea aivopuolisko toimii päivällä enemmän aktiivisesti ja vasen yöllä aktiivisesti. Mielenkiintoisinta tässä on se että koko maailma ja ihmiset siinä jäljittelee tätä samaa kaavaa, tahtomattaan:
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13610113#comment-79281288
        Koko maailmanpoliittinen tapahtumasarja toteuttaa tätä samaa kaavaa minkä mukaan ihminenkin on evolutiivisesti kehittynyt vuosisatatuhantisen kehityksen seurauksena.


    • pienin ja suurin

      K.V.Laurikaisen ajatuksia C.G.Jungista, W.Paulista ym ym.
      http://www.protsv.fi/lfs/verkko/RH-KVL.htm

      Psykofyysinen maailma

      Mikrofysiikan käsitys aineesta on kaksijakoinen. Hiukkasilla on Januksen kasvot (Louis de Broglie 1892-1983). Ne ovat aaltoja tai/ja hiukkasia. Kyseessähän ei ole mikään varsinainen paradoksi. Mittaustavan mukaan saamme hiukkas- tai aaltokuvan esille. Nils Bohr tulkitsi tämän kaksinaisuuden siten, että hiukkas- ja aaltokuvat ovat toisiaan täydentäviä, siis komplementaarisia. Tässä hän toi esille niin itämaisesta ajattelusta tutun kuvion kuin yhtä hyvin vaikkapa Hegelin ja Marxin introduseeraamat täydellistävän synteesin edellyttämät teesin ja antiteesin käsitteet.

      Pauli ja Jung laajensivat komplementaarisuutta pidemmälle. Heille fyysinen ja psyykkinen maailma olivat komplementaarisia. Tähän tarttui myös Laurikainen. Täten muodostettu psyko-fyysinen maailmankuva on herättänyt runsaasti kritiikkiä. Psyykeä ei hevin hyväksytä fyysisen todellisuuden elementiksi. Haluan kuitenkin puuttua tämän kuvion mielestäni vakavimpaan puutteeseen. Psyyken kytkeminen fyysisen olemukseen edellyttää mielestäni biologisen olevan samanaikaista tarkastelua. Psyyke on bion osa tai ainakin siihen täysin nojaava ja bio puolestaan on hyvin yksinkertaisista elementeistä koostuvan fysikaalisen maailman ylettömän komplisoitu synteesi.

      Synkronisiteetin lanseeraajasta Carl Jungista:

      http://www.sunpoint.net/~raimonikula/jung/cgjung.htm

      Jungin loppuvuodet

      Vielä 50-luku oli tuotteliasta aikaa Jungin elämässä. Hän kiinnostui yhä enemmän asioista, joita nyt nimitettäisiin "Uuden Ajan ilmiöiksi". Hän kirjoitti ufoista, parapsykologiasta ja synkronisiteetistä. Sairaudet olivat jo tulleet Jungin elämään sotien jälkeen Ensin vuonna 1944 hänellä oli sydämen rytmihäiriöitä ja kammiovärinää ja toisen kerran 1946. Sairauden aikana Jungilla oli huomattavia "yliluonnollisia" kokemuksia. Toipuminen oli hidasta, mutta varmaa ja Jungilla näytti olleen kykyä selkeyttää ajatuksiaan vaikeiden sairauksien jälkeen. Sairaudet olivat henkisesti hyvin tuloksellisia sillä toivuttuaan Jungin luovuus oli huipussaan ja hän kirjoitti jatkuvasti uskonnoista, gnostisismista ja alkemiasta artikkelin toisensa perään. Hän kuoli 85-vuotiaana 6.6.1961. Hänen viimeinen tolkullinen lauseensa oli: "Tänä iltana juodaan oikein hyvää punaviiniä!"Vähän kuolinhetken jälkeen puhkesi rajuilma ja salama iski isoon poppleliin Jungin puutarhassa. Se oli ikään kuin viimeinen luonnon tarjoama synkronisiteetti.

      (Tuosta salamaniskusta tulee lähinnä mieleen että saatana sai iskeä salamallaan viimeisen sanan Jungin puutarhaan, ja näin osoittaa, että Jumalalla on se kaikista viimeinen synkronisiteetti hallussa.[Linkittäjä])

      "Tietoisuus on vielä hyvin nuori ja on yhä "kokeiluvaiheessa", hyvin hauras ja altis sairauksille"(Jung: Kootut teokset, XVIII, par. 439-440).

      "Ota pois ihmisiltä jumalat, niin toiset jumalat tulevat takakautta takaisin."

      "Meidän viheliäisyytemme johtuu ideologioista - ne ovat pitkään odotettu Antikristus!"

      "Maailmassa on vain yksi ongelma - ihminen."

      Mutta olipa hänellä myös huumorintajua: "Osoittakaa minulle yksi henkisesti terve ihminen, niin minä parannan hänet."

