Norjanlohi on Suomessa EU:n HALVINTA !

NASDAQ-LOHI

227

6919

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • norja-ykkönen
      • Anonyymi

        Kovimpia rahastamaan ällöttävälllä rasvalla, Suomessa vihreät haluaa estää kaiken kalankasvatuksen.


    • parasLohi

      Norjan lohen voittokulku on taattu. Se maksaa, mutta laatu maksaa aina.

      • mikämaxaa

        Laatu maksaa, mutta miksi sitten norjalainen höttö-"lohi" maksaa? Kotimaista laadukasta Kirjolohta saa halvemmalla. Eivätkä takuulla ole syöneet ydinjätteitä ja antibiootteja.


      • Anonyymi
        mikämaxaa kirjoitti:

        Laatu maksaa, mutta miksi sitten norjalainen höttö-"lohi" maksaa? Kotimaista laadukasta Kirjolohta saa halvemmalla. Eivätkä takuulla ole syöneet ydinjätteitä ja antibiootteja.

        Kirjolohi ei ole lohi. Suomalainen kirjolohi tarkoittaa Itämeressä kasvanutta kalaa, Itämeri ei ole oikea meri vaan jätevesiallas.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kirjolohi ei ole lohi. Suomalainen kirjolohi tarkoittaa Itämeressä kasvanutta kalaa, Itämeri ei ole oikea meri vaan jätevesiallas.

        Keinotekoisesti antibiooteilla ruokittu kassilohi ei ole lohi, valtavasti tauteja kuten dokumenteista selviää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Keinotekoisesti antibiooteilla ruokittu kassilohi ei ole lohi, valtavasti tauteja kuten dokumenteista selviää.

        Kaikki Norjan lohet ovat kassilohia, naurettavaa puhua merilohista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kirjolohi ei ole lohi. Suomalainen kirjolohi tarkoittaa Itämeressä kasvanutta kalaa, Itämeri ei ole oikea meri vaan jätevesiallas.

        Kirjolohen nimen taisi keksiä UKK sateenkaarenrautu se kait oikeasti on ?


    • 9665

      Kallistuu jatkuvasti. Silti en kirjolohta syö.

      • Anonyymi

        Ostan vain savustettuna tai graavattuna silloin kun on tarjouksessa. Rajahinta minulla 17,00 €/kg. Yhä harvemmin sitä enää löytyy.
        Kukapa kertoisi minulle, mitä kauppojen ylikalliille ruuille tapahtuu? Koskaan en ole nähnyt sellaisten kenenkään kauppakärryyn eksyvän. Koskee siis nykyisiä kalatuotteita ja Lidlin ulkomaanherkkuja. Eivät päädy alannusmyynteihin kuin poikkeustapauksissa eikä kauppiaat itse pysty syömään sellaisia määriä.
        Kertoi muuten yksi kauppiaan rouva, että heillä syödään vain kalleimpia ruokia ja kaikki se merkitään mittatappioiksi ja kelpaa verovirkailijoille. Muutenkin sanoi, että suurin työ on yrittää välttää verotusta ja että rahaa tulee kuin lapiolla kantaen. Keskusliike määrää rajat, missä hinta saa vaihdella, halvemmalla ei saa myydä. Kyseessä oli savolainen pieni K-kauppa. Mutta sen rouvan pillu oli kyllä parasta ikinä saamaani - ja aina käyttövalmis!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ostan vain savustettuna tai graavattuna silloin kun on tarjouksessa. Rajahinta minulla 17,00 €/kg. Yhä harvemmin sitä enää löytyy.
        Kukapa kertoisi minulle, mitä kauppojen ylikalliille ruuille tapahtuu? Koskaan en ole nähnyt sellaisten kenenkään kauppakärryyn eksyvän. Koskee siis nykyisiä kalatuotteita ja Lidlin ulkomaanherkkuja. Eivät päädy alannusmyynteihin kuin poikkeustapauksissa eikä kauppiaat itse pysty syömään sellaisia määriä.
        Kertoi muuten yksi kauppiaan rouva, että heillä syödään vain kalleimpia ruokia ja kaikki se merkitään mittatappioiksi ja kelpaa verovirkailijoille. Muutenkin sanoi, että suurin työ on yrittää välttää verotusta ja että rahaa tulee kuin lapiolla kantaen. Keskusliike määrää rajat, missä hinta saa vaihdella, halvemmalla ei saa myydä. Kyseessä oli savolainen pieni K-kauppa. Mutta sen rouvan pillu oli kyllä parasta ikinä saamaani - ja aina käyttövalmis!

        K-kauppias maksaa veroa siitä edusta että omistaa elintarvikeliikkeen, vero peritään otat kaupasta ruokaa itsellesi tai et? Eräs kauppias sanoi että kannattaa syödä hyvää ? Olisihan se tyhmää jos myyt elintarvikkeita ja itse söisit jämiä ?


    • mystistäjoson

      Onpa erikoista. Eihän Norja kuulu edes EU:iin.

    • kansaValitsee

      Norjan lohi myy, vaikka se on kalliimpaa. Kansa haluaa turvallista ja antibioottivapaata lohta. Siksi norjalainen lohi on parasta. Tietysti myös maku.

      • Anonyymi

        Siksi ei kannatakaan ostaa norjalasia kassilohia, otahan selvää miten paljon tauteja niissä on ja siksi pitää syöttää antibiootteja. Ei niissä kasseissa ahtaasti pystykään kasvamaan terveenä.


    • Lohi-indeksi
      • Anonyymi

        Halventuisi lisää niin saisi hyvää biopolttoainetta!


    • Lidl-lohitarjous

      Johtuu Norjan kruunun ja öljyn heikkenemisestä.

      • kala_le

        annoskala myytiin käsistä seuraava kamppanja keväällä
        htps://im.mtv.fi/image/6772884/landscape16_9/752/.


      • Anonyymi
        kala_le kirjoitti:

        annoskala myytiin käsistä seuraava kamppanja keväällä
        htps://im.mtv.fi/image/6772884/landscape16_9/752/.

        Kassialmat ostaa kassilohia :D


    • JärkevämmätHinnat

      Lidlissä on myyty eilen ja tänään todella paljon lohta. Hinta ja Laatu ratkaisee!

      • Anonyymi

        Ei myy paljon ollenkaan, kerran erehdyin ostamaan ja maistui pilaantuneelta.


    • Noja-Oulu-Eurooppa

      Hätälän pakkaamia kalatuotteta Lidlin kautta Eurooppaan.

    • tarjouskalaa

      9.90€ /kg Norjanlohi Prismassa!

    • TalvilohtaNorjasta

      Iso talvilohi on ehdottomasti parasta. Kirjolohi on kuraa.

    • Sushikalaa
    • Norja-SuperiorSalmon

      Kuluttajaa hemmotellaan.

    • makuerorako

      Nyt kokonaista kirjolohta on myyty 5.99€ kilo. Ei ihme, kun hyvää merilohifilettä saa 12.50 kilo.

      • Anonyymi

        Nyt jo hinta 2-3 kertainen.


    • Lohen-hintakäyrä
    • Kuluttaja-hyötyy
      • Vähänpidemmälle

        Vaikuttaahan ne kuljetuskustannuksetkin... viedäänkö Ouluun vai Roomaan.


      • Anonyymi
        Vähänpidemmälle kirjoitti:

        Vaikuttaahan ne kuljetuskustannuksetkin... viedäänkö Ouluun vai Roomaan.

        Käytetään perkattavana Kiinassa, sitten Suomeen myyntiin. Kuinka vanhana jo heti kauppaan tullessaan? Kahdesti olen pilaantuneen lohen ostanut, kerran S-marketista ja toisen kerran K-marketista. Haisivat jo paketin avatessani. Ja kerran puolimätää silakkaa. Siihen loppui kalan osto marketeista. Kauppahallista olen saanut hyvää, mutta kallista tuoretta kalaa. Kerran satuin paikalle ja ostin kalastajalta vastapyydettyä suoraan veneestä; olipa todella hyvää ja hintakin kohdallaan!


    • ostajan-valinta
    • nyt-on-halpaa
    • MidNorge

      Prismassa myytiin pikkulohesta (2kg) fileoitua vakuumifilettä 8.5€ kilo. Se lohi oli lötköä vähärasvaista lohta. Ei kepaa sushiin.

    • kolme-kotiin

      Petikon CM myi Norjan merilohta hintaan 7.95 kg.

    • helppojanopearesepti

      Lohen paistajalle perusohje

      suolan ja mausteiden lisääminen on makuasia,
      lohi on niin mieto ja hyvänmakuinen, että sen maustaminen kannattaa aloittaa varovasti
      Varsinkin suolaa ei saa pois, mutta aina voi lisätä.

      Tässä paisto-ohje aloittelijalle.
      https://www.youtube.com/watch?v=T4GCgk3uyk0

      Kala on terveellistä ja maukasta

      • Kallistuu

    • PonuPate

      Ostakaa kotimaista tuoretta kalaa.
      Muikkua.Siikaa.Ahventa.Haukea.Kuhaa.Silakkaa.
      Norjalainen kassilohi on jo viikon vanhaa,kun se tulee kauppoihin myyntiin.

      Noin 80% suomessa syödystä kalasta / kalajalosteista tulee ulkomailta.

      • Anonyymi

        Kaiki mikä tulee Pohjanlahdesta, Suomenlahdesta tai Itämerestä on myrkyllistä.


    • 12.5-euroa-kg

      Lohi on nyt suurta ja edullista.

    • huonoa-lohta

      Tamperelaisessa Sussi ravintolassa sai kymmenet asiakkaat mahataudin Norjan lohesta.

      • eiuskoisiolevantotta

        Se siitä raaka-ravinnosta - tuli raaka-aine mistä tahansa niin henkilöstön käsien hygieniaan et voi vaikuttaa.

        Kun näkee ihan televisioonissa näiden "tseffien" hygienia-osaamisen niin mitä se on todellisessa tekemisessä - ei hjuva ja silti joku "tseffi" kieltäytyy hygieniapassista vaikka oma osaaminen on kateissa.

        Pahinta tekee näiden "tseffien"ylimielisyys asiakkailleen tehdyn ruoan suhteen - kaikki mikä lähtee keittiöstä tulee olla syötävää ilman Björkin aiheuttamia ruokamyrkytyksiä - ruoan pitää olla hyvää ja riittävästi, mutta tämän totuuden nämä primadonnat ovat unohtaneet ja rahastavat finedining-paskaallaan ja wannabeet komppaa.


    • tseffi
    • qpwjfwq

      Kallistuu joulun lähestyessä.

    • kalaa
    • Norjalaista

      Halpaa ja hyvää.

    • Nakkimamma

      Ajatelkaa lapsia hyvät ihmiset. Ei kala maistu pienille suille. Heille höyrytettyjö nakkeja ja ketsuppia, samoin aikuisille! Juhlat voi alkaa!

      • kalaa

        Kalaa


    • salmon
      • Kallista.on

        EI jatku.


    • Aitolohta
    • Jugran.Bujut

      Lohi on halpaa Suomessa. Ameriikassa se on yli kaksi kertaa sen hintaista.

      Tosinaan tosin saa villilohta ja se on aina hintansa arvoista.

    • Anonyymi

      Kirjolohi on rapaa. Täällä Ruotsissa sitä ei kukaan syö.

      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiinassa talous sakkaa. Norjasta ostetaan vähemmän lohta. Nyt saa huippulaatuista isoa lohta halvalla.

        Lohifilettä 8.90 € kilo.


    • Anonyymi

      Norjan isoa filettä saa 10.90 €/kg.

      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Norjassa puhtaassa valtameressä kasvatettu lohi on kirjolohta maukkaampaa ja ratkaisevasti terveellisempää.
        Se on todistettu . Antibioottien käyttö on Norjassa olematonta. Suomessa se on satakertaista.

        Suomessa saa nyt priima isoa merilohta halvalla.
        Pian alkaa lohien kasvatus avomerellä yli 400m pitkässä aluksessa.

        https://www.maritime-executive.com/article/in-2020-the-world-s-longest-vessel-will-be-a-fish-farm

        Alusta hinataan nyt Kiinasta Norjaan.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Norjassa puhtaassa valtameressä kasvatettu lohi on kirjolohta maukkaampaa ja ratkaisevasti terveellisempää.
        Se on todistettu . Antibioottien käyttö on Norjassa olematonta. Suomessa se on satakertaista.

        Noinsanotusti "Norjan lohi" ei ole Norjan vesiä nähnytkään. Kasvatetaan Chilessä kala altaissa, syötetään kuolleista pilaantuneista lohista tehdyillä rehuilla, ja antibiooteilla.
        Kuljetetaan rekoilla Thaimaaseen pakattavaksi ja edelleen rahdataan sieltä ostajille. Kannattaa herätä totuuteen. Mainospuheet ja mielikuvien luominen ovat kaukana todellisuudesta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noinsanotusti "Norjan lohi" ei ole Norjan vesiä nähnytkään. Kasvatetaan Chilessä kala altaissa, syötetään kuolleista pilaantuneista lohista tehdyillä rehuilla, ja antibiooteilla.
        Kuljetetaan rekoilla Thaimaaseen pakattavaksi ja edelleen rahdataan sieltä ostajille. Kannattaa herätä totuuteen. Mainospuheet ja mielikuvien luominen ovat kaukana todellisuudesta

        Chilestä rekoilla Thaimaaseen?
        Haluaisinpa nähdä edes yhden sellaisen rekan!


    • Anonyymi

      Hinnat nousi hetkessä 4 eurosta 10-14€/kg, eipä ole tarvinnut enää ostaa, mutta ei maistukaan kun närästää aivan älyttömästi. Muut kalat paljon paremman makuisiakin ja lihottaa se kalankin keinoruokittu rasva, ekös niille syötetä antibioottejakin.

    • Anonyymi

      Sastamalassa leikatut jättilohen lohipalat ruodottomana on parasta kala sushiin.
      Rasvaista isoa lohta nam....

      • Anonyymi

        Lohi on hyvää, kun se on leikattu 8 kilon kalasta. Tätä herkkua ei ennen Suomessa juuri syöty. Se lennätettiin Aasiaan. Koronasta on nyt hyötyä suomalaiselle herkuttelijalle.
        Hintaan vaikuttaa myös öljyn halpuus . Nyt Norjan kruunu on pohjamudissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lohi on hyvää, kun se on leikattu 8 kilon kalasta. Tätä herkkua ei ennen Suomessa juuri syöty. Se lennätettiin Aasiaan. Koronasta on nyt hyötyä suomalaiselle herkuttelijalle.
        Hintaan vaikuttaa myös öljyn halpuus . Nyt Norjan kruunu on pohjamudissa.

        Kirjolohi menettää. Tavallinen Norjan lohi on paljon parempaa.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      On se sitten muualla järjettömän kallista kun Suomessakin on törkeän kallista ja rasvainen Norjan lohi närästää kaikkein eniten, maksaisin korkeintaan 6€/kg.

      • Anonyymi

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Lohi on halpaa.

      • Anonyymi

        Lohi hintaan 10.9 € /kg . Se on järkevä hinta terveydestä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lohi hintaan 10.9 € /kg . Se on järkevä hinta terveydestä.

        Totta, sillä rahalla saa vaikka mitä terveellistä, ylikallis lohi jää kauppaan eikä tarvitse ostaa närästyslääkkeitä.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Prismassa Hätälän Pohjoisen Norjan LOHIFILE 8.95 € / kg.

      • Anonyymi

        Totta. Kirjolohi jää ostamatta. Mudalle maistuvaa kirjolohta oli liputettuna -30 tarralla. Jäi iltamyyntiin tupla-alennuksella.
        Myymättä jäi.


      • Anonyymi

        5 tonnia myytiin kahdessa päivässä loppuun.


    • Anonyymi

      Norjanlohi on kaikkein puhtainta ja ylivoimaisesti terveellisintä.

    • Anonyymi

      Norjan lohi on kaikkialla aivan liian kallista, tekevät sillä järjettömät voitot, mutta niin on kaikki muukin kala Suomessa, korkeintaan silakkaa ja seitiä viitsii ostaa, joskus muikkua. Niin ja tietysti tonnikalaa purkissa.

      • Anonyymi

        Persun kirjoitus! Seiti on käytännössä syömäkelvotonta. Sitä syötetään runsaasti laitosruokana Suomessa. Perinteisesti sitä on syötetty maitopohjaisena perunalla suurrustetulla keittona kouluissa, vankiloissa, vanhainkodeissa, puollustusvoimissa ja muissa vastaavissa laitoksissa.

        Parempaa on tietysti pakastesilakka. Tuoreena sitä ei voida käyttää laitoksissa...
        Muikun saatavuus on heikko ja hinta tulee vastaan.

        Kirjolohen ongelma on hinta. Sitä myydään suurkeittöiden käyttöön myös edullisena jäännöspalana. Silloin siitä voidaan valmista edullisia "kiusauksia" perunan ja muun täyteaineen kanssa. Usein tarjotaan suomalaisesta venäjauhopastasta ja kasvisrasvajuustosta sävellettyä maitokastikkeella vahvistettua kirjolohikiusausta. Mausteena tilli ja pippuri sekä sipulit.

        Maistuvuus on on ollut hyvää vanhainkodeissa, vankiloissa ja kouluissa.


      • Anonyymi

        Suurkeittiöissä valmistettu laitosruoka,
        Seiti, molva ja kirjolohi profiloituu samaan viitekehykseen.
        Prosessoidut kalapullat, maustetut "paistovalmiit"/ kirjolohi tuotteet kuuluu uusavuttomien ruokapöytään.

        Ruotsissa kirjolohta ei juuri käytetä. Norjassa ei lainkaan.


        https://www.kalankasvatus.fi/suuria-kasvatuslupia-ruotsiin/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suurkeittiöissä valmistettu laitosruoka,
        Seiti, molva ja kirjolohi profiloituu samaan viitekehykseen.
        Prosessoidut kalapullat, maustetut "paistovalmiit"/ kirjolohi tuotteet kuuluu uusavuttomien ruokapöytään.

        Ruotsissa kirjolohta ei juuri käytetä. Norjassa ei lainkaan.


        https://www.kalankasvatus.fi/suuria-kasvatuslupia-ruotsiin/

        Norjan lohi on maailman halutuinta ja laadultaan ylivertaista. Paras laatu tulee Altavuonon pohjoispuolelta kokoluokassa 6kg.
        Norjan lohen on oltava täysin neutraalin makuista.
        Mitään sivumakuja ei sallita.

        II-laatua on tuotu myös teollisuuteen. Se on usein etelänorjalaista loppukesän levän maustamaa kalaa...

        Paras iso pohjoisnorjalainen on hieman karkeaa vahvoilla rasvajuovilla.

        Erikoislaatuisen superiorluokan lohille annetaan reilusti kalapohjaista rehua, jossa rasvahpot ovat pääsiassa kalasta. Se tietysti maksaa!
        Teollisuus yrittää korvata kalan soijalla, koska se on paljon halvempaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Norjan lohi on maailman halutuinta ja laadultaan ylivertaista. Paras laatu tulee Altavuonon pohjoispuolelta kokoluokassa 6kg.
        Norjan lohen on oltava täysin neutraalin makuista.
        Mitään sivumakuja ei sallita.

        II-laatua on tuotu myös teollisuuteen. Se on usein etelänorjalaista loppukesän levän maustamaa kalaa...

        Paras iso pohjoisnorjalainen on hieman karkeaa vahvoilla rasvajuovilla.

        Erikoislaatuisen superiorluokan lohille annetaan reilusti kalapohjaista rehua, jossa rasvahpot ovat pääsiassa kalasta. Se tietysti maksaa!
        Teollisuus yrittää korvata kalan soijalla, koska se on paljon halvempaa.

        On itsestään selvää, että suomalainen kirjolohen tuottaja haluaa ajaa omaa etua.
        Suomalainen kuluttaja on vaativa ja osaa valita.
        Kuluttaja osaa valita. Maku ratkaisee.

        Näissä ravintoloissa kannattaa nauttia: Demo ja Natura ovat erinomaisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Norjan lohi on maailman halutuinta ja laadultaan ylivertaista. Paras laatu tulee Altavuonon pohjoispuolelta kokoluokassa 6kg.
        Norjan lohen on oltava täysin neutraalin makuista.
        Mitään sivumakuja ei sallita.

        II-laatua on tuotu myös teollisuuteen. Se on usein etelänorjalaista loppukesän levän maustamaa kalaa...

        Paras iso pohjoisnorjalainen on hieman karkeaa vahvoilla rasvajuovilla.

        Erikoislaatuisen superiorluokan lohille annetaan reilusti kalapohjaista rehua, jossa rasvahpot ovat pääsiassa kalasta. Se tietysti maksaa!
        Teollisuus yrittää korvata kalan soijalla, koska se on paljon halvempaa.

        Eniten yliarvostettua, kassilohit ovat erittäin sairaita ja paljon loisia vaikka syöttävät koko ajan antibiootteja ja yrittävät poistaa loisia. Noita pitäisikin verrata häkkikanoihin ja kieltää kokonaan. Vain idiootit maksaa noista älytöntä ylihintaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On itsestään selvää, että suomalainen kirjolohen tuottaja haluaa ajaa omaa etua.
        Suomalainen kuluttaja on vaativa ja osaa valita.
        Kuluttaja osaa valita. Maku ratkaisee.

        Näissä ravintoloissa kannattaa nauttia: Demo ja Natura ovat erinomaisia.

        Ja selvää että vihreät ajaa muiden maiden etua kieltämällä kalankasvatuksen kasseissa Suomessa, ei tosin pitäisi sallia missään, altaissa edes jotenkin luonnollista ja ovat terveempiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eniten yliarvostettua, kassilohit ovat erittäin sairaita ja paljon loisia vaikka syöttävät koko ajan antibiootteja ja yrittävät poistaa loisia. Noita pitäisikin verrata häkkikanoihin ja kieltää kokonaan. Vain idiootit maksaa noista älytöntä ylihintaa.

        Totta! Suomessa käytetään sata kertaa enemmän antibiootteja kalankasvatuksessa.
        Selvä syy!
        Lämmin vesi ja meren mataluus. Tässä tilassa taudinaiheuttajat ovat kalaskasvatuksen ongelma.

        Neitseellisen puhdas hapekas kylmä syvä meri on paljon parempi ympäristö.

        https://www.youtube.com/watch?v=jM3Ugv2u3Sw&t=1s


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta! Suomessa käytetään sata kertaa enemmän antibiootteja kalankasvatuksessa.
        Selvä syy!
        Lämmin vesi ja meren mataluus. Tässä tilassa taudinaiheuttajat ovat kalaskasvatuksen ongelma.

        Neitseellisen puhdas hapekas kylmä syvä meri on paljon parempi ympäristö.

        https://www.youtube.com/watch?v=jM3Ugv2u3Sw&t=1s

        Vihreät eivät aja muiden maiden etuja. Lapsellinen väite.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta! Suomessa käytetään sata kertaa enemmän antibiootteja kalankasvatuksessa.
        Selvä syy!
        Lämmin vesi ja meren mataluus. Tässä tilassa taudinaiheuttajat ovat kalaskasvatuksen ongelma.

        Neitseellisen puhdas hapekas kylmä syvä meri on paljon parempi ympäristö.

        https://www.youtube.com/watch?v=jM3Ugv2u3Sw&t=1s

        Suomessa on tiukimmat säännöt antibioottien käytölle ja kuka uskoo norjalaisia edes urheilussa kun itse valvovat testauksia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vihreät eivät aja muiden maiden etuja. Lapsellinen väite.

        Edes nyt ei anneta lupia kotimaiselle kasvatukselle vaikka ruuan hinta noussut, vihreät ovat pahinta myrkkyä joka suhteessa.


      • Anonyymi

        Ainakin tonnikala on älyttömän kallista; laskepa sen kilohinta. Eikä se silti ole kauppanimestään huolimatta oikeaa tonnikalaa kuin poikkeustapauksessa. Muu kala on halvempaa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Persun kirjoitus! Seiti on käytännössä syömäkelvotonta. Sitä syötetään runsaasti laitosruokana Suomessa. Perinteisesti sitä on syötetty maitopohjaisena perunalla suurrustetulla keittona kouluissa, vankiloissa, vanhainkodeissa, puollustusvoimissa ja muissa vastaavissa laitoksissa.

        Parempaa on tietysti pakastesilakka. Tuoreena sitä ei voida käyttää laitoksissa...
        Muikun saatavuus on heikko ja hinta tulee vastaan.

        Kirjolohen ongelma on hinta. Sitä myydään suurkeittöiden käyttöön myös edullisena jäännöspalana. Silloin siitä voidaan valmista edullisia "kiusauksia" perunan ja muun täyteaineen kanssa. Usein tarjotaan suomalaisesta venäjauhopastasta ja kasvisrasvajuustosta sävellettyä maitokastikkeella vahvistettua kirjolohikiusausta. Mausteena tilli ja pippuri sekä sipulit.

        Maistuvuus on on ollut hyvää vanhainkodeissa, vankiloissa ja kouluissa.

        Kunpa joskus saisikin tuollaista herkkua...


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kannattaa katsoa MOTista miten tautisia Norjan lohet ovat, suuri osa kuolee jo kasseissa. En ole vielä katsonut, mutta on tallennettuna ja tulee uusintana. Tuollaiset tautilohet saisi maksaa korkeintaan pari euroa per kilo, mutta eihän noita myrkyt kerääviä rasvapommeja kannata syödä ollenkaan.

      • Anonyymi

        Jäämeressä kasvatettu on lähes tautivapaata. Itämeressä joudutaan käyttämään paljon antibiootteja. Lämmin vesi on lohelle myrkkyä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jäämeressä kasvatettu on lähes tautivapaata. Itämeressä joudutaan käyttämään paljon antibiootteja. Lämmin vesi on lohelle myrkkyä!

        Norjalainen luomulohi on parasta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jäämeressä kasvatettu on lähes tautivapaata. Itämeressä joudutaan käyttämään paljon antibiootteja. Lämmin vesi on lohelle myrkkyä!

        Järkesi on jäässä, norjalaisten myrkkylohi on vuonoissa kasseissa kasvatettua ja erittäin saastunutta.

        "Tuossa Nicolas Danielin maailmalla, etenkin Norjassa, paljon keskustelua herättäneessä dokumentissa Norjalainen tunnettu ja arvostettu ympäristöaktivisti Kurt Oddekalv totesi, että kasvatettu Norjan lohi on yksi myrkyllisimpimpiä elintarvikkeita maailmassa. Ympäristömyrkyt kerääntyvät rasvaan herkästi. Villin lohen rasvapitoisuus on 5-7 %, Norjalaisen kassilohen rasvapitoisuudet ovat 15 % - 35 % välillä. Dioksiinit, PCB, Ethoxyquin yms. toksiset ainesosat ja kemikaalit imeytyvät ja akkumuloituvat rasvaan voimakkaasti.

        Dokumentissa Ranskalainen toksikologi ja tutkija tohtori Jerome Ruzzin vahvisti tutkimuksissaan Kurt Oddekalvin johtopäätökset omilla, useita elintarvikkeita sisältäneillä tutkimuksillaan. Norjan kassilohen toksisuus oli 5 kertaisesti suurempi kuin kaikkien tutkimuksessa mukana olleiden elintarvikkeiden yhteensä. Toksikologi Ruzzin sanoi tutkimusten jälkeen että on päivänselvää, että Norjan kassilohen sisältämille myrkyllisille ainesosille altistumista on syytä välttää. Hän sanoi että ei itse enää syö kasvatettua Norjalaista lohta lainkaan sen korkean toksisuus tason vuoksi."
        https://kalastus.com/keskustelu/kaikkea-kalastuksesta/norjan-kassilohi-maailman-myrkyllisin-elintarvike


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Järkesi on jäässä, norjalaisten myrkkylohi on vuonoissa kasseissa kasvatettua ja erittäin saastunutta.

        "Tuossa Nicolas Danielin maailmalla, etenkin Norjassa, paljon keskustelua herättäneessä dokumentissa Norjalainen tunnettu ja arvostettu ympäristöaktivisti Kurt Oddekalv totesi, että kasvatettu Norjan lohi on yksi myrkyllisimpimpiä elintarvikkeita maailmassa. Ympäristömyrkyt kerääntyvät rasvaan herkästi. Villin lohen rasvapitoisuus on 5-7 %, Norjalaisen kassilohen rasvapitoisuudet ovat 15 % - 35 % välillä. Dioksiinit, PCB, Ethoxyquin yms. toksiset ainesosat ja kemikaalit imeytyvät ja akkumuloituvat rasvaan voimakkaasti.

        Dokumentissa Ranskalainen toksikologi ja tutkija tohtori Jerome Ruzzin vahvisti tutkimuksissaan Kurt Oddekalvin johtopäätökset omilla, useita elintarvikkeita sisältäneillä tutkimuksillaan. Norjan kassilohen toksisuus oli 5 kertaisesti suurempi kuin kaikkien tutkimuksessa mukana olleiden elintarvikkeiden yhteensä. Toksikologi Ruzzin sanoi tutkimusten jälkeen että on päivänselvää, että Norjan kassilohen sisältämille myrkyllisille ainesosille altistumista on syytä välttää. Hän sanoi että ei itse enää syö kasvatettua Norjalaista lohta lainkaan sen korkean toksisuus tason vuoksi."
        https://kalastus.com/keskustelu/kaikkea-kalastuksesta/norjan-kassilohi-maailman-myrkyllisin-elintarvike

        Loisia, dioksiinia ja muita myrkkyjä, nam nam!


    • Anonyymi

      Nyt 6kg-7kg painoisen lohen hinta on korkein. Se on myös halutuin laatuluokka.
      Tässä luokassa liha on parasta sushiin. Suuremmassa koossa alkaa kiinteys lisääntyä.

      https://salmonprice.nasdaqomxtrader.com/public/report;jsessionid=530E015199055827C6F77437866FC47C?0

      Hyvin tärkeää on riittävä rasvaisuus yhdistettynä kalan sopivaan pehmeyteen.

      Tämän tiedon kertoi minulle jo edesmennyt Jyväskylässä toiminut japanilainen sushiyrittäjä. Hänellä salaisuutena oli sokerin käyttö lohen maun korostamisessa.
      Tärkeintä oli absoluuttinen tuoreus sekä makuneutraalisuus.

      Hänellä oli vaikeuksia sopivan kalan saannissa. Joutui usein käyttämään Mestarin Herkun kylmätiskin kalaa.
      Syksyllä norjalaisessa kalasssa oli myös laatupoikkeamia....Wasabi oli tällöin tarpeeseen.

      • Anonyymi

        Hän käytti meidän Kuopiossa perattua merilohta.


      • Anonyymi

        Norjalaisessa kassilohessa ei ole laatupoikeamia, kaikki ovat pahinta myrkkyä.

        "Norjalainen tunnettu ja arvostettu ympäristöaktivisti Kurt Oddekalv totesi, että kasvatettu Norjan lohi on yksi myrkyllisimpimpiä elintarvikkeita maailmassa. Ympäristömyrkyt kerääntyvät rasvaan herkästi. Villin lohen rasvapitoisuus on 5-7 %, Norjalaisen kassilohen rasvapitoisuudet ovat 15 % - 35 % välillä. Dioksiinit, PCB, Ethoxyquin yms. toksiset ainesosat ja kemikaalit imeytyvät ja akkumuloituvat rasvaan voimakkaasti.

        Dokumentissa Ranskalainen toksikologi ja tutkija tohtori Jerome Ruzzin vahvisti tutkimuksissaan Kurt Oddekalvin johtopäätökset omilla, useita elintarvikkeita sisältäneillä tutkimuksillaan. Norjan kassilohen toksisuus oli 5 kertaisesti suurempi kuin kaikkien tutkimuksessa mukana olleiden elintarvikkeiden yhteensä.!!!

        Toksikologi Ruzzin sanoi tutkimusten jälkeen että on päivänselvää, että Norjan kassilohen sisältämille myrkyllisille ainesosille altistumista on syytä välttää. Hän sanoi että ei itse enää syö kasvatettua Norjalaista lohta lainkaan sen korkean toksisuus tason vuoksi."
        https://kalastus.com/keskustelu/kaikkea-kalastuksesta/norjan-kassilohi-maailman-myrkyllisin-elintarvike

        Jopa vuonot pilattu kun pohjassa paksu kerros kalanpaskaa ja keinoruuan tähteitä, lisäksi lohiloiset leviää muihuinkin kaloihin ja karanneet kassilohet tappavat pian risteytyessään villilohenkin sukupuuttoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Norjalaisessa kassilohessa ei ole laatupoikeamia, kaikki ovat pahinta myrkkyä.

        "Norjalainen tunnettu ja arvostettu ympäristöaktivisti Kurt Oddekalv totesi, että kasvatettu Norjan lohi on yksi myrkyllisimpimpiä elintarvikkeita maailmassa. Ympäristömyrkyt kerääntyvät rasvaan herkästi. Villin lohen rasvapitoisuus on 5-7 %, Norjalaisen kassilohen rasvapitoisuudet ovat 15 % - 35 % välillä. Dioksiinit, PCB, Ethoxyquin yms. toksiset ainesosat ja kemikaalit imeytyvät ja akkumuloituvat rasvaan voimakkaasti.

        Dokumentissa Ranskalainen toksikologi ja tutkija tohtori Jerome Ruzzin vahvisti tutkimuksissaan Kurt Oddekalvin johtopäätökset omilla, useita elintarvikkeita sisältäneillä tutkimuksillaan. Norjan kassilohen toksisuus oli 5 kertaisesti suurempi kuin kaikkien tutkimuksessa mukana olleiden elintarvikkeiden yhteensä.!!!

        Toksikologi Ruzzin sanoi tutkimusten jälkeen että on päivänselvää, että Norjan kassilohen sisältämille myrkyllisille ainesosille altistumista on syytä välttää. Hän sanoi että ei itse enää syö kasvatettua Norjalaista lohta lainkaan sen korkean toksisuus tason vuoksi."
        https://kalastus.com/keskustelu/kaikkea-kalastuksesta/norjan-kassilohi-maailman-myrkyllisin-elintarvike

        Jopa vuonot pilattu kun pohjassa paksu kerros kalanpaskaa ja keinoruuan tähteitä, lisäksi lohiloiset leviää muihuinkin kaloihin ja karanneet kassilohet tappavat pian risteytyessään villilohenkin sukupuuttoon.

        Kurt Oddekalv.

        https://en-m-wikipedia-org.translate.goog/wiki/Kurt_Oddekalv?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=fi&_x_tr_hl=fi&_x_tr_pto=wapp


        https://en-m-wikipedia-org.translate.goog/wiki/Green_Warriors_of_Norway?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=fi&_x_tr_hl=fi&_x_tr_pto=wapp

        Katkeroitunut kersantti, joka sai kenkää. itseoppinut toksikologi ja salaliittoteoreetikko.
        Vastusti kaikkea. Manipulaattori, jonka sanoma upposi sivistymättömään kansaan.
        Kurt Oddekalv oli myös norjalainen nationalisti. Hän vastusti myös tuulivoimaa ja maahanmuuttoa. Lohiteollisuudessa rikastuneen vihamiehen menestys katkeroitti hänet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kurt Oddekalv.

        https://en-m-wikipedia-org.translate.goog/wiki/Kurt_Oddekalv?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=fi&_x_tr_hl=fi&_x_tr_pto=wapp


        https://en-m-wikipedia-org.translate.goog/wiki/Green_Warriors_of_Norway?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=fi&_x_tr_hl=fi&_x_tr_pto=wapp

        Katkeroitunut kersantti, joka sai kenkää. itseoppinut toksikologi ja salaliittoteoreetikko.
        Vastusti kaikkea. Manipulaattori, jonka sanoma upposi sivistymättömään kansaan.
        Kurt Oddekalv oli myös norjalainen nationalisti. Hän vastusti myös tuulivoimaa ja maahanmuuttoa. Lohiteollisuudessa rikastuneen vihamiehen menestys katkeroitti hänet.

        Norjassa lohi on maailman parasta ja puhtainta.

        https://blogit.ulkoministerio.fi/oslo/norja-elintarvikkeiden-aarreaitta/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Norjalaisessa kassilohessa ei ole laatupoikeamia, kaikki ovat pahinta myrkkyä.

        "Norjalainen tunnettu ja arvostettu ympäristöaktivisti Kurt Oddekalv totesi, että kasvatettu Norjan lohi on yksi myrkyllisimpimpiä elintarvikkeita maailmassa. Ympäristömyrkyt kerääntyvät rasvaan herkästi. Villin lohen rasvapitoisuus on 5-7 %, Norjalaisen kassilohen rasvapitoisuudet ovat 15 % - 35 % välillä. Dioksiinit, PCB, Ethoxyquin yms. toksiset ainesosat ja kemikaalit imeytyvät ja akkumuloituvat rasvaan voimakkaasti.

        Dokumentissa Ranskalainen toksikologi ja tutkija tohtori Jerome Ruzzin vahvisti tutkimuksissaan Kurt Oddekalvin johtopäätökset omilla, useita elintarvikkeita sisältäneillä tutkimuksillaan. Norjan kassilohen toksisuus oli 5 kertaisesti suurempi kuin kaikkien tutkimuksessa mukana olleiden elintarvikkeiden yhteensä.!!!

        Toksikologi Ruzzin sanoi tutkimusten jälkeen että on päivänselvää, että Norjan kassilohen sisältämille myrkyllisille ainesosille altistumista on syytä välttää. Hän sanoi että ei itse enää syö kasvatettua Norjalaista lohta lainkaan sen korkean toksisuus tason vuoksi."
        https://kalastus.com/keskustelu/kaikkea-kalastuksesta/norjan-kassilohi-maailman-myrkyllisin-elintarvike

        Jopa vuonot pilattu kun pohjassa paksu kerros kalanpaskaa ja keinoruuan tähteitä, lisäksi lohiloiset leviää muihuinkin kaloihin ja karanneet kassilohet tappavat pian risteytyessään villilohenkin sukupuuttoon.

        https://pubmed-ncbi-nlm-nih-gov.translate.goog/32008913/

        Rasvainen kala on terveellistä.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      "Ranskalainen toksikologi ja tutkija tohtori Jerome Ruzzin vahvisti tutkimuksissaan Kurt Oddekalvin johtopäätökset omilla, useita elintarvikkeita sisältäneillä tutkimuksillaan. Norjan kassilohen toksisuus oli 5 kertaisesti suurempi kuin kaikkien tutkimuksessa mukana olleiden elintarvikkeiden yhteensä."

      Kieltäähän tuollainen myrkkytuote pitäisi, ei ihme että syövät ja suolistosairaudet lisääntyy huimaa vauhtia. Itse en edes pysty syömään kun tulee heti hirveä närästys ja kassilohet pitäisi kieltää jo ympäristösyistäkin!

      • Anonyymi

        Miksi kukaan maksaisi toista kymppiä kilo pahanmakuisesta ja helvetin närästävästä myrkkylohesta. Toisten luona joutunut joskus väkisin syömään, mutta itse en ostaisi norjalaista myrkkylohta ikinä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi kukaan maksaisi toista kymppiä kilo pahanmakuisesta ja helvetin närästävästä myrkkylohesta. Toisten luona joutunut joskus väkisin syömään, mutta itse en ostaisi norjalaista myrkkylohta ikinä.

        Luulen, että tietosi ja kykysi ymmärtää on rajoittunut.

        Kuulun siihen joukkoon, joka arvostaa puhdasta kalaa ja puhtaita makuja!

        Myös tämä lohi on erinomaista.
        https://www-munchery-com.translate.goog/blog/faroe-island-salmon-the-best-salmon-in-the-world/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=fi&_x_tr_hl=fi&_x_tr_pto=wapp

        Saa Pariisista, Lontoosta ja Kööpenhaminasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luulen, että tietosi ja kykysi ymmärtää on rajoittunut.

        Kuulun siihen joukkoon, joka arvostaa puhdasta kalaa ja puhtaita makuja!

        Myös tämä lohi on erinomaista.
        https://www-munchery-com.translate.goog/blog/faroe-island-salmon-the-best-salmon-in-the-world/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=fi&_x_tr_hl=fi&_x_tr_pto=wapp

        Saa Pariisista, Lontoosta ja Kööpenhaminasta.

        Puhdasta myrkkylohta Norjasta, käytännössä kaikki myynnissä oleva norjalainen lohi on erittäiin saastunutta ja saastuttaavaa kassilohta. Onneksi tarjolla on huomattavasti terveellisempää kirjolohta Suomesta ja villikala vielä parempi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puhdasta myrkkylohta Norjasta, käytännössä kaikki myynnissä oleva norjalainen lohi on erittäiin saastunutta ja saastuttaavaa kassilohta. Onneksi tarjolla on huomattavasti terveellisempää kirjolohta Suomesta ja villikala vielä parempi.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15967917/savolaista-kieroilua---vai-jotain-muuta

        Vahvasti mudalle maistuva kirjolohi. Kauppiaana olen saanut lukuisia valituksia asiakkailtani. Tätä tuotetta ei tulla myymään liikkessämme. Harmi, koska konsepti oli taitavasti luotu ja asiakkaat pitivät siitä, mutta tuotteessa on vakava vika.

        He ovat yrittäneet vähentää makuvirhettä paastoaltaissa. Ei se silläkään lähde.
        Mausteilla se kyllä saadaan häipymään. Asiakkaat haluavat maustamatonta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15967917/savolaista-kieroilua---vai-jotain-muuta

        Vahvasti mudalle maistuva kirjolohi. Kauppiaana olen saanut lukuisia valituksia asiakkailtani. Tätä tuotetta ei tulla myymään liikkessämme. Harmi, koska konsepti oli taitavasti luotu ja asiakkaat pitivät siitä, mutta tuotteessa on vakava vika.

        He ovat yrittäneet vähentää makuvirhettä paastoaltaissa. Ei se silläkään lähde.
        Mausteilla se kyllä saadaan häipymään. Asiakkaat haluavat maustamatonta.

        https://www.kalankasvatus.fi/vesiviljelyn-innovaatiot/vesiviljelyn-yrittajapaiva-21-3-2018/

        Mudan maku tulee "vikkelään" sekä poistuu "hitaasti".

        Siksi ei kirjolohelle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15967917/savolaista-kieroilua---vai-jotain-muuta

        Vahvasti mudalle maistuva kirjolohi. Kauppiaana olen saanut lukuisia valituksia asiakkailtani. Tätä tuotetta ei tulla myymään liikkessämme. Harmi, koska konsepti oli taitavasti luotu ja asiakkaat pitivät siitä, mutta tuotteessa on vakava vika.

        He ovat yrittäneet vähentää makuvirhettä paastoaltaissa. Ei se silläkään lähde.
        Mausteilla se kyllä saadaan häipymään. Asiakkaat haluavat maustamatonta.

        Vai olet norskilohen myrkkykauppias :D:D:D


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Kamalan makuista kirjolohta. Ei koskaan enää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kamalan makuista kirjolohta. Ei koskaan enää.

        Norskilohen 30% rasvapitoisuus ja dioksiinit sun muut myrkyt aiheuttaa riippuvuutta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Norskilohen 30% rasvapitoisuus ja dioksiinit sun muut myrkyt aiheuttaa riippuvuutta!

        Norjassa kasvatettu lohi on maailman puhtainta kasvatettua kalaa.
        Se on myös laadukkainta. Halpaa se ei ole. Laadusta on maksettava-


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Norjassa kasvatettu lohi on maailman puhtainta kasvatettua kalaa.
        Se on myös laadukkainta. Halpaa se ei ole. Laadusta on maksettava-

        Myrkyt ovat kalliita, dioksiinin kilohinta korkealla, siksi Norjan myrkkylohesta pitää maksaa paljon. Hyvä vaan kun rikkaat kuolee syöpään :D


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itämeressä on dioksiinit myrkyttämässä.
        https://blogi.thl.fi/itameren-kalaa-kannattaa-yha-syoda/

        Ei mitään Norjan myrkkyvuonoihin verrattuna ja altaassa kasvatettu kirjolohi on suorastaan terveysruokaa Norjan kassiloheen verrattuna.

        "Ranskalainen toksikologi ja tutkija tohtori Jerome Ruzzin vahvisti tutkimuksissaan Kurt Oddekalvin johtopäätökset omilla, useita elintarvikkeita sisältäneillä tutkimuksillaan. Norjan kassilohen toksisuus oli 5 kertaisesti suurempi kuin kaikkien tutkimuksessa mukana olleiden elintarvikkeiden yhteensä."
        https://kalastus.com/keskustelu/kaikkea-kalastuksesta/norjan-kassilohi-maailman-myrkyllisin-elintarvike


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei mitään Norjan myrkkyvuonoihin verrattuna ja altaassa kasvatettu kirjolohi on suorastaan terveysruokaa Norjan kassiloheen verrattuna.

        "Ranskalainen toksikologi ja tutkija tohtori Jerome Ruzzin vahvisti tutkimuksissaan Kurt Oddekalvin johtopäätökset omilla, useita elintarvikkeita sisältäneillä tutkimuksillaan. Norjan kassilohen toksisuus oli 5 kertaisesti suurempi kuin kaikkien tutkimuksessa mukana olleiden elintarvikkeiden yhteensä."
        https://kalastus.com/keskustelu/kaikkea-kalastuksesta/norjan-kassilohi-maailman-myrkyllisin-elintarvike

        Itämeri on yksi saastunein sisämeri maailmassa.

        Atlantti on puhdas. Siellä kasvatettu kala on laadultaan ylivoimaisen parasta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itämeri on yksi saastunein sisämeri maailmassa.

        Atlantti on puhdas. Siellä kasvatettu kala on laadultaan ylivoimaisen parasta!

        Kirjolohi on vieraslaji. Se ei kuulu Suomeen!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kirjolohi on vieraslaji. Se ei kuulu Suomeen!

        https://svenska.yle.fi/a/7-715980

        Lämmin vesi on riski kalojen terveydelle. Siksi jäämeren lohi on parasta.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei mitään Norjan myrkkyvuonoihin verrattuna ja altaassa kasvatettu kirjolohi on suorastaan terveysruokaa Norjan kassiloheen verrattuna.

        "Ranskalainen toksikologi ja tutkija tohtori Jerome Ruzzin vahvisti tutkimuksissaan Kurt Oddekalvin johtopäätökset omilla, useita elintarvikkeita sisältäneillä tutkimuksillaan. Norjan kassilohen toksisuus oli 5 kertaisesti suurempi kuin kaikkien tutkimuksessa mukana olleiden elintarvikkeiden yhteensä."
        https://kalastus.com/keskustelu/kaikkea-kalastuksesta/norjan-kassilohi-maailman-myrkyllisin-elintarvike

        Vuonojen kassilohen kasvatuksessa pilattu pohja on on monin verroin pahempi ja myrkyllisempi kuin mikään mutapohja Suomessa. Eikä kalassa kuulu todellakaan olla yli 30% rasvaa, mikä kerää kaikki myrkyt itseensä.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Ja käytännössä kaikki Norjan lohi on tuota maailman myrkyllisintä kassilohta, en ottaisi ilmaiseksikaan.


    • Anonyymi

      Kalamestan keskipala suuresta lohesta on parasta sushikalaa.

      • Anonyymi

        Prismassa oli myytävänä pientä filettä 11.90 kilo. Mukana pyrstö. Silti ihmiset rohmusivat.


    • Anonyymi

      Pientä filettä ei kannata ostaa!

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se, että tarjouksessa myydään pientä filettä!
        SYY ON TÄSSÄ: https://salmonprice.nasdaqomxtrader.com/public/report;jsessionid=F6BFAFFE86B037061605FECA0144A34A?0

        PIENI KALA ON HALVINTA!

        ÄLÄ OSTA KALAPALAA JOSSA ON PYRSTÖ MUKANA!

        NISKAN SISÄLTÄVÄ FILEPALA ON PARASTA!

        Grillaava_rouva tietää nämä tosiasiat varmasti! Hän on makujen ammattilainen.
        Hän ei syö sumpussa kasvatettua mutaista kirjolohta. Ei edes maustettuna.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Grillaava_rouva tietää nämä tosiasiat varmasti! Hän on makujen ammattilainen.
        Hän ei syö sumpussa kasvatettua mutaista kirjolohta. Ei edes maustettuna.

        Menee siinä norjalaisessa kalanpaskalla, ruuantähteillä, antibiooteilla, muilla lääkeaineilla, loisilla ja raadoilla pilatussa metrien paksuisessa mutavuonossa mikä kassikala tahansa pilalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Menee siinä norjalaisessa kalanpaskalla, ruuantähteillä, antibiooteilla, muilla lääkeaineilla, loisilla ja raadoilla pilatussa metrien paksuisessa mutavuonossa mikä kassikala tahansa pilalle.

        Kansa tietää. Maku ratkaisee. Merilohi menee kaupaksi.


        https://yle.fi/a/74-20064425


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kansa tietää. Maku ratkaisee. Merilohi menee kaupaksi.


        https://yle.fi/a/74-20064425

        Erikoistutkija ja kalatalouden asiantuntija valitsee shdottomasti norjalaisen lohen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Grillaava_rouva tietää nämä tosiasiat varmasti! Hän on makujen ammattilainen.
        Hän ei syö sumpussa kasvatettua mutaista kirjolohta. Ei edes maustettuna.

        Olen samaa mieltä Grillaavan rouvan kanssa. Kerran erehdyin ostamaan isomman erän kalankasvattamolta kirjolohta, kun oli altaitten tyhjennysaikaan tarjouksessa, en ikinä osta enää. Keitin lohisopan ja ajattelin herkutella, mutta ei sitä mudanmakuista soppaa syönyt edes meidän koira, joten roskiin meni se, ja pakastamani fileet perään.
        Norjan lohta ostan, olkoon sitten miten myrkytettyä tahansa, mutta ei se koskaan ole mudalle maistunut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Menee siinä norjalaisessa kalanpaskalla, ruuantähteillä, antibiooteilla, muilla lääkeaineilla, loisilla ja raadoilla pilatussa metrien paksuisessa mutavuonossa mikä kassikala tahansa pilalle.

        Olen samaa mieltä norjalaisen asiantuntijan ja muiden dokumettien tekijöiden kanssa, tenttumamma ei tiedä hyvän päälle mitään, mutta syö mitä kaupan jäteastiasta löytää.

        Kerran erehdyin ostamaan yhden norjalaisen kassilohen kaupasta, kun oli altaitten tyhjennysaikaan tarjouksessa, en ikinä osta enää. Keitin lohisopan ja ajattelin tarjota naapåurille, mutta ei sitä mudanmakuista soppaa syönyt edes meidän kissa, joten kompostiin meni se, ja pakastamani fileet perään. Onneksi edes naapurin rakki kuoli kun kompostista oli penkonut, niin paljon myrkkyä niissä on.

        Norjan lohta en osta enää ikinä, hirveä närästys tullut aina kun muutkin tarjonneet, mutta kotimaista kirjolohta voi hyvin syödä keitossa, uunikalana tai savustettuna, ei se koskaan ole mudalle maistunut kun en maassa säilytä ja nutiolla käryytä tenttumamman tapaan.


    • Anonyymi

      Saksassakaan ei kelpaa suomalaisten loimuttama Norjan myrkkylohi, fiksua väkeä!

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Norjan myrkkylohelle pitäisi tulla iso haittavero.


    • Anonyymi

      Tuo lause " Halvat jäännöserät on usein laadultaan (maku) huonoja." kuvaa hyvin Suomessa myytävää Norjan kassilohta ainakin ns savustettuna. Ei häivähdystäkään savun mausta, vaan mautonta mössöä. Kalan nahkakin saatu jotenkin pehmeäksi, helposti hajoavaksi. Onko pikakuumennettu paineessa vai jo alkujaankin jotenkin pilaantunutta kalaa? Kaksi kalaa ostin enkä enää osta. Olivat jopa Kanadan Pelet-siikaa kehnompaa. Syökööt norskit itse tuottamansa paskan.

    • Anonyymi

      Norjassa kasvatettu merilohi on todistetusti maailman parasta. Sitä haluavat kaikki.

      Esimerkiksi Ruotsissa ja Norjassa kirjolohta ei käytetä. Se koetaan vahingollisena vieraslajina.

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Todistetusti maailman myrkyllisintä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todistetusti maailman myrkyllisintä.

        "Ranskalainen toksikologi ja tutkija tohtori Jerome Ruzzin vahvisti tutkimuksissaan Kurt Oddekalvin johtopäätökset omilla, useita elintarvikkeita sisältäneillä tutkimuksillaan. Norjan kassilohen toksisuus oli 5 kertaisesti suurempi kuin kaikkien tutkimuksessa mukana olleiden elintarvikkeiden yhteensä."
        https://kalastus.com/keskustelu/kaikkea-kalastuksesta/norjan-kassilohi-maailman-myrkyllisin-elintarvike

        30% rasvaa mikä kerää kaikki myrkyt, eihän tuollaista saisi ihmisille syöttää. Lisöksi paljon tauteja, loisia, stressiä...


    • Anonyymi

      Ei kassilohta ikinä, hirveää myrkkyä, juuri kertoi TV:ssäkin miten paljon niille syötetään keinotekoisia ravinteita, torjunta-aineita ja antibiootteja etteivät sairastuisi, mutta ovat silti sairaita ja keräävät valtavasti myrkkyjä.

      Niihin verrattuna altaassa kasvatettu kirjolohi on todellista terveysruokaa ja paljon paremman makuistakin ilman ylimääräistä rasvaa. Miksi kukaan haluaisi lihan sijaan yli 30% rasvaa.

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009696674.html

        Siksi kirjolohta myydään alennuksella. Siinä tulee muta-aromit mukana. Tämä on syy miksi myydään myös sitruunalla ja persiljalla maustettuna.

        Todellakin loistavan makuisia kirjolohet, puhdas lohen maku eikä ravaista myrkkyä kuten norjalainen kassilohi, nehän närästääkin älyttömästi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todellakin loistavan makuisia kirjolohet, puhdas lohen maku eikä ravaista myrkkyä kuten norjalainen kassilohi, nehän närästääkin älyttömästi.

        https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009696674.html

        Ulosteen aiheuttama maku. Se sekoittuu rehuun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009696674.html

        Ulosteen aiheuttama maku. Se sekoittuu rehuun.

        Norjan vuonoissa on tosiaan monen metrin paksuiset uloste- ja myrkkykerrokset, hirveä määrä torjunta-aineita, antibiootteja ja muita lääkkeitä vaikuttaa varmasti myös yli 30% rasvapitoisuudella pilalle jalostetun kassilohen makuun.

        "Ranskalainen toksikologi ja tutkija tohtori Jerome Ruzzin vahvisti tutkimuksissaan Kurt Oddekalvin johtopäätökset omilla, useita elintarvikkeita sisältäneillä tutkimuksillaan. Norjan kassilohen toksisuus oli 5 kertaisesti suurempi kuin kaikkien tutkimuksessa mukana olleiden elintarvikkeiden yhteensä."
        https://kalastus.com/keskustelu/kaikkea-kalastuksesta/norjan-kassilohi-maailman-myrkyllisin-elintarvike


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Norjan vuonoissa on tosiaan monen metrin paksuiset uloste- ja myrkkykerrokset, hirveä määrä torjunta-aineita, antibiootteja ja muita lääkkeitä vaikuttaa varmasti myös yli 30% rasvapitoisuudella pilalle jalostetun kassilohen makuun.

        "Ranskalainen toksikologi ja tutkija tohtori Jerome Ruzzin vahvisti tutkimuksissaan Kurt Oddekalvin johtopäätökset omilla, useita elintarvikkeita sisältäneillä tutkimuksillaan. Norjan kassilohen toksisuus oli 5 kertaisesti suurempi kuin kaikkien tutkimuksessa mukana olleiden elintarvikkeiden yhteensä."
        https://kalastus.com/keskustelu/kaikkea-kalastuksesta/norjan-kassilohi-maailman-myrkyllisin-elintarvike

        https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009696674.html

        Kurt ei päässyt kalatehtaalle töihin. Hän katkeroitui, ryyppäsi ja hukkui kotirantaan.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Kannattaa tarjota maailman myrkyllisintä norjalaista kassilohta jos haluaa vihamiehen tai naisen hengiltä :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaa tarjota maailman myrkyllisintä norjalaista kassilohta jos haluaa vihamiehen tai naisen hengiltä :D

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/13904899/kirjolohessa-20-40-kertaa-enemman-antibiootteja-!

        Norjassa kalankasvatuksessa antibioottien käyttö on lähes nollassa. Suomessa on pakko käyttää huomattavia määriä, koska kalatiheys on suurempi ja vesi on lämpimämpää. Luonollisten patogeenien määrä on Suomessa paljon Norjan vesiä korkeammalla tasolla!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/13904899/kirjolohessa-20-40-kertaa-enemman-antibiootteja-!

        Norjassa kalankasvatuksessa antibioottien käyttö on lähes nollassa. Suomessa on pakko käyttää huomattavia määriä, koska kalatiheys on suurempi ja vesi on lämpimämpää. Luonollisten patogeenien määrä on Suomessa paljon Norjan vesiä korkeammalla tasolla!

        Suomessa vieraillut japanilainen huippuluokan sushikokki kehui suomalaista 6kg:n suurta lohta!

        "Tämä lohi on rasvaisempaa ja parempaa, kuin Japanissa". "Pohjoisen kalat ovat parempia". Hän on tässä oikeassa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomessa vieraillut japanilainen huippuluokan sushikokki kehui suomalaista 6kg:n suurta lohta!

        "Tämä lohi on rasvaisempaa ja parempaa, kuin Japanissa". "Pohjoisen kalat ovat parempia". Hän on tässä oikeassa!

        https://yle.fi/a/3-7431706
        Japanilainen mestari. Tässä rasvainen suomalainen 6 kilon lohi saa kiitosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://yle.fi/a/3-7431706
        Japanilainen mestari. Tässä rasvainen suomalainen 6 kilon lohi saa kiitosta.

        "Paljon rasvaisempaa". Se on japanilaisen mestarin vahva huomio! Erinomaista kalaa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Paljon rasvaisempaa". Se on japanilaisen mestarin vahva huomio! Erinomaista kalaa!

        Suomalainen kirjolohi sai TÄYSTYRMÄYKSEN Japanissa! Myös tanskalainen tyrmättiin!
        Pätee maalla kasvatettuun kalaan.

        SYY: https://www.kalankasvatus.fi/wp-content/uploads/2022/09/Kesapaivat_PLL_20220824.pdf


        Saaristomerellä kasvatetun kirjolohen mäti on vastaavasti haluttu herkku Japanissa!
        Liha ei kuitenkaan kelpaa sinne. Se myydään Suomeen. Laatu on ihan ok.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/13904899/kirjolohessa-20-40-kertaa-enemman-antibiootteja-!

        Norjassa kalankasvatuksessa antibioottien käyttö on lähes nollassa. Suomessa on pakko käyttää huomattavia määriä, koska kalatiheys on suurempi ja vesi on lämpimämpää. Luonollisten patogeenien määrä on Suomessa paljon Norjan vesiä korkeammalla tasolla!

        Hahah, missään eivät ole niin tiheässä kuin kasseissa, altaissa on tilaa eikä tule taudinaiheuttajia kuten vuonoissa, siksi niille syötetään antibioottien lisäksi muitakin myrkkyjä monikymmenkertaisesti Suomeen verrattuna. Norjalainen kassilohi on myrkkyjätteeksi luokiteltavaa!


    • Anonyymi
    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Kun huomioidaan että ne ovat jalostettu keräämään valtavasti rasvaa itseensä, peräti yli30% painosta, ei ole ihmekään että myös myrkyt kerääntyy niihin. Jo pelkästään tuo järjetön rasvan määrä tekee niistä erittäin vastenmielisen makuisia.Samalla tavalla lihottavat ihmiset ja myrkyt siirtyy ihmisiin. Moni tuttu sairastunut enkä ihmettele.


    • Anonyymi

      S-myymälästä saa tanskassa purkitettua sinappisilliä. Oikein hyvää sekin kastike niissä.
      Kesällä ostan kokonaisen sauhulohen. Se säilyy kyllä jääkaapissa.
      Tänään kaapisin savulohesta loppu kalan purkkiin. Sen nahkan paloittelin hiukan pienempiin osiin.
      Laitoin sen pikagrilliin. Annoin nahkan paahtua kuivaksi korpuksi. Hyvää se oli rapeana.

    • Anonyymi

      Tutkijat sen tietää, Nirjan kassilohi on maialman myrkyllsiisimpiä ruuaksi myytöviä tuotteita, ei todellakaan kannata ostaa!

      "Ranskalainen toksikologi ja tutkija tohtori Jerome Ruzzin vahvisti tutkimuksissaan Kurt Oddekalvin johtopäätökset omilla, useita elintarvikkeita sisältäneillä tutkimuksillaan.

      Norjan kassilohen toksisuus oli 5 kertaisesti suurempi kuin kaikkien tutkimuksessa mukana olleiden elintarvikkeiden yhteensä."
      https://kalastus.com/keskustelu/kaikkea-kalastuksesta/norjan-kassilohi-maailman-myrkyllisin-elintarvike

      • Anonyymi

        Hiromitsu syö kylmässä Jäämeressä kasvanutta rasvaista lohta. Se on parasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hiromitsu syö kylmässä Jäämeressä kasvanutta rasvaista lohta. Se on parasta.

        https://hatala.fi/teemat/sushi/ Reilusti jäämerestä puhdasta rasvaista lohta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://hatala.fi/teemat/sushi/ Reilusti jäämerestä puhdasta rasvaista lohta.

        Kaupoissa myytävät Norjan myrkylliset kassilohet ei ole jäämerta nähneetkän, pelkkää ongelmajätettä saastuneista vuonoista.


    • Anonyymi

      Lohitarjouksia 9.90 kg. Kylläkin pienikokoista lohta. Ei käy sushiin.

      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://yle.fi/a/3-7431706 isoa 6 kg suomalaista lohta.

        Tätä suomalaista lohta ei kaupoista saa, sitä saa ylipäätään kalastaa enää vain lyhyitä aikoja vuosittain. Eiköhän tuokin ole suomalaista lohta suoraan Norjasta...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        RASVAISUUS ON TÄRKEÄÄ! JAPANISSA SE ON LAADUN TAKAAJA TUOREUDEN KANSSA!

        https://yle.fi/a/3-7431706

        Ehdottoman tärkeää että saa moninkertaisen voiton ja samalla asiakkaat monikymmenkertaisen annoksen myrkkyä. Pahinta jätettä mitä ruokana myydään, samalla myrkyttävät vuonojen pohjan ja levittävät taudit ja loiset villikaloihin, karanneet lohet tuhoaa lopulta villilohet sukupuuttoon.


    • Anonyymi

      Jos sivulla esitetyt väitteet Norjan kasvatuslohen myrkyllisyydestä ovat totta, miten on mahdollista että myrkkyä sisältävää kalaa saa yhä myydä?
      Uskon myrkyllisyysväitteisiin kun ne todetaan vaikka Suomen valtiollisen elintarvikeviraston ja tuoteturvallisuusvalvontaa tekevien viranomaisten tutkimuksissa .

      • Anonyymi

        Myydäänhän viinaakin, saat ihan vapaasti valita millä tapat itsesi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Myydäänhän viinaakin, saat ihan vapaasti valita millä tapat itsesi.

        Miten viina liittyy lohen mahdolliseen myrkyllisyyteen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten viina liittyy lohen mahdolliseen myrkyllisyyteen?

        Kummalla tuhosit aivosi?


    • Anonyymi
      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kirjolohi viihtyy erinomaisesti Suomen viileässä vesissä, samoin alkuperäiset villilohet, Norjan kassilohit taas ovat jalostettu pilalle järjettömällä 30% rasvakerroksella ja keräävät siihen kaikki myrkyt kasvattajien saastuttamista vuonoista.

        Joka tapauksessa Itämeren lohikannat ovat supistuneet murto- osaan esim. sadan vuoden takaisesta ja ilman tiukkoja pyyntirajoituksia merilohi olisi harvinaisuus. Ns. villilohi "viihtyy" siis aina vain huonommin ja huonommin Itämeressä...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joka tapauksessa Itämeren lohikannat ovat supistuneet murto- osaan esim. sadan vuoden takaisesta ja ilman tiukkoja pyyntirajoituksia merilohi olisi harvinaisuus. Ns. villilohi "viihtyy" siis aina vain huonommin ja huonommin Itämeressä...

        Padot ja liiallinen kalastus. Välillä tietysti vedetkin oli tehtaiden takia jopa norjan vuonoja saastuneempia, nyt patojen purkaminen ja vesien puhdostuminen elvyttää lohikantaa. Saa nähdä onnistuuko Norja tuhoamaan villilohen risteymillä, loisilla ja sairauksilla, lisänä vielä russien istuttama kyttyrälohi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Padot ja liiallinen kalastus. Välillä tietysti vedetkin oli tehtaiden takia jopa norjan vuonoja saastuneempia, nyt patojen purkaminen ja vesien puhdostuminen elvyttää lohikantaa. Saa nähdä onnistuuko Norja tuhoamaan villilohen risteymillä, loisilla ja sairauksilla, lisänä vielä russien istuttama kyttyrälohi.

        Kyttyrälohella ja muilla Atlantinlohilla on ollut kymmeniätuhansia ellei miljoona vuotta kestänyt rinnanelämisen rajapinta eikä kumpikaan ole toistaan syrjäyttänyt. Vaikka kyttyrälohi nyt leviääkin, ovat lajit elintavoiltaan niin erilaisia että todennäköisesti ei kyttyrälohi jatkossakaan ole muiden lohilajien tuhoaja. Mutta ihminen osaa kyllä tehdä kyttyrälohesta syypään kaikkeen jotta hänen ei tarvitse ottaa syytä lohikantojen heikkoudesta niskoilleen, eihän IHMINEN ole vesiä saastuttanut, ei liikalastanut, ei saastuttanut vesistöjä, ei mitään...eihän...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyttyrälohella ja muilla Atlantinlohilla on ollut kymmeniätuhansia ellei miljoona vuotta kestänyt rinnanelämisen rajapinta eikä kumpikaan ole toistaan syrjäyttänyt. Vaikka kyttyrälohi nyt leviääkin, ovat lajit elintavoiltaan niin erilaisia että todennäköisesti ei kyttyrälohi jatkossakaan ole muiden lohilajien tuhoaja. Mutta ihminen osaa kyllä tehdä kyttyrälohesta syypään kaikkeen jotta hänen ei tarvitse ottaa syytä lohikantojen heikkoudesta niskoilleen, eihän IHMINEN ole vesiä saastuttanut, ei liikalastanut, ei saastuttanut vesistöjä, ei mitään...eihän...

        Ihminenhän tuohinkin on syyllinen, jos nyt ryssia voi ihmisinä pitää. Kyttyrälohi ei kuulu näihin vesistöihin ja lisääntymisen jälkeen kuolevat urokset rehevöittää joet ja Itämeren entisestään. Täällä niille ei ole luontaisia saalistajia eikä raatojakaan mikään syö sellaisia määriä. Moni muukin vieraslaji aiheuttaa paljon haittoja, kilpailee alkuperäisten lajien kanssa, levittää tauteja jne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihminenhän tuohinkin on syyllinen, jos nyt ryssia voi ihmisinä pitää. Kyttyrälohi ei kuulu näihin vesistöihin ja lisääntymisen jälkeen kuolevat urokset rehevöittää joet ja Itämeren entisestään. Täällä niille ei ole luontaisia saalistajia eikä raatojakaan mikään syö sellaisia määriä. Moni muukin vieraslaji aiheuttaa paljon haittoja, kilpailee alkuperäisten lajien kanssa, levittää tauteja jne.

        Kyttyrälohi sattuu olemaan ihan "luonnontuote", vähintään yhtä kauan tämän pallon vesissä elänyt laji kuin muutkin lohilajit!

        Ps. raadot eivät yleensä syö mitään, eivät varsinkaan "sellaisia määriä!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyttyrälohi sattuu olemaan ihan "luonnontuote", vähintään yhtä kauan tämän pallon vesissä elänyt laji kuin muutkin lohilajit!

        Ps. raadot eivät yleensä syö mitään, eivät varsinkaan "sellaisia määriä!!

        Kyttyrälohi ei satu olemaan tänne kuuluva kalalaji ja vieraat kalalajit ovat tehneet paljon tuhoa monissa vesistöissä.

        PS. Ne kyttyrälohet syö paljon ennen kuin niistä tulee raatoja ja sitten rehevöittävät vesistöt raadoillaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyttyrälohi ei satu olemaan tänne kuuluva kalalaji ja vieraat kalalajit ovat tehneet paljon tuhoa monissa vesistöissä.

        PS. Ne kyttyrälohet syö paljon ennen kuin niistä tulee raatoja ja sitten rehevöittävät vesistöt raadoillaan.

        Kyttyrälohi on hyvää ihmisravintoa, kun joka tapauksessa muut luonnonlohilajit ovat häviämäisillään, on hyvä että edes kyttyrälohta vielä vähän on kalastettavaksikin.
        Muiden lohilajien häviäminen ei johdu kyttyrälohesta käytöstä poistetun pennin vertaa, esim. Itämeressä ei kyttyrälohta ole ollut mutta eipä siellä paljoa ole muutakaan lohta...
        Kyttyrälohta on ollut meillä esim. lohikalapuikoissa ja hyväähän tuo noinkin on.
        Kyttyrälohesta jotkut tekevät nyt suuren numeron ja huutavat kovaa ja korkealta sen haitallisuudesta, samoin tehtiin aikanaan kun jättiläisrapu alkoi ilmestyä esim. Norjan edustalle, nyt siellä huuto on hiljennyt kun on hoksattu että rapu tuo rahaa eikä se tuhonnutkaan esim. turskakantoja kuten kuviteltiin, kyllä liki kaiken tuhoajana on tavalla tai toisella ihmistoiminta...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyttyrälohi on hyvää ihmisravintoa, kun joka tapauksessa muut luonnonlohilajit ovat häviämäisillään, on hyvä että edes kyttyrälohta vielä vähän on kalastettavaksikin.
        Muiden lohilajien häviäminen ei johdu kyttyrälohesta käytöstä poistetun pennin vertaa, esim. Itämeressä ei kyttyrälohta ole ollut mutta eipä siellä paljoa ole muutakaan lohta...
        Kyttyrälohta on ollut meillä esim. lohikalapuikoissa ja hyväähän tuo noinkin on.
        Kyttyrälohesta jotkut tekevät nyt suuren numeron ja huutavat kovaa ja korkealta sen haitallisuudesta, samoin tehtiin aikanaan kun jättiläisrapu alkoi ilmestyä esim. Norjan edustalle, nyt siellä huuto on hiljennyt kun on hoksattu että rapu tuo rahaa eikä se tuhonnutkaan esim. turskakantoja kuten kuviteltiin, kyllä liki kaiken tuhoajana on tavalla tai toisella ihmistoiminta...

        Voit ihan vapaasti syödä Tyyneltämereltä pyydystettyä kyttyräkohta, ei seitiäkään tai tonnikalaa sen takia tarvitse tänne istuttaa että saisi syötäväksi. Ei pitäisi suosia myöskään Norjan kassilohia.

        "Tyynenmeren lajistoon kuuluvaa kyttyrälohta on noussut tänä kesänä runsaasti myös Tenoon ja Näätämöjokeen. Tänä kesänä Norjan pienissä lohijoissa kyttyrälohen leviämistä torjutaan poistopyynneillä, sillä vieraslajin pelätään valtaavan kutupaikkoja alkuperäiseltä atlantinlohelta.

        Norjassa ja Suomessa myös ryssänloheksi kutsutun kyttyrälohen ovat siirtäneet Pohjois-Atlantiin laskeviin jokiin Neuvostoliitossa ja Venäjällä tehdyt massiiviset istutukset, joita jatkettiin Kuolan niemimaalla tiettävästi 2000-luvulle asti.

        – Ongelma on että kyttyrälohi ajaa luonnonlohen pois luonnonlohen kutupaikoista. Se voi vahingoittaa luonnonlohen eli atlantinlohen kutemaa, sanoo Arvola.

        Monien lohitutkijoiden mukaan suurempi uhka luonnonlohelle on massiivisesti kasvava lohenkasvatusteollisuus Norjassa ja Venäjällä.

        Kasvatuslohien taudit, loiset, lääkitys, torjunta-aineet ja kassilohikarkulaisten pääsy sekoittamaan luonnonlohien kotijokeen sopeutunut perimä ovat jatkuvan kriittisen keskustelun aiheita Norjassa.

        Kyttyrälohen elinkierto on vain kaksi vuotta, se mätänee kuoliaaksi jokeen kudun jälkeen. Atlantinlohi elää jopa kymmenen vuotta ja tekee useamman kutu- ja syönnösvaelluksen meren ja syntymäjoen välillä.

        Valvojien saamat kalat ovat ihmisravinnoksi kelpaamattomia. Karl Magne Arvolan mukaan ne pakastetaan valjakkokoirien evääksi. Maastoon niitä ei voi haudata, koska haaska houkuttelee alueeelle karhuja.
        https://yle.fi/a/3-10924364

        Jos tykkäät noista hapanneista kyttyrälohista niin ehkä tykkäät hapansilakoistakin tai voit hapattaa muita kaloja.

        On jo todettu että ne kuormittaa voimakkaasti vesistöjä ravinteilla mädäntyessään ja samalla tulee paha hajuhaitta. Itärajan takaa ei tule mitään hyvää ja ovat tuhoneet jo valtavat maa- ja vesistöalueet itseltään, nyt Ukrainassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voit ihan vapaasti syödä Tyyneltämereltä pyydystettyä kyttyräkohta, ei seitiäkään tai tonnikalaa sen takia tarvitse tänne istuttaa että saisi syötäväksi. Ei pitäisi suosia myöskään Norjan kassilohia.

        "Tyynenmeren lajistoon kuuluvaa kyttyrälohta on noussut tänä kesänä runsaasti myös Tenoon ja Näätämöjokeen. Tänä kesänä Norjan pienissä lohijoissa kyttyrälohen leviämistä torjutaan poistopyynneillä, sillä vieraslajin pelätään valtaavan kutupaikkoja alkuperäiseltä atlantinlohelta.

        Norjassa ja Suomessa myös ryssänloheksi kutsutun kyttyrälohen ovat siirtäneet Pohjois-Atlantiin laskeviin jokiin Neuvostoliitossa ja Venäjällä tehdyt massiiviset istutukset, joita jatkettiin Kuolan niemimaalla tiettävästi 2000-luvulle asti.

        – Ongelma on että kyttyrälohi ajaa luonnonlohen pois luonnonlohen kutupaikoista. Se voi vahingoittaa luonnonlohen eli atlantinlohen kutemaa, sanoo Arvola.

        Monien lohitutkijoiden mukaan suurempi uhka luonnonlohelle on massiivisesti kasvava lohenkasvatusteollisuus Norjassa ja Venäjällä.

        Kasvatuslohien taudit, loiset, lääkitys, torjunta-aineet ja kassilohikarkulaisten pääsy sekoittamaan luonnonlohien kotijokeen sopeutunut perimä ovat jatkuvan kriittisen keskustelun aiheita Norjassa.

        Kyttyrälohen elinkierto on vain kaksi vuotta, se mätänee kuoliaaksi jokeen kudun jälkeen. Atlantinlohi elää jopa kymmenen vuotta ja tekee useamman kutu- ja syönnösvaelluksen meren ja syntymäjoen välillä.

        Valvojien saamat kalat ovat ihmisravinnoksi kelpaamattomia. Karl Magne Arvolan mukaan ne pakastetaan valjakkokoirien evääksi. Maastoon niitä ei voi haudata, koska haaska houkuttelee alueeelle karhuja.
        https://yle.fi/a/3-10924364

        Jos tykkäät noista hapanneista kyttyrälohista niin ehkä tykkäät hapansilakoistakin tai voit hapattaa muita kaloja.

        On jo todettu että ne kuormittaa voimakkaasti vesistöjä ravinteilla mädäntyessään ja samalla tulee paha hajuhaitta. Itärajan takaa ei tule mitään hyvää ja ovat tuhoneet jo valtavat maa- ja vesistöalueet itseltään, nyt Ukrainassa.

        Ei kalapuikkoihin käytettäviä kaloja poimita silloin kun ne ovat lahoamistilassa...Suuri ympäristön saastuttaja on kalankasvatus kun miljoonia kaloja sontii koko elämänsä ajan samalla pienellä vesistöalueella jonne lisäksi valuu osa kaloille viskatusta ruoasta.
        Itämeren lohikannat ovat supistuneet murto- osaan entisestä muutamassa kymmenessä vuodessa vaikka vesistöissä ei ole ollut ensimmäistäkään kyttyrälohta, ihmisen toiminta tämänkin on aikaansaanut, vesien saastuminen, vesien hapettomuus, liikakalastus jne. EU antoikin juuri uudet lohenpyyntikiintiöt ns. Itämeren altaalle ja niissä pyydettävien kalojen määrää pudotettiin peräti 39 prosentilla, eli lohikantojen heikkous on kyllä todettu ja noteerattu mutta eiväthän ne elinolosuhteet siellä vesissä pyyntirajoituksilla parane eli villilohi matkaa kohti loppuaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kalapuikkoihin käytettäviä kaloja poimita silloin kun ne ovat lahoamistilassa...Suuri ympäristön saastuttaja on kalankasvatus kun miljoonia kaloja sontii koko elämänsä ajan samalla pienellä vesistöalueella jonne lisäksi valuu osa kaloille viskatusta ruoasta.
        Itämeren lohikannat ovat supistuneet murto- osaan entisestä muutamassa kymmenessä vuodessa vaikka vesistöissä ei ole ollut ensimmäistäkään kyttyrälohta, ihmisen toiminta tämänkin on aikaansaanut, vesien saastuminen, vesien hapettomuus, liikakalastus jne. EU antoikin juuri uudet lohenpyyntikiintiöt ns. Itämeren altaalle ja niissä pyydettävien kalojen määrää pudotettiin peräti 39 prosentilla, eli lohikantojen heikkous on kyllä todettu ja noteerattu mutta eiväthän ne elinolosuhteet siellä vesissä pyyntirajoituksilla parane eli villilohi matkaa kohti loppuaan.

        Mutta Suomessa ne lohet kutuaikaan ovat hajoamistilassa, eikä' ole mitään järkeä istuttaa ja laskea sellaisia kaloja näihin vesiin. Juuri tuli TV:ssä dokumentti millainen vaiva istutetut karpit ovat USA:ssa, eikä ole läheskään ainoa laji, monet akvaariokalat myös erittäin haitallisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta Suomessa ne lohet kutuaikaan ovat hajoamistilassa, eikä' ole mitään järkeä istuttaa ja laskea sellaisia kaloja näihin vesiin. Juuri tuli TV:ssä dokumentti millainen vaiva istutetut karpit ovat USA:ssa, eikä ole läheskään ainoa laji, monet akvaariokalat myös erittäin haitallisia.

        Onko joku sivulla maininnut mitään kyttyrälohen istutuksista tms? Tuskin kyttyrälohi edes sopeutuisi pitkässä juoksussa selviytymään p_skaisessa lähes suolattomassa ja hapettomassa Itämeressä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta Suomessa ne lohet kutuaikaan ovat hajoamistilassa, eikä' ole mitään järkeä istuttaa ja laskea sellaisia kaloja näihin vesiin. Juuri tuli TV:ssä dokumentti millainen vaiva istutetut karpit ovat USA:ssa, eikä ole läheskään ainoa laji, monet akvaariokalat myös erittäin haitallisia.

        Ehkä akvaariokalat ovat haitallisia akvaariossa mutta vapaa elämä luonnonvesistöissä on niidenkin alkuperäinen lähtötilanne eli en nyt aivan ymmärrä miten ne ovat olleet tai olisivat haitallisia ympäristössä jossa ovat eläneet ilmeisesti satojatuhansia vuosia..?
        Onko esim. Suomen vesistöistä tavattu miten paljon akvaarioissa pidettäviä kalalajeja?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ehkä akvaariokalat ovat haitallisia akvaariossa mutta vapaa elämä luonnonvesistöissä on niidenkin alkuperäinen lähtötilanne eli en nyt aivan ymmärrä miten ne ovat olleet tai olisivat haitallisia ympäristössä jossa ovat eläneet ilmeisesti satojatuhansia vuosia..?
        Onko esim. Suomen vesistöistä tavattu miten paljon akvaarioissa pidettäviä kalalajeja?

        Et sitten seuraa uutisia, ulkomailla monet akvaariokalat ovat tehneet valtavia tuhoja ja kuvitteletko Suomessakaan akvaarioissa pidettävän suomalaisia kaloja?

        "Yksi käy ihmisenkin kimppuun, toinen ”syö kaiken, mitä eteen tulee” – haitalliset vieraskalat valtaavat Suomen vesiä
        Varsinais-Suomessa tavattu vieraslaji rohmutokko ”syö kaiken, mitä eteen tulee ja suuhun mahtuu.”

        – Rohmutokon saapumista maahan on pelätty jo jonkin aikaa, ja viime kesänä näitä kaloja löydettiin lammesta Varsinais-Suomessa. Rohmutokko syö kaiken, mitä eteen tulee ja suuhun mahtuu, Ojaharju luonnehtii noin 15 sentin mittaan yltävää tulokasta.

        Ärhäkkä on myös aurinkoahven, joka sekin ilmaantui Turun seudulle.

        – Aurinkoahven tekee kutukuoppia, joita se puolustaa aggressiivisesti. Jos ihminen sattuu uimaan kutualueen lähellä, kyllä sieltä varmasti koiras tulee puraisemaan. Onneksi aurinkoahvenella ei ole isoja hampaita, mutta se pystyy näykkimään.

        Ojaharjun mukaan Varsinais-Suomeen on äskettäin ilmaantunut useitakin kalojen vieraslajeja. Tämä ei voi hänen mielestään olla sattumaa.

        – Koska Suomen luonnolle vieraita kaloja on löydetty maan lounaisosista lähinnä hiekkakuopista, voi päätellä, että joku on tuonut niitä ulkomailta. Sinne on tuotu ulkomailta myös ainakin sammakkoja. Eli joku niitä ilmiselvästi tuo Suomeen, syytä en osaa arvioida, kalamies harmittelee."
        https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009649354.html

        Jutussa enemmänkin. En jaksa etsiä ulkomailta, mutta jotkut lajit olikohan simppuja, kaluaa koko merenpohjan koralleja myöten ja karkottavat kaikki muut lajit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et sitten seuraa uutisia, ulkomailla monet akvaariokalat ovat tehneet valtavia tuhoja ja kuvitteletko Suomessakaan akvaarioissa pidettävän suomalaisia kaloja?

        "Yksi käy ihmisenkin kimppuun, toinen ”syö kaiken, mitä eteen tulee” – haitalliset vieraskalat valtaavat Suomen vesiä
        Varsinais-Suomessa tavattu vieraslaji rohmutokko ”syö kaiken, mitä eteen tulee ja suuhun mahtuu.”

        – Rohmutokon saapumista maahan on pelätty jo jonkin aikaa, ja viime kesänä näitä kaloja löydettiin lammesta Varsinais-Suomessa. Rohmutokko syö kaiken, mitä eteen tulee ja suuhun mahtuu, Ojaharju luonnehtii noin 15 sentin mittaan yltävää tulokasta.

        Ärhäkkä on myös aurinkoahven, joka sekin ilmaantui Turun seudulle.

        – Aurinkoahven tekee kutukuoppia, joita se puolustaa aggressiivisesti. Jos ihminen sattuu uimaan kutualueen lähellä, kyllä sieltä varmasti koiras tulee puraisemaan. Onneksi aurinkoahvenella ei ole isoja hampaita, mutta se pystyy näykkimään.

        Ojaharjun mukaan Varsinais-Suomeen on äskettäin ilmaantunut useitakin kalojen vieraslajeja. Tämä ei voi hänen mielestään olla sattumaa.

        – Koska Suomen luonnolle vieraita kaloja on löydetty maan lounaisosista lähinnä hiekkakuopista, voi päätellä, että joku on tuonut niitä ulkomailta. Sinne on tuotu ulkomailta myös ainakin sammakkoja. Eli joku niitä ilmiselvästi tuo Suomeen, syytä en osaa arvioida, kalamies harmittelee."
        https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009649354.html

        Jutussa enemmänkin. En jaksa etsiä ulkomailta, mutta jotkut lajit olikohan simppuja, kaluaa koko merenpohjan koralleja myöten ja karkottavat kaikki muut lajit.

        Ai oikein Ojaharju sanoo, kuka mikä se semmoinen Ojaharju on..?
        Simpusta puheenollen, niitä muistan saadun ja jopa syödyn kun lapsi olin, hyvää oli. Eivät sattuneesta syystä ainakaan pohjoisen vesien korallikantoja ole syöneet ja tutkijoiden mukaan koralleja, siellä missä niitä ylipäätään on, tuhoavat tehokkaasti saasteet.
        Sammakoita on tontillani, kuka lie tuonut ulkomailta...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai oikein Ojaharju sanoo, kuka mikä se semmoinen Ojaharju on..?
        Simpusta puheenollen, niitä muistan saadun ja jopa syödyn kun lapsi olin, hyvää oli. Eivät sattuneesta syystä ainakaan pohjoisen vesien korallikantoja ole syöneet ja tutkijoiden mukaan koralleja, siellä missä niitä ylipäätään on, tuhoavat tehokkaasti saasteet.
        Sammakoita on tontillani, kuka lie tuonut ulkomailta...

        Miksiköhän sinua ei ole haastateltu asiantuntijana :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksiköhän sinua ei ole haastateltu asiantuntijana :D

        Ehkä siksi etten ole ns. julkimo..?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksiköhän sinua ei ole haastateltu asiantuntijana :D

        Koralleja on tutkittu ja tarkkailtu paljon ja tiedetään että ne eivät enää uusiudu kuten ennen ja se johtaa niiden supistumiseen ja lopulta häviämiseen. Korallit kuluvat ja niiden on uusiuduttava kaiken aikaa, nyt se uusiutuminen on siis monin paikoin heikentynyt, syyksi arvellaan ensisijaisesti vesien epäpuhtauksia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koralleja on tutkittu ja tarkkailtu paljon ja tiedetään että ne eivät enää uusiudu kuten ennen ja se johtaa niiden supistumiseen ja lopulta häviämiseen. Korallit kuluvat ja niiden on uusiuduttava kaiken aikaa, nyt se uusiutuminen on siis monin paikoin heikentynyt, syyksi arvellaan ensisijaisesti vesien epäpuhtauksia.

        Siksi tuhoja ei pitäisi lisätä enää ainakaan vieraslajeilla, eilenkin? näytti jossain ohjelmassa miten järsivät koralleja. Eilisessä lehdessä oli myös juttu miten löydetty jälleen uusi aurinkoahven esiintymä Suomessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ehkä siksi etten ole ns. julkimo..?

        Tai ettet ole alan koulutettu asiantuntija tai tutkija :)


    • Anonyymi

      "Säännöllinen kalaöljyvalmisteen käyttö saattaa lisätä eteisvärinän ja aivohalvauksen riskiä aiemmin sydänterveillä ihmisillä, todetaan BMJ Medicine -tiedelehdessä julkaistussa tutkimuksessa.

      Kala sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja, joiden tiedetään olevan tärkeitä sydämen ja aivojen terveydelle.

      Sen sijaan tulokset kalaöljyvalmisteiden hyödyistä ovat olleet ristiriitaisia.

      Tutkijaryhmä seurasi yli 400 000 osallistujan terveyttä. Tutkittavat olivat 40–69-vuotiaita. Seuranta kesti noin 12 vuoden ajan.

      Noin 31,5 % osallistujista kertoi käyttävänsä säännöllisesti kalaöljylisää.

      Lisäravinteet yhdistettiin 13 prosenttia suurempaan riskiin sairastua eteisvärinään. Myös aivohalvauksen riski oli kohonnut niillä, joilla ei aiemmin ollut sydän- ja verisuonitauteja. Riski oli suurempi naisilla kuin miehillä."
      https://www.iltalehti.fi/elintavat/a/213c2b83-9cfc-4490-b027-2c088d65c19c

      Eipä ihme kun nuo kalöljyt ovat käytännössä kaikki tehty norjalisesta myrkyllisestä kassilohesta. Itsekin söin niitä monta vuotta, mutta onneksi lopetin ajoissa.

      • Anonyymi

        En ole ikinä syönyt kalaöljyjä mutta eteisvärinän sain lähes kymmenen vuotta sitten!


    • Anonyymi

      Täällä Oulussa kiinalainen opiskelija sanoi, että Suomessa lohi on Kiinassa myytyä Norjan lohta paljon halvempaa. Siellä ainoastaan varakkailla on varaa syödä sitä.

      Siksi hän on tyytyväinen. Ei pidä kirjolohen mausta.

    • Anonyymi

      Kirjolohi on vieraslaji. Se ei kuulu Suomeen.
      Samoin kyttyrälohi.

    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      85
      2287
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      18
      2257
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      18
      1700
    4. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      104
      1458
    5. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      92
      1416
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      163
      1248
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      257
      1042
    8. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      63
      943
    9. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      78
      909
    10. Omalääkäri hallituksen utopia?

      Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha
      Maailman menoa
      174
      893
    Aihe