Ajattelin vaihtaa Skodaan

Jelppii

Mulla ollut audi mut ajattelin vaihtaa Skodaan, kun sitä kehutaan aika paljon ja sanotaan, että se on sama auto kuin audi mutta halvempi versio siitä. Että osat olisivat samoja. No kannattaako? Tosi vaikea tietää nykyään mikä auto olisi sellainen missä vähän vikoja ja pelaa hyvin. Audini oli erinomainen mutta uutena nykyään liian kallis. Ja kun osa tutuista jotka ainakin luulee tuntevansa autot sanoo et Skoda, Volkkarinja Audi on sama asia niin olisiko asia sitten niin. Joku Skoda fabia tai octavia voisi olla ok. Osaatteko vähän jelppiä olneko oikeilla jäljillä ja onko ihan ok auto mielestänne tämä Skoda. Vai ostanko sian säkissä.

48

694

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aamullaSelvinPäinSitten

      Octavia on hyvä hintaluokassaan ja sen kertoo myös myyntiluvut vuodesta toiseen kaikesta kohusta huolimatta, ei toki Audin veroinen, mutta on hintakin toinen. Koeajamalla se selviää.

    • skodanisti

      No mutta! Sama autohan se,,mutta kutsutaan pirkka-Audiksi,,se jos ei haittaa niin siitä vaan,,tuulennopea Skoda hankkimaan,huomaat,että Fordit,Tojotat ja Mitsu-ynnä muutkin bishit jäävät kuin se kuuluisa tikku pa****n

      • kaasua.komisaario

        No mutta! Kirjoittaja on jenkemi-pöllyssä jo tuohon aikaan illasta! Tai sitten silmät muuten van harittaa eikä sormet osu niihin näppäimiin joihin pitäisi. . .


      • Audi_ja_ns.Audi

        Vai sama auto..... tässä "samassa autossa" on tullut matkustettua Helsingistä Ivaloon kerran (Skoda Superb) ja kokemus oli todella aivan karmea. Joka paikka oli kipeänä kun perille päästiin. Meillä itsellämme on Audi 6 ja siinä on samainen matka taitettu lukuisia kertoja, kertakaikkiaan mahtavaa matkustaa pitkiäkin matkoja: miellyttävää, tasaista kyytiä, ei huoju, tehoa riittää ja HILJAINEN. Skeida melusi kuin lauma mongoleja Siperian aroilla. Karmea, karmea hikinen kippana. Kuin joku popkornkattila, ulisi kuin venäläinen ulisko, ja papatti kuin mongoliheimon sotarumpu.


    • 2.4STW__

      kaksi ensimmäistä vastausta samalta henkilöltä joka aloittanut viestiketjun. nyt menee lujaa jollain...viikonloppu aloitettu jo keskiviikkona.

      • HolistikoSeSiinäTaas

        Olet kovasti väärässä, olen ensimmäinen vastaaja ja olen ajellut molemmilla ja tiedän siksi mistä puhun. Et opi mistään mitään Suolen opeilla ja lehtiä selaamalla, pitää ajaa ja paljon.


    • Jelppii

      Kyllä paljon luulee Skodaa kehuttavan eli miten se poikkeaa audista hyvään tai huonoon suuntaan? Pitäs olla ketterä, että pääsee hyvin ohi ja sitten sellainen ettei ole paljon vikoja. Voi olla, että kaikissa autoissa on nykyään sähköisissä laitteissa häikkää. Mutta ei oikein, kun en paljon aja viittis laittaa 30-40 tonnii pirssiin enää. Oikeastaan ostaisin hybridin mutta en tiedä kannattaako Suomen olosuhteissa, kun on enemmän maantieajoa. Nehän kai lataa kaupunkiajossa. Jos nyt kuitenkin kertoisitte millaista on ajaa Skodalla , jos kehumista on. Volkkaria vaan en halua. Ja audia en vaan siksi enää kun sellainen on ollut ja halvemmallkin autolla voisi hyvin ajaa. Vasinkin kun ovat samojen tehtaiden valmistamia.

    • tää.on.tässä

      Eiköhän tämä potaskan puhuminen jo riitä. Huomionhaluinen rölli kokee itsensä yksinäiseksi.

    • KyImis_

      Kysyykö automyyjät ajokorttia jos ottaa auton koeajoon?

      • Kuumiskin_

        Pakko kysyä, muutoin on kriminaali.


    • länsiautonkuljettaja

      Jos olet tottunut ajelemaan länsiauto Audilla, älä ihmeessä hyvä ihminen vaihda itäauto Skodaan. Se on niin paljon huonompi ajaa, ja karmean näköinen, suoranaista kidustusta jo kyydissä olokin noissa kippanoissa. Lisäksi, se ei pidä arvoaan läheskään niin hyvin kuin Audi. Ja ne viat, ne viat..... ja puutteet! Skeidasta ei autoa tule ikinä, eikä siasta hieromalla koiraa.

    • Skeidamani

      Kesällä 1975 kävin Pyynikin Autovarusteessa koeajamassa Skoda 110L auton. Silloin ainakin automyyjä otti ajokortin pantiksi koeajon ajaksi.
      Nykykäytäntöä en tunne kun olen autot ostanut valmistajan koeajajiin luottaen.

    • trollinmasentaja

      Palstan vakiotrolli, skodaholisti tässä keskustelee taas kerran paljolti itsensä kanssa. Jantteri on psykopaattisen muuntautumiskykyinen kun kirjoittaa ja valehtelee aina eri nickillä.

    • Jelppii

      Ihan ekan kerran kirjoitan Skoda palstalle. Kun auton vaihto mielessä. Menen kyllä oikeasti koeajamaan niin sittenpähän näen tykkäänkö vai enkö. En nykyään aja niin paljon enään joku Fabia riittäisi hyvin. Kysyn vain sitä, että jos teillä kokemusta juurikin audista niin miten kun vertaatte pärjääkö Fabia audille.. Löytyykö yhtään tyytyväistä Skoda ajajaa. Ja ettei olisi jatkuvaa korjaamolla käynti rumbaa. Vanha audini on aina ollut kunnossa, vain pakolliset huollot on tehty vuosittain. Ei siis mitään harmeja. Vaihdan sen verran harvakseltaan, että jaksoin nyt tänne kirjoittaa, mutta ei ole kukaan ertyisemmin Skodaansa kehunut. Autoharrastajat pitävät sitä kuitenkin Euroopassa ihan hyvänä autona. Ei ole tarkoitus kenenkään mielerauhaa häiritä. tai pahoittaa. Voi myös olla että audikuskit on kivenpää sakkia et routa porsaan kotiin ajaa. Kunhan nyt kyselen. Josko pääsisin pikkasen pienemmällä hankintahinnalla ajamaan audin kanssa ainakin Euroopassa samanarvoisena pidettyä Skodaa.

    • no älä nyt mitään itäauto skodan rotteloa mee ostamaan. venäjällä valmistettu suolakurkkupurkeista, ruostuvat vuodessa puhki, kannet halkeilee, moottorit kuluttavat paljon öljyä, moottori ja vaihteisto porsii alle 30 000km ajolla. takuu ei sitten korvaa mitään 2vuoden takuun aikanakaan, siellä on lakimiehillä sellaiset selitykset valmiina ettet saa korvauksia mistään tyyppiviasta.

    • Helppo.valinta

      Mä ainakin ostaisin mieluummin sen sian säkissä kuin skootan.

      • kukkelikokkelis

        Sikaa hieromalla ei kuitenkaan tapahdu mitään. Ei ilmesty prinsessa Ruususta eikä tule edes erektiota. Tai mistä minä sen tietäisin.


      • Rk731

        Jos Skodasta tulee erektio niin sitten on kyllä jo tilanne vakava!


      • koirankorvat
        Rk731 kirjoitti:

        Jos Skodasta tulee erektio niin sitten on kyllä jo tilanne vakava!

        Siasta kuitenkin oli puhe. Sitähän trollit alituiseen hierovat yrittäen saada stondiksen.


    • mr.ekoteko

      Samat moottorit noissa ainakin on. Osta 2013 tai uudempi. Vanhemmat saattaa laueta.

    • belseboop

      Niinpä,,yksi niistä Suomen eniten ostetuista autoistahan se Skoda Octavia.Kaupunki tai maantieliikenne,,koko ajan Skodaa tulee vastaan,,mikä sitten lienee,harvemmin havainnut niitä Rolls Royce tai Bentley merkkisiä jotka itsekkin saattaisin hyväksyä paikasta A paikkaan B siirtymisvälineiksi.

      • Sarkasmi.sakari

        Niin se vain on. Kirjoitti sata tai yksi "kriitikkoa" mitä tahansa Suomi24-palstalla. Tai antaisi "apua" Skodan valtavissa vioissa ja ongelmissa, joita ei ratkaista koskaan, eikä milloinkaan.

        Aina uutta Skodaa pukkaa. Rumat Kodiaq ja Karoq korvaavat ulkohuusi-auto Yetin. Octavia vikakippanen suosituin.

        Tämä on fakta. Julli ei usko Jullinjunttia.


      • Mee.hönö.töihin

        HEI,neuroottonen selittelijä hönö.skeida ei ole edes viiden yleisimmän automerkin joukossa suomen teillä..

        TOYOTA ON YLIVOIMAiSESTI ENITEN SUOMEN TEILLÄ LIIKKUVA AUTOMERKKI..

        TOYOTA
        VOLKSWAGEN
        VOLVO
        FORD
        NISSAN
        skeida ei taida olla edes kympin sakis..

        Tämä johtuu ehkä siitä että skodan elinkaaari on niin lyhyt..
        Moninaisten vikojen ja ruostumisen vuoksi.

        Asia selviää googlettamalla.


      • Sähköpääkeskus.vika

        JOO.ei itälinttoja näy.mutta vastaan tulevan skottaraisen tunnistaa jo kaukkaa.poikkeuksetta toinen etuvalo pimeenä ja pohjapanssari lepattaa.


      • Larvannonvelipoika
        Mee.hönö.töihin kirjoitti:

        HEI,neuroottonen selittelijä hönö.skeida ei ole edes viiden yleisimmän automerkin joukossa suomen teillä..

        TOYOTA ON YLIVOIMAiSESTI ENITEN SUOMEN TEILLÄ LIIKKUVA AUTOMERKKI..

        TOYOTA
        VOLKSWAGEN
        VOLVO
        FORD
        NISSAN
        skeida ei taida olla edes kympin sakis..

        Tämä johtuu ehkä siitä että skodan elinkaaari on niin lyhyt..
        Moninaisten vikojen ja ruostumisen vuoksi.

        Asia selviää googlettamalla.

        Saanen oikaista jullinjuntin vanhentuneet tiedot. Googlettamalla toki löytää kaikenlaista, mutta sen verran mediakriittinen täytyy osata olla, ettei lankea väärään tietoon.

        Vuoden 2017 järjestys on tämä: (lähde: Autoalan tiedotuskeskus)
        1, Toyota
        2. Volkswagen
        3. Skoda
        4. Volvo
        5. Ford
        6. Nissan
        7. Kia
        8. Opel
        9. Mercedes Benz
        10. Audi


      • Sarkasmi.sakari

        Mutta Julli ei usko.

        Sori siitä.

        Jullinjuntin "vuoden trendi" näyttäisi olevan jälleen huutaminen...


      • ABC-asemapäällikkö
        Sarkasmi.sakari kirjoitti:

        Mutta Julli ei usko.

        Sori siitä.

        Jullinjuntin "vuoden trendi" näyttäisi olevan jälleen huutaminen...

        Se huutaa, joka pelkää.


    • Poltin.öljyn

      Jaahas.no jopa on taas oksennus,vaarisikin häpeäisi sinua jos eläisi.
      Eipä noita liisinki linttoja onneksi paljon liikenteessä näy,.
      Hyvä niin,lienevät korjattavana.

      • Sarkasmi.sakari

        Onneksi Jullinjuntilla ei vaaria ole. Lienee hävinnyt Venäjän väkivaltaiseen historiaan...


    • TodeIlisuus

      Googlettamalla voi myös löytää, mikä on Suomen ostetuin automalli. Kuukaudesta toiseen ja vuodesta toiseen. Varsinainen kestosuosikki.

    • Teslatest

      Jos mie Teslan saisin, niin en kirjottels tänne mittään. Mut mikkee olis niinku toiseks paras halpa vaihtoehto Teslasta haaveilevalle, Skodaa hiukan köntyksenä pitävälle, ei rahojaan tuhlaavalle, vähän ajavalle, aikaansa seuraavalle induvidualistille. Kas siinä pulma. Mie en ymmärrä et voiko kuskit olla näenkin tyytymättömmii ommiin ajopeleihinsä.

    • SkodaFobia

      Olen punaniska, mutta en kommari. Ladaa kun ei Suomesa myydä, niin ostin Skoda Fobian.

      • Mitenköhän

        Fobiaahan minäkin ajattelin. Sit vaan et tuleeks siellä uusia fobioita vai pääseekö niistä eroon? Eli pelaako kottero? Oletko tyytyväinen?


    • Milloin ajattelit hankkia ajokokemusta ja pohtia potentiaalisia autovalintojasi vähän laajemmalla visiolla?

      Miksi ei muuten metriäkään ajokokemusta takavetoisella 2010-luvun autolla?

      Lisäksi TM 20/2017 BMW 530e ja Mercedes E350e vertailusta lainattua:

      Mercedes E350e loppukommentti:
      "Väistökokeessa jousituksesta on edelleen hyötyä ja ajonvakautusjärjestelmä toimii esimerkillisesti. Kun tähän yhdistetään kuin mielen jatkeena toimiva ohjaus, niin ollaan ajettavuuden aallonharjalla. Molemmat autot ovat erittäin hiljaisia, mutta pikkukivien kopina on eristetty Mercedeksessä paremmin. Vaikka kulutus on hieman suurempi, niin Mercedeksen ylläpito on muuten selvästi BMW:tä edullisempaa. Päivittäisessä käytössä eniten vakuuttavat vakiovarusteiset mittariston ja infojärjestelmän ruutuina toimivat vierekkäiset 12,3 tuuman näytöt. Näyttöjen kirkkaus ja tarkkuus ovat huippuluokkaa. Mercedes Me- etäohjauspalvelu on E350e mallissa vakiona. BMW ei saa vetää kärryä, mutta Mercedeksellä saa, kolmatta tonnia.

      Konservatiivisempana pidetty Mercedes on ajettavuudeltaan parempi jaottaa ylläpitokuluissa kiinni kulutuksessa ja hankintahinnassa tulevaa eroa."

      Fakta vain on se, että modernin takavetoisen ajonvakautusjärjestelmä (S tilassa nopeasti reagoiva elektroninen lukko) on erinomaisen tuntuinen niin ajossa. Takapyörät työntävät, etupyörät ohjaavat työjärjestys tasapainoisen painonjakauman kanssa luovat nautinnollisen ajodynamiikan ja tunteen. Ohjaus aivan eri planeetalta kuin etuvetoisissa / nelivetoisissa (= etupyöriin ohjataan aina vääntömomenttia poislukien VAG:sta Porschen nelivedot). Ketteryys nautinnollista kuten takavetoisissa yleensäkin.



      Onpas S ajomoodilla takavetoisella uudella E-sarjalaisella jättänyt jopa uuden Audi A4 TDI quattro kuskin ihmettelemään pakkasen jäähdyttämällä asvaltilla joka osittain jäinen. Pitihän tietenkin quattro-pellen kokeilla vielä seuraavissa valoissa että onko mahdollista että takavetoinen lähtee pakkaskelillä yhtä hyvin kuin se kädettömän audipetterin quattro ja taas mentiin rinta rinnan 0-60 km/h.

      Onpas sitä tullut kiusattua hieman kostealla kelillä myös erästä tuning-Keijon "S6 look" Audi A6 3.0 TDI ABT quattroa, joka näytti autoja tuntevasta jo äärimmäisen nololta tapaukselta S6 putkistoineen jne. Äijältä meinasi risteyksen jälkeisessä kiihdytyksessä pään punottaminen ylittää sallitut ylärajat kun "ylivoimaista" Audia lähti polkemaan ja E350e Mercedeksellä joutui melkein antamaan lisävauhtia ellen olisi vaihtanut jalkoihin jääneen Audin takaa viereiselle kaistalle.

      Etuvetoiset Octavia RS:t muutaman kerran yrittäneet jotakin pelleilyjä, kun minulla ollut Mercedes E350e lainassa. Yksi valolähtö riitti kaupungissa molemmila kerroila ja sinisen sekä keltaisen RS-ritsassa polkenut kaveri vaihtoi kaistaa seuraavissa valoissa taakseni eikä "ohituskaistaa villisti etenemällä ja hitaampien perässä roikkuminen/painostaminen" enää kiinnostanutkaan kun palautettiin RS-muumi maan pinnalle.

      Toki edellinen autoni C250 CDI takaveto hoiteli nekin nätisti 0-50 km/h kaupunkilähdöissä noita "tehokkaita etuvetoja". Kuitenkin uudessa E-sarjalaisessa ajonvakautus toimii takavetoisessa kuin unelma kuten myös ohjaus ja S moodilla se sallii luistoa (voi näyttää hurjalta) mutta älykkäät järjestelmät pitävät auton aina kontrollissa jos vaikka olisi kokemattomampi kuski ratissa. Toki harva Octavia RS kuskikaan ensikertaa 2010-luvun takavetoisen hybridin rattiin päästyään uskaltaa edes kokeilla S tilaa, koska luulevat että nyt se "lähtee käsistä" tai on joku ESP OFF tila, vaikka se on sitten ihan erikseen valikoista.

      • TSI2012

        Ikävän näköisesti huojahtelivat uuden näköiset Mersut eilen liukkailla lähtiessään liikennevaloista. Sivuttaisliikettä riitti. Sporttista?


      • belseboop

        Eikös niitä Mersuja jopa kaatuillut johonkin aikaan,,väistötilanteessa pyllähtelivät katolleen,,jota ei litteä ja leveä Skooda ainakaan tee..


      • TSI2012
        TSI2012 kirjoitti:

        Ikävän näköisesti huojahtelivat uuden näköiset Mersut eilen liukkailla lähtiessään liikennevaloista. Sivuttaisliikettä riitti. Sporttista?

        eikäku skodiahan ne olivatkin. pirulainen kun sotken jo automerkit keskenään.


      • kapeat_kippanat
        belseboop kirjoitti:

        Eikös niitä Mersuja jopa kaatuillut johonkin aikaan,,väistötilanteessa pyllähtelivät katolleen,,jota ei litteä ja leveä Skooda ainakaan tee..

        Skoota leveä..... HEHEHEHEEE kiitos XD XD .. karseaa huojuntaa skootilla...


    • suberbwinner10

      OTA ihmeessä SKODA! Ite oon ajellut eri versioilla vuodesta 1999 asti, ja pajalla niitä ei ole tarvinnut lepuuttaa...Nyt alla Superb 3.6 FSI farmari 4x4 kaikilla herkuilla . Entinen Superb(2.5 TDI Elegance ,joka oli mulla yli 10v.,on nyt emännän käytössä.Ei kuulemma saanut panna vaihdossa, kun on pelannut niin hyvin!Octaviakin on hyvä vaihtoehto (kokemusta on siitäkin)EI tuu mersun ja pemarin linttoja ikävä!!!

    • MinäpäMenenSporalla

      Eipä ole kirjallinen ulosantisi kovin sujuvaa.
      Suosittelen, että ostat vanhan riittävän ruosteisen riisikupin halvalla ja käytät säästyneet varat kielikurssiin.

    • No minun työmaalla on toistakymmentä heppua töissä.Puolella porukkaa on SKODA .Suurin osa Octavia farmareita ja osa nelivetoja.Lisäksi kaveripiirissä moni on äskettäin vaihtanut Skodaan.Viimeksi entinen naapuri pani mersunlitan vaihdossa ja sanoi, että nythän sai AUTON....Ei sitä tarvi senkummemmin kehua .Myyntitlastot ja testivoitot puhuvat puolestaan!(ja trollit itkkee,kun eivät kestä totuutta)

    • Funtsinkans

      Yksi kaverini, joka töikseen tuunaa ja korjaa autoja ja tuntee melkein kaiken autoista sanoi, että ihan samoilta tehtailta ja ihan samoista osista tehdään audi, volkkari ja skoda. Audi vaan tehdään hieman huolitellummin, sillä on oma kuluttajakuntansa. Jos ei ole niin nirso mitä ulkonäköön tulee niin pääsee edullisemmin kun ostaa Skodan. Ovat kuulema kaikki suht samaa kamaa. Ihmisillä on sitten tapansa ja makunsa. Mutta automarkkinointi ja hinnoittelu ovat tarkkaa puuhaa. Siihen huutoon pitää valmistajien vastata. Itse en tykkää maastureista enkä kolhoista korkeista häkkyröistä. Skoda varmaan on järkevin näistä kolmesta . Mut en ole ajanut itse. Enkä tiedä löytyykö skodasta samaa ärhäkkyyttä kun on audissa. Josko se ’Fobia ’ tai Octavia olisi ok tarttee varmaan käydä kokeilemassa. Sillä onhan se ihan täyttä bluffia ostaa vaikka audia jos samat ajo-ominaisuudet saa puolta halvemmalla. Plkän hyvän sisustuksen takia ei kyllä audia kannata hankkia.

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      704
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe