Aihe

aikapankki, bitcoin vai jokin muu valuutta?

shutupandtakemybitcoins

Mikä on tulevaisuuden valuutta?

Onko aikapankki liian hankala järjestelmä yhteiskunnalle? Sellainen järjestelmä edustaisi äärimmäistä tasa-arvoa ja olisi hyvin henkilökohtainen jos ihmisiä alettaisiin pakottamaan töihin mikäli ihmisellä ei ole tehtyjä tunteja pankissa. Toisaalta tuo voisi toimia melko hyvin jos ihmisiltä edellytettäisiin vaikkapa vain 4 tuntia päivässä töitä tai kenties jopa vähemmän. Tuskin täällä mikään järjestelmä romahtaisi jos ihmisiltä edellytettäisiin vaikkapa vain 1 tunnin työpanosta päivässä koska kaikki ne ihmiset tekisivät mielellään töitä jotka rakastavat omaa työtään ja haluavat tehdä töitä. Monet ihmiset ovat saaneet työnsä oman harrastuneisuuden kautta ja ovat tätä kautta oppineet pitämään työstään. Monille työ tuo virtaa sitä kautta kun kokee auttaneensa toisia ihmisiä.

Työelämässä ongelmia tuovat kuitenkin ne ihmiset jotka eivät pidä töistään tai yleisesti työnteosta, ihmisten auttamisesta, toisista ihmisistä tai nykyisestä yhteiskunnasta. Tällaisista tulisi ennemmin päästä eroon työelämän kannalta kuin pitää heidät väkisin työpaikoilla. Nämä ihmiset tulevat kuitenkin mielellään työpaikoille ihan vain kiusatakseen toisia ihmisiä koska he kokevat saavansa siitä jotain tyydytystä kun he pääsevät näyttämään olevansa muita parempia tai työpaikan kuninkaita. Tai sitten he kuvittelevat saavansa tästä jotain tyydytystä sen vuoksi että tietyt (narsistiset) ihmiset esiintyvät ihmisinä jotka naureskelevat toisten ihmisten turmiolle aiheuttaessaan vahinkoa toisille ihmisille. Ehkä nämä ihmiset yrittävät imitoida tällaisia narsisteja, psykopaatteja tai miksi heitä nyt sitten kutsuukaan, ja yrittävät tätä kautta saada samanlaista "nautintoa" mitä nämä työpaikkojen pomot ja kuninkaat saavat tai väittävät saavansa esiintymällä ihmisenä joka kokee iloa toisen ihmisen vahingosta.

Nykyiset fiat-valuutat näyttävät olevan pahassa kriisissä kun valuuttamarkkinoita on manipuloitu tavalla joka vie uskottavuuden rahan arvolle muussa määrin kuin ainoastaan siten että arvo säilyy niin kauan kun kuluttajat uskaltavat luottaa paperilappusiin tai digitaalisiin numeroihin keinona vaihtaa tavaraa, maa-alueita tai jotain muuta arvokasta.

Onko mitään järkeä vaihtaa nykyisiä pankkien luomia fiat-valuuttoja johonkin toiseen järjestelmään? Bitcoin toimii niin kauan kun internet toimii. Sotatilanne valtiossa vaikuttaa pankkien luomiin fiat-rahoihin enemmän kuin esimerkiksi bitcoiniin. Aikapankki joka toimisi internetissä, voisi olla jossain määrin tasa-arvoisempi mikäli jokainen ihminen voisi valvoa sitä yrittääkö naapuri tai vaikutusvaltainen poliitikko tai rikas liikemies muuttaa oman aikapankin saldoa. Jos jollain tulee yhtäkkiä kuukaudessa pankin saldoon 1000 tuntia, on hyvin kyseenalaista onko mahdollista että ihminen on todella tehnyt 1000 tuntia kuukaudessa töitä. Käytännössä sehän ei edes ole mahdollista jos kuukaudessa voi olla enintään 744 tuntia. Jos toinen ihminen saisi nähdä toisen ihmisen historian tehtyjen tuntien suhteen, näkyisi tällä tavoin myös mikäli ihminen on yrittänyt hakkerien avulla näpelöidä omia tunteja joskus aiemmin. Toimivampi keino saada "rahaa" omaan aikapankkiin huijaamalla olisi se jos ihminen luo useamman identiteetin ja ostaa toisilta ihmisiltä palveluksia eri identiteettien avulla. Naapuri kyllä varmasti alkaisi ihmettelemään jos ihmisellä on varaa ostaa oma linna tai jos ihminen ostaa hyvin suuren maa-alueen itselleen.

Nykyinen järjestelmähän palvelee rahallisesti niitä joilla sattuu olemaan hyvä liikeidea hyvään aikaan jolloin ihminen siis saa hyvät rahalliset korvaukset jos aivot toimivat riittävän hyvin. Aivot eivät toimi hyvin ilman hyvää koulutusta, hyvää ruokavaliota, liikuntaa ja muita terveellisiä elämäntapoja. Tästä seuraa se että ne ihmiset joilla koulu ei mene hyvin ja jotka eivät älyä käyttää aivojaan nuorempana saadakseen paremman tulevaisuuden, ajautuvat yhteiskunnan eläteiksi. Jos ihminen tätä kautta tajuaa syrjäytyneensä tai syrjäytyvänsä, ei tämä järjestelmä kannusta terveellisiin elämäntapoihin tai yrittämään pärjäämistä elämässä. Jos järjestelmä on se mikä aiheuttaa masennusta ja syrjäytymisen, on järjestelmässä vikaa. Jos järjestelmä ei tue hyvinvointia tai luo hyvinvointia, mihin ihminen tarvitsee järjestelmää? Rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät. Rikkaat eivät välttämättä tarvitsisi rikkauksiaan jos heidän omat liikeideat luovat heille tyytyväisyyttä siitä että he saavat tehdä omia projektejaan ja luoda niitä unelmia mistä he ovat unelmoineet. Jos järjestelmä luo masennusta köyhille ja heikoille, ei tällainen järjestelmä toimi. Rikkaiden tulisi luopua rikkauksista, mutta ongelmana on se että köyhät eivät osaa käyttää rikkauksia järkevästi. Raha ei välttämättä luo yhtään parempaa tulevaisuutta köyhille. Se mikä luo, on tieto siitä että järjestelmä tukee sekä köyhiä että rikkaita. Köyhien ja rikkaiden tulisi tulla toimeen keskenään sellaisen järjestelmän avulla joka auttaa molempia.

8

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • shutupandtakemybitcoins

   Nykyiset fiat-rahajärjestelmät tukevat rahallisesti niitä joilla on hyvä liikeidea ja mahdollisuus toteuttaa tämä liikeidea, tai sitten niitä jotka ovat valmiita hankkimaan rahaa itselleen keinolla millä hyvänsä, vahingoittaen toisia ihmisiä. Aikapankki joka on sidoksissa internettiin, voisi kenties ehkäistä tämän. Vaikka tällä hetkellä länsimaissa olisikin sosiaaliturva joka tarjoaa rahaa köyhille, on se hyvin epävarma järjestelmä koska rikkaat ihmiset voivat romuttaa tämänkin järjestelmän jos he haluavat. JFK varoitti tästä ilmiöstä joka liittyy sotateollisuuden, poliitikkojen ja liike-elämän kytköksiin. Jos köyhien tulee pelätä poliitikkoja, liike-elämän herroja, sotaa tai järjestelmän kaatumista, ei tämä tue köyhiä koska ylimääräiset pelot eivät tue ketään muita kuin psykopaatteja jotka hakevat valtaa niin että he pääsevät jumalan asemaan kokemaan vallantunteen sitä kautta kun heitä pelätään. Tällaiseen terrorismiin tulisi puuttua jollain tapaa. Jos raamatun Jumala ei tähän puutu, tulisiko meidän ihmisten puuttua tähän? Vai odotammeko Hindu-jumalien kostoa? Tai kenties vaikkapa Koraanista löytyvän Jumalan kostoa? Jos emme odota näiden jumalien kostoa emmekä vaivaudu noudattamaan näitä ohjekirjoja, voimme ottaa vastuun siitä että itsenäisesti luomme tästä planeetasta elinkelpoisemman. Ehkäpä se on mahdollista että se on kaikkien näiden jumalien toive. Ainakin Mooseksen kirjoista on luettavissa se että Mooseksen Jumala halusi ihmisten tekevän tästä planeetasta elinkelpoisemman sekä ihmisille että eläimille. Useat Islamin-uskoiset käsittääkseni hyväksyvät samanlaiset arvot mitä vanhasta testamentista on luettavissa. Ja miksi sotken uskontoja tähän aiheeseen? No siksi että moni ihminen luottaa enemmän omaan Jumalaan, kuin paperilappusiin tai ykkösiin ja nolliin jotka pyörivät tietokoneella.

   Pitäisikö odottaa sitä että poliitikot luovat toimivamman järjestelmän? Heiltä ei näytä tulevan muuta kuin päänsilitystä kansalle propagandan muodossa. Kansalaisia kehoitetaan olemaan levittämättä vihapuhetta netissä. Tämänkin voi tulkita vihapuheeksi jos osoitan tyytymättömyyttä nykyisen järjestelmän toimimattomuuteen. Samalla tavoin historianopettajat opettavat kouluissa oppilaille sen kuinka tietynlaiset yhteiskunnalliset järjestelmät ovat kaatuneet ja mistä tietyt yhteisölliset ongelmat ovat johtuneet. Onko se vihapuhetta jos näkee natsien touhun negatiivisessa valossa silloin kun kolmannen valtakunnan asioita opetetaan historiantunnilla? Vai onko tämä negatiivinen kokemus vihapuhetta vasta kun se otetaan esille puheen muodossa? Vai onko tuo puhe vihapuhetta vain jos se esitetään negatiivisessa valossa? Eli siis historianopettajat eivät saa tulkita asioita negatiivisessa valossa, pikemminkin neutraalissa valossa? Mutta kannattaako ongelmiin puuttua vai tuleeko vain odottaa ja katsoa mitä siitä seuraa jos yhteiskuntarakenne näyttää toimimattomalta? Jos ongelmiin ei kannata puuttua, miksi poliitikot puuttuvat ihmisten asioihin säätämällä lakeja tai määräämällä kansalaisten oikeuksista ja velvollisuuksista? Meidän valtion päämies Niinistö on kahdessa tai kolmessa viimeisimmässä uudenvuodenpuheessa toivottanut "Jumalan siunausta". Silti hän tuomitsee sen terrori-iskun joka tapahtui tänään. Hänen oma ohjekirja kehoittaa olemaan tuomitsematta mikäli hän uskoo siihen kristinuskon sanomaan joka perustuu evankeliumeihin. Toki siellä sallitaan myös tuomitseminen, mutta mistä tiedämme ettei tämä terroriteko ollut Jumalan tahto?

   http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/poliisi-vihapuheen-kitkeminen-verkkosivuilta-on-meidan-kaikkien-etu-3482279
   http://yle.fi/uutiset/kasvottoman_vihapuheen_yleistyminen_kuormittaa_suojelupoliisia/8394250
   http://yle.fi/uutiset/mitta_tayttyi_vihapuheesta__mtv_ja_hs_rajoittavat_nettikommentointia/8271405
   http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/76062-sauli-niinisto-tuomitsi-venajan-kivaarin-piipusta-kasvaa-vain-kaaos
   http://yle.fi/uutiset/presidentti_niinisto_tuomitsee_ranskan_terrori-iskut/8455475

   Valtion päämies siis saa tuomita, mutta tekeekö hän asioille mitään? Toimiiko hän poliisin tai tuomarin tavoin? Jos hän julistaa sodan, on hän sodan puolella ja tällöin hän on terroristi koska hän luo pelkoa kansankeskuuteen sodan avulla. Saavatko kansalaiset kuitenkaan tuoda tyytymättömyyttään esille netissä? Onko se vihapuhetta? Ketä kiinnostaa ihminen joka haluaa huutaa älämölöä netissä? Poliisia vai? Ovatko he apinan tasolla eli sillä tasolla millä älämölön huutaja on? Vai onko nyt kyse siitä että poliittisia tahoja tai poliisia ei saa kritisoida netissä? Ei saa tuoda esille järjestelmän puutteita?

   • shutupandtakemybitcoins

    Itse en oikein luota siihen että poliitikot olisivat hirveän innostuneita muuttamaan järjestelmää toimivammaksi. Tällöin heiltä saattaisi hyvin pian kadota omat työpaikat. Jos meillä olisi aikapankki järjestelmä ja naapuri kyttäisi jatkuvasti toisen naapurin tehtyjä tunteja ja jokainen voisi kytätä netistä niitä ihmisiä joilla on kaikkein eniten tunteja pankissa, emme tarvitsisi liiemmin poliitikkoja hallitsemaan järjestelmää. Jos ihminen kaipaa apua poliisilta perheväkivallan vuoksi, ei tällaisen organisaation tarvitse välttämättä olla valtion hallitsema organisaatio. Valtion hallitsema poliisi estää aseellisen terrorismin, mutta se ei estä terrorismia joka tapahtuu salassa ja suunnitellusti. Eräänä ongelmana aseellisessa terrorismissa on se että nämä terrorismiin uskovat ihmiset ovat oppineet olemaan luottamatta toisiin ihmisiin. Jos ihmiset oppivat luottamaan järjestelmään, luottavat ihmiset siihen että järjestelmä on toimiva. Jos järjestelmä ei ole toimiva, seuraa tästä ongelmia. Jos naapuri syyllistää toista ihmistä siitä että toinen ihminen ei mukamas ole toiminut annettujen ohjeiden mukaan, voi tästä seurata se että ihminen masentuu ja muuttuu terroristiksi joka on oppinut vihaamaan muita ihmisiä tai luottamaan omaan Jumalaan niin paljon että on valmis tappamaan toisia ihmisiä tämän Jumalan vuoksi sekä kuolemaan tämän Jumalan vuoksi. Jos elää yhteisössä missä naapurit eivät kyttää toisiaan eivätkä huolehdi toisista, voi ihminen uppoutua omaan luolaan ja alkaa miettimään miten tässä elämässä pärjäisi. Tätä kautta voi käydä se että pärjää entistä huonommin yhteisössä jos syrjäytyy ja alkaa miettimään asioita sitä kautta että pitää elämää liian vaikeana ja yhteiskuntarakenteita sellaisina ettei toisilta ihmisiltä saa apua. Nykypäivän yhteiskuntarakenteissa on eräänä ongelmana juurikin tämä raha. Se kun mahdollistaa sen että psykopaatit hallitsevat muita ihmisiä tämän rahan avulla. Tämä mahdollistaa myös sen terrorin mitä lähi-idässä tapahtuu. Aikapankki tai jokin vastaava järjestelmä pysäyttäisi luultavasti tämän. On kuitenkin mahdollista että jokainen hankkisi omaan kotiin aseen ja elämä olisi samanlaista kuin villissä lännessä tai mitä se on USA:ssa, mutta USA:n henkirikokset johtuvat enimmäkseen siitä kuinka eriarvoiseen asemaan siellä ihmisiä laitetaan. Tämänkin ongelman korjaisi aikapankki todennäköisesti koska tällöin köyhät eivät enää kokisi olevansa sorretun ja köyhän ihmisen asemassa. Myös Sveitsissä on suhteessa väkilukuun melko paljon aseita, mutta siellä ilmeisesti köyhyys ei tuota samanlaisia ongelmia mitä USA:ssa köyhyys tuottaa. Jos tapat ihmisen, voit viedä hänen rahat. Jos et osaa hakkeroida aikapankkia, on hieman hankalaa saada sitä aikaa sinne pankkiin. Ja vaikka olisikin mahdollista palkata hakkeri hakkeroimaan niin että saisi useita identiteettejä joilla on tuhansia tunteja aikaa pankissa, joutuu tällainen ihminen luultavasti elämään sellaisen ihmisen elämää joka joutuu erakkona vaeltamaan, asumaan hotelleissa eikä voi omistaa pysyvää asuntoa koska naapuri kattoisi heti netistä paljonko kyseisellä henkilöllä on aikaa pankissa. Minkäänlainen hulppea eläminen ja Porchen omistaminen ei tulisi kyseeseen koska siitä saattaisi helposti jäädä kiinni jos yrittäisi huijata naapuria. Porchen voi kyllä omistaa jos se on rehellisesti ansaittu, eli menemällä vaikka Porchen tehtaalle töihin rakentamaan niitä autoja yhdessä muiden ihmisten kanssa tai sitten vastaavasti poimimalla marjoja ja antamalla sitten omasta pankista aikaa Porchen tehtaan työntekijälle niin paljon että saa sellaisen Porchen omaksi. Mutta silloin se ei ole huijaamalla ansaittu Porche vaan marjojen poiminnalla. Marjan poimijat eivät kuitenkaan nykypäivän maailmassa saa niitä Porcheja koska aivotyöläisiä arvostetaan enemmän kuin marjan poimijoita.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Gun_politics_in_the_United_States
    ^ It has been estimated that U.S. civilians own 270 million to 310 million firearms, and that 37% to 42% of the households in the country have at least one gun.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Overview_of_gun_laws_by_nation#Switzerland
    ^ Gun possession in Switzerland is relatively high compared to most European countries (in 2005 about 29% of housholds keep a firearm at home, and there are estimated 25 guns per 100 residents to be found at home


   • shutupandtakemybitcoins

    Nykyinen järjestelmä kuitenkin aiheuttaa psyykkisiä ongelmia niille jotka yrittävät pärjätä tässä elämässä käyttämällä aivoja koska jokainen ihminen törmää nykyisen järjestelmän ongelmiin jo kouluelämässä. Jo tarhaikäiset lapset osaavat olla ilkeitä ja käyttää manipulointitaktiikoita. Sama jatkuu läpi opiskeluelämän. Vähän aikaa sitten uutisointiin siitä kuinka kiusaaja tai vainoaja voi seurata toista ihmistä yliopistoon asti. Jos ihmisen ei tarvitsisi elämässä huolehtia rahallisista tuloista, olisi elämä paljon stressittömämpää. Tällöin myös opiskeluelämä olisi stressittömämpää. Ihmiset keksivät yleensä parempia ratkaisuja ongelmiin jos ihmiseen ei vaikuta stressi millään tapaa. Jos aivotyötä oikeasti arvostettaisiin nykyisessä yhteiskunnassa, tulisi tästä yhteiskunnasta poistaa kaikki ne asiat mitkä tuottavat stressiä. Eli siis raha, terrorismi, vainoaminen, kiusaaminen ja lähestulkoon kaikki se missä ihminen joutuu tekemisiin toisten ihmisten kanssa. Sosiaalisuus ja toisten ihmisten auttaminen tai työnteko tulisi olla vapaaehtoista. Jos siitä ei saa vapaaehtoista niin pakollisuus tulisi tiputtaa 1 tuntiin päivässä. Tai vaikka sinne 4 tuntiin päivässä. Poliitikot tosin jatkuvasti ehdottelevat työtuntien lisäämistä ja eläkeiän nostamista. Juuri toisenlainen ajattelutapa ja suunta tekisi niistä ihmisistä työelämässä paljon tehokkaampia, jotka aidosti haluavat tehdä töitä ja auttaa toisia ihmisiä. Monet eläkkeellä olevat ihmiset tekevät edelleen mielellään töitä ja osa heistä tekee töitä ihan ilman palkkaakin. Ongelmana on se suhtautuuko elämään, työelämään tai työntekoon negatiivisesti. Ne jotka suhtautuvat negatiivisesti, pysyköön poissa työelämästä ja toisten ihmisten luota. Heille tulisi myös sallia se että he voivat pysyä poissa. Nykyinen sosiaalijärjestelmä ei takaa heille hyvinvointia eikä takaa sitä että he välttämättä pärjäisivät, esimerkiksi jos meillä yhteiskunnassa alkaa tulla ongelmia ja mahdollisesti vaikkapa sotatila. Rahajärjestelmä voi pettää aivan kuten media kovasti toitottaa Suomen velkaantumista. Pakolaisvirta Suomeen tuskin edesauttaa Suomen taloutta koska Suomi taitaa lähinnä pärjätä hyvän osaamisen vuoksi, mutta meillä on yhtenä ongelmana se että osaajat lähtevät toiseen maahan parempien tulojen perässä ja mielekkäämmän elämän perässä. Mielestäni jokin aikapankin tyyppinen ratkaisu voisi korjata myös tämän.

