Paasto laihduttaa nopeimmin/ nutraus

Anonyymi

Nutraaminenkin on käytännössä paastoamista.Tulin ajatelleksi sitä miksi se pitää tehdä pussikeitoilla (samaan tulokseen pääsee tavallisella kotiruualla ,paino voi laskea viikossa 2 kg)

Valmistaa ruuan itse,ja syö ne kolme ateriaa tavallisena ruokana.Ateria pitää koostaa niin että samalta lautaselta löytyy KAIKKI RAVINTOAINEET
Toteutan itse paastoa niin että syön päivässä yhden ison aterian ja kaksi hyvin kevyttä.Loppuillasta korkeintaan kasviksia,tai juureksia
Kalorit paaston aikana n1500 päivässä

Lyhytkestoisen pätkäpaaston etu on se ettei sen aikana laihdu lihas.Lihas alkaa lähtemään vasta kolmen päivän jälkeen.

PARAS
Paasto on oikein toteutettuna ylivoimaisesti paras näistä kolmesta.Siinä saa syödä kaikkia ruokaaineita

HUONOIN
Ketogeeninen ruokavalio ilman hiilihydraatteja (syödään vain lihaa ja kasviksia)

EI TOIMI KAIKILLA
Perinteinen laihdutus jossa syödään pieniä aterioita koko päivän ajan

48

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "HUONOIN
      Ketogeeninen ruokavalio ilman hiilihydraatteja (syödään vain lihaa ja kasviksia)"

      Mistä olet moisen luulon hankkinut??

      • Anonyymi

        Listasta puuttui vain rasva ja marjat.Jos tiedät paremmin niin olisi hyvä olla lista mitä saa syödä.Syön nyt tällä hetkellä porkkanaraastetta sitä ei ainakaan saa siinä syödä eikä mitään muitakaan juureksia kuten perunaa punajuuria yms.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Listasta puuttui vain rasva ja marjat.Jos tiedät paremmin niin olisi hyvä olla lista mitä saa syödä.Syön nyt tällä hetkellä porkkanaraastetta sitä ei ainakaan saa siinä syödä eikä mitään muitakaan juureksia kuten perunaa punajuuria yms.

        HUONOIN
        Ketogeeninen ruokavalio ilman hiilihydraatteja (syödään vain lihaa ja kasviksia).......

        "Jos tiedät paremmin "

        Kyllä tiedän, kysymällä selviää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        HUONOIN
        Ketogeeninen ruokavalio ilman hiilihydraatteja (syödään vain lihaa ja kasviksia).......

        "Jos tiedät paremmin "

        Kyllä tiedän, kysymällä selviää.

        Paitsi että kasviksia ei syödä koska niissä on liikaa hiilareita. Pelkästään vihanneksia (=vihreitä kasvinosia).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        HUONOIN
        Ketogeeninen ruokavalio ilman hiilihydraatteja (syödään vain lihaa ja kasviksia).......

        "Jos tiedät paremmin "

        Kyllä tiedän, kysymällä selviää.

        Tätä tiedon pihtaamista en ole koskaan ymmärtänyt.

        Ilmeisesti kysymys on siitä, että sitä "tietoa" ei voi julkisesti täällä kertoa, olisihan mahdollisuus että joku saattaa tietää paremmin ja kertoa tuon tiedon olevankin vain "tietoa".

        Ei ihme että ärisyttää sellanen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paitsi että kasviksia ei syödä koska niissä on liikaa hiilareita. Pelkästään vihanneksia (=vihreitä kasvinosia).

        Katso finelistä miten paljon erilaisista vihanneksista tulee hiilaria, se on käytännössä 100% hiilihydraattilähde.

        Eräiden tahojen mukaan, tuo on erittäin vaarallista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Katso finelistä miten paljon erilaisista vihanneksista tulee hiilaria, se on käytännössä 100% hiilihydraattilähde.

        Eräiden tahojen mukaan, tuo on erittäin vaarallista.

        Vertaa vaikka ruusukaalia ja appelsiinia. Vihanneksissa on paljon vähemmän sokeria kuin hedelmissä. Tosi asiassa esim. tomaatti ja porkkana ovat hedelmiä, eikä vihanneksia.

        Vihannesten kuidut voi toki laskea hiilihydraateiksi, mutta vain lehmä sulattaa ne, ei ihminen. Ne kakataan pois, ja suolisto kiittää.

        Voit toki karsia diabeteksen pelossa kaikki hiilihydraatit lauteseltasi pois, mutta samalla heikkenee monen terveydelle hyödyllisen aineen saanti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vertaa vaikka ruusukaalia ja appelsiinia. Vihanneksissa on paljon vähemmän sokeria kuin hedelmissä. Tosi asiassa esim. tomaatti ja porkkana ovat hedelmiä, eikä vihanneksia.

        Vihannesten kuidut voi toki laskea hiilihydraateiksi, mutta vain lehmä sulattaa ne, ei ihminen. Ne kakataan pois, ja suolisto kiittää.

        Voit toki karsia diabeteksen pelossa kaikki hiilihydraatit lauteseltasi pois, mutta samalla heikkenee monen terveydelle hyödyllisen aineen saanti.

        "Voit toki karsia diabeteksen pelossa kaikki hiilihydraatit lauteseltasi pois, mutta samalla heikkenee monen terveydelle hyödyllisen aineen saanti."

        Minähän en karsi hiilihydraatteja laisinkaan, mutta henkilö joka pitää itseään palstan guruna, huutaa vihanneksen nähdessään SOKERIA ja sehän on haitallista ja vaarallista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tätä tiedon pihtaamista en ole koskaan ymmärtänyt.

        Ilmeisesti kysymys on siitä, että sitä "tietoa" ei voi julkisesti täällä kertoa, olisihan mahdollisuus että joku saattaa tietää paremmin ja kertoa tuon tiedon olevankin vain "tietoa".

        Ei ihme että ärisyttää sellanen.

        "Tätä tiedon pihtaamista en ole koskaan ymmärtänyt."

        Oletko uusi tällä kaatopaikalla joss tietoa ei saa levittää,

        kysymällä selviää jos olet kiinnostunut tiedosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Voit toki karsia diabeteksen pelossa kaikki hiilihydraatit lauteseltasi pois, mutta samalla heikkenee monen terveydelle hyödyllisen aineen saanti."

        Minähän en karsi hiilihydraatteja laisinkaan, mutta henkilö joka pitää itseään palstan guruna, huutaa vihanneksen nähdessään SOKERIA ja sehän on haitallista ja vaarallista.

        "henkilö joka pitää itseään palstan guruna, huutaa vihanneksen nähdessään SOKERIA ja sehän on haitallista ja vaarallista."

        katsele kuvia kun et ymmärrä lukemaasi.


    • Anonyymi

      Totuus laihduutamisesta on tämä
      Tämä että laihduttajan pitää syödä 3-4 tunnin välein on VALHETTA
      Olo on nyt monin verroin parempi kuin ennen tällä uudella tavalla tehtynä,paasto puhdistaa kehoa,ja laihtuminen tapahtuu itsestään vaikka syökin,eikä mitään nälän tuntemuksia ole.
      Porkkanaraastekkin maistuu hyvin iltaisin,syön sitä puolen tunnin välein n 50g,pidän sitä jopa hyvän makuisena ruokana ja se vie hyvin pois nälkää 200g sis vain 70 kal se nostaa sopivasti veren sokeria,huomaan heti olon virkistyvän kun sitä syön.
      Jätin pois illasta juustoleivät ja kaurajuomaan tehdyn kaakaun,enkä osta irtokarkkeja ollenkaan .Näiden muutoksien ansiosta kalorit jää päivässä 1300-1600 kal (ennen ne oli 2000-2500 kal kun aterioita oli enemmän ja ruoka tuhtia)en käytä ollenkaan ruokaan lisättyjä rasvoja ,kaikki rasva tulee kananmunistasita,pieniä määriä kahvikakusta ja kahvimaidosta

      Kalorivae on nyt 1000 kaloria suurempi,senkin mukaan laihtuminen on vähintään ainakin 4 kg kuukaudessa.Ensimmäisellä viikolla nestepaino laski 4 kg sitten 1 kg
      Vyötärön ympärysmitta kahdessa viikossa 2 cm ja pihtimittaustulos 3 mm kahdesta paksuimmasta kohdasta mitattuna .Isokokoinen laihtuu vähintään puolet nopeampaa.

      Ennen kuin olin lihavimmillan join illalla kaakaut aina kanelikorppujen kera,siitä tavasta olen luopunut jo 5 vuotta sitten.

      • Anonyymi

        Harvemmat ruokailuvälit toimii huomattavasti paremmin koska siinä on syönti rajoitettua mitä syödään ja mihin aikaan

        Jos on aamupala,lounas,päivällinen,iltapala,välipalat kalorimäärät nousee hyvin helposti liian suureksi.Helposti 1500 kalorin dietistä tulee 2000 tai 2500 kal EIKÄ SIKSI LAIHDU OLLENKAAN


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Harvemmat ruokailuvälit toimii huomattavasti paremmin koska siinä on syönti rajoitettua mitä syödään ja mihin aikaan

        Jos on aamupala,lounas,päivällinen,iltapala,välipalat kalorimäärät nousee hyvin helposti liian suureksi.Helposti 1500 kalorin dietistä tulee 2000 tai 2500 kal EIKÄ SIKSI LAIHDU OLLENKAAN

        TOTTA

        Jos syö vaan kerran viikossa, on MAHDOTONTA syödä kerralla niin paljon etteikö laihtuisi.

        Vaikka vetäisi ÖLJYÄ suoraan pullosta ruokajuomana MAKKARAPERUNOILLE, niin ei saa niin paljoa energiaa etteikö laihtuisi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Harvemmat ruokailuvälit toimii huomattavasti paremmin koska siinä on syönti rajoitettua mitä syödään ja mihin aikaan

        Jos on aamupala,lounas,päivällinen,iltapala,välipalat kalorimäärät nousee hyvin helposti liian suureksi.Helposti 1500 kalorin dietistä tulee 2000 tai 2500 kal EIKÄ SIKSI LAIHDU OLLENKAAN

        Hyvin on saanut pidettyä kalorit 1500 kal päivässä,nyt on se vaihe että paino ja muut lukemat pysyy jonkin aikaa samana.Toimii edellenkin huomattavasi paremmin kuin perinteinen laihdutus,kalorit saa pidettyä 700-1000 kaloria pienempänä kuin ennen.

        Nyt täytyy vain pitää kalorit jatkossa alhaalla,kalorien nostaminen aiheuttaa sen että ei laihdu.Siinä vaiheessa kun rasvanpoltto on päällä pitää ennemmin vähentää syöntiä ja lisätä liikuntaa.Lisään nyt iltaan tunnin pyöräilyn.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvin on saanut pidettyä kalorit 1500 kal päivässä,nyt on se vaihe että paino ja muut lukemat pysyy jonkin aikaa samana.Toimii edellenkin huomattavasi paremmin kuin perinteinen laihdutus,kalorit saa pidettyä 700-1000 kaloria pienempänä kuin ennen.

        Nyt täytyy vain pitää kalorit jatkossa alhaalla,kalorien nostaminen aiheuttaa sen että ei laihdu.Siinä vaiheessa kun rasvanpoltto on päällä pitää ennemmin vähentää syöntiä ja lisätä liikuntaa.Lisään nyt iltaan tunnin pyöräilyn.

        Syödyistä kaloreista ja kalorivajeesta tietää tarkimmin laihtumisen,nytkin vaikka painoni on ollut sama muutaman päivän peilikuvasta katsottuna kiinteytystä on tullut paljon.Kun läskipaino muuttuu lihaspainoksi,paino ei laske.Tämä on aivan tavallista laihdutuksessa.
        Suurimman virheen tekee silloin jos lakkaa syömästä.Liian pienet kalorit on yhtä suuri virhe kuin liian suuret kalorit.Nestepaino saattaa sahata edestakaisin muutamalla kilolla,kuitenkin 10:nen päivän välein vaakapainostakin näkee laihtumisen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Syödyistä kaloreista ja kalorivajeesta tietää tarkimmin laihtumisen,nytkin vaikka painoni on ollut sama muutaman päivän peilikuvasta katsottuna kiinteytystä on tullut paljon.Kun läskipaino muuttuu lihaspainoksi,paino ei laske.Tämä on aivan tavallista laihdutuksessa.
        Suurimman virheen tekee silloin jos lakkaa syömästä.Liian pienet kalorit on yhtä suuri virhe kuin liian suuret kalorit.Nestepaino saattaa sahata edestakaisin muutamalla kilolla,kuitenkin 10:nen päivän välein vaakapainostakin näkee laihtumisen.

        Tahti on nyt 700g 4:jässä päivässä,vyötärön ympärysmitta 1cm,pihtimittaustulos 2 mm
        sitä ennen kolmessa päivässä sama tulos.Startissa 5:dessä päivässä vain 500g vyötärö 1 cm ja pihtim 1mm koska aloituspäivän kalorit oli 3600
        Paino laskee nyt itsestään,vaikka syö hyvin.Porkkanaraasteen ilta ja yösyönti auttaa paljon,nälkää ei ole,siltikin pitää syödä jotain.Sekin tieto että saa syödä hyvin seuraavana päivänä auttaa jaksamaan.
        Aterian koko on ollut iso,en syö mistään pikkulautasista,niinkuin monesti täälläkin neuvovat.
        Parempi on syödä päivässä YKSI ISO ATERIA ,koko maha täyteen,kuin monta pientä hiiren ateriaa.
        Nämä laihdutuleikkaukset joissa piennennetään vatsalaukku pesäpallon kokoiseksi ovat aivan järjettömiä.Lievissä tapauksissa vatsalaukkuun laitetaan pallo,aivan järetöntä hommaa.
        Kevyttä ruokaa saa syödä mahan täyteen.700 g annoksesta tulee vain 600-700 kal.Muuta ruokaa saa syödä vielä 700 kal että 1400 kaloria tulee täyteen.
        Ymmärtäkää se että vatsaa EI SAA täyttää koskaan suklaalla tai muulla kaloripommilla esim pitsa muut karkit yms,kalorit nousee muuten 10 kertaiseksi.

        Normaalisti saa syödä illalla ja yöllä.Näyttää siltä että jos tosiaan haluaa laihtua se täytyy lopettaa kokonaan laihdutuksen ajaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tahti on nyt 700g 4:jässä päivässä,vyötärön ympärysmitta 1cm,pihtimittaustulos 2 mm
        sitä ennen kolmessa päivässä sama tulos.Startissa 5:dessä päivässä vain 500g vyötärö 1 cm ja pihtim 1mm koska aloituspäivän kalorit oli 3600
        Paino laskee nyt itsestään,vaikka syö hyvin.Porkkanaraasteen ilta ja yösyönti auttaa paljon,nälkää ei ole,siltikin pitää syödä jotain.Sekin tieto että saa syödä hyvin seuraavana päivänä auttaa jaksamaan.
        Aterian koko on ollut iso,en syö mistään pikkulautasista,niinkuin monesti täälläkin neuvovat.
        Parempi on syödä päivässä YKSI ISO ATERIA ,koko maha täyteen,kuin monta pientä hiiren ateriaa.
        Nämä laihdutuleikkaukset joissa piennennetään vatsalaukku pesäpallon kokoiseksi ovat aivan järjettömiä.Lievissä tapauksissa vatsalaukkuun laitetaan pallo,aivan järetöntä hommaa.
        Kevyttä ruokaa saa syödä mahan täyteen.700 g annoksesta tulee vain 600-700 kal.Muuta ruokaa saa syödä vielä 700 kal että 1400 kaloria tulee täyteen.
        Ymmärtäkää se että vatsaa EI SAA täyttää koskaan suklaalla tai muulla kaloripommilla esim pitsa muut karkit yms,kalorit nousee muuten 10 kertaiseksi.

        Normaalisti saa syödä illalla ja yöllä.Näyttää siltä että jos tosiaan haluaa laihtua se täytyy lopettaa kokonaan laihdutuksen ajaksi.

        Lihavuusleikkauksista ei ole mitään hyötyä,vain 5% saa niistä pysyvän avun.Tieto on TLC kanavalta sairaalloisen lihava.


    • Anonyymi

      Paras ruokavalio on kenelle tahansa tämä:

      1) runsaasti tosi vähärasvaista proteiinia lihasta, kanasta, kalasta ja muista meren elävistä, kasvikunnan tuotteista sekä maitotuotteista;

      2) niukasti hyvää kasvisrasvaa ja öljyjä pullosta tai runsasrasvaisesta kalasta, siemenistä ja pähkinöistä;

      3) tarvittava määrä kuituja (20 - 30 g/vrk) täysjyvästä, kuten ruis ja kaura, mutta ei lainkaan valkoista vehnää missään muodossaan; ja

      4) kaikki puuttuva energia ja kuitu kasviksista, kuten peruna, porkkana, kaali, sipuli, tomaatti, kurkku, paprika jne. sekä marjoista ja hedelmistä.

