SÄTEILY SOKEUTTAA JA AIHEUTTAA KAIHIA

Tuisku-Misa

102

277

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EiMitäänUutta

      Säteilyn ja kaihin yhteys on tiedetty ainakin 50 vuotta.

    • kolme_keltaista_mediaa

      "SS-Media" ei tule koskaan ääneen sanomaan, että kaihiin on lääke: hamppu.

      • Bo_Hirttonen

        Ja mielellään köytenä.


    • Juu EI kyllä ole mitään keinoa estää säteilyn energian kiehuttamasta silmän mykiön valkuaisia. Vähän sama väite, kun kertoa voivansa estää kanamunan kiehumasta keitinveteen!

      Olen nimittäin DEMONNUT sen, miten ionisaatio muuttaa kananmunan valkuaisen läpinäkymättömän valkeaksi kaihin tapaan!

      Edelleen siis AINOA tapa pelastaa ihmisten näkö on SAMMUTTAA REAKTORIT Saksan malliin!

      • TottaTuriset

        Totta turiset.


    • taxvero

      Onneksi Suomessa on ydinvoimaa, mitä verotetaan monin muodoin toisin kuin tuulivoimaa. Verotulojen avulla voidaan järjestää yhteiskunnallisia tukia ja ylläpitää monimuotoista terveyden- ja sairauden hoitopalvelua.
      Näistä palveluista nauttii moni palstalainen.

    • onnionnettomuudessa

      Onneksi ydinvoimaloissa on hyvä terveydenhoito, niin että säteilystä puolisokeutuneet työntekijät saadaan pois vaarallisista tehtävistä.

      • Ydinvoinma onkin potentiaalisesti ylivoimaisesti maailman vaarallisin tapa tuottaaa sähköä.


    • Niin TVO/Posiva/ Fennovoimjat kun EI maksa veroja lainkaan.

      Niin siksi pitää kaikkien MUIDEN energiayhtiöiden MAKSAA. Jotta ydinmassamurhatut lahdatut saadaan tuhansien poliisien voimin pidettynä piiloissa isommalta yleisöltä!

      Onko kukaan nähnyt "Jättiläistä"? On kuulemma kovakin mainosfilmi Suomen uraanikaivoksista!

    • hölmölä.joo

      Eiköhän kaihi lisäänny ihmisten keskuudessa eliniän noustessa. Lähes jokaisella ihmisellä on kaihia ikääntyessään.
      Karu totuus ikääntymisestä. Kaikkin taudit vain ydinvoiman piikkiin jos siltä tuntuu ja saa siitä itsetyydytystä, josta seuraa sokeutta perimätiedon mukaan.

    • stuxnet-setä

      Kaihi aiheutuu auringon säteilystä, samoin ihosyöpä.
      Auringon säteily aiheuttaa kuolemia ja sairauksia ainakin miljoona kertaa enemmän kuin ydinvoima.

    • NiinTaiNäinTaiToisinPäin

      Tuon JY:n Mappesin Tshernobyltutkimukset ovat aiemminkin olleet kyseenalaisia. Puheena olevassa tutkimuksessa todettiin kaihia vanhoilla naaraspuolisilla myyräyksilöillä mutta ei urospuolisilla. Vaikea kuvitella miten säteily olisi niin selektiivistä eri sukupuolten silmien suhteen.

      Säteilykaihi suurilla säteilyannoksilla on todettu jo varhain. Suomenkin säteilyasetuksessa on iät ajat ollut 150 mSv vuodessa annosraja silmän mykiölle.

      • Sukupuolten välisistä syöpäriskieroista

        "NiinTaiNäinTaiToisinPäin
        11.2.2016 13:07

        Tuon JY:n Mappesin Tshernobyltutkimukset ovat aiemminkin olleet kyseenalaisia. Puheena olevassa tutkimuksessa todettiin kaihia vanhoilla naaraspuolisilla myyräyksilöillä mutta ei urospuolisilla. Vaikea kuvitella miten säteily olisi niin selektiivistä eri sukupuolten silmien suhteen."
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14116171/sateily-sokeuttaa-ja-aiheuttaa-kaihia#comment-83174507

        Valitettavasti Sääntömafian toiminnan vuoksi ei kaikki ehkä koskaan ehdi lukemaan tärkeää tietoa sukupuolten välisistä säteilyperäisten syöpien riskien eroista, jonka juuri jälleen kerran uudellenkirjoitin osoitteeseen
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13905286/tiesitteko-taman-ydinvoimasta#comment-83197664

        Naisilla siis näyttää olevan suurempi riski sairastua kaikkiin säteilyperäisiin syöpiin kuin mieheillä, tietenkin poislukien kaikki syöpätyypit, joita voi esiintyä vain miehillä. Hämmästyttävää on kyllä se, että sama ilmiö näyttää olevan havaittavissa sekä eläimillä että ihmisillä.


    • ripul

      Ydinvoima aiheuttaa myös ripulia, nimittäin viestiripulia ainakin nimimerkille stuxnet.

      • ripul

        stuxnet, tarkoitatko tällaista toisen henkilön loukkaamista ja herjaamista?

        Tässä pyydetty lainaus ninimerkki stuxnetin sääntöjen vastaisesta toiminnasta (toisen henkilön loukkaaminen ja herjaaminen):

        "Nimimerkki Netstux on mielestäni palstan epäluotettavin kirjoittelija, enkä jaksa enää edes yrittää toimia hänen hovikorjaanaan - se työ on kuin juoksisi lattialla konttavaan ja suustaan ripulia syytävän paaperon perässä jälkiä korjaillen."

        "http://keskustelu.suomi24.fi/t/14111656/energiavallankumous-(energiakaanne)#comment-83102875

        Nimimekki Netstux on Ydinvoimapalstan luotettavimpia ja parhaita kirjoittajia, päin vastoin kuin nimimerkki stuxnet.


      • Netstux

        Stuxnetille olen esittänyt haasteen että hän konkreettisesti osoittaisi virheitä viesteissäni. Siihen hän ei ole kyennyt, suoltaa vain samaa pitaskaa. Kertakaikkisen raukkamainen ja halveksittava tyyppi.


      • Seuraavan kerran kun taas pälätät tuota samaa, laita myös linkki kommenttiini:
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14122649/saantomafia-tyylista-hairintaa#comment-83200549

        Kiitos.

        Niin ja muista se Holhooja:

        keskustelun jatkoa, myös uusintana:

        "10 VASTAUSTA:
        Holhooja
        31.1.2016 10:57

        Saanen kysyä seuraavaa: miksi rajoitat esittämäsi haasteen yhteen ainoaan keskusteluketjuun?

        Netstux
        31.1.2016 11:16

        Siinä on kymmeniä viestejäni ja faktoja varmaan yli sata. Kunhan aloitatte niistä. Voitte sitten perata muitakin viestejäni jos ette löydä noista virheitä.


        Holhooja
        31.1.2016 11:23

        Saanen vielä kysyä: onko mahdollista, että muista kuin tarkastamiseen ehdottamassa keskusteluketjussa löytyisi kiistattomasti virheellinen tieto?


        Holhooja
        31.1.2016 11:24

        Holhooja kirjoitti:

        Saanen vielä kysyä: onko mahdollista, että muista kuin tarkastamiseen ehdottamassa keskusteluketjussa löytyisi kiistattomasti virheellinen tieto?

        Näytä lisää

        Tarkoitan luonnollisesti nimimerkkisi kirjoittamaa tietoa.

        linkkivinkki2
        31.1.2016 12:12

        Sehän vain hyvä stuxnet laittaa linkit tietolähteisiinsä. Silloin ei tarvitse miettiä, että satuileeko se omiaan. Laita sinäkin vaan linkit.


        10101010
        31.1.2016 14:02

        linkkivinkki2 kirjoitti:

        Sehän vain hyvä stuxnet laittaa linkit tietolähteisiinsä. Silloin ei tarvitse miettiä, että satuileeko se omiaan. Laita sinäkin vaan linkit.

        Näytä lisää

        Kun ei laita linkkiä. niin kaikki luulee. että se on asiantuntija, eikä sellaiset koskaan valehtele :)


        Haloo.avuttomat
        31.1.2016 14:03

        linkkivinkki2 kirjoitti:

        Sehän vain hyvä stuxnet laittaa linkit tietolähteisiinsä. Silloin ei tarvitse miettiä, että satuileeko se omiaan. Laita sinäkin vaan linkit.

        Näytä lisää

        Mitä eroa sillä on kun linkitkin on yleensä valhetta tai täysin aiheeseen liittymätöntä. Kai nyt jokainen osaa kertoa asiansa ilman toisilta lainaamista keskustelupalstoilla. Tietysti jos omat kyvyt on vajavaisia niin silloin on pakko turvautua toisten apuun.

        tuntemattomatkaksoset
        31.1.2016 14:23

        Tuulentupaa kirjoittaa selvästi samalla lailla kuin Netstux ja yhtä tietäväisenä. Ihme ettei Tuulentupaa ole ennen kirjoittanut ydinvoimapalstalla, vai onko? En ole nähnyt.


        Netstux
        31.1.2016 15:16

        Haloo.avuttomat kirjoitti:

        Mitä eroa sillä on kun linkitkin on yleensä valhetta tai täysin aiheeseen liittymätöntä. Kai nyt jokainen osaa kertoa asiansa ilman toisilta lainaamista keskustelupalstoilla. Tietysti jos omat kyvyt on vajavaisia niin silloin on pakko turvautua toisten apuun.

        Näytä lisää

        Linkityksestä; jos tietää jonkin asian varmasti niin on kohtuutonta vaatia että pitäisi kaivaa esiin jokin linkki joka varmentaa tuon asian. Epäilijähän voi aina yrittää falsifioida tuon asian mikä sitten koituu esittäjän tappioksi. Linkkejä löytyy tietysti joka lähtöön mutta asiantuntija voi useimmiten helposti todeta niiden luotettavuuden. Jokin kohtuus pitää olla linkkien käytössä, ei suomi24 muilla palstoilla ole sellaista linkitulvaa kuin tässä Stuxnetin huseeraamalla palstalla.


        YLEINEN_VAROITUS
        31.1.2016 15:27

        Olemmeko kaikki asiantuntijoita, jotka useimmiten helposti toteaa viestien luotettavuuden? Emme ole. Jos asiantuntijoita haluat, vaihda foorumia. Stuxnet kysyi myös kerran, että onko lähdetiedoissasi jotain jota haluat salata, kun et sitä kerro. Stuxnet on jo näyttänyt todeksi että valehtelet. Sinun jutuissasi ei ole mitään uskottavaa ellei siinä ole lähdetietoa mainittu, ja niissä kaikki vastuu on lukijalla. Olisi riski kertoa juttujasi eteenpäin jos se on ilman lähdelinkkiä.
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14122649/saantomafia-tyylista-hairintaa#comment-83200691


    • K.Late

      Kaihi on todellakin tiedetty säteilyn seuraukseksi jo pitkään. Samoin vastuskyvyn heikkeneminen, sydän-ja verisuonisairaudet, diabetes, astma ja muut hengitystiesairaudet, ihottumat jne. Näitähän on vaikka kuinka paljon, ja niistä löytyy maininnat jo 50-luvulta alan kirjallisuudesta. Meillä Stuk yrittää pitää huomion vain syövissä, kuten se ydinonnettomuudessa pitää huomion vain cs137-isotoopissa. On paljon helpompi myydä ydinvoimaa yksinkertaisilla asioilla, joten säteily aiheuttaa vain syöpää ja reaktorista vuotaa vain kesiumia.

      Meillä on tavallaan varmistettu se, etteivät ihmiset kysele liikoja. Mitään epidemilogosia tutkimuksia ei tehdä ja jälkeen päin katsotaan sitten syöpärekisteriin, että näkyykö siellä mitään. No eihän siellä mitään näy, koska syöpien räjähdysmäinen kasvu selitetään jollakin muulla, enimmäkseen tuntemattomlla tekijällä. Näin siis mennään ja kaikki on hyvin.

    • Netstux

      Late kirjoittaa taas perättömiä, kyllä Suomesssa on tehty niitä epidemiologisia tutkimuksia. Nimenomaan niin että verrataan syöpäesiintyvyyttä eniten tshernobyllaskeumaa saaneilla alueilla vähiten laskeumaa saaneisiin. Mutta minkäs teet jos tilastollisesti merkittäviä poikkeamia ei löydy. Nimen omaan jos sovelletaan tieteellisesti rehellisiä menetelmiä. Jos manipuloidaan, olisi helppo osoittaa vaikkapa että Raahen seudulla esiintyy poikkeavan runsaasti leukemiaa jo 10 vuotta ennen kuin Hanhikiven laitos käynnistyy.

    • K.Late

      "Jos manipuloidaan, olisi helppo osoittaa vaikkapa että Raahen seudulla esiintyy poikkeavan runsaasti leukemiaa jo 10 vuotta ennen kuin Hanhikiven laitos käynnistyy."

      En pitäisi mitenkään mahdottomana tätäkään.

      Mutta hei, tarkoitin epidemilogisia tutkimuksia muista terveysvaikutuksista, kuin syöpä. Niitä ei tehdä, eikä haluta tehdä. Koska niitä ei oikeastaan edes tunnusteta.

      Tsernobyl-tutkimus on mielenkiintoinen, mutta persaukisena olen vain himoinnut siihen sijoittamista. Siinä pisti silmään, että mm rintasyöpä ja keuhkosyöpä jätettiin pois tutkimuksesta. Molemmat ovat vahvasti sidoksissa ionisoivaan säteilyyn, tosin myös muuhun.

      Keuhkosyöpä on vähentynyt merkittävästi, koska asbestin käyttö kiellettiin ja siihen suhtaudutaan nyt uudella vakavuudella. Lisäksi mm miesten tupakointi on vähentynyt merkittävästi. Silti keuhkosyöpäluvut lähtivät uudestaan nousuun, vaikka ne kävivätkin siellä 1500 tapausta vuodessa.

      Suomalaiset kestää säteilyä paremmin, kuin sotia käymättömät ruottalaliset. Ruotsissa nimittäin saatiin tutkimuksissa näkyviin myös Tsernobylin vaikutus. Tässähän voisi taas heittää jonkin ruottalaisvitsin, ellei kysymys olisi kuitenkin ollu ihan tieteellisestä tutkimuksesta.

    • K.Late

      "Late kirjoittaa taas perättömiä,"

      Yritä harjoitella vähän lukemisen ymmärtämistä, äläkä käytä tätä suunnilleen jokaisessa viestissä.

      • Se on valehtelija-pälättäjän vakio vastauksen aloitus. Kun itse valehtelee "silmät päästään", pitää yrittää joku saada uskomaan, että toisetkin valehtelee. Kertakaikkiaan ällöttävä tyyppi tuo Netstux.

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13988109/valehtelua


    • ripul

      stuxnet,"Sama tyyppi esitti myös valheen "Espanja tosin lisäsi voimakkaasti tuuli- ja aurinkosähkön tuotantoa mutta se johti valtiontalouden katastrofiin"

      Espanjan tuuli-ja aurinkosähkön tuotannolle maksamat suuret tuet on ollut merkittävänä tekijänä Espanjan valtiontalouden katastrofiin. Ei tietenkään ainoa tekijä, niin kuin jokainen peruskoululainenkin erikseen sanomatta ymmärtää.

      Aiheeseen liittyen illan tietovisa:
      Kuinka monta uutta tuulivoimalaan otettiin Espanjassa käyttöön viime vuonna?

      Odotan tietäviä vastauksia/arvauksia stuxnetilta, K.Latelta , Netstuxilta ja muilta palstalaisilta.

    • Netstux

      www.cancer.fi/@Bin/65401759/syopa suomessa 2011_web.pdf
      Ehkä sun Late kannattaisi lukea tuo hyvä raportti syövästä Suomessa. Ymmärtäisit silloin varmaan miksi keuhkosyöpää ja rintasyöpää ei kannattanut ottaa mukaan tshernobyltutkimukseen.

      Keuhkosyöpien kokonaismäärä on kyllä jatkuvasti vähentynyt joskin naisilla se on jonkin verran lisääntynyt (tupakointi ilmeinen syy). Ja lisääntynyt eniten siellä missä tshernobyllaskeuma oli pienin. Jos olisi otettu mukaan tutkimukseen, olisi tulos ollut että tshernobyllaskeuma vähensi keuhkosyöpien määriä.

      Rintasyöpä on ollut voimakkaassa kasvussa, syitä selitetään raportissa. Kun on noin voimakas kasvu, on toivotonta yrittää löytää mitään tshernobylvaikutusta. Ja kasvu on ollut suurinta esim. pääkaupunkiseudulla jossa laskeuman vaikutus oli pienin.

      Muistan nähneeni yhden ruotsalaisen tutkimuksen jossa väitettiin 1986-1987 tienoilla syntyneillä Gävlen seudun lapsilla olleen poikkeuksellisen huono koulumenestys ja syyksi väitettiin äidin saamaa korkeaa säteilyannosta odotusaikana. Tekijöinä jokin ekonomistiporukka, taisi olla Palmen poika joukossa. Sitä kun tarkemmin katsoi niin huomasi helposti referenssiryhmän tarkoitushakuisen valinnan. Eli ei tainnut se "tutkimus" päästä säteilysuojelun kunniagalleriaan. Liekö tuo Laten galleriassa oleva tutkimus?

      • hohhoijakkaa. kun et asiallista asiaakaan osaa kertoa oikein, niin miten luulet kenenkään jaksavan lukea muistikuviasi ilman suuria vatsanväänteitä?

        minä vaan kysyn...


    • ripul

      stuxnet, tuo viestiripulia oksentava raukka on taas palstalla, valitettavasti.

      "Netstux
      12.2.2016 20:55
      Olen useamman kerran pyytänyt Stuxnetiä osoittamaan virheitä viesteissäni. Siihen hän ei ole kyennyt, jatkuvasti vaan esittää solvauksia minusta. Suoraan sanoen, Stuxnet on erittäin halveksittava ja täysin selkärangaton tyyppi."

      • Höh. Miksi ihmeessä et kertonut linkkiä tuohon (käyttäyydyt ihan kuin Netstux)?
        Täss linkki lainaamaasi viestin sisältö & linkki:

        "Netstux 12.2.2016 20:55
        Olen useamman kerran pyytänyt Stuxnetiä osoittamaan virheitä viesteissäni. Siihen hän ei ole kyennyt, jatkuvasti vaan esittää solvauksia minusta. Suoraan sanoen, Stuxnet on erittäin halveksittava ja täysin selkärangaton tyyppi."
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14122649/saantomafia-tyylista-hairintaa#comment-83200292

        Eikös vaikutakin nyt paljon uskkottavammalta? ja sitten kommenttini tuohon:

        "stuxnet 12.2.2016 21:09
        ja höpö höpö
        "Netstux 12.2.2016 20:55

        Olen useamman kerran pyytänyt Stuxnetiä osoittamaan virheitä viesteissäni. Siihen hän ei ole kyennyt, jatkuvasti vaan esittää solvauksia minusta. Suoraan sanoen, Stuxnet on erittäin halveksittava ja täysin selkärangaton tyyppi."
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14122649/saantomafia-tyylista-hairintaa#comment-83200292

        - tietääkseni vain yhden kerran, ja senkin ketjun uudelleenkirjoituksiani poistetaan, mutta kirjoitetaan niitä nyt tähän, unohtamatta tietenkään tätä:
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13988109/valehtelua

        Siis näin oln joskus kirjoitellut;

        "Tutun tuntuista häirintäpälätystä
        stuxnet 30.1.2016 9:11

        Keskustelussa "LUT kehittää ydinturvallisuutta" erittäin tutun kuuloista häirintäpälätystä:

        "Tuulentupaa 30.1.2016 6:20

        Stuxnet jatkaa iänikuista paskanjauhantaansa. Olisi hyvä ymmärtää lukemansa ennenkuin alkaa oman punavihersokeutensa mukaisia tulkintoja julistamaan.

        LUTin kehittämä koelaite on tutkijoiden käyttämä väline, jonka avulla väittävät voivansa entistä paremmin ymmärtää erilaisissa reaktoreissa tapahtuvia monimutkaisia ilmiöitä. Ei siis mikään voimaloihin asennettava lisälaite, joka niiden turvallisuutta lisäisi.

        Suomen ydinvoimalouden turvallisuus perustuu niiden käytön ja ylläpidon korkeaan laatuun ja erittäin kehittyneeseen riskinhallintaan, ei hyvään tuurin.

        Tuulimyllyjen ja Suomeen rakennettujen aurinkovoimaloiden toiminta perustuu veronmaksijilta otettuihiin massiivisiin tukiaisiin.

        Äskettäisen pakkasjakson aikana jouduttiin 30% Suomen sähkönkulutuksesta tuomaan ulkomailta siksi, että tuuli- jaaurinkoenergia tukiaisten vuoksi on jouduttu purkamaan olemassaolleita voimaloita.

        Eipä myllyt pakkasilla vaan pyörineet, eikä panelit pukanneet tehoa - tuota tuulentupaenergiaa kun Suomen oloissa saadaan vain silloin kun sitä ei tarvita."

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14092835/lut-kehittaa-ydinturvallisuutta#comment-82967795
        - - -
        Häirintäpälätysviestin ensimmäisen kappaleen sisältö muistuttaa hämmästyttävän paljon palstan epäluotettavimmaksi kirjoittelijaksi määrittelemäni vakkarinimimerkin "Netstux" tyyliä? (Huomaatteko muuten miten hänen ääliömäinen nikin valinta nikistäni 'stuxnet" muotoon Netstux on myös osoittautunut täysin vastakkaiseksi viestiemme luotettavuuksien kanssa!). Esimerkkejä pälättäjän tyylistä esittää älyttömiä arvioitaan nimimerkistäni voin laittaa tänne alle lisää, mutta ihan lähiajoilta yksi sellainen:
        ____________________

        "Netstux 29.1.2016 11:09

        Taas aikamoista huuhaata Stuxnetiltä. Plutoniumkauppaa käydään oikeasti ja laillisesti vain pienillä erillä tutkimustarkoituksiin.
        ..."
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14094809/ydinvoiman-pimea-puoli#comment-82953082

        (Jokainen voi katsoa miten tuo möläytys sopii siihen viestiin, jota hän kommentoi. Noita pälätysmöläytyksiä ei monestikaan jaksa lähteä oikomaan - pitänee kai kehittää jokin vakioteksti niistä ilmoittamiseksi).
        ____________________
        Tuon idioottimaisen nimierkkini herjaamisen jälkeen nimimerkillä Tuulentupaa on hämmästyttävästi löytänyt nimimerkille Netstux tavanomaisen epärehellisen päätelmänsä (voi johtua myös älyllisestä vajavaisuudesta):

        "LUTin kehittämä koelaite on tutkijoiden käyttämä väline, jonka avulla väittävät voivansa entistä paremmin ymmärtää erilaisissa reaktoreissa tapahtuvia monimutkaisia ilmiöitä. Ei siis mikään voimaloihin asennettava lisälaite, joka niiden turvallisuutta lisäisi."

