Päästötavoite nolla hengittämättä olla

cirruskerosiinano

Nyt kun siis Maan kokonais H2O tuotosta ihmisen osuus on noin 4 % ja tämä määrä on aiheuttanut noin 1 asteen keskilämpötilan nousun, voidaan vetää seuraavat johtopäätökset.
Mikäli ihmisperäiset H2O tuotot laskevat puoleen eli noin 2 %:tiin Maan kokonaistuotannosta niin keskilämpötila laskisi puolella asteella, eli ihmisperäinen lämpövaikutus olisi enää vain puoli astetta, ei kuulosta enää kovin pahalta.
Epäilen kovasti onko ylipäätään mitään keinoa pudottaa ihmisperäinen H2O tuotanto edes 2%: iin saatikka nollaan, koska hengitääkin pitää.

Koska ihmiperäinen 4% osuus koko Maan H2o tuotosta lämittää ilmakehää noin yhdellä asteella niin loppu osa 96% H2O määrästä lämittää ilmakehää 24.: llä astella, eli tässä valossa H2O on todellakin tärkein ja merkittävävin lämmönlähde koko planeetalle

Koska ihmisen osuus on kuitenkin hyvin vaatimaton noin 4 % Maan H20 kokonaistuotosta pitää vain toivoa että muualla järjestelmässä ei synny häiriöitä suuntaan tai toiseen, koska emme kykene omiakaan päästöjä paljon pudottamaan, emmekä myös merkittävästi nostamaan jos tarve olisi.

Tässä yheydessä olisi hyvä tietää Maan ihmishengityksen tuottama H20 määrä, sehän se olisi alinta mihin pystymme ilman ihmismäärän lukumäärän supistusta, vaikkakin se olisi vain teoriaa koska ihmistoiminta hengissäpysymiseen tuottaa aina enemmän H2O:ta kun hengittäminen.

Lopuksi pitää harmitella vielä sitä että luonnon tasapaino on niin herkkä. Luulisi että asteen tai puolen lämpötilan nousu ja H2O pieni lisäys olisi Maan kasvimaailmalle ja monille eliöille hyvin suotuisaa, mutta niinhän ei ole, koska ne Ääri-ilmiöt tulee mukaan kehiin ja sotkee kaiken entisen hyvänkin. Eli tarkkana pitää olla.

11

80

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ymmällänsä

      Mistä lähtien on pitänyt huolestua ihmiskunnan H2O-tuotosta?

      • cirruskerosiinano

        Ihan hyvä havainto, en nyt ihan itsekään ymmärrä miksi virhe mutta karseessa flunsassa jo puoli viikkoa.
        Tosi mielenkiintoista on Co2:den vaikutukset ilmastoon juuri tuossa 4% ihmislisäyksen takia, ja tosi mielenkiintoista olisi nähdä talukko jossa näkee miten Co2 vaikuttaa ilmaston lämpötilaan aina kun tulee prosentti lisää tai kun vähenee, esim jos vähnee nykyisestä kokonaismäärästä esim 8%.


    • Denialistin_ymmärtäjä

      Kyllähän ihmisen hengittäessä vapautuu H2O:ta.

      • cirruskerosiinano

        Totta mutta lisää sitä ei tule. H20 voi tosin ja valitettavasti haihtua avaruuteen ellei Svensmarkin pilviteorian hiukkasia olisi rittävästi ja sellaisia olosuhteita jo on ollutkin ainakin tuolla 2000 luvun alkupuolella .


      • faktan_tarkastus
        cirruskerosiinano kirjoitti:

        Totta mutta lisää sitä ei tule. H20 voi tosin ja valitettavasti haihtua avaruuteen ellei Svensmarkin pilviteorian hiukkasia olisi rittävästi ja sellaisia olosuhteita jo on ollutkin ainakin tuolla 2000 luvun alkupuolella .

        Kyllä sitä uutta vettä lisää tulee, kun käynnistät polttomoottorin.


    • Niinistö123

      Nyt minä ymmärrän, mistä denialismissa on kysymys. He sekoittavat veden ja hiilidioksidin.!

      • cirruskerosiinano

        Armoton oli kirjotusvirhe sen myönnän, mutta kuten huomasit niin ajattelin oikein.


    • Aloituksesi osoittaa, ettet ymmärrä hölkäsen pöläystä AGW:sta. Hiilidioksidi absorboi lämpösäteilyä noin 15 mikrometrin aallonpituudella, jolla muut kasvihuonekaasut eivät absorboi. 15 mikrometriä sijoittuu juuri maan lämpösäteilyjakauman maksimin kohdalle, minkä takia hiilidioksidilla on suuri merkitys.
      Hiilidioksidi on kuitenkin jo tällä pitoisuudellaan käyttänyt suurimman osan absorptiokyvystään. Nyt absorptio kasvaa suurinpiirtein logaritmisesti hiilidioksidipitoisuuden funktiona.

      • cirruskerosiinano

        En muuten ole väittänytkään että ymmärtäisin, kysymys onkin kuika moni sen ymmärtää ja on tieteellisin metodein todistanut juuri niin sen toimivan luonnossa, kuinka moni niistä 98% :tista tiedemiehiä?
        Sellasta kritiikkiä aiheesta olen lukenut että termodynamiikan lakeja tässä rikottaisi, mutta sitäkään ei taida moni ymmärtää.


      • Tosipaljo

        Ja taas jönssi osoitti olevansa todella kujalla tuon inttämisensä kanssa.
        Ei ihme, että tulee sekavia väitteitä.


    • Välttäkäämme myös piereskelyä. Metaani on se isompi paha

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2525
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2203
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1877
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1641
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1606
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1605
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1558
    8. 75
      1459
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      108
      1376
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe