Välipala töissä

Kaunismieli8

Mitä voisi vhh:lla napostella tässä työn lomassa? En oikein välitä kasviksista lukuunottamatta hedelmiä esim omena jne. Pitäisi käydä kaupassa tässä päivällä ja jotain pitäisi keksiä välipalaksi?

63

1569

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • syödä kunnon ruokaa?

      Mielestäni olisi parempi keskittyä 3-4 kunnolliseen ateriaan/välipalaan eikä miettiä mitä napostella.
      Jos aloittelet VHHta pienillä hiilareilla, unohda hedelmät joksikin aikaa, jos olet jo pidempään ollut VHH-ruokavaliolla, niin silloin varmaan jo tiedätkin kuinka paljon hiilareita päivässä siedät.
      Jotkut syövät leipäjuustoa, itse tehtyä hedelmärahkaa, ja löytyyhän noit juttuja täältäkin monia.

      Miten ajattelit VHHta noudattaa jos et kasviksista pidä ja ilmeisesti et niitä juuri aio syödä? Mistä saat vitamiinit, hivenaineet ja liukoiset kuidut?

      • joka ei

        välitä kasviksista.Mulle se onkin aika haastavaa tää laihduttaminen kun mieluiten söisin lihaa,leipää,puuroja ja hedelmiä.Olen lukenut teidän mietteitä ja muiltakin sivustoilta mutta en ole vielä päättänyt minkä laihdutustavan valitsen.Kasvikset ei vaan kertakaikkiaan maistu.


      • kasvista
        joka ei kirjoitti:

        välitä kasviksista.Mulle se onkin aika haastavaa tää laihduttaminen kun mieluiten söisin lihaa,leipää,puuroja ja hedelmiä.Olen lukenut teidän mietteitä ja muiltakin sivustoilta mutta en ole vielä päättänyt minkä laihdutustavan valitsen.Kasvikset ei vaan kertakaikkiaan maistu.

        Kasvisten käyttöön voi opetella vähitellen. Vähärasvaisessa ruokavaliossa kuivien kasvisten syöminen tuntui usein pakkopullalta, mutta sopivan rasvaisessa seurassa ne vain piristävät kokonaisuutta.

        Pari keitettyä kananmunaa ja kurkunpätkä säilyvät lämpimässäkin. Munavoita, pari kinkkusiivua, kurkkua ja paprikaa evääksi työpaikan jääkaappiin, jos sellainen sattuu olemaan käytettävissä. Onhan noita vaihtoehtoja, oman maun mukaan kannattaa mennä.

        Jos kaupasta pitää saada jotain nopeaa, valmista ja siistiä, niin vaikka osta vaikka kunnon vissy (riittävästi kivennäisaineita, eikä mikään light) ja pähkinäpussi.

        Varsinkin jos laihduttaa, kannattaa syödä kunnon ateriat säännöllisesti ja jättää napostelut (esim. pähkinät) kokonaan pois. Jos ei mitään muuta ole saatavilla kuin pähkinöitä, niin vetää niitä sitten runsaasti kerralla, eikä napostele tuntien ajan. Ei kannata pitää insuliinia koholla pitkiä aikoja popsimalla jotain pientä jatkuvasti.


      • voi kuvitella
        joka ei kirjoitti:

        välitä kasviksista.Mulle se onkin aika haastavaa tää laihduttaminen kun mieluiten söisin lihaa,leipää,puuroja ja hedelmiä.Olen lukenut teidän mietteitä ja muiltakin sivustoilta mutta en ole vielä päättänyt minkä laihdutustavan valitsen.Kasvikset ei vaan kertakaikkiaan maistu.

        VHHta ilman moninaisia kasviksia.
        Ei maistu vai et tykkää, kumpaa tarkoitat?


      • Denex
        voi kuvitella kirjoitti:

        VHHta ilman moninaisia kasviksia.
        Ei maistu vai et tykkää, kumpaa tarkoitat?

        "Mitä voisi vhh:lla napostella tässä työn lomassa?"
        Suklaa on hyvää ja edullista. Se sisältää hyviä proteiinejä (jotka antavat aivoille energiaa), tärkkelystä, sokeria ja rasvaa.


      • provoilija.
        Denex kirjoitti:

        "Mitä voisi vhh:lla napostella tässä työn lomassa?"
        Suklaa on hyvää ja edullista. Se sisältää hyviä proteiinejä (jotka antavat aivoille energiaa), tärkkelystä, sokeria ja rasvaa.

        iski jälleen.
        Suklaa ei todellakaan ole hyvä vaihtoehto.

        Mistä löytyy faktaa kahteen seuraavaan väitteeseesi?
        - Proteiinit antaa aivoille energiaa.
        - Mihin VHHlla tarvitaan tärkkelystä tai sokeria.


      • jahasss
        provoilija. kirjoitti:

        iski jälleen.
        Suklaa ei todellakaan ole hyvä vaihtoehto.

        Mistä löytyy faktaa kahteen seuraavaan väitteeseesi?
        - Proteiinit antaa aivoille energiaa.
        - Mihin VHHlla tarvitaan tärkkelystä tai sokeria.

        Suklaasta on huhuja, että se parantaa aivojen toimintaa. Onhan tuo hieman kummallista, että Denexiä haukutaan, kun itse olen kuiteski monessa mielessä samaa mieltä.

        Haistakaa pitkät p:t vaikuttaa Denex asiantuntevammalta kuin Kiril. Kiril höpöttää eläinrasvoista. Eipä täällä palstalla ole parempiakaan tyyppejä kuin Denexhor.


      • tummasta suklaasta
        jahasss kirjoitti:

        Suklaasta on huhuja, että se parantaa aivojen toimintaa. Onhan tuo hieman kummallista, että Denexiä haukutaan, kun itse olen kuiteski monessa mielessä samaa mieltä.

        Haistakaa pitkät p:t vaikuttaa Denex asiantuntevammalta kuin Kiril. Kiril höpöttää eläinrasvoista. Eipä täällä palstalla ole parempiakaan tyyppejä kuin Denexhor.

        ei mistään sokerisesta maitosuklaasta, pieni ero tuotteissa.


      • Kiril
        jahasss kirjoitti:

        Suklaasta on huhuja, että se parantaa aivojen toimintaa. Onhan tuo hieman kummallista, että Denexiä haukutaan, kun itse olen kuiteski monessa mielessä samaa mieltä.

        Haistakaa pitkät p:t vaikuttaa Denex asiantuntevammalta kuin Kiril. Kiril höpöttää eläinrasvoista. Eipä täällä palstalla ole parempiakaan tyyppejä kuin Denexhor.

        aivot tarvitsevat sokeria ja tärkkelystä, eli hiilihydraatteja? Tätä en ymmärrä tällä vähähiilihydraattisella palstalla edes Denexin kirjoittamana, ellei hän perustele sitä.


      • Tepi
        Kiril kirjoitti:

        aivot tarvitsevat sokeria ja tärkkelystä, eli hiilihydraatteja? Tätä en ymmärrä tällä vähähiilihydraattisella palstalla edes Denexin kirjoittamana, ellei hän perustele sitä.

        Toiminee rasvalla??


      • Kiril
        Tepi kirjoitti:

        Toiminee rasvalla??

        aivot toimivat rasvalla, mutta jos ne saavat vain Tepin tapaan sokereita jam hiilihydraatteja ja muffinsseja kevyinä herkkuina niin kyllä ne surkastuu ja teksti on tuon näköistä.


      • mainita
        Tepi kirjoitti:

        Toiminee rasvalla??

        että kilolla voita.

        Mutta mitäpä muutenkaan tietäisit. Esimerkiksi sitä että aivot ei toimi rasvalla.


      • Tepi
        Kiril kirjoitti:

        aivot toimivat rasvalla, mutta jos ne saavat vain Tepin tapaan sokereita jam hiilihydraatteja ja muffinsseja kevyinä herkkuina niin kyllä ne surkastuu ja teksti on tuon näköistä.

        Et näköjään rasva-aivoillasi ymmärrä lukemaasi.

        PS. näytätkö Kiril siltä kuin tiistai 4:n dokumentin 485-kiloinen mies? Se ei oikeasti varmaan siis painanut sinun mielestäsi kuin 25 kiloa, kun rasva on kevyttä??? Hyvin kellui uima-altaassakin :)


      • Kiril
        Tepi kirjoitti:

        Et näköjään rasva-aivoillasi ymmärrä lukemaasi.

        PS. näytätkö Kiril siltä kuin tiistai 4:n dokumentin 485-kiloinen mies? Se ei oikeasti varmaan siis painanut sinun mielestäsi kuin 25 kiloa, kun rasva on kevyttä??? Hyvin kellui uima-altaassakin :)

        että Tepin aivot eivät ole saaneet rasvaa. Mene nyt ihmeessä tekemään niitä muffinsseja, joita kehuit niin kevyiksi herkuiksi että ihan pahaa tekee.


      • tytsy--
        mainita kirjoitti:

        että kilolla voita.

        Mutta mitäpä muutenkaan tietäisit. Esimerkiksi sitä että aivot ei toimi rasvalla.

        pystyvät käyttämään energialähteenään ainoastaan glukoosia... anti-insulinergiset hormonit (glukanoni, kasvuhormoni, adrenaliini ja kortisoli) alkavat pilkkoa kudoksia glukoosin puutteessa . glukoosi on varastoitunut erityisesti maksaan ja lihaskudoksiin glukagoniksi, hormonit pilkkovat myös rasvakudosta glyseroliksi ja rasvahapoiksi, aivot voivat käyttää hätätilassa ravintonaan ketoneja joita elimistö valmistaa rasvasta...
        t. ihmisen fysiologia pääsykoekirjana! ;)


      • oikein mielellään
        tytsy-- kirjoitti:

        pystyvät käyttämään energialähteenään ainoastaan glukoosia... anti-insulinergiset hormonit (glukanoni, kasvuhormoni, adrenaliini ja kortisoli) alkavat pilkkoa kudoksia glukoosin puutteessa . glukoosi on varastoitunut erityisesti maksaan ja lihaskudoksiin glukagoniksi, hormonit pilkkovat myös rasvakudosta glyseroliksi ja rasvahapoiksi, aivot voivat käyttää hätätilassa ravintonaan ketoneja joita elimistö valmistaa rasvasta...
        t. ihmisen fysiologia pääsykoekirjana! ;)

        ja jopa 80% niiden käyttämästä energiasta voi tulla ketoneina. Piristyminen ja virkeys paaston tai VHHn alussa johtuu juuri siitä, että aivot alkavat toimimaan myös ketonien avulla.
        Kyse ei siis ole mistään hätätilasta.
        Hätätila on silloin kun syödään liikaa hiilihydraattia ja elimistö alkaa tässä shokissa tuottamaan insuliinia jotta elimistö ei mene myrkytystilaan.


      • hohohohoooo
        oikein mielellään kirjoitti:

        ja jopa 80% niiden käyttämästä energiasta voi tulla ketoneina. Piristyminen ja virkeys paaston tai VHHn alussa johtuu juuri siitä, että aivot alkavat toimimaan myös ketonien avulla.
        Kyse ei siis ole mistään hätätilasta.
        Hätätila on silloin kun syödään liikaa hiilihydraattia ja elimistö alkaa tässä shokissa tuottamaan insuliinia jotta elimistö ei mene myrkytystilaan.

        Tää on kyllä hauska palsta! Kaikenmaailman maallikot kumoavat jopa ammattikirjallisuuden esittämät faktat! On sinänsä ihan mielenkiintoista, että ravinto aiheuttaa näin paljon fanaattista väittelyä ja riitelyä. Kaikki ovat mielestään oikeassa, ja juuri se oma ruokavalio on se ainoa oikea, jota kaikkien muidenkin pitäisi noudattaa.


      • nähtävä
        hohohohoooo kirjoitti:

        Tää on kyllä hauska palsta! Kaikenmaailman maallikot kumoavat jopa ammattikirjallisuuden esittämät faktat! On sinänsä ihan mielenkiintoista, että ravinto aiheuttaa näin paljon fanaattista väittelyä ja riitelyä. Kaikki ovat mielestään oikeassa, ja juuri se oma ruokavalio on se ainoa oikea, jota kaikkien muidenkin pitäisi noudattaa.

        virallisterveelistä ruokavaliota noudattavien mielestä se on ainut oikea tapa ja tänne tarvii sen takia tulla fanaattisesti häiriköimään.

        Ja kolme päivää sullakin kesti tajuta viestin sisältö, vaikka selvästi etvieläkään tiedä ketoneista mitään.

        Missä kohtaa olen sanonut että VHH on kaikille oikea tapa?


      • satunnainen kävijä
        nähtävä kirjoitti:

        virallisterveelistä ruokavaliota noudattavien mielestä se on ainut oikea tapa ja tänne tarvii sen takia tulla fanaattisesti häiriköimään.

        Ja kolme päivää sullakin kesti tajuta viestin sisältö, vaikka selvästi etvieläkään tiedä ketoneista mitään.

        Missä kohtaa olen sanonut että VHH on kaikille oikea tapa?

        Tarkennan, että en ole kirjoittanut tähän ketjuun enkä tälle palstalle yhtään mitään muuta kuin tuon hihihii-hohohooo viestin. Olen satunnainen lueskelija, joka yleensä ei jaksa kirjotella yhtään mitään, vaikka joskus mieli tekisikin:).

        Ihan oikeasti mua vain huvitti ihan kympillä eilen lukea näitä kirjoituksia, joissa ihmiset fanattisesti uskovat asiaansa. Eikä siinä mitään, jatkakaa vain.

        Minä hihittelen jatkossa ihan hiljaa täällä taustalla:)


      • ruuassa
        satunnainen kävijä kirjoitti:

        Tarkennan, että en ole kirjoittanut tähän ketjuun enkä tälle palstalle yhtään mitään muuta kuin tuon hihihii-hohohooo viestin. Olen satunnainen lueskelija, joka yleensä ei jaksa kirjotella yhtään mitään, vaikka joskus mieli tekisikin:).

        Ihan oikeasti mua vain huvitti ihan kympillä eilen lukea näitä kirjoituksia, joissa ihmiset fanattisesti uskovat asiaansa. Eikä siinä mitään, jatkakaa vain.

        Minä hihittelen jatkossa ihan hiljaa täällä taustalla:)

        ei ole mitään fanaattista. Monelle se on ainut tapa päästä eroon mahanväänteistä ja monista muista oireista.
        Mutta jatka sinä vain käsiteltyjen hiilarien ja lisäaineiden syöntiä jos kerran siihen vielä pystyt.


      • satunnainen kävijä
        ruuassa kirjoitti:

        ei ole mitään fanaattista. Monelle se on ainut tapa päästä eroon mahanväänteistä ja monista muista oireista.
        Mutta jatka sinä vain käsiteltyjen hiilarien ja lisäaineiden syöntiä jos kerran siihen vielä pystyt.

        Sait vielä minut kirjoittamaan yhden viestin:)

        Mistä sinä sitten päättelit että minä syön "käsiteltyjä hiilareita ja lisäaineita"? Siitäkö kun naureskelin näille viesteille? Itse asiassa syön tällä hetkellä proteiinipainotteisesti ja vältän turhia hiilareita. Se ei silti estä huvittumasta tän palstan kirjoituksia lukiessa:)

        Heippati hei, tämä typy häipyy nyt.


      • Anonyymi
        tytsy-- kirjoitti:

        pystyvät käyttämään energialähteenään ainoastaan glukoosia... anti-insulinergiset hormonit (glukanoni, kasvuhormoni, adrenaliini ja kortisoli) alkavat pilkkoa kudoksia glukoosin puutteessa . glukoosi on varastoitunut erityisesti maksaan ja lihaskudoksiin glukagoniksi, hormonit pilkkovat myös rasvakudosta glyseroliksi ja rasvahapoiksi, aivot voivat käyttää hätätilassa ravintonaan ketoneja joita elimistö valmistaa rasvasta...
        t. ihmisen fysiologia pääsykoekirjana! ;)

        Glukoosi varastoituu maksassa glykogeeniksi. Glukagoni on peptidihormoni ja sillä on katabolinen vaikutus elimistössä , minkä vuoksi se nostaa veren glukoosipitoisuutta. Jatka opiskelua.


    • Anonyymi

      Vhh:sta en tiedä mutta vuosikymmeniä sitten eräs Atkinsia noudattanut kaveri piti metwurstipötköä pöytälaatikossaan ja jyrsi siitä hiukopalaa silloin kun siltä tuntui. Sehän onkin terveellinen välipala, se sisältää vain rasvaa, proteiinia ja suolaa. Ei mitään epäterveellisiä hiilihydraatteja sun muita kuituja.

    • Anonyymi

      "Suklaa on hyvää ja edullista."

      Totta. Varsinkin se on hyvää ja lihottavaa.

      "Se sisältää hyviä proteiinejä (jotka antavat aivoille energiaa)."

      Aivojen tehontarve on 20 wattia ja hapentarve on mittava kokoa ajan, evätkä aivot siinä mielessä lepää edes nukkuessa. Nukkuessa aivojen plakkia pyritään poistamaan, ja elintoimintoja on ylläpidettävä. Aivoista poiketen keho käyttää polttoaineinaan sokereita, rasvaa ja aminohappoja (proteiinia), joista neuronit voivat käyttää energialähteenään vain glukoosia. Lihakset tulevat toimeen lyhyehköjä aikoja ilman happea, mutta aivosolut kuolevat hapen puutteeseen.

      Aivoilla ei ole omia energiavarastoja. Ne tarvitsevat jatkuvasti ravinnokseen glukoosia eli rypälesokeria, jota niille kropassa valmistetaan. Jos elimistössä ei ole glukoosia saatavilla, aivot voivat korvata suurehkon osan energiantarpeestaan ketoaineilla. Tämän lisäksi maksa voi valmistaa glukoosia varastorasvasta tai proteiinista lihaskudosta purkamalla. Kukaan ei halua purkaa lihasvarastojaan, sillä se on äärimmäisen typerää tai pakkotila.

      On siis väärin väittää, että suklaa sisältäisi aivoille hyvää proteiinia, sillä aivot eivät sellaista tunnista.

      Suklaa ja raakakaakao ovat (rajoitetusti) monipuolisia ja erinomaisia energianlähteitä tilanteissa, joissa ravintoa pitää pakata energiatehokkaasti pieneen tilaan. Vähäkaloriseen diettiin ne sopivat vain huonosti.

    • Anonyymi

      "kaveri piti metwurstipötköä pöytälaatikossaan ja jyrsi siitä hiukopalaa silloin kun siltä tuntui. Sehän onkin terveellinen välipala, se sisältää vain rasvaa, proteiinia ja suolaa. Ei mitään epäterveellisiä hiilihydraatteja sun muita kuituja."

      Mikään runsasrasvainen ei ole järkevä vaihtoehto laihduttajalle.

      Mitkään "hiilihyrdaatit" eivät ole epäterveeellisiä, kenellekään. Muun muassa kasviksissa, vihanneksisssa, juureksissa, hedelmissä ja marjoissa energia on pääasiassa hiilihydraatteina. Laihduttajan tietenkin kannattaa vältää puhdistettuja sokereita (joita on m.m. nameissa).

      Ovatko "kuidut" terveellisiä tai epäterveellisiä tai vaikutuksettomia on suuresti kiistanalaista. Se tiedetään että jos "kuiduista" on jotain hyötyä, niin se on hyvin minimaalista ja sekin hyöty kohdistuu minimaaliseen osaan populaatiota.

      Ovatko lisätyt rasvat/öljyt terveellisiä tai epäterveellisiä on suuresti kiistanalaista. Se on selvää, että kun hyvin epäterveelliseen rasvaan sekoitetaan vain pikkuisen vähemmän epäterveellistä öljyä, niin sekoiteesta ei tule terveellistä van siitä tulee vain pikkuista vähäisemmässä määrässä epätervellistä kuin mitä se hyvin epäterveeellinen rasva yksinään on.

    • Anonyymi

      "Ovatko "kuidut" terveellisiä tai epäterveellisiä tai vaikutuksettomia on suuresti kiistanalaista. Se tiedetään että jos "kuiduista" on jotain hyötyä, niin se on hyvin minimaalista ja sekin hyöty kohdistuu minimaaliseen osaan populaatiota."

      Huttua! Kyllä kuitujen tiedetään olevan terveellisiä erityisesti vatsalle, vrt. mm. beetaglukaani ja inuliini sekä muut liukenevat tai liukenemattomat kuidut.

      Voit toki vastineeksi linkittää yhdenkin artikkelin, jossa kuidut todetaan epäterveellisiksi.

      "Ovatko lisätyt rasvat/öljyt terveellisiä tai epäterveellisiä on suuresti kiistanalaista."

      Mm. oliiviöljyn, pellavaöljyn, camelinaöljyn ja saksanpähkinäöljyn tiedetään olevan terveellisiä. Mistään muusta ei ole näyttöä.

      "Se on selvää, että kun hyvin epäterveelliseen rasvaan sekoitetaan vain pikkuisen vähemmän epäterveellistä öljyä, niin sekoiteesta ei tule terveellistä van siitä tulee vain pikkuista vähäisemmässä määrässä epätervellistä kuin mitä se hyvin epäterveeellinen rasva yksinään on."

      Aha, ok.

      • Anonyymi

        "kuitujen tiedetään olevan terveellisiä erityisesti"

        Kuitujen terveydellisyyteen liittyviä markkinointiväitteitä ovat aikain saatossa olleet muun muassa: Suolen terveysriskien vähentäminen; kohontuneen LDL-kolesterolin riskin alentaminen, painonnousun ja lihavuuden riskin vähentäminen, sydän- ja verisuonisairauksien riskien vähentäminen, sepelvaltimotaudin riskin vähentäminen, vähentää kuolleisuusriskejä, useiden syöpien riskien vähentäminen, aivohalvauksen riskin vähentäminen, tyypin 2 diabeteksen riskin vähentäminen, onnistuneen ikääntymisen todennäköisyyden parantaminen. Ja mitä vielä. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6315720/

        Kun maallikko lukee lehtijuttua tai raporttia jossa mainitaan terveysriskin vähentäminen, tai joka viittaa terveyttä edistävän/tukevan todennäköisyyden paranemiseen, niin maallikko lähes poikkeuksetta ymmärtää sen niin, että kyseessä on asia jota ilman maallikko pian kuolee tai ainakin sairastuu vakavasti. Mutta riskit ja todennäköisyydet aina viittaavat määriteltyyn joukkoon ihmisiä joilla lähes aina on jokin tietty systemaattinen ongelma, ja terveysväittämä saadaan aikaan kun kotakin ainesta käyttävien koehenkilöiden ryhmässä muutamien koehenkilöiden terveydellinen tilanne muuttuu jonkin verran, ainakin juuri ja juuri sen verran että se numeerisesti/tilastollisesti erottuu ryhmän muiden koehenkilöiden tuloksista tai verrokkiryhmän tuloksista.

        Sen sijaan kun on kyseessä aines joka oikeasti on terveellinen, teyveyden kannalta tärkeä, ei puhuta riskeistä eikä todennäköisyyksistä. Kuten vitamiinit ja kivennäisaineet, tiedetään varmasti että aivan kaikki ihmiset tarvitsevat kaikkia niitä terveydellisistä syitä ja tiedetään että varmasti sairastuvat/kärsivät tai kuolevat jos eivät niitä saa tarvittavia määriä.


      • Anonyymi

        "Mm. oliiviöljyn, pellavaöljyn, camelinaöljyn ja saksanpähkinäöljyn tiedetään olevan terveellisiä. Mistään muusta ei ole näyttöä."

        Extraneitseellisellä oliiviöljyllä (EVOO) _mahdollisesti_ on kohonnutta verenpainetta hieman vähäntävä vaikutus, mutta jotta siitä olisi yksikölle terveydellistä etua niin yksilöllä pitää ensinnä olla kohonnut verenpaine: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5877547/ "Potential Health Benefits of Olive Oil and Plant Polyphenols" (huom: "potential" on suomenkiellellä 'mahdollinen', siis ei 'varma'). EVOO:lla on kohtuullinen antiseptinen vaikutus ihon vammojen hoidossa, ominaisuus joka on tiedetty varmuuudella jo tuhansien vuosien ajan.


    • Anonyymi

      "Kuitujen terveydellisyyteen liittyvää:"

      - suolen terveysriskien vähentäminen;
      - kohontuneen LDL-kolesterolin riskin alentaminen;
      - painonnousun ja lihavuuden riskin vähentäminen;
      - sydän- ja verisuonisairauksien riskien vähentäminen;
      - sepelvaltimotaudin riskin vähentäminen;
      - vähentää kuolleisuusriskejä;
      - useiden syöpien riskien vähentäminen;
      - aivohalvauksen riskin vähentäminen;
      - tyypin 2 diabeteksen riskin vähentäminen:
      - onnistuneen ikääntymisen todennäköisyyden parantaminen.

      Hienosti kattava lista, joten pitäisi siis - onpa sitten maallikko tai ravitsemus- ja lääketieteen ammattilainen - olla täysi idiootti ollakseen syömättä kuitupitoista ravintoa.

      Missä on SIIS linkitys yhteenkään artikkeliin, jossa kuidut todetaan epäterveellisiksi?

      "Extraneitseellisellä oliiviöljyllä (EVOO) _mahdollisesti_ on kohonnutta verenpainetta hieman vähäntävä vaikutus."

      Hienoa, hyvä alku!

      Lisäksi oliiviöljyä runsaasti eli yli 34 grammaa päivässä käyttävien ihmisten verisuonten sisäseinämä oli vähemmän paksuuntunut kuin oliiviöljyä vähemmän käyttäneillä. Runsas oliiviöljyn käyttö on siis hyödyllistä.

      https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17276438

      Jos tuo ei vielä vastaa kaikille kysymykseen, miksi pitäisi, verisuonen sisäseinämän 0,2 millimetrin suuruisen paksuuntumisen arvioidaan ennustavan 28 prosenttia suurempaa aivohalvauksen ja 31 prosenttia suurempaa sydäninfarktin riskiä.

      https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17276438

      Maallikon tai ammattilaisen pitäisi siis olla idiootti ollakseen käyttämättä oliiviöljyä! Sama koskee - vaihtelevassa mittakaavassa - kaikkia kertatyydyttymättömiä tai omega-3-sarjan rasvahappoja sisältäviä oljyjä.

      • Anonyymi

        Jokainen voi vihdoin unohtaa kovien rasvojen vaarallisuuden. Maailmalla on herätty, että todellisia pahiksia ovat hiilihydraatit. Kliinisen tutkimuksen ykkönen Mayo-klinikka on analysoinut, miten hiilihydraatit lisäävät verenpaine- ja sydäntautia. Jokaista 65g:n glygeemistä rasitusta (Glycemic load) kohden sydäntautien riski lisääntyy 44%. Käytännössä tämä tarkoittaa imeytyvien hiilihydraattien kokonaismäärää. ”Terveysruuat” leipä, pasta ja puuro sisältävät 70 g imeytyvää hiilihydraattia 100g ruoka-ainetta kohden. Virallisen suosituksen mukaan vähintään 50% tai jopa 60% kokonaisenergiasta tulisi saada hiilihydraateista. 2200 Kcal:n dieetissä se tarkoittaa vähintään 1100 Kcal, mikä puhtaaksi hiilihydraatiksi muutettuna tarkoittaa 250–300 g hiilihydraattia. Kaavion mukaan suositus lisää sydäntaudin riskiä yli viisinkertaiseksi. Että miten on THL, Sydäntautiliitto ja muut organisaatiot. Onko tässä tarkoitus vähentää väkeä oikein isolla kädellä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jokainen voi vihdoin unohtaa kovien rasvojen vaarallisuuden. Maailmalla on herätty, että todellisia pahiksia ovat hiilihydraatit. Kliinisen tutkimuksen ykkönen Mayo-klinikka on analysoinut, miten hiilihydraatit lisäävät verenpaine- ja sydäntautia. Jokaista 65g:n glygeemistä rasitusta (Glycemic load) kohden sydäntautien riski lisääntyy 44%. Käytännössä tämä tarkoittaa imeytyvien hiilihydraattien kokonaismäärää. ”Terveysruuat” leipä, pasta ja puuro sisältävät 70 g imeytyvää hiilihydraattia 100g ruoka-ainetta kohden. Virallisen suosituksen mukaan vähintään 50% tai jopa 60% kokonaisenergiasta tulisi saada hiilihydraateista. 2200 Kcal:n dieetissä se tarkoittaa vähintään 1100 Kcal, mikä puhtaaksi hiilihydraatiksi muutettuna tarkoittaa 250–300 g hiilihydraattia. Kaavion mukaan suositus lisää sydäntaudin riskiä yli viisinkertaiseksi. Että miten on THL, Sydäntautiliitto ja muut organisaatiot. Onko tässä tarkoitus vähentää väkeä oikein isolla kädellä?

        "Jokainen voi vihdoin unohtaa kovien rasvojen vaarallisuuden. "

        Mikään tuossa tekstissä ei viitannut edelliseen päätelmään. Kyse oli ainoastaan kuidun sekä oliivi- ja kertatyydyttymättömien ( omega-3) öljyjen terveellisyydestä.

        Haluatko panna linkkiä tulemaan tutkimuksesta, jossa kovat rasvat todetaan terveellisiksi ja että niitä suositellaan suurinä määrinä päivittäiseen ruokavalioon?


      • Anonyymi

        "Missä on SIIS linkitys yhteenkään artikkeliin, jossa kuidut todetaan epäterveellisiksi?"

        Ei siitäkään ole artikkelia jossa sinut todetaan epäterveeksi vaikka kaikki näkevät ylläolevasta höpötyksestäsi että et edes ymmärrä lukemaasi,

        Kuidut ovat vain yksi markkinointiväittämä. Nyt kun ihmiset ovat huomanneet ettei täysjyväviljatuotteita ahmimalla tulekaan yhtään terveemmäksi vaan vain lihoaa, niin on alkanut kaura rummutus, nyt on onneksi se ero, että uudet EU säännökset kieltävät esittämästä perustettomia terveydellisyys/terveys -väittämiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jokainen voi vihdoin unohtaa kovien rasvojen vaarallisuuden. Maailmalla on herätty, että todellisia pahiksia ovat hiilihydraatit. Kliinisen tutkimuksen ykkönen Mayo-klinikka on analysoinut, miten hiilihydraatit lisäävät verenpaine- ja sydäntautia. Jokaista 65g:n glygeemistä rasitusta (Glycemic load) kohden sydäntautien riski lisääntyy 44%. Käytännössä tämä tarkoittaa imeytyvien hiilihydraattien kokonaismäärää. ”Terveysruuat” leipä, pasta ja puuro sisältävät 70 g imeytyvää hiilihydraattia 100g ruoka-ainetta kohden. Virallisen suosituksen mukaan vähintään 50% tai jopa 60% kokonaisenergiasta tulisi saada hiilihydraateista. 2200 Kcal:n dieetissä se tarkoittaa vähintään 1100 Kcal, mikä puhtaaksi hiilihydraatiksi muutettuna tarkoittaa 250–300 g hiilihydraattia. Kaavion mukaan suositus lisää sydäntaudin riskiä yli viisinkertaiseksi. Että miten on THL, Sydäntautiliitto ja muut organisaatiot. Onko tässä tarkoitus vähentää väkeä oikein isolla kädellä?

        Tuo on suoraan Heikkiläs sivulta kaikkine asiavirheineen kopioitu viesti, jonka voi jättää omaan arvoonsa.


      • Anonyymi

        "Lisäksi oliiviöljyä runsaasti eli yli 34 grammaa päivässä käyttävien ihmisten verisuonten sisäseinämä oli vähemmän paksuuntunut kuin oliiviöljyä vähemmän käyttäneillä. Runsas oliiviöljyn käyttö on siis hyödyllistä."

        Runsas oliiviöljyn käyttö ei ole hyödyllistä. Runsas oliiviöljyn käyttö on epäterveeellistä.

        Tuossa linkkaamasssasi raportissa sanotaan että:

        "Oliiviöljyn kulutuksen ja kaulavaltimon IMT: n (tukkeutuman) välinen käänteinen yhteys saattaa viitata oliiviöljyn suojaavaan toimintaan kaulavaltimon ateroskleroosin kehittymistä vastaan henkilöillä, joilla on suuri kardiovaskulaarinen riski."

        Siis: A) "SAATTAA viitata" sekä B) "henkilöillä, JOILLA ON suuri kardiovaskulaarinen riski."

        Eli, maallikonkielellä: On mahdollista mutta ei varmaa, että oliiviöljyn massiivisesta käyttämisestä olisi jotain apua sille pienelle osalle ihmisistä joilla on suuri kardiovaskulaarinen riski (eli ihmisille jotka ovat pitkään tukkineet valtoimoitaan syömällä epäterveellisesti, muun muassa lisättyjä rasvoja). Mutta on myös mahdollista, tai suorastaan todennäköistä, että massiivinen oliiviöljyn käyttö aiheuttaa jotakin paljon paljon vakavampaa riskiä.

        P.o. "tutkimuksessa" koehenkilöiksi oli valittu yksinomaan henkilöitä joilla on suuri kardiovaskulaarinen riski. Ja kun heille "tutkimuksen" aikana syötettiin massiivinen määrä oliiviöljyä, niin tietenkin heillä muiden rasvojen/öljyjen käyttö väheni, mutta tämä on täysin sivuutettu "tutkimuksessa".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo on suoraan Heikkiläs sivulta kaikkine asiavirheineen kopioitu viesti, jonka voi jättää omaan arvoonsa.

        Onko Mayo-klinikka tehnyt virheitä?

        Mayo Clinic Proceedings: Innov Qual Outcomes. 2019 Mar; 3(1): 52–69.
        ”Coronary Heart Disease and Dietary Carbohydrate, Glycemic Index, and Glycemic Load: Dose-Response Meta-analyses of Prospective Cohort Studies”
        Geoffrey Livesey, PhD, BSc, RNutr, FRSM∗ and Helen Livesey, LLB
        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6410335/

        Jos perustaso hiilihydraatteja on 50 g/vrk, niin jokainen 65 g sen päälle lisää kertautuvasti CHD -riskiä 44%.

        Mitenkäs onko Käypä hoito porukalla virheelliset käsitykset?

        "Eripainos: Duodecim 2018;134:456–64, Reijo Laaksonen, Katariina Öörni, Matti Jauhiainen, Mika Hilvo, Petri T. Kovanen ja Juha Sinisalo

        Keramidit ja sepelvaltimotauti

        ”… Mielenkiintoista oli, että LDL-kolesterolin pitoisuuden suurentuessa sepelvaltimotautipotilaiden riskin ei havaittu suurentuvan vastaavasti, vaan kävi pikemminkin päinvastoin, sillä pienet LDLkolesterolipitoisuudet liittyivät suurempaan ja suuret pitoisuudet pienempään sydän- ja verisuonitautikuoleman riskiin….”

        Itse olen tavannut näissä merkeissä Zoran avainhenkilöt ja minulle tehtiin jo HERTTA-testi eli keramiditesti.

        Kannattaa tutustua Zora Biosciences Oy:n nettisivuihin tai Hertta-testin nettisivuihin. Uskon jo tässä vaiheessa, että Zoran tutkimukset kumoavat kolesterolihypoteesin kansainvälisestikin muutamassa vuodessa."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jokainen voi vihdoin unohtaa kovien rasvojen vaarallisuuden. Maailmalla on herätty, että todellisia pahiksia ovat hiilihydraatit. Kliinisen tutkimuksen ykkönen Mayo-klinikka on analysoinut, miten hiilihydraatit lisäävät verenpaine- ja sydäntautia. Jokaista 65g:n glygeemistä rasitusta (Glycemic load) kohden sydäntautien riski lisääntyy 44%. Käytännössä tämä tarkoittaa imeytyvien hiilihydraattien kokonaismäärää. ”Terveysruuat” leipä, pasta ja puuro sisältävät 70 g imeytyvää hiilihydraattia 100g ruoka-ainetta kohden. Virallisen suosituksen mukaan vähintään 50% tai jopa 60% kokonaisenergiasta tulisi saada hiilihydraateista. 2200 Kcal:n dieetissä se tarkoittaa vähintään 1100 Kcal, mikä puhtaaksi hiilihydraatiksi muutettuna tarkoittaa 250–300 g hiilihydraattia. Kaavion mukaan suositus lisää sydäntaudin riskiä yli viisinkertaiseksi. Että miten on THL, Sydäntautiliitto ja muut organisaatiot. Onko tässä tarkoitus vähentää väkeä oikein isolla kädellä?

        ”Terveysruuat leipä, pasta ja puuro sisältävät 70 g imeytyvää hiilihydraattia 100g ruoka-ainetta kohden."

        Yo. teksti on suoraan kopioitu Heikkilän FB-sivuilta.
        Finelin mukaan terveysruoka kaurapuurossa on 9 g hiilihydraatteja 100 g kohden, ei 70 g. Keitettyssä pastassakin vain 20g, leivissä 40-50g.
        Heikkilä ei joko ymmärrä mitä eroa on energiaprosenteilla ja grammoilla tai sitten hän tahallaan kirjoittaa puutaheinää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko Mayo-klinikka tehnyt virheitä?

        Mayo Clinic Proceedings: Innov Qual Outcomes. 2019 Mar; 3(1): 52–69.
        ”Coronary Heart Disease and Dietary Carbohydrate, Glycemic Index, and Glycemic Load: Dose-Response Meta-analyses of Prospective Cohort Studies”
        Geoffrey Livesey, PhD, BSc, RNutr, FRSM∗ and Helen Livesey, LLB
        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6410335/

        Jos perustaso hiilihydraatteja on 50 g/vrk, niin jokainen 65 g sen päälle lisää kertautuvasti CHD -riskiä 44%.

        Mitenkäs onko Käypä hoito porukalla virheelliset käsitykset?

        "Eripainos: Duodecim 2018;134:456–64, Reijo Laaksonen, Katariina Öörni, Matti Jauhiainen, Mika Hilvo, Petri T. Kovanen ja Juha Sinisalo

        Keramidit ja sepelvaltimotauti

        ”… Mielenkiintoista oli, että LDL-kolesterolin pitoisuuden suurentuessa sepelvaltimotautipotilaiden riskin ei havaittu suurentuvan vastaavasti, vaan kävi pikemminkin päinvastoin, sillä pienet LDLkolesterolipitoisuudet liittyivät suurempaan ja suuret pitoisuudet pienempään sydän- ja verisuonitautikuoleman riskiin….”

        Itse olen tavannut näissä merkeissä Zoran avainhenkilöt ja minulle tehtiin jo HERTTA-testi eli keramiditesti.

        Kannattaa tutustua Zora Biosciences Oy:n nettisivuihin tai Hertta-testin nettisivuihin. Uskon jo tässä vaiheessa, että Zoran tutkimukset kumoavat kolesterolihypoteesin kansainvälisestikin muutamassa vuodessa."

        Tutkimus ei kerro että "todellisia pahiksia ovat hiilihydraatit". Se kertoo siitä, että korkean glykeemisen indeksin ja -kuorman ruoat yhdistyvät huonompaan sydänterveyteen. Tämä tarkoittaa niitä paljon puhuttuja "höttöhiilareita", eli vaaleaa leipää, sokeripitoisia elintarvikkeita, valkoista riisiä jne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Terveysruuat leipä, pasta ja puuro sisältävät 70 g imeytyvää hiilihydraattia 100g ruoka-ainetta kohden."

        Yo. teksti on suoraan kopioitu Heikkilän FB-sivuilta.
        Finelin mukaan terveysruoka kaurapuurossa on 9 g hiilihydraatteja 100 g kohden, ei 70 g. Keitettyssä pastassakin vain 20g, leivissä 40-50g.
        Heikkilä ei joko ymmärrä mitä eroa on energiaprosenteilla ja grammoilla tai sitten hän tahallaan kirjoittaa puutaheinää.

        Ai sieltäkö se ja ilman linkkiä?

        Ruisjauhoissa lienee yli kuuskyt grammia hiilareita ja puurossa jopa 6grammia riipuen miten lienee vesipitoista. Sydänliitolla oli kyllä passelit mittayksikkö eli leipäpala ain tarkkaan palan kokoinen oli hänen painonsa mitä lieneekään.

        Lienee lääkintöviranomaisilla oikeat tiedot hukassa ku Herttanen sentään kertoi aivan toista ja ota huomioon notta kolesteroli Kovanenkin on allekirjoittaut sen.


    • Anonyymi

      "oliiviöljyä runsaasti eli yli 34 grammaa päivässä käyttävien ihmisten verisuonten sisäseinämä oli vähemmän paksuuntunut kuin oliiviöljyä vähemmän käyttäneillä"

      Terveellinen lisätty rasva/öljy on se joka jää syömättä.

      Kun vaihtaa epäterveeellisen aineksen toiseen epäterveeelliseen ainekseen tarkoittaa että edelleen nauttii epäterveeellistä ainesta. Juuri kuten itse selitit.

    • Anonyymi

      Mitä ihmeen "välipaloja"?

      Syöt kolme kertaa päivässä, aamiainen, päivällinen ja illallinen.

    • Anonyymi

      "Ei siitäkään ole artikkelia jossa sinut todetaan epäterveeksi vaikka kaikki näkevät ylläolevasta höpötyksestäsi että et edes ymmärrä lukemaasi."

      Tuolla ei ole mitään tekemistä terveyden kanssa, sillä (a) en ole julkisuuden henkilö, jonka tulisi julkistaa terveyttään koskevia tietoja ja (b) en ole väittänytkään olevani terve. Varmuudella kuitenkin ymmärrän lukemani samalla tasolla kuin sinä, tai paremmin.

      "Kuidut ovat vain yksi markkinointiväittämä."

      Se ei ole väittämä ja vasrinkaan mrkkinointiväittämä, vaan ihan faktaa, etkä ole vieläkään kyennyt osoittamaan mitään muuta. Jos väität, että kuidun syöminen on epäterveellistä ja kykenisit sen perustelemaan, esittäisit kyllä linkin aiheeseen. Et siis kuitenkaan esitä!

      "Nyt kun ihmiset ovat huomanneet ettei täysjyväviljatuotteita ahmimalla tulekaan yhtään terveemmäksi vaan vain lihoaa."

      Missä on linkki tähän asiaan vai onko tämä keksimäsi tarina? Täysviljatuotteet ovat terveellisempiä kuin vastaavat käsitellyt viljatuotteet. Minkään ruoka-aineen ahminen ei ole terveellistä, pois lukien vähäkaloriset marjat, kasvikset ja vihannekset: niitä on äärimmäisen vaikeaa syödä liikaa.

      "Runsas oliiviöljyn käyttö ei ole hyödyllistä. Runsas oliiviöljyn käyttö on epäterveeellistä."

      Kohtuus kaikessa. Oliiviöljystä tehty tutkimus koski määrää yli 34 grammaa päivässä. Oliiviöljy ja varsinkin neitsytoliiviöljy on terveellistä, ja asiaa koskevia tutkimuksia on tietenkin useita. Oliiviöljy liittyy merkittävästi ilmaisuun välimerellinen ruokavalio.

      "P.o. "tutkimuksessa" koehenkilöiksi oli valittu yksinomaan henkilöitä joilla on suuri kardiovaskulaarinen riski. Ja kun heille "tutkimuksen" aikana syötettiin massiivinen määrä oliiviöljyä, niin tietenkin heillä muiden rasvojen/öljyjen käyttö väheni, mutta tämä on täysin sivuutettu "tutkimuksessa"."

      Hieno huomio, pois lukien sana massiivinen, öljyn määrähän vastaa muutamaa ruokalusikallista päivässä. Mutta todellakin, kun muiden (epäterveellisten) rasvojen käytön määrää vähennetään, terveellisen oliiviöljyn käyttö kasvaa. Näin sen tuleekin olla: pitää siis korvata huonot hyvillä eikä lisätä rasvan kokonaismäärää.

      "Terveellinen lisätty rasva/öljy on se joka jää syömättä."

      Kohtuus kaikessa, sillä kroppa kuitenkin tarvitsee rasvaa ja parhaiten hyvää rasvaa (öljyä). Oliiviöljy edistää sydän- ja verisuoniterveyttä, jonka lisäksi kertatyydyttymättömät ja omega-3-rasvahappoja sisältävät öljyt edistävät myös terveyttä. Kovien rasvojen ja monityydyttymättömien (omega-6) rasvojen määrä tulee minimoida, sillä niistä ei tiedetä olevan erityistä hyötyä verrokkiinsa nähden.

      • Anonyymi

        "öljyn määrähän vastaa muutamaa ruokalusikallista päivässä"

        34 g öljyä vuorokaudessa tuottaa massiiviset 301 kCal vuorokaudessa. Se on järkyttävän paljon, monelle yhden kokonaisen ruoka-annoksen tuoma energia.

        "Oliiviöljy edistää sydän- ja verisuoniterveyttä"

        Ei edistä, se EHKÄ saattaa hieman auttaa, joitakin RISKIRYHMÄÄN kuuluvia.

        Ihminen saa aivan kaiken tarvitsemansa rasvan ruuan perusraaka-aineista (siis lihasta, kalasta, y.m., joita valmistettaessa ei lisätä mitään rasvaa/öljyä). Kaikki lisätyt rasvat ja öljyt ovat yksiselitteisesti epäterveellistä.

        "Täysviljatuotteet ovat terveellisempiä kuin vastaavat käsitellyt viljatuotteet"

        Viljat, mitkä tahansa viljat, eivät ole terveellisiä eivätkä epäterveellisiä, kunhan niitä nautitaan siihen tarkoitukseen johon ne kelpaavat, eli antamaan energiaa SILLOIN kun on energian tarvetta. Jos jotain viljatuotetta ahmii siksi, että luulee saavuttavansa ahmisisella terveyttä koska niin on mainoksissa rumutettu, niin saavuttaakin lihavuutta ja siis epäterveyttä.

        Suurin osa ruuan raaka-aineista ovat samanlaisia, eivät terveellisiä eivätkä epäterveellisiä. On vain hyvin vähän sellaisia ruuan perusraaka-aineita joilla on jokin erityinen terveydellinen selvä hyöty (tai useampi). Yksi harvoista on naudan maksa(pihvi), ei maksamakkara, ei maksapatee, ei hannenmaksa, ei mikään maksaöljy, eikä mikään muukaan maksa-valmista. Jos söisi naudanmaksaa ainoastaan 10 g/vrk niin jo sillä olisi merkittävästi todellisia terveydellisiä vaikutuksia, koska siinä on niin paljon tiettyjä kivennäisaineita ja tiettyjä vitamiineja. Mutta se on pahanmakuista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "öljyn määrähän vastaa muutamaa ruokalusikallista päivässä"

        34 g öljyä vuorokaudessa tuottaa massiiviset 301 kCal vuorokaudessa. Se on järkyttävän paljon, monelle yhden kokonaisen ruoka-annoksen tuoma energia.

        "Oliiviöljy edistää sydän- ja verisuoniterveyttä"

        Ei edistä, se EHKÄ saattaa hieman auttaa, joitakin RISKIRYHMÄÄN kuuluvia.

        Ihminen saa aivan kaiken tarvitsemansa rasvan ruuan perusraaka-aineista (siis lihasta, kalasta, y.m., joita valmistettaessa ei lisätä mitään rasvaa/öljyä). Kaikki lisätyt rasvat ja öljyt ovat yksiselitteisesti epäterveellistä.

        "Täysviljatuotteet ovat terveellisempiä kuin vastaavat käsitellyt viljatuotteet"

        Viljat, mitkä tahansa viljat, eivät ole terveellisiä eivätkä epäterveellisiä, kunhan niitä nautitaan siihen tarkoitukseen johon ne kelpaavat, eli antamaan energiaa SILLOIN kun on energian tarvetta. Jos jotain viljatuotetta ahmii siksi, että luulee saavuttavansa ahmisisella terveyttä koska niin on mainoksissa rumutettu, niin saavuttaakin lihavuutta ja siis epäterveyttä.

        Suurin osa ruuan raaka-aineista ovat samanlaisia, eivät terveellisiä eivätkä epäterveellisiä. On vain hyvin vähän sellaisia ruuan perusraaka-aineita joilla on jokin erityinen terveydellinen selvä hyöty (tai useampi). Yksi harvoista on naudan maksa(pihvi), ei maksamakkara, ei maksapatee, ei hannenmaksa, ei mikään maksaöljy, eikä mikään muukaan maksa-valmista. Jos söisi naudanmaksaa ainoastaan 10 g/vrk niin jo sillä olisi merkittävästi todellisia terveydellisiä vaikutuksia, koska siinä on niin paljon tiettyjä kivennäisaineita ja tiettyjä vitamiineja. Mutta se on pahanmakuista.

        Aloittaja kyselee mitä söisi välipalaksi työn lomassa. Vastauksesi ei liity aiheeseen. Tarkkana siellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aloittaja kyselee mitä söisi välipalaksi työn lomassa. Vastauksesi ei liity aiheeseen. Tarkkana siellä.

        Tunsin aikoinaan erään henkilön joka hörppi oliiviöljyä suoraan pikkupullosta, väipalaksi päivänmittaan. Kysyin, että mitä ihmettä teet ja paljonko kuluu. Vastaus oli että kulunki on noin 1 dl vuorokaudessa ja siksi että se on terveellistä. Hän oli kokolailla ylipainoinen joten varovasti johdattelin keskustelun siihen suuntaan, ja hän ihmetelikin että miksi hän ei laihdu vaan vain lihoaa kun ruokavalio on muutenKIN hyvin terveellinen. Tämä tarina on tosi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aloittaja kyselee mitä söisi välipalaksi työn lomassa. Vastauksesi ei liity aiheeseen. Tarkkana siellä.

        Laihduttajalla ei saa lainkaan olla sellaista konseptia kuin "välipala". Mutta "hätäpala" tai "kriisipala" on sallittu. Silloin kun on erittäin vähäenergisellä dieeeetillä, niin toisinaan iskee aivan hillitön energian puute, mutta juuri sillä hetkellä ei ole mahdollista ruokailla sitä pikku lautasellista dieeettiruokaa. Minulla on hätäpalana 2.6 g painavia sokerinpaloja aina saatavilla, kukin pala antaa 10.6 kCal energiaa joten 5 ... 10 palaa antaa minulle noin tunnin lisäenergiaaa riippuen siitä laiskottelenko hyvin huolella vaiko vain huolella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laihduttajalla ei saa lainkaan olla sellaista konseptia kuin "välipala". Mutta "hätäpala" tai "kriisipala" on sallittu. Silloin kun on erittäin vähäenergisellä dieeeetillä, niin toisinaan iskee aivan hillitön energian puute, mutta juuri sillä hetkellä ei ole mahdollista ruokailla sitä pikku lautasellista dieeettiruokaa. Minulla on hätäpalana 2.6 g painavia sokerinpaloja aina saatavilla, kukin pala antaa 10.6 kCal energiaa joten 5 ... 10 palaa antaa minulle noin tunnin lisäenergiaaa riippuen siitä laiskottelenko hyvin huolella vaiko vain huolella.

        Eikös se nyt ole yhdentekevää miksi sitä kutsuu, välipalaksi, tai hätäpalaksi. Näyt syövän hätäpalana tyhjiä hiilareita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikös se nyt ole yhdentekevää miksi sitä kutsuu, välipalaksi, tai hätäpalaksi. Näyt syövän hätäpalana tyhjiä hiilareita.

        Ei ole yhdentekevää, välipalaa voi aina välillä syödä mutta hätäpalaa voi nauttia vain hädän hetkellä.

        Sokeripala on monella tavalla kätevämpi esim taskussa ja autossa kuin vaikkapa paprika, tomaatti tms ja myös sokeripalan VMP on hyvin kaukana verrattuna moneen muuhin energian lähteeseen,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole yhdentekevää, välipalaa voi aina välillä syödä mutta hätäpalaa voi nauttia vain hädän hetkellä.

        Sokeripala on monella tavalla kätevämpi esim taskussa ja autossa kuin vaikkapa paprika, tomaatti tms ja myös sokeripalan VMP on hyvin kaukana verrattuna moneen muuhin energian lähteeseen,

        Sokeri nostaa vain veren sokeripitoisuutta, mutta ei vie nälkää. Välipalapatukkakin on terveellisempi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sokeri nostaa vain veren sokeripitoisuutta, mutta ei vie nälkää. Välipalapatukkakin on terveellisempi.

        Höpöhöpö, sokeripala on hiilihydraattia ja antaa energiaa niin tiiviissä muodossa kuin mikään hiilihydraatti voi antaa. Ja kun ei ole tarvetta energiasta (kilokaloreista) ei ole nälän tunnetta.

        "Välipalapatukkakin on terveellisempi"

        Patukoissa on hiilihydraattien lisäksi proteiinia ja rasvoja joten niistä saa erittäin helposti liikaa energiaa, ikäänkuin "vahingossa". Silloin kun on ainoastaan tarve siirtää ruokailuhetki hieman tuonnemaksi (max joitakin tunteja) on helpointa imeskellä yksi sokeripala tarvittaessa, se ei käytännöllisesti katsoen hetkauta terveyttä huonompaan suuntaan, vaan parempaan suuntaan silloin kun se estää liiallisen energian saannin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpöhöpö, sokeripala on hiilihydraattia ja antaa energiaa niin tiiviissä muodossa kuin mikään hiilihydraatti voi antaa. Ja kun ei ole tarvetta energiasta (kilokaloreista) ei ole nälän tunnetta.

        "Välipalapatukkakin on terveellisempi"

        Patukoissa on hiilihydraattien lisäksi proteiinia ja rasvoja joten niistä saa erittäin helposti liikaa energiaa, ikäänkuin "vahingossa". Silloin kun on ainoastaan tarve siirtää ruokailuhetki hieman tuonnemaksi (max joitakin tunteja) on helpointa imeskellä yksi sokeripala tarvittaessa, se ei käytännöllisesti katsoen hetkauta terveyttä huonompaan suuntaan, vaan parempaan suuntaan silloin kun se estää liiallisen energian saannin.

        Sinullahan on aivan väärät käsitykset koko asiasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tunsin aikoinaan erään henkilön joka hörppi oliiviöljyä suoraan pikkupullosta, väipalaksi päivänmittaan. Kysyin, että mitä ihmettä teet ja paljonko kuluu. Vastaus oli että kulunki on noin 1 dl vuorokaudessa ja siksi että se on terveellistä. Hän oli kokolailla ylipainoinen joten varovasti johdattelin keskustelun siihen suuntaan, ja hän ihmetelikin että miksi hän ei laihdu vaan vain lihoaa kun ruokavalio on muutenKIN hyvin terveellinen. Tämä tarina on tosi.

        Minä hörpin kossua 0,5 L-pullon päivässä ja lihoin. Tämäkin tarina on tosi.


    • Anonyymi

      "34 g öljyä vuorokaudessa tuottaa massiiviset 301 kCal vuorokaudessa. Se on järkyttävän paljon, monelle yhden kokonaisen ruoka-annoksen tuoma energia."

      Se ei ole lainkaan lisäenergiaa, vaan kuten eräs toinen kirjoittaja hienosti totesi, oliviiviöljyllä korvataan huonot rasvat. Ravintosuositusten mukaan mennään, ellei ole pieni lapsi. Imeväisikäisen lapsen energiankulutus on pieni.

      "Ei edistä, se EHKÄ saattaa hieman auttaa, joitakin RISKIRYHMÄÄN kuuluvia."

      Tutkimusten mukaan oliiviöljy edistää sydän- ja verisuoniterveyttä. Jos jostakusta henkilöstä tuntuu siltä, että hänelle sopivat parhaiten voi, ihra, talia, rasvainen juusto, auringonkukkaöljy ja kookosöljy parhaiten, niin siitä vaan vapaasti! Sellaista tutkimusta kuitenkaan ei ole olemassa, jossa kyseiset aineet luokitellaan terveyttä edistäviksi, vaan päin vastoin, niitä tulee välttää tai nauttia kohtuudella.

      "Ihminen saa aivan kaiken tarvitsemansa rasvan ruuan perusraaka-aineista (siis lihasta, kalasta, y.m., joita valmistettaessa ei lisätä mitään rasvaa/öljyä). Kaikki lisätyt rasvat ja öljyt ovat yksiselitteisesti epäterveellistä."

      Vaikka kalan sisältämä rasva onkin terveellistä, sitä ovat myös oliiviöljy, pellavaöljy, camelinaöljy ja saksanpähkinäöljy, samoin kuin muut kertatyydyttymättömät rasvat. Mistään muusta ei ole näyttöä.

      "Jos jotain viljatuotetta ahmii siksi, että luulee saavuttavansa ahmisisella terveyttä."

      Ei pidä ahmia. Täysviljatuotteet ovat terveellisempiä kuin vastaavat käsitellyt viljatuotteet.

      "Suurin osa ruuan raaka-aineista ovat samanlaisia, eivät terveellisiä eivätkä epäterveellisiä."

      Ei pidä paikkaansa. Ei ole näyttöä siitä, että ihra, tali, voi, rasvainen liha tai transrasvat olisivat ihmiselle terveellisiä, vaan mieluumminkin päin vastoin, niitä tulee välttää. On näyttöä, että marjat, kasvikset ja vihannekset ovat terveellisiä kautta linjan sekä hedelmät varauksella. Sen lisäksi muiden muassa kala, pähkinät, tumma suklaa, raakakaakao, oliiviöljy sekä kuivalmisteet ovat terveellisiä. Kaikkea kuitenkin kohtuudella.

      "Tunsin aikoinaan erään henkilön joka hörppi oliiviöljyä suoraan pikkupullosta, väipalaksi päivänmittaan."

      Ihan hyvä valinta, kunhan huomioi päivittäisen energiankulutuksen. Oliiviöljy tulee vähentää muusta nautitusta energiasta ja oliiviöljyllä on hyvä korvata huonot rasvahapot. Muuten LIHOAA mahdottoman muodottomaksi.

      "Vastaus oli että kulunki on noin 1 dl vuorokaudessa ja siksi että se on terveellistä."

      Tuossa on nautittua öljyä vuorokausitasolla noin puolet liikaa. Parhaiten neitsytoliiviöljyä voidaan nauttia muun ruuan yhteydessä, ja halutut terveysvaikutukset saavutetaan, kun määrä ylittää 34 grammaa vuorokaudessa. Lienee kuitenkin itsestään selvää, että kohtuus kaikessa.

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oliiviöljyä ei saa EU säännösten mukaan edes mainostaa terveelliseksi aikuisille: https://keskustelu.suomi24.fi/t/16092744/eun-sallimat-ravintoonruoka-aineisiin-kohdistetut-terveysvaittamat

        Kamalaa huttua TAAS trollilta! Mistä keksit näitä väitteitä, että ihraa EI kannata korvata oliviiöljyllä, valkoista jauhoa kuitupitoisella kokojyvävastineella tai sokeria marjoilla?

        Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen on NIMENOMAISESTI hyväksynyt väitteet oliiviöljyn polyfenolien antioksidanttivaikutuksista, rasvahappojen vaikutuksesta sydämen toimintaan, saksanpähkinöiden vaikutuksesta verisuonien toimintaan sekä tiettyjen ravintokuitujen vaikutuksesta verensokerin ja kolesterolin säätelyssä sekä painonhallinnassa.

        Tämä tarkoittaa sitä, että todellista näyttöä on oltava olemassa. Kuten siis onkin, vaikka ihraa ihaileva trollaaja muuta väittää.

        https://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/2044


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kamalaa huttua TAAS trollilta! Mistä keksit näitä väitteitä, että ihraa EI kannata korvata oliviiöljyllä, valkoista jauhoa kuitupitoisella kokojyvävastineella tai sokeria marjoilla?

        Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen on NIMENOMAISESTI hyväksynyt väitteet oliiviöljyn polyfenolien antioksidanttivaikutuksista, rasvahappojen vaikutuksesta sydämen toimintaan, saksanpähkinöiden vaikutuksesta verisuonien toimintaan sekä tiettyjen ravintokuitujen vaikutuksesta verensokerin ja kolesterolin säätelyssä sekä painonhallinnassa.

        Tämä tarkoittaa sitä, että todellista näyttöä on oltava olemassa. Kuten siis onkin, vaikka ihraa ihaileva trollaaja muuta väittää.

        https://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/2044

        En minä mitään ole keksinyt, tieto löytyy täältä: http://ec.europa.eu/food/safety/labelling_nutrition/claims/register/public ja siellä paina oranssin väristä palkkia jossa lukee: "EU Register of nutrition and health claims"

        En ole koskaan kirjoittanut sellaista että huono rasva/öljy pitäisi korvata jollakin toisella melkein yhtä huonolla rasvalla/öljyllä. Vaan että: Ainoa terveeellinen rasva/öljy on se joka jää syömättä/käyttämättä.

        Tuo sinun linkkaamasi sivu on ikivanha ja se on mielipide ("opinion") ei mikään tieteellisen tutkimuksen tulos.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kamalaa huttua TAAS trollilta! Mistä keksit näitä väitteitä, että ihraa EI kannata korvata oliviiöljyllä, valkoista jauhoa kuitupitoisella kokojyvävastineella tai sokeria marjoilla?

        Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen on NIMENOMAISESTI hyväksynyt väitteet oliiviöljyn polyfenolien antioksidanttivaikutuksista, rasvahappojen vaikutuksesta sydämen toimintaan, saksanpähkinöiden vaikutuksesta verisuonien toimintaan sekä tiettyjen ravintokuitujen vaikutuksesta verensokerin ja kolesterolin säätelyssä sekä painonhallinnassa.

        Tämä tarkoittaa sitä, että todellista näyttöä on oltava olemassa. Kuten siis onkin, vaikka ihraa ihaileva trollaaja muuta väittää.

        https://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/2044

        Oliiviöljy on yksi harvoista elintarvikkeista. joka on saanut terveysväitteen läpi antioksidanttien kohdalta. Oliiviöljyssä nimenomaan polyfenolit ovat antioksidantti ja suojaavat LDL partikkeleita hapettumiselta.

        Eli oliiviöljylle on sallittu terveysväite: Oliiviöljyn polyfenolit edistävät veren rasva-aineiden suojaamista hapettumisstressiltä.

        Tämän LISÄKSI on hyväksytty terveysväite, jossa tyydyttyneiden rasvojen kor­vaaminen mm. oliiviöljyn sisältämillä tyydyttymättömillä rasvoilla ruokavaliossa edis­tää veren kolesterolitasojen pysymistä normaalina [kerta­tyydyttymättömät ja moni­tyydyttymättömät rasvaha­pot ovat tyydyttymättömiä rasvoja].

        Lisäksi oliiviöljyssä on linolihappoa ja ALA:a, jotka ovat molemmat hyväksyttyjen terveysväitteiden listalla, samoin kuin oliiviöljyn siältämät E-vitamiini, K-vitamiini ja sterolit.

        Edelleen

        Saksanpähkinän sallittu terveysväite: "Saksanpähkinät edustavat verisuonten elastisuuden paranemista".

        Kauran ja ohran sallittu terveysväite: "Kaurasta ja ohrasta peräisin olevien betaglukaanien nauttiminen osana ateriaa auttaa vähentämään veren glukoosipitoisuuden kohoamista kyseisen aterian jälkeen. Betaglukaanit edistävät veren kolesterolitasojen pysymistä normaalina."

        Terveellisten listaan kuuluu välilisten väittämein kautta myös rypsi- ja rapsiöljy, pellavaöljy sekä camelinaöljy.

        Lisää tietoa terveysväitteistä:

        https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2012:136:0001:0040:FI:PDF

        LUE LISÄÄ JA OPIT!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En minä mitään ole keksinyt, tieto löytyy täältä: http://ec.europa.eu/food/safety/labelling_nutrition/claims/register/public ja siellä paina oranssin väristä palkkia jossa lukee: "EU Register of nutrition and health claims"

        En ole koskaan kirjoittanut sellaista että huono rasva/öljy pitäisi korvata jollakin toisella melkein yhtä huonolla rasvalla/öljyllä. Vaan että: Ainoa terveeellinen rasva/öljy on se joka jää syömättä/käyttämättä.

        Tuo sinun linkkaamasi sivu on ikivanha ja se on mielipide ("opinion") ei mikään tieteellisen tutkimuksen tulos.

        Piti olla: Ainoa terveeellinen _lisätty_ rasva/öljy on se joka jää syömättä/käyttämättä.


    • Anonyymi

      "Vaan että: Ainoa terveeellinen rasva/öljy on se joka jää syömättä/käyttämättä."

      EI PIDÄ PAIKKAANSA eli todellisen väärä väittämä!

      Koska ja kun kertatyydyttymättömiä rasvahappoja, polyfenoleja, linolihappoa, EPA:aa, DHA:ta ja ALA:a sisältäviä öljyjä (kuten oliiviöljy, kalaöljy, rypsiöljy, rapsiöly, pellavaöljy, camelinaöljy ja saksanpähkinäöljy) on olemassa, niiden päivittäinen nauttiminen ruokavaliossa ja suositelluissa määrin edistää terveyttä.

      Jos tuote edistää terveyttä, sitä ei pidä jättää syömättä ja käyttämättä! Eikö olekin yksinkertaista (?) ja varsinkin epäterveet rasvat tulee korvata suositelluilla.

      "Tuo sinun linkkaamasi sivu on ikivanha ja se on mielipide ("opinion") ei mikään tieteellisen tutkimuksen tulos."

      Komissio on tehnyt oman asetuksensa, joka ei ole mikään mielipide. Asetus ei kysy kenenkään mielipiteitä enää sen jälkeen, kun se on astunut voimaan.

      https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2012:136:0001:0040:FI:PDF

      • Anonyymi

        Linkkisi on ikivanha, täällä on viimeisin versio viime vuoden lopulta:
        http://ec.europa.eu/food/safety/labelling_nutrition/claims/register/public

        "Jos tuote edistää terveyttä, sitä ei pidä jättää syömättä ja käyttämättä!"

        Tietenkin on se on erinomainen syy syödä itsensä ylipainoiseksi.

        Ei ole mitään sellaista joka "edistää terveyttä", se on helppoheikkien ja mainosmiesten jorinaa. Terve ihminen on terve, eikä terveys siitä mihinkään "edisty" vaikka mitä ahmisi. Onko sellaista ruokaa tai raaka-ainetta olemassa joka parantaa jotain sairautta/vaivaa, se on järjellinen kysymys. Ainakin yksi mauste on, basilika.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Linkkisi on ikivanha, täällä on viimeisin versio viime vuoden lopulta:
        http://ec.europa.eu/food/safety/labelling_nutrition/claims/register/public

        "Jos tuote edistää terveyttä, sitä ei pidä jättää syömättä ja käyttämättä!"

        Tietenkin on se on erinomainen syy syödä itsensä ylipainoiseksi.

        Ei ole mitään sellaista joka "edistää terveyttä", se on helppoheikkien ja mainosmiesten jorinaa. Terve ihminen on terve, eikä terveys siitä mihinkään "edisty" vaikka mitä ahmisi. Onko sellaista ruokaa tai raaka-ainetta olemassa joka parantaa jotain sairautta/vaivaa, se on järjellinen kysymys. Ainakin yksi mauste on, basilika.

        "Tietenkin on se on erinomainen syy syödä itsensä ylipainoiseksi."

        Harva ihminen syö ja haluaa syödä itseään ylipainoiseksi terveyssyistä ja varsinkaan ruoka-aineilla, joilla on todettu merkittäviä terveysvaikutuksia.

        Väitteesi siis kuuluisi, että ylipainoisen henkilön ruokavalioon kuukuu poikkeuksetta paljon kuituja, kautaa, ohraa, oliiviöljyä ja muita kertatyydyttymättömiä ravahappoja, saksanpähkinöitä, kalaa, marjoja, kasviksia ja vihanneksia sekä hedelmiä. Aivan uskomattoman naurettava väite; mistä keksit näitä trollausväitteitä? Ilmeisesti sinulla on todella hyvä mielikuvitus.

        "Ei ole mitään sellaista joka "edistää terveyttä"."

        Oletko kaiken pahaisen trollauksen lisäksi myöskin umpisokea? Juurihan lähetin sinulle EU-asetuksen, joka toteaa, että

        (1) Tyydyttyneiden rasvojen kor­vaaminen (mm. oliiviöljyn sisältämillä) tyydyttymättömillä rasvoilla ruokavaliossa EDISTÄÄ veren kolesterolitasojen pysymistä normaalina [kerta­tyydyttymättömät ja moni­tyydyttymättömät rasvaha­pot ovat tyydyttymättömiä rasvoja];

        (2) Oliiviöljyssä on linolihappoa ja ALA:a, jotka ovat molemmat hyväksyttyjen terveysväitteiden listalla, samoin kuin oliiviöljyn siältämät E-vitamiini, K-vitamiini ja sterolit. Kaikille näille on olemassa omat ja hyväksytyt ja terveyttä EDISTÄVÄT terveysväittämänsä;

        (3) Saksanpähkinät EDISTÄVÄT verisuonten elastisuuden paranemista;

        (4) Kauran ja ohran sallittu terveysväite: "Kaurasta ja ohrasta peräisin olevien betaglukaanien nauttiminen osana ateriaa auttaa vähentämään veren glukoosipitoisuuden kohoamista kyseisen aterian jälkeen. Betaglukaanit EDISTÄVÄT veren kolesterolitasojen pysymistä normaalina."

        Eikö sinulle mene mitenkään jakeluun, että EU:n lainsäädäntöelin ei ole mikään markkinamiesten ja helppoheikkien puuhakonttori? MIELI AVOINNA NYT, vaikka oletkin pelkkä trolli.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Linkkisi on ikivanha, täällä on viimeisin versio viime vuoden lopulta:
        http://ec.europa.eu/food/safety/labelling_nutrition/claims/register/public

        "Jos tuote edistää terveyttä, sitä ei pidä jättää syömättä ja käyttämättä!"

        Tietenkin on se on erinomainen syy syödä itsensä ylipainoiseksi.

        Ei ole mitään sellaista joka "edistää terveyttä", se on helppoheikkien ja mainosmiesten jorinaa. Terve ihminen on terve, eikä terveys siitä mihinkään "edisty" vaikka mitä ahmisi. Onko sellaista ruokaa tai raaka-ainetta olemassa joka parantaa jotain sairautta/vaivaa, se on järjellinen kysymys. Ainakin yksi mauste on, basilika.

        >>> Onko sellaista ruokaa tai raaka-ainetta olemassa joka parantaa jotain sairautta/vaivaa, se on järjellinen kysymys.

        Ai tuo on järjellinen kysymys? Ei, kyllä tuo on järjetön kysymys, ja miksi?

        Koska elintarvikkeella ei saa esittää olevan ihmisen sairauksien ennalta ehkäisemiseen, hoitamiseen tai parantamiseen liittyviä ominaisuuksia. Edellä kuvatut väitteet on varattu vain ja ainostaan lääkkeille.

        Elintarvikkeesta voidaan esittää vain ravitsemusväitteet ja sitä kautta sairauden riskitekijän vähentämistä koskevat terveysväitteet ja toiminnalliset terveysväitteet sekä erikseen lasten terveyteen ja kehitykseen viittaavat terveysväitteet.

        Lakkaa siis tahallisesti sotkemasta puuroja ja vellejä toisiinsa. Sinut on jo nähty!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >>> Onko sellaista ruokaa tai raaka-ainetta olemassa joka parantaa jotain sairautta/vaivaa, se on järjellinen kysymys.

        Ai tuo on järjellinen kysymys? Ei, kyllä tuo on järjetön kysymys, ja miksi?

        Koska elintarvikkeella ei saa esittää olevan ihmisen sairauksien ennalta ehkäisemiseen, hoitamiseen tai parantamiseen liittyviä ominaisuuksia. Edellä kuvatut väitteet on varattu vain ja ainostaan lääkkeille.

        Elintarvikkeesta voidaan esittää vain ravitsemusväitteet ja sitä kautta sairauden riskitekijän vähentämistä koskevat terveysväitteet ja toiminnalliset terveysväitteet sekä erikseen lasten terveyteen ja kehitykseen viittaavat terveysväitteet.

        Lakkaa siis tahallisesti sotkemasta puuroja ja vellejä toisiinsa. Sinut on jo nähty!

        Tuohonko loppui sitten ikuisen trollin jatkuvat väärät väitteet ja valheet? Kiitos, että pistit luun kurkkuun.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mies kateissa Lapualla

      Voi ei taas! Toivottavasti tällä on onnellinen loppu. https://poliisi.fi/-/mies-kateissa-lapualla
      Lapua
      116
      6040
    2. Poliisi tutkii murhaa Paltamossa

      Poliisi tutkii Kainuussa sijaitsevassa Paltamon kunnassa epäiltyä henkirikosta, joka on tapahtunut viime viikon perjanta
      Paltamo
      33
      4137
    3. Olenko joka hetki

      Ajatuksissasi?
      Ikävä
      82
      3362
    4. Jos me voitais puhua

      Jos me voitais puhua tästä, mä sanoisin, että se on vaan tunne ja se menee ohi. Sun ei tarvitse jännittää mua. Mä kyllä
      Ihastuminen
      18
      2996
    5. Jenna meni seksilakkoon

      "Olen oppinut ja elän itse siinä uskossa, että feministiset arvot omaava mies on tosi marginaali. Todennäköisyys, että t
      Maailman menoa
      255
      2083
    6. Joo nyt mä sen tajuan

      Kaipaan sua, ei sitä mikään muuta ja olet oikea❤️ miksi tämän pitää olla niin vaikeaa?
      Ikävä
      88
      2014
    7. Jere, 23, ja Aliisa, 20, aloittavat aamunsa Subutexilla tai rauhoittavilla: "Vaikka mä käytän..."

      Jere, 23, ja Aliisa, 20, ovat pariskunta, joka aloittaa aamunsa Subutexilla tai rauhoittavilla. Jere on ollut koko aikui
      Maailman menoa
      44
      1846
    8. Mikä sinua ja

      kaivattuasi yhdistää ?
      Ikävä
      143
      1805
    9. Olipa ihana rakas

      ❤️🤗😚 Toivottavasti jatkat samalla linjalla ja höpsöttelykin on sallittua, kunhan ei oo loukkaavaa 😉 suloisia unia kau
      Ikävä
      8
      1696
    10. Vain yksi elämä

      Jonka haluaisin jakaa sinun kanssasi. Universumi heitti noppaa ja teki huonon pilan, antoi minun tavata sinut ja rakastu
      Ikävä
      88
      1569
    Aihe