Jälleensyntyminen ja sielun vaellus

seinähullu

Näitä asioita on tovi jos toinenkin tullut mietittyä ja joku voi minnuu jopa pitää hulluna tämän kirjotuksen jälkeen. Uskon siis vahvasti siihen että ihminen syntyy uudestaan ja sielu vaeltaa siellä sun täällä, tämän uskomuksen todistaa monet monet kokemukset hengistä ja heijän ilmasusta että ovat paikalla huoneistossa.

Uskomukseni jälleensyntymiseen perustuu siihen että itse olen kokenut ja nähnyt unia/dejavu ilmiöitä, nähnyt sellasia ihmisiä joita en edes tunne mutta he tuntuvat tutuille. Esimerkkinä voisin kertoa sen että lapsena (n.3-4v:nä) olin vanhemmilleni alkanut selittää ihan utopisia juttuja jostain luostarista ja munkeista, miten olen elänyt munkkina ja minut on tapettu uskonnon takia myrkyttämällä, olin kertonut myös miltä olin ulkoisesti näyttänyt ja vuosituhannenkin olin osannut kertoa, oli ollut v.1500..Viime kesä sai vahvistuksen siihen että todellakin olen ollut joku munkki, vierailin ulkomailla, matkattiin erääseen kirkkoon ja luostariin, koskaan en aikasemmin ole edes kuvissa nähnyt ko. paikkaa saati sitten käynyt, kirkkoon astuessani osasin kertoa mistä pääsee minnekkin ja miten monta ihmistä on ollut rakentamassa tätä kirkkoa. Olin siis elänyt wienissä. matkalaisten kanssa reissattiin myös unkarin puolelle ja eräs pieni kylä herätti minut, tuli ajatus että "hei, oon ollu täällä aikasemminkin" osasin jopa kertoa mikä katu seuraavaksi tulee ja missä paikallinen kirkko sijaitsee.
Uskon todella vahvasti siihen että sielu "seilaa" ruumiista toiseen aikojen saatossa, jokaisella sielulla on täällä joku tehtävä joka on suoritettava, jos sitä ei saa suoritettua niin tämä "laina vartalo" kuolee ja sielu siirtyy ensin jonnekkin tämän ja tuonpuoleisen ajan välimuotoon, sieltä se taas lähetetään johonkin sikiöön suorittamaan tehtävää uudelleen.

Ihmisen kuollessa sielu vaeltaa vielä maanpäällä jonkun ajan, käy hyvästelemässä perheen ja sukulaiset, uskon että ihmisen kuollessa sielu ei ymmärrä siirtyä heti eteenpäin ja jos sielu ei siirry tuonpuoleiseen hautajaisten jälkeenkään niin se jää kummittelemaan niin kauaksi aikaa ennenkuin joku sen päästää menemään, käskee menemään pois, sinne tuonpuoleiseen.
Uskon tähän koska itse olen kokenut paljon näitä "kummitteluja" ja muutamia eksyneitä sieluja käskenyt jo lähtemään ja jättämään maanpäällisen vaelluksen.

Voitte pitää minua hulluna ja valmiina lähtemään suljetulle osastolle mutta pakko on uskoa sellaiseen jonka on itse kokenut ja nähnyt..

170

6290

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ent. Hans

      Pää pystyyn vain! Kyllä jotkut voi pitää minuakin omituisena jos laulan ulkoa kotona monta säkeistöä laulua Unsere Fahne flattert uns voran (lippumme liehuu edessämme, vapaa suomennos).

      Se on maailman kaunein laulu ja sille ei voi mitään.

      Kyllä minäkin voin opastaa Puolan Danzigissa ja vanhoissa satamissa, sikäli kuin ovat vielä toisen maailmansodan aikaisessa kunnossa. Kun tutuille kertoo ja menee vaikka paikan päälle, ainakin matkaoppaana tästä on hyötyä.

      Jälleensyntymät ei itseasiassa ole kovin henkisiä juttuja, nämähän on vain tavallisia maallisia muistumia. Muihin ei kandee alkaa vertaamaan, sillä pääsääntöhän on, että ihmiset muistaa vain hyvin kapean kaistaleen kokemuksistaan.

      Sivutoimisena muusikkona soittelen kyllä naama virneessä joskus tilaisuuksissa tätä mun yhtä tunnaria Unsere Fahne flattert uns voran.

      • Anonyymi

        Veda kirjat on käännetty sanskritin kielestä. Ilman kommentaareja on näitä kovin vaikea ymmärtää. Tieto on "monen lukon takana". Voisit aloittaa lukemalla kirjoja, joissa on Srila Prabhupadan kommentaarit. Hyvin selitetty ja kuolemanpelkosi häviää.
        l


    • munkkia Berliinissä

      Tulee kyllä vähän skitsofreeninen olo jos alkaa liikaa kelaamaan kuka joskus olin tai en ollut? Ehkä tämän kaltainen muistelu johtuu vähän siitä, että on vähän syrjäytynyt tapaus eli ihan liikaa aikaa kelata tämän tyyppisiä asioita kaiket päivät. Lopulta ei tunne olevansa enää oikein kukaan.

      Aika harva julkimo tunnustaa kelaavansa jotain tämän tyyppistä juttua. Ei ainakaan viitsi tunnustaa, että ei pidetä täysin kilahtaneena. Kantri Helunalla on ainakin ollut jotain tämmöstä juttua ja sen julkisuuskuva ei ole ainakaan niin kauheesti niistä kärsiny. No, nainen nyt saakin olla vähän "hassu" tai "hupsu".

      Onhan siinä tosin enemmän järkeä kuin muissa kuoleman jälkeisissä teorioissa, että olisimme täällä useita kertoja. Jokin tarkoitus siis koko touhulle. Tosin joku voi tätäkin teoriaa kritisoida ankrasti. Miksi nyt ylipäätänsä olemme täällä? Tartteeko kaikessa olla jokin järki?

      • Anonyymi

        Śrīla Bhakti Rakṣak Śrīdhar Dev-Goswāmī Mahārāj 

        ”Shrimad-Bhagavatam” (1.1.2) julistaa: vedyaṁ vāstavam atra vastu śivadaṁ tāpa-trayonmūlanam - ”Todellisuus – vāstavam vastu, todellinen olemus, joka on kaikkien tämän maailman tekaistujen ja kuviteltujen asioiden yläpuolella”. Kaikki tähän maailmaan liittyvä kertynyt tieto on täyttä hölynpölyä. Se on seurausta vääristä käsityksistä ympäröivästä maailmasta, ja se on täynnä vääriä tulkintoja ja väärinkäsityksiä. Sanakirjat, historia, eepokset - mitä tahansa ihmiset keräävätkin - ovat kaikki vain totuuden vääristelyä, ja me olemme niiden keskipisteessä. Se kiehtoo meitä, mutta samalla meidän on noustava todellisen elämän tasolle, sillä olemme osa tuota korkeampaa maailmaa. Meidän on siis palattava Jumalan luo, palattava kotiin.

        Kotimme on siellä. Mikä meitä voi houkutella täällä, paikassa, jossa kuolema vallitsee, jossa meitä odottaa uusi syntymä, jossa kaikki on tunkkaista ja aiheuttaa hajoamista ja kärsimystä? Epätoivo, kärsimys ja kuolema, mutta tämäkään ei ole vielä kaikki, vaan meidän on jatkuvasti palattava tänne yhä uudelleen ja uudelleen, seuraten samaa elämänkulkua!

        Yrittäkää löytää todellista lohtua ja auttakaa myös muita pääsemään takaisin todelliseen elämäänsä, jotta he pääsisivät pois tästä ei-toivotusta ilmapiiristä. Meidän on palattava ”takaisin Jumalan luo”, paikkaan, jossa kaikki on kaunista. Mutta mitä tämä ”takaisin Jumalan luo” tarkoittaa? Siellä on meidän kotimme - suloinen ja rakas kotimme! Olemme tuon maan lapsia, ja pyhät kirjoitukset rohkaisevat meitä: ”Teille on annettu tämä ihmiselämä, tämä tilaisuus, joten yrittäkää kaikin keinoin - pohtimalla, mietiskelemällä, kertomalla, kuuntelemalla - kehittää todellista identiteettiänne, jaloa yksilöllisyyttänne kotimaassanne, jossa sielu asuu. Ajatelkaa sitä aina ja jatkuvasti. Tehkää kaikkenne poistuaksenne tältä illuusion tasolta ja astuaksenne tuohon maahan”.

        Paluu Jumalan luo on paluuta kotimaahamme, todelliseen kotiimme. Se, mikä nyt on meille yö, me teemme siitä meidän päivämme! Ja sieltä, missä nyt on pimeyttä, juuri sieltä löydämme valon, ja se, mikä näyttää niin ilmeisen yksinkertaiselta ja selkeältä, on hylättävä. Vakavissa laskelmissamme koko hyväksikäytön ja itsekkäiden etujen maailma on heitettävä syrjään pimeyteen, meidän on hylättävä tämä ”tieto” kokonaan. Ja se, mikä nyt on meille pimeyttä, meidän pitäisi yrittää tehdä siitä valoisaa kiinnittämällä siihen jatkuvasti huomiomme, ajattelemalla sitä syvällisesti ja yrittämällä jatkuvasti päästä tuohon korkeampaan maahan, siihen ihmeelliseen maahan, jossa kaikki on kaunista.

        rw


    • Sakeman

      Mun kanta on sellainen ettei näitä pidäkään muistelemalla muistella. On typerää muistella, jos ei muista. Muistan automaattisesti, koska muistot on elettyä elämää.

      En muistele sakemanni aikoja. Näihin muistelijoihin verrattuna on vissi ero - muistan muistelematta.

      Sanoisin teille muille muistajille, että silloin kun ette ole kukaan eikä mikään, niin silloin voitte muistaa myös tulevia syntymiä. Olette ydinitsenne. Ydinitse ei ole kukaan persoona, se on tietoisuus ilman persoonaa. Tämä tietoisuus sisältää persoonat, jotka se näkee illuusionomasena.

      Ei persoonat ole todellisia, vaan kuvajaisia. Tämä kokemus vapauttaa olemaan oma itsensä, joka ei tod. ole kukaan, vaan pelkkä kuvaton olemus. Jos ei ole ollut ydinitsessä, ei voi ymmärtää millaista on olla oma itsensä (tietoisuus) ilman mitään persoonaa.

      "Oma" muistamiseni liittyy joogiseen koulutukseen useissa elämissä. Normaalisti te ette saa muistaa, sillä ette kestä. Mutta me jotka kestetään vaivatte, me saadaan muistaa, koska se ei vaadi minkäänlaista vaivaa tai yrittämistä.

      Oma todellinen itsemme on siis persoonaton oleminen, hiljaisuus ilman muotoja. Tässä on ydinsanoma, muodot ovat aina katoavia ja muuttuvia, toki voimme niitä muistaa. Muistamista voi kyllä hyödyntää moni tavoin, muistoista on muillekin hyötyä toisinaan.

    • Peaceful warrior

      Moro. Katsokaa DVD-leffa Peaceful warrior. Viittaa tositapaukseen, missä läsnäoleva tyypi pystyi tekemään kaikenlaista silmää räpäyttämättä. Tyyppi toimii niin, kuin ei mitään tapahtuiskaan, vaikka monenlaista tapahtuu koko ajan.
      Tietynlainen välinpitämättömyys, mutta samalla empaattisuus vallitsee läsnäolon tilassa.

      Kun mikään ei ole mitään, niin silloin on haavoittumaton myös muistojen vyöryessä silmien edessä.

      Läsnäolon tila on vastaus kaikkeen, myös muistamiseen.

    • Peaceful warrior

      Muistakaa läsnäolon tila.

      Läsnäolon tila on origo mihin palaatte muistoista ja unelmista.

      Kun origo eli kotipesä on hallussa, niin silloin voitte palata aina kotipesään lepäämään mielentiloistanne.

      Muistot, henget ja kaikki mitä näette ovat vain mielentiloja. Origossa nämäkin latoavat - maaailmankaikkeus katoaa origossanne. Kun olette läsnä terveesti.

      Kotipesän läsnäolo keskuksessanne on ydinminä, josta runoilijat ovat laulaneet ka kirjailijat kuvanneet mitä erikoisimmin sanankääntein.


      *** Se on vain läsnäolo - yksi sana riittää kuvaamaan kotianne. ***

    • seinähullu

      Ja olen sitä mieltä tästä asiasta että sielu on luotu vaeltamaan niin että sielu siirtyy jostakin sikiöön ja aikanaan syntyy ihminen, sielu on ihmisen kuoren muodossa vahvistamassa itseään ja sitten kun sielu on tarpeeksi vahva niin "valmistunut" sielu siirtyy tai häviää jonnekkin. Ei turhaan sanota että elämä on koulu, se on nimenomaan sen sielun koulu, vahvistumisen retki.

      Ne jotka ovat ns. heikkoja sieluja heillä on vielä se nuori sielu, joilla ei ole aikasempia elämiä takana. Ja nämä heikot sielut ihmisen kuoressa ovat juuri näitä jotka luovuttavat eli tekevät itsemurhan, heillä jää kesken se oppiminen ja tehtävä täällä joten he palaavat takasin jossakin taas ihmisenä suorittamaan sen annetun tehtävän.

      Joku voi oikeesti pitää seinähulluna ja ihan höperönä mutta en oikein muuta selitystä keksi sille miksi jotkut ihmiset ovat henkisesti vahvoja ja toiset taas heikkoja. Uskon vahvasti tähän sielun vaellukseen ihmisestä toiseen kuolemisen ja jälleen syntymisen väliseen matkaan. Miten olisi muutenkaan selitettävissä ne lukuisat tarinat näistä lapsista jotka kertovat edellisestä elämästä tietämättä edes että sellaisia ihmisiä on ollut joskus olemassa, osaavat kertoa nimet, asuinpaikat, perheen ja ammatin niin tarkkaan että ne todellakin on olleet olemassa, lapsi ei voi keksiä päästään moisia. Olen jopa itse kuullut juuri oppimaan puhuneen lapsen kertovan kun on elänyt sitä edellistä elämää, kyllähän siinä äkkiä kylmät väreet meni mutta se sai minut uskomaan sen että tälläset on oikeasti totta.

      • valoa kohti

        Meistä jokainen on sisimmältään ja perimmältään samanarvoinen Luojan osa. Olemme potentiaalisesti Luoja,niinkuin meren aalto on potentiaalisesti meri(kun niitä on tarpeeksi paljon). Sielu on meidän henkinen minuutemme ja tämä kehomme on aineellinen minuutemme. Sielu siis on meidän alin henkinen itsemme,Se on myös se, joka tallentaa meidän elämästämme/elämistämme kaiken tallentamisen arvoisen. Tämä sielu, joka asuu meidän korkeammassa (henki)sydämessämme, on se alin jumalallinen henki-itsemme,joka yksilöllistyi "minäksi",silloin,kun Luoja/Jumala alkoi monistaa osiin itseään (luominen alkoi). Meistä jokaisesta on olemassa suuri määrä korkeampia itsejä korkeammin värähtelevissä ulottuvuuksissa (taivaissa),joihin me matkallamme tavoittelemme aikanaan yhdistyä. Meidän kaikkein korkein itsemme on kuvaannollisesti sanottuna "metrin"päässä jumalasta. Aina kun kasvamme,opimme,edistymme henkisesti,yhdistymme vähitellen korkeimpiin itseihimme (ylösnousemme). Jokaista ihmiskehoa asuu sielu,johon se yhdistyy noin 4kuukautta hedelmöitymisestä. Sielu on siis Luojan osa, joka ihmisen kehossa kokee itseään aineellisessa todellisuudessa. Se,että emme ihmisinä muista alkuperästämme juurikaan mitään,johtuu siitä,että tarkoituksellisesti sielu syntyy tänne unohduksen verhon läpi,jotta syntyisi illuusio erillisyydestä luojasta(alkuperästämme). Sielu sitoutuu vapaaehtoisesti kokemaan täydellisen ihmiselämän,mikä voi tarkoittaa yli tuhatkin ihmiselämää,kuitenkin niin kauan,kuin ennalta sovitut(ei määrätyt,koska elämme vapaan valinnan planeetalla)opit ja/tai tehtävät on suoritettu. Ihmiskehon kuoltua,sielu palaa astraalitasolle,jossa eletystä elämästä tehdään aina "tili",käydään läpi,mitkä opit opittu ja mitä pitää vielä mennä opiskelemaan (uudestaan kehoon). Täällä maapallolla on tänä aikakautena paljon korkeammista ulottuvuuksista inkarnoituneita sieluja,jotka jo ovat saattaneet ihmiskokemuksensa päätökseen,auttamassa maapalloa ja ihmiskuntaa ulottuvuussiirtymässä,jota olemme nyt tekemässä. Muistakaa arvostaa itseänne niin paljon,kuin voitte,sitä ette tee koskaan liikaa,sitten voitte tehdä samoin muille,olemmehan kaikki sisimmältämme korkeita jumalallisia olentoja,olemme täällä vain pelaamassa ennalta sovittua peliä,emme vain aina muista sitä! Jumala/Luoja ei antanut meille sieluille muuta toimeksiantoa,kuin "rakastakaa toisianne ja tehkää mitä haluatte" Siinä heijastuu ihmisen saama vapaa tahto,yksilöllinen vapaa valinnanoikeus. (jokaista valintaa seuraa aina kuitenkin vastaavan suuruinen vastuu.)Meillä ihmisillä on aina ja on aina ollut mahdollisuus saada tietoa ja informaatiota myös korkeammista lähteistä (ihmisen yläpuolisista).


      • Oletko_sinä
        valoa kohti kirjoitti:

        Meistä jokainen on sisimmältään ja perimmältään samanarvoinen Luojan osa. Olemme potentiaalisesti Luoja,niinkuin meren aalto on potentiaalisesti meri(kun niitä on tarpeeksi paljon). Sielu on meidän henkinen minuutemme ja tämä kehomme on aineellinen minuutemme. Sielu siis on meidän alin henkinen itsemme,Se on myös se, joka tallentaa meidän elämästämme/elämistämme kaiken tallentamisen arvoisen. Tämä sielu, joka asuu meidän korkeammassa (henki)sydämessämme, on se alin jumalallinen henki-itsemme,joka yksilöllistyi "minäksi",silloin,kun Luoja/Jumala alkoi monistaa osiin itseään (luominen alkoi). Meistä jokaisesta on olemassa suuri määrä korkeampia itsejä korkeammin värähtelevissä ulottuvuuksissa (taivaissa),joihin me matkallamme tavoittelemme aikanaan yhdistyä. Meidän kaikkein korkein itsemme on kuvaannollisesti sanottuna "metrin"päässä jumalasta. Aina kun kasvamme,opimme,edistymme henkisesti,yhdistymme vähitellen korkeimpiin itseihimme (ylösnousemme). Jokaista ihmiskehoa asuu sielu,johon se yhdistyy noin 4kuukautta hedelmöitymisestä. Sielu on siis Luojan osa, joka ihmisen kehossa kokee itseään aineellisessa todellisuudessa. Se,että emme ihmisinä muista alkuperästämme juurikaan mitään,johtuu siitä,että tarkoituksellisesti sielu syntyy tänne unohduksen verhon läpi,jotta syntyisi illuusio erillisyydestä luojasta(alkuperästämme). Sielu sitoutuu vapaaehtoisesti kokemaan täydellisen ihmiselämän,mikä voi tarkoittaa yli tuhatkin ihmiselämää,kuitenkin niin kauan,kuin ennalta sovitut(ei määrätyt,koska elämme vapaan valinnan planeetalla)opit ja/tai tehtävät on suoritettu. Ihmiskehon kuoltua,sielu palaa astraalitasolle,jossa eletystä elämästä tehdään aina "tili",käydään läpi,mitkä opit opittu ja mitä pitää vielä mennä opiskelemaan (uudestaan kehoon). Täällä maapallolla on tänä aikakautena paljon korkeammista ulottuvuuksista inkarnoituneita sieluja,jotka jo ovat saattaneet ihmiskokemuksensa päätökseen,auttamassa maapalloa ja ihmiskuntaa ulottuvuussiirtymässä,jota olemme nyt tekemässä. Muistakaa arvostaa itseänne niin paljon,kuin voitte,sitä ette tee koskaan liikaa,sitten voitte tehdä samoin muille,olemmehan kaikki sisimmältämme korkeita jumalallisia olentoja,olemme täällä vain pelaamassa ennalta sovittua peliä,emme vain aina muista sitä! Jumala/Luoja ei antanut meille sieluille muuta toimeksiantoa,kuin "rakastakaa toisianne ja tehkää mitä haluatte" Siinä heijastuu ihmisen saama vapaa tahto,yksilöllinen vapaa valinnanoikeus. (jokaista valintaa seuraa aina kuitenkin vastaavan suuruinen vastuu.)Meillä ihmisillä on aina ja on aina ollut mahdollisuus saada tietoa ja informaatiota myös korkeammista lähteistä (ihmisen yläpuolisista).

        koskaan kuullut KAPPALEJAOSTA?


      • Anonyymi

        Ei vittu mä oon omilla aivoilla ajatellut tismalleen samanlailla kuin sinä huhhu aika pelottavaa😱


      • Anonyymi

        Minäkin ajattelen samalla tavalla! Viisi viikkoa sitten tapasin sielunkumppanin ja vieläkin olen ihan ulalla! Vakaasti uskon, että hänkin on.


    • Mebius' Noodlebar

      Jos olisin skeptikko, sanoisin että "deja-vu" ilmiöt sekä "tuttu paikka"-tuntemukset olisivat peräisin intuitiosta, ihmisen kyvystä tiedostaa ympäröivää maailmaa ilman sen tiedostamista, eli "en tiedä, että tiedän"-periaatteella. Mutta näin en asiaa pysty itse näkemään. Olen samaa mieltä, että poikkeuksellisen vahvat tuttu-kokemukset sekä vahvan ja heikon sielun määritelmä olisi jotenkin kytköksissä sielunvaellukseen. Kuitenkin syytä siihen, miksi täällä ylipäätään ollaan ruumiillisina, en osaa sanoa. Ehkä pointti on juuri kasvattaa sitä itse sielua, joka sitten jossain vaiheessa kehityskaarensa päässä palaa jonnekin, jota voi kutsua kodiksi. Mene ja tiedä.

      Itse en ole kokenut juuri minkäänlaisia henkiolento- tai epänormaalia tuttu-tunnetta elämäni aikana, mutta sitä enemmän kyllä tekee kipeää katsella iltataivaalla tähtiin ja kelailla, kuinka mitättömiä ja tietämättömiä sitä oikeastaan ollaankaan kaikesta, ennen kaikkea itsestään.

