Miksi ateisteja kiinnostaa?

26221241

Miksi ateisteja kiinnostaa niin paljon väitellä Jumalan olemassaolosta? Mielestänne Jumalaa ei ole olemassa ja uskotte olevanne oikeassa siinä. Annetaan uskovien uskoa ja ateistien olla ateisteja jos haluavat. Ei tämä väittely johda mihinkään, koska emme voi toimittaa Jumalasta todisteita, jotka kelpaisivat ateisteille.

92

307

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2362326

      Eli mitä väliä sillä jos joku uskoo? Jos Jumalaa ei ole, on ihan sama vaikka me kaikki kuolisimme nyt. Koko maapallo on vain itikan paska silloin. Joten miksi tuhlata aikaa täällä väittelemässä uskovien kanssa?

      • ...

        ''Eli mitä väliä sillä jos joku uskoo?''
        Uskokoon jokainen mitä lystää, mutta samalla hetkellä, kun joku tulee julkisesti kehumaan uskonsa erinomaisuutta ja ihmettelemään syitä muiden epäuskolle, asia muuttuu julkiseksi asiaksi, josta voi myös keskustella ja olla eri mieltä.
        Sama koskee epäuskoa.

        ''Jos Jumalaa ei ole, on ihan sama vaikka me kaikki kuolisimme nyt.''
        Miksi? Miksi millään ei ole merkitystä ilman jumalia? Jos joku pystyisi todistamaan, että jumalia ei ole, tappaisitko itsesi? Tappaisit ja raiskaisit muita?

        ''Koko maapallo on vain itikan paska silloin.''
        Universumissa maapallo on pienempi kuin itikan paska, oli sitten jumalia olemassa tai ei.

        ''Joten miksi tuhlata aikaa täällä väittelemässä uskovien kanssa?''
        Kuten kaarne arveli, ajankuluttamista.


    • Minäkin ihmettelen väittelyn motiiveja - puolin ja toisin. Tosin kristityillä on se lähetyskäskynsä, jota voi pitää jonkinmoisena perusteena, mutta inttämisen tyyli ei viittää lähetystyöhön, vaan pelkään inttämiseen.
      Ateistien kohdalla on vaikea nähdä mitään yleistä motiivia. Antiteistit tietenkin näkevät uskonnot yleensä pahaksi ja silloin tietysti hyökätään myös uskon perustetta eli jumalan olemassoloa vastaan.

      Taita olla molemmin puolin pitkälti kyse ihan ajankuluttamisesta?

    • Samasta syystä kun tänne säntää innokkaita hurahtaneita kertomaan JYMYuutisen.
      Heidät on onnistuneesti aivopesty uskomaan, että on näkymätön, mauton, olematon olio!! Ja nyt he ovat sitten rakastuneet tähän leikki-isiin ja haluavat laulaa ja höpöttää asiasta.

      Asian edetessä, he haluavat, että normaalilla järjellä varustetut ihmiset sekoaisivat myös tästä kivasta leikistä.

      Asia etenee sitten kunnon riehumiseen, kun tulee lunta tupaan ja "HIEMAN" epäillään onko se aatami ja eeva oikeasti koko maailman väestön alkulähde ja pitääkö uskoa kaikkea sontaa, mitä uskovaiset suoltavat.

      No sitten tulee tietenkin ankara loukkaantuminen ja vähän itkettää, kun muut on niin tyhmiä, että eivät tajua, että näkymätön olento paiskaavat heidät hélvettiin grillattaviksi.

      Kun uskossaan autaasti hurahtanut on tästä selvinnyt, alkaa hermostunut selittely, miten maailmassa on VAIN yksi jumala ja se ihan SATTUMALTA on hänen ikioma jumala ja muiden jumalat on ihan vääriä jumalia. Uskonnon tainnuttama ihmisriekale tietenkin pystyy leikisti todistamaan tämän. Isin ja äitylin vanhassa vihkiraamatussa on juuri sopivaa tekstiä.

      Viimeinen vaihe voi alkaa. Raamatun/koraanin tms.kirjan tekstiä survotaan, tungetaan, ahdetaan, ängetään, paiskotaan, lätkitään JOKA paikkaan, mihin vain voi. Kukaan ei jaksa sitä lukea tai kuunnella.

      Lopputulos on sitten ateistipalstalle heittäytyminen ja siellä saa itsensä tasapainoon kun voi vähän avautua.

      Juokaa kahvia, se rauhoittaa enemmän.

    • Ketä kiinnostaa mikä

      Ensinnäkin minua ja varmaan muitakin ateisteja kiinnostaa ennen kaikkea uskovien ihmisten ajatuksenkonttaus, sekä tämän konttaamisen vaikutus kaikkialla yhteiskunnassa. Ja kysehän ei ole ihan pienestä vaikutuksesta.

      "Annetaan uskovien uskoa ja ateistien olla ateisteja jos haluavat. "

      Tuo on ihan kiva ajatus ja olisi varmaan ilahduttanut kaikkia niitä vääräuskoisia ja kerettiläisiä ja jumalankieltäjiä, joita sinun uskontovereillasi oli noin 1500 vuotta yhtäjaksoisesti tapana hirttää, mestata ja polttaa rovioilla elävältä, toki vasta erittäin tuskallisen ja monipuolisesti kekseliään kiduttamisen jälkeen. Olen aivan varma että nämä sanasi lohduttavat suunnattomasti kaikkia noita ihmisiä?

      Tämän väittelyn yksi tarkoitus on muuten varmistaa, että tuota jota tapahtui kaikkialla kristityssä maailmassa 1500 vuotta yhtäjaksoisesti, ei tapahtuisi enää koskaan uudestaan. Ja teidät kristityt tuntien siitä ei tosiaankaan ole mitään takeita, sen verran monta tappauhkausta minäkin olen teiltä uskovilta vuosikymmenien aikana saanut.

      Tähän ihan vain muistin virkistämiseksi:
      "uudestikastettuja tuomittiin kuolemaan julmilla tavoilla. Heitä kidutettiin eri tavoin, poltettiin roviolla, mestattiin, hirtettiin, hukutettiin ja haudattiin elävältä. Heiltä riistettiin lapset ja omaisuus."

      Ja kukahan se mahtoi kirjallisesti kannattaa näitä kammottavia tekoja, jotka eivät hirveydessään häviä tippaakaan natsien kuolemanleireille? No Martti Luther, uljas uskonpuhdistaja, jonka juhlavuotta kohta juhlitaan kaikkialla luterilaisessa maailmassa. Miltä luulisit tämän juhlimisen tuntuvan niistä ihmisistä, joita kidutettiin eri tavoin, poltettiin roviolla, mestattiin, hirtettiin, hukutettiin ja haudattiin elävältä sekä riistettiin lapset ja omaisuus?

      Luuletko että kovastikin ylistäisivät Lutheria?

    • ++++++++++
      • Aurinkoakin on palvottu ja se on olemassa.


      • miss ei kirj.
        itte.piru kirjoitti:

        Aurinkoakin on palvottu ja se on olemassa.

        Jep ja siinä sentään oli jotain järkeä. :D


    • 325232

      Kristinuskoon ei missään nimessä kuulu tappaa toisia ihmisiä. Katolinen kirkko on tätä joskus harrastanut, ja se on ihan yhtä väärin kuin stalinin tai hitlerinkin tekoset ym. tappaminen. Jos olet saanut uskovalta tappouhkauksen, niin vie ihmeessä asia poliisille, jos siihen on aihetta. Ei ole kristityn käytöstä uhata tappaa.

      Ymmärrän kyllä miksi uskovien tekemiä juttuja otetaan täällä esiin, mutta toivottavasti ymmärrätte, ettei niillä hirveyksillä ole mitään tekemistä kristinuskon kanssa.

      • murhajumala

        Perin ennalta-arvattavaa että peset kätesi kaikesta siitä mitä edustat. Olkoonkin niin että sinä et ole murhannut, eikä k.uskon pointti ole murhaaminen, näin nyt on vain päässyt käymään. Ja aivan oikein he omasta mielestää raamattua tulkitsi, aivan kuten sinäkin


      • No true skotti

        "Katolinen kirkko on tätä joskus harrastanut"

        Etkö sinä osaa lukea? Edellä kerrottiin Lutherista ja hänen seuraajiensa, siis luterilaisten tekemistä vainoista väärin uskovia kohtaan. Ei katolilaisten. Näitä vainoja joita luterilaiset siis tekivät olivat edellä mainitut teot: "Heitä kidutettiin eri tavoin, poltettiin roviolla, mestattiin, hirtettiin, hukutettiin ja haudattiin elävältä. Heiltä riistettiin lapset ja omaisuus." Nämä teot kohdistuivat anabaptisteihin, joita luterilaiset pitivät harhaoppisina. Suomenkin luterilainen kirkko on joutunut julkisesti virallisesti pyytämään anteeksi noita tekoja vainottujen anabaptistien jälkeläisiltä.

        Ja kaikille näille teoille antoi kirjallisen käskyn ja oikeutuksen pamfletissaan Martti Luther, jonka nimeä koko kotimainen kristillinen kirkkomme kantaa ja joka valmistuu kohta pidettävään Martti Lutherin juhlavuoteen suurin juhlamenoin. Aivan yhtä hyvin voisivat juhlia vaikka Hitleriä.

        Ihan turha selitellä, että mikään tuossa ei liittyisi millään tavalla kristinuskoon.


    • Olly

      Huomasitko kirjoittaneesi Ateismi-palstalle? Mistä muusta ajattelit täällä keskusteltavan, kuin jumalien olemattomuudesta?

    • Itse olen kiinnostunut jo siksikin, että näillä uskonnoilla tahtoo olla liian paljon valtaa yhteiskunnallisissa asioissa.

    • 2362362

      Siitäpä juuri. Tosin ajanhukkaa kaikilta osapuolilta. Itse olen täällä vain koska odotan kännin haihtumista. En tänne usein selvin päin eksykään.

    • Numeroita

      Tappamisen perinne alkoi heti ristinuskon saatua valtionuskomisen aseman noin vuonna neljäsataa.
      Ensimmäinen pyhä tehtävä oli hävittää kaikki aiemmat kulttuurilliset ja tieteelliset saavutukset.
      Kaikki antiikin pyhät paikat tuhottiin ja niiden ylläpitäjät tapettiin.
      Esimerkiksi Hypatian,naismatemaatikon ja tieteentekijän sadistinen murhaaminen kristittyjen joukkioiden käsissä oli ilmeisesti Jumalalle otollista toimintaa.
      Myöhemmin Giordano Bruno poltettiin,iäkästä Galileota uhattiin kidutuksella perustellun mielipiteen ilmauksesta ja tämänlaatuisen toiminnan pitäisi sitten jatkua edelleen?
      Omasta mielestään he olivat oikeita kristittyjä.

    • 235236236

      Hah, uskonnoilla ei ole enää juuri mitään valtaa yhteiskunnassa. Sano vaikka joku päätös, laki tms. Suomessa, mihin uskonto olisi vaikuttanut tässä viime aikoina?

      • 236236

        Omasta mielestään toisia murhaavat saattoivat olla oikeita kristittyjä. Murhaaminen kuitenkin on niin selvästi kielletty, ei pelkästään Raamatussa, vaan se on ihan jokaisen omassa päässäkin. Kaikki tietävät, ettei saa tappaa. Tuomitsen keskiaikaiset murhaajat samalla tavalla kuin tekin. Älkää siis sanoko, että Jumala haluaa tappaa tai Jumala käski heitä tappaa. Kristinuskon nimissä on toki tehty kaikkea pahaa, nykyäänkin. Esim. lestadiolaiset pedofiilit. Nuo teot ovat kuitenkin ääimmäisessä ristiriidassa kristinuskon kanssa.


      • MG
        236236 kirjoitti:

        Omasta mielestään toisia murhaavat saattoivat olla oikeita kristittyjä. Murhaaminen kuitenkin on niin selvästi kielletty, ei pelkästään Raamatussa, vaan se on ihan jokaisen omassa päässäkin. Kaikki tietävät, ettei saa tappaa. Tuomitsen keskiaikaiset murhaajat samalla tavalla kuin tekin. Älkää siis sanoko, että Jumala haluaa tappaa tai Jumala käski heitä tappaa. Kristinuskon nimissä on toki tehty kaikkea pahaa, nykyäänkin. Esim. lestadiolaiset pedofiilit. Nuo teot ovat kuitenkin ääimmäisessä ristiriidassa kristinuskon kanssa.

