Raamattu pitääkin paikkansa?

Näin se on!

Avaruusohjelma on osoittamassa todeksi erään "myyttinä" pidetyn asian Raamatusta. The Curtis Engine Companyssa työskentelevä Harold Hill, joka on myös toiminut neuvottelevana jäsenenä avaruusohjelmassa, kertoo seuraavasti:

Hämmästyttävämpiä asioita, mitä Jumalalla on meidän ajallemme, tapahtui äskettäin astronauteillemme ja avaruustiedemiehillemme Green Betissä Marylandissa. He tarkistivat, mitä auringon, kuun ja planeettojen sijainti olisi avaruudessa 100 ja 1000 vuoden kuluttua. Heidän täytyi välttämättä saada tietää se, jotta he eivät lähettäisi liikkeelle satelliittia, joka myöhemmin törmäisi johonkin esineeseen kiertoradallaan. Heidän täytyi laskea kiertoradat satelliitin eliniän ja sen mukaan, missä asemassa planeetat tulevat olemaan, jottei koko hanke valuisi tyhjiin. He suorittivat edestakaisia tietokonemittauksia, jotka kattoivat vuosisatoja. Yhtäkkiä tietokone pysähtyi ja näytti punaista merkkivaloa, mikä tarkoittaa, että virhe on joko koneeseen syötetyssä informaatiossa tai tuloksissa verrattuina normaaliarvoihin. Paikalle kutsutut huoltomiehet tarkistivat koneen, mutta he sanoivat: "Se toimii täysin normaalisti." IBM:n työnjohtajan tiedustellessa vikaa hänelle vastattiin: "Me olemme huomanneet, että avaruuden ajanlaskusta puuttuu yksi vuorokausi." Me olimme pahassa pulassa ja vailla vastausta.

Yksi työryhmän uskovista jäsenistä muisti, että Raamattu puhuu siitä, kuinka aurinko seisahtui. Toiset sanoivat: "Näytä meille se kohta." He ottivat esille Joos. 10: 13:n. "Älä pelkää heitä", mutta vihollisten piirittämä Joosua kuitenkin pyysi Herraa pysäyttämään auringon. "Niin aurinko seisoi alallansa ja kuu pysyi paikallansa…Niin aurinko pysyi paikallansa keskitaivaalla päiväkauden, kiirehtimättä laskemaan." Avaruustiedemiehet päättelivät, että siinä oli puuttuva vuorokausi.

He tarkistivat asian tietokoneilta palaamalla aikaan, jolloin asia oli merkitty muistiin. Mutta he huomasivat, että se ei täsmännyt kyllin tarkasti! Aika, joka puuttui Joosuan ajalta, oli 23 tuntia 20 minuuttia. He katsoivat uudelleen Raamatusta, jossa sanottiin "päiväkauden" (noin vuorokauden)! He olivat pulassa. Jos 40 minuutille ei löydy selitystä, syntyy ongelmia 100 vuoden kuluttua. Nuo neljäkymmentä minuuttia täytyi löytää, koska ne voivat lisääntyä moneen kertaan kiertoradoilla.

Samainen työryhmän uskova jäsen muisti, että Raamatussa puhuttiin jossain siitä, että aurinko siirtyi takaisin. Toisten mielestä hän oli mieletön. Mutta hän otti esille 2. Kuningasten kirjan luvun 20. Hiskia makasi kuolinvuoteellaan, kun profeetta Jesaja tuli hänen luokseen sanomaan, että hän ei kuole. Hiskia ei uskonut häntä, vaan pyysi merkkiä asian vahvistukseksi. Jesaja sanoi: "Haluatko sinä, että aurinko siirtyy eteenpäin kymmenen astetta?" Hiskia vastasi: "Varjon on helppo pidetä kymmenen astetta. Ei, vaan siirtyköön varjo takaisin kymmenen astetta!" Kymmenen astetta on täsmälleen 40 minuuttia.

Kaksikymmentäkolme tuntia kaksikymmentä minuuttia Joosuan kirjassa ja neljäkymmentä minuuttia 2. Kuningasten kirjassa muodostivat puuttuvat kaksikymmentäneljä tuntia, jotka avaruusmatkailijoiden täytyi merkitä lokikirjaan maailmankaikkeudesta puuttuvaksi vuorokaudeksi! "Eikö olekin hämmästyttävää, että meidän Jumalamme antaa tiedemiehille tilaisuuden todistaa, että Hänen Sanansa on totuus?"

57

545

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei uskovaiset, tarkastakaa juttujanne edes vähän ennen kuin postailette niitä, tulee väkisinkin mieleen, että te yritätte tahallaan lasketella luikuria eli valehdella, mutta miksi te niin teette, on kysymys mihin olis kiva saada joskus vastaus, vai onko siitä tullut vain niin tavallista, ettei sitä enään huomaa.
      http://freethought.mbdojo.com/nasaspoof.html

      • "NASA denies that this ever occurred, and Hill, the former president of the Curtis Engine Company of Baltimore, was involved in diesel engine operations at Goddard and had NO involvement with any computer operations."

