Missä sinä olet 10 v päästä?

ellastella

Aika on viekas ja kavala otus. Yhtäkkiä sitä vain huomaa, että on jo niin ja niin paljon aikaa lukiosta tai jostain muusta tai että juna meni jo. Näkyy enää vain junan peräpää ja siinäpähän sitten seisot ja toljotat etkä mitään voi... (Tai mene nöyrästi seuraavalla junalla).

Missä sinä ajattelet olevasi 10 v kuluttua? Millaista elämäsi on? Oletko parisuhteessa? Lapsia? Missä asut? Valmistunut? Töissä?

Yhäkö 10 v päästä vierailet Suomi24:n Sinkut-palstalla repimässä haavojasi auki, jotta edes jotain tuntisit, tai olet muuttunut IRL trolliksi?


Minun toiveeni: pystyisin asioihin! En olisi enää kuin pimeään koloon vetäytynyt pieni vapiseva elukka. Toivon että pystyisin jotenkin tulemaan esiin, uskaltaisin olla enemmän olemassa. Olisin valmistunut, minulla olisi pysyvä parisuhde, jossa kokisin että minut hyväksytään ja ymmärretään ja että minusta välitetään. En osaa sanoa lapsesta. Ennen kaikkea toivoisin, että pystyisin kirjoittamaan ja olisin julkaissut jotain. Se merkitsisi minulle kaikkein eniten.

Tietty toivon olevani 10 v päästä myös terve, hyväkuntoinen ja mieleltäni positiivisempi ja luottavaisempi kuin nyt olen. Ja rahaa! Minulla olisi paljon rahaa. Se helpottaisi paljon asioita ja tekisi oikeasti elämästä mukavampaa; voisi asua mukavasti, voisi matkustella... Ja ennen kaikkea: ei tarvitsi koko ajan kituuttaa ja syödä sitä saatanan tonnikalaa tai purkkihernekeittoa.

Itsetunto olisi kai kaikkein suurin asia, joka vaikuttaa olooni ja tekemisiini. Siis että olisi edes jonkinlainen itsetunto, se olisi ehkä se kaikkein olennaisin asia, jonka tulisi muuttua. Mistähän niitä saa...

Pelkoni: että olen kuollut mutta se ei ole kauheinta, vaan se, että asiat olisivat 10 v päästä kuten ne nyt ovat. Tämän pohjemmaksi kuin nyt ei oikeastaan voi mennä, paitsi jos alkaisin juopoksi tai narkkariksi.


Missä sinä olet 10 v päästä? Mitä toivot, mitä pelkäät?

44

744

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sir_eino

      Täytyy myöntää etten paljon ole ajatellut asiaa. Masentaisi tehdä tarkkoja tulevaisuudensuunnitelmia huomatakseen etteivät ne toteudu. Toivoisin että mulla olisi joku kiva duuni ja joku kiva nainen. Ehkä lapsia, en tiedä. Ne eivät ole välttämättömiä mutta voivat olla kivoja.

      Toivon myös etten todellakaan kirjoittele tälle palstalle enää silloin.

      Rahaa en kaipaa erityisemmin. Kunhan tulen toimeen. En ole kovasti rahan perään. Helsingissä nyt on tietty minimitulo X joka on kohtuullisen korkea jotta saa perusmenojen lisäksi itselleen joskus jotain ylimääräistä kivaa. Mutta en mä paljon enempää tarvitse. Kunhan on varaa syödä, asua siellä missä haluan, ostaa HKL:n lippu, olutta, vaatteet ja rahaa matkustella tai tehdä jotain kivaa joskus.

      • ap

        10 v päästä sinä keräilet itse sukkasi lattialta ja joku justiina heiluttelee taustalla mattopiiskaa. Varo vaan.


    • 30m

      Haaveilen kaikesta todella arkisesta. Toivon että 10 vuoden päästä minulla on kiva duuni ja kavereita, olen terve ja pystyn liikkumaan ja tekemään kaikkea ihanaa. Jos on kumppani, joku terävä ja reilu tyyppi niin avot.

      Pelkään että uuvutan itseni opiskelulla ja päädyn valkotakkisten seuraan lepäilemään.

    • Toivon että 10 vuoden päästä olen lopettanut tupakoinnin, löytänyt työpaikan ja mukavan tyttöystävän jonka kanssa synkkaa ja voi tehdä asioita yhdessä.

      Pelkään että 10 vuoden sisällä olen kuollut yksin tupakoinnin ja huonojen elämäntapojen aiheuttamiin komplikaatioihin kuten vaikka johonkin erinäisistä syövän muodoista joiden kehittymisen todennäköisyyttä tupakointi lisää, tai verenkierto elimistön toimintahäiriöihin. Pelkään myös että 10 vuoden päästä olen katkera ja hapannaamainen enkä enää edes pidä kenestäkään ja näen ihmisissä vain jotain eläimellistä ja rumaa enkä osaa enää arvosata läheisyyttä ja ihmissuhteiden sisältöä.

    • Hämärän rajoilta

      Juuri siinä missä nytkin. Missä olin jo 10 vuotta sitten. En toivo enkä pelkää mitään. En välitä. Lyhyet virkkeet peräkkäin on taiteellista.

      • ap

        Oletko sinä maailmankaikkeudensielu?


      • allmächt'ge jungfrau
        ap kirjoitti:

        Oletko sinä maailmankaikkeudensielu?

        Ei, vaan se on kävelevä Weltschmerz.


      • ap
        allmächt'ge jungfrau kirjoitti:

        Ei, vaan se on kävelevä Weltschmerz.

        Auts. Vai sniff?
        Huokaus on ehkä vastau, joka yleensä toimii.


      • allmächt'ge jungfrau
        ap kirjoitti:

        Auts. Vai sniff?
        Huokaus on ehkä vastau, joka yleensä toimii.

        "Hmm" toimii yleensä parhaiten, missä tahansa yhteydessä?


      • ap
        allmächt'ge jungfrau kirjoitti:

        "Hmm" toimii yleensä parhaiten, missä tahansa yhteydessä?

        Mä olen käyttänyt yleensä huohhia ja sniffiä, mutta hmm kieltämättä tehoaa. Saa vastapuolen epäilemään itse itseään.

        kjäh kjäh on myös hyvä.


      • allmächt'ge jungfrau
        ap kirjoitti:

        Mä olen käyttänyt yleensä huohhia ja sniffiä, mutta hmm kieltämättä tehoaa. Saa vastapuolen epäilemään itse itseään.

        kjäh kjäh on myös hyvä.

        Hmm.


    • ....

      Luin ensin että 10 pv päästä ja se tuntui jotenkin syvälliseltä ajatukselta että missä olen reilun viikon päästä maanantaina, mutta se olikin 10 v!! Ei hajuakaan.

      • ap

        No kerro, missä olet syvällisesti reilun viikon päästä.


      • ....
        ap kirjoitti:

        No kerro, missä olet syvällisesti reilun viikon päästä.

        Sehän siinä syvällistä olikin että ryhdyin sitä miettimään enkä tiennyt vastausta, mutta ikään kuin jokin salaisuus siinä piili, nurkan takaa kurkisteli joku suuri totuus joka aina ehti piiloon kun yritän katsoa.


      • ap
        .... kirjoitti:

        Sehän siinä syvällistä olikin että ryhdyin sitä miettimään enkä tiennyt vastausta, mutta ikään kuin jokin salaisuus siinä piili, nurkan takaa kurkisteli joku suuri totuus joka aina ehti piiloon kun yritän katsoa.

        Aika on suhteellinen kettu.


    • Vissiin KTM

      Olipas sympaattisia toiveita ja pelkoja. Nuorten naisten angsti on jotenkin niin paljon somempaa kuin nuorten miesten. Kenties ei koettuna, mutta luettuna ja kirjoittajaa tuntematta.

      Oma tulevaisuuteni, optimistinen ennuste: Naimisissa, vietän keski-ikäistä ja keskiluokkaista elämää. Kotia sulostuttaa pullantuoksuinen ja viisas vaimo, lisäksi yksi tai kaksi vaahtosammuttimen kokoista pientä ihmistä. Työ nykyinen tai ehkä jokin haastava esimiestehtävä. Terveys ja kunto hyvät, vapaa-ajan käytän joko kuntosalilla, lenkkipolulla tai perheen kanssa. Välillä tapailemme muita samanlaisia perheitä. Torstai on hernekeittopäivä, ja pannukakkua on myös.

      Pessimistinen ennuste: Yksin, aivan kuten nyt, paitsi kymmenen vuotta vanhempana, epätoivoisempana ja masentuneempana. Asun samassa kämpässä, josta tosin laina alkaa olla melkein maksettuna. Kirjoitan tälle palstalle katkeria ja naisvihaa tihkuvia posteja. Vuosikausien runkkaaminen tuottaa minulle jännetuppitulehduksen, jonka valehtelen lääkärille johtuvan toimistotyöstä ja hiiren käytöstä. Alkoholia menee reippaasti, välillä arki-iltoinakin. Työpaikka ryyppäämisen takia katkolla. Kaljamaha kasvaa, kolesteroliarvot heikkenevät, terveys monin tavoin rapistumaan päin. Rappusten nousu kolmanteen kerrokseen hengästyttää. Ystävät ovat harventuneet vähiin, sillä perheelliset pitävät minua omituisena friikkinä eivätkä enää juurikaan viitsi ottaa yhteyttä. Kaveripiirini koostuu muutamasta samanlaisesta hylkiöstä kuin itsekin olen.

    • Älymies 23

      Tapan itseni jos olen yhä tällä palstalla.

    • Masa84.

      Toivoisin olevani vakituisessa (hyvä palkkaisessa) työssä jossa myös viihdyn. Minulla olisi jo lapsi tai parikin, vaimo/avopuoliso ja terveys kunnossa sekä hiukset vielä päässä.

      Tuo kaikki näyttää kuitenkin yhä kaukaisemmalta ja epätodennäköisemmältä kun vuosia tulee aina vain lisää ja työttömänä (opintoja viimeistelevänä) sinkkuna on tullut elettyä jo pari vuotta.

      Pelkään sitä että vielä 10 vuodenkin kuluttua olen työttömänä, eikä minulla ole edes yhtään seurustelusuhdetta takana, lapsista puhumattakaan.

      • jyyö

        Optimista porukkaa tässä ketjussa. Itse en usko minkään muuttuneen 10 v kuluttua, ATM:yys jatkuu ja yksin ja köyhänä elellään.Terveys varmaan alkaa reistaamaan iän ja juomisen takia.


    • pirun sosiaalistajat

      Asun saarella mieheni kanssa. Lapsia 1, korkeintaan 2. Teen etätyötä, kasvatan käyttölinjaisia saksanpaimenkoiria. Kalastan ja liikun luonnossa vapaa-aikana, mutta kotona käytän edelleen korkkareita. Auttelen miestäni maatilan töissä mahdollsuuksien mukaan.

      Elämä on arkista, joskus ylellistä, ei liian stressaavaa. Olen tyytyväinen.

      • ap

        Oma saaristolaismies, jolla on punaharmaa neulepaita! Kuulostaa ihanalta!


      • allmächt'ge jungfrau

        "kasvatan käyttölinjaisia saksanpaimenkoiria"

        Oooh.


    • allmächt'ge jungfrau

      Miten päin vain ajattelenkin, keksin vain nämä asiat, jotka tosissani haluaisin minulla olevan. Eli:

      - koiria
      - laaja, hyvin organisoitu oma kirjasto
      - tenniskenttä
      - laadukas valikoima soittimia ja oma pieni äänitysstudio kokeiluja varten
      - jo kauan suunnittelemiani maailmanparannusprojekteja
      - tilaa kasvattaa oma ruokani
      - lunta talvisin
      - kaunis puutarha kesäisin
      - muistikirjoja ja kynä

      Ei mitään kovin vaatimatonta siis. Mutta kohtalaisen mahdollista, luulisin... jos hyvin käy.

