Bentsot tuhoaa ihmisen

ei.ole.kehumista

Aina näillä palstoilla haukutaan SSRI-lääkkeitä ja kehutaan bentsoja, mutta kyllä se niin on, että myös bentsot ovat tuhonneet monen ihmisen elämän. Addiktoineet käyttäjänsä niihin niin että eivät pääse niistä kun heidän ahdistus ja unettomuus pahenee jos eivät ota pilleriä, aiheuttaneet merkittäviä elämänlaatuun vaikuttavia sivuoireita (kuten muistin heikentymistä) ja sitten käytön loputtua piinaavia vieroitusoireita, jotka voi kestää pitkään.

62

5591

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei.ole.kehumista.b

      Ja kun sanotaan että masennuslääkkeet vie seksihalut niin bentsodiatsepiinit voivat aiheuttaa myös sukupuolista haluttomuutta ja impotenssia.

    • potilasonihminen

      Bentsovähennyksissä vieroitusoireet on kamalia,mutta monet sanoo samaa myös mielialalääkkeistä.

      • KokemuustaON

        Yhtä hankalat ovat molemmat lopetusoireiden kannalta! Raskasta, kurjaa. Kummastakin vuorollaan olen vieroittautumisen tehnyt.


    • Bbffgg

      Muisti tuntuu pettävän yhä nuoremmilta ja mikäs ihme tuo on, kun elämän tuhoamiseksi lääkkeitä syntyy kuin sieniä sateella, eikä vieroitusklinikoita näy missään, joissa elvyttäminen pääsisi käyntiin.

      Ihmisen saa niin helposti lääkkeillä sekaisin, kun taas päinvastainen on jo tuskan takana. Se vanha kunnanlääkärisysteemi, jossa vielä jotain järkeä oli, on ollutta ja mennyttä. Oireet sidotaan nyt kemiallisesti, peitellään huolellisesti ja uskotellaan, että tämä uusi luomus on parempi kuin se entinen, kunhan vain muistaa ottaa pillerinsä, uuden elämän virvokkeensa.

      • Juulinentytt

        Söin Efexoria monta vuotta. Tänä aikana lääkärini julkisella mielenterveyspuolella vaihtui useaan otteeseen. Olin aloittanut hoitotaipaleeni nuorisopuolella ja sielläkin tietenkin luonnollisestikin oli eri lääkäri. Kaikki lääkärit vaan hoki että lääke tulee lopettaa vasta, kun ei ole ollut masennusta kuuteen kuukauteen. En tiedä miksi söin Efexoria niin pitkään.


      • Bbffgg
        Juulinentytt kirjoitti:

        Söin Efexoria monta vuotta. Tänä aikana lääkärini julkisella mielenterveyspuolella vaihtui useaan otteeseen. Olin aloittanut hoitotaipaleeni nuorisopuolella ja sielläkin tietenkin luonnollisestikin oli eri lääkäri. Kaikki lääkärit vaan hoki että lääke tulee lopettaa vasta, kun ei ole ollut masennusta kuuteen kuukauteen. En tiedä miksi söin Efexoria niin pitkään.

        En tiedä, miksi lääkärit tahtovat nostaa jonkin masennuslääkkeen aste asteelta huippulukemiin ja ylikin, vaikka potilaan kunto ja kestokyky viestittävät jo alkumetreiltä päinvastaista. Ei uskota potilasta, ei omia silmiä, eikä lääkeaineen usein pitkiäkään haittalistoja, joiden ilmielävä todistusaineisto istuu heidän edessään. Lääkettä vielä jatketaan täysimääräisenä ikään kuin ihmettä odotellen, ja tuloksetkin ovat sen mukaiset. Paluu alkuperäiseen vaatisi enemmänkin ihmeen. Selvästikään meillä ei ymmärretä lääkkeiden tosiasiallisia haittoja.

        Se että vuosienkaan jälkeen toivottua vastinetta ei ole saatu aikaiseksi ei ole mitenkään merkillistä. Ei-toivottuun ilmenemiseen potilasasiakirjoissa taas ei oteta kantaa. Siitä potilas saa selviytyä omin avuin parhaaksi katsomallaan tavalla.

        Kaikenlaisia aikamääreitä lääkkeille on mahdollista asettaa. Enemmän kuin näitä määreitä tulisi tarkkailla potilasta ja mieluummin suurennuslasin lävitse kuin siten, että elimistön antaessa perään lääkeaineen siedettävyyden tulkittaisiin nousseen ja näin syyn jatkaa jo ennestäänkin kyseenalaisella linjalla.


    • Bbffgg

      Keille bentsoista vieroittaminen uskotaan? Tälle samalle porukalleko, joka niitä markkinoi? Epilepsialääkkeistä kun vieroittavat psykoosilääkkeillä ja noista edelleen bentsoilla, vieläpä ajoittain päällekkäinkin vahvoin kipulääkkein höystettynä, jotta homma hoituisi mahdollisimman monitasoisesti. Ennen kuin lääkkeitä määrätään varasuunnitelma lääkkeiden alasajoon pitäisi olla sekin valmiina, jotta potilas tietäisi, millaisesta suunnitelmallisuudesta hänen hoidossaan on kysymys.

      Lääkkeistä on mahdollista vieroittaa muutoinkin kuin keksimällä yhä hurjempia yhdistelmiä potilaan pään menoksi. Nykylääkkeistä vieroittaminen on varsin vaativa työkenttä kenen tahansa tehtäväksi. Nuoret kyselevätkin, kuinka lääkeainekuormasta voisi puhdistautua ja aloittaa vielä elämänsä uudelleen. Avuntarvitsijoita on paljon, avuntarjoajia tuskin lainkaan. Siinäpä osaaville oiva työkenttä.

      • NäZis

        Markkinarakoa olisi yksityisille markkinoillekin tässä


      • Pampulapimpulavittula

        Jepulis nyt tuli pakkovierotus ky pamit pääs loppumaan. Ei auta ku kaljaa kuskaa kaupasta ja tissutella.


    • 6v56j

      Bentsot ovat moninkerroin parempia käyttää niin pahaan mieleen (masentuneisuuteen) kuin ahdistukseenkin. Bentsot toimivat akuutista, mikä on niiden suurin etu. Lyhyessä käytössä niiden aiheuttamat terveysriskit ovat pieniä verrattuna SSRI-aineisiin ja vastaaviin tai neurolepteihin. On vaarallista promota SSRI-aineita bentsojen tilalle. Bentsodiatsepiineilla saa myös päänsä rikki, jos niitä tyhmyyttään tai tietämättömyyttään käyttää pitkäjaksoisesti. Mikään huumausaine ei tee hyvä pidemmässä käytössä.

      Kaikki fiksut ja tietoiset ihmiset suosittavat käyttämään bentsoja, jos jotain aineita välttämättä kokee tarvitsevansa elämäntuskaansa helpottaakseen. Siksi lääkäreitäkin haastateltaessa he valitsisivat selvällä erolla itsellensä bentsoja kuin SSRI-aineita ja vastaavia tai neurolepteja.

      • jkikjjh

        Älä jauha kakkaa:

        "Siksi lääkäreitäkin haastateltaessa he valitsisivat selvällä erolla itsellensä bentsoja kuin SSRI-aineita ja vastaavia tai neurolepteja."

        Minkä mukaan?

        "Bentsot ovat moninkerroin parempia käyttää niin pahaan mieleen (masentuneisuuteen)"

        Bentsodiatsepiinit voi aiheuttaa masennusta ja tunteiden lamautumista (toki joillain myös mielialalääkkeet), eikä ne usein auta masennukseen kuin lyhyen aikaa ehkä kuten muutama alkoholiannos eikä masennus ole niiden käyttökohde. Pitkäaikaiseen pahaan oloon ne ei oikein sovellu, ja aiheuttavat tällaisessa käytössä usein uusia ja pahempia ongelmia. Niiden pitkäaikainen käyttö johtaa usein toleranssin nousuun milloin tarvitaan jo usein lyhyen ajan jälkeen isompi annos jotta sama teho saavutetaan. Lopussa voi käydä niin että bentsonkäyttö on vain sen takia että niitä lopettaessa iskee kamala ahdistus/unettomuus, pahempi kuin alkujaan ja tämä sekä vieroitusoireet saa jatkamaan käyttöä vaikka kuinka ei olisi ajatellut addiktoitua. Niiden vetäminen on miltei sama kuin elämän pulmia ratkaistakseen tissuttelisi alkoholilla ja samantyyppinen "päätä pehmittävä", unen laatua huonontava, muistia, kognitiivista toimintaa ja motoriikkaa heikentävä vaikutus niissä on kuin alkoholissa. Ne hidastavat ja "jarruttavat" aivotoimintaa ja normaalia
        välittäjäaineiden toimintaa ja tuhoavat laadukasta unta. Vieroitusoireetkin voi olla runsaassa käytössä voimakasta sekavuutta ja jopa epilepsiakohtauksia.

        Pitkästä käytöstä voi jäädä pysyvää vauriota. Vieroitusoireina on litannia neurologisia, kognitiivisia, fyysisiä ja henkisiä oireita. Niiden luonne voi viedä ihmisen toimintakyvyn pitkäksi aikaa ja ne voi olla yhtä hirveitä kuin huumevieroitusoireet ikään.

        Jos niitä johonkin käyttää, on järkevin tapa hyvin kitsaasti käyttäminen paniikkikohtauksiin SATUNNAISESTI tai esim. ennen leikkausta poistamaan jännitys, estämään alkoholin suurkuluttajien kouristukset katkaisuhoidossa tai pari päivää unipillerinä jos on paha ahdistus jostain asiasta. Ongelma on että niitä määrätään joskus lepsustikin pitkäaikaiskäyttöön, riippuen lääkäristä.

        "Bentsodiatsepiineilla saa myös päänsä rikki, jos niitä tyhmyyttään tai tietämättömyyttään käyttää pitkäjaksoisesti. Mikään huumausaine ei tee hyvä pidemmässä käytössä."

        Tässä olemme samoilla linjoilla. Lääkäreitäkin on niin moneen jamaan, että osa ei informoi ja varoittele kunnolla potilasta riskeistä ja hyvin nopeasta riippuvuuspotentiaalista, joka voi syntyä jo päivien aikana, sekä muista tärkeistä asioista, jotta potilas ymmärtää riskit.

        Alun positiivinen vaikutus voi saada potilaan luulevan sen jatkuvan pitempään, vaikka tämä ei ole totta. Kun ollaan linjalla, "en voi mennä kauppaan tai hakea postia ilman lääkettä" ja vedellään niitä joka päivä, kyseessä alkaa olla riippuvuus. Ongelmiaan voi turruttaa vaikka hamaan tappiin asti, mutta ainoa kestävä terveellinen ratkaisu, on kohdata asioita ja käsitellä ne. Tietenkin eri on jos on lääkeriippuvainen bentsosta. Tällöin ongelma onkin jo moniulotteisempi lääkkeen aiheuttamista vieroitusoireista ja aivotoimintaa sotkeneista vaikutuksista johtuen.

        Bentsonkäyttäjien kannattaa aina huomioida että aina voi tulla eteen lääkäri joka ei niitä enää määrää. Usein tilalle/vieroitustuskaan kylvetään muita lääkkeitä. Bentsojen varaan ei kannata rakentaa elämäänsä.


      • Yuhk
        jkikjjh kirjoitti:

        Älä jauha kakkaa:

        "Siksi lääkäreitäkin haastateltaessa he valitsisivat selvällä erolla itsellensä bentsoja kuin SSRI-aineita ja vastaavia tai neurolepteja."

        Minkä mukaan?

        "Bentsot ovat moninkerroin parempia käyttää niin pahaan mieleen (masentuneisuuteen)"

        Bentsodiatsepiinit voi aiheuttaa masennusta ja tunteiden lamautumista (toki joillain myös mielialalääkkeet), eikä ne usein auta masennukseen kuin lyhyen aikaa ehkä kuten muutama alkoholiannos eikä masennus ole niiden käyttökohde. Pitkäaikaiseen pahaan oloon ne ei oikein sovellu, ja aiheuttavat tällaisessa käytössä usein uusia ja pahempia ongelmia. Niiden pitkäaikainen käyttö johtaa usein toleranssin nousuun milloin tarvitaan jo usein lyhyen ajan jälkeen isompi annos jotta sama teho saavutetaan. Lopussa voi käydä niin että bentsonkäyttö on vain sen takia että niitä lopettaessa iskee kamala ahdistus/unettomuus, pahempi kuin alkujaan ja tämä sekä vieroitusoireet saa jatkamaan käyttöä vaikka kuinka ei olisi ajatellut addiktoitua. Niiden vetäminen on miltei sama kuin elämän pulmia ratkaistakseen tissuttelisi alkoholilla ja samantyyppinen "päätä pehmittävä", unen laatua huonontava, muistia, kognitiivista toimintaa ja motoriikkaa heikentävä vaikutus niissä on kuin alkoholissa. Ne hidastavat ja "jarruttavat" aivotoimintaa ja normaalia
        välittäjäaineiden toimintaa ja tuhoavat laadukasta unta. Vieroitusoireetkin voi olla runsaassa käytössä voimakasta sekavuutta ja jopa epilepsiakohtauksia.

        Pitkästä käytöstä voi jäädä pysyvää vauriota. Vieroitusoireina on litannia neurologisia, kognitiivisia, fyysisiä ja henkisiä oireita. Niiden luonne voi viedä ihmisen toimintakyvyn pitkäksi aikaa ja ne voi olla yhtä hirveitä kuin huumevieroitusoireet ikään.

        Jos niitä johonkin käyttää, on järkevin tapa hyvin kitsaasti käyttäminen paniikkikohtauksiin SATUNNAISESTI tai esim. ennen leikkausta poistamaan jännitys, estämään alkoholin suurkuluttajien kouristukset katkaisuhoidossa tai pari päivää unipillerinä jos on paha ahdistus jostain asiasta. Ongelma on että niitä määrätään joskus lepsustikin pitkäaikaiskäyttöön, riippuen lääkäristä.

        "Bentsodiatsepiineilla saa myös päänsä rikki, jos niitä tyhmyyttään tai tietämättömyyttään käyttää pitkäjaksoisesti. Mikään huumausaine ei tee hyvä pidemmässä käytössä."

        Tässä olemme samoilla linjoilla. Lääkäreitäkin on niin moneen jamaan, että osa ei informoi ja varoittele kunnolla potilasta riskeistä ja hyvin nopeasta riippuvuuspotentiaalista, joka voi syntyä jo päivien aikana, sekä muista tärkeistä asioista, jotta potilas ymmärtää riskit.

        Alun positiivinen vaikutus voi saada potilaan luulevan sen jatkuvan pitempään, vaikka tämä ei ole totta. Kun ollaan linjalla, "en voi mennä kauppaan tai hakea postia ilman lääkettä" ja vedellään niitä joka päivä, kyseessä alkaa olla riippuvuus. Ongelmiaan voi turruttaa vaikka hamaan tappiin asti, mutta ainoa kestävä terveellinen ratkaisu, on kohdata asioita ja käsitellä ne. Tietenkin eri on jos on lääkeriippuvainen bentsosta. Tällöin ongelma onkin jo moniulotteisempi lääkkeen aiheuttamista vieroitusoireista ja aivotoimintaa sotkeneista vaikutuksista johtuen.

        Bentsonkäyttäjien kannattaa aina huomioida että aina voi tulla eteen lääkäri joka ei niitä enää määrää. Usein tilalle/vieroitustuskaan kylvetään muita lääkkeitä. Bentsojen varaan ei kannata rakentaa elämäänsä.

        Asia on kylläkin niinkuin edellinen kommentoija sanoi. Että älä itse jauha.
        Jotakin täytyy ahdistukseen saada apua, ei ihmistä voi / saa jättää ilman apua, ja paras apu mitä saatavilla on, on bentso. Se on se pienempi paha.
        Ahdistusta poistavaa lääkettä jolla ei ole mitään haittavaikutusta, ei ole olemassa. Mutta bentso on paras lyhytaikaisesti ja tarvittaessa otettuna.
        Esim 15 milliä opamoxia poistaa nopeasti ahdistuskohtauksen. Sen jälkeen on taas toimintakykyinen.


      • bjkkkvv

        Enkö sanonut että järkevin tapa on käyttää satunnaisesti paniikkikohtauksiin? Olenko väittänyt että bentsoja ei pitäisi määrätä? Kerroin vain niiden haitoista, kun jotkut pitää niitä niin hyvinä lääkkeinä.

        Valitettavasti niitä ei vaan aina käytetä näin vastuullisesti eri syistä johtuen. Onko syynä sitten puutteellinen info potilaalle, vastuuttoman suurien annosten määräys per päivä, se että potilaalle määrätään lääkettä useita viikkoja putkeen yms. Tiedän lukuisia tarinoita joissa ensin on kylvetty lääkkeitä avokätisesti ja hövelisti, sitten yhtäkkiä linja on muuttunut esim.lääkärin vaihtuessa ja jätetty potilas kärsimään. Toisaalta potilaallekin tulisi laittaa vastuuta: jos hän tietäen riippuvuusriskistä ottaa niitä harvase päivä jääden riippuvaiseksi ja normiannos ei enää riitä, ei tämä ole silloin täysin lääkärin vika. Toisaalta joillakin riippuvuus voi tulla jopa nopeammin, kuin pakkausselosteessa varoitellaan.

        Pitää erottaa myös bentsojen käytöstä ja vieroituksesta johtuva ahdistus joka johtuu riippuvuudesta. Bentsot ovat tässä tapauksessa pahentaneet ihmisten ahdistushäiriötä pitkällä tähtäimellä.
        Ne siis alkavat luomaan pahempaa ahdistusta ja pahentamaan alkuperäistä ongelmaa. Se että tarvii tähän vielä lisää bentsoja, tarkoittaa että tarvii riippuvuuteensa lisää lääkettä turruttamaan vieroitusoireita. Se ei ole potilaan sairautta vaan iatrogeenisesti aiheutettu tila.

        Tämänkaltaiset ongelmat kylläkin koskee myös muita psyykenlääkkeitä mutta niitä lääkärikunta määrää avokätisesti, vaikka potilaan annoksen tarve kasvaisi.


    • jjkkjb

      Toisaalta on kaksinaismoralistista viitata bentsoihin päihdyttävinä, huumaavina ja riippuvuutta aiheuttavina kamalina lääkkeinä, suurena pahana (mitä nykyään ajatellaan), ja sitten taas puhua mielialalääkkeistä, adhd-lääkkeistä ja antipsykooteista ei riippuvuutta aiheuttavina, sairautta ja kemiallista aivo-ongelmaa hoitavina lääkkeinä, jotka ei ole huumaavia aineita.