      Kirjallisuutta:Ks. lähteet sivun lopussa.

      Toimittaja Kaarle Nordenstreng tapasi helmikuussa 1961 kaikkien arkkityyppien isän. Hän sukelsi Jungin kanssa kollektiiviseen alitajuntaan.

      http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/yksilollisyyden_profeetta_c_g_jung_10404.html#media=10409

      • SanojenYläpuolella

        Jos kaikkien nyt käytössä olevien sanojen takaa löytyy totuudellisuus, jonka toiminta voidaan todistaa ilman nyt käytettyjä kirjoituksia ja sanoja, niin tämähän on aivan kaikkien ihmisten yhteinen etu, eikö?

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/11686218#comment-63333896

        Tähänhän Jungkin on pyrkinyt synkronisiteetissaan, yhdistämään hengellisyyden psykologiaan ja arkielämään, saamaan ihmisten ympäristössä tapahtuville selittämättömille yhteneväisyyksille tarkoituksellisen ja merkityksellisen selityksen.


    • pienin ja suurin
    • uskojaevoluutio

      HUHTIKUUN HULINAT -15% ALENNUSTA
      ostostesi loppusummasta WWW.KIRJAONLINE.COM verkkokaupasta.
      Tarjous voimassa 1.4.15-30.4.15
      ALENNUKSEN SAAT koodilla 042015
      Tarkemmat ohjeet: http://www.kirjaonline.com/news/9/15-ale-huhtikuun-ajan

      http://www.kirjaonline.com/product/448/uskotiede-ja-evoluutio
      Tässä kirjassaan prof. Tapio Puolimatka analysoi aikamme myyttisiä mielikuvia tieteen ja uskon suhteesta ja tarjoaa niille kriittisesti perusteltua vaihtoehtoa. Yhtenä esimerkkinä tarkastellaan aikamme keskustelua evoluutioteoriasta ja analysoidaan sen peruslähtökohtia.

    • oppikurssi

      Hyvä keskustelu raukeaa intuitiivisen vastaanoton puutteeseen.

      Kun pääsimme yksimielisyteen että pienin ja suurin on sama. Hyvä pidetään siitä kiinni johdonmukaisesti jolloin pieni ajattelija on samalla suurin ajattelija. Mitään ei ole ilman ajatusta. Kun nyt tuo ihmisen "kokoinen" ajatus hyväksy että se on samalla ajatus koko maailmankaikkeudesta, ikuisuudesta.
      Siis se miten maailmaa koen ja katson on koko maailmankaikkeus - minulle. Se on sitä myös sinulle - siis aivan taatusti juuri niin kuin sinä sen näet ja koet on totta sinulle. Sitten on näitä jotka tekevät nimiä ja laskelmia joka hiukkasesta - se on heidän totuutensa ja oikeutensa.
      Siksipä Ihmeiden Oppikurssi on toistaiseksi lyömätön koska siellä opetetaan myös oivalluksen perustee.
      Älä muuta maailmaa muuta käsityksesi siitä. Maailma on jokaisen ajattelijan oma luomus joten sitä on mahdotonta käydä jokaisen päässä muuttamaan. Se mahdottomuudesta todistavat jokainen uskontokunta ja jokainen äärimmäisyyteen menevä poliittinen oppisuunta. Kun hyväksyn sen mitä on vapaudun näkemään sen mitä on, voimani ei kulu kaverin mielipiteen kumoamiseen.....

      • oppikurssi

        On mielessämme oleva Jumalan tahdon mukainen välttämättömyys että jokainen haluaa muuttaa kaverin ajattelun oman mielensä mukaiseksi. Siksi nopeasti luettuna Ihmeiden oppikurssi ei saavuta suurta suosiota koska se lähtee ajatuksesta - muuta ensin oma mielesi.
        Kun muutat oman mielesi saavutat mielenrauhan jolloin kaverikin rauhoittuu.
        IOK
        Anna itsellesi anteeksi näet kaverinkin anteeksiannettuna
        Rakasta itseäsi näet kaverinkin rakkaana


    • timppaa
    • pieninjasuurin

      Aloituksen idea on pysynyt koko ajan kiinnostavana allekirjoittaneen mielessä, ja nyt löytyi Areenasta eräs toinenkin ihminen joka on miettinyt saman tyylistä ajatusta, muuten huuhaaksi meneväksi dokumentti sisältää ainakin yhden mielenkiintoisen rationalistisesti ajattelevan luovan taiteilijan joka ei ole hurahtanut ufojuttuihin mukaan, kohdasta 12:15 - 13:00 Olof Kangas mietti lapsena miten hänellä oli merkillinen kokemus : " Olin metsässä
      ja kun katsoin tähtitaivaalle, tulin ajatelleeksi, - entä jos aurinkokuntamme on atomi jonkin toisen universumin tuolissa. En ymmärrä vieläkään, mistä moinen ajatus tuli mieleen. Se kertoo kuitenkin siitä, että olin jo silloin kiinnostunut maailmankaikkeudesta - ja siihen liittyvistä mysteereistä. "
      http://areena.yle.fi/1-1680420
      Dok: Linnunradan käsikirja ufologeille

      Tosin esimerkiksi samanlaisia ajatuksia löytyy tietty muualtakin, Men in Black- elokuvan lopussa näytetään samantyyppinen zoomaus joka etenee näyttävästi ulospäin makrokosmokseen päätyen lopulta pelipöydälle jolla outopäiset alienit pelaavat biljardin näköistä peliä palloilla, joista yksi pallo koostuu koko meidän maailmankaikkeudestamme. Mutta tätäkään ajatusta ei ole viety pidemmälle loppuun saakka. Siis siihen että nämä alienit huomaisivat olevansa edelleen biljardipallon sisällä jota pelaa Men in Black- miehet. Tällöin ympyrä sulkeutuisi. Kaiken täyttävästi. Koska edelleen nämä Men in Black- miehet huomaisivat olevansa siis biljardipallon sisällä jota alienit pussittavat omaa kasipalloansa pelaten. Ja niin edelleen.

      Tarvitaan näköjään taiteilijoita ennenkuin ihminen pystyy, tai haluaa edes käsittää suurempia kokonaisuuksia. Tässä yksi syy siihen miksi en ole halunnutkaan lähteä tällä palstalla väittelemään ihan turhaan omista ajatuksistani koska ne ovat vain omia ajatuksiani, ja ihan omaksi ilokseni linkittelen niitä tänne. Ovatpahan täällä sitten muidenkin ihmisten luettavissa, ja jos jollakin ihmisellä ajatukset osuvat niihin niin sehän olisi ilon aihe. Kun tietää palstan hengen miten besserwisserit haluavat loistaa omalla tietävyydellään niin ei ole mitään syytä lähteä väittelemään aloituksen kaltaisten ideoiden totuudellisuuden määrästä.

      Joka tapauksessa aloituksen ajatus on mielestäni todella mielenkiintoinen sillä se ei välttämättä tarvitse mukaan Jumalaa. Mutta aloituksen perusajatus on silti myös syvempi. Siinä ihmisestä ja ihmisistä voi tulla tavallaan jumalan kaltaisia itsensä ympärillä ja sisällään maailmankaikkeuden tiedostavia olentoja, jos he sitä itse haluavat. Tässä tulee mukaan ihmisen 'usko'. Kun ihmiset yksitellen ja sitten tiedostaessaan itseänsä ympäröivän ja kehossaan sisältävän maailmankaikkeuden(mikrokosmos makrokosmos) yhdessä ymmärtävät koko kokonaisuuden, ja sen hallinnan. Silloin vasta tapahtuu jungilaisen synkronisiteetin mukaan kokonaisvaltainen maailmankaikkeuden synkronisointi. Vasta tällöin kaikki palaset loksahtelevat paikoilleen. Kun ihminen ymmärtää, että hänen kehonsa koostuu lukemattomista pienistä hiukkasista jotka ovat (Jung ja Wolfgang Paul ja kvanttifyysikot ovat pohtineet myös osaltaan samanlaisia yhteneväisyyksiä) samaan aikaan äärettömässä ulkoavaruudessa olevia isompia kokonaisuuksia, linnunratoja jne, niistä muodostuvia maailmankaikkeuksia, yhtyy pienin ja suurin hiukkanen toisiinsa. Kvanttifysiikassa tämä tarkoittaa sitä että kun on esimerkiksi kaksi samanlaista arpanoppaa jotka ovat viritetty "samalle aallonpituudelle" ja ne erotetaan toisistaan miten pitkän matkan päähän tahansa. Niin kun niitä sitten heitetään sovitun ajan mukaan yhtä aikaa, noppatulos on synkronisiteetin takia aina sama. Tässä kvanttifysiikan idea pähkinän kuoressa. Tätä samaa ideaa ajan aloituksen uskon osuudessa takaa. Siis kun ihminen ymmärtää tämän suuremman yhteyden olemassaolon vaikuttamisen itsessään, hän ymmärtää oman vastuunsa myös kaikesta. Että hän ei voi ateistisen välinpitämättömänä enää seurata sivusta miten muu maailma kärsii hänen seuratessa ulkopuolisena sodan ja väkivallan ja kuoleman ja myös luonnon kärsimystä maailmassa vaikuttavan pahuuden takia. Sen takia koska hän ei todellisuudessa ole sivullinen maailmasta ja maailmankaikkeudesta. Vaan hänellä on vastuu koko maailmasta. Sillä jos hän ei pidä huolta maailmasta ja muista, hän samalla hylkää ja tuhoaa itsensä. Oman ylösnousunsa. Raamatun mukaan osuutensa ylösnousuun.

      Tulee mieleen tässä vaiheessa kirjoitusta Vuohia tuijottavat miehet- elokuva jossa parodioitiin samaa ajatusta. Siinä USA:n armeijaan oli perustettu erillinen psykedeelinen osasto joka yritti ajatuksen voimalla kävellä seinien läpi ja saada vuohia tuijottamalla niiden sydämet pysähtymään. Tietenkin elokuvan mielenkiinnon säilyttämisen takia pääosan esittäjä onnistui yrityksessä, ja seinän läpi juoksukin onnistui elokuvan lopussa. Periaate on oikea. Mutta ilman uskoa ei luonnossa vallitsevat lait anna periksi.

      Jatk.

      • pienin-ja-suurin

        "Kun ihminen ymmärtää, että hänen kehonsa koostuu lukemattomista pienistä hiukkasista jotka ovat (Jung ja Wolfgang Paul ja kvanttifyysikot ovat pohtineet myös osaltaan samanlaisia yhteneväisyyksiä) samaan aikaan äärettömässä ulkoavaruudessa olevia isompia kokonaisuuksia, linnunratoja jne, niistä muodostuvia maailmankaikkeuksia, yhtyy pienin ja suurin hiukkanen toisiinsa."

        Ja mikä mielenkiintoisinta, ja tajunnanräjäyttävintä, kaikki, ihan kaikki hiukkaset liittyvät toisiinsa.

        Otetaanpa esimerkki, joka jo mainittu, mutta laajennetaan sitä ja sen perspektiiviä.

        Koska 1. esimerkin mukaan pienin mikrokosmoksesssa oleva hiukkanen osoittautuu suurimmaksi makrokosmokseksi/maailmankaikkeuden "hiukkaseksi", tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi jokainen ihmisen sisällä oleva erillinen atomi, miljoonat, miljardit atomit ja niiden sisällä olevat vielä pienemmät hiukkaset, ne ovat jokainen erikseen, tämä ensimmäiseksi mainittu suurin makrokosmos/maailmankaikkeus-"hiukkanen".

        Kun ihminen siis katsoo ulkoavaruuteen, sen tähtiä ja linnunrataa avaruudessa, hän katsoo itse asiassa pienenä hiukkasen kokoisena ihmisenä jättimäistä itseään sisältäpäin, ja tämän jättimäisen itsensä jättimäistä sisäavaruutta.

        Samaan tapaan, kun ihminen katsoo myös sisäänpäin itsensä sisään, kehonsa sisään, hän voi nyt havaiten ymmärtää, että hänen ruumiinsa kätkee sisälleen nämä samat miljardit lukemattomat maailmankaikkeudet, jotka hän voi siis samaan aikaan nähdä myös joka puolella ulkoavaruudessa ympärillään.

        Tästä tulee uskomaton jatkuvuus. Joka jatkuu ja jatkuu aina vaan, ihmisen läpi hänen sisäavaruudestaan aina uudelleen hänen ulkoavaruuteen.

        - - - - -

        Mainittakoon vielä, että ainoastaan yksi ihminen ei ole tämän teoriamallin sisällä vaikuttamassa, koska voidaan havaita että esim. makrokosmosta tarkastellessa ulkoavaruuteen päin, se sisältää mukaansa tietenkin maapallon sen kaikkine asukkeineen, eliölajeineen ja kaikkine materiaalisine yksityiskohtineen.


      • pienin-ja-suurin
        pienin-ja-suurin kirjoitti:

        "Kun ihminen ymmärtää, että hänen kehonsa koostuu lukemattomista pienistä hiukkasista jotka ovat (Jung ja Wolfgang Paul ja kvanttifyysikot ovat pohtineet myös osaltaan samanlaisia yhteneväisyyksiä) samaan aikaan äärettömässä ulkoavaruudessa olevia isompia kokonaisuuksia, linnunratoja jne, niistä muodostuvia maailmankaikkeuksia, yhtyy pienin ja suurin hiukkanen toisiinsa."

        Ja mikä mielenkiintoisinta, ja tajunnanräjäyttävintä, kaikki, ihan kaikki hiukkaset liittyvät toisiinsa.

        Otetaanpa esimerkki, joka jo mainittu, mutta laajennetaan sitä ja sen perspektiiviä.

        Koska 1. esimerkin mukaan pienin mikrokosmoksesssa oleva hiukkanen osoittautuu suurimmaksi makrokosmokseksi/maailmankaikkeuden "hiukkaseksi", tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi jokainen ihmisen sisällä oleva erillinen atomi, miljoonat, miljardit atomit ja niiden sisällä olevat vielä pienemmät hiukkaset, ne ovat jokainen erikseen, tämä ensimmäiseksi mainittu suurin makrokosmos/maailmankaikkeus-"hiukkanen".

        Kun ihminen siis katsoo ulkoavaruuteen, sen tähtiä ja linnunrataa avaruudessa, hän katsoo itse asiassa pienenä hiukkasen kokoisena ihmisenä jättimäistä itseään sisältäpäin, ja tämän jättimäisen itsensä jättimäistä sisäavaruutta.

        Samaan tapaan, kun ihminen katsoo myös sisäänpäin itsensä sisään, kehonsa sisään, hän voi nyt havaiten ymmärtää, että hänen ruumiinsa kätkee sisälleen nämä samat miljardit lukemattomat maailmankaikkeudet, jotka hän voi siis samaan aikaan nähdä myös joka puolella ulkoavaruudessa ympärillään.

        Tästä tulee uskomaton jatkuvuus. Joka jatkuu ja jatkuu aina vaan, ihmisen läpi hänen sisäavaruudestaan aina uudelleen hänen ulkoavaruuteen.

        - - - - -

        Mainittakoon vielä, että ainoastaan yksi ihminen ei ole tämän teoriamallin sisällä vaikuttamassa, koska voidaan havaita että esim. makrokosmosta tarkastellessa ulkoavaruuteen päin, se sisältää mukaansa tietenkin maapallon sen kaikkine asukkeineen, eliölajeineen ja kaikkine materiaalisine yksityiskohtineen.

        "Tästä tulee uskomaton jatkuvuus. Joka jatkuu ja jatkuu aina vaan, ihmisen läpi hänen sisäavaruudestaan aina uudelleen hänen ulkoavaruuteen."

        Ja ulkoavaruudesta jälleen sisäavaruuteen, joka taas osoittautuu ulkoavaruudeksi, joka on sisäavaruus, jne, jne jne jne ...

        Kiertokulku on ääretön, loputon, rajaton.

        Tämä kaiken kattava äärettömyys ja rajattomuus ja "itsensä täydellinen sisältävyys" avaa taas huimia näkymiä.


    • pieninjasuurin

      Jatk.
      En nyt lähde sotkemaan mukaan ajatuksiani ylösnousemisesta tähän alkuperäiseen ideaan, mutta ylösnousu -idea on joka tapauksessa tämän alkuperäisen "pienin on suurin"-idean täyttymys, koska jos/kun ylösnousu on totta, ja Raamatun mukaan kaikki ihmiset saavat ja voivat olla osallisina ylösnousuun Kristuksen kanssa, niin tämä tarkoittaa sitä että kuolema on todellakin voitettu. Kaikki kuolemaan liittyvä lakkaa olemasta. Mätäneminen, lahoaminen, se lakkaa. Kun ihminen kuolee, hänen ruumiinsa ei hajoakaan vaan siitä tulee Raamatun mukaan uusi luomus. Tämä, nämä ajatukset ovat niin suuria ja uskomattomia etten osaa oikein ajatella niistä selvästi ja tunnistettavasti paljon enempiä, mutta on pakko todeta että ne kyllä tulee ilmeisesti menemään samalla tavalla miten Raamatussa on UT:n puolella ja lopussa kerrottu ja kuvattu. Miksi olen varma tästä? Siksi, koska Jeesus ja apostolit kokivat nämä asiat omana aikanaan ja heidän todistuksensa on kirjattu siksi juuri uuteen testamenttiin sen verran tarkasti että me ihmiset ymmärtäisimme etsiä tämän suuren kokonaisuuden itsestämme ja sisältämme ja pystyisimme uudesti syntymään.

      Tämä ei tarkoita mitään hihhulimaisesti uudesti syntymistä vaan oikeastaan sisäistä valaistumista. Jeesuskin sanoo että kun ruumiin lamppu silmä on valaistu, se valaisee silloin koko ruumiin. Tästä tässä on kysymys, aloituksen mukaan myös edelleen. Mutta lisäyksenä aloitukseen tulee nyt myös tämä ylösnousemus juttu. En edelleenkään käsitä miksi ei voisi liittää C.G.Jungin ja Wolfgang Paulin ja ihan tiedemiesten ajatuksia ja muutenkin kaikista uusimpien tieteellisten löydösten ymmärtämyksiä tähän ideaan? Kaikki liittyy kaikkeen. Se ei voi olla mitenkään muuten. Koska me kaikki ihmiset olemme maailmankaikkeuden ihan samaa materiaa. Tämän pitäisi olla jo itsestäänselvyys kaikille vähänkin ajatteleville ihmisille. Miksi sitten meissä olevat pienimmät hiukkasetkin eivät olisi sitä samaa ainetta ja energiaa, mikä nyt samaan aikaan on olemassa ja vaikuttamassa tuolla ulkoavaruuden tuolla puolen kaikkialla? Tästä, näistä, on myös kysymys rukouksissa ja kaikenlaisessa positiivisessa ihmisen ajattelussa ja elämän asenteessa.

      Kun ihminen ajattelee toisella puolella olevaa ihmistä hyvällä mielellä, eihän se voi olla vaikuttamatta tähän maapallon toisella puolella olevaan ihmiseen. Ei siis ihme, että kun esimerkiksi Pietari vangittiin ja häntä uhkasi sama kohtalo kuin Jeesusta, siis vallanpitäjien mielivaltainen oikeusmurha, niin miksi muualla, siis ihan toisaalla sillä hetkellä vaikuttanut seurakunta rukoili lakkaamatta Pietarin puolesta. Ja tapahtui "ihme" :

      Apt. 12 : 5 Niin pidettiin siis Pietaria vankeudessa; mutta seurakunta rukoili lakkaamatta Jumalaa hänen edestänsä.
      6 Ja yöllä sitä päivää vasten, jona Herodeksella oli aikomus viedä hänet oikeuden eteen, Pietari nukkui kahden sotamiehen välissä, sidottuna kaksilla kahleilla; ja vartijat vartioitsivat oven edessä vankilaa.
      7 Ja katso, hänen edessään seisoi Herran enkeli, ja huoneessa loisti valo, ja enkeli sysäsi Pietaria kylkeen ja herätti hänet sanoen: "Nouse nopeasti!" Ja kahleet putosivat hänen käsistään.
      8 Ja enkeli sanoi hänelle: "Vyötä itsesi ja sido paula-anturat jalkaasi". Ja hän teki niin. Vielä enkeli sanoi hänelle: "Heitä vaippa yllesi ja seuraa minua".
      9 Ja Pietari lähti ja seurasi häntä, mutta ei tiennyt, että se, mikä enkelin vaikutuksesta tapahtui, oli totta, vaan luuli näkevänsä näyn.
      10 Ja he kulkivat läpi ensimmäisen vartion ja toisen ja tulivat rautaportille, joka vei kaupunkiin. Se aukeni heille itsestään, ja he menivät ulos ja kulkivat eteenpäin muutamaa katua; ja yhtäkkiä enkeli erkani hänestä.
      11 Kun Pietari tointui, sanoi hän: "Nyt minä totisesti tiedän, että Herra on lähettänyt enkelinsä ja pelastanut minut Herodeksen käsistä ja kaikesta, mitä Juudan kansa odotti".
      http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?chp=1&ref=Ap. t. 12:1&rnd=1443870340951

      Jatk.

    • pieninjasuurin

      Jatk.
      Tästä myös aloituksessa on tietyllä tavalla kysymys. Kun ihminen tajuaa vastuunsa koko kokonaisuudesta tässä maailmassa omassa elämässään, hän alkaa suuntaamaan itsensä ja elämänsä ajatuksistaan lähtien positiivisten ajatusten kautta muuttamaan maailmaa paremmaksi paikaksi. En lähde kiistelemään näillä surullisenkuuluisilla sivuilla siitä onko Jumala persoona vai ei. Sen voi vaan todeta että jokin ihmeellinen henki tai henkimaailma tämän konkreettisen näkyvän ja kuuluvan maailmamme takana tai sisällä tai joka puolellamme on koko ajan vaikuttamassa. Ja tämän kokonaisuuden valta ja hallitseminen jatkuu ajan ja paikan toiselle puolen. Edeten kokonaisvaltaista synkronisiteettia kohti. Eikä yksikään ihminen pysty sitä yksin eikä negatiivisella elämän asenteella hallitsemaan. Tästä esimerkkinä oli Areenassa pyörivä Synchronicity - Hollanti
      2013http://areena.yle.fi/tv/2151196
      Jossa esimerkiksi otetut kahden nuoren naisen yhteys jää punaisen ilmapallon asteelle. ikäänkuin Jumala vihjaisisi ihmisille, miten mitätöntä synkronisiteetin vaikutus on ilman hänen/sen mukanaolemattomuutta.

      Mutta positiivisella asenteella olevien ihmisten yhteisellä päätöksellä, kuten ylläolevan apostolisen seurakunnan tapauksessa, ryhmä rukoilevia ihmisiä pystyy ihan kirjaimellisesti jopa siirtämään vuoria. Tässä tullaan "uskon" käsitteeseen. Raamatun mukaan uskolla voidaan siirtää vuoria. Jos kaikki maailman ihmiset saataisiin ymmärtämään oma vastuunsa positiivisesta ja iloisesta tulevaisuuteen katsovasta elämän asenteesta kaikkia muita ympärillä olevia kohtaan, maailmassa heräisivät ihmeet uudelleen elämään. Minä uskon näin. Enkä edelleenkään ala väittelemään näillä sivuilla muiden kirjoittavien kanssa muuta. Se on ihan turhaa ja hedelmätöntä ja rakentamatonta. Se on juuri tätä väärällä asenteella elämistä ja olemista. Odotan sellaisia kommentteja jotka tarttuvat niihin positiivisiin asioihin joita he löytävät ajatuksistani ja aloituksestani. Ja edelleen jalostavat ja vievät niitä omassa ajattelussaan eteenpäin positiivisella asenteella. Ei taaksepäin, ei arvostellen eikä kritisoiden. Pahimmassa tapauksessa nuijien ja narsistisesti omaa egoaan pönkittäen niiden kustannuksella jotka edes yrittävät. Juuri nyt Suomessa varsinkin tarvittaisiin näitä kirjoittajia ja ihmisiä jotka osaisivat ja viitsisivät viedä Suomea eteenpäin, nousuun. Ylös nousuun!

      Ymmärtääköhän nyt lukijat mitä tarkoitan? Ei Juha Sipilä ole väärässä ollenkaan asioissaan, hänen toimintansa sopii hyvin esimerkiksi siihen miten pitäisi yrittää eteenpäin. Pakko jatkaa vielä vähän vallitsevaa negatiivisuuden kritisointia, sorry. Suomessa vaikuttaa tällä hetkellä juuri tällainen eteenpäin menemätön kulttuuri ja politiikka ja henki. Tämä kaikkea kritisoiva henki tappaa varmimmin kaikki uudet hyvät ideat. Ja vaikka jollakulla olisikin hyviä ideoita läjäpäin, voimat loppuvat ideoiden toteuttamiseen saakka tämän kaiken tappavan kritiikin ilmapiirin takia. Ja tätä kritiikkiä tukee taustalla säestäen kaiken luovuuden tappava armottoman julman tylsä ja pitkäpiimäinen byrokratia. Tästä tuleekin nykyistä menoa arvosteleva teksti nyt välillä. Mutta ei mahda mitään, tällainen henki on Suomessa ollut jo pitkään päällä, ja se on toivottoman lohduton ja näköalaton. Toivoisikin tuon ylläolevan tekstin tuovan toivoa antavia ajatuksia niille joilla ei tunnu toivoa olevan elämässään. Koska se lopulta löytyy toivosta ylösnousemukseen, vaikka Jumala ja hänen/sen joukkonsa tuntuisivatkin olevan kuinka kaukana tahansa nyt tästä tämänpäiväisestä elämästä. Mutta hauskan vahingoniloisesti voin todeta, että aloituksen ideaa ei pysty kukaan todistamaan vääräksi. Sillä koska jos ja kun maailmankaikkeus on kaikkien tieteellisten mittarien mukaan ääretön, niin miten kukaan voi sanoa miten se siellä edelleen jatkuu alati laajeten, tai ehkä taas toisaalla supistuen? Ja jos taas idean mukainen ympyrä sulkeutuisikin, se on edelleenkin ääretön. Mutta tässä tapauksessa se antaa ihmisille maailmankaikkeudessa merkityksen. Ja antaisi sen kaikille maailmankaikkeudessa eläville ajatteleville olennoille. Ja yhdistäisi kaikki maailmankaikkeudessa elävät ajattelevat olennot keskenään.

      Jatk.

    • pieninjasuurin

      Jatk.
      Loogisen punaisen langan mukaan ylläolevan aloituksen idean mukaan tälle maailmankaikkeudellemme tulisi siis edes jonkinlainen ymmärrettävä ymmärrys ja tarkoitus. Ateistien kylmä ja tyhjä filosofia ihmiselon lyhykäisestä elosta ja kuolosta ja "se siitä sen kestävyydestä sitten"-asenteesta ei oikein vakuuta. eikä innosta. Eikä ilostuta. Ihminen joka etsii elämälleen syvempää sisältöä ja merkitystä, mitä tapahtuu hänelle esimerkiksi kuoleman jälkeen, hajoaako hänen ruumiinsa eikä mitään muuta sitten tapahdu? Eipä oikein vakuuta. Kun vastassa on apostolien kokemat tapahtumat, heidän todistuksensa. Miksi joku olisi viitsinyt keksiä kaikki ne kirjoitukset Raamattuun, heidän elinpiirinsä kuvauksiaan myöten uudessa testamentissa? Näitä ateistien väitöksiä kuulee täällä aina, mutta eivät ne vakuuta. Alkuseurakunnan tapahtumien puolesta puhuu myös ateistien kehäpäätelmäksi väittämä nykymaailmassa elävän noin kaksi miljardia kristittyä. Mielestäni tämä ei ole loppujen lopuksi kehäpäätelmää, vaan se on elämän kokemuksen tuomaa varmuutta siitä että kristinusko on hyvä ja toimiva ja armollinen toiset ihmiset uskonnosta riippumatta kaikin puolin hyvin huomioon ottava uskonto, jota pystytään soveltamaan myös realistisesti sen moraalikäsitystensä pohjalta nykyelämään. Kunhan se ei vaan vie suurinta osaa elämästä. Siis sillätavalla että siitä pitäisi puhua koko ajan alleviivaten. Ennemminkin niin, että se on taustalla ikäänkuin salassa tai piilossa sanoitta vaikuttamassa ja ohjaamassa.

      • pieninjasuurin

        Tuli lukiessa vielä uudelleen ylläolevaa tekstipläjäystä mieleen alkuperäistä ideaa tukeva vertaus. Jos vanhan ajan ihminen olisi lähtenyt vaeltamaan pitkin sen hetkisen maailmansa ääriä eikä tiedetysti tiennyt miten maailmansa ympäripyöreästi päättyy, niin hän olisi silloinkin lopulta päätynyt takaisin lähtöpaikkaansa kierrettyään maapallon ympäri. Saattaa siis olla että koko maailmankaikkeuskin on loppujen lopuksi rakennettu näin. Ikäänkuin Kleinin pullon tai Moebiuksen nauhan kaltaiseksi itseään pyörittäväksi tällä hetkellä aikaan sidotuksi kokonaisuudeksi. Jonka ylös nousu muuttaa kokonaisuudessaan preesensiksi. Mielenkiinnolla jään odottamaan milloin ihminen keksii sellaisen tieteellisen mittauslaitteiston jolla pystytään pureutumaan jollain vielä mainion selittämättömällä tavalla koko universumin kokonaisrakenteeseen siten, että se tulee lopullisesti selitetyksi. Uskossa ja toivossa on hyvällä asenteella hyvä olla. Onhan nyt jo jollain tapaa saatu varmistettua se, että oma maailmankaikkeutemme ei ole se yksi ja ainoa vaan niitä olisi useampia. Miksei siis niitäkin äärettömästi.


      • Pienin ja suurin: "Onhan nyt jo jollain tapaa saatu varmistettua se, että oma maailmankaikkeutemme ei ole se yksi ja ainoa vaan niitä olisi useampia. Miksei siis niitäkin äärettömästi."

        Käsittääkseni Raamattu ei anna viitteitä useammasta maailmankaikkeudesta. Jos olen oikein ymmärtänyt, niin universumimme on RAJALLINEN (finite) ja Maa on sen KESKELLÄ. (Kts. alk. 2:12:36)

        https://www.youtube.com/watch?v=LMA41EVDhqw&feature=youtu.be&t=2h12m36s

        Luojamme näyttää hallitsevan kaikkea SUURELLA tarkkuudella. (Kts. 9:17 - 10:40)

        https://www.youtube.com/watch?v=1zz8_MxcnzY&feature=youtu.be&t=9m17s

        ALUSSA

        https://www.youtube.com/watch?v=ZV0hUldrYp4


    • Toki tarvitaan tilaa myös niille jotka haluavat parantaa maailmaa. Olen taipuvainen ajattelemaan että itselleni hyödyllisempää on muuttaa ajatukseni maailmasta. Silloin ainakin pystyn luomaan oman tulevaisuuteni, oman maailmani.
      Toisin sanoen katson tarkoitusta en syytä - syyllisyyttä.

    • Agnostatic

      Miksi Jumala loi hiilihyrdraatit, jota emme oikeastaan tarvitsekaan ravinnoksi, koska meillä on olemassa toisenlainen Jumalan luomus, glukoneogeneesi. Miksi Jumala loi näin monimutkaisen sähkökemiallisesti toimivan orgaanisen kehon? Miksi me emme voisi olla vaikka kiveä, tai savea? Saisinko tähän vastauksia?

    • hilperttian

      Hieman samaan tapaan itse nuorena opiskeliana ideoin yritystä, jossa yrityksen hierarkian alhaisimmalla tasolla olevilla työntekijöillä olisi suora käskyvalta toimitusjohtajaan. Jos siis joku hierarkian alatasolla työskentelevä työntekijä havaitsisi jonkin epäkohdan, niin hän voisi käskeä toimitusjohtajaa korjaamaan asian.
      Toimitusjohtaja voisi kyllä olla liemessä, jos tulee ristiriitaisia toimeksiantoja.

      • popjp

        Tämä pystyttäisiin hoitamaan nykytekniikalla helposti, vaikkapa jokapäiväisellä äänestysmittauksella netissä, onko pomo toiminut hyvin. Lakisääteinen jatkuva säännöllinen mittaus altistaisi johtajat jatkuvan säännöllisen kritiikin alle. Niinhän mielipidemittauksetkin ovat nykyään samanlaisia.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2183
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1847
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1575
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. 63
      1415
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      93
      1336
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe