Törmäsin erikoiseen episodiin eräässä ABC-ravintolassa. Pysähdyin kahvikupilliselle ja kohta ravintolan toisesta nurkasta alkoi kuulua äänekästä sättimistä. Käännyin katsomaan ja siellä raivoava rouva sätti tarjoilijaa siitä, että hänelle oli tuotu ulkofilepihvi mediumiksi paistettuna. Sättimistä jatkui suureen ääneen kunnes kokki haettiin myös paikalle. Rouva sanoi kokille, että mediumpihvi on raaka ja siitä saa hepatiittitartunnan. Pihvi pitää paistaa kypsäksi.
Siihen kokki erehtyi sanomaan, että kypsä naudanlihapihvi on kuivaa. Tämä oli iso virhe. Rouvalla alkoi vaahto tursuta suusta ja silmät välähti raivosta kun hän korotti vielä enemmän ääntä. Hän on ollut Michel-ravintolassa kokkina 40 vuotta. Eikö kokki muka tiedä, miten naudanlihasta paistetaan pinnat kiinni niin, että kypsä pihvi on mehukas? Ihanat lihasnesteet purskahtaa suuhun kun pinnat kiinni olevasta kypsästä pihvistä haukkaa palan. Join kuppini nopeasti loppuun ja poistuin paikalta. Oli nolo tilanne.
Tästä rohkeninkin sitten tehdä avauksen eli miten se naudanlihapihvi pitää paistaa? Onko kypsä ainoa oikea tapa? Läpeensä harmaa pihvi? Miten ne pinnat saa paistettua kiinni? En ole siihen oikein kunnon ohjetta löytänyt. Toivottavasti tämä Michel-rouva päivystää tällä palstalla. Missä päin Suomea Michel-ravintola on? Onko Mikkelissä?
Miten se pihvi pitää oikeaoppisesti paistaa?
54
2264
Vastaukset
- Anonyymi
Pihvejä ei paisteta yliopistoissa tai huippuravintoloissa vaan tunteella ja ilman reseptejä. Paljon liikkuu erilaisten rohvessoorien huuhaajuttuja, ettei muka pintoja voi paistaa kiinni. Oikeaoppisesti sisäfileepihvi nuijitaan ensin ohueksi ja sitten paistetaan pinnat kiinni kuumalla pannulla 5 minuuttia per puoli. Sen jälkeen 200C uunissa viimeistely 15 minuuttia. Ai että tulee rapeita ja mehukkaita pihvejä. Njam.
Tässä on yksi tuulesta temmattu rohvessorin myytti, ettei pintoja voi muka paistaa kiinni.
HS: Näin paistat täydellisen pihvin – kemisti: ”pinnat kiinni” -tapa on tuulesta temmattu
>>Hopia kumoaa yleisen neuvon, että lihan pinta pitäisi ”paistaa ensin kovalla lämmöllä kiinni.”
Lihan pintaa ei voi paistaa niin kiinni, että syntyisi veden poistumista estävä kuori, Hopia sanoo.
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000005268356.html- Anonyymi
Jos nuijit sisäfileepihvin ohueksi ja paistat sitä kuumalla pannulla 5 minuuttia per puoli ja sen jälkeen laitat uuniin 200 asteeseen 15 minuutiksi, niin ei todellakaan tule mitään mehukkaita pihvejä. Kokeile niin näet.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jos nuijit sisäfileepihvin ohueksi ja paistat sitä kuumalla pannulla 5 minuuttia per puoli ja sen jälkeen laitat uuniin 200 asteeseen 15 minuutiksi, niin ei todellakaan tule mitään mehukkaita pihvejä. Kokeile niin näet.
Näinhän se on...taisi piruuttansa tuo letkautuksensa laittaa vaan..?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Näinhän se on...taisi piruuttansa tuo letkautuksensa laittaa vaan..?
Hyi h....tti! En ikinä syö naudan, lampaan- tai sianlihaa, olkoonpa vaikka ydinpannulla paistettu. Naudanliha haisee lehmänpaskalle, lampaanliha lampaanpaskalle (ja joskus villalle) ja sianliha sianpaskalle.
Riistalintua saatan syödä joskus harvakseltaan, mutta mieluiten kalaa ja kasviksia. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Hyi h....tti! En ikinä syö naudan, lampaan- tai sianlihaa, olkoonpa vaikka ydinpannulla paistettu. Naudanliha haisee lehmänpaskalle, lampaanliha lampaanpaskalle (ja joskus villalle) ja sianliha sianpaskalle.
Riistalintua saatan syödä joskus harvakseltaan, mutta mieluiten kalaa ja kasviksia.Jos se onkin että SINÄ haiset paskalle ja kaikki muu hyvälle .
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Hyi h....tti! En ikinä syö naudan, lampaan- tai sianlihaa, olkoonpa vaikka ydinpannulla paistettu. Naudanliha haisee lehmänpaskalle, lampaanliha lampaanpaskalle (ja joskus villalle) ja sianliha sianpaskalle.
Riistalintua saatan syödä joskus harvakseltaan, mutta mieluiten kalaa ja kasviksia.Kala haisee paljon enemmän kuin nuo mainitsemasi lihat.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kala haisee paljon enemmän kuin nuo mainitsemasi lihat.
Kalan syömisestä ei tule kuitenkaan huonoa omaatuntoa kuten isompien eläimien.
Siksi syön vain kalaa enää, en ole siis kasvissyöjä koska syön kalaa kuitenkin, kalan liha on lihaa sekin.
Ihmetyttää kun jotkut kysyvät sellaisilta henkilöltä jotka ilmoittavat olevansa kasvissyöjiä, että syötkö kalaa kuitenkin? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kalan syömisestä ei tule kuitenkaan huonoa omaatuntoa kuten isompien eläimien.
Siksi syön vain kalaa enää, en ole siis kasvissyöjä koska syön kalaa kuitenkin, kalan liha on lihaa sekin.
Ihmetyttää kun jotkut kysyvät sellaisilta henkilöltä jotka ilmoittavat olevansa kasvissyöjiä, että syötkö kalaa kuitenkin?En ihmettele yhtään, monet "kasvissyöjät" kyn syö paljonkin eläinperäisiä tuotteita ja rakeilleen syöttävät monta kiloa lihaa joka päivä.
- Anonyymi
Aina ihmetellyt mistä kenkäsuutarit saa niitä kestäviä irtopohjia patiineihin. Nyt se selvisi.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Aina ihmetellyt mistä kenkäsuutarit saa niitä kestäviä irtopohjia patiineihin. Nyt se selvisi.
Heh, sinäkö olet syönyt pihveissä kun muut poistaa nahkan ;)
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Heh, sinäkö olet syönyt pihveissä kun muut poistaa nahkan ;)
Niillähän sitten hyvä kävellä sitä "hidasta patistiinikävelyä".
- Anonyymi
Kun kokit paistavat pihvejä paistinpannussa niin liha on ensinnäkin oikeinpäin leikattua ja huoneenlämpöistä. Paistinpannulla myös hirmu köntti voita jossa pihvi kypsennetään kuumalla pannulla ympäriinsä koko ajan voilla valellen.
- Anonyymi
Eli pihviä ei voi leikata väärin päin esim ylipäänsä .
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Eli pihviä ei voi leikata väärin päin esim ylipäänsä .
Voihan sen leikata syiden suuntaan, eikä poikkisyin niinkuin kuuluu.
- Anonyymi
On kyllä kamalia nämä suomalaiset besserwisserit, jotka luulevat miten ruokaa pitäisi laittaa. Ei tietenkään lihaan voi paistaa mitään vedenpitävää pintaa. Sehän on ihan höpöjuttuja.
- Anonyymi
Ei tuollaista termiä käytäkään kuin tenttumamma, eihän se tiedä mistään mitään.
- Anonyymi
Pitää jättää iho/nahka siihen päälle.
- Anonyymi
Kuumalla pannulla syys sulkeutuvat, lämpimällä pannulla alkaa lihanesteet valumaan ulos. Kokeilkaa niin opitte.
- Anonyymi
Pintojen ja syiden sulkeutuminen on amatöörien harhaluuloa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Pintojen ja syiden sulkeutuminen on amatöörien harhaluuloa.
Syiden sulkeutuminen... Hyh...
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Pintojen ja syiden sulkeutuminen on amatöörien harhaluuloa.
Amatöörihän tenttumamma onkin, keittää lihat pannulla tai pussissa :)
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Syiden sulkeutuminen... Hyh...
Niin kyllä siinä suut jo sylkeytyy kun syyt kunnolla sulkeutuu.
- Anonyymi
Sillä tavalla millä tuntuu itsestä parhaimmalta ja herkullisimmalta. 🙂
Mukavaa päivän jatkoa aloittajalle ja kaikille jotka tämän lukevat! ☺️- Anonyymi
Kiitos ja samoin Sinulle tervejärkinen ihminen. :)
- Anonyymi
Mitäpä meni abc:lle.
Halusi kait suureen ääneen ilmoittaa olevansa "varakas pihvinsyöjä"?
Olisi mennyt ravintolaan missä pihviannos n. 100e.- Anonyymi
"Olisi mennyt ravintolaan missä pihviannos n. 100e."
Aika isotöistä etsiä ravintola, jossa pihvi maksaa 100 euroa. Kauankohan esimerkiksi Helsin-
gissä kestää tuo, jos ei nyt tuurills osu heti kohdalle.
Ja onko nyt varmaa, että tuuman paksuinen pihvi, joka maksaa 100 euroa, on parempi kuin vastaava 50 euroa maksava?
- Anonyymi
Sehän on nimenomaan kiinni minkä tasoiseksi se pihvi paistetaan. Mediumissa pihvi on keskeltä vaaleanpunainen, mutta ei raaka. Kypsässä harmaa, kun nimensä mukaisesti paistettu kypsäksi. Rouvan olisi pitänyt selvästi pitänyt tilata kypsä eikä medium pihvi.
- Anonyymi
Kerra kaveri tilasin Italiassa Medium pihvin. Kun kaveri totesi hyväö kuntilasin kypsän, muuten olisivat taluttaneet narussa kun lautanen oli kuin teurastus tanner, verinen.
- Anonyymi
"Ruokavirasto suosittelee porsaanlihan kypsentämistä aina vähintään 70ºC asteeseen jotta mahdolliset loiset tuhoutuvat varmasti. Aiemmin on suositeltu lihan pakastamista loisten tuhoamiseksi mutta tämä keino ei enää tepsi sillä suomessakin esiintyy pakkasta kestävää loislajia.
Kyljykset, paistit, ribsit ja sisäfilee
70°C = kypsä/well done
85°C = hajoavan murea (hitaasti kypsennetty liha, esim. pulled pork tai joulukinkku)
Raakamakkarat (jotka yleensä ainakin osittain porsaanlihaa)
70°C = kypsä/well done
https://www.xn--mttmestari-q5a2t.fi/ruoanlaitto/lihan-kalan-kypsyysasteet-sisalampo/
En ikinä söisi punaiseksi jätettyä lihaa, siitähän voi saada mitä tahansa tauteja, on vastenmielisen makuista, tuntuista ja näköistäkin. Mureaksi kypsennetty liha onkin tullut takaisin muotiin. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Ruokavirasto suosittelee porsaanlihan kypsentämistä aina vähintään 70ºC asteeseen jotta mahdolliset loiset tuhoutuvat varmasti. Aiemmin on suositeltu lihan pakastamista loisten tuhoamiseksi mutta tämä keino ei enää tepsi sillä suomessakin esiintyy pakkasta kestävää loislajia.
Kyljykset, paistit, ribsit ja sisäfilee
70°C = kypsä/well done
85°C = hajoavan murea (hitaasti kypsennetty liha, esim. pulled pork tai joulukinkku)
Raakamakkarat (jotka yleensä ainakin osittain porsaanlihaa)
70°C = kypsä/well done
https://www.xn--mttmestari-q5a2t.fi/ruoanlaitto/lihan-kalan-kypsyysasteet-sisalampo/
En ikinä söisi punaiseksi jätettyä lihaa, siitähän voi saada mitä tahansa tauteja, on vastenmielisen makuista, tuntuista ja näköistäkin. Mureaksi kypsennetty liha onkin tullut takaisin muotiin.” En ikinä söisi punaiseksi jätettyä lihaa, siitähän voi saada mitä tahansa tauteja, on vastenmielisen makuista, tuntuista ja näköistäkin.”
Juuri näin, jos on niin köyhä, ettei ole vara naudan pihviä syödä. Sika ja kana pitää kypsentää kypsäksi. Mutta eihän sian ja kanan liha ole edes mitään pihviä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
” En ikinä söisi punaiseksi jätettyä lihaa, siitähän voi saada mitä tahansa tauteja, on vastenmielisen makuista, tuntuista ja näköistäkin.”
Juuri näin, jos on niin köyhä, ettei ole vara naudan pihviä syödä. Sika ja kana pitää kypsentää kypsäksi. Mutta eihän sian ja kanan liha ole edes mitään pihviä.Naudassa on tympeä maku...jauhelihaankin lisätään possua makua antamaan rasvaisuudella.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Naudassa on tympeä maku...jauhelihaankin lisätään possua makua antamaan rasvaisuudella.
”…jauhelihaankin lisätään possua makua antamaan rasvaisuudella.”
Naudan niskassa on riittävästi rasvaa. Siitä minä jauhan hampurilaisjauhelihat. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
”…jauhelihaankin lisätään possua makua antamaan rasvaisuudella.”
Naudan niskassa on riittävästi rasvaa. Siitä minä jauhan hampurilaisjauhelihat.Makkaraan jauhetaan utareetkin, karhut syö ne ensimmäisenä lehmiltä.
- Anonyymi
pihvi paistetaan kypsäksi !
piste - Anonyymi
Kun John Fordin elokuvassa "Mies joka ampui Liberty Valancen" kapakan tarjoilija James Stewart kysyy asiakkailta miten he haluvat pihvinsä, kaikki vastaavat "Burnt!".
- Anonyymi
Vaasalaisessa ravintolassa mies valitti hevosenlihapihviä sitkeäksi.
Tarjoilija selitti : tämä on sellaisesta ylämäkeen ammutusta työhevosesta - sille oli jäänyt niinkuin veto päälle.- Anonyymi
On kuulemma ihan totta että stressaavissa ja kurjissa epäinhimillisissä oloissa ihmisten syöntilihaksi päätyneiden eläinten liha on sitkeämpää, kuin hyvissä ja rennoissa mukavissa olosuhteissa olleiden eläinten liha.
Kovin sitkeää pihviä pureskellessa ei tule hyvää ruokahalua. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
On kuulemma ihan totta että stressaavissa ja kurjissa epäinhimillisissä oloissa ihmisten syöntilihaksi päätyneiden eläinten liha on sitkeämpää, kuin hyvissä ja rennoissa mukavissa olosuhteissa olleiden eläinten liha.
Kovin sitkeää pihviä pureskellessa ei tule hyvää ruokahalua.Takaa-ajetun riistaeläimen liha on hapoilla.
- Anonyymi
Jos pihvin tilaaja oli itse ylikypsä.
- Anonyymi
Miten vaan mutta ei tarjota naudalle .
- Anonyymi
Pinnat kiinni ja tunniksi vielä uuniin niin on kypsä!
- Anonyymi
Varsinkin hampurilaispihvi tulee paistaa täysin kypsäksi!! Mieluiten liikaa.
- Anonyymi
Hampularilaisessa possu on maukkaampaa...en ymmärrä, miksi jokin Mäccäri mainostaa 100-prosenttista naudanlihapihviä...ei hyvä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Hampularilaisessa possu on maukkaampaa...en ymmärrä, miksi jokin Mäccäri mainostaa 100-prosenttista naudanlihapihviä...ei hyvä.
”Hampularilaisessa possu on maukkaampaa...”
Höpsistä, et ole ilmeisesti maistanut naudan niskasta jauhettua lihaa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
”Hampularilaisessa possu on maukkaampaa...”
Höpsistä, et ole ilmeisesti maistanut naudan niskasta jauhettua lihaa.Kokolihapihvit parhaita, mistä lie tehty.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kokolihapihvit parhaita, mistä lie tehty.
Teurasjätteistä jauhettu ne hampparipihvit ja nälkäiset ruuanlaittotaidottomat uusavuttomat syö ja raha vaihtaa omistajaa ripeästi.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Teurasjätteistä jauhettu ne hampparipihvit ja nälkäiset ruuanlaittotaidottomat uusavuttomat syö ja raha vaihtaa omistajaa ripeästi.
Halvat nuggetitkin jauhettu nahkoista ja paljon rasvaa mukana, kokolihaa se pitää olla.
Tuo ABC:llä räyhäävä tenttumuori kyseli pari vuotta sitten neuvoja kun paisteli kananfileitä sähkögrillissä ja tuli ihan kuivaa. Fileen kaikki nesteet roiskuivat pitkin itsemurhakuution parveketta. Meinasin tukehtua nauruun kun nyt sama mamma horisee jostain pintojen kiinni paistamisesta, mutta reppana ei onnistu sitä tekemään edes kanan fileillä 😆
- Anonyymi
Parempi onkin että tenttumamma keität ne biojätteistä löytämäsi lihat pussissa, ei tule löyhkät naapureille. Jos nyt asuukaan ketään nuotiopaikkasi lähellä :)
- Anonyymi
Pihvi paistetaan näin. Lämmitä pannu, laita pihvi. Kun on paistunut yksi puoli, käännä pihvi, paista toinen puoli.
Valmis.
Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Haloo hallitus ! Millä eväillä rakennetaan oikeasti kaikille hyvinvointia ?
Maailman onnellisimmalla kansalla ei ole toivoa näköpiirissä. Moni suomalainen tuntee toivottomuutta. Tuoreen Sukupolvi415959Hyvää huomenta miehelle
Tähän ihan lähelle. Turhaa se on kai tänne kirjoittaa. Et sinä taida täällä kauheasti aikaasi kuluttaa, tai sitten et va273213- 521958
harrasterallit on syytä lopettaa
Lähes joka vuosi joku pääsee hengestään näissä harraste ja SM-sarjan ralleissa. Olen sivusta saanut seurata kuinka toin221105- 591061
Tällä palstalla liikkuu eräs vanhempi hullu
nainen, ei kannata jutella sen kanssa!!!!! Pilaa koko elämän60998Katsotaan eteenpäin!
Menneitä on turha tonkia, maito kaatui ja sitä ei takaisin saa! Lainapäätökset on tehty demokraattisesti yhdessä parhaan32976- 133911
- 40863
Ilmoitus 8.2.2025, klo 6.15
Ilmoitus 8.2.2025, klo 6.15 (S24 keskustele helluntailaisuudesta) Ikävä tehtäväni on tuoda saatu ilmoitus, koskien t177855