tarina jookasta

jooka tulee ja jooka tappaa

Mirja Harmoinen: "Jooga ei ole voimistelua!"
Nuoruudessaan Mirja tutustui alkoholiin. Tällä ihmeaineella ujon ja pelokkaan ihmisen ongelmat tuntuivat ratkeavan kuin itsestään. "Kun otin enemmän, niin uskalsin enemmän ja siitä se sitten lipsahti. Noin kuusi vuotta meni kuin sumussa. Lopulta koko elämä pyöri alkoholin voimalla. Seuraava asia, jolla Mirja yritti saada elämänsä järjestykseen oli jooga, ja pian hän oli täysillä kiinni joogassa ja muissa okkultisissa harrastuksissa. "Jooga on hyvin vaarallista. Se ei missään tapauksessa ole mitään voimistelua, jollaisena sitä uusille harrastajille tarjoillaan. Jooga on epäjumallien palvomista. Todellisena tarkoituksena on viedä harrastaja vähitellen huomaamatta yhteyteen henkivaltojen kanssa, joiden on sitten helppo ottaa ihminen kokonaan valtaansa." Mirjan pelkotilat muuttuivat entistä vaikeammiksi, pelottavia kokemuksia oli jos jonkinlaisia. "Kaukaa lapsuudesta muistui yksi ainoa sana. Huusin: Jeesus! Minulle annettiin voimia siinä prosessissa, jossa entiset ystävät ja henkivallat yrittivät vaikuttaa päätökseeni päästä eroon joogaporukasta." Kovasta taistelusta huolimatta Mirja löysi seurakuntayhteyden ja sai ympärilleen uusia uskovia ystäviä. (Koko teksti Rukousystävä-lehdessä n:o 5/2004)

7

1333

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aritta

      ymmärrä teitä uskovaisia. Kaikki vaikuttaa olevan pelottavaa teidän elämässänne vaikka teillä pitäisi olla Jumala ja Jeesus puolellanne.

      Me taas jotka emme ole kristinuskossa emme pelkää mitään. Voimme joogata, meditoida ja ottaa healingparannusta ja voimme vain hyvin niistä. Ihmeellistä.

      • jooka on

        salatiedettä


      • Aritta
        jooka on kirjoitti:

        salatiedettä

        Sehän on selvä. En vain ole huomannut joogatessani.


    • admata.

      ...Varsinkin hurmahenkisten kristittyjen piirissä. Jooga on kuitenkin vain keskittymisharjoittelua, jossa hengitetään hallitusti yhdistettynä venyttelyyn ja kehon erilaisiin asentoihin, eli asanoihin.

      Tietysti joogaa on hyvin monenlaista ja joissain, vaikkakin hyvin harvoissa, joogatyyleissä on mukana myös uskonnollisia aspekteja. Samoin rumpuja ja soittokelloja on voitu käyttää joissakin "pakanauskontojen" rituaaleissa. Tarkoittaako se, että rumpu ja kello on Saatanasta? Tällä periaatteella kirkossa ei voisi olla kirkonkelloja;)

      Jos ihminen (tässä tapauksessa Mirja) on henkisesti epävakaa ja omaa erilaisia pelkotiloja, niin ehkäpä jooga ei sitten hänelle sovi. Mirjan ongelma näyttäisi olevan siinä, ettei hän halua kohdata pelkojaan, vaan turruttaa ne jollakin. Alkoholin ja joogan kautta hän sitten päätyi vetämään Jeesus-kamaa. Tietysti on parempi olla Jumalan hullu, kuin juoppohullu, mutta kaikkein parasta olisi jos ei tarvitsisi doubata itseään millään ja löytäisi tasapainon itsestään. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö voisi uskoa vaikkapa Jeesukseen, mutta se tarkoittaa sitä ettei ihminen näe olemattomia demoneita jonka vuoksi pitäisi doubata itseään Jeesus-addiktiolla.

    • Soodini

      Kerro mulle mitä ne henkivallat on? En ole törmännyt niihin muualla, kun sun kirjotuksissas. Edes tonttuja en joogatessa nää.(Tylsää).
      Joogi ei usko yliluonnolliseen. Joogan korkeimmissakaan muodoissa ja asteissa ei ole mitään mystistä,kuten Swami Vivekananda on sanonut:Ei ole mitään yliluonnollista, mutta on olevaisen karkeita ja hienoja ilmenemismuiotoja.

    • MehiläinenMaija

      Uskovaisten parissa on yksi ns. ongelmaryhmä eli nämä todistajat. Jotka ovat juuri parantuneet kristinuskon takia. Nämä ihmiset ovat huomiohakuisia ja pääsevät loistamaan uskovaisten ryhmässä omilla todistuksillaan. Sitten vaikeudet vasta alkavat, kun tarinat alkava tolla jo vanhoja ja uusia todistajia tulee tilalle.

      Milenterveysongelmat vaativat valitettavasti oman prosenssinsa. On ikävää, että tietyt ryhmät kristityistä uskovat, että mielenterveysongelmat ovat "pahojen henkien aiheuttamia". Ja kannustavat vielä näitä ihmisiä tässä hommassa. Aika ikävää henkistä väkivaltaa mitä nämä ryhmät edustavat.

      • "uskovainen"

        hei!
        itse olen ns. "uskovainen", eli uskon Jeesukseen. mutta mua todella harmittaa tää että sanotaan että jooga on saatanasta. minusta se kuuluu samaan kategoriaan, kuin että tanssi tai teatteri on saatanasta.
        lyhyesti sanoisin näin: mikään asia maan päällä ei ole saatanasta ennen kuin se tehdään saatanalle.(jokainen voi sitten tulkita tuon lauseen miten lystää, mutta sitä pitää hiukan pohtia ennen kuin sen tajuaa :)
        )


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5065
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3187
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1305
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1257
    Aihe