Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Miten kuoritut perunat saa kypsiksi airfryerillä

Anonyymi-ap

ILMAN , että tulee sitä tympeää, paksua nahkamaista pintaa niihin? Vesikeitto on kyllä tässä ylivoimainen.
Onko lämpö ollut minulla liian korkea n. 180 C tai muuta?

25

665

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Oletko jo leivinjauhetta kokeillut?

    • Anonyymi

      Mikset voi keittää normaalisti kattilassa. En kyllä leivinjauhetta perunoihin laittaisi.

      • Anonyymi

        Leivinjauheella saa rapeamman pinnan.


    • Maailman parhaat tulee kun jauhotat perunat, kierittelet hanhenrasvassa ja paistat airfryerissä (tau uunissa grillivastuksella) 45 min 200C.

      • Anonyymi

        Eiköhän kysyjä tarkoittanut että voiko airfryerissä tehdä keitettyjä perunoita.
        Ei voi, perunat suolaveteen kiehumaan, mielummin kuoripäällisinä, voi sitten kuoriä pöydässä.
        Tuo kapine on muutenkin taas Amerikkalaisten saatanan keksintö samoin kun leipäkone, kohta taas niitä saa kirpparilta parilla eurolla melkein käytämättöminä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eiköhän kysyjä tarkoittanut että voiko airfryerissä tehdä keitettyjä perunoita.
        Ei voi, perunat suolaveteen kiehumaan, mielummin kuoripäällisinä, voi sitten kuoriä pöydässä.
        Tuo kapine on muutenkin taas Amerikkalaisten saatanan keksintö samoin kun leipäkone, kohta taas niitä saa kirpparilta parilla eurolla melkein käytämättöminä.

        ”Eiköhän kysyjä tarkoittanut että voiko airfryerissä tehdä keitettyjä perunoita.”

        Ei. Avaaja kysyi, että miten airfryerissä voi kypsentää (huom! airfryerin kiertoilma ja kiehuva vesi ovat kypsennysmenetelmiä) kuorittuja perunoita. Hän ei kysynyt, miten airfryerillä voi keittää perunoita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Eiköhän kysyjä tarkoittanut että voiko airfryerissä tehdä keitettyjä perunoita.”

        Ei. Avaaja kysyi, että miten airfryerissä voi kypsentää (huom! airfryerin kiertoilma ja kiehuva vesi ovat kypsennysmenetelmiä) kuorittuja perunoita. Hän ei kysynyt, miten airfryerillä voi keittää perunoita.

        Kuinka jakoavaimella keitetään perunat?

        Keittämiseen ja paistamiseen on omat työkalut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuinka jakoavaimella keitetään perunat?

        Keittämiseen ja paistamiseen on omat työkalut.

        Missä kohtaa avaaja kysyy jotain airfryerillä keittämisestä? Tässä kysymys: ”Miten kuoritut perunat saa kypsiksi airfryerillä”

        Kypsennys ei ole yhtä kuin keittäminen. Keittäminen on vain yksi kypsennysmenetelmä, muita samanlaisia menetelmiä ovat esim. kiertoilma, grillaus, höyryttäminen, paistaminen jne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä kohtaa avaaja kysyy jotain airfryerillä keittämisestä? Tässä kysymys: ”Miten kuoritut perunat saa kypsiksi airfryerillä”

        Kypsennys ei ole yhtä kuin keittäminen. Keittäminen on vain yksi kypsennysmenetelmä, muita samanlaisia menetelmiä ovat esim. kiertoilma, grillaus, höyryttäminen, paistaminen jne.

        Mikä on kypsän määritelmä? Tomaattikin muuttuu (yleensä) kypsyessään punaiseksi. Revitäänkö perunat maaperästä raakoina?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä on kypsän määritelmä? Tomaattikin muuttuu (yleensä) kypsyessään punaiseksi. Revitäänkö perunat maaperästä raakoina?

        Kypsän perunan sisälämpötila on 96-97C. Se voidaan saavuttaa keittämällä vedessä kattilassa liedellä tai kiertoilmalla airfryerissä. Aloittaja ei kysynyt miten airfryerillä voi keittää. Ei tarvita kummoista Sherlokkia päättelemään, että airfryer menee rikki, jos sinne laittaa vettä.

        Avaaja siis kysyi, miten airfryerillä kiertoilmalla saa kypsiä perunoita, joissa ei ole kuminen kuori. Ratkaisu on esimerkiksi se, mitä Grillava rouva tarjosi, kypsennä ne rapeiksi eli hieman jauhoja ja rasvaa pintaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kypsän perunan sisälämpötila on 96-97C. Se voidaan saavuttaa keittämällä vedessä kattilassa liedellä tai kiertoilmalla airfryerissä. Aloittaja ei kysynyt miten airfryerillä voi keittää. Ei tarvita kummoista Sherlokkia päättelemään, että airfryer menee rikki, jos sinne laittaa vettä.

        Avaaja siis kysyi, miten airfryerillä kiertoilmalla saa kypsiä perunoita, joissa ei ole kuminen kuori. Ratkaisu on esimerkiksi se, mitä Grillava rouva tarjosi, kypsennä ne rapeiksi eli hieman jauhoja ja rasvaa pintaan.

        En tunne laitteen tarkkaa mekanismia, mutta kyllähän sinne tietääkseni jonkunlainena astia asetetaan, jossa on lämmitettävät tuotteet. Tuskinpa vesikään on kiellettyjen listalla, koska sisältäähän itse tuotteetkin jo vettä.

        Mutta ei se tietenkään mikään varsinainen keitin ole, kuten riisinkeitin.


      • Anonyymi

        Ei suomessa myydä hanhenrasvaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei suomessa myydä hanhenrasvaa.

        Tilalla voi käyttää hanhenmaksaa ja korvata rasvan valaanrasvalla.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tilalla voi käyttää hanhenmaksaa ja korvata rasvan valaanrasvalla.

        Hauhalan hanhenrasva on ihan yleistä markettitavaraa eli hanhenmaksaa saa Suomesta. En kai minä sitä muuten suosittelisi.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        Hauhalan hanhenrasva on ihan yleistä markettitavaraa eli hanhenmaksaa saa Suomesta. En kai minä sitä muuten suosittelisi.

        Eipä ole näkynyt täällä meidän lähikaupoissa sellaista tuotetta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eiköhän kysyjä tarkoittanut että voiko airfryerissä tehdä keitettyjä perunoita.
        Ei voi, perunat suolaveteen kiehumaan, mielummin kuoripäällisinä, voi sitten kuoriä pöydässä.
        Tuo kapine on muutenkin taas Amerikkalaisten saatanan keksintö samoin kun leipäkone, kohta taas niitä saa kirpparilta parilla eurolla melkein käytämättöminä.

        Jaa ettäoikein saatanan keksintö, kyllä se vaan on ihmisen keksintö millä säästää sähköä ja se toimii kuten uuni konsanaan . Joten näinä korkeiden sähköjen aikana on kaikki asiat tervetulleita jotka halventaa ruualaittoa,
        Tyttärelläni on sellainen ja sano että paras ostos se oli. Itse teki mieli myös mutta eläkeläisen tuloiihin nähden se on kallis ostaa
        Joten saatanan keksintö se ei ole , ainoastaan ruoanlaittoa helpottava kone


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eiköhän kysyjä tarkoittanut että voiko airfryerissä tehdä keitettyjä perunoita.
        Ei voi, perunat suolaveteen kiehumaan, mielummin kuoripäällisinä, voi sitten kuoriä pöydässä.
        Tuo kapine on muutenkin taas Amerikkalaisten saatanan keksintö samoin kun leipäkone, kohta taas niitä saa kirpparilta parilla eurolla melkein käytämättöminä.

        "voi sitten kuoriä pöydässä."

        perunoita ei kannata koskaan kuoria, koska kuoressa on kaikki terveelliset ainekset. ruvet sun muut voi tönkiä tietenkin pois.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "voi sitten kuoriä pöydässä."

        perunoita ei kannata koskaan kuoria, koska kuoressa on kaikki terveelliset ainekset. ruvet sun muut voi tönkiä tietenkin pois.

        Ja kaikki haitallinen, niissä kun on aina hiukan solaniinia vaikkei olisi edes vihreä.


    • Anonyymi

      Perinteinen vaihtoehto parempi.

      Ihan normaalisti kypsennys kattilalla. Sitten jos haluaa jalostaa eli rapeutta ja väriä pintaan, sitten vasta se jatkojalostus.

      Itse keitän perunat vähän vaille kypsiksi, pilkon ne ja paistan pannulla.

      • Anonyymi

        Mulla valkosipuli perunoiden kanssa sama tyyli. Loppu kypsennys uunissa...

        Tv TimmyH


      • Anonyymi

        Paremmat keitetyistä perunoista tulee ilmagrillissä eikä tarvitse rasvaa. Raakoja en ole kokeillut, kai ne kypsyisi kun pilkkoisi vaikka ranskanperunan teko koneella ja hiukan rasvaakin voisi laittaa. Raa'at perunat tulee hyvät myös pannulla, mutta joutuu käyttämään paljon rasvaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paremmat keitetyistä perunoista tulee ilmagrillissä eikä tarvitse rasvaa. Raakoja en ole kokeillut, kai ne kypsyisi kun pilkkoisi vaikka ranskanperunan teko koneella ja hiukan rasvaakin voisi laittaa. Raa'at perunat tulee hyvät myös pannulla, mutta joutuu käyttämään paljon rasvaa.

        Hyvä pannu kun on ei tartte kuin sipasta rasvaa pintaan. Sitten semmonen konsti, joka tekee paistinpotuista maukkaampia on ripauttaa sekaan vähän korppujauhoa ja jos tykkää, hienoksi pilkottua sipulia.


      • Grillaava_rouva
        Anonyymi kirjoitti:

        Paremmat keitetyistä perunoista tulee ilmagrillissä eikä tarvitse rasvaa. Raakoja en ole kokeillut, kai ne kypsyisi kun pilkkoisi vaikka ranskanperunan teko koneella ja hiukan rasvaakin voisi laittaa. Raa'at perunat tulee hyvät myös pannulla, mutta joutuu käyttämään paljon rasvaa.

        "Raakoja en ole kokeillut..."

        Minä olen usein tehnyt lohkoperunat hanhenrasvassa. Ei se hanhenrasva pelkästään tee niistä rapeaa vaan valmistustapa. Keitän perunoita kaksi minuuttia, sen jälkeen ne ravistellaan voimakkaasti lävikössä tai muussa karkeapintaisessa astiassa, jotta pinta menee hieman rikki. Päälle ripotellaan pari ruokalusikkaa jauhoja. Sen jälkeen perunat kieritellään kuumassa hanhenrasvassa, jota ei tarvitse kuin 2-3 rkl /1 kg perunoita. sen jälkeen uunissa paisto 210C ja 45 min. Perunoita pitää käännellä pari kertaa ja vielä parempia saa kun toisella kääntökerralla painelee vielä hieman läjään perunoita jolloin rapeaa pintaa tulee vielä lisää.

        Hieman kypsynyt rosoinen pinta sekä jauhojen ja hanhenrasvan pinta tekee todella maukkaat ja rapeat perunat. En ole kokeillut juuri samalla tavalla "tavallisia" lohkoperunoita, mutta suomalaisilla ohjeilla (perunalohkot kieritellään mausteissa ja yrteissä ja laitetaan uuniin) tulee enemmän kumimaisia. Voi olla, että pelkästään pinnan rikkominen ja jauho riittäisi. Nuo hanhenrasvaperunat onnistuu varmasti airfryerissa ja ehkä jopa paremmin.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        "Raakoja en ole kokeillut..."

        Minä olen usein tehnyt lohkoperunat hanhenrasvassa. Ei se hanhenrasva pelkästään tee niistä rapeaa vaan valmistustapa. Keitän perunoita kaksi minuuttia, sen jälkeen ne ravistellaan voimakkaasti lävikössä tai muussa karkeapintaisessa astiassa, jotta pinta menee hieman rikki. Päälle ripotellaan pari ruokalusikkaa jauhoja. Sen jälkeen perunat kieritellään kuumassa hanhenrasvassa, jota ei tarvitse kuin 2-3 rkl /1 kg perunoita. sen jälkeen uunissa paisto 210C ja 45 min. Perunoita pitää käännellä pari kertaa ja vielä parempia saa kun toisella kääntökerralla painelee vielä hieman läjään perunoita jolloin rapeaa pintaa tulee vielä lisää.

        Hieman kypsynyt rosoinen pinta sekä jauhojen ja hanhenrasvan pinta tekee todella maukkaat ja rapeat perunat. En ole kokeillut juuri samalla tavalla "tavallisia" lohkoperunoita, mutta suomalaisilla ohjeilla (perunalohkot kieritellään mausteissa ja yrteissä ja laitetaan uuniin) tulee enemmän kumimaisia. Voi olla, että pelkästään pinnan rikkominen ja jauho riittäisi. Nuo hanhenrasvaperunat onnistuu varmasti airfryerissa ja ehkä jopa paremmin.

        Paljonko menee aikaa jos teen 850 pax noin tehtyjä (ilmeisesti jenkkityyliin) perunoita, ei taitaisi lounaalle ehtiä, kun pitäisi tehdä vielä muutkin ruuat?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Paljonko menee aikaa jos teen 850 pax noin tehtyjä (ilmeisesti jenkkityyliin) perunoita, ei taitaisi lounaalle ehtiä, kun pitäisi tehdä vielä muutkin ruuat?

        Ei kai tuo ole jenkkityyli vaan ihan eurooppalainen tyyli. Euroopassa syötiin hanhea paljon ennen kuin Amerikoita oli edes löydetty. Ja mitä ihmettä taas kitiset 850 ihmiselle tekemisestä? Ei kai se ole sen vaikeampaa kuin perheaterian teko jos välineet ovat vain oikein mitoitettu. Toki jos perhekeittiössä yrität tehdä lounaan 850 ihmiselle niin tulee kiire vaikka pelkästään lämmität einespitsoja mikrossa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      71
      2348
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2123
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      79
      1745
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1557
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1546
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1495
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1459
    8. 55
      1323
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      78
      1268
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe