Einekset, kyllä kiitos!

Einesten ystävä

Kylläpä sitä nykyään haukutaan eineksiä oikein kunnolla. Hirveää vouhkaamista kun jotkut ostaa valmisruokia, ovat niin hirveän epäterveellisiä ja vaikka lisäaineita ja kaikkia muita hirveyksiä täynnä... Antakaa nyt olla. Kyllä kuka tahansa saa ruokavaliostaan todella yksipuolisen ja epäterveellisen, se kyllä onnistuu niin eineksillä kuin itse valmistettavillakin ruuilla.

Itse olen huomannut että valmisruokien valikoima on kasvanut ja laatu parantunut tässä ihan viime vuosina. Isoimmista kaupoista löytyy myös muidenkin kuin saarioisten ja atrian ruokia, siis joitain pienempien valmistajien eineksiä, jotka muuten useimmiten ovat niitä parhaimpia.

Monethan valittaa myös siitä, että einekset ovat moneen kertaan lämmitetty/kypsennetty valmistuksen aikana ja niin siitä on sitten kaiken maailman vitamiinit ja muut hävinnyt pois. Sitten varmaan voisi kysyä, että kokkaileeko jokainen näistä valittajista raaoista aineista itselleen aterian kaksi kertaa päivässä? Taitaapa vaan useimmiten käydä niin, että sitä makaroonilaatikkoa tehdään isompi satsi kerralla, jota sitten voidaan vielä illalla ja seuraavanakin päivänä ja vielä myöhemminkin vielä lämmitellä...

Sitten on myös tämä valitus että ihmisille syötetään einesten kautta jotain "harmaata ruokamassaa"... siis näinhän sen periaatteessa pitäisikin mennä; suurkeittiöissä tms. tuotantolaitoksissa saadaan tehtyä ruokaa tehokkaasti suurelle määrälle ihmisiä, ja ruoka kuljetetaan ilman mitään ylimääräistä kauppoihin; bio(ym.)-jätteet ovat minimissään ja ruuanvalmistukseen menevä energia saadaan minimoitua. Tee päivän ympäristöteko: osta eineksiä!

Itse tykkään kokkailla, mutta paikoitellen aika ja voimat ovat vähissä. Myös jotkut ruuat, kuten maksalaatikko, kalapuikot ja ranskalaiset ovat sellaisia mitä en itse jaksaisi alkaa koskaan vääntämään, koska kaupasta niitä saa valmiina ja suht hyvälaatuisena. Roiskeläppä-pitsat ovat oikein mainio välipala. Illalla taas kun haluaa levätä ja mennä aikaisin nukkumaan, niin eikun pyttipannu tai lihaperunasoselaatiokko mikroon, vähän kurkkua, tomaattia ja ruisleipää vierelle sekä "maun" takaamiseksi ketsuppia tai jotain sweetchili-kastiketta... nams, ja tiskiä tulee tasan se yksi haarukka.

Pitääpä sanoa vaan että lopettakaa se turha valittaminen niistä eineksistä. Eivät ne ole kaiken pahan alku ja juuri, vaikka jotkut tahot niin mielellään haluavat teille uskotella.

100

9905

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Laatutietoinen nautiskelija

      Einestehtaiden malliasiakas, valitettavasti kaltaisiasi on paljon. On tekosyy väittää, ettei jaksa enää työn jälkeen kokkailla mitään. Kalapuikkojen vääntminen nyt on turhaa edes eineksinä. Sei maistuu paistettuna paremmalta kuin kalapuikoissa friteerattuna. Jos kerran vain tiskattavaksi jää vain haarukka, niin käytä muovista kertakäyttöistä, niin ei jää sitäkään vaivaa. Hyi helevetti tuollaista asennetta ruokaakohtaan.

      • Einesten ystävä

        "On tekosyy väittää, ettei jaksa enää työn jälkeen kokkailla mitään."

        No kyllähän sitä töiden jälkeen jaksaisi vaikka kyntää pellon ja lypsätä lehmät, mutta aina ei kiinnosta taikka varsinkaan kerkeä jos on muutakin elämää sen työn lisäksi.


        "Kalapuikkojen vääntminen nyt on turhaa edes eineksinä. Sei maistuu paistettuna paremmalta kuin kalapuikoissa friteerattuna."

        Hyvin sanottu; ilmeisesti syöt ainoastaan yhtä ruokaa kokoajan? Jos siis joku ruoka maistuu paremmalta kun toinen, niin sen huonomman ruuan "vääntäminen" on turhaa. Näin siis vertaillaan ruokia kunnes löydetään ruoka joka maistuu paremmalta kuin muut, ja muiden ruokien valmistaminen on täten turhaa. Aika kätevää!


        "Jos kerran vain tiskattavaksi jää vain haarukka, niin käytä muovista kertakäyttöistä, niin ei jää sitäkään vaivaa."

        Maksavat ketaleet ja niillä on vaikia syödä. Muutoin hyvä idea.


        "Hyi helevetti tuollaista asennetta ruokaakohtaan."

        No mikäs siinä nyt niin mättää?


    • lisäaineiden

      takia halveksi eineksiä, vaan siksi, että ne kaikki maistuvat niin äärimmäisen pahalta. Niistä pitäminen kertoo ihmisestä sen, että hänellä on vammainen makuaisti ja sen, että hän on totaalisesti vailla ruokasivistystä - eikä muutenkaan välitä ruoasta muuna kuin vatsantäytteenä.

      • Einesten ystävä

        "ne kaikki maistuvat niin äärimmäisen pahalta."

        Kappas, makuasioistahan saadaan aina hyvä kiista aikaan. Ei sillä, monesti laitan reippaasti mausteita tai ketsuppia/sweetchili tms kastiketta niihin suht mauttomiin eineksiin, silloin ne ovat parhaimmillaan; helposti ja nopeasti syötävää vatsantäytettä. En kai minä nyt ole väittänytkään että ne gourmet-aterioita vastaisivat tai olisivat niihin verrattavissa?


        "hänellä on vammainen makuaisti"

        Vammainen makuaisti? :D


        "on totaalisesti vailla ruokasivistystä - eikä muutenkaan välitä ruoasta muuna kuin vatsantäytteenä."

        Ruokasivistys? No sana kai sekin on. Oi mutta kyllä minä pidän ruusta ja sen laitostakin erittäin paljon, keittokirjoja löytyy joka sormelle, tosin useimmiten netistäkin löytää yllättävän hyvin ohjeita. Pitäisi vaan enemmän käydä ulkomaisilla sivustoilla, kun suomalaiset ruokaohjeet tuntuvat vähän liikaa toistavan itseään. Ravintoloissakin käyn syömässä säännöllisesti, tosin aika harvoin, noin kerran kuussa, kun opiskelijan budjetti ei anna hirveästi periksi. Viinejäkin tulee ostettua säännöllisen epäsäännöllisesti.

        Kyllähän sen urpokin näkee että tekstini on hieman provosoivaan ja ylistävään sävyyn kirjoitettu, mutta se nyt on ainoa tapa saada vähän keskustelua ja edes pientä aivotoimintaa aikaiseksi. Sinun kohdallasi kumpikaan näistä ei kyllä toteutunut, ikävä kyllä. Onhan se helppo jättää kaikki argumentit huomioimatta ja sen jälkeen sanoa että einekset maistuvat pahalta ja tästä loppupäätelmä: en tiedä ruuasta mitään enkä välitä siitä. Oivaa! Ehkä minä vain oletan ihmisistä liikoja.


      • ruokaronkeli

        ..itse olen hyvin nirso ruoasta ja traumatisoitunut lapsuuden valmisruoista, kun äiti yritti syöttää meille HK:n ja Saarioisten valmissettia (tavallaan kätevää, koska ruoka-annoksesta riippumatta ne maistuivat kaikki samalle.. teolliselle).

        Tässä vaiheessa pitää kuitenkin nostaa pieni hattuu Kokkikartanon ruoille... ensimmäinen valmisateria (jota ennakkoluuloista huolimatta) olen ostanut.. ja omaksi yllätyksekseni: se oli hyvää!

        Joudun siis tässä tapauksessa muuttamaan hieman mielipidettäni valmisruoista. Nettisivujen mukaan (www.kokkikartano.fi) toiminta on alkanut vasta 2000 luvun vaihteessa... jos sitä olisi vain saanut jo siihen aikaan kun Äiti kantoi kaupasta ruoan kotiin saattaisi minunkin valmisruoka asenteeni olla lähtökohtaisesti toinen.

        Maistoin itse kyllä vain sitä broilerpastaa. Onko kokemuksia muista tuotteista, vai oliko tämä sittenkin vain hyvä sattuma?


      • Urpotsi
        ruokaronkeli kirjoitti:

        ..itse olen hyvin nirso ruoasta ja traumatisoitunut lapsuuden valmisruoista, kun äiti yritti syöttää meille HK:n ja Saarioisten valmissettia (tavallaan kätevää, koska ruoka-annoksesta riippumatta ne maistuivat kaikki samalle.. teolliselle).

        Tässä vaiheessa pitää kuitenkin nostaa pieni hattuu Kokkikartanon ruoille... ensimmäinen valmisateria (jota ennakkoluuloista huolimatta) olen ostanut.. ja omaksi yllätyksekseni: se oli hyvää!

        Joudun siis tässä tapauksessa muuttamaan hieman mielipidettäni valmisruoista. Nettisivujen mukaan (www.kokkikartano.fi) toiminta on alkanut vasta 2000 luvun vaihteessa... jos sitä olisi vain saanut jo siihen aikaan kun Äiti kantoi kaupasta ruoan kotiin saattaisi minunkin valmisruoka asenteeni olla lähtökohtaisesti toinen.

        Maistoin itse kyllä vain sitä broilerpastaa. Onko kokemuksia muista tuotteista, vai oliko tämä sittenkin vain hyvä sattuma?

        Ei, kyl varmaan ollut ihan sattuma. Meitsi on ihan samalla asialla. Ihan asia meininkiä. www.facebook.com/kokkikartano.


      • Anonyymi

        Einekset hyvää paskan täytettä mutta toki kun itse viitsi keitellä niin parempaa p täytettä tulee. Ei haise niin märänneelle 😁


    • kokkaan ihan

      itse tuoreista raaka-aineista itselleni makoisat ruuat. Eineksiä en osta koskaan, paitsi nyt ostin pari laatikkoa jouluksi ja pettymys oli sekin ostos. En osta pitsalättyjä=älytön määrä pullataikinaa pohjana ketsupilla päällystettynä, hyi. Kalapuikot on ihan turhake tavara.

      Kokkaan niin, että on enintään parin päivän annos, syön vain kerran päivässä, kuten varmaan useimmat työssäkäyvät. Tuskin kukaan kokkaa 2 krt/pvä:ssä.
      Ei tartte pakastamista, kun tekee pienemmät satsit. Säilyy seuraavaan päivään jääkaapissa hyvin.

      Oikeesti, en voi kehua eineksiä hyviksi ja maittaviksi. Mutta enhän olekaan Atrialla tai Saarioisilla töissä, jonkin verran olen kuullut juttuja siitä miten ne ruuat oikein siellä tehdään. Josku hamassa menneisyydessä yli 20 vuotta, sitten niissä oli vielä jotain aitoa ja alkuperäisen ruoan makua, mutta eipä ole enää. Se on sitä tuotekehitystä, että saadaan pienestä määrästä raaka-ainetta viisi kertaa suurempi satsi kuin ennen.

      Kun itse tekee ruokansa, niin tietää ainakin mitä se sisältää. Tuskin kukaan kotona ruokaansa lisää säilyvyyttä lisääviä aineita, väriaineita, yms. aineita (luontaisen kaltaisia?, mitä lie ainetta), joista emme tiedä. Koodit ei kerro tavalliselle kuluttalle mitään.

      Ei eineksiä, kiitos.

      • Einesten ystävä

        "Mä kyllä kokkaan ihan itse tuoreista raaka-aineista itselleni makoisat ruuat."

        Niin minäkin useimmiten, mitä sitten?


        "Oikeesti, en voi kehua eineksiä hyviksi ja maittaviksi."

        Kuka niitä on niin vuolaasti kehunut?


        "Se on sitä tuotekehitystä, että saadaan pienestä määrästä raaka-ainetta viisi kertaa suurempi satsi kuin ennen."

        Aivan! Ja tämähän on aivan mahtavaa, ikään kuin asettaisit huonoon valoon sen, että vähemmistä raaka-aineista ruokaa saadaan enemmän; se alentaa ruuan hintaa, vähentää jätteiden määrää ja tämänkaltaisilla ratkaisuilla voidaan laajemmassa skaalassa vaikkapa vähennettyä nälänhätää. Tapa nauta ja kokeile paljonko saat siitä syötäväksi kelpaavaa ainesta irti. Et läheskään samaa määrää mitä atrian ukkelit ja akkelit saavat teurastomoissa ja tuotantolaitoksissa, joissa tehokkuus on huippuluokkaa.


        "Tuskin kukaan kotona ruokaansa lisää säilyvyyttä lisääviä aineita, väriaineita, yms. aineita (luontaisen kaltaisia?, mitä lie ainetta), joista emme tiedä. Koodit ei kerro tavalliselle kuluttalle mitään."

        Jos on niin avuton, ettei jaksa edes ottaa selvää mitä E-koodit tarkoittavat, niin eipä olisi pahemmin varaa valittaakkaan. Luontaisen kaltaiset aineet ovat niitä, joita esiintyy luonnossa, mutta ne ovat valmistettu kuitenkin ihmisen toimesta, esim. E 300, joka on siis askorbiinihappo, jolle on myös olemassa tunnetumpikin "kansanomaisempi" termi, jonka oletan että tiedät tai vähintään osaat ottaa selvää.

        Miten jokin niin jokapäiväinen asia kuin lisäaineet ovat joillekkin hirveäitä mörköjä, "joista emme tiedä"? Aivan kun niille ei olisi olemassa mitään sääntöjä tai niitä ei jatkuvasti valvottaisi. Tämä nyt alkaa mennä ihan aiheen vierestä, mutta eivät ne ole mitään kamalia myrkkyjä, ja varsinkin säilöntäaineita käytetään juuri sen takia että niitä myrkkyjä ja bakteereita ei sinne ruokaan pääsisi syntymään. Tietty ihmisillä voi olla ylihekkyyttä joitain näitä aineita kohtaan, mutta niin sitä yliherkkyyttä löytyy vaikka omenaa tai kalaa kohtaankin. Argh!


      • Utelias Ilmari
        Einesten ystävä kirjoitti:

        "Mä kyllä kokkaan ihan itse tuoreista raaka-aineista itselleni makoisat ruuat."

        Niin minäkin useimmiten, mitä sitten?


        "Oikeesti, en voi kehua eineksiä hyviksi ja maittaviksi."

        Kuka niitä on niin vuolaasti kehunut?


        "Se on sitä tuotekehitystä, että saadaan pienestä määrästä raaka-ainetta viisi kertaa suurempi satsi kuin ennen."

        Aivan! Ja tämähän on aivan mahtavaa, ikään kuin asettaisit huonoon valoon sen, että vähemmistä raaka-aineista ruokaa saadaan enemmän; se alentaa ruuan hintaa, vähentää jätteiden määrää ja tämänkaltaisilla ratkaisuilla voidaan laajemmassa skaalassa vaikkapa vähennettyä nälänhätää. Tapa nauta ja kokeile paljonko saat siitä syötäväksi kelpaavaa ainesta irti. Et läheskään samaa määrää mitä atrian ukkelit ja akkelit saavat teurastomoissa ja tuotantolaitoksissa, joissa tehokkuus on huippuluokkaa.


        "Tuskin kukaan kotona ruokaansa lisää säilyvyyttä lisääviä aineita, väriaineita, yms. aineita (luontaisen kaltaisia?, mitä lie ainetta), joista emme tiedä. Koodit ei kerro tavalliselle kuluttalle mitään."

        Jos on niin avuton, ettei jaksa edes ottaa selvää mitä E-koodit tarkoittavat, niin eipä olisi pahemmin varaa valittaakkaan. Luontaisen kaltaiset aineet ovat niitä, joita esiintyy luonnossa, mutta ne ovat valmistettu kuitenkin ihmisen toimesta, esim. E 300, joka on siis askorbiinihappo, jolle on myös olemassa tunnetumpikin "kansanomaisempi" termi, jonka oletan että tiedät tai vähintään osaat ottaa selvää.

        Miten jokin niin jokapäiväinen asia kuin lisäaineet ovat joillekkin hirveäitä mörköjä, "joista emme tiedä"? Aivan kun niille ei olisi olemassa mitään sääntöjä tai niitä ei jatkuvasti valvottaisi. Tämä nyt alkaa mennä ihan aiheen vierestä, mutta eivät ne ole mitään kamalia myrkkyjä, ja varsinkin säilöntäaineita käytetään juuri sen takia että niitä myrkkyjä ja bakteereita ei sinne ruokaan pääsisi syntymään. Tietty ihmisillä voi olla ylihekkyyttä joitain näitä aineita kohtaan, mutta niin sitä yliherkkyyttä löytyy vaikka omenaa tai kalaa kohtaankin. Argh!

        Eikö se yksi nimimerkki riittänytkään. Vai kirjoitatko liha-asioista Vetabixina ja teollisuuseineksistä einesten ystävänä. Aiheiden käsittely peräti samanlaista.


      • Einesten ystävä
        Utelias Ilmari kirjoitti:

        Eikö se yksi nimimerkki riittänytkään. Vai kirjoitatko liha-asioista Vetabixina ja teollisuuseineksistä einesten ystävänä. Aiheiden käsittely peräti samanlaista.

        En ole kuullut Vetabixistä enkä ole muutenkaan aiemmin näillä ruokapalstoilla käynyt. Ja mitä sitten vaikka minulla on 10 000 nimimerkkiä? Toivottavasti täällä voidaan keskustella itse asiasta eikä mistään nimimerkeistä, vaikka suomi24-palstojen yleinen ilmiö taitaa olla se, että keskustellaan kaikesta muusta paitsi itse aiheesta asiallisesti...

        Mutta pitää sanoa, että jos Vetabixin aiheiden käsittely on peräti samanlaista kuin minulla, niin Vetabix kuulostaa erittäin järkevältä, fiksulta ja argumentoivalta ihmiseltä. Ilmeisesti hän on yrittänyt saada joitain ihmisiä ajattelemaan omilla aivoillaan, ja sehän ei ilmeisesti käy laatuun, kuin noin negatiiviseen sävyyn viestisi kirjoitit...


      • kokkaan ihan itse
        Einesten ystävä kirjoitti:

        "Mä kyllä kokkaan ihan itse tuoreista raaka-aineista itselleni makoisat ruuat."

        Niin minäkin useimmiten, mitä sitten?


        "Oikeesti, en voi kehua eineksiä hyviksi ja maittaviksi."

        Kuka niitä on niin vuolaasti kehunut?


        "Se on sitä tuotekehitystä, että saadaan pienestä määrästä raaka-ainetta viisi kertaa suurempi satsi kuin ennen."

        Aivan! Ja tämähän on aivan mahtavaa, ikään kuin asettaisit huonoon valoon sen, että vähemmistä raaka-aineista ruokaa saadaan enemmän; se alentaa ruuan hintaa, vähentää jätteiden määrää ja tämänkaltaisilla ratkaisuilla voidaan laajemmassa skaalassa vaikkapa vähennettyä nälänhätää. Tapa nauta ja kokeile paljonko saat siitä syötäväksi kelpaavaa ainesta irti. Et läheskään samaa määrää mitä atrian ukkelit ja akkelit saavat teurastomoissa ja tuotantolaitoksissa, joissa tehokkuus on huippuluokkaa.


        "Tuskin kukaan kotona ruokaansa lisää säilyvyyttä lisääviä aineita, väriaineita, yms. aineita (luontaisen kaltaisia?, mitä lie ainetta), joista emme tiedä. Koodit ei kerro tavalliselle kuluttalle mitään."

        Jos on niin avuton, ettei jaksa edes ottaa selvää mitä E-koodit tarkoittavat, niin eipä olisi pahemmin varaa valittaakkaan. Luontaisen kaltaiset aineet ovat niitä, joita esiintyy luonnossa, mutta ne ovat valmistettu kuitenkin ihmisen toimesta, esim. E 300, joka on siis askorbiinihappo, jolle on myös olemassa tunnetumpikin "kansanomaisempi" termi, jonka oletan että tiedät tai vähintään osaat ottaa selvää.

        Miten jokin niin jokapäiväinen asia kuin lisäaineet ovat joillekkin hirveäitä mörköjä, "joista emme tiedä"? Aivan kun niille ei olisi olemassa mitään sääntöjä tai niitä ei jatkuvasti valvottaisi. Tämä nyt alkaa mennä ihan aiheen vierestä, mutta eivät ne ole mitään kamalia myrkkyjä, ja varsinkin säilöntäaineita käytetään juuri sen takia että niitä myrkkyjä ja bakteereita ei sinne ruokaan pääsisi syntymään. Tietty ihmisillä voi olla ylihekkyyttä joitain näitä aineita kohtaan, mutta niin sitä yliherkkyyttä löytyy vaikka omenaa tai kalaa kohtaankin. Argh!

        että tiedän mitä ruokani sisältää, eli edelleenkin ei kiitos eineksille.

        Ostan vain kokolihaa, en koskaan kaupan jauhelihaa. Osaan sitä itsekin jauhaa koneella ja viikonlopuiksi useinkin ostan köntän lihaa ja teen siitä isommalle porukalle milloin mitäkin.

        Kyllä minä saan mielestäni olla "avuton" ja olla opettelematta jotkut E- ja muut lisäainekoodit. Ei helekuta, minä en ala pakkauksista tiiraileen puolen millimetrin korkuista kirjoitusta. Ja jos jossain purkin kyljessä lukee, että ei lisätty sokeria, niin hyllyyn jää.

        Ei kiitos eineksille!
        P.s. kuka niitä eineksiä on vuolaasti kehunut? vastaus=aloittaja itse.


      • Einesten ystävä
        kokkaan ihan itse kirjoitti:

        että tiedän mitä ruokani sisältää, eli edelleenkin ei kiitos eineksille.

        Ostan vain kokolihaa, en koskaan kaupan jauhelihaa. Osaan sitä itsekin jauhaa koneella ja viikonlopuiksi useinkin ostan köntän lihaa ja teen siitä isommalle porukalle milloin mitäkin.

        Kyllä minä saan mielestäni olla "avuton" ja olla opettelematta jotkut E- ja muut lisäainekoodit. Ei helekuta, minä en ala pakkauksista tiiraileen puolen millimetrin korkuista kirjoitusta. Ja jos jossain purkin kyljessä lukee, että ei lisätty sokeria, niin hyllyyn jää.

        Ei kiitos eineksille!
        P.s. kuka niitä eineksiä on vuolaasti kehunut? vastaus=aloittaja itse.

        "Siksi just kokkaan ihan itse että tiedän mitä ruokani sisältää, eli edelleenkin ei kiitos eineksille... Kyllä minä saan mielestäni olla "avuton" ja olla opettelematta jotkut E- ja muut lisäainekoodit. Ei helekuta, minä en ala pakkauksista tiiraileen puolen millimetrin korkuista kirjoitusta."

        Kyllä saat minun puolestani olla kuinka avuton tahansa. Tietääkseni tosin Suomessa ei saa myydä sellaista elintarviketta, jonka pakkauksesta/tuoteselosteesta ei käy ilmi että mitä se sisältää. E-koodit ovat juuri siitä hyviä, että ne ovat todellakin helpompi muistaa ja ymmärtää kuin niiden oikeat nimet. Ne ovat tehty juuri kuluttajaa varten! Vai kuinka paljon sinulle sanoo sana heksametyleenitetramiini? Ei varmasti sano mitään kenellekkään paitsi joillekkin kemisteille. Koodi E 239 tarkoittaa tätä samaa ainetta, ja se kuuluu säilöntäaineiden ryhmään ja se on kemiallisesti valmistettu. Jos et halua tällaista ainetta ruokaasi, niin voit jättää ostamatta. E 300-esimerkin annoinkin jo edellisessä viestissäni, ihan vaan selvennykseksi että kaikki E-koodit eivät tarkoita kemiallisesti valmistettuja säilöntäaineita, tai (edes suurissa määrissä nautittuna) myrkyllisiä aineita.


        "Osaan sitä itsekin jauhaa koneella"

        Osaan minäkin lypsää lehmän ja leipoa jauhoista sämpylät, mutta kyllä sitä tulee kuitenkin useimmiten maitopurkki ja leipäpussi kaupasta ostettua. Kuka tykkää mitäkin tehdä. Mutta siis varsinkaan jauhelihan tekemistä itse en oikein ymmärrä, koska kaupasta saa halpaa valmista jauhelihaa. Koska jauheliha tulee yleeensä sellaisiin suomalaisiin mahtiperinneruokiin kuten lihapulliin tai makaronilaatikkoon, niin eipä sillä käytännössä pahemmin merkitystä ole onko se itse tehtyä vai ei. Jos haluaa parempilaatuisempaa tai vähärasvaisempaa, vaikka jotain paistijauhelihaa niin sitäkin kyllä kaupasta löytyy.


        "P.s. kuka niitä eineksiä on vuolaasti kehunut? vastaus=aloittaja itse."

        Kyse oli eineksien mausta. Kyllä minä eineksiä mielellään kehun, mutta maultaanhan ne eivät kovin erikoisia ole; sen takia aloitusviestissäni sanoinkin että maun takaamiseksi laitan monesti ketsuppia tai sweetchili tms. kastiketta joukkoon (kuinkakohan monta kertaa olen tämänkin jo sanonut, no ehkä se nyt menisi perille). Einesten teossahan ymmärrettävästi vältetään vahvoja makuja ym. että niitä pystyisi mahdollisimman moni syömään. Jokainen voi sitten itse maustaa niitä lisää jos näkee siihen tarvetta.


      • Einesten ystävä
        Einesten ystävä kirjoitti:

        "Siksi just kokkaan ihan itse että tiedän mitä ruokani sisältää, eli edelleenkin ei kiitos eineksille... Kyllä minä saan mielestäni olla "avuton" ja olla opettelematta jotkut E- ja muut lisäainekoodit. Ei helekuta, minä en ala pakkauksista tiiraileen puolen millimetrin korkuista kirjoitusta."

        Kyllä saat minun puolestani olla kuinka avuton tahansa. Tietääkseni tosin Suomessa ei saa myydä sellaista elintarviketta, jonka pakkauksesta/tuoteselosteesta ei käy ilmi että mitä se sisältää. E-koodit ovat juuri siitä hyviä, että ne ovat todellakin helpompi muistaa ja ymmärtää kuin niiden oikeat nimet. Ne ovat tehty juuri kuluttajaa varten! Vai kuinka paljon sinulle sanoo sana heksametyleenitetramiini? Ei varmasti sano mitään kenellekkään paitsi joillekkin kemisteille. Koodi E 239 tarkoittaa tätä samaa ainetta, ja se kuuluu säilöntäaineiden ryhmään ja se on kemiallisesti valmistettu. Jos et halua tällaista ainetta ruokaasi, niin voit jättää ostamatta. E 300-esimerkin annoinkin jo edellisessä viestissäni, ihan vaan selvennykseksi että kaikki E-koodit eivät tarkoita kemiallisesti valmistettuja säilöntäaineita, tai (edes suurissa määrissä nautittuna) myrkyllisiä aineita.


        "Osaan sitä itsekin jauhaa koneella"

        Osaan minäkin lypsää lehmän ja leipoa jauhoista sämpylät, mutta kyllä sitä tulee kuitenkin useimmiten maitopurkki ja leipäpussi kaupasta ostettua. Kuka tykkää mitäkin tehdä. Mutta siis varsinkaan jauhelihan tekemistä itse en oikein ymmärrä, koska kaupasta saa halpaa valmista jauhelihaa. Koska jauheliha tulee yleeensä sellaisiin suomalaisiin mahtiperinneruokiin kuten lihapulliin tai makaronilaatikkoon, niin eipä sillä käytännössä pahemmin merkitystä ole onko se itse tehtyä vai ei. Jos haluaa parempilaatuisempaa tai vähärasvaisempaa, vaikka jotain paistijauhelihaa niin sitäkin kyllä kaupasta löytyy.


        "P.s. kuka niitä eineksiä on vuolaasti kehunut? vastaus=aloittaja itse."

        Kyse oli eineksien mausta. Kyllä minä eineksiä mielellään kehun, mutta maultaanhan ne eivät kovin erikoisia ole; sen takia aloitusviestissäni sanoinkin että maun takaamiseksi laitan monesti ketsuppia tai sweetchili tms. kastiketta joukkoon (kuinkakohan monta kertaa olen tämänkin jo sanonut, no ehkä se nyt menisi perille). Einesten teossahan ymmärrettävästi vältetään vahvoja makuja ym. että niitä pystyisi mahdollisimman moni syömään. Jokainen voi sitten itse maustaa niitä lisää jos näkee siihen tarvetta.

        Tulipa tuosta äsken lähikaupasta ostettua saarioisten lihaperunasoselaatikko, ei muuten sattumoisin ole yhtään yhtikästä lisäainetta, eikä muutakaan mitään omituista tai ihmeellistä. Perunaa, naudanlihaa, kananmunaa, sipulia ja jotain muuta pientä... Niin ja ihan syötävää on. Sellasta hyvää perusmössöä, jota ei kyllä itse kiinnosta alkaa väsäämään, siis täydellinen einesruoka. Myönnettäköön, että onhan se teksti siinä aika pieneksi printattu.


      • sörsselit ei
        Einesten ystävä kirjoitti:

        Tulipa tuosta äsken lähikaupasta ostettua saarioisten lihaperunasoselaatikko, ei muuten sattumoisin ole yhtään yhtikästä lisäainetta, eikä muutakaan mitään omituista tai ihmeellistä. Perunaa, naudanlihaa, kananmunaa, sipulia ja jotain muuta pientä... Niin ja ihan syötävää on. Sellasta hyvää perusmössöä, jota ei kyllä itse kiinnosta alkaa väsäämään, siis täydellinen einesruoka. Myönnettäköön, että onhan se teksti siinä aika pieneksi printattu.

        kuulu meidän ruokavalioon, se on jotain peräpohjalaista hätä-/pula-ajan perinnettä, vanhojen poikien ruokaa. Nimikin kuulostaa jo ihan yöks, että hyi.

        Lihat lihoina, potut pottuina, vihannekset vihanneksina, näin se menee.


      • vetabix
        Einesten ystävä kirjoitti:

        En ole kuullut Vetabixistä enkä ole muutenkaan aiemmin näillä ruokapalstoilla käynyt. Ja mitä sitten vaikka minulla on 10 000 nimimerkkiä? Toivottavasti täällä voidaan keskustella itse asiasta eikä mistään nimimerkeistä, vaikka suomi24-palstojen yleinen ilmiö taitaa olla se, että keskustellaan kaikesta muusta paitsi itse aiheesta asiallisesti...

        Mutta pitää sanoa, että jos Vetabixin aiheiden käsittely on peräti samanlaista kuin minulla, niin Vetabix kuulostaa erittäin järkevältä, fiksulta ja argumentoivalta ihmiseltä. Ilmeisesti hän on yrittänyt saada joitain ihmisiä ajattelemaan omilla aivoillaan, ja sehän ei ilmeisesti käy laatuun, kuin noin negatiiviseen sävyyn viestisi kirjoitit...

        >>Ilmeisesti hän on yrittänyt saada joitain ihmisiä ajattelemaan omilla aivoillaan, ja sehän ei ilmeisesti käy laatuun, kuin noin negatiiviseen sävyyn viestisi kirjoitit...


      • Asioista selvää..

        "Tuskin kukaan kotona ruokaansa lisää säilyvyyttä lisääviä aineita, väriaineita, yms. aineita (luontaisen kaltaisia?, mitä lie ainetta), joista emme tiedä. Koodit ei kerro tavalliselle kuluttalle mitään. "

        No jopas.. kannattaa ehkä lukea vähän tarkemmin niitä selosteita: ei kaikkiin valmisruokiin lisätä säilyvyyttä edistäviä aineita tai väriaineita...riippuu aika paljon siitä mitä tarkoitetaan eineksellä tai valmisruoassa... 20 vuotta sitten oli vähän erilaiset meiningit: nykyään voi ostaa valmista kinkkukiusausta, missä on vain kinkkua, perunaa ja normi mausteita (niitä mitä käyttäisit kotonakin). Tietty joku italiansalaatti sis. ainakin Saarioisella edelleen säilöntäaineita.. mutta sitä tulee harvemmin kotona tehtyäkin.

        Enemmän E-koodeja saat, kun vedät pussin karkkia. Ja jos käytät kotona lihaliemi tms. valmisteita... sielläkin on niitä "koodeja, joista ei kerrota kuluttajalle mitään".


    • välttää..

      Minä turvaudun valmisruokiin harvoin. Joskus tulee ostettua joku salaattirasia, säilykkeitä hiukan useammin. Siinäpä se oikeastaan onkin.

      Tykkään tehdä ruokaa itse, koska silloin saa säädeltyä suolan ja rasvan määrää paremmin. Monissa valmisruuissa on kamalasti piilosuolaa, tyydyttyneitä rasvoja ja nopeita hiilihydraatteja. Kun noita koittaa välttää (=jokaisen terveydestään välittävän ihmisen perusvelvollisuus), niin valmisruuille ei oikein tahdo löytyä sijaa ruokavaliosta.

      Ja on se kyllä niin, että valmisruoista tulee valtavasti jätettä. Tekemällä ruuan itse pystyy pienentämään myös jätekuorman määrää!

      • Einesten ystävä

        "Monissa valmisruuissa on kamalasti piilosuolaa, tyydyttyneitä rasvoja ja nopeita hiilihydraatteja."

        Noniin on myös monissa itsetehdyissä ruuissa, joten tuo nyt oli oikeastaan aika turha kommentti. Oikeassa toki olet, että itse tekemällä ravintoarvoja voi paremmin säädellä tarpeen mukaan.


        "Ja on se kyllä niin, että valmisruoista tulee valtavasti jätettä. Tekemällä ruuan itse pystyy pienentämään myös jätekuorman määrää!"

        No enpä tiedä. Teet vaikka jauhelihakastikkeen ja pastaa; muovinen jauhelihapaketti, mausteet ties minkälaisista purkeista ja pusseista, tomaattimurska säilyketölkistä ja pasta jostain muovisesta pussista. Ostamalla saman eineksenä tulee vain se muovinen rasia ja sen päällä ehkä joku pahviläpyskä. En siis tiedä että millä voi perustella sen että eineksistä tulee enemmän jätettä (paitsi ehkä sillä että ostaa jatkuvasti jotain pieniä yhden hengen einesruokia, mutta samoin voi myös joka kerta ostaa pienen jauhelihapaketin ym. ja tehdä itse pieniä annoksia, ja silloinhan sitä jätettä vasta tuleekin)? Ja esim. salaattirasioita on myös hyvä käyttää uudelleen, ne saa helposti pestyä ja ovat kestäviä.


      • kertaa sä
        Einesten ystävä kirjoitti:

        "Monissa valmisruuissa on kamalasti piilosuolaa, tyydyttyneitä rasvoja ja nopeita hiilihydraatteja."

        Noniin on myös monissa itsetehdyissä ruuissa, joten tuo nyt oli oikeastaan aika turha kommentti. Oikeassa toki olet, että itse tekemällä ravintoarvoja voi paremmin säädellä tarpeen mukaan.


        "Ja on se kyllä niin, että valmisruoista tulee valtavasti jätettä. Tekemällä ruuan itse pystyy pienentämään myös jätekuorman määrää!"

        No enpä tiedä. Teet vaikka jauhelihakastikkeen ja pastaa; muovinen jauhelihapaketti, mausteet ties minkälaisista purkeista ja pusseista, tomaattimurska säilyketölkistä ja pasta jostain muovisesta pussista. Ostamalla saman eineksenä tulee vain se muovinen rasia ja sen päällä ehkä joku pahviläpyskä. En siis tiedä että millä voi perustella sen että eineksistä tulee enemmän jätettä (paitsi ehkä sillä että ostaa jatkuvasti jotain pieniä yhden hengen einesruokia, mutta samoin voi myös joka kerta ostaa pienen jauhelihapaketin ym. ja tehdä itse pieniä annoksia, ja silloinhan sitä jätettä vasta tuleekin)? Ja esim. salaattirasioita on myös hyvä käyttää uudelleen, ne saa helposti pestyä ja ovat kestäviä.

        niitä rasioitas sitte käytät? Niistä kertyy aikamoinen pino ajanmittaan, eli luontoa kuormitat kumminkin. Matorasiana viimeseks ja sekin päätyy sekajätteeseen.

        Mausteita voi ostaa ihan kilon purkeissa, samoin sipuleita voi ostaa pussillisen (ei jää kuin se verkko), ketchuppia ja sinappia on myös isoissa pulloissa. Sä sitte syöt varmaan vaan sitä jauhelihaa, kun siitä niin jaksat jauhaa.

        Ajatteles ny, 4 henkinen perhe ja jokasen nokan alla kertakäyttöeines purkki jotain mitälie ruukkua iltaruokana. Aamulla samalle porukalle 4 annosta jugurtit tai viilit, kun ei viittitä puuroo keittää. Jätettä kertyy pussi täyteen.

        Jos ny viä väität, että kertasatsi eineksistä ei tule jätettä, niin sokee oot. Käväs vaikka jossai grillin nurkalla ilta-aikana, nii näät sen roskamäärän kadulla. Heset on pahimpia ja ei varmaa oo edes hyvää, kun yleensä se ruoka on lentäny laattana siihe kadulle. Pululle maistuu kyl.


      • Einesten ystävä
        kertaa sä kirjoitti:

        niitä rasioitas sitte käytät? Niistä kertyy aikamoinen pino ajanmittaan, eli luontoa kuormitat kumminkin. Matorasiana viimeseks ja sekin päätyy sekajätteeseen.

        Mausteita voi ostaa ihan kilon purkeissa, samoin sipuleita voi ostaa pussillisen (ei jää kuin se verkko), ketchuppia ja sinappia on myös isoissa pulloissa. Sä sitte syöt varmaan vaan sitä jauhelihaa, kun siitä niin jaksat jauhaa.

        Ajatteles ny, 4 henkinen perhe ja jokasen nokan alla kertakäyttöeines purkki jotain mitälie ruukkua iltaruokana. Aamulla samalle porukalle 4 annosta jugurtit tai viilit, kun ei viittitä puuroo keittää. Jätettä kertyy pussi täyteen.

        Jos ny viä väität, että kertasatsi eineksistä ei tule jätettä, niin sokee oot. Käväs vaikka jossai grillin nurkalla ilta-aikana, nii näät sen roskamäärän kadulla. Heset on pahimpia ja ei varmaa oo edes hyvää, kun yleensä se ruoka on lentäny laattana siihe kadulle. Pululle maistuu kyl.

        "Kuis monta kertaa sä niitä rasioitas sitte käytät?"

        No useammin kuin yhtäkään niistä pusseista, joissa olisi salaattiin tarvittavat raaka-aineet. Ymmärtääkö hän? Jos minulla on salaattirasia, johon voin jatkossa säilöä vaikka ruuan jämiä tai matosia, niin sitten minun ei tarvitse ostaa erillistä rasiaa kyseisiin käyttötarkoituksiin. Eikö tämä nyt ole ihan niitä perusjuttuja joita viherpiipertäjät ynnä muut jokapuolella kokoajan hoilottavat; jos niitä salaatteja jokatapauksessa ostaa rasioissa, niin käytetään ne loppuun asti, säästyy rahaa että luontoa.


        "Mausteita voi ostaa ihan kilon purkeissa, samoin sipuleita voi ostaa pussillisen (ei jää kuin se verkko), ketchuppia ja sinappia on myös isoissa pulloissa."

        No mausteethan ovat joka tapauksessa hyvin pieni osa siitä ruuanlaitosta tulevasta jätteestä.


        "Sä sitte syöt varmaan vaan sitä jauhelihaa, kun siitä niin jaksat jauhaa."

        Sä sitten olet varmaan henkiseltä kehitykseltäsi murrosikäisen tasolla kun tulee tän verran lapsellista juttua. Anteeksi nyt vaan, mutta menee hermot tällaiseen paskan jauhamiseen. Sovitaan sitten tästä lähtien, että en puhu enää esimerkeissäni jauhelihasta vaan vaikkapa kaslerpihveistä. Muistathan mainita sitten kun kaslerpihvit alkavat käydä hermoille.


        "Ajatteles ny, 4 henkinen perhe ja jokasen nokan alla kertakäyttöeines purkki jotain mitälie ruukkua iltaruokana. Aamulla samalle porukalle 4 annosta jugurtit tai viilit, kun ei viittitä puuroo keittää. Jätettä kertyy pussi täyteen."

        Kai nyt hyvä ihminen tiedät että jokaikinen kaupassa myytävä einesruoka ja jugurttipurkki ei ole yhdelle ihmiselle tarkoitettu? Tuota samaa minä selitin edellisessä viestissäni, jota et sitten ilmeisesti jaksanut kunnolla lukea?


        "Käväs vaikka jossai grillin nurkalla ilta-aikana, nii näät sen roskamäärän kadulla."

        Grilliruuat ovat yleensä yhden hengen ruokia, joissa mukana tulevat luonnollisesti kertakäyttöhaarukat, jumalattomasti servettejä ja jotain muuta paperia ja monesti vielä joku muovipussi. Lähes sama juttu heseissä ja mäkkäreissä, mutta aiheena ovat tällä kertaa kaupasta ostettavat einekset.


      • et ostanu
        Einesten ystävä kirjoitti:

        "Kuis monta kertaa sä niitä rasioitas sitte käytät?"

        No useammin kuin yhtäkään niistä pusseista, joissa olisi salaattiin tarvittavat raaka-aineet. Ymmärtääkö hän? Jos minulla on salaattirasia, johon voin jatkossa säilöä vaikka ruuan jämiä tai matosia, niin sitten minun ei tarvitse ostaa erillistä rasiaa kyseisiin käyttötarkoituksiin. Eikö tämä nyt ole ihan niitä perusjuttuja joita viherpiipertäjät ynnä muut jokapuolella kokoajan hoilottavat; jos niitä salaatteja jokatapauksessa ostaa rasioissa, niin käytetään ne loppuun asti, säästyy rahaa että luontoa.


        "Mausteita voi ostaa ihan kilon purkeissa, samoin sipuleita voi ostaa pussillisen (ei jää kuin se verkko), ketchuppia ja sinappia on myös isoissa pulloissa."

        No mausteethan ovat joka tapauksessa hyvin pieni osa siitä ruuanlaitosta tulevasta jätteestä.


        "Sä sitte syöt varmaan vaan sitä jauhelihaa, kun siitä niin jaksat jauhaa."

        Sä sitten olet varmaan henkiseltä kehitykseltäsi murrosikäisen tasolla kun tulee tän verran lapsellista juttua. Anteeksi nyt vaan, mutta menee hermot tällaiseen paskan jauhamiseen. Sovitaan sitten tästä lähtien, että en puhu enää esimerkeissäni jauhelihasta vaan vaikkapa kaslerpihveistä. Muistathan mainita sitten kun kaslerpihvit alkavat käydä hermoille.


        "Ajatteles ny, 4 henkinen perhe ja jokasen nokan alla kertakäyttöeines purkki jotain mitälie ruukkua iltaruokana. Aamulla samalle porukalle 4 annosta jugurtit tai viilit, kun ei viittitä puuroo keittää. Jätettä kertyy pussi täyteen."

        Kai nyt hyvä ihminen tiedät että jokaikinen kaupassa myytävä einesruoka ja jugurttipurkki ei ole yhdelle ihmiselle tarkoitettu? Tuota samaa minä selitin edellisessä viestissäni, jota et sitten ilmeisesti jaksanut kunnolla lukea?


        "Käväs vaikka jossai grillin nurkalla ilta-aikana, nii näät sen roskamäärän kadulla."

        Grilliruuat ovat yleensä yhden hengen ruokia, joissa mukana tulevat luonnollisesti kertakäyttöhaarukat, jumalattomasti servettejä ja jotain muuta paperia ja monesti vielä joku muovipussi. Lähes sama juttu heseissä ja mäkkäreissä, mutta aiheena ovat tällä kertaa kaupasta ostettavat einekset.

        HK:n sienisalaattia. Eli olet Atrian myyntitykki.
        Mutta mihin se sun rasiakasas sitten loppuviimeks päätyy, teet varmaan pulkan siitä muoviläjästä.

        Meil kyl salaatit ihan itse viljellään ja sipulit ja talviaikaan on krassia kasvamassa keittiön ikkunalaudalla ja valkosipulia ja paprikoita, ihan ihania syötäviä. Perunaa laitetaa alkuun helmikuulla, tai mitäs se sulle kuuluu.

        Ei tartte olla viherpiipertäjä/vajaaälyinen, vaikka tykkää ihan itse kasvattaa vihanneksensa. Kuka pakottaa ostaa niit rasiois, torilta saa paperiin käärittynä.

        Sellaset litran jugurttipurkit on iha peestä, yks tahtoo toista ja kolmas ekaa, ei mee ikän kohdallens, eli kertasatsi per naama, näin sen menee. Sul ei taida olla syöjiä.

        Syö ihan rauhas mitä ikän tahdot, mutt älä tuu tänne siit meuhkaa lisäaineittes kaa.

        Tänää ole alemyynnissä saarioistaatriaahookoota hyllyt täynnä, mene nyt hakee tarjouksest mieliruokias, weetabix.


      • Einesten ystävä
        et ostanu kirjoitti:

        HK:n sienisalaattia. Eli olet Atrian myyntitykki.
        Mutta mihin se sun rasiakasas sitten loppuviimeks päätyy, teet varmaan pulkan siitä muoviläjästä.

        Meil kyl salaatit ihan itse viljellään ja sipulit ja talviaikaan on krassia kasvamassa keittiön ikkunalaudalla ja valkosipulia ja paprikoita, ihan ihania syötäviä. Perunaa laitetaa alkuun helmikuulla, tai mitäs se sulle kuuluu.

        Ei tartte olla viherpiipertäjä/vajaaälyinen, vaikka tykkää ihan itse kasvattaa vihanneksensa. Kuka pakottaa ostaa niit rasiois, torilta saa paperiin käärittynä.

        Sellaset litran jugurttipurkit on iha peestä, yks tahtoo toista ja kolmas ekaa, ei mee ikän kohdallens, eli kertasatsi per naama, näin sen menee. Sul ei taida olla syöjiä.

        Syö ihan rauhas mitä ikän tahdot, mutt älä tuu tänne siit meuhkaa lisäaineittes kaa.

        Tänää ole alemyynnissä saarioistaatriaahookoota hyllyt täynnä, mene nyt hakee tarjouksest mieliruokias, weetabix.

        "Eli olet Atrian myyntitykki."

        Kyllä todellakin...


        "Mutta mihin se sun rasiakasas sitten loppuviimeks päätyy, teet varmaan pulkan siitä muoviläjästä."

        No kaatopaikalle, mutta mikä ihme siinä on vaikea tajuta, että sitten sinne kaatopaikalle ei joudu ne erikseen ostetut säilytysrasiat (niilläkin on rajattu käyttöikä)? Niitä ei tarvitse edes ostaa, josta hyvällä tuurilla seuraa jopa se, että tulevaisuudessa niitä tehdään vähemmän. Pitääkö vielä enemmän rautalangasta vääntää?


        "Meil kyl salaatit ihan itse viljellään"

        Itsekkin kyllä mielellään kasvattaisin jotain, mutta mahdollisuuksia siihen ei tällä hetkellä ole.


        "Perunaa laitetaa alkuun helmikuulla, tai mitäs se sulle kuuluu."

        Ei se minulle kuulu eikä varsinkaan kiinnosta. Tarkoitus oli herättää keskustelua eineksistä, ei lukea eri ihmisten juttuja että kuinka juuri he ovat parempia ihmisiä kun tekevät ruokansa itse. Oletuksia tietenkin voi tehdä miksi joku haluaa kovasti päteä tällaisella asialla. Mutta newsflash: minäkin teen ruokaani tuoreista raaka-aineista lähes päivittäin, mutta minulla ei ole mitään tarvetta päteä tällä varsin tavanomaisella asialla, eikä se myöskään estä minua syömästä silloin tällöin eineksiä. Ja olen ihan terve hoikka ihminen.


        "Ei tartte olla viherpiipertäjä/vajaaälyinen, vaikka tykkää ihan itse kasvattaa vihanneksensa."

        No ihan mielenkiinnosta kysyn että kuka on tällaista väittänyt?


        "Kuka pakottaa ostaa niit rasiois, torilta saa paperiin käärittynä."

        Torilta saa joo tähän vuodenaikaan, ja tietty ihan sopuhintaan? Paperi on jätettä sekin, tosin paremmin kierrätettävissä olevaa.


        "Sellaset litran jugurttipurkit on iha peestä, yks tahtoo toista ja kolmas ekaa, ei mee ikän kohdallens, eli kertasatsi per naama, näin sen menee. Sul ei taida olla syöjiä."

        Ei ole lapsia ei. Pikkusisaruksia kyllä hoitanut ja ruokaa niille tehnyt. Jokaiselle oma litran purkki. Vaikka en pahemmin jugurtteja juo, niin tietääkseni ne säilyvät avattuinakin jääkaapissa pidempään kuin pari päivää. Tällä tavoin ainakin omassa perheessäni toimittiin joidenkin ruokien ja juomien suhteen.


        "Syö ihan rauhas mitä ikän tahdot, mutt älä tuu tänne siit meuhkaa lisäaineittes kaa."

        Niinno... Minä en itse ole aloittanut mitään meuhkaamista lisäaineista, aloitusviestissä ne tosin taisin epähuomiossa mainita. Täällä vaan joku järjen jättiläinen aloitti väittämään että lisäaineista ei tiedä mitään ja koodit eivät kerro kuluttajalle mitään, vaikka juuri ne ovat kuluttajalle erittäin kätevät!

        Se vaan on hauska kun nämä minun esittämät faktat todetaan meuhkaamiseksi. Ihan kuin se, että kotona tehty ruoka on parempaa/terveellisempää/maukkaampaa tms, olisi jokin automaattinen oletusarvo. Jos osaatte tehdä hyvää terveellistä ruokaa ja nautitte sen ruuan tekemisestä, niin miten teitä oikein voi haitata se, että joku syö eineksiä? Tai miksi on joku tarve sanoa heti ensimmäiseksi eineksiä syövälle se, että "hei, minä olen ruokasivistynyt ja teen ihan itse omat ruokani". Asiasta voi varmaan jokainen tehdä omat johtopäätöksensä.


        "Tänää ole alemyynnissä saarioistaatriaahookoota hyllyt täynnä, mene nyt hakee tarjouksest mieliruokias, weetabix."

        Mieliruokani ei todellakaan ole mitkään einekset, vaikka täällä yritetään niin kovasti väittää. Toivottavasti seuraavaan viestiisi aiot kirjoittaa jotain muuta kuin puhdasta paskaa, koska minulla ei riitä enää mielenkiinto korjata sinun omia vääristyneitä käsityksiäsi minusta tai ajatusmaailmastani. Jos sinulla on jotain oikeaa sanottavaa itse aiheesta (eli eineksistä), niin luen asiallisen kirjoituksen ja vastaan siihen oikein mielelläni.


      • oeijefejf
        Einesten ystävä kirjoitti:

        "Eli olet Atrian myyntitykki."

        Kyllä todellakin...


        "Mutta mihin se sun rasiakasas sitten loppuviimeks päätyy, teet varmaan pulkan siitä muoviläjästä."

        No kaatopaikalle, mutta mikä ihme siinä on vaikea tajuta, että sitten sinne kaatopaikalle ei joudu ne erikseen ostetut säilytysrasiat (niilläkin on rajattu käyttöikä)? Niitä ei tarvitse edes ostaa, josta hyvällä tuurilla seuraa jopa se, että tulevaisuudessa niitä tehdään vähemmän. Pitääkö vielä enemmän rautalangasta vääntää?


        "Meil kyl salaatit ihan itse viljellään"

        Itsekkin kyllä mielellään kasvattaisin jotain, mutta mahdollisuuksia siihen ei tällä hetkellä ole.


        "Perunaa laitetaa alkuun helmikuulla, tai mitäs se sulle kuuluu."

        Ei se minulle kuulu eikä varsinkaan kiinnosta. Tarkoitus oli herättää keskustelua eineksistä, ei lukea eri ihmisten juttuja että kuinka juuri he ovat parempia ihmisiä kun tekevät ruokansa itse. Oletuksia tietenkin voi tehdä miksi joku haluaa kovasti päteä tällaisella asialla. Mutta newsflash: minäkin teen ruokaani tuoreista raaka-aineista lähes päivittäin, mutta minulla ei ole mitään tarvetta päteä tällä varsin tavanomaisella asialla, eikä se myöskään estä minua syömästä silloin tällöin eineksiä. Ja olen ihan terve hoikka ihminen.


        "Ei tartte olla viherpiipertäjä/vajaaälyinen, vaikka tykkää ihan itse kasvattaa vihanneksensa."

        No ihan mielenkiinnosta kysyn että kuka on tällaista väittänyt?


        "Kuka pakottaa ostaa niit rasiois, torilta saa paperiin käärittynä."

        Torilta saa joo tähän vuodenaikaan, ja tietty ihan sopuhintaan? Paperi on jätettä sekin, tosin paremmin kierrätettävissä olevaa.


        "Sellaset litran jugurttipurkit on iha peestä, yks tahtoo toista ja kolmas ekaa, ei mee ikän kohdallens, eli kertasatsi per naama, näin sen menee. Sul ei taida olla syöjiä."

        Ei ole lapsia ei. Pikkusisaruksia kyllä hoitanut ja ruokaa niille tehnyt. Jokaiselle oma litran purkki. Vaikka en pahemmin jugurtteja juo, niin tietääkseni ne säilyvät avattuinakin jääkaapissa pidempään kuin pari päivää. Tällä tavoin ainakin omassa perheessäni toimittiin joidenkin ruokien ja juomien suhteen.


        "Syö ihan rauhas mitä ikän tahdot, mutt älä tuu tänne siit meuhkaa lisäaineittes kaa."

        Niinno... Minä en itse ole aloittanut mitään meuhkaamista lisäaineista, aloitusviestissä ne tosin taisin epähuomiossa mainita. Täällä vaan joku järjen jättiläinen aloitti väittämään että lisäaineista ei tiedä mitään ja koodit eivät kerro kuluttajalle mitään, vaikka juuri ne ovat kuluttajalle erittäin kätevät!

        Se vaan on hauska kun nämä minun esittämät faktat todetaan meuhkaamiseksi. Ihan kuin se, että kotona tehty ruoka on parempaa/terveellisempää/maukkaampaa tms, olisi jokin automaattinen oletusarvo. Jos osaatte tehdä hyvää terveellistä ruokaa ja nautitte sen ruuan tekemisestä, niin miten teitä oikein voi haitata se, että joku syö eineksiä? Tai miksi on joku tarve sanoa heti ensimmäiseksi eineksiä syövälle se, että "hei, minä olen ruokasivistynyt ja teen ihan itse omat ruokani". Asiasta voi varmaan jokainen tehdä omat johtopäätöksensä.


        "Tänää ole alemyynnissä saarioistaatriaahookoota hyllyt täynnä, mene nyt hakee tarjouksest mieliruokias, weetabix."

        Mieliruokani ei todellakaan ole mitkään einekset, vaikka täällä yritetään niin kovasti väittää. Toivottavasti seuraavaan viestiisi aiot kirjoittaa jotain muuta kuin puhdasta paskaa, koska minulla ei riitä enää mielenkiinto korjata sinun omia vääristyneitä käsityksiäsi minusta tai ajatusmaailmastani. Jos sinulla on jotain oikeaa sanottavaa itse aiheesta (eli eineksistä), niin luen asiallisen kirjoituksen ja vastaan siihen oikein mielelläni.

        Siis sä syöt välillä eineksiä ja se on susta ihan ok. Mikä on sun pointti? Siis mahtavaa, että syöt. Sun kaltastes takia kaupasta ei enää saa mitään muuta, kuin niitä eineksiä. Kiva kun jotkut vielä yritää laittaa ite ruokansa kunnon raaka-aineista joita ei enää kaupoissa ole ollenkaan.


      • Einesten ystävä
        oeijefejf kirjoitti:

        Siis sä syöt välillä eineksiä ja se on susta ihan ok. Mikä on sun pointti? Siis mahtavaa, että syöt. Sun kaltastes takia kaupasta ei enää saa mitään muuta, kuin niitä eineksiä. Kiva kun jotkut vielä yritää laittaa ite ruokansa kunnon raaka-aineista joita ei enää kaupoissa ole ollenkaan.

        "Sun kaltastes takia kaupasta ei enää saa mitään muuta, kuin niitä eineksiä."

        Kokeileppa seuraavan kerran kaupassa mennä einespuolelta esim. sinne lihapuolelle. Tietty jos ei jaksa mennä siwaa edemmäs kauppaan, niin turha on itkeäkkään.

        Mutta ei siinä sinänsä, kyllä minullekkin kelpaisi jos joka pikkumarketissa olisi huomattavasti isommat valikoimat ja isot lihatiskit. Eihän tämä ikävä kyllä ole realistinen haave, mutta eipä sen mahdottomuus ihan einesten yleistymisestä johdu.


        "Mikä on sun pointti?"

        Mikä on keskustelunavauksen pointti noin universaalisesti? Yleensä aloittaa keskustelu, täten siis myös saisi ihmisiä ajattelemaan, ja tietenkin korjaamaan toistensa vääriä tietoja. Ja oppimaan toisiltaan asioita ja näkökulmia, joita ei ole ennen tullut ajatelleeksikaan. Ihmiset vähän ovat vähän jääräpäitä, niin pientä provosointia tarvitaan että ajatukset lähtevät liikkeelle. Tämä tietenkin ärsyttää epävarmoja ja itsepäisiä ihmisiä (kuten olemme huomanneet joistain viesteistä), mutta perimmäisenä tarkoituksena on päästä kuitenkin keskustelemaan asiallisesti ja oppimaan uutta.

        Sinun viestisihän on täysin turha, siitä ei saa minkäänlaista järkevää keskustelua aikaiseksi. Toteat vain että olen syyllinen siihen että kaupoissa ei ole kunnon raaka-aineita, vaikka siellä on. En tosin tiedä mitä näillä raaka-aineilla yleensäottaen tarkoitat. Pitäisikö lie joka siwasta löytyä lampaan peräsuolta että olisit tyytyväinen?

        Mutta en kyllä edelleen ymmärrä mikä oman aivopierusi pointti on? Sitä ei näytä olevan. Kirjoitit vain jotain turhaa paskaa, ja onnittelen sinua; onnistuit siinä erittäin hyvin.


      • eoeijfoe
        Einesten ystävä kirjoitti:

        "Sun kaltastes takia kaupasta ei enää saa mitään muuta, kuin niitä eineksiä."

        Kokeileppa seuraavan kerran kaupassa mennä einespuolelta esim. sinne lihapuolelle. Tietty jos ei jaksa mennä siwaa edemmäs kauppaan, niin turha on itkeäkkään.

        Mutta ei siinä sinänsä, kyllä minullekkin kelpaisi jos joka pikkumarketissa olisi huomattavasti isommat valikoimat ja isot lihatiskit. Eihän tämä ikävä kyllä ole realistinen haave, mutta eipä sen mahdottomuus ihan einesten yleistymisestä johdu.


        "Mikä on sun pointti?"

        Mikä on keskustelunavauksen pointti noin universaalisesti? Yleensä aloittaa keskustelu, täten siis myös saisi ihmisiä ajattelemaan, ja tietenkin korjaamaan toistensa vääriä tietoja. Ja oppimaan toisiltaan asioita ja näkökulmia, joita ei ole ennen tullut ajatelleeksikaan. Ihmiset vähän ovat vähän jääräpäitä, niin pientä provosointia tarvitaan että ajatukset lähtevät liikkeelle. Tämä tietenkin ärsyttää epävarmoja ja itsepäisiä ihmisiä (kuten olemme huomanneet joistain viesteistä), mutta perimmäisenä tarkoituksena on päästä kuitenkin keskustelemaan asiallisesti ja oppimaan uutta.

        Sinun viestisihän on täysin turha, siitä ei saa minkäänlaista järkevää keskustelua aikaiseksi. Toteat vain että olen syyllinen siihen että kaupoissa ei ole kunnon raaka-aineita, vaikka siellä on. En tosin tiedä mitä näillä raaka-aineilla yleensäottaen tarkoitat. Pitäisikö lie joka siwasta löytyä lampaan peräsuolta että olisit tyytyväinen?

        Mutta en kyllä edelleen ymmärrä mikä oman aivopierusi pointti on? Sitä ei näytä olevan. Kirjoitit vain jotain turhaa paskaa, ja onnittelen sinua; onnistuit siinä erittäin hyvin.

        Ohho no kylläpäs sä ainakin ärsyynnyit ja pahasti mun ajatuspierusta. Joo ja ei kyllä haittais ne lampaan suolet siellä Siwalluksessa, vaikka en kyllä edes tiedä missä on meidän lähin siwa. Täytyypä ottaa selvää. Mukavaa, että itse kirjoitat asiaa ja toiset pelkkää paskaa. Onko se keskustelua?


      • Einesten ystävä
        eoeijfoe kirjoitti:

        Ohho no kylläpäs sä ainakin ärsyynnyit ja pahasti mun ajatuspierusta. Joo ja ei kyllä haittais ne lampaan suolet siellä Siwalluksessa, vaikka en kyllä edes tiedä missä on meidän lähin siwa. Täytyypä ottaa selvää. Mukavaa, että itse kirjoitat asiaa ja toiset pelkkää paskaa. Onko se keskustelua?

        "Ohho no kylläpäs sä ainakin ärsyynnyit ja pahasti mun ajatuspierusta."

        Niinpä tein. Minua väin ärsyttää sellaiset ihmiset, jotka osallistuvat keskusteluun niin, etteivät tuo siihen mitään sisältöä, tai yritä saada sillä mitään aikaiseksi. Pelkkää ajanhukkaa itselleni, mutta luullakseni niin se on sinullekkin. Tai mistä minä tiedän että mistä sinä sisällön elämääsi revit.


        "Mukavaa, että itse kirjoitat asiaa ja toiset pelkkää paskaa. Onko se keskustelua?"

        Toiset? Siis SINÄ kirjoitat paskaa. Kyllä täällä jotain keskustelunalkuakin on saatu aikaiseksi, jopa perusteltuja mielipiteitä (omaa aloitustani vastaan tai puolesta). Ja se juuri oli tarkoituksenikin.

        Jos tosiaan argumentointi on tuollaisella 10-vuotiaan tasolla, niin hankala on saada mitään keskustelua aikaiseksi. Tätä paskanjauhamista sinun kanssa en keskusteluksi edes luokittele.


      • ekeolkfj
        Einesten ystävä kirjoitti:

        "Ohho no kylläpäs sä ainakin ärsyynnyit ja pahasti mun ajatuspierusta."

        Niinpä tein. Minua väin ärsyttää sellaiset ihmiset, jotka osallistuvat keskusteluun niin, etteivät tuo siihen mitään sisältöä, tai yritä saada sillä mitään aikaiseksi. Pelkkää ajanhukkaa itselleni, mutta luullakseni niin se on sinullekkin. Tai mistä minä tiedän että mistä sinä sisällön elämääsi revit.


        "Mukavaa, että itse kirjoitat asiaa ja toiset pelkkää paskaa. Onko se keskustelua?"

        Toiset? Siis SINÄ kirjoitat paskaa. Kyllä täällä jotain keskustelunalkuakin on saatu aikaiseksi, jopa perusteltuja mielipiteitä (omaa aloitustani vastaan tai puolesta). Ja se juuri oli tarkoituksenikin.

        Jos tosiaan argumentointi on tuollaisella 10-vuotiaan tasolla, niin hankala on saada mitään keskustelua aikaiseksi. Tätä paskanjauhamista sinun kanssa en keskusteluksi edes luokittele.

        Tais vaan osuu hermoon toi mun kommentti sun kaltasistas eineksiä märehtivistä junteista. Mitä sulle viittii ees alkaa argumentoimaan, kun sulla on joku raivotautilääkitys päällä. SÄ syöt eineksiä. Pitäskö sut nyt palkita siitä jotenkin?

        Matkustelu voi avartaa suakin ja voisit käydä tutustumassa muun maailman ruokakakulttuureihin ja lampaan suoliin, eikä aina siellä bulgariassa tarvii istuu vahvassa lääkityksessä niiden hernekeittosäilykkeiden keskellä. Mä oon ehkä 10-vuotiaan tasolla, mut sä oot vaan hullu.


      • Einesten ystävä
        ekeolkfj kirjoitti:

        Tais vaan osuu hermoon toi mun kommentti sun kaltasistas eineksiä märehtivistä junteista. Mitä sulle viittii ees alkaa argumentoimaan, kun sulla on joku raivotautilääkitys päällä. SÄ syöt eineksiä. Pitäskö sut nyt palkita siitä jotenkin?

        Matkustelu voi avartaa suakin ja voisit käydä tutustumassa muun maailman ruokakakulttuureihin ja lampaan suoliin, eikä aina siellä bulgariassa tarvii istuu vahvassa lääkityksessä niiden hernekeittosäilykkeiden keskellä. Mä oon ehkä 10-vuotiaan tasolla, mut sä oot vaan hullu.

        "Mitä sulle viittii ees alkaa argumentoimaan, kun sulla on joku raivotautilääkitys päällä."

        Kappas kuinka helppoa se onkaan väistää aihe.


        "SÄ syöt eineksiä. Pitäskö sut nyt palkita siitä jotenkin?"

        Ei. Mutta ei tarvitse alkaa myöskään avautumaan asioista joista ei mitään tiedä. Lue aloitusviesti, ja se edellinen viestini missä kerroin minkätakia aloitusviestini kirjoitin. Voi selventää asioita.


        "Matkustelu voi avartaa suakin ja voisit käydä tutustumassa muun maailman ruokakakulttuureihin ja lampaan suoliin, eikä aina siellä bulgariassa tarvii istuu vahvassa lääkityksessä niiden hernekeittosäilykkeiden keskellä."

        Tottakai matkustelisin enemmän, jos olisi enemmän rahaa ja aikaa. Ja erittäin mielelläni tutustun ja olen tutustunutkin muiden maiden ruokakulttuureihin, erityisesti kiinalainen on alkanut viime aikoina kiinnostamaan. Säilykehernekeittoa en muista vähään aikaan syöneeni, eikä se ole erityisen herkkuakaan.


        "Mä oon ehkä 10-vuotiaan tasolla, mut sä oot vaan hullu."

        Jep, tämä sopii minulle vallan mainiosti.


      • jotain pitäis tehdä
        Einesten ystävä kirjoitti:

        "Sun kaltastes takia kaupasta ei enää saa mitään muuta, kuin niitä eineksiä."

        Kokeileppa seuraavan kerran kaupassa mennä einespuolelta esim. sinne lihapuolelle. Tietty jos ei jaksa mennä siwaa edemmäs kauppaan, niin turha on itkeäkkään.

        Mutta ei siinä sinänsä, kyllä minullekkin kelpaisi jos joka pikkumarketissa olisi huomattavasti isommat valikoimat ja isot lihatiskit. Eihän tämä ikävä kyllä ole realistinen haave, mutta eipä sen mahdottomuus ihan einesten yleistymisestä johdu.


        "Mikä on sun pointti?"

        Mikä on keskustelunavauksen pointti noin universaalisesti? Yleensä aloittaa keskustelu, täten siis myös saisi ihmisiä ajattelemaan, ja tietenkin korjaamaan toistensa vääriä tietoja. Ja oppimaan toisiltaan asioita ja näkökulmia, joita ei ole ennen tullut ajatelleeksikaan. Ihmiset vähän ovat vähän jääräpäitä, niin pientä provosointia tarvitaan että ajatukset lähtevät liikkeelle. Tämä tietenkin ärsyttää epävarmoja ja itsepäisiä ihmisiä (kuten olemme huomanneet joistain viesteistä), mutta perimmäisenä tarkoituksena on päästä kuitenkin keskustelemaan asiallisesti ja oppimaan uutta.

        Sinun viestisihän on täysin turha, siitä ei saa minkäänlaista järkevää keskustelua aikaiseksi. Toteat vain että olen syyllinen siihen että kaupoissa ei ole kunnon raaka-aineita, vaikka siellä on. En tosin tiedä mitä näillä raaka-aineilla yleensäottaen tarkoitat. Pitäisikö lie joka siwasta löytyä lampaan peräsuolta että olisit tyytyväinen?

        Mutta en kyllä edelleen ymmärrä mikä oman aivopierusi pointti on? Sitä ei näytä olevan. Kirjoitit vain jotain turhaa paskaa, ja onnittelen sinua; onnistuit siinä erittäin hyvin.

        Siwaan on 50 metriä ja lähilihatiskille 5 kilometiä.


      • toimii..
        Einesten ystävä kirjoitti:

        "Kuis monta kertaa sä niitä rasioitas sitte käytät?"

        No useammin kuin yhtäkään niistä pusseista, joissa olisi salaattiin tarvittavat raaka-aineet. Ymmärtääkö hän? Jos minulla on salaattirasia, johon voin jatkossa säilöä vaikka ruuan jämiä tai matosia, niin sitten minun ei tarvitse ostaa erillistä rasiaa kyseisiin käyttötarkoituksiin. Eikö tämä nyt ole ihan niitä perusjuttuja joita viherpiipertäjät ynnä muut jokapuolella kokoajan hoilottavat; jos niitä salaatteja jokatapauksessa ostaa rasioissa, niin käytetään ne loppuun asti, säästyy rahaa että luontoa.


        "Mausteita voi ostaa ihan kilon purkeissa, samoin sipuleita voi ostaa pussillisen (ei jää kuin se verkko), ketchuppia ja sinappia on myös isoissa pulloissa."

        No mausteethan ovat joka tapauksessa hyvin pieni osa siitä ruuanlaitosta tulevasta jätteestä.


        "Sä sitte syöt varmaan vaan sitä jauhelihaa, kun siitä niin jaksat jauhaa."

        Sä sitten olet varmaan henkiseltä kehitykseltäsi murrosikäisen tasolla kun tulee tän verran lapsellista juttua. Anteeksi nyt vaan, mutta menee hermot tällaiseen paskan jauhamiseen. Sovitaan sitten tästä lähtien, että en puhu enää esimerkeissäni jauhelihasta vaan vaikkapa kaslerpihveistä. Muistathan mainita sitten kun kaslerpihvit alkavat käydä hermoille.


        "Ajatteles ny, 4 henkinen perhe ja jokasen nokan alla kertakäyttöeines purkki jotain mitälie ruukkua iltaruokana. Aamulla samalle porukalle 4 annosta jugurtit tai viilit, kun ei viittitä puuroo keittää. Jätettä kertyy pussi täyteen."

        Kai nyt hyvä ihminen tiedät että jokaikinen kaupassa myytävä einesruoka ja jugurttipurkki ei ole yhdelle ihmiselle tarkoitettu? Tuota samaa minä selitin edellisessä viestissäni, jota et sitten ilmeisesti jaksanut kunnolla lukea?


        "Käväs vaikka jossai grillin nurkalla ilta-aikana, nii näät sen roskamäärän kadulla."

        Grilliruuat ovat yleensä yhden hengen ruokia, joissa mukana tulevat luonnollisesti kertakäyttöhaarukat, jumalattomasti servettejä ja jotain muuta paperia ja monesti vielä joku muovipussi. Lähes sama juttu heseissä ja mäkkäreissä, mutta aiheena ovat tällä kertaa kaupasta ostettavat einekset.

        Osta hyvä mies kaupasta purkki jugurttia ja purkki maitoa. Seikoita. Jätä huoneen lämpöön. Siirrä jääkaappiin. Siinä sinulle reipas litra jugurthia.


      • tuoreita nautiskeleva
        et ostanu kirjoitti:

        HK:n sienisalaattia. Eli olet Atrian myyntitykki.
        Mutta mihin se sun rasiakasas sitten loppuviimeks päätyy, teet varmaan pulkan siitä muoviläjästä.

        Meil kyl salaatit ihan itse viljellään ja sipulit ja talviaikaan on krassia kasvamassa keittiön ikkunalaudalla ja valkosipulia ja paprikoita, ihan ihania syötäviä. Perunaa laitetaa alkuun helmikuulla, tai mitäs se sulle kuuluu.

        Ei tartte olla viherpiipertäjä/vajaaälyinen, vaikka tykkää ihan itse kasvattaa vihanneksensa. Kuka pakottaa ostaa niit rasiois, torilta saa paperiin käärittynä.

        Sellaset litran jugurttipurkit on iha peestä, yks tahtoo toista ja kolmas ekaa, ei mee ikän kohdallens, eli kertasatsi per naama, näin sen menee. Sul ei taida olla syöjiä.

        Syö ihan rauhas mitä ikän tahdot, mutt älä tuu tänne siit meuhkaa lisäaineittes kaa.

        Tänää ole alemyynnissä saarioistaatriaahookoota hyllyt täynnä, mene nyt hakee tarjouksest mieliruokias, weetabix.

        Minä ostan torilta porkkanoita nipuissa enkä pane niitä pakkaukseen vaan maksun jälkeen laitan omaan kangaskassiini. Joskus jos ostan jotain irtotuotetta saatan antaa vanhan pussin ja pyytää punnitsemaan siihen ne ruuat. Leipää ym. ostan paperipusseissa ja käytän paperin takan sytykkeenä tai saunanuunissa. Paperi kelpaa kyllä kierrätykseen ja uusiokäyttöönkin. Kaupasta ostan paprikaa ilman pussia, banaaninippuakaan en laita pussiin. Omenat on pakko laittaa pussiin, koska niitä ei muuten saa kuljetettua.

        Yhdellä muovipussilla saa kuljetettua ison kasan perunoita. Ajatella jos nuo potut olisi ruokiin pilkottuina pikkurasioissa ja kaikki ostaisi rasioissa niitä. Huoh mikä jätemäärä.


      • ihan ajatuksella

        "Ja on se kyllä niin, että valmisruoista tulee valtavasti jätettä. Tekemällä ruuan itse pystyy pienentämään myös jätekuorman määrää!"

        Otetaan esimerkki, että teet vaikka perinteistä jauhelihakastiketta ja makaronia.
        Jätettä sinulle syntyy:
        -jauhelihapakkaus
        - makaronipussi
        - sipulipussi
        - käytätkö kermaa? Kermapurkki
        - ja kulutuksen lisääntyessä myös pakkaukset mausteista...

        Tai sitten Jauhelihakastiketta ja makaronia valmiiksi tehtynä.
        Jätettä syntyy:
        -yksi pakkaus


    • ex-ammatti einestyöntekijä

      Kyllä einekset ovat ok, jos välillä syö muutakin ruokaa. Oikeassa olet, itse alalla olleena, tiedän että ovat kyllä mainettaan parempaa safkaa, useimmat.
      Käytän eineksiä, lähinnä keittoja töissä. Maksalaatikkoa syön joskus kylmiltään. Saarioisten ruismarjapuuro on extrahyvää!! Hyviäkin eineksiä löytyy ja auttavat tosiaan arjessa. Laitan ruokaa 2-4x viikossa, yleensä kokkailen enemmän viikonloppuna.

      • Einesten ystävä

        "Hyviäkin eineksiä löytyy ja auttavat tosiaan arjessa. Laitan ruokaa 2-4x viikossa, yleensä kokkailen enemmän viikonloppuna."

        Samoin teen minä. Viikonloppuisin, lomilla, ja yleensä kun on enemmän aikaa niin ruuanlaittoon tulee sitten panostettua ja kokeiltua kaikkea uutta. Itsestäänhän tosiaan asun, niin ei sitten arkisin tule kovin kummoisia ruokia laitettua; mm. perus jauheliharuuat, leipiä ja eineksiä. Koulussa/työpaikalla tulee myös usein syötyä, niin ei senkään takia viitsi ruokia niin hirveästi enää kotona vääntää.


    • Viestistäsi päätellen et taida olla minkään sortin urheilija tai kuntoilija?!

      Itse treenaan lähes ammattimaisesti ja tällä tasolla ravitsemus on noin 50% lopputuloksesta! Ei tulis reeneistä mitään jos meikäläinen koskis eineksiin, roiskeläppä pizzoihin ja muuhun roskaan!

      Mut koska sua ei selvästikkään kiinnosta olla hyvässä kunnossa tai se et miltä näytät, niin toki jatka samaa rataa...

      • Einesten ystävä

        Normaalipainossa olen, hoikka ruumiinrakenteeltani (lapsena olin alipainoinen).

        En treenaa todellakaan ammattimaisesti (se ei voisi minua vähempää kiinnostaa), ja tiedän kyllä mitä ravitsemuksellisesti vaatii jos haluaa pysyä huippukunnossa. Oma treenaamiseni jää lähinnä kotona tekemiin perus vatsa, selkä ym liikkeisiin, sekä ns. "hyötyliikuntaan" eli kävellen tai pyörällä kouluun, töihin, kavereiden luo... On minulla myös pari liikunnallista herrastustakin, mutta niiden harrastaminen on jäänyt parina viime vuotena erittäin vähälle. Pitäisi jossain vaiheessa ne taas aloittaa kun saisi vaan kaveriporukan kasaan ja löytäisi jonkun kohtuuhintaisen harrastuspaikan...


        "Mut koska sua ei selvästikkään kiinnosta olla hyvässä kunnossa tai se et miltä näytät, niin toki jatka samaa rataa..."

        Toki kiinnostaa olla hyvässä kunnossa ja se miltä näytän, siksi aionkin jatkaa samaa rataa.


      • Einesten ystävä kirjoitti:

        Normaalipainossa olen, hoikka ruumiinrakenteeltani (lapsena olin alipainoinen).

        En treenaa todellakaan ammattimaisesti (se ei voisi minua vähempää kiinnostaa), ja tiedän kyllä mitä ravitsemuksellisesti vaatii jos haluaa pysyä huippukunnossa. Oma treenaamiseni jää lähinnä kotona tekemiin perus vatsa, selkä ym liikkeisiin, sekä ns. "hyötyliikuntaan" eli kävellen tai pyörällä kouluun, töihin, kavereiden luo... On minulla myös pari liikunnallista herrastustakin, mutta niiden harrastaminen on jäänyt parina viime vuotena erittäin vähälle. Pitäisi jossain vaiheessa ne taas aloittaa kun saisi vaan kaveriporukan kasaan ja löytäisi jonkun kohtuuhintaisen harrastuspaikan...


        "Mut koska sua ei selvästikkään kiinnosta olla hyvässä kunnossa tai se et miltä näytät, niin toki jatka samaa rataa..."

        Toki kiinnostaa olla hyvässä kunnossa ja se miltä näytän, siksi aionkin jatkaa samaa rataa.

        Etkä varsinkaan mun mittapuulla! XD

        Mut vedä sä vaa eineksiä napaas ja "jumppaa" kotona (= turhaa pelleilyä) ihan rauhassa... ;)


      • cippe
        TheOne kirjoitti:

        Etkä varsinkaan mun mittapuulla! XD

        Mut vedä sä vaa eineksiä napaas ja "jumppaa" kotona (= turhaa pelleilyä) ihan rauhassa... ;)

        sun mittapuusi


    • mieltä.

      Einekset on tehty epämääräisestä mössöstä ja joukkoon on heitetty kourallinen e-kirjaimia.On huomattavasti edullisempaa ja terveellisempää valmistaa itse ruokaa.Aikaa ruoan valmistamiseen menee noin reilu puolituntia,gourmet aterioihin enempi.Mutta jos on uusavuton tai nojatuolilanttu,joka illat telkkua katselee,silloin einesruoka on oikea valinta.Einesruoka on suoraan sanottuna hanurista,tai sitten pitää olla makuaisti olematon.

      • Einesten ystävä.

        "Einekset on tehty epämääräisestä mössöstä ja joukkoon on heitetty kourallinen e-kirjaimia."

        Olisit edes kokeillut lukea noita edellisiä viestejäni. Ei ole kaikissa yhtään lisäainetta, eikä niissä e-kirjaimissa ole yksinkertaisesti mitään pelättävää. Perustelut löytyvät tuolta aiemmista viesteistäni.


        "On huomattavasti edullisempaa ja terveellisempää valmistaa itse ruokaa."

        Väitätkö kenties, että itse tekemällä ei ole mahdollista tehdä kallista tai epäterveellistä ruokaa?


        "Aikaa ruoan valmistamiseen menee noin reilu puolituntia,gourmet aterioihin enempi.Mutta jos on uusavuton tai nojatuolilanttu,joka illat telkkua katselee,silloin einesruoka on oikea valinta."

        Ihanko totta herra/rouva huippukokki? Oi saanen palvoa teitä, tehän ilmeisesti osaatte tehdä itse ruokaa! Tämähän on aivan uskomatonta, koska osaatte tehdä ruokaa, niin kunnioitan teitä koko sydämestäni.


        "Einesruoka on suoraan sanottuna hanurista,tai sitten pitää olla makuaisti olematon."

        Tähän en jaksa edes vastata etten liikaa toistaisi itseäni. Olet erittäin hyvä keskustelija; ingooraat kaikki edelliset viestini jotka sisältävät jo vastaukset "kysymyksiisi" perusteluineen. Vastaile mielummin niihin viesteihin.


      • Vihreitävirheitä
        Einesten ystävä. kirjoitti:

        "Einekset on tehty epämääräisestä mössöstä ja joukkoon on heitetty kourallinen e-kirjaimia."

        Olisit edes kokeillut lukea noita edellisiä viestejäni. Ei ole kaikissa yhtään lisäainetta, eikä niissä e-kirjaimissa ole yksinkertaisesti mitään pelättävää. Perustelut löytyvät tuolta aiemmista viesteistäni.


        "On huomattavasti edullisempaa ja terveellisempää valmistaa itse ruokaa."

        Väitätkö kenties, että itse tekemällä ei ole mahdollista tehdä kallista tai epäterveellistä ruokaa?


        "Aikaa ruoan valmistamiseen menee noin reilu puolituntia,gourmet aterioihin enempi.Mutta jos on uusavuton tai nojatuolilanttu,joka illat telkkua katselee,silloin einesruoka on oikea valinta."

        Ihanko totta herra/rouva huippukokki? Oi saanen palvoa teitä, tehän ilmeisesti osaatte tehdä itse ruokaa! Tämähän on aivan uskomatonta, koska osaatte tehdä ruokaa, niin kunnioitan teitä koko sydämestäni.


        "Einesruoka on suoraan sanottuna hanurista,tai sitten pitää olla makuaisti olematon."

        Tähän en jaksa edes vastata etten liikaa toistaisi itseäni. Olet erittäin hyvä keskustelija; ingooraat kaikki edelliset viestini jotka sisältävät jo vastaukset "kysymyksiisi" perusteluineen. Vastaile mielummin niihin viesteihin.

        Termi on muuten ignore. Ja viestisi kuulostavat todellakin kaksitoistavuotiaan tekstiltä. Ja kannattaisi ihan oikeasti hakea apua (oikeasti, en vittuile)


    • kylma_tila

      Kyllä on vaan taas niin typerä keskustelu. Eineksistä täytyy vääntää riitaa!?!? Aloittajan kommenteista huomaa heti suuttumuksen jos joku on erimieltä, paljonko sinulla on ikää?

      Tiedätkö miksi niitä eineksiä "haukutaan oikein kunnolla", kuten aloituksesi kuului? Minäpä kerron: Jos et tiennyt, niin useimmat valmisruoat sisältävät suuret määrät ns. piilosuolaa, piilorasvaa, piilosokeria. Oletko sellaisista kuullut? Tiesitkö että ne voi suht. helposti välttää kun tekee itse ruokansa? Ja useimmiten itsetehty ruoka on parempaa, paitsi laadultaa myös maultaan (riippuu tosin kyllä paljon kokistakin). Maistatko sinä suussasi muutakuin suolan, ketsupin, rasvan ja sweetchili-kastikkeen?

      Paljonko mahdat syödä noita hehkuttamiasi eineksiä vaikka päivässä tai viikossa? Mikä on kuntosi, olosi ja henkinen vireystilasi? Ihan mielenkiinnosta kysyn. Ruokakympyrä on kehitetty sitä varten, jotta ihmiset osaisivat syödä monipuolisesti ja saisivat kaikkia tarvitsemiansa ravintoaineita. Toivottavasti syöt joskus muutakin kuin kaupan lihaperunasoselaatikkoa ja pyttipannua. Kyllä minäkin joskus syön noita ruokia, mutta mielummin teen ne itse kun vaiva ei kuitenkaan ole suuri, varsinkaan kun lopputuloksen tiedän, nam. Ja tiedoksesi, syön joskus eineksiä: Esim. sieni ja perunasalaatti ovat hyviä. Vaikka sinua ei tippaakaan kiinnostakaan, niin mainitsin tämän siksi että en täysin tuomitse rakkaita eineksiäsi, mutta syön kyllä mieluiten sitä kotona tekemääni ruokaa.

      Miksi tässä keskustelussa täytyy asettaa einekset ja itsetehty ruoka vastakkain?

      "Eli olet Atrian myyntitykki."

      Kyllä todellakin... "

      Yritätkö saada Atrian myynnin nousuun näin joulun ja eri laatikoiden menekin jälkeen? :D

      Mutta joo, hyvää uutta vuotta 2008 sinullekin weetabix, eines ja sen ystävä vai mikä lie sitten oletkin :))

      • Einesten ystävä

        "Aloittajan kommenteista huomaa heti suuttumuksen jos joku on erimieltä, paljonko sinulla on ikää?"

        Tottakai sen suuttumuksen huomaa, ja se on tarkoituskin. Ei minulla ole mitään aietta keskustella asiallisesti ihmisten kanssa, jotka eivät ole minulle asiallisia (siis alkavat henkilökohtaisesti haukkumaan minua, vääristelemään asioita jne... itse en tällaiseen lähtisi). On täällä asiallistakin keskustelua, vaikka joku onkin kanssani eri mieltä. Minua suututtaa lähinnä tyhmät (tai tyhmää esittävät) ihmiset, ja ihmiset jotka tuhlaavat aikaani. Siis ne täysin hyödyttömät, valheelliset, vääristetyt ym. viestit täällä ottavat eniten aivoon. Se nyt on tällaisen anonyymipalstan huonoja puolia kun kaiken maailman junttimölliäiset, omilla aivoilla ajattelemaan kykenettömät ja henkisesti jälkeenjääneet ihmistet pääsevät vapaasti heilumaan. Onhan se tietty omalla tavalla huvittavaakin, mutta enemmän nautin keskustelusta, jossa joutuu oikeasti asettamaan omat ajatuksensa kyseenalaiseksi, tai vaikka jos oppii jotain uutta. Hyvä esimerkki tästä on nuo E-koodit. Tiedän niistä nykyisin huomattavasti enemmän kuin ennen tätä keskustelua, koska jouduin tarkistamaan lähteitä ja lukemaan uutta tietoa etten puhuisi täysin läpiä päähäni.

        Niin ja ikää on enemmän kuin sinulla, alle kolmenkymmenen kuitenkin.


        "Jos et tiennyt, niin useimmat valmisruoat sisältävät suuret määrät ns. piilosuolaa, piilorasvaa, piilosokeria. Oletko sellaisista kuullut? Tiesitkö että ne voi suht. helposti välttää kun tekee itse ruokansa?"

        Toki rasvan, suolan ja sokerin pystyy välttämään, kun ei käytä niitä ruuanlaitossa. Aika kätevää! Ihan kuin siinä olisi jotain erikoista, että einesruuissa on rasvaa, sokeria tai suolaa, jos niitä käytetään myös samaa ruokaa itse tehtäessä. No tietenkin niiden määrää pystyy itse säätämään paremmin kun tekee ruuan itse, jonka olen tainnut mainitakkin joskus...


        "Ja useimmiten itsetehty ruoka on parempaa, paitsi laadultaa myös maultaan (riippuu tosin kyllä paljon kokistakin)."

        Tämä on jonkin tekstini kanssa ristiriidassa miten?


        "Maistatko sinä suussasi muutakuin suolan, ketsupin, rasvan ja sweetchili-kastikkeen?"

        No eineksiä syödessä eipä sitä hirveästi paljoa maistele. Tätäkin olen tainnut aiemmin selittää...


        "Paljonko mahdat syödä noita hehkuttamiasi eineksiä vaikka päivässä tai viikossa?"

        Riippuu todella paljon. Jos olen lomalla niin en ollenkaan. Muutoin ehkä kerran viikossa? Jos säilykkeet ja pakasteet lasketaan mukaan, niin sanotaan että yksi-kaksi kertaa viikossa, tätä on kyllä todella vaikea arvioida kun se on niin epäsäännöllistä. Näin yksin asuvana sitä tulee vähän useammin eineksiä syötyä, ja varsinkin jos on oikein stressaavaa/kiireistä aikaa, niin sitten vielä vähän useammin.


        "Mikä on kuntosi, olosi ja henkinen vireystilasi?"

        Hyvä, hyvä, hyvä. Tai no, kunto voisi kyllä olla parempikin, kun ne liikunnalliset harrastukset ovat jääneet vähemmälle.


        "Toivottavasti syöt joskus muutakin kuin kaupan lihaperunasoselaatikkoa ja pyttipannua."

        No olen ostanut ehkä 5 kertaa elämässäni lihaperunasoselaatikkoa, ja ehkä 10-20 kertaa pakastepytti/lihapulla/tms pannua (näitä pakastepannuja tuli enemmän syötyä silloin kun muutin ensimmäistä kertaa omilleni asumaan, viimeiseen vuoteen en muista niitä syöneeni).


        "Vaikka sinua ei tippaakaan kiinnostakaan, niin mainitsin tämän siksi että en täysin tuomitse rakkaita eineksiäsi, mutta syön kyllä mieluiten sitä kotona tekemääni ruokaa."

        No mehän olemme sitten ihan samanlaisia, en minäkään täysin tuomitse eineksiä, mutta mieluiten syön kotona tehtyä ruokaa. Jos olisi varaa palkata hyvä kokki (tai asuisi jonkun hyvin kokkaavan kanssa yhdessä), niin voi olla ettei eineksiä tulisi syötyä paljoa ollenkaan.


        "Miksi tässä keskustelussa täytyy asettaa einekset ja itsetehty ruoka vastakkain?"

        Niin, miksi kaikki muut ne asettavat vastakkain? Olenko jossain sanonut että kotiruoka on AINA pahaa? Olenko sanonut että se on AINA epäterveellistä?

        Ihmisillä tuntuu olevan vääristynyt käsitys siitä, että kun sen ruuan itse paistaa pannulla, niin tulee niin hyvää ja terveellistä ja laihduttavaa, että! Sitten kun se paistetaan atrian tehtaan pannulla, niin sinne salaa piilotetaan rasvaa, sokeria ja suolaa niin että terveys menee pilalle ja heti lihoo vähintään 200 kiloiseksi! Kunhan vain olen maininnut sen, että se itsensä lihottaminen ja suolan ahmiminen onnistuu aivan yhtä helposti itsetehdyillä ruuilla, kuin eineksilläkin. Ei minulla ole mitään syytä mollata itsetehtyä ruokaa, tai asettaa sitä vastakkain einesten kanssa.


        "Mutta joo, hyvää uutta vuotta 2008 sinullekin weetabix, eines ja sen ystävä vai mikä lie sitten oletkin :)) "

        Hyvää uutta vuotta sinullekkin. Ja weetabixille myöskin, kuka hän sitten lieneekään... en siis käytä muita kuin tätä nimimerkkiä, senkin olen maininnut jo useaan otteeseen, ja mitä ihmeen merkitystä sillä on vaikka olisinkin weetabix? Minua ei ainakaan voisi vähempää kiinnostaa kenenkään nimimerkki tms., ainoastaan minua kiinnostaa asiallinen keskustelu.

        Ja tietty sellainen pieni provosointi on aina poikaa; ilman sitä ei synny minkään sortin keskustelua, varsinkaan täällä. Vaikka tuo aloitusviestini saattaakin ärsyttää joitain, niin kannattaa kuitenkin miettiä mistä se johtuisi; enkö perustellut mielipiteitäni, hyökkäsinkö henkilökohtaisesti "juuri sinua" vastaan...?

        Tuohon omaan viestiini pystyy vastaamaan aivan asiallisesti, vaikka myönnänkin että siinä on provosoivaa otetta käytetty; vähän niinkuin tämä sinunkin viestisi, johon on mukava vastata vaikka vähän yritätkin halventaa/alentaa/tms. minua kysymällä ikääni, kysymällä olenko kuullut piilorasvoista ja väittämällä minua joksikin weetabixiksi. Onneksi olkoon, viestisi on ehdottomasti yksi asiallisimmista tässä ketjussa. Asiasisältöä ja vastaväitteitä olisi tosin saanut olla enemmänkin.


    • naureskelis

      jos tietäisivät mitä keskustelua täällä käydään!
      tuskin eineksiä syödään muualla kuin suomessa ja joissakin muissa maissa..ranskassa ollessani oli mahtavaa,kun siellä ruokaan suhtauduttiin suurella kunnioituksella ja hartaudella.koko perhe kerääntyi ruokapöydän ääreen kokonaiseksi 2h ja kerrottiin päivän kuulumiset.samalla join lasin viiniä! haluan takaisin Ranskaan..tuskin Ruoka_Saarioisten,atrian,H&K:n jne toimitusjohtajatkaan oman tehtaan ruokiaan syövät!!

      • sinne Ranskaan

        saatanan hintti.


      • ...se...
        sinne Ranskaan kirjoitti:

        saatanan hintti.

        ...hintit tuntisi ellei hintti itse, eli sinä, eineshintti.


    • annexan

      Kyllä nuo einekset siis tosiaanki ovat käteviä, hyviä ja ruokasiakin. Valinnanvaraa löytyy: keitoista ihan kunnon pihviateriaan. Meillä on useinkin nuita einesruokia. Varsinkin saarioisten maksalaatikko, perunasoselaatikko tekevät kauppansa.
      joskus, kun haluu helpon pihviaterian, niin silloin ostan: saarioisen mikroruuan, joka on nimeltään pannupihvi muusilla. Eli kyllä niitä eineksii kannattee syyvä. Helposti saa maukasta ja etenkin, jos ei tiskata tykkää, niin silloin tosiaankin on mainio vaihtoehto, siis ei muutakuin ostamaan eineksii,,,hopi,hopi...

      • että tästä

        ny vaan hopihopi ostetaan, ei ikäpäivänä tähän taloon osteta einesmössöö.
        Voi niistä joku uusavuton tuunaamalla saada jotain ruuan näköstä, muttei makusta.

        Mihin hävis kaupoista myymättä jääneet kinkut? Uudenvuoden aattona vielä oli kinkkuja alehintaan pakastealtaassa paljon, mutta ei enää 2.tammikuuta. No tietenkin einestehtaalle, jossa väännetään vanhasta lihasta uutta lihapullaa ja jauhelihapihviä.

        Ihan sama mulle mitä E-koodi täytteistä ja hiilihydraatimoskasta roisketta suuhunne lappaatte, onneksi asiakas saa sentään vielä itse valita ruokansa ja jopa kokatakin itse.
        Et sitten käynyt tankkaamas kaupassa, kun siellä oli 50%:n alessa hyllyt täynnä eineslaatikoita.


      • annexan
        että tästä kirjoitti:

        ny vaan hopihopi ostetaan, ei ikäpäivänä tähän taloon osteta einesmössöö.
        Voi niistä joku uusavuton tuunaamalla saada jotain ruuan näköstä, muttei makusta.

        Mihin hävis kaupoista myymättä jääneet kinkut? Uudenvuoden aattona vielä oli kinkkuja alehintaan pakastealtaassa paljon, mutta ei enää 2.tammikuuta. No tietenkin einestehtaalle, jossa väännetään vanhasta lihasta uutta lihapullaa ja jauhelihapihviä.

        Ihan sama mulle mitä E-koodi täytteistä ja hiilihydraatimoskasta roisketta suuhunne lappaatte, onneksi asiakas saa sentään vielä itse valita ruokansa ja jopa kokatakin itse.
        Et sitten käynyt tankkaamas kaupassa, kun siellä oli 50%:n alessa hyllyt täynnä eineslaatikoita.

        En kuule käynyt hakemassa 50%:n alelaatikoita, koska on mulla varaa ostaa täyshintaisiakin ja, en niin kovin tykkää lanttu ja porkkanalaatikosta.
        että näin. Ja sitäpaitsi, en ole uusavuton, sillä: olen ollut "maailmalla" jo 22 vuotta kotoo ja oma perhe ollut 20, vuotta, että en todellakaan ole uusavuton. Sitä vain ihminen haluu joskus tehhä jotain helpompaa ruokaa. Valmistan kyllä usein itsekkin, siis ruokaa ihan alusta loppuun. ja niitä mitä teen niin niitä on muutama vakioruoka, joita meillä syödään. Voin mainita muutaman: keitetyt perunat nakkikastike, keitetyt perunat jauhelihakastike, perunamuusi kanapihvit valkokastike. Että ei meillä aina siis ole eineksii.


      • Einesten ystävä
        annexan kirjoitti:

        En kuule käynyt hakemassa 50%:n alelaatikoita, koska on mulla varaa ostaa täyshintaisiakin ja, en niin kovin tykkää lanttu ja porkkanalaatikosta.
        että näin. Ja sitäpaitsi, en ole uusavuton, sillä: olen ollut "maailmalla" jo 22 vuotta kotoo ja oma perhe ollut 20, vuotta, että en todellakaan ole uusavuton. Sitä vain ihminen haluu joskus tehhä jotain helpompaa ruokaa. Valmistan kyllä usein itsekkin, siis ruokaa ihan alusta loppuun. ja niitä mitä teen niin niitä on muutama vakioruoka, joita meillä syödään. Voin mainita muutaman: keitetyt perunat nakkikastike, keitetyt perunat jauhelihakastike, perunamuusi kanapihvit valkokastike. Että ei meillä aina siis ole eineksii.

        "Sitä vain ihminen haluu joskus tehhä jotain helpompaa ruokaa."

        Näinhän se menee. Tietty jos on huippukuntoilija, allergikko, vegetaristi tai joku muu tällainen jolle on erittäin tärkeää tietää että mitä syö, niin einekset eivät ole aina paras vaihtoehto. Tällaisen perus kotiruuan korvikkeena käyvät kyllä erittäin hyvin. Täällä on hauskaa mutta samalla myös ikävää nähdä se, että jos joku ostaa eineksiä, niin hänet leimataan uusavuttomaksi tms.... tai vähintään laiskaksi, koska laiskuushan on tunnetusti suomessa perisynti.

        No nyt menee vähän asian vierestä, mutta vähänkin jos uskaltaa istua sohvalla katselemassa telkkaria, niin johan on laiska uusavuton ihminen joka ei tee mitään koskaan. Käsittämätöntä kuitenkin että suomessa katsotaan aivan hirveä määrä televisiota; noin kolme tuntia päivässä!


      • RAVINTOA arvostava
        että tästä kirjoitti:

        ny vaan hopihopi ostetaan, ei ikäpäivänä tähän taloon osteta einesmössöö.
        Voi niistä joku uusavuton tuunaamalla saada jotain ruuan näköstä, muttei makusta.

        Mihin hävis kaupoista myymättä jääneet kinkut? Uudenvuoden aattona vielä oli kinkkuja alehintaan pakastealtaassa paljon, mutta ei enää 2.tammikuuta. No tietenkin einestehtaalle, jossa väännetään vanhasta lihasta uutta lihapullaa ja jauhelihapihviä.

        Ihan sama mulle mitä E-koodi täytteistä ja hiilihydraatimoskasta roisketta suuhunne lappaatte, onneksi asiakas saa sentään vielä itse valita ruokansa ja jopa kokatakin itse.
        Et sitten käynyt tankkaamas kaupassa, kun siellä oli 50%:n alessa hyllyt täynnä eineslaatikoita.

        en nyt kyllä ymmärrä, mitä ihmeen tuomittavaa siinä on kun myymättä jääneistä kinkuista tehdään uutta ruokaa? Selitä! Ne kinkuthan ovat kaiketi vielä pakastettuja.Pitäiskö ne heivata kaatopaikalle. Anteeks nyt vaan, mutta mikä on sen ruuan päätarkoitus, eikös se ole vatsan täyttö ja nälän tunteen poistaminen. Mutta nykyään ei taideta tietää, että ei ole kovinkaan kauan siitä, kun oltiin Suomessa köyhempiä, eikä kyseenalaistettu ruokaa, oli se sitten "hyvää" tai "huonoa".


    • Proteiini

      Ravinnon merkitys on äärettömän suuri.
      Jos vaikka pudotamme painoa ravinnon osuus on 80%ja liikunnan 20%
      No kuinka moni on tietonen siitä että liian vähän proteiinia ravinnossa laihdutuksen aikana aiheuttaa lihasten menetyksen.Lihakset katoaa ajan myötä normaalipainoiseltakin proteiinin puuttuessa ravinosta.
      No sit tärkeä osa on myös kuitu.
      Mahtaakohan einekset antaa tarpeeksi kuitua?
      Viellä kun eines ateria laitetaan mikroon häviää loputkin vitamiinit.
      Kuinka moni pikkuvauva tahtoo juoda maidon joka on lämmitetty mikrossa,jos osaisivat puhua mitähän mahtaisivat tuumata. Mutta niinhän se on että parhaiten opimme kantapään kautta.

      • kirjoittaa

        Niin joku idiootti vielä uskoisi sun juttuja.


    • että..

      tulkitset "asialliseksi keskusteluksi" vain ne viestit jotka ovat kanssasi samaa mieltä einesten suhteen vai minkä ihmeen takia asenteesi on jokaista kommentoivaa vastaan niin hirveän hyökkäävä? Kauheat puolustusmuurit kokoajan. Minua alkoi jo tuossa muutaman viestin jälkeen huvittaa. Peräänkuulutat asiallista keskustelua, mutta et itse anna sille mahdollisuutta noiden lainailujesi kanssa.

      Ei kai kaikkien tarvitse olla samaa mieltä tästä asiasta? Jos joku haluaa jauhaa lihansa itse ja kyseenalaistaa koodit niin ok, olkoon se hänen kantansa, miksi pitää hyökätä vastaan ja koittaa "käännyttää" vakuuttelemalla omaa kantaansa oikeaksi ja heittämällä sarkastisia lauseita vastineeksi.

      T: Einesten ystävä

      • allekirjoituksesi

        viittaa siihen, että "Einesten ystävä" kirjoittaa nimimerkille "Einesten ystävä". Kun logiikka sotii tätä tulkintaa vastaan, lienee paikallaan, että harkitset, miten "allekirjoitat" viestisi. Jos niitä nyt ollenkaan tarvitsee allekirjoittaa.


      • tuoda ilmi..
        allekirjoituksesi kirjoitti:

        viittaa siihen, että "Einesten ystävä" kirjoittaa nimimerkille "Einesten ystävä". Kun logiikka sotii tätä tulkintaa vastaan, lienee paikallaan, että harkitset, miten "allekirjoitat" viestisi. Jos niitä nyt ollenkaan tarvitsee allekirjoittaa.

        tuolla allekirjoituksellani oman kantani tähän asiaan ilman sen kummempaa sepostusta.. yksinkertaistettuna siis. Muuten en olisi viestiäni allekirjoittanutkaan.

        Eikö tähän maailmaan mahdu kahta einesten ystävää? :)

        T. Einesten ystävä :D

        Jk.
        Sinun viestisi taisi olla ensimmäinen joka oli sitten täysin aiheen vierestä, mutta jonkunhan on aina oltava ensimmäinen :)


      • vielä..
        allekirjoituksesi kirjoitti:

        viittaa siihen, että "Einesten ystävä" kirjoittaa nimimerkille "Einesten ystävä". Kun logiikka sotii tätä tulkintaa vastaan, lienee paikallaan, että harkitset, miten "allekirjoitat" viestisi. Jos niitä nyt ollenkaan tarvitsee allekirjoittaa.

        SINUN logiikkasi siis sotii sitä vastaan että einesten ystävä kritisoi toista einesten ystävää lievästä asenteellisuudesta. Hmmm, kovin on pienet ympyrät.
        Pitääkö meidän olla hengenheimolaisia vain sen takia että molemmat kelpuutamme einekset aika-ajoin ruokapöytäämme... retorinen kysymys, kunhan pohdin.

        T. Edelleen se einesten ystävä :)


      • tökkii
        vielä.. kirjoitti:

        SINUN logiikkasi siis sotii sitä vastaan että einesten ystävä kritisoi toista einesten ystävää lievästä asenteellisuudesta. Hmmm, kovin on pienet ympyrät.
        Pitääkö meidän olla hengenheimolaisia vain sen takia että molemmat kelpuutamme einekset aika-ajoin ruokapöytäämme... retorinen kysymys, kunhan pohdin.

        T. Edelleen se einesten ystävä :)

        vain siinä, että tyhmyyksissäsi kirjoitat kuin olisit sama henkilö kuin tuo toinen "Einesten ystävä". Sen se einesten pupeltaminen tekee.


      • sinunkaltaisesi...
        tökkii kirjoitti:

        vain siinä, että tyhmyyksissäsi kirjoitat kuin olisit sama henkilö kuin tuo toinen "Einesten ystävä". Sen se einesten pupeltaminen tekee.

        tarpeeksi tyhmä ihminen lukee ensin suhteellisen pitkän kirjoituksen josta varsin selvästi käy ilmi että se on tarkoitettu viestiketjun aloittajalle ja sen jälkeen vain nimimerkin perusteella luulee että kirjoittajana olikin alkuperäinen itse.

        Sen verran voin tässä antaa köyttä että ehkäpä sana "toinen" lisättynä "nimimerkkini" ensimmäiseksi sanaksi olisi selventänyt asiaa, ehkä jopa sinulle, mutta kun en nyt vain laittanut sitä siihen :)

        Olen puhunut.

        T. Einesten ystävä (kyllä, se toinen)


      • Einesten ystävä

        "tulkitset "asialliseksi keskusteluksi" vain ne viestit jotka ovat kanssasi samaa mieltä einesten suhteen"

        En toki, lue ihmeessä muitakin viestejä. On täällä keskusteluakin, tosin aika vähän.


        "Minua alkoi jo tuossa muutaman viestin jälkeen huvittaa."

        Minuakin huvitti ja ärsytti suuresti pari ensimmäistä viestiä, mutta sen jälkeen on tullut jopa pari asiallista viestiä. Kuten olen aiemmin kirjoittanutkin, minulla ei ole mitään mielenkiintoa alkaa keskustelemaan ihmisten kanssa, jotka ovat ns. perseestä. Tällä siis tarkoitan sitä, että jos aletaan väittämään jotain paskaa tai vääristelemään omia asiallisia perustelujani, niin se saa sappeni kiehumaan. Onhan se toki hauskaa vastata jotain sarkastista siihen perään, en minä täällä muuten jaksaisi pyöriä. Jos luet vaikka nuo pari ensimmäistä vastausta mitä minulle aloitusviestiini tuli, niin pystytkö edes jeesus nasaretilaisen tahdolla sanomaan että ne olivat asiallisia, perusteltuja ja keskustelua herättäviä? (Toivon että vastaat tähän kysymykseen.)


        "Peräänkuulutat asiallista keskustelua, mutta et itse anna sille mahdollisuutta noiden lainailujesi kanssa."

        Jos joku ei ole asiallinen, minulla ei ole mitään syytä olla hänelle asiallinen. Poikkeustapauksena tietty sellainen tyyppi, joka vittuilee, mutta joka silti jaksaa perustella mielipiteensä. Heitäkin löytyy!


        "Ei kai kaikkien tarvitse olla samaa mieltä tästä asiasta?"

        Ei, mutta mielipiteillä ja faktoilla on erot. Perustellut mielipiteet ovat myös aina parempia kuin perustelemattomat.


        "Jos joku haluaa jauhaa lihansa itse ja kyseenalaistaa koodit niin ok, olkoon se hänen kantansa, miksi pitää hyökätä vastaan ja koittaa "käännyttää""

        No koska minä todellakin haluan tietää miten joku pystyy perustelemaan sen, että haluaa jauhaa itse jauhelihansa vaikka kaupasta saa ihan hyvää jauhelihaa. Minä perustelen oman kantani, odotan että vastapuoli perustelee omansa. Sama juttu e-koodeissa, miksi ne pitää kyseenalaistaa ja väittää että "niistä ei tiedä mitään" vaikka ne on yritetty tehdä juuri niin että tavallinen kuluttaja ymmärtäisi mahdollisimman paljon? Eihän keskustelussa ole hyvänen aika mitään järkeä jos se on tätä tasoa:

        -"olen sitä mieltä että maa pyörii auringon ympäri"

        -"olet väärässä, aurinko pyörii maan ympäri"

        -"aijaa, no olemme asiasta eri mieltä, oli hauska keskustella kanssasi"


        Jos se itse jauhettu jauheliha on jollekkin vaikka perinne tai tunneasia, niin voisi sanoa sen sitten suoraankin.


        T: Einesten ystävä (se ensimmäinen)


      • nyt tässä...
        Einesten ystävä kirjoitti:

        "tulkitset "asialliseksi keskusteluksi" vain ne viestit jotka ovat kanssasi samaa mieltä einesten suhteen"

        En toki, lue ihmeessä muitakin viestejä. On täällä keskusteluakin, tosin aika vähän.


        "Minua alkoi jo tuossa muutaman viestin jälkeen huvittaa."

        Minuakin huvitti ja ärsytti suuresti pari ensimmäistä viestiä, mutta sen jälkeen on tullut jopa pari asiallista viestiä. Kuten olen aiemmin kirjoittanutkin, minulla ei ole mitään mielenkiintoa alkaa keskustelemaan ihmisten kanssa, jotka ovat ns. perseestä. Tällä siis tarkoitan sitä, että jos aletaan väittämään jotain paskaa tai vääristelemään omia asiallisia perustelujani, niin se saa sappeni kiehumaan. Onhan se toki hauskaa vastata jotain sarkastista siihen perään, en minä täällä muuten jaksaisi pyöriä. Jos luet vaikka nuo pari ensimmäistä vastausta mitä minulle aloitusviestiini tuli, niin pystytkö edes jeesus nasaretilaisen tahdolla sanomaan että ne olivat asiallisia, perusteltuja ja keskustelua herättäviä? (Toivon että vastaat tähän kysymykseen.)


        "Peräänkuulutat asiallista keskustelua, mutta et itse anna sille mahdollisuutta noiden lainailujesi kanssa."

        Jos joku ei ole asiallinen, minulla ei ole mitään syytä olla hänelle asiallinen. Poikkeustapauksena tietty sellainen tyyppi, joka vittuilee, mutta joka silti jaksaa perustella mielipiteensä. Heitäkin löytyy!


        "Ei kai kaikkien tarvitse olla samaa mieltä tästä asiasta?"

        Ei, mutta mielipiteillä ja faktoilla on erot. Perustellut mielipiteet ovat myös aina parempia kuin perustelemattomat.


        "Jos joku haluaa jauhaa lihansa itse ja kyseenalaistaa koodit niin ok, olkoon se hänen kantansa, miksi pitää hyökätä vastaan ja koittaa "käännyttää""

        No koska minä todellakin haluan tietää miten joku pystyy perustelemaan sen, että haluaa jauhaa itse jauhelihansa vaikka kaupasta saa ihan hyvää jauhelihaa. Minä perustelen oman kantani, odotan että vastapuoli perustelee omansa. Sama juttu e-koodeissa, miksi ne pitää kyseenalaistaa ja väittää että "niistä ei tiedä mitään" vaikka ne on yritetty tehdä juuri niin että tavallinen kuluttaja ymmärtäisi mahdollisimman paljon? Eihän keskustelussa ole hyvänen aika mitään järkeä jos se on tätä tasoa:

        -"olen sitä mieltä että maa pyörii auringon ympäri"

        -"olet väärässä, aurinko pyörii maan ympäri"

        -"aijaa, no olemme asiasta eri mieltä, oli hauska keskustella kanssasi"


        Jos se itse jauhettu jauheliha on jollekkin vaikka perinne tai tunneasia, niin voisi sanoa sen sitten suoraankin.


        T: Einesten ystävä (se ensimmäinen)

        "No koska minä todellakin haluan tietää miten joku pystyy perustelemaan sen, että haluaa jauhaa itse jauhelihansa vaikka kaupasta saa ihan hyvää jauhelihaa."

        Saako kaupasta ihan hyvää jauhelihaa? Kuka on määäritellyt ja miten perustellut että se on ihan hyvää? SINUN mielestäsi se on siis ihan hyvää.

        Tässä huomaat nyt ongelman. Nämä ovat mielipidekysymyksiä joten niitä on melkoisen mahdotonta faktoin perustella. Keskustelu siis jää juurikin tuolle kuvailemallesi tasolle. Faktoistahan on turha kiistellä ja makuasiathan ovat aina makuasioita. Tuolta kantilta kun ajattelee niin ei täällä ole missään keskustelussa mitään järkeä. Yhtä sanasotaa vain. Varmaan olet itsekin huomannut?

        T. Einesten ystävä (se toinen)


      • lisäys
        Einesten ystävä kirjoitti:

        "tulkitset "asialliseksi keskusteluksi" vain ne viestit jotka ovat kanssasi samaa mieltä einesten suhteen"

        En toki, lue ihmeessä muitakin viestejä. On täällä keskusteluakin, tosin aika vähän.


        "Minua alkoi jo tuossa muutaman viestin jälkeen huvittaa."

        Minuakin huvitti ja ärsytti suuresti pari ensimmäistä viestiä, mutta sen jälkeen on tullut jopa pari asiallista viestiä. Kuten olen aiemmin kirjoittanutkin, minulla ei ole mitään mielenkiintoa alkaa keskustelemaan ihmisten kanssa, jotka ovat ns. perseestä. Tällä siis tarkoitan sitä, että jos aletaan väittämään jotain paskaa tai vääristelemään omia asiallisia perustelujani, niin se saa sappeni kiehumaan. Onhan se toki hauskaa vastata jotain sarkastista siihen perään, en minä täällä muuten jaksaisi pyöriä. Jos luet vaikka nuo pari ensimmäistä vastausta mitä minulle aloitusviestiini tuli, niin pystytkö edes jeesus nasaretilaisen tahdolla sanomaan että ne olivat asiallisia, perusteltuja ja keskustelua herättäviä? (Toivon että vastaat tähän kysymykseen.)


        "Peräänkuulutat asiallista keskustelua, mutta et itse anna sille mahdollisuutta noiden lainailujesi kanssa."

        Jos joku ei ole asiallinen, minulla ei ole mitään syytä olla hänelle asiallinen. Poikkeustapauksena tietty sellainen tyyppi, joka vittuilee, mutta joka silti jaksaa perustella mielipiteensä. Heitäkin löytyy!


        "Ei kai kaikkien tarvitse olla samaa mieltä tästä asiasta?"

        Ei, mutta mielipiteillä ja faktoilla on erot. Perustellut mielipiteet ovat myös aina parempia kuin perustelemattomat.


        "Jos joku haluaa jauhaa lihansa itse ja kyseenalaistaa koodit niin ok, olkoon se hänen kantansa, miksi pitää hyökätä vastaan ja koittaa "käännyttää""

        No koska minä todellakin haluan tietää miten joku pystyy perustelemaan sen, että haluaa jauhaa itse jauhelihansa vaikka kaupasta saa ihan hyvää jauhelihaa. Minä perustelen oman kantani, odotan että vastapuoli perustelee omansa. Sama juttu e-koodeissa, miksi ne pitää kyseenalaistaa ja väittää että "niistä ei tiedä mitään" vaikka ne on yritetty tehdä juuri niin että tavallinen kuluttaja ymmärtäisi mahdollisimman paljon? Eihän keskustelussa ole hyvänen aika mitään järkeä jos se on tätä tasoa:

        -"olen sitä mieltä että maa pyörii auringon ympäri"

        -"olet väärässä, aurinko pyörii maan ympäri"

        -"aijaa, no olemme asiasta eri mieltä, oli hauska keskustella kanssasi"


        Jos se itse jauhettu jauheliha on jollekkin vaikka perinne tai tunneasia, niin voisi sanoa sen sitten suoraankin.


        T: Einesten ystävä (se ensimmäinen)

        Luulenpa että jonkinlaisia perusteluita mielipiteilleen on täällä jo yksi jos toinenkin antanut, ne eivät vain millään meinaa kelvata. Sinun täytyy tuoda omaa kantaasi niin kauan esille kunnes toinen sanoo että "kyllä, noinhan se menee, olet sittenkin oikeassa."

        En usko että jauhelihaa kovinkaan moni jauhaa perinne-/tunnesyistä. Kaupassa myytävä jauheliha saattaa sisältää 20% sidekudosta. Joillekin tuo 20% on vain liikaa. Tässä kohtaa pääsemme taas siihen makukysymykseen.

        T. Einesten ystävä II


      • on itse jauhettu
        lisäys kirjoitti:

        Luulenpa että jonkinlaisia perusteluita mielipiteilleen on täällä jo yksi jos toinenkin antanut, ne eivät vain millään meinaa kelvata. Sinun täytyy tuoda omaa kantaasi niin kauan esille kunnes toinen sanoo että "kyllä, noinhan se menee, olet sittenkin oikeassa."

        En usko että jauhelihaa kovinkaan moni jauhaa perinne-/tunnesyistä. Kaupassa myytävä jauheliha saattaa sisältää 20% sidekudosta. Joillekin tuo 20% on vain liikaa. Tässä kohtaa pääsemme taas siihen makukysymykseen.

        T. Einesten ystävä II

        liha aina parempaa, kuin valmiiksi kaupassa tai tehtaassa jauhettu. Eikä tarvi epäröidä, uskaltaako käyttää.

        Koneet on keksitty käyttämistä varten ja tietää itse mitä lihaa on jauhanut. Pari kolme minuuttia ja satsi on valmis, eikä ole vaikeata.
        Moni ei viitsi kaivaa sitä konettansa kaapista, mutta kannattaisi kyllä ottaa käyttöön.

        Joskus kauan sitten sai kaupassa lihatiskillä siinä saman tien jauhattaa paistista tai mitä lihaa nyt ostikin, jauhelihaksi. Se oli palvelua.

        Perinne- ja tunnesyillä tässä ole mitään tekemistä, käytännössä toimii hyvin ja edullisuudenkin vuoksi jauhan itse.

        Ei kiitos eineksille.


      • Einesten ystävä
        nyt tässä... kirjoitti:

        "No koska minä todellakin haluan tietää miten joku pystyy perustelemaan sen, että haluaa jauhaa itse jauhelihansa vaikka kaupasta saa ihan hyvää jauhelihaa."

        Saako kaupasta ihan hyvää jauhelihaa? Kuka on määäritellyt ja miten perustellut että se on ihan hyvää? SINUN mielestäsi se on siis ihan hyvää.

        Tässä huomaat nyt ongelman. Nämä ovat mielipidekysymyksiä joten niitä on melkoisen mahdotonta faktoin perustella. Keskustelu siis jää juurikin tuolle kuvailemallesi tasolle. Faktoistahan on turha kiistellä ja makuasiathan ovat aina makuasioita. Tuolta kantilta kun ajattelee niin ei täällä ole missään keskustelussa mitään järkeä. Yhtä sanasotaa vain. Varmaan olet itsekin huomannut?

        T. Einesten ystävä (se toinen)

        "Saako kaupasta ihan hyvää jauhelihaa? Kuka on määäritellyt ja miten perustellut että se on ihan hyvää? SINUN mielestäsi se on siis ihan hyvää."

        Kuka on määritellyt että se ei ole? Mikä ero siinä on siihen, että sen itse tekisi? Olet oikeasti ensimmäinen joka tuo esim. tuon sidekudoksen esille. Sehän voi olla yksi hyvä syy miksi joku haluaa jauhaa itse. Se on perusteltu mielipide, hienoa! Miksen näe niitä täällä enemmän? Toki pitää ihan piruuttaen mainita että kaupoissa myydään myös sitä vähän parempaa jauhelihaa missä on sidekudosta vähemmän.


        "Faktoistahan on turha kiistellä ja makuasiathan ovat aina makuasioita. Tuolta kantilta kun ajattelee niin ei täällä ole missään keskustelussa mitään järkeä."

        Mikä siinä on niin vaikeaa siinä mielipiteiden perustelussa? Jokainen meistä on muodostanut oman mielipiteensä asiasta jotain kautta. Ja niitä perusteluja minä juuri haluankin kuulla. Ei tässä oikeasti ole mistään sen monimutkaisemmasta kyse.


      • Einesten ystävä
        lisäys kirjoitti:

        Luulenpa että jonkinlaisia perusteluita mielipiteilleen on täällä jo yksi jos toinenkin antanut, ne eivät vain millään meinaa kelvata. Sinun täytyy tuoda omaa kantaasi niin kauan esille kunnes toinen sanoo että "kyllä, noinhan se menee, olet sittenkin oikeassa."

        En usko että jauhelihaa kovinkaan moni jauhaa perinne-/tunnesyistä. Kaupassa myytävä jauheliha saattaa sisältää 20% sidekudosta. Joillekin tuo 20% on vain liikaa. Tässä kohtaa pääsemme taas siihen makukysymykseen.

        T. Einesten ystävä II

        "Luulenpa että jonkinlaisia perusteluita mielipiteilleen on täällä jo yksi jos toinenkin antanut, ne eivät vain millään meinaa kelvata."

        Luulet vai tiedät? Minulle ei kelpaa järkeväksi syyksi mollata eineksiä se, että ei kiinnosta ottaa selvää mitä e-koodit tarkoittavat. Jos se on jollekkin järkevä syy, niin olkoot hän sitten onnellinen omassa ajatusmaailmassaan, minkäs minä sille voin.



        "Sinun täytyy tuoda omaa kantaasi niin kauan esille kunnes toinen sanoo että "kyllä, noinhan se menee, olet sittenkin oikeassa.""

        Olet täysin oikeassa. Toinen vaihtoehto on tietty se, että joku tuo keskusteluun hyvät perustelut, miksi oma kantani on väärä, tai vähintään kyseenalainen. Niitäkin on täällä näkynyt, vaikka toki toivoisin keskusteluun enemmän ryhdikkyyttä ja vähemmän turhien asioiden jauhamista (kuten ne jatkuvat mainostukset että "minä osaan tehdä ruokaa" vaikka se ei mitenkään tähän keskusteluun vaikuta tai liity).


      • ja todellakin..
        Einesten ystävä kirjoitti:

        "Luulenpa että jonkinlaisia perusteluita mielipiteilleen on täällä jo yksi jos toinenkin antanut, ne eivät vain millään meinaa kelvata."

        Luulet vai tiedät? Minulle ei kelpaa järkeväksi syyksi mollata eineksiä se, että ei kiinnosta ottaa selvää mitä e-koodit tarkoittavat. Jos se on jollekkin järkevä syy, niin olkoot hän sitten onnellinen omassa ajatusmaailmassaan, minkäs minä sille voin.



        "Sinun täytyy tuoda omaa kantaasi niin kauan esille kunnes toinen sanoo että "kyllä, noinhan se menee, olet sittenkin oikeassa.""

        Olet täysin oikeassa. Toinen vaihtoehto on tietty se, että joku tuo keskusteluun hyvät perustelut, miksi oma kantani on väärä, tai vähintään kyseenalainen. Niitäkin on täällä näkynyt, vaikka toki toivoisin keskusteluun enemmän ryhdikkyyttä ja vähemmän turhien asioiden jauhamista (kuten ne jatkuvat mainostukset että "minä osaan tehdä ruokaa" vaikka se ei mitenkään tähän keskusteluun vaikuta tai liity).

        vain luulen, sillä en suin surminkaan aio lukea kaikkia tämän viestiketjun kirjoituksia läpi (vaikka verrattaen monia kirjoituksia kahlasinkin).
        Täten voin sanoa vain luulevani.. ja niinpä sanoinkin.

        Minäpä arvasin että sinä tartut tuohon kirjoittamaani "luulenpa"-sanaan :D

        Liekö sitten että olen luulotautinen mutta luulen myös että tämä luuloni osuu täysin oikeaan. Jo ihan siitäkin sen päättelen että jopa minunkin viesteihini on tullut vastauksena ainakin yksi asiallinen, hyvin perusteltu kannanotto ihmiseltä joka jauhaa lihansa itse. Minulta, joka en ole varsinaisesti edes ottanut kantaa itse aiheeseen ja joka osallistun tähän "keskusteluun" vasta näin loppumetreillä. (Luoja, anna tämän ketjun olla jo loppumetreillä.)

        T. Einesten ystävä II


    • MUTTA!

      Tulee paljon roskaa, joka ei ole hyväksi taas luonnolle.
      Tai no. KAIKKI taitaa nykyaikana olla pakattu muoviin tai pahviin tms.
      Pitäis ostaa torilta ja pakata omiin laatikoihin ja pusseihin.

    • terve ja pirteä kasvisyöjä

      mihin hävis ravintosuositus puoli kiloa päivässä, siis tuoreita kasviksia.
      valmiruoissa kamalasti suolaa. hesarin kuluttajasivuilla kerran oli, että jos ne esim ilmottaa suolaa 1, 1 pros, niin niissä oli yli 2 %

      mikähän lie verisuonies tilanne myös?
      ja roiskeläppäpitsoissa on plekkää turhaa ja vääräää hiilaria sekä rasvaa.

      on se niin ihanaa olla terve ja hyvinvoiva, kun syö tuoreista vihanneksista tehtyä ruokaa eikä atrian paskaa.

      oikeastaan tämä ruokavaliokysymys, ei ole vain sinun asiasi, koska me veronmaksajat joudumme perhana maksamaan kaikkien tyhmien läskien aikuisiän diabeteksen kulut. siellä moni nelikymppinen makaa makuuhaavoineen sairaalassa, eikä voi liikkua. vain siksi että ovat syöneet paskaa tietoisesti.

      • Einesten ystävä

        "mihin hävis ravintosuositus puoli kiloa päivässä, siis tuoreita kasviksia."

        Ainiin! Koska syön välillä eineksiä, se tarkoittaa sitä, että ruokavalioni on täysin paska, en syö koskaan tuoreita kasviksia, saan mahahaavan, verisuoneni ovat täysin tukossa, ja minulla todetaan myös diabetes!

        Ikäväkseni minun on todettava sinulle, että olen ihan terve, normaalipainoinen (paino jossain 70-80 kg välillä, en ole ainakaan vuoteen jaksanut punnita itseäni koska minua ei kiinnosta eikä minulla ole vaakaa, suunnilleen samana se on pysynyt jos ulkomuotoa katselee, pituus 180 ja sentti tai pari päälle), ja tyytyväinen. Sinuun on näköjään terveydellä rahastavien propaganda hyvin tehonnut?


      • on kuitenkin
        Einesten ystävä kirjoitti:

        "mihin hävis ravintosuositus puoli kiloa päivässä, siis tuoreita kasviksia."

        Ainiin! Koska syön välillä eineksiä, se tarkoittaa sitä, että ruokavalioni on täysin paska, en syö koskaan tuoreita kasviksia, saan mahahaavan, verisuoneni ovat täysin tukossa, ja minulla todetaan myös diabetes!

        Ikäväkseni minun on todettava sinulle, että olen ihan terve, normaalipainoinen (paino jossain 70-80 kg välillä, en ole ainakaan vuoteen jaksanut punnita itseäni koska minua ei kiinnosta eikä minulla ole vaakaa, suunnilleen samana se on pysynyt jos ulkomuotoa katselee, pituus 180 ja sentti tai pari päälle), ja tyytyväinen. Sinuun on näköjään terveydellä rahastavien propaganda hyvin tehonnut?

        edelleen se, että emme me lisäaineiden takia halveksi eineksiä, vaan siksi, että ne kaikki maistuvat niin äärimmäisen pahalta. Niistä pitäminen kertoo ihmisestä sen, että hänellä on vammainen makuaisti ja sen, että hän on totaalisesti vailla ruokasivistystä - eikä muutenkaan välitä ruoasta muuna kuin vatsantäytteenä.


    • EINEKSET & KASVIKSET JEES!

      kyllä, tässäkin tämä veijari on einesten puolella! mmmm.. ja osaan kyllä syödä terveellisestikkin! En tajua noita saatanan hippejä jotka luulevat pelastavan mailman syömällä kaninruokaa.!?!?!

      • antero.

        niin ei tartte itse hakea kaupasta roskaa. Ja jos haluaa kunnollista ruokaa, niin sen voi tehdä itse.


      • Utelias Ilmari
        antero. kirjoitti:

        niin ei tartte itse hakea kaupasta roskaa. Ja jos haluaa kunnollista ruokaa, niin sen voi tehdä itse.

        Ei leivo kebabejan itse, vaan ostaa teollisesti rakennetut pakastevartaat valmiina, tiedoksesi.


    • kyökkipiika

      itse en valmisruokia osta kuin äärimmäisen harvoin, koska niissä on niin paljon suolaa että syöminen on lähes tuskallista. suolaa en kestä, koska en käytä suolaa kun valmistan itse ruokaa, vain leipätaikinaan laitan suolaa (välttämätöntä hyvälle rakenteelle).

      halvemmat valmisruuat ovat nopeita hiilihydraatteja rasvalla kyllästettynä. ja siltä ne maistuvatkin, kuvottavan rasvaisilta. onhan markkinoille tullut uusiakin, ihan terveellisen oloisia eineksiä, mutta eihän opiskelijalla ole sellaiseen varaa. ja kasvissyöjälle sopivia terveellisiä valmisruokia ei ole kuin surkean vähän, eikä niissä ole proteiinia nimeksikään.

      näin lopuksi siis, pointtini oli: miksi kukaan haluaa ostaa eineksiä, muutoin kuin äärimmäisessä hädässä? ne ovat niin kaukana terveellisestä ja maukkaasta ravinnosta kuin vain voi olla.

      • hätään kokeilin

        sellaista pientä mikrolasagneannosta. Kaappini oli tyhjä, koska olin ollut matkalla ja poikkesin lähikauppaan ostamaan nopsan ruuan iltamyöhällä.

        Niinhän siinä kävi, että lusikallisen söin, oli pelkkää tomaattipyrettä ja muita täytteitä ei sitten ollutkaan.
        Roskiinhan se meni, tuhlasin yli 2 euroo, olisi kannattanut tehdä vaikka uunipannari, siihen olisi ollut tarvikkeet kotona. Tai olisin voinut keittää makaronivellin. Ei ikinä enää eineksiä, yöks.


    • tiedän mitä syön

      Minä teen hyvää perusruokaa puhtaista ruoka-aineista.

      Monesti koen ahdistusta kaupoissa: ei ole raaka-aineita tarjolla. En ostele puolivalmisteita taikka mikro-/uunivalmiita sapuskoja. Silti syön hyvin ja todella maittavaa ruokaa.

    • Kiriek

      Moni täällä mollaa kaupan eineksiä ja ylistää itse valmistetun ruoan autuutta. Mutta mahtavatko tehdä ihan itse kaiken syömänsä? Leipovatko itse oman leipänsä jauhoista vai syövätkö sitä kaupassa tarjottavaa eines "leipää"? Entä juovatko oikiata maitoa vai kaupan pastoroitua tonkanpesuvettä? Se siitä terveellisyydestä.

      Meillä kotona 80-luvulla jauhettiin oman pellon viljaa omalla myllyllä jauhoksi ja siitä sitten äiti leipoi limppua ja rieskaa. Rieskan muistan edelleen maailman parhaana. Limppu oli melko karseeta, mutta varmaankin terveellistä.

      Eikä meillä mistää kaupan lihatiskiltä haettu ns. kunnon aineksia vaan kylmässä aitassa roikku jäätynyt naudanruho, josta käytiin kirveellä veistämässä lihaa sen mitä tarvittiin. Ja päälle ryystettiin aitoa maitoa ei mistään pahvipurkista vaan kannusta kaatamalla.

      Terveitä ihmisiä meistä lapsista kasvoi tällä ruokavaliolla. Toki meilläkin ruoanlaitto nykyaikaistui ajan myötä ja itse olen syönyt välillä paljonkin eineksiä. Osa niistä on ihan perusruokaa, osa vähän parempaa ja osa taas hirveetä sontaa niin kuin roiskeläppäpitsat.

      Sääliksi käy niitä lapsia jotka joutuu pelkästään eineksiä syömään. Mutta en minä toisaalta syyllistäisi äitejä jotka välillä aikaa säästääkseen tarjoilee lapsille einesruokaa.

    • Eipä juuri muulloin.

      Maksalaatikkoa useammin, kun on suuritöinen ruoka. Perunoista, porkkanoista, kaalista, keittojuureksista, pakastevihanneksista särpimenä tarjouslihaa/kalaa, mausteet ja ryydit pintaan ja isompia annoksia kerralla, helppoa ja taloudellista. Jää rahaa muuhunkin ettei kaikki mene syömiseen. Jogurtit litran tölkeissä, maidot Lidlestä, viikon litkut kerrallaan. Pitsat ja valmissapuskat jääkööt pakkasaltaisiin kuin myös nevernever ruoka - ranskalaiset perunat. Ei ole upporasvakeitinkapinetta himassa, että ne vois oikeaoppisesti kypsentää. Uuunissa tulos on kamala: rasvasia lötösköjä. Kuorineen keitetyt perunat ja samassa voi keittää kuorimattomat porkkanat, hyvä ruoka, halpa ja sisältää vatsalle tärkeää kuitua. Perunat siis syödään kuorineen. Jne jne, kuka niitä eineksiä tarvii? No, minä en, mutta jokainen ravitkoon itseään miten haluaa, ei siinä mikä.

    • vetabix

      Tuo äänekäs joukkio joka eineksiä jaksaa vähätellä, ei omien sanojensa mukaan kuitenkaan itse käytä eineksiä. Siinä sitä on jo vastaanpanematonta perustelua kerrakseen.

      Tuo joukkio kokee myös usein olevansa liian hienostunut vajoamaan einesten tasolle. Makuaistinsa edustaa joukkion puheiden mukaan ihmiskunnan ehdotonta eliittiä (tai vähintään eineksenpurijan makuun verrattuna) ja on siksi absoluuttisen oikea. Siinä sitä on lisää vastaanpanematonta perustelua. Kuulen korvissani tuon joukkion mielipiteen jos joku uskaltaa kertoa pitävänsä jostain eineksestä: "VÄÄRIN MAISTETTU!"

      On totta, että kaupan einestiskistä löytää toinen toistaan teollisempaa kamaa ja suurin osa niistä pitää huolen siitä, ettei niitä mutustelemalla saa kulinaristista orgasmia lounaansa äärellä. Mutta ei ole tarkoituskaan.

      Tämä absoluuttisen makuaistin ja eineksien arvosteluun pätevöitynein joukkio (vaikka ei eineksiä syökään) tuntuu nauttivan ateriakseen ainoastaan a-luokan elintarvikkeita, ja tämä joukkio valmistaa kaiken aina itse - tai asioi ravintolassa. Olen hieman epäileväinen tuollaisen ruokakulttuurin suhteen, koska vain hyvin pienellä osalla väestöstä on aikaa tai varaa tuollaiseen.

      Vaikka einestiskistä löytääkin pääsääntöisesti keskinkertaista vatsantäytettä, löytää sieltä halutessaan varsin maittavia lounaita tai päivällisiä. Mikään ei myöskään estä virittämästä noita aterioita oman makunsa mukaiseksi.

      Tuolle eineksiä vihaavalle joukkiolle kertoisin terveisinä, että meille muille einekset ovat arjen mahdollisuus, ei uhka. Ja että itse valmistetullekin ruualle on meillä eineksien ystävilläkin oma paikkansa arjessa, mutta joka päivä siihen ei ole yksinkertaisesti a) aikaa b) kiinnostusta.

      • pussistas pois

        kun olet noin katkera siitä, että haluu ihan itse laittaa ruokansa ja varaa siihen aikaansa.
        Itse tehty ruoka on aina edullisempi vaihtoehto, kuin einesmössöt.

        Ei perhana, niin kauan kun itse pystyn kokkaan, niin teen sen kanssa. Rahoistani sun ei tartte huolta kantaa, enkä osta ikinä mitään punalaputettua aletuotetta kaupasta. Ihan rauhas saavat vanheta marketin hyllyssä.

        Syö sä einesmössöjäs vaan rauhassa. Turha puolustella niitten erinomaisuutta. Jotain vuosia sitten löytyi saarioisten maksalaatikosta hiiri, siinähän sitä lisuketta.


      • vetabix
        pussistas pois kirjoitti:

        kun olet noin katkera siitä, että haluu ihan itse laittaa ruokansa ja varaa siihen aikaansa.
        Itse tehty ruoka on aina edullisempi vaihtoehto, kuin einesmössöt.

        Ei perhana, niin kauan kun itse pystyn kokkaan, niin teen sen kanssa. Rahoistani sun ei tartte huolta kantaa, enkä osta ikinä mitään punalaputettua aletuotetta kaupasta. Ihan rauhas saavat vanheta marketin hyllyssä.

        Syö sä einesmössöjäs vaan rauhassa. Turha puolustella niitten erinomaisuutta. Jotain vuosia sitten löytyi saarioisten maksalaatikosta hiiri, siinähän sitä lisuketta.

        >>Vissiinki sun pussistas pois kun olet noin katkera siitä, että haluu ihan itse laittaa ruokansa ja varaa siihen aikaansa.>Itse tehty ruoka on aina edullisempi vaihtoehto, kuin einesmössöt.>Rahoistani sun ei tartte huolta kantaa, enkä osta ikinä mitään punalaputettua aletuotetta kaupasta. Ihan rauhas saavat vanheta marketin hyllyssä.>Syö sä einesmössöjäs vaan rauhassa. Turha puolustella niitten erinomaisuutta.>Jotain vuosia sitten löytyi saarioisten maksalaatikosta hiiri, siinähän sitä lisuketta.


      • Utelias Ilmari

        einesteollisuuden puolesta. Voisitko nyt ystävällisesti kertoa mitkä ovat mielestäsi niitä "varsin maittavia lounaita tai päivällisiä"?
        Jos vastauksessasi vilahtaa sana Ehta, putoaa pohja kehuiltasi. Toistaiseksi Sukulan ideoimat tuotokset ovat alle arvostelun, valitettavasti.


      • vetabix
        Utelias Ilmari kirjoitti:

        einesteollisuuden puolesta. Voisitko nyt ystävällisesti kertoa mitkä ovat mielestäsi niitä "varsin maittavia lounaita tai päivällisiä"?
        Jos vastauksessasi vilahtaa sana Ehta, putoaa pohja kehuiltasi. Toistaiseksi Sukulan ideoimat tuotokset ovat alle arvostelun, valitettavasti.

        >>Voisitko nyt ystävällisesti kertoa mitkä ovat mielestäsi niitä "varsin maittavia lounaita tai päivällisiä"?>Jos vastauksessasi vilahtaa sana Ehta, putoaa pohja kehuiltasi. Toistaiseksi Sukulan ideoimat tuotokset ovat alle arvostelun, valitettavasti.


      • Utelias Ilmari
        vetabix kirjoitti:

        >>Voisitko nyt ystävällisesti kertoa mitkä ovat mielestäsi niitä "varsin maittavia lounaita tai päivällisiä"?>Jos vastauksessasi vilahtaa sana Ehta, putoaa pohja kehuiltasi. Toistaiseksi Sukulan ideoimat tuotokset ovat alle arvostelun, valitettavasti.

        Kiitti vaan, olen pitkälti samaa mieltä kanssasi.


    • valitettavasti

      tarkoitan näitä valmisruokia ts. annoksia. esim. spaghetti, lasagne, keitot ja muut valmiit ateriat.
      maksalaatikko ja hernekeitto ovat ihan ok tavallaan. ainakin ne ovat halpoja.
      olen kuullut paljon hyvää näistä uusista Via valmisruuista, hinta vaan ei ole mikään edullinen.

      • Laatutietoinen nautiskelija

        hyvää sanottavaa VIA-tuotteista? Itse olen sortunut joitakin kokeilemaan, ei tarvitse enää. Eikä mistään päin ole hiiskuttu sanaakaan niiden kelvollisuudesta, päin vastoin, on sadateltu hukkaan menneitä euroja. Ei korkea hinta ole aina suinkaan takuu tuotteen kelvollisuudesta, ainakaan suomessa.
        Mielenkintoista nähdä kuinka kauan noita räpellyksiä pidetään kaupan hyllyissä. Muistuu jotenkin se jenkkiläinen kissanruokauutuus mieleeni. Firma kehitti uuden katinruoka sarjan. Valmistajat aloittivat mahtavan mainosrumban kauppialle ja tuotetta meni kuin siimaa. Tavaraa haluttiin enemmän kuin he kykenivät valmistamaan. Näin meni muutama kuukausi. Tilaukset loppuivat kuitenkin kuin seinään, ei sitten niin ainuttakaan. Missä vika? Lähetettiin konsultti kentälle tutkimaan asiaa.
        Asiakaspalautetta oli tullut vähittäiskauppaan. Kaikki ostivat uutuutta, mutta. Kukaan ei ollut valmistusvaiheessa kokeillut syövätkö kissat sitä muonaa. Eivät syöneet, ne inhosivat sitä. Ehkäpä VIA ja Ehta tuotteille koittaa sama kohtalo. Toivottavasti.


      • mitä tykkään
        Laatutietoinen nautiskelija kirjoitti:

        hyvää sanottavaa VIA-tuotteista? Itse olen sortunut joitakin kokeilemaan, ei tarvitse enää. Eikä mistään päin ole hiiskuttu sanaakaan niiden kelvollisuudesta, päin vastoin, on sadateltu hukkaan menneitä euroja. Ei korkea hinta ole aina suinkaan takuu tuotteen kelvollisuudesta, ainakaan suomessa.
        Mielenkintoista nähdä kuinka kauan noita räpellyksiä pidetään kaupan hyllyissä. Muistuu jotenkin se jenkkiläinen kissanruokauutuus mieleeni. Firma kehitti uuden katinruoka sarjan. Valmistajat aloittivat mahtavan mainosrumban kauppialle ja tuotetta meni kuin siimaa. Tavaraa haluttiin enemmän kuin he kykenivät valmistamaan. Näin meni muutama kuukausi. Tilaukset loppuivat kuitenkin kuin seinään, ei sitten niin ainuttakaan. Missä vika? Lähetettiin konsultti kentälle tutkimaan asiaa.
        Asiakaspalautetta oli tullut vähittäiskauppaan. Kaikki ostivat uutuutta, mutta. Kukaan ei ollut valmistusvaiheessa kokeillut syövätkö kissat sitä muonaa. Eivät syöneet, ne inhosivat sitä. Ehkäpä VIA ja Ehta tuotteille koittaa sama kohtalo. Toivottavasti.

        kyllä ne einekset ruokaa on!
        sitäpaitsi minä syön mitä haluan!
        Tee sin samoin,äläkä tule tänne itkemään!!!


      • Laatutietoinen nautiskelija
        mitä tykkään kirjoitti:

        kyllä ne einekset ruokaa on!
        sitäpaitsi minä syön mitä haluan!
        Tee sin samoin,äläkä tule tänne itkemään!!!

        Kyyneleitäni?


    • olla mitään

      tahoo, joka haluaa uskotella että eines on paskaruokaa.
      Sen maun tuntee ihan maistamalla. Kerran sortuu, muttei toista kertaa.

      • kun eineksiä

        siis silloin ennen, tuli kauppaan, niin ne oli semmosia kotiruoan veroisia, aika hyviä.

        Mutta tulikin se tehtailijan ahneus aika pian esiin, eli tuotetta alettiin täyttään moskalla ja kaikemmoisilla lisäaineilla.
        Mieluummin jyrsin näkkileipää nälkääni kuin syön nykyeineksiä.


    • CrystalCinnamon

      " Tee päivän ympäristöteko: osta eineksiä! "

      Ehei. Ostakaa toki mitä lystäätte. Mutta kotiruoka se parasta on. Einesruoissa on niin teollinen makukin että yäk.

    • Tuomas TR.

      Einesten ystävä ja Vetabix puhuvat asiaa. Silloin tällöin syötynä einekset ovat oiva helpotus arkeen. Aina ei kertakaikkiaan jaksa, tai kerkeä tekemään ruokaa ja silloin ovat einekset suureksi avuksi.

      Eineksiä yhdistelemällä saa hyviä ateriakokonaisuuksia, esim. jauhelihapihvit valkosipulikermaperunat. Mukaan ruisleipää, kurkkua ja tomaattia. Jälkiruuaksi vaikka muutama hedelmä. Aivan terveellinen ja ravitseva ateria.

      Ihmettelen täällä, kuinka jotkut omasta mielestään paremmat "kotiruoan suosijat" polkevat meidät, jotka satunnaisesti käytämme eineksiä, maanrakoon. Uskallanpa veikata, että taustalla on vain vanhoilliset ja pinttyneet käsitykset valmisruoasta. Samat ihmiset tuskin ovat edes eineksiä maistaneet sitten 80-luvun.

      Terveellinen ruokavalio, eineksillä tai ilman, ja riittävä liikunta on kaiken A ja O.

      Hyvää kevättä kaikille!

      • ovat

        roskaa.


      • Minna the Kotiäiti
        ovat kirjoitti:

        roskaa.

        "roskaa" mielipide sekin, mutta minkälaisella eineskokemuksella. Kaupan hyllyt notkuvat eineksiä... ei kaikki ole roskaa (myönnän, että osaa en kyllä syöttäisi koirallenikaan).

        Hyvät kotiruokamaiset valmisruoat ovat kuitenkin tällaisen kotiäidin pelastus muutamana päivänä viikossa. Vaikka ruuan laitto on mukavaa - ei sitä aina jaksa tai ehdi. Enkä todellakaan koe sitä mitenkään negatiiviseksi, että lapseni syövät toisinaan laadukkaita valmisruokia. Saavat myös vähän levänneemmän äidin, kun ei tarvitse olla koko ajan keittiössä pyörimässä.


    • S. Saarinen

      Kerrankin joku toi kantani esille, eikä minun tarvinnut itse alkaa kirjoittamaan ja aloittamaan uutta ketjua. Kiitokset sinulle!

    • Ketjuhan on pian 16 vuotta vanha, mutta edelleen ajankohtainen. Muistan kun tämä keskustelu käytiin. Einekset - kyllä kiitos!

      Nykyään jopa kasvissyöjille löytyy hienoja ja monipuolisia vaihtoehtoja einespuolelta.

      En usko näiden "ruokasivistyneiden" ihmisten ostavan pelkkiä tuoretuotteita. Esim. ei koskaan säilykkeitä, kaupan leipää, maidosta, kermasta ja juustosta puhumattakaan. Turhaa oman egon pönkittelyä ja hyökkäilyä Einesten ystävää vastaan.

      Kyllä siellä ravintoloissakin ja vaikka Ranskassa hyvin usein ellei jopa aina jokin ainesosa on jalostettu / prosessoitu jne.

      E-koodeista: syö appelsiini, niin kas kummaa! Saat tuota maagista luontaisesti esiintyvää E300:a, joka on vieläpä varsin terveellistä.

    • Anonyymi

      Einekset ei kiitos.

      • Anonyymi

        Juu ei. Tosin Kokkikartanolla suht Ok ruuat ja Saarioisen jauheliha roiskeläppä ja kasvispihvit menee kans. Muille sanon ei kiitos.

        Tv TimmyH


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu ei. Tosin Kokkikartanolla suht Ok ruuat ja Saarioisen jauheliha roiskeläppä ja kasvispihvit menee kans. Muille sanon ei kiitos.

        Tv TimmyH

        Oletpa maistellut paljon eineksiä.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      2123
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      54
      1799
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1659
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1597
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1566
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1484
    7. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      112
      1361
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1341
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      10
      1306
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1203
    Aihe