Miksi Jumala ei kirjoita nykyään mitään?

Jumala osaa kirjoittaa. Tästä on varma todiste 2. Mooseksen kirjassa. Jumala teki kivitaulut ja kirjoitti itse niihin 10 käskyä, jotka Mooses rikkoi laskeuduttuaan alas vuorelta. Miten me tiedämme 10 käskyä, jos kukaan muu ei niitä nähnyt ennen rikkomista kuin Mooses ja Jumala. Se onkin mielenkiintoinen kysymys, mutta emme nyt pohdi tuollaisia kiusallisia ristiriitoja vaan keskitymme Jumalan kirjoituksiin.

[16] Taulut olivat Jumalan tekemät, ja niihin kaiverrettu kirjoitus oli Jumalan kirjoittama.

Kekkonen kirjoitti aikanaan ahkerasti salanimellä pakinoita, joissa ohjasi alamaisiaan ja antoi kurittomille ja napiseville alaisilleen sapiskaa. Myllykirjeet olivat toinen suosittu ohjauskeino.

Miksei Jumala kirjoita nykyään mitään? Hän voisi aivan helposti kirjoittaa vaikkapa sanomalehteen tai jopa tietokoneella internettiin. Kyllä olisi mainiota kun Jumala kirjoituksissaan kauhistelisi homoutta ja antaisi kunnolla sapiskaa valtakunnansyyttäjälle, joka Päivi Räsästä vainoaa. Kaikkitietävänä Jumala voisi paljastaa kirjoituksissaan myös tulevaisuuden keksintöjä ja muutenkin osoittaa olevansa olemassa.

Miksei Jumala kirjoita enää?

8

115

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Heh, en viitsi paljastaa tuota suurta itsestäänselvyyttä.

      Sitävastoin voimme ihmetellä, ettei kukaan piispoistamme ole saanut jotain suoraa viestiä päämieheltään...
      Ei edes megamoguli Laajasalokaan... vaikkei hänellä muuten ole kauheasti rajoitteita...

      Pikkupastorithan ovat usein suorassa yhteydessä, ainakin omien sanojensa mukaan. Onko heillä suoremmat putket vai ovatko vain vielä valmiimpia puhumaan scheissea, kun kuulijakunta on mitä on?

    • Anonyymi

      15-vuotiaana kuolleesta pojasta on tulossa ensimmäinen millenniaali­pyhimys
      Katolinen kirkko|Paavi on tunnustanut kaksi Carlo Acutisin kuolemanjälkeistä ihmettä. Hänet on määrä julistaa pyhimykseksi ensi vuonna.


      Carlo Acutisin jäänteet ovat esillä Santa Maria Maggioren kirkossa Italiassa. Tuleva pyhimys on puettu verkkapukuun ja lenkkareihin. Kuva on joulukuulta 2022.
      Carlo Acutisin jäänteet ovat esillä Santa Maria Maggioren kirkossa Italiassa. Tuleva pyhimys on puettu verkkapukuun ja lenkkareihin.

      15-VUOTIAANA kuolleesta Carlo Acutisista on tulossa ensimmäinen millenniaali, jonka katolinen kirkko julistaa pyhimykseksi. Asiasta kertovat muun muassa uutistoimisto AFP ja yhdysvaltalaismedia CNN.

      Leukemiaan vuonna 2006 kuollut Acutis teki Vatikaanin mukaan ensimmäisen tunnustetun ihmeensä vuonna 2013, kun hän paransi brasilialaisen pojan, jolla oli harvinainen syntymävika haimassaan.

      Encyclopedia Britannica -tietosanakirjan mukaan brasilialaispoika oli pyytänyt Acutisin apua rukouksella ja saanut lahjaksi tämän pyhäinjäännöksen. Brasilialaispojan kerrotaan parantuneen, ja vuonna 2020 paavi Franciscus julisti Acutisin autuaaksi.

      MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

      MAINOS PÄÄTTYY
      Pojan jäänteet siirrettiin Assisin kaupunkiin Santa Maria Maggioren kirkkoon.

      KATOLILAISUUDESSA pyhimysehdokkaiden pitää tavallisesti tehdä kaksi ihmettä ennen pyhimykseksi julistamista.

      Acutis teki toisen ihmeensä heinäkuussa 2022. Firenzeläinen tyttö oli kaatunut pyörällä, loukannut päänsä pahasti ja joutunut leikkaukseen. Vatikaanin mukaan hänen selviytymismahdollisuutensa olivat vähäiset.

      Kuusi päivää kaatumisen jälkeen tytön äiti oli matkannut Acutisin haudalle, rukoillut ja jättänyt tälle kirjeen. Vatikaani väittää, että tyttö oli alkanut hengittää itsenäisesti samana päivänä.

      MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

      MAINOS PÄÄTTYY
      Kymmenen päivää tästä tytön aivoverenvuoto oli loppunut, ja syyskuussa hän pystyi itsekin matkaamaan Acutisin haudalle kiittämään tätä.

      Torstaina paavi Franciscus tunnusti ihmeen ja julisti kutsuvansa koolle kardinaalikonsistorin, kardinaalien täysistunnon, jossa Acutisin pyhimykseksi julistamista käsitellään kolmen muun pyhimysehdokkaan käsittelyn kanssa.

      Encyclopedia Britannican mukaan Acutis julistettaneen pyhimykseksi vuonna 2025.

    • Anonyymi

      "Miksei Jumala kirjoita enää?"

      Jumala sairastui Alzheimerin tautiin ja siksi hän unohti, kuinka kirjoitetaan. Asiallisesti hän on unohtanut kokonaan, kuka hän edes on. Siksi hän ei muista tulla esiin tai auttaa ketään rukoilijaa. Jos joku rukoilee häneltä apua, hän luulee, että joku laittoi radion taas päälle ja sieltä tulee taas tuota samaa vanhaa paskaa ohjelmaa. Siksi jopa uskovaiset kuolevat kaatuvien pylväiden alle. Nyt ei mene uskovaisilla eikä Jumalalla hyvin.

      • Anonyymi

        Enkelit toimiijumalan omaishoitajina ja jumala on bideniakin enemmän pihalla


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Enkelit toimiijumalan omaishoitajina ja jumala on bideniakin enemmän pihalla

        Saattaa myös olla niin, että Jumala aikoinaan paloi palavassa pensaassa poroksi. Hänestä on siis tehty poronkäristystä.


    • Anonyymi

      Jumala ei kirjoita koska Jumala on tunne. Ihminen tämän tunteen vallassa on kirjoittanut tosi paljon jopa kaikki Raamatun tekstit.
      Varma Tieto

    • Anonyymi
      UUSI

      Jumala on niin vanha, ettei ole oppinut käyttämään nykyteknologiaa. Whatsup-viesti ei lähde, kun ei ymmärrä, miten se toimii.

      Helpointahan jumalalle olisi vaikka soittaa tai laittaa tekstari uusista ihmeteoistaan. Mutta olio on jäänyt ajastaan jälkeen.

    • Anonyymi
      UUSI

      Kymmenen käskyä on muutenkin mielenkiintoinen ilmiö ja paljastaa paljon uskonnon luonteesta. Monihan koulun uskontotunneilla ollut luulee tietävänsä kymmenen käskyä ja vaikka käskyjen numerointi vähän horjuu kristillisestä uskontokunnasta toiseen (juutalaisillakaan ei ole ihan samat 10 käskyä kuin meillä), niin jos lukee Raamattua vaikka kuinka tarkasti (ja olen lukenut), niin missään siellä ei luotella, että JUURI NÄMÄ on ne kakista tärkeimmät 10 käskyä.

      Toki ne meidän oppimat 10 käskyä löytyvät sieltä Raamatun 365 kiellon ja 248 käskyn joukosta, mutta niitä ei ole selvästi alleviivattu. Kymmenen käskyä ovat siis "kristittyä traditiota", joka ei perustu suoraan Raamattuun, vaan mihin?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      60
      4305
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      175
      2669
    3. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      159
      2468
    4. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      218
      2421
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      434
      1656
    6. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      163
      1517
    7. Selänteiden kommentit

      Se on kesä taas. On alkanut Selänteen rouvakin antamaan lausuntoja ja ohjeita meille. Ei voi olla totta. Yksi Selännekki
      Kotimaiset julkkisjuorut
      176
      1514
    8. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      98
      1318
    9. 79
      1281
    10. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      59
      1239
    Aihe