Onko Jumala satuolento?

Ateistit pilkkaavat Jumalaa, väittäen Häntä satuolennoksi. Voimme helposti testata, onko Jumala tai Jeesus satuolento. Huomaamme pian selvän eron. Testi tapahtuu seuraavasti: Mene jollekin paikalle, missä on lapsia. Kerro heille Aku-Ankasta, Nalle Puhista, joulupukista, saunatontuista tms. Kukaan ei tule ajamaan sinua pois. Mutta alapa kertoa lapsille Jumalasta, Jeesuksesta ja Raamatun kertomuksista, niin jopa syntyy vanhempien ja sivullisten tahoilla liikettä ja hälinää. Tuntuu kuin olisi söhäisty muurahaispesään. Pahimmassa tapauksessa paikalle kutsutaan poliisit ja sinut viedään kiireesti pois.
Toinen tapa testata: Kirjastoissa on satutunteja lapsille. Mene ja ehdota kirjastonhoitajalle, että satutunneilla kerrottaisiin Jeesuksesta ja Jumalasta. Voin vakuuttaa, että ehdotustasi ei hyväksytä.
On siis ero satuolennoilla ja Raamatun henkilöillä ja persoonilla.

27

85

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • satuahannevain

      Jokainen vanhaa testamenttia lukenut ymmärtää että verellä ja uhreilla alttarillaan mässäilevä jumalaolento on paimentolaismiehen keksimä. Mitään ihmeellistä näisssä uhreissa ei sinänsä ole, sillä usea tämän ajan jumalaolento vaati eläin/ihmisuhreja kuten jahven pahin vastustaja, moolok :)

      Valitan, mutta jumalat ovat ihmisen keksimiä satuolentoja.

      • järkeväävanhemmuuttta

        Juuri väkivaltaisuuden takia ymmärrän hyvin, miksi monet vanhemmat eivät halua tutustuttaa lapsiaan judeo-kristillisiin uskontoihin. Moderni vanhempi kun ymmärtää, että lapsen psyyke ei kestä muinaisaikojen paimentolaisten toisilleen kertomia satuja. Satuja, jotka muuten olivat pääosin aikuisten miesten viihdemuoto tuona aikana.
        Sama ilmiö näkyy myös Grimmin veljesten satujen suhteen. Heidänkin satujaan on huomattavasti pehmennetty alkuajoista, ja tämän vuoksi ne sopivat lapsillekin, vaikka aikoinaan olivat raakuudessaan ja irstaudessaan aikuisten huvia. Mutta toisin kuin Hannu ja Kerttu kumppaneineen, Raamatun saduista lapsille uskotellaan että ne ovat totisinta totta, siksi ymmärrän miksi vanhemmat eivät sitä suorilta hyväksy. Osa kertojista kun itsekin uskoo Raamatun satuihin. Se on aika eri asia kuin kertoa Akusta jonka lapsikin voi nähdä, että se on vain piirretty hahmo.


    • joo-0

      On se niin ihanan mustavalkoinen maailma tuolla Mark5:lla.

    • No entä tapauksessa missä menisin kertomaan lapsille Odinista ja siitä että lasten pitäisi kuolla taistelussa päästäkseen Walhallaan?

      Mitä luulet mikä olisi loppureaktio. Sama kirjaston satutuokioiden kanssa?

    • Nyt MarkkiJaakoppi irti siitä tietokoneesta ja kiinni todellisuuteen.

      Jos liiaksi lykkäät, voi käydä niin ettet enää pääsekään.

    • UskonTyhmyys

      Minä kun luulin, että sinä olit jo aikaisemmin kirjoittanut typerimmän avauksen mitä tällä palstalla on nähty tänä vuonna. Mutta olinkin väärässä. Nythän se vasta tuli.

      Loistavaa työtä ateismin edistämiseksi. Paljon kiitoksia sinulle.

    • ota.tästä.totuus

      The Interstellar Alliance (ISA or IA) was a political and economic alliance formed on December 30, 2261, comprising many of the former League of Non-Aligned Worlds, in addition to major powers such as the Minbari Federation, Centauri Republic, Earth Alliance, and Narn Regime.

    • "Mutta alapa kertoa lapsille Jumalasta, Jeesuksesta ja Raamatun kertomuksista, niin jopa syntyy vanhempien ja sivullisten tahoilla liikettä ja hälinää. Tuntuu kuin olisi söhäisty "

      Jos sä tulet kertomaan mun lapsille aku-ankasta todellisena hahmona ja jos he eivät usko, että aku-ankka on todellinen, ja pelottelet heitä "aku-ankka helvetillä" niin reaktioni olisi kyllä täysin sama kuin jeesuksesi kohdalla: kyyti olisi kylmä.

    • Reddington

      No, on.

    • bgfdvgf

      Lasten todellisuudentajun vahingoittaminen väittämällä epätosiksi tiedettyjä asioita tosiksi on henkistä väkivaltaa, jolla on kauaskantoiset seuraukset heidän elämässään. Uskovaisilla on suuria vaikeuksia erottaa todellisuus sepitetyistä tarinoista.

    • Ei meidän opettajaa 1-2 luokilla viety tuollaisessa tilanteessa koskaan pois, vaikka olisi kyllä saanut viedä ja pysyvästi.

      • Taikauskonnoton

        Totta. Pienille koululaisille ainakin minun lapsuudessani sai syöttää tuollaisia satuja kenenkään puuttumatta asiaan. En tiedä sitten onko asiat nykyään muuttuneet, ja jos on, niin mihin suuntaan.


    • vainjumalapuuttuu

      Kaikki tietävät, että Aku Ankat ja vastaavat ovat satuolentoja, mutta Jumala on täyttä hulluutta. Kuka normaali sellaisen parissa viihtyy?

      • paras.valinta

        Niin, Aku Ankkaa ja muita satuolentoja ei tarvitse palvoa. Jumalasta tulee vain ahdistunut ja ikävä olo. Jumalan kanssa elämä rupeaa menemään päin helvettiä. On paljon hauskempaa olla Aku Ankan ja kumppaneiden seurassa.


    • Kameleonttina

      Ateistina en pilkkaa jumalaa, vaan jumalaan uskovia hörhöjä.

      Miten olematonta voisi pilkata?

      • Taikauskonnoton

        Sama täällä.

        Tässä aiheeseen sopiva kappale: https://www.youtube.com/watch?v=njq8LHHhrww

        "Pilkkaanko Jumalaa helposti loukkaantuvaa?
        Pilkkaanko Jumalaa vai Jumalan kuvaa?"


    • Epäjumalienkieltäjä

      Kannatan lämpimästi sitä, että kristityt saarnaajat eivät lähentelisi pikkulapsia.

    • atteboi

      Minun tapaukseni todistaa vakuuttavasti sen, ettei mitään "korkeamman tahon" instassia ole.
      Lapsena peloiteltiin ns. jumalan pudottavan kuuman kiven päähäni, ellen ole kiltti, sekä tottelevainen.
      Olen ollut todella tottelematon, viettänyt paheellista, rietasta elämää sylin täydeltä, mutta mitään vain ei ole tapahtunut ????
      Missä vika ????

    • ErkkiMerkkinen

      "Pahimmassa tapauksessa paikalle kutsutaan poliisit ja sinut viedään kiireesti pois."

      Puhutko mahdollisesti omasta kokemuksesta?

    • ajankokuluksi

      Samat ihmiset pyörivät palstalla, milloin vastailemassa, milloin aloittamassa. Onko Jumala olemassa, todisteet?Ei, tietenkään ei ole, satuolentohan se. Vakavana vastaillaan ettei alkuunkaan kiinnosta, mutta vastataan kuitenkin. Epäilevä Tuomas pysyy epäilevänä, eikä pääse siitä ikinä eroon. Itseään vahvoina ateisteina pitävätkin kyselevät tuon tuostakin, ihan vain huvikseen ja vähän huolissaan, että onko todisteita,täh?

      Tulee väkisinkin mieleen eräs tositarina. Kaveri istui pitkähköä tuomiota vankilassa ja päätti järjestää itselleen ajankulua. Kirjoitteli Vahoon (vankeinhoitolaitos) Helsinkiin ja kyseli, onko oikein jos vankilanjohtaja varastaa vankilan halkoja. Virkamiehet saapuivat selvittelemään, mistä oli kysymys, ja varastaako johtaja halkoja. Vankia haastateltiin ja häneltä tivattiin, mistä moinen syytös ja onko jotain näyttöä. Kaveri sanoi, ettei hän ole väittänytkään että johtaja varastaa, mutta mikäli niin kävisi, olisiko se oikein?

    • J00peli

      voivoi jaakoppi..... se johtunee siitä, että ei kukaan koe tarvetta kierrellä kirjastoissa saati ovien takana kertomassa aku ankasta tai joulupukista tai muista satuolennoista. Satuolennoista kertominen muutoin kuin tarinan muodossa on hämärää touhua muutenkin.
      Se lieneekin syy, miksi sinua torutaan ja konstaapeli lyö rautoihin.
      Ala kerätä vaikka postimerkkejä tai virkkaa vaikka patalappuja mutta keksi hyvä mies jotain muuta tekemistä kuin kersojen vaaniminen.

    • Kalju_Pitkätukka

      https://publisher.qbrick.com/Embed.aspx?mid=23A1F892

      Toimisikohan tämä linkki Alfa-TV:n Superkirja- sarjan jaksoon Aabrahamin uhri.

      Linkitin sen eräälle liberaaliluterilaiselle ystävälleni ja hän luuli sitä uskontoparodiaksi.
      Eijei, se on ihan oikea kristitty lastenohjelma.

      Katsoimme jakson 10v tyttäreni kanssa, ja oli kuulemma aika erilaista kamaa kuin se, mitä tämän päivän uskonnonopetus tarjoaa.

      Kylläpä tämäkin tarina uskontotunnilla meille alaluokilla dramaattisen kuvituksen kera kerrottiin...

    • UrbanLegends

      Sinusta Jumalan siis todistaa ihmisten reaktiot. Testata voi Raamatunkin pohjalta. Siellä selkeästi sanotaan, että anokaa, niin teille annetaan jne. Voi siis lähestyä suoraan sitä Jumalaa, joka on luvannut avata kolkuttavalle, joka on luvannut, että mitä ikinä Jeesuksen nimessä häneltä pyytää, sen saa. Itsehän toimin tällä tavalla ja opin siten, että Jumalaa ei ole ainakaan sellaisessa muodossa kuin Raamattu uskottelee.

      • pallitonko

        5. Moos. 23:1 "Älköön kukaan, joka on kuohittu musertamalla tai leikkaamalla, pääskö Herran seurakuntaan."

        Raamatussa seikkailee paimentolaismiehen palleista sairaalloisen kiinnostunut jumalaolento. Käsi sai olla poikki, tai jalka mutta jos palleja ei ollut .. ei ollut myöskään asiaa tämän jumalaolennon temppeliin.

        Vähä-älyisin idioottikin tajuaa että tämän pallisäännön keksi paimentolaismies eikä mikään ikuinen jumalaolento :D


    • JurnustrumffiTurvelo

      Markjaakop, loukkaantuuko Jumala kun häntä pilkataan?

      • krjh

        Jumala nauraa teille päin näköä.


      • voihan.pieru

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      305
      3517
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      252
      1973
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      97
      1414
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1333
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      91
      1285
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1188
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      59
      1164
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1024
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      986
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      904
    Aihe