Elokapinan kieltäminen ei toimi

Anonyymi-ap

Periaatteessa ajatus on hyvä, koska ilmastoliikkeen radikalisaatio uhkaa suomalaisen yhteiskunnan vapautta. Keinot tämän estämiseen on kuitenkin valittu väärin. Jos Elokapina järjestönä kielletään, sen jäsenet jatkavat toimintaansa muiden ryhmien alla tai itsenäisesti. Osa jäsenistä voi myös radikalisoitua lisää. Ongelmana on, että Elokapinan lisäksi pitäisi kieltää myös Greenpeace ja joukko muita ympäristöjärjestöjä, jotka ovat Elokapinan tavoin syyllistyneet lainrikkomiseen mm turkistarhaiskujen muodossa.

Järjestöjen kieltämisessä sen sijaan ei ole mitään outoa, toisin kuin Elokapinan tukijat ovat väittäneet. Kiellettiinhän mm Sinimusta Puolue ja Pohjoismainen Vastarintaliikekin. Näidenkään järjestöjen kohdalla kiellot eivät ole auttaneet, koska niiden mahdolliset jäsenet ovat löytäneet muita tapoja vaikuttaa mm Perussuomalaisessa puolueessa. Perussuomalaistenkaan kielto ei siis auttaisi, koska sen jälkeen perustettaisiin uusi puolue, jossa sama porukka jatkaisi toimintaansa, ehkä jonkin verran peitellymmin.

Kansalaisaloite oli osoitettu Eduskunnalle, mutta käytännössä tämänkaltaiset kiellot toimeenpannaan tuomioistuimissa. Kuitenkin väite, ettei Eduskunta millään lailla ohjaisi tuomioistuimia on virheellinen. Eduskunta säätää lait, joiden noudattamista tuomioistuin valvoo, eli Eduskunta aina jonkin verran ohjaa tuomioistuimien toimintaa säätämällä lait.

Elokapinan kieltämistä parempi vaihtoehto on sen tuomitseminen esimerkiksi näyttämällä julkista paheksuntaa. Lopulta ihmiset kyllästyvät Elokapinan tempauksiin ja järjestöstä tulee pelkästään uusi Greanpeace, joka omilla toimillaan ansaitsee paikkansa yhdessä kettutyttöjen rinnalla. Kukaan ei enää sen jälkeen kiinnitä Elokapinaan mitään huomiota.

Toisaalta kansalaisaloite näyttää, että suomalaiset vihaavat Elokapinaa, mikä on ymmärrettävää, koska Elokapina kiusaa suomalaisia. Järjestölle voisi antaa takaisin sen omia keinoja käyttämällä. Sillä hetkellä, kun Elokapinan mielenosoittajat syyllistyvät lain rikkomiseen, ei voida enää odottaa, että laki suojelisi heidän ilmaisunvapauttaan. Laiton mielenosoitus ei ole mielenosoitus lainkaan, vaan rikollinen teko. Siksi kansalaisilla on oikeus häiritä sellaista mielenilmausta esimerkiksi roiskimalla maalia tai ulostetta mielenosoittajien niskaan. Se on samalla levelillä Elokapinan oman toiminnan kanssa, joten sitä voidaan puolustaa samoilla argumenteilla, joita Elokapinakin käyttää itsensä puolustamiseen. Väkivaltaa ei silti pidä käyttää, ellei Elokapina itse syyllisty omassa toiminnassaan väkivaltaan. Sen jälkeen väkivaltaakin voidaan käyttää Elokapinan taltuttamiseksi, joskin siinä vaiheessa ennemmin kieltäisin järjestön.

Sinänsä kansalaisaloite lähettää juuri oikean signaalin. Suomalaiset eivät hyväksy historiallisten monumenttien tärvelemistä "tarkoitus pyhittää keinot" ideologiaan vedoten. Suomalaiset eivät hyväksy että heitä kiusataan. Parhaassa tapauksessa kansalaisaloite kannustaa Elokapinaa hylkäämään laittomat keinot. Siihen asti meidän on todennäköisesti vain siedettävä Elokapinaa, joka Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen tavoin on terrorijärjestö, koska myös aineelliseen omaisuuteen kohdistuva tärveleminen voi olla terrorismia.

Eduskuntatalon siivoushan tulee maksamaan tuhansia euroja. Olisiko kohtuullista vaatia, että Elokapinan maaliruiskemiehet maksavat sen omasta kukkarostaan?

10

156

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "Siihen asti meidän on todennäköisesti vain siedettävä Elokapinaa, joka Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen tavoin on terrorijärjestö, koska myös aineelliseen omaisuuteen kohdistuva tärveleminen voi olla terrorismia"

      Luulen, että terroriteot tulevat vaan pahenemaan ajan kuluessa

      • Anonyymi

        Selvästikään demokratia ei ole toiminut tässä: Syyttää saa luultavasti energiayhtiöiden lobbaajia. Keinot toki kovenevat jos keskustelukulttuuri ei toimi eli tieteen tekijöitä ei kuulla vaan tilalla ovat yritysten maksamat "asiantuntijat" lobbaamassa.


    • Anonyymi

      Kunnolliset vankeusrangaistukset sen sijaan toimivat. Ja heidät pitää sijoittaa normi vankien joukkoon, erilleen toisistaan. Täysimittaiset vahingonkorvaukset myös, jos ei pysty maksamaan, muutetaan työvelvollisuudeksi valvotussa työsiirtolassa valtion ja vahinkoa kärsineiden hyväksi. Ansiot menevät niihin.

    • Anonyymi

      Seuraavalla kerralla kun tukkivat Helsinki-Vantaan turvatarkastuksen, kyynerpäätaktiikalla vaan laittomien mielenosoittajien läpi portille. Jos saavat siitä mustelmia niin oma vika.

      • Anonyymi

        Tätähän he haluavat ja sitten Yle uutisoi , kuinka äärioikeisto mukiloi ympäristöaktivisteja mainitsematta, että olivat äärivasemmistolaisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tätähän he haluavat ja sitten Yle uutisoi , kuinka äärioikeisto mukiloi ympäristöaktivisteja mainitsematta, että olivat äärivasemmistolaisia.

        Parempi keino on piirittää heitä kotonaan, niin etteivät pääse poistumaan sieltä. Noiden terroristien mielestä kun estäminen ei ole väkivaltaa.


    • Anonyymi

      Elokapinassa on paljon sinisilmäisiä nuoria pimuja joita pitää häiriköidä mielenilmausten yhteydessä ja yrittää houkutella mukanaan hotellihuoneeseen

      • Anonyymi

        Osa on varmaan lesboja


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Osa on varmaan lesboja

        Kyllä kai lesponkin voi raiskata. Jos ei sillä ole siveysvyötä. Sillon kannattaa harjoitella lukkosepäksi.


    • UUSI

      Hei kaikille,

      Kiinnostaisiko keskustella aiheesta: Väkivaltainen radikalisaatio.

      Ryhmächat aiheesta on Tukinetissä 2.10.2024 klo 17:00 -18:30.

      Mitä on väkivaltainen radikalisaatio ja miten se ilmenee? Tarvitsetko tukea omien tai läheisen väkivaltaistuneiden asenteiden, puheiden tai kärjistyneiden mielipiteiden nostattamaan huoleen? Oletko muuten aiheesta ja ilmiöstä kiinnostunut?

      Tässä chatissä pääset anonyymisti keskustelemaan mieltä askarruttavista asioista väkivaltaiseen radikalisoitumiseen liittyen. Chattiin täältä: https://tukinet.net/teemat/exit-toiminta/ryhmachatit/

      Chatin järjestää Exit-toiminta/Diakonissalaitos. Tarjoilla on myös yksilömuotoista keskustelutukea aiheeseen liittyen.

      Diakonissalaitoksen Exit-toiminta tarjoaa tukea ääriliikkeistä ja ääriajattelusta irtautuville henkilöille ja heidän läheisilleen.

      Ystävällisin terveisin
      MIELI Kriisikeskus Helsinki/Kata

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      3170
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      117
      2214
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1624
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1408
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      76
      1112
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      941
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      904
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      900
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      815
    10. Rahtari s salmi

      Onkohan jutussa perää että kylän tyhmin rahtari on palanut ratista
      Suomussalmi
      8
      795
    Aihe