Elia meni taivaaseen. Vai onko joku ihan tosissaan

ElisaTuulispäässä

eri mieltä näistä raamatunjakeista
2. King. 2
9 Kun he olivat tulleet yli, sanoi Elia Elisalle: "Pyydä minua tekemään hyväksesi jotakin, ennenkuin minut otetaan pois sinun tyköäsi". Elisa sanoi: "Tulkoon minuun sinun hengestäsi kaksinkertainen osa".

10 Hän vastasi: "Pyyntösi on vaikea täyttää. Mutta jos näet, kuinka minut otetaan pois sinun tyköäsi, niin se täytetään; jollet, niin se jää täyttämättä."

11 Kun he niin kulkivat ja puhelivat, niin katso, äkkiä ilmestyivät tuliset vaunut ja tuliset hevoset, ja ne erottivat heidät toisistansa, ja Elia nousi tuulispäässä taivaaseen.

12 Kun Elisa sen näki, huusi hän: "Isäni, isäni! Israelin sotavaunut ja ratsumiehet!" Sitten hän ei enää nähnyt häntä. Ja hän tarttui vaatteisiinsa ja repäisi ne kahdeksi kappaleeksi.

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • generational

      >Isäni, isäni! Israelin sotavaunut ja ratsumiehet!

      Saattaa tarkoittaa hengellisessä mielessä "oppi-isäni!, oppi-isäni, Israel sotajoukkojen tärkein varustus ja ase"

      Eli todellakin otettiin taivaaseen, ja myös ne otettiin jotka heräsivät Matteuksen evankeliumi: 27:52

      ja haudat aukenivat, ja monta nukkuneiden pyhien ruumista nousi ylös.

      • Joram

        Pari vuotta myöhemmin
        ELIA KIRJOITTI KIRJEEN KUNINKAALLE
        -ilmeisesti sieltä taivaasta?
        hehe
        huonosti Raamattuasiluet


      • mistäkirjoitti

        Nämä kumppanukset olivat taivaassa:

        "Ja heille ilmestyivät Elias ynnä Mooses" Mark.9:4


    • sumffaraa

      Taivaaseen siis otettiin, ei tippunut taikaisin eikä kadonnut avaruuteen. Ehkä joku on sitä mieltä, että jätettiin kiertämään maapalloa salteliittina?
      Ihan sama on Eenokin kanssa, sinne meni kuolematta. Näin sanoo vanha testamentti, eikä sitä kumoa yksi kummallinen, monitulkintainen uuden testamentin jae. Ennemminkin on etsittävä muita selityksiä sille
      a) miksi Aikakirjat mainitsee Elian
      b) mitä Jeesus oikeasti muka sanoo Johanneksen evankeliumissa asiasta

      • sumffaraa

        Nii, siis täydennettäköön, etten usko kyseessä olevan muuta kuin kirjoittajien oam epäloogisuus tai sitten muu sekaannus. Oikeasti Elia ei mennyt mihinkään taivaisiin eikä tehnyt ainuttakaan ihmettä, jos nyt oli yleensä olemassa. Mutta raamatun ristiriitoihin tämä asia on helppo laittaa, jotain joutuu ohittamaan, jos haluaa saada siitä jotain järkevää. Tai sitten . . . ? Yleensäkin esitys siitä, että Elia olisi saanut jonkun "siirron" muualle on täysin kestämätön. Jos siitä olisi ollut kyse, olisi ollut helppo kirjoittaa se kuningasten kirjaan, sen sijaan että jättää ristiriitaisia lausumia taakseen osoittaen ettei kirjoittaja ole ollut perillä asioista kunnolla, tai sitten eri mieltä. Alkuperäinen traditio kertookin ihan selvästi, että Elia meni taivaaseen.


    • 2. King. 2ökkööököö

      9 Kunökkööökööhe olivat tulleet yli,ökkööököösanoi Elia Elisalle: "Pyydä minua tekemään hyväksesi ökkööököö, ennenkuin ökkööököö, ennenkuin minut otetaan pois ökkööököö tyköäsi". Elisa sanoi: "Tulkoon ökkööököö sinun hengestäsi ökkööököö osa" otetaan pois ökkööököö tyköäsi". Elisa sanoi: "Tulkoon ökkööököö sinun hengestäsi ökkööököö osa".

