Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ikuinen elämä?

myerkki

Minkälaista on kuoleman jälkeinenelämä, ns lkuisuus?

17

183

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MEläjä

      Millainen uskoisit sen olevan?

    • Brina

      Kuoleman jälkeinen elämä on juuri sellaista kuin uskot sen olevan...sinulle! Sielläkin on lakinsa, mutta kukin voi ilmentää eli luoda oman olotilansa/paikkansa/olemisensa puitteet ja tapahtumat huomattavasti nopeammin kuin täällä. Kaikille ei kuitenkaan sallita levähdystä elämien välillä, vaan he joutuvat kuolemansa jälkeen syntymään välittömästi uuteen kehoon jonnekin kehitykselleen sopivaan kehoon, paikkaan ja aikaan (näitä ovat esim. ns. pimeät sielut, jotka eivät ole löytäneet vielä jumaluutta tai kieltävät sen).

      Ikuisuus ei tarkoita loppumattoman pitkää aikaa, vaan ajattomuutta eli elämistä ikuisessa NYT-hetkessä ...jota oikeasti jo nytkin elämme, vaikkakin hidas liikkeen tajuntanopeutemme saa aikaa näennäisen ajan kulumisen tunteen. Tuntemamme aika on siis suhteellista, mutta meille tärkeää, jotta ehtisimme havaita ja käsitellä havaintojamme (aivokapasiteettimme on rajallinen; se kun koostuu maan aineista ja näin ollen on riippuvainen 3D-fysiikasta ja biologiasta.

    • qmaster

      On se huomattavasti mukavampaa kuin täällä maan päällä. Saatat tavata siellä edesmenneitä sukulaisia ja ystäviä,myös eläimiä. Kukaan ei tiedä kuinka pitkän ajan siellä viettää. Koska sielu saattaa itse nopeasti haluta takaisin maan päälle suorittamaan,mahdollisesti keskenjääneitä oppiläksyjä. Mutta se on selvää,ettei kuolemaa kannata pelätä,se on vain siirtyminen toiseen paikkaan.

    • lentävä spaghettihirviö sen määrää

    • jesajan-loppu

      Jesajan kirjan lopun mukaan silloin ei synny lapsia äkkikuoleman omaksi ja vasta 100-vuotias joutuu synnin vuoksi kiroukseen. Sellainen on se uusi maa ja ne uudet taivaat, jotka Jesaja kuvaa profetiassaan. Silloin nähdään niiden ruumiit, jotka ovat Herrasta luopuneet, kun madot syövät niitä eikä niitä ruumiita polttava tuli sammu koskaan. Sapattina ja uudenkuunpäivänä tullaan pyhään kaupunkiin...

      Ei vastaa ihan sitä kuvaa, mikä nimeltään kristityillä on tulevasta maailmasta ja ikuisuudesta.

      • Anonyymi

        Jossain Raamatussa muistaakseni on kirjoitettu " ... mutta maa pysyy iäti". Maapallo nykytiedon mukaan ei pysy ikuisesti, eivät edes tähdet ole ikuisia:

        https://www.avaruus.fi//uutiset/tahdet-sumut-ja-galaksit/suojattu-20.html

        Tähtien ja kaiken muunkin aines on kai tavallaan pysyvää, se tosin voi muuttaa muotoaan sangen paljon. Mustaan aukkoon joutuessaan aine kyllä muuttuu aivan tuntemattomaan muotoon.

        Pysyvää saattaa olla informaatio, mitä tuo sitten tarkoittaakaan.


