Tällä palstalla on toistuvasti kuultu kehuttavan pääministeri Sipilän erinomaista johtajuutta. Kehujalla ilmeisesti on toisenlainen käsitys johtajuudesta kuin keskustan puolueaktiiveilla ja kannattajakunnan enemmistöllä. Noin kai voidaan päätellä siitäkin, kun puolueen kannatus on gallupien mukaan pudonnut kovin alas. Nyt nuo puolueaktiivit ovat todella huolestuneita.
Keskustavaikuttajat ovat sitä mieltä, että puoluetta johdetaan ”väärin päin”. Keskustanuorten puheenjohtaja Suvi Mäkeläinen, puolueen entinen puoluesihteeri Pekka Perttula ja ex-kansanedustaja ja ministeri Tytti Isohookana-Asunmaa kommentoivat keskustan laskenutta kannatusta tänään Ylen Ykkösaamussa. He antoivat suoraa palautetta keskustan puheenjohtajalle, pääministeri Juha Sipilälle puolueen tilanteesta.
”Keskusta muuntautunut asianhoitajapuolueeksi, ollaan kaukana ihmisten arjesta ja omista arvoista. Päätökset tulevat nykyään ylhäältä alas, kun suunnan pitäisi olla päinvastainen. Keskustan perinteenä on ollut, että keskusta-aktiivit ovat olleet mukana tekemässä uudistuksia. Puoluevaltuustolla, puoluehallituksella on ollut eduskuntaryhmän lisäksi iso merkitys. Nyt on hoidettu hyvin kapealla tasolla ja hyvin nopeasti.”
”Kun Sipilä valittiin puolueen puheenjohtajaksi, kaivattiin tiettyä johtajuutta, managementiä. Mietittiin, onko poliittinen perspektiivi riittävä. Tarvittiin vivahde yritysjohtajaa. Mutta mun mielestä siinä on käynyt sillä tavalla, että Juha on ollut enemmän kuin vivahde”
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/264342-koko-liike-pitaisi-keikauttaa-uuteen-asentoon-keskustalaisilta-suoraa-palautetta-juha
Toivoisin palstan keskustalaisten rohkaistuvan sanomaan oman, aidon mielipiteensä asiasta, siis keskustan tilanteesta ja sen syistä; onko kannatuksen putoamisen syy puolueen väärä johtamistapa vai jokin muu syy? Jos joku alkaa puhua vain gallupien epäluotettavuudesta sellainen kertonee vain siitä, että hän on paniikissa niin, ettei kykene syitä ajattelemaan.
Eikö Keskustassa arvosteta johtajuutta?
34
453
Vastaukset
- arvovaltauupuu
sipilähän on nimenomaan manageri ei johtaja
- JohtajaPaikallaan
Poliitikot eivät ymmärrä yritysjohtajia.
Poliitikot kun ovat tottuneet vain mokaamaan toisten rahoilla. - sssggglll
JohtajaPaikallaan kirjoitti:
Poliitikot eivät ymmärrä yritysjohtajia.
Poliitikot kun ovat tottuneet vain mokaamaan toisten rahoilla.Niin - Sipilä ei todellakaan ole mikään johtaja.
- yritystukienkepukeisari
managerikin voi olla johtaja- luonne- ja ominaisuuskysymys
yritysjohtajan voi tosiaan olla vaikeaa sopeutua poliittisen järjestelmän monitahoisuudesta johtuvaan kankeuteen.
osa yritysjohtajistakin on tottunut mokaamaan toisten rahoilla - totuuttahuutaa
JohtajaPaikallaan kirjoitti:
Poliitikot eivät ymmärrä yritysjohtajia.
Poliitikot kun ovat tottuneet vain mokaamaan toisten rahoilla.Saanen tiedustella sinulta, että on parempi yritysjohtajan "kusta" kansan rahoja tavallaan itselle, suvulle, sijoittajille ja yritysmaailmaan.
En mielellään haluaisi loukata ketään, mutta Sipilä politiikona on täysin nolla ja kepu tappaa omalla toiminnallaan maaseudun.
En ihmettele kannatuksen laskua.
Olin kolme kuukautta töissä tuolla vahvimmalla kepualueella ja ei ihmiset kovin tyytyväisiä olleet.
Kepua johdetaan, yrittäjien ja rauhanyhdistysten toimistoista.
Ja politiikan nimi on, heikomman alistaminen. - TapojaMkvaAulle
sssggglll kirjoitti:
Niin - Sipilä ei todellakaan ole mikään johtaja.
Puoluepoliitikot eivät todellakaan voi ylpeillä hyvällä johtamiskyvyllään.
Sipilä on kuitenkin heistä ykkönen.
- PolitiikanTietäjä
Sipilä on osoittanut nimenomaan vahvaa johtajuutta. Vienyt läpi hankaliakin hankkeita tavoitteisiin päästäkseen. Kiky-sopimus käänsi talouden kasvu-uralle, joka taasen on nostanut työllisyysasteen kätännössä 72 prosenttiin, vähentänyt valtion velkaantumistarvetta ja lisännyt investointeja. Jopa Talvivaaran kaivos saatiin hallituksen tukipaketin avulla kannattavaksi ja siitäkin ajan myötä saadaan sijoitukset takaisin. Sotea vastustetaan vain ja ainoastaan räksytyksellä saatavan kannatuslisän toivossa, jopa valiokuntatyöskentelyä tahallisesti hidastamalla pyritään sote kaatamaan. Onhan nykyinen malli, maakuntineen, käytännössä sama kuin SDP:n ja Vihreiden ennen viime vaaleja esittämä malli, vain valinnanvapautta on korostettu noita opposition malleja enemmän.
Johtajuutta on tarvittu, koska monet toimenpiteet ovat olleet joillekin tahoille epämieluisia. Työmarkkinajärjestöt ovat osoittaneet suorastaan naurettavaa käyttäytymistä lakkoiluineen ja uhmakkaine puheineen. No, nehän pelaavat vain SDP:n puolesta, ei hyvinvointivaltion turvaamiseksi.
Perinteinen politikointi ja sulle-mulle jakaminen on saanut tehdä tilaa suunnitelmalliselle asioiden kohentamiselle. Sekään ei ole kaikkien mieleen.
Keskustan kannatuksen suurimpia murentajia ei olekkaan Sipilä, vaan esim Berner, joka on suorastaan typerehtinyt liikenneministerinä. VR:n jakaminen, tieverkon yksityistämispuheet, tiemaksujen vaatiminen, autoverotuksen sähläys ja tyhjäpäinen vihertuuba on tehnyt pahan loven Keskustan kannatukseen. Toinen tohelo keskustassa on ympäristöministeri Tiilikainen, entinen vihreä muuten, joka on niinikään lähtenyt viherhumpan tahtiin tanssimaan.
