Miksi Jumala kehottaa tappamaan ja ottamaan seksiorjia?

Petetty5

Raamatun mukaan Jumala eli Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti (Hehr. 13:8). Miksi Jumala Vanhassa Testamentissa lukuisissa kohdissa käskee tappamaan viholliskansojen vangit mukaan lukien myös naiset ja lapset? Kuitenkin Hän on antanut käskyn "Älä tapa". Käskyssä ei ole poikkeusta, että se ei koskisi viholliskansojen jäseniä.
Jumala myös kehottaa sotilaita Mooseksen suulla jättämään jokaisen tytön, joka ei ole yhtynyt mieheen, itselleen henkiin (4. Moos. 31:17-18). Kaunisvartaloiset naisvangit Jumala suo ottamaan vaimoiksi (5. Moos. 21: 11-13).
Olen ollut jo vuosien ajan uudesti syntynyt uskovainen. Näistä Raamatun kohdista en kuitenkaan ole kuullut yhtään saarnaa. Vain täydellinen hiljaisuus. Koen, että minua on petetty.

64

320

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minuakin

      Olet oikeassa. On oudon hiljaista tällä sivulla, miksei kenelläkään ole mitään kommenttia sanottavana?

      • petetty5

        Hävetkää uskon veljet ja sisaret! Olen esittänyt rehellisen kysymyksen, mutta kukaan ei ilmeisesti kykene vastaamaan siihen. Eikö Raamattu olekaan 100% Jumalan Sanaa vai onko meille opetettu Jumalan luonne virheellisesti?


      • kummallista.-
        petetty5 kirjoitti:

        Hävetkää uskon veljet ja sisaret! Olen esittänyt rehellisen kysymyksen, mutta kukaan ei ilmeisesti kykene vastaamaan siihen. Eikö Raamattu olekaan 100% Jumalan Sanaa vai onko meille opetettu Jumalan luonne virheellisesti?

        " Olen ollut jo vuosien ajan uudesti syntynyt uskovainen"

        Uudestisyntyneenä uskovahan sinun pitäisi tietää vastaus noihin.Tosin en ymmärrä miten se uudestisyntyminen kestää vuosia..


      • rippikouluopetus

        Jumala on salattu, emme voi nähdä Hantä silmillämme, emmekä ymmärtää ajatuksillamme.


    • räm

      Jos noiden kohtien ymmärtämättä jääminen haastaa uskosi, niin köykäistä tekoa se lienee alunperinkin. On ihan hyvä, että täällä ei kaiken maailman kieroille pilkkaajille aleta vastailemaan. Siitä kinaamisesta ei loppua tule. Ketä uskoo, uskoo, ja ketä ei usko, ei usko, sanottiinpa mitä tahansa.

      • tanelikos

        Olen itse uskovainen, ja tällaisten asioiden käsittely kertoo ainakin ihmisestä, että hän on rauhaa ja rakkautta rakastava ihminen. Ei tuollaisia asioita saa jättää käsittelemättä. Jos rakastava ihminen rehellisesti kysyy asioita ihmisiltä, siinä ei ole mitään pilkkaamista tai sydämen kieroutta, mutta kannattaisi kysyä Jumalalta, joka antaa viisautta soimaamatta sillä Jumala on hyvä ja Hänen hyvyytensä pysyy loppuun asti, jos me vain olemme Hänessä. Sen tähden Jumala salli tuhota ne kansat, koska heidän pahuutensa oli ääretöntä. Jumala antoi näille kaanain maan kansoille aikaa parannukseen monta sataa vuotta, mutta he eivät sitä käyttäneet, vaan ihmisiä, jotka tulivat heidän luoksensa he sitoivat ja valelivat hunajalla, että ampiaiset ja muurahaiset tappaisivat heidät. Jumala oli ja on pitkämielinen mutta rajansa kaikella. He heittivät lapsiansa tuleen palvellessaan baaliansa, ja he saivat oikeuden mukaan sillä Jumala on oikeamielinen. Oli kansoja, joista Jumalan sana puhuu, että he olivat saastuttaneet maan omilla pahoilla teoillansa, ja ne teot olivat raiskauksia, murhaa ja kaikkea pahuutta lähimmäisiä kohtaan; heidänkö Jumala olisi antanut elää. He saivat sen mitä olivat tilanneet, jos verivelka oli mitä oli. Miksi myös lapset surmattiin, en tiedä muuta kuin Jumalalla on valta päättää elämästä ja kuolemasta kuten Hän tahtoo. Voimme tietysti käydä Hänen kanssansa käydä oikeutta niin kuin Job, jonka Job hävisi: "sinäkö olet luonut taivaan ja maan, eikö kaikki ole Jumalan kätten teko, ja Hän tekee asioille mitä Hän tahtoo ja se on hyvä. Lapset surmattiin ehkä heidän isiensä pahojen tekojen tähden, rangaistuksena isille, ja että he eivät jatkaisi samaa pahuutta, mitä heidän isänsä olivat tehneet. Jumala on hyvä mutta Hän on myös ankara pahuutta vastaan. Tällainen on meidän Isämme, joka meidät on luonut, ja laittaa kaikki väärintekijät nippuun, jos me sitä Häneltä pyydämme, ja laittaa muutenkin sillä pahaa Hän ei voi sietää. Tällainen on Isä Jumala, Kristuksen Isä, joka on kuitenkin tehnyt meille tiettäväksi Hänen armonsa pojassansa, jonka kuolema meidän syntisten edestä oli Isän tahto, ja Jeesus tuli ilmoittamaan Isän, millainen Hän on, ja millainen Hän on ollut aina. Jumala on täydellinen iänkaikkeinen ja täydellinen rakkaus,siihen ei ole mitään selittämistä, ei helluntailaisilla tai muillakaan.


    • syy ja seuraus.

      Olen täällä sinunlaiselle ateistille kirjoittanut, että ota siitä.
      Lue kirja ja ymmärrä.

      Myös tuleva tuomio, joka vie ihmisen toiseen kuolemaan, helvetin tulessa, on tuomiohengessä sama.

      Eli miksi tämä hirvittävä ja paha maailma on jätettävä henkiin iankaikkisesti.??

      Tuomiot ovat aina tulleet isien pahojen tekojen tähden. Ja siksi ne tulee edelleen.

      Jos on ymmärtämisvaikeuksia kokokainuuksiin tarkoitushakuisesti, sille me emme voi mitään.

      Mutta, muista se, että Jumala on antanut hengen ihmiselle, niin hänellä on oikeus ottaa se poiskin,. Siksi myös pahuus loppuu kerran iankaikkisuus porteilla.

      • petetty5

        En ole ateisti vaan jo pitkään ollut uudesti syntynyt uskova.


      • aasta oohon
        petetty5 kirjoitti:

        En ole ateisti vaan jo pitkään ollut uudesti syntynyt uskova.

        Silloin sinun tulee jo olla sen verran kasvanut että osaat lukea ja ymmärtää mitä Raamatussa on kirjoitettuna ja miksi ja kenelle ja milloin !

        Tutki sitä äläkä syyttele Jumalaa omasta ymmärryksesi puutteesta.


      • taneliko

        Muista sinä helvetintuomari, että kysymys on inhimillisen ihmisen tekemistä kysymyksistä Jumalalle, joita ihminen saa ja pitääkin tehdä. Ja muista sinä se, että Jumalan lapsen on oikeus ja jopa velvollisuus kysellä asioita Herralta, joka on Jumalan tahto. Mikä sinun suhteesi lähimmäisiäsi kohtaan. On luultavasti vain Raamatun lauseita, joiden motiivina ei ole rakkaus. On vain tuomiota tuomion päälle, jotka voidaan perustella sanalla; niinhän perkelekin ja faristeukset tekivät, koska heissä ei ollut rakkautta, jos minussa ei ole rakkautta, minä en ole yhtään mitään.
        Sana ja rakkaus täytyy olla yhtä, sillä ne ovat yhtä. Sana ilman rakkautta on tuomionsanaa, ja rakkaus ilman sanaa on tuulessa huuhdeltua. Mitä ihmiset luulevat olevansa pelkällä sanalla: raamatun lauseita sinkoillaan suuntaan jos toiseen, mutta jos ihmisiltä puuttuu hyvyys ja rakkaus, eikö se ole turhaa, ja jopa turmiollista seurakunnalle, ja seurakunnan kasvulle. Jumalan sanaa voi lukea perkelekin toisten ihmisten tuhoksi, ja niin se tekeekin, ja sanotaan se on Jumalan sana. Sana ei ole tärkein vaan rakkaus. Sana on rakkaudesta ja sanan päämäärä on rakkaus. Sana ei ole Jumala, vaan Jumala sanoo sanan, joka on yhtä Hänen kanssansa. Tämä onkin kinkkinen kysymys. Oliko ennen Jumalaa sana vai sana joka Jumalan suusta lähtee. Mielestäni, joka on minun mielipiteeni, Jumala ei ole pelkkä sana, sillä Jumala voi sanoa mitä Hän tahtoo; ja Hän on tahtonut sanoa raamatun, ja kaikki on Hänen vallassansa. Sana on sitä, Jumala on uskollinen sanomallensa, ja sen minkä Jumala sanoo myös pitää. Niin minä ajattelen, enkä tiedä ajattenko oikein.


      • aasta oohon kirjoitti:

        Silloin sinun tulee jo olla sen verran kasvanut että osaat lukea ja ymmärtää mitä Raamatussa on kirjoitettuna ja miksi ja kenelle ja milloin !

        Tutki sitä äläkä syyttele Jumalaa omasta ymmärryksesi puutteesta.

        >>Silloin sinun tulee jo olla sen verran kasvanut että osaat lukea ja ymmärtää mitä Raamatussa on kirjoitettuna ja miksi ja kenelle ja milloin !>>

        Mitä Vanhan testamentin jumalan verikekkerit sinun mielestäsi sitten ovat? Hyvyyttä ja vanhurskauttako? Siellä kerrotaan naisia raiskatun, raskaana olevia halkaistun, kokonaisia kyliä ja kaupunkeja lahdatun, naisine, pienine lapsineen ja kotieläimineen. Miten sinä voit kutsua tällaista toimintaa oikeudenmukaiseksi ja hyväksi?

        >>Tutki sitä äläkä syyttele Jumalaa omasta ymmärryksesi puutteesta.>>

        Lisäksi sinulla on varsin mielenkiintoinen asenne toisen esittämää vilpitöntä, asiallista ja perusteltua kysymystä kohtaan.


    • erkki nimimerkki

      ja mikä oli se ongelma noiden tyttöjen suhteen?
      Sekö, ettei heitä tapettu.

      Jos heitä ei olisi otettu vaimoiksi, se olisi merkinnyt heille kuolemaa, koska ei sen aikaisessa maailmassa naiset voineet ilman miespuolista huolehtijaa esim. isä tai puolisoa. Eihän nykyäänkään arabimaissa naiset voi edes liikkua yksikseen.

      • jumala pelle

        Uskonnot ovat sairaita.


      • Petetty5
        jumala pelle kirjoitti:

        Uskonnot ovat sairaita.

        Vaikka syntisen viholliskansan tuhoaminen tuntuisi hyvinkin oikeutetulta, Jumala kuitenkin toimi antamaan käskyä "Älä tapa" vastaan...


      • Petetty5 kirjoitti:

        Vaikka syntisen viholliskansan tuhoaminen tuntuisi hyvinkin oikeutetulta, Jumala kuitenkin toimi antamaan käskyä "Älä tapa" vastaan...

        >>Vaikka syntisen viholliskansan tuhoaminen tuntuisi hyvinkin oikeutetulta, Jumala kuitenkin toimi antamaan käskyä "Älä tapa" vastaan...>>

        Totta. Tuo jumala itse oli suurin tappaja ja lakiensa rikkoja! Eikä hänelle aina aivan vähä riittänytkään; tässä oikein rehennellen luetellaan, miten Israelin tuli edetä ja kylvää TUHOA ympäröiviin kansakuntiin:

        "Älä jätä ainoatakaan henkeä eloon, vaan vihi ne tuhon omiksi: heettiläiset ja amorilaiset, kanaanilaiset ja perissiläiset, hivviläiset ja jebusilaiset, niinkuin Herra, sinun Jumalasi, on sinua käskenyt" - 5. Moos. 20:10-17

        Erityisen irvokkaaksi asetelman tekee se, että tämän saman jumalan väitettiin luoneen kaikki nämä muutkin kansat ja ihmiset. Nyt hän sitten nautintonsa hekumassa käskee teurastamaan nuo luomuksensa. Lisäksi tuon jumalan väitetään olleen kaikkivaltias ja hyvä. Ja muuttumaton, kuten jo totesitkin.

        Jokainen rehellinen raamatunlukija voi helposti nähdä, että sieltä löytyvä "jumala" on pelkkä ihmistekoinen vallanväline.


      • erkki nimimerkki
        demon_of_dawn kirjoitti:

        >>Vaikka syntisen viholliskansan tuhoaminen tuntuisi hyvinkin oikeutetulta, Jumala kuitenkin toimi antamaan käskyä "Älä tapa" vastaan...>>

        Totta. Tuo jumala itse oli suurin tappaja ja lakiensa rikkoja! Eikä hänelle aina aivan vähä riittänytkään; tässä oikein rehennellen luetellaan, miten Israelin tuli edetä ja kylvää TUHOA ympäröiviin kansakuntiin:

        "Älä jätä ainoatakaan henkeä eloon, vaan vihi ne tuhon omiksi: heettiläiset ja amorilaiset, kanaanilaiset ja perissiläiset, hivviläiset ja jebusilaiset, niinkuin Herra, sinun Jumalasi, on sinua käskenyt" - 5. Moos. 20:10-17

        Erityisen irvokkaaksi asetelman tekee se, että tämän saman jumalan väitettiin luoneen kaikki nämä muutkin kansat ja ihmiset. Nyt hän sitten nautintonsa hekumassa käskee teurastamaan nuo luomuksensa. Lisäksi tuon jumalan väitetään olleen kaikkivaltias ja hyvä. Ja muuttumaton, kuten jo totesitkin.

        Jokainen rehellinen raamatunlukija voi helposti nähdä, että sieltä löytyvä "jumala" on pelkkä ihmistekoinen vallanväline.

        Jumala katsoi aikansa noiden tuhottavaksi määrättyjen kansojen touhuja.
        Satoja vuosia aiemmin Joosuan aikaa oli olemassa tällainen ennustus:

        1.Moos.15:16 Ja neljännessä polvessa sinun jälkeläisesi palaavat tänne takaisin; sillä amorilaisten syntivelka ei ole vielä täysi."


      • erkki nimimerkki kirjoitti:

        Jumala katsoi aikansa noiden tuhottavaksi määrättyjen kansojen touhuja.
        Satoja vuosia aiemmin Joosuan aikaa oli olemassa tällainen ennustus:

        1.Moos.15:16 Ja neljännessä polvessa sinun jälkeläisesi palaavat tänne takaisin; sillä amorilaisten syntivelka ei ole vielä täysi."

        >>Jumala katsoi aikansa noiden tuhottavaksi määrättyjen kansojen touhuja.>>

        Jep, Kaikkivaltiaalla oli ilmeisesti zoomilinssi unohtunut pois käytöstä, kun hän kohteli ihmisiä lähinnä kansoina tai kaupunkeina, ei ihmisyksilöinä. Tämän johdosta lukuisat syyttömät sivullisetkin tapettiin julmasti, jos sattuivat asumaan tuomitussa kaupungissa. Vaikka nuo yksilöt eivät itse olleet tehneet mitään väärää.

        Lisäksi Jumala turvautui usein verikostoihin eli kosti väärintekijän vääryydet tämän jälkeläisille, ja tappoi usein aivan pieniä lapsiakin isiensä tekojen johdosta. Tällaisella touhulla ei ole oikeudenmukaisuuden kanssa mitään tekemistä.


    • Nimimerkki "petetty5" on oikeassa, että kyllä kaikesta Raamattuun kirjoitetusta pitää uskaltaa keskustella, mutta uskon että kaikkina aikoina on ollut Jumalan sanan vääristelijöitä, niin kuin profeetat Hesekiel ja Jeremia opettivat:

      Hesekiel 34
      18 "Eikö teille riitä, että olette hyvällä laitumella, kun vielä tallaatte jaloillanne loput laitumestanne, ja että saatte juoda kirkasta vettä, kun vielä hämmennätte jaloillanne loput?"

      Jeremia 8
      8 "Kuinka saatatte sanoa: 'Me olemme viisaita, ja meillä on Herran laki'? Totisesti! Katso, valheen työtä on tehnyt kirjanoppineiden valhekynä.
      9 Viisaat saavat häpeän, kauhistuvat ja joutuvat kiinni. Katso, he ovat hyljänneet Herran sanan-mitä heillä on viisautta?"

      En ymmärrä aramean enkä heprean kieliä, mutta olen kuullut että niitä kieliä kääntäessä on hyvin paljon saman sanan kääntämismahdollisuutta, riippuen kääntäjästä, mitä vokaaleja käyttää täyttäessään konsonanttien välejä. Esimerkiksi 'kaarneet'-sanasta tulee sana 'arabit', jos käyttää jonkun konsonantin perässä jotakin toista vokaalia kuin kaarneet sanassa.

      Jeremia 23
      36 "Mutta 'Herran kuormaa' älkää enää mainitko; sillä kuormaksi on tuleva jokaiselle hänen oma sanansa.
      T e - v ä ä n t e l e t t e - e l ä v ä n - J u m a l a n,
      H e r r a n - S e b a o t i n, - t e i d ä n
      J u m a l a n n e, - s a n o j a"

    • Eikö se ole Jumalan suurta armoa ja rakkautta ja pitkämielisyyttä ihmiskuntaa kohtaan, että aurinko sai tänäkin aamuna nousta ja uusi päivä koittaa ylle maanpiirin ja elomme on edelleen jatkunut?

      Täytyy ymmärtää Jumalan Pyhyys ja Täydellisyys ja Vanhurskaus.
      Ihminen EI VOI kestää Hänen edessään langenneessa tilassaan, niin suuri on Jumalan Pyhyys ja niin suuri on meidän jokaisen rikkeemme Hänen Pyhyytensä riinalla. Yksikään ei ole vanhurskas ilman Hänen Poikansa vanhurskautta!

      Joka siis ilman Hänen Poikansa vanhurskautta pyrkii Hänen edessään seisomaan, ei voi kestää. Hän on polttava tuli, kuin aurinko, jonka läheisyydessä meillä syntisillä ei ole mitään, ei niin mitään, mihin verhoutuisimme, mihin turvaisimme ja minkä tähden kestäisimme!

      Synnin ja pahuuden seurausta oli muinaisessa maailmassa myös Nooan ajan tuho. Myös silloin jokainen hukkui, aivan kaikki, paitsi ne kahdeksan.

      Sama on oleva aikojen lopussa.
      Ei kukaan tule kestämään, kuin he jotka on Jeesuksen Kristuksen vanhurskaudella vanhurskautetut.

      Tämän ymmärtäminen antaa meille aavistuksen sitä viisautta, jonka valossa voimme ymmärtää edes hieman sitä, kuinka hukassa me ikuisuuden mittarilla mitattuna olemmekaan ilman Herran Jeesuksen Kristuksen armoa ja vanhurskautta!

      Me kertakaikkiaan jokainen tarvitsemme Herraa Jeesusta Kristusta!

      • >>Täytyy ymmärtää Jumalan Pyhyys ja Täydellisyys ja Vanhurskaus.>>

        Tässä sinulle sitä samaa "Jumalan pyhyyttä", jota Isis-järjestökin toiminnallaan julistaa:

        "Ja jos Herra, sinun Jumalasi, antaa sen sinun käsiisi, niin surmaa kaikki sen miesväki miekan terällä. Mutta naiset, lapset ja karja ja kaikki, mitä kaupungissa on, kaikki, mitä sieltä on saatavana saalista, ryöstä itsellesi, ja NAUTI vihollisiltasi saatu saalis, minkä Herra, sinun Jumalasi, sinulle antaa. Tee näin kaikille niille kaupungeille, jotka ovat sinusta hyvin kaukana, jotka eivät ole näiden kansojen kaupunkeja. Mutta näiden kansojen kaupungeissa, jotka Herra, sinun Jumalasi, antaa sinulle perintöosaksi, älä jätä ainoatakaan henkeä eloon, vaan vihi ne tuhon omiksi: heettiläiset ja amorilaiset, kanaanilaiset ja perissiläiset, hivviläiset ja jebusilaiset, niinkuin Herra, sinun Jumalasi, on sinua käskenyt" - 5. Moos. 20:10-17

        "Kun lähdet sotaan vihollisiasi vastaan ja Herra, sinun Jumalasi, antaa heidät sinun käsiisi ja sinä otat heistä vankeja ja vankien joukossa näet KAUNISVARTALOISEN NAISEN ja mielistyt häneen ja tahdot ottaa hänet vaimoksesi, niin vie hänet kotiisi" - 5. Moos. 21:10-12

        Jotakin Raamatun Jumalan moraalista kertoo sekin, että Israelin miehiä neuvottiin aivan erityisesti tappamaan kaikki muut, paitsi korkkaamattomat neitsyt-tytöt, jotka luonnollisesti säästettiin muita tarkoituksia varten:

        "Niin surmatkaa siis kaikki poikalapset ja surmatkaa myös jokainen vaimo, joka on yhtynyt mieheen. Mutta jokainen tyttö, joka ei ole yhtynyt mieheen, jättäkää itsellenne henkiin." - 4. Moos. 31:17-18

        Ja edelleen tämän sairaan "jumalan" täydellisyyttä ja pyhyyttä:

        "Minä olen antanut käskyn vihkiytyneilleni ja kutsunut urhoni VIHANI TYÖHÖN, ylvääni, riemuitsevaiseni. Kuule, vuorilla käy kuin paljon väen pauhina; kuule valtakuntain, kokoontuneitten kansojen kohinaa: Herra Sebaot katsastaa sotajoukkoansa. He tulevat kaukaisesta maasta, taivaan ääristä, Herra ja hänen vihansa aseet, hävittämään kaiken maan. Valittakaa, sillä Herran päivä on lähellä, se tulee kuin hävitys Kaikkivaltiaalta. - - Kuka ikinä tavataan, se lävistetään, kuka kiinni joutuu, se miekkaan kaatuu. Heidän pienet lapsensa murskataan heidän silmäinsä edessä, heidän talonsa ryöstetään, ja HEIDÄN VAIMONSA RAISKATAAN. Katso, minä herätän heitä vastaan meedialaiset, jotka eivät hopeasta huoli eivätkä kullasta välitä. Heidän jousensa kaatavat nuoret miehet; he eivät armahda kohdun hedelmää eivätkä lapsia sääli."
        - Jesaja 13:3-18

        Miten esimerkiksi Isiksen tekemät raakuudet eroavat siitä, mitä Jeesus / Jeesuksen isä Vanhassa testamentissa teki?


      • demon_of_dawn kirjoitti:

        >>Täytyy ymmärtää Jumalan Pyhyys ja Täydellisyys ja Vanhurskaus.>>

        Tässä sinulle sitä samaa "Jumalan pyhyyttä", jota Isis-järjestökin toiminnallaan julistaa:

        "Ja jos Herra, sinun Jumalasi, antaa sen sinun käsiisi, niin surmaa kaikki sen miesväki miekan terällä. Mutta naiset, lapset ja karja ja kaikki, mitä kaupungissa on, kaikki, mitä sieltä on saatavana saalista, ryöstä itsellesi, ja NAUTI vihollisiltasi saatu saalis, minkä Herra, sinun Jumalasi, sinulle antaa. Tee näin kaikille niille kaupungeille, jotka ovat sinusta hyvin kaukana, jotka eivät ole näiden kansojen kaupunkeja. Mutta näiden kansojen kaupungeissa, jotka Herra, sinun Jumalasi, antaa sinulle perintöosaksi, älä jätä ainoatakaan henkeä eloon, vaan vihi ne tuhon omiksi: heettiläiset ja amorilaiset, kanaanilaiset ja perissiläiset, hivviläiset ja jebusilaiset, niinkuin Herra, sinun Jumalasi, on sinua käskenyt" - 5. Moos. 20:10-17

        "Kun lähdet sotaan vihollisiasi vastaan ja Herra, sinun Jumalasi, antaa heidät sinun käsiisi ja sinä otat heistä vankeja ja vankien joukossa näet KAUNISVARTALOISEN NAISEN ja mielistyt häneen ja tahdot ottaa hänet vaimoksesi, niin vie hänet kotiisi" - 5. Moos. 21:10-12

        Jotakin Raamatun Jumalan moraalista kertoo sekin, että Israelin miehiä neuvottiin aivan erityisesti tappamaan kaikki muut, paitsi korkkaamattomat neitsyt-tytöt, jotka luonnollisesti säästettiin muita tarkoituksia varten:

        "Niin surmatkaa siis kaikki poikalapset ja surmatkaa myös jokainen vaimo, joka on yhtynyt mieheen. Mutta jokainen tyttö, joka ei ole yhtynyt mieheen, jättäkää itsellenne henkiin." - 4. Moos. 31:17-18

        Ja edelleen tämän sairaan "jumalan" täydellisyyttä ja pyhyyttä:

        "Minä olen antanut käskyn vihkiytyneilleni ja kutsunut urhoni VIHANI TYÖHÖN, ylvääni, riemuitsevaiseni. Kuule, vuorilla käy kuin paljon väen pauhina; kuule valtakuntain, kokoontuneitten kansojen kohinaa: Herra Sebaot katsastaa sotajoukkoansa. He tulevat kaukaisesta maasta, taivaan ääristä, Herra ja hänen vihansa aseet, hävittämään kaiken maan. Valittakaa, sillä Herran päivä on lähellä, se tulee kuin hävitys Kaikkivaltiaalta. - - Kuka ikinä tavataan, se lävistetään, kuka kiinni joutuu, se miekkaan kaatuu. Heidän pienet lapsensa murskataan heidän silmäinsä edessä, heidän talonsa ryöstetään, ja HEIDÄN VAIMONSA RAISKATAAN. Katso, minä herätän heitä vastaan meedialaiset, jotka eivät hopeasta huoli eivätkä kullasta välitä. Heidän jousensa kaatavat nuoret miehet; he eivät armahda kohdun hedelmää eivätkä lapsia sääli."
        - Jesaja 13:3-18

        Miten esimerkiksi Isiksen tekemät raakuudet eroavat siitä, mitä Jeesus / Jeesuksen isä Vanhassa testamentissa teki?

        Herran Jeesuksen kautta jokaisella on rauha, armo ja rakkaus.
        Tässä rauhassa, armossa ja rakkaudessa ei ole vääryyttä, eikä mitään pahaa.

        Siihen armoon, rauhaan ja rakkauteen Herra on jokaista ihmistä kutsuva.
        Kaikkensa Hän on tehnyt että me jokainen saisimme tässä rauhassa ja rakkaudessa ikuisuuden Hänen yhteydessään vaeltaa.

        Ilman Herran Jeesuksen vanhurskautta me emme voi Jumalan rinnalla ikuisuutta kulkea, mutta kateuteen asti Hän, Herra halajaa sitä henkeä jonka Hän on syntymässämme sisimpään laittanut!

        Hän on tehnyt kaikkensa, että me saisimme armon ja rauhan.
        Antoi jopa oman poikansa äärimmäisen raakaan kuolemaan ihmisten keskelle, jotta he jotka Hänen sanansa uskoisivat, nöyrtäisivät sydämensä Hänen armonsa ja rakkautensa evankeliumin edessä ja saisivat uskon kautta näin armon.

        Sinuakin, kuten jokaista meitä, Hän on kutsunut ja kutsuu, se armo on valmistettuna ikuisuudesta asti myös sinulle, kunhan uskot Häneen, Herraan Jeesukseen. Siitä todistaa Raamatun Sana.

        Vanhassa liitossa maailma ei ollut vielä armon ja rauhan evankeliumin alla, sillä Karitsaa ei vielä ihmisten syntien tähden oltu vielä uhrattu ja annettu, maksua ei oltu vielä maksettu. Ilman Karitsan maksua olimme ilman syntien sovittajaa.
        Vanha liitto on esikuvaa tulevasta, niin hyvässä kuin pahassa.
        Me totisesti tarvitsemme synneillemme soviittajaa, emme pärjää ilman Häntä Pyhän Jumalan edessä!

        Vanha liitto tuo myös ilmi Jumalan tuomion ja Pyhyyden ja ihmisten rikkomukset.

        Uusi liitto tuo esille armon ja rauhan ja vanhurskauden!

        Ja kaikki tämä annettiin ihmisille armoksi, vaikka olimme jokainen rikkoneita, vääryyttä tehneitä ja pahoja. Silti Hän antoi ainokaisen Poikansa, meidän pahojen ja rikkoneiden ihmisten edestä ja puolesta!

        Kuinka suuri onkaan Hänen armonsa ja rakkautensa nyt heitä kohtaan jotka ovat huolineet Hänen armonsa ja rakkautensa, jotka ovat ansiottoman armon huolineet Jumalan Pojan tähden?

        Se on oleva mittaamaton!

        Koraanin jumala ei ole Rakkaus. Se ei ole yksikään hänen 99:stä nimestä.
        Eikä hän ole Isä. Hedelmä todistaa myös tässä.

        Raamatun Jumalan sen sijaan on Rakkaus ja jokainen jonka Hän on omakseen kutsunut, kutsuu Häntä Isäkseen sillä sitä Hän heille totisesti on.
        Ja jokaisen joka Herraan Jeesukseen uskoo, niinkuin Raamattu todistaa, hedelmä todistaa myös heidän elämässään ja se hedelmä kuvastaa Herraa Jeesusta!

        Se on Jumalan hedelmä!


      • erkki nimimerkki
        demon_of_dawn kirjoitti:

        >>Täytyy ymmärtää Jumalan Pyhyys ja Täydellisyys ja Vanhurskaus.>>

        Tässä sinulle sitä samaa "Jumalan pyhyyttä", jota Isis-järjestökin toiminnallaan julistaa:

        "Ja jos Herra, sinun Jumalasi, antaa sen sinun käsiisi, niin surmaa kaikki sen miesväki miekan terällä. Mutta naiset, lapset ja karja ja kaikki, mitä kaupungissa on, kaikki, mitä sieltä on saatavana saalista, ryöstä itsellesi, ja NAUTI vihollisiltasi saatu saalis, minkä Herra, sinun Jumalasi, sinulle antaa. Tee näin kaikille niille kaupungeille, jotka ovat sinusta hyvin kaukana, jotka eivät ole näiden kansojen kaupunkeja. Mutta näiden kansojen kaupungeissa, jotka Herra, sinun Jumalasi, antaa sinulle perintöosaksi, älä jätä ainoatakaan henkeä eloon, vaan vihi ne tuhon omiksi: heettiläiset ja amorilaiset, kanaanilaiset ja perissiläiset, hivviläiset ja jebusilaiset, niinkuin Herra, sinun Jumalasi, on sinua käskenyt" - 5. Moos. 20:10-17

        "Kun lähdet sotaan vihollisiasi vastaan ja Herra, sinun Jumalasi, antaa heidät sinun käsiisi ja sinä otat heistä vankeja ja vankien joukossa näet KAUNISVARTALOISEN NAISEN ja mielistyt häneen ja tahdot ottaa hänet vaimoksesi, niin vie hänet kotiisi" - 5. Moos. 21:10-12

        Jotakin Raamatun Jumalan moraalista kertoo sekin, että Israelin miehiä neuvottiin aivan erityisesti tappamaan kaikki muut, paitsi korkkaamattomat neitsyt-tytöt, jotka luonnollisesti säästettiin muita tarkoituksia varten:

        "Niin surmatkaa siis kaikki poikalapset ja surmatkaa myös jokainen vaimo, joka on yhtynyt mieheen. Mutta jokainen tyttö, joka ei ole yhtynyt mieheen, jättäkää itsellenne henkiin." - 4. Moos. 31:17-18

        Ja edelleen tämän sairaan "jumalan" täydellisyyttä ja pyhyyttä:

        "Minä olen antanut käskyn vihkiytyneilleni ja kutsunut urhoni VIHANI TYÖHÖN, ylvääni, riemuitsevaiseni. Kuule, vuorilla käy kuin paljon väen pauhina; kuule valtakuntain, kokoontuneitten kansojen kohinaa: Herra Sebaot katsastaa sotajoukkoansa. He tulevat kaukaisesta maasta, taivaan ääristä, Herra ja hänen vihansa aseet, hävittämään kaiken maan. Valittakaa, sillä Herran päivä on lähellä, se tulee kuin hävitys Kaikkivaltiaalta. - - Kuka ikinä tavataan, se lävistetään, kuka kiinni joutuu, se miekkaan kaatuu. Heidän pienet lapsensa murskataan heidän silmäinsä edessä, heidän talonsa ryöstetään, ja HEIDÄN VAIMONSA RAISKATAAN. Katso, minä herätän heitä vastaan meedialaiset, jotka eivät hopeasta huoli eivätkä kullasta välitä. Heidän jousensa kaatavat nuoret miehet; he eivät armahda kohdun hedelmää eivätkä lapsia sääli."
        - Jesaja 13:3-18

        Miten esimerkiksi Isiksen tekemät raakuudet eroavat siitä, mitä Jeesus / Jeesuksen isä Vanhassa testamentissa teki?

        Luehan nyt hieman tarkemmin esim. se a) ketkä olivat ne ennustetut raiskaajat ja b) milloin se tapahtuu.


      • erkki nimimerkki kirjoitti:

        Luehan nyt hieman tarkemmin esim. se a) ketkä olivat ne ennustetut raiskaajat ja b) milloin se tapahtuu.

        >>Luehan nyt hieman tarkemmin esim. se a) ketkä olivat ne ennustetut raiskaajat ja b) milloin se tapahtuu.>>

        Kerro ihmeessä, mitä olen ymmärtänyt väärin. Väitin, että Raamatun Jumala oikeuttaa ja varustaa palvelijansa tekemään nuo kauheudet, ja tällä tavalla asia selvitetään kyseisessä luvussa:

        "Minä olen antanut käskyn vihkiytyneilleni ja kutsunut urhoni vihani työhön, ylvääni, riemuitsevaiseni." - Jesaja 13:3


    • Huuda totuus hänelle

      Jos koet, että Jumala on pettänyt sinua tai että hänen sanansa ei ole totta, niin mene hänen eteensä ja sano se hänelle. Sano, että "Jumala, sinä olet valehtelija eikä sanasi ole totta, minua on petetty". Sano se hänelle.

    • j.t.p.

      JOS olisit uudestisyntynyt, niin asenteesi olisi tietenkin toinen. Kerrothan "tarinassasi", että olet ollut jo peräti useamman vuoden "uskovainen".

      Tämä tietysti kertookin jo koko totuuden, eikö niin.

      Sinun "uudestisyntymisesi" , niin kuin koko onneton kyhäyksesi, on tietysti pelkkä valhe.

      Tämä tulee varmasti jokaiselle tarkkasilmäiselle ja valveutuneelle heti selväksi.

      Onneton kyhäys siis.

      • Petetty5

        Tarkemmin sanottuja olen ollut noin 20 vuotta uudestisyntynyt uskova. Olen myös toiminut seurakunnan johtotehtävissä ja saarnannutkin. Silmäni ovat kuitenkin alkaneet avautua asioille, joista vaietaan. Yksi asia on juuri nuo VT:ssa mainitut raakuudet. Toinen asia on se, että vaikka Raamatussa luvataan parantuminen sairaudesta, kun sitä Jeesuksen nimessä pyydetään/rukoillaan, mitään ei tapahdu. Uskovat ovat todella sairasta kansaa, vaikka heidän pitäisi olla parannettuja Jeesuksen haavojen kautta.


      • Täysin samaa mieltä
        Petetty5 kirjoitti:

        Tarkemmin sanottuja olen ollut noin 20 vuotta uudestisyntynyt uskova. Olen myös toiminut seurakunnan johtotehtävissä ja saarnannutkin. Silmäni ovat kuitenkin alkaneet avautua asioille, joista vaietaan. Yksi asia on juuri nuo VT:ssa mainitut raakuudet. Toinen asia on se, että vaikka Raamatussa luvataan parantuminen sairaudesta, kun sitä Jeesuksen nimessä pyydetään/rukoillaan, mitään ei tapahdu. Uskovat ovat todella sairasta kansaa, vaikka heidän pitäisi olla parannettuja Jeesuksen haavojen kautta.

        Kuin nm. Petetty5 . Hyvin osuvasti ja täysin faktaa kirjoiti. Itsekin olen uskossa ollut vuosia. Vaikka ollaan uskovaisia, ei silti kaikkea hölynpölyä pidä uskoa, se on tyhmyyttä.


      • j.t.p.
        Petetty5 kirjoitti:

        Tarkemmin sanottuja olen ollut noin 20 vuotta uudestisyntynyt uskova. Olen myös toiminut seurakunnan johtotehtävissä ja saarnannutkin. Silmäni ovat kuitenkin alkaneet avautua asioille, joista vaietaan. Yksi asia on juuri nuo VT:ssa mainitut raakuudet. Toinen asia on se, että vaikka Raamatussa luvataan parantuminen sairaudesta, kun sitä Jeesuksen nimessä pyydetään/rukoillaan, mitään ei tapahdu. Uskovat ovat todella sairasta kansaa, vaikka heidän pitäisi olla parannettuja Jeesuksen haavojen kautta.

        Kuten sanoin, trollaat.

        Et ole uudestisyntynyt, sen voin todeta jo muutamien riviesi perusteella.


    • George L

      Toisilla uskovilla tuntuu oli hyvin vaikeaa ymmärtää VT:ia. Kyllä sieltä selviää miksi niin on toimittu. Yleensä Jumala odotti satoja vuosia, antaen ihmisille aikaa parannukseen, mutta meno meni aina vain pahemmaksi. Nämä kansat palvoivat kiviä, sonneja, taivaan kappaleita ja uhrasivat niille ihmisuhreja, mm omia lapsia uhrattiin, siis tehtiin kaikkea sellaista mikä oli Jumalan tahdon vastaista, ja kaiken tällaisen Jumala halusi hävittää. Nämä ihmiset tulivat todellakin siihen pisteeseen ettei heillä ollut oikeutta elää.

      Jumala rakastaa vanhurskautta eikä Hänen pyhyytensä voi antaa synnin jatkua ikuisesti.

      Ja Raamatun käsky 'ÄLÄ TAPA' on kylläkin alkuperäiseltä ajatukseltaan ja alkukielessä 'ÄLÄ MURHAA'.

      Raamattua tulee lukea kirjoittain, Raamattu (Biblia) on kirjasto, joka koostuu kirjoista. Raamattu tulee lukea kirjoittain, ei jakeittain, tai luku sieltä, luku ja jae täältä.Ei sellaisella periaatteella että viisi jaetta päivässä pitää paholaisen loitolla. Raamattu selittää itseään monessa kohtaa. Hyvä on myös tutkia ja miettiä miksi tietty kirja/kirje on kirjoitettu ja kenelle se on kirjoitettuja miksi, esimerkiksi evankeliumeista kaksi on kirjoitettu uskoville ja kaksi ei-uskoville.

      Suosittelen katsomaan seuraavan videon, (asiaa käsitellään siinä):

      http://www.youtube.com/watch?v=VqqV70ciOJo

      • demon_of_dawn

        >>Kyllä sieltä selviää miksi niin on toimittu.>>

        Joo, kyllähän näissäkin tapauksissa toki kerrottiin syy, miksi ihmisiä tapettiin. Syyt vain olivat TÄYSIN JÄRJETTÖMÄT:

        "Silloin eräs profeetanoppilaista sanoi Herran käskystä toverilleen: "Lyö minua". Mutta mies ei tahtonut lyödä häntä. Niin hän sanoi tälle: "Koska et kuullut Herran ääntä, niin katso, leijona surmaa sinut, kun lähdet minun luotani". Ja kun hän lähti hänen luotansa, kohtasi leijona hänet ja surmasi hänet." - 1. Kuningasten kirja 20:35-36

        "Sieltä hän meni Beeteliin, ja hänen käydessään tietä tuli pieniä poikasia kaupungista, ja ne pilkkasivat häntä ja sanoivat hänelle: "Tule ylös, kaljupää, tule ylös, kaljupää!" Ja kun hän kääntyi ja näki heidät, kirosi hän heidät Herran nimeen. Silloin tuli metsästä kaksi karhua ja raateli neljäkymmentä kaksi poikaa kuoliaaksi." - 2. Kuningasten kirja 2:23-24

        "Herra surmasi Beet-Semeksen miehiä sentähden, että he olivat katsoneet Herran arkkia; hän surmasi kansasta seitsemänkymmentä miestä, viisikymmentä tuhatta miestä; ja kansa suri sitä, että Herra oli surmannut niin paljon kansaa." - 1. Samuelin kirja 6:19

        Teidän uskovaisten tuntuu olevan äärimmäisen vaikeaa myöntää, että VT:n tekstien perusteella tuon Jumalan käytös oli lähinnä kovan diktaattorin, vallanhimoisen psykopaatin käytöstä.

        Useissa tekstikohdissa hänen kerrottin olleen ehdottoman vaativa, mustasukkainen, äkkipikainen, impulsiivinen, väkivaltainen, toisinajattelijoita (ja ylipäätään erilaisuutta) sietämätön, julma ja monissa tapauksissa väkivallalla rehentelevä paskiainen. Hänen kerrotaan oikeuttaneen lukuisten sivullisten - naisten, pienten lasten sekä vanhusten - teloittaminen OMAN KUNNIANSA tähden.


      • Kyllä nyt kun lukee
        demon_of_dawn kirjoitti:

        >>Kyllä sieltä selviää miksi niin on toimittu.>>

        Joo, kyllähän näissäkin tapauksissa toki kerrottiin syy, miksi ihmisiä tapettiin. Syyt vain olivat TÄYSIN JÄRJETTÖMÄT:

        "Silloin eräs profeetanoppilaista sanoi Herran käskystä toverilleen: "Lyö minua". Mutta mies ei tahtonut lyödä häntä. Niin hän sanoi tälle: "Koska et kuullut Herran ääntä, niin katso, leijona surmaa sinut, kun lähdet minun luotani". Ja kun hän lähti hänen luotansa, kohtasi leijona hänet ja surmasi hänet." - 1. Kuningasten kirja 20:35-36

        "Sieltä hän meni Beeteliin, ja hänen käydessään tietä tuli pieniä poikasia kaupungista, ja ne pilkkasivat häntä ja sanoivat hänelle: "Tule ylös, kaljupää, tule ylös, kaljupää!" Ja kun hän kääntyi ja näki heidät, kirosi hän heidät Herran nimeen. Silloin tuli metsästä kaksi karhua ja raateli neljäkymmentä kaksi poikaa kuoliaaksi." - 2. Kuningasten kirja 2:23-24

        "Herra surmasi Beet-Semeksen miehiä sentähden, että he olivat katsoneet Herran arkkia; hän surmasi kansasta seitsemänkymmentä miestä, viisikymmentä tuhatta miestä; ja kansa suri sitä, että Herra oli surmannut niin paljon kansaa." - 1. Samuelin kirja 6:19

        Teidän uskovaisten tuntuu olevan äärimmäisen vaikeaa myöntää, että VT:n tekstien perusteella tuon Jumalan käytös oli lähinnä kovan diktaattorin, vallanhimoisen psykopaatin käytöstä.

        Useissa tekstikohdissa hänen kerrottin olleen ehdottoman vaativa, mustasukkainen, äkkipikainen, impulsiivinen, väkivaltainen, toisinajattelijoita (ja ylipäätään erilaisuutta) sietämätön, julma ja monissa tapauksissa väkivallalla rehentelevä paskiainen. Hänen kerrotaan oikeuttaneen lukuisten sivullisten - naisten, pienten lasten sekä vanhusten - teloittaminen OMAN KUNNIANSA tähden.

        Tällaisista tapahtumista, niin ihmetellä täytyy Jumalan käyttämistä. Tappaa ja tapattaa aivan mitättömien tekojen vuoksi, lapsiakin. Ei ihme, että meistä ihmisistään tuli tällaisia, uJumalan kuvia.


    • Kyllä minäkin

      Olen ihmetellyt tuota Jumalan raakuutta,VT:n aikaan? Hänellähän olisi ollut valta toimia toisinkin.

      • JumalaONmuuttumaton

        Ei Jumala ole muuttunut. Jokainen ihminen ansaitsee kuolla. Epäoikeudenmukaista jos pahuudeen harjoittajat, saavat vain jatkaa toimintaansa vaikka Jumala on odottanut kauan aikaa siihen että muuttuisivat.

        Raamatusta käy ilmi ettemme ansaitse elää, olemme niin pahoja. Raamatun kuva Jumalasta on paljon parempi kuin meidän kuva Hänestä ja Raamatun kuva on paljon pahepi ihmisistä kuin ihmisillä itsellään. Vain Jeesus on ollut viaton ja hänetkin tapettiin nuorena ja hyvin nöyryyttävästi ja raa'asti. Jokainen ihminen on niin paha että ansaitsee kuolla, Jumala on antanut kuitenkin aikaa saada suhteen Hänen ja meidän välillemme kuntoon. On Jumalan armoa että saamme elää. Ihminen ei lakkaa olemasta kuoltuaan, valinta missä haluaa ikuisuutensa viettää tehdään täällä. Jumala ei päästä pahuutta uuteen maahan.


      • JumalaONmuuttumaton kirjoitti:

        Ei Jumala ole muuttunut. Jokainen ihminen ansaitsee kuolla. Epäoikeudenmukaista jos pahuudeen harjoittajat, saavat vain jatkaa toimintaansa vaikka Jumala on odottanut kauan aikaa siihen että muuttuisivat.

        Raamatusta käy ilmi ettemme ansaitse elää, olemme niin pahoja. Raamatun kuva Jumalasta on paljon parempi kuin meidän kuva Hänestä ja Raamatun kuva on paljon pahepi ihmisistä kuin ihmisillä itsellään. Vain Jeesus on ollut viaton ja hänetkin tapettiin nuorena ja hyvin nöyryyttävästi ja raa'asti. Jokainen ihminen on niin paha että ansaitsee kuolla, Jumala on antanut kuitenkin aikaa saada suhteen Hänen ja meidän välillemme kuntoon. On Jumalan armoa että saamme elää. Ihminen ei lakkaa olemasta kuoltuaan, valinta missä haluaa ikuisuutensa viettää tehdään täällä. Jumala ei päästä pahuutta uuteen maahan.

        >>Ei Jumala ole muuttunut.>>

        Todellisuudessa VT:n ja UT:n jumala-kuvat ovat TÄYSIN erilaiset, oikeastaan aivan toistensa vastakohdat. Mutta uskova ei halua epärehellisyydessään tätäkään myöntää eikä tunnustaa. Tässä näyttöjä asian puolesta:
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11959432

        >>Jokainen ihminen ansaitsee kuolla.>>

        Ja jokainen ihminen tulee kuolemaan joka tapauksessa, ei siihen mitään jumalia tarvita.

        >>Epäoikeudenmukaista jos pahuudeen harjoittajat, saavat vain jatkaa toimintaansa vaikka Jumala on odottanut kauan aikaa siihen että muuttuisivat.>>

        Ja mitä muuta se Vanhan liiton jumalan oma toiminta oli kuin silkkaa pahuutta:
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/12477875

        >>Raamatusta käy ilmi ettemme ansaitse elää, olemme niin pahoja. Raamatun kuva Jumalasta on paljon parempi kuin meidän kuva Hänestä>>

        Käsityksesi ovat täysin irti todellisuudesta. Mutta sitä se usko teettää... sokeutta ja sekopäisyyttä.


      • Uskonnollinen Mies
        demon_of_dawn kirjoitti:

        >>Ei Jumala ole muuttunut.>>

        Todellisuudessa VT:n ja UT:n jumala-kuvat ovat TÄYSIN erilaiset, oikeastaan aivan toistensa vastakohdat. Mutta uskova ei halua epärehellisyydessään tätäkään myöntää eikä tunnustaa. Tässä näyttöjä asian puolesta:
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11959432

        >>Jokainen ihminen ansaitsee kuolla.>>

        Ja jokainen ihminen tulee kuolemaan joka tapauksessa, ei siihen mitään jumalia tarvita.

        >>Epäoikeudenmukaista jos pahuudeen harjoittajat, saavat vain jatkaa toimintaansa vaikka Jumala on odottanut kauan aikaa siihen että muuttuisivat.>>

        Ja mitä muuta se Vanhan liiton jumalan oma toiminta oli kuin silkkaa pahuutta:
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/12477875

        >>Raamatusta käy ilmi ettemme ansaitse elää, olemme niin pahoja. Raamatun kuva Jumalasta on paljon parempi kuin meidän kuva Hänestä>>

        Käsityksesi ovat täysin irti todellisuudesta. Mutta sitä se usko teettää... sokeutta ja sekopäisyyttä.

        Todellisuudessa UT on vain pieni kokoelma vanhoja aikalaiskirjoituksia. Paljon yhtenäiseen kuvaan sopimattomia tekstejä on jätetty pois ja kirjoituskokoelman ulkopuolelle. Niiden tekstien tutkiminen avartaa. Luin Apokryfiset kirjat.
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Apokryfiset_kirjat


    • Jumalahan meidät..

      Tällaisiksi loi, omaksi kuvakseen, joten syyttömiä ollaan.

    • Tiestä

      Oletko kuullut lain muutoksesta?

      • Tiestä

        Jeesuksen tultua Ylimmäksi Papiksi laki muuttui. Jumalan sanoi Itse vanhan liiton huonoksi sen takia, että ihmiset eivät pysyneet siinä ja alkoivat tehdä niitäkin tekoja, jotka Jumala kielsi. Sen takia Jumala teki uuden liiton Itsensä ja ihmisen välille ja tässä uudessa liitossa RAKKAUS täyttää koko lain.
        Tuo RAKKAUS pysyy TOTUUDESSA, eikä ole ollenkaan samanlainen mitä ihmisen oma rakkaus on. Jumalan rakkaus on totuus ja Paavalikin kertoo, että vaikka hän on laittomille ikään kuin itsekin sitä olisi, niin todellisuudessa hän elää Kristuksen laissa, eli totuudessa olevassa rakkauden laissa, joka ei riko pienintäkään käskyä.
        Miksi Paavali sitten oli laittomille kuin olisi itsekin laiton ja lain alla oleville kuin sitä itsekin olis, johtuu vain siitä, että hän meni ihmisen rinnalle, ei yläpuolelle ja näin voitti sieluja Jumalalle.


      • "Alkoivat tehdä
        Tiestä kirjoitti:

        Jeesuksen tultua Ylimmäksi Papiksi laki muuttui. Jumalan sanoi Itse vanhan liiton huonoksi sen takia, että ihmiset eivät pysyneet siinä ja alkoivat tehdä niitäkin tekoja, jotka Jumala kielsi. Sen takia Jumala teki uuden liiton Itsensä ja ihmisen välille ja tässä uudessa liitossa RAKKAUS täyttää koko lain.
        Tuo RAKKAUS pysyy TOTUUDESSA, eikä ole ollenkaan samanlainen mitä ihmisen oma rakkaus on. Jumalan rakkaus on totuus ja Paavalikin kertoo, että vaikka hän on laittomille ikään kuin itsekin sitä olisi, niin todellisuudessa hän elää Kristuksen laissa, eli totuudessa olevassa rakkauden laissa, joka ei riko pienintäkään käskyä.
        Miksi Paavali sitten oli laittomille kuin olisi itsekin laiton ja lain alla oleville kuin sitä itsekin olis, johtuu vain siitä, että hän meni ihmisen rinnalle, ei yläpuolelle ja näin voitti sieluja Jumalalle.

        Niitäkin tekoja jotka Jumala kielsi." Jumala kuitenkin tappoi ja tapatti ihmisillä toisia. Suuri on ristiriita.


      • Tiestä
        "Alkoivat tehdä kirjoitti:

        Niitäkin tekoja jotka Jumala kielsi." Jumala kuitenkin tappoi ja tapatti ihmisillä toisia. Suuri on ristiriita.

        Vanhassa liitossa oli kokonaan eri käytäntö, mitä uudessa liitossa, eli ihmiselle annettiin niitä tekoja tehtäväksi, joilla säilytettiin edes jäännös Jumalan kansasta. Onneksi emme elä vanhan liiton aikaa ja nyt on jopa lähimmäisen vihaaminen kielletty, joten lain muutos toi kokonaan uuden liiton ja sen käytännöt. Joka päivä kuolee ihmisiä ja toivottavasti ne kuolemat tulevat Jumalan käden kautta, ei ihmisten omina tekoina. Niin pitää toivoa, sillä uudessa liitossa olevien kautta ei ainakaan tule yhtäkään hengenriistoa ihmisen käden kautta. Vain heidän kauttaa tapahtuu jopa hengenriistoja, jotka eivät ole tulleet uuteen liittoon.


      • Mutta eikös Jumala
        Tiestä kirjoitti:

        Vanhassa liitossa oli kokonaan eri käytäntö, mitä uudessa liitossa, eli ihmiselle annettiin niitä tekoja tehtäväksi, joilla säilytettiin edes jäännös Jumalan kansasta. Onneksi emme elä vanhan liiton aikaa ja nyt on jopa lähimmäisen vihaaminen kielletty, joten lain muutos toi kokonaan uuden liiton ja sen käytännöt. Joka päivä kuolee ihmisiä ja toivottavasti ne kuolemat tulevat Jumalan käden kautta, ei ihmisten omina tekoina. Niin pitää toivoa, sillä uudessa liitossa olevien kautta ei ainakaan tule yhtäkään hengenriistoa ihmisen käden kautta. Vain heidän kauttaa tapahtuu jopa hengenriistoja, jotka eivät ole tulleet uuteen liittoon.

        Ole sama, vanhan ja uuden liiton aikaan?


      • Tiestä
        Mutta eikös Jumala kirjoitti:

        Ole sama, vanhan ja uuden liiton aikaan?

        Jumala on täysin sama. Lainmuutos antaa oletuksen, että Jumala olisi muuttunut, mutta niin ei todellakaan ole. Enää ei vain ihmiskäden suoda riistää henkeä keneltäkään, se on ykin Jumalan oikeus ottaa henki.

        Itse sain tiedon tuollaisesta hengen ottamisesta aikanaan. Tuo tapahtui kun perhekuntani jäsen otettiin täältä poissa ja kahta viikkoa aikaisemmin siitä ilmoitettiin minulle. Jumala ilmoitti.


      • Tiestä
        Tiestä kirjoitti:

        Jumala on täysin sama. Lainmuutos antaa oletuksen, että Jumala olisi muuttunut, mutta niin ei todellakaan ole. Enää ei vain ihmiskäden suoda riistää henkeä keneltäkään, se on ykin Jumalan oikeus ottaa henki.

        Itse sain tiedon tuollaisesta hengen ottamisesta aikanaan. Tuo tapahtui kun perhekuntani jäsen otettiin täältä poissa ja kahta viikkoa aikaisemmin siitä ilmoitettiin minulle. Jumala ilmoitti.

        Ihmiset ovat menettäneet Jumalan kunnioittamisen ja PELON vääritetyillä opetuksilla. On kauan jo täällä Suomessakin opettettu muutamilta tahoilta vain armollisesta Jumalasta puhumatta mitään Jumalan laista ja vaatimuksista.
        Alkuseurakunnan aikana 3000 sielua kääntyi Pietarin puheen voimasta ja tahtoi lähteä seuraamaan Jeesusta. Raamattu kertoo noihin 3000 sieluun syntyneen PELON. Ilman pelkoa ja kunnioitusta Jumalaa kohtaan, ei synnyt lain kautta nosevaa vapautta.
        Jumala ei todellakaan ole vain armo, vaan Hän on laki ja armo. Jeesus ei käske meidän pelätä heitä, jotka voivat ruumiin tappaa, vaan käskee pelätä Häntä, joka voi hukuttaa ihmisen helvettiin.


    • Tiestä - Raamatussasi sanotaan että jeesus ei tullut lakia kumoamaan vaan toteuttamaan sen ja jeesus puhui helvetistä. Hän myös sanoi ettei laista katoa ainutkaan piirto.

      Sinulle on vain kova paikka myöntää ettei raamattusi ole t
      äydellinen ja keksit asioita jotta sinun ei tarvitsisi katsoa totuutta silmiin eli raamattu ei kelpaa kenenkään moraalin pohjaksi.

      Ihmisten eli miesten kirjoittama epäsopivaa matskua sisältämä kirja jonka kanssa maan luojalla ei ole mitään tekoa.

    • Loiko Jumala

      Paholaisenkin?

      • Tiestä

        Tietinkin Jumala loi hänet, joka alkoi havitella Jumalan valtaa ja koska ei sitä valtaa koskaan saa, niin houkuttaa nyt ihmisiä liittoutumaan kanssaan. Noin ottaa itselleen hyvitystä.
        Olisihan Jumala toki voinut luoda pelkkiä robotteja, mutta ei tahtonut sitä tehdä, vaan antoi vapaan tahdon.


    • Uskoasi koetellaan

      Uskoasi koetellaan kunnolla näemmä "Petetty5" !

      Sekin kuuluu uskovan tiehen, mutta nyt ei pitäisi kuitenkaan kaivaa niitä asioita, joita ei ITSE VIELÄ ymmärrä, vaan keksittyä siihen, minkä ymmärtää !

      Siis kaikella oppimisella ja ymmärtämisellä on aikansa, ja kaikki selviää aikanaan, mutta ei tule väkisin uskovankaan alkaa oman järjen kautta ja avulla Raamatun asioita tulkitsemaan, vaan jos jotain ei ymmärrä, voi aina pyytää lisää ymmärrystä, ja vaikka ei siihen kohtaan ja asiaan VIELÄ sitä saakaan, niin luottaa siis siihen että opetus tulee aikanaan, eli Herran aikataulussa, sillä uskova ei voi itse valita sitä Herran opetus aikataulua !

      Sama on kärsimyksien kanssa, eli noiden sairauksienkin kanssa !

      Ne ehkäpä koettelevat enemmän uskoasi, mutta ei Jumala ole suinkaan luvannut mitään yltäkylläisyyttä uskovalle, siis maallisessa elämässä, sillä jo esikuvastamme ja Hänestä, jota meidän tulee seurata, sanotaan seuraavaa:

      Hepr. 2:10 Sillä hänen, jonka tähden kaikki on ja jonka kautta kaikki on, sopi, saattaessaan paljon lapsia kirkkauteen, kärsimysten kautta tehdä heidän pelastuksensa päämies täydelliseksi.

      Siis KÄRSIMYSTEN kautta Kristuksesta tehtiin täydellinen ja se sama Tie on edessä uskovalla, sillä kuten käy opettajalle käy myös oppilaalle ja sen uskovan oman kärsimystien kautta Isä Jumala valmistaa uskovan ja johdattaa kohti sitä ns. täydellisyyttä, eli seuraavaa kohti:

      Efesolaiskirje 4
      12 tehdäkseen pyhät täysin valmiiksi palveluksen työhön, Kristuksen ruumiin rakentamiseen,
      13 kunnes me kaikki pääsemme yhteyteen uskossa ja Jumalan Pojan tuntemisessa, täyteen miehuuteen, Kristuksen täyteyden täyden iän määrään,
      14 ettemme enää olisi alaikäisiä, jotka ajelehtivat ja joita viskellään kaikissa opintuulissa ja ihmisten arpapelissä ja eksytyksen kavalissa juonissa;
      15 vaan että me, totuutta noudattaen rakkaudessa, kaikin tavoin kasvaisimme häneen, joka on pää, Kristus,
      16 josta koko ruumis, yhteen liitettynä ja koossa pysyen jokaisen jänteensä avulla, kasvaa rakentuakseen rakkaudessa sen voiman määrän mukaan, mikä kullakin osalla on.

      Siis uskovan kärsimykset valmistavat häntä kohti Hengellistä täysi-ikäisyyttä !

      Ja Jumala siis YKSIN tietää sen, milloin on se oikea aika parantaa, ihminen ei sitä itse kykene tietämään ja arvioimaan !

      Siis vaikka seuraavassa sanotaan, että "vähän aikaa" niin se aika ei tunnu vähltä kärsiessä vaikkapa sairauksissa tai muussa, mutta jos sitä aikaa mitataan sitten ikuisuuteen, niin se ei ole yhtään mitään enää ja lupaus on voimassa:

      1. Piet. 5:10 Mutta kaiken armon Jumala, joka on kutsunut teidät iankaikkiseen kirkkauteensa Kristuksessa, vähän aikaa kärsittyänne, hän on teidät valmistava, teitä tukeva, vahvistava ja lujittava.

      Eli tuossakin tuota täydellistymistä edeltää kärsimykset !

      Mutta Petetty5, sanoit alustuksessa SEKSIORJIKSI !

      Miten siellä lukikaan ???

      Ottaa vaimoksi, ja vaimon kohtelusta on kyllä säädöksensä, eli vaimo ei ole mikään seksiorja !

      Muuten oletko ollut jossain menestysteologiaan suuntautuneessa seurakunnassa ?

      Siis siellä opetetaan VAATIMAAN Jumalalta, vaikka oikeasti tulisi siis ANOA ja PYYTÄÄ ja RUKOILLA Jumalan tahdossa ja Jumalan tahdon tapahtuvan, eikä oman tahdon, siis Jeesuksen esimerkki jopa kuumimmassa paikassa syvimmässä ahdistuksessaan, kun Hän hikoili verta:

      33 Ja hän otti mukaansa Pietarin ja Jaakobin ja Johanneksen; ja hän alkoi kauhistua ja tulla tuskaan.
      34 Ja hän sanoi heille: "Minun sieluni on syvästi murheellinen, kuolemaan asti; olkaa tässä ja valvokaa".
      35 Ja hän meni vähän edemmäksi, lankesi maahan ja rukoili, että, jos mahdollista, se hetki menisi häneltä ohi,
      36 ja sanoi: "Abba, Isä, kaikki on mahdollista sinulle; ota pois minulta tämä malja. Mutta ei, mitä minä tahdon, vaan mitä sinä!"

      42 sanoen: "Isä, jos sinä tahdot, niin ota pois minulta tämä malja; älköön kuitenkaan tapahtuko minun tahtoni, vaan sinun".
      43 Niin hänelle ilmestyi taivaasta enkeli, joka vahvisti häntä.
      44 Ja kun hän oli suuressa tuskassa, rukoili hän yhä hartaammin. Ja hänen hikensä oli niinkuin veripisarat, jotka putosivat maahan.

      Siis TAPAHTUKOON SINUN TAHTOSI, ei tapahtukoon minun tahtoni !

      Saanko vielä ihmetellä sitä, että olet itse saarnannut ja ollut johtotehtävissä, ja nämä perus asiatkin ovat yhä epäselviä tai unohtuneet ???

      • Petetty5

        Olen menestysteologiaan suuntautuneessa seurakunnassa. Siksi sitä ainakin on joskus nimitelty, vaikka ei siellä mitään menestystä saarnatakaan. En kuitenkaan ole siellä oppinut vaatimaan Jumalalta vaan rukoilemaan ja pyytämään kiitoksen kanssa.

        Mitä tulee seksiorjiin, 4. Moos 31:17-18 kuvailee mielestäni sitä aika tarkasti.


      • No se selittää sinun
        Petetty5 kirjoitti:

        Olen menestysteologiaan suuntautuneessa seurakunnassa. Siksi sitä ainakin on joskus nimitelty, vaikka ei siellä mitään menestystä saarnatakaan. En kuitenkaan ole siellä oppinut vaatimaan Jumalalta vaan rukoilemaan ja pyytämään kiitoksen kanssa.

        Mitä tulee seksiorjiin, 4. Moos 31:17-18 kuvailee mielestäni sitä aika tarkasti.

        No se selittää sinun tuskasi ja ahdistuksesi syyt !

        Siis tuo menestysteologia tai sen kaltainen opetus johtaa vääriin kuvitelmiin siitä, että uskovan tulee maallisesti ja muutenkin menestyä täällä maan päällä elämässään, mutta ei Raamattu siten pohjimmiltaan opeta, vaan pikemmin päinvastoin !

        26 Sillä katsokaa, veljet, omaa kutsumistanne: ei ole monta inhimillisesti viisasta, ei monta mahtavaa, ei monta jalosukuista,
        27 vaan sen, mikä on hulluutta maailmalle, sen Jumala valitsi saattaaksensa viisaat häpeään, ja sen, mikä on heikkoa maailmassa, sen Jumala valitsi saattaaksensa sen, mikä väkevää on, häpeään,
        28 ja sen, mikä maailmassa on halpasukuista ja halveksittua, sen Jumala valitsi, sen, joka ei mitään ole, tehdäksensä mitättömäksi sen, joka jotakin on,
        29 ettei mikään liha voisi kerskata Jumalan edessä.
        30 Mutta hänestä on teidän olemisenne Kristuksessa Jeesuksessa, joka on tullut meille viisaudeksi Jumalalta ja vanhurskaudeksi ja pyhitykseksi ja lunastukseksi,
        31 että kävisi, niinkuin kirjoitettu on: "Joka kerskaa, sen kerskauksena olkoon Herra".

        Siis maallisista tulisi uskovan oikeasti luopua, sillä mammona on Kristuksen vastakohta, eli seuraammeko mammonaa vai Kristusta:

        Luuk. 16:13 Ei kukaan palvelija voi palvella kahta herraa; sillä hän on joko tätä vihaava ja toista rakastava, taikka tähän liittyvä ja toista halveksiva. Ette voi palvella Jumalaa ja mammonaa."

        Siis menestysteologiassa itse asiassa joustaan mammonan perässä ja etsitään menestystä ja asemaa ja valtaa rahaa...

        Siis ihan eri tie, kuin mitä esim apostolit ja alkuseurakunta kävivät:

        34 Ei myöskään ollut heidän seassaan ketään puutteenalaista; sillä kaikki, joilla oli maatiloja tai taloja, myivät ne ja toivat myytyjen hinnan
        35 ja panivat apostolien jalkojen juureen; ja jokaiselle jaettiin sen mukaan, kuin hän tarvitsi.

        44 Ja kaikki, jotka uskoivat, olivat yhdessä ja pitivät kaikkea yhteisenä,
        45 ja he myivät maansa ja tavaransa ja jakelivat kaikille, sen mukaan kuin kukin tarvitsi.
        46 Ja he olivat alati, joka päivä, yksimielisesti pyhäkössä ja mursivat kodeissa leipää ja nauttivat ruokansa riemulla ja sydämen yksinkertaisuudella,
        47 kiittäen Jumalaa ja ollen kaiken kansan suosiossa. Ja Herra lisäsi heidän yhteyteensä joka päivä niitä, jotka saivat pelastuksen.

        Matt. 6:19 Älkää kootko itsellenne aarteita maan päälle, missä koi ja ruoste raiskaa ja missä varkaat murtautuvat sisään ja varastavat.

        20 Vaan kootkaa itsellenne aarteita taivaaseen, missä ei koi eikä ruoste raiskaa ja missä eivät varkaat murtaudu sisään eivätkä varasta.

        Tämä kaikki on NIIIN eri sanomaa kuin se, mitä menestysteologiassa opetetaan, eikö totta Petetty5 ?


      • No se selittää si2
        No se selittää sinun kirjoitti:

        No se selittää sinun tuskasi ja ahdistuksesi syyt !

        Siis tuo menestysteologia tai sen kaltainen opetus johtaa vääriin kuvitelmiin siitä, että uskovan tulee maallisesti ja muutenkin menestyä täällä maan päällä elämässään, mutta ei Raamattu siten pohjimmiltaan opeta, vaan pikemmin päinvastoin !

        26 Sillä katsokaa, veljet, omaa kutsumistanne: ei ole monta inhimillisesti viisasta, ei monta mahtavaa, ei monta jalosukuista,
        27 vaan sen, mikä on hulluutta maailmalle, sen Jumala valitsi saattaaksensa viisaat häpeään, ja sen, mikä on heikkoa maailmassa, sen Jumala valitsi saattaaksensa sen, mikä väkevää on, häpeään,
        28 ja sen, mikä maailmassa on halpasukuista ja halveksittua, sen Jumala valitsi, sen, joka ei mitään ole, tehdäksensä mitättömäksi sen, joka jotakin on,
        29 ettei mikään liha voisi kerskata Jumalan edessä.
        30 Mutta hänestä on teidän olemisenne Kristuksessa Jeesuksessa, joka on tullut meille viisaudeksi Jumalalta ja vanhurskaudeksi ja pyhitykseksi ja lunastukseksi,
        31 että kävisi, niinkuin kirjoitettu on: "Joka kerskaa, sen kerskauksena olkoon Herra".

        Siis maallisista tulisi uskovan oikeasti luopua, sillä mammona on Kristuksen vastakohta, eli seuraammeko mammonaa vai Kristusta:

        Luuk. 16:13 Ei kukaan palvelija voi palvella kahta herraa; sillä hän on joko tätä vihaava ja toista rakastava, taikka tähän liittyvä ja toista halveksiva. Ette voi palvella Jumalaa ja mammonaa."

        Siis menestysteologiassa itse asiassa joustaan mammonan perässä ja etsitään menestystä ja asemaa ja valtaa rahaa...

        Siis ihan eri tie, kuin mitä esim apostolit ja alkuseurakunta kävivät:

        34 Ei myöskään ollut heidän seassaan ketään puutteenalaista; sillä kaikki, joilla oli maatiloja tai taloja, myivät ne ja toivat myytyjen hinnan
        35 ja panivat apostolien jalkojen juureen; ja jokaiselle jaettiin sen mukaan, kuin hän tarvitsi.

        44 Ja kaikki, jotka uskoivat, olivat yhdessä ja pitivät kaikkea yhteisenä,
        45 ja he myivät maansa ja tavaransa ja jakelivat kaikille, sen mukaan kuin kukin tarvitsi.
        46 Ja he olivat alati, joka päivä, yksimielisesti pyhäkössä ja mursivat kodeissa leipää ja nauttivat ruokansa riemulla ja sydämen yksinkertaisuudella,
        47 kiittäen Jumalaa ja ollen kaiken kansan suosiossa. Ja Herra lisäsi heidän yhteyteensä joka päivä niitä, jotka saivat pelastuksen.

        Matt. 6:19 Älkää kootko itsellenne aarteita maan päälle, missä koi ja ruoste raiskaa ja missä varkaat murtautuvat sisään ja varastavat.

        20 Vaan kootkaa itsellenne aarteita taivaaseen, missä ei koi eikä ruoste raiskaa ja missä eivät varkaat murtaudu sisään eivätkä varasta.

        Tämä kaikki on NIIIN eri sanomaa kuin se, mitä menestysteologiassa opetetaan, eikö totta Petetty5 ?

        jatkoa...

        Siis ei maallisia vaan Hengellisiä aarteita tulee tavoitella, sillä liha himoitsee terveyttä ja voimaa ja valtaa ja rahaa ja arvostusta ja sitä ja tätä eikä loppua näy, mutta se uskova joka tavoittelee Hengellisiä, sen aarteina ovat Raamattu ja Hengen opetus, ja kaikki Hengellinen ja Hengellisyyteen liittyvä, ja vaikka tämän maallisen elämämme aikana emme saisikaan nauttia kaikista Jumalan antimista ja siunauksista, niin meitä lohduttaa Lasaruksen kohtalo.

        19 Oli rikas mies, joka pukeutui purppuraan ja hienoihin pellavavaatteisiin ja eli joka päivä ilossa loisteliaasti.
        20 Mutta eräs köyhä, nimeltä Lasarus, makasi hänen ovensa edessä täynnä paiseita
        21 ja halusi ravita itseään niillä muruilla, jotka putosivat rikkaan pöydältä. Ja koiratkin tulivat ja nuolivat hänen paiseitansa.
        22 Niin tapahtui, että köyhä kuoli, ja enkelit veivät hänet Aabrahamin helmaan. Ja rikaskin kuoli, ja hänet haudattiin.
        23 Ja kun hän nosti silmänsä tuonelassa, vaivoissa ollessaan, näki hän kaukana Aabrahamin ja Lasaruksen hänen helmassaan.
        24 Ja hän huusi sanoen: 'Isä Aabraham, armahda minua ja lähetä Lasarus kastamaan sormensa pää veteen ja jäähdyttämään minun kieltäni, sillä minulla on kova tuska tässä liekissä!'
        25 Mutta Aabraham sanoi: 'Poikani, muista, että sinä eläessäsi sait hyväsi, ja Lasarus samoin sai pahaa; mutta nyt hän täällä saa lohdutusta, sinä taas kärsit tuskaa.

        Siis katse tulee JO olla Taivaallisissa ja niihin tulee yhä vain enemmän keskittyä, ja se menestysteologia siis on antanut Jumalan nimissä vääriä ja katteettomia lupauksia, ja kun niitä sitten ei saavuteta, mitä IHMISET ovat luvanneet, niin usko ja luottamus Jumalaan kuitenkin menee !

        Eli kun koko seurakunta ns. "kuminaamarit" päällään kehuvat, että hyvin menee vaikka asiat olisivat kuinka hullusti jo, ja sitten joku ei enää jaksa esittää sitä samaa, niin tuohan heikko on HUONO ja KELVOTON ja Jumalan hylkäämä, kun Jumala ei ole häntä siunannutkaan, ja siinä menee kasvot ja usko silloin !

        Siis pitkäaikaisen kaksois elämän viettäminen vie ajan mittaan veronsa, ja kun se usko alkaa loppua, niin vihdoin löytyy Totuus, eli myönnetään avoimesti oma tila ja tilanne, ja siitä voi vasta alkaa todellinen Hengellinen vaellus, kun IHMISTEN valheet paljastuvat, mutta huomaa IHMISTEN, ei Jumalan !

        Älä Jumalasta luovu äläkä uskostasi ja siten taivas paikastasi, se on ikuisuus nyt kyseessä, vaan mene alkuun, eli omaan uskoontuloosi ja niihin asioihin, mitkä Herra on sinulle HENKILÖKOHTAISESTI antanut ja mitä olet Häneltä JO saanut, ja ala lukea Sanaa todella ja etsi Totuus sen valhevyyhdin tilalle, johon sinut eksytettiin !

        Rukoilen puolestasi Herraa, kyllä Hän auttaa, kunhan kaiken rehellisesti myönnät ja anot uutta ymmärrystä ja viisautta, Herra sen antaa, antoi Hän minullekin ja paljon, kun oma harhapolkuni tuli vihdoin päätökseen !

        Jaak. 1:5 Mutta jos joltakin teistä puuttuu viisautta, anokoon sitä Jumalalta, joka antaa kaikille alttiisti ja soimaamatta, niin se hänelle annetaan.

        Siis Herra paljon enemmän haluaa antaa sinulle viisautta ja ymmärrystä, kuin itse kykenet sitä haluamaan, mieti tätä ja usko tämä, minä tiedän itse sen jo kokemuksesta !

        Siis uusi alku on sinulla edessä ja paljon parempaa luvassa, kuin missä jamassa ja tilassa olet pitkään ollut, luota siihen ja Herraan ja Hänen apuunsa, ei Hän sinua hylkää eikä jätä !

        Eli Herra ei voi siunata ennen kuin suunta on oikea, siis jos Hän olisi sinua siunannut aiemmin, olisit yhä luullut sen menestysteologian olevan oikea tie, mitä se ei todellakaan ole, vaan se tuottaa vain lopulta uskossaan haaksirikon tehneitä uskovia, joiden usko on lähes mennyttä, mutta älä anna vihollisen pettää, palauta vain mieleen ne alkuajat, eli uudestisyntymisesi ja kaikki se hyvä ja oikea ja lähde uudestaan siltä varmalta pohjalta !

        Huomaa se, että aika ei ole mennyt hukkaan, vaan sinun on ilmeisimmin pitänyt käydä tuo Tie OPPIAKSESI sen kautta nämä asiat syvemmin, ja jotta sen kautta tulet näkemään esim. menestysteologian ansat ja harhaopit selvemmin !

        Ihminen ja uskovakin oppii vain ELÄMÄLLÄ, ja elämää tämä kaikki vain on, ja kaikesta tulee oppia tarpeellinen tulevaisuutta varten, ja siksi, että voisi myös toisia auttaa, jotka käyvät saman läpi tai ovat lähtemässä harhapolulle !

        Herran siunausta sinulle Petetty5 !


      • Petetty5
        No se selittää si2 kirjoitti:

        jatkoa...

        Siis ei maallisia vaan Hengellisiä aarteita tulee tavoitella, sillä liha himoitsee terveyttä ja voimaa ja valtaa ja rahaa ja arvostusta ja sitä ja tätä eikä loppua näy, mutta se uskova joka tavoittelee Hengellisiä, sen aarteina ovat Raamattu ja Hengen opetus, ja kaikki Hengellinen ja Hengellisyyteen liittyvä, ja vaikka tämän maallisen elämämme aikana emme saisikaan nauttia kaikista Jumalan antimista ja siunauksista, niin meitä lohduttaa Lasaruksen kohtalo.

        19 Oli rikas mies, joka pukeutui purppuraan ja hienoihin pellavavaatteisiin ja eli joka päivä ilossa loisteliaasti.
        20 Mutta eräs köyhä, nimeltä Lasarus, makasi hänen ovensa edessä täynnä paiseita
        21 ja halusi ravita itseään niillä muruilla, jotka putosivat rikkaan pöydältä. Ja koiratkin tulivat ja nuolivat hänen paiseitansa.
        22 Niin tapahtui, että köyhä kuoli, ja enkelit veivät hänet Aabrahamin helmaan. Ja rikaskin kuoli, ja hänet haudattiin.
        23 Ja kun hän nosti silmänsä tuonelassa, vaivoissa ollessaan, näki hän kaukana Aabrahamin ja Lasaruksen hänen helmassaan.
        24 Ja hän huusi sanoen: 'Isä Aabraham, armahda minua ja lähetä Lasarus kastamaan sormensa pää veteen ja jäähdyttämään minun kieltäni, sillä minulla on kova tuska tässä liekissä!'
        25 Mutta Aabraham sanoi: 'Poikani, muista, että sinä eläessäsi sait hyväsi, ja Lasarus samoin sai pahaa; mutta nyt hän täällä saa lohdutusta, sinä taas kärsit tuskaa.

        Siis katse tulee JO olla Taivaallisissa ja niihin tulee yhä vain enemmän keskittyä, ja se menestysteologia siis on antanut Jumalan nimissä vääriä ja katteettomia lupauksia, ja kun niitä sitten ei saavuteta, mitä IHMISET ovat luvanneet, niin usko ja luottamus Jumalaan kuitenkin menee !

        Eli kun koko seurakunta ns. "kuminaamarit" päällään kehuvat, että hyvin menee vaikka asiat olisivat kuinka hullusti jo, ja sitten joku ei enää jaksa esittää sitä samaa, niin tuohan heikko on HUONO ja KELVOTON ja Jumalan hylkäämä, kun Jumala ei ole häntä siunannutkaan, ja siinä menee kasvot ja usko silloin !

        Siis pitkäaikaisen kaksois elämän viettäminen vie ajan mittaan veronsa, ja kun se usko alkaa loppua, niin vihdoin löytyy Totuus, eli myönnetään avoimesti oma tila ja tilanne, ja siitä voi vasta alkaa todellinen Hengellinen vaellus, kun IHMISTEN valheet paljastuvat, mutta huomaa IHMISTEN, ei Jumalan !

        Älä Jumalasta luovu äläkä uskostasi ja siten taivas paikastasi, se on ikuisuus nyt kyseessä, vaan mene alkuun, eli omaan uskoontuloosi ja niihin asioihin, mitkä Herra on sinulle HENKILÖKOHTAISESTI antanut ja mitä olet Häneltä JO saanut, ja ala lukea Sanaa todella ja etsi Totuus sen valhevyyhdin tilalle, johon sinut eksytettiin !

        Rukoilen puolestasi Herraa, kyllä Hän auttaa, kunhan kaiken rehellisesti myönnät ja anot uutta ymmärrystä ja viisautta, Herra sen antaa, antoi Hän minullekin ja paljon, kun oma harhapolkuni tuli vihdoin päätökseen !

        Jaak. 1:5 Mutta jos joltakin teistä puuttuu viisautta, anokoon sitä Jumalalta, joka antaa kaikille alttiisti ja soimaamatta, niin se hänelle annetaan.

        Siis Herra paljon enemmän haluaa antaa sinulle viisautta ja ymmärrystä, kuin itse kykenet sitä haluamaan, mieti tätä ja usko tämä, minä tiedän itse sen jo kokemuksesta !

        Siis uusi alku on sinulla edessä ja paljon parempaa luvassa, kuin missä jamassa ja tilassa olet pitkään ollut, luota siihen ja Herraan ja Hänen apuunsa, ei Hän sinua hylkää eikä jätä !

        Eli Herra ei voi siunata ennen kuin suunta on oikea, siis jos Hän olisi sinua siunannut aiemmin, olisit yhä luullut sen menestysteologian olevan oikea tie, mitä se ei todellakaan ole, vaan se tuottaa vain lopulta uskossaan haaksirikon tehneitä uskovia, joiden usko on lähes mennyttä, mutta älä anna vihollisen pettää, palauta vain mieleen ne alkuajat, eli uudestisyntymisesi ja kaikki se hyvä ja oikea ja lähde uudestaan siltä varmalta pohjalta !

        Huomaa se, että aika ei ole mennyt hukkaan, vaan sinun on ilmeisimmin pitänyt käydä tuo Tie OPPIAKSESI sen kautta nämä asiat syvemmin, ja jotta sen kautta tulet näkemään esim. menestysteologian ansat ja harhaopit selvemmin !

        Ihminen ja uskovakin oppii vain ELÄMÄLLÄ, ja elämää tämä kaikki vain on, ja kaikesta tulee oppia tarpeellinen tulevaisuutta varten, ja siksi, että voisi myös toisia auttaa, jotka käyvät saman läpi tai ovat lähtemässä harhapolulle !

        Herran siunausta sinulle Petetty5 !

        Kuten mainitsin, seurakunnassani ei saarnata menestystä eikä ihmiset sieltä rahallista menestystä hae. Oppi on aika lailla samaa kuin helluntalaisuus. Ja rukoilevathan helluntalaisetkin parantumista Herralta, mutta koko lailla pysyvät sairaina.
        Myyvätkö helluntalaiset maansa, asuntonsa ja tavaransa ja antavat varat köyhille, kun siteerasit niin Raamattua? Meidän seurakunnassa niin ei tehdä. En ole kuullut, että muuallakaan niin tehtäisiin.


      • Siihen voi Herra lop
        Petetty5 kirjoitti:

        Kuten mainitsin, seurakunnassani ei saarnata menestystä eikä ihmiset sieltä rahallista menestystä hae. Oppi on aika lailla samaa kuin helluntalaisuus. Ja rukoilevathan helluntalaisetkin parantumista Herralta, mutta koko lailla pysyvät sairaina.
        Myyvätkö helluntalaiset maansa, asuntonsa ja tavaransa ja antavat varat köyhille, kun siteerasit niin Raamattua? Meidän seurakunnassa niin ei tehdä. En ole kuullut, että muuallakaan niin tehtäisiin.

        Siihen voi Herra lopulta johdattaa, että kaikesta luovutaan, mutta se ei ole ihmisen oma teko vaan sen saa aikaan Jumala yksin !

        Siis asiasta kerrotaan osin seuraavassa:

        16 Ja katso, eräs mies tuli ja sanoi hänelle: "Opettaja, mitä hyvää minun pitää tekemän, että minä saisin iankaikkisen elämän?"
        17 Niin hän sanoi hänelle: "Miksi kysyt minulta, mikä on hyvää? On ainoastaan yksi, joka on hyvä. Mutta jos tahdot päästä elämään sisälle, niin pidä käskyt."
        18 Hän sanoi hänelle: "Mitkä?" Jeesus sanoi: "Nämä: 'Älä tapa', 'Älä tee huorin', 'Älä varasta', 'Älä sano väärää todistusta',
        19 'Kunnioita isääsi ja äitiäsi', ja: 'Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi'".
        20 Nuorukainen sanoi hänelle: "Kaikkia niitä minä olen noudattanut; mitä minulta vielä puuttuu?"
        21 Jeesus sanoi hänelle: "Jos tahdot olla täydellinen, niin mene, myy, mitä sinulla on, ja anna köyhille, niin sinulla on oleva aarre taivaissa; ja tule ja seuraa minua".
        22 Mutta kun nuorukainen kuuli tämän sanan, meni hän pois murheellisena, sillä hänellä oli paljon omaisuutta.
        23 Silloin Jeesus sanoi opetuslapsillensa: "Totisesti minä sanon teille: rikkaan on vaikea päästä taivasten valtakuntaan.
        24 Ja vielä minä sanon teille: helpompi on kamelin käydä neulansilmän läpi kuin rikkaan päästä Jumalan valtakuntaan."
        25 Kun opetuslapset sen kuulivat, hämmästyivät he kovin ja sanoivat: "Kuka sitten voi pelastua?"
        26 Niin Jeesus katsoi heihin ja sanoi heille: "Ihmisille se on mahdotonta, mutta Jumalalle on kaikki mahdollista".
        27 Silloin Pietari vastasi ja sanoi hänelle: "Katso, me olemme luopuneet kaikesta ja seuranneet sinua; mitä me siitä saamme?"
        28 Niin Jeesus sanoi heille: "Totisesti minä sanon teille: siinä uudestisyntymisessä, jolloin Ihmisen Poika istuu kirkkautensa valtaistuimella, saatte tekin, jotka olette minua seuranneet, istua kahdellatoista valtaistuimella ja tuomita Israelin kahtatoista sukukuntaa.
        29 Ja jokainen, joka on luopunut taloista tai veljistä tai sisarista tai isästä tai äidistä tai lapsista tai pelloista minun nimeni tähden, on saava monin verroin takaisin ja perivä iankaikkisen elämän.
        30 Mutta monet ensimmäiset tulevat viimeisiksi, ja monet viimeiset ensimmäisiksi."

        Haluaisin kysyä sinulta hieman näkemyksestäsi siitä, että mitä on se Usko, josta Raamattu puhuu ja sitä kehuu, kuten esim. uskon sankareiden kohdalla, joista siis puhutaan seuraavassa kohdassa, eli Hebr 11 luvussa !

        Siis kun sanoit aiemmin, että Jumala ei anna vaikka lupaa !

        Miten siis sinun nähdäksesi tuo Usko toimii ja miten sen kanssa toimitaan ?

        Kysyn tätä siksi, että jotenkin koen sinulla olevan hieman vääristyneen käsityksen tästä asiasta ja se sotkee ajatuksiasi luullakseni !

        Ja tarkoitukseni on siis nyt vain auttaa sinua Petetty5 !!!


      • mietin näitä
        Petetty5 kirjoitti:

        Olen menestysteologiaan suuntautuneessa seurakunnassa. Siksi sitä ainakin on joskus nimitelty, vaikka ei siellä mitään menestystä saarnatakaan. En kuitenkaan ole siellä oppinut vaatimaan Jumalalta vaan rukoilemaan ja pyytämään kiitoksen kanssa.

        Mitä tulee seksiorjiin, 4. Moos 31:17-18 kuvailee mielestäni sitä aika tarkasti.

        Millaisia nuo menestyteologiaan suuntautuneet ovat? Mietin vain, että olenko itsekin sellainen, kun uskon kaiken mitä Raamatussa luvataan. No, olenkin kyllä saanut uskon lahjaksi Lupaajalta. Henki vaatii uskomaan lupaukset ja minä uskon.


      • Hyvää ja ihanaa
        mietin näitä kirjoitti:

        Millaisia nuo menestyteologiaan suuntautuneet ovat? Mietin vain, että olenko itsekin sellainen, kun uskon kaiken mitä Raamatussa luvataan. No, olenkin kyllä saanut uskon lahjaksi Lupaajalta. Henki vaatii uskomaan lupaukset ja minä uskon.

        Parastahan se onkin, että itse ei tarvitse koskaan päättää mitä ja mihin uskoo kun on kerran saanut lahjaksi uskon. On se sellainen lahja, että sitä parempaa ei voi koskaan mistään saada. Ihmettelen vain sitä, että miksi on "uskovaisia" jotka tyrmäävät kaikki Jumalan lupaukset.
        Jos luetaan Jeesuksen lupauksia, niin niihin kuuluu todella paljon. Jeesus lupaa hyvän elämän, ei ikinä lupaa huonoa elämää. Lupaa myös terveyden, ei ikinä lupaa sairautta. Lupaa myös kaiken mitä ihminen tarvitsee, ei ikinä lupaa puutetta ja kärsimystä. Vai onkohan minulla sitten aivan erilainen kirja, josta löydän vain hyvää?


      • Vastailen sinulle, k
        mietin näitä kirjoitti:

        Millaisia nuo menestyteologiaan suuntautuneet ovat? Mietin vain, että olenko itsekin sellainen, kun uskon kaiken mitä Raamatussa luvataan. No, olenkin kyllä saanut uskon lahjaksi Lupaajalta. Henki vaatii uskomaan lupaukset ja minä uskon.

        Vastailen sinulle "mietin näitä", kun olet kiinnostunut aiheesta !

        Siis Usko on se juttu ja siinä koko juju, en kirjoita usko, sillä puhun nyt Jumalan synnyttämästä henkilökohtaisesta Uskosta !

        Siis se on Jumalan teko, että se todellinen Sydämen Usko syntyy, ihminen ei sitä kykene itsestään puristamaan eikä synnyttämään !

        Ja uudestisyntymässä uskova saa sydämeensä pelastus varmuuden, eli se oikeastaan on jo TIetoa, ei enää Uskoa, koska JO on saatu se pelastus !

        Ja ihan kuten tuossa uudestisyntymässä Jumala synnyttää sen Sydämen Uskon ja varmuuden siinä pelastus ja Jumalan lapseus asiassa, niin samoin meidän uskovina tulee saavuttaa kaikessa se HENKILÖKOHTAINEN Jumalan synnyttämä Usko siihen mitä toivomme ja anomme asia ja tapaus kohtaisesti !

        Siis vaikka uskova uskoo Raamatun olevan Totta ja Totuus, niin kuitenkaan Raamatun lupauksia ei lunasteta omilla "uskon teko" ponnisteluilla !

        Siis nuo uskon sankarit joihin edellisessä viittasin saivat HENKILÖKOHTAISEN lupauksen Jumalalta, ei se ollut mikää yleinen lupaus, jota sitten monilla uskottelu yrityksillä yritettiin saavuttaa, vaan Aabrahamille esim. Jumala sanoi, ja Aabraham uskoi Jumalaa, eli että hän sen lupauksen lunastaa AIKANAAN !

        Aabrahamin piti kuitenkin käydä pitkä tie, josta sanotaan lopulta se tila missä Aabraham jo oli itse, eli hän toivoi, vaikka ei enää edes toivo ollut ! :

        Room. 4:18 Ja Aabraham toivoi, vaikka ei toivoa ollut, ja uskoi tulevansa monen kansan isäksi, tämän sanan mukaan: "Niin on sinun jälkeläistesi luku oleva",

        Siis se Jumalan henk. koht lupaus vain vie siihen, että saavutamme luvatun, eli uskovan siis tulee ensin saavuttaa se Usko siinä kyseisessä asiassa, ja sen Uskon siis voi synnyttää vain Jumala !

        Nyt näissä menestysteologia porukoissa opetetaan ihan muuta, eli yllytetään ITSE pinnistelemään jotain omaa uskon työtä, eikä lepäämään Herrassa, luottaen siihen, että Herra antaa meille tarvitsemamme ja sen saamme, kun on Hänen mielestään oikea aika se siunaus saada !

        Eli menestysteologia tarkoittaa sitä, että itse tehdään työtä jotta kyettäisiin Uskomaan, eli luotetaan ihmisen omaan uskoon, ei siis Jumalan Uskoon, joka siis on lahjaa, eikä tule ansiosta(työn teko ja ihmisen oma pinnistely), eikä siten Jumalan siunauksien saavuttamisesta siis ihminen saa kunniaa, sen työn teon kautta, vaan kaikki kunnia jää Jumalalle, jolle se kuulukin !

        Ja kun Raamaattu puhuu niistä uskon sankareista, niin siinä ylistetään Uskoa, eli Uskon kautta kaikki saavutettiin, eli Jumalan kautta eli siis Jumalan synnyttämän Uskon kautta, eli ihmisiä siinä ei ylistetä, vaan Jumalaa ja Jumalan synnyttämää Uskoa !

        Moni siis LUULEE, että siinä ylistetään niitä ihmisiä, mutta jos sen lukee tarkemmin ja ymmärtäen, niin huomaa, että se on Uskon ylistys, ei ihmisten !


      • Ei eri kirja, mutta
        Hyvää ja ihanaa kirjoitti:

        Parastahan se onkin, että itse ei tarvitse koskaan päättää mitä ja mihin uskoo kun on kerran saanut lahjaksi uskon. On se sellainen lahja, että sitä parempaa ei voi koskaan mistään saada. Ihmettelen vain sitä, että miksi on "uskovaisia" jotka tyrmäävät kaikki Jumalan lupaukset.
        Jos luetaan Jeesuksen lupauksia, niin niihin kuuluu todella paljon. Jeesus lupaa hyvän elämän, ei ikinä lupaa huonoa elämää. Lupaa myös terveyden, ei ikinä lupaa sairautta. Lupaa myös kaiken mitä ihminen tarvitsee, ei ikinä lupaa puutetta ja kärsimystä. Vai onkohan minulla sitten aivan erilainen kirja, josta löydän vain hyvää?

        Ei eri kirja, mutta sinä luet sitä kovin yksipuolisesti !

        Jo juutalaisten syömä uhri karitsa piti syödä kokonaan, mitään ei saanut jättää, eli niin hyvät ja maukkaat osat tuli syödä, mutta myös ne vähemmän mieluisat myös !

        Moni siis syö Sanasta, eli Sana on Kristus, vain parhaat ja mieluisat palat, ja siihen varmaan menestysteologia porukoissa opetetaankin, mutta mitä sitten kun tulevat pahat päivät:

        1 Ja muista Luojaasi nuoruudessasi, ennenkuin pahat päivät tulevat ja joutuvat ne vuodet, joista olet sanova:
        2 "Nämä eivät minua miellytä";

        Job 2:10 Mutta hän vastasi hänelle: "Sinä puhut niinkuin mikäkin houkka nainen. Otammehan vastaan Jumalalta hyvää, emmekö ottaisi vastaan pahaakin?" Kaikessa tässä Job ei tehnyt syntiä huulillansa.

        Lue koko Jobin kirja, sillä se kertoo sen uskovan riisumisen totaalisuuden, ja on lohdutuksena sille uskovalle jonka Jumala riisuu ja sulattaa tulessa !

        Luetko lisäksi ajatuksella sen, mitä Paavali, joka siis oli vanhin, koko uskovan elämässään ?

        23 He ovat Kristuksen palvelijoita-puhun kuin mieltä vailla-minä vielä enemmän. Olen nähnyt vaivaa enemmän, olen ollut useammin vankeudessa, minua on ruoskittu ylen paljon, olen monta kertaa ollut kuoleman vaarassa.
        24 Juutalaisilta olen viidesti saanut neljäkymmentä lyöntiä, yhtä vaille;
        25 kolmesti olen saanut raippoja, kerran minua kivitettiin, kolmesti olen joutunut haaksirikkoon, vuorokauden olen meressä ajelehtinut;
        26 olen usein ollut matkoilla, vaaroissa virtojen vesillä, vaaroissa rosvojen keskellä, vaaroissa heimoni puolelta, vaaroissa pakanain puolelta, vaaroissa kaupungeissa, vaaroissa erämaassa, vaaroissa merellä, vaaroissa valheveljien keskellä;
        27 ollut työssä ja vaivassa; paljon valvonut, kärsinyt nälkää ja janoa, paljon paastonnut, kärsinyt vilua ja alastomuutta.
        28 Ja kaiken muun lisäksi jokapäiväistä tunkeilua luonani, huolta kaikista seurakunnista.
        29 Kuka on heikko, etten minäkin olisi heikko? Kuka lankeaa, ettei se minua polttaisi?
        30 Jos minun kerskata täytyy, niin kerskaan heikkoudestani.

        Hän siis sanoo olevansa esimerkki ja malli uskovalle, kuten Jeesuskin sanoi, että Häntä seuraavalle käy pitkälti kuten Hänelle itselleen !

        Näitä asioita on paljon, joten eikö se olekin sama kirja ?

        Et vain ole lukenut sitä KOKONAAN ja ymmärtänyt sen sanomaa uskovalle ?


      • Luetaanko yhä uudell
        Petetty5 kirjoitti:

        Olen menestysteologiaan suuntautuneessa seurakunnassa. Siksi sitä ainakin on joskus nimitelty, vaikka ei siellä mitään menestystä saarnatakaan. En kuitenkaan ole siellä oppinut vaatimaan Jumalalta vaan rukoilemaan ja pyytämään kiitoksen kanssa.

        Mitä tulee seksiorjiin, 4. Moos 31:17-18 kuvailee mielestäni sitä aika tarkasti.

        Luetaanko yhä uudelleen ?

        17 Niin surmatkaa siis kaikki poikalapset ja surmatkaa myös jokainen vaimo, joka on yhtynyt mieheen.
        18 Mutta jokainen tyttö, joka ei ole yhtynyt mieheen, jättäkää itsellenne henkiin.

        Sitten Raamatusta toinen Sanan paikka:

        1. Moos. 2:24 Sentähden mies luopukoon isästänsä ja äidistänsä ja liittyköön vaimoonsa, ja he tulevat yhdeksi lihaksi.

        6 Mutta luomakunnan alusta Jumala 'on luonut heidät mieheksi ja naiseksi.
        7 Sentähden mies luopukoon isästänsä ja äidistänsä ja liittyköön vaimoonsa.
        8 Ja ne kaksi tulevat yhdeksi lihaksi.' Niin eivät he enää ole kaksi, vaan yksi liha.
        9 Minkä siis Jumala on yhdistänyt, sitä älköön ihminen erottako."

        Siis miten se seksiorja asia nyt olikaan ?

        Missä siis on se seksiorja ???


      • Lisään vielä hieman
        Luetaanko yhä uudell kirjoitti:

        Luetaanko yhä uudelleen ?

        17 Niin surmatkaa siis kaikki poikalapset ja surmatkaa myös jokainen vaimo, joka on yhtynyt mieheen.
        18 Mutta jokainen tyttö, joka ei ole yhtynyt mieheen, jättäkää itsellenne henkiin.

        Sitten Raamatusta toinen Sanan paikka:

        1. Moos. 2:24 Sentähden mies luopukoon isästänsä ja äidistänsä ja liittyköön vaimoonsa, ja he tulevat yhdeksi lihaksi.

        6 Mutta luomakunnan alusta Jumala 'on luonut heidät mieheksi ja naiseksi.
        7 Sentähden mies luopukoon isästänsä ja äidistänsä ja liittyköön vaimoonsa.
        8 Ja ne kaksi tulevat yhdeksi lihaksi.' Niin eivät he enää ole kaksi, vaan yksi liha.
        9 Minkä siis Jumala on yhdistänyt, sitä älköön ihminen erottako."

        Siis miten se seksiorja asia nyt olikaan ?

        Missä siis on se seksiorja ???

        Siis huomaatko "petetty5" sen, kuinka vain osan Raamatusta ja jostain irrallisena otettuna voi saada ihan väärän käsityksen asioista ?

        Siksi kannattaisi lukea laajemmin ja tuntea Jumalan hyvä tahto syvemmin, ja silloin ei muodosta omiin luuloihin perustuen ihan vääriä käsityksiä !

        Siis Raamattu on kokonaisuus, siis kuten Sana eli Kristus on kokonaisuus, ja sellaisena sitä tulee käsitellä, eikä ottaa vain osa ja muutamia jakeita ja tehdä niistä omalla järjellä ja viisaudella ihan vääriä päätelmiä !


    • Tästä aiheesta on myös kirjoitettu Jeesus valehteli keskusteluketjussa.

      Vanhan Testamentin ja Uuden Testamentin merkityksestä siis.

    • VT:n aikaan

      Sai tappaa, tehdä huorin ja silti oli Jumalan valittu.h

    • Ahdistusten kautta

      Ehkä sinulla on sama Raamattu, mutta sinä luet sitä valikoiden. Tutustu Jobin elämään, joka oli vanhurskas mies.

      Tutustu monen muun Raamatun henkilön elämään ja katso millaisiin vaikeuksiin he joutuivat.

      Seuraapas Paavalin elämää, niin sinulle selviää, mitä Jumala on luvannut, mitä Paavali joutui Kristuksen tähden kärsimään.

      Luepas Heb 11 luku ja katso, mitä Jeesuksen seuraajat ovat joutuneet kärsimään.

      Koko Raamattu on sinulle tarkoitettu, eikä vain jotkut kohdat, jotka sinua miellyttävät.

    • Samanlaillahan..

      Sinäkin toimit. Etsit ne kohdat, jotka sinua miellyttävät.

      • Ihan oikeasti

        Ihan oikeasti hei !

        Ei ketään kärsimykset ja riisuminen ja sulatus miellytä, mutta siihen haluaa suostua Rakkaudesta Jumalaa kohtaan !


    • taivastiellä

      Tässä minun pohdintani (huom, siis mietteeni ei järkähtämätön totuus):
      Ihminen kuolemalla kuoli hengellisesti eroon Jumalasta syödessään hedelmästä.
      Jokainen ihminen ansaitsee kuoleman ja ilman Jeesusta on jo kuollut Hengellisesti, näin myös vt:n väki. Sanoohan Jeesuskin "antaa kuolleitten haudata kuolleensa" Siispä se että syntinen ihminen tallustaa maanpäällä on silkkaa armoa ja bonusta kun jo syntisiä jo valmiiksi ollaan ja synnin palkka on kuolema.

      Mielestäni siinä ei ole ristiriitaa että Jumala antoi käskyn tappaa. Ihmisellä ei ole oikeutta tuomita eikä täytäntöönpanna tuomiota mutta Jumalalla on molemmat oikeudet. Jumalalla on myös oikeus käyttää palvelijoitaan mihin tarkoitukseen hyvänsä. Vanha liitto pystytettiin osoittamaan synnin paino ja ihmisen kyvyttömyys elää synnittömästi.

      Mielenkiintoa herättävä lausahdus Jeesukselta:
      Matt.10


      Ihmismieli kun yrittää raamittaa olevaisuutta tämän lyhyen eliniän pohjalta ja havannoimalla sidottuna aikaan ja paikkaan järkeillen kokonaisuutta on lopputuloksena järkeilyt kuin lapsen joka ei vielä mitään tiedä.
      Kysymysten noustessa mieleen voi joko kiukutella ja paiskoa ovia tai kysyä nöyrästi. Todennäköisesti vastausta kysymykseen ei tule täysimittaisena ennenkuin on kasvanut tarpeeksi ymmärtääkseen sen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Se ääni ja

      Olemus vaan, kyl teis jotain samaa on ja samoja luonteenpiirteitäkin löytyy vaikka paljon on höpöäkin mukana 😍😂🤭 vaik
      Ikävä
      28
      2789
    2. Hallitus heitti kymmeniä miljoonia

      Yksityislääkäri kela korvauksiin. Ei ole mikään ihme, että se ei lyhentänyt terveyskeskusjonoja niinkuin hallitus väitti
      Maailman menoa
      101
      1430
    3. Anna anteeksi

      Olen rikkonut sinua vastaan tavalla, josta minäkin kärsin. Syitä tutkiskellessani löydän vain itseni. Minä kuulin jokais
      Ikävä
      83
      1254
    4. Todellinen brahmani ei koskaan menisi lastentarhaan

      Joku, joka tekee kaikkensa käännyttääkseen vääräuskoiset maailman ”ainoaan oikeaan” uskontoon, kristinuskoon, on kertonu
      Hindulaisuus
      376
      1078
    5. HS haukkuu Pate Mustajärven uuden levyn

      Täytyypä käydä ostamassa se. https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000010618367.html
      Maailman menoa
      84
      1041
    6. Nyt jos haluat vielä jotain nainen

      Niin laita tähän nimikirjain. Muuten klousaan keissin. Liikaa aikaa kulunut.
      Ikävä
      102
      950
    7. Aika haavat parantaa

      Hyvää huomenta ja mukavaa päivää. ☕🌾😊❤️🪷
      Ikävä
      178
      930
    8. Mietin minä sitä vieläkin

      että rakastuitkohan sinäkin minuun silloin. Olin niin sekaisin ja onnellinen pelkästä näkemisestäsi aina....
      Ikävä
      49
      920
    9. En oikeasti välitä sinusta nainen

      Naureskellaan sinulle ja palstajutuillesi kavereitten kesken. Ollaan lyöty vetoakin oletko se sinä oikeasti. Kirjoitat t
      Ikävä
      78
      874
    10. Kohta tulee iso uutinen

      muutama päivä niin kuullaan tästä!
      Kotimaiset julkkisjuorut
      83
      846
    Aihe