      10 Hän vastasi: "Pyyntösi on vaikea täyttääökkööököö, ökkööököö, ennenkuin minut otetaan pois ökkööököö tyköäsi". Elisa sanoi: "Tulkoon ökkööököö sinun hengestäsi ökkööököö osa" minut otetaan pois ökkööököö tyköäsi". Elisa sanoi: "Tulkoon ökkööököö sinun hengestäsi ökkööököö osa" Mutta jos näet, kuinka minut otetaan pois sinun tyköäsi, niin se ökkööököö, ennenkuin minut otetaan pois ökkööököö tyköäsiökkööököö, ennenkuin minut otetaan pois ökkööököö tyköäsi". Elisa sanoi: "Tulkoon ökkööököö sinun hengestäsi ökkööököö osa". Elisa sanoi: "Tulkoon ökkööököö sinun hengestäsi ökkööököö osa"; jollet, ökkööököö, ennenkuin minut otetaan pois ökkööököö tyköäsi". Elisa sanoi: "Tulkoon ökkööököö sinun hengestäsi ökkööököö osa" se jää täyttämättä."

      11 Kun he niin kulkivat ökkööököö, ennenkuinis ökkööökööminut otetaan pois ökkööököö tyköäsi". Elisa sanoi: "Tulkoon ökkööököö sinun ökkööököö, ennenkuin minut otetaan pois ökkööököö tyköäsi". Elisa sanoi: "Tulkoon ökkööököö sinun hengestäsi ökkööököö osa" ökkööököö osa" puhelivat, niin katso, äkkiä ökkööököö, ennenkuin minut otetaan pois ökkööököö tyköäsi". Elisa sanoi: "Tulkoon ökkööököö sinun hengestäsi hengestäsi osa" tuliset vaunut ja tuliset hevoset, ja ne erottivat heidät toisistansa, ja Eliaökkööököö, ennenkuin minut otetaan pois ökkööököö tyköäsi". Elisa sanoi: "Tulkoon ökkööököö sinun hengestäsi ökkööököö osa"nousiis ökkööököötuulispäässä taivaaseen.

      12 Kun Elisa senökkööököö, ennenkuin minut otetaan pois ökkööököö tyköäsi". Elisa sanoi: "Tulkoon ökkööököö sinun hengestäsi ökkööököö osa"näki, huusi hän: "ökkööököö, ennenkuin minut otetaan pois ökkööököö tyköäsi". Elisa sanoi: "Tulkoon ökkööököö sinun hengestäsi ökkööököö osa", isäni! Israelin sotavaunut ja ratsumiehet!" Sitten hän ökkööököö, ennenkuin minut otetaan pois ökkööököö tyköäsi". Elisa sanoi: "Tulkoon ökkööököö sinun hengestäsi ökkööököö osa" enää ökkööököö, ennenkuin minut otetaan pois ökkööököö tyköäsi". Elisa sanoi: "Tulkoon ökkööököö sinun hengestäsi ökkööököö osa" häntä. Ja hän tarttui vaatteisiinsa ja repäisi ne kahdeksi ökkööököö, ennenkuin minut otetaan pois ökkööököö tyköäsi". Elisa sanoi: "Tulkoon ökkööököö sinun hengestäsi ökkööököö osa"

    • josjajojaehkäjos

      Jos Elisa palautettiin takaisin maahan kirjoittelemaan kirjeitä, kun ei ollut muistanut syntyäuudestaan, niin kuin hyvän hellarin kuuluu tehdä?


      • simppelisti

        2. Kuninkaiden kirjan 2:11, 12:ssa kerrotaan kuinka
        profeetta ”Elia lähti nousemaan myrskytuulessa kohti taivasta”.

        -- Taivaalla ei tässä tarkoiteta Jumalan läsnäolon henkitaivaita vaan ilmakehän taivasta, jossa myrskytuulet puhaltavat.

        -- Elia ei kuollut tuon taivaaseennousemisen yhteydessä vaan eli vielä useita vuosia sen jälkeen, kun hänet oli taivaan kautta siirretty pois seuraajansa Elisan luota.

        -- Elia ei kuollessaankaan noussut henkitaivaisiin,
        sillä Jeesus sanoi maan päällä ollessaan selvästi,
        että ”kukaan ei ole noussut taivaaseen” -Joh 3:13.


      • josjajojaehkäjos

        Josko Elia tuolloin noustuaan väli taivaaseen saikin uudestisyntymän ja sen jälkeen nostettiin ei noussut, niin näin Jeesus ei puhunut omiaan ja hyvä hellari Elia pääsi taivaaseen.

        Mistä tietää mihin taivaaseen Jeesus nousi ala, väli, ylä, henki, vai taivasten taivaisiin.

        Alussa Jumala loi taivaaT ja maan.


    • tuulispää2323

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      141
      1745
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      113
      1365
    3. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1222
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      88
      1167
    5. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      193
      961
    6. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      84
      951
    7. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      97
      903
    8. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      39
      839
    9. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      76
      798
    10. Naantalissa kohahtaa

      Yli 4 vuotta puhelimeen, tietokoneelle murtautumista sekä Whatsapp urkintaa Naantalissa hakkeritiimin jäseniä
      Naantali
      138
      722
    Aihe