Minusta työpäivät on liian pitkiä?

Sinkkumies---

8 tunnin työpäivä on ihan liian pitkä. Jos menee seitsämäksi aamulla töihin niin ja pääsee 3-4 aikaan niin ei siinä ehdi paljon mitään enää tehdä. Ei jaksa lähtee urheilemaankaan jos on raatanut töissä hikisenä. Työpäivän pitäisi olla vain 6 tuntia jotta voi hiukan lepäillä ja ehtii vaikka salille sitten tai ehtisi muita juttuja harrastamaan. Aion lopettaa 8 tunnin työt ja etsiä 6 tunnin töitä koska elämässä ei pidä tehdä liikaa töitä.

67

5136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • työnorja

      Ihan samaa mieltä. Mun mielestä on elämän hukkaamista kun töissä pitää kärsiä aina se 8h.
      Mielummin 4h mutta sitten tulee ongelmaksi että palkka on pienempi..

      • LiianPitkäTyöpäivä

        No ei välttämättä. Työajan pitäisi saada valita 4-6 tunnin väliltä.
        Ihminen on sitä tehokkaampi, mitä lyhempi työaika hänellä on.
        Motiivi on asain pointti, koska onhan paljon parempi motiivi tehdä työtä, kun tietää, että kohta pääsee kotiin, eikä tarvi olla 8 tuntia töissä.
        Kyllä sen jokainen tietää, että kun on perjantai ja työpäivä päättyy vaikka 15.30.
        Kello on 13.00 ja päivän työt jo melkein tehty, niin pomo sanookin, että tehkääpä loppupäivän keskeneräiset työt valmiiksi, niin pääsette sitten sen jälkeen viettämään viikonloppua.
        Johan töihin tulee vauhtia ja työt on tehty jo ennen klo 14.00 ja pääsee aikaisemmin kotiin.
        Muuten olisi joutunut olemaan 1,5 tuntia pidempään.
        Sama homma tuli tehtyä 1,5 tuntia nopeammin.

        Jos työpäivä on 8 tuntia, niin 3 tuntia siitä kuluu taukoihin ja työajan loppuun kulumisen odotteluun.
        8 tunnin työt saa tehtyä helposti 5 tunnissa, kun pitää vain lyhyen ruokahetken ja lyhyen kahvitauon.
        Pitkät ruoka ja kahvitauot on suunniteltu 8 tunnin työpäivääle, koska muuten työpäivä olis aivan lian pitkä ilman pitkiä taukoja.
        Pitkät tauot ovat kuitenkin hyödyttömiä, kun ei ehdi kotona olemaan.


      • Kokeile puhelinmyyntiä siinä päivät ovat monesti jotain 4-6 tuntisia ja aniharvoin yli 7 tuntisia.

        Puhelinmyyntiä ei kannata kavahtaa se voi olla tosin työntarjoajasta riippuen hyväpalkkaistakin työtä.

        Jos olet hyvä myyjä voit jossain 4-6 tunnissa tienata provisiota enemmän kuin kahdeksassa tunnissa tavisduunarina.

        Kokonaan nykyisestä päivätyöstä ei kannata ainakaan alkuvaiheessa vaihtaa pelkkään puhelinmyyntiin koska työnantajissa on huomattavia eroja ja vahingossa huonon valinnan tehtyään voi joutua huomaamaan loppukuussa, että palkka on aika surkea.

        Kannattaa ottaa se aluksi osa aikatyöksi ja tunnustella eri firmoja minkälainen on meininki. Hyviä työnantajia ovat esimerkiksi Sanoma , Suoramarkkinointi Mega, ja Aller.

        Aikakauslehtien myyntiä alihankkijan palveluksessa kannattaa välttää kuin ruttoa, jos tekee lehtimyyntiä se kannattaa tehdä suoraan kustantajan palveluksessa. Muuten alihankkija vetää välistä kaiken ja myyjälle ei jää myynnistään kuin rippeet.

        Hyviä tuotteita myytäväksi ovat yleensä sähkösopimkset ja nettiliittymät, niistä ansaitsee parhaiten.

        Tietysti kaikki riippu itsestä ja siksikin hommaa kannattaa alkuun kokeilla vain osa-aikaisena sivutyönä. Jos huomaa ettei olekaan hääppöinen myyjä niin ei ainakaan huomaa olevansa tilipäivänä tyhjän päällä.


    • Yksinäinen-ätmi

      Joskus tein 10 - 14 tuntisia työpäiviä koska siitä sai 14 euroa tunnissa palkkaa. Olin nuori ja kovakuntoinen ja jaksoin painaa koska töitä oli ja halusin paljon rahaa. 8 tunnin työpäivässä en edes pitäisi ruokatuntia. Ehkä pari vessa ja juomataukoa parin minsan pituisia.

