Rotan varioituminen ja kromosomit

Rotan varioituminen on johtanut myös kromosomikatoon. Varioitumista on tapahtunut kahdessa päälinjassa:

Aasialainen linja, jolla on pääsääntöisesti 42 kromosomia sekä siitä varioitunut oseaaninen linja, jolla on 38 kromosomia.

Jos oseaanisen linjan rotta parittelee aasialaisen kantamuotonsa kanssa, niin hybridillä on todennäköisesti 40 kromosomia (tai tapauksesta riippuen 38 tai 42).

Kun tutkii rotan ns. evolutiivista puuta, voimme jälleen havaita ainoastaan kromosomien häviämistä, mitä pitemmälle lajiutuminen etenee. Kromosomikadon todistamiseen rotta ei kuitenkaan ole kovinkaan optimaalinen eliötyyppi, koska se saattaa kyetä partenogeneesiin, eli tuplaamaan koko genominsa ja siis lisääntymään aseksuaalisesti ilman koirasta.

Eliöt voivat saada lisää kromosomeja ainoastaan parittelemalla sellaisen kantamuodon kanssa, jolla on enemmän kromosomeja. On siis selvää, että vedenpaisumuksesta selvinneillä eläimillä oli varsin ehyt ja rikas geenipooli, joka on siitä asti heikentynyt ja jatkuvasti heikkenee.

Se, että punaketulla on 34 kromosomia, ei vielä tarkoita sitä, että siltä puuttuisi geenejä, mikä johtaisi vakaviin ongelmiin. Kyse on siitä, että sillä ei ole enää niin monta kopiota geeneistä, kuin sen raamatullisella kantamuodolla. Mitä enemmän siltä katoaa kromosomeja, sitä lähempänä se on lajin sukupuuttoa. Ainoa mahdollisuus on paritella sellaisen kettulajin kanssa, jolla on enemmän kromosomeja.

Kaikki ilmiöt luonnossa viittaavat raamatulliseen luomiseen ja suunnitteluun. Jos evoluutioteoria olisi totta, olisi luonnonvalinta jo karsinut ihmisen DNA:sta ne 200,000 sairautta aiheuttavaa mutaatiota.

11

171

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei helvetti, et ole tosissasi! :D

      Nimimerkki kmmömö oli näemmä eilen varsin oikeilla linjoilla todetessaan näin:

      "Tai sitten se pokkana tekee kohta aloituksen jossa se kertoo fuusioiden ja fissioiden olevan älykkäästi suunniteltuja mekanismeja joita ohjaa epigeneettiset tekijät. Ei nimittäin olis ensimmäinen kerta ku se kehtais omia muiden sille opettaman asian omaksi ideakseen mikä jollain ihmeellisellä tavalla todistaa luojasta."

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14757893/mustarotan-kromosomien-fuusiot-ja-fissiot

      Pakko myöntää että en osannut odottaa mitään näin tökeröä ja lapsellista edes ROTilta :D.

      ROT, olet todella nolo vitsi :D.

    • Niin ja tiedoksi siis mahdollisille lukijoille jotka eivät tiedä mistä tässä on kyse. ROT siis yrittää apinoida ja vääristellä tätä eilistä aloitustani:

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14757893/mustarotan-kromosomien-fuusiot-ja-fissiot

      Eikä tuo puupää ole näemmä vieläkään hyväksynyt että yhdistämällä kaksi kromosomia peräkkäin niiden sisältö ei katoa vaan yhdistyy, yllätys yllätys. Ja näemmä tuo puupää ei myöskään suostu edelleenkään hyväksymään, että kromosomit myös vastaavasti pilkkoutuvat, vaikka tuolla yllämainitussakin on juuri konkreettinen tutkittu esimerkki siitä miten sitä tapahtuu.

      On tuo kretuilu kauhea sairaus.

      • Joko unohdit, kuinka monta kromosomia on muulilla, hevosen ja aasin risteytyksellä? Eikö sillä ole yksi enemmän kuin aasilla?

        Eli väitteeni pitävät edelleen täydellisesti paikkansa.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Joko unohdit, kuinka monta kromosomia on muulilla, hevosen ja aasin risteytyksellä? Eikö sillä ole yksi enemmän kuin aasilla?

        Eli väitteeni pitävät edelleen täydellisesti paikkansa.

        Kukaan ei ole varmastikaan vielä unohtanut typeröintiäsi muuleista:

        "Muita varioitumisen aiheuttamia kromosomikatoja tunnetaan seuraavia:
        Hevonen 64 --> Muuli 63 --> Aasi 62"

        :D

        Voi hörhöparka kun et ymmärrä edes sen vertaa, että osaisit erottaa risteymän kromosomifuusioista ja -fissioista.


    • jbojboo

      > Kromosomikadon todistamiseen rotta ei kuitenkaan ole kovinkaan optimaalinen eliötyyppi, koska se saattaa kyetä partenogeneesiin, eli tuplaamaan koko genominsa ja siis lisääntymään aseksuaalisesti ilman koirasta.

      Ja sittenpä vain osoitat tämän olevan mahdollista luonnossa? Yksi tieteellinen lähde riittää? Alkuun pääsyä indusoimalla laboratoriossa munasolua keinotekoisesti ei tietenkään lasketa.

      • Tuokin ROTin aivopieru on todella huvittava. Eikä pelkästään siksi että hörhö keksii tuollaisen teorian selittääkseen parin kromosomin jakaantumista. Se on paljon huvittavampi siksi, että koko genomin duplikaatio (siis ne oikeasti tapahtuvat, ei nuo hörhöversiot) on nimenomaan fissioiden lisäksi merkittävä tapa millä se kromosomimäärä lisääntyy, peräti tuplaantuu kerrasta :D.


    • >>Kromosomikadon todistamiseen rotta ei kuitenkaan ole kovinkaan optimaalinen eliötyyppi, koska se saattaa kyetä partenogeneesiin, eli tuplaamaan koko genominsa ja siis lisääntymään aseksuaalisesti ilman koirasta.<<

      Sille ensimmäiselle partenogeneettisesti syntyvälle laboratoriorotalle annetaan tietysti nimeksi Yehoshua.
      Viisaat tiedemiehet käyvät kumartamassa.

    • >>Eliöt voivat saada lisää kromosomeja ainoastaan parittelemalla sellaisen kantamuodon kanssa, jolla on enemmän kromosomeja. On siis selvää, että vedenpaisumuksesta selvinneillä eläimillä oli varsin ehyt ja rikas geenipooli, joka on siitä asti heikentynyt ja jatkuvasti heikkenee.<<

      Jos toisessa saman lajin populaatiossa on 2 yksilöä (kuten Nooan arkissa) ja toisessa miljoona, kummassa on suurempi potentiaalinen geenipooli?

    • "Se, että punaketulla on 34 kromosomia, ei vielä tarkoita sitä, että siltä puuttuisi geenejä, mikä johtaisi vakaviin ongelmiin. Kyse on siitä, että sillä ei ole enää niin monta kopiota geeneistä, kuin sen raamatullisella kantamuodolla. Mitä enemmän siltä katoaa kromosomeja, sitä lähempänä se on lajin sukupuuttoa."

      Kreationistille on vastattava kreationistiseen tapaan, eli tässä tapauksessa Mark5in logiikalla: kuka on ollut laskemassa raamatullisen kantamuodon kromosomeja ja geenejä?

      "Ainoa mahdollisuus on paritella sellaisen kettulajin kanssa, jolla on enemmän kromosomeja."

      Mitä lajia suosittelet? Kuten tiedät, tai sitten et, punaketun levinneisyys on osin päällekkäinen yhden jos toisenkin kettulajin kanssa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      108
      1743
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      170
      1123
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1087
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      158
      905
    5. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      82
      802
    6. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      54
      769
    7. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      42
      714
    8. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      690
    9. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      44
      661
    10. Ei kannata lähteä sotaan jos ei omaa edes alkeellisia taitoja.

      Sodastahan tässä ei varsinaisesti ole edes kyse, vaan naisten ja lasten suojelusta ja oikeuden toteutumisesta, tavalla t
      Ikävä
      118
      656
    Aihe