        Mjaa kyllähän tuolla raamatussa on vaikka, mitä kohtia missä käsketään tappamaan ties mistä syystä ja "rikoksesta". Taitavalla raamatun tulkinnalla saa oikeutettua mitä tahansa, eikä juuri voi sanoa mikä on sitä "oikeaa" uskoa.

        Mutta itse aiheeseen. Itselle on aivan sama mihin uskoo, enkä ketään yritä käännyttää mihinkään. Nautin kuitenkin väittelemisestä, oli aihe politiikka, talous, tiede tai uskonto.


      • "Sano vaikka joku päätös, laki tms. Suomessa, mihin uskonto olisi vaikuttanut tässä viime aikoina?"


        Noh. Lapset eivät saa kouluissa vegaaniruokaa. Muuten kuin vetoamalla uskontoon.


        "Useissa kunnissa lakto-ovovegetaristien tilanne on jo hyvä, mutta vegaaniruokaa ei kysynnästä huolimatta tarjota. Joissakin kunnissa taas suhtautuminen kasvisruokaan on ylipäätään varauksellinen. Paras tilanne on kunnissa, joissa jokainen vegaaniruokaa haluava oppilas sitä myös saa ilman että asiaa tarvitsee erikseen perustella."

        http://www.vegaaniliitto.fi/esitteet/kouluruokaa.html

        Vastahan tästäkin oli juttua miten perhe ei saanut muuten kuin vetoamalla siihen että olivat Buddhalaisia.

        Tässä nyt yksi.

        Kuten huomaat. Ei ole kyse vain sinusta tai minusta.


      • ö''ö

        Sukupuolineutraali avioliitto estetään uskontoon vedoten.


      • 9+4

        235236236

        KKO:n päätös jättää tuomitsematta äiti, joka ympärileikkautti poikavauvansa uskonnollisesta syystä.


      • Kalapagos (ei kirj.)

        Uskonto vaikuttaa koko ajan ja jatkuvasti suomalaisessa yhteiskunnassa. Kysymys on enemmänkin siitä, että kyseisiin asioihin on tottunut ja toisaalta Suomessa harvemmin uskonnon pohjalta tehdään isoja ylilyöntejä.

        -Homojen avioliitto-oikeuksia vastustetaan eduskunnassa asti uskonnollisista syistä.
        -Kirkoilla on veronkanto-oikeus (keräävät noin 1mrd vuosittain).
        -Helsingin Kamppiin rakennettiin temppeli kaupungin tuella.
        -Poikien ympärileikkausta puolustetaan uskonnollisin syin.
        -Jehovan todistat on vapautettu asepalveluksesta uskonnollisin syin.
        -Asepalveluksessa vannotaan Jumalan nimeen
        -Koulujen kevätjuhlissa lauletaan kristillinen virsi
        -Pappien ei tarvitse ilmoittaa viranomaisille heille tunnustettuja rikoksia (syntejä)
        -Kouluruokailu

        Siinä muutamia esimerkkejä.


      • zyrt
        9+4 kirjoitti:

        235236236

        KKO:n päätös jättää tuomitsematta äiti, joka ympärileikkautti poikavauvansa uskonnollisesta syystä.

        KKO:ssa on ilmeisesti uskovaisia. Ei tuollaista päätöstä muuten voi ymmärtää.


      • Eikö mitään

    • Itsetutkiskelija

      Jos et pidä väittelemisestä, älä tule ateistipalstalle. Mistä haluaisit keskustella täällä? Jumalan rakastavasta luonteesta?

      Ateismipalstalla ei voida puhua ateismista. Ironista kyllä. Voimme kertoa vain, mitä ateismi on, ja mitkä asiat eivät liity ateismiin. Ateismistä ei voida tehdä yleistyksiä, sillä jokainen ateisti on erilainen, ja ajattelee eri tavalla. Ainoa asia, joka yhdistää ateisteja, on se, että he eivät usko jumalaan. He eivät ole teistejä...

      Uskonto on muutenkin aiheuttanut kautta historian suuria hirmutekoja. Uskonto vaikuttaa vieläkin paljon yhteiskunnallisiin arvoihin ja lakeihinkin! Uskonnon nimissä tehdään vieläkin murhia, sekä ateisteja kohtaan osoitetaan alituisesti agressiivisuutta internetissä. Miksi emme siis saisi todistaa sitä, että nämä ihmiset jotka murhaavat ja uhkailevat ateisteja, ovat tyhmiä, väärässä, eivätkä todellisuudessa tiedä mitään omasta uskostaan, tai tieteestä?

    • A the ist

      En minä ainakaan väittele jumalan tai jumalien olemassaolosta. Te uskovaisethan niin teette. Olette vuosisatoja tehneet, pakottaneet väkeä kuoleman uhallakin uskomaan omiin väitteisiinne jumalista. Enää se ei onnistu, joten ruikuttaminen seis ja hyväksymään se, että muitakin mielipiteitä on ja niitä myös esitetään.

    • Harri Repomies

      Jumalaa ei mitä luultavimmin ole, mutta uskovaisia on. Valitettavasti monet taikauskot ovat erittäin haitallisia. Ajatelkaa vaikkapa tuon Rooman pannumysyypään vaikutusvaltaa ja ukko on täysin pihalla.
      Kaikenlaiset poppamiehet, mullahit, ajatollahit, piispat ja papit tekevät suunnattomasti haittaa maailmalle.

    • 10+1

      Miksi ei saisi väitellä tai keskustella? Kyllä uskonnoista keskustella pitää, koska ne vaikuttavat yhteiskunnassa kaikkien elämään. Niin Suomessa kuin muuallakin.

    • zyrt

      "Ei tämä väittely johda mihinkään, koska emme voi toimittaa Jumalasta todisteita, jotka kelpaisivat ateisteille."

      - Ei sinullakaan ole todisteita jumalista. Ei ole todisteiden kieltämisestä kyse, vaan siitä ettei niitä ole.

    • Miksi sinua kiinnostaa ateistit?

    • murhajumala

      Koska teidän höyrypannujen sairaat konhotukset vaikuttavat myös meidän normaalien tervejärkisten elämään.

      • zyrt

        Totta. Niiden touhut vaikuttavat kaikkien elämään. Sääliksi käy niitä, jotka syntyvät uskisten lapsiksi.


      • artonina
        zyrt kirjoitti:

        Totta. Niiden touhut vaikuttavat kaikkien elämään. Sääliksi käy niitä, jotka syntyvät uskisten lapsiksi.

        Sinä Zyrt / Kössönäm et omaa juurikaan inhimillisiä arvoja.

        JA tämä asia on maailmanlaajuinen ongelma joka koskee eniten ääriuskonnollisia
        ja aatteelisia piirejä, joihin myös ajatuksen tasolla l. aatteellisesti itse kuulut.
        Se on häiriö ihmispäässä, joko uskonnollinen fundamentalismi, tai materialistinen fundamentalismi.


      • N 2&
        zyrt kirjoitti:

        Totta. Niiden touhut vaikuttavat kaikkien elämään. Sääliksi käy niitä, jotka syntyvät uskisten lapsiksi.

        Olet julma ja itsekeskeinen paskapää.


      • zyrt
        artonina kirjoitti:

        Sinä Zyrt / Kössönäm et omaa juurikaan inhimillisiä arvoja.

        JA tämä asia on maailmanlaajuinen ongelma joka koskee eniten ääriuskonnollisia
        ja aatteelisia piirejä, joihin myös ajatuksen tasolla l. aatteellisesti itse kuulut.
        Se on häiriö ihmispäässä, joko uskonnollinen fundamentalismi, tai materialistinen fundamentalismi.

        Mitä sinä multinikki taas sekoilet? Minä en kuulu mihinkään järjestöön, enkä mihinkään "piiriin". Olen ihan itsekseni ateisti, eli ei-teisti.

        Outoa että sekoitat minut johonkin toiseen kirjoittajaan. Tutkituttaisit pääsi.


      • Aurajoen kiiski
        zyrt kirjoitti:

        Mitä sinä multinikki taas sekoilet? Minä en kuulu mihinkään järjestöön, enkä mihinkään "piiriin". Olen ihan itsekseni ateisti, eli ei-teisti.

        Outoa että sekoitat minut johonkin toiseen kirjoittajaan. Tutkituttaisit pääsi.

        >>Outoa että sekoitat minut johonkin toiseen kirjoittajaan. Tutkituttaisit pääsi


      • zyrt
        Aurajoen kiiski kirjoitti:

        >>Outoa että sekoitat minut johonkin toiseen kirjoittajaan. Tutkituttaisit pääsi

        Voisitko osoittaa kirjoituksesi "kössölle", en tiedä ketä edes tarkoitat.


      • Aurajoen kiiski
        zyrt kirjoitti:

        Voisitko osoittaa kirjoituksesi "kössölle", en tiedä ketä edes tarkoitat.

        vastaa kössö kysymykseen onko vastuuntuntoa älä pakoile.
        Olen ammattilainen.

        Miksi uskovien lapset ovat säälittäviä. Eivätkö he ole ihan saman arvoisia kuin sinäkin, joka ole homoseksuaali. Ei asioissa ole mitään hävettävää.


      • Herran piilossa
        Aurajoen kiiski kirjoitti:

        vastaa kössö kysymykseen onko vastuuntuntoa älä pakoile.
        Olen ammattilainen.

        Miksi uskovien lapset ovat säälittäviä. Eivätkö he ole ihan saman arvoisia kuin sinäkin, joka ole homoseksuaali. Ei asioissa ole mitään hävettävää.

        Aurajoen räkäkiiski. Onko oikein kunnon vitútus päällä, kun et oikeasti tiedä, onko Kössö täällä vai ei.
        Ny voit lukea kun hullu näitä tekstejä ja arvailla, onko Kössö täällä vai ei.
        Heh, yritä, yritä vain.

        Jos olet trumppupöksy Hanna, revi siitä.
        Itse olen ollut palstalla kauan. Arvaa ketä olen, nero.


      • ...
        Herran piilossa kirjoitti:

        Aurajoen räkäkiiski. Onko oikein kunnon vitútus päällä, kun et oikeasti tiedä, onko Kössö täällä vai ei.
        Ny voit lukea kun hullu näitä tekstejä ja arvailla, onko Kössö täällä vai ei.
        Heh, yritä, yritä vain.

        Jos olet trumppupöksy Hanna, revi siitä.
        Itse olen ollut palstalla kauan. Arvaa ketä olen, nero.

        Ei hanuri-hannan kirjoitusvirheet yhtä kommenttia kohden seitsemää jää. Kyllä niitä on tavallisesti paljon enemmän ollut.


      • ...
        ... kirjoitti:

        Ei hanuri-hannan kirjoitusvirheet yhtä kommenttia kohden seitsemää jää. Kyllä niitä on tavallisesti paljon enemmän ollut.

        Oho, hupsista. Minullekin tuli yksi kirjoitusvirhe:)


      • Voi giggeli
        ... kirjoitti:

        Oho, hupsista. Minullekin tuli yksi kirjoitusvirhe:)

        Onko Hanuri-Hanna täällä vieläkin?
        Siinä oli sellainen saapasjalkakissa. :-D

        Jos joku kirjoittaa miten mukavaa lapsen kuolema on, Hanna on täällä.


      • ...
        Voi giggeli kirjoitti:

        Onko Hanuri-Hanna täällä vieläkin?
        Siinä oli sellainen saapasjalkakissa. :-D

        Jos joku kirjoittaa miten mukavaa lapsen kuolema on, Hanna on täällä.

        Kyllä minä ainakin vielä alkukesästä hanuri-hannan tunnistin kirjoitustyylistä. Jospa se on taas venäjänmaalla evankelioimassa. Miten voikin yhden ihmisen elämään mahtua niin paljon ihmeitä, se se vasta on ihmeellistä.


    • "Ei tämä väittely johda mihinkään, koska emme voi toimittaa Jumalasta todisteita, jotka kelpaisivat ateisteille."

      Olet osittain väärässä. Sinä et voi, mutta Jumala voi. Jos Jumala ilmestyy Lontoon olympialaisten avajaisiin ties kuinka monen tv-kameran eteen ja tekee muutaman ihmeen, aika moni ateisti alkaa uskoa hänen olemassaoloonsa. Se saattaa olla ateistille jopa pienempi järkytys kuin uskovaiselle, koska käsitykseni mukaan vain harva ateisti on militantisti sitä mieltä että jumalaa ei ole eikä voi olla olemassa.

      • zyrt

      • hekottaja Z B 2 ksid
        zyrt kirjoitti:

        Tässä Bill Maherin kommentti asiaan.

        http://www.youtube.com/watch?v=f8U_JveHS8E

        " Ateismi ei vaadi niin paljon aikaa ajatteluun "

        Kyseinen juontaja teki itsestään......pellen

        Nukketeattereita on ympäri maailmaa ja tämä hemmo sopisi

        langoilla vedettäväksi


      • 3+14=17
        zyrt kirjoitti:

        Tässä Bill Maherin kommentti asiaan.

        http://www.youtube.com/watch?v=f8U_JveHS8E

        Maher on koomikoiden parhaimmistoa ja lisäksi hänellä on terävä äly. Mutta se on ehkä liian terävä, koska yksikään uskis ei tunnu ymmärtävän hänen juttujaan. Sellaista se on, kun vajakkina syntyy ja on raamatulla päähän lyöty. Eipä voi suuria odottaa.


      • zyrt
        hekottaja Z B 2 ksid kirjoitti:

        " Ateismi ei vaadi niin paljon aikaa ajatteluun "

        Kyseinen juontaja teki itsestään......pellen

        Nukketeattereita on ympäri maailmaa ja tämä hemmo sopisi

        langoilla vedettäväksi

        Ei se ole Maherin vika, että sinä et ymmärrä.


      • ++++++++

        Todella järkevä ihminen uskoisi johonkin olentoon, joka pystyy tekemään joko oikeasti tai erittäin vakuuttavan illuusion näistä ihmeistä.

        Ennen kuin tätä olentoa ja tämän kykyjä voidaan tutkia ja varmistaa mikä on totuus niin se ei välttämättä ole sitä mitä se väittää olevan tai mitä ihmiset kuulevat sen olevan.


    • goddeloos

      "Annetaan uskovien uskoa ja ateistien olla ateisteja jos haluavat."
      - Sinä päivänä kun usko ei näy jokapäiväisessä elämässä ja kirkko on irti valtiosta lupaan olla hiljaa...

    • 236247247

      Ihmisten usko tulee näkymään kaikkien meidän elämässä jollain tavalla. Emme pääse siitä mihinkään. Kirkon voi erottaa valtiosta, mikä ettei. Hassua, miten tällaiset lopulta yhteiskunnan kannalta pienetkin asiat saavat niin suuren osan näissä keskusteluissa. Onko sillä oikeasti niin dramaattista merkitystä, jos kouluissa lauletaan kerran vuodessa suvivirsi...?

      Uskonnot ovat niin sisällä ihmisissä, se kuuluu perustavalla tavalla ihmisten sisimpään. On naurettavaa kuvitella, että uskonnoista päästäisiin joskus eroon. Yhteiskunnasta voi pyrkiä tekemään mahdollsimman sekulaarin, ja tiettyyn pisteeseen asti näin onkin hyvä. Mutta jos tosiaan valtaosa ihmisistä uskoo johonkin, on selvää, että uskonnot tulevat näkymään jokaisen elämässä jollain tapaa. Joudutte katselemaan kirkkoja kaupungeilla ja kuuntelemaan kirkonkelloja... ym.

      • ?????

        Oletko taas kännissä kun et tajua pointtia?


    • .

      ''Ei tämä väittely johda mihinkään, koska emme voi toimittaa Jumalasta todisteita, jotka kelpaisivat ateisteille.''
      Ette pysty toimittamaan todisteita, PISTE.

    • Ei ateistit väittele KESKENÄÄN Jumalan olemassaolosta.

      Kina syntyy vasta kun paikalle ilmestyy uskovainen inkuttamaan "totuuttaan".

    • 23626272

      Tajuan kyllä pointtinne, älkää hermostuko. Vaikutatte aika ärhäköiltä. Emme pysty toimittamaan teille kelpaavia todisteita. Jumalasta ei voi saada esimerkiksi sellaista toistettavissa olevaa todistetta, ja vain sellainenhan teille kelpaisi? Eli jos saan todisteen jostain niin se pitäisi pystyä myös sinun samalla tavalla hankkimaan? Jumalan olemassaoloa on mahdotonta todistaa ateisteille kelpaavalla tavalla, ja se jo tekee näistä väittelyistä hyödyttömiä.

      • 9+20

        Millaisiin todisteisiin sinä uskot? Kun ei jumalista mitään todisteita ole eikä niistä voi sellaisia saada, niin miksi jankutat "ateisteille kelpaavista todisteista"?


      • zyrt

        23626272

        "Emme pysty toimittamaan teille kelpaavia todisteita. Jumalasta ei voi saada esimerkiksi sellaista toistettavissa olevaa todistetta, ja vain sellainenhan teille kelpaisi?"

        - Totta, et pysty jumalaasi todistamaan, kukaan ei pysty. Joten sinun on turha sanoa ettei ateisteille kelpaa. Ei sinun todistelusi jumalan olemassaolosta kelpaa ainoallekaan rehelliselle tutkijalle.

        Katsopas tämä. Tieteellinen metodi selkokielellä, jotta tajuat mitä todiste tarkoittaa tieteessä.

        http://www.youtube.com/watch?v=Ufqjcn8IJ4s


    • 26221241
      19.7.2012 01:02

      >>>Miksi ateisteja kiinnostaa niin paljon väitellä Jumalan olemassaolosta? Mielestänne Jumalaa ei ole olemassa ja uskotte olevanne oikeassa siinä.

      • Juuri niin, se järjettömien käytäntöjen perustelu höpöhöpö-uskomuksilla on se, mikä uskovaisissa ja uskonnoissa ateisteja eniten häiritsee. Ja pyrkimys levittää sitä höpöhöpöä.


      • 14+16

        ikiateisti

        Jotkut vanhemmat ovat valmiita uhraamaan jopa lastensa mielenterveyden noissa lahkoissa.


      • kekek-kekek kirjoitti:

        Juuri niin, se järjettömien käytäntöjen perustelu höpöhöpö-uskomuksilla on se, mikä uskovaisissa ja uskonnoissa ateisteja eniten häiritsee. Ja pyrkimys levittää sitä höpöhöpöä.

        kekek-kekek
        20.7.2012 10:38

        >>>Juuri niin, se järjettömien käytäntöjen perustelu höpöhöpö-uskomuksilla on se, mikä uskovaisissa ja uskonnoissa ateisteja eniten häiritsee.


      • 14+16 kirjoitti:

        ikiateisti

        Jotkut vanhemmat ovat valmiita uhraamaan jopa lastensa mielenterveyden noissa lahkoissa.

        14 16
        20.7.2012 10:44

        >>>Jotkut vanhemmat ovat valmiita uhraamaan jopa lastensa mielenterveyden noissa lahkoissa.


      • 15+4
        ikiateisti kirjoitti:

        14 16
        20.7.2012 10:44

        >>>Jotkut vanhemmat ovat valmiita uhraamaan jopa lastensa mielenterveyden noissa lahkoissa.

        Tunnen yhden lestoista eronneen miehen ja muutaman entisen helluntailaisen. Ei mitään kivaa kuunneltavaa mitä he lapsuudestaan kertoivat. Pääsivät sentään (tosin vasta aikuisena) irti lahkoista, mutta kaikille se ei onnistu. Mielenterveysongelmia on monilla ja ne kestävät läpi elämän.


      • ikiateisti kirjoitti:

        kekek-kekek
        20.7.2012 10:38

        >>>Juuri niin, se järjettömien käytäntöjen perustelu höpöhöpö-uskomuksilla on se, mikä uskovaisissa ja uskonnoissa ateisteja eniten häiritsee.

        >>...lestojen pakkoastutukset...>>

        Tuli mieleen sanonta "Sievissä on lehmätkin lestadiolaisia" tuosta "astutukset" -sanasta.


      • Yksinäinen ilta
        ikiateisti kirjoitti:

        14 16
        20.7.2012 10:44

        >>>Jotkut vanhemmat ovat valmiita uhraamaan jopa lastensa mielenterveyden noissa lahkoissa.

        Minusta tuntuu kuitenkin siltä, että olen maailman lapsi.Isästä en tiedä.Hän matkusti pois.Etsimään jotakin löytämätöntä.Kuitenkin huomattavan kaunis on tuo naapurissa asuva punatukkainen Tuula.

        Halua siis on.Mene ja tiedä.

        Nainen on sittenkin kuun lumoavassa valossa kauneinta.

        En kuollut.
        Ei mennyt järki,mutta eipä tullut runoilijakaan..


    • 23623223

      Lestadiolaiset on hulluja ja minä olen uskova. Samoin peniksien ja rintojen leikkely on hullua. En minä kannata tuollaista, vaikka olen uskova.

      • 9''

        Sinä olet hullu ja lestadiolaiset on uskovia.


      • valmis
        9'' kirjoitti:

        Sinä olet hullu ja lestadiolaiset on uskovia.

        Melko varmasti olen leikkaamaton

        Perhana kun olisin aikanaan opetellu vaikkapa soittaan kantria.

        Joku tuossa katrissa kyykyttää







        relles


    • uusiajatteleva

      Miksi yleensä puhumme toisillemme.
      Läppää heitetään suurin osa ajasta, työasioita opiskellaan, luetaan romaaneja.
      Jutellaan myös vakavista asioista, politiikasta ja filosofioista.
      Uskonnnot tulevat väistämättä esille. Niitä ei voi kiertää. Ne synnyttävät uskovat ja nykyään enenevässä määrin ateisteja.

      Miksi ei väiteltäisi, jos ei niitä turhan kireäksi vedetä. Ateisteilla ei ainkaan ole mitään tarvetta tuomita persoonaa.

    • >>> Miksi ateisteja kiinnostaa niin paljon väitellä Jumalan olemassaolosta? > Mielestänne Jumalaa ei ole olemassa ja uskotte olevanne oikeassa siinä. > Annetaan uskovien uskoa ja ateistien olla ateisteja jos haluavat. > Ei tämä väittely johda mihinkään, koska emme voi toimittaa Jumalasta todisteita, jotka kelpaisivat ateisteille.

      • SamiA

        ”ongelma ei ole siinä ettei todisteita jumalien olemassaolosta hyväksyttäisi.”

        Enneminkin niin, että mikään todiste Jumalan olemassaolosta ei vakuuta ateistia. Jos vakuuttaa niin mikä olisi sellainen todiste?
        Onko jokin asia niin mahdotonta, että se ei voi olla olemassa ilman älykästä suunnittelua, jos on niin mikä?


      • 3+18
        SamiA kirjoitti:

        ”ongelma ei ole siinä ettei todisteita jumalien olemassaolosta hyväksyttäisi.”

        Enneminkin niin, että mikään todiste Jumalan olemassaolosta ei vakuuta ateistia. Jos vakuuttaa niin mikä olisi sellainen todiste?
        Onko jokin asia niin mahdotonta, että se ei voi olla olemassa ilman älykästä suunnittelua, jos on niin mikä?

        Todisteita jumalista ei ole eikä tule. Sinun uskomisesi ei ole todiste jumalasta, se vaan kertoo siitä että uskot siihen.

        "Onko jokin asia niin mahdotonta, että se ei voi olla olemassa ilman älykästä suunnittelua, jos on niin mikä? "

        Ei ole. Jos sinä et fysiikasta mitään ymmärräkään, niin se ei todista muusta kuin tietämättömyydestäsi.


      • SamiA kirjoitti:

        ”ongelma ei ole siinä ettei todisteita jumalien olemassaolosta hyväksyttäisi.”

        Enneminkin niin, että mikään todiste Jumalan olemassaolosta ei vakuuta ateistia. Jos vakuuttaa niin mikä olisi sellainen todiste?
        Onko jokin asia niin mahdotonta, että se ei voi olla olemassa ilman älykästä suunnittelua, jos on niin mikä?

        >>> Enneminkin niin, että mikään todiste Jumalan olemassaolosta ei vakuuta ateistia. > Jos vakuuttaa niin mikä olisi sellainen todiste? > Onko jokin asia niin mahdotonta, että se ei voi olla olemassa ilman älykästä suunnittelua, jos on niin mikä?


    • Käsissä on voima

      Sade on lakannut.Avautuu aurinkoinen laakso.Monet ihmiset haluaisivat (rahantekijät) myös luoda sisimpäämme ahneuden.Uskovan on repäistävä itsensä irti näistä rahamaailman ansoista.Nöyrtyä,kumartua,pienentyä,ja vieläkin muuttua pienemmäksi.
      Björn Wallroosin ja Tuomas Enbusken kaltaiset älyn jättiläiset tekevät kamppailustamme vaikean.
      Saalistajien maailman arvot hitaantuvat kuitenkin,kun vain uskomme itseemme,ja yhdessä alamme tehdä huonetta,johon astua voi Kristus.

      Elikkä ei muuta kuin kirkonpystytykseen.

    • SamiA

      "Miksi ateisteja kiinnostaa niin paljon väitellä Jumalan olemassaolosta? "

      Siksi koska Jumalan olemassa olo resonoi heidän ihmisyydessään.

      • Q-est-ion

        Mitä mieltä olet Alffa-Omegan vastauksesta SamiA? Luitko sen? Jos luit ymmärsitkö lukemasi? Jos ymmärsit mitä ajatuksia se herätti sinussa?


      • Tarkennus,0000,131jn

        Kun joku kertoisi mulle,mitä ihmettä on ateismi?Vuosimiljoonien saatossa olemme oppineet uskomaan.Säilyäksemme,sukua jatkaaksemme.

        Ihmisen tarina pitkällä matkalla perustuu uskoon.Ennustammeko tuhoa,koko kulttuurin ,hyväksymällä ateismin.

        Ateismi,vain pelkkä abstraktinen ajatusleikki?


      • Tässä totuus...
        Tarkennus,0000,131jn kirjoitti:

        Kun joku kertoisi mulle,mitä ihmettä on ateismi?Vuosimiljoonien saatossa olemme oppineet uskomaan.Säilyäksemme,sukua jatkaaksemme.

        Ihmisen tarina pitkällä matkalla perustuu uskoon.Ennustammeko tuhoa,koko kulttuurin ,hyväksymällä ateismin.

        Ateismi,vain pelkkä abstraktinen ajatusleikki?

        Olet niin väärässä kuin vain mitenkään voi olla... Ihminen ei ole oppinut uskomaan, vaan on pakotettu uskomaan valtaapitävien pelotteisiin, joilla idiootit ja oppimattomat on saatu pysymään ruodussa.
        Nykyään mitä sivistymättömämpi olet, sitä vahvemmin olet jonkun uskonnon kannattaja.


      • voi hyvät hyssykät

        "Siksi koska Jumalan olemassa olo resonoi heidän ihmisyydessään."

        Sinussa resonoi pelkkä tietämättömyys toiveajattelulla höystettynä. Aika heikkoa argumentointia tuollainen suoraviivainen julistaminen ilman ensimmäistäkään tosiasiallista näyttöä tai todistetta julistustensa todenperäisyydestä.


      • zyrt
        Tarkennus,0000,131jn kirjoitti:

        Kun joku kertoisi mulle,mitä ihmettä on ateismi?Vuosimiljoonien saatossa olemme oppineet uskomaan.Säilyäksemme,sukua jatkaaksemme.

        Ihmisen tarina pitkällä matkalla perustuu uskoon.Ennustammeko tuhoa,koko kulttuurin ,hyväksymällä ateismin.

        Ateismi,vain pelkkä abstraktinen ajatusleikki?

        Tarkennus,0000,131jn

        "Kun joku kertoisi mulle,mitä ihmettä on ateismi?"

        - Kerrottu moneen kertaan. A-teismi on sitä ettei usko jumaliin.

        "Vuosimiljoonien saatossa olemme oppineet uskomaan.Säilyäksemme,sukua jatkaaksemme."

        - Ei uskontoja lisääntymiseen ja elossa olemiseen tarvita.

        "Ihmisen tarina pitkällä matkalla perustuu uskoon.Ennustammeko tuhoa,koko kulttuurin ,hyväksymällä ateismin."

        - Ihan sama mihin jumalaan uskoo, kunhan uskoo? Sinä ennustat tuhoa, jos ateismi hyväksytään. Ei se sinun hyväksymisestäsi ole kiinni jos joku ei usko. Minkäs sinä sille mahdat.

        "Ateismi,vain pelkkä abstraktinen ajatusleikki?"

        - Katso ensimmäinen vastaukseni ateismista.


    • docdoc

      Miksi aloittajaa kiinnostaa niin paljon tulla väittelemään jumalan olemassaolosta ateismipalstalle väittäen ateisteja asian kiinnostavan?

      En muuten jaksanut edes lukea ketjua lävitse joten toivottavasti en toista jo jonkun sanomaa uudelleen.

    • 322363

      Minua kiinnostaa, miksi tämä ateismi-palsta on näin suosittu.

      • miss ei kirj.

        Koska täällä kirjoittajat ovat enimmäkseen asiallisia ja fiksuja lukuunottamatta muutamaa uskishörhöä ja paria silloin tällöin palstalle ruikkivaa trollia. Suoli24 tason huomioon ottaen ehdottomasti paras palsta missä voi keskustella. Asiallisesti.


    • Tässä totuus.

      Ei se mielikuvitushenkilöiden olemassaolo kiinnostakaan, vaan tärkeintä olisi saada ihmiset tajuamaan että on tyhmää haaskata elämänsä ja omaisuutensa jonkun täysin mielikuvitksellisen olennon vuoksi... Miettikääs itse miten moni on haaskannut ison osan kokemuksista, joita olisivat voineet kokea mutta kun se on "syntiä"!!!! Joka ikinen uskonto on pahasta ja tuhoaa ihmisen...

    • 24626

      En minä ainakaan jätä mitään tekemättä mitä haluan, sen takia, että se on syntiä. Tarkoitat varmasti helluntailaisia, lestadiolaisia ym. joiden usko alkaa oikeasti rajoittamaan elämää. Ei se ole mitenkään tavoiteltavaa. Ei teoilla tai tekemättä jättämisillä voi pelastua. Minua ei ole ainakaan uskonto tuhonnut vielä. :)

      Enkä "haaskaa" omaisuuttanikaan.