      • tenyearslater

        En tiedä...luultavasti en tässä olomuodossa kait?
        Ekokem ongelmajäte?
        Krematorio ei---räjähdysvaara tai tuhkan sammuttelu 2 viikon palamisen jälkeenkin.
        Hautaus ei---ruumis tehokkaasti kyllästetty juoduilla nesteillä,ei mätäne.


    • En ole paljoa miettinyt asiaa kun elän hetkessä tai korkeintaan ajattelen pari viikkoa eteenpäin mutta kuitenkin heitetään seuraavat:

      Toiveeni: Olen terve, hyvä työpaikka jossa hyvä toimeentulo sekä se että olen kohdannut mukavan naisen jonka kanssa synkkaa hyvin yhteen. Ehkä lapsiakin muutama.

      Pelkoni: Se että olen täysin rahaton yhteiskunnan elätti sekä terveyden menettäminen. Yksinäisenä oleminen, viinaan lankeaminen eli alkoholisoituminen.

    • 12+19

      A) Toive on: Nibiru tulee ja ihmiskunnassa tapahtuu valtava henkinen muutos. Henkiset intovertit pääsevät oikeuksiinsa, ja materialistiset ekstrovertit ovat lähinnä kehityshäiriöisiä. Vaihtoehtoisesti Nibiru voisi vain tuhota koko planeetan.

      B) Todennäköisyys on: Työttömyyden ja yksinäisyyden seurauksena henkinen ja fyysinen terveyteni romahtaa. Saan sairauskohtauksen ja sydämeni vain lopulta pettää. En edes yritä pelastaa henkeäni, vaan asetun selälleni makuulle ja kuolen katkera hymy huulillani.

      C) Pelko on: Rakastun koko sydämestäni naiseen, joka tuntuu juuri oikealta ja hän vastaa tunteisiini. Tullessani töistä yhteiseen kotiimme, eteisessä vastaan tulee alaston mies. Mies näyttää huumehörhöltä ja on huumeista ja pillereistä sekaisin. Hän esittäytyy Einoksi ja kertoo nussivansa vaimoani, mutta minun ei kuulemma kannata siitä loukkaantua ja voisin hänen puolesta tulla kolmanneksi mukaan, jos tykkään pahaa. Koko maailmani romahtaa ja päädyn kaikkien iltapäivälehtien lööppiin seuraavana päivänä.

    • Gordon Gekko

      Toiveversio:
      Teen samaa duunia kuin nyt, mutta palkka on isompi ja työpäivät sujuvat vaaleanpunaisessa hurmoksessa. Olen naimisissa sielunkumppanini kanssa, joka on myös kihisevän seksikäs kissaeläin. Meillä on pari muksua, jotka ovat terveitä ja iloisia, eivätkä koskaan ylitä äänivallia. Olen kirjoittanut pari kirjaa. Finlandia-ehdokkaiksi valittiin tosin Jungfrau ja Ella, mutta hyvän rytmityksen ja reijomäkimäisten karikatyyrihahmojen ansiosta oma kirjani myi aivan vitun paljon enemmän.
      Elinvoimaa piisaa ja talous on kunnossa, sytyttelenkin pienessä konjakkipöhössä sikareja viidenkympin seteleillä.

      Pessimistinen versio:
      Saan potkut töistä, ja viinankäyttöni karkaa täysin hanskasta. Käytän myös liikaa lääkkeitä ja hemohessiä, ja piikitän silloin tällöin. Maksani vinkuu vaihtoa. Vaimoni lähti jo vähän aiemmin, kun tuhkamunaisuuteni lopullisesti varmistui. Kun nettiyhteys toimii, postailen sapenkarvaita vuodatuksia sinkut-palstalle. Joka päivä on minulle askel lähemmäs aitoa rantojen miestä.

    • mies vastaa

      Sitten yllättäen paranin taudista joka käy hankalammaksi kunnes kuolee.
      Nyt pitää miettiä mitä tehdä 30-40 vuoden aikana.

    • ...kakkapylly...

      Missä ellastella on kun tavoitteesta on 1/10 kulunut?

      • yöhiiri

        Hyvä kysymys. Katsotaanpa... toivoin, että pystyisin asioihin. Sitä olen yrittänyt ja tehnytkin, monenlaista touhunnut, jotta asiat, elämäni muuttuisi, vaikka tuntuukin usein että tarvon paikallani tervassa ja tavoitteet kaukana. Olen tehnyt ainakin rahatilanteen ja kirjoittamishaaveen suhteen asioita, myös hellyyden saralla edistystä. Ja itsetunto kohennee tekemisen myötä. Niin, haluaisin elää enkä olla elävä kuollut, sitä yritän, edelleen.


      • Utelias Adolf H.
        yöhiiri kirjoitti:

        Hyvä kysymys. Katsotaanpa... toivoin, että pystyisin asioihin. Sitä olen yrittänyt ja tehnytkin, monenlaista touhunnut, jotta asiat, elämäni muuttuisi, vaikka tuntuukin usein että tarvon paikallani tervassa ja tavoitteet kaukana. Olen tehnyt ainakin rahatilanteen ja kirjoittamishaaveen suhteen asioita, myös hellyyden saralla edistystä. Ja itsetunto kohennee tekemisen myötä. Niin, haluaisin elää enkä olla elävä kuollut, sitä yritän, edelleen.

        "hellyyden saralla edistystä" ... no jopas jopas, onko yöhiirellä orastavaa romanticoa ilmassa vai onko kissoista vain tullut läheisempiä ilmojen viiletessä?


      • yöhiiri
        Utelias Adolf H. kirjoitti:

        "hellyyden saralla edistystä" ... no jopas jopas, onko yöhiirellä orastavaa romanticoa ilmassa vai onko kissoista vain tullut läheisempiä ilmojen viiletessä?

        Tottahan toki. Kuutamokävelyjä ja sellaista. Pettingiä.


      • k.v.g.
        yöhiiri kirjoitti:

        Tottahan toki. Kuutamokävelyjä ja sellaista. Pettingiä.

        http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/seksi/mitaseksion/petting/

        Piti ihan netistä katsoa mitä se pettinki oikein tarkoittaa kun en moista sanaa ole koskaan aiemmin kuullut.

        Kenen kanssa se yöhiiri on oikein hyväilyseksiä harrastanut?


      • yöhiiri

      • Pervompi Setä
        yöhiiri kirjoitti:

        En kerro.

        No kerro nyt. Mä haluun tietää kuka on päässyt korkkaamaan Essi hiiren.


      • yöhiiri
        Pervompi Setä kirjoitti:

        No kerro nyt. Mä haluun tietää kuka on päässyt korkkaamaan Essi hiiren.

        Yks ihana kundi. En kerro.


      • ainoa oikea yöhiiri
        yöhiiri kirjoitti:

        Yks ihana kundi. En kerro.

        Oot tuhma feikkihiiri. Mutta asiaan: hihih.


    • ___m79

      Veikkaisin, että omalla kohdallani ei ole kauhean moni asia muuttunut. Todennäköisesti työskentelen silloin samalla alalla ehkä jopa samantyyppisissä tehtävissä, koska pidän siitä mitä teen. Todennäköisesti edelleen sinkkuna ja vapaa-ajat lusmuillen tai urheillen. Todennäköisesti vain omaisuutta on kertynyt kymmenen vuoden aikana enemmän, mutta muuten elämä aika samaa kuin nytkin. En kyllä valittaisi vaikka näin menisi.

    • 1234567890123456

      Olen vielä sen verran nuori että elämäni tulee muuttumaan seuraavien 10 vuoden aikana niin paljoa etten varmaan osaa edes kuvitella mitä se silloin tulee olemaan.

      Todennäköisesti olen silloin jo työelämässä, muuttanut jollekin toiselle paikkakunnalle, löytänyt puolison ja ehkä jopa perustanut perheenkin hänen kanssaan.

      Terveyden toivoisin olevan kunnossa ja jotain liikuntaa haluaisin yhä pystyä aktiivisesti harrastamaan, vaikka aika ja ikä tekevät varmasti tehtävänsä, eikä sitä yli 30 vuotiaana enää voi olla samassa kunnossa kuin nyt reilu parikymppisenä.

      • jgjyhtyufgffff

        "eikä sitä yli 30 vuotiaana enää voi olla samassa kunnossa kuin nyt reilu parikymppisenä"

        Tapauskohtaista. Jos mässytät mäkkärissä joka päivä etkä harrasta liikuntaa, takuulla olet kymmenen vuoden päästä huonommassa kunnossa kuin nyt. Jos elät terveellisesti etkä satu sairastumaan vakavasti, pysyt kunnossa. Yksinkertaista.


      • 11111111111111111111

        "jotain liikuntaa haluaisin yhä pystyä aktiivisesti harrastamaan, vaikka aika ja ikä tekevät varmasti tehtävänsä, eikä sitä yli 30 vuotiaana enää voi olla samassa kunnossa kuin nyt reilu parikymppisenä."

        No huh huh :)

        Toisaalta, kyllä minäkin 18v ajattelin että 25 on ihan sama kuin kuollut.
        Mutta kyllä useimmat 30v ovat ihan kykeneviä urheilemaan. Minäkin pystyn aika moneen vaikka 36v epäterveellistä elämää takana.


      • eronneet koirat
        jgjyhtyufgffff kirjoitti:

        "eikä sitä yli 30 vuotiaana enää voi olla samassa kunnossa kuin nyt reilu parikymppisenä"

        Tapauskohtaista. Jos mässytät mäkkärissä joka päivä etkä harrasta liikuntaa, takuulla olet kymmenen vuoden päästä huonommassa kunnossa kuin nyt. Jos elät terveellisesti etkä satu sairastumaan vakavasti, pysyt kunnossa. Yksinkertaista.

        Näin vanhempana eronneena keski-ikäisenä miehenä voin kyllä todeta että ei se kunnon lasku ja lihominen nyt ole kiinni vain siitä mäkkärissä mässyttämisestä, vaan se elämä muuttuu monella paljonkin kun ikää tulee lisää, työelämä alkaa painaan päälle ja perhe-elämä tai ainakin se puoliso alkaa viemään yhä enemmän aikaa elämästä, niin ei sitä vain enää yksinkertaisesti ole aikaa harrastaa tai liikkua niin paljoa kuin aiemmin. Työ on monella meistä myös sellaista ettei siinä paljoa sitä liikuntaa tule harrastettua ja vapaa-ajalla ei paljoa enää jaksa liikkua vaikka niin haluaisikin.

        Minäkin olin vielä parikymppisenä ja melkein kolmikymppisenäkin hyvässä fyysisessä kunnossa, enkä nytkään mikään lihava ole, mutta kunto on vain pelkkä varjo vuosikymmenen takaisesta.


    • nuorimies.

      Kartanossa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      312
      10339
    2. Siis oikeasti S... En ymmärrä...

      Oletko se sinä joka täällä kaipailee? Kaikki täsmää.
      Ikävä
      73
      2321
    3. Onneksi olkoon sait mut vittuuntumaan

      Sapettanu koko helvetin päivän.
      Ikävä
      43
      2139
    4. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      35
      1924
    5. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      79
      1868
    6. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      161
      1806
    7. Mitä sitten ikinä teetkin

      Mun on aika mennä J mies. Olen ollut niin tyhmä. Kaikkea mukavaa elämääsi edelleen toivotan ja ihanaa elämän jatkoa. Mei
      Ikävä
      40
      1388
    8. Mies mistä oikein suutuit?

      Yhtäkkiä vaan häippäsit täältä... 😢
      Ikävä
      16
      1312
    9. Saanko selityksen?

      Mikä minus oli vialla? Ulkonäkö, teinkö jotain väärin, sanoinko jotain..? Haluisin vaa tietää :(
      Ikävä
      57
      1306
    10. Kun istuit

      vierelläni penkillä, olin hetken onnellinen. Se hetki kimaltelee mieleni sopukoissa ja valvottaa öisin. Salainen kaipau
      Ikävä
      53
      1276
    Aihe