Kahdeksan RCT-tutkimuksen

Anonyymi

meta-analyysissä keto voittaa mennen tullen virallisesti suositellun runsasrashiilihydraattisen ruokavalion lihavuuden ja t2d:n hoidossa, mitta koska tämä tulee teollisuuden korruptoimasta Oxfordin yliopistosta, tutkijat ilmoittivat, ettei ketoa silti voi suositella. Tekosyy: ihmiset eivät muka pysy sillä.

78

1045

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kommentoisitko tätä Knuutin blogikirjoitusta: 'Vähähiilihydraattinen (VHH) ruokavalio ja diabetes'?

      Spoilerina se, että karppaajilla ensimmäisenä vuonna mutta ei enää sen jälkeen hiukan parempi pitkä sokeri. Eroa 0.5 prosenttiyksikköä. Blogikirjoituksessa käsitelty kaikki siihen asti tehdyt metatutkimukset. Karppaajien mielestä tulos on tietysti mullistava, lääketieteen professorin mielestä ei.

      Muuten, 90% diabeetikoista pääsee eroon diabeteslääkkeistä laihduttamalla yli 15 kg pussikuurilla. Se on sitten ihan mullistava tulos ja paljon enemmän kuin 0.5 prosenttiyksikön parannus pitkässä sokerissa.

      Laihduttamisessa yllättävästi sama tulos eli karppaus on tehokkaampi lyhyellä tähtäimellä mutta ei pikkällä.

      Onko karppauksesta jonkinlainen oveltaovellesaarnauspakko kuten Jehovantodistajilla?

      • Knuutin h-indeksi on 109. Ei kuulosta ennustajalta. Mikä on oma h-indeksisi? Wikipedia kertoo Knuutista näin: 'Vuosina 2017, 2018 ja 2020 professori Knuuti nousi arvostetulle viitatuimpien tutkijoiden Highly Cited Researchers -listalle kliinisen lääketieteen aihepiiristä.'. Jälleen kerran ei kuulosta ennustajalta.

        Kun karppaajilla ei ole todellisia argumentteja niin sorrutaan solvaamaan. Sehän luonnollisesti kertoo kaikille että argumentteja ei ole.


      • Anonyymi

        Kuinka voidaan laihtua? Täällä tiedetään notta syö vähepi juokse enempi. Tuota oppia on jaettu täällä ansiokkaasti laihoin tuloksin. Pussikuurit on samaa näläkä kulttuuria jota ei voi noudattaa. Onhan noi joissakin valtiossa vain lääkärin valvonnassa.
        Diabeteksen hoidossa olis hyvä olla solakka vaan noi jokka juoksoo diabetes hoitsun luona saamassa ohjeita niin näkyvät mieluumin lihovan. Ai niin kävin tänään terkkarilla punkin poistossa ja lihavia hoitsuja näky olevan.


      • Anonyymi

        Kokemukseni osoittaa notta Knuuti ole tietoinen!!!!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kuinka voidaan laihtua? Täällä tiedetään notta syö vähepi juokse enempi. Tuota oppia on jaettu täällä ansiokkaasti laihoin tuloksin. Pussikuurit on samaa näläkä kulttuuria jota ei voi noudattaa. Onhan noi joissakin valtiossa vain lääkärin valvonnassa.
        Diabeteksen hoidossa olis hyvä olla solakka vaan noi jokka juoksoo diabetes hoitsun luona saamassa ohjeita niin näkyvät mieluumin lihovan. Ai niin kävin tänään terkkarilla punkin poistossa ja lihavia hoitsuja näky olevan.

        Karppaus ei ole pitkällä tähtäimellä yhtään sen parempi laihdutusdieetti kuin muutkaan dieetit ja sekin perustuu energian vähentämiseen. Molempia on tutkittu.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kokemukseni osoittaa notta Knuuti ole tietoinen!!!!

        Knuuti on perehtynyt tehtyihin tutkimuksiin, joissa on verrattu suositusruokavalioon ja karppauksen vaikutuksia painoon ja diabetekseen. Sinä et taas niitä kykene vertaamaan koska et ole koskaan ollut suositusruokavaliolla. Tunnetusti suomalaisista vain 3% noudattaa suositusruokavaliota ja 16% noudattaa sitä puoliksi. Karppauspiireissä vaan nimitetään 'syö mitä lystää' -ruokavaliota suositusruokavalioksi. Näiden mukaan esimerkiksi voileipä runsaalla oivariinilla, juustolla ja makkaralla kuuluu suositusruokavalioon kun suositusten mukainen voileipä on siivutäysjyväleipää ja päällä pari grammaa täysrasvaista margariiniä.

        Lautasmallin mukainen ateria on esimerkiksi 150 g broilerin rintaleikettä, 150 g keitinperunaa ja 300 g lämpimiä kasviksia. Olisikohan jotain 400 kcal. Puolikas lenkkiä ja perunamuusia taas ei ole suositusten mukaillen ateria.


      • hvp27 kirjoitti:

        Knuuti on perehtynyt tehtyihin tutkimuksiin, joissa on verrattu suositusruokavalioon ja karppauksen vaikutuksia painoon ja diabetekseen. Sinä et taas niitä kykene vertaamaan koska et ole koskaan ollut suositusruokavaliolla. Tunnetusti suomalaisista vain 3% noudattaa suositusruokavaliota ja 16% noudattaa sitä puoliksi. Karppauspiireissä vaan nimitetään 'syö mitä lystää' -ruokavaliota suositusruokavalioksi. Näiden mukaan esimerkiksi voileipä runsaalla oivariinilla, juustolla ja makkaralla kuuluu suositusruokavalioon kun suositusten mukainen voileipä on siivutäysjyväleipää ja päällä pari grammaa täysrasvaista margariiniä.

        Lautasmallin mukainen ateria on esimerkiksi 150 g broilerin rintaleikettä, 150 g keitinperunaa ja 300 g lämpimiä kasviksia. Olisikohan jotain 400 kcal. Puolikas lenkkiä ja perunamuusia taas ei ole suositusten mukaillen ateria.

        Noiden kahden aterian energiapitoisuudet olivat 450 kcal vs. 950 kcal. Jälkimmäisessä rasvasta tulee 51%.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Knuuti on perehtynyt tehtyihin tutkimuksiin, joissa on verrattu suositusruokavalioon ja karppauksen vaikutuksia painoon ja diabetekseen. Sinä et taas niitä kykene vertaamaan koska et ole koskaan ollut suositusruokavaliolla. Tunnetusti suomalaisista vain 3% noudattaa suositusruokavaliota ja 16% noudattaa sitä puoliksi. Karppauspiireissä vaan nimitetään 'syö mitä lystää' -ruokavaliota suositusruokavalioksi. Näiden mukaan esimerkiksi voileipä runsaalla oivariinilla, juustolla ja makkaralla kuuluu suositusruokavalioon kun suositusten mukainen voileipä on siivutäysjyväleipää ja päällä pari grammaa täysrasvaista margariiniä.

        Lautasmallin mukainen ateria on esimerkiksi 150 g broilerin rintaleikettä, 150 g keitinperunaa ja 300 g lämpimiä kasviksia. Olisikohan jotain 400 kcal. Puolikas lenkkiä ja perunamuusia taas ei ole suositusten mukaillen ateria.

        Tää Knuutihan johtaa turkulaista tuttkimuskeskusta??? Siellä tiettävästi hoitivat Stripp tukimusta joka taisi mennä persiillensä koska siitä ollaan kuin kusi sukassa. Eikä hänen alainen Huupponen oo saanut aikaiseksi statiineitten vaikuttavuudesta. . toistakymmentä vuotta on kulunut ja rahaa käytössä pari milijoonaa. Ei valamista ole syntynyt. Onko uskottavaa???

        Väitit aikaisemmin notta karppausta ei ole tutkittu ja nytten onkin jukskaks tutkittukkin?

        Virta porukkaa on saanut kyllä tuloksia aikaiseksi. Sinäkin kaikkien sääntöjen mukaan hoidat tautiasi ja et oo päässyt läskeistäsi eroon?

        Tieteen suuri "ystävä" ku olet niin jos tiede on oikein niin tuloksia pitäis syntyä. Kommunismikin piti olla tieteellist?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tää Knuutihan johtaa turkulaista tuttkimuskeskusta??? Siellä tiettävästi hoitivat Stripp tukimusta joka taisi mennä persiillensä koska siitä ollaan kuin kusi sukassa. Eikä hänen alainen Huupponen oo saanut aikaiseksi statiineitten vaikuttavuudesta. . toistakymmentä vuotta on kulunut ja rahaa käytössä pari milijoonaa. Ei valamista ole syntynyt. Onko uskottavaa???

        Väitit aikaisemmin notta karppausta ei ole tutkittu ja nytten onkin jukskaks tutkittukkin?

        Virta porukkaa on saanut kyllä tuloksia aikaiseksi. Sinäkin kaikkien sääntöjen mukaan hoidat tautiasi ja et oo päässyt läskeistäsi eroon?

        Tieteen suuri "ystävä" ku olet niin jos tiede on oikein niin tuloksia pitäis syntyä. Kommunismikin piti olla tieteellist?

        Strip on periaatteessa ohi mutta kyllä siitä tuli ihan merkittäviä tuloksia. Lopullisia voidaan odottaa ehkä 30 vuoden kuluttua.

        Pitkiä karppaustutkimuksia ei ole tehty kuin muutama. Erään niistä mukaan eläintuotteilla karppaamisen lisää kuolleisuutta yli 20%. Sitten näitä lyhyitä karppaus ja diabetes tutkimuksia on tehty ja niistä on tehty metatutkimuksia. Lopputuloksena todellakin se, että puolen vuoden ajaksi pitkä sokeri laskee hiukan mutta sen jälkeen eroja suositusruokavaliota noudattaviin ei ole.

        Virran tulis oli se, että laihduttamalla 15 kg karppaamalla diabeetikko pääsee 90% todennäköisyydellä eroon lääkkeistä. Jollet laihdu niin et myöskään pääse eroon lääkkeistä. Eikö olekin noloa kun pitää laihtua? DIRECTissä saatiin ihan sama tulos laihduttamalla pussikuurilla.

        Insuliinista on päästy eroon. Metformiinikaan ei ole välttämätön mutta kun se pidentää elämää niin jatkan käyttöä. Ozempicin pois jättöä kokeilen kunhan laihdun vielä vajaat 10 kiloa.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Strip on periaatteessa ohi mutta kyllä siitä tuli ihan merkittäviä tuloksia. Lopullisia voidaan odottaa ehkä 30 vuoden kuluttua.

        Pitkiä karppaustutkimuksia ei ole tehty kuin muutama. Erään niistä mukaan eläintuotteilla karppaamisen lisää kuolleisuutta yli 20%. Sitten näitä lyhyitä karppaus ja diabetes tutkimuksia on tehty ja niistä on tehty metatutkimuksia. Lopputuloksena todellakin se, että puolen vuoden ajaksi pitkä sokeri laskee hiukan mutta sen jälkeen eroja suositusruokavaliota noudattaviin ei ole.

        Virran tulis oli se, että laihduttamalla 15 kg karppaamalla diabeetikko pääsee 90% todennäköisyydellä eroon lääkkeistä. Jollet laihdu niin et myöskään pääse eroon lääkkeistä. Eikö olekin noloa kun pitää laihtua? DIRECTissä saatiin ihan sama tulos laihduttamalla pussikuurilla.

        Insuliinista on päästy eroon. Metformiinikaan ei ole välttämätön mutta kun se pidentää elämää niin jatkan käyttöä. Ozempicin pois jättöä kokeilen kunhan laihdun vielä vajaat 10 kiloa.

        "Insuliinista on päästy eroon. Metformiinikaan ei ole välttämätön mutta kun se pidentää elämää niin jatkan käyttöä. Ozempicin pois jättöä kokeilen kunhan laihdun vielä vajaat 10 kiloa."

        Haaveile edelleen. On se vaikeaa myöntää että täytyy läkitä kun mättää vääränlaista ravintoa.


      • Anonyymi

        "Kommentoisitko tätä Knuutin blogikirjoitusta: 'Vähähiilihydraattinen (VHH) ruokavalio ja diabetes'?"

        En luota ennustajiin

        terveisin Veijo


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuinka voidaan laihtua? Täällä tiedetään notta syö vähepi juokse enempi. Tuota oppia on jaettu täällä ansiokkaasti laihoin tuloksin. Pussikuurit on samaa näläkä kulttuuria jota ei voi noudattaa. Onhan noi joissakin valtiossa vain lääkärin valvonnassa.
        Diabeteksen hoidossa olis hyvä olla solakka vaan noi jokka juoksoo diabetes hoitsun luona saamassa ohjeita niin näkyvät mieluumin lihovan. Ai niin kävin tänään terkkarilla punkin poistossa ja lihavia hoitsuja näky olevan.

        Muuten tiesittekö, grillaus paitsi lihoittaa, myös tappaa n. 2.300/ vuodessa. Savu, käry= karsinogeeneja!


    • Anonyymi

      Minulla on tässä pähkinä purtavaa. Yritin päästä keväällä 60kg-56kg.
      Koko armaan kevään heinäkuun puoliväliin asti. Mutta en onnistunut.
      Söin voita, juustoa, leipää, perunaa, hedelmää jne. aina 3000kcal/pvä.
      Tunnin kävely tuli otettua kauppareissuilla. Sitten löhöttiin koko kevätkesä!

      20/7 tuli puhtia ja loin kävellä reippaasti sen tunnin hakemaan vihanneksia.
      Juusto, voi, meijerituotteet jäivät kuvioon, mutta ne vihannekset ja tuhti liikunta muovasivat kehoa aika lailla. Ennen ei mahtunut farkkuihin kuin survomalla michelin-renkaat kädellä vetoketjun taakse. Kuukausi meni silloin tällöin yougaten.
      Aivoja pestiin lihavuusleikkaukseni neuvoilla ja niitä läpi käyneiden kokemuksilla.
      Tänään se farkkujen Vyötärö on suuri ja reisissä lahkeet tyhjää täynnä!

      Ateria koot ovat 2dl usein miten. Ei jaksa enempää! 700kcal-1700kcal vaihdellen.
      Siivouspäivinä syö useammin. Löhöpäivinä pari kertaa, kuten tänään.
      Aamulla11:00 musta kahvi 1suklaapala 70% kitkerää suklaata.
      🕓 16:00. 1tomaatti 200g keitettyä kananrintaa. Yököttävän paljon ja loikoan työkyvyttömänä! Joku 300kcal. Kävelykin tuli siivouksen lomassa.
      Siivous kuluttaa enemmän kcal kuin flaneeraus metsän läpi.

      Olen aivan varma, että ne laihdutus leikkausten kuvaukset ja märehtiminen pelästytti minut pieniin annoksiin.
      Kävelyt nauttien luonnosta on aina korvannut minulle nautinnon ruoasta.
      Sitten vihanneksista saatu vitamiineja ja puhdistusta, sillä en voi edes katsoa entistä herkkuani. Kananmunia ja kanaa, Hätälän lohta on syöty vähän vihanneskuurin jälkeen.
      Nyt jätän ne ja keskityn vihanneksiin, rahkaan, maustamattoman Valion jugurttiin.

      Paino ei ole pudonnut, vaan pyörii siinä 63kg koko armaan kuun!
      Mutta housut 👖 löystyvät, niin että saa ottaa henkselit ja vyöt, etteivät tipu mummon kauppareissuilla! 🤣🚶‍♀️🤪😝
      ADHD-MY

    • Anonyymi

      Yksinkertaisesta asiasta ei tarvitse tehdä tiedettä!
      Elimistö ketoosiin TÄYSIN hiilarivapaalla ruokavaliolla niin ei tarvitse punnita mitään syömisiään koska joukossa ei ole grammaakaan hiilaria.
      Mitään ei tarvitse korvata millään vaan tuon yhden reunaehdon puitteissa voi syödä mitä vain, miten paljon vain ja milloin vain ja laardit lähtevät.
      Tosin hieman yksipuolinen ruokavalio asettaa rajansa safkan nmaistumisellekin.
      Kun ketosliuskat värjäytyvät niin läskit lähtevät. Hengitys tuoksahtaa asetyleenille mutta eihän se itseä haittaa.
      Sopii kuuriluontoiseksi mutta ei jatkuvasti käytettäväksi.
      Paino hieman tavoitteen alapuolelle ja aloitus elämään ennalta suunnitellun tavan mukaisesti.

      Useimmat eivät tätä ymmärrä mutta ei tarvitsekaan kunhan noudattaa pilkun tarkasti yksinkertaista ohjetta.

      Skeptikko tieteilijät, uskokaa vaikka ette ymmärrä! Teho on todettu oman, eukkoni ja yhden tuttavani toimesta.

      • Ketoosin tehoa on myös tutkimalla karppaajien energian kulutusta ja energian saantia. Eroja runsashiilihydraattiseen dieettiin ei havaittu.

        Henkilökohtaisten mielipiteiden vuoksi tälläiset tutkimukset tehdään vertaamalla eri dieettejä samoissa olosuhteissa eikä vain kokeilemalla yhtä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Ketoosin tehoa on myös tutkimalla karppaajien energian kulutusta ja energian saantia. Eroja runsashiilihydraattiseen dieettiin ei havaittu.

        Henkilökohtaisten mielipiteiden vuoksi tälläiset tutkimukset tehdään vertaamalla eri dieettejä samoissa olosuhteissa eikä vain kokeilemalla yhtä.

        Empä ole energioita laskenut, mutta karppaus vähentää syöppöyttä ja juoppoutta. Näin on mulle käynyt.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Empä ole energioita laskenut, mutta karppaus vähentää syöppöyttä ja juoppoutta. Näin on mulle käynyt.

        Kyllä, ketoosi vähentää nälkää mutta myös suositusruokavaliolla laihtuu. Pitkällä aikajänteellä eroja sen ja karppauksen välillä ei ole diabeteksen hoidossa tai painon laskussa.

        Tuo Knuutin blogikirjoitus kannattaa lukea. Siinä esimerkiksi käsitellään ihmisten kuvitelmaa siitä, että ennen karppausta he ovat eläneet suositusruokavaliolla kun taas tutkimuksissa osa porukasta on laitettu ihan oikeasti suositusruokavaliolle ja osa karppaamaan. Virran tutkimuksessa osa ihmisistä jatkoi syö-mitä-haluat -dieetillä ja osa laitettiin karppaamaan. Ei ihme että karppaus voitti


      • Anonyymi

        Jos se on noin h..vetin hyvä ja hieno menetelmä niin miksi lopetit?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jos se on noin h..vetin hyvä ja hieno menetelmä niin miksi lopetit?

        Josko saavutti tavoitepainon ja siirtyi terveellusemmälle ruokavaliolle? Ihan sama nutrauksessa el ei sitä voi jatkaa loputtomiin ja senkin kanssa pitää siirtyä terveelliseen ruokavalioon sen loputtua eikä palata vanhaan.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Josko saavutti tavoitepainon ja siirtyi terveellusemmälle ruokavaliolle? Ihan sama nutrauksessa el ei sitä voi jatkaa loputtomiin ja senkin kanssa pitää siirtyä terveelliseen ruokavalioon sen loputtua eikä palata vanhaan.

        Ennen selkeän epäterveellistä ketoskuuria on suunniteltava sen jälkeinen aika ja pidettävä siitä kiinni.
        Olin 40v ikäinen kun raapaisin painostani pysyvästi pois 16kg kuudessa viikossa.
        Tiesin, että tavalliseen ja suunniteltuun syömiseen opettelu täyttää suolistoa niin vedin parin kilon pelivaran joka olikin tarpeen. -18kg takaisin tuli 2kg ja pysähtyi siihen.
        Kokonaiskolestrolini ponnahti 4,7 > 7,0 mutta palautui alle 5:n muutamassa kuukaudessa.

        Olen nyt 77v ukko eikä tuon jälkeen ole tarvinnut ketoilla mutta jos olisin lipsunut niin olisin k-kuurilla vetänyt läskit vähiin.
        Rasvani oli 25.10. 2019 mitattuna16% joka on ikäiselleni ukolle sopiva kun yleinen viitealue on 10-20%
        Epäterveellinen vatsaontelorasva on vähissä. Lukema oli 67,8 yleisen hyvän tavoitteen ollessa 100 tai alle sen. Ikäiselleni sallittaisi yli 150.

        Voin puhtaalla omallatunnolla väittää, että kertarysäys ketosella kannatti aikanaan koska sen jälkeen ei ole tarvinnut hilseillä syömisistään kunhan on tolkku mukana.En ole nähnyt nälkää vaikka en ole koskaan laskenut kalorejani enkä punninnut syömisiäni.
        Olen ollut tietoinen sapuskojeni ravintoainesisällöstä.
        Kuidut, rasvat laaduittan, hiilarit laaduittain, vitskut, protskut.
        Ei ole tarvinnut kytätä mutta joskus tarkistan rinnakkaistuotteiden sisällön.
        Viimeiset parikymmentä vuotta olen tehnyt itse sapuskani tavallisista perusraaka-aineista.
        Neitsytöljyn rinnalla käytän voita jota rötvään ruisleivälle. Syön viikoittain noin 10 kananmunaa. Rasvatonta maitoa 10l/vko. Lihaa hieman tarjouksista riippuen. Kana ja sika on halpaa. Pyyjauheliha on rasvaista mutta halpaa enkä erottele sen rasvaa vaan kaikki sapuskaan.
        Heikkouteni ovat makeat tössyrät kuten täytekeksit, kuivakakut, jäätelö yms. jotka eivät maltillisesti nautittuina ole heilauttaneet kokonaisuutta.

        Alkuviikon kolestrolikontrolli.
        Kok. kole 5,4. Nykyinen ahdas tavoite on 5
        HDL 1,75 kun tavoite on yli 1:n
        Inhottava trigly 1,06 tavoitteen ollessa alle 1,7.
        En ota migreeniä!
        Maksan P-ALAT 17. Tavoite alle 50. Juopottelurupeamatkaan eivät näy maksassa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos se on noin h..vetin hyvä ja hieno menetelmä niin miksi lopetit?

        Lopetin kun saavutin tavoitteeni ja olen pitänyt kiinni ennen kuurin aloitusta suunnittelemastani elämäntavasta ml.sapuskat. Tavallista sekasapuskaa ja noutopöydissä ajan kanssa ja harkiten pieniä annoksia lajeittain.
        En mätä kaikkia mössöjä kerralla samalle lautaselle!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lopetin kun saavutin tavoitteeni ja olen pitänyt kiinni ennen kuurin aloitusta suunnittelemastani elämäntavasta ml.sapuskat. Tavallista sekasapuskaa ja noutopöydissä ajan kanssa ja harkiten pieniä annoksia lajeittain.
        En mätä kaikkia mössöjä kerralla samalle lautaselle!

        Elä vielä lopeta,pitää näkyä vatsalihakset ennen lopetusta.

        Laihdutus alkaa vasta sitten kun ON laihtunut,MUUTEN lihot takaisin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ennen selkeän epäterveellistä ketoskuuria on suunniteltava sen jälkeinen aika ja pidettävä siitä kiinni.
        Olin 40v ikäinen kun raapaisin painostani pysyvästi pois 16kg kuudessa viikossa.
        Tiesin, että tavalliseen ja suunniteltuun syömiseen opettelu täyttää suolistoa niin vedin parin kilon pelivaran joka olikin tarpeen. -18kg takaisin tuli 2kg ja pysähtyi siihen.
        Kokonaiskolestrolini ponnahti 4,7 > 7,0 mutta palautui alle 5:n muutamassa kuukaudessa.

        Olen nyt 77v ukko eikä tuon jälkeen ole tarvinnut ketoilla mutta jos olisin lipsunut niin olisin k-kuurilla vetänyt läskit vähiin.
        Rasvani oli 25.10. 2019 mitattuna16% joka on ikäiselleni ukolle sopiva kun yleinen viitealue on 10-20%
        Epäterveellinen vatsaontelorasva on vähissä. Lukema oli 67,8 yleisen hyvän tavoitteen ollessa 100 tai alle sen. Ikäiselleni sallittaisi yli 150.

        Voin puhtaalla omallatunnolla väittää, että kertarysäys ketosella kannatti aikanaan koska sen jälkeen ei ole tarvinnut hilseillä syömisistään kunhan on tolkku mukana.En ole nähnyt nälkää vaikka en ole koskaan laskenut kalorejani enkä punninnut syömisiäni.
        Olen ollut tietoinen sapuskojeni ravintoainesisällöstä.
        Kuidut, rasvat laaduittan, hiilarit laaduittain, vitskut, protskut.
        Ei ole tarvinnut kytätä mutta joskus tarkistan rinnakkaistuotteiden sisällön.
        Viimeiset parikymmentä vuotta olen tehnyt itse sapuskani tavallisista perusraaka-aineista.
        Neitsytöljyn rinnalla käytän voita jota rötvään ruisleivälle. Syön viikoittain noin 10 kananmunaa. Rasvatonta maitoa 10l/vko. Lihaa hieman tarjouksista riippuen. Kana ja sika on halpaa. Pyyjauheliha on rasvaista mutta halpaa enkä erottele sen rasvaa vaan kaikki sapuskaan.
        Heikkouteni ovat makeat tössyrät kuten täytekeksit, kuivakakut, jäätelö yms. jotka eivät maltillisesti nautittuina ole heilauttaneet kokonaisuutta.

        Alkuviikon kolestrolikontrolli.
        Kok. kole 5,4. Nykyinen ahdas tavoite on 5
        HDL 1,75 kun tavoite on yli 1:n
        Inhottava trigly 1,06 tavoitteen ollessa alle 1,7.
        En ota migreeniä!
        Maksan P-ALAT 17. Tavoite alle 50. Juopottelurupeamatkaan eivät näy maksassa!

        Pikaisella laskemisella LDL on 3.12 mmol/l eli hiukan koholla. En tiedä omaani tällä hetkellä mutta alin mitattu on ollut 1.3 mmol/l. Ajattelin käydä verikokeissa ensi torstaina vaikka en olekaan syönyt kolesterolilääkkeitä 10 päivään kun ne unohtuivat joko kotiin tai duunikämpille.

        Aika tyypillistä että karpatessa kokonaiskolesteroli nousee ja siitä on suurin osa LDL-kolesterolia. Näin varsinkin jos rasva on kovaa. Jos tuosta kolesterolin noususta oli jotain 1.5 mmol/l LDL-kolesterolia niin se nousi noin 50% karppauksen aikana. Aika tyypillistä mutta terveyden kannalta vaaratonta jos karppaus kestää muutamia kuukausia. Jimmy Moorella on LDL-kolesteroli jotain 8 mmol/l eli hänellä nousu on luokkaa 200%. Paino 150 kg. Tuo elämällä hyvin pitkälti pelkällä valkosipulivoilla a 500 g per päivä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Pikaisella laskemisella LDL on 3.12 mmol/l eli hiukan koholla. En tiedä omaani tällä hetkellä mutta alin mitattu on ollut 1.3 mmol/l. Ajattelin käydä verikokeissa ensi torstaina vaikka en olekaan syönyt kolesterolilääkkeitä 10 päivään kun ne unohtuivat joko kotiin tai duunikämpille.

        Aika tyypillistä että karpatessa kokonaiskolesteroli nousee ja siitä on suurin osa LDL-kolesterolia. Näin varsinkin jos rasva on kovaa. Jos tuosta kolesterolin noususta oli jotain 1.5 mmol/l LDL-kolesterolia niin se nousi noin 50% karppauksen aikana. Aika tyypillistä mutta terveyden kannalta vaaratonta jos karppaus kestää muutamia kuukausia. Jimmy Moorella on LDL-kolesteroli jotain 8 mmol/l eli hänellä nousu on luokkaa 200%. Paino 150 kg. Tuo elämällä hyvin pitkälti pelkällä valkosipulivoilla a 500 g per päivä.

        Haittaavatko kohoavat kolesteroliarvot?
        Kolesteroliarvoilla on taipumus kohota, kun ikävuosia tulee lisää. Mutta haittaako se mitään? Syötetäänkö vanhemmille ihmisille kolesterolin alennuslääkkeitä syyttä suotta?

        Statiinit tulivat markkinoille 80-luvun lopussa ja niiden myynti Suomessa alkoi yleistyä joskus 1990-luvulla. Niiden menekki on viime vuosina aina vain kasvanut ja niitä syö jo n. 660 000 ihmistä joka päivä. Vuosituhannen alusta lukien myyntimäärä on lisääntynyt n. 7-kertaiseksi (lähde SUOMEN LÄÄKETILASTO 2019, s.284). Sen paremmin niiden markkinoille tulo kuin tämän vuosituhannen myyntiboomikaan eivät juuri heijastu verenkiertoelinten kuolinsyytilastossa – käyrät ovat laskeneet vuodesta 1971 yhtä tasaisesti kuin 2000-luvulla, vaikka 50v sitten ei statiineista ollut vielä tietoakaan. Jos statiineilla olisi suuri merkitys, toki 7-kertainen lääkityksen lisäys näkyisi silloin jyrkkänä pudotuksena? Ei näy.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Haittaavatko kohoavat kolesteroliarvot?
        Kolesteroliarvoilla on taipumus kohota, kun ikävuosia tulee lisää. Mutta haittaako se mitään? Syötetäänkö vanhemmille ihmisille kolesterolin alennuslääkkeitä syyttä suotta?

        Statiinit tulivat markkinoille 80-luvun lopussa ja niiden myynti Suomessa alkoi yleistyä joskus 1990-luvulla. Niiden menekki on viime vuosina aina vain kasvanut ja niitä syö jo n. 660 000 ihmistä joka päivä. Vuosituhannen alusta lukien myyntimäärä on lisääntynyt n. 7-kertaiseksi (lähde SUOMEN LÄÄKETILASTO 2019, s.284). Sen paremmin niiden markkinoille tulo kuin tämän vuosituhannen myyntiboomikaan eivät juuri heijastu verenkiertoelinten kuolinsyytilastossa – käyrät ovat laskeneet vuodesta 1971 yhtä tasaisesti kuin 2000-luvulla, vaikka 50v sitten ei statiineista ollut vielä tietoakaan. Jos statiineilla olisi suuri merkitys, toki 7-kertainen lääkityksen lisäys näkyisi silloin jyrkkänä pudotuksena? Ei näy.

        Lisääntynyt LDL-kolesteroli lisää kiistatta riskiä. Tuo kirjoitus on kopioitu Turpaduunarin blogista ja kirjoittaja on Ari Kaihola. Lähde tulisi aina mainita jos kopioi tekstiä.

        Tuo on tyypillistä tarkoitushakuista päättelyä. Asiaa pitää tarkastella vertaamalla kahta ihmisryhmää joista toinen käyttää statiineja ja toinen ei. Lue vaikka: 'Sairauksien ennaltaehkäisy (osa 2)'. Pienenkin riskin potilailla minimistatiiniannoksella kuolemat vähenivät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Elä vielä lopeta,pitää näkyä vatsalihakset ennen lopetusta.

        Laihdutus alkaa vasta sitten kun ON laihtunut,MUUTEN lihot takaisin.

        Jos viitsit lukea pitkän selostukseni niin ymmärrät, etten ole näiden kymmenien vuosien aikana lihinut takaisin. Eikä ole tarvinnut uudelleen kuuritella.
        Enkä ole laihduttanut vaan elänyt tavallista, järkevää elämää siihen liittyvine heikkouksineen.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Pikaisella laskemisella LDL on 3.12 mmol/l eli hiukan koholla. En tiedä omaani tällä hetkellä mutta alin mitattu on ollut 1.3 mmol/l. Ajattelin käydä verikokeissa ensi torstaina vaikka en olekaan syönyt kolesterolilääkkeitä 10 päivään kun ne unohtuivat joko kotiin tai duunikämpille.

        Aika tyypillistä että karpatessa kokonaiskolesteroli nousee ja siitä on suurin osa LDL-kolesterolia. Näin varsinkin jos rasva on kovaa. Jos tuosta kolesterolin noususta oli jotain 1.5 mmol/l LDL-kolesterolia niin se nousi noin 50% karppauksen aikana. Aika tyypillistä mutta terveyden kannalta vaaratonta jos karppaus kestää muutamia kuukausia. Jimmy Moorella on LDL-kolesteroli jotain 8 mmol/l eli hänellä nousu on luokkaa 200%. Paino 150 kg. Tuo elämällä hyvin pitkälti pelkällä valkosipulivoilla a 500 g per päivä.

        Saavutin tavoitteeni 6:ssa viikossa. En tarkoituksella syönyt mitään nimenomaista vaan olin nimenomaan syömättä grammaakaan hiilaria missään muodossa.
        Mittautin kolestrolini pari kuukautta kuurin jälkeen jolloin se ainakin oli laskenut. Hyvä HDL oli yli viitearvon ja haitallinen trigly reilusti alle.
        Tuo suhde on pysynyt kymmenet vuodet.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Lisääntynyt LDL-kolesteroli lisää kiistatta riskiä. Tuo kirjoitus on kopioitu Turpaduunarin blogista ja kirjoittaja on Ari Kaihola. Lähde tulisi aina mainita jos kopioi tekstiä.

        Tuo on tyypillistä tarkoitushakuista päättelyä. Asiaa pitää tarkastella vertaamalla kahta ihmisryhmää joista toinen käyttää statiineja ja toinen ei. Lue vaikka: 'Sairauksien ennaltaehkäisy (osa 2)'. Pienenkin riskin potilailla minimistatiiniannoksella kuolemat vähenivät.

        Tutkimuksia on tehty kuten se ansiokas Sydney. Laatikainen syyttelee margariinia jota Puska mainosti terveyden avaimiksi.

        Kolesterolin laskuista huolimatta ja terveellisten siemenöljyen käytöstä´´´bai niin kuolleisuus lisääntyi.

        Sulla ei oo mitään näyttöä väitteitesi tuoksi. Ei edes tilastojen valassa jossa olis ruumiit laskettu ja kolesterolit mitattu.

        Ai niin siellä aikojen aamussa puuhastelua?

        "Tämän seurauksena AHA luo ensimmäisen ammatillisen aloitteensa "kerätä rahaa ja kertoa amerikkalaisille, että sydänsairaudet olivat maan suurin tappaja" (4, s. 48). AHA:sta tulee pian suurin voittoa tavoittelematon ryhmä Yhdysvalloissa, "investoimalla satoja miljoonia dollareita tutkimukseen" vuoteen 1960 mennessä (4, s. 48). Periaatteessa kaikki nämä rahat käytetään Keysin kaksoishypoteesien edistämiseen."


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tutkimuksia on tehty kuten se ansiokas Sydney. Laatikainen syyttelee margariinia jota Puska mainosti terveyden avaimiksi.

        Kolesterolin laskuista huolimatta ja terveellisten siemenöljyen käytöstä´´´bai niin kuolleisuus lisääntyi.

        Sulla ei oo mitään näyttöä väitteitesi tuoksi. Ei edes tilastojen valassa jossa olis ruumiit laskettu ja kolesterolit mitattu.

        Ai niin siellä aikojen aamussa puuhastelua?

        "Tämän seurauksena AHA luo ensimmäisen ammatillisen aloitteensa "kerätä rahaa ja kertoa amerikkalaisille, että sydänsairaudet olivat maan suurin tappaja" (4, s. 48). AHA:sta tulee pian suurin voittoa tavoittelematon ryhmä Yhdysvalloissa, "investoimalla satoja miljoonia dollareita tutkimukseen" vuoteen 1960 mennessä (4, s. 48). Periaatteessa kaikki nämä rahat käytetään Keysin kaksoishypoteesien edistämiseen."

        "Tilastoja" löytyy myös Framinghanin ja Finriski -tutkimuksista. Finriskin mukaan LDL-kolesterolin suhteen ylimpään neljännekseen kuuluvat saavat 40% todennäköisemmin sydänkohtauksen kuin alimpaan neljännekseen kuuluvat.

        Lyönin sydänutkimus jouduttiin keskeyttämään kun rypsiöljy ryhmässä oli 70% vähemmän sydäntapahtumia kuin voiryhmässä. Aikamoinen ero.


      • Anonyymi

        On joutenkin tajuttoman hölömö päätelmät ollut tutkijoilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On joutenkin tajuttoman hölömö päätelmät ollut tutkijoilla.

        Kävikö notta kuolemat lisääntyi muitten syitten takia?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kävikö notta kuolemat lisääntyi muitten syitten takia?

        Ei, Lyönin sydäntutkimuksessa tutkittavat jaettiin kahteen ryhmään joista toinen jatkoi perinteisillä ranskalaisilla rasvoilla (voi ja oliiviöljy ja muur kasviöljyt kuten auringonkukkaöljy) ja toinen ryhmä rypsiöljyllä sekä rypsiöljymargariinilla. Muuten hoito ym. oli sama. Rypsiöljyryhmän kuolleisuus oli sitten niin paljon pienempää että tutkimus jouduttiin lopettamaan kesken.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        "Tilastoja" löytyy myös Framinghanin ja Finriski -tutkimuksista. Finriskin mukaan LDL-kolesterolin suhteen ylimpään neljännekseen kuuluvat saavat 40% todennäköisemmin sydänkohtauksen kuin alimpaan neljännekseen kuuluvat.

        Lyönin sydänutkimus jouduttiin keskeyttämään kun rypsiöljy ryhmässä oli 70% vähemmän sydäntapahtumia kuin voiryhmässä. Aikamoinen ero.

        https://www.acc.org/latest-in-cardiology/clinical-trials/2010/02/23/19/10/lyon-heart-study

        Ei ollut maintaa omega kutosista.

        Laatikainen terävällä kynällä selittää jättäen ratkaisevia juttuja poikkeen kuten se maksarasva tarina.


      • Anonyymi kirjoitti:

        https://www.acc.org/latest-in-cardiology/clinical-trials/2010/02/23/19/10/lyon-heart-study

        Ei ollut maintaa omega kutosista.

        Laatikainen terävällä kynällä selittää jättäen ratkaisevia juttuja poikkeen kuten se maksarasva tarina.

        Googlaa: 'The postprandial effect of components of the Mediterranean diet on endothelial function'.

        Käytetty dieetti oli Välimeren dieetti, jossa oliiviöljy oli korvattu rypsiöljyllä. Rypsiöljyssä Omega-6 20% ja omega-3 10%.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Googlaa: 'The postprandial effect of components of the Mediterranean diet on endothelial function'.

        Käytetty dieetti oli Välimeren dieetti, jossa oliiviöljy oli korvattu rypsiöljyllä. Rypsiöljyssä Omega-6 20% ja omega-3 10%.

        Mainittiin kyllä canola joka on rapsista jalostettu josta on saatu pieni haitta aine poikkeen. Eli rtpsi loisti poissa olollaan.

        Koe oli mitättömä pieni ja lyhyehkö. Ruumiita ei laskettu. Oli vain paha se pahakolesteroli. Ei mitään näyttöä sydänkouhtaus vaarasta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mainittiin kyllä canola joka on rapsista jalostettu josta on saatu pieni haitta aine poikkeen. Eli rtpsi loisti poissa olollaan.

        Koe oli mitättömä pieni ja lyhyehkö. Ruumiita ei laskettu. Oli vain paha se pahakolesteroli. Ei mitään näyttöä sydänkouhtaus vaarasta.

        Canola on rypsilajike josta on jalostettu pois erukkahappo ja se siis on meilläkin kasvatettavan rypsin pohjana. Jos menet anglosaksiseen maahan niin rypsiöljy myydään juurikin nimellä canola. Sana tulee sanoista Canada ja oil. Se siis jalostettiin siellä.

        Tutkimus kesti 5 vuotta ja ruumiita tuli 20 vs 8. Valitettavasti tällaista tutkimusta ei voida jatkaa kovin pitkään ja tämäkin tutkimus jouduttiin keskeyttämään kun ero ryhmien kuolleisuudessa kasvoi tilastollisesti merkittäväksi. 300 tutkittavaa per ryhmä riittää varsin hyvin. Onko esimerkiksi Virran tutkimus merkityksetön kun siinäkin tutkittavia oli jotain 300 eikä se ole kestänyt edes viittä vuotta?


      • hvp27 kirjoitti:

        Canola on rypsilajike josta on jalostettu pois erukkahappo ja se siis on meilläkin kasvatettavan rypsin pohjana. Jos menet anglosaksiseen maahan niin rypsiöljy myydään juurikin nimellä canola. Sana tulee sanoista Canada ja oil. Se siis jalostettiin siellä.

        Tutkimus kesti 5 vuotta ja ruumiita tuli 20 vs 8. Valitettavasti tällaista tutkimusta ei voida jatkaa kovin pitkään ja tämäkin tutkimus jouduttiin keskeyttämään kun ero ryhmien kuolleisuudessa kasvoi tilastollisesti merkittäväksi. 300 tutkittavaa per ryhmä riittää varsin hyvin. Onko esimerkiksi Virran tutkimus merkityksetön kun siinäkin tutkittavia oli jotain 300 eikä se ole kestänyt edes viittä vuotta?

        Muistin luvut väärin. Tässä oikeat eli luokat olivat kuolema, sydänkohtaus ja muu sv-tapahtuma. Ensiksi rypsiöljyryhmän ja sen jälkeen verrokkiryhmän luvut.
        14 44
        27 90
        95 180

        Tuo edellinen 8 20 saattoi olla välitulos. Erot ovat aivan valtavat. Espanjassa saatiin hyviä tuloksia pähkinöillä ja oliiviöljyllä vaikka niissä on paljon enemmän omega-6:sta kuin omega-3:sta. Oliiviöljyssä suhde on 19:1 ja pähkinöillä luonnollisesti vaihtelee.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Muistin luvut väärin. Tässä oikeat eli luokat olivat kuolema, sydänkohtaus ja muu sv-tapahtuma. Ensiksi rypsiöljyryhmän ja sen jälkeen verrokkiryhmän luvut.
        14 44
        27 90
        95 180

        Tuo edellinen 8 20 saattoi olla välitulos. Erot ovat aivan valtavat. Espanjassa saatiin hyviä tuloksia pähkinöillä ja oliiviöljyllä vaikka niissä on paljon enemmän omega-6:sta kuin omega-3:sta. Oliiviöljyssä suhde on 19:1 ja pähkinöillä luonnollisesti vaihtelee.

        Juu kiva varmaan on kirijootella Laatsun mietteistä.

        Mutta tuolta löytyy rasvapuoskareiden ansiot terävien kyniensä käytöstä. . . CrossFit | Ancel Keysin kolesteroli con, osa 2
        https://www.crossfit.com/health/ancel-keys-cholesterol-con-part-2-2


      • Anonyymi kirjoitti:

        Juu kiva varmaan on kirijootella Laatsun mietteistä.

        Mutta tuolta löytyy rasvapuoskareiden ansiot terävien kyniensä käytöstä. . . CrossFit | Ancel Keysin kolesteroli con, osa 2
        https://www.crossfit.com/health/ancel-keys-cholesterol-con-part-2-2

        Olen tuosta maininnut jo useita kertoja että kyseinen juttu on poimittu suoraan netistä eikä se edes käsittele 7 maan tutkimusta vaan sitä edeltävää tutkimusta. Jos puuttuvat maat lisätään kyseiseen graafiin niin rasvan ja sydänkohtauksien suhde säilyy silti. Valtsu on tuota kommentoinut blogissaan: 'Miten pääsisimme yhteisymmärrykseen terveysasioissa, osa II: Terveysguruja, asiantuntijoita, asiavirheitä'.

        Vieköhän karppaus muistin? Lainaus tuolta: 'tekemistä seitsemän maan tutkimuksen kanssa, joka aloitettiin vuosia myöhemmin. Maita oli kuusi eikä seitsemän. Tutkimuksessa mitattiin kokonaisrasvan eikä tyydyttyneen rasvan kulutusta. Alkuperäinen tilastollinen yhteys säilyi myös silloin kun loput maat otettiin huomioon. Kuuden maan valinta näyttää liittyvän tilastojen vertailukelpoisuuteen eikä huijaukseen.'.


      • hvp27 kirjoitti:

        Olen tuosta maininnut jo useita kertoja että kyseinen juttu on poimittu suoraan netistä eikä se edes käsittele 7 maan tutkimusta vaan sitä edeltävää tutkimusta. Jos puuttuvat maat lisätään kyseiseen graafiin niin rasvan ja sydänkohtauksien suhde säilyy silti. Valtsu on tuota kommentoinut blogissaan: 'Miten pääsisimme yhteisymmärrykseen terveysasioissa, osa II: Terveysguruja, asiantuntijoita, asiavirheitä'.

        Vieköhän karppaus muistin? Lainaus tuolta: 'tekemistä seitsemän maan tutkimuksen kanssa, joka aloitettiin vuosia myöhemmin. Maita oli kuusi eikä seitsemän. Tutkimuksessa mitattiin kokonaisrasvan eikä tyydyttyneen rasvan kulutusta. Alkuperäinen tilastollinen yhteys säilyi myös silloin kun loput maat otettiin huomioon. Kuuden maan valinta näyttää liittyvän tilastojen vertailukelpoisuuteen eikä huijaukseen.'.

        Laitetaan vaihteen vuoksi myös linkki: http://valtsuhealth.blogspot.com/2016/03/miten-paasisimme-yhteisymmarrykseen.html?m=1

        Kokkohan tietää että hänen juttunsa on täyttä potaskaa mutta ei ole korjannut blogiaan, Miksiköhän? Liittyisiköhän siihen että hän tienaa rahansa "elämäntapavalmennuksella" eli naaraamalla tyhmiltä rahaa poskettomilla lupauksilla?

        Seitsemän maan tutkimuksen tyydyttynyt rasva vs sydäntautikuolleisuus tuloksia pääset mukaan hailemaan tästä: https://www.sevencountriesstudy.com/average-saturated-fat-intake-and-coronary-heart-disease-rates-in-the-16-cohorts/

        Ja kolesteroli ja sydäntautikuolleisuus tästä: https://www.sevencountriesstudy.com/serum-cholesterol-and-coronary-heart-disease-mortality-in-the-seven-countries-study/


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mainittiin kyllä canola joka on rapsista jalostettu josta on saatu pieni haitta aine poikkeen. Eli rtpsi loisti poissa olollaan.

        Koe oli mitättömä pieni ja lyhyehkö. Ruumiita ei laskettu. Oli vain paha se pahakolesteroli. Ei mitään näyttöä sydänkouhtaus vaarasta.

        Rypsin ja rapsin rasvahappokoostumus sama. Suomessa myydään yleisesti rapsi öljyä rypsiöljyä.


      • Anonyymi

        Veijo, mikä tuossa linkin tutkimuksessa on pielessä?

        Käännös: "Väestön keskimääräinen tyydyttyneiden rasvojen saanti vaihteli 1960-luvulla Japanin 3 %:sta Itä-Suomen 22 %:iin energiansaannista, ja myös 25 vuoden sydäntautiuolleisuus (CHD) vaihteli 16 kohortin välillä. Lähtötilanteen keskimääräinen tyydyttyneiden rasvojen saanti korreloi vahvasti 25 vuoden CHD-kuolleisuuden kanssa eli mitä suurempi tyydyttyneiden rasvojen saanti, sitä korkeampi CHD -kuolleisuus."

        Tyydyttyneiden rasvojen runsas saanti tarkoitti suurempaa kuolleisuutta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Veijo, mikä tuossa linkin tutkimuksessa on pielessä?

        Käännös: "Väestön keskimääräinen tyydyttyneiden rasvojen saanti vaihteli 1960-luvulla Japanin 3 %:sta Itä-Suomen 22 %:iin energiansaannista, ja myös 25 vuoden sydäntautiuolleisuus (CHD) vaihteli 16 kohortin välillä. Lähtötilanteen keskimääräinen tyydyttyneiden rasvojen saanti korreloi vahvasti 25 vuoden CHD-kuolleisuuden kanssa eli mitä suurempi tyydyttyneiden rasvojen saanti, sitä korkeampi CHD -kuolleisuus."

        Tyydyttyneiden rasvojen runsas saanti tarkoitti suurempaa kuolleisuutta.

        Tulos on tietysti aivan väärä. Vekujen mielestä Japanissa olisi pitänyt olla aivan mahdoton sydäntautikuolleisuus kun vedetään älyttömästi hiilihydraattia eikä juurikaan rasvaa.

        Välimerelläkin meni noihin aikoihin huomattavasti vähemmän tyydyttyttä rasvaa kuin nykyään eli noin 8E%. Tuosta kun vähentää oliiviöljystä tulleen tyydyttyneen rasvan pois niin jää jotain 5E% josta voikin päätellä että siellä meni ehkä 25 kg vuodessa lihaa (ts. kolmasosa suomalaisten nykyisestä syönnistä) ja 5 kg juustoa (jälleen kolmasosa).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Veijo, mikä tuossa linkin tutkimuksessa on pielessä?

        Käännös: "Väestön keskimääräinen tyydyttyneiden rasvojen saanti vaihteli 1960-luvulla Japanin 3 %:sta Itä-Suomen 22 %:iin energiansaannista, ja myös 25 vuoden sydäntautiuolleisuus (CHD) vaihteli 16 kohortin välillä. Lähtötilanteen keskimääräinen tyydyttyneiden rasvojen saanti korreloi vahvasti 25 vuoden CHD-kuolleisuuden kanssa eli mitä suurempi tyydyttyneiden rasvojen saanti, sitä korkeampi CHD -kuolleisuus."

        Tyydyttyneiden rasvojen runsas saanti tarkoitti suurempaa kuolleisuutta.

        "Veijo, mikä tuossa linkin tutkimuksessa on pielessä?"

        Seitsemän maan tutkimus on yhtä korkealuokkaonen kuin PohjoisKarjalaProjekti.

        ts. mitääntekemätön.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Veijo, mikä tuossa linkin tutkimuksessa on pielessä?"

        Seitsemän maan tutkimus on yhtä korkealuokkaonen kuin PohjoisKarjalaProjekti.

        ts. mitääntekemätön.

        Miten rahvas erottaa korkealuokkaisen tutkimuksen mitääntekemättömästä tutkimuksesta?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miten rahvas erottaa korkealuokkaisen tutkimuksen mitääntekemättömästä tutkimuksesta?

        Vekulle kaikki tutkimukset jotka voi jotenkin tulkita karppausmyönteisiksi ovat laadukkaita. Esimerkiksi vaikka nämä diabetes ja karppaus tutkimukset olivat laadukkaita kunnes Knuuti kirjoitti että karppaus paransi pitkää sokeria vain vähän ja lyhyeksi aikaa eikä mitään ihmeparantumisia tapahtunut verrattuna virallisterveellisesti syöviin.

        Tekijöiden mainetta voi tarkastelemalla heidän muuta tuotantoaan ja yksittäistä tutkimusta siitä kuinka moni muu tutkimus viittaa siihen.

        Valitettavasti tutkimukset täytyy lukea eikä voi luottaa varsinkaan maalikoiden tekemiin analyyseihin.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Tulos on tietysti aivan väärä. Vekujen mielestä Japanissa olisi pitänyt olla aivan mahdoton sydäntautikuolleisuus kun vedetään älyttömästi hiilihydraattia eikä juurikaan rasvaa.

        Välimerelläkin meni noihin aikoihin huomattavasti vähemmän tyydyttyttä rasvaa kuin nykyään eli noin 8E%. Tuosta kun vähentää oliiviöljystä tulleen tyydyttyneen rasvan pois niin jää jotain 5E% josta voikin päätellä että siellä meni ehkä 25 kg vuodessa lihaa (ts. kolmasosa suomalaisten nykyisestä syönnistä) ja 5 kg juustoa (jälleen kolmasosa).

        Jaappanissa riehui sodan jäläkhen aivohalavaus epidemia ja lääkäri viranomaiset kehoittivat syönään tyydyttyneitä rasvoja.

        Ranskassa on kolmekertaa enempi tyydyttyneiden rasvojen kulutus kuin Georgiassa ja Stalin kotikonnuilla on sydän kuolleisuus kymmenkertainen Ranskaan nähden.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jaappanissa riehui sodan jäläkhen aivohalavaus epidemia ja lääkäri viranomaiset kehoittivat syönään tyydyttyneitä rasvoja.

        Ranskassa on kolmekertaa enempi tyydyttyneiden rasvojen kulutus kuin Georgiassa ja Stalin kotikonnuilla on sydän kuolleisuus kymmenkertainen Ranskaan nähden.

        Japanissa pyydettiin vähentämään kylläkin suolan käyttöä ja Japanissa ylimmässä neljänneksestä kään I käytetty edes 10E% tyydyttynyttä rasvaa (muistaakseni 6E% kun Japanissa meni keskimäärin 3E%). Georgiassa taas kulutetaan ihan yhtä paljon tyydyttynyttä rasvaa kun muuallakin Euroopassa. Asia selviää tästä dokumentista: 'Global, regional, and national consumption levels of dietary fats and oils in 1990 and 2010: a systematic analysis including 266 country-specific nutrition surveys'. Vähän työläs lukea mutta aika nopeasti selviää että Kendricksin tilasto on puppua kun katsoo Euroopan karttaa tyydyttyneen rasvan osalta. Georgiassa tarkka prosentti oli jotain 12.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Japanissa pyydettiin vähentämään kylläkin suolan käyttöä ja Japanissa ylimmässä neljänneksestä kään I käytetty edes 10E% tyydyttynyttä rasvaa (muistaakseni 6E% kun Japanissa meni keskimäärin 3E%). Georgiassa taas kulutetaan ihan yhtä paljon tyydyttynyttä rasvaa kun muuallakin Euroopassa. Asia selviää tästä dokumentista: 'Global, regional, and national consumption levels of dietary fats and oils in 1990 and 2010: a systematic analysis including 266 country-specific nutrition surveys'. Vähän työläs lukea mutta aika nopeasti selviää että Kendricksin tilasto on puppua kun katsoo Euroopan karttaa tyydyttyneen rasvan osalta. Georgiassa tarkka prosentti oli jotain 12.

        Pistäppä linkillä.

        Maltillisemmalla vääristelyllä olisit hiumpun verran uskottavampi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Pistäppä linkillä.

        Maltillisemmalla vääristelyllä olisit hiumpun verran uskottavampi.

        Googlaa: 'Stroke Reduction In Japan'. Pistän linkin erikseen.


      • hvp27 kirjoitti:

        Googlaa: 'Stroke Reduction In Japan'. Pistän linkin erikseen.

        Vilkaisepa tätä ja yritä muistaa tulevaisuudessa koska tästäkin on sinulle kerrottu useasti: https://highpotassiumfoods.org/high-potassium-foods/stroke-reduction-in-japan/

        Pistetään myös spoileri:'Like Finland, they reduced their stroke rate mostly by dietary changes. They did this by reducing their salt intake from an incredibly high amount (giving them among the highest stroke rates in the world at the time). As a result, this salt reduction improved their potassium to sodium ratio twofold.'.

        Karppaajilla on kyllä todella ihmeellinen muisti.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Laitetaan vaihteen vuoksi myös linkki: http://valtsuhealth.blogspot.com/2016/03/miten-paasisimme-yhteisymmarrykseen.html?m=1

        Kokkohan tietää että hänen juttunsa on täyttä potaskaa mutta ei ole korjannut blogiaan, Miksiköhän? Liittyisiköhän siihen että hän tienaa rahansa "elämäntapavalmennuksella" eli naaraamalla tyhmiltä rahaa poskettomilla lupauksilla?

        Seitsemän maan tutkimuksen tyydyttynyt rasva vs sydäntautikuolleisuus tuloksia pääset mukaan hailemaan tästä: https://www.sevencountriesstudy.com/average-saturated-fat-intake-and-coronary-heart-disease-rates-in-the-16-cohorts/

        Ja kolesteroli ja sydäntautikuolleisuus tästä: https://www.sevencountriesstudy.com/serum-cholesterol-and-coronary-heart-disease-mortality-in-the-seven-countries-study/

        Uutta tutkimussuuntaa etsiessään Keys löytää Maailman terveysjärjestön (WHO) asiakirjan, joka osoittaa, että ruokavalion rasvan saannin ja chd-kuolleisuuden välillä on yhteys 22 maassa. Usa on pahiten kärsinyt maa, Japani vähiten. Keys julkaisee alkuperäisen paperinsa, nojatuolitieteen harjoituksen, joka perustuu tietoihin vain kuudesta niistä 22 maasta, joista WHO:n tiedot olivat saatavilla. Tutkijat syyttävät keysiä myöhemmin "kirsikanpoiminnasta" vain kätevimmistä tiedoista, jotka tukivat hänen kehittyviä hypoteesejaan. Vaikka Keys tietää, että tällaiset yhdistysepidemiologiset tutkimukset eivät voi todistaa syy-yhteyttä, hän ei koskaan poikkea aktiivisesti ruokavaliosydämensä ja lipidihypoteesiensa aktiivisesta edistämisestä ikään kuin ne olisivat jo todistettuja. Ongelmana on ilmeisesti Keysin persoonallisuus, koska hän aloittaa "tieteellisen" etsintänsä varmana oikeeudestaan. Hän kirjoittaa vuonna 1953: "Mitään muuta muuttujaa elämäntavassa kuin ruokavalion rasvakaloreita ei tunneta, mikä osoittaa mitään sellaista johdonmukaista suhdetta sepelvaltimotaudin tai rappeuttavan sydänsairauden kuolleisuuteen." Hän väittää: "Ei ole enää epäilystäkään siitä, että yksi keskeinen asia on kolesterolin ja siihen liittyvien lipidien ja lipoproteiinin pitoisuus ajan myötä veriseerumissa. Mitään muuta vastaavan tärkeää etiologista vaikutusta ei vielä ole havaittu" (10, s. 1399-1400). Keys ja hänen yhtä solipsistiset akolyyttinsä viettävät loppuelämänsä vakuuttaen maailmalle, että he yksin ovat oikeassa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Uutta tutkimussuuntaa etsiessään Keys löytää Maailman terveysjärjestön (WHO) asiakirjan, joka osoittaa, että ruokavalion rasvan saannin ja chd-kuolleisuuden välillä on yhteys 22 maassa. Usa on pahiten kärsinyt maa, Japani vähiten. Keys julkaisee alkuperäisen paperinsa, nojatuolitieteen harjoituksen, joka perustuu tietoihin vain kuudesta niistä 22 maasta, joista WHO:n tiedot olivat saatavilla. Tutkijat syyttävät keysiä myöhemmin "kirsikanpoiminnasta" vain kätevimmistä tiedoista, jotka tukivat hänen kehittyviä hypoteesejaan. Vaikka Keys tietää, että tällaiset yhdistysepidemiologiset tutkimukset eivät voi todistaa syy-yhteyttä, hän ei koskaan poikkea aktiivisesti ruokavaliosydämensä ja lipidihypoteesiensa aktiivisesta edistämisestä ikään kuin ne olisivat jo todistettuja. Ongelmana on ilmeisesti Keysin persoonallisuus, koska hän aloittaa "tieteellisen" etsintänsä varmana oikeeudestaan. Hän kirjoittaa vuonna 1953: "Mitään muuta muuttujaa elämäntavassa kuin ruokavalion rasvakaloreita ei tunneta, mikä osoittaa mitään sellaista johdonmukaista suhdetta sepelvaltimotaudin tai rappeuttavan sydänsairauden kuolleisuuteen." Hän väittää: "Ei ole enää epäilystäkään siitä, että yksi keskeinen asia on kolesterolin ja siihen liittyvien lipidien ja lipoproteiinin pitoisuus ajan myötä veriseerumissa. Mitään muuta vastaavan tärkeää etiologista vaikutusta ei vielä ole havaittu" (10, s. 1399-1400). Keys ja hänen yhtä solipsistiset akolyyttinsä viettävät loppuelämänsä vakuuttaen maailmalle, että he yksin ovat oikeassa.

        Kun tuohon käppyrän lisätään loput maat niin tilastollinen yhteys säilyi silti ja pahiten kärsinyt maa oli kylläkin Suomi. Valtsu käsittelee tätä asiaa ansiokkaasti blogissaan ja linkki löytyy jo tästä ketjusta.


      • Anonyymi


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Ei noita ollut alkuperäisessäkään ja Kendrick in rasvan käyttö luvut ovat tuulesta temmattuja. Käy tarkistamassa nuo luvut WHOn tilastosta.

        Kendricksn ole omasta päästä tarvinnut laillasi keksiä. Olen elänyt neukkulassa ja eipä sitä elukkarasvaa siellä kovin paljoa ollut tarjolla. Mutta aurinkokukka öljyy oli tiskin piässä kaupoissa josta napulla asiakkaan puteliin.

        Puska lienee ollut WHO:ssa johtajana hetken sama sitä alaiset touhuaa mitä pomo. Eli yhen lajin "rasvamestari" hänkin. Enkä ala heitin sivuja penkomaa ku et linkillä raaski heittää.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Ei noita ollut alkuperäisessäkään ja Kendrick in rasvan käyttö luvut ovat tuulesta temmattuja. Käy tarkistamassa nuo luvut WHOn tilastosta.

        Uudessa Edith Cowanin yliopiston (ECU) tutkimuksessa on havaittu, että ihmisillä, jotka syövät runsaasti K-vitamiinia sisältävät ruokavaliot, on jopa 34 prosenttia pienempi ateroskleroosiin liittyvien sydän- ja verisuonitautien (sydämeen tai verisuoniin vaikuttavien sairauksien) riski.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kendricksn ole omasta päästä tarvinnut laillasi keksiä. Olen elänyt neukkulassa ja eipä sitä elukkarasvaa siellä kovin paljoa ollut tarjolla. Mutta aurinkokukka öljyy oli tiskin piässä kaupoissa josta napulla asiakkaan puteliin.

        Puska lienee ollut WHO:ssa johtajana hetken sama sitä alaiset touhuaa mitä pomo. Eli yhen lajin "rasvamestari" hänkin. Enkä ala heitin sivuja penkomaa ku et linkillä raaski heittää.

        WHOn tilasto löytyy dokumentista: 'Global, regional, and national consumption levels of dietary fats and oils in 1990 and 2010: a systematic analysis including 266 country-specific nutrition surveys'.


      • hvp27 kirjoitti:

        WHOn tilasto löytyy dokumentista: 'Global, regional, and national consumption levels of dietary fats and oils in 1990 and 2010: a systematic analysis including 266 country-specific nutrition surveys'.

        Laitetaan linkkikin niille jotka eivät osaa etsiä: https://www.bmj.com/content/348/bmj.g2272

        Seitsemän maan "tilasto" taas loytyy täältä: https://www.sevencountriesstudy.com/average-saturated-fat-intake-and-coronary-heart-disease-rates-in-the-16-cohorts/

        Miksiköhän Kendrick ei ottanut näitä mukaan kirjaansa? Ei olisi tullut sopiviä tuloksia?

        Kendricin mukaan sydänkohtauksia aiheuttaa stressi. Japanissa on yksi matalimmista sydäntautikuolleisuuksista ja siellä painetaan pitkää päivää. Ennen Japanissa oli maailman pienin sydäntautikuolleisuus mutta ei enää kun sielläkin ruoka on länsimaistunut. 1950-luvulla hiilihydraatista tuli 80% energiasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uudessa Edith Cowanin yliopiston (ECU) tutkimuksessa on havaittu, että ihmisillä, jotka syövät runsaasti K-vitamiinia sisältävät ruokavaliot, on jopa 34 prosenttia pienempi ateroskleroosiin liittyvien sydän- ja verisuonitautien (sydämeen tai verisuoniin vaikuttavien sairauksien) riski.

        Verrattuna mihin?


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Lisääntynyt LDL-kolesteroli lisää kiistatta riskiä. Tuo kirjoitus on kopioitu Turpaduunarin blogista ja kirjoittaja on Ari Kaihola. Lähde tulisi aina mainita jos kopioi tekstiä.

        Tuo on tyypillistä tarkoitushakuista päättelyä. Asiaa pitää tarkastella vertaamalla kahta ihmisryhmää joista toinen käyttää statiineja ja toinen ei. Lue vaikka: 'Sairauksien ennaltaehkäisy (osa 2)'. Pienenkin riskin potilailla minimistatiiniannoksella kuolemat vähenivät.

        Jo Framinghamin ikonisen kolesterolitutkimuksen seurannassa vuonna 1987 havaittiin korkeamman kolesterolin olevan yhteydessä lisääntyneeseen elossapysymiseen, kun ikävuosia oli kertynyt yli 50:


      • Anonyymi kirjoitti:

        Haittaavatko kohoavat kolesteroliarvot?
        Kolesteroliarvoilla on taipumus kohota, kun ikävuosia tulee lisää. Mutta haittaako se mitään? Syötetäänkö vanhemmille ihmisille kolesterolin alennuslääkkeitä syyttä suotta?

        Statiinit tulivat markkinoille 80-luvun lopussa ja niiden myynti Suomessa alkoi yleistyä joskus 1990-luvulla. Niiden menekki on viime vuosina aina vain kasvanut ja niitä syö jo n. 660 000 ihmistä joka päivä. Vuosituhannen alusta lukien myyntimäärä on lisääntynyt n. 7-kertaiseksi (lähde SUOMEN LÄÄKETILASTO 2019, s.284). Sen paremmin niiden markkinoille tulo kuin tämän vuosituhannen myyntiboomikaan eivät juuri heijastu verenkiertoelinten kuolinsyytilastossa – käyrät ovat laskeneet vuodesta 1971 yhtä tasaisesti kuin 2000-luvulla, vaikka 50v sitten ei statiineista ollut vielä tietoakaan. Jos statiineilla olisi suuri merkitys, toki 7-kertainen lääkityksen lisäys näkyisi silloin jyrkkänä pudotuksena? Ei näy.

        Mitä tarkoitetaan tässä verenkiertoelinten kuolinsýytilastoilla. Jokaisen on pakko kerran kuolla eikä siinä ole kuolleelle ja läheisille ehkä suurta merkitystä minkä sairauden piikkiin laitetaan. Oleellista on terveiden elinvuosien määrä ja elinajanodote on noussut 2000-luvulla merkittävästi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jaappanissa riehui sodan jäläkhen aivohalavaus epidemia ja lääkäri viranomaiset kehoittivat syönään tyydyttyneitä rasvoja.

        Ranskassa on kolmekertaa enempi tyydyttyneiden rasvojen kulutus kuin Georgiassa ja Stalin kotikonnuilla on sydän kuolleisuus kymmenkertainen Ranskaan nähden.