      Tuo on lääkärikunnan omaksuma käsitys oikein painottaa ettei psyykenlääkkeet kuten mielialalääkkeet aiheuta riippuvuutta. Sitä jaksetaan kyllä hokea ja sanoilla saivarrella että ei vaan tule liian negatiivinen kuva niistä.

      No, kumminkin, joka ikisestä psyykenlääkkeestä tulee vieroitusoireita. Osa voi olla hyvinkin rankkoja ja tietyllä prosenttimäärällä voi olla suuri hankaluus päästä lääkkeestä eroon jos haluaa säilyttää toimintakykynsä vaikkei suurta hyötyä lääkkeestä muuten kokisi. Kuten jollain huumeriippuvaisella on hankaluus päästä huumeesta eroon, ja pitääkseen toimintakykyään ja karttaakseen vieroitusoireita, hän jatkaa käyttöä, vaikkei tulisi yhtä hyviä viboja tai haluttua hyötyä huumeesta enää.

      • LopetaSinäkinKäyttäminen

        "Toisaalta on kaksinaismoralistista viitata bentsoihin päihdyttävinä, huumaavina ja riippuvuutta aiheuttavina kamalina lääkkeinä, suurena pahana (mitä nykyään ajatellaan), ja sitten taas puhua mielialalääkkeistä, adhd-lääkkeistä ja antipsykooteista ei riippuvuutta aiheuttavina, sairautta ja kemiallista aivo-ongelmaa hoitavina lääkkeinä, jotka ei ole huumaavia aineita."

        Miten niin? Bentsojen yleisin sivuvaikutus on euforia, joka tekee sen käytöstä miellyttävää ja useimmille halun kokea sama raukea olo uudelleen ja uudelleen. Sitten taas mitä tulee mielialalääkkeisiin, antipsykootteihin ja adhd-lääkkeisiin, niin niillä todellakin on eroja. Ne aiheuttavat riippuvuutta ja eritoten adhd-lääkkeet, koska ovat psykostimulantteihin kuuluvia lääkkeitä, joita ei saa ilman ns. huumereseptiä. Kyse on siis laillisesta amfetamiineihin kuuluvista lääkeaineista, joiden hallussapito ilman respaa on huumeiden hallussapitoon rinnastettava rikos.

        Ja tosiaan voit itse mennä tekemään töitä terveyskeskukseen ja sen jälkeen varmaan ymmärtäisit miksi lääkärit eivät niitä lääkkeitä niin helposti määrää. Itse elän Helsingissä alueella, jonka terveysasemalla vierailu on joka kerta melko värikäs. Sekä henkilökunta, että asiakkaat alkavat olemaan lopen kyllästyneitä riehuviin sekakäyttäjiin. Lapsille noi terveyskeskukset ovat nykyään pelottavia paikkoja ihan muista kuin lääkärikammoon viittaavista syistä.


      • Jkklkkjbjj

        Kaikkien psyykenlääkkeiden vaikutusmekanismi on jollaintavalla huumata ihminen muuttamalla aivojen kemiallista toimintaa pilleri pilleriltä, eikä ne korjaa kenenkään aivojen biologista vikaa mitä usein väitetään vaan ne pikemminkin aiheuttaa kemiallisen epätasapainon mikä ilmenee lopettaessa viekkareina, niiden pitkäaikaisesta käytöstä voi olla enempi harmia kuin hyötyä, niiden annoskoon tarve voi kasvaa kun entinen annos ei enää auta (ei siis vaan bentsojen), niiden teho voi loppua ja vaikutus muuttua negatiiviseksi, niistä voi tulla riippuvuutta ja pirullisia vieroitusoireita kuten huumeista ikään ja niistä voi jollakin olla hankaluutta vieroittautua.

        Eli se kun bentsoja juuri haukutaan ja demonisoidaan (jolle on syynsä!), ei nähdä, että samat ongelmat voi koskea täysin myös muita lääkkeitä ainakin lievemmässä muodossa! Ehkä bentsoissa nämä ongelmat ovat erityisen suuria ja negatiiviset vaikutukset, riippuvuus ja viekkarit iskee muita psyykenlääkkeitä nopeammin ja voimakkaammin. Olen kanssasi täysin samaa mieltä bentsojen ongelmista.

        Myös SSRI-lääkkeet voi viedä käyttäjänsä euforiaan, mutta tämä nähdään ikäänkuin piilevänä kaksisuuntaisena. Myös muiden psyykenlääkkeiden ja alkoholin yhteisnauttimisella voi olla hyvinkin arvaamattomia seurauksia heidän käytökseensä, riippuen ihmisestä.

        Moni huumeidenkäyttäjä, esim stimulantti, voi alussa pienillä annoksilla kokea voivansa paremmin ja toimivansa paremmin. Mutta pitempään käyttäessä negatiiviset vaikutukset alkaa tuntua. Samaten kuin psyykenlääkkeenkäyttäjä voi alussa kehua lääkkeensä maasta taivaisiin, mutta voivat olla täysin toista mieltä myöhemmin.


    • Bentsot_turvallisia

      Bentsot ovat paljon, todella paljon turvallisempia lääkkeitä kuin SSRI lääkkeet, puhumattakaan venlaflaksiinista. Bentsoilla vaan on se ongelma, että niiden patentit ovat ohi. Sen huomaa hinnasta. Halpoja. Ja sen huomaa tietysti myös propagandasta: bentsoja demonisoidaan, SRRI -lääkeitä hehkutetaan, lääkäreiden toimesta. Kukaan ei voi välttyä miettimästä sitä, miksi halpoja lääkkeitä demonisoidaan ja uusia, paljon kalliimpia, paljon vaarallisempia lääkeitä hehkutetaan.

      Lääkärit eivät tiedä mitään haittatilastoista, eivät tiedä mitään lääkekuolemista. Bentsoilla yksin ei yhtään kuolemaa. SRRI lääkkeillä monta. Tilastot saa Fimeasta.

      Bentsojen ainoa ongelma on toleranssin nousu. Tätä pitää tarkkailla, jos syö bentsoja.

      • bbkkjjj

        Esimerkiksi Citalopram SSRI-lääke ei paljon maksa. Suurin osa masennuslääkkeiden patenteista on vanhentunut ja niitä myydään halvempina rinnakkaisvalmisteina. En usko tähän teoriaasi lääkkeiden "hintasalaliitosta" tässä yhteydessä. Ehkä voit olla oikeassa että lääkeyhtiöt yrittävät promota markkinoille uusia, kalliimpia lääkkeitä, jotka ei tehokkuudessa ylitä aina edellisten tehoa tai ole niin turvallisia kuin väitetään. Ehkäpä uudempienkin lääkkeiden määräämisessä ollaan kriittisempiä tulevaisuudessa, kuten bentsojen kohdalla, joihin suhtauduttiin menneisyydessä paljon positiivisemmin kuin nykyään, kunnes haittoja tuli selville.

        Pitää myös erottaa, mihin käytetään lääkettä. Hyvin satunnaisiin paniikkikohtauksiin tai ahdistukseen bentso voi olla jopa fiksumpi idea. Jos taas on kyse masennusahdistusoireilusta ihmisellä joka on riippuvuuksille altis, ja oireilu on kestänyt pitkään ja on päivittäistä, bentso tuskin on paras idea. Jos henkilöllä on unettomuus johon tarvii pitkäkestoista lääkehoitoa, bentsoa järkevämpiä lääkkeitä löytyy. Bentsot kun ovat aika huonoksi unen laadulle, erityisesti palauttavalle syvälle unelle.

        Joissain tapauksissa jotkut ihmiset voivat käyttää säännöllisesti bentsoa pitkään samalla annoksella, ilman kummempia ongelmia, ja osa voi jopa lopettaa ne suht ongelmitta, mutta on myös olemassa todella vaikeita lopetusongelmia sekä toleranssin että ahdistuksen voimakasta nousua sekä lääkkeen takia pilalle menneitä elämiä. On myös hyvä kysymys kuinka paljon tosiasiallisesti nämä pitkäaikaiskäyttäjät edes hyötyvät lääkkeestä jos lääke itsessäänkin, sen vieroitus- ja sivuoireet voi aiheuttaa niitä oireita (kuten ahdistus), mitä sen pitäisi hoitaa. Jos lääke on lyhytvaikutteinen, säännöllinen käyttäjä voi olla jatkuvissa vieroitusoireissa annosten välillä.

        Bentsot ei välttämättä suoraan yleensä tapa ketään, mutta kyllä niilläkin joitain reittejä yhteyksiä kuolemantapauksiin on. Äkkivieroitus voi aiheuttaa jopa kuoleman, yliannostukset esim. alkoholin tai keskushermostoa lamaavien lääkkeiden yhteydessä voi aiheuttaa kuoleman, bentsoilla voi olla yhteys kasvaneeseen itsemurhariskiin.. Bentson käytöllä voi olla myös yhteys liikenneonnettomuusriskin kasvuun ja vanhuksilla kaatumistapaturmiin. Bentsot voi viedä tarkkaavaisuutta, tehdä ihmisestä väsyneen ja tämä voi vaikuttaa esim. skarppiuteen työtehtävissä.

        Usko pois, bentsojen demonisoinnille on myös hyviä syitä.


      • Hakke890
        bbkkjjj kirjoitti:

        Esimerkiksi Citalopram SSRI-lääke ei paljon maksa. Suurin osa masennuslääkkeiden patenteista on vanhentunut ja niitä myydään halvempina rinnakkaisvalmisteina. En usko tähän teoriaasi lääkkeiden "hintasalaliitosta" tässä yhteydessä. Ehkä voit olla oikeassa että lääkeyhtiöt yrittävät promota markkinoille uusia, kalliimpia lääkkeitä, jotka ei tehokkuudessa ylitä aina edellisten tehoa tai ole niin turvallisia kuin väitetään. Ehkäpä uudempienkin lääkkeiden määräämisessä ollaan kriittisempiä tulevaisuudessa, kuten bentsojen kohdalla, joihin suhtauduttiin menneisyydessä paljon positiivisemmin kuin nykyään, kunnes haittoja tuli selville.

        Pitää myös erottaa, mihin käytetään lääkettä. Hyvin satunnaisiin paniikkikohtauksiin tai ahdistukseen bentso voi olla jopa fiksumpi idea. Jos taas on kyse masennusahdistusoireilusta ihmisellä joka on riippuvuuksille altis, ja oireilu on kestänyt pitkään ja on päivittäistä, bentso tuskin on paras idea. Jos henkilöllä on unettomuus johon tarvii pitkäkestoista lääkehoitoa, bentsoa järkevämpiä lääkkeitä löytyy. Bentsot kun ovat aika huonoksi unen laadulle, erityisesti palauttavalle syvälle unelle.

        Joissain tapauksissa jotkut ihmiset voivat käyttää säännöllisesti bentsoa pitkään samalla annoksella, ilman kummempia ongelmia, ja osa voi jopa lopettaa ne suht ongelmitta, mutta on myös olemassa todella vaikeita lopetusongelmia sekä toleranssin että ahdistuksen voimakasta nousua sekä lääkkeen takia pilalle menneitä elämiä. On myös hyvä kysymys kuinka paljon tosiasiallisesti nämä pitkäaikaiskäyttäjät edes hyötyvät lääkkeestä jos lääke itsessäänkin, sen vieroitus- ja sivuoireet voi aiheuttaa niitä oireita (kuten ahdistus), mitä sen pitäisi hoitaa. Jos lääke on lyhytvaikutteinen, säännöllinen käyttäjä voi olla jatkuvissa vieroitusoireissa annosten välillä.

        Bentsot ei välttämättä suoraan yleensä tapa ketään, mutta kyllä niilläkin joitain reittejä yhteyksiä kuolemantapauksiin on. Äkkivieroitus voi aiheuttaa jopa kuoleman, yliannostukset esim. alkoholin tai keskushermostoa lamaavien lääkkeiden yhteydessä voi aiheuttaa kuoleman, bentsoilla voi olla yhteys kasvaneeseen itsemurhariskiin.. Bentson käytöllä voi olla myös yhteys liikenneonnettomuusriskin kasvuun ja vanhuksilla kaatumistapaturmiin. Bentsot voi viedä tarkkaavaisuutta, tehdä ihmisestä väsyneen ja tämä voi vaikuttaa esim. skarppiuteen työtehtävissä.

        Usko pois, bentsojen demonisoinnille on myös hyviä syitä.

        Minkään huumeen demonisoinnille ei ole hyviä syitä. Demonisointi terminä jo viittaa siihen, että pyritään tekemään jostain asiasta paha. Kysymys kuuluu miksi?

        Mitä tulee hinta-asioihin, bentsoja nimen omaan demonisoitiin sen vuoksi, että niiden patentit umpeutuivat ja hinnat täten laskivat. Patentoituja SSRI-aineita oltiin tuomassa niiden tilalle, joten kyseiset aineet esiteltiin ihmisille klassikkomantralla "turvallinen ja tehokas" ja verratttin bentsoihin "vaarallinen ja tehoton." Sama mantra toistuu jokaisen uuden tuotelanseerauksen kohdalla. Ei tämä ole mikään uskonasia. Se on osa historiaa, ja tulevaisuutta myös. SSRI-aineiden patenttien rauetessa tilalle on aina pyritty tuomaan uusi SSRI-luokan aine tai vastaava ja sama myyntimatra on toistettu tosin nyt muodossa "entistä tehokkaampi" mitä ikinä tehokkuudella tarkoitetaankaan. Nyt, kun SSRI-aineiden patentit ovat pitkälti rauenneet tilalle pyritään markkinoimaan neurolepteja, joissa osassa on vielä patentti voimassa. Kun ne ovat ehtyneet, myydään sama roska injektiomuodossa uuden patentin suojassa ja niin edelleen ja niin edelleen. Bentsojen käytön seuraamukset olivat tiedossa jo ennen markkinoille tuloaan. Samoin SSRI-aineiden.

        Bentsodiatsepiinit ovat huumeita ihan siinä missä SSRI-aineetkin. Se kumpi aine vai jokin ihan muu aine on kullekin yksilölle mieluisa on jokaisen omista mieltymyksistä kiinni. Aineet eivät korjaa aivoissa mitään vajeita tai muita hammaspeikkotarinoiden tasoisia ongelmia vaan ainoastaan muuttavat ihmiset tietoisuudentilaa muuttamalla aivotoimintoja epänormaaliin suuntaan. Toisen mielestä bentso on kivempi vaikutuksiltaan, kun masentaa, toisen mielestä kannabis, kolmannen SSRI-aine ja neljännen alkoholi. Eri tilanteissa oma mieltymys voi olla erilainen. Kukin on yhtä oikeassa.


    • bentsot_turvallisia

      Haittatilastot kertovat selvää kieltä: bentsot ovat hyvin turvallisia lääkkeitä. Sen sijaan SSRI lääkkeet eivät ole turvallisia. Niihin kuolee Suomessakin vuosittain ihmisiä ja niin, että SSRI on ainoa lääke.

      Jos lääkettä A ottaa vaikkapa ison alkoholimäärän kanssa, ei mitenkään voi sanoa, että haitan aiheutti lääke A. Sinänsä vaikutuksen potentoituminen alkoholin kanssa on huomioitava seikka. Mutta onhan tietysti antibioottejakin, jotka aiheuttavat ristikkäisvaikutuksia alkoholin kanssa. Jostakin syystä niitä antibiootteja ei demonisoida.

      Kun joku lääke on demonisoitu, edellisen kirjoittajan kuvailemalla tavalla, niin kyseisen lääkkeen mainetta on vaikea saada takaisin. Bentsot demonisoitiin SSRI lääkkeiden tieltä. SSRI lääkkeiden haittoja on ilmennyt nyt niin paljon, että monet eivät halua niitä. SSRi lääkkeiden toleranssin nousu on myös tosiasia, samoin vieroitusoireet.

      Asiaa ei paranna se, että uusien tutkimusten, ihan oikeiden isojen tieteellisten tutkimusten mukaan SSRI lääkkeiden teho on hyvin heikko suurimpaan osaan masennuksia. Niillä ei vissiin ole osoitettu olevan tehoa ylipäänsä muuhun kuin vaikeaan masennukseen. Hyvä että edes siihen. Kuinka paljon SSRI lääkkeisiin on kuollut henkilöitä, joilla oli lievä tai keskivaikea masennus? Jotka saivat siihen lääkettä, joka ei edes auta kyseiseen vaivaan, mutta johon he kuolivat?

      Tämä neuroleptien käyttöaiheen laajeneminen on mielenkiintoinen seikka. Käyttöaihe on laajentunut kaikenlaiseen, ihan viime vuosina. Nukahtamislääkkeinä niitä käytetään nyt ihan tavanomaisesti, terveyskeskuksesta saatuna. Ovatko nyt ihan oikeasti neuroleptit turvallisempi nukahtamislääke kuin bentsot? Näyttäkääpä minulle tilastot.

      Edelliselle kirjoittajalle kuitenkin sellainen huomio, että bentso ei sentään ole huume, eikä huumausaine. Huumeille on ihan omat määritelmät, eikä bentso kuulu niihin.

      • huumeitaneon

      • javielä

        Voisitte enemmän laittaa lähteitä väitteilenne, ei haitta vaikka olisi englanniksi, itse ainakin mielenkiinnosta luen. Turha paskapostaaminen tyhjästä on taaseen turhaa, kuka voi sanoa että mikä lääke voi tehdä mitä vaan ilman lähteitä... turhaa pelon lietsontaa myös niitä ihmisiä kohtaan jotka vain lukevat avun tarpeessa tätä palstaa.


      • EiEnääIkinä
        javielä kirjoitti:

        Voisitte enemmän laittaa lähteitä väitteilenne, ei haitta vaikka olisi englanniksi, itse ainakin mielenkiinnosta luen. Turha paskapostaaminen tyhjästä on taaseen turhaa, kuka voi sanoa että mikä lääke voi tehdä mitä vaan ilman lähteitä... turhaa pelon lietsontaa myös niitä ihmisiä kohtaan jotka vain lukevat avun tarpeessa tätä palstaa.

        http://www.benzo.org.uk/votsymp.htm

        Siinä vähän viekkareista. Lue vaa samalla koko sivusto. Sama Järvenpään sosiaalisairaalan vieroitusohjelma pdf on varmasti tuttu? Löytyy kans netistä kunhan vähän haet.

        Ei todellakaan ole turhaa "pelotella" bentsojen vaaroista. Epätoivoiset/avun tarpeessa olevat ihmiset tulevat todellakin epätoivoisiksi kunhan ovat vuosia rouskuttaneet lääkkeitään. Kuin huomaamatta ovat jatkuvasti lääkärin pakeilla ties mistä vaivoista. On epämääräisiä kiputiloja, aina vaan pahenevia ahdistuskohtauksia/pelkotiloja, pahenevia masennuskausia, psyykkisten kykyjen madaltumista, uusia mielenterveysdiagnooseja, alkoholismia jne.


      • BentsotItsensäKusetusta

        Vai että ei voi huumeeksi luokitella? Muuten vaan sillä on huumausaineille tyypillisiä vaikutuksia ihan siinä missä alkoholilla ja opioideilla/opiaateilla. Mikä erottaa lääkkeen huumeesta on sen käyttötarkoitus. En kylläkään näe mitään perusteluja bentsoihin kuuluvien lääkinnälliselle päivittäiskäytölle, ellei kyseessä sitten ole jokin todella painava syy. Hyvin moni bentsojen päivittäiskäyttäjä ei valitettavasti olisi alunperinkään tarvinnut koko lääkettä. Hyvin pieni prosentti käyttäjistä syö lääkettä todella painavista syistä.


      • MissäSunPääOn

        Jos joku ihan nimimerkkiään myöten väittää bentsojen olevan turvallisia käyttää, notkuu hän itse terveysaseman käytävillä uuden lääkerespan toivossa tai sitten on pää niin syvällä perseessä, ettei mitään.

        On siis sekä tutkimuksia, että kyseiseen lääkeaineryhmään kuuluvia lääkkeitä käyttäviä tyyppejä räyhäämässä milloin missäkin, että kyllä näyttöä löytyy noiden lääkeaineiden käytön vaaroista.

        Jos bentsot ei suoranaisesti tapa, niin ovat kyllä portti sekakäyttöön, joka tappaa ennemmin tai myöhemmin; käyttäjänsä tai käyttäjän uhrin. Kuolintavat ovat mitä moninaisemmat. Väkivaltarikollisten verestä löytyy aika useasti jäämiä pameista.


    • EiEnääIkinä

      Jep. Kunnon nistit narisee kun masennukseen tai ahdistukseen ei kirjoitettukaan pameja vaan jotain muuta. On totta, että mm. ssri-lääkkeet ovat lääkkeitä, joiden aloittamista olisi syytä harkita tarkkaan, koska ihan ryhmäliikunnalla tai liikunnalla (säännöllisellä) on vähintääkin yhtä hyvät tai siis jopa paremmat vaikutukset mielenterveyteen. Lisäksi markkinoille tulevat, aina vaan paremmat masennuslääkkeet mainospuheineen on jotain todella karmivaa. Vielä karmivampaa on lääkäreiden halu testauttaa lääkkeitä potilaillaan vaikka eivät edes itse täysin ymmärrä mitä potilaalle määräävät. Kun edelleenkään masentuneen ihmisen aivoista ei oteta mitään luotettavia testejä, mistä näkisi minkäkin välittäjäaineen pitäisuuksia.

      Mutta bentsot ne sitten taas lamaavat välittäjäaineiden toimintaa ja vuosien käytön jälkeen alkavat hiljalleen kääntymään käyttäjäänsä vastaan. Vievät lopulta järjen päästä ja aiheuttavat mitä ihmeellisempiä sivuvaikutuksia. Rasvaliukoisena kerääntyy elimistöön ja pitoisuudet elimistössä kasvavat jatkuvasti. Tämä voikin alkaa aiheuttamaan mm. vieroitusoireita, jonka seurauksena käyttömääriä pitää alkaa nostamaan. Se alkaa kyllä menemään ihan itsestään siihen, että huomaamatta nappailee pillereitä vaikka niihin ei edes olisi tarvetta. Jos vielä on tapana edes pienintäkään taipumusta alkoholin käyttöön, niin ne aiheuttavat gaba-agonisteina himoa toisiinsa ja lopulta sekakäyttöä; tahallista tai tahatonta.

      Niin monen elämä on kussut noiden bentsojen kanssa, että kannattaa ihan oikeasti miettiä niiden syömistä. Nyt vasta ymmärrän, miksi tuoteselosteessa "euforia" mainitaan haittavaikutuksena. En kyllä ymmärrä, miksi kukaan lopulta haluaisi ahdistuksensa vaihtaa keinotekoiseen hyvään oloon kun tietää silläkin olevan oma hintansa. Lopulta lääkkeiden käyttäjät eivät siedä edes normaalia ahdistusta ja pelkäävät ihan kohtuuttomasti erossa olemista lääkkeistään. Jo pelkkä ajatus niiden loppumisesta tekee jengiä skitsoiksi.

      • Kklkbvhhh

        "Haittatilastot kertovat selvää kieltä: bentsot ovat hyvin turvallisia lääkkeitä." Tilastoja kiitos näkyville!

        Se että joku ei tapa, ei tarkoita etteikö se voisi silti vahingoittaa, tuhota elämänlaatua, viedä muistia ja alentaa kognitiivisia kykyjä (tutkitusti), tehdä aggressiiviseksi tai muuten vaikuttaa psyykkeeseen haitallisella tavalla, aiheuttaa riippuvuutta, pitkäaikaiskäytössä masennusta, sekä aiheuttaa hirveitä vieroitusoireita. Tässä vain muutama seuraus mitä näistä "turvallisista" lääkkeistä voi olla!

        Bentsot eivät ole turvallisia lääkkeitä. Erityisesti jos niitä ei käytä paketin suosituksen mukaan eli vain lyhytkestoisesti kun kyse on yhtäjaksoisesta käytöstä, mikä tarkoittaa max. viikkoja. Tuskin sinne syyttäsuotta on laitettu käyttösuositus, kauanko lääkettä on tarkoitus käyttää. Kyllä se ihan tutkimusten mukaan sinne on laitettu. Jostain kumman syystä niitä silti ei määrätä aina näin ja ihmiset päätyy bentsohelvettiin ja vieroitusoireita potemaan.

        Ei se ole aina välttämättä lääkkeenkään, vaan vastuuttoman tai tietämättömän lääkärin tai höveliäästi lääkettä napsivan potilaan, jota ei aina kylläkään ole riskeistä infottu.

        Kyllä. Bentsoille voi olla käyttökohteensa, mutta niiden kanssa pitää olla hyvin varovainen. Niistä puhuminen turvallisina lääkkeinä antaa niistä väärän kuvan.

        Nukahtamislääkkeenä niiden erototen säännöllinen käyttö ei ole suositeltavaa, koska ne heikentää ja supistaa syvää unta, jona aikana aivot mm puhdistaa kuona-aineita ja syvän unen jaksolla on lukuisia vaikutuksia terveyteen. Ne myös voi pahentaa unettomuutta, kun heikentävät mm.melatoniinintuotantoa. Bentsouni ei ole hyvää unta ja voi olla katkonaista ja pinnallista. Histamiinivaikutukseen pohjautuvissa lääkkeissä ei ole näitä vaikutuksia, vaikka unettomuuden lääkkeetön hoito onkin suositeltavinta ja siihen suuntaan hoitosuosituksetkin suosittelee. Nykyään nukahtamislääkkeitä ja bentsoja määrätäänkin hyvin paljon nihkeämmin kuin ennen.

        Siitä olen samaa mieltä, että SSRI-lääkkeeissä on paljon enemmän riskejä, mitä niistä yleisesti puhutaan tai missä sävyssä lääkärit niistä potilaalle puhuu. Mutta on hölmöä sanoa että SSRI-lääkkeet on vaarallisia ja bentsot turvallisia.


    • NäinSeMeneeJo

      No huumesivustot on täynnä tyyppejä, jotka eivät siedä mitään kritiikkiä, jota kohdistetaan heidän nauttimiinsa substansseihin. Kertoillaan mitä omituisempia syitä, miksi pitää käyttää bentsoja lääkkeenä. Uusin taitaa olla nyt joku "erityisherkkyys".

      Alunperinhän nämä käyttäjät on vuosia aikaisemmin sekoilleet deelien ja ties minkä kanssa, jotka siis myöskään eivät ole haitallisia. Sit alkaa pää lahoilemaan, poltetaan vähän jointteja ja juodaan kaljaa kunnes alkaa skitsottamaan. Sitten tuleekin jotain epämääräisiä oireita kuten "sähköistä oloa" tai "ärsykkeille yliherkistymistä". Siinä jossain välissä onkin diagnosoitu joku ylivilkkaus, johon vedetään amfetamiineihin kuuluvia lääkeaineita... menee yöunet. Sitten aletaankin syömään siihen jotain rauhoittavia ja lopulta ne rauhoittavat onkin johonkin "herkistymisiin" tarkoitettuja. Siinä sitten onkin bentsot taustalla ja samalla kiskotaan lopulta vähän kaikkea. Aamulla menee viiva tai pari murskattuja lääkkeitä (stimuja), sit juodaan pari kaljaa, pajautellaan ja popsitaan hieman pamia kun tulikin niin levoton olo. Sitten taas vierottaudutaan deeleillä noista kaikista ja sama homma uusiksi.

      Toi oli tahalleen kärjistetty juttu, mut kaava tässä itselleen valehtelussa on lähestulkoon tuollainen näiden ihmisten kohdalla, jotka vähättelevät millon minkäkin substanssin olevan vaarattomia.

    • Bentso.nyt.ei.ole.huume

      Siis oikeasti eikö tällä palstalla tiedetä, mikä on huumausaine ja mikä on lääkkeenä käytetty huumausaine? Linkki listaan, jossa kylläkin vain aineen kemiallinen koostumus, eli kemiaa pitää vähän osata. Mitään bentsoja sieltä ei löydy. Edes alkeelliset tiedot pitäisi olla ennen kuin höyryää jotakin paikkaansa pitämätöntä:

      http://finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2008/20080543

      • peDerr

        On typerää jaaritella onko bentso huume vai ei.


      • Ihmejaaritteluatosiaan

        Lueppa linkistäsi Liite II, lista IV. Siellähän on pitkä lista bentsodiatsepiineja...

        "Psykotrooppisia aineita koskevan yleissopimuksen lista IV

        Allobarbitaali (5,5-diallyylibarbituurihappo)

        Alpratsolaami (8-kloori-1-metyyli-6-fenyyli-4H-s-triatsolo[4,3-a][1,4]bentsodiatsepiini)

        Amfepramoni (2-(dietyyliamino)propiofenoni)

        Aminoreksi (2-amino-5-fenyyli-2-oksatsoliini)

        Barbitaali (5,5-dietyylibarbituurihappo)

        Bentsfetamiini (N-bentsyyli-N,α-dimetyylifenetyyliamiini)

        Bromatsepaami (7-bromi-1,3-dihydro-5-(2-pyridyyli)-2H-1,4-bentsodiatsepin-2-oni)

        Brotitsolaami (2-bromi-4-(o-kloorifenyyli)-9-metyyli-6H-tieno[3,2-f]-s-triatsolo[4,3-a][1,4]diatsepiini)

        Butobarbitaali (5-butyyli-5-etyylibarbituurihappo)

        Deloratsepaami (7-kloori-5-(o-kloorifenyyli)-1,3-dihydro-2H-1,4-bentsodiatsepin-2-oni)

        Diatsepaami (7-kloori-1,3-dihydro-1-metyyli-5-fenyyli-2H-1,4-bentsodiatsepin-2-oni)

        Estatsolaami (8-kloori-6-fenyyli-4H-s-triatsolo[4,3-a][1,4]-bentsodiatsepiini)

        Etilamfetamiini, etyyliamfetamiini (N-etyyli-α-metyylifenetyyliamiini)

        Etinamaatti (1-etynyylisykloheksanolikarbamaatti)

        Etklorvynoli (1-kloori-3-etyyli-1-penten-4-yn-3-oli)

        Etyyliloflatsepaatti (etyyli-7-kloori-5-(o-fluorifenyyli)- 2,3-dihydro-2-okso-1H-1,4-bentsodiatsepiini-3-karboksylaatti)

        Fenatsepaami (7-bromi-5-(2-kloorifenyyli)-1,3-dihydro-2H-1,4-bentsodiatsepin-2-oni)"

        Yms.

        Bentsot ovat huumeita, niiden laittomasta hallussapidosta saa rangaistuksen huumausaineden laittomasta hallussapidosta, eikä lääkkeaine rikkomusta.
        Käy kysymässä asiaa vaikka lakitoimistosta taikka poliisilta, en jaksa tapella asiasta enempää.


      • VieroitukseenMars

        Sanojan vielä, että kannabiskaan ei ole huume vaan pyhä yrtti niin repeän nauramaan. Että te nistit sitten olette henkisesti sitä äidin tissiä vailla. Maailma on niin paha ja pelottava paikka, että selitellään mustakin valkoiseksi kunhan vaan saadaan pää sekaisin.


      • harhaluuloa

        Lääkärin määräämiä lääkkeitä käyttävät ihmiset eivät ole "nistejä". Ei ohjeen mukaisesti käytetyillä bentsoilla saa päätä sekaisin, yksi olutpullokin on päihdyttävämpi.


      • JoopaTaasJoo

        Zöpönnöpön nyt! Lääkärit määräävät lääkkeitä myös väärinkäyttäjille mm. niistä vierottautiville ihmisille, jotka rumasti sanottuna ovat "nistejä". Ja toi olutpulloläppä on taas tota helkkarin paskaa, jota te jaksatte jauhaa. Ohjeenmukaisesti kun niitä bentsoja vedellän pahimmillaan 1-3kpl päivässä. Takuulla pätkii lähimuisti enemmän kuin jostain satunnaisesta olutpullosta.

        Pahimmillaanhan näitä "alkoholi on vaarallisempaa" läppää heittää juuri hc nistit, jotka pitää keppanaa jatkuvasti toisessa lapasessaan. Andy Mccoy on tehnyt itsestään pellen morkkaamalla alkoholia maailman pahimmaksi päihteeksi, vaikka herra on metadonihoitojensa ohella tunnettu päivittäinen tissuttelija.


      • huujjh

        Säännöllistä bentsonkäyttäjää kohdellaan kuin nistiä terveydenhuollossa, vaikka niihin koukuttanut diileri olisi lääkäri ja kuinka olisi syöty lääkärin ohjeen mukaan. Kolme pilleriä päivässä, aivot 24/7 bentsolla kyllästettynä - tahdilla kun mennään niin riippuvuus on kova nopealla tahdilla. Bentsoriippuvuus ei katso luokkaa, eikä koulutustasoa. Siihen jamaan on repsahtanut niin koulutetut ja hyvin pärjänneet kuin Pena,jonka päivän tärkein tavoite ja sisältö on kaljanosto lähikaupasta. Moni saattaa luulla, että kun ne lääkäri määrää niin eihän niihin koukutu, eikä ne ole vaarallisia, mutta totuuden tullessa ilmi saattaa luottamus lääkäriin olla huonompaa.

        Bentsoihin suhtaudutaan eri tavoin kuin muihin pillereihin. Useissa terveydenhuollon paikoissa on kyltit että niissä mestoissa ei määrätä pkv-lääkkeitä. Niihin suhtaudutaan kuin huumeisiin.

        Bentsonkäyttäjät voidaan myös laittaa huumetesteihin lääkärien toimesta. Kun on kyseessä benzon vakiokäyttäjä, on aina potentiaalinen narkki. Ehkä tähän yhtenä syynä on se että, bentsoja käytetään yleisesti narkkipiireissä.

        Kun menee sanomaan, että haluaisi uusia masennuslääkereseptinsä, lääkäri napsuttelee reseptinuusintaa heti. Kun menee eritoten uudelle lääkärille sanomaan, että uusisin Diapam-reseptini, lääkärin naama menee mutruun ja hänen kasvoiltaan voi lukea ajatuksen : "mikäs narkki tämä on"

        Jotkut hömelöt laitetaan äkkirykäisyvieroituksiin bentsoista ja sitten vasta olo voikin olla veikeä. Ei siis se jo, että lääkkeitä on määrätty miten sattuu suosituksia vastaan liian kauan, mutta päälle vieroitetaan miten sattuu vieden ihminen vieroitushelvettiin. Jos siis on bentsoriippuvaiseksi tehty lääkärin toimesta, hidasta ja inhimillistä vieroitusta tulee saada, ja voi vaatia.


      • Villa5524q

        Vetoat lakitekstiin, eli lakikäsitteisiin, et kemialliseen luonteeseen. Sekoitat kaksi asiaa toisiinsa. Bentsodiatsepiini on huumaava aine eli huumausaine. Se mitä lakipuolella pidetään huumeena ja mitä päihteenä tai mitä lääkkeenä on eri asia.

        Lakitekstissähän päidehän on laillinen huumausaine. Huume on laiton huumausaine.


      • Villa5524q
        harhaluuloa kirjoitti:

        Lääkärin määräämiä lääkkeitä käyttävät ihmiset eivät ole "nistejä". Ei ohjeen mukaisesti käytetyillä bentsoilla saa päätä sekaisin, yksi olutpullokin on päihdyttävämpi.

        Riippuu mitä tarkoitat "saada pää sekaisin." Ko. aineiden tarkoitus on muuttaa itsetietoisuuden tasoa ja sekoittaa normaalia aivotoimintaa. Siihen niiden vaikutus juuri perustuu. Toisten kutsuminen nisteiksi tehdään usein herjaustarkoituksessa mikä taas on huonoa käytöstä riippumatta siitä onko käytetty huumausaine laillinen vai laiton.


      • Villa5524q
        VieroitukseenMars kirjoitti:

        Sanojan vielä, että kannabiskaan ei ole huume vaan pyhä yrtti niin repeän nauramaan. Että te nistit sitten olette henkisesti sitä äidin tissiä vailla. Maailma on niin paha ja pelottava paikka, että selitellään mustakin valkoiseksi kunhan vaan saadaan pää sekaisin.

        Sinä taasen tunnut olevan sekaisin ihan ilman huumeitakin.


    • psyyke-eläkeläinen

      Mää jouruin vierotuksee.Kaikk bentsot pois.
      Sitte määrrättii ketipinor lääkitys 500mg/päivä.

      • kar776655

        Bentsot on porttilääke. Kuvitteellinen tarina, mikä voisi hyvinkin olla totta: Henkilö alkaa käyttää bentsoa ja kun ei määrätä enempää niitä, iskee helvetilliset uniongelmat tai ahdistus vieroitusoireena, ja henkilö valvoo öitä. Henkilö alkaa joko itselääkitä itseään alkoholilla, soitella Penalta muutaman pillerin tai kävelee lääkäriin, jossa hänelle annetaan antidepressantti- tai neuroleptiresepti. Jotkut kävelee suoraan sairaalaan, jos olo vieroituksessa on kamala ja sieltä lähtevät muutaman lääkkeen kanssa pois näyttäen zompilta.


    • Luomu-uneton

      Olen käyttänyt z-lääkkeitä päivittäiskäytössä 20 vuotta ja muita bentsoja satunnaisesti 30 vuotta. Olen samaa mieltä vieroitusoireista, ne ovat ihan mahdottomia.
      Muut haittavaikutukset sen sijaan ovat melkein olemattomia. Uni on kohtalaisen hyvälaatuista, pää ja jalat toimivat, en ole sekakäyttäjä, en viihdekäytä lääkkeitä (tai mitään muutakaan), käyn säännöllisessä kokopäivätyössä. Henkilökohtaisesti käytän mieluummin lääkkeitä, kuin pötkötän sairauslomalla vieroitusoireita tai loputonta unettomuutta ja ahdistusta potien.

    • Osaan.fimean

      Räällä kirjoittaa paljon tahallisesti harhaanjohtavia henkilöitä. Liekö yhteys SSRI-lääkkeiden hehkuttamiseen?

      Tässä nyt kuitenkin Fimean lista PKV - lääkkeistä (joihin bentsot kuuluvat) ja huumausaineista. Ja luulisi että nyt lopullisesti voi haudata virheellisen väitteen että bentsot olisivat huumausaineita. Eivät_ole. Ovat PKV-lääkkeitä, mutta ei huumausaineita. Tässä Fimea:

      http://www.fimea.fi/documents/160140/762468/16975_PKV_ja_huumausaineet_FINAL_050609.pdf/b9651219-cd45-431d-bafe-bf38d8b47934

      • VierottauduOletKoukussa

        Jos osaat lukea, niin eipä tuolla kukaan ole ssri-lääkkeitä hehkuttanut. Nistille nyt vaan on kova pala jo ajatustasolla se, että jotkut veisivät hänen rauhoittavat. Ihan tyypillistä toi ajattelu oli itelläkin kun en voinut elää ilman noita nappeja. Sellaset 10 vuotta noita onkin tullut popsittua ja nyt ollut kuivilla pari kk. Paremmin menee, mutta vieläkin aivot taistelee sitä vastaan, että elämää pitäisi jatkaa ilman lääkkeitä. Ei ole ikinä ahdistus ollut tämmöistä ennen lääkkeiden käyttöönottoa.


      • Luomu-uneton

        Anteeksi, mutta ei ole mitään takeita siitä, että "kuivilla" olo johtaa mihinkään parempaan elämään. Ahdistus, masennus, unettomuus tms. joita varten ehkä aloitit lääkkeiden syömisen alun perin, eivät välttämättä katoa. Itse sain elämäni järjestykseen vasta silloin, kun aloitin säännöllisen z-lääkkeiden käytön. En halua lannistaa, moni on päässyt lääkkeistä eroonkin. Omat kokemukseni lääkevieroituksesta ovat toistaiseksi huonoja.


      • jkkkkb

        "Ahdistus, masennus, unettomuus tms. joita varten ehkä aloitit lääkkeiden syömisen alun perin, eivät välttämättä katoa." Niin ja nuo ed. mainitut oireet voivat pahentua vielä pahemmiksi kuin ennen bentsojen aloitusta, kun bentsonkäyttö lopetetaan. Sitä kutsutaan rebound-ilmiöksi. Myös vieroitusoireet voi olla aika jäätäviä mihin voi kuulua muun muassa edellämainittuja oireita muiden kanssa. Lääkkeen käyttö voi myös pahentaa käytön aikana unettomuutta, ahdistusta ja masennusta. Tähän voi olla syynä jo käytön aikana puskevat vieroitusoireet,jos lääke on esim. lyhytvaikutteinen (ja ne iskee annosten välillä) ja tietenkin haittavaikutukset, mitä benzot tekee veivatessaan gabajärjestelmää. Bentsoilla on vaikutuksia monen välittäjäaineen toimintaan ja laajasti kehoon muutenkin, mistä kertoo hyvin monimuotoiset vieroitusoireet. Toleranssi on se kun entinen annos ei enää auta ahdistukseen, unettomuuteen mihin lääkettä käyttää ja tarvii isomman annoksen. Joillakin käyttäjillä annokset nousee valtaviksi.

        Monen alkuperäiset oireet on lastenleikkiä siihen mitä ne on bentsovieroituksen jälkeen. Ja huom. ei tarvi käyttää 10 vuotta että ne voi olla hirvittäviä. Ei tarvi puhua kuin kuukausista.

        Itse uskon että aika voi korjata. Jos alkaa sotkemaan yhä uusien lääkkeiden kanssa niin johan voi olla sotku. Uudet lääkkeet ei korjaa bentsojen vieroitusoireita, vaan aika korjaa. Z-lääkkeet on bentsodiatsepiinijohdannaisia, joten se on vähän niinkuin jatkaisi käyttöä vähän toisessa muodossa. Toki joskus on tehtävä niin, minkä kokee auttavan, jos jostain hyötyä ongelmiinsa kokee eikä muuten pärjää. Mutta kun tuolle tielle lähtee, saa vetää pilleriä lopun elämää ja kohdata monta lekuria, ketkä ei myötämielisesti noita määrää. Monet hyötyy lopetuksesta, ihan tutkitusti.

        Kuinkakohan monen unettomuus on todellisuudessa pitkälti bentson käytön syytä ja siihen ettei osata nukahtaa ilman pilleriä?


      • Luomu-uneton

        Rebound ja vieroitusoireet ovat valitettavasti tuttuja vuosikymmenien käytön jälkeen, ei kahta sanaa siitä. Mutta aika ei aina korjaa. Itse en onnistunut pääsemään unettomuudesta vuodenkaan lääketauon aikana. Olin työkyvytön koko sen ajan. Sitten sain tarpeekseni lakanoiden pyörittelystä, rentoutusäänitteistä, luontaistuotteista, ulkoilusta, hypnoosihoidosta, terapiaistunnoista, joogasta, akupunktiosta, fysioakustisesta tuolista jne. jne. Jatkoin stilkkareilla ja opamoxilla; kahden hyvin nukutun yön jälkeen keskeytin kuntoutustuen ja palasin töihin.


      • varmasti.vaikeaa

        Unilääkkeistä poispääsy on pitkä, kivinen ja usein vähäuninen tie. Mitä olen niistä vieroittautuneiden kokemuksia lukenut, voi kestää hyvin, ehkä kohtuuttomankin kauan aikaa, että uni palautuu edes jonkinlaiseksi. En tiedä, onko joillakin käytännössä melkein mahdoton päästä eroon lääkkeistä.

        Lääkkeiden vähennyskin on aikamoista kikkailua:
        "Jos unettomuus tai muut lopetusoireet ovat hyvin kiusallisia, unilääke voidaan myös liuottaa veteen ja alentaa annosta vielä hitaammin, esimerkiksi 10–20 % joka 1–3 viikko."

        http://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/asiantuntijat/terveys/eroon_unilaakkeista


      • kiusaantunut.olo

        Voi pr*l että ärsyttää kun psykiatrit käyttää termiä "kiusallinen" kuvatakseen heidän myrkkyjensä vieroituksesta tulevia oloja. Yhtä paljon ärsyttää kun vieroitusoireista puhutaan kaunistellen "lopetusoireina".


    • pillerinpyörittäjä50

      kyllä ne bentsot vaarallisia on.varsinkin pitkäaikaisessa käytössä.kaveri meni psykoosiin.lopetti saman tien käytön.
      Eipä sekään uskonut et voi mennä tolkuttomaan tilaan.meni vaan
      Lopettakaa käyttö.ei ihminen niitä tarvitse.tää nykymeininki vaan on sellaista.mennään lekuriin inisemään jokaisesta takaiskusta.ei osata ottaa elänää niinkuin se on.jokaiselle tulee
      Paineita masennusta masennusta nje
      Mulla on tärissyt kädet aina porukassa
      Ihan sama sou wat ajattelin.ja se toimii
      Eli pillerit pois ja antaa vapista vaan.
      Pikkuhiljaa tuska hellittää kun asennoituu oikein.kyll ne vieläkin vispaa mut oon sinut sen kans.ja ennenkaikkea ei oo tarvinnu napata ainuttakaan rauhoittavaa.
      Säästyy maksa ja pääkin pelaa paremmin.suosittelen.

      T pillerinpyörittäjä

      • Luomu-uneton

        Ei ole psykoosia, ei tärise kädet, maksa-arvot ovat hyvät ja unilääkkeitä siis mennyt joka yö 3-4 tabl. 20 vuoden ajan. Toki vaihtaisin luomu-uneen, jos voisin.


    • bentsot.turvallisia

      Kiinnostavaa, kuinka paljon yritetään levittää valheellista tietoa bentsoista. Demonisointi on jäänyt päälle monille. Monille lääkäreillekin, jotka eivät tiedä mitään bentsojen vaikutuksesta, haittatilastoista, ei mistään. Yksi oikea linkki tuonne tuli, joten vihdoinkin voisi loppua virheellinen väite, että bentsot olisivat huumeita. Eivät ole.

      Kestää aikaa, että bentsot saavat takaisin niille kuuluvan aseman ensilinjan lääkkeenä. Nyt annetaan SSRI lääkkeitä, jotka eivät vaikuta kuin pieneen osaan masennuksista. Nukahtamislääkkeiksi annetaan neuroleptejä, pysyväksi lääkkeeksi. Ollaan menty niin metsään kuin vain voi.

      • ei-mulla-muuta

        Luepa Käypähoitosuosituksen unettomuusosio ja kerro suositellaanko siellä neuroleptejä unettomuuteen ensisijaisena? Niin aivan, ei.

        http://www.kaypahoito.fi/web/kh/suositukset/suositus?id=hoi50067

        Alussa onkin tärkein:

        "Unilääkkeet pidentävät mutta myös keventävät yöunta. Muun muassa kaikki bentsodiatsepiinit ja niiden kaltaiset lääkkeet vähentävät elimistölle tärkeiden syvän unen ja REM-unen määrää"

        Miksi bentsopaketissa lukee suosituskäyttöaika joka ei ole kovin pitkä? Onkohan sille joku syy?

        Mitä mieltä olet siitä että bentsot vie muistia?

        Millä perustein uskot että bentsot auttaa masennukseen?


      • Pölypussit
        ei-mulla-muuta kirjoitti:

        Luepa Käypähoitosuosituksen unettomuusosio ja kerro suositellaanko siellä neuroleptejä unettomuuteen ensisijaisena? Niin aivan, ei.

        http://www.kaypahoito.fi/web/kh/suositukset/suositus?id=hoi50067

        Alussa onkin tärkein:

        "Unilääkkeet pidentävät mutta myös keventävät yöunta. Muun muassa kaikki bentsodiatsepiinit ja niiden kaltaiset lääkkeet vähentävät elimistölle tärkeiden syvän unen ja REM-unen määrää"

        Miksi bentsopaketissa lukee suosituskäyttöaika joka ei ole kovin pitkä? Onkohan sille joku syy?

        Mitä mieltä olet siitä että bentsot vie muistia?

        Millä perustein uskot että bentsot auttaa masennukseen?

        Hyvänen aika. Ei käypä hoito suosituksilla ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa! Bentsodiatsepiinit, kannabis, SSRI- ja SNRI-aineet, amfetamiinit, opiaatit ovat kaikki huumausaineita, joiden vaikutusten mielyttävyys minkäkin laiseen henkiseen tuskaan on 100%:sti kiinni kustakin käyttäjäyksilöstä, hänen tarpeistaan ja mieltymyksistään. Bentso, alkoholi, kannabis, SSRI, ovat kaikki hyviä tai huonoja auttamaan kenenkin tuskaan sen mukaan mitä kukin missäkin tilanteessa haluaa.

        Mitä tulee esim. lausuntoon: "unilääkkeet pidentävät mutta myös keventävät yöunta. Muun muassa kaikki bentsodiatsepiinit ja niiden kaltaiset lääkkeet vähentävät elimistölle tärkeiden syvän unen ja REM-unen määrää", niin tekevät SSRi-aineetkin ja todennäköisesti kaikki muutkin huumeet! Eihän siinä ole mitään mystistä tai ennalta-arvaamatonta. Miksi siis bentsoja kauhistelemaan sen enempää?

        Mitä taas tulee "masennuksen auttamiseen", on älytöntä puhua masennuksesta kuin se olisi jokin entiteetti, kuten vaikka syöpä. Paha mieli, masentuneisuus, suru, miksi kukakin sitä haluaa kutsua on osa ihmisyyttä. Miten mikäkin huume vaikuttaa kenenkin pahaa henkiseen oloon on yksilöllistä. Toinen tykkää toisesta huumeesta, toinen toisesta, joku on mielummin kokonaan ilman.

        Mitä taas tulee tyhjänpäiväisiin "tutkimuksiin" joita tehdään, joiden mitta-asteikoilla ei ole mitään tekemistä sen kanssa kuinka hyvin henkilö voi, mikä on hänen toimintakykynäs ja elämänlaatunsa, tämä kaikki unohtaen, niiden tutkimusten mukaan bentso on pahaan mieleen ihan yhtä "tehokas", mitä ikinä sillä tarkoitetaankaan, kuin vaikkapa SSR-aineet.


      • bentsot.turvallisia
        ei-mulla-muuta kirjoitti:

        Luepa Käypähoitosuosituksen unettomuusosio ja kerro suositellaanko siellä neuroleptejä unettomuuteen ensisijaisena? Niin aivan, ei.

        http://www.kaypahoito.fi/web/kh/suositukset/suositus?id=hoi50067

        Alussa onkin tärkein:

        "Unilääkkeet pidentävät mutta myös keventävät yöunta. Muun muassa kaikki bentsodiatsepiinit ja niiden kaltaiset lääkkeet vähentävät elimistölle tärkeiden syvän unen ja REM-unen määrää"

        Miksi bentsopaketissa lukee suosituskäyttöaika joka ei ole kovin pitkä? Onkohan sille joku syy?

        Mitä mieltä olet siitä että bentsot vie muistia?

        Millä perustein uskot että bentsot auttaa masennukseen?

        Tässä nyt joku vastavalmistunut lääkäri on ihan täpinöissään Käypä hoito suosituksista. On lääkäri, koska tohisee Käypä-hoidoista. Ei tiedä, että Käypä hoito ei ole mikään tutkimus, vaan mielipidekirjoitus.

        Bentsot sopivat usein masennukseen, erityisesti jos masennukseen liittyy ahdistusta, niin kuin usein liittyy. Nykyisin tietämättömät lääkärit määräävät SSRI-lääkkeitä jopa ahdistukseen, vaikka SSRI_lääkkeet_lisäävät_ahdistusta. Aiheutuu työkyvyttömyyttä ja itsemurhia. Lääkäreiden aikaansaamana.

        Bentsojen mustamaalaus alkoi 90-luvulla, jotta saataisiin SSRI lääkkeet markkinoille. SSRi lääkkeillä kerrottiin lähes velkojen muuttuvan saataviksi. Lääkärit seurasivat kuin lampaat narussa.

        Nyt on tullut tutkimuksia, jodien mukaan SSRI lääkkeet eivät tehoa kuin hyvin pieneen osaan masennusta. Muihin niillä ei ole tehoa. Haittoja on kyllä, kuolemaan johtaneita haittoja myös paljon. Ja tämä on fakta joka löytyy kaikista haittatilastoista. Bentsot ovat, ihan oikeasti, kaikkien tilastojen perusteella, paljon turvallisempia.


    • MäLähenMenemään

      Paras kun näiden nistien kanssa ei keskustele kun jankuttavat ihan epätoivoisia. Huomaa sokea Reettakin, että tyypit ihan epätoivoisena ajatuksesta, että he eivät saisi enää mielilääkettään.

      On muuten tosi hieno harmaa elämä kun pilleriä pillerin perään ja joka päiväiseen ahdistukseenhan niitä vedetään totta kai. Ei muisteta, että ennen saatoi ahdistaa ehkä kerran viikossa sen yhden tunnin ajan.

      Näkee kyllä selkeesti, miten lääkkeet ovat paskoneet lähimuistin.

      • ccxxxx

        Itselläni oli sellainen tilanne että ahdisti joka päivä ja jopa välillä tärisin. Enkä edes tiedä miksi. En silloin edes tiennyt mikä on bentso. Taistelin vuosia lääkärien kanssa ennenkuin sain pysyvän bentsolääkityksen. Kokeiltiin myös lopettaa mutta sama ahdistus ja paniikki palasi. Ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin määrätä niitä että pystyn elämään normaalisti.


      • sarvikuonojenM

        "lääkkeet ovat paskoneet lähimuistin"

        Lähimuistissani ei ole mitään vikaa. Niin ja ikää 59-v, kaksi korkeakoulututkintoa, työskentelen oman alani töissä, pidän sivutoimista yritystä ja napsin keskimäärin 3 bentsoa päivässä. Tuttuni, kohtalaisen kuuluisa ja tuottelias taiteilija, käyttää vielä enemmän. En kyllä menisi hänenkään muistia aliarvioimaan.

        Mutta bentsot ovat lääkkeitä - älä käytä, jos siihen ei ole aihetta.


    • Puhutaan katukaupasta yms. Haluaisiko joku valaista ?

    • Yuuhhu

      Molemmat, ssri ja bentsot tuhoaa ihmisen. Kumpiinkaan ei kannata koskea misään nimessä. Itse olen päässyt eroon molemmista eikä niistä ole mitään hyvää sanottavaa.

    • BenzoLosAngeles

      Onko joku oikeesti päässyt eroon benzoista?

      • BenzoLosAngeles

        voiko olla mahollista että mulla on kitkut benzoista kolmen vuoden takaa ja luulen itteeni sairaaks ja kaikki tuntuu raskaalta vaikka kuinka koittaa


    • Anonyymi

      Kyllä huomaa kun tietämättömät puhuu bentsoista...
      Tuhoaa elämän ja kamalat vieroitus oireet... Juupa juu, jos elämäsi on tuhoutunut bentsojen takia on syytä katsoa peiliin, silloin et niitä ole käyttänyt lääkärin ohjeiden mukaan, suurillakaan lääkärin määräämillä annoksilla et onnistu pilaamaan elämääsi, et ajaudu huumeiden pariin ja niistä vierottautuminen tiputus ohjelmalla aivan lasten leikkiä. Jos on paska olo henkisesti en suosittele kärsimään ja jos mielialalääkkeistä ei ole apua, hanki bentso lääkitys, ei se ole heroiinia tai kokaiinia...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      354
      4041
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1759
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1530
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1497
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1338
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1315
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1312
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      199
      1282
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1187
    Aihe