Vammautunut puoliso

Anonyymi

Olen 7 vuotta sitten vammautuneen mieheni omaishitja, käyn töissä. Miehellä on avustaja. Onglemana on nykyään jatkuva yksinäisyyden tunne. Huolehdin kaikesta, mies on täysin järekvä, mutta väsyy helposti ja liikkumisessa ja puheessa on aika suuria ongelmia. Me olemme liitossa kumppanukset, ei ole mitään intiimiä läheisyyttä, koska roolit ovat muuttuneet. En voisi kuvitella mitään seksiä enää. Enkä oikeastaan kaipaakaan. Mutta kaipaan henkistä kumppania ja tukea, jota en mieheltäni saa. Kärsin yksinäisyydestä ja valtavasta asioiden hoidon taakasta. Olen joskus yritellyt löytää jotain keskustelukumppania netin kautta, mutta kaikki miehet alkavat heti kysellä seksistä, vaikka ilmoitus minulla selvästi kertoo, että haen keskusteluseuraa. En tiedä, mitä tekisin. En halua erota ja jättää miestäni. Se olisi raukkamaista. Hän on pääasiassa ihana ihminen, muta emme voi oikein tehdä mitään yhdessä. Hän väsyy ja minä väsyn kuljettelusta. Olen juminut kotiin, vähän luovuttanut. Haaveilen ajasta, jolloin harrastimme ja käimme yhdessä kaupassa yms. tavallisia asioista. Sydän särkyy, kun emme voi moniakaan asioita tehdä enää. Miten tästä elämää voisi jatkaa, kun haluaisin tehdä jotain yhdessä kumppanin kanssa, mutta hän ei pysty/jaksa.

7

490

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   En ole virallisesti omaishoitaja mutta parikymmentä vuotta olen hoitanut suurimman osan arkiasioista senkin vuoksi, että lienee minun vuoroni ja olen halunnut tehdä vaimoni elämisen helpoksi.
   Viimeiset 3 vuotta ovat olleet raskaampia. Vaimo oli muutamaa otteeseen kekuskussairaalassa. Viimeinen reisu kesti 2 kuukautta.
   Viikottaiset labrakokeet. Antibiootti imppaukset kuukausittain ja punasolutankkaus 6 - 8:n viikon välein. Koko ajan on oltava varuillaan.
   Suuremmat puuhat, ruokahuolto, siivoukset, kuljetukset yms. eivät rasita mutta kaikkien pienien asioiden hoitaminen siihen lisäksi on alkanut stressaamaan.

   Jos ei tule yllätyksiä niin vaimoni kehoituksesta lähden 2:n viikon lomalle syyskuun puolivälissä. Nautin jo etukäteen kiireettomästä oleilusta. Aamuisin enne 9:ää mene ovemme edustan rantapenkille istumaan ilman muuta puuhaa kuin merelle katselu. Vakio natokahvi ja brandy takauppilassa lukien samalla ipatista hesarin ja ilpapäivilehtien uutiset. Jne.
   Sinkku etätyö tyttäremme tulee varmistelemaan vaimoni oloa.
   Oli muuttu punasolutankkausten myötä. Tankkauksen jälkeen kuin tavallinen ihminen mutta siitä kunto hiipuu tasaisesti seuraavaa tankkausta kohden.
   Hiipuminen näkyy perinteisissä vaimon oikeutetuissa nautinnoissa.

  • Anonyymi

   Tietenkin omaishoitajuus tekee rooleistanne toisenlaiset, varsinkin jos ette ole vielä vanhuksia.

   Luultavasti olisit miehellesikin parempaa seuraa, jos hoitaisit myös omaa hyvinvointiasi ja elämäniloasi. En oikein keksi, kuka tämän asian kieltäisi sinulta, sinä itsekö?

   En tietenkään osaa kuvitella tilannetta omalle kohdalleni, mutta olen aina ymmärtänyt, että jokainen on vastuussa omasta elämästään ja hyvinvoinnistaan sekä onnestaan , eikä kenenkään toisen.

   • Anonyymi

    Olet oikeassa. Silti suren joka päivä, että en voi juuri mieheni kanssa tehdä niitä juttuja, joita suunniteltiin ja mistä haaveiltiin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Olet oikeassa. Silti suren joka päivä, että en voi juuri mieheni kanssa tehdä niitä juttuja, joita suunniteltiin ja mistä haaveiltiin.

    Eihän suremista kukaan ole kieltänytkään. Kai siitä huolimatta voit pitää huolta omasta jaksamisestasi ja huomioida myös asioita, jotka ovat hyvin?

    Kun tarpeeksi pitkään suree, alkaa se mennä itsesäälin puolelle ja sen jälkeen onkin jo suosta vaikeampi nousta kun on tottunut asennoitumaan elämään enemmän kuin negatiivisesti tai toivottomasti.

    Mutta kuten totesin, jokainen vastaa onnellisuudestaan itse.


  • Anonyymi

   Harrasta seksiä. se auttaa ja helpottaa. tuskin kukaan on väsynyt tai uupunut joka seksiä harrastaa, jos ei puolison kanssa luonaa, niin onhan vaihtoehtpja, eikä asiasta tarvitte huudella.

  • Anonyymi

   Omaishoitajien järjestöstä tukea?

  • Anonyymi

   Tarvitseeko sen ystävän olla mies? Saun sen käsityksen tekstistäsi, että etsit ystäväksi miestä ja he sitten alkavat aina kysellä seksistä. Kyllä miehistäkin voi tietysti pelkkiä ystäviäkin löytää, jopa heteromiehistä, mutta on se huomattavan vaikeaa.

   Sä tarvitse omaakin aikaa ja omaakin tekemistä, omastakin hyvinvoinnista huolehtimista. Silloin kun voi hyvin, myös jaksaa paremmin. Seurantarve on ihmisen luonnollinen tarve, mutta sun kannattaa tosiaan miettiä millaista seuraa ja miksi sä etsit.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Antti Hulkon taidot eivät riittäneet

   Hesarin juttua Hanoi Rocksin konsertista: "Rockbiiseissä hänen ikuinen tapansa venyttää kieliä hieman summittaisesti tuo vain hyvää punkmaista rosoa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   56
   2145
  2. Millainen on liian erikoinen nainen?

   Kysymys otsikossa. Mikä aiheuttaa sen, ettei kelpaisi kumppaniksi.
   Ikävä
   55
   1159
  3. Ymmärtääkö kaikki , että ydinsota on seuraava vaihe.

   Näin.. Ei ole mitään " Ukrainan sotaa " , jonka voisi rajata vain tuonne maantieteelliselle alueelle. Tähän sotaan ei tulla myöskään saamaan mitään
   Maailman menoa
   219
   1136
  4. Voiko kirjoituksen perusteella rakastua?

   Haluaisin tietää mitä mietitte, voiko toiseen rakastua pelkän kirjoitustavan perusteella? Tietämättä toisen ulkonäköä?
   Ikävä
   97
   1122
  5. Ajattelen sua joka ainoa päivä

   kaikesta huolimatta, kaikesta sattuneesta huolimatta. Minua tietyllä tavalla pelottaa nähdä sua, koska ei olla tavattu pitkästä aikaa enkä tiedä laink
   Tunteet
   27
   1010
  6. Kun viimeksi näin sinut nainen

   Näytti vartalosi taas yhtä kuumottavalta kuin kaikilla muilla kerroilla kun olemme olleet tekemisissä. Oletko valmis tapaamaan siinä paikassa?
   Ikävä
   30
   994
  7. Annathan vielä kerran anteeksi?

   Saisin rauhan. Tunnen liian vahvasti eri tunteita ja en osaa hillitä niitä tietyssä mielentilassa. Kyllä varmaan tiedät. Ei se silti tietenkään oikeut
   Ikävä
   60
   979
  8. Hetkeäkään en ole epäröinyt

   Runo vaatimaton sulle syysillaksi Sitä odotellessa et otat mut omaksi Ja sua saan edessäs sanoa rakkaaksi Ennen sitä tunnen oloni vain puolikkaaksi S
   Romantiikka
   147
   938
  Aihe