Olen aina pitänyt nestemäisistä ruoista. Hyvä pihvi on ok, mutta kyllä päällä höyryävä cafe de paris kastike (No kyllä, sitä feikkiversioita, ei tartte tuota enää ruveta viilaamaan..) on poikaa. Jostain syystä erilaiset kastikkeet dipit ja keitot kiehtoo tosi paljon, mutta esim mahdollisuutta sky liemen keittoon ei ole vielä tullut vastaan, kun ei paikkakunnalla ole lihakauppaa, ja opiskelijalle aika hintavaa ruveta väsäämään noita liemiä.
Oon pari kertaa yrittänyt väsätä pihveille yms kastiketta KAUPAN demi glace valmispohjista, mut en vaan oikein onnistu aikaansaamaan mitään sen kummempaa. Joten, miten demi glacea käytetään? Lisätäänkö liemeen kaikenlaisia juureksia, sipulia, sieniä yms ja sitten lopuksi siivilöidään vielä tämäkin tuotos?
Olen kokeillut myös lisätä punkkua ja punaviinietikkaa, ei tullut hyvää. Olisiko kauemmin pitänyt keitellä?
Jos on muitakin erinomaisia kastike/dippi/keittoreseptejä kulinaristille niin antaa palaa!
Demi glacen käyttö+ muut erinomaiset kastikkeet!
8
12072
Vastaukset
- onnea ja iloa
Olisiko parempi käyttää sanaa tuleva kulinaristi, kun näyttää tuo ruoakataival olevan vasta aluillaan.
Paljon iloa ja hyviä makuja ruoan makujen maailmassa sinulle.
Osta itsellesi vaikka Sonja Leen kastikekirja, niin pääset alkuun. Toinen ehkäpä parempi olisi 800 Ranskalaisen keittiön salaisuudet. - brownsauce
Kuten olet huomannut demi-glace on fuulaa. Jos katsot tuoteselostetta niin sen pitäisi pitää sisällään jos vaikka mtä - lihan nesteitä, kasviksia, mausteita jne... eikä mikään niistä maistu siinä. Itse kerran kokeilin sitä ja totesin sen olevan vain värjättyä liivatetta.
Paremman kastikkeen saat kun paistat lihasi runsaassa öljyssä (mitä öljyä sitten käytätkin) kasvisten (porkkana, palsternakka, valkosipuli, sipuli jne...) ja yrttien (timjami, laakerilehti, lipstikka jne...) kanssa. Kun liha on mieleisesi kypsää nosta se pannulta ja laita lepäämään folion alle. Lisää pannulle vähän vettä paistuneiden kasvisten ja yrttien päälle ja keitä lientä kokoon muutama minuutti. Maista lientä ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Jätä viininlitkut ja etikat pois (ne vain pilaavat hapokkuudellaan hyvän kastikkeen). Kun maku on mielestäsi kohdillaan siivilöi liemi kattilaan ja kiehauta. Jos liemi vaikuttaa ohuelta niin suurusta se veteen liotetuilla jauhoilla (vehnä, peruna, maissi jne....) sopivan paksuksi. Kypsennä jauhosuurus (noin 2-5 minuuttia) ja nauti.
Kastikkeen voi aina maustaa ja rikastaa niin kermalla, erilaisilla yrteillä kuin mausteilla. Kokeile ja niin löydät itsellesi ja ruokaasi sopivan maun. Äläkä unohda suomalaista ruskeaa kastiketta - pannulle sama määrä voita ja vehnäjauhoja - anna jauhojen ruskistua liki palamiseen (tumman ruskea) ja lisää tarvittava määrä vettä. Keitä kokoon ja mausta suolalla ja pippurilla. - heh heh heeh
Ruskeakastike ei nähtävästi ymmärrä soosoita enempää, kuin sika kengästä.
- Sampo Lavikka
Vinkki!
Tee ruskea kastike (vaikka Demi Glacesta ohjeen mukaan), keitä hieman kasaan, ja lisää punaviini siihen. Voi liemen luistakin keittää ja kasviksista, mutta makua saa kyllä ilman 12 tunnin haudutustakin.
Annanpa tässä oivan tavan maustaa ruskea kastike: Jos et osaa kastiketta tehdä, niin DemiG, mausteiksi ketsuppi, soijakastike, maustepippuria, lihaliemikuutio, ja ripaus sokeria. Sokeri antaa tasapainoa ketsupin karvaudelle, mutta kumpaakaan ei saa laittaa liikaa.
Blogini osoite, käykää ja kommentoikaa! Kommentointi vaatii Googlejäsenyyden.
rukiista.blogspot.fi - soossiakehiin
Ketsuppiko muka karvasta - no jo on väite - makeempaa saa hakea ja lisää sokeria kastikkeeseen - no huhhuh! Taitaa kirjoittaja olla jenkkimarinadien ystävä - bbq-kastikkeethan ovat lähinnä sokeria ja suolaa.
Ja vielä soijakastikkeen lisäksi liemikuutio - näinhän se kastike on tönkkösuolattu. Ohjeiden mukaan liemikuutio litraan vettä ja sekin on liikaa. Pahin esimerkki on knorr-mainos, jossa "kokki" sivelee öljyn ja liemikuution sekoitusta lihan pintaan ja paistaa sen. Mahtaa olla mukavan suolaista.
Demi-glace on itsessään todellakin mautonta ja paremman kastikkeen saat kun käytät pannulle jääneen paistinnesteen vedellä jatkettuna ja keität sen kokoon, maustat, siivilöit ja suurustat. - huuuuupsiiista!
Yleensä liemikuutioissa ohjeistus on että puoleen litraan vettä yksi kuutio. Ketsuppi on makeaa, ei karvasta. Olette molemmat väärässä! :D
- sulphuuri
Nesteen määrä suositus per liemikuutio näemmä vaihtelee valmistajien kesken, mutta silti kuutio litraan nestettä on paljon varsinkin, jos liemeen tulee myös muuta suolaista ainesta kuten soijakastiketta.
Taidamme kaikki olla väärässä!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 793204
- 492410
- 322127
Sinkkujen kommentti järkyttävään raiskaukseen
Mikä on kommenttisi tähän järkyttävään raiskaukseen? https://www.is.fi/uutiset/art-2000011204617.html Malmin kohuttu sa4812122- 1371889
Ryöstö hyrynsalmella!
Ketkä ryösti kultasepänliikkeen hyryllä!? 😮 https://yle.fi/a/74-20159313311802- 311745
Sukuvikaako ?
Jälleen löytyi vastuulliseen liikennekäyttäytymiseen kasvatettu iisalmelainen nuori mies: Nuori mies kuollut liikenne101579Joskus mietin
miten pienestä se olisi ollut kiinni, että et koskaan olisi tullut käymään elämässäni. Jos jokin asia olisi mennyt toisi51320Hyvää yötä
Söpöstelen kaivattuni kanssa haaveissani. Halaan tyynyä ja leikin että hän on tässä ihan kiinni. *olet ajatuksissani61264