        Tyyppi ei ole edes ollut mukana koko ohjelmassa. :D

        Creationist MULTIFAIL!


    • 666..

      mikä on avaruuden vuorokausi?

      mikä on avaruuden ajanlasku?

      miten ihmeessä voitaisiin huomata "puuttuva päivä" vuosituhansien takaa??

    • Useilla kansoilla on tulva myyttejä mutta auringon pysähtyminen taisi menna suurelta osalta ohi. Raamatun mukaan tapaus sattui noin 1500 eaa. Luulisi että kansoilla ympäri maapallon kansoilla olisi jotain tietoa tapahtuneesta. Meillä pitäisi olla tarinoita pitkästä illasta, aamusta tai yöstä sen mukaan missä he asuivat ellei maa ollut silloin litteä. Maapallon toisella puolella asuvat olisivat saaneet kuitattua univelat näppärästi.

      Vähän aikaa sitten a. selitti asian näin:
      Pävivän seisahtuminen on helppoa ymmärtää ohjattuna pitkäkestoisena kangastuksena jolloin siitä ei jää jälkiä.

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/10221655

      Kreationisteillä ei nähtävästi ole yhtenevää käsitystä maailman tapahtumista. Jokainen kreationisti ja fundis sekoilee tyylillään.

    • eräs uskis

      Erään uskovaisen kommentti: Mielenkiintoinen juttu, varsinkin jos se on totta. Tämä saattaa vahvistaa joidenkin uskoa Raamattuun. Toisaalta, tuntien uskovien inhimillisen vajavaisuuden en yhtään ihmettelisi jos koko juttu olisi vain urbaanilegenda, joka kertojien suussa muuttunut moneen kertaan.

      Oli niin tai näin, ateismipalsta on väärä paikka tällaiselle, sillä keskivertoateistille tämä ei todista mitään, hän on oman "uskonsa" vanki eikä usko Raamattuun vaikka Mooses ilmestyisi pilvissä. Kertokaa näitä juttuja Jumala- tai Kristinusko-palstalla, siellä saattaa käydä sellaisia totuuden etsijöitä joita tällainen kiinnostaa.

      • A the ist

        "ateismipalsta on väärä paikka tällaiselle"

        Totta. Oikeampia olisivat mm. Kreationismi- ja varsinkin Huuhaapalstat. Käsittelevät hyvin pitkälti samoja asioita.


      • A the ist

        "urbaanilegenda, joka kertojien suussa muuttunut moneen kertaan"

        Kuten raamattu?


      • "Toisaalta, tuntien uskovien inhimillisen vajavaisuuden en yhtään ihmettelisi jos koko juttu olisi vain urbaanilegenda, joka kertojien suussa muuttunut moneen kertaan."

        "Oli niin tai näin, ateismipalsta on väärä paikka tällaiselle, sillä keskivertoateistille tämä ei todista mitään, hän on oman "uskonsa" vanki eikä usko Raamattuun vaikka Mooses ilmestyisi pilvissä."

        Se että Mooses ilmestyisi "pilvissä" kadulla vastaan. Voisi toimia erittäin hyvin todellisena todisteena olemassaolonsa puolesta. Ja useiden silminäkiöijden ja kameroiden edessä. Kuten olen täällä palsattla aikaisemminki voivotellut miten näitä kaikkia uskonnollisia figuureita piinaa ilmeisesti jonkinlainen egoismi: Tarve olla esillä ja uskottuja. Mutta sitten kun aletaan kysymään puolueettomia todisteita heistä. Niin silloin ei löydy jälkeäkään.


      • urbaanikko

        Typerä ja moneen kertaan kierrätetty ikivanha valhe. Tuokin juttu, samaten kuin se toinen ikuinen kierrätys Neukkulassa muka poratusta liian syvästä reiästä suoraan helvettiin, ovat ikivanhoja urbaanilegendoja, joita uskovat ihmiset, joilla tunnetusti ei ole minkäänlaisia estoja eikä moraalia jatkuvan törkeän valehtelemisen suhteen, aina uudestaan ja uudestaan kierrättävät, koska eivät pidä jatkuvaa valehtemista yhtään minään.

        Jutussa mainittu Harod Hill ei ole koskaan työskennellyt missään USA:n avaruusohjelmassa minkäänlaisena neuvottelevana jäsenenä, kertoo NASA.
        IBM tai sen työnjohtajat eivät ole koskaan rekisteröineet mitään kuvatun kaltaista tapahtumaa. Ei koskaan eikä missään.

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/4248435

        Nuo samat ikivanhat valheet ovat olleet esillä täällä jo ties kuinka monta kertaa aikaisemminkin. Aina ne tulevat uudestaan, kertomaan meille millainen moraalikäsitys näitä todella tökeröitä valheita ainaisesti kierrättävillä uskovilla ihmisillä onkaan. Se moraaali ei nimittäin ole edes kurapaskan arvoinen.


      • eräs uskis jälleen
        A the ist kirjoitti:

        "urbaanilegenda, joka kertojien suussa muuttunut moneen kertaan"

        Kuten raamattu?

        Monet teologitkin ovat tietysti epäilleet Raamatun muuttuneen vuosisatojen aikana. Nykyään kriittisinkin teologi tietää kuitenkin, että vanhoja käsikirjoituksia on tallella niin paljon että puhtaan tieteellisesti olisi uskottavampaa kyseenalaistaa suuri osa Rooman valtakunnan historiasta "urbaanilegendana".

        En kuitenkaan usko että Raamatun uskottavuus perustuu pelkästään, tai edes pääosin, sen historiallisuuteen, Olennaisempaa on se, että nykypäivän ihmiset löytävät sen kautta ratkaisuja todellisiin ongelmiinsa. Jos tällaisia ratkaisuja ei edes hae, on turha kiistellä Raamatun arvovallasta teoreettisella tasolla.


      • 234etg
        eräs uskis jälleen kirjoitti:

        Monet teologitkin ovat tietysti epäilleet Raamatun muuttuneen vuosisatojen aikana. Nykyään kriittisinkin teologi tietää kuitenkin, että vanhoja käsikirjoituksia on tallella niin paljon että puhtaan tieteellisesti olisi uskottavampaa kyseenalaistaa suuri osa Rooman valtakunnan historiasta "urbaanilegendana".

        En kuitenkaan usko että Raamatun uskottavuus perustuu pelkästään, tai edes pääosin, sen historiallisuuteen, Olennaisempaa on se, että nykypäivän ihmiset löytävät sen kautta ratkaisuja todellisiin ongelmiinsa. Jos tällaisia ratkaisuja ei edes hae, on turha kiistellä Raamatun arvovallasta teoreettisella tasolla.

        Ja sitten lähteitä vaikkapa Jeesuksen aikalaiskirjoituksiesta raamatussa, kitoos.


      • "Raamattuun vaikka Mooses ilmestyisi pilvissä."
        Mutta onko ilmestyny?
        "Mielenkiintoinen juttu, varsinkin jos se on totta. Tämä saattaa vahvistaa joidenkin uskoa Raamattuun. Toisaalta, tuntien uskovien inhimillisen vajavaisuuden en yhtään ihmettelisi jos koko juttu olisi vain urbaanilegenda, joka kertojien suussa muuttunut moneen kertaan."
        Ja myös ihan legendaksi myös todistettu, eli juttu on valetta. Eli minkä taki olisi hyvä, jos Jumala- tai Kristinusko-palstalla totuuden etsijät rupeisi pitämään tätä juttua totena ja levittämään sitä "totena" eteenpäin, siis uskovaiset, kehoitatteko te tosiaan ihmisiä tietoiseen valehteluun, ja miksi?


      • ututui6tyi6r6565
        eräs uskis jälleen kirjoitti:

        Monet teologitkin ovat tietysti epäilleet Raamatun muuttuneen vuosisatojen aikana. Nykyään kriittisinkin teologi tietää kuitenkin, että vanhoja käsikirjoituksia on tallella niin paljon että puhtaan tieteellisesti olisi uskottavampaa kyseenalaistaa suuri osa Rooman valtakunnan historiasta "urbaanilegendana".

        En kuitenkaan usko että Raamatun uskottavuus perustuu pelkästään, tai edes pääosin, sen historiallisuuteen, Olennaisempaa on se, että nykypäivän ihmiset löytävät sen kautta ratkaisuja todellisiin ongelmiinsa. Jos tällaisia ratkaisuja ei edes hae, on turha kiistellä Raamatun arvovallasta teoreettisella tasolla.

        UT on lähinnä tarinointia ja teologista saivartelua.

        VT taas profeettojen sekavia tuhoennustuksia, sitten jonkin verran historiankirjoitusta, viisausoppia, filosofiaa, runoilua, lainsäädäntöä ja selvää satuilua.

        VT:ssa selvää myyttistä tarinaa vailla todellisuuspohjaa on Mooseksen kirjan satuilut.
        Mooseksen lakimääräykset on sellaiset että ne on YK:n ihmisoikeussopimuksen vastaiset. Islamilainen sharia-laki on käytännössä sama kuin Mooseksen laki.

        Historiankirjoituksesta Mooses on täysin epäluotettava samoin kuin Joosua. Tarkkuus paranee kun mennään myöhempiin aikoihin. Aikakirjat ja Kuningasten kirjat on ehkä tarkimmat ja historiallisesti paikkansapitävimmät Raamatun kirjoista, mutta niissäkin on vähän sekavuutta.

        Profetiakirjoista taas suurin osa on luultavasti kirjoitettu jälkijättöisesti, eli kirjoitushetkellä on ennusteltu jo aikaisemmin tapahtuneita asioita.

        En ole kyllä ikinä ymmärtänyt mitä uskonnollista annettavaa Raamatulla kenellekään voi olla.


    • Sorry, mutta mä oon niin täynnä krisselismiä ja samoja satuja lukevien kummajaisten "ihmeellisiä" älynväläyksiä,etten enää jaksa lukea edes tuollaisia pitkiä aloituksia.Minun puolestani jokainen ihminen saa olla ajattelematta,jos haluaa.Tai toistella samaa vaikka koko ikänsä,

    • "Auringon pysähtyminen" johonkin kohti taivaankantta tarkottaisi käytännössä, että maapallon pyöriminen lakkaisi. Jos huvikseen kuvitellaan, että sellainen voisi tapahtua jonkin taikajarrun avulla, niin kannattaa kuitenkin huomata, että jossain Välimeren paikkeilla kaikki irtonainen (kuten vasarat, lammaspaimenet ja merien vedet) olisi jatkanut matkaansa noin tuhannen kilometrin tuntinopeudella. Rakennukset olisivat repeytyneet sijoiltaan ja tuulikin olisi ollut ennennäkemätön.
      Ja maapallon pyöräyttäminen uudelleen täyteen vauhtiin olisi myös aiheuttanut vastaavat katastrofit.

      Niistä ilmiöistä ei tietenkään olisi jäänyt ketään kertomaan jälkipolville, joita toisaalta ei myöskään olisi voinut syntyä.

      Käytännössä homma pitäisi siis hoitaa silmänkääntötempulla. Tai vain panna legenda liikkeelle.

      • yksi vain

        Lisäksi jos maapallon pyöriminen lakkaisi, maapallon koko pyörimisenergia, noin 2*10^29 joulea vapautuisi. Tämä vastaa suunnilleen 5*10^13 megatonnia TNT:tä, tai noin 10^8 (= sata miljoonaa) kertaa koko maapallon ydinasearsenaalia.

        Tämä energia muuttuisi suurimmaksi osaksi lämmöksi, muuttaen käytännössä koko pallon sulaksi kivimassaksi.

        Rohkenen siis suuresti epäillä, että tällaista olisi tapahtunut, muuta kuin ihmisten mielikuvituksissa.


      • yksi vain
        yksi vain kirjoitti:

        Lisäksi jos maapallon pyöriminen lakkaisi, maapallon koko pyörimisenergia, noin 2*10^29 joulea vapautuisi. Tämä vastaa suunnilleen 5*10^13 megatonnia TNT:tä, tai noin 10^8 (= sata miljoonaa) kertaa koko maapallon ydinasearsenaalia.

        Tämä energia muuttuisi suurimmaksi osaksi lämmöksi, muuttaen käytännössä koko pallon sulaksi kivimassaksi.

        Rohkenen siis suuresti epäillä, että tällaista olisi tapahtunut, muuta kuin ihmisten mielikuvituksissa.

        Hemmetti, tuli laskuvirhe. Eihän se maapallon ydinasearsenaali ole kuin 5000 megatonnia, eli maan pyörimisenergia on 10^9 (eikä 10^8) kertainen, miljardikertainen siis.


    • Aika epätoivoisia tuntuvat uskikset olevan.
      No, oma huvinsa siinäkin on kun seuraa sitä epätoivoista räpiköintiä uskisten yrittäessä löytää tieteestä jotain raamattua tukevaa.

      • Mikähän päivä se oli, tietääkö kukaan ? on nimittäin muistissa vuorokauden mittainen aukko XD


      • Olly
        angelus_nigrum kirjoitti:

        Mikähän päivä se oli, tietääkö kukaan ? on nimittäin muistissa vuorokauden mittainen aukko XD

        Lauantai...


      • Olly kirjoitti:

        Lauantai...

        no niin minä vähän arvelinkin, kiitoksia :D


      • Olly
        angelus_nigrum kirjoitti:

        no niin minä vähän arvelinkin, kiitoksia :D

        Oleppa hyvä, ihan itse etsin Raamatusta. :D

        Löytyneekö Raamatusta selitystä sille, että joskus Perjantain ja Maanantain välinen yö on kadonnut muistista?


      • Olly kirjoitti:

        Oleppa hyvä, ihan itse etsin Raamatusta. :D

        Löytyneekö Raamatusta selitystä sille, että joskus Perjantain ja Maanantain välinen yö on kadonnut muistista?

        Ai, minäkin koitin sieltä etsiä, mutta en löytänyt.

        Veikkaisin että toistuvat muistikatkot ko. yöltä johtuvat ufosieppauksista, varsinkin jos siihen liittyy vielä näköhavainnot pienistä vihreistä miehistä ja lompakosta oudosti hävinnyt käteinen. ;)


    • O'ou

      Heh! Selitähän vielä, millä tavalla, jos lasken vuorokausia (käytännössä maan pyörähdyksiä) tästä hetkestä eteenpäin tai taaksepäin yks kaks kol nel, huomaan:

      -Hupsistakeikkaa! Tästähän puuttuu yksi välistä!
      :D

      Tietokoneessa syttyi punainen lamppu...:D :D
      Tarinahan on kuin 30-luvun scifi-romaanista.

    • oikein!

      "Raamattu pitääkin paikkansa?" KYLLÄ!

    • huuhaahihhuliuskis

      Se teidän Ateistien ongelma on, että turvaudutte tieteeseen ja fysiikanlakien mukaisiin selityksiin.

      "Lisäksi jos maapallon pyöriminen lakkaisi, maapallon koko pyörimisenergia, noin 2*10^29 joulea vapautuisi. Tämä vastaa suunnilleen 5*10^13 megatonnia TNT:tä, tai noin 10^8 (= sata miljoonaa) kertaa koko maapallon ydinasearsenaalia.

      Tämä energia muuttuisi suurimmaksi osaksi lämmöksi, muuttaen käytännössä koko pallon sulaksi kivimassaksi."

      Näin uskovaisena löydän helposti kolikon kääntöpuolen. Jumala on yliluonnollinen ja hänellä on yliluonnollisia voimia. Ja hän kyllä pystyy tuohon. Pysäyttämään maapallon ilman että se sulaisi tai mitää muuta ihmeellistä tapahtuisi. Jumalan voimasta kaikki on mahdollista. Myös sekin että hän on luonut maailmankaikkeuden. Ei ole mitää alkuräjähdystä josta tämä kaikki on tullut. Kaikki on Jumalan luomaa.

      Lukekaa Raamattua ja valaistukaa Jumalan sanasta. Raamatussa lukee totuus. Ja niinkuin Jeesus sanoi: "Minä olen tie, totuus ja elämä". :)

      Vaikka tieteellä pystyisikin selittämään asioita miten pitkälle hyvänsä ja se kuulostaa kuinka todelliselta tahansa, älkää sokaistuko siitä. Niin Raamatulla ja uskolla Jumalaan voitte vapautu fyysisen ja materiaalisen maailman kahleista. Vain uskomalla Jumalaan voitten vapautua ajattelusta ja toimimisesta "lihassa" mikä on tie kadotukseen.

      • Mutta jostain kumman syystä ei itse pystynyt raamattuaan kirjoittaan, ja kopioitteen siitä vaikka 3 miljoonaa kopioo, tossa vaikka 2000 vuotta eaa, mutta ei, piilossa vain on pysyttävä, ihan vaan kiusallaan, että sais vähä enemmän jegiä tuonne kidutukseen.


      • A.Mikkonen kirjoitti:

        Mutta jostain kumman syystä ei itse pystynyt raamattuaan kirjoittaan, ja kopioitteen siitä vaikka 3 miljoonaa kopioo, tossa vaikka 2000 vuotta eaa, mutta ei, piilossa vain on pysyttävä, ihan vaan kiusallaan, että sais vähä enemmän jegiä tuonne kidutukseen.

        Saati sitten opettaisi kaikille alkuperäisen kielen ja tavan miten sitä pitäisi lukea. Saisi ainakin kristinuskon suuntien sekakuoron pois.


      • O'ou

        "Ateistien ongelma on, että turvaudutte tieteeseen ja fysiikanlakien mukaisiin selityksiin."

        "Näin uskovaisena löydän helposti kolikon kääntöpuolen. Jumala on yliluonnollinen ja hänellä on yliluonnollisia voimia. Ja hän kyllä pystyy...
        ...Jumalan voimasta kaikki on mahdollista"

        Tuollaisessa ajattelussa on se ongelma, ettei olekaan enää _minkäänlaista_ kriteeriä, jolla voisi päätellä, mikä on totta ja mahdollista ja mikä ei.

        Joku kertoo autonsa hävinneen pihalta yöllä ja sitten katsoneensa kaukoputkella kuuhun ja nähneensä sen siellä. Ei ole mitään keinoa päätellä, puhuuko kaveri totta vai ei. Kaikkivoiva Jumalahan _on voinut_ siirtää sen sinne tuntemattomasta syystä. (Tutkimattomat ovat Herran tiet)

        Ei voi myöskään luottaa, että luonnonlait toimivat, kuten ennenkin. Jumalahan voi rukata niitä mielensä mukaan jostakin oikusta. Ei voi myöskään luottaa _mihinkään_ ennusteisiin tai laskelmiin, ei yhtään mihinkään.


      • huuhaahihhuliuskis
        O'ou kirjoitti:

        "Ateistien ongelma on, että turvaudutte tieteeseen ja fysiikanlakien mukaisiin selityksiin."

        "Näin uskovaisena löydän helposti kolikon kääntöpuolen. Jumala on yliluonnollinen ja hänellä on yliluonnollisia voimia. Ja hän kyllä pystyy...
        ...Jumalan voimasta kaikki on mahdollista"

        Tuollaisessa ajattelussa on se ongelma, ettei olekaan enää _minkäänlaista_ kriteeriä, jolla voisi päätellä, mikä on totta ja mahdollista ja mikä ei.

        Joku kertoo autonsa hävinneen pihalta yöllä ja sitten katsoneensa kaukoputkella kuuhun ja nähneensä sen siellä. Ei ole mitään keinoa päätellä, puhuuko kaveri totta vai ei. Kaikkivoiva Jumalahan _on voinut_ siirtää sen sinne tuntemattomasta syystä. (Tutkimattomat ovat Herran tiet)

        Ei voi myöskään luottaa, että luonnonlait toimivat, kuten ennenkin. Jumalahan voi rukata niitä mielensä mukaan jostakin oikusta. Ei voi myöskään luottaa _mihinkään_ ennusteisiin tai laskelmiin, ei yhtään mihinkään.

        Se on varmaankin naapurin Jokke joka on kännipäissään "lainannut" autoa ja ajannut sen suohon. Tuskin kuuhun sentää, siihen edes minä en usko että Jumala sen sinne olisi siirtänyt. :)

        Toki voi luottaa luonnonlakeihin ja laskelmiin. Jos tiputat kiven kädestä, niin se varmasti tippuu maahan. Yksi päivä on 24h ja 24h:n päästä päivä varmasti vaihtuukin. Tarkoitin sitä että se mitä Jumala saa aikaseksi ei päde fysiikan lait, koska Jumalan voima on yliluonnollinen. Onhan Hän sentään luonnut maailmankaikkeuden.


      • O'ou
        huuhaahihhuliuskis kirjoitti:

        Se on varmaankin naapurin Jokke joka on kännipäissään "lainannut" autoa ja ajannut sen suohon. Tuskin kuuhun sentää, siihen edes minä en usko että Jumala sen sinne olisi siirtänyt. :)

        Toki voi luottaa luonnonlakeihin ja laskelmiin. Jos tiputat kiven kädestä, niin se varmasti tippuu maahan. Yksi päivä on 24h ja 24h:n päästä päivä varmasti vaihtuukin. Tarkoitin sitä että se mitä Jumala saa aikaseksi ei päde fysiikan lait, koska Jumalan voima on yliluonnollinen. Onhan Hän sentään luonnut maailmankaikkeuden.

        "Toki voi luottaa luonnonlakeihin ja laskelmiin."

        Kumpaan sinä nyt oikein luotat? Jumalasi yliluonnollisiin voimiin, vai luonnonlakeihin? Et voi luottaa yhtä aikaa molempiin. Jos jumalallasi on kyky rikkoa luonnonlakeja aina halutessaan, et voi luottaa niihin, vaan sinun on luotettava jumalasi pidättäytyvän rikkomasta niitä juuri nyt.

        Jos asia olisi siten, että Jumala pystyy rikkomaan luonnonlakeja miten vain ja tekeekin sen halutessaan, niin olisi periaatteessa aivan turhaa tehdä tiedettä ja pyrkiä selvittämään, miten maailma toimii. Milloin ja missä tahansa voisi tapahtua mitä tahansa mahdottomuuksia, jotka tekisivät tyhjäksi kaiken siihen asti vaivalla kootun tiedon.


      • "Se teidän Ateistien ongelma on, että turvaudutte tieteeseen ja fysiikanlakien mukaisiin selityksiin."

        Minä pitäisin tuota enemmänkin ateistien suurimpana vahvuutena.


    • ?!

      "Raamattu pitääkin paikkansa?"

      Ei pidä muuta kuin uskovaisen harhaisessä päässä.

      • ?!

        "Raamattu kyllä pitää paikkansa"

        Ei pidä muuta kuin uskovaisen harhaisessä päässä.

        "Ei uskovaisen Ihmisen luoma harhainen "Big bang" teoria ei pidä."

        ?


    • Goljjat

      Ateistit voisivat kirjoittaa oman teoksen, joka on sitten varmasti esim. jokaisessa hotellihuoneessa maailmalla, kuten Raamattu, eli saisi suuremman arvostuksen. OLisi haastetta vastata omaan huutoon ja ymmärtää mittakaavaa hieman paremmin.

      • yksi vain

        Millainenhan tuon teoksen pitäisi olla?

        Raamattu (ja Koraani) ovat jumalallisia ilmoituksia siitä, milläinen jumala on ja millainen tämä jumala haluaa ihmisten olevan jne. On aika vaikea kuvitella vastaavaa ateistista jumalallista ilmoitusta. On hankala kirjoittaa paksua kirjaa siitä, että joku tai mikään jumala ei halua ihmisten olevan jonkinlaisia, koska jotain tai mitään jumalaa ei ole. Pitäisikö kaikki mahdolliset jumalat kiistää tuossa teoksessa ehkä erikseen?

        Vai pitäisikö noihin pöytälaatikkoihin ehkä jakaa lappu, missä lukee "Minkään jumalan olemassaolosta ei ole mitään näyttöä. Mieti siis vielä toisen kerran ennen kuin alat uskoa sellaiseen. Tai jos jo uskot, niin nyt olisi hyvä hetki alkaa ajatella asioita järkevämmin." ?

        Minun mielestäni uskonnollisia huuhaateoksia sisältämätön pöytälaatikko on jo ihan sellaisenaan riittävän ateistinen.


      • Se oikea mittakaava

        Minä olen matkaillut laajalti tuolla Kauko-Idässä, mm. Japanissa, Intiassa, Kiinassa, Indonesiassa ja Thaimaassa. Eipä ollut raamattuja majataloissa tai hotellihuoneissa.

        Säälittävät hihhulit jättävät aina kertomatta sen, että maailman noin 7:stä miljardista ihmisestä noin 5 miljardia vähät välittää jostain raamatusta, eikä lue sitä koskaan, koko elämänsä aikana.



    • Niin tuo oli vastaus Goljatin kirjoitukseen:

      "Ateistit voisivat kirjoittaa oman teoksen, joka on sitten varmasti esim. jokaisessa hotellihuoneessa maailmalla, kuten Raamattu, eli saisi suuremman arvostuksen. OLisi haastetta vastata omaan huutoon ja ymmärtää mittakaavaa hieman paremmin."

      • Goljjat

        Voisihan siellä olla vaikka einsteinin kuvia, mutta kun ne fysiikan lait vain tahtovat koko ajan liikkua sitä mukaa miten tiede kehittyy. Sadan vuoden päästä tämä wikipediaraamattu kerättäisiin varmuudella pois, jopa ennen kunhan hiukkaskiihdyttymiä rakennetaan. Jumalan laki ei muutu, se on kokonaan eri kontekstissa ja täysin ylittämätön ja saavuttamaton minkään tieteen mittarin avulla


      • Goljjat kirjoitti:

        Voisihan siellä olla vaikka einsteinin kuvia, mutta kun ne fysiikan lait vain tahtovat koko ajan liikkua sitä mukaa miten tiede kehittyy. Sadan vuoden päästä tämä wikipediaraamattu kerättäisiin varmuudella pois, jopa ennen kunhan hiukkaskiihdyttymiä rakennetaan. Jumalan laki ei muutu, se on kokonaan eri kontekstissa ja täysin ylittämätön ja saavuttamaton minkään tieteen mittarin avulla

        "Sadan vuoden päästä tämä wikipediaraamattu kerättäisiin varmuudella pois"
        Mikä on wikipedia raamattu?


    • Kirjoituksia lukenut

      Mielenkiintoinen kirjoitus avaruustutkimuksen alalta ja niin, itse vastaisin tähän kysymykseen: "Raamattu pitääkin paikkansa?"
      - Tottakai pitää, niin uskon. Sanoisin: Raamattu pitää paikkansa.

      • Onmkohan siinä jokin syy, että nimimerkki "kirjoituksia lukenut" pitää valehtelemista mielenkiintoisena, no onhan se aika mielenkiintoista.


      • Teki turhan suuren

        Mulle olisi riittänyt pienempikin.
        Kummasti tuosta raamatusta on löytynyt mahdollisuus erilaiselle tulkinnalle vaikka sen pitäisi olla aukotonta totuutta kaikesta ympärillä olevasta ja tapahtuvasta. Vuonna 1961 Johannes Grundler listasi 2659 kristillistä kirkkoa tai lahkoa. (tänään löytynee 10000). Miten on mahdollista että Jumala on sallinut noin paljon tulkintoja, luulisi että hän olisi sulkenut sananjulistajien suut jos nämä vähänkin olisivat harhautuneet tulkitsemaan tekstiä väärin. Miten vähäinen ihminen pystyy valitsemaan sen oikean tulkinnan kun kaikki papit vakuuttavat ihmispoloiselle olevansa se ainoan ja oikean tulkinnan edustaja ja hänen tulkintaansa seuraamalla pääsette paratiisiin


    • Goljjat kirjoitti 6.11.2011 00:27:
      "Voisihan siellä olla vaikka einsteinin kuvia, mutta kun ne fysiikan lait vain tahtovat koko ajan liikkua sitä mukaa miten tiede kehittyy. Sadan vuoden päästä tämä wikipediaraamattu kerättäisiin varmuudella pois, jopa ennen kunhan hiukkaskiihdyttymiä rakennetaan. Jumalan laki ei muutu, se on kokonaan eri kontekstissa ja täysin ylittämätön ja saavuttamaton minkään tieteen mittarin avulla"

      Ei se ihan noin mene , esimerkiksi Newton kirjoitti mekaniikan peruslait vuonna 1687, ja kyseiset kaavat ovat edelleen käyttökelpoisia. Newtonin kaavoilla lasketaan esim planeettaluotainten lentoradat toisille planeetoille - siis vuonna 1678 kirjoitetuilla laiella jolloin ei olut palneettaluotaimia villeimmissä unelmissakaan !
      Einstein ei syrjäyttänyt Newtonin teorioita, vaan tarkensi niitä. Ehkäpä kehno esimerkki auttaa sinua ymmärtämään mistä on kyse: Rullamitta on edelleen käyttökelpoinen, vaikka nykyään on olemassa hienoja digitaalimittoja joilla saadaan mitattua 1/1000mm tarkkuudella, samoin Newtonin teoriat ei riitä GPS:n toiminnan perustaksi , vaan kyseinen systeemi mittaa aikaa niin tarkasti että suhteellisuusteoria on edellytyksenä GPS:n toiminnalle.

      Viellä:
      " Jumalan laki ei muutu"
      Mikä on tämä jumalan laki ? Onko se jossain listattuna , löysin netistä tällaisen määritelmän:
      "Jumala on kirjaimellisesti laki, mutta ei kirjoitettu laki, joka kertoo pikkutarkasti, mikä on oikein ja mikä ei." ???
      http://urantiaopetuksia.blogspot.com/2011/02/jumalan-laki.html
      Bullshittä sanon.

    • Sjörsselsson

      No tälle on luonnollinen selitys. Siinä oli päivän huoltokatko. Maapallon akselin laakerit piti vaihtaa, muistan sen hyvin kun olin siinä mukana. Oli muuten ristuksen lujassa se vanha laakeri, piti käyttää kaikenmaailman tunkkeja ja hitsipillejä ennenkuin irtosi. Seuraava huoltokatko on n 3 tuhannen v:n kuluttua.

      • onko

        Mistähän johtuu että yleensä vasurit eivät usko että muualla kuin maa planeetalla olisi elämää. Tässä tv ssä tulee ohjelmaa avaruudesta siinä on pitkäpartainen suomalainen tutkija .Sanoo olevansa Ateisti. On varma ettei avaruudesta löydy elämää . Aika outoa vasureille.


    • Wau!

      Wau!

    • uusiajatteleva

      Aloitus taisi olla trollausta.

      Joosuan kirjassa todella mainitaan auringon seisahtuminen. Se on väärä määritelmä. Kirjassa tulisi lukea, että maan kiertoliike pysähtyi.

      Joosuan kirjassa kuvataan ilmiselvästi auringonpimennystä. Se on harvinainen mutta ei tavaton. Auringonpimenys otettiin ihmeenä Joosuan kirjaan. Sen kuvataan kestäneen päivän ajan (ilman yötä) mutta tarkkaa aikaa ei sanota. Auringonpimennys kestää muutaman tunnin vai miten se oli ja lehmipojat pidensivät kuten yleensä VT:ssä liioitellaan omaksi eduksi.

      Saman tarinan kuulin jo 60-luvulla uskovaispojilta.Hekin kertoivat tieteen löytäneen puuttuvan vuorokauden. Aloituksen tarinakin perustunee johonkin aikaisempaan satuun.

    • uusiajatteeva

      Aloituksessa on seuraava looginen virhe. Olipa ajanlasku millaista menneisyydessä tahansa tai onko siellä liikaa tai liian vähän vuorokausia se ei vaikuta laskelmiin, jotka kohdistuvat avaruuden liikkeisiin nykyisyydestä tulevaisuuteen.

      Aloitus oli taitava trolli eikä muuksi muutu.

      • NäinMeillä

        Ei edes kauhean taitava. Mainitsemasi virheen lisäksi siinä on toinenkin ihmetyksen aihe: miksi tarkistaa ettei satelliitti törmää kuuhun tai planeettoihin kun satelliitti tarkoittaa maata melko lähellä kiertävää laitetta joka ei siis mitenkään voi osua muihin planeettoihin? Eikä toisaalta ole järkeä tarkistaa sataa vuotta eteenpäin kun satelliitin käyttöikä ei ole edes montaa vuosikymmentä...


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      80
      1483
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1235
    3. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      106
      1148
    4. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      55
      964
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      144
      960
    6. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      174
      931
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      842
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      59
      814
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      796
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      80
      716
    Aihe