      Proteiinia ja kuitua riittävästi kaiken hyvän pohjaksi, öljyä niukasti ja runsaasti väriä lautaselle. Niillä saa lihakset, aivot, sydämen ja verisuonet kuntoon sekä kakkos-aivot eli vatsan ja suoliston mikrobikannan monipuoliseksi.

      Suolistossa on satoja tai tuhansia miljardeja mikrobeja, joiden monimuotoisuus on äärimmäisen tärkeää painonhallinnassa. Monimuotoisuudessa auttavat kuitu ja erityisesti värikkäät ja kuitupitoiset kasvikset.

      Älkää hyvät ihmiset tappako vatsanne mikrobikantaa väärillä valinnoilla.

      • Anonyymi

        Niin on, ehdottomasti paras.


      • Anonyymi

        "Paras ruokavalio on kenelle tahansa tämä:"

        Ja joulupukki asuu edelleen Korvatunturissa.


    • Anonyymi

      No ei varmasti ole.

    • Anonyymi

      Ruokavalio, jossa syödään kiinteää ruokaa, ei ole paasto. 1500 kcal on ainakin vanhemmalle naisihmiselle tosi asiassa kalorimäärä, jolla voi jopa lihoa, jollei harrasta reippaasti liikuntaa. Oma perusaineenvaihduntani 1100 - 1200 kcal.

      Katsoin joskus dokkarin, jossa testattiin pahamaineisina pidettyjä matalaenergisia dieettejä. Testillä niillä saatiin hyviä tuloksia aikaan. Itsekin ole siinä mielessä samaa mieltä, että jos on tietoa, taitoa, tahdonlujuutta yms., niin kalliiden pussiaterioiden sijaan laihdutusateriat voi rakentaa itse. Ihminenhän tarvitsee lähinnä proteiineja ja suojaravintoaineita. Vitamiineja ja hivenaineita saa purkeista ja proteiinijauheita omista valmisteistaan. Eli sinänsä voi ihan hyvin tehdä vähäenergisiä keittoja, jotka täydentää lisäravinteilla ravitseviksi. Riittävä proteiinin saanti ehkäisee lihaskatoa ja pitää kylläisenä. Rasvoja tarvitaan oikeasti tosi vähän ja hiilihydraatteja tulee helposti liikaakin. Eli niiden riittävää saantia tuskin on tarpeen edes ajatella.

      • Anonyymi

        On se pätkäpaastoamista,en harrasta ollenkaan mitään nestepaastoja .Tämä tapa syödä todella toimii minulla.


      • Anonyymi

        Hyvä kirjoitus!

        Jokapäiväinen kokkailemin tuntui minulle aluksi suurelta rasittelta ja jonkin verran piti paneutua resepteihin koska ennen osasin vain käryttää sisäfileen uunisssa kuivaksi. Mutta pian se tieto/taito kasvaa, nyt menee enintään 9 minuutia aterian vääntöön. Pakasteeseen paistan matalalla lämmöllä monenlaista; kalaa, lihaa, kanaa, pakastan ne annnoskokoisina, tuokin puuha sujuu nykyään kuin vasemmalla kädellä muun ohessa ja tiskiä tulee minimaalisesti.

        Hyvä proteiinin lähde on kovaksi keitetyn kananmunan valkuainen, niissä rasittaa kuoriminen. Mutta kun ne kuorii veden alla niin aikaa kuluu vain murto-osa eikä jää kuorenpaloja kiusaamaan. Ensin vaan kuori kolautetaan kattilan reunaa vastaan 3 ... 5 paikasta ja sitten kuoritaan niin että muna on kokonaan veden alla.

        Vitamiineja ja kivennäis/hivenaineita suositellaan nykyään niin paljon että niitä on mahdonta saa ruuuasta vaikka ei laihduttaisia. Siksi moniainenappi ainakin rauhoittaa mieltä, minulla on sellainen jossa on 12 kpl vitamiinia, 7 kivennäisainetta, 3 kpl maitohappokantaa ja 3 kpl ihmeainetta. Usein kuulee väitettävän ettei suojaravinneaineet tehoa kun ne tulevat napista, mutta miksi ne sitten tehoavat kun niitä lisätään elintarvikkeisiin? Nappi toki kannattaa ottaa aterian yhteydessä, jotkin vitamiinit liukenevat silloin paremmin.

        Rasvoja ihminen tarvitsee terveyden ylläpidon kannalta tosiaankin todella vähän, brittien National Health Service (NHS) mukaan niin että: Yksi rasvaisesta kalasta valmistettu ateria kerran viikossa. Rasvoja ei tarvitse saada tasaisesti päivittäin, vaan tuo yksi rasvaisesta kalasta valmistettu ateria viikossa riittää (siis valmistettu ilman lisättyä öljyä tai rasvaa). Sekaannusta aiheuttaa se että täällä mainostetaan sinnikkäästi öljypuun kitkeristä hedelmistä saatavaa lamppuoljyä, valtavan suurina päivittäisannoksina, lääkkeksi/rohdoksi sairauteeen, mainostetaan siitä huolimatta ettei ole olemassa mitään sellaista tieteelliseellistä näyttöä jota esimerkiksi FDA (U.S. Food and Drug Administration) arvostaisi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä kirjoitus!

        Jokapäiväinen kokkailemin tuntui minulle aluksi suurelta rasittelta ja jonkin verran piti paneutua resepteihin koska ennen osasin vain käryttää sisäfileen uunisssa kuivaksi. Mutta pian se tieto/taito kasvaa, nyt menee enintään 9 minuutia aterian vääntöön. Pakasteeseen paistan matalalla lämmöllä monenlaista; kalaa, lihaa, kanaa, pakastan ne annnoskokoisina, tuokin puuha sujuu nykyään kuin vasemmalla kädellä muun ohessa ja tiskiä tulee minimaalisesti.

        Hyvä proteiinin lähde on kovaksi keitetyn kananmunan valkuainen, niissä rasittaa kuoriminen. Mutta kun ne kuorii veden alla niin aikaa kuluu vain murto-osa eikä jää kuorenpaloja kiusaamaan. Ensin vaan kuori kolautetaan kattilan reunaa vastaan 3 ... 5 paikasta ja sitten kuoritaan niin että muna on kokonaan veden alla.

        Vitamiineja ja kivennäis/hivenaineita suositellaan nykyään niin paljon että niitä on mahdonta saa ruuuasta vaikka ei laihduttaisia. Siksi moniainenappi ainakin rauhoittaa mieltä, minulla on sellainen jossa on 12 kpl vitamiinia, 7 kivennäisainetta, 3 kpl maitohappokantaa ja 3 kpl ihmeainetta. Usein kuulee väitettävän ettei suojaravinneaineet tehoa kun ne tulevat napista, mutta miksi ne sitten tehoavat kun niitä lisätään elintarvikkeisiin? Nappi toki kannattaa ottaa aterian yhteydessä, jotkin vitamiinit liukenevat silloin paremmin.

        Rasvoja ihminen tarvitsee terveyden ylläpidon kannalta tosiaankin todella vähän, brittien National Health Service (NHS) mukaan niin että: Yksi rasvaisesta kalasta valmistettu ateria kerran viikossa. Rasvoja ei tarvitse saada tasaisesti päivittäin, vaan tuo yksi rasvaisesta kalasta valmistettu ateria viikossa riittää (siis valmistettu ilman lisättyä öljyä tai rasvaa). Sekaannusta aiheuttaa se että täällä mainostetaan sinnikkäästi öljypuun kitkeristä hedelmistä saatavaa lamppuoljyä, valtavan suurina päivittäisannoksina, lääkkeksi/rohdoksi sairauteeen, mainostetaan siitä huolimatta ettei ole olemassa mitään sellaista tieteelliseellistä näyttöä jota esimerkiksi FDA (U.S. Food and Drug Administration) arvostaisi.

        Outoa kun tässä Englannin hallituksen dokumentissa suositellaan 1.6 g ALA:a päivässä 'Omega-3 Fatty Acids
        Fact Sheet for Health Professionals'. Yhdysvalloissa suositellaan taas kasviöljyjä 2000 kcal dieetistä 27 g päivässä eli 12E%. Tuo selviää tästä dokumentista '
        The 2015–2020 Dietary Guidelines for Americans'. Myös WHO suosittaa kasviöljyjä. Eat well -oppaassakin suositellaan kasviöljyjä.

        Yhdysvalloissa suositeltu ALA:n määrä löytyy täältä:
        'Appendix 7. Nutritional Goals for Age-Sex Groups Based on Dietary Reference Intakes and Dietary Guidelines Recommendations'.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Outoa kun tässä Englannin hallituksen dokumentissa suositellaan 1.6 g ALA:a päivässä 'Omega-3 Fatty Acids
        Fact Sheet for Health Professionals'. Yhdysvalloissa suositellaan taas kasviöljyjä 2000 kcal dieetistä 27 g päivässä eli 12E%. Tuo selviää tästä dokumentista '
        The 2015–2020 Dietary Guidelines for Americans'. Myös WHO suosittaa kasviöljyjä. Eat well -oppaassakin suositellaan kasviöljyjä.

        Yhdysvalloissa suositeltu ALA:n määrä löytyy täältä:
        'Appendix 7. Nutritional Goals for Age-Sex Groups Based on Dietary Reference Intakes and Dietary Guidelines Recommendations'.

        "Outoa kun tässä Englannin hallituksen dokumentissa suositellaan 1.6 g ALA:a päivässä 'Omega-3 Fatty Acids Fact Sheet for Health Professionals'."

        Outoa on sekin että "erehdyit" väittämään että kyseessä oilsi Englannin hallituksen dokumentti, vaikka todellisuudessa sen on laatinut Jenkien NIH alainen toimisto. Jenkit ovat maailman ylipainoisin kansakunta.

        Arvo johon viittaat on niin kutsuttu riittävä saanti (AI): Sivulla sanotaan että: Dietaarinen saanti tällä tasolla oletetaan varmistavan ravitsemuksellisuutta. Se on varma että öljyt varmistelee energiansaantia.

        Samalla sivulla kerrotaan Omega -rasvahappojen puutoksesta seuraavasti: Välttämättömien rasvahappojen - joko omega-3: n tai omega-6: n - puute voi aiheuttaa karkeaa, hilseilevää ihoa ja ihottumaa.

        Ja seuraavaa: Ryhmät, joilla on riski omega-3-riittämättömyydestä: Näyttö siitä, että korkeampiin LC-omega-3-tasoihin liittyy monien kroonisten sairauksien, mukaan lukien sepelvaltimotauti, vähentyneeseen riskiin. Tämä viittaa siihen että monet amerikkalaiset voisivat hyötyä hiukan korkeammista saannista.

        Edellä olevassa on syytä huomoida kaikki konditionaalit, sekä se fakta että suurin osa ameriikkalaiset ovat lihavuutensta takia altiina sydän ja verisuonitaudellle. Normaalipainoinen ihminen ei ole altiina ko sairauksille joten ei hyödy rasvahappojen MAHDOHDOLLISESTA terveysvakutuksesta joka on vain RISKIN mahdollinen väheneminen,

        Ja seuravaa: Omega-3 ja terveys: Omega-3: n käyttämisen MAHDOLLISET terveysvaikutukset ovat merkittävä tieteellisen tutkimuksen painopiste. Ylivoimaisesti suurin osa tutkimuksesta on keskittynyt elintarvikkeiden (esim. kalat) ja / tai ravintolisien (esim. kalaöljy) EPA ja DHA rasvahappoihin, toisin kuin kasviperäisissä elintarvikkeissa olevaan ALA rasvahappoon.


    • Anonyymi

      Toitottelija myy tässä jotakin: "Sekaannusta aiheuttaa se että täällä mainostetaan sinnikkäästi öljypuun kitkeristä hedelmistä saatavaa lamppuoljyä, valtavan suurina päivittäisannoksina, lääkkeksi/rohdoksi sairauteeen, mainostetaan siitä huolimatta ettei ole olemassa mitään sellaista tieteelliseellistä näyttöä,"

      Mitähän tuossa myydään - vai puretaanko puhtaasti kirjoittajan omia kananahasta johtuvia pelkotiloja? Miksi kukaan tervejärkinen toitottaisi sitä, että huonolaatuista lamppuöljyä tai puristemassaöljyä juotaisiin vaikkapa suoraan pullosta?

      On näyttöä siitä, että rypsiöljy, pellavaöljy, camelinaöljy, oliiviöljy, saksanpähkinäöljy, avokadoöljy ja jopa soija-, maissi- ja auringonkukkaöljy, siis kasvisöljyt yleisellä tasolla, edistävät terveyttä. Suositeltava annos on 1 - 2 lusikallista vuorokaudessa, ja parhaiten hyödyt saadaan siitä, että eri öljytyyppejä vaihdellaan.

      Öljy ei ole laihdutustuote, vaan sitä tulee käyttää harkiten. Paras lopputulos saadaan aikaan silloin kun kova rasva KORVATAAN pehmeille kerta- ja monityydyttymättömillä rasvahapoilla. Mikä tahansa tapa laihtua saa veriarvot paranemaan, mutta elämäntapamuutos edellyttää myös terveyttä edistäviä tuotteita.

      Aidossa oliiviöljyssä on hedelmäinen tuoksu ja hieman pippurinen tai pähkinäinen jälkimaku. Jos oliiviöljy on pilalla tai väärin tehty, mausteisuutta ei erota lainkaan.

      Nimimerkki Tomppa Myller

      • Anonyymi

        Massiiviset vuorokausimäärät mitään öljyä tai rasvaa tai oravanruokaa ei edistele terveen ihmisen terveyttä vaan lihottavat ja vaarantavat tai pilaavat terveyden.

        Onko massiivisista vuorokausimääristä öljyjä tai rasvaa tai oravanruokaa mitään terveydellistä etua sairaalle ihmiselle, sitä ei ole tieteellisesti todistettu, on vain helppoheikkien maksamia tutkimuksia joita m.m FDA ei arvosta. Se on varma että ne pitävät ylipainoisen ylipainoisena, siltä kannalta ne eivät edistele terveyttä.

        Terve ihminen tarvitsee rasvahapppoja kalasta, kerran viikossa, sen verran jotka saadaan yhdestä rasvaisesta kalasta valmistetusta ateriasta, siis valmistettu ilman lisättyä öljyä tai rasvaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Massiiviset vuorokausimäärät mitään öljyä tai rasvaa tai oravanruokaa ei edistele terveen ihmisen terveyttä vaan lihottavat ja vaarantavat tai pilaavat terveyden.

        Onko massiivisista vuorokausimääristä öljyjä tai rasvaa tai oravanruokaa mitään terveydellistä etua sairaalle ihmiselle, sitä ei ole tieteellisesti todistettu, on vain helppoheikkien maksamia tutkimuksia joita m.m FDA ei arvosta. Se on varma että ne pitävät ylipainoisen ylipainoisena, siltä kannalta ne eivät edistele terveyttä.

        Terve ihminen tarvitsee rasvahapppoja kalasta, kerran viikossa, sen verran jotka saadaan yhdestä rasvaisesta kalasta valmistetusta ateriasta, siis valmistettu ilman lisättyä öljyä tai rasvaa.

        Tässä on eräs "helppoheikkien" seminaaripaperi. Nuo "helppoheikit" ovat sitten maailman johtavia ravitsemustutkijoita. Kannattaa sitten tutkia heidän taustansa. Aloita vaikka Frank Hu:sta:

        'The role of reducing intakes of saturated fat in the prevention of cardiovascular disease: where does the evidence stand in 2010?'

        Sivuhuomautuksena suomalaiset olivat hyvin hoikka vuonna 1970 mutta ikävakioitu sydäntautikuolleisuus oli noin 5 kertaa suurempaa. 40% itä-suomalaisista miehistä kuoli sydänkohtaukseen ennen kuin täytti 65 vuotta.

        Miksiköhän kaikkialla suositellaan kasviöljyjä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Massiiviset vuorokausimäärät mitään öljyä tai rasvaa tai oravanruokaa ei edistele terveen ihmisen terveyttä vaan lihottavat ja vaarantavat tai pilaavat terveyden.

        Onko massiivisista vuorokausimääristä öljyjä tai rasvaa tai oravanruokaa mitään terveydellistä etua sairaalle ihmiselle, sitä ei ole tieteellisesti todistettu, on vain helppoheikkien maksamia tutkimuksia joita m.m FDA ei arvosta. Se on varma että ne pitävät ylipainoisen ylipainoisena, siltä kannalta ne eivät edistele terveyttä.

        Terve ihminen tarvitsee rasvahapppoja kalasta, kerran viikossa, sen verran jotka saadaan yhdestä rasvaisesta kalasta valmistetusta ateriasta, siis valmistettu ilman lisättyä öljyä tai rasvaa.

        "Massiiviset vuorokausimäärät mitään öljyä tai rasvaa tai oravanruokaa ei edistele terveen ihmisen terveyttä vaan lihottavat ja vaarantavat tai pilaavat terveyden. "

        Juuri näin - miksi kukaan toitottelisi, että pitää juoda pullosta lamppuöljyä tai käyttää pääravinteina kananahkoja, siankorvia, linnuntalia tai auringonkukansiemeniä?

        Kaikki kasviöljyt, pähkinät ja siemenet ovat terveyttä edisteleviä, kun niitä käytetään oikein. Kasviöljyjä 1 - 2 lusikallista vuorokaudessa on terveysteko, ja varsinkin, kun eri öljyjä vaihtelee keskenään. Saman asian ajavat pähkinät ja siemenet.

        Parhaimmillaan öljyt toimivat, kun niillä KORVATAAN kovat rasvat. Kovien (eläin)rasvojen korvaaminen huonoilla nopeilla hiilihydraateilla ei kuitenkaan ole terveysteko.

        Painon lasku on lähes poikkeuksetta terveysteko. Kun paino on saatu alas, omaa terveyttään voi edistellä 35 - 50 grammalla pehmeitä ja hyvälaatuisia öljyjä, kalaa, pähkinöitä sekä siemeniä. Kreikkalaiset käyttävät jopa 75 grammaa oliiviöljyä vuorokaudessa ja vain harvoin kärsivät sydän- ja verisuonisairauksista. Kreikkalaiset myös erottavat heti oliiviöljyn lamppuöljystä!

        KANNATTAA KORVATA KANANNAHAT, LAMPPUÖLJY JA VOI KASVIÖLJYILLÄ, SIEMENILLÄ JA PÄHKINÖILLÄ SEKÄ RASVAISELLA KALALLA. KAIKKEA KOHTUUDELLA.

        --

        Mitä toitottaa asiasta Harvardin yliopisto?

        Harvardin yliopiston tutkijat vakuuttavat, ettei linolihapon välttelemiselle ole perusteita. Linolihapon saanti liittyy pienempään riskiin sairastua sydäntautiin. Tämä yhteys on riippumaton terveydelle edullisen alfalinoleenihapon saannista. Näyttö tukee nykyistä väestötason suositusta.

        Eniten linolihappoa saaneilla oli 15 prosenttia pienempi riski sairastua sepelvaltimotautiin ja 21 prosenttia pienempi riski kuolla sydänsairauteen verrattuna linolihappoa vähiten saaneisiin. Linolihapon saanti vaihteli keskimäärin 1,5 ja 6,4 prosentin välillä päivän energiasta.

        Hakusanat: Circulation, 2014 Oct 28, 130(18), linoleic acid, risk, coronary heart disease, meta-analysis, cohort studies


      • No öljyjä voi käyttää enemmänkin jos niillä korvaa (huonoja) hiilihydraatteja tai tyydyttyneitä rasvoja. ALA ja LA ovat välttämättömiä rasvahappoja koska elimistö ei pysty niitä valmistamaan. Kalaöljyn sisältämät EPA ja DHA eivät sitten ole välttämättömiä rasvahappoja koska niitä elimistö pystyt tekemään. Se 30 g ei tosissaan ole mitään öljyn juomista eikä massiivista käyttöä. Sen sijaan 50E% kasviksista on aika extremeä kun esimerkiksi kaalia
        Pitää syödä 3 kg 1000 kcal varten.

        Ei laihtuminen automaattisesti tarkoita parempia veriarvoja. Kovin paljon tyydyttynyttä rasvaa sisältävällä dieetillä saattavat kolesteroliarvot olla hyvinkin huonot.

        Kanannahan syöjällä taas on selvästi ortoreksia ja/tai anoreksia nervosa eikä halua ottaa vastaan oman uskontonsa vastaisia tietoja. Anoreksiaa on syytä epäillä jos BMI on alle 17. Alipaino myöskin lyhentää elinikää.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        No öljyjä voi käyttää enemmänkin jos niillä korvaa (huonoja) hiilihydraatteja tai tyydyttyneitä rasvoja. ALA ja LA ovat välttämättömiä rasvahappoja koska elimistö ei pysty niitä valmistamaan. Kalaöljyn sisältämät EPA ja DHA eivät sitten ole välttämättömiä rasvahappoja koska niitä elimistö pystyt tekemään. Se 30 g ei tosissaan ole mitään öljyn juomista eikä massiivista käyttöä. Sen sijaan 50E% kasviksista on aika extremeä kun esimerkiksi kaalia
        Pitää syödä 3 kg 1000 kcal varten.

        Ei laihtuminen automaattisesti tarkoita parempia veriarvoja. Kovin paljon tyydyttynyttä rasvaa sisältävällä dieetillä saattavat kolesteroliarvot olla hyvinkin huonot.

        Kanannahan syöjällä taas on selvästi ortoreksia ja/tai anoreksia nervosa eikä halua ottaa vastaan oman uskontonsa vastaisia tietoja. Anoreksiaa on syytä epäillä jos BMI on alle 17. Alipaino myöskin lyhentää elinikää.

        "Ei laihtuminen automaattisesti tarkoita parempia veriarvoja. Kovin paljon tyydyttynyttä rasvaa sisältävällä dieetillä saattavat kolesteroliarvot olla hyvinkin huonot. "

        En ole itse törmännyt yhteenkään tutkimukseen, jossa painonlasku on johtanut huonompiin veriarvoihin. Jos sinulla on näyttöä asiasta, ystävällisesti pistä linkkiä tulemaan.

        "Se 30 g ei tosissaan ole mitään öljyn juomista eikä massiivista käyttöä. "

        No ei. Ja varsinkin jos otetaan huomioon se, että parhaiden uskottavien suositusten mukaan elimistön tulee saada 20 - 40 % päivittäisestä energiasta rasvoista.

        2500 kilokalorin päivärytmillä tämä tarkoittaisi keskimäärin 750 kilokaloria ts. 80 gramman molemmin puolin rasvaa ja öljyjä. Tyydyttymättömien rasvahappojen osuus edellisestä tulisi olla valtaosa, sillä ei ole olemassa näyttöä siitä, että tyydyttyneen rasvan saanti olisi koskaan parantanut aivoterveyttä tai sydänsairauksia.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Ei laihtuminen automaattisesti tarkoita parempia veriarvoja. Kovin paljon tyydyttynyttä rasvaa sisältävällä dieetillä saattavat kolesteroliarvot olla hyvinkin huonot. "

        En ole itse törmännyt yhteenkään tutkimukseen, jossa painonlasku on johtanut huonompiin veriarvoihin. Jos sinulla on näyttöä asiasta, ystävällisesti pistä linkkiä tulemaan.

        "Se 30 g ei tosissaan ole mitään öljyn juomista eikä massiivista käyttöä. "

        No ei. Ja varsinkin jos otetaan huomioon se, että parhaiden uskottavien suositusten mukaan elimistön tulee saada 20 - 40 % päivittäisestä energiasta rasvoista.

        2500 kilokalorin päivärytmillä tämä tarkoittaisi keskimäärin 750 kilokaloria ts. 80 gramman molemmin puolin rasvaa ja öljyjä. Tyydyttymättömien rasvahappojen osuus edellisestä tulisi olla valtaosa, sillä ei ole olemassa näyttöä siitä, että tyydyttyneen rasvan saanti olisi koskaan parantanut aivoterveyttä tai sydänsairauksia.

        No eikö se riitä että suomalaiset olivat helvetin sairaita vuonna 1970 ja hoikkia? Eniten lihaa ja eläinrasvaa syövien karppaajien ikävakioitu kuolleisuus on yli 20% suurempaa kuin normaaliväestöön. Sillä on väliä kuinka laihduttaa.

        Jimmy Moorela on kokonaiskolesteroli suurin piirtein 9 mmol/l ja ravintona voi. On kyllä taas lihonut 150 kg mittoihin.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        No eikö se riitä että suomalaiset olivat helvetin sairaita vuonna 1970 ja hoikkia? Eniten lihaa ja eläinrasvaa syövien karppaajien ikävakioitu kuolleisuus on yli 20% suurempaa kuin normaaliväestöön. Sillä on väliä kuinka laihduttaa.

        Jimmy Moorela on kokonaiskolesteroli suurin piirtein 9 mmol/l ja ravintona voi. On kyllä taas lihonut 150 kg mittoihin.

        "No eikö se riitä että suomalaiset olivat helvetin sairaita vuonna 1970 ja hoikkia? Eniten lihaa ja eläinrasvaa syövien karppaajien ikävakioitu kuolleisuus on yli 20% suurempaa kuin normaaliväestöön. Sillä on väliä kuinka laihduttaa. "

        Ymmärrän pointtisi, mutta en asiayhteyttä.

        Väitin näin: "Painon lasku on lähes poikkeuksetta terveysteko."

        Väitit takaisin: "Ei laihtuminen automaattisesti tarkoita parempia veriarvoja."

        Ja lopulta vastasin: "En ole itse törmännyt yhteenkään tutkimukseen, jossa painonlasku on johtanut huonompiin veriarvoihin. Jos sinulla on näyttöä asiasta, ystävällisesti pistä linkkiä tulemaan."

        Kyse siis on siitä, millaiseen tutkimukseen, otantaan ja meta-analyysiin vetoat väittäessäsi, että laihtuminen ei lähtökohtaisesti paranna veriarvoja? Kaikissa näkemissäni tutkimuksissa varsinkin laihduttajien kolesteroli- ja sokeriarvot paranevat laihdutuksen myötä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Massiiviset vuorokausimäärät mitään öljyä tai rasvaa tai oravanruokaa ei edistele terveen ihmisen terveyttä vaan lihottavat ja vaarantavat tai pilaavat terveyden. "

        Juuri näin - miksi kukaan toitottelisi, että pitää juoda pullosta lamppuöljyä tai käyttää pääravinteina kananahkoja, siankorvia, linnuntalia tai auringonkukansiemeniä?

        Kaikki kasviöljyt, pähkinät ja siemenet ovat terveyttä edisteleviä, kun niitä käytetään oikein. Kasviöljyjä 1 - 2 lusikallista vuorokaudessa on terveysteko, ja varsinkin, kun eri öljyjä vaihtelee keskenään. Saman asian ajavat pähkinät ja siemenet.

        Parhaimmillaan öljyt toimivat, kun niillä KORVATAAN kovat rasvat. Kovien (eläin)rasvojen korvaaminen huonoilla nopeilla hiilihydraateilla ei kuitenkaan ole terveysteko.

        Painon lasku on lähes poikkeuksetta terveysteko. Kun paino on saatu alas, omaa terveyttään voi edistellä 35 - 50 grammalla pehmeitä ja hyvälaatuisia öljyjä, kalaa, pähkinöitä sekä siemeniä. Kreikkalaiset käyttävät jopa 75 grammaa oliiviöljyä vuorokaudessa ja vain harvoin kärsivät sydän- ja verisuonisairauksista. Kreikkalaiset myös erottavat heti oliiviöljyn lamppuöljystä!

        KANNATTAA KORVATA KANANNAHAT, LAMPPUÖLJY JA VOI KASVIÖLJYILLÄ, SIEMENILLÄ JA PÄHKINÖILLÄ SEKÄ RASVAISELLA KALALLA. KAIKKEA KOHTUUDELLA.

        --

        Mitä toitottaa asiasta Harvardin yliopisto?

        Harvardin yliopiston tutkijat vakuuttavat, ettei linolihapon välttelemiselle ole perusteita. Linolihapon saanti liittyy pienempään riskiin sairastua sydäntautiin. Tämä yhteys on riippumaton terveydelle edullisen alfalinoleenihapon saannista. Näyttö tukee nykyistä väestötason suositusta.

        Eniten linolihappoa saaneilla oli 15 prosenttia pienempi riski sairastua sepelvaltimotautiin ja 21 prosenttia pienempi riski kuolla sydänsairauteen verrattuna linolihappoa vähiten saaneisiin. Linolihapon saanti vaihteli keskimäärin 1,5 ja 6,4 prosentin välillä päivän energiasta.

        Hakusanat: Circulation, 2014 Oct 28, 130(18), linoleic acid, risk, coronary heart disease, meta-analysis, cohort studies

        MIksi toitotat lamppulöljy ja oravanruoka -mainoksiasi ainoastaan laihdutus palstoilla?

        30 g lamppyöljyä tarkoittaa pahimmilllaan jopa 12,1 kg läskin lisäystä vuodessa. Terve ihminen joka eiole ylipainoinen, tarvitsee välttämättömiä rasvoja dietaarisesti sen verran jonka saa kun nautttii yhden rasvaisesta kalasta valmistetun aterian kerran viikossa, joka on valmistettu lisäämättä mitään öljyä tai rasvaa.

        Öljyä juomalla ja rasvaa syömällä lihoaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ei laihtuminen automaattisesti tarkoita parempia veriarvoja. Kovin paljon tyydyttynyttä rasvaa sisältävällä dieetillä saattavat kolesteroliarvot olla hyvinkin huonot. "

        En ole itse törmännyt yhteenkään tutkimukseen, jossa painonlasku on johtanut huonompiin veriarvoihin. Jos sinulla on näyttöä asiasta, ystävällisesti pistä linkkiä tulemaan.

        "Se 30 g ei tosissaan ole mitään öljyn juomista eikä massiivista käyttöä. "

        No ei. Ja varsinkin jos otetaan huomioon se, että parhaiden uskottavien suositusten mukaan elimistön tulee saada 20 - 40 % päivittäisestä energiasta rasvoista.

        2500 kilokalorin päivärytmillä tämä tarkoittaisi keskimäärin 750 kilokaloria ts. 80 gramman molemmin puolin rasvaa ja öljyjä. Tyydyttymättömien rasvahappojen osuus edellisestä tulisi olla valtaosa, sillä ei ole olemassa näyttöä siitä, että tyydyttyneen rasvan saanti olisi koskaan parantanut aivoterveyttä tai sydänsairauksia.

        Näissä kasviöljymafian rahoittamissa tutkimuksissa on se perusongelma, että kun ihmisiltä otetaan pois hyvänmakuinen voi ja sanotaan että käytä sen sijaan tunkkaisen ja kitkerän makusta oliviiöljyä, niin öljyn/rasvan käyttö automaatisesti vähenee. Tätä ei tutkimuksisa koskaan oteta huomioon. Öljyn levittäminen leivän päälle, tai parsan tai uusien perunoiden nauttiminen öljyn kanssa y.m.s. ei tosiaankaan kuullosta herkulliselta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Ei laihtuminen automaattisesti tarkoita parempia veriarvoja. Kovin paljon tyydyttynyttä rasvaa sisältävällä dieetillä saattavat kolesteroliarvot olla hyvinkin huonot. "

        En ole itse törmännyt yhteenkään tutkimukseen, jossa painonlasku on johtanut huonompiin veriarvoihin. Jos sinulla on näyttöä asiasta, ystävällisesti pistä linkkiä tulemaan.

        "Se 30 g ei tosissaan ole mitään öljyn juomista eikä massiivista käyttöä. "

        No ei. Ja varsinkin jos otetaan huomioon se, että parhaiden uskottavien suositusten mukaan elimistön tulee saada 20 - 40 % päivittäisestä energiasta rasvoista.

        2500 kilokalorin päivärytmillä tämä tarkoittaisi keskimäärin 750 kilokaloria ts. 80 gramman molemmin puolin rasvaa ja öljyjä. Tyydyttymättömien rasvahappojen osuus edellisestä tulisi olla valtaosa, sillä ei ole olemassa näyttöä siitä, että tyydyttyneen rasvan saanti olisi koskaan parantanut aivoterveyttä tai sydänsairauksia.

        Lue vaikka tämä 'A new study says there could be a surprising consequence to losing weight later in life'.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Näissä kasviöljymafian rahoittamissa tutkimuksissa on se perusongelma, että kun ihmisiltä otetaan pois hyvänmakuinen voi ja sanotaan että käytä sen sijaan tunkkaisen ja kitkerän makusta oliviiöljyä, niin öljyn/rasvan käyttö automaatisesti vähenee. Tätä ei tutkimuksisa koskaan oteta huomioon. Öljyn levittäminen leivän päälle, tai parsan tai uusien perunoiden nauttiminen öljyn kanssa y.m.s. ei tosiaankaan kuullosta herkulliselta.

        Pitkäkestoiset ravitsemutkimukset tehdään julkisella rahoituksella.

        Kannattaa kokeilla majoneesia leivän päällä. Itse en luonnollisestikaan tee voipottuja vaan syön ne sillín kanssa. Vinagrekin toimii.

        Miksiköhän johtavat ravitsemustutkijat ovat sitä mieltä että 1E% tyydyttyneen rasvan vaihto monityydyttymättömään todennäköisesti vähentää sydöntautikuolemia 2-3%. Vaihto hiilihydraatteihin ei tuota etua tuota.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Lue vaikka tämä 'A new study says there could be a surprising consequence to losing weight later in life'.

        Kiitos.

        Tämä tutkimus vastasi väitteeseeni hieman eri tavalla, kuin ilmeisesti tarkoitit...?!

        Tutkimuksen lopputulema oli se, että ihmisillä, jotka pysyivät liikalihavina koko aikuisen elämänsä ajan, kehon massaindeksillä mitattuna, oli suurin ennenaikaisen kuoleman riski.

        Tämäkin tukee sitä, että laihduttaminen missä tahansa elämän vaiheessa on terveysteko. Siis juuri kuten väitin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos.

        Tämä tutkimus vastasi väitteeseeni hieman eri tavalla, kuin ilmeisesti tarkoitit...?!

        Tutkimuksen lopputulema oli se, että ihmisillä, jotka pysyivät liikalihavina koko aikuisen elämänsä ajan, kehon massaindeksillä mitattuna, oli suurin ennenaikaisen kuoleman riski.

        Tämäkin tukee sitä, että laihduttaminen missä tahansa elämän vaiheessa on terveysteko. Siis juuri kuten väitin.

        Öh, kuinka suomenat tuosta lauseen 'losing weight in middle age or late adulthood may heighten the risk of premature death, particularly when it comes to heart disease.'


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Öh, kuinka suomenat tuosta lauseen 'losing weight in middle age or late adulthood may heighten the risk of premature death, particularly when it comes to heart disease.'

        Kyllä, olet ihan oikeassa, luin myös tuon tekstin. Kuitenkin myös oma tekstini oli suora käännös artikkelista. (Ihme että engl. kielinen teksti on saanut olla.)


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Öh, kuinka suomenat tuosta lauseen 'losing weight in middle age or late adulthood may heighten the risk of premature death, particularly when it comes to heart disease.'

        Tässä siis alkuperäiskielellä vielä kerran CNN:n uutisesta eli "the study found that people who remained obese, as measured by body mass index, throughout their adult life had the highest risk of premature death."

        Tutkimuksen lopputulema oli se, että ihmisillä, jotka pysyivät liikalihavina koko aikuisen elämänsä ajan, kehon massaindeksillä mitattuna, oli suurin ennenaikaisen kuoleman riski.

        Kuten sanottua, tutkimus tukee sitä, että laihduttaminen missä tahansa elämän vaiheessa on terveysteko. Muunlaisiin tutkimuksiin en ole tähän mennessä törmännyt, mutta linkkejä otetaan kernaasti vastaan.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Tässä on eräs "helppoheikkien" seminaaripaperi. Nuo "helppoheikit" ovat sitten maailman johtavia ravitsemustutkijoita. Kannattaa sitten tutkia heidän taustansa. Aloita vaikka Frank Hu:sta:

        'The role of reducing intakes of saturated fat in the prevention of cardiovascular disease: where does the evidence stand in 2010?'

        Sivuhuomautuksena suomalaiset olivat hyvin hoikka vuonna 1970 mutta ikävakioitu sydäntautikuolleisuus oli noin 5 kertaa suurempaa. 40% itä-suomalaisista miehistä kuoli sydänkohtaukseen ennen kuin täytti 65 vuotta.

        Miksiköhän kaikkialla suositellaan kasviöljyjä?

        Miksiköhän kaikkialla suositellaan kasviöljyjä?

        Kaikkialla ei suositella, vain siellä missä niitä valmistetaan paljon, niistä saa hyvän katteen, uskomusten voimalla.

        Esimerkiksi Englannin NHS (National Health Service) kertoo että omega -3 rasvahapoista on joko minimaalista tai ei lainkaan hyötyä rohtona, dokumentissaan "Minimaalista näyttöä omega-3: n sydänsairauksia estävästä vaikutuksesta":

        'Minimal evidence to show omega-3 prevents heart disease; NHS'

        Siinä käydään läpi sikäläisten tutkijoiden ja tohtorien erittäin laajaa selvitystyötä joka käsitti 112059 sattumanvaraisesti valitua kontrollihenkilöä. Tulosten yhteenvetona NHS kertoo että:

        Tutkijat havaitsivat, että omega-3-määrän lisäämisellä, joko kapselien tai rikastetun ruokavalion avulla, oli vähän tai ei ollenkaan vaikutusta seuraaviin tapahtumiin: Kuolema mistä tahansa syystä, kuolema sydän- ja verisuonisyistä,, sydän- ja verisuonisairaudet,, sepelvaltimo, sydänsairaus, ,aivohalvaus, epäsäännöllinen syke. Tutkijat havaitsivat myös, että lisätyt kasvien omega-3-lähteet ruokavaliossa, syömällä saksanpähkinöitä tai rikastettua margariinia, niin ikään saavutetaan vain vähän tai ei mitään eroa seuraaviin tapahtumiin: kuolema mistä tahansa syystä, kuolema sydän- ja verisuonisyistä, sepelvaltimosairaudet.

        Loppukaneettina NHS muistuttaa että: Öljyinen kala on tärkeä osa terveellistä ruokavaliota. Nykyinen suositus on vähintään 2 annosta kalaa viikossa, joista yksi on öljyisiä kaloja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksiköhän kaikkialla suositellaan kasviöljyjä?

        Kaikkialla ei suositella, vain siellä missä niitä valmistetaan paljon, niistä saa hyvän katteen, uskomusten voimalla.

        Esimerkiksi Englannin NHS (National Health Service) kertoo että omega -3 rasvahapoista on joko minimaalista tai ei lainkaan hyötyä rohtona, dokumentissaan "Minimaalista näyttöä omega-3: n sydänsairauksia estävästä vaikutuksesta":

        'Minimal evidence to show omega-3 prevents heart disease; NHS'

        Siinä käydään läpi sikäläisten tutkijoiden ja tohtorien erittäin laajaa selvitystyötä joka käsitti 112059 sattumanvaraisesti valitua kontrollihenkilöä. Tulosten yhteenvetona NHS kertoo että:

        Tutkijat havaitsivat, että omega-3-määrän lisäämisellä, joko kapselien tai rikastetun ruokavalion avulla, oli vähän tai ei ollenkaan vaikutusta seuraaviin tapahtumiin: Kuolema mistä tahansa syystä, kuolema sydän- ja verisuonisyistä,, sydän- ja verisuonisairaudet,, sepelvaltimo, sydänsairaus, ,aivohalvaus, epäsäännöllinen syke. Tutkijat havaitsivat myös, että lisätyt kasvien omega-3-lähteet ruokavaliossa, syömällä saksanpähkinöitä tai rikastettua margariinia, niin ikään saavutetaan vain vähän tai ei mitään eroa seuraaviin tapahtumiin: kuolema mistä tahansa syystä, kuolema sydän- ja verisuonisyistä, sepelvaltimosairaudet.

        Loppukaneettina NHS muistuttaa että: Öljyinen kala on tärkeä osa terveellistä ruokavaliota. Nykyinen suositus on vähintään 2 annosta kalaa viikossa, joista yksi on öljyisiä kaloja.

        "Miksiköhän kaikkialla suositellaan kasviöljyjä?"

        Koska niillä toitotellaan olevan terveyttä edistäviä vaikutuksia.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miksiköhän kaikkialla suositellaan kasviöljyjä?

        Kaikkialla ei suositella, vain siellä missä niitä valmistetaan paljon, niistä saa hyvän katteen, uskomusten voimalla.

        Esimerkiksi Englannin NHS (National Health Service) kertoo että omega -3 rasvahapoista on joko minimaalista tai ei lainkaan hyötyä rohtona, dokumentissaan "Minimaalista näyttöä omega-3: n sydänsairauksia estävästä vaikutuksesta":

        'Minimal evidence to show omega-3 prevents heart disease; NHS'

        Siinä käydään läpi sikäläisten tutkijoiden ja tohtorien erittäin laajaa selvitystyötä joka käsitti 112059 sattumanvaraisesti valitua kontrollihenkilöä. Tulosten yhteenvetona NHS kertoo että:

        Tutkijat havaitsivat, että omega-3-määrän lisäämisellä, joko kapselien tai rikastetun ruokavalion avulla, oli vähän tai ei ollenkaan vaikutusta seuraaviin tapahtumiin: Kuolema mistä tahansa syystä, kuolema sydän- ja verisuonisyistä,, sydän- ja verisuonisairaudet,, sepelvaltimo, sydänsairaus, ,aivohalvaus, epäsäännöllinen syke. Tutkijat havaitsivat myös, että lisätyt kasvien omega-3-lähteet ruokavaliossa, syömällä saksanpähkinöitä tai rikastettua margariinia, niin ikään saavutetaan vain vähän tai ei mitään eroa seuraaviin tapahtumiin: kuolema mistä tahansa syystä, kuolema sydän- ja verisuonisyistä, sepelvaltimosairaudet.

        Loppukaneettina NHS muistuttaa että: Öljyinen kala on tärkeä osa terveellistä ruokavaliota. Nykyinen suositus on vähintään 2 annosta kalaa viikossa, joista yksi on öljyisiä kaloja.

        UK tuottaa vuodessa 2,167,000 tonnia rypsiöljyä. Tuo on 33 litraa per asukas ja vuosi.

        Miksiköhän brittien ravitsemussuosituksissa pyydetään korvaamaan tyydyttynyt rasva tyydyttymättömällä:
        'As part of a healthy diet, we should try to cut down on foods and drinks high in saturated fats and trans fats, and replace some of them with unsaturated fats'.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        UK tuottaa vuodessa 2,167,000 tonnia rypsiöljyä. Tuo on 33 litraa per asukas ja vuosi.

