SAK ajaa työpaikkoja ulkomaille

Anonyymi

Kiky-tuntien merkityksestä hanskataan, mikä on niiden merkitys yritysten kustannuksiin. Suoraan laskien 24 tuntia tai 3 työpäivää ovat 1,4% vuotuisesta työajasta. Jotkut asiantuntijoiden laskelmat päätyvät 1,5%:iin. Kun on selvitetty tuntien toteutusta viikkotyöaikaan, on ilmennyt. että viikkotyöaika ei ole miestyöpaikoilla lisääntynyt niin paljon kuin hameväen keskuudessa. Se johtuu siitä. että teollisuudessa on tehty viisaasti ottamalla kokonaisia työpäiviä, pekkaspäiviä käyttöön, eikä pidennetty viikkotyöaikaa naurettavati minuuteilla. Se ei näy viikkotyöajassa. mutta näkyy vuosityöajassa. Miesten työpaikoilla kikyä on sovellettu siis vähintään niin paljon kuin naisaloilla.

SAK on tunnustanut, että kiky:n merkitys on 1.1%. Asiantuntijat päätyvät haarukkaan 1,1-1,5%. Joka tapauksessa kiky-tuntien poistaminen lisää kustannuksia sen verran. Jos tunnit poistetaan, pitää palkankorotuksia pienentää vastaavasti. Jos maksimitaso on 3,2%, niin lopputulema palkankorotukseksi on siis 1,7-2,1%.

Teollisuusliiton avauksessa poistetut tunnit olivat erikoistapaus, jossa tunnit olivat sopimusliite, ei sisältynyt kiinteästi sopimukseen. Jos kiinteästi sopimukseen kuuluvia asioita aletaan vetämään yli, niin niitähän riittää sopimuskirjan kansien välissä. Ehkä työnantajapuoli voi sitten valita jonkun heitä vituttavan asian.

Kikystä on tehty kirosana, mikä on ollut onnistun markkinointitemppu SAK:n, SDP:n ja Vasemmistoliiton taholta. Tällä markkinointitempulla kerättiin monta ääntä eduskuntavaaleissa ja lakkokiimaiset ay-pomot voivat kalistella miekkojaan. Naurettavaa toimintaa, jossa lakkoihin pakotetut liittojen jäsenet kärsivät. Lakoissa menetettyjä ansioita, lomarahoja, lomapäiviä, eläkekertymiä jne ei koskaan saa takaisin. Ei koskaan.

Kiky loi 20.000-40.000 työpaikkaa. Sen peruminen tekee vastatoimen. Millä se korvataan? YT:t edessä. Siittä se alkaa. Pitää vähentää ainakin 1,4% työpaikoista. Työpaikkoja siirretään ulkomaille. Se lisää Marinin hallituksen tuskaa työllistää. Tarve alkaa olla jo 120.000, eikä SAK ole esittänyt yhtään oikeaa tapaa työllistää. Ei yhtään. Mitä muuta jarrumiehiltä voi odottaakaan. Tätä vauhtia Marin joutuu LEIKKAAMAAN ja perumaan Rinteen lupaamia uudistuksia. Ensi kuun alussa, 1.2.2020 tehtäviä verojen korotuksia enempää ei voi tehdä vaikka verojen korottaminen kiihottaa SDP:tä.

Rohkea uudistaminen laittaa uusiksi työtä ja työnkuvia, mutta muutoksessa on tilaa vain niille, joilla on halu kasvaa. SAK ei kuulu uudistajiin. Järjestö on täynnä lakkokiimaisia jarrumiehiä. Lakko on osoitus epäonnistumisesta, sanoi Ihalainen.

28

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eli oletko sitä mieltä, että ilmaistyöllä maa nousuun?

      Ei Suomi nouse sillä, että kilpaillaan hinnalla. Suomi nousee sillä että tehdään paremmin ja eri tavalla kuin muut. Jos kuvitellaan että muutama tunti kuukaudessa lisää työtä on ratkaisu, niin voidaan alkaa sammuttelemaan valoja. Miksiköhän tämä kiky ei koske johtoa?

      Itse et taida työelämässä olla.

      • Anonyymi

        Tyhmät tekee ilmaistyötä

        Fiksuilla on vakiduuni

        t. Opettaja

        ;)


      • Anonyymi

        Teillekin se "muutama tunti" taitaa olla arvovalta kysymys.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Teillekin se "muutama tunti" taitaa olla arvovalta kysymys.

        Onhan se. Tuo "muutama kiky-tunti" ajettiin aikoinaan läpi poliittisesti pakolla, vaihtoehtona oli Sipilän pakkolait.

        Nyt työntekijöitä vihaava Sipilä hännystelijöineen ei ole enään vallassa ja työmarkkinoillakin on aika palata normaaliin vapaaseen sopimiseen.


      • Anonyymi

        Johdolla on usein kuukausipalkka jossa ei tunteja lasketa, on 40 tuntia viikossa tai enempi.


    • Anonyymi

      Miksi ei ole muka varaa maksaa työntekijöille tehdystä työstä jos on mahdollista jakaa ennätyssuuria osinkoja???

      • Anonyymi

        Työaika on 40 tuntia viikossa


    • Anonyymi

      Ja eduskunta täynnä rahakiimaisia jarruja näyttämässä esimerkkiä kuin hyvin menee, joten turpa kiini ämmä!

    • Anonyymi

      Taitaa ainakin metsäteollisuudessa tulla työnantajalle enemmän kustannuksia siitä kun järjestää jotain tekemistä sille että saa kyykyttää työntekijöitä Kiky tunneilla.

    • Anonyymi

      Kiky-lakot ovat periaatekysymys. Ei kukaan viisas muuten lakkoilisi 1,1%:n tähden. Tärkeilevät ay-pomot haluavat "näyttää", mistä kana pissii. Jäsenet kärsivät, kun he eivät saa palkkaa. Lakkoavustus on peanuts. Koko maa kärsii.

      Ay-pomot eivät päätä työpaikkojen perustamisesta, mutta lakoillaan ajavat työpaikkoja ulkomaille. Kaikilla toimialoilla, joissa ay-pomot ovat kiristäneet sopimuksia lakkoilulla, ovat menettäneet työpaikkoja. Kaikki. Kahdekymmenen vuoden aikana on Suomessa suljettu 40 paperikonetta ja 30.000 työpaikkaa on kadonnut. Yritys, jolla on paperikoneita eri maissa sulkee seuraavat koneet Suomessa. Se on faktaa. Ei kannata vittuilla niille, jotka päättävät työpaikoista.

      Minulle vittuiltiin, kun olin yritysjohtaja. Pääluottamusmies kiristi minua sanomalla, että hänen takanaan on koko kaupungin ammattiosasto. No, seuraavan tehtaan perustin Kiinaan. Jos tulee lisäkapasiteetin tarve, tuskin sitä tulee Suomeen.

      Kiky-lakot ovat pelkästään ay-pomojen vittuilua Sipilän jo historiassa olevalle hallitukselle. Jäsenet ovat pelinappuloita ay-pomojen leikissä. Hei camoon!!!!! Hengen köyhyyttä ja liittojen hallituksissa olevien kommareiden uhoa piilosta puskista. Kiristäminen on heikkouden osoitus. Sitä koulukiusaajatkin edustavat. Samanlaisia raukkoja.

      Paperiliitto on kiristyksellään sulkenut 40 tehdasta 2000-luvulla, 30.000 työpaikkaa vähentynyt. Lakkoilu tuo lisää alasajoja. 1,1%:n tähden!!!!!!

      • Anonyymi

        "Paperiliitto on kiristyksellään sulkenut 40 tehdasta 2000-luvulla, 30.000 työpaikkaa vähentynyt."

        - Meinaatko että kysynnän muutos digitalisaation myötä on leikannut työpaikkoja? Aika kova väite, että kymmenien tuhansien työpaikat ovat lähteneet sen takia että lakkoiltaisiin pelkästään.

        Suomi on sopimusyhteiskunta ja se kannattaa pitääkin sellaisena. En pidä lakkoilusta, mutta jos sitä ei olisi, ei olisi olemassa sopimusyhteiskuntaa. Tuloksena olisi täysin paskaa johtamista, joka perustuisi sanelupolitiikkaan.

        Minä kannatan kyllä tämän voimatasapainon säilyttämistä, mutta en sellaista toimintaa että jos tulee PC työpaikalle kera tulostiminen, niin siitä pitäisi käydä neuvotteluja pääluottamusmiesten kanssa. Arvovalta menee tällaisella toiminnalla.


    • Anonyymi

      Olikohan se laitonta teettää palkatonta työtä ??????

      • Anonyymi

        Onkos se talkoo työ muuten kiellettyä ja ku lähtee kikyt nii jotakiha ne fiksua keksii tilalle kahtokaa vaan nii se männöö eiku sitä. Ootellessa


    • Anonyymi

      Eikös SAK ja SDP (sekä vasemmistokin) ole vähän niin kuin paita ja perse?

      Sikäli "mielenkiintoinen" tilanne nyt kun meillä on vasemmistolainen hallitus jossa SDP:llä on pääministerin paikka JA kovat tavoitteet ja paineet saada työllisyysaste nousuun aina 75%:iin asti NIIN SAK heittää ihan pokkana kapuloita hallituksen rattaisiin.

      Tästähän saattaa tulla vielä ihan "hauskaa" seurattavaa kun huulipunahallitus aloittaa taas helmikuussa kevätkautensa!

      • Anonyymi

        Huulipunahallitus. Tosin osuva nimitys hallitukselle. Huulipunaahan taitaa käyttää kaikki ministerit. Niin naiset ja osa miehistäkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huulipunahallitus. Tosin osuva nimitys hallitukselle. Huulipunaahan taitaa käyttää kaikki ministerit. Niin naiset ja osa miehistäkin.

        Mikkää huulipunahallitus ole, ku nyhtökaurahallitus se on.


    • No miten sinä ratkaisisit tämän asian?

    • Anonyymi

      Ei voittoa tavoitteleville firmoille kannata talkoit tehdä,kunnalliselle puolelle se on eri asia.vientiteollisuuden palkat tulee ulkomailta,ei verorahoista.

      • Anonyymi

        Ei niin, mutta metsäpatruunoilla tuntuu olevan se käsitys, että tehtailla käydään pelkästä työnilosta.

        Metsäteollisuus hakee 30% palkanalennuksia sellu-paperi ja kartonkiteollisuudessa. Tätä tavoitetta vauhdittaakseen on julistettu työsulku.

        Ei tiedä kovin hyvää Kemille, nimittäin paperimiesten 30% palkanalennus romahduttaa kaupungin verotulot ja talouden täydellisesti.

        Samaan aikaan metsäteollisuus vaatii Kemiä investoimaan 40 miljoonaa satamaan ja 8 miljoonaa tieverkkoon, että saadaan uusi jättisellutehdas, jossa työntekijät käyvät töissä 30% pienemmällä palkalla. Ei tarvitse olla kovin kummoinen matemaatikko nähdäkseen tämän yhtälön toimimattomuuden.


    • Anonyymi

      Eikös se ole niin, että jos olisi edelleen markanraha niin kikystä ei tarvitsisi keskustella? Mitä siitä sitten tehrään kun tarvittaisiin uusi Kiky vanha Kiky lisäksi?

    • Anonyymi

      Uusi sisäinen devalvaatio. Sitähän kiky oli. Poistetaan loputkin pekkaset, kun nyt on kolmesta luovuttu. Halutaanko tehdä töitä Suomessa vai ei? Eihän siinä muuta.

      • Anonyymi

        Kyllähän se on Vihreät ja Vihervasurit jotka haluaa ajaa sellutehtaat ulkomaille pois Suomesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllähän se on Vihreät ja Vihervasurit jotka haluaa ajaa sellutehtaat ulkomaille pois Suomesta.

        Jaa Persukin heräsi? No johan se oli aikakin.

        Miten muuten persut yrittäjäpuolueena suhtautuvat näihin lakkoihin? Onko Suomalainen duunari liian kallis? Pitäisikö työehdoista sopia henkilökohtaisesti työnantajan kanssa ja pitäisikö ulkomaisen työvoiman tarveharkinta poistaa?

        Nämähän ovat yrittäijien päätavoitteita, joten kai persut kannattavat? Viher-Vasemmisto kaiketi vastustaa molempia asioita.


    • Anonyymi

      Uksi firma siellä alkaa työaika kello kuusi aamulla mutta he alkavat puurtamaan vasta klo 6.25 sitten on nokkakokouksia tämän tästä suuri om työmaa voipi rauhassa jutustella sitten on kahavi paussit, vielä ne viihtivät vinkua kikyistä kun sen kikyyn menevän "työajan" vielä muiden taaukojen lisäksi hyö pitävät taukona, kun ossaa pinnata ja olla muutenkin mielinkielin talon väelle niin...

      • Anonyymi

        Sähkö- ja instrumenttikaapit ovat hyviä nukkumapaikkoja rapulapäivinä. Huomasin parissa kaapissa tyynyt ja pahveja pehmusteena

        terveisin komennusmies, joka meni jo.


    • Anonyymi

      Paljonko kuluu aikaa tupakkataukoihin ?

      • Anonyymi

        Tulihan se sieltä.


    • Anonyymi

      SAK laiset jäsenmaksut eikö ne sijoita tuottavammin ulkomaille ja kavalla herrat sitten itselleen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      140
      2060
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      172
      1244
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1137
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      167
      1014
    5. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      93
      926
    6. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      54
      879
    7. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      60
      870
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      42
      814
    9. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      800
    10. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      59
      703
    Aihe