Ateistit haluavat menneisyyden takaisin

retro.uskonnottomat

Kirkko on tehnyt suuren ja hikisen urakan taikauskon kitkemiseksi maailmasta. Historian todistus kertoo tästä.

http://yle.fi/uutiset/kirkon_alta_loytyneet_sammakkokirstut_kertovat_taikuus_oli_voimissaan_suomessa_viela_1900-luvun_alussa/8713408?origin=rss

Kuinka käy nyt kun uskonnonopetus korvataan et-opetuksella ja riparit protuleireillä? Onhan tästä nähty merkit jo 90-luvulla, jolloin saatananpalvonta oikein ryöpsähti nuorison harrastukseksi ja johti kauheisiin seurauksiin.

Ovatko ateistit tällä kertaa valmiita ottamaan vastuun lietsomastaan kehityksestä.

43

339

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kirkko on vaihtanut taikauskon vain toiseen taikauskoon. Nykyään kirkko ei sentään enää saarnaa avoimesti demoneista ja riivauksista, mutta monissa vapaissa suunnissa niihin kohdistuva taikausko on yhä arkipäivää. Harry Potter satukirjojen kieltäminen lapsilta saatanallisina ei taida olla ihan terveiden ihmisten ajattelua.
      Kun uskova kieltää evoluutioteorian, maailmankaikkeuden iän, ihmiskunnan historian, geologian ja paleontologian löydökset ja monet muut luonnontieteiden tulokset vain siksi, että vanhat uskonnolliset kertomukset kertovat kirjaimellisesti tulkittuna muuta, niin eikö se ole taikauskoa jos mikä.

      • Niinpä. Sellaisesta kieltämisestä on somessa esimerkkejä. Tälläkin palstalla niitä näkyy.

        En jaksa käsittää, että joku kieltää Maan ja aurinkokunnan ikämäärityksien tulokset, koska hänellä on pyhässä kirjassaan sukuluettelo, jossa mainitaan (todella uskottavasti, hahah) satojen vuosien ikään eläneitä ihmisiä. Joku pölyinen sukuluettelo on muka luotettavampi ja parempi tietolähde kuin luonnontieteelliset tutkimustulokset.


    • En ole ateistina koskaan palvonut saatanoita yhtään sen enempää kuin jumalaannekaan!

    • fda

      Kirkko kovalla vaivalla hävitti suomalaisia perinteitä ja korvasi niitä uusilla. Kiitämme tekemästänne työstä vaikka menetelmänne olivat turhan brutaalit, tästä on hyvä jatkaa vielä muutaman muutaman taikauskon verran ihmisen järkiinnyttämistä.

    • Voi tätä maailmaa!

      https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Noitavainot
      https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Noituus
      Http://yle.fi/uutiset/ahne_pappi_tivaa_nigeriassa_onko_lapsesi_noita/6152246

      Huomauttaisin, että jumalanne loi noituudella koko maailmankaikkeuden! Sairas, sairas uskonharhaisten maailma!

      • 12_13

        "Huomauttaisin, että jumalanne loi noituudella koko maailmankaikkeuden! Sairas, sairas uskonharhaisten maailma!"

        Sinun mielestä puhuminen on siis noituutta? Ehkä sinun pitäisi mennä muualle noitumaan, eikä häpäistä itseäsi tyhmillä ajatuksilla täällä.


      • DRHouse
        12_13 kirjoitti:

        "Huomauttaisin, että jumalanne loi noituudella koko maailmankaikkeuden! Sairas, sairas uskonharhaisten maailma!"

        Sinun mielestä puhuminen on siis noituutta? Ehkä sinun pitäisi mennä muualle noitumaan, eikä häpäistä itseäsi tyhmillä ajatuksilla täällä.

        Loitsiminenhan on noituutta ja siinä puhetta käytetään. Raamatun mukaanhan se jumala lausui loitsun ja maapallo (huom! Ei universumi) syntyi...


      • 12_13 kirjoitti:

        "Huomauttaisin, että jumalanne loi noituudella koko maailmankaikkeuden! Sairas, sairas uskonharhaisten maailma!"

        Sinun mielestä puhuminen on siis noituutta? Ehkä sinun pitäisi mennä muualle noitumaan, eikä häpäistä itseäsi tyhmillä ajatuksilla täällä.

        Rukoilu on hyvä esimerkki noituudesta.

        Mumistaan reaalimaailmaan toivottuja muutoksia ja lopuksi sanotaan taikasana abradakabra, eli aamen!

        Miten tuota muuten kuvaa, kuin noituuden harjoittamisena? Tuloksia tulee tunnetusti yhtä paljon kuin sattumiakin.


    • rrohtoviuus

      Jisses, että 1700-luvun meiniki takaisin.

    • mitävittuahöoihullu

      Kaikki uskonnot ovat nimenomaan taikauskoa ja vahvasti menneisyyttä.

      Tulevaisuudessa mielipuolet joilla on mielikuvituskaveri taivaassa joutuvat mielisairaaloihin hoitoon kunnes paranevat...

      • T.Toisinajattelija

        joutuvat mielisairaaloihin hoitoon kunnes paranevat...

        Ehei ystävä kallis niitä sairaaloita kun ei enää ole. Pilleripurki käteen ja baanalle on tämänpäivän metodi. Pää sekaisin viinalla,mömmöillä,pillerillä tai uskolla mutta sekaisin kumminkin. Tulevaisuus on yhtä hämärää ,aika karsii ja loputa huolehtii luontainen poistuma, käy kopsahdus jollain kulkupelillä tai joku kulkupeli saa eteensä sen joka hakee kopsahdusta.


    • Epäjumalienkieltäjä

      Kirkko korvasi perinteisen suomalaisen taikauskon juutalais-kristillisellä taikauskolla. Samalla tuhottiin merkittävä määrä suomalaista kulttuuriperinnettä.

    • Herran.tertut

      Suomalaiset(kin) ovat hyvin hyvin pahoillaan siitä, kun Isis nyt tuhoaa valtaamiltaan alueilta ns pakanallisia, kulttuurikohteita. Koska sama pahoittelu osoitetaan tästä maasta kristinuskon tieltä tuhottujen kohteitten vuoksi?

    • materia.katoavaista

      Niiskaise pallihikeä, ja näet Jeesuksen!

    • Ilkka Niiniluoto on todennut, että kirkollisen ”virallisen kristinuskon” suurempi ”rationaalisuus” verrattuna ”pakanalliseen taikauskoon ja magiaan” ei ole mitenkään yksiselitteisen selvä asia.

      Harkitsevaan epäilyyn perustuva tieteellinen tapa ajatella antaa mahdollisuuden radikaalille uskontojen kritisoimiselle, jonka mukaan kirkon opeilla ja moraalilla ei ole rationaalisesti kestävää perustusta.

    • KazuKa

      "Kuinka käy nyt kun uskonnonopetus korvataan et-opetuksella ja riparit protuleireillä? Onhan tästä nähty merkit jo 90-luvulla, jolloin saatananpalvonta oikein ryöpsähti nuorison harrastukseksi ja johti kauheisiin seurauksiin."

      Tuo on sun mielipide. Miksi sillä on merkitystä?

      • Ja miksi se on muotoiltu kuin iltapaskalehtien otsikot?

        SEURAUSKAAOS!
        Someraivo repesi nuorten saatananpalvontaleireistä!
        Katso hämmentävät kuvat ja lue asiantuntija Riku Rinteen haastattelu!


    • syyttömätuhrit

      Juu...tälläisiä ovat itseään kristityiksi kutsuvat.

      "Kirkko hikisenä poltti kidutti ja poltti"noitia"

      Sitähän sinä nyt olet ihannoimassa.

      Kirkko teki oikein käsikirjankin noitien käsittelystä: Noitavasara:

      Noitavasara eli Malleus maleficarum (saks. Der Hexenhammer) on noitavainojen aikaan vuonna 1486 julkaistu kirja. Sen kokosi inkvisiittori Heinrich Kramer (n. 1430–1505), ja hän liitti kirjaan munkkiveljensä Jakob Sprengerin (1436–1495) nimen ilman tämän suostumusta. Noitavasarassa annetaan yksityiskohtaisia ohjeita noitien kuulusteluun ja tunnistamiseen; kidutuksella hankittua tunnustusta pidettiin luotettavana. Noitavasarassa musta magia selitetään osaksi kerettiläistä harhaoppia, jota vastaan inkvisitio taisteli. Noituus on jaettu 14 lajiin. Kerettiläisyytenä pidetään myös sitä, että noitien vaikutukseen ei uskottu: "Hairesis maxima est opera maleficarum non credere."

      Ja pitää muistaa, että kirja oli suosittu läpi Euroopan ja sekä katolisten että protestanttien hyväksymä.

      Näinköhän rovioilla poltetut noidat, syyttömistä puhumattakaan tälläisen kohtalonsa sittenkään ansaitsivat.
      Eiköhän nykyinen uskonnon vapaus ole parempi asia, vaikka ei varmasti ole ollut, eikä ole kirkon mieleen.

    • Teuvoo

      Ei ole nykyinen uskonnonvapaus hyväksi ihmisille.
      Takaisin vain maakuoppiin ja tuhkaa niskaan.

    • Herran.tertut

      Jumala otti savea ja leipaisi siitä ensimmäisen ihmisen. Toisen tekikin sitten edellisen kylkiluusta, kun se savileivonta kävi niin selän päälle! Sitten kun tarvittiin messiasta, niin enää ei viitsinyt savesta leipoa eikä keräillä kylkiluita kun se homma oli jo so last season, vaan meni ja polkaisi erään puusepän morsmaikkua!

      Ihan mielenkiintoista jutskaa, jos tuommoisesta tykkää. Mutta kyllä J.R.R. Tolkien olisi saanut kirjoittaa uuden raamatun. Olisi ollut uskottavampi, johdonmukaisempi ja paremmin kirjoitettu.

      Ja jos sen Tolkienin raamatun sisällön valinnasta päättämään olisi ehdottomasti tarvittu joku sukulaisiaan tapattanut vainoharhainen kunkku, niin kai sellainen olisi jostain löydetty. Vaikka Afrikasta. Eihän sen tarvinnut viimeksikään mikään kristitty olla, sillä pakanahan se oli Konstantinuskin!

    • Herran.tertut

      Kyllä sitä aikoinaan noitavainokin kannatti, kunhan osasi "toimia ja menetellä"!

      Ruotsi-Suomen aikainen Suomen ylimmäinen noitavainoaja Lorentz Creutz pääsi noitavainojen loputtua mm maaherraksi sekä Suomen että Ruotsin puolella, sekä Turun hovioikeuden presidentiksi.

      Sen jälkeen Ruotsi-Suomen laivaston amiraaliksi. Kaikkeen se noitavainon johtaminen pätevöittää! Upposi laivoineen Tanskaa vastaan käydyssä sodassa Öölannin edustalle. Tällöin L.C. oli Suomen ylivoimaisesti suurimman maaomaisuuden omistaja ja mm Pernajalaisen Suur-Sarvilahden isäntä.

      Vainoharhaisuus aiheutti sen, että otti sotalaivalle mukaansa rahansa ja arvoesineensä. Ja sinne meni omistajansa mukana!

      Kyllä sitä ihmiselle voi höpöhommista olla paljon etua urakehityksessä! Ja rahhoo tulloo ovista ja ikkunoista! Taitaa jäädä Wahlroosin Nallekin noitavainoojan kanssa hopealle!

    • OksennettuOksa

      Kirkko on tehnyt suuren ja hikisen urakan.

      Ja paskaisen!

    • Kirkko kitki niin suurella innolla että öylätin kotipakettihommasta seurasi mestauspölkkyä!

    • Kantapää

      "Kirkko on tehnyt suuren ja hikisen urakan taikauskon kitkemiseksi maailmasta."

      Ja sinusta se on ilmeisesti jonkin sortin arvostettava meriitti, että riistetään muilta "vääräuskoisilta" kansoilta kulttuuri ja uskomukset, hävitetään näiden uskon symbolit sekä raiskataan pyhät paikat ja runtataan niiden paikalle omat kirkot ja monumentit.. Itse en sen puoleen osaa oikein muutenkaan arvostaa tuota alkuperäisen kulttuuriperinnön tärvelemistä "taikauskon kitkemisen" varjolla, kun viime kädessä kristinusko ei nojaa sen vähempää taikauskolle, kuin mikään alkujaan suomalainen pakanausko; se on korkeintaan niitä vieraantuneempi meitä ympäröivästä luonnosta..

      "Kuinka käy nyt kun uskonnonopetus korvataan et-opetuksella ja riparit protuleireillä?"

      Veikkaan että lapset saavat keskimäärin koulutuksensa kautta vähemmän värittyneen käsityksen muista uskonnoista ja kulttuureista ja hyvässä lykyssä myös kasvavat aiempia sukupolvia moraalisesti valveutuneemmiksi ja suvaitsevaisemmiksi.

      "Onhan tästä nähty merkit jo 90-luvulla, jolloin saatananpalvonta oikein ryöpsähti nuorison harrastukseksi ja johti kauheisiin seurauksiin."

      Oletko sinä niitä yksisilmäisiä vajaaälyisiä hörhöjä, jotka kuvittelevat kaiken pakanapohjaisen uskonnon ja minkä tahansa taikuutta sisältävän materiaalin olevan piilo-saatanallista..? Mikäli näin, niin herran tähden hanki apua, tai kasva aikuiseksi.. Harva asia demonstroi uskovaisuuden saavuttaneen epäterveet mittapyykit yhtä hyvin, kuin se että aletaan nähdä saatananpalvontaa joka puolella populaarimusiikista Harry Potteriin..

      "Ovatko ateistit tällä kertaa valmiita ottamaan vastuun lietsomastaan kehityksestä."

      Älä vieritä vastuuta asiasta tahoille, joita se ei koske.. Saatananpalvonta on aina ollut kristinuskon sivutuote, koska Saatana on sen kristinuskon piiriin kuuluva uskonnollinen hahmo. Protu-leireillä ja ET-opetuksella ei ole saatananpalvonnan kanssa osaa eikä arpaa..

    • ennenolipaskemmin

      Kyllähän ne ovat nimenomaan kristityt jotka jatkuvasti kaihoavat menneita aikoja ja paluuta takaisin varhaiskeskiajalle, koska silloin oli muka kaikki paremmin.

      Vaikka kaikki oli kyllä silloin todella paljon huonommin, oli kyse sitten terveydestä tai eliniästä tai elintasosta tai koulutuksesta tai rikollisuudesa tai demokratiasta tai ihmisoikeuksista ja tasa-arvostta tai mistä tahansa asiasta, joilla yleensä mitataan yhteiskuntien elinolosuhteden laatua ja ihmisten tyytyväisyyttä ja onnellisuutta.

      Silloin kun kaikki maallinenkin valta oli kirkolla, ei ihmisoikeuksista eikä tasa-arvosta ollut tietokaan, uskonnonvapaudesta nyt puhumattakaan. Eihän raamattukaan tunne ollenkaan sellaisia asioita. Krisseleiden kaihoamina vanhoina hyvinä aikoina naiset olivat miestensä omaisuutta vailla äänioikeutta, tai pikemminkin vailla ihmisioikeuksia, noitia poltettiin rovioilla ja vääräuskoisia sekä ateisteja sai kaikessa rauhassa kiduttaa kellareissa ja sitten mestata julkisesti.

      Mutta kristittyjen vuosisatoja jatkuneesta kiivaasta vastarinnasta huolimatta tännekin saatiin lopulta naisille äänioikeus, tasa-arvo ja ihmisoikeudet, samaten saatiin kristittyjen niin kiivaasti vastustamat uskonnonvapaus ja sananvapaus ja yleiset ihmisoikeudet. Eikä ketään saa enää kiduttaa kellareissa, polttaa rovioilla eikä mestata julkisesti, mikä tietysti krisseleitä niin vimmatusti potuttaa. Koska kyllähän kaikki jumalanpilkkaajat eli ateistit pitäisi saada tappaa kuten tehtiin siloin kun kaikki oli paremmin.

    • hehheee
      • edeskäypä.profetoija

        Niilo on oikeassa, varsinkin hewi-musiikin suhteen! Se pitäisi lailla kieltää ja kuuntelemisesta rangaista jalkapuulla sunnuntaisin. Materian, rahan ja seksin palvontaa oikean Elävän Hengen sijaan.

        https://www.youtube.com/watch?v=LRt3PIDER94


    • Joitakin ajatuksia taikauskosta ja uskosta:

      Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen julkaiseman sanakirjan mukaan taikauskon määritelmä kuuluu näin: "taikauskoksi kutsutaan tavallisesti käsityksiä, joiden mukaan ihmisen ja yhteisön elämässä ja luonnossa ilmenee yliluonnollisia voimia, joita ihminen pystyy määräkeinoin hallitsemaan."

      Väite, että kristinusko olisi taikauskoa ei täytä kyseistä määritelmää. Kristittynä tiedän, että en kykene hallitsemaan Jumalaa määräkeinoin enkä muillakaan keinoilla. Jumala on suvereeni.

      Toisekseen kristinusko ja taikausko kohtasivat usein kristinuskon syntyaikoina. Ne eivät yhdistyneet tai olleet samanlaisia vaan toisiaan vastaan. Esim. Apostoleiden teoista voi lukea, että kohdatessaan nämä kaksi olivat toisensa pois sulkevia. Kristinuskoon kääntyneet hylkäsivät taikauskoisen uskonsa.

      Myös asioita tutkinut ja valistunut agnostikko Esko Valtaoja ei vedä yhtäläisyys merkkejä taikauskon ja kristinuskon välille.

      Tämä tutkimus on samoilla linjoilla:"Mitä amerikkalaiset oikeasti uskovat", Baylor Universityn julkaisema kattava tutkimus, osoittaa että perinteinen kristillinen uskonto huomattavasti vähentää uskoa kaikkeen aina kädestä lukemisen tehokkuudesta astrologian käyttökelpoisuuteen. Lähde: http://online.wsj.com/news/articles/SB122178219865054585

      Tiivistelmänä laitan tähän vielä professori Heikki Palvan kuvaavan määrityksen asiasta:" Sekä uskontojen että taikauskon pohjana on usko näkymättömiin voimiin,jotka vaikuttavat ihmiseen ja hänen elinympäristöönsä. Niillä on kuitenkin ratkaiseva periaatteellinen ero, voidaanpa niitä sanoa toistensa vastakohdiksi. Uskonnoissa ihminen palvelee, palvoo ja rukoilee korkeampaa voimaa,taikausko puolestaan saa ihmisen pyrkimään niiden voimien herraksi,joiden hän uskoo vaikuttavan ihmiskohtaloihin". (Lähde:Heikki.Palva:Raamatun tietosanasto).

      • NoJuuEi

        Tässä eräs taikauskon määritelmä:

        Taikausko (engl. superstition).
        "Taikauskolla viitataan käsityksiin, joiden mukaan ihmisen ja/tai yhteisön elämää ohjaavia yliluonnollisia voimia tai henkiolentoja voidaan hallita tai niihin voidaan vaikuttaa tiettyjä toimenpiteitä suorittamalla. Näitä toimenpiteitä ovat muun muassa pyhät esineet ja paikat, rukoileminen, loitsuaminen ja kiroaminen."

        Siis yliluonnollisia voimia tai henkiolentoja (jumala, pyhä henki, enkelit, demonit, paholainen yms.) joihin voidaan vaikuttaa tietyillä pyhillä esineillä ja paikoilla (raamattu, kirkko, risti, alttari, vihkivesi yms.) ja toimenpiteillä, kuten pyhän kirjan lukeminen, rukoilu, virsien veisaaminen, ristinmerkin tekeminen, kiroilu ja loitsuaminen. Tuo on kaikki suoraan kristinuskosta, joten taikauskon määritelmä täyttyy siis sataprosenttisesti.

        Kyse EI SIIS OLE hallitsemisesta, vaan vaikuttamisesta. Ei ole mitään eroa Mekan mustaa kiveä suutelevalla muslimilla, metsän hengelle uhrilahjaa antavalla pygmillä ja krusifiksia tai rukusnauhaa hypistelevällä, ristinmerkkiä tekevällä kristityllä tai vishnun patsaan edessä polvistuvalla hindulla. Kaikki yrittävät omalla taikauskoisella tavallaan vaikuttaa yliluonnollisiin jumalallisiin voimiin. Eivät yritä hallita niitä voimia eivätkä usko että voisivatkaan, mutta yrittävät vaikuttaa niihin itselleen suotuisasti.

        Yhtä ja samaa taikauskoa kaikki, ei niin mitään eroa.

        Sitä paitsi tämä keskustelu on jo käyty täällä aikaisemminkin:

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/10424536/kristinusko-on-pelkkaa-taikauskoa


      • NoJuuEi kirjoitti:

        Tässä eräs taikauskon määritelmä:

        Taikausko (engl. superstition).
        "Taikauskolla viitataan käsityksiin, joiden mukaan ihmisen ja/tai yhteisön elämää ohjaavia yliluonnollisia voimia tai henkiolentoja voidaan hallita tai niihin voidaan vaikuttaa tiettyjä toimenpiteitä suorittamalla. Näitä toimenpiteitä ovat muun muassa pyhät esineet ja paikat, rukoileminen, loitsuaminen ja kiroaminen."

        Siis yliluonnollisia voimia tai henkiolentoja (jumala, pyhä henki, enkelit, demonit, paholainen yms.) joihin voidaan vaikuttaa tietyillä pyhillä esineillä ja paikoilla (raamattu, kirkko, risti, alttari, vihkivesi yms.) ja toimenpiteillä, kuten pyhän kirjan lukeminen, rukoilu, virsien veisaaminen, ristinmerkin tekeminen, kiroilu ja loitsuaminen. Tuo on kaikki suoraan kristinuskosta, joten taikauskon määritelmä täyttyy siis sataprosenttisesti.

        Kyse EI SIIS OLE hallitsemisesta, vaan vaikuttamisesta. Ei ole mitään eroa Mekan mustaa kiveä suutelevalla muslimilla, metsän hengelle uhrilahjaa antavalla pygmillä ja krusifiksia tai rukusnauhaa hypistelevällä, ristinmerkkiä tekevällä kristityllä tai vishnun patsaan edessä polvistuvalla hindulla. Kaikki yrittävät omalla taikauskoisella tavallaan vaikuttaa yliluonnollisiin jumalallisiin voimiin. Eivät yritä hallita niitä voimia eivätkä usko että voisivatkaan, mutta yrittävät vaikuttaa niihin itselleen suotuisasti.

        Yhtä ja samaa taikauskoa kaikki, ei niin mitään eroa.

        Sitä paitsi tämä keskustelu on jo käyty täällä aikaisemminkin:

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/10424536/kristinusko-on-pelkkaa-taikauskoa

        Edelleen näen että kristinusko ei ole taikauskoa. En kristittynä voi vaikuttaa saatikka hallita Jumalaa. Jumala on täysin suvereeni kaikkivaltias. Vaikuttamisenhan voi nähdä myös osittaisena hallintana. Kristittyjen tapana on lisätä rukouksen loppuun että "tapahtukoon sinun tahtosi Jumala", koska uskomme että se on meille se paras ei oma vaikuttaminen eikä hallinta.

        Mutta jokainen voi nähdä asian kuten haluaa, ei ole minulta pois. Itse olen asiasta vain täysin vakuuttunut.


      • NoJuuEi
        juhani1965 kirjoitti:

        Edelleen näen että kristinusko ei ole taikauskoa. En kristittynä voi vaikuttaa saatikka hallita Jumalaa. Jumala on täysin suvereeni kaikkivaltias. Vaikuttamisenhan voi nähdä myös osittaisena hallintana. Kristittyjen tapana on lisätä rukouksen loppuun että "tapahtukoon sinun tahtosi Jumala", koska uskomme että se on meille se paras ei oma vaikuttaminen eikä hallinta.

        Mutta jokainen voi nähdä asian kuten haluaa, ei ole minulta pois. Itse olen asiasta vain täysin vakuuttunut.

        Tietenkin sinä olet uskosi laatikon sisällä kyvytön näkemään mitään muuta, kuten uskovat ylimielisyydessään lähes aina ovat. Näin ulkopuolella olevalla asia taas on harvinaisen yksiselitteisen selvä. Ja koska olet ilmeisen kyvytön ymmärtämään lukemaasi, niin laitettaan nyt vielä kertauksena: Kyse EI SIIS OLE hallitsemisesta.

        Taikauskoinen toivoo että tiettyjä hänelle tai yhteisölle suotuisia asioita tapahtuu, kun hän palvoo oikeita henkiolentoja. Aivan samaa haluaa kristitty, kun hän rukoilee henkiolentoaan eli jumalaansa. Ei siinä ole mitään eroa.

        Ei ole mitään eroa pygmillä joka antaa uhrilahjan metsän hengelle toivoen heimolleen hyvää metsästysonnea, hindulla joka polvistuu Vishnun patsaan juurelle ja rukoilee lapselleen menestystä elämässä ja viisasta aviopuolisoa, tai kristityllä joka rukoilee lapsilleen turvallista lentoa ja ulkomaanmatkaa tai rukoilee itselleen tai ystävälleen paranemista vakavasta sairaudesta.

        Kaikkea tuota te uskovat teette jatkuvasti, aivan kuten olette täälläkin ties kuinka monta kertaa kertoneet ja kaikki tuo mahtuu sataprosenttisen täydelliseti taikauskon määritelmän sisälle. Jossa siis yritetään vaikuttaa henkiolentoon jotta tämä toimisi halutulla tavalla. Esitetään sille henkiolennolle toive, rukous, pyyntö tai anelu että tämä toimisi toivotulla tavalla.

        Mutta henkiolento tietenkin toimii aina kuten haluaa ja vastaa pyyntöön kuten haluaa, rukoilijan toiveista riippumatta. Taikauskoinen tietää kyllä että henkiolentoa ei voi hallita, ainoastaan esittää toiveita ja pyyntöjä joiden toteutumisesta ei ole mitään takeita. Kyse EI SIIS OLE hallitsemisesta.

        Yhtä ja samaa identtistä taikauskoista typeryyttä kaikki tuo näkymättömien kuvitteellisten henkiolentojen rukoileminen. Ei mitään eroa.

        ttp://keskustelu.suomi24.fi/t/10424536/kristinusko-on-pelkkaa-taikauskoa


      • NoJuuEi kirjoitti:

        Tietenkin sinä olet uskosi laatikon sisällä kyvytön näkemään mitään muuta, kuten uskovat ylimielisyydessään lähes aina ovat. Näin ulkopuolella olevalla asia taas on harvinaisen yksiselitteisen selvä. Ja koska olet ilmeisen kyvytön ymmärtämään lukemaasi, niin laitettaan nyt vielä kertauksena: Kyse EI SIIS OLE hallitsemisesta.

        Taikauskoinen toivoo että tiettyjä hänelle tai yhteisölle suotuisia asioita tapahtuu, kun hän palvoo oikeita henkiolentoja. Aivan samaa haluaa kristitty, kun hän rukoilee henkiolentoaan eli jumalaansa. Ei siinä ole mitään eroa.

        Ei ole mitään eroa pygmillä joka antaa uhrilahjan metsän hengelle toivoen heimolleen hyvää metsästysonnea, hindulla joka polvistuu Vishnun patsaan juurelle ja rukoilee lapselleen menestystä elämässä ja viisasta aviopuolisoa, tai kristityllä joka rukoilee lapsilleen turvallista lentoa ja ulkomaanmatkaa tai rukoilee itselleen tai ystävälleen paranemista vakavasta sairaudesta.

        Kaikkea tuota te uskovat teette jatkuvasti, aivan kuten olette täälläkin ties kuinka monta kertaa kertoneet ja kaikki tuo mahtuu sataprosenttisen täydelliseti taikauskon määritelmän sisälle. Jossa siis yritetään vaikuttaa henkiolentoon jotta tämä toimisi halutulla tavalla. Esitetään sille henkiolennolle toive, rukous, pyyntö tai anelu että tämä toimisi toivotulla tavalla.

        Mutta henkiolento tietenkin toimii aina kuten haluaa ja vastaa pyyntöön kuten haluaa, rukoilijan toiveista riippumatta. Taikauskoinen tietää kyllä että henkiolentoa ei voi hallita, ainoastaan esittää toiveita ja pyyntöjä joiden toteutumisesta ei ole mitään takeita. Kyse EI SIIS OLE hallitsemisesta.

        Yhtä ja samaa identtistä taikauskoista typeryyttä kaikki tuo näkymättömien kuvitteellisten henkiolentojen rukoileminen. Ei mitään eroa.

        ttp://keskustelu.suomi24.fi/t/10424536/kristinusko-on-pelkkaa-taikauskoa

        Jos asianlaita on kuten kirjoitat, vetoan vaikkapa ulkopuoliseen eli Esko Valtaojaan, joka ei ole uskovainen ja hän ei pidä kristinuskoa taikauskon. Hänellekkin asia on yksiselitteisen selvä.
        Kirjoittaessani vetosin kotimaisten kielten tutkimuskeskukseen,Raamattuun, Esko Valtaojaan, tieteelliseen tutkimukseen ja palkittuun,arvostettuun professoriin. Eli ulkopuolisuutta kirjoituksessani riittää. Kun vieläpä viidestä vetoamastani lähteestä neljä on "ei-uskovaista alkuperää", niin olen liki täysin "uskon laatikkoni ulkopuolella".

        Juuri lopetin Ranskalaisen historiantutkijan Flacelieren kirjan "Sellaista oli elämä antiikin Kreikassa", myös hän erottaa taikauskon uskonnoista.

        Minulle nämä lähteet ja "auktoriteetit" riittävät vallan mainiosti todistamaan että kristinusko ei ole taikauskoa.


    • DRHouse

      Aluksikin: saatananpalvonta on uskonto, ja tietääkseni sitä käsitellään uskontotunneilla yhdeksännellä luokalla. Ja ottaen huomioon erilaisten päivälehtien horoskooppi ym. povauspalstat, niin aika heikkoa työtä on kirkko tehnyt taikauskon poistamisessa...

    • no.huhhuh

      Minulle ateistina on uskonnonvapaus tärkeää.
      Kirkon ei pidä rikkoa uskonnonvapauden lakeja.

      Onpa todella takapajuista ja vanhakantaista kaipailla kirkon menneitä pahoja tekoja!
      Jos nyt on yhtään historiasta perillä niin kannattaa muistaa noitavainot, konkistadorit ja uskonsodat.
      Hämmästyttävää jos joku tuollaista kirkkoa kaipaa.

    • keppikalle

      Varokaa ihmiset näitä kiihkokristittyjä: Tuosta aloituksesta näkee mitä ne ovat ja edustavat.
      Niille ei pidä antaa siimaa tai kohta on uskonnonvapaus vaarassa ja toisuskoisten vainot käynnissä.

    • Mark.kukkuu.kukkuu

      Hihhuleilla ei ole tulevaisuutta, koska he elävät menneisyydessä.

    • Herran.tertut

      "Isä meidän rukouksessa" sanotaan "äläkä saata meitä kiusaukseen", ja selityksessä puolestaan "jumala ei tosin kiusaa ketään". saattaa kiusaukseen muttei kiusaa?!

      Vähän niin kuin, että pannaan nälkäiselle kissalle moottoritielle kupillinen silakoita. Saatetaan kissa kiusaukseen, mutta loppu on kissan valintojen varassa!

      Jumala on kristinuskon mukaan kaikkivaltias, mutta omaa palveluskuntaansa ei saa ruotuun. Saatanakin teki mitä lystäs. Sai kyllä potkut, mutta sama peli jatkuu!

      Entinen pomo vaan levittelee käsiään "mutta kun sille ei mahda mitään"! Kaiketi vain antoi käytöksestä huonon arvosanan työtodistukseen: ammattitaito kiitettävä, ahkeruus hyvä, käytös huono!

    • a.matsoni

      Kirkon uskohan on taikauskoa. Se on halunnut vain raivata muut taikauskot ja taikauskomattomuuden pois, pakottaa kaikki omaan taikauskoonsa.

    • xfghu

      KIrkkohan edustaa itse yhtä taikauskoa.

      Kirkon asema heikentyy koko ajan ja sitä uskovaisret eivät siedä, ja haluaisivat palauttaa meneisyyden takaisin, väärryksineen, muiden syrjimisineen, ja omine perustettomine etuoikeuksineen.

    • fjgdk

      Ja miksiköhän kirkko antoi haudata nuo taikauskokirstut kirkon alle?

    • dhsgf

      No jopas on tyhymä aloitus uskovaiselta. Tuo linkin juttuhan todistaa vain kirkon taikauskoisuudesta. Kirkko on niin taikauskoinen että kristillisen taikauskon lisäksi se hommailee myös pakanallisen taikausko parissa - varmuuden vuoksi? Ei kaikkia munia samaa koriin!

      • ytjk

        Onhan evl. pappeja salaseura Vapaamuurareissakin!


    • "Ovatko ateistit tällä kertaa valmiita ottamaan vastuun lietsomastaan kehityksestä."

      Suomessahan on teikäläisten mukaan valtava kristinuskoinen enemmistö ja ateisteja vain satunnaisesti siellä täällä. Syyttäkööt kristinuskoiset vain itseään jos eivät edes valtavalla enemmistöllään kykene panemaan kampoihin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      325
      7455
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2234
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1631
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1479
    5. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      114
      1196
    6. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      72
      1155
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      335
      1046
    8. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      50
      915
    9. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      913
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      277
      813
    Aihe