    • Hei, nimim. myerkki
      Sitä millaista on kuoleman jälkeinen elämä, sitä ei tiedä meistä ihmisitä kukaan. Kristittyinä saamme luottaa Raamatun lupauksiin, siitä että turvaamalla Jeesuksen Kristuksen sovitukseen ristillä me saamme iankaikkisen elämän.
      Sitä millaista siellä on, voimme vain kuvitella. Uskomme, että iankaikkisuudessa olemme Jumalan huomassa ja hän pitää meistä huolta. Uskomme, että saamme uuden ylösnousemusruumiin ja iankaikkisessa elämässä ei ole sairautta eikä kipua.
      Kirkon sivuilla www.evl.fi sanotaan kuoleman jälkeisestä elämästä näin:
      "Kristus on kuollut puolestamme, jotta saisimme elää yhdessä hänen kanssaan. (1. Tess. 5:10).
      Kristinuskon käsitykseen kuolemasta sisältyy aina toivo. Tämä siitäkin huolimatta, että kuolema ja se, mitä ihmiselle kuoleman jälkeen tapahtuu, on salaisuus. Toivoa tuo se, että Jeesus kuoli ristillä ihmisten puolesta ja voitti näin kuoleman vallan. Ylösnoussut Kristus avasi myös ihmiselle tien ikuiseen elämään.
      Huolta ja murhetta kuolemasta lievittää siis toivo: kaikki ei pääty kuolemaan. Meille tänne jäävillä on lupauksen mukainen toivo jälleennäkemisestä.
      Tämän sanoman turvin kuollut ihminen voidaan jättää turvallisin mielin Jumalan käsiin ja Hänen armonsa varaan.
      Taivas kuvaa kristityn elämän lopullista päämäärää – se on perustavalla tavalla erilainen kuin nykyinen maailma. Raamatun mukaan taivaassa on hyvä olla. Taivas on ikuinen, mutta ajallisessa maailmassa eläville ihmisille vielä käsittämätön."


      Merja-pappi

      • Tut

        Lähestyn tätä kuunteleva_kirkon juttua siltä kantilta, että poimin esille ne tarinat, joissa on mielestäni joku totuuden häivä.

        Kannattaa muistaa, että kuunteleva_kirkon ei kannata puhua toisten puolesta, jokaisella omat mielipiteet.

        " Uskomme, että iankaikkisuudessa olemme Jumalan huomassa ja hän pitää meistä huolta. Uskomme, että saamme uuden ylösnousemusruumiin ja iankaikkisessa elämässä ei ole sairautta eikä kipua.
        Kirkon sivuilla www.evl.fi sanotaan kuoleman jälkeisestä elämästä näin:
        "Kristus on kuollut puolestamme, jotta saisimme elää yhdessä hänen kanssaan. (1. Tess. 5:10).
        Kristinuskon käsitykseen kuolemasta sisältyy aina toivo. "

        - Näissä on totuuden häiviä. Asiat voidaan muotoilla myös toisella tavalla.

        " Huolta ja murhetta kuolemasta lievittää siis toivo: kaikki ei pääty kuolemaan. Meille tänne jäävillä on lupauksen mukainen toivo jälleennäkemisestä.
        Tämän sanoman turvin kuollut ihminen voidaan jättää turvallisin mielin Jumalan käsiin ja Hänen armonsa varaan.
        Taivas kuvaa kristityn elämän lopullista päämäärää – se on perustavalla tavalla erilainen kuin nykyinen maailma. Raamatun mukaan taivaassa on hyvä olla."

        - Näissäkin jutuissa on jotain perää.

        Selvin ero kristinuskon erään perustajan ja nykykristinuskovaisuuden kanssa on tämä: ystäväni Jeesus Nasaretilainen ei ole sovittanut toisten syntejä ristillä, vaikka nasaretilainen olikin paaluristillä (roomalaisella ristillä) - kanssani.
        Sovitusuhrina oleminen ei toimi eikä ole toiminut - jokainen kehittyy aikanaan siihen pisteeseen, että voi jättää tämän maaplaneetan lopullisesti. Jeesuksista on kyllä ollut apua henkisellä tiellä ja henkisessä kehityksessä. Jeesus-tyyppejä on ainakin 2 kpl, jotka voisivat meille jotain opettaa.

        Eräs toinen ero on se, ettemme muka voi tietää tai meillä kellään ei ole kokemusta taivaista. Kokemusta on ja tietoa on, mutta monesti sitä oteta vastaan. Tiedon vastaanottamattomuus ja se, ettei ole riittäviä sanoja, on haaste.

        - Rakkauteen uppoaminen pelastaa. Siinä sanomani ydin. -

        Ihmiskunta on suurelta osin epäkypsä tarkemman tiedon vastaanottamiseen.

        Nyt NDE-sektorilla mennään eteenpäin ja vähitellen entisiäuskomusjärjestelmiä uudistetaan kehittyneempään kuosiin.


    • Kyllä ikuinen elämä on kauhistus. Aika tulee pitkäksi jo yksinäisinä hetkinä, mitä sitten ikuisuudessa?

      Kyllä te pipit, papit ja muut piispat olette kuin yksinkertaisten ja lapsellisten höynäyttäjiä. Houkutella nyt pitkästymään.

      Henki poistuu ihmisestä kun siirtymistarve tulee. Sitä nimitetään kuolemaksi.

      Siellä se henki sitten mennä viuhtoo, ehkä vaikka valon nopeudella.

      Semmoinen pienempi pyhä henki voisi aika kiva olla. Poikkeaisin minäkin jonkun peiton alla niin kuin Jeesuksen isäkin. Sikisi Pyhästä Hengestä, syntyi neitsyt Mariasta, sanotaan uskontunnustuksesa.

      Merkillistä on Jeesuksen toiminta uskontunnustuksen mukaan.

      On sieltä tuleva tuomitsemaan eläviä ja kuolleita.

      Jeesuksen "toimenkuva" on siis pelkkä tuomitseminen.

      • onvainmahdollisuuksia

        Ruuneman aivan oikei. Kaikki tämä on omaa näkemystäsi, miksi siis mikään muuttuisi kehon kuollessa. Tai miksi sinun kehosi kuolema muuttaisi mitään sinussa tai "maailmassa"
        Minulle riittää varmuus että on mahdollisuus oivaltaa uudelleen. Kun ruuneman tai kuka hyvänsä kerto omasta oivalluksestaan käsitän että jokaisella on mahdollisuus oivaltaa koska jopa hän on oivaltanut kaiken tuon minkä on ylöskirjannut , se ei ole aivan vähän.
        Miten kukaan oppisi mitään ellei pääsisi kokemaan oman oivalluksensa eli kokemuksensa tuloksia
        Kuolemassa vain pelko kuolee


      • ölkhpiui

    • aidiaidadsdadad

      ei semmoista ole
      se on samanlaista kun ennen syntymää
      kaikki kuolee joskus
      kaikki loppuu aikanaan
      elämä ihmisen
      maapallo loppuu
      aurinko loppuu
      ja lopuksi koko maailmankaikkeus loppuu
      ei ole enää sen jälkee yhtää mitää

    • sellaistaseon

      Ikuisuus on nyt ollakseen ikuisuus

      No miltäs se nyt tuntuu

    • OletKivaIhminen

      Kuoltuasi nouset ylös Taivaaseen ja tapaat Chee... Jumalan.

    • Kuolematonsieluni

      Tuonuoleisessa olo vaihtelee muutamista päivistä tuhansiin vuosiin r iippuen sielun kehitystasosta. Nuori sielu syntyy aika äkkiä takaisin karman lain mukaisiin elämänolosuhteisiin. Tappaja, rikollinen paha ihminen on nuori sielu. Vasta ollut eläimen kehossa.. Jeesuksen tai Budhan kaltainen sielu on jo kenties vapautunut jälleensyntymisen pakosta. Taiteilijasuelut jäävät kans tuonpuoleiseen haaveilemaan pitemmäksi aikaa. Tälläistä ajatusta täältä lapin korvesta...

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos kyseenalaistat toisten totuuden, menetät oman totuutesi. Osa 2
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18392690/jos-kyseenalaistat-toisten-totuuden-menetat-oman-totuutesi--osa-2

        Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18273516/ihmisen-metafyysinen-rakenne
        Me kaikki tunnemme ihmisen anatomian, mutta entä metafyysinen rakenne?

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18274310/ihmisen-metafyysinen-rakenne--osa-2
        Toinen esimerkki. Tehdäkseni asian niin selväksi. Vertauskuvallisesti keho on auto. Sielu tämän hienojakoisen kehon kuoressa on tämän auton matkustaja. Jää vielä selvittämättä, kuka on tämän monimutkaisen koneen kuljettaja? Ilmeisesti ei sielu. Sillä jos me olisimme tämän kehon kuljettaja, kaikki tapahtuisi elämässämme täysin niin kuin olemme suunnitelleet. Ja niin ei aina tapahdu. Se tarkoittaa joitakin kohtalon käänteitä, joitakin olosuhteita, joita haluaisimme välttää, mutta meidän on pakko jäädä niihin. Eli sanomme: "Kohtalo on johtanut..." tai minulle on tapahtunut jotakin..... tai jokin kohtalon voima. Eli tiettyyn pisteeseen asti minulla on vapaus, menen näin tai näin, mutta siinä on myös välttämättä jokin ennakointielementti ja tunnemme, että elämässämme on jokin muu voima, jotkut olosuhteet tai kohtalo, joka saa meidät toimimaan toisin kuin haluaisimme.

        Nämä ovat siis vertauskuvallisia esimerkkejä.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18274383/hienojakoinen-keho
        Mitä tarkoitetaan hienojakoisella keholla, Minulta on kysytty siitä täällä tällä palstalla. Tämä viestiketju on siis ikään kuin täydennys tähän viestiketjuun: ”Ihmisen metafyysinen rakenne”.
        Siis yksityiskohtaisemmin siitä, mitä hienojakoinen keho on, koska on hyvin tärkeää ymmärtää erot, nähdä sielun ja hienojakoisen kehon väliset erot. Valitettavasti ihmiset sekoittavat usein nämä käsitteet.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18285116/mita-ihminen-tekee-olipa-se-sitten-fyysista-tai-henkista-sama-energia-tulee-lopulta-takaisin
        Karman laki.
        Mitä ihminen tekee, olipa se sitten fyysistä tai henkistä, sama energia tulee lopulta takaisin

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18302336/vaununkuljettaja-(aly)-ja-ohjakset-(mieli)
        Vaunut ovat fyysinen keho; hevoset, jotka vetävät vaunuja, ovat viisi ulkoista aistia (kuulo, kosketus, näkö, maku ja haju); vaununkuljettaja (äly) ja ohjakset (mieli) ovat hienojakoinen keho, joka ohjaa vaunuja, ja matkustaja on sielu.

        https://pbs.twimg.com/media/BAOB-kiCIAAbZGa?format=jpg&name=small

        Vedat antavat meille vaihtoehtoisen näkemyksen psyyken luonteesta. Vedojen mukaan fyysisen kehon, joka on pelkkä biologinen mekanismi, ja sielun, joka on tietoisuuden lähde, lisäksi on olemassa myös hienojakoinen keho eli psyyke, joka on sielun ja kehon välinen kerros. Hienojakoinen keho toimii linkkinä sielun luonnollisten aistien ja kehon aistilaitteiden välillä.


        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18271273/gunat---materian-kolme-olomuotoa
        Aineellisessa maailmassa voimme havaita kolme perusprosessia, joita tapahtuu kaikkialla mikroskooppisesta tasosta universaalille tasolle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2317
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2103
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1718
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1530
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1447
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1419
    8. 52
      1288
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      66
      1234
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe