Mihin on kadonnut suomalaisten miesten lukutaito, eivätkä saa myöskään kysyttyä...

Anonyymi

Meillä on ollut viikon verran kasvisruoka teema, paljon erilaisia kasvisruokia tarjolla, noutopöydässä tällä kertaa. (ei siis lihaa/kalaa noutopöydässä)
Laatikoita, salaatteja, sosekeittoja, ja kesä-, minestrooni-, hernekeittoa (ilman lihaa) ja halutessa sai lihallakin, kun pyysi kassalta.
Muusia ja keitettyjä perunia, sienikastiketta, perus ruskeakastikeen lisäksi, romesco kastiketta kasviksille, kahta lajia leipää ja margariinia
(myös kermaviilikastike tillillä tai aiolia valkosipulilla)

Sosekeitot, leipä maito 5 € ja muut kasvisruuat; yhdistettynä päivän proteiini lisään yht. 7.5 € vain ma-pe eli arkipäivät!
Lauantaina ja sunnuntaina jälleen 8,5€ ruokalipun lunastaneilta, käteisellä kerta ostona 10€ /aikuinen ruokailija. Lauantaina oli korvapuusteja, tänään kääretorttua tuorejuustolla ja puolukkahillolla, kahvi/tee jälkiruokana.

Joka ainut arkipäivä on ollut mahdollisuus myös ottaa jotain proteiini pitoisenpaa ; lihaa, tai kalaa tai kananmunia, erikseen pyytämällä kassalta ja siitä tuo korkeampi hinnoitus sosekeittoon verrattuna.
Asiasta oli ilmoitus jo ulko-ovessa... ovilasiin sisäpuolelle liimattuna ja toinen ilmoitustaulussa ruokalan oviaukon pielessä.

Tänään on käynyt suuri määrä ruokailijoita jo syömässä sunnuntai lounasta ja varmaan vieläkin on tulijoita. Mutt muutaman kerran olen eilen ja tänään kuullut ett hiton hienoa kun taas saa kunnon sapuskaa... liha tai kalaa perunien lisäksi!
Maksavat mukisematta sen kympin ne joilla ei ole ruokalippua.

Missä hitossa noiden miesten silmätkin ovat olleet?.. ja koko ajan on muutamat syöneet; lihapullia/kalapullia, kaslerlihaa 3kpl 5mm/siivuina, tai broilerin koipea, paistettuja muikkuja, munia jne. Päivittäin oli jokin noista vaihtoehdoista tarjolla.
Niin ett aika paljon enemmän oli vaihtoehtoja kasvisviikolla kuin normaalisti....
ja halvemmalla... ihan tutustumis tarjouksena -> kasvisruokiin.

Todella monet muutkin; (kuin nämä sokeat) söivät edullisesti ja..
jälkiruokana Kaaikille oli vain kahvi tai tee sekä kaurakeksi.
ex-trollikka

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tulee mieleen kun intissä oltiin harjoitusalueella toimareina alokkaana. Vaatteet oli ihan märät ja ois pitänyt mennä kyyhöttämään kuorma-auton lavalle ne päällä. Varsinkin siis toppavaatteet oli märät. En ollut niitä vielä laittanut päälle ja ajattelin, etten -20 asteen pakkasella halua märkiä vaatteita päälle. Moni muukin mietti sitä, mutta mä aattelin, että otanpahan itseäni niskasta kiinni ja kysyn äkäsennäköiseltä vääpeliltä.

      No meikämanne sit matkusti makuupussissa telttojen seassa. Ei tarvinnut palella lavalla. Mutta kysyin....

      Kysyvä ei tieltä eksy. 😊

    • Olisko käynyt niin et monikaan ole näitä tiedotuslappuja edes huomannut.. monilla kun on taipumus olla näkemättä mitään sellaisia.. (tai ainakin tiedostamatta)
      Muistan ku ite olin siivoshommissa, eräässä kohteessa tehtiin iltatöinä vahanpoistoja & vahauksia avokonttoritiloissa, missä aina kulloinkin pesuvuorossa olevan käytävän molempiin päihin laitettiin oviin laput et tiloissa lattianpesu vahaus menossa, kulku muita käytäviä pitkin, kiitos. Nii aina oli silti vähintään se yks käynyt tassuttelemassa siellä ja oli joko tuoreessa vahapinnassa tai sit just vahattomaksi pestyssä lattiassa jäljet (se vahaton, pesty pinta kun vieläpä imaisee kaiken lian itseensä.) Huvittavinta siinä oli se, et toisinaan jäljistä näki et siinä on varpaisillaan tipsuteltu, eli kys. henkilö oli ilmeisesti jopa lukenut tiedotuslapun ja ollut tietoinen meidän vahausurakasta, mut sit varmaan jotenki aatellut et ei kai siitä haittaa ole jos äkkiä ja varpaisillaan tästä meen..

    • Monipuoliset sapuskat on

      • Anonyymi

        Eihän noita kaikkia ollut kerrallaan tarjolla, vaihtelivat päivittäin esim. keitot sekä sosekeitot, kuten myös laatikko ruuat.

        Ainoastaan vihannekset; kuten sekasalaatissa oli kurkut, tomaatit, paprikat, kesäkurpitsat sekä jäävuorisalaatti valmiiksi paloiteltuna ja sekoitettuna joka päivä.
        Samoin; muusia ja keitettyjä perunia, sienikastiketta, perus ruskeakastikeen lisäksi, romesco kastiketta kasviksille, kahta lajia leipää ja margariinia. (myös kermaviilikastike tillillä tai aiolia valkosipulilla)
        Koko ajan ; lihapullia/kalapullia, kaslerlihaa 3kpl 5mm/siivuina, tai broilerin koipea, paistettuja muikkuja, munia jne. Päivittäin oli jokin noista vaihtoehdoista tarjolla!

        Eli oli noissa valikoimisen varaa kyllä enemmän mitä normaalisti on; 3 lajia ruokaa ollut, salaatti aterian lisäksi.
        Olisi siinä kookaskin mies sanut vatsansa täyteen; muusilla ja liha/kala vaihtoehdolla sekä leivällä markariinilla päälle kurkkusiivuja tomaattia ja paprikaa... 7,5€
        Vitosella sai vain sosekeiton ja leivän markariinilla... päälle kurkkua ja tomaattia sekä ruokajuoman kotikaljaa tai vettä. Mutt henkiin hekin jäivät, eivät kuolleet nälkään.
        Keitetyt munat maksoivat 50 senttiä kpl ja siitä oli maininta kasvispöydässä, maanantain jälkeen... niitä kun taisi kadota joidenkin ihmisten taskuihinkin.. kotiin viemisinä. =((

        Suunnilleen saimme ruoka kustannukset katettua tuloilla... /- nollaan, viikonloppu menee luullakseni jo hieman plussan puolelle, kun itselleni en maksa palkkaa vaikka välillä mukana hyörinkin. Syön sen rahan edestä keittiön myynnissä olevia tarjottavia, myös kotona.
        Öitä, kaikille palstan lukijoille!
        ex-trollikka


    • Onpa komia kattaus; ei voi muuta sanoa.

      Jos on paljon kanta-asiakkaita niin epäilen että joko a) nälkä haittaa näköä tai b) tutut asiat tulee selkärangasta.
      Meilläkin keväällä ja kesällä tehtiin kunnassa tietöitä ja niiden yhteydessä muutettiin muutamissa risteyksissä etuajo-oikeutta. Ilman peltikolareita ei alkuun selvitty ja varmaan sen lisäksi paljon läheltäpiti tapauksia. Epäilen että vähän samasta ilmiöstä kyse.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      114
      1772
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      170
      1123
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1087
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      158
      905
    5. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      82
      802
    6. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      54
      779
    7. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      42
      724
    8. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      700
    9. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      44
      671
    10. Ei kannata lähteä sotaan jos ei omaa edes alkeellisia taitoja.

      Sodastahan tässä ei varsinaisesti ole edes kyse, vaan naisten ja lasten suojelusta ja oikeuden toteutumisesta, tavalla t
      Ikävä
      118
      656
    Aihe