Tilasin Italiasta puolikkaan luuttoman parmankinkun ja sille kunnon leikkuutelineen. Ohessa linkki kinkkuun ja telineeseen. Telineen ansiosta pääsin ensimmäistä kertaa kokeilemaan leikkuuta vaakaviilloilla ja oli kyllä miellyttävä kokemus. Leikkaaminen oli vaivatonta, tarkkaa ja turvallista. Siivuista sai halutessa todella ohuita. Kinkun maku on aivan uskomaton verrattuna siihen mitä Suomessa myydään. Rasva oli osin sulavaa jo jääkaapista otettaessa, maku voimakkaan pähkinäinen ja umaminen. Eipä 30 kk kypsytetyltä muuta voi odottaakaan. Hyvin lähellä espanjalaista jamon ibericoa. Kannattaa kokeilla, jos saa mahdollisuuden.
https://www.parmashop.com/en/-prosciutto-di-parma-dop-meta-disossato-30-mesi-33-kg-premio-gambero-rosso-solo-in-europa.html
https://www.parmashop.com/en/ham-stand-with-iron-claw-and-wooden-base.html
Veitsenä käytin Mazakin sujihikia 305 mm terällä. Kinkulle suositellaan taipuisaa veistä, mutta minusta tuollainen kunnon jäykkä veitsi toimi todella hyvin. Linkissä vastaava, mutta 35 mm lyhyemmällä terällä.
https://carbonknifeco.com/collections/mazaki/products/mazaki-white-2-migaki-sujihiki-270mm
Parmankinkku
14
362
Vastaukset
Tuossa on juuri se sama veitsi, jota käytin. Cleancutista tilattu Mazakin 305 mm sujihiki.
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=BzXGgeF3Vn0- Anonyymi
Herranjumala minkä mokan teit, nyt Italialaiset nauraa partaansa, että menit sitten leikkaamaan japsipuukoillasi, tirsk tirsk.
Kyllä hifistelijöiden pitää tietää että pitää olla oma puukko jokaiseen lihaan. Anonyymi kirjoitti:
Herranjumala minkä mokan teit, nyt Italialaiset nauraa partaansa, että menit sitten leikkaamaan japsipuukoillasi, tirsk tirsk.
Kyllä hifistelijöiden pitää tietää että pitää olla oma puukko jokaiseen lihaan.No kyllähän Mazaki pesee ParmaItalyn myymän tusinaveitsen 100-0 😊
Sharpedge -veitsikauppa myy Burja -prosciuttoveistä, joka on ohut ja taipuisa, mutta en ole viitsinyt ostaa kun tekijänä on Suncraft eli bling bling massatuotantoveitsien tekijä. Todennäköisesti tuo Burja konkkuveitsi on vain keskinkertainen verrattuna kunnon sujihikiin.
https://sharpedgeshop.com/collections/burja-prosciutto-knife/products/custom-sg2-burja-prosciutto-knife-300mm?variant=33690387808344Grillaava_rouva kirjoitti:
No kyllähän Mazaki pesee ParmaItalyn myymän tusinaveitsen 100-0 😊
Sharpedge -veitsikauppa myy Burja -prosciuttoveistä, joka on ohut ja taipuisa, mutta en ole viitsinyt ostaa kun tekijänä on Suncraft eli bling bling massatuotantoveitsien tekijä. Todennäköisesti tuo Burja konkkuveitsi on vain keskinkertainen verrattuna kunnon sujihikiin.
https://sharpedgeshop.com/collections/burja-prosciutto-knife/products/custom-sg2-burja-prosciutto-knife-300mm?variant=33690387808344Tässä siis ParmaItalyn myymä kinkkuveitsi. Lähes samaa tasoa kuin Ikean lokinpaskaveitset.
Grillaava_rouva kirjoitti:
No kyllähän Mazaki pesee ParmaItalyn myymän tusinaveitsen 100-0 😊
Sharpedge -veitsikauppa myy Burja -prosciuttoveistä, joka on ohut ja taipuisa, mutta en ole viitsinyt ostaa kun tekijänä on Suncraft eli bling bling massatuotantoveitsien tekijä. Todennäköisesti tuo Burja konkkuveitsi on vain keskinkertainen verrattuna kunnon sujihikiin.
https://sharpedgeshop.com/collections/burja-prosciutto-knife/products/custom-sg2-burja-prosciutto-knife-300mm?variant=33690387808344Linkki:
https://www.parmashop.com/en/knife-professional-ham.html- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Herranjumala minkä mokan teit, nyt Italialaiset nauraa partaansa, että menit sitten leikkaamaan japsipuukoillasi, tirsk tirsk.
Kyllä hifistelijöiden pitää tietää että pitää olla oma puukko jokaiseen lihaan.Parmankinkulla veteli Silvio Suomalaisia suoraan päin pläsiä.
Espanjassa asuessani työmatkoilla sain tarpeekseni sikäläisestä kuivalihasta.
Sitä oli tarjolla kaikkialla. Jamon Iberico oli heidän mielestään gurmeeta.
Ja jos rahaa on tonnin verran, tilaamalla Jamon Iberico de Bellota kinkun saa tuota herkkua nauttia Suomessakin.
- Anonyymi
https://keskustelu.suomi24.fi/t/16771685/siggekortit
Kannataa käydä katsomassa! Hyvää tekstiä aiheesta!!!!!!!!!! - Anonyymi
Ai ai! Tuo kattilaan porisemaan kuuden mustapippurin ja laakerinlehden kera ja sitten pinnat kaasugrillissä!
Kuka nyt raakaa possua syö!
Grillimamma- Anonyymi
Menipä grillaava rouva hiljaiseksi!
- Anonyymi
Italiassa - Venetsia 1968 - näin sellaisen kinkun ensikerran telineessä baarin tiskillä, tupakansavussa - Espanja teki sen sitten tutuksi. Osaan valmistaa possusta herkullisempaakin.
Kuivalihaa Lapin perukoilta. Anonyymi kirjoitti:
Italiassa - Venetsia 1968 - näin sellaisen kinkun ensikerran telineessä baarin tiskillä, tupakansavussa - Espanja teki sen sitten tutuksi. Osaan valmistaa possusta herkullisempaakin.
Kuivalihaa Lapin perukoilta.”Osaan valmistaa possusta herkullisempaakin.
Kuivalihaa Lapin perukoilta.”
Kuivaliha on ihan hyvää, mutta onhan se vähän yksiulotteista näihin 3 vuotta muhineisiin kinkkuihin verrattuna. Tuossa 30 kk ikäännytetyssä parmankinkussa on todella voimakas, lähes pikantti maku. Vähän kuin homejuustossa. Hapansilakan makua kuvataan voimakkaan homejuustoiseksi, en ole syönyt, mutta voin kuvitella, että sellainen maku kehittyy näihin pitkään ikäännytettäviin proteiineihin. Poron kuivaliha näihin verrattuna on vain suolaista ja nopeasti kuivattua.Anonyymi kirjoitti:
Menipä grillaava rouva hiljaiseksi!
Hiljaiseksi tosiaan vetää kun sipulilohkot unohdettu ja maustepippuri vaihdettu mustapippuriin 😆
Kietaisin viime viikonloppuna parmankinkun butcher paperiin eli voimapaperiin. Tänä viikonloppuna halusin siivuttaa sitä lisää. Maku oli jopa parantunut kun kinkku oli hieman kuivahtanut siihen verrattuna, että tuli vakuumiin pakattuna. Nyt ei ollut enää pikanttia makua vaan herkullinen umamin ja salted caramelin yhdistelmä.
Toinen huomio liittyy leikkaamiseen. Leikkasin edelleen Mazakin sujihikillä, jonka kuvittelin hoitavan homman ihan vaan uudella kaupan terällä varsinkin kun kinkuissa ja lihoissa kuvittelin kapean terän vaikuttavan helppoon leikattavuuteen. No eihän se näin ollut. Kokeilin itse teroittamaani Mazakin 240 mm gyutoa, jossa on paljon lyhyempi, paksumpi ja korkeampi, mutta huomattavasti terävämpi terä (katkaisee vapaana roikkuvan hiuksen). Leikkaaminen oli ihan loistavaa. Mitä opin tästä? Myös tarttuvissa tuotteissa, kuten kinkuissa ja makkaroissa mahdollisimman terävä terä on etu.En nyt halua enempää leuhkia tällä kinkulla, mutta jännä yksityiskohta tuli kuitenkin esiin tänään. Siivutin viimeiset kinkut lautaselle ja tarjosimme paloja myös lemmikkikissoille. Meillä on kaksi kissaa, 17 vuotias poikakissa syö mielellään lihaa (porsaan munuainen on parasta herkkua) ja 16 -vuotias tyttökissa syö vain kalaa ja märkäruokaa. Tarjosimme kinkkua molemmille, poikakissa söi tietysti halukkaana, mutta tuo tyttökissa veti myös kinkkua kitusiinsa kuin muikkua konsanaan. Ei ole ilmieisesti parmankinkku teollisesti pilattu.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu
Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)1067598Haistoin ensin tuoksusi
Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu372832- 352422
- 1162139
- 171809
Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?
Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais101563- 101426
Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...
Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan381414Kyllä poisto toimii
Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa151387"Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..
"Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla101341