        Arvostamaton nimerkki Tulentupaa: sanon sinulle saman, minkä sanoisin myös arvostamattomalleni nimimerkille Netstux tuollaisesta kappaleesta:

        Yrität saada lukijat ymmärtämään, että olisin väittänyt LUTin kehittämän koelaite olisi voimaloihin asennettava lisälaite, joka niiden turvallisuutta lisäisi. Pyytäisin sinua jo ties monennenko kerran:

        KOETA JO USKOA, NUIJA: LAITA LAINAUS JA LINKKI VÄITTEITTESI VIITTEEKSI. SILLOIN KAIKKI LUKIJAT VOI TARKISTAA VALEHTELETKO VAI OLETKO VAIN TAAS KERRAN YMMÄRTÄNYT JOTAIN IHAN PÄIN HENKILÖKOHTAISTA URAANIKAIVOSTASI. MINÄ EN YMMÄRRÄ MIKSI MUUTEN KUIN SAADAKSESI JONKUN SYYN SOLVATA MINUA, KEHITIT VIHJAUKSEN ETTÄ OLISIN SANONUT ETTÄ KYSEESSÄ ON "voimaloihin asennettava lisälaite"

        Rääpälemäinen avuttomuutesi asiakeskusteluissa todentuu taas kerran viestisi kolmessa viimeisessä kappaleessa: alat pälättämään tuulivoimasta. Olet todella säällttävä tyyppi ja suureksi häpeäksi ydinvoiman kannattajille.
        (Viimeinen kappale ei enää mahtunut, jatkuu)


    • ripul

      "Netstux 12.2.2016 20:55

      Olen useamman kerran pyytänyt Stuxnetiä osoittamaan virheitä viesteissäni. Siihen hän ei ole kyennyt, jatkuvasti vaan esittää solvauksia minusta. Suoraan sanoen, Stuxnet on erittäin halveksittava ja täysin selkärangaton tyyppi."

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14122649/saantomafia-tyylista-hairintaa#comment-83200292

      Eikös vaikutakin nyt paljon uskkottavammalta?

      -----

      olet oikeassa, kyllä tuo kuvaus stuxnetista uskottavalta vaikuttaa, eli
      stuxnet, tuo viestiripulia oksentava raukka on taas palstalla, valitettavasti.

    • jepjepsulle

      stuxnet, "jep jep"

      stuxnet, tuo viestiripulia oksentava raukka ei osannut muuta vastata.

      • Säteily.sokeuttaa

        Säteily on tainnu sokeuttaa sinut.


      • jepjepsulle

        jep jep, säteily aiheuttaa ripulia.


    • Netstux

      Stuxnetin viestit alkavat yhä enemmän muistuttaa Arto Laurin vuodatuksia; pitkiä ja sekavia, kukaan ei niistä saa tolkkua. Tappavat kuitenkin tehokkaasti asiallisen keskustelun.

      • taitaa.harmittaa

    • K.Late

      "Keuhkosyöpien kokonaismäärä on kyllä jatkuvasti vähentynyt joskin naisilla se on jonkin verran lisääntynyt (tupakointi ilmeinen syy)."

      Niille, jotka haluavat seurata syöpien kehitystä oikeasti, Netstuxin vuolaasti jakelemasta tiedosta huolimatta, on Nordcan todella kätevä työkalu, jossa voi itse tehdä tilastoja vuodesta 1980 vuoteen 2013.

      http://www-dep.iarc.fr/NORDCAN/FI/frame.asp

      Esimerkiksi Pohjoismaissa keuhkosyöpä miehillä lähti reipaaseen nousuun vuoden 2000 kieppeillä, vaikka odotussuunta olisi ollut päinvastainen. Suomessa nousu on ollut vähäistä viimeisen 15 vuoden aikana.

      Eturauhassyövän kasvu oli jo rauhoittumassa, mutta sekin lähti kovaan kiriin vuoden 2000 kieppeillä. Kivessyöpä kasvaa jatkuvasti tasaisesti kiihtyvällä vauhdilla.

      Who varoitti maailmalaajuisesti syöpien rajuista lisääntymisistä ja listasi joitakin syitä, joista yksi oli ionisoiva säteily.

      Ydinalan vahingoniloinen kommentti on tavallisesti se, ettei syöpien suuresta määrästä voi erotella säteilyn aiheuttamia syöpiä. Käsittääkseni tämä pitää vain osittain paikkansa, mutta vaikeaksi asian tekee se, että kannamme nyt parhaimmilaan hedelmää 40-60-lukujen ydinkokeista. Vuodesta 80 syövät lähtivät selkeästi rajuun kasvuun, kaikilla rintamilla ja näin tuo vanha taakka peittää alleen myös Tsernobylin vähäisemmät vaikutukset.

    • Netstux

      Aika lailla eri tavalla näköjään tulkitsemme. Jos minä otan tuolta Nordcanista miesten ikävakioidun keuhkosyöpägraafin Suomessa niin kyllä saan selvästi laskevan käyrän vuoteen 2013 asti. Yhtäpitävää tuon Pukkala et al raportin kanssa.

      Muistutan jälleen miten pieni osuus ihmisen aikaansaama ionisäteily on ollut verrattuna luonnolliseen ionisoivaan säteilyyn. Mutta tietysti voi aina uskoa että se ihmisen aikaansaama on jotenkin erilaista. Sama kuin uskoisi että sade ei kastele mutta ihmisen aikaansaama vesisuihku kastelee.

    • K.Late

      "Mutta tietysti voi aina uskoa että se ihmisen aikaansaama on jotenkin erilaista."

      Onhan se myös erillaista, mutta ennenkaikkea se on kumulatiivinen lisäannos, siksi pienikin lisä voi olla merkitsevä. Mutta ennen kaikkea erillaisuus voi olla myös merkitsevä: kun hengität sisääsi reaktorista karanneen kuuman hiukkasen, niin se voi vastata samaa kuin luoti ohimoon.

    • K.Late

      Netstux, ota Suomen syöpärekisterin tilastot, koko maa, idisenssi, uusien tapauasten lukumäärä ja kas kummaa, keuhkosyöpä onkin miehillä kasvavalla trendillä vuodesta 2001 lähtien. Jos tästä vielä kiemurtelet, niin hattua nostan.

    • Netstux

      Jos otan 5 vuoden ikäryhmäkohtaiset ilmaantuvuusluvut, ovat trendit laskevia koko ajan lukuun ottamatta kahta vanhinta ryhmää (80-90 vuotta) joilla on aika tasaista. Kun miesten keski-ikä on kasvanut voi siitä aiheutua keuhkosyöpien määrien kasvua, vaikka se ei kasva millään ikäryhmällä.

      • 1401C

        Ääliövoiman tehokäyttäjä esittelee osaamistaan.


    • K.Late

      "Kun miesten keski-ikä on kasvanut voi siitä aiheutua keuhkosyöpien määrien kasvua, vaikka se ei kasva millään ikäryhmällä."

      Hehee, loistavasti muotoiltu matemaattinen lause. Kasvua jostakin tulee ja sinä sanot sitä laskevaksi trendiksi. Mutta täytyy perehtyä vielä lisää, nyt on kiire.

      • Aika tyypillinen lause twitter-viestiksi, jossa merkit on rajoitettu 140:een, paitsi että tuo lause on ihan järjellinen. Twitterin ongelma on se, että kirjoittajan ajatuksia ei välity samoin kuin esim. täällä, jolloin välillä saa lukea sellaista, mitä kirjoittaja ei taatusi ole halunnut sanoa. Asiayhteys on usein silloin kokonaan hävinnyt.


    • perusmat

      heh he, Late peruskoulun matematiikallaan ei sitten ymmärtänyt selvää asiaa.

    • Netstux

      Asia on mielestäni aika selvä. Keuhkosyöpäriski miehillä kasvaa hyvin jyrkästi 50 ikävuoden jälkeen. Niinpä keski-iän kasvu johtaa helposti siihen että keuhkosyöpätapausten määrä lisääntyy vaikka yksilökohtainen riski ei kasva vaan vähenee kaikissa alle 80 v ikäryhmissä aikasarjana tarkastellen.

      • Selvä ja tiedossa ollut asia: ionisoiva säteily aiheuttaa (myös) kaihia.

        Uutta on se tieto, että se myös sokeuttaa nisäkkäitä. Tämä selittynee sillä, maanisäkkäät yleisesti elävät hyvin lähellä maanpintaa, jossa ydinvoimalaonnettomuuden radioaktiivisia päästöjä on eniten vahingoittamaan niiden silmiä. Sokeutumiseen voi olla pieni osuus myös nisäkkäiden muulla altistumisella noihin radioaktiivisiin aineisiin.

        Kysymys kuuluukin: kuinka suuri altistuminen ionisoivalle säteilylle aiheuttaa sokeuden ihmisillä?


      • Netstux

        Annosraja on 150 mSv vuodessa. Mutta riski on lähinnä kaihi joka voidaan hoitaa leikkauksella.


    • K.Late

      "Asia on mielestäni aika selvä. Keuhkosyöpäriski miehillä kasvaa hyvin jyrkästi 50 ikävuoden jälkeen. "

      Ja Suomen kansalaisten ikärakenne muuttui jotekin jyrkästi juuri vuonna 2001? Voitte mennä päiväkoteihin julistamaan tuota sanomaanne, aikuisille se ei mene läpi. En yhtään ihmettele, että Suomen ja Ruotsin Tsernobyl-tutkimukset päätyivät vahvasti erillasiiin tuloksiin.

    • K.Late

      "Annosraja on 150 mSv vuodessa. Mutta riski on lähinnä kaihi joka voidaan hoitaa leikkauksella."

      Annosraja on liukuva. 10mSv vuodessa aiheuttaa jo ongelmia, erityisen pahoja ihmisen aluille, eli kehittyville sikiöille. 150mSv vuodessa isolle väestölle on kansanterveyden kannalta katastrofi. Se on todellakin suuri annos, vaikka sitä kutsutaankin matalaksi.

    • 10ms

      "Annosraja on liukuva. 10mSv vuodessa aiheuttaa jo ongelmia, erityisen pahoja ihmisen aluille, eli kehittyville sikiöille"

      Kerro, milloin kehittyvä sikiö voi saada 10ms vuodessa. Tuskinpa Suomessa missään olosuhteissa?

      • helppovastata

        Ydinonnettomuuden jälkeen, ihan kuin nuo nisäkkäätkin sokeutui. Olis hyvä tietää paljonko ihmisen pitää saada säteilyä että sokeutuu.


      • helppokorjata
        helppovastata kirjoitti:

        Ydinonnettomuuden jälkeen, ihan kuin nuo nisäkkäätkin sokeutui. Olis hyvä tietää paljonko ihmisen pitää saada säteilyä että sokeutuu.

        Harkitsematonta pälätystä sinulta.
        Ihmissikiö ei elä kuten maanisäkkäät lähellä maan pintaa. Maaperän säteily ei vahingoita sikiöitä, sillä sikiö on suojassa äitinsä sisällä.

        "Uutta on se tieto, että se myös sokeuttaa nisäkkäitä. Tämä selittynee sillä, maanisäkkäät yleisesti elävät hyvin lähellä maanpintaa, jossa ydinvoimalaonnettomuuden radioaktiivisia päästöjä on eniten vahingoittamaan niiden silmiä"


      • turhakieltää

        Ydinonnettomuuden jälkeen, ihan kuin nuo nisäkkäätkin sokeutui ydinonnettomuuden jälkeen.

        kysyttiin että "Kerro, milloin kehittyvä sikiö voi saada 10ms vuodessa. Tuskinpa Suomessa missään olosuhteissa?"


      • helppokorjata
        turhakieltää kirjoitti:

        Ydinonnettomuuden jälkeen, ihan kuin nuo nisäkkäätkin sokeutui ydinonnettomuuden jälkeen.

        kysyttiin että "Kerro, milloin kehittyvä sikiö voi saada 10ms vuodessa. Tuskinpa Suomessa missään olosuhteissa?"

        Siis Suomessa vain ydinonnettomuuden jälkeen? Siinä tilanteessa pienimpiä murheita olisi se, saako sikiö 10 ms vuodessa vai ei, jookosta!


    • Netstux

      Tuo 150 mSv vuodessa on silmän mykiölle. Koko keholle on säteilytyössä 20 mSv vuodessa mutta raskaana olevia ei saa pitää säteilytyössä. Eli heille on 1 mSv vuodessa. Kolmannes luonnollisesta säteilyannoksesta.

      • enusko

        ettäkö ydinvoimalasssa ei saisi olla raskaana olevia naisia töissä? en usko sinua.


      • erohelppohuomata

        Netstux puhuu taas mitä sattuu, tai ainakin TVO:lla on eri tieto.

        "Raskaana olevan säteilytyöntekijän työt on järjestettävä siten, että sikiön ekvivalenttiannos pidetään niin pienenä kuin käytännöllisin toimenpitein on mahdollista ja ettei annos jäljellä olevan raskauden aikana ylitä 1 mSv:iä. Työntekijä ei voi toimia raskauden aikana säteilytyöluokkaan A kuuluvana työntekijänä."
        http://www.tvo.fi/Säteilytyö


        "Netstux
        14.2.2016 13:15

        Tuo 150 mSv vuodessa on silmän mykiölle. Koko keholle on säteilytyössä 20 mSv vuodessa mutta raskaana olevia ei saa pitää säteilytyössä. Eli heille on 1 mSv vuodessa. Kolmannes luonnollisesta säteilyannoksesta."

        Asiantuntijan ja omiaan heittelevän tietojen välillä on iso ero.


      • Netstux

        Niin, mitähän olennaista eroa noissa viesteissä on?


      • selväero
        Netstux kirjoitti:

        Niin, mitähän olennaista eroa noissa viesteissä on?

        Toisen on kirjoittanut luotettava taho ja toisen epäluotettava.


      • epäselväero
        selväero kirjoitti:

        Toisen on kirjoittanut luotettava taho ja toisen epäluotettava.

        Em. viestien asiasisällössä ei ole olennaista eroa.
        Kerro "selväero", miten mielestäsi erottaa kumman on kirjoittanut luotettava taho?
        Mielestäni luotettavampi viesti on nimimerkiltä "Netstux", joka on palstan parhaita asiakirjoittajia.


      • rohovessoori
        erohelppohuomata kirjoitti:

        Netstux puhuu taas mitä sattuu, tai ainakin TVO:lla on eri tieto.

        "Raskaana olevan säteilytyöntekijän työt on järjestettävä siten, että sikiön ekvivalenttiannos pidetään niin pienenä kuin käytännöllisin toimenpitein on mahdollista ja ettei annos jäljellä olevan raskauden aikana ylitä 1 mSv:iä. Työntekijä ei voi toimia raskauden aikana säteilytyöluokkaan A kuuluvana työntekijänä."
        http://www.tvo.fi/Säteilytyö


        "Netstux
        14.2.2016 13:15

        Tuo 150 mSv vuodessa on silmän mykiölle. Koko keholle on säteilytyössä 20 mSv vuodessa mutta raskaana olevia ei saa pitää säteilytyössä. Eli heille on 1 mSv vuodessa. Kolmannes luonnollisesta säteilyannoksesta."

        Asiantuntijan ja omiaan heittelevän tietojen välillä on iso ero.

        Onko niin, että Netstuxin muunneltu versio koskee vain niitä raskaana olevia naisia. joiden raskaus tulee myöhästymään kolme kuukautta?


      • epäselväero
        rohovessoori kirjoitti:

        Onko niin, että Netstuxin muunneltu versio koskee vain niitä raskaana olevia naisia. joiden raskaus tulee myöhästymään kolme kuukautta?

        Ainakin "rohovessoori" olet epäluotettava taho. Oletko "stuxnet", palstan epäluotettavin kirjoittaja?


      • toinen.rohovessoori
        rohovessoori kirjoitti:

        Onko niin, että Netstuxin muunneltu versio koskee vain niitä raskaana olevia naisia. joiden raskaus tulee myöhästymään kolme kuukautta?

        Niin se taitaa olla! Olis vaan sanonu sen heti.


      • Netstux

        Raskaus todetaan kai parin kuukauden kuluttua hedelmöityksestä. Jos on tehnyt säteilytyötä tuota ennen, sitä ei käsittääkseni lasketa koska työnantaja voi ryhtyä rajoittamistoimiin vasta raskauden toteamisen jälkeen. Työntekijä on töissä ehkä puoli vuotta tuon jälkeen. Ja tuskinpa menee töihin, ainakaan säteilytöihin heti synnytyksen jälkeen. Niin että en tiedä onko tuossa mitään käytännön eroa. Enemmänkin saivartelua.



      • Netstux

        Säteilyasetus. Säteilytyötä tekeville silmän mykiön säteilyannosraja on 150 mSv vuodessa. Väestön yksilöille 15 mSv vuodessa.


    • Netstux

      "Ja Suomen kansalaisten ikärakenne muuttui jotekin jyrkästi juuri vuonna 2001? Voitte mennä päiväkoteihin julistamaan tuota sanomaanne, aikuisille se ei mene läpi."

      Voisit Late joskus miettiä hetken ennen kuin kirjoitat. Suomessa ikääntymistä tapahtuu kahdella tavalla. Ensinnäkin yksilökohtainen elinikä kasvaa. Toiseksi suuret ikäluokat tulevat eläkeikään jolloin väestön keski-ikä nousisi vaikka yksilökohtainen elinikä ei kasvaisi. Ja keuhkosyöpäriski oikeastaan vasta alkaa 50 ikävuoden jälkeen. Asioita vähän syvällisemmin ajattelevalle on silloin selvää että keuhkosyöpien vuotuinen määrä miehillä voi lisääntyä vaikka yksilökohtainen vuotuinen riski vähenee.

      • vaikeavastatako

        Mutta kun nuo nisäkkäät sokeutui säteilyn takia, niin paljonko ihmisen pitää saada säteilyä että sokeutuu?


      • pseudolääkäri

        Kaihi paranee leikkaamalla. Se ei ole vastaus siihen mitä kysyit, mutta siksi varmaan tieto ei ole ihan kuin apteekin hyllyllä.


    • K.Late

      "Voisit Late joskus miettiä hetken ennen kuin kirjoitat."

      Jaa, no voisinkin, etenkin jos neuvot tulisivat muualta kuin propaganda-taholta.

      Katson tilastoja ja keuhkosyöpä lisääntyy, pohjoismaissa erityisen hurjasti. Sinä vedät herneen nenään, se ei ole minun ongelmani. Koeta nyt mies selvitä' agendasi kanssa.

    • Objektiivisuus

      "Voisit Late joskus miettiä hetken ennen kuin kirjoitat."

      Aiheellinen toteamus.

      Hmmm... katsot tilastoja, mitä tilastoja?
      Jos Tshernobylin onnettomuus on vaikuttanut keuhkosyöpien kasvuun, miksi kasvua olisi erityisen hurjasti pohjoismaissa. Laskeumaa oli muuallakin ja enemmän kuin Pohjoismaissa??

    • k.Late

      "Laskeumaa oli muuallakin ja enemmän kuin Pohjoismaissa??"

      Aika paljon täytyy antaa pisteitä näin hyvästä kysymyksestä. Siihen sitten taitaakin jäädä, vai onko jollain taholla luotettavia tilastoja Valkovenäjän ja Ukrainan tilastoista?

    • Netstux

      Kun jatkat Late tutkimuksiasi, huomaat että monet muutkin sairaudet ovatlisääntyneet: dementia, diabetes, nivelrikot... Laitat varmaan ydinvoiman piikkiin.

    • K.Late

      " Kun jatkat Late tutkimuksiasi, huomaat että monet muutkin sairaudet ovatlisääntyneet: dementia, diabetes, nivelrikot... Laitat varmaan ydinvoiman piikkiin."

      Älä ole katkera. Propagandistina kyllä tiedät, mitä kannattaa kansalle tuputtaa.
      Minulla ei ole voimia ja rersrusrsseja tehdä mitään tutkimuksia.Ehkä jonakin päivänä totuus tulee esiin, meistä kummastakaan riippumatta.

    • Objektiivisuus

      Suomen osalta K.Laten väitteet keuhkosyövän hurjasta lisääntymisestä ovat liioittelua.

      Suomessa miesten keuhkosyöpätapaukset olivat huipussaan ennen Tshernobyliä, noin vv. 1980-85. Sen jälkeen tapausmäärät ovat selvästi laskeneet.
      Suomessa naisten keuhkosyöpätapaukset ovat olleet tasaisessa nousussa jo 1950-luvulta alkaen. Tsernobylin onnettomuuden jälkeen nousu on jatkunut samanlaisena kuin ennen onnettomuutta.

      http://www.cancer.fi/@Bin/52456271/image_61_2.pdf (sivu 10)

    • K.Late

      "Suomen osalta K.Laten väitteet keuhkosyövän hurjasta lisääntymisestä ovat liioittelua."

      Taitaa olla kuitenkin niin, että sinä tässä liioittelet. Itse totesin, että miesten keuhkosyövät lähtivät uudestaan nuosuun 2000-luvun alussa ja Suomessa nousu on ollut pientä, mutta pohjoismaissa jo merkittävää. Toisaalta, 150 uutta tapausta vuodessa ei ole mikään aivan pieni lisäys Suomessakaan, varsinkin kun odototusarvot olivat toiseen suuntaan. Ja nehän olivat, tästä löytyy kyllä artikkeleita.

      70-luvulla tiedettiin, että ionisoiva säteily aiheuttaa noin 10% kaikista syövistä(tämä löytyy myös Stukin vanhoista julakisuista ja oppikirjoista). Tämä aiheutti kuitenkin merkittävän ongelman: syövät lisääntyvätm niin hurjaa vauhtia, että ionisoivan säteilynkin osuus syövistä kaksinkertaistuu muutamassa vuosikymmenessä(radon ei kuitenkaan lisäänny ja röntgenkoneet paranevat).

      Piti keksiä uusi selitys ja nykyäänhän se on niin, että ionsoiva säteily aiheuttaa enää noin 3% kaikista syövistä. Mutta tässäkin ongelma, edelleenkin syövät vain lisääntyvät. Kohta joudutaan taas pudottamaan lukuja, tai sitten keksitään uudet ohjearvot.

    • netstux

      Ionisoivan säteilyn osuutta syövistä ei ole koskaan tiedetty, ennemminkin on tehty valistuneita arvauksia. Ensinnäkin, ionisoiva säteily ei yksin aiheuta syöpää, sen rooli kromosomivaurion aikaansaaminen, joista hyvin harvat jäävät korjautumatta ja voivat toimia syövän alkuna. Ionisoiva säteily voi siten toimia initiaattorina, sen lisäksi tarvitaan promoottoreita jotka aikaansaavat syöpäsoluja ja niiden monistumista. Siten on asioiden yksinkertaistamista jos sanotaan ionisoivan säteilyn aiheuttavan tietyn osan syövistä.

      Merkittävin syy syöpien nopeaan kasvuun Suomessa on väestön vanheneminen, se on selvää. Kun ei enää kuolla niin usein sydänlaakiin niin tulee syöpä vanhalla iällä. Esim. naisten rintasyövän runsastumiselle on muitakin syitä. Ja elinympäristössä ovat lisääntyneet myös kemialliset karsinogeenit. Virusten rooli voi myös olla merkittävä. Niin että ei kannata kaikkea laittaa ionisoivan säteilyn piikkiin.

    • K.Late

      "Niin että ei kannata kaikkea laittaa ionisoivan säteilyn piikkiin."

      No ei tässä kaikkea olla laittamassakaan säteilyn pikkiin, tosin sekin taitaa ansaita omansa. Esimerkiksi ilmakehässä suoritettujen ydinkokeiden osuuttaa ei mielestäni ole koskaan tunnustettu, johtuen "kansallista eduista", joita ydinvoiman väitetään tuoneen mukanaan. Tämä häpeällinen valheellisuus poikii sitten myös rauhanomaisen ydinvoiman päästöjen peittelyyn, koska näin on päätetty toimia ja tieteellysyys on heitetty romukoppaan.

      Ottaa varmaan aikansa, ennen kuin tästä päästään. Ydinkokeiden ja ydinonnettomuuksien uhrien määrästä on arviot 54 henkilöstä aina muutamaan staan miljoonaan. Itse lähtisin siitä, että vähintään 30% nykyisistä syövistä on ihmisen aiheuttaman säteilyn seurausta. Voi olla jopa 50%, koska syöpien räjähdysmäinen kasvu osui kyllä aika sopivasti ilmakehän ydinkokeiden latenssiakaan.

      No joo, tätä ei edes haluta tietää. Näkee selvästi, että asiantuntijatkin joko arvailevat, tai sitten vaikenevat. Kaikki jotka nostavat tämän kissan pöydälle, tulevat automaattisesti leimatuiksi ja tuomituiksi(tälläkin palstalla helposti nähtävissä).

    • K.Late

      "Merkittävin syy syöpien nopeaan kasvuun Suomessa on väestön vanheneminen, se on selvää. "

      Tämähän selvää kuin pläkki. Jos se vaan olisi totta. Tämähämhän on tyypillinen argumentti väistää tosiasiota. Todellisuudessa lasten ja nuorten syövät lisääntyvät nyt suunnilleen samaa vauhtia, kuin vanhuusiän syövät. Tästä minäkin laitoin artikkelin joitakin vuosia sitten.

    • Uteliaskysyy

      "Tästä minäkin laitoin artikkelin joitakin vuosia sitten."

      Anna linkki, josta artikkelisi löytyy tai julkaise artikkelisi täällä.

    • Netstux

      http://www-dep.iarc.fr/NORDCAN/FI/Graph2l.asp?cancer=510&sex=1®istry=246&sYear=1953&eYear=2013&type=0&age=30&agegr=5&agen=12&orientation=2&grid=1&line=2&moving=1&submit=%A0%A0%A0Suorita%A0%A0%A0

      "Todellisuudessa lasten ja nuorten syövät lisääntyvät nyt suunnilleen samaa vauhtia, kuin vanhuusiän syövät."

      Tuosta ollaan taas eri mieltä. Ja perusteluni esitän antamastasi linkistä (NORDCAN), toivottavasti saan kuvan linkitettyä. Siinä on miehet, kaikki syövät, ikäryhmäkohtainen (5 vuotta) aikatrendi 50-luvulta asti. Ikäluokissa 50 vuotta asti en kyllä näe juuri mitään kasvua. Vanhemmissa kyllä mutta se johtuu mainitsemastani ikäjakaumamuutoksesta.

    • K.Late

      Lasten syövät lisääntyivät 70-luvulla noin 0,7% kasvuvauhdilla, 2000-luvun vaihteessa vähän yli 1% kasvuvauhdilla ja nyt jo noin 1,5% kasvuvauhdilla, eli tahti on tasaisen kiihtyvää. Aiheesta löytyy lukuisia arikkeleita ja myös wikipediatietoa (childhood cancer)

      Tästä oli kova kohu, kun 2000-luvun vaihteessa näytti siltä, että aikuisten syöpien nousuvauhti oli tasoittumassa, mutta lasten syöpien kasvuvauhti vain kiihtyi. No, lähtivät ne aikuistenkin syövät taas uudestaan kasvuun, aika kovaan sellaiseen.

    • Netstux
    • K.Late

      Ymmärrät varmaan toki itsekkin, että graafissa skaalat ei näytä pieniä lukuja. Mutta etkö osaa kasoa alas, lukuarvoina?

    • K.Late

      Tuosta esittämästäsi kuvaajasta näkyy muuten aika hyvin Tsernobylin latenssiaika. Koska monet käyrät olivat jo tasaantumassa reilu kymmenen vuotta sitten, niin veikkaan että kymmenen vuoden sisään nähdään taas tasaantumista ja mahdollisesti jopa laskusuuntaa, jollei tässä lähitulevaisuudessa taas halkaista atomin sijasta kokonaista voimlaa.

    • Netstux

      Kylä minä katsoin taulukoissa niitä lukuja. Mutta saa olla aika hyvä mielikuvitus jos sieltä löytää tuollaisia 1 % per vuosi kasvulukuja 70-luvulta lähtien.

    • K.Late

      " Mutta saa olla aika hyvä mielikuvitus jos sieltä löytää tuollaisia 1 % per vuosi kasvulukuja 70-luvulta lähtien."

      Kasvuluvut koskivat koko Eurooppaa. Voi olla, että Pohjoismaissa kasvu on ollut hitaampaa.

    • Uteliaskysyy
    • Netstux

      Niin, Late kirjoitti ydinaselaskeuman vaikutuksista ja tuo laskeuma oli suurin pohjoisilla leveysasteilla. Samoin Tshernobyllaskeuma oli Pohjoimaissa EUn suurin. Siten pohjoismaisissa tilastoissa pitäisi näkyä jos jotain säteilyn aiheuttamaa näkyy.

      Syöpärekisiteri on tehnyt laajan tutkimuksen saamelaisten ja muiden paljon poronlihaa syövän väestön syöpäilmaantuvuudesta. Poronlihassa on ollut kohonneita cesiumpitoisuuksia ydinasekokeiden jäljiltä, aikoinaan selvästi nykyiset pitoisuusrajat ylittäviä määriä. Tulos oli että heillä syöpäilmaantuvuus oli kolmanneksen muita suomalaisia alempi eivätkä tyypilliset säteilysyövät (leukemia, kilpirauhassyöpä) olleet yleisempiä. Mutta ei nyt kuitenkaan tehdä johtopäätöksiä säteilyn terveellisyydestä. Tarkemmin http://www.cancer.fi/syoparekisteri/tutkimus/ydinkokeiden-radioaktiivinen-las/

    • K.Late

      No eihän säteily voi aiheuttaa syöpää, jos näin päätetään. Siksi rajusti kasvavista syöpämääristä ei tarvitse olla huolissaan, koska kasvu johtuu joitakin muista syistä, joita ei kunnolla tiedetä. Denialismin kulttuuri tulee jatkumaan, koska halutaan leikkiä atomeilla.

      Mutta jos meillä olisi ydinkokeiden säteilylaskeumakartta Suomesta, niin voisin samalta kartalta osoittaa Suomen huonoiten menestyneet alueet, Lappi, Kainuu ja Pohjois-Karjala. Nämä alueet ovat myös sairaustilastojen kärjessä, ja vaikka lappalaisella ei esiintyisikään syöpää samassa määrin, kuin kantaväestöllä, niin kasvua on sielläkin tapahtunut. Lisäksi siellä on mm down-syndroomaa enemmän, kuin kantaväestössä - ja tietenkin äärimmäisen harvinaista Sallan tautia.

      Jos nyt puolustat ydinkokeita, niin käsitän sen niin, että haluat toleranssia myös rauhan atomille.

    • Netstux

      "rajusti kasvavat syöpämäärät..." Jos nyt katsotaan tilastoja joista on väestön vanhenemisesta aiheutuva kasvu pyritty eliminoimaan, esim http://www.cancer.fi/@Bin/52456271/image_61_2.pdf niin miehillä ovat olleet kasvussa lähinnä eturauhassyövät. Luulen että se johtuu lähinnä seulontojen lisääntymisestä. Virtsaamisvaikeuksia oli vanhoilla miehillä ennekin mutta lääkäriin mentiin vasta kun syöpä oli levinnyt kaikkialle. Naisilla on vastaavasti rintasyöpä mutta siihenkin on selityksiä esim. tuossa Pukkala et al brosyyrissä. Ja kun katsotaan alueellista sairastavuutta, pitää ottaa huomioon myös elintapatekijät kuten tupakka, alkoholi tai epäterveellinen ravinto. Muuten päädytään Jablokovin tapaisiin tutkimuksiin jossa miesten keski-iän huomattava lasku Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen laitettiin Tshernobylin piikkiin.

    • K.Late

      "Jos nyt katsotaan tilastoja joista on väestön vanhenemisesta aiheutuva kasvu pyritty eliminoimaan, esim http://www.cancer.fi/@Bin/52456271/image_61_2.pdf niin miehillä ovat olleet kasvussa lähinnä eturauhassyövät."

      Ja keuhkosyöpä alkoi kasvamaan miehillä taas uudestaa kaikissa Pohjoismaissa vuoden 2000 jälkeen. Se jätettiin pois Suomen Tsernobyl-tutkimuksesta, jotensakin kummallisin perustein.

      Ikä ei ole karsinogeeni, eikä sillä voida selittää oikeastaan mitään muuta, kuin että elinikäikäinen säyteilyannos kasvaa iän myötä ja kehon puolustuskyky voi joillakin heiketä. Syöpä ei ole luonnollinen poistumistie, sen aiheuttaa muutos solun genomissa. Muutoksen voi aiheuttaa virus, kemikaali, ionisoiva säteily, tai tavallinen trauma.

      Samasta syystä kasvaa riski downin syndroomaan sitä mukaan, mitä vanhempi ensisynnyttäjä on. Tämä kuitenkin tunnustetaan, mutta syövän kohdalla ei säteilyä saa mainita.

      Syöpätilastot indikoivat ihmisen aiheuttamia muutoksia isoille väestömäärille. Sieltä on selkeästi luettavissa ydinkokeet ilmakehässa sekä Tsernobyl, suunnilleen samalla latenssiajalla.

    • Uteliaskysyy

      K.Late, "Ja keuhkosyöpä alkoi kasvamaan miehillä taas uudestaa kaikissa Pohjoismaissa vuoden 2000 jälkeen. "

      Älä Late jauha paskaa. Tuolle väitteellesi ei löydy mitään näyttöä, päin vastoin keuhkosyöpätrendi miehillä vuoden 2000 jälkeen on koko ajan ollut laskeva.

      http://www.cancer.fi/@Bin/52456271/image_61_2.pdf

      "TAULUKKO 1. Yleisimpien syöpien ikävakioitu ilmaantuvuus 100 000 henkeä kohden vuonna 2004 ja ennuste vuodelle 2015. Vakiointiväestönä maailman standardiväestö.

      Miehet 2004 Keuhkosyöpä 34
      Miehet 2015 Ennuste Keuhkosyöpä 22

      Samanlainen trendi Suomessa ks. kuva 3, sivulla 10

      Ps Late, missä viipyy linkki artikkeliisi tai kopio artikkelistasi?

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14116171/sateily-sokeuttaa-ja-aiheuttaa-kaihia#comment-83275483

    • tri_who

      Synnynnäinen glaukooma (silmänpainetauti) voi myös johtua säteilystä. Se on yleisempi pojilla kuin tytöillä.

      • Ionisoiva säteilylle altistuminen voi johtaa sikiövaurion kautta sokeuteen.
        http://www.fluidigital.com/a3kVJ59219/
        (Teksti on ilmeisesti konekäännetty, mutta silti ymmärrettävä):

        "Pitkän aikavälin vaikutuksia

        Ionisoivan säteilyn altistumisen pitkäaikaisia vaikutuksia esittää itseään jälkeen useita vuosia. Säteilyn yleisin myöhään vaikutusta sisältää ilmaantuvuuden tai nopeuttaa nukahtamista kerran syövän. Ionisoivan säteilyn vaikutukset Lisääntymistoimintojen luomalla tappio seksuaalisen halun, epänormaali kuukautiset naisilla ja miehillä vähentyneenä siittiöiden. Lisäksi naiset, jotka altistuvat säteilylle raskauden aikana odottaa ylikansallisella tasolla ja sikiövaurioita lapsen. Epämuodostumia aiheuttama altistuminen ovat pään pienempiä, kehitysvammaisuus ja kitukasvuinen kasvua. Lopuksi kaihin esiintyvyys kasvaa säteilyn annostuksen aiheuttaa näönmenetys ja sokeus."

        "tri_who
        19.2.2016 16:57

        Synnynnäinen glaukooma (silmänpainetauti) voi myös johtua säteilystä. Se on yleisempi pojilla kuin tytöillä."
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14116171/sateily-sokeuttaa-ja-aiheuttaa-kaihia#comment-83316472

        Kerroit ensimmäisen näkemäni säteilyperäisen syövän, joka on yleisempi miessukupuolella.


    • Netstux

      http://www-dep.iarc.fr/NORDCAN/FI/Graph2l.asp?cancer=180&sex=1®istry=246&sYear=1953&eYear=2013&type=0&age=30&agegr=5&agen=12&orientation=2&grid=1&line=2&moving=1&submit=%A0%A0%A0Suorita%A0%A0%A0

      Tuossa on miesten keuhkosyövän ikäryhmäkohtainen aikatrendi Suomessa. Kaikissa ikäryhmissä laskeva suuntaus 80-luvun alusta lähtien.

    • female_
      • Netstux

        Niin on. Jos päälle piirrettäisiin käyrät tupakoinnin yleistymisestä naisten keskuudessa, nähtäisiin selvä korrelaatio aikaviipellä. Vastaavasti miesten tupakoinnin väheneminen korreloi keuhkosyöpämäärien vähenemisen kautta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      133
      5320
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3307
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1531
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1425
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1316
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1307
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1287
    Aihe