        Linkkejä? Tuohon aikaan Japanissa oli aliravitsemusta ja infektiot levisi. Ruuasta oli pulaa. En ymmärrä miksi olisi kehoitettu syömään ravitsemuksellisesti vähäarvoista tyydyttynyttä rasvaa. Ja vaikka olisi niin mistä se kaikki rasva olisi saatu maassa, jossa on elintarvikepula.


      • valitim1000 kirjoitti:

        Linkkejä? Tuohon aikaan Japanissa oli aliravitsemusta ja infektiot levisi. Ruuasta oli pulaa. En ymmärrä miksi olisi kehoitettu syömään ravitsemuksellisesti vähäarvoista tyydyttynyttä rasvaa. Ja vaikka olisi niin mistä se kaikki rasva olisi saatu maassa, jossa on elintarvikepula.

        Japanissa ei ennen käytetty juurikaan lihaa uskonnollisten syiden takia ja siellä tosissaan yhdessä tutkimuksessa eniten eli 6E% (alle puolet suomalaisten syömästä määrästä nyt) tyydyttynyttä syövillä oli vähiten aivohalvauksia. Tuo ei kylläkään johtanut minkäänlaisiin suosituksiin lisätä tyydyttyneen rasvan käyttöä vaan suositeltiin suolan käytön vähentämistä.

        Karppaajilla vaan on näitä uskonkappaleita ja tämä on yksi niistä.

        Suomessakin suolan käyttö väheni reilusti. En tiedä kuinka paljon sillä oli merkitystä parantuneelle sydänterveydelle. Kolesteroliarvojen paranemisen arvellaan vähentäneen sv-sairauksia noin puolet siitä 80% mitä vähenemistä on tapahtunut.


    • Anonyymi

      Staniinien popsiminen. Lekurin määräyksestä aloitin päivittäisen 40mg:n popsimisen 2 kk sitten.
      Labra näytti kok.kolen laskua 0,4 yksikköä mutta samalla oli hyvätasoinen HDL laskenut hieman ja inhottava Triglykin noussut muutaman kymmenyksen. Ovat sentään vielä yli 2:n ja trigly muutaman sadaosan yli 1:n.

      Tuli vaan mieleeni josko labroilla olisi hieman analyysihajontaakin?

      Jatkan vielä popsimista muutaman kuukauden ja katson sitten tilanteen.

      • Analyyseissä on eroja ja laboratorioarvojen mittaamiseen käytetään eri laboratorioissa eri vehkeitä. Arvoissa on itsessäänkin heittelyä.

        Aika paljon katsotaan pelkkää LDL-kolesterolia. Terveillä alle 3 mmol/l, diabeetikoilla alle 2.5 jne..


      • DIRECTissä päästiin kyllä eroon diabeteslääkkeistä laihduttamalla.


      • Pussikuureissa on suunilleen 60% hiilihydraattia ja 40% proteiinia. Ei rasvaa. Sen jälkeen suositusruokavaliolle eikä lääkkeitä tarvinnut aloittaa jollei lihonut.

        Koskas VHH on muuttunut kalorirajoitetuksi?


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Pussikuureissa on suunilleen 60% hiilihydraattia ja 40% proteiinia. Ei rasvaa. Sen jälkeen suositusruokavaliolle eikä lääkkeitä tarvinnut aloittaa jollei lihonut.

        Koskas VHH on muuttunut kalorirajoitetuksi?

        "Koskas VHH on muuttunut kalorirajoitetuksi?"

        Ai noin pahasti menee yli hilseen??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Koskas VHH on muuttunut kalorirajoitetuksi?"

        Ai noin pahasti menee yli hilseen??

        Ainahan se on ollut kalorirajoitettua! Ei ilman kalorirajoitusta laihdu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainahan se on ollut kalorirajoitettua! Ei ilman kalorirajoitusta laihdu.

        "Ainahan se on ollut kalorirajoitettua! Ei ilman kalorirajoitusta laihdu."

        Kerro lisää siitä kalorirajoituksesta. laisesi tavallisesti huutavat rasvam sisältämästä liikanergiasta. No kun ei ymmärrä niin ei ymmärrä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ainahan se on ollut kalorirajoitettua! Ei ilman kalorirajoitusta laihdu.

        Veijon mukaan karpatessa saa syödä rasvaa määrättömästi ja silti laihtuu koska lihomisen aiheuttaa insuliini eikä kalorit. Vielä ei ole kerrottu minne ylimääräiset kalorit menevät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ainahan se on ollut kalorirajoitettua! Ei ilman kalorirajoitusta laihdu."

        Kerro lisää siitä kalorirajoituksesta. laisesi tavallisesti huutavat rasvam sisältämästä liikanergiasta. No kun ei ymmärrä niin ei ymmärrä.

        Esitän syvän osanottoni ymmärtämisvaikeuteesi. Ei sille ilmeisesti ole mitään tehtävissä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Veijon mukaan karpatessa saa syödä rasvaa määrättömästi ja silti laihtuu koska lihomisen aiheuttaa insuliini eikä kalorit. Vielä ei ole kerrottu minne ylimääräiset kalorit menevät.

        6:n viikon täyden atkinsin aikana en valikoinut muuten syömisiäni kuin ei gramaakaan hiilareita missään muodossa.
        Söin mitä mieli teki ja mikä maistui.
        Kun hiilarit olivat TÄYSIN bannassa niin tietenkin masuli täyttyi protskusta ja rasvasta.
        Pyrin hieman välttelemään rasvaa sen epäterveellisyyden vuoksi mutta kyllä sitä kalojen ja lihojen kylkiäisenä tuli tavallista kalorien laskijaa kammottava määrä.
        Itse en laskenut mitään. Kävin puntarissa kerran viikossa. Aina samaan aikaan ja samassa tilanteessa eli heti heräämisen jälkeisen helmeilevän aamuvirtsan jälkeen.
        Yhden kerran tuon 6:n viikon aikana eivät liuskat värjääntyneet tavanomaisen voimakkaasti. Tarkistin jokainen päivä.

        Minua ei kiinnosta kalorien pakopaikka. Minulle oli tärkeintä laardin väheneminen.
        Kuurin jälkeisessä atkoelämässä minimoin "turhat" hiilarit. Jopa vaimoni täytekeksit siirsin kahvikeittimen yläpuolisesta kaapista sivummalle.
        Kyllä se kerran viikossakin riittää pari piparia ja pala kuivakakkua.
        On riittänyt yli 30 vuotta ilman yllätyksiä. Satunnaiset alkoilujaksot pudottavat painoa mutta takaiskun vaara on olemassa enkä tarkoita krapulaa.


      • hvp27 kirjoitti:

        Veijon mukaan karpatessa saa syödä rasvaa määrättömästi ja silti laihtuu koska lihomisen aiheuttaa insuliini eikä kalorit. Vielä ei ole kerrottu minne ylimääräiset kalorit menevät.

        Läpipaskomalla pönttöön??


      • Anonyymi kirjoitti:

        6:n viikon täyden atkinsin aikana en valikoinut muuten syömisiäni kuin ei gramaakaan hiilareita missään muodossa.
        Söin mitä mieli teki ja mikä maistui.
        Kun hiilarit olivat TÄYSIN bannassa niin tietenkin masuli täyttyi protskusta ja rasvasta.
        Pyrin hieman välttelemään rasvaa sen epäterveellisyyden vuoksi mutta kyllä sitä kalojen ja lihojen kylkiäisenä tuli tavallista kalorien laskijaa kammottava määrä.
        Itse en laskenut mitään. Kävin puntarissa kerran viikossa. Aina samaan aikaan ja samassa tilanteessa eli heti heräämisen jälkeisen helmeilevän aamuvirtsan jälkeen.
        Yhden kerran tuon 6:n viikon aikana eivät liuskat värjääntyneet tavanomaisen voimakkaasti. Tarkistin jokainen päivä.

        Minua ei kiinnosta kalorien pakopaikka. Minulle oli tärkeintä laardin väheneminen.
        Kuurin jälkeisessä atkoelämässä minimoin "turhat" hiilarit. Jopa vaimoni täytekeksit siirsin kahvikeittimen yläpuolisesta kaapista sivummalle.
        Kyllä se kerran viikossakin riittää pari piparia ja pala kuivakakkua.
        On riittänyt yli 30 vuotta ilman yllätyksiä. Satunnaiset alkoilujaksot pudottavat painoa mutta takaiskun vaara on olemassa enkä tarkoita krapulaa.

        Ei proteiinit ja rasvat maistu pidemmän päälle sellaisenaan ilman hiilihydraatteja. Alkaa tuollainen dieetti useimmiten kuvottamaan, joten nautittu kalorimäärä luontaisesti laskee. Jos joutuisin vaikka broilerin nahka dieetille niin tuskin saisin paljoa yli 1000kcl nautittua päivässä.


    • Anonyymi

      Eikö syöpöt, ja juopot sairaita? Syöpöt maksavat enemmän yht.kunnalle!

      • Parhaimmillaan ne kuolee juuri ennen eläkeikää ja on siten yhteiskunnan hyvintekijöita, jos on ikänsä töitä tehneet. Oikein terveellisesti eläneet ihmiset saattaa nostaa eläkettä vuosikymmenet. Lopulta nekin sairastuu ja usein dementiaan ja tarvitsee ehkä vuosia "laitoshoitoa".


    Ketjusta on poistettu 19 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      81
      1700
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      72
      1339
    3. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      106
      1268
    4. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      183
      1152
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      163
      1051
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      64
      1043
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      892
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      62
      876
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      826
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      94
      794
    Aihe