Lääketiede hyödyntää epigenetiikkaa

Mikäli ihmiset eivät tajua syödä ravintoa, josta elimistön solut saavat riittävästi metyyliä, tulee lääketiede apuun. Tosin apu voi tulla varsin ikävässä vaiheessa, eli silloin kun esim. syöpä on jo päässyt voitolle.

Doketakseli on kaupallinen nimi syöpälääkkeelle, joka on valmistettu euroopanmarjakuusen (Taxus baccata) neulasista. Sitä käytetään ns. solunsalpaajana eli käytännössä geeninsalpaajana. Monet syövät johtuvat mm. hypometylaatiosta, eli liian alhaisesta metyylin määrästä sellaisessa geenissä, jota solu yrittää vaimentaa. Virukset ovat yksi potentiaalinen tekijä syöpien syntyyn, koska ne saattavat häiritä solujen metyylitasapainoa varastaessaan isäntäsolun metyyliryhmiä. (Hakusanat: viruses cancer).

Viime viikolla kerroin hinokitiolista, joka auttaa torjumaan syöpää. Sitä saa sypressisukuisista kasveista. Edellisviikolla kerroin sulfofaraanista, jota saa mm. parsakaalista ja joka on erinomainen metyylin lähde.

Ihmiset ovat kertoneet parantuneensa syövästä mm. havupuu-uutteen avulla. Syöpiä on eri tyyppejä, joten ei voi yleistää, mikä toimii kenenkin kohdalla, mutta ravitsemuksella on erittäin suuri vaikutus siihen, onko ihminen altis sairastumaan syöpään vai ei.

http://www.studio55.fi/tastapuhutaan/article/syopasairas-sai-kuolemantuomion-parantui-kolmessa-viikossa-juotuaan-luonnonlaaketta/126936

Voimme siis itse vaikuttaa oman genomimme hyvinvointiin ja estää mutaatioita tapahtumasta. Syömällä terveellisesti.

9

125

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • öllmömlö

      Ja miten tämä nyt liittyy palstan aiheeseen? Se on jo osoitettu että epigeneettinen säätely kehittyy evoluutiolla.

      • Palstan aiheena on kreationismi ja älykkäät mekanismit, ei evoluutioteoria. Luuletko, että Raamattu turhaan kehottaa terveellisiin elämäntapoihin?


      • Grekko
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Palstan aiheena on kreationismi ja älykkäät mekanismit, ei evoluutioteoria. Luuletko, että Raamattu turhaan kehottaa terveellisiin elämäntapoihin?

        Kai idiootti tiedät että raamattu kieltää myls käyttämästä vaatteita jotka ocat tehty useammasta eri materiaalista? Osaat varmaan kertoa miksi Jumala kieltää sen?
        Osaat,varmaan myös kertoa miksi homous on syntiä Jumalan mielestä?


      • jjåjåjå
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Palstan aiheena on kreationismi ja älykkäät mekanismit, ei evoluutioteoria. Luuletko, että Raamattu turhaan kehottaa terveellisiin elämäntapoihin?

        > Luuletko, että Raamattu turhaan kehottaa terveellisiin elämäntapoihin?

        Okinawan saarella Japanissa asuvat maailman terveimmät ja pitkäikäisimmät ihmiset. Heidän ruokavalionsa on kehittynyt ennen Raamatun kokoamista ja leviämistä ja se on maailman terveellisin. Asukkaat eivät ole käytännössä uskonnollisia, mutta monet osallistuvat eri tilanteissa šintolaisiin perinteisiin. Onko šintolaisuus siis paras uskonto? Kristittyjä on muutama promille. Kai nyt oikeasti kaikki tajuaa, ainakin kehittyneissä maissa koulutetut, että pitäisi syödä terveellisesti.


      • Moni ei näytä tajuavan, koska pseudotiede julistaa sellaista hömppää, että suurin osa mutaatioista johtuu vain huonosta onnesta.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Palstan aiheena on kreationismi ja älykkäät mekanismit, ei evoluutioteoria. Luuletko, että Raamattu turhaan kehottaa terveellisiin elämäntapoihin?

        Paavalin kirje Timoteukselle:
        "Älä enää juo vain vettä, vaan käytä vähän viiniä vatsasi tähden ja usein uudistuvien vaivojesi vuoksi. "
        Minulla ei mitään uudistuvia vaivoja ole, mutta tästä Paavalin neuvosta olen ottanut vaarin ihan ennakkoon vatsaani ja mielialaani hoitaakseni.

        Mitähän muita terveellisiä elämäntapoja Raamattu opettaa?
        Paavali muistaakseni väitti, että ruumiillisesta harjoituksesta on hyötyä vain vähään, mutta nyt sen hyödyllisyyttä kehutaan tutkijoiden toimesta sekä fyysisen että henkisen hyvinvoinnin parantajana.

        Verta Paavali käski karttamaan. Mansesa asuessani tunsin nääs sosiologiopiskelijan, joka sanoi Mansen pultsarien veriarvojen olevan keskimääräisesti selvästi parempia kuin muiden kaupunkien rappioalkoholisteilla. Nääs he kun söivät Tapolan mustaa, eikä Hvitfeldin hevoshalpaa, kuten pultsarit Turusa kauppahallin liepeillä.
        Oliko Paavali väärässä veriruokien suhteen?


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Moni ei näytä tajuavan, koska pseudotiede julistaa sellaista hömppää, että suurin osa mutaatioista johtuu vain huonosta onnesta.

        Mutaatioiden satunnaisuus ei ole hömppää. Sinulla ei ole kuvaa kokonaisuudesta ja siksi hirttäydyt yksittäisiin väitteisiin nähden ne joka ainoa kerta kaiken avaimena. Pitkäaikainen höperehtimisesi epigenetiikasta ratkaisuna kaikkeen on hyvä esimerkki siitä.
        Ennen puhuttiin "yhden kirjan miehistä", jota luettuaan yhden populaarin teoksen joltain tieteen alalta uskoivat ymmärtävänsä kaiken. Sokeutesi on samanlaista.


      • Housussas_on_mekanismi
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Palstan aiheena on kreationismi ja älykkäät mekanismit, ei evoluutioteoria. Luuletko, että Raamattu turhaan kehottaa terveellisiin elämäntapoihin?

        Älä viitsi tusertaa tuollaista paskaa kenenkään eteen täällä. Jokainen normaalijärkinen, joka on tutustunut kreationismiin tajuaa, että kreationismi käytännössä on evoluutiodenialismia eikä mitään muuta. Kun perusjeesustelu ei enää vakuuta ketään, niin jeesustelu epäonnistuen yritetään pukea tieteeksi, joka kumoaisi kaiken sen tieteen, joka jostain syystä jeesustelijoita harmittaa.

        Eihän edes ole mitään "luomisteoriaa" eikä mitään mitään oikeaa teoriaa "älykkäästä suunnittelusta" eikä mitään muutakaan ihan oikeaa, systemaattista ja rationaalista taustaa kaikelle "raamatulliselle" kreationismille. On vain sekalainen ja sisäisesti ristiriitainen joukko pelkkää valehtelua ja virheargumentointia evoluutiota vastaan - pelkkiä meemejä.

        Tälle palstalle käytännössä siis kuuluu evoluutioteoria hyvinkin, koska jokaikinen asia täällä käydään järjenvastaisen evoluutionkiistämisenne kautta, ja lähes jokainen töherryksenne osoitetaan tyhjänäpäiväiseksi juuri kyseisen teorian kautta. Entä ne älykkäät mekanismit? Missä sellaisia on? Miten niitä on tutkittu, luokiteltu ja selitetty? Ei ole näkynyt!

        Kenties sinä löydät taas jonkun SATIIRIVIITTEEN asiaa vähän valaisemaan. Mitäs tähän vastaat? Et mitään. Mitäpä osaisit vastata. Voit vain yrittää miettiä omalla tahollasi, että miksi olet niin helvetin tyhmä, että et ota mistään täällä opiksesi, vaan jatkat apologeetan leikkimistä.


    • DRHouse

      Niin, kyllä me tiedämme että lääketiede käyttää evoluutiobiologian, johon epigenetiikka kuuluu, saavutuksia. Oliko muuta?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      138
      1628
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      101
      1200
    3. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1182
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      85
      1083
    5. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      188
      892
    6. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      39
      819
    7. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      82
      802
    8. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      89
      788
    9. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      73
      714
    10. Naantalissa kohahtaa

      Yli 4 vuotta puhelimeen, tietokoneelle murtautumista sekä Whatsapp urkintaa Naantalissa hakkeritiimin jäseniä
      Naantali
      137
      682
    Aihe