Kysymys bibbelille

DRHouse

Olet varmaankin satoja kertoja kertonut että epigeneesi on se mikä merkitsee ja kykenee korjaamaan kaikki virheet. Kuitenkin sitten toteat seuraavaa:

"Ihmisen DNA rappeutuu sellaista tahtia, että ilman lääketieteen apua ihmiskunnalla on jäljellä n. 150-200 sukupolvea. Tällä hetkellä tunetaan jo n. 200 000 sairautta aiheuttavaa geneettistä mutaatiota. Noin 10 000 uutta sairautta aiheuttavaa geneettistä mutaatiota havaitaan joka vuosi. Vuosittain syntyy yli 400 000 lasta, joilla on sellainen uusi geneettinen sairaus, jota ei ole heidän vanhemmillaan. Jokainen sukupolvi tuo n. 150 DNA:n kopiointivirhettä lisää jo entuudestaan kärsineeseen genomiin."

Paitsi ettet kykene näitä väitteitäsi tieteellisin lähetin todistamaan, herää tästä kysymys:

Jos epigeneesi kerran ratkaisee, mitä merkitystä väittämälläsi rappeutumisella muka olisi, koska epigeneesihän silloin loogisesti korjaisi mahdolliset vauriot? Huomaatko lainkaan ristiriitaa itsesi kanssa?

9

98

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Epäjumalienkieltäjä

      Niinpä. Tuossa toisessa ketjussa RoT taas julistaa, että "KAIKKI ominaisuudet säädellään epigeneettisesti." (myös isot kirjaimet ovat suora lainaus) Geenit eivät muka merkitse mitään, mutta niiden rappeutuminen merkitsee? Ainoa tie ulos näistä ristiriitaisista selityksistä on se, että RoT tunnustaa epigenetiikan toimivan vain genetiikan asettamissa rajoissa. Tämä taas vie pohjan pois väitteeltä, jonka mukaan epigenetiikka on kaikkivoipa.

      • Mitä enemmän ROT:n juttuja lukee, sitä ristiriitaisemmilta ne näyttävät.


    • kretuilun-rappio

      Koko ongelma tulee uskonnollisten oppien mukana. Mitenkään välttämätöntä ei ole, että syntiinlankeemuksen pitäisi näkyä geneettisellä tasolla. Yhtä hyvin sen voisi nähdä moraalisena lankeemuksena, ja niin että se johtuu pitkälti siitä että elämme niukkojen resurssien maailmassa.
      Mutta kun Raamatussa väitetään, että ihmiset elivät ennen satoja vuosia, niin jotenkin se on pakko selittää. Pitää olla geneettistä rappiota verrattuna aikoinaan eläneisiin superihmisiin.

      Sitten tulee myös tämä absurdi "rappeutumislajiutuminen" ja baramiinit, jossa yhtäkkiä tulvan jälkeen luonnon monimuotoisuus räjähti ja lajit levisivät supervauhtia yhdestä laivan ruumasta koko maailmaan.
      Ihan hyvin voisi olla kreationismia, jossa ei olisi mitään geneettistä syntiinlankeemusta tai baramiineja. Jos kretuilu olisi tiedettä, niin se käsittelisi kriittisesti myös Raamatussa esitettyjä väitteitä. Kretuilussa ei kehiteltäisi em. älyttömiä ajatuksia, koska ne olisi vaan hylätty tutkimuksen edistymisen takia.

    • Geenisekvenssit tarvitaan digitaaliseksi informaatioalustaksi analogisten kerrosten alle. Jos sekvenssiin tulee muutos, tarkoittaa se virhettä geneettisiä markkereita lukuunottamatta. Periaatteessa kaikilla ihmisillä voisi olla täsmälleen identtinen geenisekvenssi (Sukupuolikromosomeja lukuunottamatta) ja silti kaikki ihmiset olisivat erinäköisiä, aivan kuten nytkin voimme havaita. Erilaisuus perustuu geenien epigeneettiseen vaimentamiseen ja aktivointiin sekä geenien ns. epigeneettiseen leimautumiseen. Sekvenssitasolla meillä on vain enemmän tai vähemmän geneettisiä virheitä. Virheet johtavat viallisiin geeneihin ja lopulta vaihtoehtoisten ratkaisujen etsimiseen solussa. Tämän takia voimme havainnoida muutoksia eliöissä.

      Solu ilman epigeneettisiä merkintöjä on kantasolu, jolta puuttuu erilaistumiseen tarvittava informaatio. Jos siis ihosolun tehtävä on tuottaa tummaa pigmenttiä vaalean asemesta, ei geenisekvenssiin tarvitse koskea, vaan ainoastaan epigeneettisiin markkereihin.

      Mekanismia voisi havainnollistaa kanteleella. Viisikielistä kannelta soitetaan sillä periaatteella, että tietyt kielet peitetään eli vaimennetaan, jotta saadaan haluttu sointu. Kun halutaan vaihtaa sointua, peitetään taas tietyt toiset kielet jne. Vertaa tätä mekanismia perhosen muodonvaihdokseen. Sen geenisekvenssit eivät muutu muodonvaihdoksen aikana ja silti näemme neljä täysin erilaista muotoa samasta eliöstä. Uskomaton mekanismi!

      Evoluutiolta sen sijaan puuttuvat mekanismit. Olisi jo korkea aika ymmärtää tämä fakta. Ei riitä, että eliö saisi lisää geneettistä ainesta, koska jostain täytyisi tulla myös tieto, miten geenit merkitään epigeneettisillä markkereilla. Ja tämä informaatio saadaan vain vanhemmilta, joten evoluutio ei ole mahdollista. Kaikki informaatio on jo eliöissä valmiina. Sitä vain katoaa, mutta informaatiota ei voi tulla lisää.

      • IlkimyksenEsi-isänTäti

        Lapsikulta, "rappeutuminen" on aivan määritelmän mukaista evoluutiota.


      • tomiontollo

        Vai ollaan tässä vielä digitaalisia:D
        Sinä Tomi Aalto olet yhtä sekaisin kuin Yurki, eli Jyrki Soini. Joko oppilaasi ovat saaneet selville, millainen sekopää olet ja miten saat palstoilla turpiin monta kertaa päivässä? Näkyykö vinoja hymyjä, kuuluuko kuiskuttelua ja hihittelyä? Näyttelevätkö oppilaat älypuhelimiltaan jotain toisilleen ja vilkuilevatko samalla sinua?


      • "Jos sekvenssiin tulee muutos, tarkoittaa se virhettä geneettisiä markkereita lukuunottamatta."

        Ennen pidit transposonien, erityisesti retrotransposonien mutaatioita älykkäästi suuniteltuna mekanismina.


      • ttttgtg

        "Evoluutiolta sen sijaan puuttuvat mekanismit. Olisi jo korkea aika ymmärtää tämä fakta. "

        Tarkoitatko tällä sitä että evoluutioteoria ei kuvaa menetelmää jonka avulla "organismit" kehittyvät "tasolta 0 tasolle 5" joka on tuonut jonkinlaisen selkeän muutoksen?

        typerä selitys minulta mutta tuollaisen ymmärryksen sain viitauksesta.


      • DRHouse

        "Geenisekvenssit tarvitaan digitaaliseksi informaatioalustaksi analogisten kerrosten alle. Jos sekvenssiin tulee muutos, tarkoittaa se virhettä geneettisiä markkereita lukuunottamatta. "

        Ja sinun mukaasi epigeneesi korjaa tuon virheen.

        "Periaatteessa kaikilla ihmisillä voisi olla täsmälleen identtinen geenisekvenssi (Sukupuolikromosomeja lukuunottamatta) ja silti kaikki ihmiset olisivat erinäköisiä, aivan kuten nytkin voimme havaita. "

        No ei, koska geeneistä riippuu aika paljon, esimerkiksi ihon väri.

        "Erilaisuus perustuu geenien epigeneettiseen vaimentamiseen ja aktivointiin sekä geenien ns. epigeneettiseen leimautumiseen."

        Tiede on vaan asiasta hieman eri mieltä...

        " meillä on vain enemmän tai vähemmän geneettisiä virheitä. Virheet johtavat viallisiin geeneihin ja lopulta vaihtoehtoisten ratkaisujen etsimiseen solussa. Tämän takia voimme havainnoida muutoksia eliöissä."

        Ja sen ei pitäisi vaikuttaa mitenkään, jos epigeneesi määrää.

        "Solu ilman epigeneettisiä merkintöjä on kantasolu, jolta puuttuu erilaistumiseen tarvittava informaatio. Jos siis ihosolun tehtävä on tuottaa tummaa pigmenttiä vaalean asemesta, ei geenisekvenssiin tarvitse koskea, vaan ainoastaan epigeneettisiin markkereihin."

        Ja taas pääsemme tilanteeseen, jossa geenien väitetty rappautuminen ei vaitukta mihinkään.

        "Mekanismia voisi havainnollistaa kanteleella. Viisikielistä kannelta soitetaan sillä periaatteella, että tietyt kielet peitetään eli vaimennetaan, jotta saadaan haluttu sointu. Kun halutaan vaihtaa sointua, peitetään taas tietyt toiset kielet jne. Vertaa tätä mekanismia perhosen muodonvaihdokseen. Sen geenisekvenssit eivät muutu muodonvaihdoksen aikana ja silti näemme neljä täysin erilaista muotoa samasta eliöstä. Uskomaton mekanismi!"

        Jonka evoluutio on kehittänyt.

        "Evoluutiolta sen sijaan puuttuvat mekanismit."

        Epigeneesikin on evoluutiota.

        "Olisi jo korkea aika ymmärtää tämä fakta."

        Joka on vain hieman vaihtoehtoinen fakta...

        " Ei riitä, että eliö saisi lisää geneettistä ainesta, koska jostain täytyisi tulla myös tieto, miten geenit merkitään epigeneettisillä markkereilla. Ja tämä informaatio saadaan vain vanhemmilta, joten evoluutio ei ole mahdollista. Kaikki informaatio on jo eliöissä valmiina. "

        Ja miksi tuo tilanne ei mahdollista evoluutiota? Huomauttaisin että kaikkien meidän vanhempammekin ovat erilaisia. Jos kaikki olisimme klooneja olisi tuo uskottavaa.

        "Sitä vain katoaa, mutta informaatiota ei voi tulla lisää. "

        Sitten vaan todistat väitteesi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      138
      1658
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      110
      1254
    3. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1192
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      86
      1097
    5. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      188
      912
    6. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      83
      835
    7. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      39
      819
    8. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      89
      798
    9. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      76
      748
    10. Naantalissa kohahtaa

      Yli 4 vuotta puhelimeen, tietokoneelle murtautumista sekä Whatsapp urkintaa Naantalissa hakkeritiimin jäseniä
      Naantali
      137
      682
    Aihe