Kysymys uskollisuudesta parisuhteessa

palstalaisille

Tässä pientä galluppia palstalaisille. Jos löytäisit lähitulevaisuudessa parisuhteen, niin miten suhtautuisit uskollisuuteen? Mikä näistä vaihtoehdoista kuvaa sinua eniten? Kerro myös ikäsi ja sukupuolesi.

1. Haluan olla uskollinen ja edellytän sitä myös kumppaniltani. Asia on niin vakava ja tärkeä, että suhteemme saattaa jopa katketa syrjähyppyyn.

2. Pyrin periaatteessa olemaan uskollinen ja odotan sitä kumppaniltanikin, mutta ei pari syrjähyppyä vielä suhdetta kaada. Ei se niin vakavaa ole

3. Edellytän kumppaniltani uskollisuutta, mutta itselleni sallin salaisen syjähypyn
joskus. Pidän kumppanin uskollisuutta tärkeämpänä kuin omaani.

4. Elämä on niin lyhyt, että olen valmis kokeilemaan syrjähyppyä houkuttavan tilaisuuden tullen ja sallin saman kumppanillekin.

25

219

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • neiti ruiskukka

      Ykkösvaihtoehto kuvaa minua parhaiten. Olen nainen 20 .

    • uskonnollinen nainen

      Ykkönen vaihtoehdoista. Jos haikailisin vihreämpää ruohoa aidan toisen puolen, eroisin ja siitä jatkaisin. En koskaan sanoisi rakastuneeni toiseen tms. Toisen pettäessä ero.
      Enkä yrittäisi näkyvästi toisen omaa vietellä.

    • Mies, 28v

      1-2. Itse olen aina ollut uskollinen eikä minulla onneksi ole niin kovia paineita että jokaista tyttöä tekisi mieli tuikata jos olen varattu.

      Sen sijaan jos muuten homma toimii mutta naisystäväni tekisi syrjähypyn tai pari, voisin sen vielä ymmärtää jos siinä ne olisi muuten viattomia. Kysymyksen voisin tietysti esittää että kannattaako olla yhdessä jos ei kiinnosta.

    • komeakamu

      Vaihtoehto yksi.

      Mikään muu vaihtoehto ei tule kyseeseen!

      40 vuotias mies

    • farfaefeaqfc

      Vaihtoehto yksi. Tähän mennessä olen ollut aina uskollinen, vaikka houkutuksiakin on ollut. Sen verran on tullut elämää nähtyä, että mistäpä sen voi takuuvarmasti tietää omalta saati toisen kohdalta.

      Mies, 37 v.

    • Ehdottomasti ensimmäinen vaihtoehto.

    • N >35

      Ehdoton 1.

      Omalla kohdalla se katkeaako suhde pettämiseen on hyvin monivivahteinen asia: asiaan vaikuttaa parisuhteen pituus ja tila, missä tilanteessa pettäminen tapahtuu, onko pidempi juttu vai kerta erehdys, onko pettäjä aidosti pahoillaan ja onko hän valmis ottamaan vastuun teostaan, haluaako ja pystyykö petetty antamaan anteeksi.

      Ymmärrän pettäjää jollain tasolla silloin kun parisuhde on tyhjä, kun ihminen kokee olevansa hyvin yksinäinen parisuhteessaan. Vaikka se joskus voi olla ymmärrettävää tai inhimillistä, silti en itse pidä sitä oikeutettuna. Pettäminen on aina väärin.

    • Ehdoton 1:n.

      Pettäminen on aina vakavaa ja aiheuttaa harkinnan kannattaako jatkaa.

      Mies 27v.

    • Älkää juksatko

      Uskotteko oikeesti, että nämä palstan miehet ovat rehellisiä kun ilmottavat vaihtoehdon 1. Voisin lyödä vetoa, että he oikeasti tarkoittavat vaihtoehtoa 3. Suurin osa miehistä kannattaa vaihtoehtoa 3, vaikka eivät kaikki kehtaa sitä myöntääkään.

      • hyi miehiä

        siltä maailma näyttääkin - olet varmaan oikeassa


      • m27weeee

        Huono trolli. Se että muutama mies/nainen pettää ei tarkoita että se suurimmalle osalle olisi "paras" vaihtoehto.


        Ehdoton 1. ittelleni. Jos muut emännät alkais kiinnostamaan, niin eipä sillä seurustelulla olis hirveetä pohjaa jatkua.


    • tämä m:lta

      Haluaisin sanoa 1 mutta kun en ikinä ole joutunut laittamaan itseäni tosi testiin, niin en tiedä onko se sittenkin 2 jos todella koetellaan, itseä tai toista.

    • 30wee mies

      1 käytännössä (teoriassa myös 3).

      houkutuksia on ollut tai no tilanteita jotka joku olisi kokenut ylivertaisen houkuttelevina mut kun seurustelin vakavasti niin eipä tullut mieleen seikkailla.

      kumppanille en kyl salli mitään: luottamusta on joko 100% tai sitten ei yhtään ja se on suhteen loppu sit. eli saa tulla ja mennä miten haluaa, en kyttää mustasukkaisesti, mutta sen vapauden mukana tulee myös vastuu...

    • komppo

      1

    • e56eheb

      vaihtoehto 1. edellisen ämmän jätinkin pettämisen takia. se taiski aika sairas tapaus olla. halus vielä naimisiinki pettämisensä jälkeen ja lapsia, hhuhhuh voko 31v nainen nin idiootti olla? selvis vielä et psykiatrilla käy ni tein johtopäätöksen et: seinähullu.

    • Valitsen ykkösen

      Jos pakko valita noista niin vastaan 1. Oikeasti kuitenkin epäilen asian vakavuudesta huolimatta, että itseni olisi vaikea jättää toista, enkä tiedä edes haluaisiko jos suhde olisi siihen mennessä ollut hyvä, joten siinä mielessä ykkönen ei oikein osu yksiin ajatuksieni kanssa, mutta kuvaa ajatuksia kuitnekin paremmin kuin muut vaihtoehdot. Olen mies ja ikää 34v.

    • Gordon Gekko

      Ykkönen on lähtökohta.
      Jos nainen olisi kuitenkin kaikin puolin täydellisen sopiva minulle, ja selviäisi että hän on pettänyt, niin olisin ehkä valmis kokeilemaan sen jälkeen avointa suhdetta joillakin säännöillä. Eihän se luultavasti pitkään toimisi, mutta joskus on tällainenkin vaihtoehto tullut mieleen. Ja kyllähän pettäminen osoittaa petollista mieltä, eli aika vaikea on luottaa naisen muihinkaan tekemisiin sen jälkeen.

    • jackaroo

      Kyllähän se on tuo ykkösvaihtoehto se minunkin valintani. Uskon siihen että uskollisuus on yksi hyvän parisuhteen peruskivistä. Jos ei ole uskollisuutta, niin minusta ei ole sitten sitä suhdettakaan. Pettämisen myötä minä menettäisin täysin sen luottamukseni kumppaniani kohtaan ja suhteen jatkaminen voi olla minulle hyvinkin vaikeaa. Ja jos minä olisin se pettäjä, niin sitten minulla olisi varmasti melkoinen moraalinen krapula ja tunnustaisin asian varmaan heti ja suhteen jatkuminen jäisi kumppanin päätettäväksi.

      Se päättääkö se pettäminen sitten sen parisuhteen riippuu hyvin paljon niistä muista tekijöistä. Pitkässä suhteessa (varsinkin jos on lapsia) niin siihen pettämiseen suhtautuu varmasti ihan eri tavalla kuin jossain suhteen alkuvaiheessa. Myös se miten ja kuinka pitkään on petetty on myös merkittävä tekijä. Kerran kännissä tuntemattoman kanssa on ihan eri asia kuin vaikkapa vuosia jatkunut suhde naapurin Erkkiin.

      Niin joo, olen mies, 26v

    • Vaihtoehto 2. jos siitä poistetaan tuo periaatteessa sana (tai lisätään ´ja käytännössä´). Riippuu myös kuinka kauan suhde on kestänyt.
      Jos uskottomuutta on jo heti ekana vuonna niin sitten täytyisi ehkä miettiä uudestaan.

    • sir_eino

      Ihannetilanne 1, mutta ymmärrän että pitkässä parisuhteessa voi tulla tilanne jossa se olisi 2. Voisin antaa naiselle jonkun kännipanon anteeksi vaikka se korpeisi kyllä ihan saatanasti ja se nainen joutuisi kuuntelemaan avautumistani asiasta aika monta kertaa. Sivusuhdetta en voisi antaa anteeksi.

    • SagiaC

      Uskollisuuden määritelmästä pitäisi ensin keskustella.

    • hvkhvkvjhvjhv

      5. Se mikä sopii parhaiten kummallekin. Kaikessa avoimmuudessa ja yhteisymmärryksessä tietenkin.

      Syrjähyppy on pettämistä ja sitä en hyväksy. Jos luvataan niin silloin tehdään niinkuin on luvattu.

    • ykkönen ihan ehdottomasti.
      Syrjähypyt ei tosiaankaan kuulu parisuhteeseen. Jos ei kykene olemaan uskollinen kumppanilleen, kannattaa pysyä sinkkuna

    • Eewuli.....

      Vaihtoehto 1. ehdottomasti kuvaa minua parhaiten.

      Olen 24 vuotias nainen

    • M 20

      Kyllä tuo vaihtoehto numba 1 on se oikea vastaus minun osaltani. Helvetti jos parisuhteeseen pääsisin niin olisin varmaan niin onnellinen että tähtiä näkyy silmissä vaan. Enkä edes harkitsisi mitään syrjähyppyjä, ne eivät parisuhteeseen kuulu. likka-85 tämän asian totesikin varsin osuvasti.

      Olen 20 vuotias mies.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sosiaaliturvasäästöt kohdentuvat usein samoihin ihmisiin useampaan kertaan

      ja ihmisiä putoaa kiihtyvällä tahdilla toimeentulotuelle eli köyhien määrä kasvaa eksponentiaalisesti Suomessa. https:
      Maailman menoa
      375
      1860
    2. Olisiko sinulla mitään toiveita?

      Miten sinä toivoisit minun sinua lähestyvän? Mitään mitä olisi tosi hyvä tietää ennen sitä? Jos ei sen kummempia, niin
      Ikävä
      49
      1577
    3. Miksi toisten toiveet ahdistavat teitä?

      Kertokaapa miksi toisen ihmisen toiveet mahdolliselle kumppanilleen ahdistavat niin kovasti? Oletatko, että hän vaatii j
      Sinkut
      208
      1270
    4. Mitä tuntemuksia

      sinulle tulee, kun hän ilmestyy näköpiiriin? Vaihtelevatko ne?
      Ikävä
      84
      1056
    5. En nii kui tiiä yhtään

      Mikä suussa kiehtoo, vaikka kaiken pitäisi olla ihan hyvin! Mä niin haluaisin nähdä sut:)
      Ikävä
      58
      918
    6. Oletko kertonut tästä

      Meidän oudosta jutusta kenellekään? Olen kertonut ystävälleni, että olet saanut minut sekaisin…, mutta tästä hän ei tied
      Ikävä
      48
      712
    7. T mies missä oot

      T mies pääsetkö lähtemään sieneen villasukat tein sulle 💕🐶
      Ikävä
      67
      711
    8. Homouden synti

      Kerrotaan faktoja alkuun. On olemassa vain kaksi sukupuolta ja aviolIiitto on vain ja ainoastaan miehen ja naisen välin
      Luterilaisuus
      256
      707
    9. Turun tunnin juna toteutetaan

      Köyhiltä viedään mutta tunnin juna Turkuun viedään läpi. Puhaltakaa PS nyt tämä poikki! https://www.hs.fi/politiikka/ar
      Perussuomalaiset
      101
      678
    10. huono vai hyvä juttu

      Miten ulkopuoliset reagoisivat jos olisit kaivattusi kanssa yhdessä....?
      Ikävä
      46
      640
    Aihe