Mistä +50 asteen tasainen lämpötila?

Anonyymi-ap

Perunatuuvingin valmistamisessa on perunasosetta pidettävä +50 asteeen lämpötilassa. Ainakin tavallisessa uunissa lämpötila vaihtelee paljon, kun uuni kytkee lämmitystä pois ja päälle.

10

199

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minulla on Kenwoodin Cooking Chef yleiskone, jonka astia lämpenee asteen tarkkuudella ja kone sekoittaa ruokaa säädetyin väliajoin. Tulee hyvä riisipuuro kun säätää lämmön 98C ja sekoitus 15 sek välein. Puuro ei kiehu yli tai pala pohjaan. Perunasose imeltyy varmasti ja tarkasti. Vähän halvempi ja tarkka ratkaisu olisi sous vide.

      Sanoisin, että sähköuuni sopii myös. Alfa-amylaasin optimilämpö on 72-75C, joten pitäisi toimia matalassa lämmössä ja tarvittaessa luukku vähän raollaan. Yli 75C:ssä amylaasi inaktivoituu. Reilusti alle 75C:ssä se pilkkoo tärkkelystä, mutta hitaammin. Reaktion huomaa myös syljen avulla suussa. Riittävän pitkään kun ruisleipää jauhaa suussa niin se alkaa maistua makealle. Syljen amylaasi pilkkoo ruisleivän tärkkelystä sokereiksi.

      • Anonyymi

        Yleiskoneko muka kypsentään riisipuuron. Kaikenlaista olen kuullut ja lukenut, mutta tämä vasta huippu vitsi on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yleiskoneko muka kypsentään riisipuuron. Kaikenlaista olen kuullut ja lukenut, mutta tämä vasta huippu vitsi on.

        Tässä on kyseinen yleiskone. Ei kai induktiokuumennus ole mitään kovin ihmeellistä teknologiaa.

        ”Tarkan induktiolämmitystekniikan avulla voit hallita lämpötiloja asteiden 20 °C-180 °C välillä 1°C:n välein, mikä tekee Cooking Chef XL:stä täydellisen laitteen kaikkein tarkimpienkin leivontavaiheiden suorittamiseen.”

        https://www.stockmann.com/kenwood-cooking-chef-xl--yleiskone/11720902973.html?srsltid=AfmBOoqmlu7yMXTGC9U32Yrtsk8xJW2EDUShmbUBijsjUQgL40Iu91AhIV8


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tässä on kyseinen yleiskone. Ei kai induktiokuumennus ole mitään kovin ihmeellistä teknologiaa.

        ”Tarkan induktiolämmitystekniikan avulla voit hallita lämpötiloja asteiden 20 °C-180 °C välillä 1°C:n välein, mikä tekee Cooking Chef XL:stä täydellisen laitteen kaikkein tarkimpienkin leivontavaiheiden suorittamiseen.”

        https://www.stockmann.com/kenwood-cooking-chef-xl--yleiskone/11720902973.html?srsltid=AfmBOoqmlu7yMXTGC9U32Yrtsk8xJW2EDUShmbUBijsjUQgL40Iu91AhIV8

        Juuri tämä kone on kyseessä. Riisipuuroa suurempi etu tällä koneella on lämmitettävien emulsiokastikkeiden teossa. Hollandaise- ja Béarnaisekastikkeesta tulee aina täydellinen kun koneella saa lämmön asteen tarkkuudella oikein ja kone vispaa kastikkeen kuohkeaksi. Kastike ei koskaan juoksetu ja pala pohjaan.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        Juuri tämä kone on kyseessä. Riisipuuroa suurempi etu tällä koneella on lämmitettävien emulsiokastikkeiden teossa. Hollandaise- ja Béarnaisekastikkeesta tulee aina täydellinen kun koneella saa lämmön asteen tarkkuudella oikein ja kone vispaa kastikkeen kuohkeaksi. Kastike ei koskaan juoksetu ja pala pohjaan.

        Onkohan kivaa elää mielikuvitusmaailmassa+


      • Anonyymi kirjoitti:

        Onkohan kivaa elää mielikuvitusmaailmassa

        No, kai se on mielikuvitusmaailma sekin, jos kuvittelee, ettei Stockmannilla tai Verkkokaupassa myytävää Kenwood Cooking Chefiä ole olemassa 😆


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onkohan kivaa elää mielikuvitusmaailmassa

        Googlaaminen ja trollaaminen on halpaa lystiä!


    • Anonyymi

      Vesi hauteessa lämpötila pysyy tasaisena unissakin, lämpötilaa voi tarkkailla vaikka infrapunamittarilla. Puurokattilassa voi tehdä muitakin maitorukia vesihauteessa.

      Lehdessä joku kypsensi lihaa tiskialtaassa vajaassa 58 C, vaihtoi aina vettä. Aromipesässä tms sekin olisi järkevämpää.

      • Anonyymi

        Sous vide -sirkulaattori ei paljoa maksa. Saa säädettyä veden lämpötilan asteen tarkkuudella.

        Kuinka aromipesässä saa kontrolloitua lämpötilaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sous vide -sirkulaattori ei paljoa maksa. Saa säädettyä veden lämpötilan asteen tarkkuudella.

        Kuinka aromipesässä saa kontrolloitua lämpötilaa?

        Ei taida paljon ehtiä jäähtymään tai jos jäähtyy vaikka 57>54 niin ei merkitystä. Kannattaa tietysti mitata ainakin ensimmäisellä kerralla kuinka hyvin lämpö pysyy.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mies, miksi et vaikuta halukkaalta?

      Ihmeellistä käytöstä mieheltä. Toki et ole mikään teinipoika enää.
      Ikävä
      123
      2558
    2. 135
      1964
    3. Terveystalon lääkärit ylilaskuttaneet

      Tämän pörriäiset osaavat, laskuttamisen. Terveystalo myöntää asian. https://www.hs.fi/suomi/art-2000011134269.html "K
      Maailman menoa
      115
      1291
    4. Ikävä on häntä

      Josta on tullut niin tärkeä ja rakas. Olisinko onnellinen hänen kanssaan. Ne rakastavat silmät jotka mua katsoo aina jos
      Ikävä
      63
      1286
    5. En kai koskaan saa sinua

      Koska et usko että riitäisit minulle. Olet aina pitänyt itseäsi liian risana ja heikkona. Katkot korkeutesi, ja poraat k
      Ikävä
      77
      1141
    6. HESARI: Kahden Pasin pankki OmaSp

      Toinen entinen työntekijä sanoi, että Turtio oli organisaatiossa “Jumalasta seuraava, ylöspäin” https://www.hs.fi/visio
      Seinäjoki
      27
      1133
    7. Minkä kultakimpaleen

      Menetän jos en saa häntä. Joku muu saisi nauttia siitä hellyydestä, huumorista ja intohimosta. Ehkä hän ymmärtää nyt mik
      Ikävä
      35
      1122
    8. Tykkäsit nainen

      Aina eniten lähetyssaarnaajassa, muistan miten nautit!😎😚 meidän pitää päästä vielä kokemaan se.
      Ikävä
      45
      1089
    9. Janne Ahonen E R O A A

      Taas 2 lasta jää vaille ehjää perhettä!
      Kotimaiset julkkisjuorut
      96
      1053
    10. Kerroppas nyt

      M mies, että kenestä sinä oikein tykkäät, niin saadaan tämä asia muillekin selväksi 😉
      Ikävä
      84
      1048
    Aihe