Ateisti voi uskoa mitä vain mutta ei teistisiin jumaliin tai siihen yhteen Jumalaan

Ateisti voi uskoa menninkäisiin, maahisiin, peikkoihin, tonttuihin, yksisarvisiin ja vaikka joulupukkiin, mutta teistisiin jumaliin tai siihen yhteen Raamatun Jumalaan hän ei tietenkään usko, sillä sitähän se kunnianarvoisa nimi "ateisti" tarkoittaa, että ei usko sellaisiin, mutta saa toki uskoa aaveisiin, haamuihin, zombeihin, vampyyreihin ja ihmissusiin, jos vain niin uskoo ja tahtoo pitää sellaisia todellisina tai edes mahdollisina.

Se nyt ainakin on fakta, että tosi ateisti pitää mahdollisena sen, että Teräsmies ja Aku Ankka voivat ihan hyvin olla todellisia eläviä olentoja sen sijaan, että ovat vain fiktiota, ihmisen mielikuvituksen tuotetta.

Siksipä vertaavat näitä Raamatun Jumalaan ja siihen tuntemattomaan korkeampaan voimaan, johon joka viiden suomalainen yhä vielä uskoo, kun eivät ole perillä tieteellisestä tutkimuksesta, jonka mukaan vain fyysinen maailma on mahdollinen, mutta ei mitään sen ulkopuolella.

Vai onko sittenkin? Ei saatana! :=) Heh !

10

80

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mielenkiintoista asiassa on se kuka loi ateismin määritelmän? Loiko sen ihminen vai ihmiset? Vai tuliko ateismi jotenkin immaterialisoitumalla esim. jotenkin jonkin tieteellisen kokeen tuloksena? Vai onko kyseessä peräti jumalallinen totuus, jota vain ateismin salaiseen kirjoittamattomaan teokseen perehtyneet osaavat oikein tulkita?
      Jos ateismi on ihmisten asettama, on se aate siinä kuin mikä tahansa ihmisten edustama mielipidesuuntaus ja toimintatapa.
      Jos taas tulos on saatu kokeellisesti jotain asiaa selvittämällä, on kyseessä väärä vastaus. Miksi näin on, on varmaan jokaiselle itsestään selvää.
      Mitkä siten ovat ne rajat, joissa ihmiset saavat harjoittaa ateismia? Onko jonkun toisen henkilökohtainen ateismi toisenlainen kuin toisten? Vai tulisiko jokaisen antaa muodostaa oma mieliteensä ja tapansa toimia ateistina?

    • Anonyymi

      Olet aivan oikeassa, sitä sana ateisti nimenomaan tarkoittaa.
      Valtavan paljon hankalampi asia on määritellä, mitä sana jumala tarkoittaa.

    • Anonyymi

      Ateismista pääsee helposti eroon kun tulee uskoon niin ateismi katoaa kuin kuppa Töölöstä.

      • Ateismista pääsee helposti eroon kun hankkii aivovaurion.


    • Anonyymi

      Jumala-sana tarkoittaa Totuutta. Totuus vallitsee aina, me tiedämme sen, mutta emme hallitse sitä vaan se hallitsee meitä. Uskomisella on lieveoireena se että se korvaa totuuden tai parhaimmillaankin vain lähestyy sitä. Uskominen on kuitenkin se minkä varassa me toimimme. Ihmisten jakaminen ismien ja aatteiden mukaan on jakomielistä. Kannattaisi kohdata toiset kuten tekee hyvä lääkäri joka hoitaa kaikki hyvin välittämättä kuka on kyseessä. Ilman mielikuvia pystyy keskustelemaan paremmin.

      • Anonyymi

        Puuttumatta sen enempää systemaattisesti kristinuskon käsitteiden etymologiaan mainitsen vain, että esimerkiksi sana jumala on ilmeisestikin jo kunnioitettavan ikäinen suomalaisugrilainen sana, jolla on vastineita ainakin marissa eli tšeremississä (jumə, jumo ’taivas, ylijumala’), ja myös mordvassa esiintyvää ’salama’-merkityksistä sanaa jondol on alkuosaltaan pidetty mahdollisena suomen jumala -sanan vastineena (tol -sanan merkitys on ’tuli’).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puuttumatta sen enempää systemaattisesti kristinuskon käsitteiden etymologiaan mainitsen vain, että esimerkiksi sana jumala on ilmeisestikin jo kunnioitettavan ikäinen suomalaisugrilainen sana, jolla on vastineita ainakin marissa eli tšeremississä (jumə, jumo ’taivas, ylijumala’), ja myös mordvassa esiintyvää ’salama’-merkityksistä sanaa jondol on alkuosaltaan pidetty mahdollisena suomen jumala -sanan vastineena (tol -sanan merkitys on ’tuli’).

        Kyseessä on hyvin vanha laina arjalaisesta eli indoiranilaisesta kantakielestä, joka kehittyi vielä vanhemmasta indoeurooppalaisesta kantakielestä, ja jota edustaa sanskrit. Sanskritissa dyumán tarkoittaa kirkasta, loistavaa ja hienoa, ja sanalla kuvataan Indra-jumalaa.


      • Anonyymi

        Oma keksintösi tuo Totuus, Jumala ei tarkoita totuutta muualla kuin Raamatussa-


    • Anonyymi

      sillä syntyi ÄPÄRÄ hän on jumalan poika 🤔

    • Anonyymi

      Atte on Atte vaikka voissa paistaisi. Tässä kultapossukerhossa ei käsitetä vertauskuvia eikä mitään metafyysisiä

      Ihme väkeä. Ja vihaisia ihmisiä perusluonteeltaan. Haukkuminen ja ilkeily perusmottona. Saunatontuiksi hyviä kelpoja..

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1183
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1109
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe