Todisteet - Jumala vs. historian henkilöt

Ateistit sanovat, etteivät usko Jumalaan, koska Hänestä ei ole todisteita. Vastakysymys: Onko sinulla todisteita Napoleonista, Aleksanteri Suuresta tai Julius Caesarista? Oletko nähnyt tai tavannut ketään heistä tai keskustellut kenenkään heidän kanssaan? Varmasti et! Kuitenkin varmasti uskot, että he ovat olleet olemassa.
Todennäköisesti perustelet uskoasi sillä, että heistä on kirjoitettu historian kirjoissa. Näin onkin, mutta Jumalasta on kirjoitettu monta kertaa enemmän, kuin kaikista näistä henkilöistä yhteensä, ei ainoastaan Raamatussa, mutta myös lukemattomissa hengellisissä kirjoissa, lauluissa, runoissa ja myös muidenkin uskontojen kuin kristinuskon kirjoissa.

Tiedän, että ateistit eivät hyväksy näitä todisteita Jumalasta. OK! Jätetään tasapuolisesti pois kaikki kirjoissa olevat todisteet myös Napoleonista, Aleksanteri Suuresta ja Julius Caesarista. Mitä todisteita heistä jää jäljelle? Vastaus: Ei ainuttakaan!

Jumalasta sen sijaan jää todisteet olemaan, vaikka kaikki hengelliset kirjat hävitettäisiin, koska Jumala asuu Pyhän Henkensä kautta jokaisessa uskovassa. Sen lisäksi miljoonat nykyisinkin elossa olevat ihmiset ovat kohdanneet Jumalan, kokeneet Hänen läsnäolonsa ja johdatuksensa elämässään. Sen sijaan en ole kuullut kenenkään kertovan, että olisi kokenut Napoleonin, Aleksanteri Suuren tai Julius Caesarin läsnäoloa ja johdatusta elämässään. He, kun ovat kuolleet, mutta Jumala elää tänäkin päivänä ja on todistuksena niille ihmisille, jotka haluavat uskoa Häneen.
Edellä olevan perusteella, Napoleon, Aleksanteri Suuri ja Julius Caesar ovat paljon suuremmalla perusteella mielikuvitusolentoja kuin Jumala.

28

79

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "Jumalasta sen sijaan jää todisteet olemaan, vaikka kaikki hengelliset kirjat hävitettäisiin, koska Jumala asuu Pyhän Henkensä kautta jokaisessa uskovassa. "
      Aasiassa, missä Raamattu ei ole näytellyt juuri mitään osaa missään kulttuurissa, on kuitenkin sinun logiikkasi mukaan vain ja ainoastaan kristittyjä. Kyllä se sinun pyhä henkesi taitaa kuitenkin vaatia sen Raamatun.

      • "Aasiassa, missä Raamattu ei ole näytellyt juuri mitään osaa missään kulttuurissa, on kuitenkin sinun logiikkasi mukaan vain ja ainoastaan kristittyjä"

        En väitä, että Aasiassa olisi vain kristittyjä, mutta siellä on paljon niitä, jotka uskovat Jumalan olemassaoloon. Ja nimenomaan annoin ymmärtää, että usko Jumalaan ei ole riippuvainen Raamatun olemassaolosta. Miljoonat ihmiset kaikkialla maailmassa ovat aina ja kaikkina aikoina palvoneet Jumalaa jossain muodossa, vaikka heillä ei ole ollut mitään Raamattua tai hengellistä kirjallisuutta. Tämä todistaa, että Jumala on jo luomisessaan pannut heidän sisimpään tietouden (todisteen) olemassaolostaan. Kukaan ei palvo mitään sellaista, mistä hänellä ei ole jotain todistetta tai tietoutta.


      • huutonaurua11111111

        "Kukaan ei palvo mitään sellaista, mistä hänellä ei ole jotain todistetta tai tietoutta."

        -Uskovaisen suusta lausuttuna...


    • Anti-Jaakob
    • eri-sarjassa

      Napoleonista, Cesarista ja Aleksanteri Suuresta on paljon historiallisia dokumentteja kuten kirjoituksia, patsaita ja jopa Aleksanterin mukaan nimettyjä kaupunkeja.
      Jumalasta ei ole kuin uskovien ihmisten kirjoituksia, joille voi antaa saman painoarvon kuin UFO kirjoille.
      Läsnäolo ja johdatus ovat mielikuvituksen tuottama subjektiivinen harha.

      • "Napoleonista, Cesarista ja Aleksanteri Suuresta on paljon historiallisia dokumentteja kuten kirjoituksia, patsaita ja jopa Aleksanterin mukaan nimettyjä kaupunkeja. "

        Jumalasta on paljon enemmän historiallisia dokumentteja. Hänelle rakennettuja temppeleitä ja rukoushuoneita löytyy jo pelkästään Suomesta enemmän kuin mainittujen historian henkilöiden mukaan nimettyjä patsaita tai kaupunkeja koko maailmasta.

        "Jumalasta ei ole kuin uskovien ihmisten kirjoituksia, joille voi antaa saman painoarvon kuin UFO kirjoille. "

        Mainituista historiallisista henkilöistä ei ole olemassa muuta dokumenttia kuin historian kirjat, joilla ei ole sen suurempaa painoarvoa kuin hengellisilläkään kirjoilla. Niitä on sitä paitsi paljon vähemmän kuin hengellisiä kirjoja.

        "Läsnäolo ja johdatus ovat mielikuvituksen tuottama subjektiivinen harha"
        Napoleonista, Aleksanteri Suuresta ja Julius Caesrista ei ole edes mitään subjektiivista todistetta tiettävästi yhdelläkään ihmisellä, joten ne häviävät todistekilvassa Jumalalle kaikilla tasoilla.


      • Uskonjoulupukkiin

        Laatu korvaa määrän. Jumalan tai muun yliluonnollisen todistelu on aina heikoissa kantimissa, oli se temppeli, toora tai evankeliumi tai muu heliumi tehty 5000 vuotta sitten tai eilen. Lisäksi noita historian henkilöitä ei ole kuin yksi kappale kutakin, pelkästään kristinuskossa on tuhansia eripuraisia suuntauksia ja lahkoja joista oma on se ainoa oikea :)


      • Uskonjoulupukkiin kirjoitti:

        Laatu korvaa määrän. Jumalan tai muun yliluonnollisen todistelu on aina heikoissa kantimissa, oli se temppeli, toora tai evankeliumi tai muu heliumi tehty 5000 vuotta sitten tai eilen. Lisäksi noita historian henkilöitä ei ole kuin yksi kappale kutakin, pelkästään kristinuskossa on tuhansia eripuraisia suuntauksia ja lahkoja joista oma on se ainoa oikea :)

        "Laatu korvaa määrän. Jumalan tai muun yliluonnollisen todistelu on aina heikoissa kantimissa, oli se temppeli, toora tai evankeliumi tai muu heliumi tehty 5000 vuotta sitten tai eilen. Lisäksi noita historian henkilöitä ei ole kuin yksi kappale kutakin, pelkästään kristinuskossa on tuhansia eripuraisia suuntauksia ja lahkoja joista oma on se ainoa oikea :)"

        Uskonsuuntien ja lahkojen määrä ei kumoa Jumalan olemassaoloa, vaan pikemminkin vahvistaa, että Jumala on olemassa. Muuten näitä eri uskonsuuntia ei olisi olemassa.


    • KunhanKysäisen

      Onko Jumalasta muiden kuin teologien kirjoittamia aikalaisdokumentteja kuten Napoleonista on olemassa muiden kuin politiikan historiaa tutkivien kirjoittamia?

      • "Onko Jumalasta muiden kuin teologien kirjoittamia aikalaisdokumentteja kuten Napoleonista on olemassa muiden kuin politiikan historiaa tutkivien kirjoittamia?"

        Suurin osa Raamatun kirjojen kirjoittajista oli muita kuin teologeja. Raamatun kirjoittajien joukossa on mm. 2 kuningasta, 2 pappia, 1 lääkäri, 2 kalastajaa, 2 paimenta, 1 teologi, 1 valtiomies, 1 verovirkailija, 1 sotapäällikkö, 1 kirjanoppinut ja 1 hovimestari. Kaikkien muiden kirjoittajien ammatti ei ole tiedossa.
        Raamatun ulkopuolisia historioitsijoita ovat mm. juutalainen Josefus, roomalainen Cornelius Tacitus, samarialaissyntyinen Thallus, roomalainen Suetonius ja Plinius Secundus. Mutta Jumala ei ollut vain historiallinen persoona, vaan Hän elää tänäänkin ja jokainen kristitty uskova on Jumalan todistaja ja Jumalan aikalainen. Lukemattomat heistä ovat kirjoittaneet kirjoja, joissa todistavat Jumalasta. Heistä vain pieni osa on teologeja.


    • Thorstai

      Ei ole näkynyt jättiläisiä viime aikoina. Thor on siis todellinen.

    • "Ateistit sanovat, etteivät usko Jumalaan, koska Hänestä ei ole todisteita. Vastakysymys: Onko sinulla todisteita Napoleonista, Aleksanteri Suuresta tai Julius Caesarista? Oletko nähnyt tai tavannut ketään heistä tai keskustellut kenenkään heidän kanssaan? Varmasti et! Kuitenkin varmasti uskot, että he ovat olleet olemassa."


      Kaikesta kolmesta kun on olemassa muutakin tietoa kuin vain kirjalliset lähteet, esimerkiksi, kuinka monta kuvaa Jeesuksesta olet nähnyt. Ja kuinka moni kuva tai patsas vastaa todellista Jeesusta?

      Nii-in. Mitenpä sellaisen voit todentaa myyttisellä hahmolla mistä ei ole muuta todistetta kuin myyttinen legenda?



      "Todennäköisesti perustelet uskoasi sillä, että heistä on kirjoitettu historian kirjoissa. Näin onkin, mutta Jumalasta on kirjoitettu monta kertaa enemmän, kuin kaikista näistä henkilöistä yhteensä, ei ainoastaan Raamatussa, mutta myös lukemattomissa hengellisissä kirjoissa, lauluissa, runoissa ja myös muidenkin uskontojen kuin kristinuskon kirjoissa."



      Miten siis voit väittää Jumalan olevan juuri se mihin itseuskot?

      Vai väitätkö Juutalaisilla, Hinduilla, Buddhilla, Wiccoilla tai jollain muulla olevan sama Jumala kuin sinulla?


      "Tiedän, että ateistit eivät hyväksy näitä todisteita Jumalasta. OK! Jätetään tasapuolisesti pois kaikki kirjoissa olevat todisteet myös Napoleonista, Aleksanteri Suuresta ja Julius Caesarista. Mitä todisteita heistä jää jäljelle? Vastaus: Ei ainuttakaan!"



      Ainiin sori. Maalaukset ja veistetyt patsaat. Mitä Jumalasta tai Jeesuksesta?

      Jep.. Ei mitään..



      "Jumalasta sen sijaan jää todisteet olemaan, vaikka kaikki hengelliset kirjat hävitettäisiin, koska Jumala asuu Pyhän Henkensä kautta jokaisessa uskovassa. Sen lisäksi miljoonat nykyisinkin elossa olevat ihmiset ovat kohdanneet Jumalan, kokeneet Hänen läsnäolonsa ja johdatuksensa elämässään. Sen sijaan en ole kuullut kenenkään kertovan, että olisi kokenut Napoleonin, Aleksanteri Suuren tai Julius Caesarin läsnäoloa ja johdatusta elämässään. He, kun ovat kuolleet, mutta Jumala elää tänäkin päivänä ja on todistuksena niille ihmisille, jotka haluavat uskoa Häneen."



      Napoleon ja muut olivatkin tavallisia ihmisiä vaikka Ceasaria pidettiin jossain vaiheessa Jumalana.

      Lisäksi jos oma Jumalasi voi kerta elää pyhällä hengellä jokaisessa, miksi sademetsien alkuasukkaat eivät häntä palvo?


      "Edellä olevan perusteella, Napoleon, Aleksanteri Suuri ja Julius Caesar ovat paljon suuremmalla perusteella mielikuvitusolentoja kuin Jumala."


      Valitettavasti havaittava todellisuus ei vahvista väittämääsi.

      • "Kaikesta kolmesta kun on olemassa muutakin tietoa kuin vain kirjalliset lähteet, esimerkiksi, kuinka monta kuvaa Jeesuksesta olet nähnyt. Ja kuinka moni kuva tai patsas vastaa todellista Jeesusta?"

        Jumala on Henki ja siksi Hänestä ei voi olla kuvaa. Hänelle rakennettuja temppeleitä, kirkkoja ja rukoushuoneita on jo pelkästään Suomessa enemmän kuin mainituille kolmelle historian henkilöille rakennettuja muistomerkkejä koko maailmassa.

        "Nii-in. Mitenpä sellaisen voit todentaa myyttisellä hahmolla mistä ei ole muuta todistetta kuin myyttinen legenda?"
        Hänestä on kaikki samat todisteet olemassa nykyihmiselle kuin Napoleonista, Aleksanteri Suuresta ja Julius Caesarista ja niiden todisteiden lisäksi myös paljon muita todisteita.


      • "Miten siis voit väittää Jumalan olevan juuri se mihin itseuskot?"
        Miten sinä voit väittää Napoleonin olevan juuri se mihin uskot?

        "Vai väitätkö Juutalaisilla, Hinduilla, Buddhilla, Wiccoilla tai jollain muulla olevan sama Jumala kuin sinulla?"
        En väitä, mutta he uskovat, että oikea Jumala on olemassa, koska Jumala on heidänkin sisimpäänsä pannut todisteen olemassaolostaan.


      • "Lisäksi jos oma Jumalasi voi kerta elää pyhällä hengellä jokaisessa, miksi sademetsien alkuasukkaat eivät häntä palvo?"

        kyllä hekin uskovat Jumalan olemassaoloon. Heillä on vain erilainen käsitys Jumalasta. Aivan samalla tavoin kuin lukuisat ihmiset uskovat Egyptin faraoiden olleen olemassa, heillä saattaa olla erilainen käsitys faraoista.


      • ("Edellä olevan perusteella, Napoleon, Aleksanteri Suuri ja Julius Caesar ovat paljon suuremmalla perusteella mielikuvitusolentoja kuin Jumala.")

        "Valitettavasti havaittava todellisuus ei vahvista väittämääsi."

        Vielä vähemmän havaittava todellisuus vahvistaa Napoleonin, Aleksanteri Suuren tai Julius Caesarin olleen olemassa.


      • "Jumala on Henki ja siksi Hänestä ei voi olla kuvaa. Hänelle rakennettuja temppeleitä, kirkkoja ja rukoushuoneita on jo pelkästään Suomessa enemmän kuin mainituille kolmelle historian henkilöille rakennettuja muistomerkkejä koko maailmassa."


        Eli jos saunoja kerta on olemassa on saunatontut automaattisesti totta?


        "Hänestä on kaikki samat todisteet olemassa nykyihmiselle kuin Napoleonista, Aleksanteri Suuresta ja Julius Caesarista ja niiden todisteiden lisäksi myös paljon muita todisteita."


        Eli alkuasukkaiden puusta veistämä krokotiilijumala on sama kuin palvomasi Jehva?


        "Miten sinä voit väittää Napoleonin olevan juuri se mihin uskot?"



        Falsifioitavien todisteiden pohjalta, kuvat, veistokset, tarinat, kertomukset ja historian tallenteet kertovat aika laajasti ja yksityiskohtaisesti esim. Napoleonin tarinan.

        Toisin taas on esim. Jeesuksella jonka alkuelämästä Raamattu kertoo kaksi täysin erillaista tarinaa. Ja loppuelämästä taas kertoo eriävästi ainakin 3 erillaista tallennetta.


    • wanhalevy

      Napoleon, Aleksanteri Suuri ja Julius Caesar olivat kaikki ihmisiä. Vertailukohteesi ei toimi. Logiikallasi meillä on myös historiallisia todisteita monesta muusta jumalasta.

      • "Napoleon, Aleksanteri Suuri ja Julius Caesar olivat kaikki ihmisiä. Vertailukohteesi ei toimi. Logiikallasi meillä on myös historiallisia todisteita monesta muusta jumalasta."

        Jos uskot ihmisiin, niin samalla (ja vielä suuremmalla perusteella) perusteella uskot myös Jumalaan, kuten olen aloituksessani todistanut.


      • wanhalevy
        Mark5 kirjoitti:

        "Napoleon, Aleksanteri Suuri ja Julius Caesar olivat kaikki ihmisiä. Vertailukohteesi ei toimi. Logiikallasi meillä on myös historiallisia todisteita monesta muusta jumalasta."

        Jos uskot ihmisiin, niin samalla (ja vielä suuremmalla perusteella) perusteella uskot myös Jumalaan, kuten olen aloituksessani todistanut.

        En usko ihmisiin, ei ole tarvetta sillä näen ihmisiä joka päivä. Sinun ongelmasi on että et ikinä kuuntele mitä toinen sanoo. Elät muissa maailmoissa. Minä tavallaan säälin sinua Mark5....tule suoltamaan tätä saastasi vielä vuosia tällä palstalla, vaikka sinua on korjattu moneen kertaan. Mutta sinä et välitä, koska faktat eivät sinua kiinnosta, vaan sokea usko koska pelkäät omaa kuolemaasi niin kovasti.


    • DRHouse

      Niin. Julle, Napo ja Aleksanterihan eivät ole uskonnollisia hahmoja. Heistä on myös fyysisiäkin todisteita, toisin kuin jumalastasi. Tähän on sitten turha maalailla mitään kuvaa uskovista, koska usko ei ole todiste. Maailmankaikkeus puolestaan ei jumalaa tarvitse, joten sekään ei ole todiste jumalasta.

    • Seuraaja

      Totta , ja Jumalan tekee ihmeitä Pyhän Hengen kautta ihmisille , puhun nyt omasta kokemuksesta, sain takaisin elämän jonka olin hukannut, sain uudestisyntyä, hallelujaa! !

    • Seuraaja

      Nyt tulee mieleeni kuka on luonut ihmiset , onko ateistit itse luoneet itsensä, Herra sanoo jo äitisi kohdussa minä tunsin sinut.

    • vm41

      Onko sellainen olento ollut kuin Urho Kaleva Kekkonen ?
      Jotkut väittävät, itse en ole sellaista koskaan nähnyt, joten taitaa olla vain "uskovaisten" valheita jälleen.

      • On se ollut. Minä olen Urkin nähnytkin, mutta varmin todiste on jälleen kerran Raamattu, jonka profetia toteutui Kekkosen kohdalla kirjaimellisesti.
        Habakuk 2:5 : "...Urho on röyhkeä; mutta hän ei ole pysyväinen..."


    • atteboi

      Aina voidaan kyseenalaistaa, sekä jättää uskomatta kaikki sellainen, joka on poistunut "kuvioista" jälkiä jättämättä.
      Mikäli kongreettisia todisteita ei ole, on uskottavuus kyseenalaista ja voidaan jättää huomiotta.

    • Mark5.eikirj

      Teistit sanovat, että uskovat Jumalaan, vaikka Hänestä ei ole todisteita.
      Vastakysymys: Onko sinulla todisteita Jumalastas tai - Oletko nähnyt tai tavannut ketään heistä tai keskustellut kenenkään heidän kanssaan? Varmasti et! Kuitenkin varmasti uskot, että Jumalasi on olemassa, vaikka Pyhä Henki tukee sun isistä nousevaa kapinaa ja Jumala on kämmenellä, ei auta lapsia, poista nälänhätää vaikka miten ruokoilisit ja itkisit!

      - Mark5

    • Ainakin Napoleonista kyetään tekemään perinnöllisyystieteellistä tutkimusta DNA-tasolla.
      https://www.igenea.com/en/napoleon
      Millaista perinnöllisyystieteellistä tutkimusta on tehty Jeesuksesta?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotipizza Hyllykallio

      Meniköhän jotain pieleen? Arveletteko, että lisää arvostusta teitä kohtaan?Arveletteko, että ei vaikuta myyntiä vähentäv
      Seinäjoki
      174
      4241
    2. Se ääni ja

      Olemus vaan, kyl teis jotain samaa on ja samoja luonteenpiirteitäkin löytyy vaikka paljon on höpöäkin mukana 😍😂🤭 vaik
      Ikävä
      36
      3613
    3. Mopomiitissä vakava loukkaantuminen

      IMATRAN mopomiitistä lauantai-iltana sairaalaan joutuneet kuljettajat ovat loukkaantuneet vakavasti, Kaakkois-Suomen pol
      Imatra
      231
      3100
    4. Mitä nainen ajattelet?

      Miten viettäisimme iltaa juuri nyt jos olisimme yhdessä?
      Ikävä
      151
      1279
    5. Minulla on poikaystävä!!!

      Uskokaa nyt jo! En halua vanhaa kääkkää!!!
      Ikävä
      165
      1216
    6. J-miehelle

      Miksi kaikki päättyi näin? Vain sinut olisin halunnut, on ikävä sua. Älä ajaudu väärille teille, olet mulle Rakas.
      Ikävä
      64
      1214
    7. Viikonlopun päätteeksi löytäisin

      paikkani sinun kainalossasi. Telkkarissa joku leffa, sarja, ehkä ihan mielenkiintoinenkin tai sitten ei enää jaksaisi ke
      Ikävä
      10
      991
    8. Rupesin oikeasti odottamaan

      Että toteutuuko se meidän pusu ensiviikolla. Olisin niin onnellinen se merkitsisi paljon.
      Ikävä
      55
      930
    9. Ihmettelen sinua... En koskaan päässyt

      Selvyyteen että minkälainen olet pohjimmiltasi, mitä haluat minusta. Nyt näyttää että olet myös tosi hyvä valehtelija. E
      Ikävä
      62
      847
    10. Niinhän se on nainen että me

      Kaikki vanhetaan ja muututaan toisenlaisiksi, lainatakseni vapaasti yhden vanhan kappaleen sanoitusta
      Ikävä
      48
      847
    Aihe