Kretuille kiusalliset tosiasiat

Tehdäänpä pientä yhteenvetoa kiusallisista tosiasioista, joille kretut eivät mahda mitään, siis eivät kertakaikkiaan mitään, ja joihin ovat osoittaneet täälläkin kyvyttömyytensä vastata mitään järjellistä:

- Mitään aitoa alkuperäistä Raamattua ei ole olemassakaan, se on vain yleisnimi sekalaisten ja sekavien moneen kertaan muokattujen kirjoitusten kokoelmalle.
- "Inspiroitujen" tekstien tunnistaminen on pelkkää uskovaislätinää, joka ei selvästikään toimi, koska muutamassa vuosituhannessakaan uskovat eivät ole löytäneet keskenään yhteisymmärrystä edes siitä mitä kirjoja Raamatussa pitäisi olla, ja Lutherkin olisi halunnut poistaa siitä useampia siinä nyt olevia. Siitä puhumattakaan että olisivat löytäneet yksimielisyyttä mitä niissä teksteissä lukee.
- Raamatussa on 2 keskenään ristiriitaista luomismyyttiä ja 2 keskenään ristiriitaista taikatulvamyyttiä.
- Noita tarinoita ei kirjoitellut mikään Mooses, eikä Raamattu itse sellaista edes väitä, vaan noita pariakin tarinaa kynäili vähintään 2 eri kirjoittajaa (jahvistinen ja papillinen lähde), joilla oli eriävät ajatukset ja agendat.
- Todistusaineisto paljastaa vaihtelevia motiiveja tarinoiden kehittämiselle ja vastaavasti todistusaineiston puuttuminen viittaa vahvasti siihen, että useimpia Raamatun tarinoihin kehiteltyjä juonenkäänteitä ei koskaan tapahtunut. Tutkijakonsensuksena mm. Mooses on fiktiivinen ja Exodusta ei koskaan tapahtunut.
- Nuo tarinat perustuvat selvästi vanhempiin mesopotamialaismyyteihin, kuten Gilgamesh-eepokseen, joka on maailman vanhin tunnettu eepos, ainakin vuosituhannen verran Raamatun myyttikopioita vanhempi.
- Nuo myytit kertovat littanasta kupupeitteisestä maasta, jollaista maailmankuvaa koko Raamattu heijastelee siellä täällä, kannesta kanteen.
- Raamattu ei kerro mitään maailmankaikkeuden alkuperästä, eikä tiedä edes sellaisen olemassaolosta.
- Luomismyytit eivät ole ex-nihilo vaan lähtökohtana on olemassaoleva alkumeri, joka jaetaan kuvun ala- ja yläpuolisiin. Raamattu ei kerro mitään tuon alkumeren alkuperästä.
- Jumalan taivaan esitettiin olevan kuvun päällä, jossa jumala kuljeskeli ja haisteli sinne kohoavia uhrilihojen tuoksuja jne. Koska kupua ei ole, kretuja on selvästi huijattu, eikä teille ole taivasta mihin voisitte päästä.
- Raamatussa esitettyä luomista ei koskaan tapahtunut, maa ei ole lätty, kupua ei ole, aurinko ja kuu eivät kulje kupua kärryillä, jne. Tieteellinen todistusaineisto kertoo kuviteltujen luomisjärjestysten järjettömyyden, kuten niiden keskinäinen ristiriitaisuuskin.
- Kukaan ei ollut todistamassa tuota olematonta luomista edes tarinoiden itsensä mukaan, eivätkä ne edes yritä selittää informaatiolähteitään.
- Taikatulvaa ei koskaan tapahtunut, tieteellinen todistusaineisto siitä on selvä. Tarinat, kuten monet muut vastaavat, voivat perustua paikallisten tulvien pohjalta syntyneisiin myytteihin.
- Vastaavasti Raamattu ei tarjoa minkäänlaista tukea teistiselle evoluutiolle, kaikki siellä kerrottu on täysin ristiriidassa evoluution kanssa. Raamattu on syvässä ristiriidassa todellisuuden kanssa.
- Kretujen täälläkin toistelemat AIG:n ja ICR:n kaltaisissa kretuvalhetehtaissa kehitellyt tarinoinnit, samoinkuin monien uskisten suosimien mustaa valkoiseksi sepittelevien "raamatuntulkitsijoiden" tarinat ovat vastoin tiedettä (mukaanlukien oikeaa raamatuntutkimusta), Raamattua ja tervettä järkeä.
- Ainoa konkreettinen todellisuuden kannalta relevantti asia mitä nuo kretuvalhetehtaat ovat koskaan tuottaneet on jatkuvasti kasvava lista aiemmista argumenteistaan, jotka itsekin myöntävät jo virhellisiksi. Hyvänä esimerkkinä tieteen, Raamatun ja kaiken järjen vastainen vesivaippa, joka meni niin epätoivoiseksi, että valhetehtaidenkin oli pakko siitä luopua, eivätkä kyenneet edes keksimään sen tilalle uutta vastaavaa valhetta.

Mitä nämä kaikki ja lukemattomat muut kretuilun ongelmat tarkoittavat yhdessä? No sitä, että kretuilu on täysin tyhjän päällä. Kretut eivät voi hyväksyä sitä mitä tiede kertoo, eivätkä sitä mitä Raamatussa lukee, ja usein eivät edes sitä mitä ympärillään jatkuvasti tapahtuu.

Tuo ongelma on olemassa riippumatta siitä puhutaanko YEC-kretuista, OEC-kretuista tai teistisen evoluution kannattajista. Kaikki se on tyhjän päällä. Tekstit, tiede ja ylipäänsä yhtään mikään ei tue niistä mitään. Ja se ei ainakaan paranna tilannetta yhtään, että uskotaan sellaisia muita ihmisiä, kuten noiden kretuvalhetehtaiden klovneja, joiden höpinät ovat yhtälailla tyhjän päällä. Siinä vain uskotaan sokeasti toisiin uskossaan sokeisiin ihmisiin. Ja jos kretu keksii omat uskonoppinsa päästään, se kretuilu on edelleen tyhjän päällä. Tyhjän edustajana toimii silloin kretun pää.

4

102

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Alla vielä listaa edellämainittuihin liittyvistä ketjuista, joissa on tarkempaa keskustelua aiheesta. Ja keskustelulla tarkoitan nyt siis sitä mitä se tällä palstalla on, eli muut esittävät perustellut argumentit ja todistusaineiston, ja kretut ovat totaalisen kykenemättömiä vastaamaan niihin yhtään mitään järjellistä.

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14676644/steven-dimattei-luomismyytista
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14690927/jahvistinen-vs--papillinen-taikatulva
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14685901/alkuperaisin-ja-aidoin-toora
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14628572/raamattu-ei-ole-muuttumaton
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14629832/kuolleenmeren-kaarojen-paljastamat-ongelmat
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14115080/mika-on-taivaanvahvuus
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14446703/mooseksen-historiattomuus
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14660173/yec-kretuilu-vs--luterilaisuusmuut
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14531308/jumala-on-kretulle-vain-valine

      Huomatkaa myös, että mikään näistä ei keskity luonnontieteelliseen faktaan nimeltä evoluutio, eikä myöskään kosmologiaan. Niistä on lopulta aika tarpeetonta puhua sellaisten denialistien kanssa, joilla ei ole edes tarjota mitään tilalle. Kretuilu kompastuun omiin jalkoihinsa jo lähtökuopissa, sitäkin näyttävämmin kun sinne jalkojen väliin heittää Raamatun tai pari.

      Kretut ovat ristiriidassa tieteen (lukuisten eri tieteenalojen), toistensa (usein itsensäkin, kun puhuvat itseään pussiin), Raamatun, raamatuntutkijoiden (kyseisen kirjan parhaiden asiantuntijoiden), ja yleensä ottaen todellisuuden kanssa. Kretupelleilyn tilanne on yliluonnollisen epätoivoinen ja absurdi.

    • Knark5

      Ilman Jumalan luomistyötä ei olisi kretuja puhumassa itseään pussiin.

      Sorry.

      Vaikka eihän kretuiltakaan mitään tuon järkevämpää tipu.

    • Harvinaisen hyvä aloitus tällä pseudotieteellistä kreationismia käsittelevällä palstalla.

      Ja tietenkin on vielä niin, että avauksessa on vasta hyvin suppea otos niistä objektiivisista tosiasioista, jotka ovat kiusallisia kreationisteille.

      • Kiitokset.

        Aloituksessa tosiaan listasin vain muutamia asioita, joita olen itse lähiaikoina pitänyt esillä, ja jotka ovat erityisen kiusallisia kretuilun ydinmyyttien kannalta. Mutta riittäähän tuokin lista jo koko kretuilun romutukseen.

        Kretuilulle koko reaalitodellisuus on siinä määrin kiusallinen, että olisi paljon helpompi listata kattavasti ne asiat jotka eivät ole kretuilulle kiusallisia. Tosin, eipä nyt tule kyllä yhtään mieleen...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      198
      4666
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      274
      2750
    3. 134
      1707
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1401
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      203
      1357
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1156
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1124
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      74
      1077
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1057
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1051
    Aihe