      Toki on paljon niitä, jotka lahjoittavat lähes koko omaisuutensa, eivätkä osta edes telkkaria, koska luulevat sen olevan syntiä. Tässä pitäisi nyt ymmärtää se, ettei oikeasti se auta yhtään enempää, vaikka jättäisi kaiken kivan tekemättä. Ymmärrän siis pointtinne.

    • uusiajatteleva

      Jos olisin agnostikko ja olettaisin, että jokin ihmiskuntaa määräilevä henkiolento voisi olla olemassa, se ei ainakaan olisi kristinuskon, islamin tai juutalaisuuden kaltainen.

      Nämä kirjauskonnot ovat määritelleet jumalansa hyvin tarkasti ja erojen lisäksi niistä voidaan löytää yhteisiä piirteitä.

      Miksi noiden uskontojen jumalaa ei voi olla olemassa?
      - Niiden jumalat ovat vain kannattajiaan varten. Niiden ohjelma ei kata koko ihmiskuntaa vaan ainoastaan kannattajia.
      Silloin kun ko. jumalat ottavat kantaa muihin kuin kannattajiinsa, se on tuomitseva
      - Edellisestä johtuen ko. jumalien moraali on ala-arvoinen.
      - Jumalat ovat kannattajiakin kohtaan tylyjä. Ne vaativat pakkoalistumista. Kannatuksesta luopunutta uhataan julmalla kostolla.
      - Ko. jumalien moraalikäsitys on rakennettu orjanomistusyhteisön aikana, eivätkä ne halua muuttaa sitä ajantasaiseksi. Siksi myöhemmät yhteisöt ovat joutuneet muuttamaan niitä jumalista riippumatta. Siksi niiden kannattajat ovat muuttuneet kehityksen jarruksi yrittäessään tuoda vanhentunutta moraalia esille.

      Kristinuskon pääperuste on raamattu ihmisille ainoana hyvänä moraalina. Siksi ihmiset ateistisuudestaan tai uskonnollisuudestaan riippumatta käyvät jatkuvaa keskestelua yhteisön jäsenten keskinäisistä suhteista.

    • Ateismista.

      Olet ymmärtänyt ateismin väärin.... Vanha ateisti ei näet usko siihenkään, ettei Jumalaa ole olemassa:-)

    • jouka.

      mitä todisteita sitten Jumalasta muka on?

    • 308472382

      Eiköhän tuo uskontohihhulointi ala laantumaan pikkuhiljaa vuosi vuodella. Ei nykyajan lapset ole niin tyhmiä, että uskovat moisiin mytologioihin ja satuihin. Onneksi nykyajan koulussa, etenkin lukiossa voi myös mennä ET:n kursseille, vaikka kuuluisi vielä vanhempien pakottamana kirkkoon, tosin silloin pitää käydä myös ne ussan kurssit. Mutta siis, se mikä itseäni eniten ihmetyttää, on se, että miten oikeasti vielä uskotaan johonkin hemmetin jumaliin?! OK, Jeesus on ollu olemassa, se on historiallisesti todistettu, mutta se, että jollain jätkällä viiraa päässä ja se sanoo että "olen jumalan poika, ja todistaakseni sen tapatan itseni", kertoo jo aika paljon. Sitten jotkut muut hihhulit kirjoittelee tarinoita joista kootaan raamattu. Sitte jotkut paavit kesiajalla päättää olevansa joitan jumalan edustajia ja perustaa kirkon, aika pitkälle vain kerätäkseen RAHAA itselleen ja pelottelevat ikuisella kadotuksella jos ei usko. Joten, jos teidän on pakko uskoa joihinkin taruolentoihin niin siitä vaan, mutta miksi teidän pitää kuulua johonkin laitokseen (kirkkoon) jonka jotkut randomit rahanahneet läskipersepaavit perusti satoja vuosia sitten. Koska nykyajan yhteiskunnan suurin ongelma on KIRKKO.

    • 2334563

      "Nykyajan yhteiskunnan suurin ongelma on KIRKKO".

      Tämä ei pidä paikkaansa. Pidän esimerkiksi murhaamista ja kidutusta suurempana ongelmana.

    • uusiajatteleva

      Uskontokunnat vääristelevät olevaisen olemusta, sen ilmiöiden syitä ja siten johtavat ihmsen ajattelua harhaan.

      Tästä syystä tahtomattakin nousee vastaliike, joka haluaa kansalaisten ymmärtävän ilmiöiden syitä oikein.
      Juuret uskontojen todellisuuden vääristelylle löytyvät tieteen esiinmarssista. Koulujuen luonnontieteiden opetus kulkee tosiasioiden tunnustamisen perustalla.
      Sama oppilas joutuu ristiriitaan vanhempiensa uskonjärjestön opetuksen kanssa ja alkaa kysellä.

      Uskovat saavat tietysti olla. Fyysinen koskemattomuus on ehdoton. Mutta heidän ideologiansa (päätön kuten palstan uskovat osoittavat) ei voi jäädä koskemattomaksi.

    • ...

      "Miksi ateisteja kiinnostaa niin paljon väitellä Jumalan olemassaolosta?"

      - Itepä te siitä oliosta täällä paasaatte. Sinäkin aloitit jumalasta ketjun.

      "Mielestänne Jumalaa ei ole olemassa ja uskotte olevanne oikeassa siinä."

      - Puhut aivan kuin ateistit eivät uskoisi vain kristinuskon jumalaan. Uskotko sinä kaikkin jumaliin? Jos et, niin miksi et. Oletko varma että niitä muita ei ole olemassa?

      " Annetaan uskovien uskoa ja ateistien olla ateisteja jos haluavat."

      Sen kun uskot jahveen, mutta toivomuksena monella on, että jättäisitte lapset rauhaan.

      "Ei tämä väittely johda mihinkään, koska emme voi toimittaa Jumalasta todisteita, jotka kelpaisivat ateisteille."

      - Ei ole sinullakaan mitään todisteita. Jos väität että sinulla on todiste jualsta, niin esitä se. Tiedätkö mitä todiste tarkoittaa? Sitä, että se on tieteellisellä metodilla tutkittu ja se on falsifioitavissa.
      Todisteita odotellen...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      349
      4171
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      278
      2357
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      136
      1693
    4. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      102
      1475
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1423
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1277
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      60
      1255
    8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      56
      1142
    9. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1084
    10. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      343
      1016
    Aihe