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://harekrishna.ru/2012/11/11340-vospevanie-svyatogo-imeni-krishny#F...
        myös suomeksi

        Srila Bhakti Bimal Avadhut Maharaj
        Armon ja anteeksiannon tarve

        (12. joulukuuta 2004)



        Toivomme on armahdus, amnestia. Emme voi luottaa oikeudenmukaisuuteen. Jos jokaiselta meiltä kysytään synneistämme, pahoista teoistamme, voimme muistaa useita, vaikka todellisuudessa niitä on valtava määrä. Sen jälkeen pystyisimme ymmärtämään, millaisia todella olemme. Jos katsoisimme itseämme ulkopuolelta — mitä sanomme, mitä teemme, mitä ajattelemme — meillä olisi erilainen käsitys itsestämme. Vaikka emme tekisi mitään, vaan vain ajattelisimme sitä, ero olisi pieni. Jos meille annettaisiin asiakirja-aineisto itsestämme, mutta emme tietäisi, että kyse on meistä itsestämme, toivoisimme syylliselle ankaraa rangaistusta. Olemme jatkuvasti unohduksen tilassa. Saatamme loukata jotakuta. Miten tämä on mahdollista? Ihmistä voidaan loukata paitsi toiminnalla myös toimettomuudella, esimerkiksi olla hymyilemättä hänelle tai olla tervehtimättä häntä. Loukkaamme ihmisiä usein toimettomuudellamme, emme kiinnitä heihin huomiota, olemme uppoutuneet ajatuksiimme. Tai esimerkiksi kerromme jollekulle jotakin hengellisesti tärkeää omasta näkökulmastamme, mutta todellisuudessa loukkaamme häntä. Rikos on teon lisäksi myös laiminlyönti. Muistamme, kuinka usein olimme toimettomia ja hemmottelimme itseämme tai jotakuta.

        kl


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://harekrishna.ru/2012/11/11340-vospevanie-svyatogo-imeni-krishny#F...
        myös suomeksi

        https://www.youtube.com/watch?v=WYjxyC78zp4

        y


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Srila Bhakti Bimal Avadhut Maharaj
        Armon ja anteeksiannon tarve

        (12. joulukuuta 2004)



        Toivomme on armahdus, amnestia. Emme voi luottaa oikeudenmukaisuuteen. Jos jokaiselta meiltä kysytään synneistämme, pahoista teoistamme, voimme muistaa useita, vaikka todellisuudessa niitä on valtava määrä. Sen jälkeen pystyisimme ymmärtämään, millaisia todella olemme. Jos katsoisimme itseämme ulkopuolelta — mitä sanomme, mitä teemme, mitä ajattelemme — meillä olisi erilainen käsitys itsestämme. Vaikka emme tekisi mitään, vaan vain ajattelisimme sitä, ero olisi pieni. Jos meille annettaisiin asiakirja-aineisto itsestämme, mutta emme tietäisi, että kyse on meistä itsestämme, toivoisimme syylliselle ankaraa rangaistusta. Olemme jatkuvasti unohduksen tilassa. Saatamme loukata jotakuta. Miten tämä on mahdollista? Ihmistä voidaan loukata paitsi toiminnalla myös toimettomuudella, esimerkiksi olla hymyilemättä hänelle tai olla tervehtimättä häntä. Loukkaamme ihmisiä usein toimettomuudellamme, emme kiinnitä heihin huomiota, olemme uppoutuneet ajatuksiimme. Tai esimerkiksi kerromme jollekulle jotakin hengellisesti tärkeää omasta näkökulmastamme, mutta todellisuudessa loukkaamme häntä. Rikos on teon lisäksi myös laiminlyönti. Muistamme, kuinka usein olimme toimettomia ja hemmottelimme itseämme tai jotakuta.

        kl

        https://www.youtube.com/watch?v=Oswg3tqRGlA
        te


      • Anonyymi

    • vain onko niin?

      Ne deja-vu kokemukset on selitetty aivolohkojen välisen katkoksen aiheuttamiksi, siis tavallaan sellainen pieni muisti ongelma kun nähdään jokin, tai jotain ja huos unohdetaan ja heti kohta muistetaan, siitä syntyy tunne;"Olen nähnyt tai kokenut tämän aijemmin".

      Sinänsä voi olla toki laajemmin ajatellen mahdollista se että kollektiivitietoisuus kiertää kuin kehää, siis muistaa tämän kun muuta sille "kohdalle muistissaan" ei ole tarjolla?

    • olen lukenut

      Et ole hullu.Suosittelen lukemaan kirjan:Paluu taivaasta,perheeseesi jälleensyntyneet rakkaat sukulaiset.Kirjoittanut Carol Bowman.

      • opas semmoseen

        "Et ole hullu.Suosittelen lukemaan kirjan:Paluu taivaasta,perheeseesi jälleensyntyneet rakkaat sukulaiset.Kirjoittanut Carol Bowman. "

        Jos sitten hulluksi kaipaa?


    • mindehhh

      Olen sitä mieltä että meillä aave. Uskon että alkanut kummittelemaan spiritismi kokeiluni jälkeen,koska sitä ennen ei ollut mitään. Kukaan muu ei kuule tai tunne samanlaisia asioita. voisiko joku kertoa, miten auttaisin aavetta? eli saattaisin hänet uuteen ruumiseen?

      • Ghostbusters

        Kun ei kiinnitä huomiota niin menettää aikanaan mielenkiintonsa. "Aaveet" ovat ihan tavallisia ihmisiä, muttei heillä ole tällaista fyysistä kehoa. Heille toimii samanlaiset konstit kuin meillekin, koska he ovat meikäläisiä. Siis ihan ihmisiä.

        Jos minä kohtaan vaeltelevan ja häiritsevän hengen, sanon: "mene valoon". Sen jälkeen en kiinnitä huomiota.


      • Henkien tuntija

        Muistakaa, että hengillä on kuulo-ja näköaisti. Henget kuulevat kaiken, mitä huoneessa puhutaan. Puhukaamme heistä lempeästi ja arvostavasti. Heille voi puhua. Koska he yleensä ovat ainakin suht järkeviä ihmisiä, he yleensä ymmärtävät järkevää puhetta.

        Henget suunnistavat pääasiassa henkilökohtaisen vetovoiman perusteella, eli tuskin saat vieraaksi ihan tuntematonta henkeä. Spiritistikokeiluissa voi kyllä näinkin käydä.


      • Anonyymi
        Ghostbusters kirjoitti:

        Kun ei kiinnitä huomiota niin menettää aikanaan mielenkiintonsa. "Aaveet" ovat ihan tavallisia ihmisiä, muttei heillä ole tällaista fyysistä kehoa. Heille toimii samanlaiset konstit kuin meillekin, koska he ovat meikäläisiä. Siis ihan ihmisiä.

        Jos minä kohtaan vaeltelevan ja häiritsevän hengen, sanon: "mene valoon". Sen jälkeen en kiinnitä huomiota.

        https://www.youtube.com/watch?v=Oswg3tqRGlA
        tr


    • vanhat jutut

      "Näitä asioita on tovi jos toinenkin tullut mietittyä ja joku voi minnuu jopa pitää hulluna tämän kirjotuksen jälkeen. Uskon siis vahvasti siihen että ihminen syntyy uudestaan ja sielu vaeltaa siellä sun täällä"

      Jälleensyntymän tueksi esitettyä aineistoa on tutkittu runsaasti pitkin maailmaa. Taitaa olla juuri jälleensyntyminen uskonnollisista käsityksistä se, joka pitää ekana hylätä. Eli matemaattisesti melko mahdoton.

      • old is the best

        Kai sulla on antaa jotain linkkejä niistä "tutkimuksista"?

        Veikkaanpa, että sinulla ei ole niitä antaa. Jään kuitenkin mielenkiinnolla odottelemaan, vaikka voisin muutaman linkin itse antaakin. Laiskuuttani jätän homman nyt väliin ja niitä löytyy kyllä muista ketjuista.


      • :):):)(:(:(:
        old is the best kirjoitti:

        Kai sulla on antaa jotain linkkejä niistä "tutkimuksista"?

        Veikkaanpa, että sinulla ei ole niitä antaa. Jään kuitenkin mielenkiinnolla odottelemaan, vaikka voisin muutaman linkin itse antaakin. Laiskuuttani jätän homman nyt väliin ja niitä löytyy kyllä muista ketjuista.

        Ootellaan, jännitys kasvaa...


      • vanhastaan selvä
        :):):)(:(:(: kirjoitti:

        Ootellaan, jännitys kasvaa...

        Jälleensyntymäväitteet on melko helppo tutkia. Ja niitä on tutkittu. Ja ne on köykäisiksi havaittu.

        Jälleensyntymä on satu, jota toistelevat ne, jotka mokomaa satua psyykensä tueksi tarvitsevat.

        Mitään asiaperustaa ei jälleensyntymiselle ole esittää.


      • handle the truth
        vanhastaan selvä kirjoitti:

        Jälleensyntymäväitteet on melko helppo tutkia. Ja niitä on tutkittu. Ja ne on köykäisiksi havaittu.

        Jälleensyntymä on satu, jota toistelevat ne, jotka mokomaa satua psyykensä tueksi tarvitsevat.

        Mitään asiaperustaa ei jälleensyntymiselle ole esittää.

        Jäämme edelleen kaipaamaan niitä linkkejä, kiitos.

        Itselleni on sinänsä ihan sama onko sitä vai eikö ole. Minua kiinnostaa vain totuus.

        Mikä sinua kiinnostaa?


      • gifujjjjg
        handle the truth kirjoitti:

        Jäämme edelleen kaipaamaan niitä linkkejä, kiitos.

        Itselleni on sinänsä ihan sama onko sitä vai eikö ole. Minua kiinnostaa vain totuus.

        Mikä sinua kiinnostaa?

        Jaa totuus kiinnostaa? Sitten saat unohtaa sellaiset asia kuin sielu, jumala, jälleensyntyminen, taivas, helvetti. Sellaisista ei ole mitään todistetta.

        Miksi niin moni uskoo niihin? Ne ovat olennainen osa kulttuuriamme ja niitä on vuosituhansien ajan uskoteltu ihmisille.

        Mutta koska sinua kiinnostaa totuus, et saa antaa niiden hämätä.


      • niin no joo taas
        gifujjjjg kirjoitti:

        Jaa totuus kiinnostaa? Sitten saat unohtaa sellaiset asia kuin sielu, jumala, jälleensyntyminen, taivas, helvetti. Sellaisista ei ole mitään todistetta.

        Miksi niin moni uskoo niihin? Ne ovat olennainen osa kulttuuriamme ja niitä on vuosituhansien ajan uskoteltu ihmisille.

        Mutta koska sinua kiinnostaa totuus, et saa antaa niiden hämätä.

        Ei ole myöskään voitu todistaa, että niitä ei ole olemassa.

        Olemme siis molemmat yhtä oikeassa ja yhtä väärässä,

        Ihmisillä on kuitenkin kaikenlaisia kokemuksia, joita ei voida tieteen avulla selittää. Sua tuskin kiinnostaa lukea asioista joihin et halua uskoa. Kysymys on nimenomaan halusta ja tahdosta. Joskus haluaa vaan työntää päänsä kuoppaan kuten strutsi.

        Tietenkin on ihan ymmärrettävää, että ihminen keksii lohduttavia satuja ja muita vastaavia tunteakseen elämisen täällä maan päällä mielekkääksi ja merkitykselliseksi. Odottaa ehkä vielä jotain palkintoa kärsimyksiensä paikkaajaksi. Ja rangaistusta niille, jotka häntä vastaan ovat rikkoneet.

        Itselläni on vain lukuisia sellaisia kokemuksia jotka eivät ole "tästä maailmasta". Enkä taida olla edes ainoa lajissani.


      • gifujjjjg
        niin no joo taas kirjoitti:

        Ei ole myöskään voitu todistaa, että niitä ei ole olemassa.

        Olemme siis molemmat yhtä oikeassa ja yhtä väärässä,

        Ihmisillä on kuitenkin kaikenlaisia kokemuksia, joita ei voida tieteen avulla selittää. Sua tuskin kiinnostaa lukea asioista joihin et halua uskoa. Kysymys on nimenomaan halusta ja tahdosta. Joskus haluaa vaan työntää päänsä kuoppaan kuten strutsi.

        Tietenkin on ihan ymmärrettävää, että ihminen keksii lohduttavia satuja ja muita vastaavia tunteakseen elämisen täällä maan päällä mielekkääksi ja merkitykselliseksi. Odottaa ehkä vielä jotain palkintoa kärsimyksiensä paikkaajaksi. Ja rangaistusta niille, jotka häntä vastaan ovat rikkoneet.

        Itselläni on vain lukuisia sellaisia kokemuksia jotka eivät ole "tästä maailmasta". Enkä taida olla edes ainoa lajissani.

        "Ei ole myöskään voitu todistaa, että niitä ei ole olemassa."

        Ei tietenkään, koska sellainen olemattomaksi todistaminen ei ole edes periaatteessa mahdollista.

        "Sua tuskin kiinnostaa lukea asioista joihin et halua uskoa."

        Olen lukenut niin helkkaristi, mutta lopulta olen tajunnut, että eivät nämä taida totta olla. Niin paljon harhoja, vääristelyä, huijaamista... Usein sitä näkee sen mihin uskoo, kun ihmisen aivot pystyvät tuottamaan mitä kokemuksia hyvänsä.


      • ygim678nb7knbdrn
        gifujjjjg kirjoitti:

        "Ei ole myöskään voitu todistaa, että niitä ei ole olemassa."

        Ei tietenkään, koska sellainen olemattomaksi todistaminen ei ole edes periaatteessa mahdollista.

        "Sua tuskin kiinnostaa lukea asioista joihin et halua uskoa."

        Olen lukenut niin helkkaristi, mutta lopulta olen tajunnut, että eivät nämä taida totta olla. Niin paljon harhoja, vääristelyä, huijaamista... Usein sitä näkee sen mihin uskoo, kun ihmisen aivot pystyvät tuottamaan mitä kokemuksia hyvänsä.

        Paljokin "huijaaminen" ei tarkoita, etteikö joukossa ole totuutta.

        Jokin uskonnoista pitää paikkansa se on selvä.

        Ateismikin on uskonto. Mutta ateismi on väärässä. Se on varma lähtökohta. Siltä pohjalta tutkimaan, avoimin mielein. Rehellisesti.


      • vai silleen
        gifujjjjg kirjoitti:

        "Ei ole myöskään voitu todistaa, että niitä ei ole olemassa."

        Ei tietenkään, koska sellainen olemattomaksi todistaminen ei ole edes periaatteessa mahdollista.

        "Sua tuskin kiinnostaa lukea asioista joihin et halua uskoa."

        Olen lukenut niin helkkaristi, mutta lopulta olen tajunnut, että eivät nämä taida totta olla. Niin paljon harhoja, vääristelyä, huijaamista... Usein sitä näkee sen mihin uskoo, kun ihmisen aivot pystyvät tuottamaan mitä kokemuksia hyvänsä.

        Sulla on siis aika puhtaasti materialistinen näkemys. Itse omien kokemuksieni valossa joudun uskomaan siihen, että myös henkisyys ja hengellisyys ovat olemassa. Oikeastaan ihmisellä on yksi tarve ylitse muiden; saada rakastaa ja olla rakastettu. Jos tämä tarve ei jostain syystä toteudu, se tekee ihmisestä helposti kyynisen ja katkeran materialistin.

        Maailma on paljon ihmeellisempi paikka kuin voimme edes kuvitella. Jossain aikuistumisen kynnyksellä menetämme kyvyn nähdä maailma lapsen silmin. Kaikki tuntuu hyvin arkiselta ja tavalliselta. Itse ainakin muistelen välillä lapsuuttani ja sitä valon kirkautta ja ruohon vihreyttä, jotka nyt usean vuosikymmenen jälkeen tuntuvat muuttuneen ihan toisenlaisiksi, ne eivät tunnu enää siltä kuin lapsena.

        Kyllä meikäläinenkin synkimmällä hetkelläni haluaa ajatella materialistisesti. Ei tässä ole mitään järkeä ja kaikki on pelkkää shaissea. Elämä on pelkkä julma leikki, jossa toisen lottokupongissa on 7 oikein ja toisen vain 4.

        Aina kuitenkin tulee sellainen fiilis, että täytyyhän kaikessa tässä olla jokin takana. Jokin jatkuvuus ja syy kaikelle sille miksi ihminen täällä kärsii, mutta myös nauttii. Jokin "voima/energia" meitä täällä ohjaa. Itsekin olen välillä joutunut sen ohjaamaksi. En ole ihan varma mistä syystä. Ehkä siitä, että olen valtavan kiinnostunut kaikesta tästä ja haluan ajatella henkisesti, en niinkään materialistisesti. Ihmiset kai yleensä juoksevat lähinnä tyydyttämässä himojaan ja halujaan ja heitä motivoi eniten rahanhimo. Kyllä uskonnoissa ihan järkeäkin puhutaan.


      • olet manurealisti
        vai silleen kirjoitti:

        Sulla on siis aika puhtaasti materialistinen näkemys. Itse omien kokemuksieni valossa joudun uskomaan siihen, että myös henkisyys ja hengellisyys ovat olemassa. Oikeastaan ihmisellä on yksi tarve ylitse muiden; saada rakastaa ja olla rakastettu. Jos tämä tarve ei jostain syystä toteudu, se tekee ihmisestä helposti kyynisen ja katkeran materialistin.

        Maailma on paljon ihmeellisempi paikka kuin voimme edes kuvitella. Jossain aikuistumisen kynnyksellä menetämme kyvyn nähdä maailma lapsen silmin. Kaikki tuntuu hyvin arkiselta ja tavalliselta. Itse ainakin muistelen välillä lapsuuttani ja sitä valon kirkautta ja ruohon vihreyttä, jotka nyt usean vuosikymmenen jälkeen tuntuvat muuttuneen ihan toisenlaisiksi, ne eivät tunnu enää siltä kuin lapsena.

        Kyllä meikäläinenkin synkimmällä hetkelläni haluaa ajatella materialistisesti. Ei tässä ole mitään järkeä ja kaikki on pelkkää shaissea. Elämä on pelkkä julma leikki, jossa toisen lottokupongissa on 7 oikein ja toisen vain 4.

        Aina kuitenkin tulee sellainen fiilis, että täytyyhän kaikessa tässä olla jokin takana. Jokin jatkuvuus ja syy kaikelle sille miksi ihminen täällä kärsii, mutta myös nauttii. Jokin "voima/energia" meitä täällä ohjaa. Itsekin olen välillä joutunut sen ohjaamaksi. En ole ihan varma mistä syystä. Ehkä siitä, että olen valtavan kiinnostunut kaikesta tästä ja haluan ajatella henkisesti, en niinkään materialistisesti. Ihmiset kai yleensä juoksevat lähinnä tyydyttämässä himojaan ja halujaan ja heitä motivoi eniten rahanhimo. Kyllä uskonnoissa ihan järkeäkin puhutaan.

        Jos joku osoittaa sormella sielunvaellusopin idioottimaisuutta, niin aika kevyesti mennään, jos kuitataan se väittämällä osoittajaa materialistiksi.

        Kyllä! Olisi paljon vaikeampi paikata sielunvaellusopin teoreettiset aukot. Koska pötyähän se on. Totuus ilmenee, jos on itselleen rehellinen. Jos lakkaa piirtelemästä itselleen "romanttisia" kuvia sielun vaeltelusta ja karmoista ja kehityksestä niissä. Rehellisten kysymysten esittämistä sielunvaellusoppi ei kestä.


      • gfukjb8hk,juJIUb8jRF
        ygim678nb7knbdrn kirjoitti:

        Paljokin "huijaaminen" ei tarkoita, etteikö joukossa ole totuutta.

        Jokin uskonnoista pitää paikkansa se on selvä.

        Ateismikin on uskonto. Mutta ateismi on väärässä. Se on varma lähtökohta. Siltä pohjalta tutkimaan, avoimin mielein. Rehellisesti.

        "Paljokin "huijaaminen" ei tarkoita, etteikö joukossa ole totuutta."

        Mutta todennäköisesti se tarkoittaa juuri sitä, että totuutta ei ole joukossa.


      • valheessa totuutta
        gfukjb8hk,juJIUb8jRF kirjoitti:

        "Paljokin "huijaaminen" ei tarkoita, etteikö joukossa ole totuutta."

        Mutta todennäköisesti se tarkoittaa juuri sitä, että totuutta ei ole joukossa.

        Usein huijaaminen on juurikin höystetty sopivalla annoksella totuutta. Jälleensyntymisopin tueksi esitetyissä tapauksissa mennään juuri sitä reittiä. Pölvästit juuttuvat juuri siihen totuudellisuusosioon, jolla on tarkoituskin foolata. Mutta itselleen rehellinen ja erittelykykyinen tutkii kokonaisuuden perustuksia myöten. Ja sellaista tutkimusta ei yksikään "jälleensyntymistodiste" ole vielä kestänyt. Esimerkkinä hypnoositutkimuksien "entiset elämät". Jotka on kaikki voitu osoittaa joksikin aivan muuksi kuin jälleensyntymisistä kertovaksi aineistoksi. Silti yhä uudestaan ja uudestaan koetetaan saada ihmisiä sekaisin, hokemalla hypnoositutkimuksista.


      • Höpnoositutkimukset
        valheessa totuutta kirjoitti:

        Usein huijaaminen on juurikin höystetty sopivalla annoksella totuutta. Jälleensyntymisopin tueksi esitetyissä tapauksissa mennään juuri sitä reittiä. Pölvästit juuttuvat juuri siihen totuudellisuusosioon, jolla on tarkoituskin foolata. Mutta itselleen rehellinen ja erittelykykyinen tutkii kokonaisuuden perustuksia myöten. Ja sellaista tutkimusta ei yksikään "jälleensyntymistodiste" ole vielä kestänyt. Esimerkkinä hypnoositutkimuksien "entiset elämät". Jotka on kaikki voitu osoittaa joksikin aivan muuksi kuin jälleensyntymisistä kertovaksi aineistoksi. Silti yhä uudestaan ja uudestaan koetetaan saada ihmisiä sekaisin, hokemalla hypnoositutkimuksista.

        Ian Stevenson sanoo kirjassaan "Children Who Remember Previous Lives: A Question of Reincarnation":

        "I wish also in this book to discourage a deliberate searching for memories of previous lives— whether through the use of drugs, meditation, or hypnosis."

        Eli Stevenson toivoo nimenomaan, että muistoja entisistä elämistä EI alettaisi tarkoituksellisesti etsiä tajunnasta. Syy on selvä: sellaisissa tulisi myös paljon esille silkkaa roskaa, joka pohjautuu joko hypnotisoitavan tai hypnotisoijan omaan toiveajatteluun. Sen sijaan, kun lapset alkavat spontaanisti puhua yksityiskohtaisesti asioista, joita ei lapsen henkilöhistoria mitenkään selitä, ja kun faktat lisäksi täsmäävät lasten törinöihin, ovat tapaukset paljon vakuuttavampia.


      • Anonyymi
        gfukjb8hk,juJIUb8jRF kirjoitti:

        "Paljokin "huijaaminen" ei tarkoita, etteikö joukossa ole totuutta."

        Mutta todennäköisesti se tarkoittaa juuri sitä, että totuutta ei ole joukossa.

        https://www.youtube.com/watch?v=Oswg3tqRGlA
        tr


    • Tietokanta 2

      Jälleen syntyminen ja sielun vaellus?
      Sielu on taivaskeskustietokoneelle tallennettu tietokanta.
      Jumala on keskustietokoneen järjestelmävalvoja joka toisinaan antaa
      pikkutietokoneille (ihmisen aivoille) vähäisessä määrin keskustietokoneelta jonkun tietokannasta tietoja, nyt sielun vaellus jossain määrin on toteutunut.
      Siinä se sielunvaellus lyhykäisyydessään.

    • paluu arkeen...

      Mitään sielunvaellusta ei ole. Sen tueksi tarjolla oleva aineisto ei tue sielunvaellusta, vaan pikemminkin kumoaa sen.

      • lumoissa

        Ei se kumoa vaan pikemminkin lumoaa!


      • viedää kui pässiä
        lumoissa kirjoitti:

        Ei se kumoa vaan pikemminkin lumoaa!

        eli lumoavaa petosta


      • tiijä näistä niin
        viedää kui pässiä kirjoitti:

        eli lumoavaa petosta

        Jotkut uskoo, jotkut ei.

        Muuta ei osaa oikein sanoa.


      • Kuinkas olis
        tiijä näistä niin kirjoitti:

        Jotkut uskoo, jotkut ei.

        Muuta ei osaa oikein sanoa.

        Rootin salasana on sitten vissiin se 42?


      • vastaus on 42
        Kuinkas olis kirjoitti:

        Rootin salasana on sitten vissiin se 42?

        Juu. 42 ulottuvuutta. 42:nnessa ulottuvuudessa asuu ns. Absoluutti.


      • Eipäs kumoakaan

      • i8+p9ö
        vastaus on 42 kirjoitti:

        Juu. 42 ulottuvuutta. 42:nnessa ulottuvuudessa asuu ns. Absoluutti.

        Abosuutti 42. ulottuvuudessa ei voi mitenkään tietää, että 43. ulottuvuudessa asuu häntä mahtavampi möbsoluutti.


      • kosminen musiikki
        i8+p9ö kirjoitti:

        Abosuutti 42. ulottuvuudessa ei voi mitenkään tietää, että 43. ulottuvuudessa asuu häntä mahtavampi möbsoluutti.

        Säieteorioiden mukaan on olemassa 11 ulottuvuutta.

        https://www.youtube.com/watch?v=jI50HN0Kshg

        Kakun mukaan 11 ulottuuvuudessa on jotain layereita eli kalvoja, jotka leijuu toistensa läpäisten ja limittäin lomittain.

        Kuvaa kosmiseksi musiikiksi.

        42 ulottuvuutta on vähän enemmän, ja varmaankin ihan suuntaa-antavaa apsoluutin asuinsijaksi. Möpsöluutti voi kyllä yllättää apsoluutin, ja sitten ihmetellään...


      • lisää hölynpölyä
        kosminen musiikki kirjoitti:

        Säieteorioiden mukaan on olemassa 11 ulottuvuutta.

        https://www.youtube.com/watch?v=jI50HN0Kshg

        Kakun mukaan 11 ulottuuvuudessa on jotain layereita eli kalvoja, jotka leijuu toistensa läpäisten ja limittäin lomittain.

        Kuvaa kosmiseksi musiikiksi.

        42 ulottuvuutta on vähän enemmän, ja varmaankin ihan suuntaa-antavaa apsoluutin asuinsijaksi. Möpsöluutti voi kyllä yllättää apsoluutin, ja sitten ihmetellään...

        Jänskää taustamelua. Käy sen peittelyyn, että jälleensyntymisopin tueksi ei ole esittää mitään pitävää!


      • Se on väärin
        lisää hölynpölyä kirjoitti:

        Jänskää taustamelua. Käy sen peittelyyn, että jälleensyntymisopin tueksi ei ole esittää mitään pitävää!

        Näin muuten on. Oppi on Saatanasta.


      • väärin on väärin
        Se on väärin kirjoitti:

        Näin muuten on. Oppi on Saatanasta.

        Saatanasta tai Juupajoelta. Samantekevää. Väärin kumminkin.


      • Anonyymi

    • karmalla karmeaksi?

      Eipä tuolla karmapuheiden ja sielunvaellusopin monituhatvuotisessa keskiössä asiat näytä paremmaksi muuttuvan. Vaikka onhan se jo muutenkin ollut tiedossa.

      http://yle.fi/uutiset/poliisit_joukkoraiskasivat_naisen_poliisiasemalla_intiassa/7293739

      Kun seuraavassa elämässään poliisit saavat "ansionsa" mukaan, niin joku toinen saa taas kehnon karman. Onko niin surgiasti, että karma johtaa loputtomaan ja kiihtyvään raiskailukiereteeseen?

      • missä mennä'

        Syy&seuraus jatkuu toki sukupolvien muistissa, koska jos harjoittaa vaikkapa väkivaltaa, niin sellaisen lapset oppivat ja omivat vanhempiensa tavoista ja vievät niitä eteenpäin lapsilleen.
        Kuolemanjälkeistä jatkumoa en allekirjoita ensinäkin siksi, että ihmisen elämä ei jatku jatoiseksi, miten hyväkarmaisuus määritetään?
        Maailmassahan ns. 'hyvinvoivat' ovat toisten ihmisten alistajia(länsimainen hyvinvointi perustuu kehittymättömien maiden ryöstämiseen ja rikkaus sisäisenä ilmiönä samaan).
        Ovatko hyvinpärjäävät muka saaneet palkkion edellisen elämän hyvästä elämästään hyvinvointina nyt, vain sortuakseen huonoon karmaan systeemin pakottamana "hyvinvoinnin" vaatiessa arveluttavia ja jopa pahoja,itsekkäitä tekoja lähimmäisilleen ja luonnolle?
        En todellakaan usko.


      • kunhan kyselen

        "Kun seuraavassa elämässään poliisit saavat "ansionsa" mukaan, niin joku toinen saa taas kehnon karman. Onko niin surgiasti, että karma johtaa loputtomaan ja kiihtyvään raiskailukiereteeseen? "

        Ovatko poliisit tuossa pahanteossa? Eli tuleeko huonoa karmaa? Sittenhän sitä tulee kierteellä joka elämässä lisää. Maailma täyttyy huonosta karmasta.

        Vai ovatko laupeudentyössä? Eli vapauttavat tyttöpoloisen huonosta karmastaan? Saavat seur. elämässään palkkioksi isomman hepin, että voivat paremmin vapautella yhä uusia tyttöpoloisia huonosta karmasta?

        Ihan vaan kyselen. Ja ihan suoraan!


      • Nyt synkkaa!!!
        kunhan kyselen kirjoitti:

        "Kun seuraavassa elämässään poliisit saavat "ansionsa" mukaan, niin joku toinen saa taas kehnon karman. Onko niin surgiasti, että karma johtaa loputtomaan ja kiihtyvään raiskailukiereteeseen? "

        Ovatko poliisit tuossa pahanteossa? Eli tuleeko huonoa karmaa? Sittenhän sitä tulee kierteellä joka elämässä lisää. Maailma täyttyy huonosta karmasta.

        Vai ovatko laupeudentyössä? Eli vapauttavat tyttöpoloisen huonosta karmastaan? Saavat seur. elämässään palkkioksi isomman hepin, että voivat paremmin vapautella yhä uusia tyttöpoloisia huonosta karmasta?

        Ihan vaan kyselen. Ja ihan suoraan!

        Jos sielunvaellusoppi ja karma ovat totta, niin silloinhan kehityksen pitää mennä juuri noin! Eli kun hyvä ja pahan tekeminen eivät ole symmetrisiä, lopulta pahaa karmavelkaa on niin paljon, että koko maailmankaikkeus täyttyy pahan karmavelan kuittailemisesta. Ihmekö sitten, että syntynyt läjä lopulta humpsahtaa mustaan aukkoon. Kuka sitä viittiskään enää katella.


      • Kovasti viivettä!!!

        "Eipä tuolla karmapuheiden ja sielunvaellusopin monituhatvuotisessa keskiössä asiat näytä paremmaksi muuttuvan."

        Tuo yksityiskohta kaipaa huomiota: eli siellähän on vuosituhannet jauhettu karman siunauksista. Mutta miten ovat asiat menneet. Jos on sattunut paikan päällä käymään, ja näkemään tilanteen, niin eipä tosiaan kaipaa karman tai minkään muunkaan syyn takia tänne meille sitä tolkuttomuuden sirkusta mikä siellä vallitsee, heillä. Koskahan se karma alkaa heillä vaikuttaa jotain hyvää!!!


      • Anonyymi
        kunhan kyselen kirjoitti:

        "Kun seuraavassa elämässään poliisit saavat "ansionsa" mukaan, niin joku toinen saa taas kehnon karman. Onko niin surgiasti, että karma johtaa loputtomaan ja kiihtyvään raiskailukiereteeseen? "

        Ovatko poliisit tuossa pahanteossa? Eli tuleeko huonoa karmaa? Sittenhän sitä tulee kierteellä joka elämässä lisää. Maailma täyttyy huonosta karmasta.

        Vai ovatko laupeudentyössä? Eli vapauttavat tyttöpoloisen huonosta karmastaan? Saavat seur. elämässään palkkioksi isomman hepin, että voivat paremmin vapautella yhä uusia tyttöpoloisia huonosta karmasta?

        Ihan vaan kyselen. Ja ihan suoraan!

        https://www.youtube.com/watch?v=Oswg3tqRGlA
        gfd


    • M. Eläjä.

      Pitäisi tuntea kaikkien osapuolien 'sielunhistoria', ennen kuin kukaan pystyy sanomaan yhtään mitään?
      Maallinen tuomio tuntuu selvältä ja oikeutta pitää toteuttaa, mutta asia ei suuressa mittakaavassa ole näin yksioikoinen.
      Siis, 'uhrit' ovat aiheuttaneet 'syyn' edellisessä elämässä, ja 'seuraus' näkyy nyt tässä.
      Näin esimerkiksi, tällaiseen voi johtaa moni muukin, monimutkaiselta tuntuva keskinäisten sopimusten sarja ennen syntymää.
      Jokaisen yksilösielun historia ja tulevat tavoitteet tulisi tuntea, kuten aiemmin mainitsin, muuten tulee seinä vastaan pohdittaessa miksi näin?
      Maailma on täynnä raakuutta ja on aivan totta että ihminen on vapaan valintaan kykenevänä tätä toteuttamassa.
      Koko alempi eläinkunta kauttaaltaan on tavallaan lähempänä Luojaa, ne elävät Luonnon ehdoilla ja näin toteuttavat ja ilmentävät Luojaa.

      • Petät itseäsi

        Tuota voi pitkäänkin jatkaa, mutta koska se ei selvitä karman perusongelmaa, niin potaskaa. Potaska pysyy potaskana, vaikka määrää lisätään.


    • M. Eläjä.

      Mikä on karman perusongelma?

    • M. Eläjä.

      Tietenkin on äärimmäisen helppo tapa kuitata kieltämänsä asia, potaskaa?

      Mielestäni pohtimalla jälleen syntymän ideaa ja kaikkia mahdollisia mahdollisuuksia tämän ajatuksen myötä, paljastaa se uskomattoman hyvin toimivan aukottoman systeemin.

      Kysymys, 'miksi' olemme täällä kokemassa asioita, jälleen syntymässä, elämässä tavallaan varjoelämää, epätodellista elämää, palvoen itse luomaamme jumalaa ym.

      Lähtisin siitä ajatuksesta, että itse luotu jumala ym, sen ympärille kehitetyt erilaiset uskomukset ovat meille kasvattavina ja oivalluksia herättävinä inspiraatioina?

      • pötysysteemi

        "Mielestäni pohtimalla jälleen syntymän ideaa ja kaikkia mahdollisia mahdollisuuksia tämän ajatuksen myötä, paljastaa se uskomattoman hyvin toimivan aukottoman systeemin."


        Miksi et noudata neuvoasi. Korvaisit hokemisesi päättelyllä, totuudella, loputa!

        Ja mitään aukotonta systeemiä ei jälleensyntymisopista löydy. Mitä enemmän sitä tutkii, sitä ilmeisemmäksi käy, että se ei voi olla toimiva systeemi lainkaan.


      • M. Eläjä.
        pötysysteemi kirjoitti:

        "Mielestäni pohtimalla jälleen syntymän ideaa ja kaikkia mahdollisia mahdollisuuksia tämän ajatuksen myötä, paljastaa se uskomattoman hyvin toimivan aukottoman systeemin."


        Miksi et noudata neuvoasi. Korvaisit hokemisesi päättelyllä, totuudella, loputa!

        Ja mitään aukotonta systeemiä ei jälleensyntymisopista löydy. Mitä enemmän sitä tutkii, sitä ilmeisemmäksi käy, että se ei voi olla toimiva systeemi lainkaan.

        'että se ei voi olla toimiva systeemi lainkaan.'

        Että tällaista potaskaa, perusteleppa nyt hieman ja anna oma vastineesi 'toimivaan systeemiin'?


      • Jatkat peittelyä
        M. Eläjä. kirjoitti:

        'että se ei voi olla toimiva systeemi lainkaan.'

        Että tällaista potaskaa, perusteleppa nyt hieman ja anna oma vastineesi 'toimivaan systeemiin'?

        Kyllä se muuten paistaa täysin läpi, että sinulla ei ole esittää mitään muuta jälleensyntymisoppisi tueksi kuin löpinäsi. Sillä yrität peittää oppisi ristiriidat ja mahdottomuudet. Opettele se, että jälleensyntymisoppi ei tule sillä todeksi, että se on sinusta kiva.


      • Saatanasta
        Jatkat peittelyä kirjoitti:

        Kyllä se muuten paistaa täysin läpi, että sinulla ei ole esittää mitään muuta jälleensyntymisoppisi tueksi kuin löpinäsi. Sillä yrität peittää oppisi ristiriidat ja mahdottomuudet. Opettele se, että jälleensyntymisoppi ei tule sillä todeksi, että se on sinusta kiva.

        Se on niin väärin.


      • MOT
        Saatanasta kirjoitti:

        Se on niin väärin.

        Nyt tuli tieteensana! MOT !!

        Todistettu. Sen täytyy olla väärin !!


    • kai tuo selviää?

      Jälleen&uudelleen syntyä?
      Kun olemme syntyneet tänne kerran, niin miksi ei kahta kertaa?

      Se että nde;ee kokemuksia on tänään enemmän kuultavina, se on tieteen syytä,, ansiota.
      Ennen vanhaan kun sai vaikkapa sydän slaakin,,niin se oli menoa, tällöin (tietenkään) kenkään ei ole voinut tulla kertomaan rájan takaisesta mitään, mutta nyt kun sieltä rajalta käännytetäänkin (tieteen keinoin) takaisin, niin tietoisuus hypoteesin mukaan saada pientä näkymää sieltä mistä tietoisuus on tullut?

      Tuonpuoleisen ja tämän puoleisen "rajana ja muurina" on siis kehollisuus ja okei,
      tuo "muuri murtuu" riittävästi nde;eessä niin että tietoisuus näkee syntyneestä "raosta" toiseen olomuotoonsa?
      Se miksi tietoisuus tulee/joutuu materian vangiksi(tosin vain silmänräpäykseksi) ainakaan minulla ei ole tietoa, muistikuvaa, en ala siksi sitä arvailemaan.

      • Yks on ja pysyy

        Ikävä romauttaa kenenkään haaveita. Mutta ilmiö, joka koskettaa jokaista, eli tässä tapauksessa siis viittä miljardia ihmistä, pitää olla todistettavissa pitävämmin kuin siten, että asiasta lausuu joku kissanpissalta lemppaava lähes-hoitotapaus. Kuka tahansa vakavasti otettavaan tutkimustoimintaan perehtynyt ymmärtää, että viiden miljardin otoksesta poimittuna pitäisi olla tarjolla täysin yhdenpitävä ja vastaansanomaton todistusaineisto. Jos tässä kerran jälleensynnytään, niin dataahan pitäisi silloin olla liiaksi asti. Mutta kun täälläkin (ja muuallakin, missä vain) oikein vaatimalla vaatii, niin todisteita ei tule, vaan esiin möngertää korkeintaan se kissanpissahenkilö ja toistaa hokemiaan. Ja kuinka kiva olis, jos synnyttäis taas (ei muuten olis!!!). Ja viisastelee (kukin älyllisten lahjojensa mukaan), että jos kerran yhden kerran synnytään, niin miksei toisenkin. Kun kerran kerran saadaan lottovoitossa pääpalkinto, niin miksei toisenkin kerran. Kun kerran synnytään eskimoksi, niin miksei toisenkin. Kun kerran on idiootti, niin kyllä hän pysyy idioottina. Se sentään pitää ja pysyy.


      • M. Eläjä.
        Yks on ja pysyy kirjoitti:

        Ikävä romauttaa kenenkään haaveita. Mutta ilmiö, joka koskettaa jokaista, eli tässä tapauksessa siis viittä miljardia ihmistä, pitää olla todistettavissa pitävämmin kuin siten, että asiasta lausuu joku kissanpissalta lemppaava lähes-hoitotapaus. Kuka tahansa vakavasti otettavaan tutkimustoimintaan perehtynyt ymmärtää, että viiden miljardin otoksesta poimittuna pitäisi olla tarjolla täysin yhdenpitävä ja vastaansanomaton todistusaineisto. Jos tässä kerran jälleensynnytään, niin dataahan pitäisi silloin olla liiaksi asti. Mutta kun täälläkin (ja muuallakin, missä vain) oikein vaatimalla vaatii, niin todisteita ei tule, vaan esiin möngertää korkeintaan se kissanpissahenkilö ja toistaa hokemiaan. Ja kuinka kiva olis, jos synnyttäis taas (ei muuten olis!!!). Ja viisastelee (kukin älyllisten lahjojensa mukaan), että jos kerran yhden kerran synnytään, niin miksei toisenkin. Kun kerran kerran saadaan lottovoitossa pääpalkinto, niin miksei toisenkin kerran. Kun kerran synnytään eskimoksi, niin miksei toisenkin. Kun kerran on idiootti, niin kyllä hän pysyy idioottina. Se sentään pitää ja pysyy.

        Tällaisia asenteita on vaikea ymmärtää, melkein hyödyttömiä solvauksia, kun vaihtoehtoja odotellaan?

        Pitäisikö nyt tänne kirjoittaa aukoton todiste esim. jälleen syntymästä ja kaikesta mitä sen ympärillä tapahtuu?
        Selvittää aukottomasti, miksi olemme jälleen syntymässä ylipäätään ja millaiset ovat voimat, jotka ylläpitävät koko systeemiä?

        Keskustellaan näistä asioista, eikä ainakaan solvauksin vesitetä uusia mielipiteitä.


      • ole rauhassa
        Yks on ja pysyy kirjoitti:

        Ikävä romauttaa kenenkään haaveita. Mutta ilmiö, joka koskettaa jokaista, eli tässä tapauksessa siis viittä miljardia ihmistä, pitää olla todistettavissa pitävämmin kuin siten, että asiasta lausuu joku kissanpissalta lemppaava lähes-hoitotapaus. Kuka tahansa vakavasti otettavaan tutkimustoimintaan perehtynyt ymmärtää, että viiden miljardin otoksesta poimittuna pitäisi olla tarjolla täysin yhdenpitävä ja vastaansanomaton todistusaineisto. Jos tässä kerran jälleensynnytään, niin dataahan pitäisi silloin olla liiaksi asti. Mutta kun täälläkin (ja muuallakin, missä vain) oikein vaatimalla vaatii, niin todisteita ei tule, vaan esiin möngertää korkeintaan se kissanpissahenkilö ja toistaa hokemiaan. Ja kuinka kiva olis, jos synnyttäis taas (ei muuten olis!!!). Ja viisastelee (kukin älyllisten lahjojensa mukaan), että jos kerran yhden kerran synnytään, niin miksei toisenkin. Kun kerran kerran saadaan lottovoitossa pääpalkinto, niin miksei toisenkin kerran. Kun kerran synnytään eskimoksi, niin miksei toisenkin. Kun kerran on idiootti, niin kyllä hän pysyy idioottina. Se sentään pitää ja pysyy.

        Se "yksi pääsky ei kesää tee, mutta parvi pääskyjä viittaa vahvasti kesään".
        NDE;een kokijoita on paljon, rekisteröityjäkin tapauksia jo tuhansia.

        Ihmetyttää tuo asenne, mikä oikeasti kalvaa?
        Olette ehdottomia kuin tietäisitte miten asiat ovat, tiedätte totuuden?


      • taas vesiperä
        ole rauhassa kirjoitti:

        Se "yksi pääsky ei kesää tee, mutta parvi pääskyjä viittaa vahvasti kesään".
        NDE;een kokijoita on paljon, rekisteröityjäkin tapauksia jo tuhansia.

        Ihmetyttää tuo asenne, mikä oikeasti kalvaa?
        Olette ehdottomia kuin tietäisitte miten asiat ovat, tiedätte totuuden?

        NDE ei kerro mitään jälleensyntymisen puolesta. Pikemminkin on niin, että sitä kautta tuleva aineisto kumoaa osaltaan jälleensyntymisväitteet. NDE-kokemuksissa ei esiinny suoranaisesti aineistoa jälleensyntymisen puolesta. Lisäksi kokemuksen sisältönä on yleensä tavata sukupolvikaupalla sukulaisia "siellä". Onko nyt niin, että edesmenneet ovat SEKÄ "siellä" ETTÄ jo jälleensyntyneet eteenpäin. Eli johtopäätös on, että NDE-kokemusten sisältö ei tarjoa tukea jälleensyntymistä puoltaville väitteille.


      • Alusta taas
        M. Eläjä. kirjoitti:

        Tällaisia asenteita on vaikea ymmärtää, melkein hyödyttömiä solvauksia, kun vaihtoehtoja odotellaan?

        Pitäisikö nyt tänne kirjoittaa aukoton todiste esim. jälleen syntymästä ja kaikesta mitä sen ympärillä tapahtuu?
        Selvittää aukottomasti, miksi olemme jälleen syntymässä ylipäätään ja millaiset ovat voimat, jotka ylläpitävät koko systeemiä?

        Keskustellaan näistä asioista, eikä ainakaan solvauksin vesitetä uusia mielipiteitä.

        "Pitäisikö nyt tänne kirjoittaa aukoton todiste esim. jälleen syntymästä ja kaikesta mitä sen ympärillä tapahtuu?"

        Kun nyt tarjolla on tuollainen 5 miljardin otos, koska pitäisi kai olettaa, että jälleensyntyminen ei ole valikoivaa (siis yhteinen kokemus kaikille), niin jos alettaisiin edes yhdestä pitävästä todisteesta. Jälleensyntymishörhöt ovat mainostaneet todisteita, mutta kun niitä on hiukankin lähemmin tutkittu, niin kuttaperkkaahan ovat olleet. Mutta todisteiden mukaan mennään: pitäviä todisteita vaan esiin. Tai edes se yksi.


      • Tsot tsot tsot
        Alusta taas kirjoitti:

        "Pitäisikö nyt tänne kirjoittaa aukoton todiste esim. jälleen syntymästä ja kaikesta mitä sen ympärillä tapahtuu?"

        Kun nyt tarjolla on tuollainen 5 miljardin otos, koska pitäisi kai olettaa, että jälleensyntyminen ei ole valikoivaa (siis yhteinen kokemus kaikille), niin jos alettaisiin edes yhdestä pitävästä todisteesta. Jälleensyntymishörhöt ovat mainostaneet todisteita, mutta kun niitä on hiukankin lähemmin tutkittu, niin kuttaperkkaahan ovat olleet. Mutta todisteiden mukaan mennään: pitäviä todisteita vaan esiin. Tai edes se yksi.

        Pitäviä todisteita ("proof") ei ole, mutta sellaisia todisteita ("evidence") on rutkasti, joissa henkilöt tietävät oletetusta menneestä henkilöllisyydestään asioita joista heidän ei pitäisi kaiken järjen mukaan tietää mitään, kuten esimerkiksi yllä olleessa videossa.

        Pruuffia ei muuten ole myöskään aivotietoisuudesta; väite "aivot tuottavat tietoisuuden" on täysin todistamaton.


      • Aikadynamiikka erila
        taas vesiperä kirjoitti:

        NDE ei kerro mitään jälleensyntymisen puolesta. Pikemminkin on niin, että sitä kautta tuleva aineisto kumoaa osaltaan jälleensyntymisväitteet. NDE-kokemuksissa ei esiinny suoranaisesti aineistoa jälleensyntymisen puolesta. Lisäksi kokemuksen sisältönä on yleensä tavata sukupolvikaupalla sukulaisia "siellä". Onko nyt niin, että edesmenneet ovat SEKÄ "siellä" ETTÄ jo jälleensyntyneet eteenpäin. Eli johtopäätös on, että NDE-kokemusten sisältö ei tarjoa tukea jälleensyntymistä puoltaville väitteille.

        Kyllähän noita jälleensyntymää tukevia kuolemakokemuksia on. Eräs sellainen on Platonin Valtiossa esitetty sotilas Erin tarina. Myös tuoreemmissa kertomuksissa on useisiin syntymiin liittyvää aineistoa; tosin näiden syntymien dynamiikka ei ole niin yksinkertaisen lineaarinen kuin mitä sen useimmiten kuvitellaan olevan. Esimerkiksi saattaa olla niin, että (täältä lineaarisesta aikaperspektiivistä katsottuna) jokin tulevaisuudessa tehty teko on syy sille, että tekijä on elänyt jonkin tietyn elämän (täältä lineaarisesta aikaperspektiivistä katsoen) menneisyydessä. Myös Anita Moorjani sanoo, että lineaarinen siirtyminen seuraavaan elämään ei vastaa sitä, miten asiat hänelle kokemuksessaan ilmenivät:

        "… the concept of reincarnation in its conventional form of a progression of lifetimes, running sequentially one after the other, wasn't supported by my NDE. I realized that time doesn't move in a linear fashion unless we're using the filter of our physical bodies and minds. Once we are no longer limited by our earthly senses, every moment exists simultaneously. I've come to think that the concept of reincarnation is really just an interpretation, a way for our intellect to make sense of all existence happening at once."

        Myös Raymond Moodyn haastattelu antaa ymmärtää, sikäli kuin hän puhuu kokijoiden suulla, että elämien dynamiikka ei ole lainkaan niin yksinkertainen kuin yleensä kuvitellaan:

        "DR: Do you feel that reincarnation is metaphorical or literal? What is your idea of the survival of the soul?

        RM: I definitely think that yes, reincarnation is metaphorical, but not in the sense that some might believe. First let me say that I don't know whether there is reincarnation or not, and I have done a lot of work with these past life regressions and so on. From the point of view of just giving evidence, I can't say either way.

        But if you are asking me about my feelings and my intuitions, I would have to say that if I were forced top guess on the issue, I would say yes. But I do still believe that it would be metaphorical in the sense that I think the process is much more complicated than we can even express in ordinary language. When we are talking about it in this dimension, we have to use a linear form of expression and conceptualization, but my feeling is that when we get over on the other side, all these linear categories that we use--evidence, time sequence and all of that--are totally different. Reincarnation is probably a far more complicated experience than we can probably even imagine right now."

        Eli "jälleensyntymien" aikajärjestykset syine ja seurauksineen saattavat olla jotakin ihan muuta kuin mitä arkijärjellä voidaan käsittää.

        Tuolla tavalla katsottuna ei olisi mitenkään tavatonta sekään, että edesmenneet ovat sekä "siellä" että jo "jälleensyntyneet" eteenpäin. Kaikkien kuolemakokijoiden kuvauksessa se aika "siellä" on kuitenkin jotenkin täysin erilaista kuin "täällä"; niitä ei voi oikein ajatella edes samalla jatkumolla olevina "rinnakkaisina" aikoina. Varsinkin kun se aika "siellä" ei ole lineaarista, vaan kaikki on jotenkin samalla kertaa läsnä.


      • Ongelmasi jää
        Aikadynamiikka erila kirjoitti:

        Kyllähän noita jälleensyntymää tukevia kuolemakokemuksia on. Eräs sellainen on Platonin Valtiossa esitetty sotilas Erin tarina. Myös tuoreemmissa kertomuksissa on useisiin syntymiin liittyvää aineistoa; tosin näiden syntymien dynamiikka ei ole niin yksinkertaisen lineaarinen kuin mitä sen useimmiten kuvitellaan olevan. Esimerkiksi saattaa olla niin, että (täältä lineaarisesta aikaperspektiivistä katsottuna) jokin tulevaisuudessa tehty teko on syy sille, että tekijä on elänyt jonkin tietyn elämän (täältä lineaarisesta aikaperspektiivistä katsoen) menneisyydessä. Myös Anita Moorjani sanoo, että lineaarinen siirtyminen seuraavaan elämään ei vastaa sitä, miten asiat hänelle kokemuksessaan ilmenivät:

        "… the concept of reincarnation in its conventional form of a progression of lifetimes, running sequentially one after the other, wasn't supported by my NDE. I realized that time doesn't move in a linear fashion unless we're using the filter of our physical bodies and minds. Once we are no longer limited by our earthly senses, every moment exists simultaneously. I've come to think that the concept of reincarnation is really just an interpretation, a way for our intellect to make sense of all existence happening at once."

        Myös Raymond Moodyn haastattelu antaa ymmärtää, sikäli kuin hän puhuu kokijoiden suulla, että elämien dynamiikka ei ole lainkaan niin yksinkertainen kuin yleensä kuvitellaan:

        "DR: Do you feel that reincarnation is metaphorical or literal? What is your idea of the survival of the soul?

        RM: I definitely think that yes, reincarnation is metaphorical, but not in the sense that some might believe. First let me say that I don't know whether there is reincarnation or not, and I have done a lot of work with these past life regressions and so on. From the point of view of just giving evidence, I can't say either way.

        But if you are asking me about my feelings and my intuitions, I would have to say that if I were forced top guess on the issue, I would say yes. But I do still believe that it would be metaphorical in the sense that I think the process is much more complicated than we can even express in ordinary language. When we are talking about it in this dimension, we have to use a linear form of expression and conceptualization, but my feeling is that when we get over on the other side, all these linear categories that we use--evidence, time sequence and all of that--are totally different. Reincarnation is probably a far more complicated experience than we can probably even imagine right now."

        Eli "jälleensyntymien" aikajärjestykset syine ja seurauksineen saattavat olla jotakin ihan muuta kuin mitä arkijärjellä voidaan käsittää.

        Tuolla tavalla katsottuna ei olisi mitenkään tavatonta sekään, että edesmenneet ovat sekä "siellä" että jo "jälleensyntyneet" eteenpäin. Kaikkien kuolemakokijoiden kuvauksessa se aika "siellä" on kuitenkin jotenkin täysin erilaista kuin "täällä"; niitä ei voi oikein ajatella edes samalla jatkumolla olevina "rinnakkaisina" aikoina. Varsinkin kun se aika "siellä" ei ole lineaarista, vaan kaikki on jotenkin samalla kertaa läsnä.

        Todisteiden sijaan esität paljon tekstiä. Kuvaavaa tietysti sekin. Mutta petät myös itseäsi.


      • Valoa kansalle
        Aikadynamiikka erila kirjoitti:

        Kyllähän noita jälleensyntymää tukevia kuolemakokemuksia on. Eräs sellainen on Platonin Valtiossa esitetty sotilas Erin tarina. Myös tuoreemmissa kertomuksissa on useisiin syntymiin liittyvää aineistoa; tosin näiden syntymien dynamiikka ei ole niin yksinkertaisen lineaarinen kuin mitä sen useimmiten kuvitellaan olevan. Esimerkiksi saattaa olla niin, että (täältä lineaarisesta aikaperspektiivistä katsottuna) jokin tulevaisuudessa tehty teko on syy sille, että tekijä on elänyt jonkin tietyn elämän (täältä lineaarisesta aikaperspektiivistä katsoen) menneisyydessä. Myös Anita Moorjani sanoo, että lineaarinen siirtyminen seuraavaan elämään ei vastaa sitä, miten asiat hänelle kokemuksessaan ilmenivät:

        "… the concept of reincarnation in its conventional form of a progression of lifetimes, running sequentially one after the other, wasn't supported by my NDE. I realized that time doesn't move in a linear fashion unless we're using the filter of our physical bodies and minds. Once we are no longer limited by our earthly senses, every moment exists simultaneously. I've come to think that the concept of reincarnation is really just an interpretation, a way for our intellect to make sense of all existence happening at once."

        Myös Raymond Moodyn haastattelu antaa ymmärtää, sikäli kuin hän puhuu kokijoiden suulla, että elämien dynamiikka ei ole lainkaan niin yksinkertainen kuin yleensä kuvitellaan:

        "DR: Do you feel that reincarnation is metaphorical or literal? What is your idea of the survival of the soul?

        RM: I definitely think that yes, reincarnation is metaphorical, but not in the sense that some might believe. First let me say that I don't know whether there is reincarnation or not, and I have done a lot of work with these past life regressions and so on. From the point of view of just giving evidence, I can't say either way.

        But if you are asking me about my feelings and my intuitions, I would have to say that if I were forced top guess on the issue, I would say yes. But I do still believe that it would be metaphorical in the sense that I think the process is much more complicated than we can even express in ordinary language. When we are talking about it in this dimension, we have to use a linear form of expression and conceptualization, but my feeling is that when we get over on the other side, all these linear categories that we use--evidence, time sequence and all of that--are totally different. Reincarnation is probably a far more complicated experience than we can probably even imagine right now."

        Eli "jälleensyntymien" aikajärjestykset syine ja seurauksineen saattavat olla jotakin ihan muuta kuin mitä arkijärjellä voidaan käsittää.

        Tuolla tavalla katsottuna ei olisi mitenkään tavatonta sekään, että edesmenneet ovat sekä "siellä" että jo "jälleensyntyneet" eteenpäin. Kaikkien kuolemakokijoiden kuvauksessa se aika "siellä" on kuitenkin jotenkin täysin erilaista kuin "täällä"; niitä ei voi oikein ajatella edes samalla jatkumolla olevina "rinnakkaisina" aikoina. Varsinkin kun se aika "siellä" ei ole lineaarista, vaan kaikki on jotenkin samalla kertaa läsnä.

        Kiitos tarinasta. Oikein valaiseva.


      • Aiakdynamiikka erila
        Ongelmasi jää kirjoitti:

        Todisteiden sijaan esität paljon tekstiä. Kuvaavaa tietysti sekin. Mutta petät myös itseäsi.

        Todistin vain sen, että väitteesi "NDE-kokemuksissa ei esiinny suoranaisesti aineistoa jälleensyntymisen puolesta" ei ole paikkansapitävä, koska niissä on sitä aineistoa.


      • Todisteasiaa
        Aiakdynamiikka erila kirjoitti:

        Todistin vain sen, että väitteesi "NDE-kokemuksissa ei esiinny suoranaisesti aineistoa jälleensyntymisen puolesta" ei ole paikkansapitävä, koska niissä on sitä aineistoa.

        Todisteiden puute on häkellyttävän hyvin näkyvissä. Ottaen huomioon, että jälleensyntymisen pitäisi olla koko ihmiskuntaa koskettava ilmiö, todisteiden puute on oikeataan huutava. Toki todisteiksi aina välillä tarjotaan yhtä ja toista. Mutta se ei riitä. Tarvitaan määrää ja laatua, kumpaakin. Muutenhan voitaisiin ottaa "todisteena" kun joku väittää natsismia itse asiassa humaaniksi aatteeksi. Kun on niin, ettei niin hullua aatetta tai ajatusta olekaan, etteikö se löytäisi ainakin joitakin kannattajia. Eläimiin sekaantujilla esim. on ihan Euroopassa puoluehanke jne.

        Jälleensyntymisopin ydinalueiltakaan ei ole edes haravoimalla saatu kuin muutama epäselvä tapaus esiin. Ko. tapauksissa on ollut vahvaa uskonnollisen väärentämisen makua. Ja sitä on aiheen monissa muissakin "todisteissa". Ei siis kannatakaan uskoa joka tuulosen tuiverruksia. Vaan pitää vaatia itseltään, että vain tieteelliset tulokset hyväksytään. Muutoinhan on paljon pelissä. Eli paljon, jos uskoo jälleensyntymään ja se onkin valhetta. Kuten se on!!!

        Tutkimuksien ajaminen ristiin tuottaa jänniä tuloksia sekin. Jälleensyntyminenhän on uteliaisuutta herättävä aihe. Oikeasti tutkimuksia on ylettömän paljon. Niistä vain ei puhuta, koska se ei juuri käy uutisaiheeksi, että taaskaan ei tullut jälleensyntymistä todistetuksi. Ristiintutkimukset esim. tuovat esiin, että jälleensyntymisen tueksi esitetyt väitteet romahtavat. Esim. Hitler, joka on hypnoositutkimusten mukaan erittäin monen "entinen elämä", on hyvä ristiintutkinnan kohde. Eli tutkitaan, mitä oli näillä henkilöillä ennen Hitleriä: mitkä elämät. Jänniä kohtaamisia. Vaikka millaisia jälleensyntymisiä. Sielut ovat sitten muka kohdanneet Hitlerissä ja siitä taas jakaantuneet pitkin maailmaa.

        Pelkästään noita hitlertutkimuksia lukiessa tulee hengästynyt olo ja ihmettely, että miten kukaan voi uskoa jälleensyntymään enää.

        Hypnoositutkimukset ovat silti kiinnostava ala. Vaikka se kaivaakin pohjan jälleensyntymisväitteiden alta, jotain muuta ihmisen kannalta tärkeää voisi löytyä. Rehellisyyttä toki vaaditaan.


      • M. Eläjä.
        Todisteasiaa kirjoitti:

        Todisteiden puute on häkellyttävän hyvin näkyvissä. Ottaen huomioon, että jälleensyntymisen pitäisi olla koko ihmiskuntaa koskettava ilmiö, todisteiden puute on oikeataan huutava. Toki todisteiksi aina välillä tarjotaan yhtä ja toista. Mutta se ei riitä. Tarvitaan määrää ja laatua, kumpaakin. Muutenhan voitaisiin ottaa "todisteena" kun joku väittää natsismia itse asiassa humaaniksi aatteeksi. Kun on niin, ettei niin hullua aatetta tai ajatusta olekaan, etteikö se löytäisi ainakin joitakin kannattajia. Eläimiin sekaantujilla esim. on ihan Euroopassa puoluehanke jne.

        Jälleensyntymisopin ydinalueiltakaan ei ole edes haravoimalla saatu kuin muutama epäselvä tapaus esiin. Ko. tapauksissa on ollut vahvaa uskonnollisen väärentämisen makua. Ja sitä on aiheen monissa muissakin "todisteissa". Ei siis kannatakaan uskoa joka tuulosen tuiverruksia. Vaan pitää vaatia itseltään, että vain tieteelliset tulokset hyväksytään. Muutoinhan on paljon pelissä. Eli paljon, jos uskoo jälleensyntymään ja se onkin valhetta. Kuten se on!!!

        Tutkimuksien ajaminen ristiin tuottaa jänniä tuloksia sekin. Jälleensyntyminenhän on uteliaisuutta herättävä aihe. Oikeasti tutkimuksia on ylettömän paljon. Niistä vain ei puhuta, koska se ei juuri käy uutisaiheeksi, että taaskaan ei tullut jälleensyntymistä todistetuksi. Ristiintutkimukset esim. tuovat esiin, että jälleensyntymisen tueksi esitetyt väitteet romahtavat. Esim. Hitler, joka on hypnoositutkimusten mukaan erittäin monen "entinen elämä", on hyvä ristiintutkinnan kohde. Eli tutkitaan, mitä oli näillä henkilöillä ennen Hitleriä: mitkä elämät. Jänniä kohtaamisia. Vaikka millaisia jälleensyntymisiä. Sielut ovat sitten muka kohdanneet Hitlerissä ja siitä taas jakaantuneet pitkin maailmaa.

        Pelkästään noita hitlertutkimuksia lukiessa tulee hengästynyt olo ja ihmettely, että miten kukaan voi uskoa jälleensyntymään enää.

        Hypnoositutkimukset ovat silti kiinnostava ala. Vaikka se kaivaakin pohjan jälleensyntymisväitteiden alta, jotain muuta ihmisen kannalta tärkeää voisi löytyä. Rehellisyyttä toki vaaditaan.

        Jälleen syntymiä on vaikea todistaa tieteellisesti. Shanti Devin tapaus lienee parhaiten tutkittu?
        Mutta emmehän tiedä muistakaan vaihtoehdoista mitään, eli onko tämä elämä yksilön ainut ja sitten loputon tiedottomuus kaikesta?

        Joka tapauksessa hallittu ruumiista irtautuminen on tunnustettu ilmiö. Kun näin on, kysymys herää mikä irtautuu?


      • Oikeat tutkijat ...
        Todisteasiaa kirjoitti:

        Todisteiden puute on häkellyttävän hyvin näkyvissä. Ottaen huomioon, että jälleensyntymisen pitäisi olla koko ihmiskuntaa koskettava ilmiö, todisteiden puute on oikeataan huutava. Toki todisteiksi aina välillä tarjotaan yhtä ja toista. Mutta se ei riitä. Tarvitaan määrää ja laatua, kumpaakin. Muutenhan voitaisiin ottaa "todisteena" kun joku väittää natsismia itse asiassa humaaniksi aatteeksi. Kun on niin, ettei niin hullua aatetta tai ajatusta olekaan, etteikö se löytäisi ainakin joitakin kannattajia. Eläimiin sekaantujilla esim. on ihan Euroopassa puoluehanke jne.

        Jälleensyntymisopin ydinalueiltakaan ei ole edes haravoimalla saatu kuin muutama epäselvä tapaus esiin. Ko. tapauksissa on ollut vahvaa uskonnollisen väärentämisen makua. Ja sitä on aiheen monissa muissakin "todisteissa". Ei siis kannatakaan uskoa joka tuulosen tuiverruksia. Vaan pitää vaatia itseltään, että vain tieteelliset tulokset hyväksytään. Muutoinhan on paljon pelissä. Eli paljon, jos uskoo jälleensyntymään ja se onkin valhetta. Kuten se on!!!

        Tutkimuksien ajaminen ristiin tuottaa jänniä tuloksia sekin. Jälleensyntyminenhän on uteliaisuutta herättävä aihe. Oikeasti tutkimuksia on ylettömän paljon. Niistä vain ei puhuta, koska se ei juuri käy uutisaiheeksi, että taaskaan ei tullut jälleensyntymistä todistetuksi. Ristiintutkimukset esim. tuovat esiin, että jälleensyntymisen tueksi esitetyt väitteet romahtavat. Esim. Hitler, joka on hypnoositutkimusten mukaan erittäin monen "entinen elämä", on hyvä ristiintutkinnan kohde. Eli tutkitaan, mitä oli näillä henkilöillä ennen Hitleriä: mitkä elämät. Jänniä kohtaamisia. Vaikka millaisia jälleensyntymisiä. Sielut ovat sitten muka kohdanneet Hitlerissä ja siitä taas jakaantuneet pitkin maailmaa.

        Pelkästään noita hitlertutkimuksia lukiessa tulee hengästynyt olo ja ihmettely, että miten kukaan voi uskoa jälleensyntymään enää.

        Hypnoositutkimukset ovat silti kiinnostava ala. Vaikka se kaivaakin pohjan jälleensyntymisväitteiden alta, jotain muuta ihmisen kannalta tärkeää voisi löytyä. Rehellisyyttä toki vaaditaan.

        ... eivät ota yleensä aikuisia tutkimuksiin mukaan ollenkaan, koska heillä saattaa olla tarkoitushakuisuutta mukana. Varsinkin jos he kertovat olleensa jokin merkkihenkilö tai muuta hienoa, heitä ei aleta tutkimaan. Samoin hypnoosiregressiot sivuutetaan todisteina täysin.

        Vakavampia tutkimuksia on kyllä tehty. Ian Stevenson ja Jim B. Tucker ovat kaksi vahvaa nimeä. He ovat metodologisesti erittäin pedantteja, jotta tieteelliset kriteerit täyttyisivät. Kuten sanottu (Ian Stevenson on itse sanonut), niillä tutkimuksilla ei voida sitovasti osoittaa ("proof"-merkityksessä) jälleensyntymää, mutta useissa tapauksissa Ian Stevensonin mukaan jälleensyntymä jää parhaaksi selitykseksi.

        Tässä on yksi kirja esimerkkinä siitä vakavammasta, tieteen kriteerit täyttävämmästä tutkimuksesta.

        http://en.wikipedia.org/wiki/Twenty_Cases_Suggestive_of_Reincarnation


      • M. Eläjä.
        Oikeat tutkijat ... kirjoitti:

        ... eivät ota yleensä aikuisia tutkimuksiin mukaan ollenkaan, koska heillä saattaa olla tarkoitushakuisuutta mukana. Varsinkin jos he kertovat olleensa jokin merkkihenkilö tai muuta hienoa, heitä ei aleta tutkimaan. Samoin hypnoosiregressiot sivuutetaan todisteina täysin.

        Vakavampia tutkimuksia on kyllä tehty. Ian Stevenson ja Jim B. Tucker ovat kaksi vahvaa nimeä. He ovat metodologisesti erittäin pedantteja, jotta tieteelliset kriteerit täyttyisivät. Kuten sanottu (Ian Stevenson on itse sanonut), niillä tutkimuksilla ei voida sitovasti osoittaa ("proof"-merkityksessä) jälleensyntymää, mutta useissa tapauksissa Ian Stevensonin mukaan jälleensyntymä jää parhaaksi selitykseksi.

        Tässä on yksi kirja esimerkkinä siitä vakavammasta, tieteen kriteerit täyttävämmästä tutkimuksesta.

        http://en.wikipedia.org/wiki/Twenty_Cases_Suggestive_of_Reincarnation

        Sitten tämä 'irtaantuminen', kuten monissa leikkaussali tapauksissa. Potilas katselee katonrajasta lääkärien toimintaa ja on täysin levollinen.
        Näistä tapauksista on todisteita sikäli, kun 'tietoisuus' on poistunut leikkaus salin ulkopuolelle ja pystynyt jälkeenpäin kuvailemaan näkemänsä asiat.
        Tällaiset kuvaukset ovat aiheuttaneet vakavampaa suhtautumista, miten tällaisen selittää tieteellisesti?


      • Mieluisampi tulos
        Oikeat tutkijat ... kirjoitti:

        ... eivät ota yleensä aikuisia tutkimuksiin mukaan ollenkaan, koska heillä saattaa olla tarkoitushakuisuutta mukana. Varsinkin jos he kertovat olleensa jokin merkkihenkilö tai muuta hienoa, heitä ei aleta tutkimaan. Samoin hypnoosiregressiot sivuutetaan todisteina täysin.

        Vakavampia tutkimuksia on kyllä tehty. Ian Stevenson ja Jim B. Tucker ovat kaksi vahvaa nimeä. He ovat metodologisesti erittäin pedantteja, jotta tieteelliset kriteerit täyttyisivät. Kuten sanottu (Ian Stevenson on itse sanonut), niillä tutkimuksilla ei voida sitovasti osoittaa ("proof"-merkityksessä) jälleensyntymää, mutta useissa tapauksissa Ian Stevensonin mukaan jälleensyntymä jää parhaaksi selitykseksi.

        Tässä on yksi kirja esimerkkinä siitä vakavammasta, tieteen kriteerit täyttävämmästä tutkimuksesta.

        http://en.wikipedia.org/wiki/Twenty_Cases_Suggestive_of_Reincarnation

        "... eivät ota yleensä aikuisia tutkimuksiin mukaan ollenkaan, koska heillä saattaa olla tarkoitushakuisuutta mukana. Varsinkin jos he kertovat olleensa jokin merkkihenkilö tai muuta hienoa, heitä ei aleta tutkimaan. Samoin hypnoosiregressiot sivuutetaan todisteina täysin."

        Näillä rajauksilla onkin siten jo päästy täysin tieteen ulkopuolelle.


      • Älähän luikerra
        M. Eläjä. kirjoitti:

        Sitten tämä 'irtaantuminen', kuten monissa leikkaussali tapauksissa. Potilas katselee katonrajasta lääkärien toimintaa ja on täysin levollinen.
        Näistä tapauksista on todisteita sikäli, kun 'tietoisuus' on poistunut leikkaus salin ulkopuolelle ja pystynyt jälkeenpäin kuvailemaan näkemänsä asiat.
        Tällaiset kuvaukset ovat aiheuttaneet vakavampaa suhtautumista, miten tällaisen selittää tieteellisesti?

        Ruumiistairtautumiskokemuksista on tolkuttoman paljon aineistoa. Kukaan ei varmaan kiistä sitä aineistoa sillä tasolla, etteivätkö ao. henkilöt olisi kokeneet väittämiään kokemuksia, mitä kokemuksia sitten ovatkin. Ongelma tulee siinä, että yhdet väittävät noiden kokemusten tukevan jälleensyntymisoppia. kun taas toiset huomaavat, että runsaassakaan aineistossa ei jälleensyntymisoppia tukevaa tietoa ole. Itse asiassa on runsaasti nimenomaan jälleensyntymisopin kanssa ristiriidassa olevaa tietoa. Jälleensyntymishörhöt haluavat kuitenkin tyystin ohittaa sen osuuden.


      • Tahallasi sotket
        M. Eläjä. kirjoitti:

        Jälleen syntymiä on vaikea todistaa tieteellisesti. Shanti Devin tapaus lienee parhaiten tutkittu?
        Mutta emmehän tiedä muistakaan vaihtoehdoista mitään, eli onko tämä elämä yksilön ainut ja sitten loputon tiedottomuus kaikesta?

        Joka tapauksessa hallittu ruumiista irtautuminen on tunnustettu ilmiö. Kun näin on, kysymys herää mikä irtautuu?

        Jonkin "sielun" olemassaolo on perusteellisesti eri asia kuin saman sielun syntyileminen uudestaan ja uudestaan.


      • M. Eläjä.
        Älähän luikerra kirjoitti:

        Ruumiistairtautumiskokemuksista on tolkuttoman paljon aineistoa. Kukaan ei varmaan kiistä sitä aineistoa sillä tasolla, etteivätkö ao. henkilöt olisi kokeneet väittämiään kokemuksia, mitä kokemuksia sitten ovatkin. Ongelma tulee siinä, että yhdet väittävät noiden kokemusten tukevan jälleensyntymisoppia. kun taas toiset huomaavat, että runsaassakaan aineistossa ei jälleensyntymisoppia tukevaa tietoa ole. Itse asiassa on runsaasti nimenomaan jälleensyntymisopin kanssa ristiriidassa olevaa tietoa. Jälleensyntymishörhöt haluavat kuitenkin tyystin ohittaa sen osuuden.

        'Älähän luikerra'

        Sinähän vasta hörhö olet, jankkaa ja haastaa riitaa!

        Mielipiteensä pitää sanoa, mutta suora ja ehdoton toisen mielipiteen halveksunta ei rakenna keskustelua.
        Jos riitaa haluat, painu väittelemään Lestadiolaisten, Hellareiden ja tai Jehovien palstoille.


      • M. Eläjä.
        Valoa kansalle kirjoitti:

        Kiitos tarinasta. Oikein valaiseva.

        Shanti Devin tapaus on sikäli ainutlaatuinen, että siitä on tehty kirja.
        Jokainen haluava voi jankuttamisen sijasta lukea dokumentin, onhan siinä kuitenkin asiatietoa.
        Raamattuun uskovat pystyvät ammentamaan useita melko selviä viittauksia jälleen syntymään.


      • ja kaitavilmielokuva
        M. Eläjä. kirjoitti:

        Shanti Devin tapaus on sikäli ainutlaatuinen, että siitä on tehty kirja.
        Jokainen haluava voi jankuttamisen sijasta lukea dokumentin, onhan siinä kuitenkin asiatietoa.
        Raamattuun uskovat pystyvät ammentamaan useita melko selviä viittauksia jälleen syntymään.

        "Shanti Devin tapaus on sikäli ainutlaatuinen, että siitä on tehty kirja."

        Voi valtava sentäs. Näinkö on käynyt? Kyllä sen sitten tarttee olla totta!


      • evrvvr
        ja kaitavilmielokuva kirjoitti:

        "Shanti Devin tapaus on sikäli ainutlaatuinen, että siitä on tehty kirja."

        Voi valtava sentäs. Näinkö on käynyt? Kyllä sen sitten tarttee olla totta!

        Tutki ja lue asiasta, Shanti Devin tapaus on tieteelle tosiaan tuttu ja kiusallinenkin, sillä tapausta asetettiin silloin joskus tutkimaan arvovaltainen, myös tiedemiehistä koostuva tutkimus-komissio, joka ei kyennyt löytämään asialle tiedettä tyydyttävää selitystä.
        Shanti Devinin kertomukset(ihmisistä, paikoista jne) kyettiin verifioimaan todellisuuteen.


      • Höpnoositutkimukset
        Mieluisampi tulos kirjoitti:

        "... eivät ota yleensä aikuisia tutkimuksiin mukaan ollenkaan, koska heillä saattaa olla tarkoitushakuisuutta mukana. Varsinkin jos he kertovat olleensa jokin merkkihenkilö tai muuta hienoa, heitä ei aleta tutkimaan. Samoin hypnoosiregressiot sivuutetaan todisteina täysin."

        Näillä rajauksilla onkin siten jo päästy täysin tieteen ulkopuolelle.

        "Näillä rajauksilla onkin siten jo päästy täysin tieteen ulkopuolelle."

        Päinvastoin, hypnoosiregressiossa saadun aineiston sivuuttaminen aineiston epäluotettavuuden takia ja sellaisen aineiston selittyminen normaaleilla psykologisilla syillä nimenomaan poistaa suuren osan epäkelvosta aineistosta jo heti kättelyssä.


    • sielu on yhtä typerä keksintö kuin pyhä henkikin.

      • Pätemätön_induktio

        Ilmeisesti puhut itsestäsi, mutta itsestä ei voi yleistää kaikkiin. Onnittelut silti harvinaislaatuisuudesta! Melko harvat myöntävät olevansa typeriä, ja vielä harvemmat väittävät olevansa keksintöjä.


      • keksin_keksin
        Pätemätön_induktio kirjoitti:

        Ilmeisesti puhut itsestäsi, mutta itsestä ei voi yleistää kaikkiin. Onnittelut silti harvinaislaatuisuudesta! Melko harvat myöntävät olevansa typeriä, ja vielä harvemmat väittävät olevansa keksintöjä.

        Eipä ole vielä tullut vastaan ketään kuka olisi väittänyt olevansa keksintö :)


      • Pätemätön_induktio kirjoitti:

        Ilmeisesti puhut itsestäsi, mutta itsestä ei voi yleistää kaikkiin. Onnittelut silti harvinaislaatuisuudesta! Melko harvat myöntävät olevansa typeriä, ja vielä harvemmat väittävät olevansa keksintöjä.

        "Ilmeisesti puhut itsestäsi, mutta itsestä ei voi yleistää kaikkiin."

        En ole sielu, pyhä henki, enkä keksintö.
        Enkä ylsietä sitä kaikkiin.
        Joten olet väärässä.

        " Onnittelut silti harvinaislaatuisuudesta!"

        Kiitos, kai.

        " Melko harvat myöntävät olevansa typeriä, ja vielä harvemmat väittävät olevansa keksintöjä. "

        En ole myöskään pyhä henki, enkä sielu.

        Silti pyhä henki ja sielu ovat yhtä typeriä keksintöjä.
        :-)


      • Skeptikkko

        Oletko siis tekemässä väitettä: "Ei ole olemassa sielua"?

        Jos niin olet väittämässä, niin kerropa täsmällisesti, mitä tarkoitat, ja todista väitteesi. Eli määrittele sielu ja todista sen jälkeen sen olemattomuus.


      • "Oletko siis tekemässä väitettä: "Ei ole olemassa sielua"?"

        Missä noin sekavia kerrotaan?


        "Jos niin olet väittämässä, niin kerropa täsmällisesti, mitä tarkoitat, ja todista väitteesi. Eli määrittele sielu ja todista sen jälkeen sen olemattomuus. "

        Jos olet väittämässä että minä olen vittämässä että on tai ei ole jotain joka on tai ei olekkaan, niin kerrotko mitä mahtanet tarkoittaa mietteelläsi.


      • Skeptikkko
        kusettava_kirkko kirjoitti:

        "Oletko siis tekemässä väitettä: "Ei ole olemassa sielua"?"

        Missä noin sekavia kerrotaan?


        "Jos niin olet väittämässä, niin kerropa täsmällisesti, mitä tarkoitat, ja todista väitteesi. Eli määrittele sielu ja todista sen jälkeen sen olemattomuus. "

        Jos olet väittämässä että minä olen vittämässä että on tai ei ole jotain joka on tai ei olekkaan, niin kerrotko mitä mahtanet tarkoittaa mietteelläsi.

        Sanot sielua typeräksi keksinnöksi. Olet siis täällä väittämässä, että sielua ei ole olemassa.


      • Skeptikkko kirjoitti:

        Sanot sielua typeräksi keksinnöksi. Olet siis täällä väittämässä, että sielua ei ole olemassa.

        "Sanot sielua typeräksi keksinnöksi. Olet siis täällä väittämässä, että sielua ei ole olemassa. "

        Keksintöjä on parempia, ja huononpia.


      • Skeptikkko
        kusettava_kirkko kirjoitti:

        "Sanot sielua typeräksi keksinnöksi. Olet siis täällä väittämässä, että sielua ei ole olemassa. "

        Keksintöjä on parempia, ja huononpia.

        Sitten vain täsmentämään, mitä tarkoitat sielulla, ja siitä edelleen osoittamaan, että sitä ei ole olemassa.


      • "Sitten vain täsmentämään, mitä tarkoitat sielulla, ja siitä edelleen osoittamaan, että sitä ei ole olemassa. "

        Lirum larum


      • Täsmälleen
        kusettava_kirkko kirjoitti:

        "Sitten vain täsmentämään, mitä tarkoitat sielulla, ja siitä edelleen osoittamaan, että sitä ei ole olemassa. "

        Lirum larum

        Sitä arvelinkin.


      • "Sitä arvelinkin. "

        On se hyvä, että et pettynyt :-)


    • hetipoispelistä

      "Jälleensyntyminen ja sielun vaellus "

      Jos uskontojen joukosta haluaa karsia varmasti toimimattomia oppirakennelmia, niin nämä kyllä kärjessä. Ensi alkuun tarkasteltunahan nämä vaikuttavat "ihan kivoilta" jutuilta. Mutta kyseisten mekanismien matemaattinen mahdottomuus ja kohtuuttomat seuraukset tekevät selväksi, että ei voi olla!!!!

      • Kahvit-nenään

        Näin on ilman muuta oltava, varsinkin kun ei täsmennä, mitä on tämä "matemaattinen mahdottomuus" ja "kohtuuttomat seuraukset".


      • uskomusvaras

        Jos nyt kerran olet suorittanut laskelmia asiasta, niin kerropa mihin väitteesi oikein perustuu? Ois vaan kiva tietää. Mitähän nämä "oppirakennelmatkin" tarkalleen ovat?

        Kierrättäminen lienee melko hieno järjestelmä ja ainakin omasta mielestä sielumme ovatkin jatkuvassa kierrätyksessä, joten autan nyt hieman sinua alkuun tässä asiassa. Kierrätys lienee matemaattisestikin varsin taloudellinen ratkaisu. Mitään ei tarvitse lisätä, eikä poistaa, mutta silti kaikki toimii ikuisesti ikiliikkujan tavoin.

        Maailma olisi aika köyhä paikka, ainakin tämä planeetta, jos vain yksi totuus sallitaisiin. Hintana tosin se, että täytyy vaan kestää kaikenlaiset höpöjututkin ja niihin uskovat, eikö niin?

        Onhan se välillä raskasta seurata ihmisten toilailuja, mutta heilläkin on vain vapaa tahto toteuttaa itseään, vai onko se sittenkään ihan niinkään? Moni toimii kuitenkin jonkinlaisen aivopesun/ehdollistamisen varassa, joten se vapaa tahtokin on vain suhteellinen käsite.

        Itse ainakin pyrin pesemään omat aivona mahdollisimman puhtaaksi kaikesta ehdollistamisroskasta, vaikka tuskin niitä ainakaan tämän elämäni aikana täysin puhtaaksi saan. Ne likatahrat on niin pirullisen ovelasti aivoihini syöpyneet. Tarvitsen siihen myös muiden apua ja siksi tälle palstallekin kirjoittelen. Aina pitää tarkastella omaa kantaansa ja jos jollakin on jotain mielenkiintoista tarjolla, niin minähän varastan sen heti häneltä. Sellainen maailmankatsomus ja uskomus varas kun olen. ;)


      • töttöröötä.vaan
        Kahvit-nenään kirjoitti:

        Näin on ilman muuta oltava, varsinkin kun ei täsmennä, mitä on tämä "matemaattinen mahdottomuus" ja "kohtuuttomat seuraukset".

        Ei taida tulla vastausta, taas näitä puskista huutelijoita, jotka ovat suorittaneet "laskelmia", hehe. Kaikenlaista ihmiset yrittävät kun eivät muuhun kykene.

        Mitähän mieltä nämä "laskelmat" ovat Islamista tai vaikkapa ateismista?

        1 1 1=0


      • "Mitähän mieltä nämä "laskelmat" ovat Islamista tai vaikkapa ateismista?

        1 1 1=0 "

        Esimerkiksi A.Stubb osasi laskea 90 10 = aivan liikaa ymmärrettäväksi yhdessä elämässä.

        Siitä tuli sellainen poru, että sori siitä.

        Nyt Stubb-rauka joutuu itkemään yksin yöllä.
        Edes hammaskeiju ei häntä pelasta.


        Ehkä kuitenkin lentävä spaghettihirviö, suuressa armollisuudessaan, tarjoaa Stuubenille kupillisen nuudeleita.


      • jdiieifh

        Kuka sulta mitään kysyi?

        Meneppä tuonne politiikka palstalle jatkamaan jorinoitasi, siellä on paljon piinkovia ateistimaterialisteja, jotka tykkää paljon enemmän sun jutuistas, kun nää hörhöt täällä. Varo kuitenkin sitä yhtä puoluetta siellä!


      • "Kuka sulta mitään kysyi?"

        Älä syö kaikkia nuudeleita heti.


    • free-spirit

      Anteeksi vain, uskonto on uskontoa siksi että emme täällä maan päällä yksinkertaisesti voi tietää muusta kuin maanpäälisestä elämästä (hyvä uskonto on tietenkin parempi asia kuin huono uskonto, koska se vaikuttaa elämäämme ja suhtatutumiseemme kanssaolentoihimme). Jos sielumme vaeltaaa, sen mukana eivät kuitenkaan selvästi kulje muistot tai ainakaan meillä ei ole niihin yhteyttä täällä maan päällä.

      Mikä on sielu ja mikä on henki. Itse määrittelisin niitä itse niin että henki on se joka on ilman materiaalista maailmaa, ja sielu on maanpäällisen maailman olennon aineeton malli joka on erilainen maailman eri lajeilla. Sielu ja henki voivat olla toisinkin päin, nehän ovat vain sanoja. Maanpäälliset muistot eivät kulje sielun mukana, vaan jäävät maan tomuksi aivojen mukana, mutta henki kuitenkin on persoonallinen ja maanpäällinenkin elämä muokkaa tai kehittää tai taannuttaa sitä.

    • kukaminäolin

      Arvelen olleeni mies edellisessä elämässä, joko venäjän mafiassa, tai kgb:ssä, tai jossain sen kaltaisessa organisaatiossa. Mielessäni on sana "karhu", mutten tiedä mitä se merkitsee. Kun ensi kertaa kuulin suomen poliisin karhusta, minua enemmänkin huvitti se sana, kun se tuntui enemmänkin kuin lainatulta. Hommaan kuului ihmisten kuulustelu, huumeet (arvelen olleeni osittainen heroiinin käyttäjä tjsp) ja tappaminen, luultavasti myös elinkauppa, ellei kyse ollut ruumiin hävittämisestä. Google autolla ajaessani pitkin moskovaa tunnistan rakennuksia, vaikken tiedä koko kaupungista mitään. Ihastuin ensisilmäyksellä taganskin alueeseen, ja kaupungin itäpuoleen.
      Muistan joitain päivämääriä, jopa viikon päiviä myöten - tarkalleen (tarkastin, ja täsmäsi), myös rakennuksia, ja tiedän mitä siellä tapahtui (tarkastin, ja täsmäsi). Olen nähnyt näkyjä, jotka myös tukevat viikon päivinä tapahtuneita asioita. Sen tiedän, että minulla oli vaaleahkon harmaa siisti asu aina päällä, ja olin suht laiha. Jopa lapsena piirsin asioita, jota viittaavat ainakin epäsuorasti moskovaan, 40 lukuun, ja autoihin, joissa oli puiset lavat. Arvelen syntyneeni siellä 1923, ja kuolleeni ehkä 1973. Minun elämässä luku 50 on ollut aina hyvin tärkeä, ellei tärkein. En ymmärtänyt sitä. Tarkastelin asiaa, jos se olisi vaikka poliisiaseman numero, ja silloin törmäsin rakennuksiin ja paikkoihin, jotka toivat muistoja mieleen kuin liukuhihnalta. Iso kellertävä rakennus, jonka edustalla pari vaaleata patsasta, olin töissä siellä. Kun katsoo siitä sillalle päin, näkyy iso vaalea rakennus. Tiesin senkin, sekä pari muuta. Tiesin bunkkeri 42:sta, ja reitin sillalta sinne. Tiesin sen lähellä olevasta keltaisesta rakennuksesta, joka on kirkon vieressä. Tiesin lähistöllä olevasta ministeriöstä.
      Sen tiedän, että omat ampuivat minut. Näin paikan, ja näyn tapahtumasta, ja myöhemmin löysin paikan moskovasta, joen varrelta. Täysin sama paikka.
      Minun esimies saatteli minut keikalle. Sen muistan, että hän seisoi portailla. Joku isohko rakennus se oli. Lähistöllä oli aukeaa. Mukaan lähti 4 muuta miestä. Koko matkalla ei paljon puhuttu. Minulle ei vastattu. Tajusin, että minä olen kohde. Hyökkäsin vasemmalla istuvan miehen kimppuun, mutta minut voitettiin nopeasti. Näin tämän näyn ennen tuota edellistä --> Oli pimeää, mutta paikat liikkuivat. Olin auton takaboksissa. Auto pysähtyi, ja kohta takaluukku avattiin, ja tulin pois sieltä. Auto oli musta, takavalot ikäänkuin ulkonevat, eikä teräviä kulmia ollut autossa. Puskuri oli metallin värinen. Auton sisusta oli valkoinen. Minulla taisi olla kädet sidottu yhteen etupuolelle jollain siniharmaalla ikäänkuin teipillä. Kauempana näkyi joitain kerrostaloja. Yksi nuorempi oli lähempänä minua, kaksi hiukan kauempana, ehkä 4-5 m päässä, yksi hoiti aseen nopeasti käyttökuntoon, kunnes ampui minua sillä. Tiesin, että lähistöllä oli joki.

      • kukaminäolin

        Täytyy hiukan tarkentaa, minusta omituista oli se, etten kuullut laukausta. Sen näin, että kohosin ylöspäin yhtäkkiä n. 5-10 metrin korkeudessa, ikäänkuin sinertävässä hohtavassa usvassa.
        Muistan erään rakennuksen erään sillan läheltä. Sinne minut vietiin. En tiedä mikä rakenns se oli, mutta sen tiesin, että minulla oli ongelma. Minä taisin krampata. Sieltä menin lähistöllä olevaan toiseen rakennukseen. E tajunnut mitä siellä tein. No, sitten tarkistin ne rakennukset - ensiapuklinikka. Olinko vetänyt överit?


      • pasijafisti

        Yksi mielenkiintoisimpia muistamisia liittyy yhteen poikaan, joka oli kertonut olleensa edellisessä elämässään Tuulen viemää elokuvan käsikirjoittaja. Hän oli kuollut traagisesti jäätyän kotitilallaan traktorin väliin puristuksiin.

        http://www.theepochtimes.com/n3/998187-writer-of-gone-with-the-wind-reincarnated-in-the-midwest/

        Luulis kyllä, että nimenomaan jotenkin traagiset kohtalot voivat jäädä "muistipiireihin" kummittelemaan seuraavaankin elämään. Muistot kuitenkin katoavat lapsen kasvaessa.

        Itse pidän mahdollisena osallistumistani Vietnamin sotaan, koska inhoan syvästi helikoptereita ja olen muutenkin ollut lapsena hyvin "sotilaallinen" ja kiinnostunut kaikesta sotimiseen liittyvästä. Joskus alle kouluikäisenä piirsin isolle paperille ratsuväkeä ja jalkaväkeä aseinaan keihäät ja miekat. Muutamaa vuotta myöhemmin rakentelin jo koottavia sotakoneita ja ihailin niitä suuresti. Moni lapsihan niitä silloin rakenteli ja olihan Dalai Lamakin lapsena hyvin kiinnostunut sotakoneista. Hän katseli mielellään niiden kuvia lehdistä, etenkin suuri taistelulaiva oli hänestä kovin kiehtova.


