Vapaa kuvaus

You don’t need no teeth to eat my beef.

Aloituksia

37

Kommenttia

724

  1. Ilmaa ei tarvitse imeä pois. Kypsän perunan tärkkelys muodostaa liisterin, joka pysyy hapettomana ja kosteana, jossa bakteeri lisääntyy. Toinen esimerkki on valkosipuliöljy. Valkosipuli on bakteerin lähde ja öljy syrjäyttää hapen ja on kostea alusta. Kolmas esimerkki on makkara, jossa massa pysyy kosteana ja hapettomana kuoren sisällä. Bakteeri on saanut nimensä latinan makkaraa tarkoittavasta sanasta botulus.
  2. Kesäkurpitsa on myös englanninkielessä käytössä oleva nimi aikaisen satokauden ja lyhyen säilyvyyden kurpitsoille. Zucchini on yksi kesäkurpitsalajike.

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Summer_squash

    Kesäkurpitsa on aika mauton, kypsyy nopeasti ja ylikypsänä inhottavan löysä. Kesän satokauden vuoksi se on oivallinen grillaamiseen, jossa saadaan nopealla kuumalla kypsytyksellä maukasta rapeaa pintaa eikä siitä tule löysää.

    Hyvä idea on höylätä juustohöylällä tai mandoliinilla ohuita taipuisia siivuja ja kääriä niitä muiden grillattavien ympärille, esimerkiksi herkkusieniin. Minä teen monesti niin, että täytän herkkusienen mausteisella tuorejuustotäytteellä ja kääräisen sen ohueen kesäkurpitsasiivuun. Ja koska kyseessä on mieto kasvis niin se sopii mainiosti myös salaattiin karkeaksi raastettuna.

    Minä en käytä kesäkurpitsaan raastinta tai mandoliinia vaan veitsiä ja katsuramuki -tekniikkaa, jos näyte videolla.

    https://m.youtube.com/watch?v=D1o1uAExKNw&pp=ygUTI-Wkp-agueOBruahguOCgOOBjQ==