        Miksiköhän brittien ravitsemussuosituksissa pyydetään korvaamaan tyydyttynyt rasva tyydyttymättömällä:
        'As part of a healthy diet, we should try to cut down on foods and drinks high in saturated fats and trans fats, and replace some of them with unsaturated fats'.

        Yhtäältä, samasta syystä kuin aikoinaan kasviöljymafian toitotuksen takia koko maailma harhautui tuomitsemaan m.m. kananmunat myrkyksi, sillä väittteellä että saturoituneissa rasvoissa on paljon "pahaa" kolesterolia joka kasvattelee kuolemisen riskiä. Sittemmkin on opittu että dietaarisella kolesterolilla on vain hyvin vähäinen ja hetkellinen vaikutus veren kolesteroliin eikä kananmunia enää pidetä myrkkynä. Nuo vanhat pelot elävät vahvana, samaa "pahaa" dietaarista kolesterolia on paljon muun muassa voissa ja juustoissa mutta niitä vieläkin pidetään myrkkyinä.

        Toisaalta siksi, että on paljon vakuuttavaa tietoa kajojen öljyjen terveellisyydestä, samassa dokumentissa johon vetoat sanotaankin että:

        Käännös: Suurin osa meistä saa riittävästi omega-6 rasvahappoja ruokavaliosta, mutta meille suositellaan suurempaa omega-3 rasvahappomäärää, syömällä vähintään 2 annosta kalaa viikossa, mukaan lukien 1 annos öljyisiä kaloja. Kasviperäisten omega-3-rasvojen lähteiden ei uskota olevan samoja etuja sydämen terveydelle kuin kalojen. :käännos

        LA kuuluu omega-6 rasvahappojen joukkooon.
        ALA, EPA ja DHA kuuluvat omega-3 rasvahappojen joukkoon.


    • Anonyymi

      "MIksi toitotat lamppulöljy ja oravanruoka -mainoksiasi ainoastaan laihdutus palstoilla?"

      Missä? Juurihan sinulle on yritetty toitottaa, että lamppuöljyä ei pidä käyttää lainkaan! Tai edes lamppulöljyjä.

      Voi käyttää halutessaan hallittuja määriä - siis teelusikalla ja ruokalusikalla annostellen - hyvälaatuisia kasviöljyjä, siemeniä ja pähkinöitä. Se on terveysteko.

      "30 g lamppyöljyä tarkoittaa pahimmilllaan jopa 12,1 kg läskin lisäystä vuodessa."

      Miksi kukaan käyttäisi lamppuöljyä, kun parempiakin kasviöljyjä on saatavilla?

      Ja miksi pitää ottaa juuri 30 grammaa öljyä LISÄKSI vaikka hyvillä öljyillä pitää KORVATA voi ja muut kovat rasvat tai huonot hiilihydraatit. Valitsemalla öljyt, siemenet tai pähkinät oikein paljon pienempikin määrä riittää, ei sen tarvitse olla juuri 30 grammaa ja varsinkaan joka päivä.

      "Terve ihminen joka eiole ylipainoinen, tarvitsee välttämättömiä rasvoja dietaarisesti sen verran jonka saa kun nautttii yhden rasvaisesta kalasta valmistetun aterian kerran viikossa, joka on valmistettu lisäämättä mitään öljyä tai rasvaa."

      Terve ja normaalipanoinen ihminen voi nauttia kasviöljyjä, pähkinöitä ja siemeniä monipuolisesti 50 - 80 grammaa vuorokaudessa huoletta. Laihduttajan on oltava varovaisempi annoksissaan.

      Voin, kanannahkojen, siankorvien, ihran ja vastaavien tuotteiden korvaaminen kasviöljyillä, siemenillä ja pähkinöillä on terveysteko. Niillä edistetään terveyttä.

      "Öljyä juomalla ja rasvaa syömällä lihoaa."

      LIHOAA? Toitotat siis, että helppoheikit lihoavat, siis lihovat?

      Miksi kukaan kehottaisi ketään juomaan öljyä? Lusikalla annostellen korvataan kovat rasvat hyvillä pehmeillä, se on terveysteko.

      • Anonyymi

        "Vaikeaa se olisikin lamppuöljyä veitsellä levittää näkkärin päälle."

        Juuri näin! EN vieläkään tsoin ymmärrä, miksi kukaan käyttäisi ravintona lamppuöljyä; voitko valaista toitotustasi eli miksi helppoheikität lamppuöljyä?

        Sen sijaan EU:n asetuksessa - eli lakitasolla - terveyttä edistelevistä tuotteista on pitkä lista ja mm. öljyistä ja rasvoista todetaan seuraavaa, siinä ei vastarannankiiskin itku auta:

        Öljyhappo: Tyydyttyneiden rasvojen korvaaminen tyydyttymättömillä rasvoilla ruokavaliossa edistää veren kolesterolitasojen pysymistä normaalina. Öljyhappo on tyydyttymätön rasva.

        Oliiviöljy: Oliiviöljyn polyfenolit edistävät veren rasva-aineiden suojaamista hapettumisstressiltä.

        Saksanpähkinä: Saksanpähkinät edistävät verisuonten elastisuuden paranemista.

        ALA: ALA edistää veren kolesterolitasojen pysymistä normaalina.

        Kuitu: Ruiskuitu edistää suolen normaalia toimintaa. Vehnälesekuitu auttaa kiihdyttämään suoliston toiminta. Kaurajyvän kuitu edistää ulostemassan lisääntymistä. Ohrajyvän kuitu edistää ulostemassan lisääntymistä.

        "Öljyinen kala on tärkeä osa terveellistä ruokavaliota. Nykyinen suositus on vähintään 2 annosta kalaa viikossa, joista yksi on öljyisiä kaloja."

        Pitää varmasti kaikin puolin paikkansa.

        "... jättää helppoheikkien myyntiä edistelevät terveyspelottelut lamppuöljyistä ja oravanruuista omaan arvoonsa, ne vain lihottavat."

        Juuri näin! Lamppuöljyt kannattaa jättää lamppuihin, ja käyttää ravintona korkealaatuisia kylmäpuristettua oliivi-, saksanpähkinä-, rypsi-, camelina-, pellava- tai auringonkukkaöljyjä kohtuudella lusikalla annostellen ja tyyppejä vaihdellen. Pieni määrä siemeniä ja pähkinöitä on vastaava terveysteko. Kaikkea siis kohtuudella.

        Erityisesti parhaalla asiaantuntijatasolla painotetaan sitä, että paras lopputulos saavutetaan silloin, kun kovat tyydyttyneet rasvat KORVATAAN tyydyttymättömillä rasvahapoilla. Voi ja muut eläinrasvat kannattaa jättää harvoille herkuttelupäiville, niin laihduttajan kuin muidenkin.

        Painon pudottaminen lähes millä tahansa tekniikalla on terveysteko.


    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minkälainen ihminen

      kaivattusi on?
      Ikävä
      136
      2329
    2. Sullahan oli ihan valtavat t...., nainen

      Aivan suunnattomat ja hyvin muodostuneet. Luulisi että olisit uskaltanut tehdä selvän aloitteen jos jotain haluat. Miksi
      Ikävä
      69
      2034
    3. Minkä ikäinen

      Kaivattusi on?.
      Ikävä
      102
      1926
    4. Minkä näköinen

      Kaivattunne on?
      Ikävä
      70
      1595
    5. Mitä haluaisit sanoa

      kaivatullesi juuri nyt?
      Ikävä
      97
      1583
    6. Kepun kansanedustaja Aittakumpu loikkasi persuihin!

      Purran hallitus saa lisävahvistuksen! Oppositiota taatusti kismittää! https://www.is.fi/politiikka/art-2000010774118.
      Maailman menoa
      318
      1276
    7. Miten sulla meni niin tunteisiin yksi mies?

      Hyvässä ja pahassa? Tähän voit tilittää, jos aavistat kuka minä olen.
      Ikävä
      99
      1260
    8. 330
      1155
    9. En halua puolustella valheitani

      jne jne... Olen ollut ihan sekaisin sinusta. Haluan vaan vastauksen haluatko minut vai et??? Vain yksi asia on totta ja
      Ikävä
      35
      919
    10. IS Viikonloppu 19.-20.10.2024

      2 ½ -tasoiseksi merkitty Kovis Arto Kuivaselta. Kiva ristikko, jonka vaikeustaso en mielestäni 2+. Pääkuvasta johdetut s
      Sanaristikot
      60
      880
    Aihe