Vapaa kuvaus

You don’t need no teeth to eat my beef.

Aloituksia

13

Kommenttia

287

  1. Evoluution muokkaamat eläimetkin prosessoivat ruokaa. Hampailla jauhetaan hienommaksi ja ruuansulatuselimistön hapot, bakteerit ja entsyymit prosessoivat lisää, jotta se voisi imeytyä elimistöön.
  2. "Mitenköhän pakasteena myytävä 15 kilon kebabvarras kannattaisi paistaa?"

    Hoksasin, ettet ole välttämättä ostanut tätä. Hieman epäilyttää, että olisit trolli koska ei kai kukaan järkevä suunnittele 15 kg lihaköntin paistamista normaalissa sähköuunissa...mutta, jos olet vakavissasi etkä ole vielä ostanut niin älä osta tuota 15 kg kebabia sähköuuniin. Se menee todennäköisesti pilalle. Tee sitä, mikä on vahvuusalueesi eikä ole porsasta.

    Minä tein itsenäisyyspäivänä ulkogrillissä naudan ribsit kun ostin syksyllä Savo-Karjalan lihasta kolmen kilon palan wagyu -ribsiä. Jouluna teemme aattona pelkkää kalaruokaa Festa dei sette pesci -tyyliin ja tämä sopii varmasti myös muslimille. Joulupäivänä teemme hanhipaistin ulkogrillissä. Hanhen tilalla sopiva, helppo ja huokea liha on esimerkiksi kalkkuna, joka on paljon helpompi laittaa kuin 15 kg jäinen kebab-pötkylä 😂

    Jos kala ja lintu ei sovi niin lampaan paisti on myös hyvä. Jos itselle tulisi muslimeja jouluvieraaksi eikä kala ja lintu kelpaa niin tekisin pakasteesta lampaan ribsit (ihan saakelin hyvän makuista rasvainen lampaan kylki), lampaan karetta (erinomainen grillattava), naudan ribsit (vaikea saada nyt ja eka kertaa epäonnistumisen riski suuri) tai naudan brisket (ihan mahtava juhlaruoka 7 kg suussasulavan mureaa naudan rintaa, mutta tässäkin epäonnistumisen riski suuri).

    Omilla taidoilla tekisin naudan brisketin vieraalle, joka on muslimi ja pitäisi tehdä vaikutus. Jos varmaa (helppo tehdä) suosittelisin tuohon tilanteeseen niin kalkkuna.
  3. "Kaikki teroitushärvelit , mitä olen nähnyt, lähinnä pilaavat veitset. Samoin liian karkeat `timantti kivet ja puikot, sopivat korkeintaan pehmeille veitsille ja niistä saa vähän voiveistä terävämpiä."

    Kyllä, moottirikäyttöinen teroitin karkealla laikalla kokemattoman käsissä tuhoaa veitsen nopeasti.

    "Hieno hiomakivi on muuten hyvä , mutta on vaikeampi saada oikea kulma koko terän pituudelta ja sama kulma molemmin puolin."

    Minä en noista kulmista stressaa kovin paljon. Mielestäni on tärkeintä, että teroittaa terää eikä kylkiä. Tämän tuntee tietysti siitä, että terään nousee jäyste. Sen jälkeen on tärkeää saada jäyste pois mahdollisimman tarkasti pois. Hienommilla kivillä pitää sitten varoa, ettei pyöristä ja tylsytä sitä karkeammalla kivellä tehtyä terää.

    "Kun ostat Tormek , niin samalla voi ostaa ohjaimen ja kiven oikaisu työkalun
    Tuo oikaisu työkalu pitäisi malttaa itsekkin ostaa."

    Ammattiteroittajalle ja veistä ammatikseen käyttävälle varmasti hyvä työkalu, mutta kotikäyttöön hieman ylilyönti 😁
  4. "Kyllä se on eläinperäiset ruuat mitkä aiheuttaa eniten myrkytyksiä, edelleen tenttumamma jakaa väärää tietoa."

    Kerron vain oikeaa tietoa ja taustoitan ne myös oikein. Tuossa on USA:n CDC:n (Centers for Disease Control and Prevention) tilastot eli lähtökohtaisesti luotettavampia kuin Suomi24:n anonyymin kiukuttelut.

    "On hyvä ottaa tavaksi tarkastaa leikkuupinnat kerran vuoteen."

    Itse tarkastan ennen jokaista käyttökertaa ja minulla on erikseen käyttötarkoitukseen tehty harja, jolla laudan saa raaputettua puhtaaksi.

    "Jos lempiruokiin kuuluu sushi ja leikkuulaudalla käsitellään usein sellaisenaan syötävää kalaa, on syytä olla erityisen tarkkana."

    Tykkään kalasta ja teen paljon graavikalaa, sushia ja sashimia. Käytän kalalle dedikoitua lautaa. Hasegawan kumipintaiset laudat ovat kestäviä, hygieenisiä, veitsiystävällisiä ja kevyitä. Itsellä on kalalle Hasegawa FSR 60 x 35. Tuossa sopii käsittelemään vähän isompaakin kalaa eikä tila lopu kesken vaan kaikki fileet ovat hygieenisesti laudalla eikä pitkin pöytiä.

    https://hiomakivi.fi/p37329/hasegawa-fsr-60x35

    "Yhteinen leikkuulauta tai veitsi on yksi yleisimmistä ruokamyrkytyksen aiheuttajista."

    Juurikin näin ja kasvikset ovat isoin syyllinen kun niitä syödään huonosti pestyinä, puutteellisesti kypsennettyinä ja paljon myös raakana. Juuri tällainen levittämäsi harhatieto vain lisää ruokamyrkytyksiä kun huomio kiinnitetään lihaan ja samalla kuvitellaan harhaisesti, että raa'at kasvikset olisivat muka automaattisesti turvallisia kun ne eivät ole lihaa vaan terveellisiä kasviksia.