Miten se pihvi pitää oikeaoppisesti paistaa?

Törmäsin erikoiseen episodiin eräässä ABC-ravintolassa. Pysähdyin kahvikupilliselle ja kohta ravintolan toisesta nurkasta alkoi kuulua äänekästä sättimistä. Käännyin katsomaan ja siellä raivoava rouva sätti tarjoilijaa siitä, että hänelle oli tuotu ulkofilepihvi mediumiksi paistettuna. Sättimistä jatkui suureen ääneen kunnes kokki haettiin myös paikalle. Rouva sanoi kokille, että mediumpihvi on raaka ja siitä saa hepatiittitartunnan. Pihvi pitää paistaa kypsäksi.

Siihen kokki erehtyi sanomaan, että kypsä naudanlihapihvi on kuivaa. Tämä oli iso virhe. Rouvalla alkoi vaahto tursuta suusta ja silmät välähti raivosta kun hän korotti vielä enemmän ääntä. Hän on ollut Michel-ravintolassa kokkina 40 vuotta. Eikö kokki muka tiedä, miten naudanlihasta paistetaan pinnat kiinni niin, että kypsä pihvi on mehukas? Ihanat lihasnesteet purskahtaa suuhun kun pinnat kiinni olevasta kypsästä pihvistä haukkaa palan. Join kuppini nopeasti loppuun ja poistuin paikalta. Oli nolo tilanne.

Tästä rohkeninkin sitten tehdä avauksen eli miten se naudanlihapihvi pitää paistaa? Onko kypsä ainoa oikea tapa? Läpeensä harmaa pihvi? Miten ne pinnat saa paistettua kiinni? En ole siihen oikein kunnon ohjetta löytänyt. Toivottavasti tämä Michel-rouva päivystää tällä palstalla. Missä päin Suomea Michel-ravintola on? Onko Mikkelissä?

8

1119

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
      UUSI

      Pihvejä ei paisteta yliopistoissa tai huippuravintoloissa vaan tunteella ja ilman reseptejä. Paljon liikkuu erilaisten rohvessoorien huuhaajuttuja, ettei muka pintoja voi paistaa kiinni. Oikeaoppisesti sisäfileepihvi nuijitaan ensin ohueksi ja sitten paistetaan pinnat kiinni kuumalla pannulla 5 minuuttia per puoli. Sen jälkeen 200C uunissa viimeistely 15 minuuttia. Ai että tulee rapeita ja mehukkaita pihvejä. Njam.

      Tässä on yksi tuulesta temmattu rohvessorin myytti, ettei pintoja voi muka paistaa kiinni.

      HS: Näin paistat täydellisen pihvin – kemisti: ”pinnat kiinni” -tapa on tuulesta temmattu

      >>Hopia kumoaa yleisen neuvon, että lihan pinta pitäisi ”paistaa ensin kovalla lämmöllä kiinni.”

      Lihan pintaa ei voi paistaa niin kiinni, että syntyisi veden poistumista estävä kuori, Hopia sanoo.

      https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000005268356.html

    • Anonyymi
      UUSI

      Kylläpä tenttumammalla ottaa koville kun jää aina tappiolle väitteissään, sukupuoli vaihtuu akasta ukoksi hetkessä ja uutta nimeímerkkiä kehiin peukuttamaan lapsellisia sekoilujaan. Kannattaisi käyttää se tenttu vain grillkn sytyttämiseen eikä kaataa kurkustaan alas :D

      • UUSI

        Kerro ihmeessä tenttumamma, kuinka se pihvi pitää paistaa? Sinähän olet ollut 40 vuotta Michel-ravintolassa kokkina. Eikö vain?


      • Anonyymi
        UUSI
        Pihviukko kirjoitti:

        Kerro ihmeessä tenttumamma, kuinka se pihvi pitää paistaa? Sinähän olet ollut 40 vuotta Michel-ravintolassa kokkina. Eikö vain?

        Johan täällä on ollut linkki missä huippukokki kertoo saman minkä kaikki muut tietääkin. Käyttäisit aikasi itsesi sivistämiseen sen sijaan että päivystät trollaamassa palstalla 24/7 :D


      • UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Johan täällä on ollut linkki missä huippukokki kertoo saman minkä kaikki muut tietääkin. Käyttäisit aikasi itsesi sivistämiseen sen sijaan että päivystät trollaamassa palstalla 24/7 :D

        En ole löytänyt sitä linkkiä. Laitatko niin osaamme kaikki paistaa sitten pinnat kunnolla kiinni?


      • Anonyymi
        UUSI
        Pihviukko kirjoitti:

        En ole löytänyt sitä linkkiä. Laitatko niin osaamme kaikki paistaa sitten pinnat kunnolla kiinni?

        Et löydä mitöään muutakaan. Yritä ensin selvittää sukupuolesi tenttumamma/-ukko, ei ketään kiinnosta miten kärvennät tai keität biojätteistä löytämäsi lihat.


    • Anonyymi
      UUSI

      Kun kokit paistavat pihvejä paistinpannussa niin liha on ensinnäkin oikeinpäin leikattua ja huoneenlämpöistä. Paistinpannulla myös hirmu köntti voita jossa pihvi kypsennetään kuumalla pannulla ympäriinsä koko ajan voilla valellen.

    • Anonyymi
      UUSI

      On kyllä kamalia nämä suomalaiset besserwisserit, jotka luulevat miten ruokaa pitäisi laittaa. Ei tietenkään lihaan voi paistaa mitään vedenpitävää pintaa. Sehän on ihan höpöjuttuja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Uskallanko vielä kaivata sinua?

      Siitä on niin kauan aikaa. Harmi, kun kaikki meni niin kuin meni. Elämässä oli aika raskasta silloin, ja näen sen sinun
      Ikävä
      41
      8937
    2. T:ltä J-miehelle

      Se kaunein jäi välillämme kokematta Sen olisin halunnut kokea. Miten olisit pitänyt mua hyvänä. Sen yhden kerran. Se oli
      Ikävä
      29
      1841
    3. Missä meetwursti on keksitty?

      Tapasin hiljattain erikoisen rouvan Prisman leikkelehyllyjen välissä pälyilemässä. Kun tulin kohdalle, rouva alkoi raivo
      Ruoka ja juoma
      26
      1769
    4. Terveiset kaipauksen kohteelle

      tähän alle 👇👇👇 !!
      Ikävä
      135
      1561
    5. Miksi kirjoittelet sinkut-palstalla?

      Olet sinkku? Kaipaat jutteluseuraa? Täällä on kivoja keskusteluja? Tapaat mielenkiintoisia ihmisiä? Joku muu syy?
      Sinkut
      194
      1140
    6. Miten se pihvi pitää oikeaoppisesti paistaa?

      Törmäsin erikoiseen episodiin eräässä ABC-ravintolassa. Pysähdyin kahvikupilliselle ja kohta ravintolan toisesta nurkast
      Ruoka ja juoma
      8
      1109
    7. Kumpiko kaivatussasi

      teki suhun vaikutuksen äly vai ulkonäkö?
      Ikävä
      71
      1097
    8. 92
      922
    9. Mikä kaivatussasi

      kiehtoo?
      Ikävä
      49
      825
    10. Haluatko että

      Rikotaan vähän lisää jäätä tai jotain muuta
      Ikävä
      75
      777
    Aihe