Perunatuuvingin valmistamisessa on perunasosetta pidettävä +50 asteeen lämpötilassa. Ainakin tavallisessa uunissa lämpötila vaihtelee paljon, kun uuni kytkee lämmitystä pois ja päälle.
Mistä +50 asteen tasainen lämpötila?
10
199
Vastaukset
Minulla on Kenwoodin Cooking Chef yleiskone, jonka astia lämpenee asteen tarkkuudella ja kone sekoittaa ruokaa säädetyin väliajoin. Tulee hyvä riisipuuro kun säätää lämmön 98C ja sekoitus 15 sek välein. Puuro ei kiehu yli tai pala pohjaan. Perunasose imeltyy varmasti ja tarkasti. Vähän halvempi ja tarkka ratkaisu olisi sous vide.
Sanoisin, että sähköuuni sopii myös. Alfa-amylaasin optimilämpö on 72-75C, joten pitäisi toimia matalassa lämmössä ja tarvittaessa luukku vähän raollaan. Yli 75C:ssä amylaasi inaktivoituu. Reilusti alle 75C:ssä se pilkkoo tärkkelystä, mutta hitaammin. Reaktion huomaa myös syljen avulla suussa. Riittävän pitkään kun ruisleipää jauhaa suussa niin se alkaa maistua makealle. Syljen amylaasi pilkkoo ruisleivän tärkkelystä sokereiksi.- Anonyymi
Yleiskoneko muka kypsentään riisipuuron. Kaikenlaista olen kuullut ja lukenut, mutta tämä vasta huippu vitsi on.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Yleiskoneko muka kypsentään riisipuuron. Kaikenlaista olen kuullut ja lukenut, mutta tämä vasta huippu vitsi on.
Tässä on kyseinen yleiskone. Ei kai induktiokuumennus ole mitään kovin ihmeellistä teknologiaa.
”Tarkan induktiolämmitystekniikan avulla voit hallita lämpötiloja asteiden 20 °C-180 °C välillä 1°C:n välein, mikä tekee Cooking Chef XL:stä täydellisen laitteen kaikkein tarkimpienkin leivontavaiheiden suorittamiseen.”
https://www.stockmann.com/kenwood-cooking-chef-xl--yleiskone/11720902973.html?srsltid=AfmBOoqmlu7yMXTGC9U32Yrtsk8xJW2EDUShmbUBijsjUQgL40Iu91AhIV8 Anonyymi kirjoitti:
Tässä on kyseinen yleiskone. Ei kai induktiokuumennus ole mitään kovin ihmeellistä teknologiaa.
”Tarkan induktiolämmitystekniikan avulla voit hallita lämpötiloja asteiden 20 °C-180 °C välillä 1°C:n välein, mikä tekee Cooking Chef XL:stä täydellisen laitteen kaikkein tarkimpienkin leivontavaiheiden suorittamiseen.”
https://www.stockmann.com/kenwood-cooking-chef-xl--yleiskone/11720902973.html?srsltid=AfmBOoqmlu7yMXTGC9U32Yrtsk8xJW2EDUShmbUBijsjUQgL40Iu91AhIV8Juuri tämä kone on kyseessä. Riisipuuroa suurempi etu tällä koneella on lämmitettävien emulsiokastikkeiden teossa. Hollandaise- ja Béarnaisekastikkeesta tulee aina täydellinen kun koneella saa lämmön asteen tarkkuudella oikein ja kone vispaa kastikkeen kuohkeaksi. Kastike ei koskaan juoksetu ja pala pohjaan.
- Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
Juuri tämä kone on kyseessä. Riisipuuroa suurempi etu tällä koneella on lämmitettävien emulsiokastikkeiden teossa. Hollandaise- ja Béarnaisekastikkeesta tulee aina täydellinen kun koneella saa lämmön asteen tarkkuudella oikein ja kone vispaa kastikkeen kuohkeaksi. Kastike ei koskaan juoksetu ja pala pohjaan.
Onkohan kivaa elää mielikuvitusmaailmassa+
Anonyymi kirjoitti:
Onkohan kivaa elää mielikuvitusmaailmassa
No, kai se on mielikuvitusmaailma sekin, jos kuvittelee, ettei Stockmannilla tai Verkkokaupassa myytävää Kenwood Cooking Chefiä ole olemassa 😆
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Onkohan kivaa elää mielikuvitusmaailmassa
Googlaaminen ja trollaaminen on halpaa lystiä!
- Anonyymi
Vesi hauteessa lämpötila pysyy tasaisena unissakin, lämpötilaa voi tarkkailla vaikka infrapunamittarilla. Puurokattilassa voi tehdä muitakin maitorukia vesihauteessa.
Lehdessä joku kypsensi lihaa tiskialtaassa vajaassa 58 C, vaihtoi aina vettä. Aromipesässä tms sekin olisi järkevämpää.- Anonyymi
Sous vide -sirkulaattori ei paljoa maksa. Saa säädettyä veden lämpötilan asteen tarkkuudella.
Kuinka aromipesässä saa kontrolloitua lämpötilaa? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sous vide -sirkulaattori ei paljoa maksa. Saa säädettyä veden lämpötilan asteen tarkkuudella.
Kuinka aromipesässä saa kontrolloitua lämpötilaa?Ei taida paljon ehtiä jäähtymään tai jos jäähtyy vaikka 57>54 niin ei merkitystä. Kannattaa tietysti mitata ainakin ensimmäisellä kerralla kuinka hyvin lämpö pysyy.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mies, miksi et vaikuta halukkaalta?
Ihmeellistä käytöstä mieheltä. Toki et ole mikään teinipoika enää.1232558- 1351964
Terveystalon lääkärit ylilaskuttaneet
Tämän pörriäiset osaavat, laskuttamisen. Terveystalo myöntää asian. https://www.hs.fi/suomi/art-2000011134269.html "K1151291Ikävä on häntä
Josta on tullut niin tärkeä ja rakas. Olisinko onnellinen hänen kanssaan. Ne rakastavat silmät jotka mua katsoo aina jos631286En kai koskaan saa sinua
Koska et usko että riitäisit minulle. Olet aina pitänyt itseäsi liian risana ja heikkona. Katkot korkeutesi, ja poraat k771141HESARI: Kahden Pasin pankki OmaSp
Toinen entinen työntekijä sanoi, että Turtio oli organisaatiossa “Jumalasta seuraava, ylöspäin” https://www.hs.fi/visio271133Minkä kultakimpaleen
Menetän jos en saa häntä. Joku muu saisi nauttia siitä hellyydestä, huumorista ja intohimosta. Ehkä hän ymmärtää nyt mik351122Tykkäsit nainen
Aina eniten lähetyssaarnaajassa, muistan miten nautit!😎😚 meidän pitää päästä vielä kokemaan se.451089- 961053
Kerroppas nyt
M mies, että kenestä sinä oikein tykkäät, niin saadaan tämä asia muillekin selväksi 😉841048