Sipilä siis keräsi aikanaan ympärilleen joukon, joka kyllä toteuttaa asioita tehokkaasti, mutta jolta puuttuu perinteinen keskustalainen läheinen suhde tavallisiin ihmisiin, siihen kenttään. Berner ei liene juuri kansalaisia tavannut, saati heidän terveisiään kuunnellut. Siinä Sipilän suurin virhe, joukkoon olisi ollut syytä ottaa muutama aitokepulainen perinteisen ihmisläheisen politiikan taitaja.- olethyödyllinenIdiootti
venäjälläkin kansa ihaili ja yhä ihailee kovaotteista stalinia.
kiivaimmat vannoivat hänen nimiinsä vielä telotuksensa yhteydessä uskoen "bernerien" aiheuttaneen tuomionsa. Saatatpa olla paljolti oikeassa näkemyksessäsi Sipilästä, hänen johtajuudestaan ja sen tuottamista tuloksista. Mutta tuo ei näy tyydyttävän kaikkia entisiä kepun kannattajia, kun puolueen kannatus putoaa. Eikä näy tyydyttävän enää entisiä kepupoliitikkojakaan ja muita puolueaktivisteja, kun ovat nyt sitä mieltä, mitä avauksessani tuon esiin. Mitä nuo kaikki siis haluaisivat?? Millaista politiikkaa ja millaista johtajuutta?
No, tuothan tuossa esille myös mielestäsi tarvittavaa. Mutta eikö sellainen toiminta olisi epärehellistä, jos se ei olisi toimijoiden arvojen ja parhaaksi näkemän mukaista? Eikö se olisi myös Suomen etujen vastaista, eli pitäisikö puolueen toimia vain puolueen etua, ei maan etua tärkeimpänä pitäen?
Olen kyllä kanssasi samaa mieltä siitä, että johtajuutta on tarvittu, enkä pidä vain hyvänä nyt nähtyä työmarkkinajärjestöjen turhan ärhäkkää toimintaa, jonka en kyllä usko pelaavan kovin hyvin sdp:nkään pussiin. Mutta eri mieltä kanssasi olen tuossa Kikystä sanomastasi ja kepun vetämistä maakunta. ja sotehankkeista, joiden uskon onneksi jäävän toteutumatta. Jossain määrin eri mieltä kanssasi olen myös Berneristä näkemässäsi; mielestäni hänen tavoitteensa ovat olleet hyviä aikamme tarpeiden mukaisia, mutta kun hänkin kuten Sipiläkin on enemmän yritysjohtaja kuin poliitikko, hän ei taida päästä tavoitteisiinsa- KapiSotilasNro1
kapi_ kirjoitti:
Saatatpa olla paljolti oikeassa näkemyksessäsi Sipilästä, hänen johtajuudestaan ja sen tuottamista tuloksista. Mutta tuo ei näy tyydyttävän kaikkia entisiä kepun kannattajia, kun puolueen kannatus putoaa. Eikä näy tyydyttävän enää entisiä kepupoliitikkojakaan ja muita puolueaktivisteja, kun ovat nyt sitä mieltä, mitä avauksessani tuon esiin. Mitä nuo kaikki siis haluaisivat?? Millaista politiikkaa ja millaista johtajuutta?
No, tuothan tuossa esille myös mielestäsi tarvittavaa. Mutta eikö sellainen toiminta olisi epärehellistä, jos se ei olisi toimijoiden arvojen ja parhaaksi näkemän mukaista? Eikö se olisi myös Suomen etujen vastaista, eli pitäisikö puolueen toimia vain puolueen etua, ei maan etua tärkeimpänä pitäen?
Olen kyllä kanssasi samaa mieltä siitä, että johtajuutta on tarvittu, enkä pidä vain hyvänä nyt nähtyä työmarkkinajärjestöjen turhan ärhäkkää toimintaa, jonka en kyllä usko pelaavan kovin hyvin sdp:nkään pussiin. Mutta eri mieltä kanssasi olen tuossa Kikystä sanomastasi ja kepun vetämistä maakunta. ja sotehankkeista, joiden uskon onneksi jäävän toteutumatta. Jossain määrin eri mieltä kanssasi olen myös Berneristä näkemässäsi; mielestäni hänen tavoitteensa ovat olleet hyviä aikamme tarpeiden mukaisia, mutta kun hänkin kuten Sipiläkin on enemmän yritysjohtaja kuin poliitikko, hän ei taida päästä tavoitteisiinsaKysyt: "Eikö se olisi myös Suomen etujen vastaista, eli pitäisikö puolueen toimia vain puolueen etua, ei maan etua tärkeimpänä pitäen?"
Keskustahan on Sipilän johdolla toiminut nimenomaan maan etua ajaen ja jättänyt puolueen edun vähemmälle. Siksi nuo jotkut entiset kepupoliitikot ja aktiivit ovat arvostelua esittäneet.
SDP on hyvä esimerkki siitä, miten toimitaan maan etua vastaan puolueen etu edellä. Edellisellä vaalikaudella se jarrutti ja suorastaan sabotoi kaikkia uudistuksia vain omaa, puolueen oletettua etua varjellen. Niinpä jäimme 4 vuotta jälkeen siitä maailmantalouden noususta, josta kilpailijamaamme nauttivat. Lisävelkaannuimme lähes 10 miljardin vauhtia vuosittain, ja työttömyys huiteli korkeissa lukemissa. Käänne saatiin kun SDP:n jarrutus ja sabotointi johtikin puolueen vaalitappioon, ei voittoon. Kansa ei ollutkaan niin tyhmää (kaltaisiasi heikosti asioita ymmärtäviä on sittenkin vähän) että tuollainen menisi yleisesti läpi. Hyvä kommentti. Sen verran haluan sanoa että hyvinvointivaltio sen nykyisessä muodossa joutaa mennä
Tilalle yksilön vapauteen ja vastuuseen perustuva kansalaisyhteiskunta jossa heikoimmista huolehditaan.
Jospa minäkin puhuisin nyt vähän johtajuudesta. Palvelin 25 vuotta sotaväessä ja kävin useita kouluja, joissa tietysti sain myös johtamisoppeja. Ilmeisesti ne olivat oikeita siihen ympäristöön, kun monissa eri tehtävissä hyvin menestyin niillä opeilla - no, tarvittiin kyllä myös oman järjen käyttöä.
Siviilityöurallani sitten kävin useita kursseja joilla myös johtajuuteen liittyvät asiat olivat tärkeissä rooleissa opetuksessa. Hyllyssäni on vielä useita oppikirjoja tuolta ajalta. Johtamistaidon opiston oppikirjat ”Tulosjohtaminen uudistuu ja uudistaa” sekä ”Ihminen, työpaikan tärkein voimavara” antavat sotakouluissa saamiini verrattuna varsin toisenlaisia oppeja johtamisesta ja johtajuudesta. Tietynlaista strategista, tavoitteellista johtamista molemmissa ”opeissa” kyllä pidetään tarpeellisena, mutta hyviksi nähdyissä johtamistavoissa on suurta eroa. Sotilasjohtamisessa jopa edellytetään sellaista autoritäärisyyttä, jota siviilijohtamisessa pidetään hyvin haitallisena.
No, oli niissä sotakouluissa myös jo toisenlaista näkemystä palvelusurani loppuaikoina. Esikuntakoulussa pidetyllä luutnanttikurssi 1:llä luettiin oppikirjana mm. opetusneuvos, majuri evp Antero Rautavaaran silloista kirjauutuutta ”Johtaja - johtaminen”, jossa on todella hyvää puhetta johtamisesta. Tuokin kirja on yhä hyllyssäni. Kirjan sivulla 49 on hauska, mutta varmaan todenmukainen toteamus: ”Jos joku väittää kypsyneensä johtajana täydellisyyteen, hän ilmeisesti on joko menettänyt itseensä kohdistuvan arvostelukyvyn tai sitten hänen johtajankykynsä ovat kääntyneet laskusuuntaan”.
Enpä viitsi puhua enempää omakohtaisista kokemuksistani tai näkemyksistäni johtajuudesta, vaikka vänrikki Stoolin tavoin voisin kai sanoa ”jotakin ehkä tietäisin, olinhan siellä minäkin” - enkä näin sanoessani tarkoittaisi niinkään kokemaani kuin näkemääni, niin sotaväessä kuin siviilityöelämässä, joissa tarvittavassa hyvässä johtamisessa on eri vivahteita. Ilmeisesti myös poliittisessa johtajuudessa tarvittaisiin toista kuin yritysjohtamisessa, josta nuo kepuaktivistit näkevät olevan Sipilän poliittisessa johtamisessa ”enemmän kuin vivahteita”.
Näkemykset johtajuudesta ja siinä tarvittavasta ovat muuttuneet paljon aikojen kuluessa, aikaansa vastaaviksi, kun aikakin on muuttunut. Ymmärtääkseni tässä ajassamme tarvittavaan johtajuuteen sopivat hyvin seuraavat Juho Romakkaniemen määrittämät prinsiipit:
Hyvän johtajuuden prinsiipit:
1. Johda itseäsi.
2. Valitse ympärillesi itseäsi parempia ihmisiä.
3. Luo yhdessä jaettu strategia ja tavoitteet.
4. Anna heidän tehdä puuttumatta yhtään enempää kuin välttämätöntä.
5. Tee itsestäsi tarpeeton. Mentoroi, motivoi, monitoroi.
https://twitter.com/romakka/status/1006120483794968576- KapiSosialistille
Taas valehtelet. "Palvelin 25 vuotta sotaväessä ja kävin useita kouluja"
Olet käynyt erilaisia armeijan kursseja, jopa se Rottakoulu on itse asiassa kurssi. Kouluja et ole koskaan käynyt, sen kansakoulun lisäksi.
Johtajuutta on saatettu kursseillasi käsitellä, mutta se tosiasia, että sinut ohjattiin esikuntien avustaviin hallintotehtäviin, toissijaisten hanttiaineiden opettajaksi ja henkilöstöhallinnon rutiinien hoitajaksi, osoittaa, ettei sinulla ole ollut vähäisintäkään johtajaominaisuutta.
Ei tuollaisiin vähäpätöisiin täytevirkoihin tarvita johtajan ominaisuuksia, niihin joutuvatkin ne, joilta johtajuus on täysin kateissa. Sosialistihan sinä olit, sekin tiestysti selittää nuo "virat", puolustusvoimissa kun kuitenkin ymmärrettiin minkä riskin sosialistit armeijassa muodostivat. Heidät ohjattiin tuollaisiin hanttihommiin joissa ei saanut vahinkoa aikaan. - Muuta.tarvitaan
Romakkaniemen opit ei sopisi polittiseen johtamiseen. Aika pehmeitä nuo yritysmaailmaankin.
KapiSosialistille kirjoitti:
Taas valehtelet. "Palvelin 25 vuotta sotaväessä ja kävin useita kouluja"
Olet käynyt erilaisia armeijan kursseja, jopa se Rottakoulu on itse asiassa kurssi. Kouluja et ole koskaan käynyt, sen kansakoulun lisäksi.
Johtajuutta on saatettu kursseillasi käsitellä, mutta se tosiasia, että sinut ohjattiin esikuntien avustaviin hallintotehtäviin, toissijaisten hanttiaineiden opettajaksi ja henkilöstöhallinnon rutiinien hoitajaksi, osoittaa, ettei sinulla ole ollut vähäisintäkään johtajaominaisuutta.
Ei tuollaisiin vähäpätöisiin täytevirkoihin tarvita johtajan ominaisuuksia, niihin joutuvatkin ne, joilta johtajuus on täysin kateissa. Sosialistihan sinä olit, sekin tiestysti selittää nuo "virat", puolustusvoimissa kun kuitenkin ymmärrettiin minkä riskin sosialistit armeijassa muodostivat. Heidät ohjattiin tuollaisiin hanttihommiin joissa ei saanut vahinkoa aikaan.Pääsithän tärkeämpään asiaan, eli mitäpä kepusta minun rinnallani;))
Joo, kurssejahan ne sotaväen koulut olivat, vaikka niillä kursseilla yhteensä kolmisen vuotta vietin. Kouluistani tärkein lienee sittenkin elämänkoulu.
Mutta käsityksesi sotaväen tehtävien luonteesta ja niissä tarvittavasta on hiukan väärä. Henkilöstöhallinto, jonka opettajana olin Esikuntakoulussa neljä vuotta, oli kyllä pääaine koulun kursseilla, kympin kertoimella, sillä niillä kursseillahan koulutettiin tehtäviin, joissa hoidettiin henkilöstöasioita niissä esikunnissa, joissa joukkoa - myös koulutusta - johdettiin. Kakkosaine se oli myös mestarikurssilla, jonka johtajana toimin; siellä ykkösaine oli esikuntaoppi.
Joo, niitä ”täytevirkoja” me kyllä ammattikunnassamme pidimme tärkeimpinä, sillä halukkuus niihin oli aina paljon suurempi kuin pääsyn mahdollisuudet. Tärkeimpinä niitä kai pitivät korkeat esimiehemmekin, koskapa silloin, kun oli perustettu toimiupseeri erikoisluokan toimet, jotka edellyttivät kapteenin sotilasarvoa, me kaikki neljä niihin ensimmäisinä nimitetyt olimme sellaisia ”esikuntamiehiä”, samalta luutnanttikurssi 1:ltä valmistuneita.Muuta.tarvitaan kirjoitti:
Romakkaniemen opit ei sopisi polittiseen johtamiseen. Aika pehmeitä nuo yritysmaailmaankin.
Enpä oikein usko, että olisit oikeassa tuossa näkemyksessäsi. Onhan Juho Romakkaniemellä varsin vahva poliittinen tausta, jossa hän varmaan on tullut näkemään sen, millaiset johtamismenettelyt pelaavat parhaiten politiikassakin - siis puolueissa.
Jos et tiedä mitään Romakkaniemestä, niin luepa tuosta:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Juho_Romakkaniemi- PalstaPoliisinPoika
kapi_ kirjoitti:
Pääsithän tärkeämpään asiaan, eli mitäpä kepusta minun rinnallani;))
Joo, kurssejahan ne sotaväen koulut olivat, vaikka niillä kursseilla yhteensä kolmisen vuotta vietin. Kouluistani tärkein lienee sittenkin elämänkoulu.
Mutta käsityksesi sotaväen tehtävien luonteesta ja niissä tarvittavasta on hiukan väärä. Henkilöstöhallinto, jonka opettajana olin Esikuntakoulussa neljä vuotta, oli kyllä pääaine koulun kursseilla, kympin kertoimella, sillä niillä kursseillahan koulutettiin tehtäviin, joissa hoidettiin henkilöstöasioita niissä esikunnissa, joissa joukkoa - myös koulutusta - johdettiin. Kakkosaine se oli myös mestarikurssilla, jonka johtajana toimin; siellä ykkösaine oli esikuntaoppi.
Joo, niitä ”täytevirkoja” me kyllä ammattikunnassamme pidimme tärkeimpinä, sillä halukkuus niihin oli aina paljon suurempi kuin pääsyn mahdollisuudet. Tärkeimpinä niitä kai pitivät korkeat esimiehemmekin, koskapa silloin, kun oli perustettu toimiupseeri erikoisluokan toimet, jotka edellyttivät kapteenin sotilasarvoa, me kaikki neljä niihin ensimmäisinä nimitetyt olimme sellaisia ”esikuntamiehiä”, samalta luutnanttikurssi 1:ltä valmistuneita.Itsehän tuo itsestäsi kertoilun TAAS aloitit. Valehtelit kouluja käyneesi jne. Pitäähän valheesi korjata, siitä kiitos tuolle joka asioiden oikean laidan meille kertoi.
- ihanvainväliin
kapi_ kirjoitti:
Pääsithän tärkeämpään asiaan, eli mitäpä kepusta minun rinnallani;))
Joo, kurssejahan ne sotaväen koulut olivat, vaikka niillä kursseilla yhteensä kolmisen vuotta vietin. Kouluistani tärkein lienee sittenkin elämänkoulu.
Mutta käsityksesi sotaväen tehtävien luonteesta ja niissä tarvittavasta on hiukan väärä. Henkilöstöhallinto, jonka opettajana olin Esikuntakoulussa neljä vuotta, oli kyllä pääaine koulun kursseilla, kympin kertoimella, sillä niillä kursseillahan koulutettiin tehtäviin, joissa hoidettiin henkilöstöasioita niissä esikunnissa, joissa joukkoa - myös koulutusta - johdettiin. Kakkosaine se oli myös mestarikurssilla, jonka johtajana toimin; siellä ykkösaine oli esikuntaoppi.
Joo, niitä ”täytevirkoja” me kyllä ammattikunnassamme pidimme tärkeimpinä, sillä halukkuus niihin oli aina paljon suurempi kuin pääsyn mahdollisuudet. Tärkeimpinä niitä kai pitivät korkeat esimiehemmekin, koskapa silloin, kun oli perustettu toimiupseeri erikoisluokan toimet, jotka edellyttivät kapteenin sotilasarvoa, me kaikki neljä niihin ensimmäisinä nimitetyt olimme sellaisia ”esikuntamiehiä”, samalta luutnanttikurssi 1:ltä valmistuneita.No meillä on sitten hivenen erilainen tausta.
Minä synnyin köyhään taloon ja kun ei ollutmuuta tekemistä, opettelin isän, enon ja setän kanssa kirvemiehentyöt ja siinä sivussa seurasin ukkia ja opettelin kauppahommat.
Kävin minä kolme vuotta ammattiinkin, mutta oikeinkirjoitusta en oppinut. väittivät, että on lukihäiriö.
Johtamistaidoistani on sanottu, että olen äärettömän vittumainen mies, mutta reilu ja se on antanut parhaimillaan työtä myös, parhaimllaan 15 ukoa, työtä ja koulut johtamiseen olen käynyt kantapään kautta.
Tulee ens elo-syyskuun vaihteessa 50 vuotta täyteen yritystoimintaa ja luovun sitten kun hokkarit osoittaa kattoon. Tosin nyt vain pienessä mittakaavassa. Mutta tärkein asia minkä olen oppinut, ole työssä miestesi kanssa ja ole heille ihminen.
Sipilästää huokuu itsekeskeisyys ja oikeassa olemisen tarve jaluulen, että se tulee jurikkaluonteesta.
Tämä laitoin vain tähän siksi, että politiikka on yhteisten aioiden hoitoa ja esim. minusta ei olisi siihen, en osaa neuvotella ja luulen, että Sipilällä on sama ongelma. PalstaPoliisinPoika kirjoitti:
Itsehän tuo itsestäsi kertoilun TAAS aloitit. Valehtelit kouluja käyneesi jne. Pitäähän valheesi korjata, siitä kiitos tuolle joka asioiden oikean laidan meille kertoi.
Mistä johtuukaan tuo pikkumainen saivartelu? Taidan tietää, mutta jääköön sanomatta.
Nooh - minun olisi kai pitänyt puhua vain koulutuksesta. Mutta koulujahan ne kaikki olivat, joissa oppia sain. Ja kursseja se kaikki sotaväen kouluissa annettu opetus oli. Kadettikoulussakin kadettikurssilla, jotka numeroidaan, kuten myös Sotakorkeakoulussa, esiupseerikursseilla, ja tietenkin RUK:ssa.
No, tuollainen saivartelu sinulta - sama kai noissa kummassakin voinee johtua vain siitä, että itseltä on jäänyt kaikki kurssitkin käymättä - ja sen näkee esitystavastasikin.- Tiedoksesii
ihanvainväliin kirjoitti:
No meillä on sitten hivenen erilainen tausta.
Minä synnyin köyhään taloon ja kun ei ollutmuuta tekemistä, opettelin isän, enon ja setän kanssa kirvemiehentyöt ja siinä sivussa seurasin ukkia ja opettelin kauppahommat.
Kävin minä kolme vuotta ammattiinkin, mutta oikeinkirjoitusta en oppinut. väittivät, että on lukihäiriö.
Johtamistaidoistani on sanottu, että olen äärettömän vittumainen mies, mutta reilu ja se on antanut parhaimillaan työtä myös, parhaimllaan 15 ukoa, työtä ja koulut johtamiseen olen käynyt kantapään kautta.
Tulee ens elo-syyskuun vaihteessa 50 vuotta täyteen yritystoimintaa ja luovun sitten kun hokkarit osoittaa kattoon. Tosin nyt vain pienessä mittakaavassa. Mutta tärkein asia minkä olen oppinut, ole työssä miestesi kanssa ja ole heille ihminen.
Sipilästää huokuu itsekeskeisyys ja oikeassa olemisen tarve jaluulen, että se tulee jurikkaluonteesta.
Tämä laitoin vain tähän siksi, että politiikka on yhteisten aioiden hoitoa ja esim. minusta ei olisi siihen, en osaa neuvotella ja luulen, että Sipilällä on sama ongelma.Eikös sinulla ole hieman samanlainen tausta kuin Kapilla jolle vastaat. Köyhistä oloistahan Kapikin sanoo lähteneensä, ei varaa edes koulutukseen. Sinun lukihäiriötä vastaavia puutteita löytyy Kapinkin esitystaidoista, tosin kapi ressukka ei niitä itse edes huomaa.
Toisin kuin Kapilla, sinulla on oikea ammatillinen koulutus, kädentaitoja ja ollut kyky menestyä työelämässä, aina muiden työllistämiseen saakka. Se on hyvä. Kapiihan joutui jopa omassa ammatissaan (sotilas) säälittäviin aputehtäviin hallinnon puolella.
Sipilä ei suinkaan vaikuta itsekeskeiseltä tai sellaiselta jonka pitäisi olla kaikessa oikeassa, mutta perinteinen poliittinen jahkaaminen häneltä puuttuu. Toiminnan mies siinä suhteessa, että jos neuvottelut ei etene ja johda tulokseen, niin sitten hoidetaan asia toisin. Siinähän se oli lähtökohta tälle irtisanmislaki kärhämällekin. Sipilä antoi järjestöille mahdollisuuden neuvotella tulos jonka oli valmis viemään hallituksen esityksenä eteenpäin. Ay-väki ja työnantajapuoli jahnasivat aikansa eivätkä saaneet aikaan mitään, joitakin sanamuotoja ja pilkun paikkaa ei saatu sovittua jotta yhteinen esitys olisi saatu aikaan. Niinpä Sipilä päätti edetä ilman tuota esitystä. Jotain kun työelämän joustojen lisäämiseksi pitää 2020 luvulle tultaessa saada aikaan. Hän siis tekee kun muut vaan jähnää. Tiedoksesii kirjoitti:
Eikös sinulla ole hieman samanlainen tausta kuin Kapilla jolle vastaat. Köyhistä oloistahan Kapikin sanoo lähteneensä, ei varaa edes koulutukseen. Sinun lukihäiriötä vastaavia puutteita löytyy Kapinkin esitystaidoista, tosin kapi ressukka ei niitä itse edes huomaa.
Toisin kuin Kapilla, sinulla on oikea ammatillinen koulutus, kädentaitoja ja ollut kyky menestyä työelämässä, aina muiden työllistämiseen saakka. Se on hyvä. Kapiihan joutui jopa omassa ammatissaan (sotilas) säälittäviin aputehtäviin hallinnon puolella.
Sipilä ei suinkaan vaikuta itsekeskeiseltä tai sellaiselta jonka pitäisi olla kaikessa oikeassa, mutta perinteinen poliittinen jahkaaminen häneltä puuttuu. Toiminnan mies siinä suhteessa, että jos neuvottelut ei etene ja johda tulokseen, niin sitten hoidetaan asia toisin. Siinähän se oli lähtökohta tälle irtisanmislaki kärhämällekin. Sipilä antoi järjestöille mahdollisuuden neuvotella tulos jonka oli valmis viemään hallituksen esityksenä eteenpäin. Ay-väki ja työnantajapuoli jahnasivat aikansa eivätkä saaneet aikaan mitään, joitakin sanamuotoja ja pilkun paikkaa ei saatu sovittua jotta yhteinen esitys olisi saatu aikaan. Niinpä Sipilä päätti edetä ilman tuota esitystä. Jotain kun työelämän joustojen lisäämiseksi pitää 2020 luvulle tultaessa saada aikaan. Hän siis tekee kun muut vaan jähnää.Täytyy minun ottaa tuohon vielä kantaa, kun minä siinäkin näyn olevan sinulla varsinaisena aiheena, Sipilä vain kulissina. Todella huvittavaa tuollainen. Ei kai tosin saisi huvittua siitä, että sinulla eivät asiat näy olevan kovin hyvin, kun minua kohtaan sinulla yhä vain jatkuu tuollainen, joka voi syntyä vain kateuden aiheuttamasta katkeruudesta.
Joo, ei minulla silloin lapsena ja nuorukaisena ollut mahdollisuuksia koulutukseen. Vaikka kansakoulussa olin aina luokkani priimus - usein kai koko koulunkin priimus - kansakoulua enempää koulutusta en silloin saanut. Lähin keskikoulukin oli yli 50 km:n päässä ja sinne mennäkseen olisi täytynyt kustantaa asunto koulupaikkakunnalta ja ostaa koulukirjat, eikä kasvatusvanhemmillani ollut sellaiseen varaa, kun olivat vain köyhiä pienviljelijöitä. Myöhemmin olen sitten saanut melkoisesti koulutustakin, kulloisenkin työni vaativaa ammatillista että yleissivistävääkin. Ja opettavinta koulua - elämänkoulua - olen käynyt jo 83 vuotta, ja tässä koulussa monet ”oppiaineet” olen joutunut läpäisemään yritysten ja erehdysten kautta.
Ikäluokkani nuorissa oli vähänkään korkeammalle koulutettuja vain murto-osa siitä, mitä on nykyisin. Varmaan useimman koulutusta vaille jääneen kohdalla syyt olivat samat kuin minullakin: köyhyys ja lian suuret etäisyydet kouluihin. Nythän ne etäisyydet eivät ole este. Synnyin- ja lapsuuskunnassani Rautavaaralla on ollut lukiokin jo kai 1960-luvun loppupuolelta lähtien ja oppilaat sinne kuljetetaan autoilla eri puolilta laajaa pitäjää.
Onneksi lapsillani oli jo paremmat mahdollisuudet opiskeluun kuin minulla, ja hyvin he ovat menestyneet myös elämässään, joten ei saamassaan geenipohjassa ole voinut olla pahaa vikaa. Lauantaina ja uusintana vielä eilen nähtiin ”maikkarilta”, kun auto- ja liikennegaalassa poikani palkittiin Suomen kuorma-autoteollisuuden pelastamisesta, vaikkei Esko Aho juuri noita saoja käyttänyt pojalleni - jo 60-vuotiaalle miehelle - palkinnon luovuttaessaan. (Myönnän, että tämä oli minulta pientä piruilua, jonka sinä hyvin ansaitsit;))
- ALMEERA
Näkeehän sen jo keskustan kannatuksessta millainen johtaja sipilä on. Puukottaa selkään omia kannattajiaan. Etenkin yrittäjiä , maanviljeliöitö ja eläkeläisiä. Oman osakesalkun lihottaminen pääasia ja sen takia on valmis myymää aatteesa . periaatteensa ja ideologiansa,. MITÄ JÄÄ JÄLJELLE
- Lopuyterde
Eikös Sipilä ole lesta? Ei kai lesta voi olla johtaja?
- kepulle_omaa_lääkettä
Kepulaiset ovat pitkin hallituskautta yrittäneet kieltää sitä tosiasiaa, että puolue on ollut kriisiytymisen tilassa oikeistoliberaalien ja vanhoillisten sisäisessä valtakamppailussa. Vanhoillinen Väyrynen hävisi Sipilälle, nyt alkavat kielenkannat aueta vaalien lähestyessä, kun puolueen kannatus on ollut jo pitkään laskussa ja käännettä ei ole tulossa niin kauan, kun Sipilä heiluttaa tahtipuikkoa Vanhasen säestäessä.
Keskusta makaa tällä hetkellä täysin rähmällään äärioikealla laidalla, kaukana aatekodistaan. - Ahneistoa
Keskusta ei kuitenkaan tee näin oikeistolaista politiikkaa:
https://www.iltalehti.fi/politiikka/69793426-bfed-46ec-a349-3abeeb05b0ed_pi.shtml
Rikujen tulo on turvata vaatii Rinne.- Tolvana.keputrolli
Olet sinä raukka tyhmä !!
Sanon avaukseni lopussa: ”Toivoisin palstan keskustalaisten rohkaistuvan sanomaan oman, aidon mielipiteensä asiasta, siis keskustan tilanteesta ja sen syistä; onko kannatuksen putoamisen syy puolueen väärä johtamistapa vai jokin muu syy?” Onhan toivomiani mielipiteitä esitetty, joista kiitos! Olen kommentoinutkin muutamaa niistä, vaikka sellaisen esittäjä onkin puhunut enemmän kapista kuin kepusta - hänellä on siis kai henkinen lukihäiriö;))
No, sen verran vakavastikin otettavia mielipiteitä keskustalaiseltakin taholta on esitetty, että niiden perusteella on pääteltävä, ettei Sipilä enää nauti heiltä ainakaan varauksetonta luottamusta ja arvostusta puolueensa johtajana. Puolueen ajattelevassa kannattajakunnassa - sellaistakin on - luonnollisesti jo pohditaan syitä puolueen kannatuksen putoamiseen, ja jos yhteisöllä on alkanut mennä huonosti, syypääksi sille pian joutuu yhteisön johtaja. Tämä pätee yhtä hyvin politiikassa kuin yritysmaailmassakin, vaikka aina se ei välttämättä ole totuus.
Vaikka en ole kepun kannattaja, Sipilää olen arvostanut enemmän kuin hänen puoluettaan, johtuen varmaan hänen aikaisemmasta taustastaan ja muustakin politiikan ulkopuolella näyttämästään. Arvostan myös hänen eräitä tekemisiään pääministerinä, mutta en kaikkia. Varmaan hän on joutunut puolueensa johtajana vetämään sellaisiakin asioita, joita tuskin pitää koko maan kannalta järkevinä, kuten hölmö maakuntauudistushanke, johon hänelle kyllä voi tulla vaalipiirinsä taholta, vaikka hän nykyisin täällä pääkaupunkiseudulla asuukin.
Mielestäni on siis noilta kepuaktivisteilta vähän kohtuutonta tehdä Sipilästä syntipukki sille, että puolueen kannatus vajoaa. Suurempi syy sille on se, että Suomi muuttuu koko ajan suuntaan, jossa kepun luonnollinen kannatuspohja kapenee. Tarkoitan kaupungistumista, jonka kanssa kepun vanha ideologia on pahasti ristiriidassa: se on vastoin kaupunkiväestön edukseen ymmärtämän näkemää. No, onhan tällä palstalla nähty sellaistakin, että kaikesta syytetään vain noita gallupeja, mutta sellainen tuskin voimaannutta Sipilää enempää kuin kepun ajattelemaan pystyvää kannattajakuntaakaan.
Eipä noissa ole huolen aiheita tällaiselle 83-vuotiaalle vanhukselle, joka suuntaa vielä jäljellä olevaa vireyttään aivan muihin asioihin. Seuraavaksi useampiin kivoihin tilaisuuksiin, joita on yhteisöjeni (Helsingin Sydänkuntoutus, Valioeläkeläiset, Pääkaupungin Päällystö ry ja Helsingin Rauhanturvaajat ry) järjestäminä. Joulukin vielä innoittaa vanhusta, kun saan silloin tavata ja muistaa jälkipolviani ja uskoakseni saan myös muistamista heiltä. Ja heti tulevan vuoden alussa on kaksiviikkoinen Etelä-Afrikan kiertomatka - jos vielä sinne asti eletään ja tässäkin kunnossa pysytään. Joten mitäpä noista esille ottamistani, mutta täytyihän niistä puhua, kun tällä palstalla olemme.Näkyy tulleen muutamia kirjoitusvirheitä, joiden syy en ole minä, vaan nuo jo ottamaani pari gin-tonic -paukkua;)) No, toivottavasti kuitenkin ymmärrätte sanomani huolimatta noista muutamista kirjoitusvirheistä - "kijoitusvihreistä", joiksi City-Keskusta aikoinaan nimesi itse tekemänsä;))
- OulunUkki
kapi_ kirjoitti:
Näkyy tulleen muutamia kirjoitusvirheitä, joiden syy en ole minä, vaan nuo jo ottamaani pari gin-tonic -paukkua;)) No, toivottavasti kuitenkin ymmärrätte sanomani huolimatta noista muutamista kirjoitusvirheistä - "kijoitusvihreistä", joiksi City-Keskusta aikoinaan nimesi itse tekemänsä;))
Eipä heikkolahjaiselta evp aliupseeritolliskolta muuta voi odottaakkaan kuin kirjoitusvirheitä.
Tälle avaukselleni ei näy enää tulleen mitään kommentointiani vaativaa. Palstalle muualle on kyllä tullut sellaista, joka saattaa avaukseni otsikon kyseenalaiseksi: kyllä keskustassa arvostetaan johtajuutta. Ainakin muutama kepun kannattaja täällä näkyy niin tekevän.
Ylivääpelöinen on nostanut etusivulle vanhan avauksensa ”Vielä pistelehdin”, jossa hän esittää minulle runon. Olen siis hänen johtaja-ihanteensa; sen hän todistaa tänään aamuvarhaisella laittamalla omiin nimiinsä tälle avaukselle eilen kirjoittamani viestin, jossa puhuin johtajuudesta. Ehkä hieman liioittelua ylivääpeliltä, sillä en kai minäkään vielä ylivääpelivaiheessa tiennyt johtamisesta niin paljon, vaikka oli jo kokemusta kenttäkouluttajana ja olin jo käynyt sen Rottakoulun ja RUK:n ja muita kursseja, joilla johtamistakin opetettiin.
Ylivääpelöinen on sitten saanut tuekseen palstan johtajan - nykyisin kasvattajan - joka tietenkin arvostaa minua johtajana - kuten tietysti muutenkin - kun hän sillä tavalla jo vuosia on sillä tavalla kiinnittynyt minuun - no, eniten tosin minun genitaalialueeseeni, josta en pidä, mutta ei siitä haittaakaan ole, kun pysyy vain noin ”etänä”.
Tämä avaukseni lienee nyt puoleltani loppuun käsitelty. Eikä nyt ole näköpiirissä -tuskin ihan piankaan - aihetta uusiin avauksiin. Joten palsta saanee jäädä minulta rauhaan joksikin ajaksi. Mutta kaipaajiani varmaan lohduttaa varmuus siitä, että kyllä tuo johtaja tulee ”näkemään” minut täällä päivittäin, monta kertaa päivässä. Toivottavasti uskotte hänen näkyihinsä, sillä kyllä hän on niissä näyissäänkin ihan yhtä uskottava kuin kertomuksissaan johtaja-kokemuksistaan - vaikka vaatimattomuuttaan jättääkin mainitsematta, missä hän on johtanut ja mitä;))
Näkemiin!- TapaKASVATUSTAMkvaAull
Minä ymmärrän ja osaan käytännössä ihmisten johtamisen. Olen myös harjaantunut siihen riittävällä intensiteetillä ja riittävän kauan.
Sinulla ei samanlaista historiaa ole, etkä saman tason suoritukseen missään nimessä pystyisikään koska sosiaalinen osaamisesi on kovin vähäistä. - PolitiikanTietäjä
Kapi, otetaanpa kantaa vaihtoehtoihin Keskustalle. SDP on julkistanut oman vaalibudjettinsa, punalipun varjossaliehuvan sellaisen.
Hauskahan tuo demarien "budjetti" on. Menoja luetellaan 1 900 000 000 euron edestä lisää. Velkaakin otettaisiin 500 miljoonaa vähemmän. Siis tulopuolta pitää vahvistaa 2 400 000 000 euron verran.
Tuloja saadaan sellaisista kohteista kuin "harmaan talouden torjunta" 200 miljoonaa, "digitalisointi" 200 miljoonaa, loput erilaisia veroja kiristämällä. Kun ohjelmassa on edellen se vappusatanen, joka kuivan kesän aikana on kutistunut 30 euroon, ja lupaus keventää pieni- ja keskituloisten verotusta, niin mistä ihmeen veroista tuo puuttuva 2 miljardia kiskotaan? Ai niin, ay-liikkeen osinkoja verottamalla?
Myös tuo digitalisointi on jännä juttu. Jos valtion palveluja siirretään tietokoneilla tehtäviksi, pitää tuo 200 miljoonaa raapia kokoon niitä hommia nykyisin hoitavia ihmisiä pihalle potkimalla. Ei ne tietokoneet itsessään tuo säästöjä, päinvastoin, niihin joudutaan investoimaan aika paljon. 200 miljoonan kasaamiseksi pitää siis potkut antaa ainakin 20 000 - 30 000 valtionhallinnon työntekijälle.
Melkoinen veto SDP:ltä, julkisen sektorin puolustajalta ja työväen puolueelta. Kaikki kuitenkin ymmärrämmre, ettei demarien lupauksia voi ottaa vakavasti. Vaalipopulismin epä-älyllisintä osaa ne vain edustavat.
Vaan mitäpä sinä, Kapi, olet tuosta SDP:n ohjelmasta mieltä. Onko Rinne uskottavampi pääministeriehdokas kuin parjaamasi Sipilä? - NytSaaNauraa
PolitiikanTietäjä kirjoitti:
Kapi, otetaanpa kantaa vaihtoehtoihin Keskustalle. SDP on julkistanut oman vaalibudjettinsa, punalipun varjossaliehuvan sellaisen.
Hauskahan tuo demarien "budjetti" on. Menoja luetellaan 1 900 000 000 euron edestä lisää. Velkaakin otettaisiin 500 miljoonaa vähemmän. Siis tulopuolta pitää vahvistaa 2 400 000 000 euron verran.
Tuloja saadaan sellaisista kohteista kuin "harmaan talouden torjunta" 200 miljoonaa, "digitalisointi" 200 miljoonaa, loput erilaisia veroja kiristämällä. Kun ohjelmassa on edellen se vappusatanen, joka kuivan kesän aikana on kutistunut 30 euroon, ja lupaus keventää pieni- ja keskituloisten verotusta, niin mistä ihmeen veroista tuo puuttuva 2 miljardia kiskotaan? Ai niin, ay-liikkeen osinkoja verottamalla?
Myös tuo digitalisointi on jännä juttu. Jos valtion palveluja siirretään tietokoneilla tehtäviksi, pitää tuo 200 miljoonaa raapia kokoon niitä hommia nykyisin hoitavia ihmisiä pihalle potkimalla. Ei ne tietokoneet itsessään tuo säästöjä, päinvastoin, niihin joudutaan investoimaan aika paljon. 200 miljoonan kasaamiseksi pitää siis potkut antaa ainakin 20 000 - 30 000 valtionhallinnon työntekijälle.
Melkoinen veto SDP:ltä, julkisen sektorin puolustajalta ja työväen puolueelta. Kaikki kuitenkin ymmärrämmre, ettei demarien lupauksia voi ottaa vakavasti. Vaalipopulismin epä-älyllisintä osaa ne vain edustavat.
Vaan mitäpä sinä, Kapi, olet tuosta SDP:n ohjelmasta mieltä. Onko Rinne uskottavampi pääministeriehdokas kuin parjaamasi Sipilä?Hohhoohohooooooo, vai Kapilta kysylet asiakysymyksiä.
Ei se tollikka vastaa kun ei osaa, yksinkertainen esikunta-aliupseeri. Itseään alkaa vain esiin tuomaan, hohohoooohoooooooooooo PolitiikanTietäjä kirjoitti:
Kapi, otetaanpa kantaa vaihtoehtoihin Keskustalle. SDP on julkistanut oman vaalibudjettinsa, punalipun varjossaliehuvan sellaisen.
Hauskahan tuo demarien "budjetti" on. Menoja luetellaan 1 900 000 000 euron edestä lisää. Velkaakin otettaisiin 500 miljoonaa vähemmän. Siis tulopuolta pitää vahvistaa 2 400 000 000 euron verran.
Tuloja saadaan sellaisista kohteista kuin "harmaan talouden torjunta" 200 miljoonaa, "digitalisointi" 200 miljoonaa, loput erilaisia veroja kiristämällä. Kun ohjelmassa on edellen se vappusatanen, joka kuivan kesän aikana on kutistunut 30 euroon, ja lupaus keventää pieni- ja keskituloisten verotusta, niin mistä ihmeen veroista tuo puuttuva 2 miljardia kiskotaan? Ai niin, ay-liikkeen osinkoja verottamalla?
Myös tuo digitalisointi on jännä juttu. Jos valtion palveluja siirretään tietokoneilla tehtäviksi, pitää tuo 200 miljoonaa raapia kokoon niitä hommia nykyisin hoitavia ihmisiä pihalle potkimalla. Ei ne tietokoneet itsessään tuo säästöjä, päinvastoin, niihin joudutaan investoimaan aika paljon. 200 miljoonan kasaamiseksi pitää siis potkut antaa ainakin 20 000 - 30 000 valtionhallinnon työntekijälle.
Melkoinen veto SDP:ltä, julkisen sektorin puolustajalta ja työväen puolueelta. Kaikki kuitenkin ymmärrämmre, ettei demarien lupauksia voi ottaa vakavasti. Vaalipopulismin epä-älyllisintä osaa ne vain edustavat.
Vaan mitäpä sinä, Kapi, olet tuosta SDP:n ohjelmasta mieltä. Onko Rinne uskottavampi pääministeriehdokas kuin parjaamasi Sipilä?Kun nyt kuitenkin vielä tulin vilkaisemaan tänne, täytyy toki vastata tuohon, sillä arvostahan minä sitä, että Politiikan Tietäjä on noin kiinnostunut mielipiteestäni. Lukutaitosi tosin ei kai ole poliittisen tietämyksesi tasolla, kun sanot minun Sipilää parjanneen. Niin en todellakaan ole tehnyt, en aiemmin enkä nytkään, kun totesin tuossa edellä seuraavaa:
>>Vaikka en ole kepun kannattaja, Sipilää olen arvostanut enemmän kuin hänen puoluettaan, johtuen varmaan hänen aikaisemmasta taustastaan ja muustakin politiikan ulkopuolella näyttämästään. Arvostan myös hänen eräitä tekemisiään pääministerinä, mutta en kaikkia. Varmaan hän on joutunut puolueensa johtajana vetämään sellaisiakin asioita, joita tuskin pitää koko maan kannalta järkevinä, kuten hölmö maakuntauudistushanke, johon hänelle kyllä voi tulla paineita vaalipiirinsä taholta, vaikka hän nykyisin täällä pääkaupunkiseudulla asuukin.
Mielestäni on siis noilta kepuaktivisteilta vähän kohtuutonta tehdä Sipilästä syntipukki sille, että puolueen kannatus vajoaa. Suurempi syy sille on se, että Suomi muuttuu koko ajan suuntaan, jossa kepun luonnollinen kannatuspohja kapenee. Tarkoitan kaupungistumista, jonka kanssa kepun vanha ideologia on pahasti ristiriidassa: se on vastoin kaupunkiväestön edukseen ymmärtämää<<
Siis ei miehessä vikaa, mutta puolueessaan on. Vielä kysymykseesi vastaten totean, että mielestäni Rinne ei ole pääministeriehdokkaana Sipilää uskottavampi. Minusta kokoomuksen Orpo olisi uskottavampi. Demareissakin olisi ainakin Rinnettä edustavampi. Mutta minkä me sille voimme, jos kansa vaaleissa haluaa sdp:n seuraavan hallituksen johtoon ja demarit haluavat pitää Rinteen johtajanaan. Siihen meidän on tyydyttävä parasta Rinteelle, hallitukselle ja isänmaalle toivoen. Orpo kyllä varmaan pärjää demarijohtoisenkin hallituksen ministerinä, hyvin hän on pystynyt tässäkin hallituksessa puolueensa kannattajien eduista huolta pitämään.
(Ymmärränhän minä, miksi laitoit tuon viestisi ja ilmeisesti vielä tuon toisenkin sen perään: säikähdit, että jättäisin sinut nyt ikävään. Siksi halusit vedättää minut vielä tänne. Siinä onnistuit, josta onnittelut! Mutta koeta nyt vain kestää ikävääsi; enempää en nyt tänne jää enkä ihan pian tule)
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomi julkaisi varautumisoppaan
Että sellanen tappaus. Kun kriisitilanne iskee, niin on mentävä nettiin ja luettava ohjeet suomi.fi -sivuilta. Onkohan j2282025Kuhmo tekisi perässä
Lomauttakaa kaupungin talolta turhat lattiankuluttajat pois, kuten naapuripitäjä101768Miehille kysymys
Onko näin, että jos miestä kiinnostaa tarpeeksi niin hän kyllä ottaa vaikka riskin pakeista ja osoittaa sen kiinnostukse571279Onko telepatia totta
Epäilen että minulla ja eräällä henkilöllä on vahva telepatia yhteys. Jos ajattelen jotain hän julkaisee aiheesta jotaki801165Missä Kaisa Lepola, siellä filunki ja sekasotku
Näin se taas nähtiin, ajolähtöjen taakse on joka kerta jääneet savuavat rauniot, oli työpaikka mikä tahansa.171008Nainen, olen niin pettynyt
Ehkä se tästä vielä paremmaksi muuttuu. Yritän itseäni parantaa ja antaa itse itselleni terapiaa, mutta eihän se mitään89954TTK:sta tippunut Arja Koriseva teki erityisen teon kyynelsilmin: "Mä olen ihan järjettömän..."
Kiitos tuhannesti Tanssii Tähtien Kanssa -tansseistanne, Arja Koriseva ja Valtteri Palin! Lue lisää: https://www.suomi15950- 46915
- 70812
Haluaisin jo
Myöntää nämä tunteet sinulle face to face. En uskalla vain nolata itseäni enää. Enkä pysty elämäänkin näiden kanssa jos42804