Miksi tämä palsta on rauhallinen aamuyön tunteina?

Anonyymi-ap

Palsta on rauhallinen aamuyön tunteina siksi, että ateistit öykkärit ovat vielä yökerhoissa ja rauhallisemmat ovat kotona nukkumassa.

Ei täällä ole kuin yksi tai kaksi korkeasti oppinutta teologia kommentoimassa Raamatun kirjoituksia ja etsimässä vastauksia uskontojen syntyhistoriaan.

Minä olen palstan älykkäin ja oppinein kirjoittaja, emeritusprofessori vailla vertaa, tosin jo eläkkeellä.

Tiedän kaikesta lähes kaiken, sillä olen jokaisen alan asiantuntija, aivan niin kuin MosesZuckerkandl luulee olevansa lainatessaan Wikipediaa lähteenään.

Wikipedia ei nyt kuitenkaan ole edes oikea sanakirja vaan se on harrastelijoiden tuherruksia asioista, joita he eivät kunnolla tunne.

Minä sen sijaan tunnen Raamatun kirjoitukset alkukielillä ja sen ajan kulttuurin sekä uskonnot mukaan lukien maantiedon, biologian, kaupankäynnin, taiteet ja kaiken kirjallisuuden.

Tiedän, että israelilaisia oli orjina ja siirtotyöläisinä Egyptissä farao Akhenatenin aikana. Israel oppi Egyptissä monoteismin ja uskon kuolleiden ruumiillisesta ylösnousemuksesta.

Mitä kirjoitettuun sanomaan tulee, olivat Kanaanin maan israelilaiset edistyneempiä kuin muinaisen Egyptin hieroglyfejä nikkaroivat kirjurit ja historioitsijat.

Olivat keksineet äänteisiin perustuvat aakkoset ja kirjoituksen. Veivät sen kauppamatkoillaan Egyptiin ja muualle sen ajan maailmaan.

Olivat siis edistyksellisiä ihmisiä ne muinaiset israelilaiset Kanaanin maasta.

Kertoivat tosin taruja oman kansansa historiasta ja saamme lukea niitä myös Raamatusta. Ei erämaassa ollut yli kahta miljoonaa israelilaista ja muukalaiset heihin liittyneenä 40 vuoden ajan, mutta on totta, että israelilaisia asui Egyptissä, osa orjina, ja osa siirtotyöläisinä. Siitä sadut Exodukseen ovat saaneet polttoainetta.

Luomismyytit ja tulvakertomukset ovat lainausta pakanoilta, mutta Israelin kirjurit tekivät niistä kuninkaiden ja pappien johdolla omanlaisen historian, johon kansa myöhemmin uskoi kirjaimellisesti, tyhmiä kun olivat. Raamatun uskonto on siis pohjaltaan Babyloniasta ja Akkadista, Kaksoisvirtain maasta (puhutaan myös sumerilaisista).

Jumala ei tietenkään ole puhunut profeetoille niin kuin Raamattu väittää, mutta taikauskoiset israelilaiset pitävät näitä taruja tosina kirjaimellisesti. Miten Jumala olisi voinut puhua Israelille, kun hän ei ole edes todellinen?

14

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Israelin kuningasten kirjassa on muuten alkeellinen virhe, mitä ajoitukseen tulee. Se väittää Israelin erämaavaelluksen tapahtuneen vuosina 1448-1408 eaa., mutta se ei ole mahdollista, koska farao Ramses II ei ollut silloin vielä edes syntynyt, ja Raamattu mainitsee hänen rakennuttaneen varastokaupungit Piiton ja Ramses. (Edodus 2)

      1.Kuningasten kirja:
      6:1 Neljäntenäsadantena kahdeksantenakymmenentenä vuotena siitä, kun israelilaiset olivat lähteneet Egyptin maasta, neljäntenä vuotena siitä, kun Salomo oli tullut Israelin kuninkaaksi, alkoi hän siiv-kuussa, joka on toinen kuukausi, rakentaa temppeliä Herralle.

      Salomon hallitusaika on Raamatun mukaan ollut 972-932 eaa. +/- 2 vuoden tarkkuudella, joten tästä saadaan Egyptistä poislähdön ajaksi noin 1448 eaa. Farao Ramses II hallitsi Egyptissä vuosina 1279-1213 eaa., joten Raamatun ajoituksessa on noin kahdensadan vuoden virhe tässä kohdassa. Tämä selittynee siten, että kertomukset kirjoitettiin vasta 500-luvulla Babylonian pakkosiirtolaisuuden aikana, eivätkä kirjoittajat tunteneet oman kansansa ja Egyptin historiaa riittävän hyvin...

    • Anonyymi

      Mitä mieltä olette Israelin kansan sukuluetteloista Aikakirjoissa? Eivätkö vain olekin vaikuttavat? Ovatko ne kokonaan tai suurelta osin keksittyjen ihmisten nimiä täynnä?

      Itse en usko kokonaan sepitettyihin henkilöihin sukuluetteloissa. Varmaankin nimet kertovat enimmäkseen ihan todellisista historian henkilöistä, mutta miksi tällaisia sukuluetteloita yleensä laadittiin?

      Syynä on mm. perintöoikeus ja riemuvuosi, jolloin oli mahdollista saada esi-isien aikoinaan omistama maa takaisin omalle suvulle. Orjat pääsivät myös niin tahtoessaan vapaaksi palveltuaan seitsemän vuoden jakson isäntäänsä.

      2.Mooseksen kirja:
      21:1 "Nämä ovat ne oikeudet, jotka sinun tulee asettaa heidän eteensä:
      21:2 Jos sinä ostat hebrealaisen orjan, niin hän palvelkoon kuusi vuotta, mutta seitsemäntenä hän pääsköön vapaaksi maksutta.

      3.Mooseksen kirja:
      25:10 Ja pyhittäkää viideskymmenes vuosi ja julistakaa vapautus maassa kaikille sen asukkaille. Se olkoon teille riemuvuosi; jokainen teistä saa silloin palata perintömaallensa ja sukunsa luo.

      Sukuluettelot Aikakirjoissa eivät ole virheettömät. Niissä on selvästi virheitä, mutta nämä virheet eivät tarkoita väistämättä sitä, että kaikki nimet ja henkilöt olisivat niissä fiktiota, niin kuin jotkut ateistit saattavat väittää.

      Israelilaiset ovat olleet tarkkoja oman sukuluettelonsa suhteen menneinä aikoina. Heidän suvussaan on kulkenut kirjallisena luettelo sukulaisista ja näitä kirjoituksia on sellaisenaan siirtynyt Raamatun Aikakirjoihin. Se ei tarkoita sitä, että henkilöihin liitetyt tarut olisivat totta.

      Muinaisina aikoina oli tavanomaista liittää kuningasten ja sotapäällikköjen historiaan sepitettyjä taruja sankariteoista tai jumalallisesta voimasta. Näin myös Raamatussa, kun siellä puhutaan profeettojen ja kuningasten teoista kunakin aikana.

      On uskottavaa, että Omri ei ollut ensimmäinen Israelin valtakunnan kuningas. Häntä ennen on ollut muita kuninkaita, jotka on mainittu Raamatun sukuluetteloissa. Se, että näitä ei mainita muiden valtakuntien historian kirjoituksessa - tai lähteitä heihin ei ole löydetty - on ihan ymmärrettävää, sillä miksi heidät olisi pitänyt mainita muiden kansojen historian kirjoituksessa?

      Ei ole uskottavaa, että israelilaiset eivät itse olisi huomanneet heitä kusetettavan, kun papit ja kirjurit kirjoittivat 700-500 -luvuilla kansan historiaa ja esittivät sen kansalle. Kansalla oli varmasti tiedossa oman sukunsa historian henkilöiden ja myös kuningasten nimet kauas menneisyyteen, niin että he olisivat huomanneet, jos heitä olisi harhautettu.

      Ateistien perustelut tässä asiassa lepäävät heikoilla harteilla ja vain yksi ripulivajakki väittää palstalla jotakin muuta, pseudotieteilijä Moses_Zuckerkandl. Israelin kansan historia tunnetaan kohtalaisen hyvin ihan Raamatun perusteella kuningas Daavidiin asti (1010-970 eaa.) ja kansan jakautuminen kahteen osaan on myös tunnettua historiaa eikä fiktiota. Israel hävisi ensin ja kansaa vietiin pakkosiirtolaiseksi Assyrian valtakaudella.

      Babylonian valloitusretkistä eivät edes ateistit ole eri mieltä. He valtasivat Jerusalemin kaupungin ja veivät juutalaisen kansan pakkosiirtolaiseksi omaan maahansa. Sieltä kansan jäännös sai palata takaisin omaan maahansa Meedo-Persian voitettua sodan 539 eaa. ja kuninkaan annettua luvan rakentaa kaupunki ja temppeli jälleen, mikä toteutui serubbaabelin ollessa työnjohtaja ja käskynhaltija Israelin maassa.

      Mielenkiintoista Israelin kansan historiassa on se, että pohjoinen ja eteläinen valtakunta olivat riidoissa keskenään ja sotivat toisiaan vastaan. Tällaiset sisällissodat eivät olleet fiktiota vaan kansan todellista historiaa, vaikka aikaa historian kirjoituksesta itse sotiin oli kulunut paljon, monta sataa vuotta. Tai ei niin kovin paljon, sillä kun Israel menetettiin Assyrialle 700-luvulla eaa., niin jo silloin kirjoitettiin Jesajan, Hoosean, Aamoksen, Miikan, Joonan ja Jooelin kirjat. Assyrian hyökkäys oli vielä tuoreessa muistissa...

      Se, että Raamatussa on paljon fiktiota (historiallisesti epätosia taruja, legendoja ja myyttejä) ei tarkoita sitä, että kaikki sen kuvailemat henkilöt ja tapahtumat olisivat hatusta temmatut. Ateistit tekevät suuren virheen, kun sellaista väittävät. Eivät saa yhtä ainoaa kristittyä muuttamaan mieltään ja hylkäämään typerän uskontonsa, kun eivät pysy totuudessa argumentoidessaan Raamattua ja sen historiaa.

      Olen harvinainen poikkeus tällä saralla, mutta ehkä se johtuu siitä, että välitän aidosti kristityistä lähimmäisistäni, ja tahdon heidän parastaan. Samaa ei voida sanoa palstan militanteista ateisteista ja amispojuista, joiden käytös on ala-arvoista ja asiantuntemus imebsillin tasoa. Tunnen myötähäpeää näiden ateistien puolesta, kun häpäisevät ateismin pyhän aatteen ripuloinnillaan ja vajakismillaan.

    • siino

      Ei jumankauta että joillakin on energiaa keskellä yötä pohdiskella juutalaisten kivikautisia höpinöitä! Jumalakin nukkuu.

      • Anonyymi

        Jumala ei nuku ja minkäs teet, kun vaivat valvottavat. Kivut eivät anna nukkua...


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jumala ei nuku ja minkäs teet, kun vaivat valvottavat. Kivut eivät anna nukkua...

        Jos Jumala ei nukkuisi, hän antaisi sinulle särkylääkettä.
        Hyvä Jumala ei edes sallisi sinulle vaivoja.


      • Anonyymi
        siino kirjoitti:

        Jos Jumala ei nukkuisi, hän antaisi sinulle särkylääkettä.
        Hyvä Jumala ei edes sallisi sinulle vaivoja.

        Jumalaa ei ole olemassa.

        Sanoin että Jumala ei nuku, koska niin sanotaan Raamatussa.

        En tarkoittanut sitä, että Jumala olisi todellinen.

        Kovin olet aikaisin itsekin liikkeellä...


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jumalaa ei ole olemassa.

        Sanoin että Jumala ei nuku, koska niin sanotaan Raamatussa.

        En tarkoittanut sitä, että Jumala olisi todellinen.

        Kovin olet aikaisin itsekin liikkeellä...

        Totta. Jumalaa ei ole. Olemattoman on hankala tehdä yhtään mitään.

        Menen aina aikaisin nukkumaan, koska amerikkalaiset elokuvat alkavat väsyttää jo alkuteksteissä. Sitten herään pirteänä neljän viiden aikaan. En tiedä, mistä se johtuu, mutta ei se minua haittaa.


    • Anonyymi

      Täällä 77 vuotias toisen polven ateisti herää aina aamuisin klo 5

      Tuo historia tietoisku oli mielenkiintoinen
      Olen ihmetellyt miksi Raamatussa ei mainita mitään pyramideista jos olivat Egyptissä vankeudessa
      Varma Tieto

      • Anonyymi

        Miksi pitäisi mainita pyramidit?


      • Anonyymi

        Kaiken maailman amispojut esiintyvät tällä palstalla kaikkien alojen asiantuntijoina ja siteeraavat Wikipediaa tai sitten tuovat esiin omia mutu-tuntemuksiaan....

        Moses_Zuckerkandl on näiden joukossa kermaa, sillä hän sentään on lukenut lähteensä ja tietää, mistä puhuu, mutta patologisena valehtelijana, narsistina ja psykopaattina ei kerta kaikkiaan voi pysyä asiassa vaan valehtelee ihan työkseen...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi pitäisi mainita pyramidit?

        Toorassa kerrotaan että olisivat olleet pakkotyössä Egyptissä
        Varma Tieto


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toorassa kerrotaan että olisivat olleet pakkotyössä Egyptissä
        Varma Tieto

        Pyramideista valtaosa oli jo rakennettu ennen kuin israelilaisia oli orjana Egyptissä eikä heitä varmaan kovin paljon ollut ja osa lienee ollut ihan siirtotyöläisiä, ei orjia.

        En siis ymmärrä sitä, miksi Tooraan olisi pitänyt kirjoittaa jotakin pyramideista.


      • Sinun pitää laittaa muovipussi päähäsi, ettei paska leviä päästäsi pitkin kämppää!!!
        Sido tiiviisti kaulasi kohdalta!!!


      • Kirjoita sinä toisen polven Raamattu ja mainitse siinä pyramidit.
        Se olisi Varma_Kakki


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      17
      1465
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1092
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe