Tänään vietetään autismitietoisuuden päivää

BurgerDay

Miten palstalainen DarkFear on ajatellut juhlistaa merkkipäivää?

14

<50

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaikki.sopivat.darkkiin

      Kaikilla autismikirjon henkilöillä ilmenee vaikeuksia

      Sosiaalisessa kommunikaatiossa

      Aspergerin oireyhtymässä henkilöillä on vähemmän vaikeuksia itse kielen tuottamisessa, mutta heillä voi silti olla kielen prosessointiin liittyvia vaikeuksia. Asperger- henkilö voi tulkita puhuttua ja kirjoitettua kieltä hyvin kirjaimellisesti, eikä välttämättä havaitse esimerkiksi sarkasmia. Hän voi keskustellessaan toisen kanssa ilmehtiä tai elehtiä epätavallisesti ja hänellä voi olla vaikeuksia sekä käsitellä että muistaa puhuttua asiaa.


      Sosiaalisessa vuorovaikutuksessa

      Asperger- henkilöiden on vaikeampaa ymmärtää toisen ihmisen tunteita ja ilmaista omia tunteitaan. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi vaikeutta muodostaa ystävyyssuhteita tai työelämässä tarvittavia ihmissuhteita.Hänellä voi olla vaikeutta katsekontaktin muodostamisessa sekä erilainen tapa reagoida ilmeillä ja eleillä. Työ- ja opiskeluelämässä varsinkin varsinaisten tehtävien ulkopuolelle jäävän ”vapaa-ajan” käyttö sosiaaliseen kanssakäymiseen on haasteellista.


      Sosiaalisessa mielikuvituksessa

      Asperger- henkilöllä voi olla vaikeuksia mieltää erilaisia tilanteita oman kokemuspiirinsä ulkopuolelta. Tämä vaikeuttaa uusiin tilanteisiin sopeutumista ja toisten ihmisten käyttäytymisen ja toiminnan tulkintaa.Hänelle voi olla vaikeaa asettua toisen ihmisen asemaan ja mieltää se, miltä toisesta tuntuu.

      Aistien erityispiirteet
      Asperger- henkilöillä aistien välittämä tieto ja sen tulkinta on yksilöllistä ja tavallisesta poikkeavaa. Hän voi olla yli- tai aliherkkä eri aistimuksille, kuten äänille, kosketukselle, eri hajuille ja mauille sekä valolle, väreille, lämpötiloille ja kivulle. Esimerkiksi ympäristön erilaiset taustaäänet, jotka harvoin haittaavat muita ihmisiä, voivat asperger- henkilöstä olla kovia ja häiritseviä. Tämä voi aiheuttaa ahdistuneisuutta ja tuntua jopa fyysisenä kipuna.

      Erityiset mielenkiinnonkohteet
      Monilla asperger-henkilöillä on erityisiä mielenkiinnonkohteita varsin varhaisesta iästä lähtien. Nämä kohteet voivat olla luonteeltaan pysyviä tai vaihdella ajan kuluessa. Mielenkiinnonkohteet voivat liittyä esimerkiksi taiteeseen, musiikkiin, tietokoneisiin, liikennevälineisiin ja moniin muihin. Joskus mielenkiinnonkohteeksi saattaa muodostua jokin hyvin erikoinen ja epätavallinen asia. Erityiset mielenkiinnonkohteet tuotavat iloa ja onnellisuutta asperger- henkilön elämään.

      Toistava käyttäytyminen ja rutiinit
      Asperger-henkilö haluaa monesti pitää kiinni omista rutiineistaan sekä ennakoida tulevia asioita ja tapahtumia. Säännöt ja sopimukset voivat myös olla tärkeitä. Hän saattaa esimerkiksi haluta, että kouluun tai harrastuksiin mennään aina samalla tavalla; samalla kulkuvälineellä ja samaa reittiä. Muutokset voivat tuntua ikäviltä, mutta niihin on helpompi asennoitua, mikäli pystyy valmistautumaan ennakolta.

      • Eipä kyllä vaan sovi muhun mitkään näistä autismin oireista, mutta varmasti sopivat kyllä oikein hyvin näihin tämän palstan naisttomuudesta kärsiviin luuseripaskaätmeihin, jotka eivät pysty sitä naista löytämään niiden omien huonojen sosiaalisten taitojensa takia.

        Mun on ollut aina helppoa pärjätä ihmisten parissa, eikä se katsekontaktin luominen ole koskaan ollut mulle mitenkään vaikeaa, tosiin kun teille naisettomuudesta kärsiville ätmiluusereille.

        Ensinnäkin en ole koskaan ollut mitenkään herkkä millekkään äänille, sillä mun mielestäni erilaiset äänet ovat osa sitä ihmiselämää, johon ne ätmipaskat voisivat myös sopeutua.

        Mä oon ollut aina hyvä asettumaan muiden ihmisten asemaan ja mun empatiakykyni on myös ollut aina erittäin hyvä, toisin kun näillä palstan naisettomuudesta kärsivillä paska-ätmeillä saatana!!!!!!!! Heillä paska-aivoilla sitä ei ole koskaan ollutkaan minkäänlaista empatiakykyä, kun valittavat vaan sitä omaa naisettomuuttaan vuodesta toiseen.

        Rutiineista en ole koskaan tykännyt, kuten en mistään säännöistä ja sopimuksistakaan, sillä oon enemmänkin kaivannut aina elämään tiettyä vaihtelua.

        Mutta näille luuseripaskaätmeille ne rutiinit varmasti ovatkin hyvin tärkeä asia elämässä, kun he eivät osaisi sopeutua minkäänlaisiin muutoksiin, kuten ne normaalit ihmiset just osaamme.


    • tuttuahänelle

      DarkFear on itse täällä joskus maininnut että hänellä on epävirallinen maailmanennätys autismidiagnoosin toteamisessa. Pikku Dark-ressu ei ollut kuin puoli päivää vanha kun lääkäri pystyi jo näkemään autismin hänen kasvoillaan.

      • Anonyymi

        Myös tulevan sasikaljuuden pystyi näkemään heti syntymän jälkeen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Myös tulevan sasikaljuuden pystyi näkemään heti syntymän jälkeen.

        Pikku-Dark syntyi perse edellä mutta heti kun päälaki paljastui niin diagnoosi oli selvä: tuosta päästä sitä kun ei karva tule kasvamaankaan!


      • Anonyymi

        Totuus kirpaisee darkkista;)


      • Anonyymi

        Onko niin ettei sulla Darkkis seiso, koska syöt finaa mutta se ei haittaa sua yhtään? Vai seisooko?

        Mitäpä neitsyt-setä sillä erektiolla tekisikaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Onko niin ettei sulla Darkkis seiso, koska syöt finaa mutta se ei haittaa sua yhtään? Vai seisooko?

        Mitäpä neitsyt-setä sillä erektiolla tekisikaan.

        Ai sä itse oot joku neitsytsetä vai. no eipä tollainen sun kaltainen homoperse mitään erektiota tarvitsekaan saatana!!!!!!!!!!!!!!!!!

        Helppohan se onkin aina tollaisia perättömiä valheita toisesta keksiä, varsinkaan kun sulla ei edes ole mitään todisteita moiselle väitteellesi.


      • Anonyymi
        DarkFear kirjoitti:

        Ai sä itse oot joku neitsytsetä vai. no eipä tollainen sun kaltainen homoperse mitään erektiota tarvitsekaan saatana!!!!!!!!!!!!!!!!!

        Helppohan se onkin aina tollaisia perättömiä valheita toisesta keksiä, varsinkaan kun sulla ei edes ole mitään todisteita moiselle väitteellesi.

        Kerro nyt Darkkis, onko sulla erektiohäiriö ei?
        Vai oletko lopettanut finan syönnin kun huomasit ettei sasikaljuusi kasva haivenen haiventa lääkkeestä huolimatta?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kerro nyt Darkkis, onko sulla erektiohäiriö ei?
        Vai oletko lopettanut finan syönnin kun huomasit ettei sasikaljuusi kasva haivenen haiventa lääkkeestä huolimatta?

        Ai sulla itselläsi on sasi-kalju vai. Taidat sitten olla niitä persujen äänestäjiä, kun oot kerran antanut sun tukkasi kaljuuntua jo nuoruusvuosina. Eikö persujunttikaverit antaneet sulle hintille lupaa niiden fina-tablettien syömiseen saatana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        Sullako sitä ei itselläsi vittu edes tukka päässä kasva saatana!!!! Olisit syönyt niitä fina-tableteja vitun perseiavo, niin olisi sullakin hyvälaatuinen ja tuuhea tukka päässä saatanna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vai eikö persujunttikaverit antaneet sulle lupaa sellaisten eurooppalaishenkisten tablettien syömiseen saatana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        Vai pelottiko sua liikaa, ettei sulla enää se kyrpä seisokaan niiden fina-tablettien syömisen jälkeen saatana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        Mulla itselläni kun onkin hyvälaatuinen ja tuuhea tukka, kun mä olenkin nykyaikainen ja eurooppalaishenkinen mies. Mutta ole sä itse vaan joku talvisodan juoksuhautoihin jämähtänyt ahdasmielinen persujuntti saatana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        Ei muuten ole kovin heteromaista olla kiinnostunut noin kovasti niistä toisten miesten kaluista ja erektioista:) Että ihan vaan tiedoksi sulle sellainen asia.


    • dt6uhh

      Se on trolli eikä mikään oikea aasburger

    • Anonyymi

      Ai saatana kun tuli makeat naurut - Kiitos :DDD

      • Anonyymi

        Yhtä hauskaa kuin romurin paniikkihäiriökohtaukset:))))


    • Jos teillä on mahdollisuus katella Netflixiä, niin siellä on hieno ruottalainen autistileffa. I rymden finns inga känslor (Avaruudessa ei ole tunteita).

    Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      3010
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      117
      2184
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1594
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1408
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      73
      1057
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      921
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      890
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      805
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      746
    Aihe