Onko v-mäistä olla autokauppias?

Anonyymi

Asiakas tarjoaa vaihdossa sitä "maailman parasta yksilöä", josta pitäisi saada tähtitieteellinen hinta. Kaikki mitä kauppaan saa ovat tyypillistä Suomi-autoa eli ajettu 200 000 km ja enemmän ja suolassa uitettuja.

Saman asiakkaan pitäisi saada parempi auto mahdollisimman halvalla.

Koeajolla käydään jossain sukulaisreissulla ja sieltä palautetaan paskainen auto tankki tyhjänä EI KIITOS -vastauksen kera.

Ja jos joku sitten suostuu jotain ostamaan, tulee hän kohta käsi ojossa vaatimaan korvauksia ties mistä 500 000 km ajetulle autolle tyypillisistä vioista.

Olenko oikeassa jos arvaan, että autokauppias ei ole ammattina hauskimmasta päästä?

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eikö sitten ole mahdollista tarjota autoa vaihtoon silloin kun mittarissa on vain 100.000 Km?
      Parempi kauppa molemmille?

    • Anonyymi

      Suhdeluku idiootti asiakkaat ja normaali on 10/100 eli 90kauppaa onnistuu hyvin ja 10huonosti.

      Parhaita esimerkkejä on ihmiset joilla mielenterveys temppuilee. Ei ole 1eikä 2 kertaa kun virhevastuun piikkiin etsitään vikoja joita ei ole. Esim auton tärinä jota kukaan muu kuin ostaja ei tunne.

      Toinen hankala tyyppi on nämä minulla on oikeus virhevastuu ihmiset. Se on hienoa että pidetään oikeuksista kiinni. Virhevastuu kestää 6kk ja on aika rajoitettu. Joten jos vaikka 2v sitten ostettu auto hajoaa virhevastuuta ei ole.

      Kolmas ja samalla pahin. Some valittajat.
      Ostetaan 10v vanha auto. Heti oston jälkeen aletaan remppaamaan sitä liikkeen piikkiin. Välittömästi jos liike ei suostu vaatimuksiin, painetaan suomi24! Ym some kanavat täyteen valheita.

      Yleisesti jos joku haaveilee autokaupan perustamisesta en suosittele. Palkka on ihan ok ja luontaisedut lue verosuunnittelu auttaa. Mutta työmäärä kk ei todellakaan ole 160h. Jokaiseen kk myös mahtuu näitä idiootteja jotka eivät ymmärrä luovuttaa. Edes sen jälkeen kun ovat kuluttajasuojasta saaneet tyrmäyksen.

      • Anonyymi

        Joo, mutta jos mietitään suhdelukua kokonaisuutena asiakkaista, se 10 potentiaalista ostajaa 90 idioottia, sit tosta 10 potentiaalisen asiakkaan joukosta 5 ostaa auton->sittenkin niistä 30-40% on turhasta valittajia. Joten aika ison lauman pölvästejä saa vuodessakin kestää. Onneksi nykyään saa toimia alalla, jossa on huomattavasti enemmän täysipäisiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo, mutta jos mietitään suhdelukua kokonaisuutena asiakkaista, se 10 potentiaalista ostajaa 90 idioottia, sit tosta 10 potentiaalisen asiakkaan joukosta 5 ostaa auton->sittenkin niistä 30-40% on turhasta valittajia. Joten aika ison lauman pölvästejä saa vuodessakin kestää. Onneksi nykyään saa toimia alalla, jossa on huomattavasti enemmän täysipäisiä.

        Tämähän on tavallaan totta. Todella paljon työaikaa kuluu vastaillessa ihmisille jotka eivät osta autoa. Tiedät sen jo heti kättelyssä.


    • Anonyymi

      Olin aikoinaan autokauppias, oli oma autoliike ja korjaamotoimintaakin. Myi pelkästään uudehkoja autoja, tuollaiset 200000km ajetut rutukat jätin toisille tai myin ne suoraan purkaamoille, ihan poikkeustapauksissa myin niitä yksityisille kuluttajille.
      Minulla ei ollut suurempia ongelmia, kun harvoin tein vaihtokauppaa, koska myin "Suomen halvinta", joten minun ei tarvinnut juurikaan tehdä vaihtokauppoja. Joskus harvoin otin vaihdossa jonkun auton tai jotain muuta. Yleensä se vaihtoauto meni sitten suoraan purkaamolle, en alkanut mainettani pilaamaan niillä rutukoilla.
      Tein myös paljon kauppaa merkkiliikkeiden kanssa, myin heille uudehkoja autoja vaihtoautoiksi heidän omia edustamiaan merkkejään. Se oli reilua kauppaa!
      Tietyt automerkit oli tosi hankalia myytäviä, koska niiden ostajakunta oli melkoista porukkaa. BMW oli tässä suhteessa huomiota herättävän hankala merkki myytävänä uudehkona! Pyrin välttämään kyseisen merkin sisäänostoja, vaikka hinnat olivatkin joskus houkuttelevia, muutamia kuitenkin tuli aina silloin tällöin sisäänostettua ja sitten niiden myynti oli aina sellaista, että ei ikinä enään Bemareita meidän nurkkiin!

      Aikani jaksoin tehdä sitä autokauppaa, mutta sitten maailma muuttui ja tunsin itseni dinosaurukseksi, siirryin ihan muille aloille yrittäjäksi, lopetin kerrasta, kun sain tarpeekseni ja tein kerralla "pekka mäkiset". Vieläkin minulla on varastoissani jokunen vähän ajettu esittelyauto niiltä ajoilta, kun kuittasin kerralla koko loppuvaraston itselleni.

      autokauppias evp.

    • Uskon jokaiseen sanaan!

    • Anonyymi

      kyllä BMW yksi vaikeanpia merkeja suomessa verkosto aika hajalla suomessa jos verttaa MB volvo Toyota VW. en astu jalalakaan bmw malleja ihan loputtomiin asikas ihan sekasin .

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Romaanien ammuskelu

      Romaanit vähän ammuskeli härmän häjy,osu sivullisiin,ja nyt nää romanit ihmettelee miksi heitä ei päästetä ravintoloihin
      Seinäjoki
      193
      3850
    2. Onneksi olkoon sait mut vittuuntumaan

      Sapettanu koko helvetin päivän.
      Ikävä
      64
      2925
    3. Siis oikeasti S... En ymmärrä...

      Oletko se sinä joka täällä kaipailee? Kaikki täsmää.
      Ikävä
      83
      2752
    4. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      40
      2219
    5. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      81
      2027
    6. Mitä sitten ikinä teetkin

      Mun on aika mennä J mies. Olen ollut niin tyhmä. Kaikkea mukavaa elämääsi edelleen toivotan ja ihanaa elämän jatkoa. Mei
      Ikävä
      44
      1667
    7. Saanko selityksen?

      Mikä minus oli vialla? Ulkonäkö, teinkö jotain väärin, sanoinko jotain..? Haluisin vaa tietää :(
      Ikävä
      65
      1625
    8. Mies mistä oikein suutuit?

      Yhtäkkiä vaan häippäsit täältä... 😢
      Ikävä
      24
      1568
    9. Kun istuit

      vierelläni penkillä, olin hetken onnellinen. Se hetki kimaltelee mieleni sopukoissa ja valvottaa öisin. Salainen kaipau
      Ikävä
      58
      1429
    10. Pakotteet purevat

      Asiallinen artikkeli Helsingin Sanomissa miten pakotteet purevat Venäjään. Kulutusjuhlat, ei työttömyyttä, elintason nou
      NATO
      187
      1331
    Aihe