numero yksi. Ei parempaa voisi olla. Se on vain väärin, että sen maku hukutetaan pippuriin! Itseäni ällöttää savusiiat ja -silakat. https://www.is.fi/menaiset/vapaalla/art-2000009807448.html
On merkillistä , että lipeäkala on inhokkiruoka
21
461
Vastaukset
Itse teen jouluisin suolaturskaa eli bacalao/bacalhau/baccalaa. On paljon parempaa kuin tuore turska kun suolaus ja kuivaus tiivistää kalan makua. Suolaturskan friteeratut palat tai vähän monimutkaisemman Bolinho de Bacalhau) aiolin kanssa on herkkua, samoin kuin Baccala Alla Napoletana. Tarvittaessa perunan voi jättää pois ja nauttia pastan ja parmesanraasteen kera. On muuten hyvä jouluruoka ja miksei ympäri vuoden.
https://en.wikipedia.org/wiki/Dried_and_salted_cod
https://www.sipandfeast.com/baccala-alla-napoletana/
https://tastykitchen.com/recipes/appetizers-and-snacks/brazilian-codfish-balls-bolinho-de-bacalhau/- Anonyymi
Lipeäkalaan laitetaan maustepippuria ei mustapippuria ovat kaksi aivan eri tuotetta.
- Anonyymi
Ja molemmat pilaavat lipeäkalan miedon maun alleen. Ei missään nimessä.
Äitini tapasi aina laittaa kevyesti jauhettua neilikkaa ja itse teen samoin, säestää hyvin lipeäkalan makua.
Suomalainen tekee valitettavasti usein "niinkuin aina on tehty ja opetettu".
Ei siis mitään pippuria. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ja molemmat pilaavat lipeäkalan miedon maun alleen. Ei missään nimessä.
Äitini tapasi aina laittaa kevyesti jauhettua neilikkaa ja itse teen samoin, säestää hyvin lipeäkalan makua.
Suomalainen tekee valitettavasti usein "niinkuin aina on tehty ja opetettu".
Ei siis mitään pippuria.Meillä syödään lipeäkala rusinoiden ja mansikkahillon kanssa ja jos tehdään baccalaa tai caccalaa niin silloin se syödään kaneli ja vadelmien kanssa.
Tajutkaa nyt vajakit että jokainen syö ruokansa sillain kun se syöjästä hyvälle maistuu, ei kukaan voi sanoa toiselle että et sinä sitä niin voi syödä, ei edes hifistelijä GR. Anonyymi kirjoitti:
Meillä syödään lipeäkala rusinoiden ja mansikkahillon kanssa ja jos tehdään baccalaa tai caccalaa niin silloin se syödään kaneli ja vadelmien kanssa.
Tajutkaa nyt vajakit että jokainen syö ruokansa sillain kun se syöjästä hyvälle maistuu, ei kukaan voi sanoa toiselle että et sinä sitä niin voi syödä, ei edes hifistelijä GR.Hauska peppukipuinen valitus 😂Suolaturska on jo keskiajalla tunnettu traditionaalinen elintarvike eli paljon vanhempi kuin pizza. Kala on aina suolattu, jos sitä suolaa on ollut saatavilla. Kala on kuivattu, jos suolaa ei ollut käytettävissä. Huonoimpien ja kovimpien palojen keitinveteen on laitettu koivuntuhkaa nopeuttamaan pehmenemistä ja näin vahingossa keksitty lipeäkala.
Itse en pidä lipeäkalan tekstuurista, jossa proteiini on pilkoutunut lipeän vaikutuksesta jo limaisen tuntuiseksi gelatiiniksi. Siksi teen enemmin suolaturskasta maukasta Baccala Alla Napoletanaa kuin limaista lipeäkalaa, joka on niin mautonta, että jopa maustepippuri peittää sen limaisen ja lattean maun yllä olevien kommenttien mukaan.- Anonyymi
Lipeäkalan mauste on valkopippuri. Outoa että jotkut käyttävät jotain muuta!
Anonyymi kirjoitti:
Lipeäkalan mauste on valkopippuri. Outoa että jotkut käyttävät jotain muuta!
Valkosipuli, persilja, chilirouhe, kapris ja kalamata-oliivit.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Lipeäkalan mauste on valkopippuri. Outoa että jotkut käyttävät jotain muuta!
Valkopippuri ei sovi lipeäkalan mietoon makuun voimakkaana mausteena. Etkö ole koskaan kokeillut neilikkaa?
Jauhettu neilikka sopii kevyesti ripoteltuna mainiosti lipeäkalan päälle.
Mutku suomalaiselle on opetettu, että kaikki pitää maustaa väkevällä pippurilla - kannattaisi kokeilla joskus oman päänkin mukaan, ei siinä kuinkaan käy! - Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
Hauska peppukipuinen valitus 😂Suolaturska on jo keskiajalla tunnettu traditionaalinen elintarvike eli paljon vanhempi kuin pizza. Kala on aina suolattu, jos sitä suolaa on ollut saatavilla. Kala on kuivattu, jos suolaa ei ollut käytettävissä. Huonoimpien ja kovimpien palojen keitinveteen on laitettu koivuntuhkaa nopeuttamaan pehmenemistä ja näin vahingossa keksitty lipeäkala.
Itse en pidä lipeäkalan tekstuurista, jossa proteiini on pilkoutunut lipeän vaikutuksesta jo limaisen tuntuiseksi gelatiiniksi. Siksi teen enemmin suolaturskasta maukasta Baccala Alla Napoletanaa kuin limaista lipeäkalaa, joka on niin mautonta, että jopa maustepippuri peittää sen limaisen ja lattean maun yllä olevien kommenttien mukaan.Ei hyvin tehdyn lipeäkalan "tekstuurissa" ole limaisuuden tuntua. Valkokastike on toki ehdoton lisä.
Anonyymi kirjoitti:
Lipeäkalan mauste on valkopippuri. Outoa että jotkut käyttävät jotain muuta!
valkopippuri on kyllä hyvä kalaruokien mauste..ja lipeväkalaa syöty..siihen kastikkeeseen pitäisi panostaa. itse laittaisin myös maustepipuria. näin on tehty.makuasiat ovat tietysti makuasioita ja juurikin niin..lipeväkala itsessään on suht mauton kala mutta traditionaalista herkkuva ja proteiinia..
- Anonyymi
Lipeäkalaan kuuluu ehdottomasti valkopippuri.
- Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
Hauska peppukipuinen valitus 😂Suolaturska on jo keskiajalla tunnettu traditionaalinen elintarvike eli paljon vanhempi kuin pizza. Kala on aina suolattu, jos sitä suolaa on ollut saatavilla. Kala on kuivattu, jos suolaa ei ollut käytettävissä. Huonoimpien ja kovimpien palojen keitinveteen on laitettu koivuntuhkaa nopeuttamaan pehmenemistä ja näin vahingossa keksitty lipeäkala.
Itse en pidä lipeäkalan tekstuurista, jossa proteiini on pilkoutunut lipeän vaikutuksesta jo limaisen tuntuiseksi gelatiiniksi. Siksi teen enemmin suolaturskasta maukasta Baccala Alla Napoletanaa kuin limaista lipeäkalaa, joka on niin mautonta, että jopa maustepippuri peittää sen limaisen ja lattean maun yllä olevien kommenttien mukaan.Mitähän akateemista kuivaa "peppuhuumoria"?? sinä viljelet jokaisessa vastauksessa, jos sinun yleviä kommenttejasi arvostellaan.
No jotkut tekee mitä "osaavat" mutta toiset tekee mitä haluavat.
- Anonyymi
Lipeäkala on hyvää
- Anonyymi
Savukala on parasta kalaa !!!
- Anonyymi
En mä vaan söis. Hyi yäääk. Sama maksalaatikko ja kesäkeitto. Ei tod. Joku maksalaatikko.mieluummin kalpeana ökyilen vaikka p-a
- Anonyymi
Mulla kaalilaatikko YÖKSS
- Anonyymi
Lipeäkala oli aikoinaan hyvää, kun se valmistettiin turskasta. Nykyään se on koljaa joka raavitaan meren pohjasta jossain barentsin mereltä, kun turskakannat on romahtaneet monin paikoin
- Anonyymi
Jos lipeäkala on koljaa niin maustepippuri peittää pahan maun. Molvaan taas sopii neilikka ja kolvaan muskottipähkinä. Jos sattuu saamaan turskaa niin siihen ripaus valkopippuria. Ja kastikkeeksi tietysti suolatonta ja mausteetonta valkokastiketta, höyrytettyjä pakasteherneitä ja kuoripottuja.
ja niin..eikö lipeväkalaa voisi tehdä hauestakin?
- Anonyymi
Minä teen lipeäkalan kastikkeen vedestä ja perunajauhoista. Olen huomannut, että valkokastikkeen maito, jauhot ja voi peittää lipeäkalan mauttoman maun kokonaan. Vesipohjainen perunajauhokastike ei peitä niin pahasti lipeäkalan mauttomuutta.
- Anonyymi
Kiinnostava vaihtoehto! Se on hienoa, kun luodaan omaperäisiä reseptejä vanhojen rinnalle. Kokeilla pitää tuota. Aina on se vanha valkokastike tullut väännettyä.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu
Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)1159124- 402678
- 1402450
- 222009
Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?
Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais141766- 111560
Kyllä poisto toimii
Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa151517"Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..
"Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla101448- 141306
- 61295