Kannattaako kretuihin haaskata aikaa?

Nostetaas tämä taas omaan ketjuunsa, kun luultavasti kaikki pohdiskelemme tahoillamme samaa ja asiaa on sivuttu monissa ketjuissa.

Lähtökohta on varmaan kaikille selvä, eli kretuilu on jopa denialismiksi harvinaisen lahopäistä, ja kretut ovat ilmeisen kyvyttömiä ajattelemaan tai keskustelemaan mielekkäästi. Todennäköisyys saada aivopesun uhria toipumaan on tunnetusti varsin huono. Siispä, mitä voisimme realistisesti saavuttaa, pelkän ajanvietteen lisäksi, ja millä keinoin sen voisi parhaiten saavuttaa?

Omalta osaltani lähden ensinnäkin siitä, että kreationismi ja taikausko ylipäänsä on todellinen kaikkia koskettava ongelma, joka ei ole mikään yksityisasia, vaan sellaisen haittavaikutukset voivat vaikuttaa monin tavoin muihin. Ennenkaikkea tietysti tuollaisen taikauskoisen aivopesun uhreihin, kuten noiden hihhulien lapsiin:

http://www.uskontojenuhrientuki.fi/uskonnollinen-traumaoireyhtyma/

Jenkkilässä on nyt vallassa sekopää nimeltä Trump, joka aiheuttaa maailmanlaajuisen uhan paljolti siksi, että hihhulit äänestivät kaltaistaan. Yhtenä esimerkkinä siitä on ilmastonmuutosdenialismi, joka kytketyy hyvin yleisesti ja läheisesti kretuiluun. Katsokaapa vaikka täältä miten eri lahkot sijoittuvat graafiin, joka näyttää korrelaation evoluutiodenialismin ja ympäristöasioita koskevan sääntelyn tuen välillä (joka oletettavasti heijastelee aika hyvin ilmastonmuutosdenialismin määrää):

https://ncse.com/blog/2015/05/evolution-environment-religion-0016359

Kreationistisesta taikauskosta voi siis hyvinkin seurata tällaisilla ketjureaktioilla peruuttamatonta tuhoa koko planeetalle, ja siksi tarve sellaisen torjunta on syytä ottaa vakavissaan. Vastaavasti kuin rasismi ja erinäiset lääketieteen vastaiset hihhuloinnitkin, jotka myös korreloivat kretuilun kanssa. Tässä yksi tuore esimerkki:

http://keskustelu.suomi24.fi/t/14694009/syntymattomien-oikeudet

Seuraava ilmeinen kysymys on tietysti se, onko tällaisella palstalla mitään relevanssia tuon yleisen ongelman suhteen? Täällä kuitenkin valtaosa kretuilusta henkilöityy kouralliseen jokseenkin toivottomia tapauksia, jotka eivät varsinaisesti yritäkään keskustella.

Itse lähestyn asiaa vastaavasti kuin olisin tutkija, jolla on labrassaan pieni määrä koe-eläimiä. Varsinaisena tutkimuskohteena on globaali ongelma, kreationismi, ja vielä laajemmin denialismi, jolle ei nykyisellään tunneta hyviä hoitokeinoja. Labrassa tehty työ ei saavuta näkyvyyttä, jolla se voisi suoraan vaikuttaa sen laajemmin, mutta tutkijana voin kuitenkin itse oppia uutta ilmiöstä, ja parhaimmassa tapauksessa voin löytää jotain sellaista, jota kannattaa välittää muillekin, jotka voivat saada siitä enemmän hyötyä irti.

Toivottomissa tapauksissa on koe-eläiminä se hyöty, että tutkittavat ongelmat ovat ainakin selvästi esillä. Esim. jonkun Mark5:n tapauksessa ei juuri tarvitse arvailla minkälaisessa uskonkriisissa ja kehäpäättelyssä tyyppi rypee, kun täällä nähdään päivästä toiseen samaa epätoivoista hokemista siitä miten millään ei ole mitään merkitystä jos VT:n psykopaattia ei ole.

Koska jeesuksen runtelemissa aivoissa ei ole enää varsinaista oppimiskykyä, kretut toimivat muutoinkin ennakoitavasti kuin robotit, jolloin samaan asiaan on helppo kokeilla erilaisia vasteita. Suurin ongelma on tietysti siinä, että nuo vässykät eivät edes yritä puolustaa hullunkurisia uskomuksiaan millään järjellisellä tavalla, vaan keskittyvät vain toistelemaan omia mantrojaan.

Itse olen oppinut paljolti tämän palstan ansiosta ainakin sen, että kretut eivät kertakaikkiaan piittaa vähääkään siitä että valehtelevat kaikki päivät vastoin omia uskonoppejaan, eivätkä välitä vaikka kaikki muut tietävät kretut siksi äärimmäisen epärehellisiksi ja moraalittomiksi paskanjauhajiksi. Sillä ei ole selvästi kretuille minkäänlaista merkitystä, että häpäisevät päivästä toiseen itsensä, lahkonsa, uskonsa, ja kuvittelemansa jumaloliot, ja saavat uskonsa vaikuttamaan täysin moraalittomalta ja mielenvikaiselta muiden silmissä, mitä se tietysti onkin.

Toinen oppimani asia on se mitä erinäiset raamatuntutkijat ovat yrittäneet kertoa, eli että kretujen suurin ongelma on Raamattu. Kretut eivät ole vain tiededenialisteja, vaan myös raamattudenialisteja, ja sen osoittaminen näyttää tosiaan kolahtavan noihin paljon kipeämmin kuin mikään luonnontieteellinen tosiasia. Kretut eivät usko Raamattuun, eivät osaa lukea sitä, ja valehtelevat sen sisällöstä. Kretut ovat korvanneet Raamatun omilla ja amerikkalaisten kretupellejen raamatunvastaisilla harhoilla, eivätkä todellisuudessa piittaa kuin itsestään.

Noistakin voidaan vetää sama johtopäätös kuin monesta muustakin syystä, eli että kretujen kanssa on jokseenkin turha kiistellä evoluutiosta, koska todelliset ongelmat ovat toisaalla. Kiistely evoluutiosta vain tukee kretuharhoja siitä että siinä olisi jotain kiistanalaista.

Minkäslaisia mietteitä teillä muilla on aiheesta? Onko tämä turhaa ja voidaanko tästä saada jotain hyötyä irti jollain keinolla?

23

356

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Taas.se.nähtiin

      Hyvä avaus jälleen kerran Utti.

      Ottaakaapa vaikka vertailukohdaksi yurkin hörhöpaapatus tai jyrin tyypillinen, turhanpäiväinen aivopiereskely, jonka todellinen tavoite on se että Jyri pääsee keskustelemaan intohimoistaan eli homoista ja anuksen pökkimisestä.

      Kretuskeidaa ei voi edes verrata Utin huikeaan avaukseen.

      • Ja.yurki.todisti

        Ja ketään Yurki ei edelleenkään kiinnosta nämä sinun hörhön paapatuksesi. Mutta kiitos siitä että sait Utin avauksen näyttämään entistä älykkäämmältä tuolla turhanpäiväisellä hihhuloinnillasi.


    • Observation

      Hieno avaus utti! Oot kyllä ihan oikeessa että asiallinen keskustelu tieteestä on turhaa ja mahdotonta kretujen kans. Mut toisaalta palstan parasta antia oli myös esim. Solonin laadukkaat tiedeavaukset. Solonhan kirjoitti monesti ettei kuvittele kretujen niistä mitään oppivan mut teki niitä huvikseen muita tieteestä kiinnostuneita aatellen.

      • Olet tainnut kumota Raamatun. Paljasta meille kaikenteoriasi. Olisi vastuutonta pimittää ARVOKKAINTA mahdollista tietoa.


    • Jotkut keskustelut avaavat uusia näkökulmia ja toisinaan saa päivitettyä omia tietojaan. Utin lisäksi esim. moloch_horridus ja Solon1 ovat jakaneet aivan oikeasti kiinnostavia tietoja, joita ei muuten tulisi huomanneeksi; Ilkimyksen suvun uutistoimistopuoli puolestaan on nostanut parikin sellaista uutista esiin, jotka olen itse onnistunut ohittamaan.

      • Niin tuo mitä totesitte on tosiaan se tarinan toinen puoli, joka olisi varmaan pitänyt tuoda tuossa aloituksessakin esille.

        Eli meille muille tuo tiede ja sitä koskeva uutisointi on tietysti paljon kiinnostavampaa ja siitä oppii koko ajan uutta, ja siitä syystä arvostan yhtälailla tuollaisia ketjuja. Eli en siis todellakaan yritä sano etteikö tieteestä kannattaisi siksi puhua täällä, ja varmaan itsekin tulen nostamaan sellaisia aiheita esille jatkossakin.

        Kretujen kanssa niistä ja erityisesti evoluutiosta on mielestäni kuitenkin jokseenkin turha väitellä, josta syystä ajattelenkin asiaa ennemmin niin, että nuo ovat niitä kretuille kiusallisia asioita, jotka on varmaan hyvä tuoda esiin, mutta kretujen pahimmat kipukohdat ovat toisaalla.


      • utti kirjoitti:

        Niin tuo mitä totesitte on tosiaan se tarinan toinen puoli, joka olisi varmaan pitänyt tuoda tuossa aloituksessakin esille.

        Eli meille muille tuo tiede ja sitä koskeva uutisointi on tietysti paljon kiinnostavampaa ja siitä oppii koko ajan uutta, ja siitä syystä arvostan yhtälailla tuollaisia ketjuja. Eli en siis todellakaan yritä sano etteikö tieteestä kannattaisi siksi puhua täällä, ja varmaan itsekin tulen nostamaan sellaisia aiheita esille jatkossakin.

        Kretujen kanssa niistä ja erityisesti evoluutiosta on mielestäni kuitenkin jokseenkin turha väitellä, josta syystä ajattelenkin asiaa ennemmin niin, että nuo ovat niitä kretuille kiusallisia asioita, jotka on varmaan hyvä tuoda esiin, mutta kretujen pahimmat kipukohdat ovat toisaalla.

        Lisäyksenä vielä, että kun tuossa on ollut vireillä mahdollisen toisen (erillisen tai tätä täydentävän) palstan pystytys, niin itse mielellään näkisin sellaisella erillisen tiede -osion, jossa voisi käydä keskustelua nimenomaan tieteestä, ja josta turha kretuilu moderoitaisiin pois.

        Eli ketjun aloittaja voisi käytännössä päättää haluaako keskittyä oikeaan mielekkääseen asialliseen keskusteluun siitä tieteestä, vai haluaako väitellä asiasta kretujen kanssa. Täällä kun helposti käy niin, että ne mielenkiintoiset tiedettä koskevat keskustelut kuivuvat kasaan siinä vaiheessa, kun joku yurki spämmää ketjun täyteen sotkuaan jne.

        Täällähän tuo evoluutiota koskeva tiedepalsta on ainakin ihan turha, kun se on täynnä ihan samaa kretuilua tuplana.


      • magyar1000

        herää


    • kretukriitikko

      Kyllä mä ainakin koen sen tarpeelliseksi, että kun ilmiselviä valheita levitellään tieteestä, niin niihin pitäisi yrittää puuttua edes jotenkin.
      Kuitenkin tämä kretuilu elää yleisesti "hyvänä asiana" pidetyn uskonnon varjossa tai alaisuudessa. Kaikenlaiset valehtelijat toimivat hyvän asian lähettiläinä, puhuvat hartaina uskonnollisina ihmisinä omilleen ja pahan maailman evo-oppeja vastaan. Muutama tällainen saarnasmies on Suomessakin, jotka juuri sen uskonnollisuuden kaavussa puhuvat tieteestä täyttä sontaa. Että kun tuollainen kunnon kristitty lääkäri on tänne seurakuntaan kutsuttu puhumaan, niin ehkä siinä hänen evoluutiokritiikissä onkin joku pointti...

      Onhan täällä esiintynyt yksi kunnon uskovainen opettajakin, joka ihan varmasti opettaisi koulussa hulluja juttujaan, jos koululaitos antaisi siihen vähänkin siimaa. Amerikassa tuota valvontaa yritetään jatkuvasti murtaa ja hälventää rajaa uskonnon ja tieteeseen perustuvan opetuksen välillä. Varapressa on ihan alan miehiä, Trumpista ei tiedä oikein, mutta en sitä mahdottamana pitäisi, että puolueen hihhulit pystyisivät vaikuttamaan häneen ja saamaan jotain kreationismin opetukseen liittyvää läpi.

      Tuskin tämä palsta suurta joukkoa tavoittaa, mutta ei ole parempaakaan vaihtoehtoa.

    • hhhgghgfg

      Mistä typerä avaaja ottaa oikeuden arvostella Trumppia?

      Anna sinä vaan luonnollisen evoluution tehdä työtään ihmiskunnan edistymiseksi.

      • 1234567---

        Suotakoon teille 1000-vuotinen rauha maan päällä. Sapatin Herra Jeesus vie pelastuneet adventistit toisessa tulemuksessaan 1000-vuodeksi taivaaseen.

        Monta tulee minun nimessäni ja he eksyttävät.

        Siitä me tiedämme Hänet tuntevamme, että pidämme Hänen käskynsä, eivätkä ne ole raskaat.


      • Kreationismi.valhetta

        Voi kuule jeesuksenmorsian kun kenellä tahansa on oikeus arvostella Trumpia, joka on äärimmäisen narsistinen, sovinisti, rasisti, fasisti, patologinen valehtelija, ahne ja tieteenvastainen kusipää.

        Samaa kuvaus osuu kyllä kohdilleen yllättävän moneen kreationistiin.


    • "Kannattaako kretuihin haaskata aikaa? "

      Ajasta en olisi niinkään harmissani.
      Keräähän ihmiset postimerkkejäkin.

      Mutta jotkut tosielämän palopääliköt antavat vuosittain jopa 4 000 000€ TV7:n kaltaisille kreationistisille höpölöpötehtaille.

      Se on jo todellista typeryyttä.

    • Olisipaedesyksitiedeevo

      Utti se vaan toitottaa errä homous/lesbous on luonnollista vaikka tiedejulkaisut sanovat ettei anus ola sukupuolielin eikä luonnossa ole havaittu lesboseksiä.

      Niin että tämmöisenkö homouskovan kanssa muka voisi syntyä järkevää tiedekeskustelua? Kysyn vaan että millä mekaniikalla?
      Ai niin, sillä aivopierumelaniikalla tietenkin.

      • Itsestäsikö sinä Jyri puhut, kun "tämmöisestä homouskovasta" puhut? Miksi ylipäätään jankkaat tuota samaa homousasiaa? Kauanko tuotakin on jo jatkunut? Ainakin vuosia olet jotain pakonomaisesti vihjannut. Jos sinulla on itsestäsi jotain kerrottavaa meille, niin sano se suoraan ja vaihda sitten jo vihdoin levyä!


      • Fiksu.Kreationisti2

        Homous ja anus eivät kuulu palstan aihepiiriin, sinä saatanan valehteleva ateistihomofanittajaevokkitrolli. Taidat olla itse piispamäkinen.

        Ilmoitettu poistoon.


    • Teeseiska

      Palstan kretut, joihin pelkäät haaskaavasi aikaasi, eivät ole oikeita. He ovat vain yksinäisiä ihmisiä, jotka itseään viihdyttääkseen esiintyvät tärähtäneinä hihhuleina palstalla. Kun aisaa oikein objektiivisesti tarkastelet, niin eihän kukaan ole oikeasti tuollainen kuin yurki1000, jyri ja muut vakio "tyhmä hehheh" tyypit.

      Nämä ihmiset haluavat huomiota. He eivät oikeassa elämässä kykene muodostamaan normaaleja ihmissuhteita. Täällä ,keksimillään persoonilla ,he saavat jonkun juttelemaan ja huomioimaan heidät. Surullista sinänsä.

      • Ghbcffgh

        Esim. Tomi Aalto, Jyrki Soini, Toni Torppa ja Aki Karppinen ovat aivan oikeita uskovaisia ja kirjoittavat tänne. Paljon on myös puhtaita trolleja ja sitten on myös paljon epäselviä tapauksia.


      • Ghbcffgh kirjoitti:

        Esim. Tomi Aalto, Jyrki Soini, Toni Torppa ja Aki Karppinen ovat aivan oikeita uskovaisia ja kirjoittavat tänne. Paljon on myös puhtaita trolleja ja sitten on myös paljon epäselviä tapauksia.

        Juurikin noin.

        Hihhuloinnilla on tapana runnella ihmisten mielenterveys siinä määrin pahasti, että lopputuloksia on välillä vaikea uskoa edes todellisiksi. Mutta ihan linjassa nämä ovat sen kanssa mitä löytyy sekä muualta verkosta että reaalimaailmasta. Olen itsekin tuntenut ihan henk. koht. jokseenkin pahasti tärähtäneitä tapauksia.

        Verrokiksi voi ottaa myös erinäiset kretujulkkikset, kuten vaikka Ken Hamin, jonka höpinöissä ei ole yhtään sen enempää järkeä, vaikka ulosanti ei olisikaan ihan yhtä sekavaa.

        Nähdäkseni esim. Jyrbä on pohjimmiltaan ihan aito jehovanhihhuli, vaikka muut mielenterveysongelmansa ja taistelunsa homoseksuaalisia taipumuksiaan vastaan vievät täällä päähuomion. Samoin Mark5 ja neliö ovat nähdäkseni ihan aitoja kehäpäätteleviä idioottihihuja. JC on selvästi feikkaava trolli, vaikka jonkun sortin uskovaisuus varmaan sieltäkin löytyy taustalta.

        Se on sitten eri asia löytyykö joukosta muita kuin toivottomia tapauksia, eli kannattaako noita nimenomaisia yksilöitä edes yrittää enää herätellä harhoistaan. Palstahistoria paljastaa selvästi, miten käytännössä kaikki kretut ovat ajautuneet yhä syvempään ja lapsellisempaan denialismiin ajan kuluessa, ja jotkut (kuten ROT) hyvinkin nopeassa tahdissa. Se on jokseenkin väistämätöntä, jos ei tule järkiinsä, kun ikävä reaalitodellisuus kuitenkin osoittaa joka päivä selvemmin noiden uskomusten toivottomuuden.

        Epiphaniuksella on selvästi vielä toivoa, koska ei ole ainakaan vielä ajautunut siihen kretujen perustilaan, jossa valehtelulla ei ole enää mitään väliä.


      • Teeseiska

        Ehkä olen itsekin siinä määrin denialisti ,että en haluaisi uskoa tuollaisia henkilöitä olevan oikeasti olemassa . Ihmisiä jotka elävät harhoissaan ja yrittävät vielä vetää muita siihen mukaan.


      • utti kirjoitti:

        Juurikin noin.

        Hihhuloinnilla on tapana runnella ihmisten mielenterveys siinä määrin pahasti, että lopputuloksia on välillä vaikea uskoa edes todellisiksi. Mutta ihan linjassa nämä ovat sen kanssa mitä löytyy sekä muualta verkosta että reaalimaailmasta. Olen itsekin tuntenut ihan henk. koht. jokseenkin pahasti tärähtäneitä tapauksia.

        Verrokiksi voi ottaa myös erinäiset kretujulkkikset, kuten vaikka Ken Hamin, jonka höpinöissä ei ole yhtään sen enempää järkeä, vaikka ulosanti ei olisikaan ihan yhtä sekavaa.

        Nähdäkseni esim. Jyrbä on pohjimmiltaan ihan aito jehovanhihhuli, vaikka muut mielenterveysongelmansa ja taistelunsa homoseksuaalisia taipumuksiaan vastaan vievät täällä päähuomion. Samoin Mark5 ja neliö ovat nähdäkseni ihan aitoja kehäpäätteleviä idioottihihuja. JC on selvästi feikkaava trolli, vaikka jonkun sortin uskovaisuus varmaan sieltäkin löytyy taustalta.

        Se on sitten eri asia löytyykö joukosta muita kuin toivottomia tapauksia, eli kannattaako noita nimenomaisia yksilöitä edes yrittää enää herätellä harhoistaan. Palstahistoria paljastaa selvästi, miten käytännössä kaikki kretut ovat ajautuneet yhä syvempään ja lapsellisempaan denialismiin ajan kuluessa, ja jotkut (kuten ROT) hyvinkin nopeassa tahdissa. Se on jokseenkin väistämätöntä, jos ei tule järkiinsä, kun ikävä reaalitodellisuus kuitenkin osoittaa joka päivä selvemmin noiden uskomusten toivottomuuden.

        Epiphaniuksella on selvästi vielä toivoa, koska ei ole ainakaan vielä ajautunut siihen kretujen perustilaan, jossa valehtelulla ei ole enää mitään väliä.

        "JC on selvästi feikkaava trolli, vaikka jonkun sortin uskovaisuus varmaan sieltäkin löytyy taustalta."

        Tästähän on keskusteltu ennenkin. Tällä hetkellä kallistun sille kannalle, että JC on aito pikkuhiljaa vanhuudenheikentyvä ja suuruudenhulluuntuva uskovainen, jonka on mielestään mahdotonta olla väärässä.


    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miehen lapsettomuus keski-ikäisten deittailussa

      Tällä palstalla esitetään usein ajatus, jonka mukaan lapsia saanut nainen olisi parisuhdemarkkinoilla huonommassa asemas
      Sinkut
      300
      2561
    2. Kunpa voisin halata sinua

      ja sanoa sinulle miten onnellinen olen siitä, että olet elämässäni. Mutta et ole halausetäisyydellä... etkä elämässäni.
      Ikävä
      45
      1185
    3. Mikä oli se hetki

      kun tajusit rakastuneesi?
      Ikävä
      81
      1149
    4. Muut yrittää seata meidän välejä

      Nainen, oot varmaan sen myös huomannut. Ihan irl oon sen huomannut jo hyvän aikaa. Eihän anneta sen häiritä.
      Ikävä
      100
      1063
    5. Miksi Suomi ärsyttää Venäjää?

      Jatkuvasti? Hyvin suomen herrat tietää, että tuo DCA-sopimus on paha ärsyke Venäjälle. eihän Venäjä ole hyökännyt Suomen
      Maailman menoa
      279
      946
    6. Jotenkin tätä asiaa pitää nyt käsitellä

      Vaikka sitten anomuumisti. Olen lähestulkoon rakastunut vanhempaan mieheen mutta tämä ei nyt oikein suju niin kuin pitäi
      Ikävä
      72
      839
    7. Kun unohdat tämän

      Sivuston, unohdat myös meidät nopeammin. Kokeile. Naiselle.
      Ikävä
      79
      825
    8. Älä turhaan nainen ikävöi minua

      Olen sellainen jäntevä pantteri ja sinä jo melkein rollaattorikamaa. Ei onnistu mikään.
      Ikävä
      71
      768
    9. Kuinka paljon voi olla rakastunut..

      ....ja välittää ihmisestä jota ei edes tunnen kunnolla? Eikö silloin ole kysymys jostain suuremmasta? Mitä on yhteenkuul
      Ikävä
      64
      739
    10. Meillä olisi kaunis kesä

      Yhden viestin päässä. Haluaisin tutustua. Vaikka oltaisiin vaan ystäviä. Eikä mitään vaan vähättelyä. Ajattelen et olet
      Ikävä
      17
      734
    Aihe