    Tällaisen järjestelmän hyväksyminen vaatii kuitenkin riittävän usean ihmisen hyväksynnän, kuten vaikkapa kokonaisen valtion hyväksynnän. Tietynlaisia rakenteellisia muutoksia tulisi tällöin tehdä jos ihmiset haluavat edelleen luottaa siihen että valtiolla tulee olla johtajia. Tietynlaisen ruoan saaminen tulisi luultavasti olla tällöin täysin ilmaista niin että ruokaa ei makseta aikapankista kertyneellä ajalla. Epäterveellinen ruoka voisi kuitenkin olla maksullista. Mikäli ihmisiä pakotettaisiin joka tapauksessa tekemään tietyn verran tunteja töitä päivässä, tulisi kertyneet tunnit koostua jonkinlaisesta selkeästä fyysisen työn panoksesta. Aivotyöstä ei tulisi saada palkkioita koska tästä seuraa lorvimista työelämässä. Jos ihmiset haluavat tehdä töitä tehokkaammin, hyväksyvät ihmiset kyllä työyhteisössä sen että järkevimmät ja älykkäimmät ideat toteutetaan jos ne hyödyntävät yhteisöä. Jos ihmiset korvataan työelämässä roboteilla, ei ihmiset enää saa aikaa pankkiin. Tällöin ihmisillä on kuitenkin aikaa kehittää robotteja paremmiksi ja rakentaa näitä robotteja vaikkapa omaan henkilökohtaiseen käyttöön. Tällä hetkellä robotit palvelevat ensisijaisesti yrityksiä ja ne on yritysten omistajien käytössä palvelemassa rahallisesti heitä, ei valtion kansalaisia. Mitä valtion kansalaiset hyötyvät siitä jos he kehittävät näitä robotteja ja myyvät robotit rikkaille ihmisille jotka perustavat yrityksiä ja vievät tämän jälkeen kansalaisten rahat myymillään tuotteilla? Kenenkään ei ole pakko ostaa toisen tarjoamia tuotteita, mutta jos ihminen ei saa ruokaa kaupasta sen vuoksi että rahat eivät riitä, on syytä miettiä sitä miksi rahat eivät riitä. Jos syynä on koulutuksen puute, voi yhtenä syynä tähän olla se että nykyinen järjestelmä ei ole riittävän toimiva tukeakseen sellaista järjestelyä joka tukee paremmin kouluttautumista ja aivotyötä. Jos ihminen valitsee kouluttautumisen, voi tämäkin olla hyvin arveluttavaa sen suhteen onko tästä koulutuksesta loppujen lopuksi hyötyä. Koulutuksesta voi olla haittaa jos nykyinen yhteiskunta järjestelmä romahtaa, aivan kuten mediassa jatkuvasti pelotellaan. Joko pelotellaan Suomen velkaantumisella, globaalilla markkinatalouden kaatumisella tai sitten terrorismilla. Ja mksei vaikkapa vähän Venäjän uhallakin, aivan kuin sieltä kohdistuisi aidosti jonkinlaista uhkaa tänne Suomen puolelle. Se kyllä on mahdollista että Venäjän puolella valmistaudutaan siihen kaaokseen mikä täällä syntyy kun näitä markkinatalouden rahajärjestelmiä manipuloidaan ja tuetaan terrorismia pelottelemalla kansaa milloin milläkin huolenaiheella.


   • shutupandtakemybitcoins

    Jos pitäisi olla pelkäämättä yhteiskunnan kaatumista niin mitenhän se on mahdollista jos pitäisi median kautta seurata sitä miten tätä valtiota johdetaan?
    http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1447479785866.html
    http://yle.fi/uutiset/presidentti_niinisto_infosodasta_me_kaikki_olemme_maanpuolustajia/8388624
    http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014081518574853_uu.shtml

    http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1447482337016.html

    Pitäisikö vain pysyä poissa internetistä, olla lukematta uutisia, pitää TV kiinni ja muuttaa johonkin luolaan asumaan? Eli annamme vastuun tästä yhteiskunnasta ihmisille jotka lietsovat pelkoa, mutta tuomitsevat terrorismin? Meidän kansalaisten tehtävänä taitaa kuitenkin olla tämän terrorismin hyväksyminen niin että teemme töitä ja elämme iloisesti hymyillen omassa pienessä punaisessa mökissä. Tosin kaikilla ei sitä punaista mökkiä ole. Myöskään koulutus ei välttämättä takaa sitä että saisi töitä edes niissä firmoissa missä rakennetaan robotteja. Jos Suomi velkaantuun sen vuoksi että ihmiset asuvat kerrostaloasunnoissa ja nostavat rahaa sossusta tai kelasta, mitähän sillekin ongelmalle voisi tehdä? Kenties se "viimeinen ratkaisu" jonka eräs nerokas henkilö keksi 70 vuotta sitten toisten nerokkaiden ihmisten kanssa kunhan he ensin asettivat itsensä näiden heikkojen ihmisten yläpuolelle kutsumalla itseään yli-ihmisiksi. Saisivat ne pärjäävät ihmiset tulla hieman vastaan heikkoja ja vähäosaisia siten että luotetaan vaikka johonkin toimivampaan järjestelmään kuin tähän missä kierot ihmiset pääsevät voitolle. Mutta pakkohan tässä on jotain vikaa olla jos kukaan ei ole tällaista juurikaan aiemmin ehdottanut laissa säädettäväksi. Vai kaatuiko kommunismi Neuvostoliitossa siihen että tietyt kierot ihmiset saivat järjestelmän haltuun omalla taktiikallaan luomalla itselleen rikollisjoukon joka otti koko valtion haltuun? Eikö näitä rikollisia saa mitenkään poistettua yhteiskunnista? Mitä hyötyä kapitalismista on jos se hyväksyy samanlaisen rikollisen toiminnan? Kapitalismissa jokainen vierustoveri voi olla toisen ihmisen kyykyttäjä.

    https://forum.bittiraha.fi/uploads/default/original/1X/3e2400a989718a2f2dd1be464930bdb78d3c180e.png
    http://allthingsd.com/files/2013/04/bitcoin.gif
    http://wealth.net/wp-content/uploads/2014/01/bankster_govner_bitcoin.png
    http://www.biggerpockets.com/renewsblog/wp-content/uploads/2013/12/Pixton_Comic_Bitcoins_now_at_Walgreens_by_Kenny_Estes.png
    https://d262ilb51hltx0.cloudfront.net/max/800/1*A_V4-l0Loh6CFbHyM5Qg5A.jpeg
    https://bittiraha.fi/content/rautalankaa-bitcoinista

    http://activelydisengaged.com/wp-content/uploads/2013/09/2013-05-22-AD72.jpg


   • shutupandtakemybitcoins

    Nykyinen rahajärjestelmä voisi olla ihan toimiva systeemi jos ihmiset luottaisivat siihen. Ongelmana on kuitenkin se että ihmiset eivät luota toisiinsa juurikin tämän rahajärjestelmän vuoksi. Tämä mahdollistaa huijaamisen aivan liian helposti. Jos kadut tekojasi ja haluaisit takaisin mukaan yhteiskuntaan niin sinua ei hyväksytä johtuen juurikin siitä että nykyinen järjestelmä tarjoaa liikaa valtaa niille jotka ovat mukana järjestelmässä, olivat he sitten kieroja tai rehellisiä ihmisiä. Syrjäytyneet ihmiset ovat heikossa asemassa, olivat he sitten köyhiä, heikkoja tai rikollisia. Vaikka ihmisellä olisi järjetön summa rahaa niin olet silti heikoilla jos et ole mukana järjestelmässä. Järjestelmä kuitenkin tarjoaa ihmisille valtaa kyykyttää järjestelmän ulkopuolisia ihmisiä. Tällöin syrjäytyneet ihmiset on hyvin helppo pitää syrjäytyneinä. Harva uskaltaa auttaa syrjäytyneitä koska tällöin saatat ajautua itsekin syrjityn ihmisen asemaan. Tällainen touhu tulee esille kouluelämässä. Siellä kiusaajat hyökkäävät niiden kimppuun jotka yrittävät auttaa kiusattuja. Tasapuolisempi järjestelmä tukisi sitä että syrjäytyminen ei ole "paha", haitallinen tai pelottava asia. Jos syrjäytyminen on hyväksyttävä asia, ei syrjäytymistä tai syrjäytyneitä pelätä. Jostain syystä meillä vaan näyttää olevan asennevamma syrjäytymistä kohtaan. Syrjäytyminen pitäisi hyväksyä, mutta järjestelmä ei tue niitä ihmisiä jotka ovat syrjäytyneitä. 80-luvulla varoitettiin jengiläisyydestä. Kuitenkin nykypäivän elämä vaatii sitä että kuulut opiskeluelämässä tai työelämässä yhteisöön ellet sitten tee jotain todella yksinäisen ihmisen työtä. Yksinäisen ihmisen työt todennäköisesti katoavat sen jälkeen kun robotit ottavat nämä duunit haltuun. Marjan poiminta saattaa kuitenkin olla semmonen homma että niihin hommiin ei ihan vielä tule robotteja. Kaupan kassat syrjäytetään roboteilla ja talon rakennukseenkin löytyy jo robotteja. Ehkäpä ongelmana ihmisillä on se että ihmiset eivät halua hyväksyä syrjäytymistä. Mutta eräs tähän liittyvä ongelma on juurikin tuo raha. Poliitikot jotka johtavat meidän maata, luottavat itse rahaan pelottelemalla kansalaisia Suomen velkaantumista. He ovat itse terroristeja jos he alkavat pelottelemaan ihmisiä tällaisilla asioilla. Silti he eivät tarjoa kansalaisille turvaa tarjoamalla järjestelmän jossa ihmisen ei tarvitse pelätä syrjäytymistä tai toisia ihmisiä. Jos luovuttaisiin rahasta niin ihminen voisi mennä ihan tosta noin vaan kysymään tarvitseeko naapuri apua johonkin. Nyt kun elämme rahataloudessa niin naapurilla ei ole aikaa kuunnella toisen ihmisen hörhöilyä koska lapset pitää hakea tarhasta, pitää silittää vaatteet, käydä pesulassa ja aikasin pitää lähteä duuniin. Kun elämme rahataloudessa missä duunissa pitää olla priimavaatteet jotta sua ei tuomita dokuks tai sillan alla asujaksi ja pitää olla se tavanomainen perhe-elämä johon kuuluu lapset niin ei ole aikaa naapurin hörhöilylle. Jos ei tarvitsisi pelätä duunin menettämistä niin olisi aikaa lapsille, naapurille ja sille että menee välillä haistelemaan kukkasia ja vaikka lenkkipolulle. Nyttenhän kaikki käy salilla koska ei oo aikaa sellaiselle hörhöilylle missä pysähdytään välillä kattelemaan oravia tai lintuja lenkkipolulla. Ihmiset siis stressaantuvat nykyisestä rahajärjestelmästä, mutta yrittävät silti pakottaa itsensä uskomaan tähän järjestelmään niin että siihen on pakko luottaa. Siitäkin huolimatta että ihminen sisimmissään tietää että tämä on täysin järjetön järjestelmä joka väsyttää ihmisen hyvin sairaaksi. Ja tämä näkyy nykypäivän lapsissa.

    http://yle.fi/uutiset/lasten_levottomuus_lisaantyy__ja_siita_saa_syyttaa_vanhempia/8426040
    http://yle.fi/uutiset/kasvamassa_kyynisten_nuorten_sukupolvi__tutkimus_moni_teini_kyllastynyt_tai_uupunut_koulunkayntiin/8443531
    http://yle.fi/uutiset/psykologi_koululaisten_kyynistymisesta_vapaat_kadet_saaneesta_lapsesta_kasvaa_heikko_ihminen/8446712
    http://yle.fi/uutiset/luokanopettaja_ennustaa_rajahdysta_kuilu_koulun_ja_lasten_valilla_kasvaa_koko_ajan/8446252


   • shutupandtakemybitcoins

    Joko on Zeitgeist tai vaikkapa Ajan Henki -dokumentit unohtuneet? Onko liian vaikeaa ottaa vastuu omasta elämästä lopettamalla kidutus? Sehän on siis sitä että otatte heikommat ihmiset huomioon ja autatte heitä. Useat ihmiset kyynistyvät kun heitä ei auteta tai jos heidät tuomitaan silloin kun he hakevat apua. Jos nykyiset järjestelmät mahdollistavat sen että vihanlietsojat tulevat nykyisen järjestelmän osaksi, onko tälle tehtävissä mitään? Mielestäni ratkaisuna on sellainen järjestelmä joka hyväksyy syrjäytymisen niin että syrjäytynyt ei koe olevansa syrjässä, syrjäytynyt tai yksinäinen ihminen. Jos luolassa asuva erakko ei saa joskus käydä kaupassa ilman että häntä katsotaan outona friikkinä ja kenties myös pelätään, on ihmisten asenteissa ja järjestelmässä tällöin vikaa. Vai onko kyse siitä että minä näen asiat väärin? No ehkä vika on minussa jos en mene tarjoamaan palveluksia naapureille. Ehkä vika on minussa jos alan pelkäämään sitä että minut viedään vankilaan petoksesta jos en perusta yritystä ja maksa veroja tälle yhteiskunnalle. En kyllä mielelläni maksaisi terroristeille veroja. Jos poliitikot pelottelevat ihmisiä median kautta niin se on mielestäni terrorin eli pelon levittämistä. Ja jos osa ihmisistä haluaa työelämässä vetää "tavallisen ihmisen" roolia niin että sen kuitenkin huomaa etteivät he voi psyykkisesti hyvin sen vuoksi että tuo roolin vetäminen väsyttää heidät eivätkä he jaksa kotonakaan sitä perhe-elämää jonka he kuvittelivat aivan toisenlaiseksi, en tiedä onko siinäkään mitään järkeä jos tuen rahallisesti näiden ihmisten kuvitteellista elämää jota he elävät oman pään sisällä. En halua olla työelämässä osallisena heidän elämässä ja heidän vetämässä roolissa jos he onnistuvat väsyttämään myös minut työpaikalla. Jos raha tuottaa kaiken tämän pahoinvoinnin joka perustuu epäonnistumisen pelkoon, kuoleman pelkoon tai muihin psyykkisiin pelkotiloihin jotka pohjautuvat rahaan, en haluaisi olla kytköksissä tähän käsitteeseen joka on mielikuvitukseen pohjautuva kuvitelma hyvinvoinnista. Minulle oravannahat ovat vain työkalu jolla tehdään vaihtokauppaa. Oravannahat eivät luo minulle hyvinvointia. Eivätkä myöskään suuret numerot pankkitilillä. Eikä hieno talo. Tai hieno auto. Haluaisin kuitenkin säilyttää itselläni jonkinlaisen helpottavan työkalun, kuten vaikkapa aikapankin, jotta voisin jakaa oman työpanokseni toisten ihmisten kesken helpommin. En kuitenkaan halua mukaan sellaiseen työelämään missä psyykkinen pahoinvointi siirtyy niiltä ihmisiltä minuun jotka hyväksyvät psyykkisen pahoinvoinnin "normaaliin elämään" kuuluvana ominaisuutena. Jos ihminen alkaa kuvittelemaan että se on täysin normaalia elämää kun riidellään kotona, lapset ovat vihaisia ja kärttyisiä sekä järjestävät ongelmia eivätkä huolehdi omasta tulevaisuudesta, ollaan jatkuvasti väsyneitä, on tämä merkki siitä että ihminen on hyväksynyt kaikenlaiset järjettömät ongelmat "normaaliutena" joka kuuluu elämään. Monille tulee parisuhteessa ero juurikin tällaisten asioiden kautta. Jotkut ovat hyväksyneet tietyn ongelmat omaan elämäänsä ja juuri tämän vuoksi nämä eivät välttämättä edes saa parisuhdetta aikaiseksi koska toiset ihmiset huomaavat heidän olevan psyykkisesti sairaita. Ehkä juuri tämä on se syy miksi meilläkin on etenkin pk-seudulla paljon yksineläjiä. Ihmiset eivät ole tyytyväisiä omaan elämäänsä, olivat he sitten yksin tai parisuhteessa. Paitsi kenties sitten ne harvat joilla on sattunut menemään elämä niin nappiin että on onnistunut välttymään niiltä ongelmilta mihin tämä kapitalismi voi johdatella ihmisiä. Se voi tarjota helpon elämän, mutta tuo helppo elämä voi myös kostautua. Sitten kun se kostautuu niin syrjäytymisen kautta on entistä vaikeampaa päästä takaisin mukaan yhteisöön juurikin yhteisön tuomitsemisen vuoksi. Eräs ongelma tässä on myös se että röyhkeimmät psykopaatit tulevat nöyrinä "koiranpentuina" pyytämään anteeksi aiempaa käytöstä, mutta myöhemmin he ovat hyvin röyhkeitä ja ovat vielä ilkeämpiä mitä ovat aiemmin olleet. Tämä vain lisää ihmisten halua tuomita toisia ihmisiä jotka yrittävät takaisin yhteisöön nöyryyden ja katumisen kautta.

    https://www.youtube.com/watch?v=evYwPJUY_cc
    https://www.youtube.com/watch?v=4fHfdSi-GDo
    https://www.youtube.com/watch?v=m-8XYF0LLrk
    https://www.youtube.com/watch?v=E4LBd7Mp2ss

    https://www.youtube.com/watch?v=rkUYnN8s-SA
    https://www.youtube.com/watch?v=i-QHvtM-PLI


   • koita_yleisönosastoa

    Tämä o nkeskustelupalsta. Onko tuo monen viestin vuodatus mielestäsi keskustelua tai sellaisen avaus?


   • shutupandtakemybitcoins
    koita_yleisönosastoa kirjoitti:

    Tämä o nkeskustelupalsta. Onko tuo monen viestin vuodatus mielestäsi keskustelua tai sellaisen avaus?

    Minulla on se käsitys että keskustelu edellyttää vähintään kahden henkilön osallistumisen. Tuota vuodatusta voi kyllä pitää avauksena keskustelulle.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   332
   21794
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   337
   6171
  3. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   362
   4143