Aihe

Suuri puhallus

On hyvin vaikeaa yrittää "kieltää", etteikö ilmastonmuutosta olisi tapahtumassa ja fyysikkona uskon, mitä ilmaston tutkijat meille kertovat.
Ja se on nyt isolta osin ihmisen aiheuttamaa. Mutta nämä keinot, mitä nyt käytetään ilmaston muutoksen hidastamiseksi, ovat hyvin kyseenalaisia - kaikkine variaatioineen "uusiutuvasta" ja "puhtaasta" energiasta.

Katsokaa (toistaiseksi) ilmainen Michael Mooren tuottama dokumentti "Planet of the Humans" ja ymmärrätte mitä tarkoitan:

https://www.youtube.com/watch?v=wilWUl19DnQ

10

72

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Siis: haastan teidät kaikki katsomaan tuon dokumentin alusta loppuun.
   Sen jälkeen keskustelua :)

  • Anonyymi

   Uskominen on tärkeää uskovaisille.
   Luonnontieteilijät eivät uskomuksia tarvitse.

  • Anonyymi

   Alarmistit eivä videota katso, koska siitä ei löydy AGW teoriaa tukevia uskomuksia.

  • Anonyymi

   Kerro ihmeessä, miten ihminen on saanut ilmaston viilenemään joka puolella maapalloa?
   Hiilidioksidihan se ei voi olla, koska se paistaa kaiken olemassaolollaan.

   • Anonyymi

    Milloin ihminen on saanut ilmaston viilenemään? Ilmasto lämpenee ja lämpeneminen vain kiihtyy.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Milloin ihminen on saanut ilmaston viilenemään? Ilmasto lämpenee ja lämpeneminen vain kiihtyy.

    Jostain syystä sitä "lämpenemistä" ei vaan ole havaittavissa missään.
    Tilastojen väärentäminen ei lämmitä ilmastoa yhtään.


  • Anonyymi

   Asiallinen avaus, jonka jälkeen palstan päivystävä lässyttäjä kertoo ilmastotutkimuksistaan.

  • Anonyymi

   Katsoin tuon filmin heti tuoreeltaan keväällä kun se tuli, ja seurasin siitä syntynyttä keskustelua tuolloin. Oli todella surullista, että Helsingin sanomissa Arla Kanerva tuolloin meni halpaan ja yhtyi mollauskuoroon, jolla Moore yritetettiin saada nayttämään "hörhöltä". Poimin tuolloin talteen silloisista kommenteista seuraavan kirjoituksen:
   ” Eikö olekin mielenkiintoista, että kun Amerikassa jotain esitetään, nousee siitä heti hurja "älämölö" ihan Suomessa asti!
   Mutta kun samasta asiasta lähes samanlaisen mielipiteen muutamaa kuukautta aikaisemmin on esittänyt joku suomalainen tutkijaryhmä, ei se näyttäisi kiinnostavan ketään. Se on esitetty tosin kirjan muodossa ( www.bod.fi/s?k=soupfvjlkd1c ). Kirja ei ole yhtä ryppyotsainen kuin Moore, mutta asiasisältö on jopa vakuuttavampaa. Vakuuttavammaksi sen tekee jo alkulause, jossa todetaan, että kokonaiskuvan rakentamisessa on paikoin jouduttu käyttämään arkijärkeä, jos tutkittua tietoa ei ole tai se on liian ristiriitaista. Kirja siis ei julista olevansa oikeassa, mutta johtopäätökset yhtenevät Mooren kanssa. (tuskin Moore sentään on plagioinut!)
   Se että kirjan johdanto-osa on "puolitieteellinen", ei vähennä sanoman arvoa, ja se, että sanoma on tarjottu mustan huumorin sävyttämän fiktio-osan esipuheena, on todella hyvä kirjallinen oivallus.
   Vai mitä sanotte, kun ilmasto-asiaa ei saada ratkaistua ja kuppi menee nurin niin, että tapahtumat etenevät Soininvaaran joulukuisen blogin mukaan (lähes identtisesti). Syntyneessä kaaoksessa fasistit ottavat vallan feminismin kaapuun pukeutuneina, ja lopulta luontoäidin on puututtava asiaan, ja pelastettava ihmiskunta. Tosin kun selvisi, miten se tapahtuu, oli minun luettava koko kirja alusta loppuun uudestaan.
   Luulenpa että tämän keskustelufoorumin lukijoita saattaa yllätyksellinen loppuratkaisu miellyttää suurestikin mutta samat ihmiset, jotka mollaavat Moorea saavat kyllä herneen nenäänsä tästä. He voivat pitää Veikko Huovisen "Veitikkaa" hauskana, mutta kun musta huumori osuu omaan nilkkaan, on hymy kaukana. Varmaan tästä syystä tekijät haluavat olla pseudonyymin takana, sillä Moore kestää kyllä pilkan, mutta pieni suomalainen tutkija menettää myllytyksessä työnsä ja perheensä.”

   Eikö olekin mielenkiintoista! Ja vielä uskomattomammaksi asia muuttuu kun kirjassa kuvattu fasistien valtaantulo alkaa sillä, että Qanon-tyyppinen hurmosliike ottaa vallan USA:ssa ja vie mukanaan koko läntisen maailman. Keväällä tuollainen musta huumori nauratti, mutta eipä naurata enää!

  • Anonyymi

   Hiilidioksidin määrät romahti koronan seurauksena ja sää kylmeni.

   • Anonyymi

    Hiilidioksiidin määrä ei ole romahtanut yhtään mihinkään. Lisääntyminen väheni vähän. Vaikka maapallo pääsisi hiilineutraliuteen heti, niin CO2 taso säilyisi vähintään kymmeniä vuosia.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Muusikko Pave Maijanen, 70, on kuollut

   "Talvella 2018 hän sai ALS-diagnoosin. Ensioireet hän huomasi syksyllä 2018. Tuolloin Maijanen alkoi tuntea kummallisia lihaskramppeja ja huomasi, ett
   Maailman menoa
   104
   4730