    • Kannattaa tosiaan miettiä mihin elämänsä käyttää. Mulla työpaikan vaihdos toi elämänmuutoksen tyystin. Jos olisin edellisessä työssä ollut, en luultavasti olisi kerennyt itseäni ja omaa elämää funtsimaan.

      Ja enpä usko, että tääkään työ on mun eläkemesta. Aikaansa kutakin. Kannattaa miettiä muutakin kuin rahaa. Pääomaa on monenlaista.

    • Juurikin tämä. 8 tunnin työpäivä on täysin mielivaltainen teollisuusyhteiskunnan jäänne. Todellisuudessa ihmisen tehokas työntekokapasiteetti on lähempänä 4 tuntia/päivä.

      • Olisiko 1 tunnin työpäivä nykyaikainen ja sinulle sopiva. Esimies voisi käydä välillä silittämässä päätäsi ja laittamassa tutin takaisin suuhusi ettei sinulle pikkupossulle tule vaan paha mieli.

        Sinun tehokas työkapasiteetti on lähempänä 0 tuntia/päivä, koska olet avuton pelle.


      • löksjdfzlsg
        super-atm kirjoitti:

        Olisiko 1 tunnin työpäivä nykyaikainen ja sinulle sopiva. Esimies voisi käydä välillä silittämässä päätäsi ja laittamassa tutin takaisin suuhusi ettei sinulle pikkupossulle tule vaan paha mieli.

        Sinun tehokas työkapasiteetti on lähempänä 0 tuntia/päivä, koska olet avuton pelle.

        Outsiderin suhteen olet oikeassa mutta painu sinäkin vittuun työnmarttyyri. Nauti nyt viikonlöopusta, koska maanantaina sinä piski taas raadat elättääksesi matut ja meidät kantasuomalaiset työnvieroksujat.


      • turhaapaskaaq

        Ja täällä sä "menestyjä" olet yhdeltä yöllä vittuilemassa köyhille :D Millaisia naisia sulla on?


      • turhaapaskaaq kirjoitti:

        Ja täällä sä "menestyjä" olet yhdeltä yöllä vittuilemassa köyhille :D Millaisia naisia sulla on?

        "Ja täällä sä "menestyjä" olet yhdeltä yöllä vittuilemassa köyhille :D"

        En vittuile köyhille, vaan laiskoille jotka eivät edes halua tehdä mitään ansaitakseen rahansa työllä. Jos sellainen elää köyhyydessä, niin asiahan on juuri niin kuin sen pitääkin olla. Eri asia on ne jotka oikeasti haluaisivat tehdä töitä, mutta eivät syystä tai toisesta töitä löydä.

        "Millaisia naisia sulla on?"

        Miten se liittyy aiheeseen?


      • 24642624
        super-atm kirjoitti:

        Olisiko 1 tunnin työpäivä nykyaikainen ja sinulle sopiva. Esimies voisi käydä välillä silittämässä päätäsi ja laittamassa tutin takaisin suuhusi ettei sinulle pikkupossulle tule vaan paha mieli.

        Sinun tehokas työkapasiteetti on lähempänä 0 tuntia/päivä, koska olet avuton pelle.

        Oo nyt hiljaa vitun ätmi


    • Viinamies

      Ite teen 6h työpäivää, ja saan 4000€ kuussa bruttona.

    • Ruma-ätmi

      Olen vaihtanut työpaikkaa usein koska en tykkää pomosta tai työpaikan naiset on vittumaisia. Yhdessä työpaikassa olin pari tuntia kunnes otin loparit. Ei minua haittaa 8 tunnin työpäivä jos siitä saa hyvän palkan. Kesällä olisin mieluusti kalastamassa kun töissä.

    • Oikeassaolet

      Olen täysin samaa mieltä! 6 tunnin työpäivät olisivat täydellisiä ja tekisivät minut paljon onnellisemmaksi. Ja terveemmäksi.

      • onhanniitä

        Ruvetkaa metsuriksi, kun oppii homman ja kunto kohdallaan, riittää 5-6 tuntia urakalla, kun tekee. Ei kyllä onnistu joka ukolta, mutta parhaimmilta kylläkin, eikä tarttee tehdä kuin 4 päivää viikossa, niin kohtuullinen tilikin taskuun tulee.


    • Normaalinainen

      Ettekö jaksa edes töitä tehdä. No ei ihme ettette saa naisia.

      • Ujoatm28v-

        Kuka nyt töissä viitsii käydä kun ei seksiäkään saa.


    • 6728586

      Vaikkapa lääkärinä tienaa äkkiä kolme tonnia kuussa puolikkaallakin työpaikalla. Ammatinvalintakysymys!

      • valelääkärinä---

        Valelääkärinä?


    • hienoahienoa

      Vähän kyllä riippuu työpäivästä. Jos on helvetinmoinen kiire, niin 6h jälkeen alkaa jo v*tuttamaan ihan kunnolla. Jos on liian hiljainen työpäivä, niin alkaa vain kyllästyttämään ja väsyttämään ja sitten lähtee tylsistyneenä kotiin. Sopivalla työmäärällä 8h on ihan jees. Mun mielestä voisi kyllä joskus olla ihan ok, että työpäivä olisi 6h pitkä, jolloin olisi 30 min ruokis ja vain yksi 15 min tauko kahden sijaan. Sitten tehtäisiin sopivan reippaalla tahdilla töitä. 8-14, niin pääsisi sopivan aikaisin kotiin, jotta ehtisi levätä, syödä ja harrastella. Kovina 8h päivinä helposti menee niin, että kotona syö heti ja sitten alkaakin väsyttämään ja katsoo jotain telkkaria tms, ei oikein jaksa keskittyä. Illalla meneekin sitten väsyneenä salille ja sen jälkeen kotona vain väsyneenä tekee jotain mitä jaksaa ja painuu sitten pehkuihin. Mitenköhän olisi tällainen työviikko: ma 10h, ti 9h, ke 8h, to-pe 6h. Siinä tulisi yht. 39h ja mukavasti "palkinnoksi" vkl kohden työaika vähenisi. Sitten rentoutuisi aina enemmän vkl kohden, jolloin pystyisi myös paremmin rentoutua ennen maanantain pitkää vuoroa. Ei varmaan toimisi kaikissa töissä, mutta monissa voisi toimia siten, että porukka tulisi eri aikaan töihin, niin sitten saisi tarvittaessa tietyn aikavälin vaativat "päivystykset" suoritettua.

    • hgghbn6b6rt54v

      Saatanan sosialistit! Täälläkin joka puolella.

      Jokainen tehkööt ihan niin lyhyttä tai pitkää työpäivää kuin haluaa! Mutta ei tietenkään mitään muiden veronmaksajien rahoilla annettuja tukiaisia lyhyille työpäiville.

      Tehkää vaikka tunnin työpäiviä, jos tulot vaan riittävät teille. Mutta älkää nostelko tukia samalla, jollette ole oikeasti työttömiä tai osittain työttömiä.

    • antoisa.työ

      moni koulutettu tinderinainen tekee töitä 16h tai 24h tinderissä joka päivä

    • vrfevervsevsvsfvvdvs

      Jos työpäivä lyhennettäisiin vaikkapa viiteen kuuteen tuntiin niin se lisäisi tuottavuutta ja työpaikkoja, myöskin laskisi sairaspäivien määrää. Mutta miksei Sipilän porvaripaviaani ja kätyrit aja tuollaista, oikeasti työllistävää, asiaa.

      • Ensinnäkin siksi, että kapitalisti on laskenut, että työttömyyden on oltava tietyllä tasolla jotta kapitalismi toimisi.

        Ja tietysti siitäkään kapitalisti ei halua täystyöllistä yhteiskuntaa ettei työläinen pääsisi kilpailuttamaan palkkojaan.


      • 011111111110
        hullu_ukko kirjoitti:

        Ensinnäkin siksi, että kapitalisti on laskenut, että työttömyyden on oltava tietyllä tasolla jotta kapitalismi toimisi.

        Ja tietysti siitäkään kapitalisti ei halua täystyöllistä yhteiskuntaa ettei työläinen pääsisi kilpailuttamaan palkkojaan.

        Ja Sipilä ja kumppanit haluavat että palvelut ulkoistetaan kalliilla hinnalla ja näin pääsevät itse ottamaan osansa valtion maksavasta kakusta.


    • Ikisinkkumies

      Teen talvet töitä ja kesällä lepään.

    • tyäukko

      Voi kun olisikin noin lyhyitä päivä. Normaalisti mulla 12-16h.

    • Höpötiköpöti. Helposti suhahtaa se 12 tuntia. Saiskin 8 tunnin.

    • Koko kansakunnan pitäis siirtyä neljän tunnin työpäiviin niin ois sitten kaikilla töitä. Jos joku hurja haluis tehdä pidempää päivää siitä ei pitäis maksaa niin tulis sitten pikkuhiljaa järkeväksi kun hurjatrkin tajuis höllätä.

    • wanhaämmä

      Mä jaksan hyvin 8 tuntia ja monta tuntia enemmänkin. Kunhan vaan syö kunnolla tasaisin väliajoin. Joskus menee hengästyneenä ja hikoillessa koko päivä. Ihanaa! Siinä on hyvät lämpät iltatreeneille, pienen breikin jälkeen treeni kulkee <3.

      Mutta kaikki ei jaksa painaa kahdeksaa tuntia vaikkapa jatkuvassa liikkeessä ja vielä painojen kanssa. Tai keskittyä tietokoneella. Muistan lukeneeni jonkun tutkimuksen, jossa oli todettu että työteho laskee kuuden tunnin jälkeen. Siihen nähden kiky oli aivan typerä toteutus. Lyhennetään ennemminkin päivää ja maksetaan kunnon korvaus niiltä tehokkailta tunneilta. Sitten voisi palkata lisää porukkaa, jos vielä tarvii.

    • Provisiotyössä tuo kuusi tuntia riittääkin monille ammattilaisille tuomaan riittävän toimeentulon.

    • downshifter

      Oikein.

      Minä olen tehnyt jo melkein kymmenisen vuotta n. 3 x 6 tunnin työviikkoa. Tienaan sillä n. 2 000 euroa/kk bruttona, mikä riittää pienellä paikkakunnalla asuvalle ikisinkulle loistavasti. Säästöön jää 300-500 euroa kuussa, mikä tuottaa pääomatuloja. Asuntokin on jo maksettu.

      Elän kylläkin sikäli kulissielämää että väitän työskenteleväni viitenä päivänä viikossa. Jos en sanoisi näin, asiakkainani olevat stressaantuneet raatajat kiukustuisivat eivätkä suostuisi maksamaan palveluistani nykyistä hintaa. Joten esitän olevani "yks heistä". Tämä harmittaa joskus, mutta en ole valmis luopumaan nykyisestä elämäntyylistäni.

      HC-ätmiyden ainut hyvä puoli onkin ettei tarvitse raataa. Jos olisin KTM ja seurustelisin, nainen alkaisi takuuvarmasti kinuamaan isompaa asuntoa arvostetummalta alueelta, ja saisin kuunnella nalkutusta lyhyestä työviikosta.

      Lyhennettyä työviikkoa ei tulla koskaan hyväksymään. Kuka maksaisi suurien ikäluokkien eläkkeet ja palvelut aina vain lisää kinuaville lapsiperheille? Systeemihän on kuin Ponzi-scheme. Jokainen ikäluokka laskee sen varaan että seuraava työskentelee 8 tuntia päivässä ja tekee lisää lapsia ettei väestönkasvu hidastu.

    • dkslj

      Eipä sitä kannata ätmin turhaan tehdä töitä kun naista ei saa kuitenkaan. Aion kohta jäädä puolentoista vuoden toimeentulotukilomalle kun on se työ niin mälsää :/

      • Työmarkkinatuki

        Oikein! Elättäköön naiset, YTMit ja aisurit maksamillaan veroilla meidät incelit. Tämä on oikean suuntainen, joskin liian pieni, kärsimyskorvaus yksinäisestä elämästä.


    • Kaisanoasaa

      Ei kannata tehdä töitä lainkaan jos ei saa rakkautta.

      • Töissäollessasi et ehtisi niin paljon murehtimaan.


      • Työnvieroksuja
        elisakettu kirjoitti:

        Töissäollessasi et ehtisi niin paljon murehtimaan.

        No tuo on sentään totta. Houkutus ryypätäkin on paremmin nhallinnassa jos on edes turhaa ja pienipalkkaista työtä.


      • Työnvieroksuja kirjoitti:

        No tuo on sentään totta. Houkutus ryypätäkin on paremmin nhallinnassa jos on edes turhaa ja pienipalkkaista työtä.

        Jos ei elämässä ole mitään mielenkiintoisia asioita, niin sitten on sama tehdä sitä turhaakin työtä.

        Tai siirtyä tekemään työtä, joka ei ole turhaa.


      • elisakettu kirjoitti:

        Jos ei elämässä ole mitään mielenkiintoisia asioita, niin sitten on sama tehdä sitä turhaakin työtä.

        Tai siirtyä tekemään työtä, joka ei ole turhaa.

        Kuulostaa siltä kuin Ellu kannustaisi maailman tuhoamiseen. Ei kun ihan oikeasti, jos mietit mitä meistä suurimman osa työ oikeastaan on ja keitä se hyödyttää ja peilaat asiaa viimeaikaisiin huoliin ympäristön tilasta niin voitko ihan oikeasti, puhtaalla sydämellä kannustaa ihmistä turhaan työhön?


      • Harmaaritari kirjoitti:

        Kuulostaa siltä kuin Ellu kannustaisi maailman tuhoamiseen. Ei kun ihan oikeasti, jos mietit mitä meistä suurimman osa työ oikeastaan on ja keitä se hyödyttää ja peilaat asiaa viimeaikaisiin huoliin ympäristön tilasta niin voitko ihan oikeasti, puhtaalla sydämellä kannustaa ihmistä turhaan työhön?

        Haluaisin kuulla, mikä on kenenkin mielestä turhaa työtä.


      • elisakettu kirjoitti:

        Haluaisin kuulla, mikä on kenenkin mielestä turhaa työtä.

        Suunnilleen kaikki työ on loppupelissä turhaa mutta markkinatalous on saanut meidät uskomaan että se tärkeää. Tavallaan toki onkin siten että tarvitaan tuottavaa työtä joka tuottaa saasteita jotta yhteiskunta voisi tarjota jäsenilleen palveluita, no meillähän niitä palveluita tarjotaan muiden yhteiskuntien jäsenille innokkaammin mutta jokatapauksessa, globalisaatio on saatanasta. Oikeastaan ei tarvitse kuin jännätä loppuuko ensin maapallon kantokyky vai polttaako aurinko hengiltä tulevat sukupolvet, me ei onneksi ehkä olla sitä näkemässä.


      • Harmaaritari kirjoitti:

        Suunnilleen kaikki työ on loppupelissä turhaa mutta markkinatalous on saanut meidät uskomaan että se tärkeää. Tavallaan toki onkin siten että tarvitaan tuottavaa työtä joka tuottaa saasteita jotta yhteiskunta voisi tarjota jäsenilleen palveluita, no meillähän niitä palveluita tarjotaan muiden yhteiskuntien jäsenille innokkaammin mutta jokatapauksessa, globalisaatio on saatanasta. Oikeastaan ei tarvitse kuin jännätä loppuuko ensin maapallon kantokyky vai polttaako aurinko hengiltä tulevat sukupolvet, me ei onneksi ehkä olla sitä näkemässä.

        ...loppupelissä ...

        Elettäisiin myös nykyisyyttä. Vaikka nykyihminen lopettaisi kaiken työnteo, niin pärjääkö ihminen yksilönä ilman apua? Ja onko nykyihmisestä yhteisöllisyyteen?


      • elisakettu kirjoitti:

        ...loppupelissä ...

        Elettäisiin myös nykyisyyttä. Vaikka nykyihminen lopettaisi kaiken työnteo, niin pärjääkö ihminen yksilönä ilman apua? Ja onko nykyihmisestä yhteisöllisyyteen?

        Ei tietenkään kaikkea työntekoa tule lopettaa ja varmaan palveluiden taso saattaisi hieman huonontua joiltain osin mutta kokonaisuutena elämänlaatu paranisi. Nimenomaan tuo mainitsemasi yhteisöllisyys tulisi takaisin. Minä näen nyt mielesssäni onnellisen pienen kylän jossa on seppä, kalakauppias, lihakauppias, suutari jne. iltaisin kokoonnutaan suuren leirinuotion ympärille kertomaan kaskuja ja tarinoimaan :)


      • Harmaaritari kirjoitti:

        Ei tietenkään kaikkea työntekoa tule lopettaa ja varmaan palveluiden taso saattaisi hieman huonontua joiltain osin mutta kokonaisuutena elämänlaatu paranisi. Nimenomaan tuo mainitsemasi yhteisöllisyys tulisi takaisin. Minä näen nyt mielesssäni onnellisen pienen kylän jossa on seppä, kalakauppias, lihakauppias, suutari jne. iltaisin kokoonnutaan suuren leirinuotion ympärille kertomaan kaskuja ja tarinoimaan :)

        Ritari, sä romantisoit yhteisökylässäsi. Mieti miten antisosialistunut yhteiskuntamme on. Miten tuossa kylässä kaikki pystyisi edes elättämään itsensä? Ja kuka määrittelee sen, mikä on turhaa työtä?


      • eimikäänestä
        Harmaaritari kirjoitti:

        Ei tietenkään kaikkea työntekoa tule lopettaa ja varmaan palveluiden taso saattaisi hieman huonontua joiltain osin mutta kokonaisuutena elämänlaatu paranisi. Nimenomaan tuo mainitsemasi yhteisöllisyys tulisi takaisin. Minä näen nyt mielesssäni onnellisen pienen kylän jossa on seppä, kalakauppias, lihakauppias, suutari jne. iltaisin kokoonnutaan suuren leirinuotion ympärille kertomaan kaskuja ja tarinoimaan :)

        No mikä estää lähtemästä jonnekin missä tuollai eletään.


      • elisakettu kirjoitti:

        Ritari, sä romantisoit yhteisökylässäsi. Mieti miten antisosialistunut yhteiskuntamme on. Miten tuossa kylässä kaikki pystyisi edes elättämään itsensä? Ja kuka määrittelee sen, mikä on turhaa työtä?

        Joo tiedän. Miten ihmiset pystyivät elämään 200 vuotta sitten? Niin no katso ympärillesi tai vaikka telkkarimainoksia, aika monta juttua niissä on turhia elämisen kannalta.


      • eimikäänestä kirjoitti:

        No mikä estää lähtemästä jonnekin missä tuollai eletään.

        Ei se mitään auta jos vain vähän ihmiskunnasta elää sillä tavalla, kaikkien pitäisi elää eikä se taida enää olla mahdollista. Pitäisi tulla jokin valtava katastrofi joka tuhoaisi 90% ihmiskunnasta ja kaiken 200 vuoden sisällä keksityn, sitten maapallolla olisi mahdollisuus selvitä.


      • eimikäänestä
        Harmaaritari kirjoitti:

        Ei se mitään auta jos vain vähän ihmiskunnasta elää sillä tavalla, kaikkien pitäisi elää eikä se taida enää olla mahdollista. Pitäisi tulla jokin valtava katastrofi joka tuhoaisi 90% ihmiskunnasta ja kaiken 200 vuoden sisällä keksityn, sitten maapallolla olisi mahdollisuus selvitä.

        Mitä väliä, mutta ainakin itse voi elää niinkuin haluaa tai ainakin kuvittelee haluavansa.


      • eimikäänestä kirjoitti:

        Mitä väliä, mutta ainakin itse voi elää niinkuin haluaa tai ainakin kuvittelee haluavansa.

        Tahtoo vaan olla niin että ihminen ei tee hyviä ja kestäviä valintoja jos ei ole pikkuisen pakko. Jos on vaihroehtona surffailla netissä viihde-elektroniikan ympäröimänä tai lähteä persutamaan ekokylää niin joo, myönnän että edellinen vie voiton ihan jo laiskuuden ja mukavauudenhalun vuoksi. Älkää tehkö niin kuin minä teen vaan niin kuin minä sanon.


      • Harmaaritari kirjoitti:

        Joo tiedän. Miten ihmiset pystyivät elämään 200 vuotta sitten? Niin no katso ympärillesi tai vaikka telkkarimainoksia, aika monta juttua niissä on turhia elämisen kannalta.

        Kaksisataa vuotta sitten ei ollut helppo elämä. Saattoi se olla helpompaa kuin kaksisataa vuotta aiemmin.

        Yhteiskunta itsehän on halunnut tehdä elinympäristöstä paremman paikan elää. Mikä sitten meni vikaan? Onko osallistuminen yhteiskunnan rakentamiseen mennyt vaikeammaksi?

        Jos se lakkauttaisimme järjestelmämme turhana, niin miten kävisi esimerkiksi kaikelle sille tutkimustyölle, joka on tehty tiedon ja taidon lisäämiseksi? Miten voimme esimerkiksi taata parhaan mahdollisen hoidon erikoisosaamiseen suuntautuneen laitoksen pistellessä laitteet ja ovensa kiinni? Pitisikö munkin pärjätä pelkillä käsillä ja taata kuolemansairaalle niillä paras mahdollinen hoito?


      • elisakettu kirjoitti:

        Kaksisataa vuotta sitten ei ollut helppo elämä. Saattoi se olla helpompaa kuin kaksisataa vuotta aiemmin.

        Yhteiskunta itsehän on halunnut tehdä elinympäristöstä paremman paikan elää. Mikä sitten meni vikaan? Onko osallistuminen yhteiskunnan rakentamiseen mennyt vaikeammaksi?

        Jos se lakkauttaisimme järjestelmämme turhana, niin miten kävisi esimerkiksi kaikelle sille tutkimustyölle, joka on tehty tiedon ja taidon lisäämiseksi? Miten voimme esimerkiksi taata parhaan mahdollisen hoidon erikoisosaamiseen suuntautuneen laitoksen pistellessä laitteet ja ovensa kiinni? Pitisikö munkin pärjätä pelkillä käsillä ja taata kuolemansairaalle niillä paras mahdollinen hoito?

        Globalisaation kannattajat vetoaa aina tuohon ettei ollut helppoa elämä ennen. No ei ollut eikä kai ollut tarkoituskaan olla. Nykyään se taas on liiankin helppoa.

        Se mikä meni vikaan on globalisaatio. En sanoisi että on mennyt vaikeammaksi mutta vähemmän kinnostavaksi. Joskus ennen ihmiset on osallistuneet rakentamaan omaa yhteiskuntaa, nykyään ne rakentaa jonkun toisen. Arvaa tunnenko yhtään samisfiilstä esim. sipiläiseen & kumppaneihin ja niiden tavoittelemaan yhteikuntaan?

        Niin, aina on joku hinta maksettava mutta ehkä olisi terveempääkin ettei ihmisiä pidettäisi väkisin elossa, ihmiset kuolisivat silloin kun on sen aika. Toki tietysti jos nykytiedolla rakennettaisiin terve yhteiskunta esim. terveydenhoitosydeemit voitaisiin aika pitkälle säilyttääkin mutta en usko että sitten se kaikki turhakin poistuisi.


    • siksiparempiollatyötön

      Tutkimuksetkin tukevat että olisi hyödyllisempää, ainakin aluksi, että olisi lyhyempi työpäivä. Mutta eihän Sipilän ja muut kusipäät sellaiseen suostu koska ei voi nyhtää köyhän selkänahasta enemmän. Ja toki se että suomalaiseen perinteeseen kuuluu se ettei kukaan saa saada mitään helpommalla tai halvemmalla, maksaisi sen estäminen sitten mitä vaan.

    • Tulee poikkeuksellisen mehevä tilipussi..

      Tuli vähän yllärinä. :D

    • Kaisanoasaa

      Ei siellä töissä saisi palkkaa kuitenkaan kovin paljon joten ei kannata töihin mennä. Naiset ei ainakaan arvostaisi miestä joka tienaa alle paritonnia joten ei kannata rasittaa itseään töillä. Ruma mies ei saisi naista kuitenkaan , työ on niille joita naiset rakastaa eli jännämiehiä.

    • Anonyymi

      8 tuntia on lyhyt työpäivä.

    • No itse teen 5 vrk;teen 48 tuntia töitä, joten 8 tunnin työpäivät 5 kpl ei tuntuis kovinkaan pitkiltä. Mutta kyllä mä oon vakavasti miettinyt, että jos saisi järjestettyä itsensä pois oravanpyörästä ja työllistäisi itse itsensä, niin voisi pudottaa työmääriä ulkopuolisille tehtynä.

      Mitä enemmän saisi tehtyä itse omia hommia, sitä vähemmän tarvitsisi tehdä tienestiä ulkopuolisille. Jokin roima puskuri vaan, ettei tarvitsisi ihan kädestä suuhun elää...🤔

    • Anonyymi

      Mielestäni työ viikkoa pitäisi lyhentää kolmeen päivään viikossa eikä lyhentää päivittäisiä työtunteja, vaan vähentää mieluummin työpäiviä, jotta olisi enemmän aikaa harrastaa kokopäiväisikin harrasteita.

      • Anonyymi

        Viikkoa vaan lyhemmäksi. Joka päivä on ne työmatkat ja muut turhat mihin menee aikaa ja niistä ei saa mitään. Kun nyt ensin saataisiin edes nelipäiväinen viikko, niin hyvä ois. Islannissahan oli se kokelilu, jossa tehtiin nelipäiväistä ja yhdeksän tuntista päivää. Mulle ainakin sopis paremmin kun olen iltapäivisin tehokkaammillani. Se olisi vaan neljän tunnin menetys työnanatajalle, mutta työntekijä saa kokonaisen päivän. Kymmentä tuntia olen joskus tehnyt neljänä päivänä ja oli sekin parempi kuin nyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viikkoa vaan lyhemmäksi. Joka päivä on ne työmatkat ja muut turhat mihin menee aikaa ja niistä ei saa mitään. Kun nyt ensin saataisiin edes nelipäiväinen viikko, niin hyvä ois. Islannissahan oli se kokelilu, jossa tehtiin nelipäiväistä ja yhdeksän tuntista päivää. Mulle ainakin sopis paremmin kun olen iltapäivisin tehokkaammillani. Se olisi vaan neljän tunnin menetys työnanatajalle, mutta työntekijä saa kokonaisen päivän. Kymmentä tuntia olen joskus tehnyt neljänä päivänä ja oli sekin parempi kuin nyt.

        Tuottavampaa! Kun tiivistetään, niin hommat hoituu tehokkaammin.
        Riippuu työstä. Monessa työssä ollaan vaan ajauduttu älyttömyyksiin. Jotkut tekevät älyttömiä päiviä. Ei se terveydelle hyväksi ole. 12 tuntisia päiviä ja työmatkat päälle.
        Sitten on kaikenlaisia epäterveellisiä töitä kuten raksalla. Paskan hengitystä ja raskasta hikoilua. Ei oo elämää se.
        No jos työpäivät ei lyhene, niin eläkkeelle ei ainakaan pääse. Minä en pääse hengissä sinne muutetaan. 40v pitäs painaa. 🤣


    • Anonyymi

      Sosialistin ajattelutapa. Itselläni on kahdeksan tunnin työaika, mutta saan tehdä pidempää. Teen 9-10 tunnin päiviä kun nautin työstäni. Saan reilummin palkkaa ja pomo myös tulosta. Kaikki voittaa.

    • Anonyymi

      Pyh mitään pitkiä ole, vaan liian lyhyitä. Juuri liian lyhyiden työpäivien, liian suurien verojen, ammattiliittojen ja ihmisten laiskuuden vuoksi Suomi ei ole riittävän kilpailukykyinen, vain kitkuttelee eteenpäin velkaantuen.

      - Sheena

      • Anonyymi

        Eikös oikeisto poroporvarit juurikin ole suurimpia veronvälttelijöitä? Miksi työnteettäjähomojen liitot ovat mielestäsi parempia, kuin duunarien vastaavat? Eikös viime tutkimuksessa ole Suomi pärjännyt parhaiten kilpailukyvyssä?

        Onko mikään maa pärjännyt covidin aikana ilman velanottoa, jota Suomi on ottanut vähiten maailmassa?

        Miksi oikeistopersut vihaavat Suomea?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikös oikeisto poroporvarit juurikin ole suurimpia veronvälttelijöitä? Miksi työnteettäjähomojen liitot ovat mielestäsi parempia, kuin duunarien vastaavat? Eikös viime tutkimuksessa ole Suomi pärjännyt parhaiten kilpailukyvyssä?

        Onko mikään maa pärjännyt covidin aikana ilman velanottoa, jota Suomi on ottanut vähiten maailmassa?

        Miksi oikeistopersut vihaavat Suomea?

        Kyllä se on vihervasemmisto (vihreät, vasemmisto ja demarit) jotka vihaavat suomea. Tuo roskasakki pitäisi ajaa ikuiseen oppositioon suomea tuhoamasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä se on vihervasemmisto (vihreät, vasemmisto ja demarit) jotka vihaavat suomea. Tuo roskasakki pitäisi ajaa ikuiseen oppositioon suomea tuhoamasta.

        Katkera poroporvari ulisee, kun ei voi kaikkia katsoa nenänvartta pitkin. Mene sinäkin homoporoporvari oikeisiin töihin, tai yritä edes oleva yrittäjä tai joku muu tukijussi!


    • Anonyymi

      Samaa mieltä. Kuuden tunnin päivät ovat tuottavampia. Ruotsissa todistettu. Suomi nyt laahaa kaikessa perässä. Aina.

      • Anonyymi

        Laitetaan 4 tunnin palkanmaksu ja 8 tunnin urakkatyöaika


    • Joillain on liian paljon töitä ja joillain ei ole ollenkaan. Jotkut stressaantuu liian työtaakan alla ja joutuu sairaslomalle tai jopa pois työstä ja jotkut stressaantuu, kun ei löydä töitä. Sitten ei nukuta kunnolla öitä, kun ei stressaantuneena pysty ja näin uupuneita ihmisiä vaeltaa joka puolella.

      On totta, että työelämän tahti on kiihtynyt. Pitäisi osata kaikenlaista ja jatkuvasti kouluttaa itseään. Tuntuu, että pitäisi olla oikein supersuorittaja.

      Eikä tämä suorittaminen lopu välttämättä vapaa-ajallakaan. Sinnekin on haalittu kaikenmaailman harrastuksia ja lisäksi kotona odottavat kotityöt (esim. siivoaminen, ruuanlaitto) ja jos lapsia, niin heitäkin on vietävä harrastuksiin, jos heillä maksettuja harrastuksia.

      Tuntuu, että yhteiskunnan tahti vain kiihtyy kiihtymistään. Baarit ja ravintolat ovat auki yhä myöhempään, huoltoasemilta saa polttoaineet autoihin ja kahvin mukaan myöhään illalla tai jopa öiseen aikaan ja jotkut ruokakaupatkin ovat auki 24/7. Jostain luin kerran (oli joku lehti tai sitten joku nettisivu), että joidenkin mielestä jopa kirjastot voisivat olla auki myös öisin. Enää ei riitä, että päivällä viikolla ja viikonloppuna voi käydä kaupoilla, vaan nyt ostoksille pitää päästä myös juhlapyhinä ja öiseen aikaan.

      Ei ihme, että monet ihmiset haluavat hidastaa tahtia ja muuttaa elämäänsä. Yhteiskunnasta on tullut liian suorituskeskeinen. Mikään ei tunnu riittävän, vaan aina halutaan lisää. Lisää rahaa, lisää työtehoa ja joustavuutta työntekijöiltä, lisää kaikenlaista. Tässä kiihtyvässä tahdissa ei aina levolle ja palautumiselle jää kunnolla sijaa. Tuntuu, että yhteiskunnassa ei aina kunnolla arvosteta lepoa ja palauttavaa tekemistä, vaikka niiden tärkeydestä niin paljon puhutaankin.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4993
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4533
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2911
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1937
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1719
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1706
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1700
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1613
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe