Perunatuuvingin valmistamisessa on perunasosetta pidettävä +50 asteeen lämpötilassa. Ainakin tavallisessa uunissa lämpötila vaihtelee paljon, kun uuni kytkee lämmitystä pois ja päälle.
Mistä +50 asteen tasainen lämpötila?
10
276
Vastaukset
Minulla on Kenwoodin Cooking Chef yleiskone, jonka astia lämpenee asteen tarkkuudella ja kone sekoittaa ruokaa säädetyin väliajoin. Tulee hyvä riisipuuro kun säätää lämmön 98C ja sekoitus 15 sek välein. Puuro ei kiehu yli tai pala pohjaan. Perunasose imeltyy varmasti ja tarkasti. Vähän halvempi ja tarkka ratkaisu olisi sous vide.
Sanoisin, että sähköuuni sopii myös. Alfa-amylaasin optimilämpö on 72-75C, joten pitäisi toimia matalassa lämmössä ja tarvittaessa luukku vähän raollaan. Yli 75C:ssä amylaasi inaktivoituu. Reilusti alle 75C:ssä se pilkkoo tärkkelystä, mutta hitaammin. Reaktion huomaa myös syljen avulla suussa. Riittävän pitkään kun ruisleipää jauhaa suussa niin se alkaa maistua makealle. Syljen amylaasi pilkkoo ruisleivän tärkkelystä sokereiksi.- Anonyymi
Yleiskoneko muka kypsentään riisipuuron. Kaikenlaista olen kuullut ja lukenut, mutta tämä vasta huippu vitsi on.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Yleiskoneko muka kypsentään riisipuuron. Kaikenlaista olen kuullut ja lukenut, mutta tämä vasta huippu vitsi on.
Tässä on kyseinen yleiskone. Ei kai induktiokuumennus ole mitään kovin ihmeellistä teknologiaa.
”Tarkan induktiolämmitystekniikan avulla voit hallita lämpötiloja asteiden 20 °C-180 °C välillä 1°C:n välein, mikä tekee Cooking Chef XL:stä täydellisen laitteen kaikkein tarkimpienkin leivontavaiheiden suorittamiseen.”
https://www.stockmann.com/kenwood-cooking-chef-xl--yleiskone/11720902973.html?srsltid=AfmBOoqmlu7yMXTGC9U32Yrtsk8xJW2EDUShmbUBijsjUQgL40Iu91AhIV8 Anonyymi kirjoitti:
Tässä on kyseinen yleiskone. Ei kai induktiokuumennus ole mitään kovin ihmeellistä teknologiaa.
”Tarkan induktiolämmitystekniikan avulla voit hallita lämpötiloja asteiden 20 °C-180 °C välillä 1°C:n välein, mikä tekee Cooking Chef XL:stä täydellisen laitteen kaikkein tarkimpienkin leivontavaiheiden suorittamiseen.”
https://www.stockmann.com/kenwood-cooking-chef-xl--yleiskone/11720902973.html?srsltid=AfmBOoqmlu7yMXTGC9U32Yrtsk8xJW2EDUShmbUBijsjUQgL40Iu91AhIV8Juuri tämä kone on kyseessä. Riisipuuroa suurempi etu tällä koneella on lämmitettävien emulsiokastikkeiden teossa. Hollandaise- ja Béarnaisekastikkeesta tulee aina täydellinen kun koneella saa lämmön asteen tarkkuudella oikein ja kone vispaa kastikkeen kuohkeaksi. Kastike ei koskaan juoksetu ja pala pohjaan.
- Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
Juuri tämä kone on kyseessä. Riisipuuroa suurempi etu tällä koneella on lämmitettävien emulsiokastikkeiden teossa. Hollandaise- ja Béarnaisekastikkeesta tulee aina täydellinen kun koneella saa lämmön asteen tarkkuudella oikein ja kone vispaa kastikkeen kuohkeaksi. Kastike ei koskaan juoksetu ja pala pohjaan.
Onkohan kivaa elää mielikuvitusmaailmassa+
Anonyymi kirjoitti:
Onkohan kivaa elää mielikuvitusmaailmassa
No, kai se on mielikuvitusmaailma sekin, jos kuvittelee, ettei Stockmannilla tai Verkkokaupassa myytävää Kenwood Cooking Chefiä ole olemassa 😆
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Onkohan kivaa elää mielikuvitusmaailmassa
Googlaaminen ja trollaaminen on halpaa lystiä!
- Anonyymi
Vesi hauteessa lämpötila pysyy tasaisena unissakin, lämpötilaa voi tarkkailla vaikka infrapunamittarilla. Puurokattilassa voi tehdä muitakin maitorukia vesihauteessa.
Lehdessä joku kypsensi lihaa tiskialtaassa vajaassa 58 C, vaihtoi aina vettä. Aromipesässä tms sekin olisi järkevämpää.- Anonyymi
Sous vide -sirkulaattori ei paljoa maksa. Saa säädettyä veden lämpötilan asteen tarkkuudella.
Kuinka aromipesässä saa kontrolloitua lämpötilaa? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sous vide -sirkulaattori ei paljoa maksa. Saa säädettyä veden lämpötilan asteen tarkkuudella.
Kuinka aromipesässä saa kontrolloitua lämpötilaa?Ei taida paljon ehtiä jäähtymään tai jos jäähtyy vaikka 57>54 niin ei merkitystä. Kannattaa tietysti mitata ainakin ensimmäisellä kerralla kuinka hyvin lämpö pysyy.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Sannan kirja USA:n bestseller!
"Congratulations to Sanna Marin's HOPE IN ACTION, officially a USA TODAY bestseller!" Kertoo Scribner. Mitäs persut tä13711215Yritystuet 10 mrd. vuodessa, eli yrittäjäriski valtiolla kuten kommunismissa
Pelkästään Viking Linen viinanhakuristeilyitä sponsoroidaan 20 miljoonalla eurolla vuosittain. Dieselin verotukikin on15710351- 268050
Sture Fjäder haluaa tuensaajien nimet julki
Kokoomuspoliitikko haluaa yli 800 euroa kuukaudessa tukia saavien nimet julki. Ehkä olisi syytä julkaista myös kuvat? h1976588Metsäalan rikolliset
Jokohan alkaa vähitellen kaatua kulissit näillä ihmiskauppaa harjoittavilla firmoilla.535721- 805169
Ruotsalaistoimittaja: "Sanna Marinin saunominen saa minut häpeämään"
Sanna Marinin kirja saa täyslaidallisen ruotsalaislehti Expressenissä perjantaina julkaistussa kolumnissa.....voi itku..1544452Suomen kaksikielisyys - täyttä huuhaata
Eivätkö muuten yksilöt pysty arvioimaan mitä kieliä he tarvitsevat? Ulkomaalaiselle osaajalle riittää Suomessa kielitai274269Työeläkeloisinta 27,5 mrd. per vuosi
Tuo kaikki on pois palkansaajien ostovoimasta. Ja sitten puupäät ihmettelee miksei Suomen talous kasva. No eihän se kas814122Maahanmuuttajat torjuvat marjanpoiminnan - "emme ole rottia"
Ruotsalaisen journalistin selvitys paljasti, miksi maahanmuuttajat kieltäytyvät työstä. Taustalla vaikuttavat kulttuuris1363666