      • Tosiasiassa

        aivan päinvastoin. Pelkkiin mielipiteisiin pohjautuvaa propagandaa ei ole tullut kuin kieltopuolelta, mikä on näkynyt pelkkänä terhakkaana eipästelynä. Mutta seuraava nimimerkin toistaaSAMAAköntsää kommentti on kuitenkin asiaa, ja olisi hyvä, jos hän itsekin toimisi ohjeidensa mukaisesti:

        "Kannattaa lukea tätä keskustela laajemmalti, niin asiat avartuvat. Älä usko jankkaamisen."


      • pasijafisti

        Jaahas, se on meidän ikioma puskajussi tai -justiina taas vauhdissa! :)

        Ollaan siis mielestäsi eksyttäjiä. No, voin ollakin, en tiedä. Mene ja tiedä!

        Itse ainakin suhtaudun kaikenlaisiin uskomuksiin mahdollisimman "tieteellisesti", pohtien sitä, mikä niistä olisi lähellä totuutta. Tällä hetkellä ja jo vuosikymmenten ajan vaaka on vaan kallistunut reinkarnaation suuntaan. Sehän on uskomuksien "heviosastoa" ja siksi sitä ei kaikki diggaakaan. Helpompiakin uskomuksia kun on tarjolla. Älyllinen rehellisyys kuitenkin vaatii sen, että joutuu myöntämään, että varmaa tietoa kuoleman jälkeisestä ei ole vielä olamassakaan täällä maan päällä ja hyvä varmaan niin. Ihminen tosin kaipaa jotain varmuutta ja selvää tapaa elää elämäänsä ja siihen nähdäkseni uskonnot tarjoavat oman ratkaisunsa. Itse olen kiinnostunut kaikista uskonnoista, vaikka mikään niistä ei ole täysin oma juttuni. Taisin "tulla uskoonkin" 7-vuoden iässä, mutta jatko ei mennyt aivan massan mukana. Aloin ajatella itse asioita ja sillä tiellä olen edelleenkin.

        Missään nimessä kristinuskoa ei voi mitenkään väheksyä. Jeesuksen opetukset ovat kaiken henkisyydenkin perusta.

        Me reinkaattorithan olemme aika rauhallista sakkia, ei me tuomita ihmisiä, vaan ymmärrämme kaiken oppimisen kannalta ja joskus on tehtävä väärinkin, että oppisi. Tietenkin meissäkin on hörhöjä, jotka uskoo olleensa faaraoita Atlantiksella ja he kieltämättä huvittavat itseänikin. No, ihmisen pitää osata myös nauraa itselleenkin, sekin on osa sitä henkistä kasvua.

        Minä en ainakaan edes halua muistaa menneitä elämiäni, koska osassa niissä ei selvästikään mennyt kaikki ihan ns. putkeen. Aavistuksia toki on kaikenlaisia ja osa niistä varmaan sinne päin ja osa varmasti ihan päin honkia. Tässä yhdessä elämässäkin kun on ihan tarpeeksi sulattelemista. Unohdus on usein suloista.

        Eikä siinä mitään, jos haluat leimata juttumme propagandaksi, meikäläinen ei ainakaan halua esittää mitään tietäjää, kunhan jotain pohdiskelen niitä näitä netissäkin. Jos vaaka alkaa kallistumaan johonkin toiseen suuntaan, niin sitten katson asiaa uudelleen. Oikeastaan on vain hauskaa olla väärässäkin, kaiken tietäminen on jotenkin mälsää ja besserwisserismi on aika rasittavaa. Minä olen mielummin vaikka täysin tietämätön kaikesta kuin sellainen.


      • Onhan-sitä-tutkimustakin

        Jottei asiasta ihan tietämättömänä puhu, niin täytyihän sitä mennä Amazonin verkkokauppaan ja ostaa pari aihetta käsittelevää kirjaa!

        https://www.amazon.com/Children-Remember-Previous-Lives-Reincarnation-ebook/dp/B004EYSWWG?ie=UTF8&ref_=asap_bc

        https://www.amazon.com/Life-Before-Scientific-Investigation-Childrens-ebook/dp/B003J5UIRS/ref=pd_sim_351_1?ie=UTF8&dpID=41fdNkhXWxL&dpSrc=sims&preST=_OU01_AC_UL160_SR107,160_&refRID=2S37WP7P4H5Q9Y50HP54

        Tämän jälkimmäisen esittelyssä mainitaan mm:

        Researchers have studied more than 2500 such cases, and their careful investigations have produced an impressive body of work. JAMA, the Journal of the American Medical Association, stated in a review of one of Dr. Stevenson's scientific books that, "in regard to reincarnation he has painstakingly and unemotionally collected a detailed series of cases . . . in which the evidence is difficult to explain on any other grounds."


      • pasijafisti

    • Nää_on_näitä

      Jälleensyntymästä väitellään --selvä se-- kukaan ei näytä vaivautuvan keromaan mitä sillä tarkoittaa.
      Sallitteko että esitän muutaman ajatuksen.
      Elämä on ikuista, elämällä tarkoitan tietoisuutta, henkeä, rakkautta. Elämä esiintyy monena, kuten ihmisen kehona - ihmisenä.
      Kukaan ei jälleensynny koska teitoisuus eli henki ei kuole, keho kuolee.
      Kehossa teen mitä milloinkin ja saan senmukaan mitä olen tehnyt eli sitä saa mitä tilaa.
      Kehon kuoltua tietoisuuteni rakastava osa eli rakkaus jatka siitä "mihin olen päätynyt"
      Mika Valtarin sanoin "Minua ei tuomita sen mukaan mitä olen tehnyt vaan sen mukaan mitä olen tuntenut tehdessäni mitä olenkin tehnyt." (Tällätavoin ihminen itse tuomitsee itsensä sen mukaa miten valitsee tunteensa tehdessään minkä tekee.)

      Siis jonkin "ajan" kuluttua saan uuden kehon jossa jatkan niistä lähtökohdista joihin olen aiemmin päätynyt, eli ne "ongelmat" jotka on jäänyt ratkaisematta tulevat eteeni uudelleen ja uudelleen kunnes hyväksyn eli annan anteeksi itselleni ongelmani.
      Ns: ongelmat on jokaisella aivan iki omat vai onko maailmassa kaksi tai useampi aivan samaa mieltä elämästä. Siksipä jokaisella on oma elämänsä, samoin ajattelevat ovat valaistuneita kuten Jeesus Nasaretilainen. Hän teki itsensä tunnetuksi mitä suinkaan ei kaikki valaistuneet tee- ylipäätään heitä ei ole montaa yhtàikaa fyysisinä kehoina maailmassa.
      Sielu on se osa tietoisuudessa joka kantaa keskeneräisyyteni, uuteen yritykseen, uuteen kehoon, löytää totuus eli rakkaus. Kun Se On Täytetty sielu kuolee ja ko. henkilön tietoisuus jatkaa valaistuneena, jopa fyysisenä kehona tai kuten Jeesus siirtyy uuteen tietoiusuuteen pysyvästi. Jeesus valitsi näyttäytymisen välitömästi kehon tuhoutumisen jälkeen todistaakseen kehon merkityksettömyyden uudessa tilassa (valaistuneena)

      • pasijafisti

        Vähän sekavasti esität asiasi, joten kommentointi on hieman hankalaa.

        Sielumme, henkemme, mikä lie jälleensyntyy, vain "ajoneuvo" eli meidän tapauksessa kehomme vaihtuu. Sukupuolemmekin vaihtuu, koska tarvitsemme kokemuksia niiden kehosta.

        Tietenkin tekojamme arvioidaan niiden motiivien kautta, joiden vallassa tekomme teemme. Hyvääkin voi tehdä itsekkäistä syistä, jonkin palkkion tai ihailun saamiseksi.

        Onneksi yhdessä elämässä ei vielä tarvitse kaikkea kokea ja saavuttaa. Eikä oppiminen ole suinkaan ainut tavoitteemme täällä. Tärkeintähän ei ole päämäärä, vaan matka itse.

        Eräs pieni lapsi kysyi kerran äidiltään, mitä meille tapahtuu kun me kuolemme? Äiti vastasi, että ei tiedä, mihin lapsi sitten sanoi, että miksei me sitten vaan synnytä uudelleen? Jopa lapsen logiikka puoltaa jälleensyntymistä. Totuus tulee lasten suusta.


      • kukaminäolin
        pasijafisti kirjoitti:

        Vähän sekavasti esität asiasi, joten kommentointi on hieman hankalaa.

        Sielumme, henkemme, mikä lie jälleensyntyy, vain "ajoneuvo" eli meidän tapauksessa kehomme vaihtuu. Sukupuolemmekin vaihtuu, koska tarvitsemme kokemuksia niiden kehosta.

        Tietenkin tekojamme arvioidaan niiden motiivien kautta, joiden vallassa tekomme teemme. Hyvääkin voi tehdä itsekkäistä syistä, jonkin palkkion tai ihailun saamiseksi.

        Onneksi yhdessä elämässä ei vielä tarvitse kaikkea kokea ja saavuttaa. Eikä oppiminen ole suinkaan ainut tavoitteemme täällä. Tärkeintähän ei ole päämäärä, vaan matka itse.

        Eräs pieni lapsi kysyi kerran äidiltään, mitä meille tapahtuu kun me kuolemme? Äiti vastasi, että ei tiedä, mihin lapsi sitten sanoi, että miksei me sitten vaan synnytä uudelleen? Jopa lapsen logiikka puoltaa jälleensyntymistä. Totuus tulee lasten suusta.

        Ootko muija vai mies? Missä päin asut?


      • inkarnaatiot

        Tuosta Nasaretilaisesta. Hänellä ja meillä muilla on ollut lukuisia fyysisiä elämiä palestiinan jälkeen. Jälleensyntymisen pyörästä lähtee harva vaikka voisi, sillä tehtävää on paljon..
        Itseasiassa äärimmäisen harvat lähtevät pois jälleensyntymisistä, niin huutava on maailman tarve.
        Palestiinassa vaikutti okkulttisten jälleensyntymätutkimjksieni mukaan kolme Jeeesuksena pidettyä, ja nasaretilaisen tarinaa on itseasiassa raamatussa näistä vähiten. Yksi Jeesuksen oppilas, Jaakob, on Raamatussa pääosassa 100 eaa eläneen jeeesus ben pandiran ohella.

        Jeesus Nasaretilainen, Jaakob Johanneksen veli ja Jeesus ben Pandira ovat kolme nykyään tunnettua mestaria. Kiertävät edelleen jälleensyntymissä, kuka tahansa näistä voi esiintyä "tasoilla" eli "taivaassa" Jeesuksena.


      • tärkeä_lisäys

        Sitten vielä lisäys: Johannes Jaakobin veli tunnetaan nykyään nimellä Kuthumi. Hyvin tunnettu mestari myös.
        Jaakob ja Johannes olivat "Ukkosenjylinän poikia", tarkoittaa sitä että heillä oli nuorena temperamenttinen luonne ja molemmat olivat olleet vihittyjä faaraoita. "Ukkosenjylinä" viittaa osin siten myös pyramidivihkimykseen. Kun Gizan suuressa pyrtamidissa vihittiin, leiskui taivaalla vihkimysenergian synnyttämiä salamoita ja ukkonen jyrisi.


      • Nää_on_näitä
        pasijafisti kirjoitti:

        Vähän sekavasti esität asiasi, joten kommentointi on hieman hankalaa.

        Sielumme, henkemme, mikä lie jälleensyntyy, vain "ajoneuvo" eli meidän tapauksessa kehomme vaihtuu. Sukupuolemmekin vaihtuu, koska tarvitsemme kokemuksia niiden kehosta.

        Tietenkin tekojamme arvioidaan niiden motiivien kautta, joiden vallassa tekomme teemme. Hyvääkin voi tehdä itsekkäistä syistä, jonkin palkkion tai ihailun saamiseksi.

        Onneksi yhdessä elämässä ei vielä tarvitse kaikkea kokea ja saavuttaa. Eikä oppiminen ole suinkaan ainut tavoitteemme täällä. Tärkeintähän ei ole päämäärä, vaan matka itse.

        Eräs pieni lapsi kysyi kerran äidiltään, mitä meille tapahtuu kun me kuolemme? Äiti vastasi, että ei tiedä, mihin lapsi sitten sanoi, että miksei me sitten vaan synnytä uudelleen? Jopa lapsen logiikka puoltaa jälleensyntymistä. Totuus tulee lasten suusta.

        olen samoilla linjoilla hyvä pasijafisti
        Yrjö Kallinen teki kovasti töitä selittääkseen näitä juttuja. Melkoinen sekasotku on tehty selvästä asiasta.
        Tuosta mestareiden esiintymisestä ajattelen että jokaiselle esiinty hänelle ymmärrettävä mestari oikeaan aikaan.
        Yritän vielä selventää: Koko tunnetun historian ajan on väkivaltaa käytetty "oikean opin" levittämiseksi.
        Lopulta on hyväksyttävä että ajatusta tai mielipidettä EI pystytä ihmisiä tappamalla muuttamaan. Siksi ne jotka eivät tätä ymmärrä tai hyväksy tulevat oman totuutensa opastamana yrittämään uudelleen. Tästä kertovat sadat jopa tuhannet moninaiset kuolemanrajakokemukset. Heissä on myös monta ehdottoman tieteellisen näkökannan omaksuneita.

        Mikään ei kuitenkaan estä heidän kokemuksiaan pilkkaamasta, pitää juoda niinkauan kunin janotttaa eli on pilkattava niinkauan kun pelkää. Ihmisen kehoja tappamalla ei totuutta löydy. Sitä on ilmeisen vaikea uskoa kuten tästäkin keskustelusta ilmenee. Luja kannatus on pilkanteolla eli väkivallalla. Pelkoahan se perimmältään on.

        Olisiko siis olemassa jokin toinen vaihtoehto


      • pasijafisti

        Itselläni on melko järjestelmällinen näkemys jälleensyntymisestä. Sitä voisi verrata maallisen koululaitokseen eri luokkineen ja asteineen: "Niin maan päällä, kuin taivaissakin" periaatteella mennään. Eri luokat sisältävät eri opetuksia ja tehtäviä. Alkeistasosta lähdetään ja edetään edistyneempiin touhuihin. Yleisesti meidät jaetaan myös eri ikäisiin sielunikäryhmiin eli lapsisielu, nuorisielu, kypsäsielu ja vanha sielu. Asia on aika tavalla yksinkertaistettu, mutta meidän on näin helpompi ymmärtää tätä kehitysprosessia. Inkarnoidumme usein myös ryhminä, yhdessä sielukumppaneidemme kanssa. Näin opimme paremmin rakkauden olemuksesta.

        Kun seuraa maan päällistä elämää, niin havaitsee selkeän eron ihmisissä. Osa asuu hyvinvoinnissa ja osa vielä kehitysmaissa. Tämä selittyy sillä, että nuoremmat sielut hakevat kokemuksia karkeammilta tasoilta, kun taas kokeneemmat sielut hakevat kokemuksia kehittyneemmiltä tasoilta. Olemme myös karmallisesti ansainneet kohtalomme. Vanhalla on tietenkin kaikki karmavelka jo lähes poispyyhitty, kun nuorempi on vasta hankkimassa karmaa. Vanha ei tietenkään ole nuorta parempi, vaan olemme sielullisesti aina täydellisen tasa-arvoisia. Joku on vain mennyt jo meidän edeltä.

        Näitäkin asioita voi ihan vaan funtsailla itsekseen ja miettiä kaikkea mitä tähän maalliseen elämäämme liittyy ja päätellä sen kautta, että näin se voisi olla myös sielujemme kohdalla. Ei sen tarvitse niin hirveästi poiketa tästä ihmiselämästä. Samat lainalaisuudet vaikuttaa kuitenkin kaikkialla universumissa.

        Kirjakaupoista löytyy monia kirjoja, joissa näitä asioita valotetaan. Niiden jutut kuitenkin poikkeavat jonkin verran toisistaan.

        http://www.adlibris.com/fi/haku?filter=publisher:michael kirjat&gclid=CjwKEAjwka67BRCk6a7_h_7Pui8SJABcMkWRDK9EfsDJUigz1PD0HyH4mFzJSBJSogszfmnS9RYAZxoCom3w_wcB

        Kyllähän noita unilukemiseksi voi vähän selailla. ;)


      • toimivalinkki
        pasijafisti kirjoitti:

        Itselläni on melko järjestelmällinen näkemys jälleensyntymisestä. Sitä voisi verrata maallisen koululaitokseen eri luokkineen ja asteineen: "Niin maan päällä, kuin taivaissakin" periaatteella mennään. Eri luokat sisältävät eri opetuksia ja tehtäviä. Alkeistasosta lähdetään ja edetään edistyneempiin touhuihin. Yleisesti meidät jaetaan myös eri ikäisiin sielunikäryhmiin eli lapsisielu, nuorisielu, kypsäsielu ja vanha sielu. Asia on aika tavalla yksinkertaistettu, mutta meidän on näin helpompi ymmärtää tätä kehitysprosessia. Inkarnoidumme usein myös ryhminä, yhdessä sielukumppaneidemme kanssa. Näin opimme paremmin rakkauden olemuksesta.

        Kun seuraa maan päällistä elämää, niin havaitsee selkeän eron ihmisissä. Osa asuu hyvinvoinnissa ja osa vielä kehitysmaissa. Tämä selittyy sillä, että nuoremmat sielut hakevat kokemuksia karkeammilta tasoilta, kun taas kokeneemmat sielut hakevat kokemuksia kehittyneemmiltä tasoilta. Olemme myös karmallisesti ansainneet kohtalomme. Vanhalla on tietenkin kaikki karmavelka jo lähes poispyyhitty, kun nuorempi on vasta hankkimassa karmaa. Vanha ei tietenkään ole nuorta parempi, vaan olemme sielullisesti aina täydellisen tasa-arvoisia. Joku on vain mennyt jo meidän edeltä.

        Näitäkin asioita voi ihan vaan funtsailla itsekseen ja miettiä kaikkea mitä tähän maalliseen elämäämme liittyy ja päätellä sen kautta, että näin se voisi olla myös sielujemme kohdalla. Ei sen tarvitse niin hirveästi poiketa tästä ihmiselämästä. Samat lainalaisuudet vaikuttaa kuitenkin kaikkialla universumissa.

        Kirjakaupoista löytyy monia kirjoja, joissa näitä asioita valotetaan. Niiden jutut kuitenkin poikkeavat jonkin verran toisistaan.

        http://www.adlibris.com/fi/haku?filter=publisher:michael kirjat&gclid=CjwKEAjwka67BRCk6a7_h_7Pui8SJABcMkWRDK9EfsDJUigz1PD0HyH4mFzJSBJSogszfmnS9RYAZxoCom3w_wcB

        Kyllähän noita unilukemiseksi voi vähän selailla. ;)

        http://www.adlibris.com/fi/haku?filter=publisher:michael kirjat&gclid=CjwKEAjwka67BRCk6a7_h_7Pui8SJABcMkWRDK9EfsDJUigz1PD0HyH4mFzJSBJSogszfmnS9RYAZxoCom3w_wcB

        toimiskohan linkki nyt...


      • pasijafisti
        inkarnaatiot kirjoitti:

        Tuosta Nasaretilaisesta. Hänellä ja meillä muilla on ollut lukuisia fyysisiä elämiä palestiinan jälkeen. Jälleensyntymisen pyörästä lähtee harva vaikka voisi, sillä tehtävää on paljon..
        Itseasiassa äärimmäisen harvat lähtevät pois jälleensyntymisistä, niin huutava on maailman tarve.
        Palestiinassa vaikutti okkulttisten jälleensyntymätutkimjksieni mukaan kolme Jeeesuksena pidettyä, ja nasaretilaisen tarinaa on itseasiassa raamatussa näistä vähiten. Yksi Jeesuksen oppilas, Jaakob, on Raamatussa pääosassa 100 eaa eläneen jeeesus ben pandiran ohella.

        Jeesus Nasaretilainen, Jaakob Johanneksen veli ja Jeesus ben Pandira ovat kolme nykyään tunnettua mestaria. Kiertävät edelleen jälleensyntymissä, kuka tahansa näistä voi esiintyä "tasoilla" eli "taivaassa" Jeesuksena.

        Elämme jänniä aikoja, koska ihmiskunta on siirtymässä kypsempään vaiheeseen kehityksessään. Tämä tarkoittaa rauhaa ja edistystä kaikkialle. Muutama ratkaiseva muutos, kuten uskontojen vallan mureneminen ja teknologinen siirtyminen lähes rajattomien resurssien maailmaan ja se on sitten siinä. En oikein usko siihen, että ihmiskunta tuhoaa itsensä, mutta kaikki vaihtoehdot on otettava huomioon. Historiakaan ei voi meitä tässä auttaa, koska se ei tunne vastaavaa tilannetta.

        Ehkä joukossamme on monia auttamaan tulleita, kokeneita sieluja kaikkialta maailmankaikkeudesta. "Peto" on yhä irti!


    • kukaminäolin

      Hmm.. saiskohan kirjastosta jotain kgb:stä tjsp. kertovia kirjoja...? Ei pahalla, mutta jos todella olen elänyt tuolloin Moskovassa...? Pidän sitä melkoisen todennäköisenä. Muuten en pystyisi selittämään näitä juttuja. Olisi paljon kommentoitavaa, mutta niinhän sitä sanotaan, että mihin Jumala rakentaa temppelin, sinne paholainen kappelin.

      Oppiaksesi kuka hallitsee sinua, selvitä ketä et saa arvostella. -Voltaire

      • pasikasi

        Eiköhän KGB:n arkistot ole salaisia hamaan tulevaisuuteen. Mitäpä sitä vanhoja kaivelemaan, tuskin tiedoista on sulle mitään hyötyä. Antaa kuolleiden haudata kuolleensa.

        Jos on pakko tietää, niin voithan etsiä jostain regressioterapeutin, joka voi viedä sut hypnoosin avulla menneeseen elämääsi. En tiedä löytyykö Suomesta, mutta eiköhän ainakin Tanskasta löydy.


      • olitkosiellä

        Lähiidässä veljeskansat tappelevat ja syntvät yhä uudellen toiselle ja sitten toiselle puolelle todistaakseen ihmisen - veljensä - tappamisen järjettömyyden.. Kavonpiirteitä katsomalla ei pysty erottamaan kummalta puolelta ollaan. Urheita ovat siellä he


      • pasijafisti
        olitkosiellä kirjoitti:

        Lähiidässä veljeskansat tappelevat ja syntvät yhä uudellen toiselle ja sitten toiselle puolelle todistaakseen ihmisen - veljensä - tappamisen järjettömyyden.. Kavonpiirteitä katsomalla ei pysty erottamaan kummalta puolelta ollaan. Urheita ovat siellä he

        Niiden nuorempien sielujen touhuja. Paljon uhoa, vähän järkeä. ;)


      • kukaminäolin
        pasikasi kirjoitti:

        Eiköhän KGB:n arkistot ole salaisia hamaan tulevaisuuteen. Mitäpä sitä vanhoja kaivelemaan, tuskin tiedoista on sulle mitään hyötyä. Antaa kuolleiden haudata kuolleensa.

        Jos on pakko tietää, niin voithan etsiä jostain regressioterapeutin, joka voi viedä sut hypnoosin avulla menneeseen elämääsi. En tiedä löytyykö Suomesta, mutta eiköhän ainakin Tanskasta löydy.

        Mikäpä olisi pakko, paitsi syntyminen, kuoleminen, ja, noin kaavoihin kangistunutta puhetta viljellen, verojen maksu?
        Eipä se mikään pakko ole. Ei ole tätä elämää tärkeämpää tietää. Monet hyvät naurut olen kyllä saanut, kun olen nähnyt eri tapahtumia, mene ja tiedä onko niissä perää. Päivämäärien perusteella ainakin luulisi olevan.
        Kerran näin makaavani maassa heränneenä, ja katselin taivasta, vierellä huojui pellon heinä. Mitä helvettiä? Olin sammunut johonkin pellolle, mistä heräsin!
        Toisen näyn muistan selvästi. 23.4.65. Odottelin ulkona tupakkaa poltellen jotakuta. Tiesin sen olevan mustatukkainen nainen, kaverini oma. Sitten minulle tuli outo olo, kuin huimaisi ja oli hieman huono olo. Mietin että mitä hemmettiä nyt? Näin meidän seurueen istumassa ravintolassa. 5 miestä, 1 nainen, joka (hänkin päissään) istui ikkunan vieressä, ja syytti (luultavasti vähiten päissään) edessään istuvaa tyyppiä, joka kesti tupakkaa poltellessaan syytökset kylmästi kuin upseeri, joka luultavasti olikin. Mutta nythän oli arki! Sen tiesin. Tarkastin päivän. Perjantai. Se taisi selittää kaiken. Oltiin viettämässä alkavaa viikonloppua töiden jälkeen. Itse istuin käytävän puolella. Edessäni istuva kaveri oli vähällä sammua pöytään, joten lähdin kohta raahaamaan häntä johonkin, kuka ties mihin, koska itsekin olin melko kännissä, mutta kaveri taisi sammua käsiin, ennenkun metriäkään päästiin pöydästä. Katselin lattialle nukahtanutta kaveria ja ajattelin, että 10-15% olisi tyyppiin mahtunut vielä alkoholia. Itselläni ei ole ollut tapana ajatella asioita prosentuaalisesti.
        En ole kovin ahnaasti etsiskellyt tapahtumia tai nähnyt tuollaisia näkyjä, kun en ole jaksanut (viitsinyt) etsiä. Ei asia niin hemmetin tärkeä ole, mutta jos näen lisää, niin toki olen mielissäni, toivottavasti, koska monet tapahtumat ovat myös todella huvittavia, kuten tuo ravintola näky.
        Todellakin ihmisen aivot ovat hämmästyttävä kapine. Jos noissa näyissä todella on perää, koska päivät täsmäävät, no, kuoleman jälkeenhän sen luultavasti saa selville, niin olen kyllä kiinnostunut näkemään koko meiningin.


      • kukaminäolin
        kukaminäolin kirjoitti:

        Mikäpä olisi pakko, paitsi syntyminen, kuoleminen, ja, noin kaavoihin kangistunutta puhetta viljellen, verojen maksu?
        Eipä se mikään pakko ole. Ei ole tätä elämää tärkeämpää tietää. Monet hyvät naurut olen kyllä saanut, kun olen nähnyt eri tapahtumia, mene ja tiedä onko niissä perää. Päivämäärien perusteella ainakin luulisi olevan.
        Kerran näin makaavani maassa heränneenä, ja katselin taivasta, vierellä huojui pellon heinä. Mitä helvettiä? Olin sammunut johonkin pellolle, mistä heräsin!
        Toisen näyn muistan selvästi. 23.4.65. Odottelin ulkona tupakkaa poltellen jotakuta. Tiesin sen olevan mustatukkainen nainen, kaverini oma. Sitten minulle tuli outo olo, kuin huimaisi ja oli hieman huono olo. Mietin että mitä hemmettiä nyt? Näin meidän seurueen istumassa ravintolassa. 5 miestä, 1 nainen, joka (hänkin päissään) istui ikkunan vieressä, ja syytti (luultavasti vähiten päissään) edessään istuvaa tyyppiä, joka kesti tupakkaa poltellessaan syytökset kylmästi kuin upseeri, joka luultavasti olikin. Mutta nythän oli arki! Sen tiesin. Tarkastin päivän. Perjantai. Se taisi selittää kaiken. Oltiin viettämässä alkavaa viikonloppua töiden jälkeen. Itse istuin käytävän puolella. Edessäni istuva kaveri oli vähällä sammua pöytään, joten lähdin kohta raahaamaan häntä johonkin, kuka ties mihin, koska itsekin olin melko kännissä, mutta kaveri taisi sammua käsiin, ennenkun metriäkään päästiin pöydästä. Katselin lattialle nukahtanutta kaveria ja ajattelin, että 10-15% olisi tyyppiin mahtunut vielä alkoholia. Itselläni ei ole ollut tapana ajatella asioita prosentuaalisesti.
        En ole kovin ahnaasti etsiskellyt tapahtumia tai nähnyt tuollaisia näkyjä, kun en ole jaksanut (viitsinyt) etsiä. Ei asia niin hemmetin tärkeä ole, mutta jos näen lisää, niin toki olen mielissäni, toivottavasti, koska monet tapahtumat ovat myös todella huvittavia, kuten tuo ravintola näky.
        Todellakin ihmisen aivot ovat hämmästyttävä kapine. Jos noissa näyissä todella on perää, koska päivät täsmäävät, no, kuoleman jälkeenhän sen luultavasti saa selville, niin olen kyllä kiinnostunut näkemään koko meiningin.

        Täytyy hieman täsmentää... Kaverini ei itse päässyt lähtemään ravintolaan, joten hän oli pyytänyt meitä viemään hänen muijansa mukanamme. Sen tiesin, että muija oli kaverini henk. kohtainen ja kunnioitettu. Hänen ei "koskettu".


      • kukaminäolin
        kukaminäolin kirjoitti:

        Täytyy hieman täsmentää... Kaverini ei itse päässyt lähtemään ravintolaan, joten hän oli pyytänyt meitä viemään hänen muijansa mukanamme. Sen tiesin, että muija oli kaverini henk. kohtainen ja kunnioitettu. Hänen ei "koskettu".

        Minä tunnistin andropovin, alievin ja serovin heti kun näin heidät, vaikken tiennyt keitä he olivat. Tuntui kuin olisi nähnyt kaukaisia sukulaisia. Tiedän afganistanin hallitsijoista muutamia, joku shahi se oli, vaikken ole sillä tavalla afganistanista ollut kiinnostunut. Jostain syystä alievia ja etenkin andropovia kohtaan tunnen jotain erityistä.
        Jos olen ollut töissä siellä missä arvelen olleeni, niin mitä vanhat tyypit sanoisivat minusta nyt? Nauraisivat millaiseen ruumiiseen olen nyt joutunut.
        Pitäisikö kuvailla asia niin että - Vai pisti Jumala sinut pienen muijan ruumiiseen joka ei koskaan näytä vanhenevan. Näytät aivan siltä, jonka huumepäissäsi raiskasit... no, miksikä sitä paikkaa kutsuttiinkin, mihin mentiin unohtamaan kaikki raaka työ mitä oli tehty. Kun sieltä tultiin ulos, oltiin kuin uudesti syntyneitä. Kaikki oli unohdettu, ja taas jatkui elämä.
        Sen tiedän että sinne mentiin punaisesta ovesta. Sijaitsi jonkinlaisen loivan alamäen varrella. Alas tietä kun mentiin, siellä oli silta.
        Bunkkeri 42:n lähellä on iso talo. Kun ajelin googleautolla sen ohi, tuli mieleen, että sen voisi purkaa. Siellä ei asu kuin idiootteja. Tarkistin asian. Se oli kuulemma joillekin kentsuille rakennettu asuintaloksi. Siinä vaiheessa alkoi hieman naurattaa.


      • kukaminäolin
        kukaminäolin kirjoitti:

        Minä tunnistin andropovin, alievin ja serovin heti kun näin heidät, vaikken tiennyt keitä he olivat. Tuntui kuin olisi nähnyt kaukaisia sukulaisia. Tiedän afganistanin hallitsijoista muutamia, joku shahi se oli, vaikken ole sillä tavalla afganistanista ollut kiinnostunut. Jostain syystä alievia ja etenkin andropovia kohtaan tunnen jotain erityistä.
        Jos olen ollut töissä siellä missä arvelen olleeni, niin mitä vanhat tyypit sanoisivat minusta nyt? Nauraisivat millaiseen ruumiiseen olen nyt joutunut.
        Pitäisikö kuvailla asia niin että - Vai pisti Jumala sinut pienen muijan ruumiiseen joka ei koskaan näytä vanhenevan. Näytät aivan siltä, jonka huumepäissäsi raiskasit... no, miksikä sitä paikkaa kutsuttiinkin, mihin mentiin unohtamaan kaikki raaka työ mitä oli tehty. Kun sieltä tultiin ulos, oltiin kuin uudesti syntyneitä. Kaikki oli unohdettu, ja taas jatkui elämä.
        Sen tiedän että sinne mentiin punaisesta ovesta. Sijaitsi jonkinlaisen loivan alamäen varrella. Alas tietä kun mentiin, siellä oli silta.
        Bunkkeri 42:n lähellä on iso talo. Kun ajelin googleautolla sen ohi, tuli mieleen, että sen voisi purkaa. Siellä ei asu kuin idiootteja. Tarkistin asian. Se oli kuulemma joillekin kentsuille rakennettu asuintaloksi. Siinä vaiheessa alkoi hieman naurattaa.

        Nyt myöhemmin jollain tavalla harmittaa jos nuo joskus osoittautuvat todeksi. Muuten en pysty selittämään asiaa. Kunpa voisi tehdä asialle jotain. Kumminkin, jos joku asiasta tietävä lukisi tämän, hän katsoisi tätä varmaan nenän varttaan pitkin. Moni muukin asia on päin mäntyä, mutta ehkä minusta on tulevaisuudessa toisessa elämässä tulossa joku iso ukko tai akka, tai taivaassa mikä lie monisiipienkeli.
        Jos olisi mahdollista, mutta kun kaikki on nykyään rahasta kiinni, olisin jo käynyt moskovassa. Suomi ei koskaan ole tuntunut omalta. Vaikuttaisi suorastaan siltä, kuin se ei edes haluaisi minua.


      • kukaminäolin
        kukaminäolin kirjoitti:

        Nyt myöhemmin jollain tavalla harmittaa jos nuo joskus osoittautuvat todeksi. Muuten en pysty selittämään asiaa. Kunpa voisi tehdä asialle jotain. Kumminkin, jos joku asiasta tietävä lukisi tämän, hän katsoisi tätä varmaan nenän varttaan pitkin. Moni muukin asia on päin mäntyä, mutta ehkä minusta on tulevaisuudessa toisessa elämässä tulossa joku iso ukko tai akka, tai taivaassa mikä lie monisiipienkeli.
        Jos olisi mahdollista, mutta kun kaikki on nykyään rahasta kiinni, olisin jo käynyt moskovassa. Suomi ei koskaan ole tuntunut omalta. Vaikuttaisi suorastaan siltä, kuin se ei edes haluaisi minua.

        Olen nähnyt senkin, kun ensikertaa suostuin kokeilemaan jotain piikkihuumetta. Oliko se heroiinia, en tiedä. Mutta joku mies laittoi sitä piikillä käsivarteeni. Ajattelin kait, ettei se pahastakaan voinut olla, koska porukat sanoi, että se on hyvää. Sen jälkeen näin itseni ruumiini yläpuolelta. Olin kaatunut lattialle. En tiedä olinko tajuissani, mutta näin itseni makaamassa lattialla.
        Oli toinenkin näky. Olin ravintolassa syömässä. Koitin syödä jotain. Lautasella taisi olla joku pihvi mitä lie, kun yhtäkkiä oksensin lautaselle. Osa meni vasemmalle jalallekin housujen päälle. En ole varma muistanko tai näinkö oikein, mutta taisin antaa tarjoilijattarelle 50 ruplaa kaikesta siivosta ja ruuasta, ja lähdin ulos. Näky päättyi siihen.
        Ihmettelin näkyä, että olin oksentanut, mutta otin selvää, jos syy olisi mahdollisesti siinä huumeessa mitä käytin. No, lukemani mukaan heroiini voi saada aikaan pahoinvointia. Sen tiedon jälkeen olin vielä enemmän ihmeissäni.
        Eniten ihmettelen sitä miksi minut ammuttiin. Mitä olin onnistunut tekemään? Minusta asiat olivat alkaneet mennä paremmin.

        En tiedä olenko todella nähnyt nämä näyt omasta edellisestä elämästäni, vai jonkun muun elämästä tuolloin. Tieteen edustajat pystyvät selittämään tieteensä avulla melkein mitä vain huuhaaksi ja harhaksi, mutta ei saa unohtaa, ettei meidän esi-isillä ollut mitään "tiedettä", vaan omien esi-isiensä tieto ja taito käsitellä energiaa ja aikaa, ja ne tiedot ja taidot on meillä piilevinä "selkärangassa". Alkuasukkaiden ja poppamesten näkyjä, joista on tullut totta, on muuten vaikea selittää. Jumala on kyllä olemassa, mutta se, mitä Jumala on, ja miten se ilmenee, on joskus vaikea käsittää.
        Olen jo nyt saanut todella paljon selville, ja haluaisin saada lisää selville. Nimiäkin tiedän. Pelottavinta siinä on se, kun lukee joitain kirjoja, missä ne nimet esiintyvät oikeissa asiayhteyksissä. Sitä tulee ajatelleeksi, että oliko se mahdollisesti hän? Kun kirjoissa esiintyy muitakin nimiä, joista muutama on hyvin tuttu, vaikken ole ennen nimeen törmännyt, tai sitten olen - edellisessä elämässä, niin tekisi mieli heittää koko tämä aika menemään ja palata menneisyyteen muuttamaan asiat.
        Joskus mietityttää onko ne tyypit vielä elossa? Muistaisivatko he minut, jos kertoisin tämän kaiken heille? Haluaisin tosiaankin tietää kuka minä olin ja miksi minut ammuttiin. Mutta ehkä se on kuoleman jälkeinen asia.


      • kukaminäolin
        kukaminäolin kirjoitti:

        Olen nähnyt senkin, kun ensikertaa suostuin kokeilemaan jotain piikkihuumetta. Oliko se heroiinia, en tiedä. Mutta joku mies laittoi sitä piikillä käsivarteeni. Ajattelin kait, ettei se pahastakaan voinut olla, koska porukat sanoi, että se on hyvää. Sen jälkeen näin itseni ruumiini yläpuolelta. Olin kaatunut lattialle. En tiedä olinko tajuissani, mutta näin itseni makaamassa lattialla.
        Oli toinenkin näky. Olin ravintolassa syömässä. Koitin syödä jotain. Lautasella taisi olla joku pihvi mitä lie, kun yhtäkkiä oksensin lautaselle. Osa meni vasemmalle jalallekin housujen päälle. En ole varma muistanko tai näinkö oikein, mutta taisin antaa tarjoilijattarelle 50 ruplaa kaikesta siivosta ja ruuasta, ja lähdin ulos. Näky päättyi siihen.
        Ihmettelin näkyä, että olin oksentanut, mutta otin selvää, jos syy olisi mahdollisesti siinä huumeessa mitä käytin. No, lukemani mukaan heroiini voi saada aikaan pahoinvointia. Sen tiedon jälkeen olin vielä enemmän ihmeissäni.
        Eniten ihmettelen sitä miksi minut ammuttiin. Mitä olin onnistunut tekemään? Minusta asiat olivat alkaneet mennä paremmin.

        En tiedä olenko todella nähnyt nämä näyt omasta edellisestä elämästäni, vai jonkun muun elämästä tuolloin. Tieteen edustajat pystyvät selittämään tieteensä avulla melkein mitä vain huuhaaksi ja harhaksi, mutta ei saa unohtaa, ettei meidän esi-isillä ollut mitään "tiedettä", vaan omien esi-isiensä tieto ja taito käsitellä energiaa ja aikaa, ja ne tiedot ja taidot on meillä piilevinä "selkärangassa". Alkuasukkaiden ja poppamesten näkyjä, joista on tullut totta, on muuten vaikea selittää. Jumala on kyllä olemassa, mutta se, mitä Jumala on, ja miten se ilmenee, on joskus vaikea käsittää.
        Olen jo nyt saanut todella paljon selville, ja haluaisin saada lisää selville. Nimiäkin tiedän. Pelottavinta siinä on se, kun lukee joitain kirjoja, missä ne nimet esiintyvät oikeissa asiayhteyksissä. Sitä tulee ajatelleeksi, että oliko se mahdollisesti hän? Kun kirjoissa esiintyy muitakin nimiä, joista muutama on hyvin tuttu, vaikken ole ennen nimeen törmännyt, tai sitten olen - edellisessä elämässä, niin tekisi mieli heittää koko tämä aika menemään ja palata menneisyyteen muuttamaan asiat.
        Joskus mietityttää onko ne tyypit vielä elossa? Muistaisivatko he minut, jos kertoisin tämän kaiken heille? Haluaisin tosiaankin tietää kuka minä olin ja miksi minut ammuttiin. Mutta ehkä se on kuoleman jälkeinen asia.

        Yhden näyn muistan selvästi. Oli tarve saada heroiinia, mutta jostain syystä sitä ei ollut saatavilla. Tiesin, että joltain nikolailta sai kokaiinia, joka kävi hyvin siinä tilanteessa. Menin tyypin oven taakse, ja paukutin oveen, ja huusin oliko hän kotona, jos hänellä olisi hiukan antaa. Mutta hänen siskonsa vastasi sisltä, ettei tyyppi ollut kotona, vaan oli lähtenyt jollekin ...tsevalle.


      • kukaminäolin
        kukaminäolin kirjoitti:

        Yhden näyn muistan selvästi. Oli tarve saada heroiinia, mutta jostain syystä sitä ei ollut saatavilla. Tiesin, että joltain nikolailta sai kokaiinia, joka kävi hyvin siinä tilanteessa. Menin tyypin oven taakse, ja paukutin oveen, ja huusin oliko hän kotona, jos hänellä olisi hiukan antaa. Mutta hänen siskonsa vastasi sisltä, ettei tyyppi ollut kotona, vaan oli lähtenyt jollekin ...tsevalle.

        Mitä hittoa? Luin äsken Nikolai Jezovista. Se oli huumeriippuvainen. Oliko se juuri se kyseinen Nikolai? Myös Lavrenti Berijan nimi on hyvin tuttu, ikäänkuin hän olisi joskus kuulunut parhaisiin kavereihini. Samoin on jotenkin tuttua se, mitä se teki. Lueskelin äskettäin myös anekdooteista (venäläisistä vitseistä) kertovaa kirjaa (suomalaisen tekemä) joku "takaisin neuvostoliittoon" tjsp. Eräällä sivulla oli piirros, jonka tunnistin heti. Olin nähnyt sen aiemminkin (en tässä elämässä) - jono leninin haudalle. Jotenkin minusta tuntuu, että silloin oli viileä ilma, kun näin edellisessä elämässä sen kuvan.


      • kukaminäolin
        kukaminäolin kirjoitti:

        Olen nähnyt senkin, kun ensikertaa suostuin kokeilemaan jotain piikkihuumetta. Oliko se heroiinia, en tiedä. Mutta joku mies laittoi sitä piikillä käsivarteeni. Ajattelin kait, ettei se pahastakaan voinut olla, koska porukat sanoi, että se on hyvää. Sen jälkeen näin itseni ruumiini yläpuolelta. Olin kaatunut lattialle. En tiedä olinko tajuissani, mutta näin itseni makaamassa lattialla.
        Oli toinenkin näky. Olin ravintolassa syömässä. Koitin syödä jotain. Lautasella taisi olla joku pihvi mitä lie, kun yhtäkkiä oksensin lautaselle. Osa meni vasemmalle jalallekin housujen päälle. En ole varma muistanko tai näinkö oikein, mutta taisin antaa tarjoilijattarelle 50 ruplaa kaikesta siivosta ja ruuasta, ja lähdin ulos. Näky päättyi siihen.
        Ihmettelin näkyä, että olin oksentanut, mutta otin selvää, jos syy olisi mahdollisesti siinä huumeessa mitä käytin. No, lukemani mukaan heroiini voi saada aikaan pahoinvointia. Sen tiedon jälkeen olin vielä enemmän ihmeissäni.
        Eniten ihmettelen sitä miksi minut ammuttiin. Mitä olin onnistunut tekemään? Minusta asiat olivat alkaneet mennä paremmin.

        En tiedä olenko todella nähnyt nämä näyt omasta edellisestä elämästäni, vai jonkun muun elämästä tuolloin. Tieteen edustajat pystyvät selittämään tieteensä avulla melkein mitä vain huuhaaksi ja harhaksi, mutta ei saa unohtaa, ettei meidän esi-isillä ollut mitään "tiedettä", vaan omien esi-isiensä tieto ja taito käsitellä energiaa ja aikaa, ja ne tiedot ja taidot on meillä piilevinä "selkärangassa". Alkuasukkaiden ja poppamesten näkyjä, joista on tullut totta, on muuten vaikea selittää. Jumala on kyllä olemassa, mutta se, mitä Jumala on, ja miten se ilmenee, on joskus vaikea käsittää.
        Olen jo nyt saanut todella paljon selville, ja haluaisin saada lisää selville. Nimiäkin tiedän. Pelottavinta siinä on se, kun lukee joitain kirjoja, missä ne nimet esiintyvät oikeissa asiayhteyksissä. Sitä tulee ajatelleeksi, että oliko se mahdollisesti hän? Kun kirjoissa esiintyy muitakin nimiä, joista muutama on hyvin tuttu, vaikken ole ennen nimeen törmännyt, tai sitten olen - edellisessä elämässä, niin tekisi mieli heittää koko tämä aika menemään ja palata menneisyyteen muuttamaan asiat.
        Joskus mietityttää onko ne tyypit vielä elossa? Muistaisivatko he minut, jos kertoisin tämän kaiken heille? Haluaisin tosiaankin tietää kuka minä olin ja miksi minut ammuttiin. Mutta ehkä se on kuoleman jälkeinen asia.

        "Mutta joku mies laittoi sitä piikillä käsivarteeni."

        Myöhemmin kun löysin Jezovin kuvan, saatoin vain todeta, että ulkonäkö oli lähes samanlainen, ellei sama, kuin se, joka ainetta laittoi. En ole varma oliko se juuri se Nikolai.


      • kukaminäolin
        kukaminäolin kirjoitti:

        Minä tunnistin andropovin, alievin ja serovin heti kun näin heidät, vaikken tiennyt keitä he olivat. Tuntui kuin olisi nähnyt kaukaisia sukulaisia. Tiedän afganistanin hallitsijoista muutamia, joku shahi se oli, vaikken ole sillä tavalla afganistanista ollut kiinnostunut. Jostain syystä alievia ja etenkin andropovia kohtaan tunnen jotain erityistä.
        Jos olen ollut töissä siellä missä arvelen olleeni, niin mitä vanhat tyypit sanoisivat minusta nyt? Nauraisivat millaiseen ruumiiseen olen nyt joutunut.
        Pitäisikö kuvailla asia niin että - Vai pisti Jumala sinut pienen muijan ruumiiseen joka ei koskaan näytä vanhenevan. Näytät aivan siltä, jonka huumepäissäsi raiskasit... no, miksikä sitä paikkaa kutsuttiinkin, mihin mentiin unohtamaan kaikki raaka työ mitä oli tehty. Kun sieltä tultiin ulos, oltiin kuin uudesti syntyneitä. Kaikki oli unohdettu, ja taas jatkui elämä.
        Sen tiedän että sinne mentiin punaisesta ovesta. Sijaitsi jonkinlaisen loivan alamäen varrella. Alas tietä kun mentiin, siellä oli silta.
        Bunkkeri 42:n lähellä on iso talo. Kun ajelin googleautolla sen ohi, tuli mieleen, että sen voisi purkaa. Siellä ei asu kuin idiootteja. Tarkistin asian. Se oli kuulemma joillekin kentsuille rakennettu asuintaloksi. Siinä vaiheessa alkoi hieman naurattaa.

        "Näytät aivan siltä, jonka huumepäissäsi raiskasit"

        Tutkija parat. Toteavat varmaan, että muija joutunut isänsä raiskaamaks ku tommosia kirjottelee. Tulin vasta äsken ajatelleeksi tuota mahdollisuutta. No, eipä hätää. En ole joutunut sellaista kokemaan. Mutta on se hämmentävää, kun kykenee näkemään uskomattoman tarkasti menneisyyteen viikon päiviä myöten.


      • kukaminäolin
        kukaminäolin kirjoitti:

        Yhden näyn muistan selvästi. Oli tarve saada heroiinia, mutta jostain syystä sitä ei ollut saatavilla. Tiesin, että joltain nikolailta sai kokaiinia, joka kävi hyvin siinä tilanteessa. Menin tyypin oven taakse, ja paukutin oveen, ja huusin oliko hän kotona, jos hänellä olisi hiukan antaa. Mutta hänen siskonsa vastasi sisltä, ettei tyyppi ollut kotona, vaan oli lähtenyt jollekin ...tsevalle.

        En tiedä oliko Jezovilla siskoa. Ellei, ei kyse ollut siitä Nikolaista.


    • kukaminäolin

      Ajelin taas googleautolla, ja tunnistin vahvasti soljankan varrelta ison harmaan rakennuksen Zabelinan risteyksen läheltä. Samoin Zabelinan varrella olevan yliopiston. Khokhlovskyn alueelta tiesin muutaman rakennuksen, ja muistaakseni jonkun yliopiston, ja pohjoispäätyyn päästyäni tunnistin vahvasti ison rakennuksen suoraan edessä (oli nkvd), ja samoin sen vierellä olevan rakennuksen, mikä osittain näkyi. Pokrovkalta tunnistin muutaman tärkeän rakennuksen, ja maroseikalta belaruksen lähetystön ja sen lähellä melkein vastapäätä olevan rakennuskompleksin. Tarkistin myöhemmin paikat, ja ihmettelin miten saatoin tietää ne rakennukset. Minä vain tiesin, että ne olivat tärkeitä. Minä vain tiesin mihin pitää mennä, jotta tärkeä rakennus löytyy.

      • Trugoi

        Olen täysin aloittelija näissä jutuissa, mutta haluaisin kuulla lisää kokemuksia. Parikymmentä vuotta sitten nauroin niille jotka uskoivat sielunvaellukseen, mutta enpä enää...jotkut kuvitelmani liittyvät nimenomaan Venäjään, mutta onhan kai kuitenkin olemassa kollektiivinen alitajunta...


    • takavintti1965

      Kuulun kirkko ja uskon Jumalaan. Rukoilen ja opiskelen ort.teologiaa.

      Toivon että yhtenä päivänä tapaan pois menneet ja kaikki olisi niin kuin kotona oli. Olisi ihanaa tavata oma koirakin, Koksi.

      Unissa näkee heitä.

      Ikävä on tietenkin.

      Näin olisi minulle hyvä, olla kesämökillä kesällä.Ikuinen kesä.

      • tätämieltäolen

        Olikos Raamatussa jossain sellanenkin juttu, että me ihmiset tulemme tietämään kaiken minkä Jumalakin tietää.

        Siksi me ehkä olemmekin täällä. Jeesus sanoi myös ihmisille, että nämä olisivat jumalia kaikki.

        32 Jeesus vastasi heille: "Minä olen näyttänyt teille monta hyvää tekoa, jotka ovat Isästä; mikä niistä on se, jonka tähden te tahdotte minut kivittää?"
        33 Juutalaiset vastasivat hänelle: "Hyvän teon tähden me emme sinua kivitä, vaan jumalanpilkan tähden, ja koska sinä, joka olet ihminen, teet itsesi Jumalaksi".
        34 Jeesus vastasi heille: "Eikö teidän laissanne ole kirjoitettuna: 'Minä sanoin: te olette jumalia'?

        Jokin oleellinen asia puuttuu kristinuskosta ja siksi se menettää kokoajan suosiotaan, vaikka yrittää korjata sitä muuttumalla erittäin liberaaliksi ja pelkäksi humanismiautomaatiksi. Mielestäni tämä liberalismi tulee kuitenkin pian tuhoamaan kristinuskon länsimaista ja sen korvaa Islam tai humaani ajattelu. Uskolla ei ole enää juuri sijaa kirkossa, eikä Jumalaan usko edes papitkaan. Uskovien pitää palata juurilleen, jos he aikovat selviytyä ja seurata Jeesusta.


    • 211420112

      Paskapuhetta, mutta uskotaan.

    • Anonyymi

      vähän smankaltainen filosofia kuin ufojen näkeminen jota ei voi miteen kään todeta todeksi tai että olis muilla planeetoilla elämää mutta yhtä kaikki on elämän rikkautta harrastaa filosofisesti elämän monipuolsitamista muillkkin kuin kristin uskon sanomalle ja niin edellen -ihmisen kehitysoppi tuo viellä mahdottomiakin yllätyksiä tulevaisuudessa olen itse kokenut ufojutun jonka kokee todellisuudeksi.mutta,mutta kusn jälkiviisautena alkaa kelamaan ri edisty vaikka kuinka haluaisi tai veljeni todistaa niinkuin uskonnossa pruuktaan sanoa että jotenkin näin ja niin edelleen herra filosofian

    • Anonyymi

      Jopa papeista osa myöntää, että jonkin läsnäolo on psykologinen ilmiö. Esim. vanhus voi puolisonsa menettämisen jälkeen kokea edelleen hänen olevan läsnä. Mieli on siitä kenkku, että sen minkä se rakentaa aivoissa, projisoituu ns. itsensä ulkopuolelle. Aivot ovat kuin projektori, joka "heijastaa" kohteen näkökenttään ja silloin syntyy uskomus, että on nähnyt jotain outoa. Aaveiden näkeminen perustuu juuri tähän. Samaan sarjaan, mutta vakamassa muodossa, ovat mt-ongelmaisten harhanäyt. Niin ikään sarjaan kuuluu mm. näköongelmissa tapahtuvat aivojen aiheuttamat "paikkaukset". Esim. glaukoomaa sairastava, jolta on näkökentän keskikohta sokeutunut, voi nähdä "näkyjä" tällä alueella. Esim. kuolevan glaukoomaa sairastaneen potilaan on kerrotu näkevän enkeleiden tulevan katon läpi. Ihmismieli on niin monimutkainen ja vielä osin selittämätön, että kaikki outoudet pistetään herkästi yliluonnollisen piikkiin.

    • Anonyymi

      Albert Einstein: "When I read the Bhagavad Gita and reflect about how God created this universe everything else seems so superfluous" "I have made the Bhagavad Gita as the source of my inspiration and guide for the purpose of scientific investigation and formation of my theories" .

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Lue Bhagavad Gītā A.C. Bhaktivedanta Swamin alkuperäistekstillä ja kommentaareilla varustettu Bhagavad-gītā kuten se on. Jälleensyntyminen ja paljon muuta. Elämäsi taatusti muuttuu sen kirjan lukemisen jälkeen.

      https://www.antikvaari.fi/naytatuote.asp?id=3314507

      Bhagavad Gītā (devanagari: भगवद्गीता, usein lyhyemmin "Gita") on 400–100 eaa. syntynyt hindulaisuuden pyhä kirjoitus, joka on osa laajempaa tekstikokonaisuutta Mahabharataa (Aranyakaparva. 25–42).

    • Anonyymi

      Hyvin usein tunnemme itsemme uupuneiksi ja musertuneiksi. Miksi? Koska sielua ei peitä pelkästään ainekerros, emme ole vain fyysisen kehon vankilassa, suuremmassa määrin olemme tietoisuutemme vankilassa. Ihmisillä oli erilaisia ajatuksia siitä, miten luoda täydellinen vankila, josta on mahdotonta paeta. Mutta kun puhumme korkeammasta tietoisuudesta, korkeammasta todellisuudesta, niin tämä maailma on luotu siten, että emme ole vain aineen, materian vankilassa, vaan meillä on erillinen selli ja kaikki mitä tarvitsemme.

    • Anonyymi

      Śrīla Śrīdhar Mahārāj: Hyödyntävät taipumukset eivät voi auttaa meitä. Hyödyntäminen, hyväksikäyttö, riisto ei ole muuta kuin lainan ottaminen luonnosta. Tiede lainaa vain luonnosta, mutta tätä tekoa seuraa reaktio. Newton sanoi: ”Jokaiselle toiminnalle on sama ja vastakkainen reaktio.” Otamme energiaa luonnon esineistä ja elementeistä, toisin sanoen, lainamme, ja kun meidän on maksettava se takaisin, olemme konkurssissa. Joten, se on villihanhen takaa-ajo. Lisäksi se on tarpeetonta. Meidän on aloitettava todellisesta välttämättömyydestä:

      asato mā sad gamaya
      tamaso mā jyotir gamaya
      mṛtyor māmṛtaṁ gamaya

      (Bṛhad-āraṇyaka-upaniṣad: 1.3.28)

    • Anonyymi

      Maailma on täysin subjektiivinen, ja se, mitä ajattelemme siitä tietoisuudessamme, on aivan erilaista, kun sitä tarkastellaan hengellisestä näkökulmasta. Yleensä materialistit näkevät korkeamman maailman kauheana ja tämän maailman kauniina. Mutta itse asiassa olemme tyytyväisiä mihin tahansa olemassaolon tasoon, jossa voimme toteuttaa suunnitelmamme. Tämä on luonteemme paradoksi.

    • Anonyymi

      Melkein kaikki, mitä koet tässä elämässa, on seurausta edellisestä elämästa. Kaikki, mitä teet tai sanot jne. tässä elämässä, määrittelee tulevaisuutesi seuraavassa elämässäsi.

    • Anonyymi

      Maailma, jossa elämme, ja materialistiset näkökulmamme kuluttavat meitä liikaa. Elämässämme pitää aina valita yksi tai toinen tie. Mitä tapahtuu, jos valitset hengellisen polun? Veda-tekstien mukaan korkein transsendenttinen todellisuus ilmestyy äänen kautta. Kun puhumme Jumalasta, puhumme Krishnasta. Emme sano ”Jumala”, sanomme ”Krishna”.

      Jumalalla on paljon erilaisia nimiä, ja jokaisella nimellä on tietty arvo, merkitys itsessään, aivan kuten meillä on nimiä, sukunimiä, lempinimiä, jotka heijastavat erityispiirteitämme. Kun puhumme alkuperäisestä Totuudesta, sanaa ”Krishna” käytetään, koska se tarkoittaa Kauneutta. Krishna — Se, joka vetää puoleensa jokaista. Olemisen korkeimmalta tasolta Kauneus, Rakkaus ja Harmonia tulevat tähän maailmaan äänen muodossa. Juuri sen takia menemme kaupunkien kaduille, kuten Shri Chaitanya Mahaprabhu teki, ja laulamme Krishnan nimeä. Tämä ei ole teko, joka tehdään tunteiden vaikutuksen alaisena, tämä on mahdollisuuden tarjoaminen, niin että jokainen henkilö, joka kuulee tiettynä ajankohtana Krishnan nimen (Kṛṣṇa Nām), jopa epäsuorasti ottaa Häneen yhteyttä ja aloittaa paluumatkansa henkimaailmaan.

    • Anonyymi

      NEWTON AND THE LAW OF KARMA!

      Newton’s third law of motion states that for every action, there is an equal and opposite reaction. Law of Karma says, the reaction is never equal but always much more than the original action, depending upon the moral valence of the action.

      The reaction (s) may bring both visible and invisible results–drishta and adrishta phala. When we act for the well-being of all beings, the adrishta phala comes in the form of purification and subtlety of mind.

      When we work for the universe, the universe works for us! When we work for ourselves alone, we work alone. यह है ज़िन्दगी का गणित…

      How is selfless action (niṣkām karma) a blessing? Because it bestows purity of mind. Self-knowledge can only dawn in a pure mind, a mind that is free from the taint of self-centredness.

      Besides, the reaction (s) of our action may be delayed. It may sometimes take a life time or life times for the reactions of the actions to manifest.



      Karman laki. Newton.

      Karma on luonnollinen henkinen laki tai periaate, joka määrittää kaiken vuorovaikutuksemme. Se alkaa ajatuksen siemenestä, joka ajan mittaan kasvaa ja kehittyy tunteidemme, asenteemme, sanojemme, tekojemme ja suhteidemme kautta. Lopulta se asettuu sielun luonteenpiirteiksi tullakseen taas esiin toisen ajatuksen muodossa.

      Karman laki voidaan ymmärtää henkisenä vastaavuutena Newtonin Voiman ja Vastavoiman Lakiin, joka sanoo, että jokaista tekoa (fyysisessä maailmassa) seuraa yhtäläinen ja päinvastainen vaikutus. Fysiikassa ymmärrys Newtonin lain absoluuttisuudesta raotti salaperäisyyden verhoa siinä määrin, että nykyään monet tieteen ja teknologian edistysaskeleet pohjaavat siihen.

      Karman laki on yhtä yksiselitteinen henkisessä ulottuvuudessa. Se sanoo, että "jokaista tekoa fyysisessä maailmassa seuraa yhtäläinen ja päinvastainen vaikutus". Tämä tarkoittaa, että jos antaa onnellisuutta, kokee onnellisuutta, ja jos antaa surua, kokee surua samassa määrin. Toisin sanoen - minkä tahansa tunteen aiheutan toiselle, saman täytyy lopulta tulla omaksi kokemuksekseni

    • Anonyymi

      an Stevenson

      Ian Pretyman Stevenson (31. lokakuuta 1918 – 8. helmikuuta 2007) oli kanadalainen biokemisti, psykiatri ja parapsykologi. Hän työskenteli Virginian lääketieteellisessä korkeakoulussa viidenkymmenen vuoden ajan ja psykiatrian osaston johtajana 1957-1967, Carlsonin psykiatrian professorina vuosina 1967-2001 ja psykiatrian professorina vuodesta 2002 lähtien kuolemaansa asti.

      Hän loi tutkijana laajan uran, jonka aikana hän syventyi muun muassa psykosomatiikkaan, kuolemanrajakokemuksiin ja jälleensyntymään. Hän haastatteli ja keräsi tarinoita pienistä lapsista, joiden väitettiin muistavan edellisiä elämiään. Hän matkusti laajasti neljänkymmenen vuoden ajan ja tutki yli kolmentuhannen lapsen tapausta ympäri maailmaa, [1] Hänen kantanaan oli, että eräitä fobioita, epätavallisia kykyjä tai sairauksia ei voitu täysin selittää perinnöllisyyden tai ympäristön selitysmalleilla. Hän uskoi, että reinkarnaatio antoi kolmannen selityksen. [2][3] Stevenson piti myös lasten kertomuksia edellisissä elämissään saamistaan haavoista, jotka muistuttavat heillä nyt olevia syntymämerkkejä, osoituksena jälleensyntymän puolesta. Hän dokumentoi yli kaksi sataa syntymämerkkiä ja syntymävikaa, jotka korreloivat lasten kertomusten kanssa[1]

      • Anonyymi

        "Onko Raamatusta poistettu jälleensyntyminen" väittäen mm. että kysymyksessä on suhteellisen nuori teosofien ja ruusuristiläisten synnyttämä ongelma, iältään runsas sata vuotta ja ettei jälleensyntymisoppi koskaan ole ollut kirkon ongelma. Väite on mielestäni tehty löysin perustein aikana jolloin runsaasti informaatiota on kenen hyvänsä saatavissa.

        Ensiksi totean, ettei kirkon oppi ole Jeesuksen eikä Jeesuksen ajan oppi. Kolmesataa vuotta Jeesuksen jälkeen kehittyi Jeesus Nasaretilaisesta vaikutteita saanut elämännäkemys Paavalin ja monen muun tulkitsijan ansiosta erilaisiksi opeiksi. Tämän ovat jo viime vuosisadalla tehdyt, erityisesti saksalaiset tutkimukset sekä tällä vuosisadalla tehdyt löydökset kuin myös Jeesuksen sanoman autenttisuudesta hiljattain tehdyt tutkimukset kiistatta osoittaneet.

        Mikäli vaivautuu tutustumaan varhaisten kirkolliskokousten päätöksiin, huomaa, että jälleensyntymisopille merkittävä kokous oli Konstantinopolin toinen kirkolliskokous eli viides ekumeeninen kokous. Keisari Justianus - suuri filosofien vainoaja - kutsui kokouksen koolle v. 553 j.Kr. deviisillä "yksi keisari, yksi piispa, yksi uskonto".

        Tässä kokouksessa julistettiin pannaan ne, jotka ajattelivat toisin kuin keisari ja hänen nimittämänsä - luonnollisesti häntä tukevat - piispat. Niin joutui alkuajan Jeesuksen opin viisaan tulkitsijan ja kristinuskon suurimpiin kuuluvan ajattelijan Origeneen oppi pannaan.

        Se kohta anateemajulistuksissa, joka yleensä liitetään pre-eksistenssioppiin ja luonnollisesti myös jälleensyntymisoppiin kuuluu:

        "Jos joku kannattaa väitettä sielun tarunomaisesta pre-eksistenssistä ja siitä seuraavaa väitettä kauheasta (monstruous) takaisintulosta (kreik. apokatastasis), hän olkoon kirottu." (Ydinihminen, s. 115, Sven Krohn)

        Voidaan kysyä: olisiko koko anateemajulistus ollut tarpeellinen ellei jälleensyntymisoppi olisi levinnyt alkukristikuntaan? Voiko "kauhea takaisintulo" tapahtua ilman sielujen pre-eksistenssiä? Se, että Rooman piispa ei ollut tilaisuudessa läsnä, oikeuttaa tietenkin sanomaan "ettei kirkon ole koskaan tarvinnut ottaa kantaa..."

        Mitä Origenes opetti? Pre-eksistenssiselityksensä jälkeen Origenes sanoo (De prinsiipis, IV luku, 3.10.26):

        "Sen tähden jokainen, joka laskeutuu maahan, määrätään kohtalonsa (karma?) eli asemansa mukaan syntymään tähän maailmaan joko eri paikkoihin tai eri kansakuntiin tai eri toimialoihin tai erilaisiin vaikeuksiin tai hänet määrätään syntymään uskonnollisista tai ainakin hurskaista vanhemmista." (Ydinihminen)

        Kun ottaa huomioon, että vielä tuhat vuotta valtiokirkon perustamisen jälkeen kirkko taisteli suuntauksia vastaan (gnostikot, katarit 1400-luvulla), joilla oli jälleensyntyminen filosofiassaan, ja lisäksi, kun 1-5 vuosisadalla on ollut melkoinen määrä opettajia, jopa kirkkoisiä, jotka ovat opettaneet jälleensyntymää luonnollisena osana uutta oppia, lienee turha kieltää jälleensyntymän ongelmaa varhaiskristinuskossa.

        Ken tutustuu Raamatun syntyyn, ei ihmettele, ettei sieltä enää löydy muuta kuin rippeet jälleensyntymisajattelusta. "Oikeaoppisen" kirjan luominen kuului alkukirkon päätehtäviin. Jo luomisvaiheessa on huolehdittu siitä, ettei kirjassa ole kirkon mielestä väärää oppia. Kysymyksessä on alusta saakka ollut sensurointi.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Jos pystyisitte lukemaan englanniksi tämän erittäin vaikean filosofisen kirjan ”Subjective Evolution Of Consciousness”
        Suomeksi sitä ei ole. Koko maailmanne muuttuisi sen jälkeen. Tämä kirja selittää paljon. Vaikea filosofinen kirja.
        Kirjoittaja: Bhakti Rakshak Sridhar

        https://en.wikipedia.org/wiki/Bhakti_Rakshak_Sridhar
        Bhakti Rakshak Sridhar oli aito, todellinen, vilpitön guru. Nykyään todellisia guruja ei ole juuri lainkaan tai heitä on hyvin vähän.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Jos pystyisitte lukemaan englanniksi tämän erittäin vaikean filosofisen kirjan ”Subjective Evolution Of Consciousness”
        Suomeksi sitä ei ole. Koko maailmanne muuttuisi sen jälkeen.
        Kirjoittaja: Bhakti Rakshak Sridhar

        https://en.wikipedia.org/wiki/Bhakti_Rakshak_Sridhar
        Bhakti Rakshak Sridhar oli aito, todellinen, vilpitön guru. Nykyään todellisia guruja ei ole juuri lainkaan tai heitä on hyvin vähän.

        Tiedän. Hän oli todellinen tiedemies. Hän tiesi sekä intian filosofiaa että länsimaista filosofiaa. Omissa luennoissaan, samoin kirjoissaan puhui (kirjoitti) sanskritiksi, sen jälkeen selitti ne englanniksi oppilailleen. Luennoissaan hän siteeraa myös länsimaisia filosofeja ja tekee vertailevaa analyysiä.


        Olen kuunnellut hänen luentojaan mp3 tiedostoina. Syvällisiä. Yleensä suuri osa hänen luennoista nauhoitettiin, sen jälkeen hänen sanat kirjoitettiin ylös englanniksi. Englannista käännettiin muille kielille. Hän puhui englannin kieltä puhuville oppilailleen, jotka tulivat eri puolilta maailmaa häntä kuuntelemaan.


        Olen myös kuunnellut hänen luentojaan. Todella vaatimaton ja nöyrä ihminen. Häneltä puuttui se ylpeys ja ylemmyydentunne, joka on ominaista nykyajan oppineille.


      • Anonyymi

        Hare Krishna, Hare Krishna, Krishna Krishna, Hare Hare, Hare Rama, Hare Rama, Rama Rama, Hare Hare


      • Anonyymi

        Lähes kaikki, mitä koet tässä elämässa, on seurausta edellisestä elämästa. Kaikki, mitä teet tai sanot jne. tässä elämässä, määrittelee tulevaisuutesi seuraavassa elämässäsi.


      • Anonyymi

        "Bhagavad Gitassa" puhutaan reinkarnaatiosta


        Reinkarnaatio kuului alunperin kristinuskoon. Se poistettiin sieltä Nikean ja muiden kirkolliskokousten toimesta poliittisista syistä. Raamatusta poistettiin paljon tekstiä. Jäljellä jäi se, mikä on nyt jäljellä!


    Ketjusta on poistettu 26 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1486
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      7
      1243
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1218
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe