Parhaat ja huonoimmat elintarvikkeet laihduttajalle

Anonyymi-ap

> Juo vettä.

Ihan turhaa! Vesi ei tuo mitään kylläisyyden tunnetta vaan päinvastoin, venyttää vatsalaukkua entisestään. 1½ - 2 litraa vettä (nestettä) päivässä on ihan sopivasti, ellei ole atleetti.

Kaikki ruoka ei ole tasa-arvoista. Parhaat elintarvikkeet tuomaan kylläisyyden tunnetta ovat:

- Keitetty peruna, varsinkin kertaalleen jäähdytettynä
- Runsaskuituiset täysjyvätuotteet kuten puuro, leipä, näkkileipä, hapankorppu ja pasta (kaikissa näissä kuitua 10 - 17 % + proteenia 10 - 15 %)
- Valkolihainen kala kuten seiti tai ahven
- Tonnikala tuoreena tai purkista valutettuna
- Omena, appelsiini, viinirypäleet
- Vihreä salaatti, porkkana, tomaatti, kurkku, vesimeloni
- Purkkipavut (baked beans) sekä herneet
- Vähärasvainen punainen liha sekä broileri ja kalkkuna
- Kananmuna
- Vähärasvainen juusto, varsinkin raejuusto, sekä rahka

Ja huonoimmat

- Kaikki voitaikinaleivonnaiset kuten voissarvi tai pasteijat
- Kaikki valkoisesta vehnäjauhosta leivotut rasva-sokeriset kakut, donitsit ja keksit
- Valkoinen leipä
- Suklaat, toffeet, mehut ja limsat ja muut sokeriset tuotteet
- Perunalastut, juustonaksut ja vastaavat friteeratut tai öljyssä keitetyt tuotteet
- Jäätelö ja jugurtti
- Maapähkinät

Croisanteja ja toffeeta voi syödä kerralla 2000 kilokalorin edestä siten, että parin tunnin päästä on taas nälkä. Yrittäkääpä samaa 500 grammalla perunaa ja porkkanaa sekä 200 grammalla kalaa ja raejuustoa. Edes 4 - 5 tunnin päästä ei ole nälän tunnetta.

Kokeilkaa edes!

41

608

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Se ei ole proteeni, vaan proteiini.

      • Anonyymi

        Täästä ne sanapoliisit väittelevät! "proteiini" on "proteeni"!
        Vaikeaa muistaa muuttaa ja vieraalta tuntuu.
        Onneksi et pääse sakottamaan, joten "proteeni, proteeni, proteeni"!
        Läl-läl-lää!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täästä ne sanapoliisit väittelevät! "proteiini" on "proteeni"!
        Vaikeaa muistaa muuttaa ja vieraalta tuntuu.
        Onneksi et pääse sakottamaan, joten "proteeni, proteeni, proteeni"!
        Läl-läl-lää!

        Sanakirja ei tunne proteenia. Eräs pelleily-wiki tuntee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sanakirja ei tunne proteenia. Eräs pelleily-wiki tuntee.

        Ei minunkaan sanakirjani! "Proteiinia" olen aina käyttänyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sanakirja ei tunne proteenia. Eräs pelleily-wiki tuntee.

        Se ei kylläkään ole mikään pelleilywiki, vaan ihan ammattilaisen kirjoittama artikkeli: https://proteeni-wiki.surge.sh/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se ei kylläkään ole mikään pelleilywiki, vaan ihan ammattilaisen kirjoittama artikkeli: https://proteeni-wiki.surge.sh/

        Työskentelen itse yliopistomaailmassa, ja täytyy sanoa kerrankin, että tuossa on asiantuntevasti kirjoitettu artikkeli.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Työskentelen itse yliopistomaailmassa, ja täytyy sanoa kerrankin, että tuossa on asiantuntevasti kirjoitettu artikkeli.

        Tuo pila nauratti tosi paljon, kiitos. Vai oikein yliopistomaailmassa. Itselläni on kiertokoulun, rippikoulun ja uimakoulun todistukset rehtorin erikoismaininnoin. Kävin kaikki edelliset stipendein.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Työskentelen itse yliopistomaailmassa, ja täytyy sanoa kerrankin, että tuossa on asiantuntevasti kirjoitettu artikkeli.

        Kiitos ja kumarrus! Jos opin sanomaan "prteiini" niin
        kaippa opin sanomaan myös "proteeni"!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos ja kumarrus! Jos opin sanomaan "prteiini" niin
        kaippa opin sanomaan myös "proteeni"!

        Juttelin tänään amanuenssin kanssa ja hän sanoi että on vuosikaudet käyttänyt proteeni-sanaa. Oikeastaan meillä yliopistolla kaikki käyttävät proteeni-muotoa vanhahtavan proteiini-muodon sijasta, kuten minäkin aina luentokalvoilla ja puhuessa ym.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juttelin tänään amanuenssin kanssa ja hän sanoi että on vuosikaudet käyttänyt proteeni-sanaa. Oikeastaan meillä yliopistolla kaikki käyttävät proteeni-muotoa vanhahtavan proteiini-muodon sijasta, kuten minäkin aina luentokalvoilla ja puhuessa ym.

        Nykyisin yliopistoissa ei ole vanhahtavaa titteliä, amanuenssi, vaan vuosikaudet se on ollut amanussi. Me ollaan jo vuosia puhuttua amanussista.

        Ellette yläkoulussa osaa sanoa proteiini, sanokaa suomeksi valkuaisaine.


      • Anonyymi

        🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒

        🔞 ­­N­y­­m­f­­o­m­­­a­­­a­n­i -> https://ye.pe/finngirl21#180393450

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Terveelistä ja maittavaa!

      Tai varmasti sairastuttavaa - nuo kielletyt siis!

    • Anonyymi

      "Purkkipavut (baked beans) "
      Sokeriliemessä.

      Päälle täytekakkukahvit ja 300 g karkkia.

      • Anonyymi

        Asiasta pitää kysyä tarkemmin Veijolta.


    • Anonyymi

      Söin 150 grammaa keitettyä täysjyväpastaa ja 200 grammaa papuja sekoitettuna.

      Energiaa yhteensä 675 kcal.
      Proteiinia yhteensä 35 grammaa.
      Kuitua yhteensä 30 grammaa.

      Ei lainkaan eläinproteiinia tai punaista lihaa.

      Kylläisyyden tunne säilyi tunteja, luulen että myös vatsa tykkää reilusta määrästä kuitua.

      • Finelin mukaan kylläkin tuossa on alle 400 kcal ja proteiiniakin vähemmän mutta on oikein terveellistä ja pitää hyvin nälkää. Tuota tuli syötyä paljon opiskeluaikana, tosin seassa sipulia ja valkosipulia. Runsaasti chiliä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Finelin mukaan kylläkin tuossa on alle 400 kcal ja proteiiniakin vähemmän mutta on oikein terveellistä ja pitää hyvin nälkää. Tuota tuli syötyä paljon opiskeluaikana, tosin seassa sipulia ja valkosipulia. Runsaasti chiliä.

        Parempi seos olisi seuraava:

        100 g Fazerin Voimakauraa, jossa 24 % proteiinia
        24 g soijarouhetta, jossa 53 % proteiinia
        24 g Härkisrouhetta, jossa 47 % proteiinia

        Näin saadaan 148 g seosta, jossa puolet proteiinista tulee viljasta ja puolet palkokasveista.

        Seoksessa on 100 g:aa kohden:

        41,4 E% prot. 32 g
        25,2 E% hh. 20 g
        13,4 E% rasva 5 g
        20,0 E% kuitu 31 g

        Sopiva annos on ehkä 77 g, josta saadaan proteiinia 25 g ja kuitua 24 g.

        Seoksen kilohinta on 16,22 euroa joten 77 g:n suuruisen annoksen hinnaksi tulee 1,25 €.

        Rouheet hienonnetaan blenderissä nesteen kera.

        Huom! Annoksen rouheet pitää liottaa ennen nauttimista geeliytyvän kuidun vuoksi.

        Sekaan kannattaa laittaa myös kasviksia ja mahdollisesti myös Neito-rypsiöljyä. Kesäkurpitsa on hyvä kasvis. Sitä on helppo käsitellä, siinä on kohtalaisen paljon ravintoaineita, ja se neutraloi hyvin viljan makua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Parempi seos olisi seuraava:

        100 g Fazerin Voimakauraa, jossa 24 % proteiinia
        24 g soijarouhetta, jossa 53 % proteiinia
        24 g Härkisrouhetta, jossa 47 % proteiinia

        Näin saadaan 148 g seosta, jossa puolet proteiinista tulee viljasta ja puolet palkokasveista.

        Seoksessa on 100 g:aa kohden:

        41,4 E% prot. 32 g
        25,2 E% hh. 20 g
        13,4 E% rasva 5 g
        20,0 E% kuitu 31 g

        Sopiva annos on ehkä 77 g, josta saadaan proteiinia 25 g ja kuitua 24 g.

        Seoksen kilohinta on 16,22 euroa joten 77 g:n suuruisen annoksen hinnaksi tulee 1,25 €.

        Rouheet hienonnetaan blenderissä nesteen kera.

        Huom! Annoksen rouheet pitää liottaa ennen nauttimista geeliytyvän kuidun vuoksi.

        Sekaan kannattaa laittaa myös kasviksia ja mahdollisesti myös Neito-rypsiöljyä. Kesäkurpitsa on hyvä kasvis. Sitä on helppo käsitellä, siinä on kohtalaisen paljon ravintoaineita, ja se neutraloi hyvin viljan makua.

        Laitetaan vielä linkki Voimakauraan https://www.s-kaupat.fi/tuote/fazer-alku-korkeakuituinen-voimakaurajauhe-300-g/6419811102102 , soijarouheisiin https://www.s-kaupat.fi/tuote/vegesun-500g-vaalea-soijarouhe/4742885010229 ja Härkisrouheeseen https://www.s-kaupat.fi/tuote/harkisr-harkapapurouheseos-350g/6430043010430

        Soijarouhe ja härkisrouhe on valmiiksi kypsennettyjä eikä niitä tarvitse siis keittää tuntikaupalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Parempi seos olisi seuraava:

        100 g Fazerin Voimakauraa, jossa 24 % proteiinia
        24 g soijarouhetta, jossa 53 % proteiinia
        24 g Härkisrouhetta, jossa 47 % proteiinia

        Näin saadaan 148 g seosta, jossa puolet proteiinista tulee viljasta ja puolet palkokasveista.

        Seoksessa on 100 g:aa kohden:

        41,4 E% prot. 32 g
        25,2 E% hh. 20 g
        13,4 E% rasva 5 g
        20,0 E% kuitu 31 g

        Sopiva annos on ehkä 77 g, josta saadaan proteiinia 25 g ja kuitua 24 g.

        Seoksen kilohinta on 16,22 euroa joten 77 g:n suuruisen annoksen hinnaksi tulee 1,25 €.

        Rouheet hienonnetaan blenderissä nesteen kera.

        Huom! Annoksen rouheet pitää liottaa ennen nauttimista geeliytyvän kuidun vuoksi.

        Sekaan kannattaa laittaa myös kasviksia ja mahdollisesti myös Neito-rypsiöljyä. Kesäkurpitsa on hyvä kasvis. Sitä on helppo käsitellä, siinä on kohtalaisen paljon ravintoaineita, ja se neutraloi hyvin viljan makua.

        Unohtui mainita energiamäärä. Se on 307 kcal / 100 g rouheseosta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Parempi seos olisi seuraava:

        100 g Fazerin Voimakauraa, jossa 24 % proteiinia
        24 g soijarouhetta, jossa 53 % proteiinia
        24 g Härkisrouhetta, jossa 47 % proteiinia

        Näin saadaan 148 g seosta, jossa puolet proteiinista tulee viljasta ja puolet palkokasveista.

        Seoksessa on 100 g:aa kohden:

        41,4 E% prot. 32 g
        25,2 E% hh. 20 g
        13,4 E% rasva 5 g
        20,0 E% kuitu 31 g

        Sopiva annos on ehkä 77 g, josta saadaan proteiinia 25 g ja kuitua 24 g.

        Seoksen kilohinta on 16,22 euroa joten 77 g:n suuruisen annoksen hinnaksi tulee 1,25 €.

        Rouheet hienonnetaan blenderissä nesteen kera.

        Huom! Annoksen rouheet pitää liottaa ennen nauttimista geeliytyvän kuidun vuoksi.

        Sekaan kannattaa laittaa myös kasviksia ja mahdollisesti myös Neito-rypsiöljyä. Kesäkurpitsa on hyvä kasvis. Sitä on helppo käsitellä, siinä on kohtalaisen paljon ravintoaineita, ja se neutraloi hyvin viljan makua.

        Juu mutta aika iso osa ihmisistä haluaa syödä ruokaa.


    • Anonyymi

      Jos haluaa pitää muistisääntönä vain ihan muutaman asian, nämä kannattaa painaa mieleen.

      Monimuuttuja-analyysi osoittaa, että kun tarkastelemme makroravinteita:

      - proteiinin määrän nostaminen laskee nautittujen kalorien määrää jopa 35 %;
      - kuidun merkittävä lisääminen (jopa lähes 50 g) vähentää energian saantia lähes 10 %;
      - rasvan ja hiilihydraattien tasapaino ei ole tilastollisesti merkitsevä, kun otetaan huomioon proteiini; ja
      - hedoninen eli nautintoa lisäävä tai tuottava tekijä saattaa sotkea koko energiatasapainon.

      --

      Valitse runsaasti proteiinia sisältävä tuote, valitse runsaasti kuitua sisältävä tuote, valitse vähärasvainen tuote, käytä ruokarasvoja hyvin säästäväisesti. Proteiini voi olla peräisin kasvikunnasta tai vaikkapa heraproteiinista.

      Kaikkea järjellistä energiankäyttöä vastaan taistelee se, että ruuan pitäisi tuottaa nautintoa tai mielihyvää, mutta se voi mennä liiallisuuksiin. Jos tietty ruokalaji tuottaa paljon mielihyvää, ko. ruokaa on helppo syödä liikaa (hedonic risk factor). Yleensä tälläisiä tuotteita ovat paljon rasvaa, valkoista jauhoa, suolaa ja sokeria sisältävät tuotteet ja niiden yhdistelmät: suklaa, toffee, donitsit, munkit, piirakat, keksit, kakut, jäätelö, kerma-, voi- ja juustokastikkeet, sulatetettu juustoa tai voita sisältävät tuotteet, majoneesi, sipsit jne. Jokainen osannee tunnistaa oman hedonisen tuotteensa.

      • Anonyymi

        En ole koskaan pitänyt lihasta, pekonista ja majoneesien tapaisista tuotteista.
        Kanaa syön talvisin keittäen nahkoineen päivineen, koska kanarasvassa on
        hyviä aineita kuumetta ja yskää vastaan. Eläinten kohtelu on raakaa!
        Kalasta ja kananmunista olen aina pitänyt, mutta kallista herkkua.
        Mausteet ovat minulle kuin hyvän makuista lääkettä.

        Ihanaa, kun nyt saa monia, kotimaisia tuoreita vihanneksia!
        Vähän kauraa, täysjyväriisiä, herneitä, maitotuotteita mahtuu minun 1 600kcal.
        Samoin luumua, pähkinöitä, marjoja, sitrushedelmää, omenaa.
        Voin hyvin sillä dieetillä!

        Ketolaiset repivät pelihousunsa, kun punalihaisten eläinten
        laardi tirisee suupielistä:-DDD


      • Anonyymi

        Korostan runsaskuituista ja vähäsokerista ruokavaliota, mutta en tarkoita silti diabeetikon ruokavaliota enkä karppaamista.


    • Anonyymi

      Yksi mitä kannattaa varoa on pỉllumehu ja kaikenlaiset mehut mutta pỉllumehua on helppo ottaa, siksi se on erityisen haitallista helposti imeytyvien sokereiden takia.

      • Anonyymi

        Öh tuota anteeksi. Minun näppäimistö tekee omituisia korjauksia. Piti tietenkin sanoa, että pillimehut ovat erityisen haitallisia, mutta näppäimistöni tekee ihan omia korjauksiaan...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Öh tuota anteeksi. Minun näppäimistö tekee omituisia korjauksia. Piti tietenkin sanoa, että pillimehut ovat erityisen haitallisia, mutta näppäimistöni tekee ihan omia korjauksiaan...

        Olet olevinasi hauska, mutta todellisuus paistaa tomppelin läpi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet olevinasi hauska, mutta todellisuus paistaa tomppelin läpi.

        Onhan se häpee laittaa aamupuuroonsa rasvatonta maitoo.
        Sekotan sen sopivaksi ja sitten mikroon. Aromisuolalla maustan sen puuron.
        Neljäsä minuutisa se on kypsentynyt.
        Tietyst Besel kasvisvoita "särpimeksi".

        Sanovatten, että sillä mikrokypsennyksellä hommaat itelleis kyllä varman syövän.

        Tästä sen jo näköö; viis vuotta nuoremmalla veljelläin jo ollut päässä syöpäkasvain jo vuosikausia.
        Ei se alota aamua kaurapuurolla, Vatajan savuläskillä kauraleivällä ja sauhulohella.
        . marin manu.


    Ketjusta on poistettu 14 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nurmossa kuoli 2 Lasta..

      Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .
      Seinäjoki
      174
      10168
    2. Joel Harkimo seuraa Martina Aitolehden jalanjälkiä!

      Oho, aikamoinen yllätys, että Joel Jolle Harkimo on lähtenyt Iholla-ohjelmaan. Tässähän hän seuraa mm. Martina Aitolehde
      Suomalaiset julkkikset
      52
      3425
    3. Kaksi lasta kuoli kolarissa Seinäjoella. Tutkitaan rikoksena

      Henkilöautossa matkustaneet kaksi lasta ovat kuolleet kolarissa Seinäjoella. Kolmas lapsi on vakasti loukkaantunut ja
      Maailman menoa
      49
      3163
    4. Et olisi piilossa enää

      Vaan tulisit esiin.
      Ikävä
      64
      2835
    5. Miksi pankkitunnuksilla kaikkialle

      Miksi rahaliikenteen palveluiden tunnukset vaaditaan miltei kaikkeen yleiseen asiointiin Suomessa? Kenen etu on se, että
      Maailman menoa
      203
      2189
    6. Miten meinasit

      Suhtautua minuun kun taas kohdataan?
      Ikävä
      116
      2163
    7. Sinä saat minut kuohuksiin

      Pitäisiköhän meidän naida? Mielestäni pitäisi . Tämä värinä ja jännite meidän välillä alkaa olla sietämätöntä. Haluai
      Tunteet
      25
      1993
    8. Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan

      Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä
      Ikävä
      67
      1608
    9. Loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä tilassa

      Seinäjoella Pohjan valtatiellä perjantaina sattuneessa liikenneonnettomuudessa loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä t
      Kauhava
      22
      1386
    10. Tunnekylmä olet

      En ole tyytyväinen käytökseesi et osannut kommunikoida. Se on huono piirre ihmisessä että ei osaa katua aiheuttamaansa p
      Ikävä
      112
      1356
    Aihe