Onko järkeä.

Pitää keinotekoisesti koko maata asuttuna. Varsinkaan elinkelvottomia seutuja Kepulandiassa. Kaupungistumista tarvitaan lisää ja lisäksi kaupunkeihin tarvitaan joustavat halaptyömarkkinat!

69

141

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Korjaus: halpatyömarkkinat.

      • Jotain.rajaa

        Halpatyömarkkinat on sitä, että työntekijä tekee työnsä alipalkalla. Oletko valmis joustamaan eli alentamaan palkkaasi, jos saadaan halpatyömarkkinat?


      • Jotain.rajaa kirjoitti:

        Halpatyömarkkinat on sitä, että työntekijä tekee työnsä alipalkalla. Oletko valmis joustamaan eli alentamaan palkkaasi, jos saadaan halpatyömarkkinat?

        Osallistun talkoisiin jo nyt riittävästi maksamalla 50 prosenttia veroa projektipalkkioistani. Halpatyömarkkinoita tarvitaan vähempiarvoisen suorittavan työn teettämiseen.


      • OikeistoSosDem kirjoitti:

        Osallistun talkoisiin jo nyt riittävästi maksamalla 50 prosenttia veroa projektipalkkioistani. Halpatyömarkkinoita tarvitaan vähempiarvoisen suorittavan työn teettämiseen.

        Sitähän minäkin, että vain kaupungeissa tehdään tuota vähempiarvoista työtä.


      • perävuoto
        Pystyyn_kuollut kirjoitti:

        Sitähän minäkin, että vain kaupungeissa tehdään tuota vähempiarvoista työtä.

        Eiköhän se 'vähempiarvoinen oikea IT-ala' sinutkin elätä. Sellunkeitolla ei enää pärjää ja kaivostoiminta ei onnistu.


    • Siitä vain perustamaan kaupunkeja ja luomaan niihin halpatyömarkkinoita.

    • tedcruz

      On se jämptii ainaskii. Jokaisessa kylässä jossa kepu määrää on oltava vähintään kaksi lukiota, kolme peruskoulua, neljä uimahallia ja päällystetyt tiet.

    • NytPitääKysyä

      Sanoppa yksi elinkelvoton alue joka tulisi kokonaan tyhjentää

      • Suuret osat pohjoista Itä-Suomea.


      • onpanerokasta
        OikeistoSosDem kirjoitti:

        Suuret osat pohjoista Itä-Suomea.

        Rajaako meinasit heikentää.


      • NytPitääKysyä
        OikeistoSosDem kirjoitti:

        Suuret osat pohjoista Itä-Suomea.

        Sano konkreettisesti mistä kohtaa pohjoista Suomea kulkee raja jonka takaa aiot siirtää ihmiset pois


      • NytPitääKysyä kirjoitti:

        Sano konkreettisesti mistä kohtaa pohjoista Suomea kulkee raja jonka takaa aiot siirtää ihmiset pois

        Kainuun kohdalta.


      • OletkoMies
        OikeistoSosDem kirjoitti:

        Kainuun kohdalta.

        Oleppa sitten sanojesi mittainen mies ja laita pohjoisen sanomalehtiin mielipidekirjoitus, jossa vaadit koko pohjoisen Suomen tyhjentämistä Kajaani-Oulu linjan takaa. Ja muista ilmoittaa, että kyseessä on demarien ohjelma.


    • Muutos etenee hissukseen. Olen kyllä samaa mieltä siitä, ettei elinkelvottomia seutuja kannattaisi tekohengittää. Parempi olisi ottaa letkut irti kerralla ja panna vauhtia muuttoliikkeeseen. Asiat eivät vaan etene käytännössä niin.

      Ihmisiä pidättelee pari kolme asiaa. Tärkein niistä on ehkä syrjäseudulla olevaan kiinteään tai muuhun liikkumattomaan omaisuuteen pannut investoinnit. Investoinnit ovat muuttuneet suurelta osin tappiollisiksi ja niiden käyttöarvo on surempi kuin odotettu vaihtoarvo. Tämä koskee ennen muuta asuntoja. Niiden arvo on paljolti enää asumisessa, koska vaihtoarvo koko ajan laskee. Toisaalta taas esim. pääkaupunkiseudun asuntojen vaihtoarvot tuppaavat koko ajan nousta. Asuntojensa vaihtoarvojen kehitystä seuraamalla jokainen voi arvioida sitä, asuuko "oikeassa" paikassa Suomea. Vain maatalousmaan arvo on pysynyt koholla, koska maataloustuet eli veronmaksajien antamat lahjoitukset ovat kapitalisoituneet maatalousmaahan.

      Toinen pidättelevä tekijä on sitten paljon enemmän tunnepohjainen. Maaseudun ihmiset ovat kuin kissat. Ne ovat paikkauskollisia, kotiseuturakkaita. Ja tietysti joillain sukulaiset ja ystävät asuvat samoilla seuduin.

      Liikettä syntyy sukupolvien vaihtuessa. Lapset ja heistä varsinkin naispuoliset ovat valmiita lähtemään kaupunkeihin, usein ensin opiskelemaan. Moni heistä jää sitten sille tielleen. He puntaroivat elämisen laatua uudella paikkakunnalle verrattuna kotiseudun tarjoamiin mahdollisuuksiin. Useimmille sellaisen räknäyksen lopputulema on itsestään selvä. Kotiseudulla odottavat heikot taloudelliset mahdollisuudet lisättynä perinnöksi jäävän asuinvarallisuuden koko ajan tippuvaan arvoon. Lopulta se arvo on negatiivinen eli purkukustannuksetkin tulevat maksuun.

      Halpatyömarkkinoista olen aika lailla eri mieltä. Niiden luominen ei elätä pitkän päälle Suomea. Varmaan palveluelinkeihoihin tarvitaan halpatyövoimaa, mutta sellaisen pitäisi olla vain johonkin elämänvaiheeseen liittyvää eli ohimenevä vaihe. Tärkeämpää on saada väestö koulutettua siten, että maahan luodaan korkean osaamisen keitaita. Monen alan Silicon Valleyta. Korkean osaamisen aloilla syntyy vientituotteita ja niillä kyetään maksamaan paljon suurempia palkkoja kuin vähäisen koulutuksen aloilla. Kysyntävoimaa saadaan siitä, että meillä on ylettömän suuri keskiluokka, joka voi paksusti. Valitettavasti nykyinen hallitus ponnistelee kovin vähän sen eteen, että maahan syntyisi uusia innovaatioita. Jo yksin peliteollisuuden nousu kuin tuhkasta kertoo siitä, miten innolla ja uusien asioiden oppimisella kyetään saavuttamaan hyviä tuloksia. Sellainen mentaliteetti pitäisi levitä myös muille alueille.

      • Maaseutuyrittäjä.69

        Kohta porisoo pontikkapannut ristallivirran rannalla juu.


      • Niin kauan kuin Maalaisliitto-Keskusta saa luonnottoman yli 20 prosentin kannatuksen muutosta ei tapahdu. Vuonna 2019 onkin oikeastaan sama äänestääkö Kokoomusta vai Demareita kunhan Maalaisliitto-Keskusta saadaan oppositioon.


      • TotuusTuostakin

        Eniten keinotekoista elossapitoa joudumme tällä haavaa antamaan Helsingille. Uusimaa vielä pärjää kokonaisuutena, mutta Helsinki on jo tyystin letkuissa.

        Helsingissähän ei ole tuotannollista toimintaa oikeistaan lainkaan, alle 10% työssäkäyvistä työskentelee valmistavassa tuotannossa. Palvelut ovat Helsingin elinlanka, mutta sekin heikkenee koko ajan palvelusektorin siirtäessä yksikköjän halvemman vuokratason alueille Uudellamalla, esimerkiksi Vantaalle, Hyvinkäälle jne.

        Kauppakin kuihtuu Helsingin ydinkeskustassa, Stockmannin syöksykierre siitä konkreettisimpana esimerkkinä. Kivijalkakaupat ovat kuralla, eikä keskustan kauppakeskuksetkaan vedä entiseen malliin, kunhan Trio ja Redi valmistuvat, niin kauppakuolemat kantakaupungissa nousevat todelliseksi ongelmaksi slummiuttaen keskustaa.

        Suomi elää viennistä, ja viennin työpaikat ovatkin lupaavassa kasvussa. Metsäteollisuudessa on jopa jonkinmoinen nousuhdanne, investointeja on meneillään ja uusia putkessa, Turun telakan uutiset ovat positiivisia, Uudenkaupungin autotehdaskin on ilmoittanut kasvusta, Metso, Kone ja muut konepajat näyttävät suhteellisen hyvää tilauskantaa. Biotalouden investoinneista viimeisin suunnitelma on Pietarsaareen, aiemmin on esillä olleet Lappeenranta ja Kemi.

        Kaikki tuo kasvu Helsingin ja osin jopa Uudenmaan ulkopuolella. Toki siitä osa valuu Helsinkiin, yritykset tarvitsevat niitä b2b palveluita, mutta kuten todettua, nekin palvelut ovat alkaneet valua Kehäteiden taakse maakuntaan.

        Helsinki tarvitsee valtion tukemia hankkeita, kuten keskustakirjastoa, raidejokereita, pisararatoja jne pitääkseen yllä elinvoimaansa. Sekä valtionhallinnon byrokraattiarmeijaa. Matkailu on myös jonkinmoinen valopilkku Helsingille, hotelleja tulee edelleen lisää, ja niiden käyttöaste on kohtuullinen. Muutoin ollaan erilaisten verovarojen kierrätysten ja tukien varassa.


      • S24uomlaineN

        Olen samaa mieltä. Helsingin tekohengittäminen on syytä lopettaa. Julkisen hallinnon tehtävät ja maan hallinto on syytä siirtää elävään osaan maata.

        Olemme nyt nähneet kuinka Uusikapunkin, Pietarsaari ja Oulu saa investointeja. Hyvä hallitus.


    • näinsetuleemenemään

      maan voisi pitää kokonaan asuttuna mutta vain markkinaehtoisesti.
      ei ole järrkevää tarjota yhtä kattavia yhteiskunnan palveluita tahi infraa suokuopioille kuin asutuksen keskittymille.

      • Näinhän se tietysti on. Ei pidä tietenkään lähteä syrjäseutujen lahtaamiseen vain sen vuoksi, että ne ovat syrjäseutuja. Suomessa voi olla esim. matkailun vuoksi potentiaalisesti vetovoimaisia syrjäseutuja. Jo nyt kiinalaiset ovat löytämässä Lapin ja he eivät ihan helposti lopu, koska miljardiväki on vähintään 200 kertaa Suomen väkiluku.

        Suomesta pitäisi löytyä enemmän Peter Vesterbackan kaltaisia visionäärejä. Mies on aikonut opiskella kiinan kielen ja lähteä sen myötä hakemaan rahoitusta Helsinki- Tallinna tunnelille ja Pietarin kehäradalle. Vesterbacka arvioi, että hankkeilla olisi 1,3 % kasvuvaikutus Suomen bruttokansantuotteseen. Se olisi huomattavasti enemmän kuin Sipilän ja kumppaneiden puuhastelema 6 minuuttia työaikaa lisää, mitä kyseinen Vesterbacka pitää täysin älyvapaana tapana nostaa Suomea kuntoon. Kaiken lisäksi Kiinassa ilmeisesti ymmärretään tällaisten hankkeiden aikaansaamat kassavirrat paljon paremmin kuin Suomessa. Kiinassahan on jo monelta vuodelta näyttöä siitä, että siellä ymmärretään taloudellisia asioita paremmin kuin Euroopassa.


      • Mielipidepankki kirjoitti:

        Näinhän se tietysti on. Ei pidä tietenkään lähteä syrjäseutujen lahtaamiseen vain sen vuoksi, että ne ovat syrjäseutuja. Suomessa voi olla esim. matkailun vuoksi potentiaalisesti vetovoimaisia syrjäseutuja. Jo nyt kiinalaiset ovat löytämässä Lapin ja he eivät ihan helposti lopu, koska miljardiväki on vähintään 200 kertaa Suomen väkiluku.

        Suomesta pitäisi löytyä enemmän Peter Vesterbackan kaltaisia visionäärejä. Mies on aikonut opiskella kiinan kielen ja lähteä sen myötä hakemaan rahoitusta Helsinki- Tallinna tunnelille ja Pietarin kehäradalle. Vesterbacka arvioi, että hankkeilla olisi 1,3 % kasvuvaikutus Suomen bruttokansantuotteseen. Se olisi huomattavasti enemmän kuin Sipilän ja kumppaneiden puuhastelema 6 minuuttia työaikaa lisää, mitä kyseinen Vesterbacka pitää täysin älyvapaana tapana nostaa Suomea kuntoon. Kaiken lisäksi Kiinassa ilmeisesti ymmärretään tällaisten hankkeiden aikaansaamat kassavirrat paljon paremmin kuin Suomessa. Kiinassahan on jo monelta vuodelta näyttöä siitä, että siellä ymmärretään taloudellisia asioita paremmin kuin Euroopassa.

        Suomalainen yritysjohtaja on pääsääntöisesti kyvytön tehtäviinsä.


      • Ja_sinä_taas
        OikeistoSosDem kirjoitti:

        Suomalainen yritysjohtaja on pääsääntöisesti kyvytön tehtäviinsä.

        olet täysin kyvytön mihinkään järkevään kommentointiin yhdestäkään asiasta. Valitettavasti.

        Mölyapinat ovat mölyapinoita.


    • karjjaalaineen

      Hyvinhän tuo noille kusipää herran julleille, tämä ihana maaseutu tuntuu kelpaavan kesälomilla. Ehkäpä kohta sieltä etelästä lähdetään karkuun maaseudulle, koska siellä alkaa olla aika turvatonta noiden maahanmuuttajien ja kaikenlaisten lusmujen kettona. Mutta eipäs myödäkkään kusipää isoittelija herran nappuloille maata, eikä kesämökkejä, myydään ennen vaikka Venäläisille, jotka osaavat olla myös kohteliaita muitakin kohtaan.

      • likinäköäpontikka

        Kato uurestaa, samoja isäntiä ne loiset on siinä missä sinäkin.


      • Jos tuen kehitysalueita 25 000 eurolla kuussa katson että minulla on jotain sananvaltaa siihen mihin rahojani käytetään.
        Oikeastaan tuonne Itä-Suomeen voisi koota Suomen Venäjänmieliset ja muut hyödylliset idiootit ja antaa Ryssälle niin se rauhoittuisi.


      • siirtomaa_

        juuri näin maaseudulla on tärkeä arvonsa luonnonläheisenä kesänviettopaikkana. mutta ei sitä tarvitse yhteiskunnan ylettömästi tukea


      • Maaseudun vetovoima kesänviettopaikkana on myös vähenemässä. Tämä johtuu sukupovien vaihtumisesta. Suurilla ikäluokilla on vielä juurensa maaseudulla ja he tuntevat määrätynlaista luonnonläheistä ja romanttista kaipuuta erämaaelämään. Nuoret sukupolvet eivät enää ole yhtä innokkaita kesämökkeilyyn. Yhä enemmän vaihtoehdoiksi tulevat lasketteluviikot Lapissa ja ulkomaan matkailu.

        Etelästä ei lähdetä mihinkään karkuun. Ihminen vaan kaipaa loma-ajoiksi vaihtelua. Kesämökkeilyn arvo tässä ruletissa on koko ajan vähenemässä ja kaupallisten matkailupalvelujen lisääntymässä. Itä-Suomessa tilanne voi toki palautua hyväksi, jos venäläiset tulevat uudestaan mökkikaupoille. Se taas riippuu siitä, että Venäjä saisi taloutensa kuntoon. Ja se kuntoon saaminen tuntuu edellyttävän ainakin vallanvaihtoa Venäjällä.


      • Mielipidepankki kirjoitti:

        Maaseudun vetovoima kesänviettopaikkana on myös vähenemässä. Tämä johtuu sukupovien vaihtumisesta. Suurilla ikäluokilla on vielä juurensa maaseudulla ja he tuntevat määrätynlaista luonnonläheistä ja romanttista kaipuuta erämaaelämään. Nuoret sukupolvet eivät enää ole yhtä innokkaita kesämökkeilyyn. Yhä enemmän vaihtoehdoiksi tulevat lasketteluviikot Lapissa ja ulkomaan matkailu.

        Etelästä ei lähdetä mihinkään karkuun. Ihminen vaan kaipaa loma-ajoiksi vaihtelua. Kesämökkeilyn arvo tässä ruletissa on koko ajan vähenemässä ja kaupallisten matkailupalvelujen lisääntymässä. Itä-Suomessa tilanne voi toki palautua hyväksi, jos venäläiset tulevat uudestaan mökkikaupoille. Se taas riippuu siitä, että Venäjä saisi taloutensa kuntoon. Ja se kuntoon saaminen tuntuu edellyttävän ainakin vallanvaihtoa Venäjällä.

        Nykyihminen haluaa kesälomaltaan muuta kuin neljän viikon työleiriä alkeellisissa oloissa.
        Putin ei vapaaehtoisesti Venäjän johdosta väisty.


      • OikeistoSosDem kirjoitti:

        Nykyihminen haluaa kesälomaltaan muuta kuin neljän viikon työleiriä alkeellisissa oloissa.
        Putin ei vapaaehtoisesti Venäjän johdosta väisty.

        Ainoa konsti olisi saada mies kansainvälisen oikeuden eteen!


      • trendsetters
        Mielipidepankki kirjoitti:

        Maaseudun vetovoima kesänviettopaikkana on myös vähenemässä. Tämä johtuu sukupovien vaihtumisesta. Suurilla ikäluokilla on vielä juurensa maaseudulla ja he tuntevat määrätynlaista luonnonläheistä ja romanttista kaipuuta erämaaelämään. Nuoret sukupolvet eivät enää ole yhtä innokkaita kesämökkeilyyn. Yhä enemmän vaihtoehdoiksi tulevat lasketteluviikot Lapissa ja ulkomaan matkailu.

        Etelästä ei lähdetä mihinkään karkuun. Ihminen vaan kaipaa loma-ajoiksi vaihtelua. Kesämökkeilyn arvo tässä ruletissa on koko ajan vähenemässä ja kaupallisten matkailupalvelujen lisääntymässä. Itä-Suomessa tilanne voi toki palautua hyväksi, jos venäläiset tulevat uudestaan mökkikaupoille. Se taas riippuu siitä, että Venäjä saisi taloutensa kuntoon. Ja se kuntoon saaminen tuntuu edellyttävän ainakin vallanvaihtoa Venäjällä.

        olet pihalla kasvavasta trendistä 20-25- v. keskuudessa jonka puitteissa haetaan elämyksiä luonnosta sekä suht alkeellisista olosuhteista.

        eihän toki samanlaista maaseutu-lomanvietto buumia tulla kokemaan kuin maalta kaupunkeihin muuttaneiden sukupolvien aikana mutta jonkinasteista trendinpoikasta nuorilla aikuisilla pukkaa..


      • Putinluopunee2018
        OikeistoSosDem kirjoitti:

        Nykyihminen haluaa kesälomaltaan muuta kuin neljän viikon työleiriä alkeellisissa oloissa.
        Putin ei vapaaehtoisesti Venäjän johdosta väisty.

        Putin saattaa luopua vallasta melko piankin, viimeistään nykyisen kauden loputtua 2018. Venäjän taloudessa ei näy kuin synkkiä pilviä seuravien vuosien aikana. Putinkin tietää että eläkkeitä ja muita menoja pitää alkaa leikkaamaan viimeistään 2018 kun rahat alkavat huveta. Toistaiseksi käytetään reservirahastoa, mutta sen pohja saavutetaan nykyisellä öljyn hinnalla juuri 2018, sen jälkeen pitää alkaa käyttämään eläkkeisiin varattua eläkerahastoa ja samalla eläkkeitä pitää laikata ja eläkeikiä nostaa. Kansa saattaa nousta kapinaan, tuskin Putin haluaa silloin olla kapinan kohteena. Tosin jos öljyn hinta nousee edes 70 - 80 dollariin tynnyriltä, ei eläkerahastoon tarvitse kajota, silloin tilanne olisi Putinin vallasta luopumisen osalta toinen.


      • NäinStadissa
        Mielipidepankki kirjoitti:

        Maaseudun vetovoima kesänviettopaikkana on myös vähenemässä. Tämä johtuu sukupovien vaihtumisesta. Suurilla ikäluokilla on vielä juurensa maaseudulla ja he tuntevat määrätynlaista luonnonläheistä ja romanttista kaipuuta erämaaelämään. Nuoret sukupolvet eivät enää ole yhtä innokkaita kesämökkeilyyn. Yhä enemmän vaihtoehdoiksi tulevat lasketteluviikot Lapissa ja ulkomaan matkailu.

        Etelästä ei lähdetä mihinkään karkuun. Ihminen vaan kaipaa loma-ajoiksi vaihtelua. Kesämökkeilyn arvo tässä ruletissa on koko ajan vähenemässä ja kaupallisten matkailupalvelujen lisääntymässä. Itä-Suomessa tilanne voi toki palautua hyväksi, jos venäläiset tulevat uudestaan mökkikaupoille. Se taas riippuu siitä, että Venäjä saisi taloutensa kuntoon. Ja se kuntoon saaminen tuntuu edellyttävän ainakin vallanvaihtoa Venäjällä.

        Olet väärässä, niin tilastot kuin mielipidekyselyt kertovat juuri päinvastaista.

        Mökkeilyn suosio kasvaa, ympäristötietoiset nuoret haluavat mieluummin luontolomalle kotimaahan kuin suuria päästöjä aiheuttaville lentomatkoille ulkomaille. Luonnollisen ravinnon terveysvaikutukset ovat nousseet nuorten kuluttajien trendiksi, halutaan superfoodia ekologisesti suoraan luonnosta. Mökkien omistamiseen sen sijaan ei enää haluta sitoutua aiempien sukupolvien tapaan. Yksinkertaisena ihmisenä sotket tuon omistamisen haluttomuuden mökkeilyhaluttomuudeksi, mutta eihän se ole ensi kerta kun ymmärryksesi ei riitä.

        Mökin omistamiseen ei haluta siis haluta sitoutua. Tämä on hyvä asia maaseudun asukkaille. Mökkien ylläpito, vuokraustoiminta ja lisäpalvelut, vaikkapa opastetut marja- ja sieniretket, tuovat työtä ja ansiotuloja paikallisille ihmisille.

        Heikosti varustellut sähköttömät ja vesijärjestelmiä vailla olevat mökit jäävät tietysti pois käytöstä ja ränsistyvät, mutta sellaisia ei käytännössä enää olekkaan kuin joillakuilla eläkepaapoilla, uudemmat mökit ja hyvin ylläpidetyt vanhemmat mökit ovat jo aikaa sitten sähköistetty (mahdollisesti auronkosähköllä) ja varustettu vesisysteemein. Niiden käyttö pysyy vakaana.


      • WannabeeMiljonäri
        OikeistoSosDem kirjoitti:

        Jos tuen kehitysalueita 25 000 eurolla kuussa katson että minulla on jotain sananvaltaa siihen mihin rahojani käytetään.
        Oikeastaan tuonne Itä-Suomeen voisi koota Suomen Venäjänmieliset ja muut hyödylliset idiootit ja antaa Ryssälle niin se rauhoittuisi.

        Välittömästi kun kykenet tuon tukesi osoittamaan 25000,-/kk. saat taatustikin puhe- ja päätäntävaltaa asiassa.


      • Putinluopunee2018 kirjoitti:

        Putin saattaa luopua vallasta melko piankin, viimeistään nykyisen kauden loputtua 2018. Venäjän taloudessa ei näy kuin synkkiä pilviä seuravien vuosien aikana. Putinkin tietää että eläkkeitä ja muita menoja pitää alkaa leikkaamaan viimeistään 2018 kun rahat alkavat huveta. Toistaiseksi käytetään reservirahastoa, mutta sen pohja saavutetaan nykyisellä öljyn hinnalla juuri 2018, sen jälkeen pitää alkaa käyttämään eläkkeisiin varattua eläkerahastoa ja samalla eläkkeitä pitää laikata ja eläkeikiä nostaa. Kansa saattaa nousta kapinaan, tuskin Putin haluaa silloin olla kapinan kohteena. Tosin jos öljyn hinta nousee edes 70 - 80 dollariin tynnyriltä, ei eläkerahastoon tarvitse kajota, silloin tilanne olisi Putinin vallasta luopumisen osalta toinen.

        Ei Fasisti mihkään lähde muuta kuin pakolla.


      • Mielipidepankki kirjoitti:

        Maaseudun vetovoima kesänviettopaikkana on myös vähenemässä. Tämä johtuu sukupovien vaihtumisesta. Suurilla ikäluokilla on vielä juurensa maaseudulla ja he tuntevat määrätynlaista luonnonläheistä ja romanttista kaipuuta erämaaelämään. Nuoret sukupolvet eivät enää ole yhtä innokkaita kesämökkeilyyn. Yhä enemmän vaihtoehdoiksi tulevat lasketteluviikot Lapissa ja ulkomaan matkailu.

        Etelästä ei lähdetä mihinkään karkuun. Ihminen vaan kaipaa loma-ajoiksi vaihtelua. Kesämökkeilyn arvo tässä ruletissa on koko ajan vähenemässä ja kaupallisten matkailupalvelujen lisääntymässä. Itä-Suomessa tilanne voi toki palautua hyväksi, jos venäläiset tulevat uudestaan mökkikaupoille. Se taas riippuu siitä, että Venäjä saisi taloutensa kuntoon. Ja se kuntoon saaminen tuntuu edellyttävän ainakin vallanvaihtoa Venäjällä.

        Vaimo hinkuu maalle. Olen aika hyvin pystynyt välttämään marjahelvetin ym. luterilaisen moraalin pakkomielteet tänä vuonna.


    • kaippasilläon

      Sotkamon yhteen paskavaaraan kipattu kohta miljardeja.

    • NäinStadissa

      Tuo skenaariosi on jo pitkälti totta.

      Helsinki, joka on elinkelvoton paikka, elinkelvoton polittisin päätöksin hirmukorkeiksi hinattujen elinkustannusten vuoksi, on halpatyövoiman keskittymä.

      Halpatyövoiman palkka ei riitä asumiskuluihin eikä muihin jokapäiväisiin tarpeisiin, joten heille on maksettava hirmuisia summia tukiaisina. Asumistuen kustannus tänä vuonna jo toista mijardia yksin Helsingin osalla, toimeentulotukeakin satoja miljoonia, muista sosiaaliavustuksista vielä sievoinen lasku niistäkin. Valtio maksaa.

      Tuollaiset keinotekoisesti elätettäville alueille syydettävät tuet pitää todellakin lopettaa. Asumistuki ja toimeentulotuki pois vaan, silloin markkinaehtoisuus joko laskee kustannustasoa siedettäväksi tai pakottaa keinotekoisesti ylläpidetyn asumisen etsimään edullisempaa paikkaa.

      • Halpaduuneja voi mainiosti tehdä kahta samanaikaisesti. Esim. siivousta ja kaupan kassan työtä. Aina saa valittaa.
        Tähän voitaisiin yhdistää myös vastikkeellinen sosiaaliturva ns. kansalaistilin muodossa.


      • Milfou
        OikeistoSosDem kirjoitti:

        Halpaduuneja voi mainiosti tehdä kahta samanaikaisesti. Esim. siivousta ja kaupan kassan työtä. Aina saa valittaa.
        Tähän voitaisiin yhdistää myös vastikkeellinen sosiaaliturva ns. kansalaistilin muodossa.

        Hienoa, kun ei ole yhtäkään työpaikkaa, voisi tehdä kahtakin. Etpä ole älyllä ainakaan pilattu.


      • Milfou kirjoitti:

        Hienoa, kun ei ole yhtäkään työpaikkaa, voisi tehdä kahtakin. Etpä ole älyllä ainakaan pilattu.

        Niitä työpaikkoja saadaan purkamalla työmarkkinoiden jäykkiä rakenteita toope.


      • Olettaasaineissa
        OikeistoSosDem kirjoitti:

        Halpaduuneja voi mainiosti tehdä kahta samanaikaisesti. Esim. siivousta ja kaupan kassan työtä. Aina saa valittaa.
        Tähän voitaisiin yhdistää myös vastikkeellinen sosiaaliturva ns. kansalaistilin muodossa.

        Vai sellaisia se aseveli- sossujen nimeen vannova turhake, kaverikonsultti tumailee... oppi-isäsi kääntyisivät haudassaan jos tietäisivät että moisia höpistään heidän perintöään häväisten


      • PerseKarvaJombenJOHTO

        Vuokranantajilla on mahdollisuus hinnoitella vuokra tappiin saakka, jolloin yhteiskunnan maksama asumistuki nousee seudun markkinavuokraa suuremmaksi.
        Sossu kun ei aina skarppaa asiassa koska työtä tehdään paineessa liukuhihnalta.


      • Olettaasaineissa kirjoitti:

        Vai sellaisia se aseveli- sossujen nimeen vannova turhake, kaverikonsultti tumailee... oppi-isäsi kääntyisivät haudassaan jos tietäisivät että moisia höpistään heidän perintöään häväisten

        Historia tulee näyttämään että olin oikeassa Sosialidemokraattisen puolueen linjan suhteen. Nimi pitäisi muuttaa Suomen Demokraateiksi.
        Kahvia vahvempaa en ole nauttinut.


      • Milfou
        OikeistoSosDem kirjoitti:

        Niitä työpaikkoja saadaan purkamalla työmarkkinoiden jäykkiä rakenteita toope.

        Niin, ne klassiset jäykät rakenteet. Rakenteelliset ongelmat.

        Mitähän ne sitten konkreettisesti ovat?


      • Milfou kirjoitti:

        Niin, ne klassiset jäykät rakenteet. Rakenteelliset ongelmat.

        Mitähän ne sitten konkreettisesti ovat?

        Irtisanomissuoja noin esimerkkinä.


      • OletkoNoinTyhmä
        OikeistoSosDem kirjoitti:

        Halpaduuneja voi mainiosti tehdä kahta samanaikaisesti. Esim. siivousta ja kaupan kassan työtä. Aina saa valittaa.
        Tähän voitaisiin yhdistää myös vastikkeellinen sosiaaliturva ns. kansalaistilin muodossa.

        Ei helkkari, ei siitä kaupan kassalta voi poistua rätin kanssa siivoamaan, tai pienissä kaupoissa ehkä, mutta näissä Prismoissa ei. Jos kassatyöläisellä olisikin aikaa siivota samanaikaisesti kassatyön kanssa, ei siitä kuitenkaan makseta erikseen.

        Eri juttu on olla kahdessa työpaikassa saman aikaisesti, ja tehdä niitä töitä eri vuorokauden aikaan tai toista työtä vapaapäivinä. Mutta ei siis kanta työtä samanaikaisesti.


      • KysympähänVaan
        OikeistoSosDem kirjoitti:

        Irtisanomissuoja noin esimerkkinä.

        Irtisanomissuoja ja yleissitovuus ovat juuri niitä rakenteia joita SDP, siis tämä puolue jonka nimissä esiinnyt, puolustaa syvälle poteroonsa kaivautuneena.

        Miten ihmeessä luulet puolueesi ay-jäärien ryhtyvän purkamaan noita jäykkyyksiä


      • OletkoNoinTyhmä kirjoitti:

        Ei helkkari, ei siitä kaupan kassalta voi poistua rätin kanssa siivoamaan, tai pienissä kaupoissa ehkä, mutta näissä Prismoissa ei. Jos kassatyöläisellä olisikin aikaa siivota samanaikaisesti kassatyön kanssa, ei siitä kuitenkaan makseta erikseen.

        Eri juttu on olla kahdessa työpaikassa saman aikaisesti, ja tehdä niitä töitä eri vuorokauden aikaan tai toista työtä vapaapäivinä. Mutta ei siis kanta työtä samanaikaisesti.

        Nämä ovat pitkälti asennekysymyksiä.


      • OikeistoSosDem kirjoitti:

        Irtisanomissuoja noin esimerkkinä.

        Irtisanomis-suoja ei muodosta ongelmaa kuin keplottelijoille. Oikeiden työnanatajien kanssa se ei ole ongelma.


      • KysympähänVaan kirjoitti:

        Irtisanomissuoja ja yleissitovuus ovat juuri niitä rakenteia joita SDP, siis tämä puolue jonka nimissä esiinnyt, puolustaa syvälle poteroonsa kaivautuneena.

        Miten ihmeessä luulet puolueesi ay-jäärien ryhtyvän purkamaan noita jäykkyyksiä

        Suomen Demokraatit kyllä pistävät töpinäksi.


      • OikeistoSosDem kirjoitti:

        Nämä ovat pitkälti asennekysymyksiä.

        Ei asenne, vaan lähinnä kyseessä on se ongelma, että jostain syystä voiton maksimointi on mennyt liian pitkälle. Sitä perustellaan tehokkuudella, vaikka kyse on ahneudesta.
        Olen samaa mieltä nikin "hienoa.idiootti" kanssa siitä, että irtisanomissuoja ei ole ongelma todelliselle työnanatajalle, vain ketkuilijoille.


      • Turmiola.Tommi kirjoitti:

        Ei asenne, vaan lähinnä kyseessä on se ongelma, että jostain syystä voiton maksimointi on mennyt liian pitkälle. Sitä perustellaan tehokkuudella, vaikka kyse on ahneudesta.
        Olen samaa mieltä nikin "hienoa.idiootti" kanssa siitä, että irtisanomissuoja ei ole ongelma todelliselle työnanatajalle, vain ketkuilijoille.

        Kapitalismi on voiton maksimointia. Ja ahneus on hyve. Tämä ahneus hyödyttää myös heikoimpia.


      • OikeistoSosDem kirjoitti:

        Kapitalismi on voiton maksimointia. Ja ahneus on hyve. Tämä ahneus hyödyttää myös heikoimpia.

        Sitäpaitsi pieni pelko kohentaa kummasti työsuorituksia.


      • OikeistoSosDem kirjoitti:

        Kapitalismi on voiton maksimointia. Ja ahneus on hyve. Tämä ahneus hyödyttää myös heikoimpia.

        Ei pidä paikkaansa. Vain ns. äärikapitalistin omassa mielessä, kun ei näe muille aiheuttamaansa - ei halua nähdä, eikä välitä nähdä. Se on juuri se, joka liian pitkään liiallisena aiheuttaa radikalisoitumista - sisällissotia. Kun eriarvoistuminen on mennyt liian pitkälle.


      • OikeistoSosDem kirjoitti:

        Sitäpaitsi pieni pelko kohentaa kummasti työsuorituksia.

        Hetkellisesti, mutta vain tosiaan hetkellisesti.


      • Oikeistosossulle
        OikeistoSosDem kirjoitti:

        Nämä ovat pitkälti asennekysymyksiä.

        Torvi, et ymmärtänyt


      • Kovasti tuntuvat saitin sosialistit kannattavan Stalinin käyttämää "asutuspolitiikkaa" Porukka junaan, ovet lukkoon ja menoksi. Stalin tosin ei jättänyt alueita autioksi vaan asutti ne venäläisillä.

        Pari juttua tuossa on jäänyt näiltä sosialisteilta huomiotta. Jokainen uusi asukas kaupungissa maksaa eikä tulijoilla ole varaa sitä maksaa. Se jää siis yhteiskunnan maksettavaksi. En tiedä paljonko per henkilö, mutta aika summa kuitenkin.

        Suuri osa työttömistä on sellaisia joiden ammattitaidolla ei ole enää kysyntää. Liukuhihnatöitä mallia 60-luku ja Volvon/Saabin malliin ei ole. Ei ne kaikki kaupan kassallekaan mahdu.

        Miksi sosialistit haluavat lopettaa vain syrjäseutujen tuen? Kaikki tuet pois ja ne pärjää jotka osaavat. Taitaisi mömmö paitapojullekin tulla hätä käteen.


      • NäinSeMeneee
        DV8_HellRaiser kirjoitti:

        Kovasti tuntuvat saitin sosialistit kannattavan Stalinin käyttämää "asutuspolitiikkaa" Porukka junaan, ovet lukkoon ja menoksi. Stalin tosin ei jättänyt alueita autioksi vaan asutti ne venäläisillä.

        Pari juttua tuossa on jäänyt näiltä sosialisteilta huomiotta. Jokainen uusi asukas kaupungissa maksaa eikä tulijoilla ole varaa sitä maksaa. Se jää siis yhteiskunnan maksettavaksi. En tiedä paljonko per henkilö, mutta aika summa kuitenkin.

        Suuri osa työttömistä on sellaisia joiden ammattitaidolla ei ole enää kysyntää. Liukuhihnatöitä mallia 60-luku ja Volvon/Saabin malliin ei ole. Ei ne kaikki kaupan kassallekaan mahdu.

        Miksi sosialistit haluavat lopettaa vain syrjäseutujen tuen? Kaikki tuet pois ja ne pärjää jotka osaavat. Taitaisi mömmö paitapojullekin tulla hätä käteen.

        Sosialisteilla on sosialistin opit, Stalin oli sosialisti, näillä pallopaitamielipidepankkiautomaateilla on halu päästä toteutamaan stalinin keinoja.


      • kuiskäymeiti

        Sumistuki loppuu siinä tapauksessa myös Seinäjoelta ja Kuopiosta.


      • aimekisarahaTUKEE
        kuiskäymeiti kirjoitti:

        Sumistuki loppuu siinä tapauksessa myös Seinäjoelta ja Kuopiosta.

        Seinäjoen postista kenkää saaneille kovat ajat.


      • realmccoy
        OikeistoSosDem kirjoitti:

        Historia tulee näyttämään että olin oikeassa Sosialidemokraattisen puolueen linjan suhteen. Nimi pitäisi muuttaa Suomen Demokraateiksi.
        Kahvia vahvempaa en ole nauttinut.

        historia tulee näyttämään että, toisin kuin eläinten hyvinvointi, eläinkunnan älykkäimpien olentojen hyvinvointi perustuu täysin muuhun kuin ikääntyneiden kunnalliskonsultti-kellokallejen lahjattomuudessaan imemiin myöhäiskapitalistisiin jyrkkiin näkemyksiin.

        olet vainhäpeäksi itsellesi, säälittävä sossu-eläkeläinen tökeröine mielipiteinesi!


      • realmccoy kirjoitti:

        historia tulee näyttämään että, toisin kuin eläinten hyvinvointi, eläinkunnan älykkäimpien olentojen hyvinvointi perustuu täysin muuhun kuin ikääntyneiden kunnalliskonsultti-kellokallejen lahjattomuudessaan imemiin myöhäiskapitalistisiin jyrkkiin näkemyksiin.

        olet vainhäpeäksi itsellesi, säälittävä sossu-eläkeläinen tökeröine mielipiteinesi!

        Puskasta huudettua kateellisten kitinää.


      • joletpelkkäjälkeenjäänyt
        OikeistoSosDem kirjoitti:

        Puskasta huudettua kateellisten kitinää.

        kuka muka edustamaasi mennyttä maailmaa kadehtisi?


      • gfhsssssssss
        OikeistoSosDem kirjoitti:

        Puskasta huudettua kateellisten kitinää.

        Puskastahan sinäkin kirjoitat. Palaa asiaan sitten kun kirjoitat omalla nimelläsi.


      • Karavaani kulkee ja lahjattomat kitisee!


    • pelkkäkuntakonsultti

      oikeistotussu hapattaakirjoituksillaan asevelisosialistien perintöä...

    • kunnanelätti

      oikeistotussu... olet pelkkä papukaija vai oikeammin paukakaija.
      valitse aseesi höperö kuntakonsultti, mistä haluat väitellä säälittävä sosialistipopulisti?

    • hyväsipilä

      On järkeä. Pitäähän sitä jossain osassa maata olla terveempiä ja järkevämpiä ihmisiä, kuin mm. Helsingissä, joka alkaa slummiutua kokonaan.
      Muualla maassa on raitis ilma, tilaa hengittää, rauhallista ja kaunista.
      Ihminen tarvitsee ruoan lisäksi eniten noita kaikkia mainitsemiani asioita, eikä mitään "muka" kiirettä, vellovia massoja joutilaita kaduilla ja ostoskeskuksissa, huume-ja känniveikkoja ym.ym. joita liian ahtaaseen asutetuissa paikoissa näkee paljon.
      Ihmisillä on paha olla tuollaisissa paikoissa. Ongelmat vain lisääntyvät ja joittenkin mielestä vielä pitäisi muun maan asukkaiden ahtautua samaan paskaläjään.
      Älä unta nää.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      67
      2073
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      80
      1435
    3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      87
      1408
    4. 52
      1273
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      160
      1032
    6. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      1019
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      940
    8. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      908
    9. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      41
      901
    10. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      893
    Aihe