AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  / Nitrofur C

Nitrofur C

10 Vastausta 17 287 Lukukertaa
Kaksi lääkäriä on vastannut kysymykseeni, saako Nitrofur-kuurin (pissitulehdus) aikana juoda aloholia kevyesti, esimerkiksi siideriä tai viiniä, että saa toki. Huomasin kuitenkin netistä mm. Lääkelaitoksen sivuilta, että Nitrofur ja alkoholi voivat aiheuttaa antabusreaktion!

Kumpaa uskon?

Lisäksi pelkään Nitrofurin haittavaikutuksia, sillä tuoteselosteessa mainitaan mm. vaarallinen keuhkoreaktio. Uskaltaako lääkettä syödä nyt kuurin jälkeen estolääkkeeksi, kuten lääkäri suositteli? Onko kellään kokemusta?

Tässä

Eli tervettä järkeä kannattaa näissäkin asioissa käyttää. Itse olen syönyt monia antibioottikuureja virtsatietulehduksiin, mutta Nitrofurille olin tosin allerginen.

Mikäli lääkärit ovat sanoneet, että alkoholia voi kohtuullisesti nauttia kuurin aikana, se pitää silloin paikkansa. Eli yhdestä keskiolutpullosta tai viinilasillisesta ei ole välttämättä haitaksi, mutta suuret määrät voivat aiheuttaa vakaviakin oireita.

Yleensäkään lääkkeet ja alkoholi eiv't ole hyvä yhdistelmä. Kun elimistössä on bakteeritulehdus ja sitä kuormitetaan antibiooteilla, ei kannata alkoholilla kuormaa lisätä.

Itselläni on usein tulehduksien aikaan veto muutenkin pois ja lääkkeet voivat aiheuttaa muutenkin väsymystä ja pahoinvointia, vaikka ei allreginen olisikaan.

Ja kannattaa pohtia, pystyisikö olemaan ilman alkoholia kuurin ajan, se ei kuitenkaan ole kovin pitklä aika ja aika halpa hinta omasta terveydestä, vai mitä?

Kannattaa myös muistaa juoda paljon vettä Nitrofur kuurin aikana. Se huuhtoo bakteereja ja kiteitä pois virtsasta. Nitrofur määrätään yleensä bakteerikannan mukaan ja silloin, jos virtsassa on kiteitä.

Toivottavasti oli apua, hyviä vointeja Sinulle!

Nooh

Kiitos vastauksista!

Täsä vaan menee koko kesäloma ilman ainuttakaan saunaolutta tai siideriä, saatikka viini-illoista ystävien kanssa. Ensimmäien kuurin aloitin 9. kesäkuuta ja sen jälkeen olen syönyt pari muuta kuuria.

Tänään tulivat labratulokset ja todettiin, että Nitrofur C ei tehoakaan tähän enterobakteeriin, mikä nyt on päällä, joten jouden 6 päivän popsimisen jälkeen lopettamaan väärän antibiootin ja saan iltapäivällä taas uuden kuurin. Että se siitä lyhyestä ajasta... ;)

harvinaisissa tapauksissa...

...tosiaan voi saada tuon keuhkoreaktion ko. lääkkeestä, ja itselleni kävi juuri näin! :(((

Eli kuurin loputtua nousi 40 asteen kuume, keuhkoihin sattui ja tuli vielä paha ihottuma allergisena reaktiona. Söin kuurin juuri, ja odotan nyt keuhkokuvien tuloksia... Eli en kyllä suosittele ko. lääkettä! minulla oli 5 pv kuuri akuuttiin pissatulehdukseen. Mutta onneksi tällainen reaktio on harvinainen...joten toivottavasti ei osu sinun kohdalle. Mukavaa kesää!
Voi sinua raukkaa! Kyllä on suomalaisella tärkeämpi viinan vetäminen kuin taudin parantaminen.

vanha tieto

jokin aika sitten poistettiin pakkausselosteesta maininta antabusreaktion vaarasta, koska se oli vanhentunutta tietoa. Jos lääke reagoi alkoholin kanssa, se pitää AINA mainita pakkausselosteessa.

Olet ehkä löytänyt lääkelaitoksen sivuilta jonkin vanhan tiedotteen. Antabus-teksti hävivi pakkausselosteesta ehkä vuosi sitten. Tai jotain. Mutta siis, kyllä voi lasin viiniä ottaa kuurin aikana.
Soitin yliopiston apteekin palvelunumeroon (Yliopiston apteekki, Tampere) kysyäkseni Nitrofur-C:n ja alkoholin yhteisvaikutuksesta. Nitrofurantoiinilla ei ole vaikutusta alkoholin kanssa. Ainoa huomioonotettava asia farmaseutin mukaan oli se, että runsas alkoholin nauttiminen kuurin aikana saattaa heikentää antibiootin vaikutusta (samoin kuin muidenkin antibioottien kanssa).

Nii...

Aattelin sellasta et jos on täta nitrofur nii tapahtuuko jotai jos juo vaikka sixin olutta? onko se liikaa?

Nitrofur C

Ei missä vaiheessa Nitrofur C ko estolääke. Englannin kielisilla sivulla on ilmoitettu, että keuhkofibroosi ja maksakirrosi voi tulla. Minun yhdellä potilaalla on tullut maksakirrosi kun hän on käyttänyt Nitrofur C 75mg x1 noin 1 vuosi.
Olen lääkäri.
Kertokaapa suoraan nitrofur-c lääkkeestä? mulle määrättiin se virtsarakontulehdukseen joita nyt on ollu jo vuodessa 4 kertaa ja aikasemmin en tätä lääkettä oo syöny. Sain nyt tämän viiden päivän kuurin ja tämän aikana ei vissiin uskalla alkoholia juoda vai mitä mieltä ootte? Vähän on etovaa oloa ollu aina pari tuntia lääkkeen oton jälkeen ja nyt on kolmas päivä menossa.

Kertokaa mielipiteitä kiitos :)
Itsellä oli kuuri päällä Juhannuksena. Ei mitään yhteisvaikutusta alkoholin kanssa. Tautikin parani 3 päivässä.
 /   /  / Nitrofur C
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta